Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΣΑΣ ΘΙΞΑΜΕ; ΠΙΕΙΤΕ ....ΞΥΔΙ!!!!

"Οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη"


Ένα πλακάτ από τη συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος, με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φέρει στο κέντρο τον αγκυλωτό σταυρό, ήταν ότι χρειάζονταν γερμανικά μέσα για να εστιαστούν εκεί.

Για αρχή το έγκυρο και σοβαρό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο δημοσιεύει τη φωτογραφία σε θέμα όχι απόλυτα σχετικό, αφού μιλά για την κρίση στην Ελλάδα και όχι για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Πάντως, δεν σχολιάζει τη φωτογραφία.
Αντίθετα, η πιο λαϊκή εφημερίδα Bild, στην έκδοση της τη Δευτέρα, αναδημοσιεύει την εφημερίδα και γράφει ότι "με τον αγκυλωτό σταυρό οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ".
Στην ιστοσελίδα η "Bild Online" κάνει λόγο και για "ένα νέο σκάνδαλο" που έρχεται στο φως αναφορικά με περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με τη Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές είπε:
"Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη".
Το γεγονός επιβεβαιώνει στην εφημερίδα o χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ λέγοντας πως "ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση", η οποία ήρθε στο φως όταν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μετέφρασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" της 19ης Μαΐου.
Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη Bild, το χαρακτήρισε "θρασύτητα" και πρόσθεσε ότι "ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, "ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη Bild το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι". Η συζήτηση ήταν "φιλική και εποικοδομητική", δηλώνει ο κ. Πετσάλνικος στη Bild.
Είναι πάντως άκρως εντυπωσιακό πως η Bild, γνωστή για τα λαϊκίστικα άρθρα και ρεπορτάζ της, εμπλέκει φράσεις βουλευτών με μία φωτογραφία από τη συγκέντρωση των αγανακτισμένων, χωρίς να δίνει όμως έμφαση στον πραγματικό συμβολισμό του πλακάτ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εφημερίδα ισχυρίζεται πως η φωτογραφία είναι από το πρακτορείο Associated Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου