Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;

 Καραμανλής γλύτωσε τη δολοφονία. Εμείς;

Ιδιαίτερη έκπληξη μου προκάλεσε το άρθρο στο cosmo.gr σχετικά με το σχεδιασμό της δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μόνο που η έκπληξή μου δεν είχε να κάνει με την είδηση, αλλά με το ότι δεν περίμενα να αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο τόσο σύντομα και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.
Ας κάνουμε μία σύντομη αναδρομή σε κάποια γεγονότα-κλειδιά που συνέβησαν επί Καραμανλή.  Ας θυμηθούμε εκείνο το καλοκαίρι που καιγόταν όλη η χώρα.Μέσα σε μία μέρα είχαν εκδηλωθεί περισσότερες από 190 εστίες πυρκαγιάς σε όλη την Ελλάδα. Θυμάμαι τον κόσμο, με τη «βοήθεια» φυσικά των ΜΜΕ, να αναζητά τους δράστες σε τυχαίους εμπρηστές, απρόσεχτους που πέταξαν το τσιγάρο τους, σε μία γιαγιά που ήθελε να κάψει χόρτα…Πραγματικά απορούσα, γίνεται σε μία μέρα να «τύχει» να δράσουν τόσα πολλά, «τυχαία» και διαφορετικά άτομα σε όλη τη χώρα, ώστε να προκαλέσουν σχεδόν 200 εστίες πυρκαγιάς; Μία μόνο απάντηση μπόρεσα να βρω: Οικονομικός πόλεμος! Από ποιούς; Δε χρειάζεται  να απαντήσω…
Το είχα συζητήσει με το περιβάλλον μου τότε και όλοι με κοιτούσαν περίεργα. Μάλιστα, κάποια κοντινά μου πρόσωπα μού είπαν: «Δεν είναι όλα συνωμοσίες»!
Αργότερα, το θέμα του Γρηγορόπουλου. Ένα τραγικό γεγονός, ο χαμός ενός παιδιού, χρησιμοποιήθηκε αρκετά «έξυπνα» , ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε κοινωνική αποσταθεροποίηση μέσω των κοινωνικών αναταραχών που ξέσπασαν τότε.
Στη συνέχεια, είχαμε το Βατοπέδι και τα σχετικά σκάνδαλα που επέφεραν πολιτική αποσταθεροποίηση. Από τότε μού φαινόταν πολύ περίεργο να είναι όλα αυτά γεγονότα που «έτυχε» να συμβούν και τα περί Βατοπεδίου, μάλιστα, να αποκαλυφθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γεγονότα που έπληξαν τις πηγές της χώρας, τον τουρισμό, τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ιστό και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω στόχο να πάρω κάποια κομματική θέση, εξάλλου κανένα κόμμα δε με εξέφρασε ποτέ. Εκφράζω απλώς τις ανησυχίες μου.
Κάτι άλλο που μου είχε προκαλέσει εντύπωση , ήταν ότι ο τότε πρωθυπουργός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος στα γεγονότα, σα να είχε εξαφανιστεί…Σαν κάποιοι να του είχαν απαγορεύσει να πάρει θέση. Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι, πέραν των παραπάνω πληγμάτων, ένας ακόμα στόχος ήταν να φύγει από την εξουσία (ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί το σενάριο να φύγει και απ’τη ζωή…) ο Κ. Καραμανλής. Για ποιό λόγο; Γιατί είχε το «θράσος» να συνάψει σχέσεις με τη Ρωσία και να ξεκινήσει διάλογο με τον Πούτιν για τον αγωγό φυσικού αερίου. Με άλλα λόγια, τόλμησε να στραφεί προς «το άλλο στρατόπεδο»…
Έξυπνο, ε; Ισοπεδώνουμε τη χώρα και ταυτόχρονα στρέφουμε τον κόσμο εναντίον του Πρωθυπουργού της, αφού κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης συμβαίνουν όλα αυτά! Και ιδού οι αποδείξεις, το σχέδιο «Πυθία»…
Ο παππούς μίας φίλης μου είχε πει κάποτε: «Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Αλλάζει ο τρόπος…» Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή του την κουβέντα! Έτσι είναι…στο Μεσαίωνα έκαιγαν ανθρώπους στη φωτιά. Τώρα τους καίνε στην ηλεκτρική καρέκλα. Στο Μεσαίωνα απαγχόνιζαν κόσμο δημόσια. Τώρα απαγχονίζουν και διακινούν  τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο διαδίκτυο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ο πόλεμος γινόταν μόνο με όπλα, τανκς, πολεμικά αεροσκάφη και πλοία. Τώρα ο πόλεμος είναι οικονομικός, χημικός, ψυχολογικός.
Τί συμβαίνει με τα τρόφιμα τα τελευταία χρόνια; Τρελλές αγελάδες, γρίπη των πουλερικών, γρίπη των χοίρων και πρόσφατα τα «αγγουράκια»! Τί νιώθει ένας άνθρωπος στη σκέψη ότι τα τρόφιμα είναι μολυσμένα; Ανυσηχία και φόβο για την υγεία του και συνεπώς για τη ζωή του.
«Τρομοκρατία»! Η καινούρια μόδα στο λεξιλόγιο των Μεγάλων Δυνάμεων. Ποιό είναι το συναίσθημα του ανθρώπου που αισθάνεται ότι ζει σε μία κοινωνία όπου η ζωή του μπορεί να απειλειθεί ανά πάσα στιγμή; Φόβος, ίσως και τρόμος. Αυτό είναι το κοινό στοιχείο σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, η ενεργοποίηση του φόβου στο λαό ως σύνολο και στον άνθρωπο εξατομικευμένα. Τί ανάγκη έχει ο άνθρωπος που απειλείται και φοβάται; Ανάγκη από προστασία, από ασφάλεια. Πώς μπορεί να την αποκτήσει; Με την εγκατάσταση εκατομμυρίων καμερων σε όλη τη χώρα (βλέπε Αγγλία, μία κάμερα ανά 14 κατοίκους), ώστε να εντοπίζονται ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες. Με την παροχή «προστατευμένης» τροφής που θα παράγεται σε «ειδικά» εργαστήρια, με κανόνες ασφαλείας. Και  διάφορα άλλα…
Ξέρω, εκ των προτέρων ότι μπορεί να χαρακτηριστώ ως συνωμοσιολόγος ή ακόμα και παρανοϊκή. Δεν μπορώ, όμως, να μη μοιραστώ αυτές μου τις σκέψεις. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει κι άλλος «ιός» σε νέα κατηγορία τροφίμων, π.χ. φρούτα ή ψάρια. Ποιός τους δημιουργεί αυτούς τους ιούς…;Το αφήνω στην κρίση σας. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή, πολλοί από εμάς θα έχουμε πεισθεί ότι τα μεταλλαγμένα είναι η μόνη μας ελπίδα, ώστε να είμαστε «ασφαλείς» και να «ξέρουμε» τί τρώμε. Και δε θα χρειαστεί να μας το επιβάλουν…Θα το ζητήσουμε εμείς…
Και κάτι τελευταίο. Δυσκολεύομαι να αποδώσω τη βροχή τόσων ημερών μες στον Ιούνιο στα καιρικά φαινόμενα. Η δημιουργία τεχνητής βροχής είναι εφικτή εδώ και κάποια χρόνια (βλέπε Κίνα). Να πιστέψω, λοιπόν, ότι και η βροχή μες στον Ιούνιο, στην Ελλάδα και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχει ξεχυθεί στους δρόμους, είναι τυχαίο γεγονός;
Ε, όχι! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά είναι τυχαία! Προτιμώ να «ταμπελωθώ» ως συνωμοσιολόγος! Αρνούμαι να το πιστέψω! Αρνούμαι να φοβηθώ!




Ο Καραμανλής γλύτωσε τη δολοφονία. Εμείς;*Η Ανθή Μπελλέ είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και ειδικεύεται στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου