Ποιος πιστεύει τις «διαρρέουσες» μυστικές δημοσκοπήσεις, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες; Εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ντέρμπι- για τους γνωρίζοντες καλά τις πραγματικές δημοσκοπήσεις, δηλαδή την ηγεσία του Eurogroup - δεν θα μετέθετε η Αγκελα Μέρκελ κατά 12 ώρες την επίσκεψή της στο Μεξικό για τη Σύνοδο της G20 και δεν θα αποφάσιζε ο Όλι Ρεν για τον ίδιο λόγο, να μείνει στην Ευρώπη.
Εάν δεν ήταν «ντέρμπι», δεν θα εμφάνιζε 10.12% αύξηση σε μια ημέρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών - με πρωτιά στην αύξηση από τις τράπεζες και μεγάλες κατασκευαστικές - προκειμένου να σταλεί μήνυμα των οικονομικών παραγόντων, ότι έρχεται νίκη της ΝΔ, για να επηρεάσει θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της. Το «κόλπο» είναι γνωστό και το έχουν επικαλεστεί για τους αντιπάλους τους δημόσια και τα δύο κόμματα εξουσίας στο παρελθόν.
Εξάλλου, η γνωστή επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs (αυτή που γνώριζε ...9 μήνες πριν από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, ότι θα ενταχθούμε στο ΔΝΤ! ) χαρακτηρίζει «απρόβλεπτο» το εκλογικό αποτέλεσμα σε σημερινή της ανάλυση για την Ελλάδα. Στην ίδια ανάλυση εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα και μετά το νέο γύρο των εκλογών.
Γεγονός είναι ότι τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, αναμένεται να λάβουν πάνω από 25% έκαστο, αποδεκατίζοντας τη δύναμη των υπολοίπων, λόγω της συσπείρωσης που δημιουργεί η ανάγκη «κυβερνητικής λύσης».
Τη μάχη των εντυπώσεων και του «απρόβλεπτου» δίνουν κυρίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πείσουν τους αναποφάσιστους οι οποίοι μοιάζουν με «κινούμενη άμμο» ειδικά το τελευταίο 48ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ένα τυχαίο «συμβάν» όπως μια διεθνής εξέλιξη ή ένα σοβαρό νέο επεισόδιο που να έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, εκτιμάται από τα κομματικά επιτελεία, ότι μπορεί να ανατρέψει θετικά η αρνητικά, την επιλογή του αναποφάσιστου ψηφοφόρου πριν από τη κάλπη.
Τη μάχη για την τρίτη ρυθμιστική θέση του «διαπραγματευτή» της επόμενης ημέρας των εκλογών, δίνουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά , τουλάχιστον φραστικά.
Στο πνεύμα της κοινωνικής απαίτησης για σχηματισμό κυβέρνησης, ανταποκρίνονται και τα εκτός βουλής κόμματα (Οικολόγοι Πράσινοι, ΛΑΟΣ, Δημιουργία Ξανά) τα οποία στις τελευταίες κεντρικές τους εκδηλώσεις προβάλλουν τη δυνατότητά τους να συνεργαστούν είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτελέσουν εναλλακτική επιλογή ψήφου, που δεν θα απέχει από τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στη Βουλή, χρειάζονται όλα τα κόμματα, ως ισχυρή και με πολιτικές αποχρώσεις αντιπολίτευση, αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν το προτάσσει ως ισχυρό επιχείρημα, καθώς ο κόσμος στην συντριπτική του πλειοψηφία απαιτεί άμεση κυβερνητική λύση.
Δεν υπάρχουν πλέον διαρροές από μυστικές ή κρυφές δημοσκοπήσεις που να μην είναι χαλκευμένες και κάθε ενασχόληση με αυτές, αδικεί τον αναγνώστη τους.
http://www.eklogika.gr/news/9942
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου