Ο λαός επιτίθεται στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Κίνημα δεν πληρώνω άδικους φόρους - Να φύγει η κυβέρνηση)
του Γιάννη Τσαραγκλή - Η απαράδεκτη έως φασιστική - λόγω της αδικίας που παράγει - φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης την ώρα που 1 εκ. πολίτες και οικογενειάρχες είναι άνεργοι και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν χωρίς εισόδημα, φέρνει πολύ κοντά στο να ξεκινήσει εκ μέρους του λαού το κίνημα "Δεν πληρώνω κανέναν άδικο φόρο" και να φύγουν από την εξουσία ο φορομπήχτες!!!
Να φύγουν τώρα:
Γιατί δεν γίνεται να τιμωρούν με τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα κάθε χρόνο κάθε ανυποψίαστο μικρομεσαίο κακομοίρη Έλληνα που αγόρασε εδώ και 10 χρόνια ένα αυτοκίνητο 2000 cc (επειδή το επέτρεψε με νόμο η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και οι τράπεζες έδιναν αβέρτα δάνεια) και να τον βαφτίζουν σήμερα ...πλούσιο μόνο με αυτό το κριτήριο, ενώ μπορεί να είναι άνεργος ( από την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και μην μπορεί να το πουλήσει λόγω των απανωτών μέτρων που έβαλαν, η Μπιρμπίλη, ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος, ξεφτιλίζοντας την αγορά αυτοκινήτου. Τα ίδια λεφτά θα μάζευαν εάν μείωναν στο 1/3 τον στόλο των κρατικών αυτοκινήτων και τις σπάταλςς άδικες μετακινήσεις κρατικών ...παραγόντων.
Να φύγουν τώρα :
Γιατί η σοσιαλιστική φορομπηχτική κυβέρνηση δεν μειώνει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ καμία από τις δημόσιες δαπάνες των υπεράριθμών ρουσφετολογικών δημοσίων υπαλλήλων και των οργανισμών που σαν ΠΑΣΟΚ προσέλαβε και δημιούργησε. Στο Μεσοπρόθεσμο ζητάει 6,5 δισ. φόρους και κόβει ( στα χαρτιά) μόνο 200 εκ.ευρώ δαπάνες.
Γιατί το Υπ. Υγείας - παρά τις εκατοντάδες συνεντεύξεις Λοβέρδου - δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τα νοσοκομεία ν ααγοράζουν υλικά αυξημένα κατά 400% έως 800%.
Δεν μπορεί και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πιάσει τη φοροδιαφυγή που βούλιαξε τις Ελβετικές τράπεζες με 600 δισ. ευρώ Ελληνικά λεφτά, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί στο εξωτερικό τα δίκαια της Ελλάδας, κρατά ενώ ΡΗΜΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ τον Πασοκικό κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό που κατεβάζει το διακόπτη της ΔΕΗ “σκοτώνοντας” τη μικρομεσαία επιχείρηση, κλείνουν τα λιμάνια και τους αρχαιολογικούς χώρους και διώχνουν τον τουρισμό.
Δεν αποκαλύπτει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλων ειδών.
Εκμεταλλεύεται ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΩΝ 2 εκ. λαθρομετανάστες τους οποίους αφήνει να βοηθάνε τη φοροδιαφυγή και την αποφυγή εισφορών, δουλεύοντας κρυφά.
Γιατί νομιμοποιεί 1 εκ. αυθαίρετα αδιαφορώντας για τις πυρκαγιές που θα βάλει και παράλληλα προσλαμβάνει και άλλους Πασόκους πολεοδόμους, δασάρχες, νομάρχες και φύλακες, αντί να τους διώξει όλους αφού άφησαν και έγινε όλη η Ελλάδα αυθαίρετη με μαύρα χρήματα.
Δεν βγάζει τσιμουδιά η φορομπηχτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πλέον για τον Τσοχατζόπουλο, το Μαντέλη, τον Τσουκάτο και απλά ψάχνει τρόπο να φέρει άδικα σε εισπρακτική και φορολογική απόγνωση, όλους του εργαζόμενους, ανέργους και μικροεπιχειρηματίες του δημοσίου τομέα, για να μην πειράξει κανέναν από τον δημόσιο που είναι τα ρουσφέτια και οι ψηφοφόροι του. Η κυβέρνηση αυτή έφθασε στο τέλος της. Η κοινωνία βράζει με τα ΑΔΙΚΑ αυτά φορομηχτικά νέα μέτρα της Μεσοπρόθεσμης σκλαβιάς, γιατί όπως λέει χωρίς να κοκκινίζει και ο "ρήτορας" Βενιζέλος, δεν είναι τα τελευταία.
Σε ατμόσφαιρα σύγχυσης εντός της ΚΟ του ΠαΣοΚ, με τις αντιδράσεις και τη δυσφορία των πολιτών να κλιμακώνεται και με ένα ακόμη δίλημμα να αιωρείται πάνω από τη διαδικασία, διεξάγεται την ερχόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο και τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο.
Επειτα και από τη δημοσιοποίηση της εξαιρετικά δυσμενούς εκδοχής του πακέτου μέτρων από τον νέο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ευ. Βενιζέλο, το κλίμα μεταξύ των βουλευτών του ΠαΣοΚ είναι εκρηκτικό. Τουλάχιστον δύο βουλευτές (οι κκ.Αλ. Αθανασιάδης και Θ. Ρομπόπουλος) έχουν δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν, άλλοι δύο αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (οι κκ. Π. Κουρουμπλής και Ν. Σαλαγιάννης), ενώ τα ερωτηματικά παραμένουν για την κυρία Χρύσα Αράπογλου - χωρίς πάντως να είναι βέβαιο ότι οι αντιδράσεις περιορίζονται σε αυτούς.
Όλα αυτά σημαίνουν, εφόσον επιβεβαιωθούν, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ξεκινά από τους 153 βουλευτές, με κίνδυνο να… πάψει να είναι πλειοψηφία, λίγες μόλις ημέρες έπειτα από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από 155 βουλευτές.
Η ονομαστική περιπλέκει την κατάσταση
Η κατάσταση περιεπλάκη από τη στιγμή που ο ΛαΟΣ και το ΚΚΕ ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερη την υπερψήφιση του σχεδίου.
Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων, κάποιοι βουλευτές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να παραιτηθούν, χωρίς να διευκρινίζουν αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά την ψηφοφορία, ενώ σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό το ενεδχόμενο διαρροών από άλλα κόμματα, ειδικώς αφότου ανακοινώθηκαν και τα φορολογικά μέτρα που ανατρέπουν δραματικά τα δεδομένα για εκατομμύρια φορολογούμενους.
Χαρακτηριστικό είναι δε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρή» τη ρύθμιση που ισοδυναμεί με ανάκληση του οφέλους από τη συλλογή αποδείξεων, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ , Χρ. Πρωτόπαπαςεξέφρασε τη διαφωνία του με κάποια από τα επαχθή μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο βελτιώσεων.
Υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων;
Εν όψει αυτών, η κοινοβουλευτική διαδικασία της ερχόμενης εβδομάδας είναι η κρισιμότερη της περιόδου που ξεκίνησε έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου και ενώ υπό κανονικές συνθήκες - αν δηλαδή δεν υπάρξουν ανατροπές και εξελίξεις έως τότε - ακολουθεί άλλο ένα κρίσιμο κοινοβουλευτικό ραντεβού, εκείνο για την νέα δανειακή σύμβαση, το νέο μνημόνιο για την χρηματοδότηση της Ελλάδας, που τοποθετείται το ερχόμενο φθινόπωρο.
Μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο και καθώς αναμένεται μία δραματική κοινοβουλευτική διαδικασία από την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα φανεί αν υπάρχει περιθώριο αλλαγών στο νομοσχεδίο, ή στον εφαρμοστικό νόμο, το δίλημμα που έχει τεθεί στους βουλευτές του ΠαΣοΚ είναι το ίδιο: ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ή στάση πληρωμών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου