Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ!!!!!

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για την κομματική πειθαρχία....

Διαβάστε πώς σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος. Δηλώσεις Βενιζέλου



Να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος από τα έδρανα της Γερουσίας κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος να προχωρήσει σε διαγραφές εκείνων των βουλευτών, που δεν θα ψηφίσουν.
Συνεργάτες του υπουργού Υγείας τόνιζαν πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στο θέμα αυτό.
Οι συνεργάτες του κ. Λοβέρδου θύμιζαν τις διαγραφές, στις οποίες προχωρούσε ο κ. Παπανδρέου όσο ήταν πρωθυπουργός, αλλά, επίσης, επισήμαιναν πως έπρεπε να είχε διαγραφή και ο βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σε παρέμβαση του λίγο αργότερα, ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να παραιτηθούν από βουλευτές όσοι δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, κατέληξε τελικά να συμφωνεί με το αίτημα των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας να τεθεί ρητά ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την αυριανή ψηφοφορία.
Τελικά, ο κ.Παπανδρέου πήρε εκ νέου τον λόγο και διευκρίνισε, ζητώντας ουσιαστικά να παραιτηθούν από βουλευτές όσοι δεν θέλουν να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο:
"Ποτέ δεν αρνήθηκα να αναλάβω τις δικές μου ευθύνες. Γιʼ αυτό και πήρα αποφάσεις  δύσκολες όταν δεν υπήρχε πειθαρχία. Ζητώ να πειθαρχήσουμε λοιπόν στην ευθύνη αυτή, στις ανάγκες του λαού μας με στάση ευθύνης. Εάν υπάρχουν άτομα με σοβαρό συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθούν από το κομματικό  αξίωμα , όπως ήδη έπραξαν. Αυτή είναι μια στάση ευθύνης", κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ε. Βενιζέλος: "Η Ελλάδα κινδυνεύει να κάνει μεγάλα λάθη"
Από το βήμα της Βουλής και μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε:
"Η Ελλάδα κουρασμένη και απελπισμένη κινδυνεύει να κάνει μεγάλα ιστορικά λάθη".
Σημείωσε δε ότι το πραγματικό δίλημμα αναφορικά με το νέο πρόγραμμα που απορρέει από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι οι θυσίες που αυτό προβλέπει ή ακόμα περισσότερες θυσίες, εθνική ταπείνωση, περικοπές και εξαθλίωση.
Επιπλέον, απέρριψε τις εναλλακτικές λύσεις, της άτακτης ή συντεταγμένης χρεοκοπίας, σημειώνοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτές θα συνεπάγονταν ακόμα περισσότερους όρους που θα λαμβάνονταν με το πιστόλι στον κρόταφο και αυστηρότερες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ενώ οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ότι πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα, είναι δυστυχώς αρκετοί αυτοί που δεν θέλουν να μοιραστούν ατομικά την ευθύνη για πολύ δύσκολες αλλά αναγκαίες και θετικές αποφάσεις.
"Ίσως να έχουν τη βεβαιότητα ότι αυτές οι αποφάσεις θα εγκριθούν ούτως ή άλλως, γιατί αυτό δείχνουν οι αριθμητικοί συσχετισμοί", είπε κάνοντας λόγο για ορισμένους που έχουν την άνεση να αποφύγουν το πικρό αυτό ποτήρι.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έτσι όμως η πατρίδα μας κινδυνεύει να πέσει θύμα μιας πολύ μεγάλης παρεξήγησης. Ακόμα εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα κινδυνεύει να πέσει στο κενό ανάμεσα σε μια πολιτική που με μεγάλο κόπο, παλινωδίες, καθυστερήσεις αλλά με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού επιχείρησε να εφαρμόσει τα δυόμιση τελευταία χρόνια και μια άλλη λύση που ανατρέπει και καταδικάζει αναδρομικά αυτό που έγινε ή αυτό που πήγε να γίνει ή αυτό που έπρεπε να γίνει τα δυόμισι τελευταία χρόνια.
Υπέρ του Μνημονίου ο Κουτρουμάνης
Ο κ. Κουτρουμάνης κάλεσε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει το Μνημόνιο λέγοντας ότι έτσι διατηρούμε την ελπίδα, να συντηρήσουμε και αργότερα να βελτιώσουμε την κατάσταση, ενώ η καταψήφιση του θα οδηγούσε σε μείωση των αποδοχών σε ποσοστά που θα αγγίζουν το 50% ή 60% μαζί με όλες τις άλλες συνέπειες της χρεοκοπίας.
"Καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε χρεοκοπία για τις συντάξεις του ΟΓΑ;", έθεσε το ερώτημα ο κ. Κουτρουμάνης προσθέτοντας ότι ειδικά αυτές οι έτσι κι αλλιώς χαμηλές συντάξεις θα εξαφανίζονταν εντελώς.
"Πρέπει να αντέξουμε γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, η ελπίδα όμως θα κρατηθεί ζωντανή αν κάνουμε και τα υπόλοιπα, καθώς έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και να μιλήσουμε για ανταγωνιστικότητα, για το επίπεδο των τιμών βασικών αγαθών, για το νέο μοντέλο ανάπτυξης και το κοινωνικό κράτος", κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.
 http://news247.gr/ellada/politiki/emfulio_sto_pasok_gia_thn_kommatikh_peitharxia.1636999.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου