Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τελικά αποτελέσματα - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων από όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας, πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας μένουν εκτός Βουλής.

Πολλοί πρώην υπουργοί και προβεβλημένα στελέχη δεν εισέρχονται στο νέο Κοινοβούλιο. Αντιθέτως, εξασφαλίζουν την είσοδό τους αρκετά «φρέσκα» πρόσωπα.



Ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Από την Α΄ Αθηνών δεν βρίσκονται στο Κοινοβούλιο οι Άννα Διαμαντοπούλου, Νάσος Αλευράς, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου και Χρήστος Παπουτσής.

Από τη Β΄ Αθηνών, δεν εκλέγονται οι Γιάννης Ραγκούσης, Πέτρος Ευθυμίου, Αθηνά Δρέττα, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Ρέππας, Άννα Νταλάρα, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ροδούλα Ζήση.

Από την Περιφέρεια Αττικής εκτός Βουλής μένει ο Κωνσταντίνος Βρεττός. Στην Α΄Πειραιώς δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Καρύδης, ενώ στη Β΄ Πειραιώς οι Γρηγόρης Νιώτης και Γιάννης Διαμαντίδης.

Από την Α' Θεσσαλονίκης εκτός Βουλής μένουν οι Χρύσα Αράπογλου, Γιάννης Μαγκριώτης και Εύα Καϊλή.

Οι βουλευτές Επικρατείας

Με βάση τα αποτελέσματα οι βουλευτές Επικρατείας που εκλέγονται είναι οι εξής:

  • από τη ΝΔ οι κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Ιωάννης Μιχελάκης
  • από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μανώλης Γλέζος και η κυρία Θεανώ Φωτίου
  • από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πύρος Δήμας και η κυρία Φώφη Γεννηματά
  • από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι κ.κ. Τέρενς Κουίκ και Μιχαήλ Γιαννάκης
  • από το ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης, από τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή ο κ. Χρήστος Παππάς και από τη Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Σπύρος Λυκούδης.
Δείτε αναλυτικά όλες τις περιφέρειες





Περιφέρεια Ηπείρου: Οι βουλευτές που εκλέγονται


Μόνο τρεις από τους έντεκα μέχρι τώρα βουλευτές της Ηπείρου κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους στις χθεσινές εκλογές, με οκτώ νέα ονόματα να τους αντικαθιστούν, από τους οποίους οι επτά πρώτη φορά θα περάσουν την είσοδο της Βουλής και μόνο ο Αντώνης Μπέζας, υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια. Οι τρεις που κατάφεραν την επανεκλογή τους, ανήκουν στη ΝΔ και είναι οι Κώστας Τασσούλας και Σταύρος Καλογιάννης (Ιωάννινα) και Δημήτριος Τσουμάνης (Πρέβεζα).

Ο Αντώνης Μπέζας, κέρδισε την μονοεδρική στην Ηγουμενίτσα για τη Ν.Δ και οι 7 νέοι βουλευτές στην Ήπειρο, είναι:

Στο Νομό Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κασσής, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μαντάς και με το ΚΚΕ ο Νίκος Έξαρχος.

Στο Νομό Άρτας εκλέγεται από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Στύλιος, από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόκας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη.


Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Οι βουλευτές που εκλέγονται


ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα του, την οποία απέσπασε το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε βουλευτή τον πολιτικό μηχανικό Στέφανο Σαμοΐλη. Τη βουλευτική έδρα του ΚΚΕ κερδίζει ο (επανεκλεγής) Μπάμπης Χαραλάμπους, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση ψήφων της Ν.Δ. καθώς ο Νίκος Δένδιας προηγείται ελάχιστους σταυρούς του συνυποψηφίου του Στέφανου Γκίκα.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Στην μονοεδρική περιφέρεια Λευκάδας την έδρα κερδίζει η Ν.Δ. ενώ εξελίσσεται σε θρίλερ η μάχη του σταυρού. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων των 28 τμημάτων και του εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών στην Θεσσαλονίκη το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής: Θ.Σολδάτος : 1.821, Ξ.Βεργίνης:1.818

Βάσει των στοιχείων αυτών βουλευτής Λευκάδας είναι ο Θοδωρής Σολδάτος. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Βεργίνης πρόκειται να καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.

Με καταμετρημένο στο σύνολο των ψηφοδελτίων στα 78 εκλογικά τμήματα, η Ν.Δ έχει ποσοστό 25,25%, ενώ στη δεύτερη θέση αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,02% και στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,99%.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΖΑΚΥΝΘΟ

Τη μονοεδρική της Κεφαλληνίας-Ιθάκης κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πρώην προϊσταμένη της Πολεοδομίας. Στα 119 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 120, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 18,88 και 4.660 ψήφους έναντι 18,01 και 4.446 ψήφους της ΝΔ.

Στην Ζάκυνθο, η Ν.Δ. κερδίζει την έδρα της μονοεδρικής εκλογικής περιφέρειας με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, συγκεντρώνοντας 4949 ψήφους έναντι 3768 του ΣΥΡΙΖΑ. Με 1.332 σταυρούς ο Διονύσης Γάσπαρος, εκλέχθηκε βουλευτής Ζακύνθου.

Ποιοι εκλέγονται στη Λέσβο-Εκτός ο Σηφουνάκης

Ο πρώην νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Καραγιάννης και ο γιατρός Γιάννης Ζερδελής είναι από σήμερα το πρωί οι νέοι βουλευτές του νομού Λέσβου για τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

Τέταρτο κόμμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ με το ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 13,53%.

Αποτέλεσμα τούτου ήταν να μην εκλεγεί βουλευτής ο Νίκος Σηφουνάκης, απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και από το 1989 βουλευτής του νομού Λέσβου.
Η ΝΔ που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα συγκέντρωσε το, επίσης ιστορικό χαμηλό της παράταξης στον νομό, ποσοστό του 18,63%.

Το ΚΚΕ αύξησε σε 16,79% τις δυνάμεις του, ο δε ο ΣΎΡΙΖΑ υπερ-τριπλασίασε το ποσοστό του από τις εκλογές του 2009, φτάνοντας το 13,53%.

Με ποσοστό 11,79% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημείωσαν σημαντική πρώτη εμφάνιση, αν και δεν κατάφεραν να εκλέξουν τον μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ Σπύρο Γαληνό, που, όμως, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τους υποψηφίους όλων των κομμάτων.

Τέλος, έκπληξη αποτελεί και για τον νομό Λέσβου το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, που έφτασε το 4,65%.

Ο Νίκος Σηφουνάκης σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, παραδέχεται ότι η λαϊκή ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ ήταν ψήφος τιμωρίας, για δε την αποτυχία του να εκλεγεί, αναφέρει ότι πλήρωσε «βαρύ τίμημα» για την επιλογή της πολιτικής τού κόμματός του, με την οποία και συντάχθηκε.

Ο πρώην βουλευτής σημειώνει ότι για το ΠΑΣΟΚ, «έντονα προβάλλει πλέον η ανάγκη να ανασυγκροτηθεί, χαράζοντας εξ αρχής μια νέα στρατηγική, για να βρει τον καινούργιο δρόμο και ρόλο του στην ελληνική κοινωνία».

Φθιώτιδα


Οριστικοποιήθηκε και στη Φθιώτιδα και στη Στερεά Ελλάδα η κατανομή των εδρών μετά από ένα ολονύκτιο θρίλερ κατά το οποίο μια από τις έδρες άλλαζε συνεχώς χέρια μέχρι να καταλήξει στην Χρυσή Αυγή ενώ για άλλες δύο έδρες οι κάλπες ήθελαν τον ανταγωνισμό μεταξύ των διεκδικητών ιδιαίτερα έντονο. Στη Φθιώτιδα, τελικώς, από μία έδρα παίρνουν η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Η έδρα της Ν.Δ. κατέληξε στον μέχρι τώρα βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, όταν ολοκληρώθηκε η διαλογή των ψηφοδελτίων ο νυν βουλευτής Νίκος Τσώνης προηγήθηκε με περίπου 500 σταυρούς προτίμησης από την πρώην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, που μένει εκτός Βουλής, όπως και η Τόνια Αντωνίου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη πρώτος και με μεγάλη άνεση ο γιατρός Βασίλης Κυριακάκης ενώ ένα θρίλερ παίχτηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες: Ο απόστρατος Θόδωρος Χειμάρας, που εξελέγη τελικά, ο μηχανικός Αθανάσιος Γαλάνης και ο επίσης απόστρατος της ΕΛΑΣ Γιώργος Χριστόπουλος άλλαζαν συνεχώς σειρά κατάταξης.

Στη μονοεδρική της Ευρυτανίας κρίθηκε από πολύ νωρίς η μάχη, καθώς πλειοψήφησε ο Κώστας Κοντογεώργος με τη Ν.Δ. που θα καταλάβει στη Βουλή το έδρανο του Ηλία Καρανίκα, μέχρι τώρα βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στη επίσης μοναδική Φωκίδας, η έδρα κρίθηκε στην τελευταία κάλπη. Αν και πολύ νωρίς είχε κατοχυρωθεί στη Ν.Δ. εν τούτοις εσωτερικά εξελίσσονταν μια πρωτόγνωρη μάχη μεταξύ της Ασπασίας Μανδρέκα και του Κώστα Παπαθανασίου που κράτησε μέχρι το μεσημέρι, με κερδισμένη την πρώτη που συγκέντρωσε 2463 σταυρούς, έναντι 2108 που συγκέντρωσε ο αντίπαλός της.

Βοιωτία

Στην Βοιωτία όπου μέχρι τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε 3 έδρες και μία έδρα η Ν.Δ. το σκηνικό άλλαξε.

Τρεις έδρες κερδίζει η Ν.Δ. και εκλέγονται, για πρώτη φορά, οι Γιάννης Καράμπελας, Ανδρέας Κουτσούμπας, ενώ επανέρχεται στο κοινοβούλιο ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος. Επίσης έναν βουλευτή εκλέγει και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο Γιάννης Στάθας, πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς, ενώ χάνουν τις έδρες τους η Βασιλική Τσόνογλου από το ΠΑΣΟΚ και η 'Αρια Αγάτσα που το τελευταίο διάστημα μετακινήθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Ν.Δ. χωρίς όμως τύχη.

Εύβοια


Στη Εύβοια είχαμε πλήρη διασπορά των εδρών αφού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κ.Κ.Ε., Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή παίρνουν από μία έδρα, ενώ δεν παίρνει έδρα η Ν.Δ. αν και ήταν στη δεύτερη θέση. Ειδικότερα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται ο Συμεών Κεδίκογλου που έδωσε μάχη με την Κατερίνα Περλεπέ η οποία μένει εκτός Βουλής, όπως και Ουράνια Παπαδάκη - Παπανδρέου που είχε εκλεγεί με τη σημαία του ΛΑΟΣ. Αντίθετα εξελέγη εκ νέου ο Κώστας Μαρκόπουλος που μετακινήθηκε από η Ν.Δ. στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ η ΝΔ δεν εκλέγει βουλευτή, με συνέπεια να μείνει εκτός κοινοβουλίου ο Σίμος Κεδίκογλου. Αντίθετα επανέρχεται στο κοινοβούλιο ο Βαγγέλης Αποστόλου που καταλαμβάνει τη μία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για πρώτη φορά μπαίνει στο κοινοβούλιο ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης με την ΔΗΜ.ΑΡ., όπως και με τη «Χρυσή Αυγή» ο Νικόλαος Μίχος.



Εννέα νέα πρόσωπα στο κοινοβούλιο από την Πελοπόννησο

Εννέα νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτικές έδρες από την περιφέρεια Πελοποννήσου και προερχόμενα κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ''Χρυσή Αυγή'' και τη Νέα Δημοκρατία.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών σε όλα τα εκλογικά τμήματα και δεν έχει οριστικοποιηθεί η σταυροδοσία, τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι ικανά να ανατρέψουν τα τελικά αποτελέσματα, αφού υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των υποψηφίων.

Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι οι τριεδρικές περιφέρειες της Πελοποννήσου, Λακωνίας και Αργολίδας, παύουν να θεωρούνται παραδοσιακά "κάστρα'' της ΝΔ, ενώ και στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου για πρώτη φορά εκλέγονται βουλευτές με την αριστερά.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων επανεκλέγονται, από την ΝΔ ο Γιάννης Ανδριανός με 6.267 ψήφους κι από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης με 5.100 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής ο Δημήτρης Κοδέλας με 1.464 ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Λακωνία, υπολείπονται 11 εκλογικά τμήματα να καταμετρηθούν, δεν αλλάζει όμως το αποτέλεσμα αφού η διαφορά των σταυρών μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι τεράστια. Έτσι επανεκλέγονται από την ΝΔ ο Θανάσης Δαβάκης με 6.557 ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 6.002 ψήφους, ενώ για πρώτη φορά εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γεωπόνος Σταύρος Αραχωβίτης με 1.397 ψήφους.

Στη Μεσσηνία με καταμετρημένους τους σταυρούς στα 440 από τα 492 εκλογικά τμήματα εκλέγονται με την ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και επανεκλέγεται στην δεύτερη έδρα που λαμβάνει το κόμμα στο νομό ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 11.206 ψήφους κι ακολουθεί με 9.167 ψήφους ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περίπτωση που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας. Την έδρα του ΠΑΣΟΚ στο νομό κερδίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου με 5.728 ψήφους και για πρώτη φορά εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος με 4.415 ψήφους και με την ''Χρυσή Αυγή'' ο Δημήτρης Κουκούτσης με 3.082 ψήφους.

Στην Αρκαδία επανεκλέγονται με την ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος με 4.833 ψήφους και με το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 3.322 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός Κώστας Ζαχαριάς με 1.674 ψήφους. Στην Αρκαδία υπολείπονται να καταμετρηθούν οι σταυροί σε 90 ακόμα εκλογικά τμήματα, όμως η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων είναι τέτοια που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί.

Τέλος, στην τετραεδρική περιφέρεια της Κορινθίας όλοι όσοι κερδίζουν έδρα στη Βουλή εκλέγονται βουλευτές για πρώτη φορά. Το ΠΑΣΟΚ παρότι καταλαμβάνει σημαντικό ποσοστό δεν εκλέγει βουλευτή, ενώ στην απελθούσα Βουλή είχε εκλέξει 3 βουλευτές στο νομό. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η καταμέτρηση γίνεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό και υπολείπονται να καταμετρηθούν 64 εκλογικά τμήματα. Να επισημάνουμε δε, ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα έδιναν μάχη ψήφο - ψήφο ο πρώην βουλευτής Κώστας Κόλλιας με τον γιο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Χρήστο Δήμα.

Πιο συγκεκριμένα, με τη ΝΔ εκλέγεται ο τέως νομάρχης Νίκος Ταγαράς με 5.656 ψήφους και ο Χρήστος Δήμας με 5.360 ψήφους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Μαρία Θελερίτη με 3.537 ψήφους και την έδρα της ''Χρυσής Αυγής'' καταλαμβάνει ο Ευστάθιος Μπούκουρας με 4.665 ψήφους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καταλαμβάνουν τις τρεις από τις 23 βουλευτικές έδρες της Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με καταμετρημένες τις ψήφους στα 515 από τα 610 εκλογικά τμήματα, οι βουλευτές που εκλέγονται στην Αχαΐα, είναι οι εξής:

Από τη Νέα Δημοκρατία, που καταλαμβάνει δύο έδρες, προηγούνται οι Αθανάσιος Νταβλούρος, Νίκος Νικολόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει επίσης δύο έδρες, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, προηγούνται σε σταυρούς οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Στο ΠΑΣΟΚ που εκλέγει μία έδρα, πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν οι Κώστας Σπηλιόπουλος και Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται οι Νίκος Καραθανασόπουλος και Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ στην Δημοκρατική Αριστερά προηγείται ο Νίκος Τσούκαλης και ακολουθεί η Ελένη Ακτύπη.

Από το ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» προηγείται ο Γιώργος Νταβρής και ακολουθεί η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου.

Τέλος από τη Χρυσή Αυγή πρώτος έρχεται σε σταυρούς ο Μιχάλης Αρβανίτης και έπεται ο Αναστάσιος Γιαχαλής.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι εκλέγονται στην Α' Περιφέρεια

Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση, στην Α΄Θεσσαλονίκης εκλέγονται:

  • ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός.
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Γιάννης Αμανατίδης.
  • ΠΑΣΟΚ: Ευάγγελος Βενιζέλος, εάν επιλέξει την Α΄Θεσσαλονίκης, πρώτη σε σταυρούς η Εύα Καϊλή.
  • ΚΚΕ: Γιάννης Ζιώγας, Θοδόσης Κωνσταντινίδης.
  • Ανεξάρτητοι Ελληνες: Χάρης Αηδονόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα.
  • ΔΗΜΑΡ: Ασημίνα Ξηροτύρη.
  • Χρυσή Αυγή: Αντώνιος Γρέγος.
Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Στην Ηλεία με καταμετρημένες τις ψήφους στα 403 εκλογικά τμήματα από τα 431 η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει δύο έδρες και προηγούνται οι Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος και Θεόδωρος Βλαγκούλης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει μία έδρα προηγούνται οι Ευσταθία Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας και από το ΠΑΣΟΚ, που επίσης καταλαμβάνει μία έδρα, προηγούνται οι Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης.

Επίσης από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» που εκλέγουν έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ενώ από τη Χρυσή Αυγή, που επίσης παίρνει μία έδρα, προηγούνται οι Νικόλαος Κρέσπης και Κωνσταντίνα Χρυσαυγή.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είναι μικρότερος ο αριθμός των καταμετρημένων ψήφων, στα 192 από τα 563 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι βουλευτές που προηγούνται είναι οι εξής:

Από τη Νέα Δημοκρατία που καταλαμβάνει δύο έδρες προηγούνται οι Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Νίκος Καραπάνος και Γιώργος Παπαναστασίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει μία έδρα προηγούνται σε σταυρούς οι Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ που και αυτό καταλαμβάνει μία έδρα προηγούνται οι Χρήστος Βερελής και Θανάσης Μοραΐτης. Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» που επίσης εκλέγουν ένα βουλευτή, προηγούνται οι Δημήτρης Σταμάτης και Αγγελική Αναγνωστοπούλου. Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή προηγούνται οι Νίκος Μωραΐτης και Παναγιώτης Νικολόπουλος, ενώ από τη Δημοκρατική Αριστερά που εκλέγει και αυτή έναν βουλευτή, εκτός του Φώτη Κουβέλη, προηγούνται οι Παύλος Θεοδωρίδης και Βασίλης Πατρώνης.

Τέλος από τη Χρυσή Αυγή που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Κώστας Μπαρμπαρούσης και Λεωνίδας Σταθόπουλος.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι εκλέγονται στη Β' Περιφέρεια

  • Στη Β΄Θεσσαλονίκης, με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση, εκλέγονται οι:
  • ΝΔ: Θεόδωρος Καράογλου
  • ΣΥΡΙΖΑ: Ευαγγελία Αμμανατίδου
  • ΠΑΣΟΚ: Χάρης Τσιόκας
  • ΚΚΕ: Ελένη Γερασιμίδου
  • ΔΗΜΑΡ: Αικατερίνη Μάρκου
  • Ανεξάρτητοι Ελληνες: Απόστολος Χαρουπάκης
  • Χρυσή Αυγή: Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Ξάνθη: Οι βουλευτές που εκλέγονται

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από τα καταμετρημένα μέχρι τώρα ψηφοδέλτια στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εκλέγουν από έναν βουλευτή:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν με 9.755 ψήφους.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξανδρος Κοντός με 5.465 ψήφους.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτριος Σαλτούρος με 1.752 ψήφους.

Ποιοι εκλέγονται στο νομό Πιερίας


Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Πιερίας εκλέγονται:

Με τη ΝΔ οι Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης.

Με τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες ο Ευγένιος Παπαδόπουλος.


Ποιοι εκλέγονται στο νομό Πέλλας


Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Πέλλας εκλέγονται:

Με τη ΝΔ οι Γιώργος Καρασμάνης, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου.

Με το ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη.

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Αθανάσιος Γραμματικόπουλος


Ροδόπη: Οι βουλευτές που εκλέγονται


Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης από την μέχρι στιγμής καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγουν από ένα βουλευτή.

  • Ο Χατζή Οσμάν Αχμέτ με 10681ψήφους εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ.
  • Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 7.749 ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.
  • Ο Καρα Γιουσούφ Αϊχαν με 2.886 ψήφους εκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έβρος: Οι βουλευτές που εκλέγονται


Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, δυο έδρες παίρνει η Νέα Δημοκρατία και από μία το ΠΑΣΟΚ και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ειδικότερα, βουλευτές εκλέγονται:

  • Από την Νέα Δημοκρατία, οι Κυριάκος Γεροντόπουλος με 11.248 ψήφους και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με 8.962 ψήφους.
  • Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος με 6.305 ψήφους.
  • Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μαρίνος Ουζουνίδης με 2.559

Ποιοι εκλέγονται στο Κιλκίς

Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Κιλκίς εκλέγονται, με τη ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς, τον ΣΥΡΙΖΑ η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Ρέθυμνο: Οι βουλευτές που εκλέγονται

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική προτίμηση των Ρεθυμνιωτών, που κατάφερε να λάβει με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων 9.960 ψήφους και ποσοστό 20,37%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι αναμετρήθηκε, στήθος με στήθος, τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και τη ''Δημοκρατική Συμμαχία'' και τελικά κατάφερε να λάβει τη δεύτερη βουλευτική έδρα συγκεντρώνοντας 7.128 ψήφους, ποσοστό 14,58%. Ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία δεν θα εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά το νομό.

Σε σύνολο 204 εκλογικών τμημάτων όπου εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 71.508 εκλογείς ψήφισαν 49.717, με το ποσοστό αποχής να ανέρχεται στο 30,47%.

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε 6.387ψήφους, ποσοστό 13,06% ενώ η ''Δημοκρατική Συμμαχία'' έλαβε 6.290 ψήφους, ποσοστό 12,87%.

Το ΠΑΣΟΚ μείωσε το ποσοστό του, με βάση τις εκλογές του 2009 κατά 37,54 μονάδες (57,91) παρά ταύτα, εκλέγει εκ νέου τον βουλευτή Μανώλη Όθωνα στο κοινοβούλιο, ο οποίος συγκέντρωσε 5.615 ψήφους. Η δεύτερη έδρα καταλαμβάνεται από τον ιατρό Ανδρέα Ξανθό (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έλαβε 2.713 ψήφους.

Τα υπόλοιπα τέσσερα από τα επτά κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή έλαβαν στο νομό Ρεθύμνου: ''Ανεξάρτητοι Έλληνες'' 4.631 ποσοστό 9,47%, ΚΚΕ 2.072 ποσοστό 4,24%, ''Δημοκρατική Αριστερά'' 3.051 ποσοστό 6,24%, ''Χρυσή Αυγή'' 1.459 ποσοστό 2,98%.

Τρία νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτική έδρα στο νομό Ηράκλειου μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρόκειται για τον Μάξιμο Σενετάκη από τη ΝΔ, τον Νότη Μαριά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Μανώλη Συντιχάκη από το ΚΚΕ.

Με βάση και τα επίσημα αποτελέσματα στο 99,44% στο νομό Ηρακλείου, εκλέγονται:

Με τη ΝΔ τρεις βουλευτές. Είναι οι Μανώλης Κεφαλογιάννης (9.935), Μάξιμος Σενετάκης (4.304) και Γιώργος Δεικτάκης (4.017).

  • Με το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Κεγκέρογλου (1.547).
  • Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης (9.059).
  • Με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης (9.101).
  • Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς (10.350)
  • Με το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντιχάκης (4.113)

Στο νομό Λασιθίου, με καταμετρημένο το 84,48%, προηγούνται αισθητά από τους συνυποψήφιους τους και επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης (4.586) και από τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης (3.161).

Οι βουλευτές που εκλέγονται στη Χαλκιδική

Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Χαλκιδικής εκλέγονται: με τη ΝΔ ο Ευθύμιος Καρανάσιος, με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αικατερίνη Ιγγλέζη και με το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Δριβελέγκας .

Θεσσαλία: Εκλεγμένοι βουλευτές

Δύο έδρες για την Νέα Δημοκρατία και από μία για τα λοιπά κόμματα της 8εδρικής περιφέρειας του νομού Λάρισας προέκυψαν από την χθεσινές εκλογές. Στο νομό πρώτη, βάσει των συνολικών αποτελεσμάτων, κατατάσσεται η ΝΔ (21,09%), δεύτερο το ΠΑΣΟΚ (14,27%) και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ (14,13%)

Όσον αφορά στους εκλεγέντες βουλευτές, με καταμετρημένα τα 475 τμήματα από το 509 συνολικά εκλέγονται:

  • * Νέα Δημοκρατία: Μάξιμος Χαρακόπουλος (17.775), Χρήστος Κέλλας (10.627).
  • *ΠΑΣΟΚ: Φίλιππος Σαχινίδης (10.302).
  • *ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούλης (9522)
  • *ΣΥΡΙΖΑ: Ηρώ Διώτη (7096)
  • *Ανεξάρτητοι Έλληνες: Χρήστος Ζώης (8404)
  • *Δημοκρατική Αριστερά: Θωμάς Ψύρρας (1940)
  • *Χρυσή Αυγή: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (3895)
Νομός Μαγνησίας

Χωρίς βουλευτή έμεινε το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Μαγνησίας όπου και κατατάσσεται τέταρτο, ενώ χωρίς έδρα έμεινε και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι δεύτερος. Και στο νομό Μαγνησίας βάσει των συνολικών αποτελεσμάτων η ΝΔ κατατάσσεται πρώτη (20,12%) και οι έδρες κατανέμονται ως ακολούθως με καταμετρημένο το σύνολο των 342 εκλογικών τμημάτων:

  • *Νέα Δημοκρατία: Θανάσης Νάκος (8781)
  • *ΚΚΕ: Απόστολος Νάνος (4074)
  • *Δημοκρατική Αριστερά :Παρίσης Μουτσινάς (1492)
  • *Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4376)
  • *Χρυσή Αυγή: Παναγιώτης Ηλιόπουλος (3117)
Δυτική Μακεδονία: Οι βουλευτές που εκλέγονται

Δέκα βουλευτές εκλέγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών για τις χθεσινές εκλογές. Συγκεκριμένα 4 έδρες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία, δύο το ΠΑΣΟΚ, δύο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και από μία το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά. Στην Κοζάνη εκλέγονται πέντε βουλευτές, στη Φλώρινα δύο, στην Καστοριά δύο και στα Γρεβενά ένας.

Ειδικότερα στην εκλογική περιφέρεια της Κοζάνης και σε σύνολο 351 επί 370 εκλογικών τμημάτων, την έδρα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κασαπίδης, με 9.759 ψήφους ενώ του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος με 5.800 ψήφους. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που κερδίζουν επίσης μία έδρα προηγείται σε σταυρούς η Ραχήλ Μακρή με 2.298 και από το ΚΚΕ ο Κώστας Σταμπολίδης με 2.696. Από τη Δημοκρατική Αριστερά, που κερδίζει την πέμπτη έδρα για την Κοζάνη, τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνει μέχρι στιγμής η Θεοδώρα Τσικαρδάνη με 1.333.

Στην εκλογική περιφέρεια της Φλώρινας και σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών στα 197 από τα 198 εκλογικά τμήματα, την έδρα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι κερδίζει ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με 2.973 σταυρούς και του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαμαράς με 3.757.

Στην Καστοριά, η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί στα 136 από τα 152 εκλογικά τμήματα. Για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται η Μαρία Αντωνίου με 2895 σταυρούς και για την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Συμεών Κουμπάνης με 1441 σταυρούς.

Στα Γρεβενά τέλος έχουν καταμετρηθεί οι σταυροί στα 82 από τα 129 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τα αντίστοιχα στοιχεία, για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται σε ψήφους ο Τιμολέων Κοψαχείλης με 2128 έναντι 1667 του Απόστολου Τσένη.

Σέρρες: Οι βουλευτές που εκλέγονται

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα στο 99,38 στο νομό Σερρών , εκλέγονται:

Με τη ΝΔ τρεις βουλευτές. οι Μενέλαος Βλάχβεης (13.020), η Φωτεινή Αραμπατζή (9.806) και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (8.766).

Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο πρώην υφυπουργός υγείας, Μάρκος Μπόλαρης (9.730).

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλια- Τσαρουχά (6735).

Με τη Χρυσή Αυγή ο Νικήτας Σιώης (2880)

Με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Φωτίου Ευάγγελος Φωτίου (1140)

Οι βουλευτές που εκλέγονται στα Δωδεκάνησα

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού υπήρξε και στα Δωδεκάνησα αφού το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του σε πανελλήνιο επίπεδο, με 37 ποσοστιαίες μονάδες. Από 54% που είχε στις εκλογές του 2009 έφτασε στο 17,04% και είναι το τρίτο κόμμα στο νομό μετά τη Νέα Δημοκρατία και τους ''Ανεξάρτητους Έλληνες''.

Το κόμμα του κ. Καμμένου κατέγραψε ποσοστό 17,9% το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία με 18,5%. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του Συνασπισμού που κατέγραψε ποσοστό 11,3%, που όμως δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:

Με τη Νέα Δημοκρατία τρεις βουλευτές. Είναι τρία νέα πρόσωπα και συγκεκριμένα ο δικηγόρος Βασίλης Υψηλάντης, ο πανεπιστημιακός Μάνος Κόνσολας και ο οικονομολόγος Γιάννης Παππάς.

Με τους ''Ανεξάρτητους Έλληνες'' η Μίκα Ιατρίδη (που είχε διαγραφεί από την ΝΔ επειδή δεν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο).

Για το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση άργησε να ξεκαθαρίσει, καθώς οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιώργος Νικητιάδης πάλευαν για την έδρα, με διαφορά ελάχιστων ψήφων μεταξύ τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων. Τελικά, την έδρα έλαβε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, αφήνοντας εκτός Κοινοβούλιου τον υφυπουργό Τουρισμού της απερχόμενης κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης επιπλέον βουλευτές που εκλέγονται στις περιφέρειες

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 16,76% των ψήφων εκλέγει 52 βουλευτές. Συνολικά στην Αττική εκλέγει 17 βουλευτές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:

Στη Β' Αθηνών εννέα βουλευτές. Αυτοί είναι οι Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουπλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Όλγα- Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην Α' Αθηνών εκλέγονται τρεις βουλευτές. Είναι οι Αλέξης Τσίπρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Βούτσης.

Στην Περιφέρεια Αττικής εκλέγονται δύο βουλευτές. Είναι οι Αλέξης Μητρόπουλος και Νάσος Αθανασίου.

Στη Β' Πειραιώς εκλέγονται οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευγενία Βαμβακά.

Στην Α' Πειραιώς εκλέγεται ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η ΝΔ με το 18,87% των ψήφων εκλέγει σε όλη τη χώρα 108 βουλευτές. Στην Αττική εκλέγονται 28 βουλευτές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:

Στην Α' Αθήνας οκτώ βουλευτές. Είναι οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Πιπιλή, Βασίλης Κικίλιας, Παναγιώτης Μηταράκης, Προκόπης Παυλόπουλος και Ανδρέας Ψυχάρης.

Στη Β' Αθήνας 14 βουλευτές. Είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Σοφία Βούλτεψη, Αργύρης Ντινόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Άννα Καραμανλή, Βύρων Πολύδωρας, Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννης Παπαθανασίου.

Στην Αττική τέσσερις βουλευτές. Είναι οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας.

Στην Α' Πειραιώς εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στη Β' Πειραιώς εκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης.

Το ΠΑΣΟΚ με 13,19% των ψήφων εκλέγει 41 βουλευτές. Στην Περιφέρεια Αττικής εκλέγει επτά βουλευτές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, εκλέγονται:

Στη Β' Αθηνών, 4 βουλευτές. Είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης.

Στην Α' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Στην Αττική εκλέγεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στη Β' Πειραιώς εκλέγεται ο Δημήτρης Λιντζέρης.

Στην Α' Πειραιώς δεν εκλέγεται βουλευτής.

Η ΔΗΜΑΡ με 6,10% των ψήφων εκλέγει 19 βουλευτές σε όλη τη χώρα. Συνολικά στην Αττική εκλέγει επτά βουλευτές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:

Στην Α' Αθηνών ο Γιάννης Πανούσης.
Στη Β' Αθηνών τρεις βουλευτές. Είναι οι Φώτης Κουβέλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Οδυσσέας Βουδούρης.
Στην Α' Πειραιώς η Μαρία Ρεπούση.
Στη Β' Πειραιώς η Μαρία Γιαννακάκη.
Στην Περιφέρεια Αττικής ο Βασίλης Οικονόμου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το 10,60% των ψήφων εκλέγουν 33 βουλευτές. Στην Αττική εκλέγουν 10 βουλευτές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, εκλέγονται:

Στην Α' Αθηνών, η Έλενα Κουντουρά.

Στη Β' Αθηνών εκλέγονται πέντε βουλευτές. Είναι οι Παναγιώτης Καμμένος, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Καπερνάρος, Γιάννης Μανώλης, Παύλος Κοντογιαννίδης.

Στην Αττική εκλέγονται δύο βουλευτές. Είναι οι Παύλος Χαϊκάλης και Ευγενία Πρεβεζάνου-Αρβανίτη.

Στην Α' Πειραιώς εκλέγεται ο Παναγιώτης Μελάς.

Στη Β' Πειραιώς εκλέγεται ο Γιάννης Κουράκος.

Το ΚΚΕ με το 8,47% των ψήφων εκλέγει 26 βουλευτές. Στην Αττική εκλέγει οκτώ βουλευτές. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, εκλέγονται:

Στην Α' Αθηνών η Λιάνα Κανέλλη.

Στη Β' Αθηνών εκλέγονται τέσσερις βουλευτές. Είναι οι Αλέκα Παπαρήγα, Σπύρος Χαλβατζής, Λίνα Κροκίδη, Χρήστος Κατσώτης.

Στην Περιφέρεια Αττικής εκλέγεται ο Γιάννης Γκιόκας.

Στη Β' Πειραιώς εκλέγεται η Διαμάντω Μανωλάκου.

Στην Α' Πειραιώς εκλέγεται η Ελπίδα Παντελάκη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαΐου 2012, 04:43
http://www.zougla.gr/politiki/article/telika-apotelesmata-pi-menoun-pi-fevgoun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου