Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!

Μέρκελ: Συμφωνήστε με την τρόικα αλλιώς ξεχάστε το νέο πρόγραμμα!!!!


Μέρκελ: Συμφωνήστε με την τρόικα αλλιώς ξεχάστε το νέο πρόγραμμα
 
Με σαφή μηνύματά τους κατά τη διάρκεια του 14ου Γαλλογερμανικού Συμβουλίου στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος, απηύθυναν αυστηρές συστάσεις προς την Αθήνα για τάχιστη ολοκλήρωση της συμφωνίας ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η «παραίνεση» του Αμεντέου Αλτφαάζ εκ μέρους της Κομισιόν.

«Δεν θα υπάρξει αποδέσμευση κονδυλίων εάν δεν ληφθούν αποφάσεις στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί προσθέτοντας ότι ποτέ η χώρα δεν είχε φθάσει τόσο κοντά σε συμφωνία για το PSI.
Ερωτηθείς πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί ο Σαρκοζί απάντησε: "Η κ. Μέρκελ και εγώ πιστεύουμε ότι ποτέ άλλοτε τα στοιχεία δεν ήταν τόσο κοντά για την κατάληξη σε μια συμφωνία. Τόσο για τους ιδιώτες πιστωτές όσο και για τους δημόσιους πιστωτές...δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία».
Ο γάλλος πρόεδρος μάλιστα κατέστησε σαφές ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων δεν θα γίνει αποδεκτή και σύστησε στους έλληνες πολιτικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι:
«Εργαζόμαστε μήνες για αυτή τη συμφωνία και δεν είμαστε σήμερα εδώ για να αποδεχθούμε μια αποτυχία. Τη θέλουμε αυτήν την συμφωνία. Με την ίδια ένταση όμως λέμε, ότι η ελληνική ηγεσία έχει ορισμένες δεσμεύσεις που με σχολαστικότητα θα πρέπει να τις σεβαστεί. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εργάζεται υπό δύσκολες συνθήκες και εάν υπάρχει ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι το παράδειγμα του Ιταλού κ. Μάριο Μόντι ο οποίος πετυχαίνει αξιόλογα αποτελέσματα. Είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Εμείς θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας, τώρα επαφίεται στα δύο κόμματα, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ευρώπη είναι ένας χώρος όπου ο καθένας έχει δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις".
Α. Μέρκελ: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά η βοήθεια δεν θα έρθει δίχως συμφωνία»
Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «θα μείνει στο ευρώ». Προειδοποίησε ωστόσο ότι η Αθήνα δεν είναι δυνατόν να λάβει τη νέα οικονομική βοήθεια την οποία έχει απόλυτη ανάγκη, αν δεν δεν καταλήξει σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ.
"Να το πούμε ξεκάθαρα, και οι δύο θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα εάν δεν καταλήξει [σε συμφωνία] με την τρόικα. Η θέση μας είναι κοινή και όλη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε γνώμη», δήλωσε η καγκελάριος.
Οι δυο ηγέτες πρότειναν επίσης να κατατίθενται σε δεσμευμένο λογαριασμό οι τόκοι για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους: "Ο Γάλλος πρόεδρος και εγώ", είπε η καγκελάριος, "θεωρούμε ότι οι τόκοι για την αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να καταβληθούν σε δεσμευμένο λογαριασμό, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα είναι μονίμως διαθέσιμα.
Προειδοποιήσεις Αλταφάζ
Νωρίτερα, σε νέο αυστηρό τελεσίγραφο προχώρησαν και οι Βρυξέλλες κλιμακώνοντας τις πιέσεις ενόψει της απογευματινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αμεντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, ανέφερε ότι η «Ελλάδα έχει υπερβεί τα όρια» προσθέτοντας ότι κατά την άποψη της Κομισιόν οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών «θα έπρεπε να έχουν ήδη τελειώσει» εκφράζοντας την ελπίδα οι σχετικές συνομλίες θα ολοκληρωθούν «τάχιστα». Μετέφερε επίσης τις ανησυχίες της Κομισιόν για τις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής εκκρεμότητας στη ζώνη του ευρώ.
Ο Αλταφάζ αναφέρθηκε παράλληλα στην σημασία που αποδίδει η Επιτροπή στο ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέροντας πως σε πολλές χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι η Ευρώπη εφαρμόζει "πολιτικές Τσαουσέσκου", επιβάλλοντας τη βίαιη μείωση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα και επεσήμανε τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια "τεχνική κυβέρνηση" και ότι στηρίζεται στη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής. Σχολιάζοντας μάλιστα συνέντευξη της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, δήλωσε ότι στην Επιτροπή δεν εξετάζονται "σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128945217


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου