Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Λοβέρδος: Θα πάμε καλύτερα χωρίς τον Παπανδρέου.....


Το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές με νέα ηγεσία, εκτιμά με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας παραλλήλως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πάει χρονικά πιο πίσω. Μάλιστα το στηρίζει αυτό επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες για κομματικές διεργασίες».
Ο υπουργός Υγείας αναφέρει ωστόσο ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι αρκετή για να πάει καλά το κόμμα και τονίζει ότι θα πρέπει να αλλάξει και πολιτική και φυσιογνωμία.

Λοβέρδος: Θα πάμε καλύτερα χωρίς τον Παπανδρέου

Χαρακτηρίζει επίσης «λάθος», το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε σε επαρκείς αναπτυξιακές πολιτικές, ενώ υπερασπίζεται το έργο του στο υπουργείο Υγείας, όπου –όπως αναφέρει- «η χρήση έκλεισε με εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε και παλαιές οφειλές».

ΑΥΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΜΕΓΑΛΟ.....ΚΑΛΑΜΙ!!!!!!

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Στυλιανίδη στη Νάξο. Βίντεο

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Στυλιανίδη στη Νάξο. Βίντεο 
 
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κάτοικοι της Νάξου, στο Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και στον βουλευτή Γιάννη Βρούτση. Οι δύο βουλευτές βρέθηκαν στο νησί και οι κάτοικοι τους αποδοκίμασαν, με αποτέλεσμα τον δίωρο αποκλεισμό τους στο Δημαρχείο.

Ο βουλευτής Ροδόπης βρέθηκε στο νησί, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στην Πάρο και τη Νάξο, αυτό το Σαββατοκύριακο.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/165665.html


Zougla

Video σοκ Ένας Γάλλος μιλά όταν οι Έλληνες σιωπούν DefenceNet gr

ΤΡΟΪΚΑ..........

Toυ Κώστα Βαξεβάνη        Είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα η τρόικα; Ας μην βιαστούμε να απαντήσουμε σε κάτι που μοιάζει τόσο εύκολο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αναχθεί σε εκείνα τα παιχνίδια λογικής των προηγούμενων δεκαετιών που έβαζαν το πολύ εύκολο ερώτημα «αν μια σαρδέλα κάνει μια δραχμή, πόσες σαρδέλες παίρνουμε με μιάμιση δραχμή;» χωρίς να παίρνουν απαραίτητα και την σωστή απάντηση. Το προφανές μοιάζει με δυσεπίλυτο πρόβλημα αν διατυπωθεί διαφορετικά. Αν δηλαδή το ερώτημα γίνει «Θα λυθούν τα προβλήματα της χώρας χωρίς τρόικα;» οι απαντήσεις θα είναι πολύ διαφορετικές.
Ζούμε σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, όπου η πολιτική όχι μόνο έχει χάσει το ρόλο της χωρίς να τον αναζητεί, αλλά έχει βρει έναν τρόπο να δικαιολογείται, εμφανίζοντας τα πάντα ως αντικειμενικά. Οι λάτρεις του μνημονίου δείχνουν για τα καλά και τα κακά το μνημόνιο και αντιστοίχως κάνουν και οι πολέμιοι....
Είναι μια μπερδεμένη κατάσταση. Να σας θυμίσω μόνο πως ο Κίμωνας Κουλούρης ανήκει στις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κατά του μνημονίου επίσης έχουν στραφεί όλα εκείνα τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, της αναξιοκρατίας και του εξευτελισμού, που ως συνδικαλιστές έκαναν τον τροχονόμο στις κομματικές ορέξεις και κράταγαν τα κιτάπια που συνέδεαν τους κομματικούς εκβιασμούς με το μεροκάματο. Τώρα είναι κατά του μνημονίου. Μετανόησαν ξαφνικά ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως παλιά; Ας απαντήσει ο καθένας κατά περίπτωση με την εμπειρία του. Από την άλλη μεριά στις μνημονιακές δυνάμεις ανήκουν όλοι εκείνοι οι μουτζαχεντίν των αγορών που διοίκησαν την χώρα και την έφεραν εδώ που την έφεραν, με τις περισπούδαστες συνταγές του London School of Economics και των ευαγών ιδρυμάτων.
Ας αφήσουμε το ΔΝΤ ως γνωστό μηχανισμό λειτουργίας με συγκεκριμένες τακτικές σε όλο τον κόσμο. Ας αφήσουμε την Goldman Sachs (συμπάθεια του Σημίτη) και την αντίπαλό της Lazard (προτίμηση της οικογένειας Παπανδρέου απ ό,τι φαίνεται) που υπόσχονται την μελλοντική σωτηρία της οποίας πρέπει να προηγηθεί η ισοπέδωση της Ελλάδας, με το αζημίωτο βέβαια.
Τι είναι η τρόικα; Ένας φίλος μου έλεγε μια ιστορία για το πώς συντασσόταν ο προϋπολογισμό της χώρας επί Παπακωνσταντίνου. Ενα κοριτσάκι, απ αυτά με τα βιογραφικά και την αντιεξουσιαστική διάθεση απέναντι στην εξουσία, κλεινόταν σε ένα δωμάτιο και προσπαθούσε να φέρει τα νούμερα στα πλαίσια των απαιτήσεων. Έτσι κι αλλιώς ο προϋπολογισμός της Ελλάδας, δεν είναι για να τηρείται αλλά για να ψηφίζεται και μόνο. Αυτό λοιπόν γίνεται δυστυχώς και με την τρόικα.
Μια ομάδα από τριτοκλασάτους τεχνοκράτες, πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα, απαιτώντας περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις, ενδεχομένως και σε κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να περικοπούν. Προσπαθούν με αγωνία να τους βγουν τα νούμερα. Γιατί; Γιατί έτσι λένε τα βιβλία, η μανιέρα και ενδεχομένως κάποιοι σχεδιασμοί που και οι ίδιοι αγνοούν γιατί, όπως λένε, δεν είναι πολιτικά πρόσωπα, αλλά τεχνοκράτες.
Στην Ελλάδα έχουν ψηφιστεί σε 1,5 μόλις χρόνο 15 ρυθμίσεις για την ιδιοκτησία γης. Φόροι, τέλη ,ρυθμίσεις… Γιατί τόσα νομοσχέδια για τη γη και όχι για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την κοινωνία; Μόνο νομοσχέδια για την ιδιοκτησία και την απελευθέρωση εγκληματιών του λευκού κολάρου. Μια απλή εξήγηση είναι πως απαξιώνουν τη γη για να αναγκάσουν όσους την κατέχουν να την πουλήσουν για να την αγοράσουν οι νέοι τσιφλικάδες. Αν ισχύει ή όχι πρέπει να το απαντήσουν οι κυβερνώντες. Δεν έχουν ψηφιστεί νόμοι για την γεωργία, τον προγραμματισμό της καλλιέργειας, την ανάπτυξη, την αναδιάρθρωση της παραγωγής.
Με αυτή την έννοια, το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα, οι οικονομολόγοι του γραφείου που προτείνουν ό,τι οδηγεί στην καταστροφή, αλλά αυτοί που κυβερνούν. Τα μέτρα της τρόικας θα συνεχίσουν να είναι εισπρακτικά. Μειώνουν μισθούς, χτυπάνε την αγοραστική δύναμη, δημιουργούν ύφεση.
Αυτή τη συνταγή ξέρουν, αυτή εμπιστεύονται. Κάποιους τους είπε «κόψτε» και αυτοί κόβουν. Τι κάνουν οι δύο ελληνικές κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την κρίση; Δείχνουν την τρόικα και λένε αυτές είναι οι απαιτήσεις. Και βάζουν επιπλέον έναν λαό να πληρώνει, δίνοντας τα 8 από τα 10 που δανείζεται για να κλείσουν οι τρύπες των τραπεζών. Πώς δημιουργήθηκαν; Οι τραπεζίτες έδιναν δάνεια χωρίς ουσιαστικές υποθήκες στους δικούς τους ανθρώπους ή σε offshore εταιρείες που εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.
Η λογική συνήθως μπορεί να οδηγήσει σε αριθμητικές πράξεις. Αυτή τη στιγμή όμως οι αριθμητικές πράξεις που γίνονται είναι για να αντιπαρατεθούν στην ίδια τη λογική. Οι λογιστές της τρόικας κάνουν τη δουλειά τους και δεν πρόκειται να απολογηθούν απέναντι σε καμία πολιτική. Στη χειρότερη των περιπτώσεων γι αυτούς, θα φύγουν. Το πρόβλημα είναι αυτοί που εμφανίζουν την τρόικα ως περεστρόικα και προσκυνούν ανεπιβεβαίωτους αριθμούς ως σημαντικότερους των ανθρώπων.     
 

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΧΟΡΟΣ....ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ!!!!!!

Στη δημοσιότητα οι αμοιβές μελών των ΔΣ σε 12 ΔΕΚΟ.....


Στη δημοσιότητα οι αμοιβές μελών των ΔΣ σε 12 ΔΕΚΟ 
 
Στοιχεία για τις συνολικές αμοιβές των μελών των ΔΣ δέκα ΔΕΚΟ, καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ, απέστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, τα στοιχεία προέρχονται από τις αποφάσεις των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων, που συγκλήθηκαν το 2011, προκειμένου να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις των χρήσεων 2010 και αφορούν τις συνολικές αμοιβές όλων των μελών ΔΣ για το ίδιο έτος. Όπως ειδικότερα προκύπτει:

Στα ΕΛΠΕ το ποσό (σ.σ.: μικτά) ανήλθε σε 414.235,52 ευρώ (διευκρινίζεται ότι οι αμοιβές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που περιλαμβάνονται στο ποσό είναι ήδη μειωμένες κατά 15% έναντι του 2009).
Στη ΔΕΗ το μικτό ποσό ανήλθε σε 419.814,53 ευρώ.
Στον ΟΛΠ ανήλθε σε 272.865,05 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το έτος 2009 το αντίστοιχο σύνολο ανερχόταν στα 651.191,53 ευρώ).
Στον ΟΛΘ το μικτό ποσό ανήλθε σε 184.156,39 ευρώ.
Στον ΟΠΑΠ σε 659.844,60 ευρώ.
Στην ΕΥΔΑΠ σε 160.506,04 ευρώ.
Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το μικτό ποσό ανήλθε σε 1.323.841,93 ευρώ (διευκρινίζεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται οι αμοιβές των δύο εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ της εταιρείας σύμφωνα με το Ν. 3723/2008).
Στην ΑΤΕ το μικτό ποσό ανήλθε σε 792.320,13 ευρώ.
Στην ΕΥΑΘ ήταν 220.658,29 ευρώ.
Στη ΔΕΠΑ ήταν 261.622,10 ευρώ.
Στον ΟΤΕ ήταν 430.551,23 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το ποσό είναι μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το 2009).
Στα ΕΛΤΑ, τέλος, το μικτό ποσό ανήλθε σε 107.299,83 ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 3833/2010, το ανώτατο όριο αποδοχών για τους διευθύνοντες συμβούλους και τους προέδρους των ΔΕΚΟ είναι 5.856,08 μηνιαίως ή το ποσό των 70.272,96 ευρώ ετησίως.

Για τα μέλη του ΔΣ τα ανώτατα όρια της μηνιαίας αποζημίωσης τους για συμμετοχή στα ΔΣ είναι το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως, το οποίο καταβάλλεται εφόσον συμμετέχουν σε 4 συνεδριάσεις το μήνα, διαφορετικά περικόπτεται ανάλογα.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις ελέγχονται κάθε χρόνο από την τακτική Γενική Συνέλευση, στην οποία παρίσταται εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παράβαση των ανωτέρω διατάξεων, οι καταστάσεις δεν εγκρίνονται, οι δε υπόχρεοι καλούνται να επιστρέψουν το υπερβάλλον.

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι με το Ν. 3429/2005, όταν διαπιστώνεται παράβαση των διατάξεων του, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής των ΔΕΚΟ μπορεί να δεσμευθούν έσοδα των δημοσίων επιχειρήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό, σε ποσοστό μέχρι 50% του ετήσιου προβλεπόμενου ποσού, να μην χορηγηθεί εγγύηση του δημοσίου για δάνεια και να παυτούν από τα καθήκοντά τους τα μέλη του ΔΣ. Παράλληλα μπορεί να επιβληθεί οποιαδήποτε άλλη ποινή προβλέπεται από ποινικές, αστικές ή διοικητικές διατάξεις.

Τα στοιχεία για το συνολικό ύψος των ετήσιων αποδοχών των μελών των ΔΣ των ΔΕΚΟ είχε ζητήσει, με ερώτησή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, σημειώνοντας ότι η πολιτική εξοικονόμησης δαπανών δεν μπορεί να εφαρμόζεται μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους και επιτάσσει να δημοσιοποιηθεί η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια των ΔΕΚΟ.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/165439.html

ΗΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΟ!!!!!!!

Οι επικίνδυνοι δρόμοι της... ΑΣΟΕΕ!!!!!

Επιστολή του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ για την υποβάθμιση της σχολής. Ανησυχεί και για τα φαινόμενα βίας.



Τη σημαντικότητα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος του κεντρικού κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επιχειρεί να αναδείξει με επιστολή του ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ. Επεισόδια και ξεσπάσματα βίας είναι όλο και συχνότερο φαινόμενο.
Οι διαπιστώσεις αυτές της πρυτανείας γίνονται μετά τα φαινόμενα συμπλοκών και βίας μεταξύ φοιτητών, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.
Όπως αναφέρει ο πρύτανης, σε επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα τελευταία αυτά επεισόδια που έλαβαν χώρα, για πολλοστή φορά μεταξύ φοιτητών του πανεπιστημίου, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή.
Ο πρύτανης, με την επιστολή του, απευθύνει έκκληση προς όλους μέσα στο πανεπιστήμιο, προκειμένου να αναλάβει κάθε ένας την ευθύνη που του αναλογεί.
Παράλληλα, αναφέρει πως "θεωρώντας ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες νουθέτησης και ευαισθητοποίησης προς την κατεύθυνση αποφυγής τέτοιου τύπου γεγονότων, ενημέρωσα την εισαγγελία Αθηνών για το συγκεκριμένο γεγονός, σύμφωνα με το νόμο".
"Η πράξη μας αυτή είναι πράξη ευθύνης. Θέλουμε να τεθεί οριστικό τέλος στα φαινόμενα βίας, πριν θρηνήσουμε θύματα", τονίζει.
Αναφορά και στο παραεμπόριο
"Σημαντικό θέμα, αποτελεί η αναστροφή της τάσης υποβάθμισης του περιβάλλοντος το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου μας, χώρου. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ένας δακτύλιος παραεμπορίου έχει ως θηλιά περισφίξει το κεντρικό μας κτίριο.
Διακινητές αυτού του παραεμπορίου είναι κατατρεγμένοι και εξαθλιωμένοι μετανάστες: άνθρωποι που, λόγω της οικονομικής τους ανέχειας, έχουν γίνει θύματα, ποιος ξέρει ποιων κέντρων και ποιων κυκλωμάτων διακίνησης παράνομου εμπορίου.
Το πανεπιστήμιό μας εισπράττει καθημερινά τα αποτελέσματα μιας ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ως ΑΕΙ, επιθυμούμε την ασφάλεια και το σεβασμό του ιστορικού μας κτιρίου, καθώς και των μελών της κοινότητάς μας που καθημερινά εργάζονται σε αυτό. Το Πανεπιστήμιό μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως κέντρο παραεμπορίου".
http://news247.gr/ellada/eidiseis/epistolh_-_proeidopoihsh_toy_prutanh.1583582.html

ΤΩΡΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Την παραπομπή του Παπανδρέου ζητούν Πεπόνης - Μουζακίτης!!!!!!


Την παραπομπή του Παπανδρέου ζητούν Πεπόνης - Μουζακίτης 
 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τα ζητήματα που είχαν αναλάβει να διερευνήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς  Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Οι δύο εισαγγελείς  στέλνουν στη Βουλή τη  δικογραφία της ΕΛ. ΣΤΑΤ, σύμφωνα  με το νόμο περί ευθύνης υπουργών,  διαπιστώνοντας ότι από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και των τότε υπουργών Οικονομικών (Γ.Παπακωνσταντίνου), σχετικά με πιθανή τεχνητή διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009.

Η δικογραφία χρεώθηκε στον αντιεισαγγελέα του ΑΠ Ν. Παντελή ο οποίος θα την μελετήσει.

Η αναφορά του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αναφέρει επι λέξη:

"Από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 3126/2003 (νόμος περί ευθύνης υπουργών) και με πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος."

Στη συνέχεια αναφέρονται τα ονόματα των 18 μαρτύρων που εξετάστηκαν και οι διατάξεις του νόμου που υπαγορεύουν την αποστολή της στη Βουλή και συνεχίζει...
"Σε πλείστες των οποίων (καταθέσεων) ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 αφενός και για ύπαρξη συναφώς και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών οικονομικών."

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ζήτημα είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο το περασμένο φθινόπωρο, ύστερα από καταγγελίες τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,  για εσκεμμένο «φούσκωμα» του ελλείμματος, οι οποίοι και αποπέμφθηκαν με την επίσημη δικαιολογία της «κακής  συνεργασίας»  με τον πρόεδρο της Αρχής.

Το μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωή Γεωργαντά είχε καταγγείλει ότι οι αποφάσεις υπαγορεύονταν  από τη Eurostat και έρχονταν στην Αρχή μόνο για επικύρωση, εν γνώσει της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

«Ήθελαν να έχουμε το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε και μας ανάγκασαν να συμπεριλάβουμε στοιχεία των ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε την Ιρλανδία που είχε τότε έλλειμμα 14% και το δικό μας έφτασε το 15,4%»είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κ. Γεωργαντά.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει και την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/165425.html

κ. ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Και ξαφνικά ο Σημίτης στο προσκήνιο - Σφοδρή επίθεση στον Γ.Παπανδρέου - Το Μνημόνιο συντάχθηκε "στο πόδι"!

 

- Μιλάει για πολιτικά μοιραίο λάθος!
- Eίναι η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού μέρος μιας πολιτικής κίνησης;
- 'Ερχεται μια ημέρα μετά την σφοδρή επίθεση Προβόπουλου για τα προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησης

Σφοδρή κριτική σε όσους συνέταξαν το Μνημόνιο και κυρίως στον Γ.Παπανδρέου που το αποδέχθηκε και έβαλε την υπογραφή του, κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε αποσπάσματα ομιλίας που θα εκφωνήσει σε συνέδριο στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο, ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι:

«Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».

Ο κ. Σημίτης ασκεί κριτική και στις ισχυρές χώρες της ΕΕ και κυρίως στην Γερμανία λέγοντας ότι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αλληλεγγύη.

"Η αλληλεγγύη είναι ένας όρος που δεν είναι αρεστός σε ορισμένες χώρες της Ένωσης. Θεωρούν ότι υποδηλώνει μια υποχρέωση συμπαράστασης προς άλλους που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Συνεπάγεται μια μονόπλευρη δέσμευση", λέει ο κ. Σημίτης.

Και συνεχίζει: "Όμως τα πράγματα επιβάλλουν την αμοιβαία σύμπραξη και συμπαράσταση. Κατά την κυρίαρχη άποψη στην πρακτική της ΟΝΕ η επίλυση του προβλήματος των διαφορών επιπέδου ανταγωνιστικότητας Βορρά και Νότου απαιτεί κυρίως προώθηση αλλαγών στις αγορές εργασίας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτά δεν αρκούν. Χρειάζεται και στήριξη των οικονομιών του Νότου με επενδύσεις και διεύρυνση των εξαγωγών τους προς το Βορρά. Επιπρόσθετα είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συνολική οικονομική πολιτική αντίληψη για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Μια οικονομική διακυβέρνηση, που δεν θα περιορίζεται όπως σήμερα μόνο σε τρέχοντα προβλήματα αλλά θα φροντίζει για την ισόρροπη κατανομή των ωφελειών της στην ΟΝΕ, είναι σε θέση να διαχειριστεί πολύ καλύτερα το ευρύτερο θέμα της ανάπτυξης"

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=117531&catid=9

ΣΕΝΑΡΙΑ.....ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!!!!!

Αν αύριο χρεοκοπήσει η Ελλάδα.........

Το πρακτορείο Reuters αναλύει τι θα συμβεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Αν αύριο χρεοκοπήσει η Ελλάδα 
 
Την ώρα που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βρίσκονται σε εξέλιξη, τα σενάρια από τους οίκους αξιολόγησης και τα ξένα ΜΜΕ δίνουν και παίρνουν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους.
Η συμφωνία αυτή, που αναμένεται να ελαφρύνει το χρέος της χώρας κατά 100 δισ. ευρώ περίπου μέχρι το 2020, ίσως οδηγήσει την χώρα σε χρεοκοπία, που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο τι θα συμβεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και διαχωρίζει όρους που ακούγονται καθημερινά από το στόμα των αναλυτών.

Πως μας αξιολογούν οίκοι

Οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης - η Fitch, η Moody's και η Standard & Poor's - υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Ελλάδας τον Ιούλιο, μετά την πρώτη συμφωνία των Ευρωπαίων για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI) κατά 21%.
Τότε χρησιμοποιήθηκε πολύ ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία», ο οποίος αποτελεί μια βαθμίδα αξιολόγησης των οίκων.
Οι οίκοι αυτή τη στιγμή κατατάσσουν την ελληνική οικονομία στην κατηγορία "highly speculative", ενώ έχουν προειδοποιήσει ότι θα κηρύξουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας λόγω των απωλειών που επιφέρει για τους ιδιώτες πιστωτές το PSI+ (δηλαδή το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%).
Η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα με CCC, η S&P με CC και η Moody's με Ca.

Επιλεκτική ή ολοκληρωτική χρεοκοπία;
Η Fitch και η S&P διαφοροποιούν την επιλεκτική ή περιορισμένη χρεοκοπία, όπου ο δανειζόμενος σταματά να καταβάλει τόκους ή κεφάλαιο σε κάποια ομόλογα, από την ολοκληρωτική αδυναμία ή άρνηση να αποπληρώσει τους δανειστές του.
Οι παράγοντες της αγοράς συχνά κάνουν ανάλογες διακρίσεις, αναφερόμενοι σε "τακτική και άτακτη", "ήπια και σκληρή" ή "ελεγχόμενη και ανεξέλεγκτη" χρεοκοπία.
Και οι δύο οίκοι αξιολόγησης έχουν πει ότι μια ανταλλαγή χρέους, στο πλαίσιο της οποίας οι δανειστές θα υποστούν εθελοντικά ή μη ζημίες, θα αποτελέσει επιλεκτική ή περιορισμένη χρεοκοπία.
Η S&P είπε τον Ιούλιο ότι θα αναθεωρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε "επιλεκτική χρεοκοπία" όταν εφαρμοστεί η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση χρέους, με τα ομόλογα να υποβαθμίζονται σε D, στην κατώτατη αξιολόγηση, υποδηλώνοντας χρεοκοπία.
Ο επικεφαλής αναλυτής της Fitch για την Ελλάδα Paul Rawkins, είπε την Τετάρτη ότι θα δοθεί στην Ελλάδα αξιολόγηση "περιορισμένης χρεοκοπίας" όταν ολοκληρωθεί η περίοδος ανταλλαγής ομολόγων.
Η Moody's δεν έχει ανάλογη διάκριση αλλά η χαμηλότερη αξιολόγηση C υποδηλώνει χρεοκοπία με περιορισμένες προοπτικές ανάκτησης του κεφαλαίου ή των τόκων.

Τι θα συμβεί μετά;

Η S&P και η Moody's είπαν τον Ιούλιο ότι μόλις ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση θα επαναξιολογήσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υπό το φως του χαμηλότερου χρέους, κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι θα αναβαθμιστεί.
Η S&P είπε ότι αναμένει να δώσει αξιολόγηση " low speculative" στην Ελλάδα, αντανακλώντας το υψηλό της χρέος και τις αβέβαιες προοπτικές ανάπτυξης.
Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ανταλλαγής ομολόγων επίσης θα αξιολογηθούν, πιθανόν -- καθώς κάποια θα ενεχυροποιηθούν-- σε υψηλότερη κατηγορία από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Ο Rawkins της Fitch είπε ότι η αξιολόγηση περιορισμένης χρεοκοπίας θα διατηρηθεί "για σύντομο χρονικό διάστημα" πριν επαναξιολογηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στο προφίλ χρέους της χώρας.
Η ολοκληρωτική χρεοκοπία θα θεωρηθεί ως ένδειξη ότι οι πολιτικοί έχουν χάσει τον έλεγχο του ενιαίου νομίσματος και οι αγορές αμέσως θα στρέψουν τα βέλη τους σε άλλες αδύναμες χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός;

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) έχει τον τελικό λόγο στο κατά πόσο θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, κάτι που θα οδηγήσει στην καταβολή των ασφαλίστρων έναντι χρεοκοπίας που έχουν αναληφθεί για τα ελληνικά ομόλογα μέσω της αγοράς των CDS.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του DTCC, τα υφιστάμενα CDS για τα ελληνικά ομόλογα ανέρχονται επί του παρόντος στα 70,8 δις δολάρια -- το ακαθάριστο ποσό-- και στα 3,2 δις δολάρια το καθαρό.

Οι αναγκαστικές ζημίες για τους επενδυτές θα θεωρηθούν σχεδόν σίγουρα πιστωτικό γεγονός, ακόμη και στο πλαίσιο μια συντεταγμένης χρεοκοπίας.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είπε στους New York Times αυτή την εβδομάδα ότι θα εξετάζει το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο PSI, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία για εθελοντικό "κούρεμα".

Μια ολοκληρωτική χρεοκοπία, όπου η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τόκους ή κεφάλαιο, θα οδηγήσει την ISDA στο να κηρύξει πιστωτικό γεγονός μόλις λήξει η περίοδος χάριτος.

Φήμες για σύλληψη ιεράρχη με 35 εκατ. ευρώ στις αποσκευές!!!!!!

Φήμες για σύλληψη ιεράρχη με 35 εκατ. ευρώ στις αποσκευές 
 
Ανάστατη είναι η Ιερά Σύνοδος από το βράδυ της Πέμπτης, λόγω μιας είδησης με αφετηρία το twitter, αλλά και γνωστό ιστότοπο της Εκκλησίας με αντικείμενο φημολογούμενη σύλληψη ιεράρχη, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας στο οδικό δίκτυο.

Στην ιστοσελίδα Romfea.gr διαβάζουμε τα εξής: «Σάλο σε εκκλησιαστικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους προκάλεσε η είδηση που κυκλοφόρησε στο twitter, έγκριτου και γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος μιλούσε για τη σύλληψη ιεράρχη με όπλα και 35 (!) εκατομμύρια ευρώ στις αποσκευές του.

Ο γνωστός, τηλεοπτικός, δημοσιογράφος που εργάζεται σε έγκυρο μέσο μαζικής ενημέρωσης ανέφερε (τα στοιχεία του και οι αναρτήσεις του είναι στη διάθεση της Romfea.gr) πως στο αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, έγινε έρευνα από άνδρες της τροχαίας εθνικής οδού που πραγματοποιούσαν δειγματοληπτικά "μπλόκα".
Στον έλεγχο του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, εντόπισαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε σακούλες και δύο όπλα στο κάθισμα του οχήματος!

Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την ελπίδα να πρόκειται για μία παρεξήγηση από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που το διακινεί στο twitter, υπό τη μορφή των "δεδομένων ειδήσεων" που κοινοποιούν καθημερινά εκατοντάδες ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, φορείς μέχρι και ο Πρωθυπουργός.

Έγκυρες αστυνομικές πηγές, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό και μιλούν για φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες μέρες και στοχοποιούν συγκεκριμένο ιεράρχη.

Εκκλησιαστικοί παράγοντες εξετάζουν την πιθανότητα η παραφιλολογία και η στοχοποίηση συγκεκριμένου Μητροπολίτη να προέρχεται από "αντιπάλους" του, που θα επιθυμούσαν να τον εξωθήσουν σε παραίτηση».

http://www.madata.gr/epikairotita/social/165289.html

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΤΟΙΟ......ΔΟΥΛΕΜΑ!!!!!!!!

Παπαιωάνου για οικονομικούς εισαγγελείς: "Έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης"!!!!


Παπαιωάνου για οικονομικούς εισαγγελείς: "Έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης" 
 
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μετά την γνωστοποίηση του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Πρώτον: Σύμφωνα και με το δεύτερο πόρισμα «δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε καμία ποινικώς αξιόλογη ή καθ' οποιονδήποτε τρόπο υπηρεσιακά επιλήψιμη παρέμβαση στο έργο τους».

»Δεύτερον: Την απαράδεκτη παρερμηνεία της, με εξαιρετικής διακριτικότητας σύστασης προς αυτούς, τόσο από εμένα ως Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατά προτεραιότητα εξέταση υπόθεσης εξαιρετικής φύσης. Μιας σύστασης που στηρίζεται στο νόμο και κινήθηκε στο πλαίσιο των μη αμφισβητούμενων από οποιονδήποτε καθηκόντων μας.

»Τρίτον: Από την αρχή είχα καταστήσει σαφές, ότι η διαχείριση των καταγγελιών ανήκει κυρίως στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όμως, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένοι Αντεισαγγελείς έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους, ιδιαίτερα:

»Α) Με τις δικαιοπολιτικά ατεκμηρίωτες και ουσιαστικά αστήρικτες αρχικές τους καταγγελίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα της ίδιας της Δικαιοσύνης αλλά και ούτε οι ίδιοι επιχείρησαν να τις διευκρινίσουν ή να τις αποδείξουν,

»Β) Με τις αρχικές τους δηλώσεις τους για την αποκάλυψη ονομάτων του δημόσιου βίου και των οργανωμένων συμφερόντων, που δήθεν, με αξιόποινες πράξεις ή με υπηρεσιακές επιλήψιμες συμπεριφορές τους παρεμπόδισαν στο έργο τους και τα οποία τελικά δεν κατονόμασαν,

»Γ) Με την απρόκλητη αμφισβήτηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και, κυρίως, με τη διαστρέβλωση του περιεχομένου της».

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει την αλήθεια. Γι' αυτό οι ίδιοι οι οικονομικοί εισαγγελείς, η ηγεσία της δικαιοσύνης που διερευνά εβδομάδες τώρα την υπόθεση, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει τώρα, ανοικτά και καθαρά, να παρουσιάσουν ονόματα και διευθύνσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.
ta nea .gr

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/165246.html

ΟΝΟΜΑΤΑ...........!!!!!!!!

Δημόσιο πρόσωπο κατονομάζουν οι Πεπόνης-Μουζακίτης.


Δημόσιο πρόσωπο κατονομάζουν οι Πεπόνης-Μουζακίτης 
 
Η υπόθεση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), η λίστα φοροφυγάδων του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, αλλά και η υπόθεση τράπεζας στην οποία εμπλέκεται δημόσιο πρόσωπο είναι οι τρεις υπόθεσεις στις οποίες αναφέρθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρ.Πεπόνης και Σπ.Μουζακίτης, βάσει της αναφοράς που υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο «Βήμα», ο κ. Μακρής αναφέρει στο πόρισμά του: «Ο Γρηγόρης Πεπόνης αναφέρει ότι στις 30 Νοεμβρίου 2011 τον επισκέφθηκε στο γραφείο του γνωστό και έγκριτο δημόσιο πρόσωπο (δημοσιογράφος) και τον πληροφόρησε ότι γνωστός μεγαλοοικονομικός παράγοντας του εξέφρασε απειλές για το πρόσωπό του εξ αιτίας του ότι εκκρεμεί στα χέρια του συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση…».

» Η σύσταση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το πόρισμα Μακρή, προχώρησε ακόμα περισσότερο, αφού ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε ότι «ο διοικητικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ ήταν δικός του άνθρωπος (σ.σ. του επιχειρηματία) και παρακολουθούσε τις κινήσεις του κατά πόδας».

Το περιστατικό αυτό το θεώρησε σοβαρό. Το ανακοίνωσε στους προϊσταμένους του και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ προς λήψη μέτρων για την προσωπική του ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή της υπηρεσιακής του αποστολής.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταυτότητα του συναδέλφου τους που φέρεται να μετέφερε τη σύσταση ή τις απειλές ο κ. Μακρής δήλωσε άγνοια, ενώ εκτίμησε ότι ο επιχειρηματίας είναι τραπεζίτης.

Για τα CDS και τη λίστα των φοροφυγάδων, αναφέρει ο κ. Πεπόνης ότι το τελευταίο δεκαήμερο του 2011 και ενώ βρισκόταν με τον συνάδελφό του στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν.Παντελή, επόπτη τους, τους επισκέφθηκε συνταξιούχος αρεοπαγίτης και τους ζητούσε πληροφορίες για την πορεία της διεξαγόμενης εξέτασης.

Η σύσταση για σύντομη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τα CDS που έγινε σύμφωνα με τους καταγγέλοντες αντιεισαγγελείς από τον υπουργό δικαιοσύνης τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αντιεισαγγελέα και επόπτη τους βρίσκεται σύμφωνα με το πόρισμα Μακρή στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Η συμβουλή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον κ. Πεπόνη ότι θα ήταν καλύτερα να πάρει στα χέρια του την λίστα των μεγαλο οφειλετών του δημοσίου και μετά να παραγγείλει την προκαταρτική εξέταση είναι επίσης στα πλαίσια της εποπτείας που ασκεί.

Όσο για την καταγγελία για τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, έπρεπε να υποβληθεί έγκληση κατά του επιχειρηματία ή του δημοσιογράφου.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτείνει να μπει η υπόθεση στο αρχείο αφού δεν προέκυψε καμία ποινικώς αξιόλογη, όπως λέει, ή επιχειρησιακά επιλήψιμη παρέμβαση στο έργο τους.

«Η αίτησή τους για παραίτηση εκτιμά αποτελεί αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειάς τους από τη νομοθετική κατάργησή τους» αναφέρει.
tanea.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/165192.html

Τσακώνονται στην Βουλή για τα μάτια του κόσμου!!!!!!!

 

Το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί αλλά για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους όλα τα κόμματα αλλά και βουλευτές εξαπολύουν απειλές χωρίς αντίκρυσμα.

Aντι να δείξουν την δέουσα σοβαρότητα και να δουλέψουν να βγούμε από την κρίση κάνουν ότι τσακώνονται ενώ το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διάλογος που ακολουθεί:

Ο κ.Γιωργος Βλάχος απείλησε να μην ψηφίσει η ΝΔ πολλά άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Βενιζέλος: "Κύριε Βλάχο,  πήρατε μεγάλη φόρα, λέγοντας: «Δεν θα ψηφίσουμε τα άρθρα, έτσι θα μετέχουμε». Ή μετέχετε ή δεν μετέχετε."

Βλάχος: Τα έχετε μπερδέψει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Βλάχο, σας παρακαλώ.

ΒΛΑΧΟΣ: Σας παρακαλώ.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Θα αναλάβετε την ευθύνη της πολιτικής σας συμμετοχής στη διαχείριση του εθνικού προβλήματος. Αυτό το παιγνίδι του μέσα-έξω, της αντιπολιτευόμενης Συμπολίτευσης και της συμπολιτευόμενης Αντιπολίτευσης δεν θα συνεχιστεί…"

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: "....συμφωνούμε, στηρίζουμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου, καταλαβαίνουμε απολύτως την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά δεν μπορούμε να ακυρώσουμε και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Αυτό είναι όλο και είμαι βέβαιος ότι και εσείς συμφωνείτε απολύτως. Και έχουμε όλο τον καιρό με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αμοιβαίες εξηγήσεις –αν θέλετε, αν υπάρχουν πράγματα, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί στις σωστές τους διαστάσεις- να υπάρξουν συγκλίσεις. Αυτή είναι όλη η συζήτηση…"

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Κύριε Χατζηδάκη, εκτιμώ πολύ το συναινετικό σας ύφος και τη διάθεσή σας.
Απλώς, θέλω να καταλάβετε το εξής: Εγώ δεν είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Εγώ είμαι Υπουργός της Κυβέρνησης του κυρίου Παπαδήμου και είμαι και Υπουργός σας. Όσο είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είμαι και Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σας πω... Χειροκροτήστε! Ήταν η στιγμή."
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=117330&catid=9

Το ναυάγιο του Χειμάρα - Ο "Τιτανικός" της ελληνικής ναυτιλίας.

Στις 19 Ιανουαρίου 1947, ημέρα Σάββατο, το Ε/Γ “Χειμάρα” πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Πειραιάς.

Έπλεε στο νότιο Ευβοϊκό, μεταφέροντας 544 επιβάτες και έχοντας πλήρωμα 86 ατόμων, όταν προσέκρουσε σε σύμπλεγμα βραχονησίδων. Βυθίστηκε σε ελάχιστο χρόνο, παρασύροντας στο θάνατο 383 ανθρώπους.

Από τους 383 νεκρούς του “Χειμάρα”, 39 ήταν κομμουνιστές που μεταφέρονταν στους τόπους της εξορίας τους.

Είναι το μεγαλύτερο ναυάγιο στη μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ελληνική ιστορία! Λίγοι όμως το γνωρίζουν αφού είχε την “ατυχία” να συμβεί μέσα στον εμφύλιο.



Το “Χειμάρα”, επιβατηγό ατμόπλοιο, είχε ναυπηγηθεί στη Γερμανία το 1905 και είχε παραχωρηθεί το 1946 – ήδη 41 ετών- στην Ελλάδα, ως μέρος των πολεμικών αποζημιώσεων. Ήταν και αυτό πλοίο που είχε υποστεί μετασκευές.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων σώθηκαν, για να μη μπορούν να δραπατεύσουν, οι φύλακές τους τους είχαν δέσει στο αμπάρι, ασφαλίζοντας τα χέρια τους με χειροπέδες. Τα μέτρα αυτά έκαναν την διαφυγή πολύ δυσκολότερη. Εικοσιεννέα εκ των κρατουμένων ακολούθησαν το καράβι στο βυθό, ενώ δέκα κατόρθωσαν να σωθούν. Κάποιοι μάλιστα βοήθησαν  στη διάσωση άλλων επιβατών.



Αυτό δεν τους γλίτωσε από την εξορία: με την επιστροφή τους στην Αθήνα, έφυγαν εκ νέου και με άλλα μέσα, για τους τόπους εξορίας τους.

Με την σφοδρή πρόσκρουση ξεκαρφώθηκαν τα ελάσματα του σκάφους και δημιουργήθηκε ρήγμα με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων. Αν και το πλοίο βυθίστηκε μιάμιση ώρα μετά την πρόσκρουση και σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από την Αγία Μαρίνα, ο πανικός που επικράτησε κατά την εγκατάλειψη του πλοίου, το φοβερό ψύχος και τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι.


Για πολλές μέρες η θάλασσα ξέβραζε τα πτώματα των δύστυχων θυμάτων του Χειμάρα στις κοντινές περιοχές αλλά και σε πολύ πιο μακρινές. Η απίστευτη αυτή ναυτική τραγωδία βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα.



Το ναυάγιο έχει μείνει στην Ιστορία ως “ο Τιτανικός της Ελληνικής Ακτοπλοΐας”. Για να τιμηθεί η αναλογία, όταν έφτασε στην Ελλάδα η έκθεση με όσα έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο του “Τιτανικού”, συνοδεύτηκε από παράλληλη έκθεση με τα ανασυρθέντα από το ναυάγιο του “Χειμάρα”.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=117289&catid=3

ΠΑΣΟΚ: 17 και 18 Μαρτίου εκλογές για νέο πρόεδρο.


ΠΑΣΟΚ: 17 και 18 Μαρτίου εκλογές για νέο πρόεδρο 
 
Το χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε χθες, Τετάρτη, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι διαδικασίες θα αρχίσουν από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Είναι πιθανό, όμως, η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε χωρίς αντιπαραθέσεις.

Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση δύο Επιτροπών, η πρώτη από τις οποίες θα αναλάβει να συντάξει την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, για τον απολογισμό και η δεύτερη την εισήγηση για το νέο Πρόγραμμα. Και οι δύο εισηγήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση, να αρχίσει ο διάλογος στις κομματικές οργανώσεις.

Σχετικά με την «προεκλογική εκστρατεία» των υποψηφίων προέδρων, δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Έφη Χαλάτση και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρότειναν οι υποψήφιοι να έχουν κοινές παρουσίες και να μην οργανώνει ο καθένας τις δικές του.

Η απόφαση για το θέμα αυτό, όπως και για το αν θα υπάρχει κώδικας δεοντολογίας, δεσμευτικός για όλους τους υποψηφίους, θα ληφθεί στη επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα ή το πρωί του Σαββάτου για το Πουέρτο Ρίκο, όπου θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, για το μισθολογικό ζήτημα. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου υπήρξε συμφωνία να υποστηριχθεί η πρόταση του κ. Κουτρουμάνη για την επίλυση του προβλήματος των Επικουρικών Ταμείων.

Παράλληλα, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να αναμένεται η κατάληξη του διαλόγου των εταίρων, με την
επισήμανση ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο να αποφευχθούν κυρίως οι περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/165015.html

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Φήμες για σεισμό στην Σαντορίνη.


Φήμες για σεισμό στην Σαντορίνη 
 
Τελευταία ορισμένοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί επικείμενου μεγάλου σεισμού στην Σαντορίνη, δραστηριοποίηση του ηφαιστείου και άλλα "τρομακτικά"!
Σύμφωνα με το http://www.neasantorinis.gr/αρκετοί ακροατές τους και αναγνώστες τους τηλεφωνούν καθημερινά και ρωτούν εάν υπάρχει κάποια αλήθεια στα όσα ακούγονται.
Όπως είναι γνωστό όλες οι κακές φήμες, τρέχουν γρήγορα και φυσικά επηρρεάζουν πολλούς.
Όμως κανείς  δεν έχει την δυνατότητα να προβλέψει σεισμό μικρό ή μεγάλο.
Για το Ηφαίστειο όλοι γνωρίζουμε ότι το παρακολουθούν διακεκριμένοι Ηφαιστειολόγοι, Σεισμολόγοι κ.λ.π , όπως ο καθηγητής κ. Φυτίκας, ο κ. Παπαζάχος , ο κ. Βουγιουκαλάκης κ.α. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι εάν γνώριζαν κάτι σχετικά με επικείμενη έκρηξη δεν θα ενημέρωναν τις αρχές και τους κατοίκους;
Τα Ηφαίστεια, έχει πει ο κ. Φυτίκας, προειδοποιούν πάντα πριν από μια έκρηξη. Εάν κάτι αλλάξει στην συμπεριφορά του Ηφαιστείου μας είναι σίγουρο ότι οι επιστήμονες θα το ανακοινώσουν επίσημα και δεν θα το κρύψουν από κανέναν και κυρίως από τις αρχές και τους κατοίκους του νησιού.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/164952.html

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ.




σήμερα
Τετ 18 Ιαν 12

Αθανάσιος, Αθανασία, Θανάσης, Νάσια, Νάνσυ, Νάσος, Θανάσος, Θανασάκης, Σάκης, Θάνος, Θανασία, Θανασούλα, Σούλα, Νάσα, Θεόδουλος, Θεοδούλιος, Θεοδούλης, Θεόδουλη, Θεοδουλία, Θεοδούλα, Θεοδούλη, Κύριλλος, Κυριλλία, Κυρίλλα, Κυρίλλη
αύριο
Πεμ 19 Ιαν 12

Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα
μεθαύριο
Παρ 20 Ιαν 12

Ευθύμιος, Ευθύμης, Θύμιος, Θέμης, Ευθυμία, Ευθυμούλα, Θύρσος, Θύρσης, Θύρσα, Θύρση, Φαβιανός
http://www.eortologio.gr/

ΦΤΗΝΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ.....ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!!!!!!!!

Μειώσεις μισθών και πλαφόν σε επιδόματα και δώρα....


Μειώσεις μισθών και πλαφόν σε επιδόματα και δώρα 
 
Μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 10% φαίνεται πως είναι το σενάριο που προκρίνεται για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Πιο «λιανά»; Μειώσεις μισθών, πλαφόν σε επιδόματα και δώρα και «πάγωμα» των αυξήσεων για δύο ή τρία χρόνια!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα σενάρια προβλέπουν αναλυτικά:

- «κούρεμα» 10% - 20% σε όσους μισθούς είναι πάνω από την συλλογική σύμβαση.

- καμία αύξηση μέχρι το 2015.

- πλαφόν σε 13ο και 14ο μισθό: έως 1.500 ευρώ τα Χριστούγεννα και 750 το Πάσχα ή το καλοκαίρι, αλλά και κατάργησή τους σε υψηλόμισθους.

Μάλιστα, το ίδιο μοντέλο αναμένεται να εφαρμοστεί σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, με τις τελευταίες να εναρμονίζοντα πλήρως με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να γίνουν πιο «θελκτικές» σε υποψήφιους αγοραστές.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα, η οποία εν μέρει εξαρτάται από τη συγκράτηση των ημερομισθίων, και μια εσωτερική υποτίμηση μείωσης τιμών και αμοιβών», δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει επισημάνει πως μια ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων «θα αποτελέσει βασική παράμετρο για τη θέση που θα λάβει στη συνέχεια η κυβέρνηση».

Το τι μέλλει γενέσθαι θα καθοριστεί από τις συνομιλίες της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας, ενώ συνάντηση με τους γραμματείς του υπουργείου θα έχει νωρίτερα το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών μας.

Μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και στον ιδιωτικό τομέα

ΔΙΑΡΚΕΣ........ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!

Η ΑΝΤΟΧΗ
ΜΑΣ
ΣΤΕΡΕΨΕ

 Η ΑΝΟΧΗ
 ΜΑΣ
ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΜΕΤΑ
ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΕΕ & ΔΝΤ

ΑΥΤΑ ΤΑ
 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ

Ισοτιμια νομισματων με ευρω:

USDΕυρω / Δολλαριο Αμερικης1.2795γραφημα Δολλαριο Αμερικης - USD
GBPΕυρω / Λιρα Αγγλιας0.8325γραφημα Λιρα Αγγλιας - GBP
JPYΕυρω / Γιεν Ιαπωνιας98.1500γραφημα Γιεν Ιαπωνιας - JPY
RUBΕυρω / Ρουβλι Ρωσιας40.3554γραφημα Ρουβλι Ρωσιας - RUB
CADΕυρω / Δολλαριο Καναδα1.2978γραφημα Δολλαριο Καναδα - CAD
AUDΕυρω / Δολλαριο Αυστραλιας1.2304γραφημα Δολλαριο Αυστραλιας - AUD
CHFΕυρω / Φραγκο Ελβετιας1.2093γραφημα Φραγκο Ελβετιας - CHF
SEKΕυρω / Κορωνα Σουηδιας8.8074γραφημα Κορωνα Σουηδιας - SEK
DKKΕυρω / Κορωνα Δανιας7.4327γραφημα Κορωνα Δανιας - DKK
NOKΕυρω / Κορωνα Νορβηγιας7.6820γραφημα Κορωνα Νορβηγιας - NOK
CNYΕυρω / Γουαν Κινας8.0730γραφημα Γουαν Κινας - CNY
SGDΕυρω / Δολλαριο Σιγκαπουρης1.6376γραφημα Δολλαριο Σιγκαπουρης - SGD
HKDΕυρω / Δολλαριο Χονγκ Κονγκ9.9326γραφημα Δολλαριο Χονγκ Κονγκ - HKD
Τελευταία ενημέρωση: 10:01 18/01/2012
http://eurozap.gr/

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΑΣ!!!!!!

Χαρακτηριστικά φαρσοκωμωδίας αποκτά η συζήτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ηγεσίας. Ο Γ.Παπανδρέου άλλοτε φεύγει, άλλοτε μένει. Στη μία συνεδρίαση λέει ότι δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για την πρωθυπουργία ούτε για την προεδρία του κόμματος, στην επόμενη συνεδρίαση ξεχνά να το επαναλάβει. Οι υποψίες φουντώνουν γιατί, την ίδια, στιγμή στελέχη που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος. Επίσης, υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος, αλλά εύχονται να μην είναι.
Ο Ευ. Βενιζέλος δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για τη σωτηρία της χώρας, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα διεκδικήσει την αρχηγία, γιατί φοβάται ότι την ώρα που αυτός θα δίνει τη μάχη για το PSI, οι σύντροφοί του θα τον υπονομεύουν στοιχισμένοι στην αντιμνημονιακή γραμμή, την οποία ανακάλυψαν εσχάτως, αν και το προηγούμενο διάστημα δεν έβγαλαν κιχ διαφωνίας. Πράγματι, αρκετοί υπουργοί πέρασαν χωρίς τύψεις από το «ναι σε όλα» στη θέση ότι «το Μνημόνιο ήταν καταστροφή για την πατρίδα».
Ούτε αυτοκριτική έκαναν, ούτε συγνώμη ζήτησαν, ούτε θεώρησαν σκόπιμο να αποχωρήσουν από το προσκήνιο και να αποσυρθούν στον ιδιωτικό βίο τους. Πρωταθλητές στο άθλημα της κωλοτούμπας, βιρτουόζοι του χυδαίου οπορτουνισμού. Πιστεύουν ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την όψιμη αλλαγή πορείας και θα τους εμπιστευθεί εκ νέου. Σέβομαι περισσότερο εκείνους που επιμένουν στην άποψη ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος, παρά αυτούς που εμφανίζονται σήμερα μετανιωμένοι. Οι πρώτοι θα κατηγορηθούν για λανθασμένες επιλογές που είχαν ολέθριες συνέπειες. Θα πληρώσουν το τίμημα. Οι άλλοι όμως είναι υποκριτές, μισθοφόροι της σκοπιμότητας, ντύνουν τις σκοτεινές προθέσεις τους με μεγάλες λέξεις.
Προσπαθούν να την «κάνουν» με ελαφριά πηδηματάκια, κρύβοντας τις προσωπικές ευθύνες τους, πίσω από βαρύγδουπες καταγγελίες κατά των ξένων, της διαπλοκής, των οργανωμένων συμφερόντων. Είναι θύτες και υποδύονται τα θύματα. Ανήκουν σ’ εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που δεν θα ήθελε κανείς να έχει σχέση μαζί τους. Επιχειρούν με άτακτες αναδιπλώσεις και κακότεχνες μεταμφιέσεις να διασωθούν, ποντάροντας στην κοντή μνήμη των ψηφοφόρων. Φαίνεται, όμως, ότι τα πράγματα αλλάζουν. Οι πολίτες δεν τσιμπάνε πια στις μεγαλοστομίες. Ας ελπίσουμε ότι πολιτικοί τέτοιου τύπου θα έχουν την τύχη που τους αξίζει.
http://www.aixmi.gr/index.php/oi-politikoi-ths-kolotoumpas-den-peithoun-kanenan/

ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!!!!!

Μπορεί η νέα εμπλοκή των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες για το κούρεμα του ελληνικού χρέους να συνιστά έναν ακόμη PSIχολογικό πόλεμο των δανειστών στην ελληνική κοινωνία. Ή μπορεί απλά οι κερδοσκοπικές επιδιώξεις των hedge funds που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να απεργάζονται πια, την πραγματοποίηση πιστωτικού γεγονότος και την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου. Προφανώς  τους είναι παντελώς αδιάφορες οι συνέπειες μίας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και συνακόλουθα της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, το φαινόμενο αυτό είναι ζήτημα πολιτικής.  Όχι ζήτημα οικονομίας. Η πολιτική θέτει τους κανόνες και τα πλαίσια, μέσα στα οποία κινούνται οι αγορές και τα οικονομικά συμφέροντα μικροσκοπικά και μακροσκοπικά. Όταν οι αποφάσεις για κανόνες δεν τίθενται , τότε οι πολιτικοί μετατρέπονται -έστω και άθελά τους- σε παθητικά ανδρείκελα των οικονομικών συμφερόντων. Αυτή άλλωστε δεν ήταν στην ουσία και η αιτία της διεθνούς κρίσης του 2008;
Στη χώρα μας ,βέβαια, η παγκόσμια οικονομική κρίση ίσως απλά να αποκάλυψε τη γυμνή αλήθεια  της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής πραγματικότητας.  Η ελληνική κρίση χρέους και η επίπλαστη και δανεική ανάπτυξη, εκπυρσοκρότησε ένα φαινόμενο «ντόμινο». Το υπόστρωμα προϋπήρχε. Η κρίση χρέους οδήγησε σε κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, κρίση αντιπροσώπευσης, κρίση θεσμών, κρίση αξιών.
Μετά από μία πολιτική κρίση, οδηγηθήκαμε και στη δημιουργίας της σημερινής κυβέρνησης, καθώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις αποδέχτηκαν την αδήριτη ανάγκη της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Άλλωστε διαχρονικά στην μεταπολίτευση ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας υπήρξε το δόγμα της εθνικής στρατηγικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.
«Κόκκινες γραμμές» για αυτή την κυβέρνηση φαίνεται πως δεν υπάρχουν. Ούτε καν διαπραγματευτικές γραμμές. Κάθε επιταγή της Τρόικας μπορεί να γίνεται  και νομοθετική πράξη, είτε αυτή αφορά δημοσιονομικά θέματα, όπως η περικοπή των ήδη πληρωμένων από τους ασφαλισμένους επικουρικών συντάξεων, είτε αφορά θέματα «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, όπως το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα.
Οι αξιώσεις των τροϊκανών για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις ήταν μεν πολύ σκληρές, αλλά είχαν -αρχικά τουλάχιστον- μία λογική.  Η ανάπτυξη ,όμως, δεν ήρθε τελικά ποτέ μέσα από αυτές.  Οι οριζόντιες περικοπές -ως το μόνο ισοδύναμο μέτρο που απέδιδε σχετικά- έφεραν μία καθολική ύφεση και μια πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά ανεργία. Παλεύοντας το κράτος να μην χρεοκοπήσει, χρεοκόπησε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ατμομηχανή του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου. Έτσι, μεταπηδήσαμε από την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, στην καταστροφή της παραγωγικής της βάσης. Και οδηγηθήκαμε στο να χάνονται τον Οκτώβριο του 2011 σχεδόν 1500 θέσεις εργασίας κάθε ημέρα.
Ιδιαίτερα  αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία της ανεργίας και για τους νέους. 1 στους 2 νέους κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα είναι άνεργος. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ισπανία, καθώς και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου τα ποσοστά της ανεργίας, αγγίζουν και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα δικά μας. Πολλές γερμανικές εταιρείες εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυτή για να εντάξουν τους  νέους και άνεργους επιστήμονες του Νότου στο εργατικό τους δυναμικό. Άλλωστε στη Γερμανία παρουσιάζεται έλλειψη σε εξειδικευμένο δυναμικό όπως γιατρών, μηχανικών κλπ.. Ήδη 300.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει,  επιδιώκοντας όχι μόνο την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ,αλλά ίσως και μία μόνιμη καριέρα εκεί. Αναβιώνουμε ,λοιπόν, μία νέα μεταναστευτική περίοδο αντίστοιχη με εκείνη των δεκαετιών του 1950 και του 1960. Με μία ειδοποιό διαφορά. Το προηγούμενο κύμα μετανάστευσης αποτελούνταν από εργατικό δυναμικό ανειδίκευτο, ενώ το σημερινό από επιστημονικό. Αυτό το μαζικό brain-drain θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο από όλα το πολιτικό σύστημα, καθώς με την απώλεια όλων αυτών των νέων επιστημόνων, η επιδιωκόμενη ανάπτυξη φαντάζει όλο και πιο δύσκολη.
Φυσικά δεν φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα εξαιτίας της διαχείρισης από την τρόικα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Μεταπολιτευτικά, κάποιοι έκλεψαν. Κάποιοι κακοδιαχειρίστηκαν. Κάποιοι χρηματίστηκαν. Κάποιοι παραπλανήθηκαν. Κάποιοι αδιαφόρησαν. Πολλοί βολεύτηκαν. Σίγουρα δεν ήταν όλοι. Όλοι όμως ανήκαν στις γενιές που συνδιαμόρφωσαν το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο της μεταπολίτευσης. Όχι στη δικιά μας γενιά. Σε κάθε περίπτωση το μόνο που δεν μπορούν να κλέψουν από την δική μας γενιά είναι τα όνειρά της. Τα όνειρά μας. Είναι δικά μας και θα τα πάρουμε μαζί μας. Καθώς θα φεύγουμε..
* Η Πέννυ Δαλαμπούρα είναι φοιτήτρια Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

http://www.aixmi.gr/index.php/den-tha-klepsete-ta-oneira-mas-den-tha-sas-afisoum/

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ............ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ!!!!!!!

Γιώργος Φερέτης: Συνελήφθη δημοσιογράφος για εγκληματική δράση.....


Γιώργος Φερέτης: Συνελήφθη δημοσιογράφος για εγκληματική δράση 
 
 
Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Μέλος της σπείρας και ένας διευθυντής του Σ.Δ.Ο.Ε.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 47 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Παπαχατζής, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, ένας εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη, ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρεται να είναι οδηγός και συνεργάτης του προέδρου της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη. Η αστυνομία Θεσσαλονίκης διαρρέει και ένα επώνυμο, το οποίο ανήκει στον οδηγό-συνεργάτη του προέδρου, διατηρώντας όμως επιφυλάξεις.

Ποιος είναι ο αρχηγός

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διοχετεύουν την πληροφορία πως αρχηγός της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια είναι ο Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, κατηγορούνται και αναζητούνται για συμμετοχή στη σπείρα τέσσερις αστυνομικοί, τρεις εν ενεργεία και ένας απότακτος από τα Α.Τ. Λευκού Πύργου, Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας, Α.Τ. Θερμαϊκού και την Αστυνομική Διεύθυνση Έβρου. Ένας από τους παραπάνω κατηγορούμενους έχει συλληφθεί.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εξάρθρωση τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση των τεσσάρων αυτών εγκληματικών οργανώσεων, το ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί σημαντικά έσοδα, που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι ο αγώνας απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα, που αποκομίζουν παράνομα τεράστια οικονομικά ποσά, στερώντας το ελληνικό Δημόσιο από σημαντικά έσοδα, είναι διαρκής και κυρίως χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις».

Η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, εξακριβώθηκε ο τρόπος - μέθοδος δράσης τους ( modus operandi), προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα - επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν, προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Η δράση του κυκλώματος

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι αστυνομικοί που κατηγορούνται έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα για τους προγραμματισμένους ελέγχους της αστυνομίας έναντι χρημάτων.

Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/164718.html

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ....ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ!!!!!!

Έλληνας, ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου!

Έλληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου! 
 
 
Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης για την Δημόσια Διοίκηση ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας και μάλιστα θα βραβευθεί τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας για αυτήν την πρωτιά.

Ο 54χρονος Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλάει στο περιοδικό «Der Spiegel» και αναλύει τις απόψεις του για το ελληνικό Δημόσιο και την αποκέντρωση, που δεν υπήρξε ποτέ.

Είναι ανώτατος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών, έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει εργαστεί για την Ε.Ε. αλλά και για τον ΟΑΣΑ. Μάλιστα η άποψη του, ταυτίζεται με πολλών Ελλήνων, ότι δεν μας φταίει μόνο η τρόικα και η Μέρκελ αλλά κυρίως φταίμε εμείς οι ίδιοι.

Το άρθρο του «Der Spiegel» δεν επικεντρώνεται μόνο στο προφίλ του κ. Καρκατσούλη, αλλά αναφέρεται και στην σκληρή ελληνική πραγματικότητα, με τις στρεβλώσεις της και το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν προσπαθούμε αλλά και δεν θέλουμε και να αλλάξουμε.

Αναφέρεται για παράδειγμα στις συλλήψεις επιχειρηματιών με χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, οι οποίοι όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ.

Σχετικά με την γραφειοκρατία στο άρθρο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αναφέρει πως αν κάποιος θελήσει να κάνει ένα πικ νικ στο δάσος, πρέπει να επικοινωνήσει με 11 διαφορετικές υπηρεσίες για να πάρει άδεια.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/164658.html

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτη εξέλιξη στο ναυάγιο του Costa Concordia.


Απίστευτη εξέλιξη στο ναυάγιο του Costa Concordia 
 
Μια άλλη διάσταση στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που κόστισε τη ζωή σε 6 άτομα και άφησε πίσω του 16 αγνοούμενους, δίνει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας  Corriere della Serra. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο καπετάνιος του πλοίου πέρασε πάρα πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού Τζίλιο, θέλοντας να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο των σερβιτόρων, ο οποίος κατάγεται από το ιταλικό αυτό νησί.

Ο καπετάνιος είχε απευθυνθεί λίγο πριν από το δυστύχημα στον επικεφαλής των σερβιτόρων Αντονέλο Τιέβολι, καλώντας τον στη γέφυρα του πλοίου. Ο αρχισερβιτόρος θα έπαιρνε άδεια την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω έλλειψης αντικαταστάτη αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο. Ο καπετάνιος Σκετίνο ήθελε ως εκ τούτου να τον ευχαριστήσει και πέρασε το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο κοντά από τις βραχώδεις ακτές του νησιού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τιέβολι ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «Προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Όμως το πλοίο προσάραξε ακριβώς μετά από την προειδοποίηση. Ο προϊστάμενος των σερβιτόρων κατέθεσε στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

http://www.madata.gr/epikairotita/world/164458.html

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ...............

Στην αντεπίθεση το υπουργείο Οικονομικών για τις εντολές διακοπής ρεύματος.......


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )
«Παραβιάζουν ανοιχτές θύρες όσοι δείχνουν να ενδιαφέρονται μη τυχόν και διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής ή σε κατάσταση ανάγκης. Καμία τέτοια διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρόκειται να γίνει. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Υπουργό των Οικονομικών στην διοίκηση της ΔΕΗ είναι αυστηρές και σαφείς» αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών μετά την κριτική που υπήρξε για τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες καταναλωτές.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία». «Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

«Αγνοούν ακόμη και την Ευρωπαϊκή Οδηγία που -όπως πρόσφατα επεσήμανε και ο αρμόδιος Επίτροπος- υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.

»Αγνοούν, προπάντων, τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά και, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες διόρθωσης των αποφάσεών τους, αποδεικνύουν πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Το υπουργείο, σημείωσε με νόημα ότι όλα τα σχετικά θέματα, που είχαν περιληφθεί αρχικά σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, έχουν περιληφθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και φέρει τις υπογραφές όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, των προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ».

Στη νέα ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι «κανένα νοικοκυριό δεν πρέπει να θεωρήσει ότι διατρέχει κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επειδή δεν κατεβλήθη το ειδικό τέλος, εφόσον έχει ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και εφόσον συντρέχει πραγματική και αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής».

Εντούτοις, γύρω από το θέμα υπήρξε σύγχυση, καθώς η ΔΕΗ δηλώνει ότι δεν είναι εφορία και ότι δεν είναι θέμα της να εξετάσει ποιος είναι φτωχός και ποιος όχι. «Δεν έχουμε φορολογικές ενημερώσεις για τον κάθε Έλληνα, δεν είμαστε εφορία. Πριν από όλα, είναι με βάση τα τετραγωνικά. Δεύτερο στοιχείο είναι οι τιμές ζώνης, εάν είναι πάνω από 2.500, επομένως έχουμε την επιφάνεια και έχουμε και το ύψος του χρέους», είπε στο Mega ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης.

Το ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «oι καταστάσεις όλων όσων έχουν ζητήσει είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικά, είτε από τις ΔΟΥ, εξαίρεση, μείωση ή ρύθμιση σε σχέση με το ειδικό τέλος, έχουν διαβιβαστεί στη ΔΕΗ και σε κανέναν που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις αυτές δεν πρόκειται να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έως ότου αποφανθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα αρμόδια όργανα».

«Επί δεκαετίες τώρα, η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες της που δεν εξοφλούν τα τιμολόγιά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ζητούν διακανονισμό και δοσοποίηση. Αυτό είναι κάτι τελείως άσχετο με το ειδικό τέλος επί των ακινήτων» προσθέτει το υπουργείο Οικονομικών και συμπληρώνει:

«Είναι, επίσης, ανακριβές ότι λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την υποβολή σχετικών αιτήσεων. Τέτοια προθεσμία δεν έχει τεθεί».
Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ, ΤΩΡΑ!!!!!!!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ!!!!!!

Έδωσαν προαγωγή στους εφοριακούς με τις βίλες!!!!!


Έδωσαν προαγωγή στους εφοριακούς με τις βίλες 
 
Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρης Πεπόνης, για την ομάδα νυν και πρώην εφοριακών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που ελέγχονται και έχουν δικαστικές εκκρεμότητες εδώ και μια δεκαετία επιβραβεύτηκαν... από την υπηρεσία τους με προαγωγή σε εφορίες - «κλειδιά» αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις, μόλις πριν από έναν μήνα!

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, διευρύνεται ακόμη περισσότερο η υπόθεση, καθώς αναζητείται σχέση της υπόθεσης των επτά εφοριακών με άλλη μεγάλη παρόμοια, για την οποία διενεργείται ήδη ανάκριση, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΝΔ), καθώς και δεκατρείς οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, που φέρονται ως κύκλωμα που διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια. Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/164046.html