Δημοσκόπηση: Άνοδος ΝΔ και αριστεράς. Κουβέλης δημοφιλέστερος.
Το ίδιο γκάλοπ δείχνει άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς με το ΚΚΕ να αγγίζει το 13,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 14% και τη Δημοκρατική Αριστερά το 9,5%. Ο ΛΑΟΣ καταγράφει ποσοστό 6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4% ενώ στο όριο εισόδου στη Βουλή (3%) βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία. Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η αποχή που φθάνει στο 32,5%.
Πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος ο Φώτης Κουβέλης
Ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος είναι -σύμφωνα μπάντα με το βαρόμετρο της Public Issue- ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς με ποσοστό που φθάνει στο 58%. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με 39%, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είναι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με ποσοστό 31%.
Με μία μόλις μονάδα διαφορά ακολουθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (30%) ενώ ακολουθούν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με 25% και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με 12%.
Καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο το 80% από τη νέα κυβέρνηση!
Μπορεί η έρευνα να έδειξε υψηλή αποδοχή για τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (θετική άποψη το 60%) αλλά την ίδια ώρα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκφράζονται επιφυλακτικά ή αρνητικά για τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης!
«Όχι και τόσο ή καθόλου ικανοποιημένο» δηλώνει το 81% των ερωτηθέντων για τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά το 60% τόνισε ότι έχει συνολικά θετική άποψη για την κυβέρνηση Παπαδήμου…
«Όχι» σε επιστροφή στη δραχμή λένε 7 στους 10 Έλληνες
Αρνητικά εκφράζεται για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή η πλειοψηφία των πολιτών.
«Μάλλον χειρότερα» πιστεύει ότι θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα σε περίπτωση επιστροφής της δραχμής το 69% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετη άποψη έχει ένα ποσοστό 15% που θα επιθυμούσε επιστροφή στη δραχμή.
Αμετάβλητη θεωρεί, τέλος, πως θα έμενε η κατάσταση, ανεξαρτήτως νομίσματος, το 11% των ερωτηθέντων…
Κατά του Μνημονίου αλλά και… της ΕΕ οι Έλληνες
Αρνητική άποψη έχιε για το Μνημόνιο η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, αφού 71% τάσσεται κατά την ώρα που υπέρμαχοι του Μνημονίου είναι 2 στους 10 πολίτες.
Κι αν αυτή ήταν μία τάση που είχε ήδη καταγραφεί, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρνητική άποψη εκφράζει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και για την ΕΕ! Σύμφωνα με το βαρόμετρο, αρνητικά εκφράστηκε το 53% ενώ αντίθετη άποψη είχε το 44% των ερωτηθέντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου