Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Σουρής Γεώργιος

«Λέει γειτόνισσα σε κάποιαν άλλη…»

 


Λέει γειτόνισσα σὲ κἄποιαν ἄλλη:
γιατὶ τὸν ἄνδρα σου, κυρὰ μεγάλη,
τὸν ἔχουν πάντα διωρισμένο
καὶ τὸν 'δικό μου πάντα παυμένο;

'Πές μου τὰ μέσα σου, κυρά… κι' αὐτή,
ποὖχε μιὰ θέσι 'στὴν κοινωνία,
κἄτι 'ψιθύρισε κρυφὰ 'στ' αὐτὶ
τῆς ἄλλης, ποὖχε τὸν Παυσανία.

Τί νὰ τῆς εἶπε;… ποιὸς τὸ γνωρίζει;
ἀλλ' ἀπὸ τότε καὶ τὸν 'δικό της
κάθε Κουβέρνο τὸν διορίζει
κι' ἄνοιξε 'λίγο τὸ ῥιζικό της.

Κι' ἐκεῖνος πάει καὶ θεατρίζεται
μέσα σὲ μέγαρα τιμῆς ἐγκρίτου,
καὶ βεβαιόνει πῶς διορίζεται
μὲ τὴν ἀξία του καὶ τὴν τιμή του.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.......


προτεκτοράτο το [protektoráto]  : στο διεθνές δίκαιο, παλαιότερο καθεστώς εξάρτησης ενός μικρού και ανίσχυρου κράτους από ένα άλλο μεγάλο και ισχυρό, κυρίως σε ό,τι αφορούσε την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα. || κράτος που βρισκόταν υπό καθεστώς εξάρτησης.


http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF&dq=

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.......

Οι σημαντικότερες αποφάσεις για την Ελλάδα θα πρέπει στο εξής να έχουν την έγκριση των Βρυξελλών.!!!!!

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου». Οι διαπιστώσεις της Αγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της ομιλίας της προς τους γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο και όχι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί στην Αθήνα αποτυπώνουν τη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μετά το μεγάλο κούρεμα.



Μπορεί η ελάφρυνση από ένα μεγάλο τμήμα του χρέους (οι υπολογισμοί διαφέρουν για το ακριβές ποσόν, αφού δεν είναι γνωστοί επακριβώς όλοι οι όροι) να δίνει μια πρόσκαιρη ανάσα, όμως πολλά κρίσιμα θέματα της συμφωνίας είναι ακόμη ανοιχτά, ενώ ώς το τέλος του χρόνου θα συνταχθεί νέο μνημόνιο. Η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία και αν δεν καταφέρει να μπει σύντομα σε αναπτυξιακή τροχιά και να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.


Τον Μάιο του 2010, όταν υπογράφηκε το μνημόνιο, το ελληνικό χρέος ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ βρισκόταν στα χέρια τραπεζών και ιδιωτών επενδυτών. Το μεγαλύτερο κομμάτι βρισκόταν στα χέρια των γαλλικών τραπεζών (περίπου 60 δισ. ευρώ) και των γερμανικών (περίπου 48 δισ.). Μια ελληνική χρεοκοπία σε εκείνη τη φάση θα δημιουργούσε τεράστιο συστημικό πρόβλημα στην Ευρώπη, αφού, εκτός των άλλων, δεν υπήρχαν μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων.


Από τότε, σταδιακά, μεγάλο τμήμα του χρέους έχει περάσει στα χέρια κρατών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, ενώ με την πρόσφατη συμφωνία και το τμήμα που βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και απομένει μετά το κούρεμα, θα έχει ευρωπαϊκή διασφάλιση και η συζήτηση που γίνεται είναι να διέπεται από τον βρετανικό νόμο.


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια μελλοντική ελληνική χρεοκοπία θα έχει πολύ μικρές συνέπειες και δεν θα αποτελεί συστημικό κίνδυνο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας για να μην φθάσει σε αυτό το σημείο, μετά την απόφαση, είναι πολλά, με βασικό την αντιμετώπιση της βαθιάς ύφεσης.


* Ως το τέλος του χρόνου θα καταρτιστεί νέο μνημόνιο το οποίο θα καθορίζει τα μέτρα «που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του νέου προγράμματος», όπως αναφέρεται στην απόφαση. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ξανά ότι «τα μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί» όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα μείωσης συντάξεων λόγω των ζημιών που θα υποστούν τα ταμεία από το κούρεμα και λόγω της διατήρησης της ανεργίας σε πολύ υψηλά επίπεδα για αρκετά χρόνια με βάση τις προβλέψεις της ίδιας της τρόικας. Επίσης, θα συνεχιστούν οι απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου.


* Με το νέο δάνειο δεν θα καλύπτονται πλέον τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, αλλά επαρκεί μόνο για τις λήξεις των ομολόγων και τους τόκους. Αυτό σημαίνει ότι νέα ελλείμματα οδηγούν αυτομάτως σε αντίστοιχες περικοπές.


* Μπορεί στο κείμενο της απόφασης να αναφέρεται ότι «πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση» και σ' αυτό να αποδίδεται η μόνιμη παρουσία εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα πάντα πλέον σε κάθε υπουργείο θα ελέγχονται από την τρόικα. Επίσης, σε μόνιμη βάση πλέον, καμιά σημαντική οικονομική απόφαση δεν θα λαμβάνεται δίχως την έγκριση των Βρυξελλών, όπως προβλέπεται στους νέους όρους λειτουργίας της ευρωζώνης που θα ισχύουν από το 2012 και μεταξύ άλλων προβλέπουν:


- Οι προϋπολογισμοί θα εγκρίνονται από τις Βρυξέλλες πριν πάρουν το δρόμο για την ψήφιση από το Εθνικό Κοινοβούλιο.
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα παρακολουθείται και κατά τη διάρκεια του έτους και θα «προτείνονται» τροποποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι, αν «πέφτουν έξω», θα απαιτούνται επιτόπου πρόσθετα μέτρα.
http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/i-ellada-traba-tin-anifora.html

ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ......

Η ζωή μετά το "κούρεμα" του χρέους.


Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Μ. Γκλεζάκος μιλά στο NEWS 247 για τις επιπτώσεις του κουρέματος. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τις περικοπές σε μισθούς και το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ

Θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία θεωρεί ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μιχάλης Γκλεζάκος την έκβαση των σκληρών και ολονύχτιων διαπραγματεύσεων των ηγετών της Ε.Ε. σχετικά με το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Γκλεζάκος απαντά στα ερωτήματα του ΝΕWS 247 που αφορούν στην πραγματική οικονομία, αλλά και "στην τσέπη" του μέσου Έλληνα από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων στο 50%, ξεκινώντας βέβαια από το γεγονός ότι ο φόβος να χαθούν οι τραπεζικές κατεθέσεις, έχει πλέον απομακρυνθεί.
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας αποτελεί για τον κ. Γκλεζάκο το ενδεχόμενο να εξέλθει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ στο μακροπρόθεσμο μέλλον, καθώς όπως υπογραμμίζει "με το κούρεμα που αποφασίστηκε και την απόφαση μόχλευσης του EFSF σημαίνει ότι η Γαλλία και Γερμανία είναι αποφασισμένες να σηκώσουν τα μεγαλύτερα βάρη, προκειμένου να διαφυλάξουν το ευρώ".
Αν και ο κ. Γκλεζάκος εκφράζει φόβους για μία πλέον "ψαλιδισμένη" χρηματοδότηση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που θα επιφέρουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην βιωσιμότητα της ελληνικής αγοράς, σημειώνει ότι "υπάρχουν πολλά σημεία που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στον τομέα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Μεγάλο αγκάθι παραμένει η αντίδραση των αγορών".
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του συστήματος, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει όμως είναι "η ορθή δημόσια διοίκηση, για να μη χάσει η Ελλάδα μία ακόμα ευκαιρία να ορθοποδήσει".
* Το κούρεμα 50% πώς θα επηρεάσει τις καταθέσεις, τις τιμές των προϊόντων, αλλά και του γενικότερου βιοτικού μας επιπέδου;
Οι καταθέσεις είναι ασφαλέστερες από χτες, δεδομένου ότι επισήμως, ανακοινώθηκε η διασφάλιση της κεφαλαιακής επάρκειας (ανακεφαλαιοποίηση) των τραπεζών.
Οι τιμές των προϊόντων δεν επηρεάζονται από το "κούρεμα", αλλά από τη δομή της αγοράς. Στην Ελλάδα, σε πολλούς κλάδους κυριαρχούν λίγες επιχειρήσεις (ολιγοπώλειο) και γι' αυτό εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία της προσφοράς και ζήτησης.
Αυτό προφανώς δεν έχει σχέση με το κούρεμα, αλλά θα πρέπει το κράτος να περιορίσει τη δύναμη των ολιγοπωλείων για να ανακουφιστούν τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα που σηκώνουν τα μεγάλα βάρη της κρίσης.
Το βιοτικό μας επίπεδο θα επηρεαστεί στην περίπτωση που δεν γίνουν βήματα προόδου στη σύλληψη της φοροδιαφυγής, στη μείωση της σπατάλης και στη βελτίωση της οικονομίας μας. Γιατί, σε μια τέτοια περίπτωση, το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα επιτευχθεί με καινούργια μέτρα αποστράγγισης των εισοδημάτων μας.
* Πόσο θα επηρεαστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η λήψη δανείων, αλλά και οι δείκτες ανεργίας;
Το "κούρεμα" βελτιώνει τη μακροπρόθεσμη προοπτική της οικονομίας μας (εφόσον βέβαια η Δημόσια Διοίκηση κάνει σωστά τη δουλειά της), διότι το χρέος γίνεται διαχειρίσιμο και η χρεοκοπία απομακρύνεται.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η επενδυτική δραστηριότητα ενθαρρύνεται και οι καταναλωτές τολμούν να κάνουν δαπάνες που απέφευγαν όταν θεωρούσαν τη χρεοκοπία της χώρας πολύ πιθανή. Επομένως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν περισσότερες δυνατότητες να διευρύνουν τη δραστηριότητα τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση της ανεργίας.
Από την άλλη πλευρά, φοβάμαι ότι η χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα μειωθεί, διότι οι τράπεζες έχουν κίνητρο να περιορίσουν τις χορηγήσεις τους, στα πλαίσια του περιορισμού που τους επιβάλλουν οι αποφάσεις για δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9%.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις τράπεζες πιο πολύ στη ρευστοποίηση ενός μέρους των δανείων τους παρά στη χορήγηση νέων. Όλα αυτά, όμως, θα φανούν στη συνέχεια, όταν θα εξειδικευτούν οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και από τις αντιδράσεις των αγορών.
* Η Ελλάδα ξεπέρασε τον κίνδυνο να εξέλθει της ζώνης του ευρώ;
Η Ε.Ε. έκανε ένα βήμα μπροστά, προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ενποίησης της (στο μακρυνό μέλλον).
Η απόφαση για τη μόχλευση του EFSF, σημαίνει ότι η Γερμανία, η Γαλία και οι άλλες χώρες είναι αποφασισμένες να σηκώσουν πρόσθετα βάρη, προκειμένου να διαφυλάξουν το ευρώ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής όσον αφορά τη συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα. Μόνο με δικά μας μεγάλα λάθη και ασυγχώρητες αδράνειες θα κινδυνεύσουμε να βγούμε από τη νομισματική ένωση.
* Έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος ακόμα και στο μακροπρόθεσμο μέλλον;
Μετά τη χτεσινή σημαντική μείωση του χρέους μας, αλλά και με τη μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής των υποχρεώσεων μας που αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου, έχουμε πλέον ρεαλιστικές προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε.
Δεν πιστεύω ότι θα χάσουμε και αυτή την ευκαιρία παρά τις αδυναμίες του Κράτους αλλά και την ανορθόδοξη δομή της οικονομίας μας.
* Σε ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα υπάγονται οι επανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες;
Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις και ανακοινώσεις, οι τράπεζες μας θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του φορέα που έχει συσταθεί στην Ελλάδα για τη στήριξη του χρηματοοικονομικού συστήματος, εκτός αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν περί τα 20 δις ευρώ σε διάστημα λίγων μηνών. Δηλαδή, πρακτικά θα κρατικοποιηθούν.
Στη συνέχεια όμως, θα πρέπει να πωληθούν σε ιδιώτες (υπάρχει μάλιστα και κάποια εκτίμηση ότι η πώληση αυτή θα αποφέρει περί τα 16 δις ευρώ, λιγότερα δηλαδή από τα χρήματα που θα διατεθούν για τη στήριξη τους).
* Ποια είναι τα μελανά σημεία της δανειακής σύμβασης και τί μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα;
Θα πρέπει να διευκρινιστούν πολλές λεπτομέρειες, τεχνικά θέματα κλπ για να καταρτισθεί η σχετική σύμβαση. Θεωρώ πάντως βέβαιο ότι η Ελλάδα θα δεσμευθεί με κάποιο τρόπο να έχει πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012.
* Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο ενδεδειγμένος τρόπος αξιοποίησης των τόκων από το "κούρεμα";
Θα έλεγα ότι το σχετικό ποσό θα πρέπει να αποτελέσει ένα μαξιλάρι, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αρνητικών αποκλίσεων από τους στόχους μείωσης του ελλείμματος. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί και νέα αφαίμαξη των μικρομεσαίων εισοδηματιών

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/h_zwh_meta_to_kourema_toy_xreoys.1428240.htmlφαίμαξη .

ΑΛΟΙΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!!

Δημοψήφισμα για το "κούρεμα" ζητούν οι πολίτες!!!!

Αντίθετοι στο "κούρεμα" δηλώνουν έξι στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της KAΠΑ Research. Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της κυβέρνησης. Τι απαντούν για τις πρόωρες εκλογές και την "εποπτεία" της Ελλάδας
 

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ωστόσο ο ελληνικός λαός δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη.
Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά το "κούρεμα" και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για το "Βήμα της Κυριακής", το 58,9% των πολιτών θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Συνόδου θα φέρουν μεγάλες θυσίες για το λαό,  χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα έχουν αποτέλεσμα.
Πιο αναλυτικά, το 44% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία, το 14,9% μάλλον αρνητικά, ενώ το 12,6% θετικά και το 23,1% μάλλον θετικά.
Μάλιστα, το 20,8% δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου του προκάλεσε ανησυχία και το 21% φόβο και απαισιοδοξία. Επίσης ένα 19,7% των πολιτών δηλώνει οργισμένο για το "κούρεμα".
Δημοψήφισμα ή 180 ψήφοι
Ένα σημαντικό στοιχείο που καταγράφει η έρευνα είναι η επιθυμία του λαού για δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία.
Το 54,2 % λέει "ναι" στο δημοψήφισμα και το 40% προτιμά την επικύρωση από τη Βουλή. Μάλιστα σε περίπτωση δημοψηφίσματος το 45,5% δηλώνει ότι θα καταψηφίσει και το 35,2% ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.
Επίσης, το 75,6% των ερωτηθέντων, επιθυμεί όταν πάει η δανειακή σύμβαση στη Βουλή να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, κάτι που όμως αναμένεται να αποφύγει η κυβέρνηση.
Σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων, προκρίνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας (55,2%) και ένα 37,3% θεωρεί αναγκαίες τις πρόωρες εκλογές.
Όσον αφορά την "εποπτεία" της χώρας, το 48,8% τη χαρακτηρίζει "περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας", το 29,8% τη θεωρεί δυσάρεστη, αλλά αναγκαία και ένα 20,3% πιστεύει ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη που παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος.
Μπροστά 7,5 μονάδες η ΝΔ
Στην ερώτηση της KΑΠΑ Research, ως προς το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα εκλογές, οι πολίτες δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ, ωστόσο τα ποσοστά των δυο κομμάτων εξουσίας είναι πολύ χαμηλά.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΚΚΕ με 9,1%, ΛΑΟΣ με 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ με 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 4,2%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6% και Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1,8%.

ΤΑ ....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΘΗΚΑΝ.....!!!!!

Εγκύκλιος για το μισθολόγιο - βαθμολόγιο του δημοσίου.


Εγκύκλιος για το μισθολόγιο - βαθμολόγιο του δημοσίου
Στην εγκύκλιο που έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία ερμηνεύει τις διατάξεις που αφορούν το νέο βαθμολόγιο- μισθολόγιο, προβλέπεται ότι η κατάταξη των υπαλλήλων θα γίνει με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που έχει αναγνωριστεί μέχρι τις 31-10-2011, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος».

Μπορούν να αναγνωριστούν μέχρι και 7 έτη προϋπηρεσίας σε κράτος-μέλος της Ε.Ε ή στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα υπολογίζονται στον συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας το μισό του πέραν της δεκαετίας χρόνου που διανύθηκε με τυπικό προσόν κατώτερης κατηγορίας, όπως επίσης και ο χρόνος κατά τον οποίο ο υπάλληλος έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας λόγω πειθαρχικών ποινών που του έχουν επιβληθεί.

Οι υπάλληλοι που κατά την 1.11.2011 ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν τουλάχιστον 20 έτη υπηρεσίας, κατατάσσονται στον Βαθμό Α΄.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/144676.html

Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Α Σ Τ Ι Κ Ο!!!!!!!! ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ!!!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!

ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!!!!!!

ΗΧΗΡΟ "ΟΧΙ"!!!!

"Οι Θεσσαλονικείς αποκατέστησαν την 28η Οκτωβρίου"!!!!!

Την παρομοίωση του σημερινού αποκλεισμού της στρατιωτικής παρέλασης των αγανακτισμένων στη Θεσσαλονίκη, με το ιστορικό "Όχι" του 1940 έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μανώλης Γλέζος. Διαβάστε στο NEWS 247 τί δήλωσε
Ο Μανώλης Γλέζος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή "Πρωϊνό ΑΝΤ1" και τοποθετήθηκε υπέρ της ματαίωσης της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και της αποχώρησης του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
"Στη Θεσσαλονίκη σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσυρθεί, δηλαδή, το επίσημο κράτος αποσύρθηκε και οι πολιτικοί λαϊκοί φορείς παρελαύνουν μπροστά στον ίδιο το λαό. Το νόημα της 28ης αποκαθίσταται.
Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε όχι στην προσπάθεια της κατάργησης της ελευθερίας του λαού μας και σήμερα ο ελληνικός λαός είπε όχι στη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο.
Αυτό είναι το πραγματικό νόημα και όχι όλα αυτά που έχουν ξαφνιάσει όσους δεν έχουν κατανοήσει τι έπρεπε να έχει γίνει στις παρελάσεις και πως διαστρεβλώνεται. Τα στρατεύματα του λαού και οι μαθητές παρελαύνουν μπροστά σε τι;", είπε ο Μανώλης Γλέζος.
Το παρελθόν του Μανώλη Γλέζου
Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 στο χωριό Απείρανθος Νάξου, γιος της Μάχης Ναυπλιώτου και του Νίκου Γλέζου.
Το 1935 μετοίκησε στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του, όπου και τελείωσε το γυμνάσιο. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο γυμνάσιο, στην Αθήνα, εργάστηκε και ως υπάλληλος φαρμακείου.
Το 1939 δημιούργησε μια αντί-φασιστική ομάδα νεολαίας ενάντια στην ιταλική κατοχή της Δωδεκανήσου και τη δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά.
Στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ζήτησε να ενταχθεί στον ελληνικό στρατό στο αλβανικό μέτωπο, αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν μικρότερος από την ηλικία στράτευσης. Aντ’ αυτού, εργάστηκε ως εθελοντής για το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και από το 1941 ξεκίνησε να σπουδάζει στην ΑΣΟΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της κατοχής εργάζεται στον δήμο της Αθήνας, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην αντίσταση. Τη νύκτα της 30ης Μαΐου, ξημερώνοντας η 31η Μαρτίου του 1941, αυτός και ο Απόστολος Σάντας αφαίρεσαν τη γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ, που κυμάτιζε σε ιστό στην Ακρόπολη Αθηνών, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.
http://news247.gr/ellada/politiki/oi_thessalonikeis_apokatesthsan_thn_28h_oktwvrioy.1429362.html

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ......

Bild: "Οι οργισμένοι Έλληνες συγκρίνουν τη Μέρκελ με τους Ναζί".


Bild: "Οι οργισμένοι Έλληνες συγκρίνουν τη Μέρκελ με τους Ναζί" 
 
Η γερμανική εφημερίδα “Bild” είχε την διπλανή φωτογραφία μαζί με τον τίτλο: «Οι οργισμένοι Έλληνες συγκρίνουν τη Μέρκελ με τους Ναζί» και συνέχιζε:
"Με μια αφίσα σε ένα αρτοποιείο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, οι Έλληνες παρουσιάζουν την Καγκελάριο να φοράει μια ναζιστική στολή με τη σβάστικα μέσα στα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρ’όλο που η Γερμανία πρωτοστάτησε στην αποφυγή χρεοκοπίας της Ελλάδας και στη συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, οι Έλληνες επιμένουν να συγκρίνουν την Άνγκελα Μέρκελ με το ναζιστικό καθεστώς.".
«Τι προσβολή! Αυτό είναι το ευχαριστώ που δεν οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία»
http://www.madata.gr/diafora/media/144642.html

ΠΟΙΟΣ....ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ;

Το «κούρεμα κατά 50% στο ελληνικό χρέος είναι χρεοκοπία, λέει η Fitch


Το «κούρεμα» 50% δεν θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους, καθώς  τα κράτη της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ διακρατούν το 30% του κρατικού χρέους, λέει η Fitch
Το «κούρεμα» 50% δεν θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους, καθώς τα κράτη της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ διακρατούν το 30% του κρατικού χρέους, λέει η Fitch   (Φωτογραφία:  Associated Press
Newsroom ΔΟΛ

ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!

Ποιος ρωτάει; ... Ο Καψής! ...

Α, καλώς τον κύριο Καψή...
Εκεί που ο Δημαράς τους μαστίγωνε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, πετάχτηκε κι ο Καψής με ερώτηση- "παγίδα" .
Αν, ο...

πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, καταδικάζει γενικότερα τις αποδοκιμασίες κι όχι μόνο αυτές που έγιναν στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ποιος ρωτάει;
Ο Καψής.
Κι ο Δημαράς (μ' ένα τόνο, που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ειρωνικός) : Α, καλώς τον κύριο Καψή...
Πάντως, άφησε ανικανοποίητο τον κύριο Καψή, καθώς είπε "βράζει από θυμό ο κόσμος. Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικού εμφύλιου" .
Και τη στιγμή που έκλεινε το τηλέφωνο, ο Καψής μουρμούριζε μέσα απ' τα δόντια: α, δηλαδή δεν τους καταδικάζετε...

Διατροφή και σεξουαλική επιθυμία.

Συμβουλές για καλά αποτελέσματα.


Η διατροφή και κυρίως το βάρος φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στη γονιμότητα όσο και στη σεξουαλική λειτουργία. Γνωρίζουμε ότι οι τροφές περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό βιταμινών-μετάλλων και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Επίσης, μια καλή διατροφή προστατεύει από την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων όπως είναι η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, αλλά και είναι απαραίτητη για τη θεραπεία των νοσημάτων αυτών.

Τα χρόνια νοσήματα και η κακή ποιότητα διατροφής είναι δύο από τους καταλυτικότερους παράγοντες στην ολοένα αυξανόμενη σεξουαλική δυσλειτουργία στους άντρες. Παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα είναι:

- Παχυσαρκία. Οι άντρες με παχυσαρκία έχουν τρεις φορές μικρότερο αριθμό και κινητικότητα σπερματοζωαρίων. Επίσης, το επιπλέον λίπος στον παχύσαρκο άντρα δεσμεύει την ελεύθερη τεστοστερόνη και πιθανώς ευνοεί τη μετατροπή της σε οιστρογόνο, γεγονός που μειώνει την ερωτική επιθυμία. Τέλος, η παχυσαρκία συνοδεύεται με χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και μειωμένη libido. Ειδικότερα, οι άντρες με κοιλιακή παχυσαρκία (περίμετρος μέσης μεγαλύτερη των 92εκ.) έχουν 2 φορές υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

- Αγγειακή λειτουργία. Η καλή μικρο- και μακρο-αγγειακή κυκλοφορία είναι απαραίτητη για την καλή στυτική λειτουργία και μια διατροφή πλούσια σε ζωικά λιπαρά, η έλλειψη άσκησης και η παχυσαρκία, δημιουργούν αθηρωματική πλάκα, δηλαδή βλάβη των αγγείων.

- Δυτικού τύπου διατροφή. Γνωρίζουμε ότι η κακή ποιότητα της διατροφής δημιούργει κακές συνθήκες για τη σεξουαλική λειτουργία του ζευγαρίου και στην Ελλάδα ο τρόπος διατροφής φαίνεται να έχει στραφεί περισσότερο προς τα δυτικά πρότυπα παρά ποτέ. Η Δυτικού τύπου διατροφή αποτελείται από πολλά πολυακόρεστα, κορεσμένα λιπαρά και υψηλές σε απλά σάκχαρα τροφές. Για την καλή λειτουργία τoυ υποθαλάμου, της υπόφυσης, των όρχεων και των επινεφριδιών, που παράγουν και ελέγχουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, είναι απαραίτητη η κατανάλωση ψευδαργύρου, βιταμινών Α και C, ω-3 λιπαρών οξέων (όλα τα παραπάνω είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά) και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα αντιοξειδωτικά βελτιώνουν την αγγειακή λειτουργία και την κινητικότητα και αριθμό των σπερματοζωαρίων, ενώ παίζουν ρόλο στη δημιουργία των ορμονών του σεξ και στην παραγωγή τεστοστερόνης.

Πώς μεταφράζονται οι παραπάνω οδηγίες σε μια διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος και να έχει καλά αποτελέσματα:

- Αποφεύγουμε τις πλούσιες σε λίπος και ζάχαρη τροφές, που «μπλοκάρουν» τα αγγεία και είναι πλούσια σε θερμίδες. Αυτές οι τροφές είναι τα τηγανητά, τα παχιά κρέατα, τα ολόπαχα γαλακτοκομικά, τα φαγητά τύπου junk, τα γλυκά και αναψυκτικά.

- Εμπλουτίζουμε τη διατροφή με φρούτα και λαχανικά εποχής που περιέχουν άφθονες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

- Προτιμούμε τα ολικής άλεσης και αναποφλοίωτα δημητριακά, καθώς και ανάλατους καρπούς.

- Καταναλώνουμε άπαχα κομμάτια κόκκινου κρέατος, λιπαρά ψάρια (γαύρος, σαρδέλλα, σολομός, τσιπούρα κτλ) και οστρακοειδή από καθαρές θάλασσες.

- Εάν υπάρχει υπέρβαρο/παχυσαρκία, ακολουθούμε τις οδηγίες ειδκού και χάνουμε βάρος. Ακόμα και μια μικρή απώλεια βάρους, συνδέεται με καλύτερη αγγειακή λειτουργία, αυξημένη ελευθερη τεστοστερόνη και βελτιωμένη ερωτική διάθεση.

- Εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει τη διάθεση, βοηθάει στην απώλεια βάρους, στη βελτίωση της αντοχής και της κινητικότητας.

- Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά του κόκκινου κρασιού που περιέχει ρεσβερατρόλη, φαίνεται ότι προσφέρει καλύτερη λειτουργία στα αγγεία και πιο χαλαρή διάθεση. Η συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα αλκοόλ για τους άντρες είναι μέχρι 2 μερίδες. Πολλά συμπληρώματα φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία, όμως λόγω της έλλειψης επαρκών μελετών που να υποστηρίζουν την ασφάλειά τους, καλό είναι να λαμβάνετε μόνο τα συμπληρώματα που σας δίνει ο ιατρός ή ο κλινικός διαιτολόγος σας. Επιπλέον, η καλύτερη πηγή θρεπτικών συστατικών είναι οι τροφές, παρά η αθρόα κατανάλωση βιταμινούχων σκευασμάτων.

Πηγή:meduntrition.gr
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/251342/diatrofi-kai-sexoualiki-epithumia-/

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΗΝ.....ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΓΑΠ!!!!!

Νέα πτώση της δημοτικότητας της Μέρκελ!!!!!

 

 

Σε υψηλά τετραετίας η αντιπολίτευση

Η δημοτικότητα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, έφτασε στο υψηλότερο σημείο της εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest-dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD, που διενεργήθηκε το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου, το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 32%, αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι ψηφοφόροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Μόλις το 20% πιστεύει ότι η Μέρκελ κάνει καλή δουλειά ενώ το 76% εξέφρασε απογοήτευση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) παραμένουν ωστόσο μπροστά, με ποσοστό 33% ενώ οι εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, έχουν μείνει καθηλωμένοι στο 3%.

Οι Πράσινοι εμφανίζονται πεσμένοι κατά 3 μονάδες, φτάνοντας στο 14%, όμως μαζί με το SPD τα δύο κόμματα ξεπερνούν κατά πολύ το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Άλλη δημοσκόπηση για τη δημόσια τηλεόραση ZDF έδειξε επίσης ανεβασμένο το SPD κατά μία μονάδα, στο 31% ενώ τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων παραμένουν αμετάβλητα: 34% για τους Χριστιανοδημοκράτες, 16% για τους Πράσινους και 4% για τους Φιλελεύθερους.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/251616/nea-ptosi-tis-dimotikotitas-tis-merkel/

ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ....ΠΛΕΟΝ!!!! ΦΥΓΕΤΕ!!!!! ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ....ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ!!!!

Δημοσκόπηση "καταπέλτης" για "κούρεμα" και κόμματα.


Δημοσκόπηση "καταπέλτης" για "κούρεμα" και κόμματα 
 
Αρνητικά αξιολογεί η κοινή γνώμη τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής την επόμενη της Συνόδου.

Η πλειοψηφία του δείγματος της έρευνας (58,9%) αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το κούρεμα του χρέους και το νέο δάνειο, εκτιμώντας ότι το «αντάλλαγμα» που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες θα είναι πολύ ακριβό και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθεί επίσης να απορρίπτει σενάρια εξόδου από το ευρώ.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν και για τα πολιτικά κόμματα με τους πολίτες να ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά να παρουσιάζουν έντονες αντιφάσεις σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα την αποτελούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνουν για τη σύνθεσή της πρόσωπα, τα οποία σε άλλη ερώτηση της έρευνας κρίνουν ως ακατάλληλα να κυβερνήσουν!

Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται τα μεγάλα κόμματα, με τη ΝΔ όμως να προηγείται πλέον και με οκτώ κόμματα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή.

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε πολύ κρίσιμα ερωτήματα όπως: πώς κρίνουν την εποπτεία από τους εταίρους, αν επιθυμούν δημοψήφισμα πριν τη υιοθέτησή της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά και με τι πλειοψηφία θα ήθελαν αυτή να ψηφισθεί από την ελληνική Βουλή.

Ακόμη, απαντούν σε πολιτικά ερωτήματα όπως αν επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών, τι θα ψήφιζαν αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές,  «βαθμολογούν» πρόσωπα της δημόσιας πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, προτείνουν τον καταλληλότερο να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αλλά και την σύνθεση αυτής.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/144643.html

Μαύρα ρούχα και περιβραχιόνια στο Περιστέρι.

Γονείς και μαθητές με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο Περιστέρι. Μαθητές Λυκείων παρέλασαν με μαύρα ρούχα και περιβραχιόνια. Το ΝΕWS 247 σάς μεταφέρει την εικόνα από την κορύφωση των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου από την Παναγή Τσαλδάρη (Vids + Pics).

Με αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών προσώπων και της κυβερνητικής πολιτικής που έχει ισοπεδώσει τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα, η παρέλαση στο Περιστέρι.


Το 2ο, το 6ο και το 10ο Λύκειο Περιστερίου καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε δώσει δυναμικό παρών για να παρακολουθήσει την παρέλαση.
Οι μαθητές του 2ου Λυκείου, αντιδρώντας στα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Παιδείας, παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια.

 
Ηχηρό μήνυμα έστειλαν και οι μαθητές του 6ου Λυκείου. "Μας απαγόρευσαν να παρελάσουμε, αλλά εμείς είμαστε εδώ", έγραφε πλακάτ που κρατούσε η μαθήτρια που προπορευόταν.
Οι μαθητές δεν έστρεψαν το βλέμμα τους προς τους επισήμους, αλλά είχαν στρέψει τα κεφάλια τους στον κόσμο που είχε βρεθεί απέναντι από την εξέδρα.
Με μπράβο και χειροκροτήματα υποδέχτηκε ο κόσμος τους μαθητές του 10ου Λυκείου Περιστερίου, οι οποίοι επέλεξαν να παρελάσουν με μαύρα ρούχα.
Δεν έστρεψαν μάλιστα καθόλου τα κεφάλια τους προς την εξέδρα των επισήμων, όπως και οι περισσότεροι μαθητές, αλλά τα είχαν στραμμένα προς το μέρος του κόσμου.
"Επειδή κάναμε κατάληψη δεν μας επέτρεψαν να παρελάσουμε. Επιλέξαμε μαύρα ρούχα για να δουν ότι επαναστατούμε. Το κάναμε από αντίδραση", δήλωσε μαθήτρια του 10ου Λυκείου Περιστερίου στο News 247.

 

"Έχουν το δικαίωμα να μας απαγορεύσουν να παρελάσουμε;", διερωτήθηκε άλλη μαθήτρια του 10ου Λυκείου Περιστερίου, σημειώνοντας ότι αποφάσισαν έτσι να συμμετάσχουν με μαύρα ρούχα.

 

Από νωρίς το πρωί η κατάσταση μύριζε μπαρούτι στο Περιστέρι. Μέλη της πρωτοβουλίας "Αριστερή Κίνηση Πολιτών" παρήλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, κρατώντας μαύρο πανό που ανέγραφε με κεφαλαία άσπρα γράμμα "ΟΧΙ".


 
 



Η συμβολική αυτή ενέργεια είχε ως στόχο να περάσει το μήνυμα της μη ανοχής άλλων πιο επώδυνων μέτρων, με τα φυλλάδια που έριχναν να αναγράφουν "οργή λαού - ξεσηκωμός παντού".

 

Στο μεταξύ, με πλακάτ κατά της κατάστασης που επικρατεί στην Παιδεία εμφανίστηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.




 

 
Στη φετινή κορύφωση των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου οι μαθητές από τα περισσότερα δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής παρέλασαν χωρίς να στρέψουν τα κεφάλια τους προς τους επισήμους, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα.





ΔΕΙΤΕ!!!! Η.....ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ!!!!!!

Σύρος: Μεγαλειώδης παρέλαση κόντρα στην "ματαίωση" της Περιφέρειας.....


Σύρος: Μεγαλειώδης παρέλαση κόντρα στην "ματαίωση" της Περιφέρειας




Στη Σύρο, κόντρα στην απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να ματαιώσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με πρόσχημα τις επί δύο εβδομάδες απεργίες και καταλήψεις στο νησί, πραγματοποιήθηκε παρέλαση και μάλιστα υποδειγματική!
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έδειξε και απέδειξε ότι ο λαός της Σύρου ξέρει να αυτο - οργανώνεται κόντρα σε όποια απόφαση τοπικών ή εθνικών πολιτικών "αρχόντων".
Η συμμετοχή των παιδιών και σε μερικές περιπτώσεις και των γονέων του, ήταν μεγάλη και ο κόσμος χειροκρότησε αυτά τα παιδιά.
Στην θέση των επισήμων τοποθετήθηκαν μικρα παιδιά.
Η παρέλαση μετατράπηκε σε μία ειρηνική διαμαρτυρία στην πολιτική του σήμερα και τίμησε τους ήρωες του χθες.
Ίσως η μόνη ειρηνική και φιλήσυχη παρέλαση σε όλη την Ελλάδα, οργανώθηκε από τον ίδιο τον κόσμο και τους εργαζόμενους της Σύρου, οι οποίοι αψήφησαν την πρωτοφανή στα χρονικά, απόφαση ματαίωσης της παρέλασης.
Αμήχανοι οι τοπικοί "άρχοντες" , ακυρώθηκαν από τον ίδιο τους, τον λαό.




Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΝ ΕΙΝ' ΑΛΗΘΕΙΑ........!!!!!!!

"Η κυβέρνησή σας ζήτησε τη μόνιμη επιτήρηση".Δείτε το ανακοινωθέν

Για να μην ψάχνετε και αναρωτιέστε ποιος ζήτησε και ποιος επέβαλε τη μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας,καλό είναι να διαβάσετε τι ακριβώς γράφει το επίσημο ανακοινωθέν της Συνόδου. Σ΄ αυτό το κείμενο είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που ζήτησε τη μόνιμη επιτήρηση.

“Οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση”. Αυτή είναι η φράση και ιδού και το απόσπασμα.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9348

ΤΙ ΛΕΤΕ, ΡΕ:::::







Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Μια αναδιάρθρωση θα οδηγούσε, πιθανόν, στην κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. Εκτός τούτου, θα οδηγούμασταν σε χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα τέτοιο τίμημα δεν θα μπορούσε να το πληρώσει η Ευρώπη.
10-3-2011

ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ.....Η ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!!

Ο Σαούντ υπάρχει - Ο Αζίζ δεν ενδιαφέρεται για Παναθηναϊκό.

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε το ενδιαφέρον του Βασιλιά Αζίζ, αλλά επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Πρίγκιπα Αλ Σαούντ.
Τσάκας: Δεν χαλάει η συμφωνία

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βασιλιά Αζίζ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού διαψεύστηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο από την Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.

Το σημαντικό πάντως για τον Παναθηναϊκό είναι ότι επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του Πρίγκιπα Αλ Σαούντ.

Το δελτίο τύπου της Πρεσβείας:

Λόγω της εκτεταμένης αναφοράς που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τα διάφορα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της Αυτού Μεγαλειότητας Πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Φάχαντ Μπιν Αμπντουλαζίζ στην αγορά ποσοστών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντουραχμάν (Αλ Σαούντ) η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα υποχρεούται να διευκρινίσει στα διάφορα ΜΜΕ πως η πληροφορία αυτή στερείται παντελούς αλήθειας καθότι δεν υπάρχει από την πλευρά του Πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Φάχαντ Μπιν Αμπντουλαζίζ κανένα ενδιαφέρον για επένδυση σε καμιά αθλητική δραστηριότητα εντός ή εκτός Σαουδικής Αραβίας.

Κρίναμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα αυτό, ελπίζοντας πως θα προβείτε στην αποκατάσταση της αλήθειας».
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103342&catid=1

Μας κούρεψαν 100 δις ευρώ χρέους - Μας ψαλίδισαν την εθνική κυριαρχία!!!!

- Αναλυτικά τι σημαίνει το κούρεμα 50%
- Εκτός αγορών για 10 χρόνια τουλάχιστον η Ελλάδα.
- Κερδίσαμε τη μείωση του χρέους και τη δέσμευση των Ευρωπαίων για στήριξη των ελληνικών τραπεζών που πάνε όμως ολοταχώς για κρατικοποίηση.
- ''Παντρευόμαστε'' τη λιτότητα για δέκα χρόνια τουλάχιστον - Ούτε λέξη για ανάπτυξη.
- Πάρτυ στις χρηματαγορές και το ευρώ.

Τα ξημερώματα τελείωσαν οι οργιώδεις διαπραγματεύσεις και η Ελλάδα κάνει ταμείο:
- Η Εθνική Κυριαρχία γίνεται ξανά στόχος γιατί την χάσαμε.
Πλέον μπαίνουμε σε μόνιμη επιτήρηση αφού στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου αναφέρεται ρητά πως ευρωπαίοι τεχνοκράτες έρχονται πια για μόνιμη εγκατάσταση

- ''Παντρευόμαστε'' για μια δεκαετία και βάλε με σκληρή λιτότητα από την οποία ΘΑ βγούμε εαν και εφόσον ξαναβγούμε στις αγορές για δανεικά το 2021!

- Ανακουφιζόμαστε από το υπέρογκο χρέος μας με το κούρεμα 100 δις ευρώ - Νέο Μνημόνιο 130 δις ευρώ

- Καμία αναφορά για ανάπτυξη, άγνωστο πως θα πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα που μας ζητούν

- Οι τράπεζες μας φουλάρουν προς κρατικοποίηση έχοντας ως ''αερόσακκο'' 30 δις ευρώ

- Για τα ασφαλιστικά μας ταμεία η κυβέρνηση σκέφτεται να αποκαταστήσει το ''κουτσούρεμα'' της περιουσίας τους δίνοντας τους ακίνητη κρατική περιουσία

Τι σημαίνει πρακτικά το κούρεμα κατά 50%

Για να δούμε με τη βοήθεια αμείλικτων αριθμών τι σημαίνει το κούρεμα που φάγαμε

Πριν το κούρεμα το χρέος μας ήταν περίπου 350 δις ευρώ και μόνο για τους τόκους πληρώναμε ετησίως λίγο πάνω από 19 δις ευρώ το χρόνο.

Τώρα το χρέος πέφτει στα 250 δις ευρώ και οι τόκοι που θα πληρώνουμε υπολογίζονται περί τα 9 δις ευρώ ετησίως.

Πραγματικά είναι ανακουφιστική η μείωση κατά 10 δις ευρώ.Όμως υπολογίστε την πραγματική της διάσταση.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2011 ξεπέρασε τα 19 δις ευρώ.



Και όπως μας ξεκαθάρισαν οι Ευρωπαίοι με τον πιο απόλυτο τρόπο, η προφορά και μόνο της λέξης έλλειμμα από εδώ και μπρος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για τους Έλληνες.

Για να μας δέσουν μάλιστα χειροπόδαρα, στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής προβλέπεται : '' η υιοθέτηση από κάθε κράτος-μέλος κανόνων για το ισοζύγιο του προυπολογισμού, ενσωματώνοντας μέχρι το τέλος του 2012 το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη νομοθεσία τους, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ''.

Μετά το κούρεμα ώρα για πάρτυ



Οι αγορές σε Αμερική και Ασία ξεκίνησαν τον ανοδικό χορό που συνεχίζεται στην Αθήνα και τα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια ενώ και το ευρώ μετά από 2 μήνες ξαναπέρασε το 1,40 στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103277&catid=13

και ξανα προς την....δοξα τραβα!!!!!!

Διάγγελμα Παπανδρέου στον Ελληνικό λαό στις 8 μ.μ.


Διάγγελμα Παπανδρέου στον Ελληνικό λαό στις 8 μ.μ. 
 
Ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια (περίπου 4.30 μμ), προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.
Μετά τη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Στις 8.00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς την ελληνικό λαό.
Τέλος, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
«Παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής όπου επετεύχθη συμφωνία για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν, δίνουν τη δυνατότητα «να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν».
Αναφερόμενος στη συμφωνία, σημείωσε ότι έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου, αναφέροντας συγκεκριμένα τα χαμηλότερα επιτόκια, την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης των δανείων και την περίοδο χάριτος. Υπογράμμισε παράλληλα ότι αίρονται βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες, κάνοντας λόγο για δίκαιη κατανομή των βαρών.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, είναι η πιο ιστορική απόφαση σε σχέση με όσες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι έχει πολύ καλύτερες προϋποθέσεις να πετύχει. «Δεν ξέρουμε τις αντιδράσεις των αγορών. Ελπίζουμε ότι θα είναι θετικές», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν δίνουν το πλαίσιο των στόχων, το οποίο, όπως ανέφερε, δέχθηκε και ο ιδιωτικός τομέας μετά από σκληρή διαπραγμάτευση.
Στόχος, όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, είναι έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, υπογράμμισε ότι η συμφωνία που επετεύχθη επιβεβαιώνει τη διασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Οι τράπεζες με τη διασφάλιση της ρευστότητας και την επανακεφαλαιοποίηση εξυγιαίνονται πλήρως, δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πιθανόν ένα μεγάλο μέρος των τραπεζικών μετοχών να περιέλθουν στο δημόσιο, ωστόσο μετά την εξυγίανσή των τραπεζών θα υπάρξει εκ νέου διάθεση των μετοχών αυτών.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/144340.html

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ; ΔΕΝ ......ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!

Τι φέρνει η νέα συμφωνία για το χρέος.

 

Οι επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία

Σε ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έως το 2014, που πρόκειται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011, συμφώνησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησαν.

Η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε συμφωνία που αποβλέπει στη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, με απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας κατά 50%.

Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούν ακόμη το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμβάλει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Στο ανακοινωθέν, επισημαίνεται ότι οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε επίπεδο προϋπολογισμού το κούρεμα του ελληνικού χρέους σημαινει ότι η χρηματοδότηση των εσωτερικών αναγκών -δηλαδή η καταβολή μισθών και συντάξεων, η χρηματοδότηση των ταμείων και του συστήματος υγείας- θα γίνεται πλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που συνεπάγεται ασφυκτική δημοσιονομική πειθαρχία με πίεση στους μισθούς.

Στα ασφαλιστικά ταμεία, με δεδομένο ότι το κούρεμα θα αφήσει τρύπα έως και 11 δισ. ευρώ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας άρα και των εσόδων τους, αφήνει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο για κούρεμα και των συντάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα προοιωνίζεται ούτως ή άλλως λιτότητα διαρκείας, με πίεση σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, καθώς συναρτάται από τη βιωσιμότητα του χρέους, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, δηλαδή από τη δυνατότητα του κράτους να εισπράττει, εφεξής, περισσότερα απ' όσα ξοδεύει.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/251013/null/

Η Σύρος, η παρελάση της 28ης Οκτωβρίου και η ματαίωση.


Η Σύρος, η παρελάση της 28ης Οκτωβρίου και η ματαίωση 
 
Μπορεί σε όλη την Ελλάδα οι καθηγητές να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια τοςυ στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά στη Σύρο η παρέλαση δεν θα γίνει καν! Μεγάλη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στη Σύρο με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και την ακύρωση της από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ματαίωσή της έγινε με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις σε όλα τα δημοσία κτίρια εδώ και δύο εβδομάδες.
Οι εργαζόμενοι στο δήμο διευκρινίζουν ότι "ουδέποτε τέθηκε ζήτημα παρεμπόδισης της παρέλασης. Η κατάληψη γίνεται στο χώρο του δημαρχείου και όχι στην πλατεία.
Σε όλη την διάρκεια των καταλήψεων ουδέποτε παρεμποδίστηκε η υπόλοιπη λειτουργία του κτηρίου, σε ό,τι αφορά στις δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό, άρα δεν είχαμε λόγο παρεμπόδισης της παρέλασης. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της διοργάνωσης της παρέλασης. Εκείνο, όμως που πραγματικά θα πρέπει να εξεταστεί είναι οι πραγματικοί λόγοι ματαίωσής της και οι οποίοι φυσικά είναι ανεξάρτητοι από τις κινητοποιήσεις."
Δηλώσεις αποδοκιμασίας για την απόφαση ματαίωσης της παρέλασης έγιναν και από τους τοπικούς φορείς της Σύρου, αλλά και τον βουλευτή Κυκλάδων Βρούτση, οι οποίοι διαβλέπουν στους λόγους ματαίωσης τον φόβο έντονων αποδοκιμασιών και την μετατροπή της παρέλασης σε άλλο ένα μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και πολλοί τοπικοί φορείς καλούν τον Συριανό λαό στο να βοηθήσει στην πραγματοποίηση της παρέλασης που έχει για όλους πιο επίκαιρο νόημα από ποτέ.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/144183.html

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!!

Ελληνικο χρεος : Οταν η αληθεια χανεται στο ψεμα!!!



Η πέμπτη εκθέση προόδου της Κομισιόν, αποκαλύπτει την απάτη!!!
Όπως είναι απολύτως εμφανές στα διαγράμματα που δημοσιεύονται στην Πέμπτη έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, την οποία δημοσιεύει η Κομισιόν, αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στους σχετικούς πίνακες, από την εποχή που η Ελλάδα έπεσε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και μπήκε στο μηχανισμό της τρόικας, οι ελληνικές τράπεζες και οι εγχώριοι «παίκτες» είναι αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του ελληνικού χρέους!

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, οι ξένες τράπεζες «ξεφορτώνονταν» το ελληνικό χρέος που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους, με τη μορφή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, και τον Μάρτιο του 2011 φαίνεται ότι κατέχουν πλέον μόνο ένα μικρό ποσοστό του χρέους (η κόκκινη μπάρα)!
Οι ξένες τράπεζες γλιτώνουν από τα «τοξικά», και τα φορτώνουν στις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική αγορά, ενώ ένα μεγάλο μέρος των ομολόγων που κατείχαν οι ξένες τράπεζες, το «απορροφούν» το ΔΝΤ και η ΕΚΤ!


Κ Ο Μ Π Α Ρ Σ Ο Ι!!!!!!!

Αποφασιστηκε να κλεισει στα 60% το " κουρεμα " του χρεους !!!



Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκυ Φέρχοφσταντ, αποκάλυψε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι αύριο θα ανακοινωθεί το σχέδιο απόφασης, το οποίο προβλέπει το κούρεμα του ελληνικού χρέους στο 60%.
Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής επέδειξε στην Ολομέλεια αντίγραφο του σχετικού εγγράφου που, όπως κατήγγειλε, έχει έκταση δυόμισι σελίδων και κυκλοφορεί στους διαδρόμους της γερμανικής Βουλής.

http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/apofasistike-na-kleisei-sta-60-to-kourema-tou-xreous.html

ΚΥΚΛΟΓΟΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ 10-12/10/11.

 Έντυπο Πώληση
  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
    11/10/2011 - DERBY NEWS668
    12/10/2011 - DERBY NEWS685
    11/10/2011 - GOAL NEWS4.143
    12/10/2011 - GOAL NEWS5.576
    11/10/2011 - SPORT DAY4.431
    12/10/2011 - SPORT DAY5.403
    11/10/2011 - ΓΑΥΡΟΣ3.145
    12/10/2011 - ΓΑΥΡΟΣ3.220
    11/10/2011 - ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ1.671
    12/10/2011 - ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ2.259
    11/10/2011 - Η ΓΑΤΑ1.382
    12/10/2011 - Η ΓΑΤΑ1.214
    11/10/2011 - Η ΠΡΑΣΙΝΗ 2.253
    12/10/2011 - Η ΠΡΑΣΙΝΗ 2.233
    11/10/2011 - Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ1.286
    12/10/2011 - Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ1.376
    11/10/2011 - ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ1.104
    12/10/2011 - ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ1.176
    11/10/2011 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ3.252
    12/10/2011 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ4.590
    11/10/2011 - ΦΙΛΑΘΛΟΣ-
    12/10/2011 - ΦΙΛΑΘΛΟΣ-
    11/10/2011 - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ7.453
    12/10/2011 - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ7.973
  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
    10/10/2011 - DERBY NEWS ΔΕΥΤΕΡΑΣ670
    10/10/2011 - GOAL NEWS ΔΕΥΤΕΡΑΣ4.292
    10/10/2011 - SPORT DAY ΔΕΥΤΕΡΑΣ4.289
    10/10/2011 - ΓΑΥΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ3.155
    10/10/2011 - ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΔΕΥΤΕΡΑΣ2.018
    10/10/2011 - Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ2.138
    10/10/2011 - Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΔΕΥΤΕΡΑΣ1.302
    10/10/2011 - ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ1.127
    10/10/2011 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ2.915
    10/10/2011 - ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ-
    10/10/2011 - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΔΕΥΤΕΡΑΣ8.061
  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
    10/10/2011 - ESPRESSO 7.030
    11/10/2011 - ESPRESSO 14.060
    12/10/2011 - ESPRESSO 9.625
    10/10/2011 - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 4.168
    11/10/2011 - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 4.286
    12/10/2011 - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 4.456
    10/10/2011 - ΑΥΡΙΑΝΗ947
    11/10/2011 - ΑΥΡΙΑΝΗ988
    12/10/2011 - ΑΥΡΙΑΝΗ1.055
    10/10/2011 - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-
    11/10/2011 - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-
    12/10/2011 - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-
    10/10/2011 - ΕΘΝΟΣ8.184
    11/10/2011 - ΕΘΝΟΣ13.737
    12/10/2011 - ΕΘΝΟΣ9.629
    10/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ891
    11/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ1.093
    12/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ1.346
    10/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-
    11/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-
    12/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-
    10/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ5.750
    11/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ10.123
    12/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ6.707
    10/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ12.119
    11/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ11.968
    12/10/2011 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ13.194
    10/10/2011 - ΕΣΤΙΑ4.168
    11/10/2011 - ΕΣΤΙΑ1.623
    12/10/2011 - ΕΣΤΙΑ1.514
    10/10/2011 - Η ΒΡΑΔΥΝΗ1.526
    11/10/2011 - Η ΒΡΑΔΥΝΗ1.584
    12/10/2011 - Η ΒΡΑΔΥΝΗ2.521
    10/10/2011 - ΤΑ ΝΕΑ17.688
    11/10/2011 - ΤΑ ΝΕΑ16.602
    12/10/2011 - ΤΑ ΝΕΑ17.939
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜ.
    10/10/2011 - ΕΞΠΡΕΣ-
    11/10/2011 - ΕΞΠΡΕΣ190
    12/10/2011 - ΕΞΠΡΕΣ197
    10/10/2011 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ730
    11/10/2011 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ773
    12/10/2011 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ734
    10/10/2011 - ΚΕΡΔΟΣ-
    11/10/2011 - ΚΕΡΔΟΣ247
    12/10/2011 - ΚΕΡΔΟΣ221
    10/10/2011 - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ826
    11/10/2011 - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ820
    12/10/2011 - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ859
    10/10/2011 - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ266
    11/10/2011 - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ388
    12/10/2011 - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ399
  ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
    11/10/2011 - ΑΥΓΗ798
    12/10/2011 - ΑΥΓΗ907
    11/10/2011 - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ127
    12/10/2011 - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ123
    11/10/2011 - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ15.625
    12/10/2011 - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ15.648
    11/10/2011 - ΝΙΚΗ189
    12/10/2011 - ΝΙΚΗ452
    11/10/2011 - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 3.234
    12/10/2011 - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 3.203