Αν χρησιμοποιήσετε μια ζύμη κατεψυγμένη κινδυνεύετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με εκπλήξεις: την ώρα που τη χρειάζεστε να έχετε ξεχάσει να την ξεπαγώσετε. Η αν την έχετε ξεπαγώσει να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ λεπτή, πολύ παχιά, πολύ φαρινάτη. Προτείνω να την κάνατε μόνοι σας σε 5' , θα είναι τραγανή και μοσχομυριστή.
Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 κρόκο αυγού
- αλάτι
- 40 ml κρύο νερό
Μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή μιας μπάλας, το απλώνουμε με το χέρι πάνω στο ταψάκι ή το ρολάρουμε. Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε όμως να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, θα είναι εξίσου τραγανή.
Λεπτομέρεια: αν θέλουμε μια τραγανή ζύμη για γλυκές τάρτες μπορούμε να προσθέσουμε 50 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοτριμμένο.
Διαβάστε περισσότερα
http://www.iefimerida.gr/news/59084/%CE%B6%CF%8D%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5-5
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου