Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΒΕΤΕ; ΘΑΡΘΕΙ ΚΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ!!!!


Ποια προνοιακά επιδόματα θα περικοπούν;

Ποια προνοιακά επιδόματα θα περικοπούν;
Yπό τις παρούσες συνθήκες πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, όπως όλα δείχνουν, ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους συνταξιούχους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, ενώ η λαίλαπα των νέων μέτρων να παρασύρει στο πέρασμά της εφάπαξ, δώρα, προνοιακά επιδόματα, φόρο-μπόνους, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη κλπ.
Το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο επιδίδεται σε έναν αγώνα ράλι, με στόχο την εξεύρεση των ισοδύναμων μέτρων που θα παρουσιάσει στους επικεφαλής των δανειστών μας.

Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.

Από ηλεκτρονικό κόσκινο θα περάσουν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα προκειμένου να εντοπιστούν όλα εκείνα τα επιδόματα "μαϊμού" και οι παροχές που ενώ τις λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι δεν τις δηλώνουν Ειδικά στα 89 επιδόματα πάσης φύσεως που δίνουν τρία διαφορετικά υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Οικονομικών και το Υγείας εκτιμάται ότι θα υπάρξουν όχι απλά σοβαρές περικοπές, ...

Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:

- Τα πολυτεκνικά επιδόματα

- Τα τριτεκνικά επιδόματα

- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά

- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων

- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ

- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν

Μπροστά σε αυτό το μαχαίρι ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης δήλωσε ότι με το ψαλίδι στα επιδόματα θα έρθουν μειώσεις στις συντάξεις έως και 50%.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι όλα τα σενάρια που υπάρχουν στην μελέτη του ΚΕΠΕ και αφορούν σε περικοπές συντάξεων και περικοπών, καθώς και αύξηση των ορίων ηλικίας είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και τονίζουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων.

Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/213953.html

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη Ελλάδα;


dhmosios_ypallhlos_ypnosΤον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, ο συνολικός αριθμός του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, που υπηρετούσε ως 19.7.2012, ανέρχεται σε 665.740.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, προκύπτει ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου, οι δικαστικοί λειτουργοί και δημόσιοι λειτουργοί ανέρχονται σε 574.556.
Οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονται σε 54.906, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανέρχονται σε 31.148, οι συμβασιούχοι έργου σε 4.419 και οι ωρομίσθιοι και ημερομίσθιοι σε 711.
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20602%3Apoios-einai-o-akribis-arithmos-ton-dimosion-ypallilon-sti-ellada&catid=3%3Asociety&Itemid=41

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.....ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;


Απίστευτη πρόκληση: Οι Τούρκοι διεκδικούν και την…Ολυμπιακή Φλόγα!!
 
Απίστευτη πρόκληση: Οι Τούρκοι διεκδικούν και την…Ολυμπιακή Φλόγα!!

Απίστευτη και ανιστόρητη πρόκληση εκ μέρους της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.
Η Άγκυρα έφτασε το σημείο να διεκδικεί ανερυθρίαστα από τη χώρα την Ολυμπιακή Φλόγα.

Την πρόκληση διατύπωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

Του είπε πως η Φλόγα ανήκει στην Τουρκία και θα πρέπει να της επιστραφεί!

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι, στην Αττάλεια υπάρχει  βουνό με το όνομα Όλυμπος και πως σε αυτή την περιοχή της Αρχαίας Λυκείας, ανάβουν φωτιές με φυσικούς τρόπους εδώ και χιλιάδες χρόνια, λόγω της ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος.

Μάλιστα  σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ερντογάν υπέβαλε επίσημο αίτημα για την επιστροφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ενώ υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία διεκδικεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 http://www.briefingnews.gr/national/item/31454

Έχασε τη μπάλα ο Βενιζέλος!!!!


Δεν ξέρω αν έχει κατανοήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για ποιο λόγο ψήφισαν, αυτόν και το κόμμα του, χιλιάδες πολίτες που ανήκουν στον αποκαλούμενο προοδευτικό χώρο. Είναι, αν δεν το γνωρίζει, εκείνοι κυρίως που ξέφυγαν από την παγίδα του δολοφονικού για τον τόπο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφθηκαν ώριμα και πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει για να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα είχε στόχο τη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτό ήταν άλλωστε ένα πεδίο που δοκιμάστηκε ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών, τότε που τον στοχοποιούσε ο Σαμαράς!

Και τι έκανε έως τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Στοχοποίησε εμμέσως πλην σαφώς τον Στουρνάρα και επέμεινε να μπει η άμαξα μπροστά από τα άλογα (πρώτα επιμήκυνση, διαπραγμάτευση και μετά βλέπουμε…) και βεβαίως, αμέσως μετά, να κάνει πίσω «για να μείνει η χώρα στο ευρώ».

Εδώ φαίνεται πως αρχίζει να χάνει την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη σύσκεψη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, την ταφόπλακα δηλαδή της μεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο Χρυσοχοίδης ήταν ένας από αυτούς που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας τον νόμο Διαμαντοπούλου που είχε ψηφίσει και ο Βενιζέλος και το όλον ΠΑΣΟΚ! Αλλά ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης προχώρησε: « Τι μας λέτε ότι τα μέτρα είναι του Σαμαρά; Τα μέτρα είναι αυτά που είχαμε ψηφίσει τον Φεβρουάριο με υπουργό Οικονομικών εσάς και τώρα απλώς τα επικαιροποιούμε. Εμείς τα πήραμε τα μέτρα…»

Από δω και πέρα, αγαπητοί φίλαθλοι, ο Βενιζέλος χάνει εντελώς την μπάλα.
-Είσαι υπονομευτής, σήκω και φύγε! Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία. Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη…»
«Να το πάρεις πίσω αυτό» του απαντάει ο Χρυσοχοίδης.  «Δεν το παίρνω. Πήγαινε από δω ρε…» ανταπαντάει ο πρόεδρος χτυπώντας τις γροθιές του στο τραπέζι. « Εσύ να φύγεις από δω» κλείνει τον πολιτισμένο διάλογο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Η σεμνή αυτή τελετή έλαβε τέλος, έως ότου αρχίσει μια επόμενη. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές ερμηνείες για το ψυχόδραμα ή για την επικοινωνιακή τακτική του Βενιζέλου. Προσωπικά δεν μ΄ ενδιαφέρουν οι ιστορίες περί «υπονόμευσης». Μ’ ενδιαφέρει να μη χάνει τον πολιτικό του στόχο και την κοινωνική αγωγή του ο πρόεδρος ενός κόμματος που (λέει ότι) θέλει να συνδράμει στη σωτηρία της χώρας. Οι ικανοί ηγέτες κλείνουν εγκαίρως πληγές που φαντάζονται ότι ίσως θελήσουν να ανοίξουν κάποια στελέχη. Δεν ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Δεν μ΄ ενδιαφέρει αν τραυματίστηκε πολιτικά και ψυχολογικά από τις δύο ήττες, δηλαδή την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, αντίθετου από αυτό που είχε υπερψηφίσει και την αλλαγή προτεραιότητας-πρώτα τα μέτρα, ύστερα ή διαπραγμάτευση. Μ΄ ενδιαφέρει να σταθεί στα πόδια της μια κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, όχι γιατί έχω την καλύτερη γνώμη γι΄ αυτά, αλλά γιατί είναι αναγκαία η όσο γίνεται ανιδιοτελής σύμπραξή τους, μήπως και καταφέρουμε να σωθούμε.

Όσο για τον Βενιζέλο αφού δεν προέβλεψε και δεν εφάρμοσε μια συνετή πολιτική  στελεχών, σε όλα τα επίπεδα, πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύει,  δυστυχώς, να  μείνει  με τον «τριαντάρη»- που δεν υπάρχει- και τον Παναγιωτακόπουλο.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=17281

Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή για την Αγροτική Τράπεζα.......



Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή για την Αγροτική Τράπεζα

Στουρνάρας και Προβόπουλος υπεραμύνθηκαν των αποφάσεων που ελήφθησαν, υποστηρίζοντας πως η μεταβίβαση της ΑΤΕ υπήρξε η μόνη εφικτή λύση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ενστάσεις και προβληματισμούς από βουλευτές όλων των κομμάτων, που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για την δρομολογούμενη απορρόφηση των υγιών στοιχείων της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς και την παράλληλη εκκαθάριση των υπολοίπων.

Οι ενστάσεις των βουλευτών αφορούσαν τόσο στο τίμημα της μεταβίβασης, όσο και στην αναγκαιότητά της. Έκδηλη υπήρξε και η ανησυχία για το κενό χρηματοδότησης που ενδέχεται να προκύψει για τον αγροτικό τομέα, ύστερα από την παύση εργασιών της «Αγροτικής».

Από πλευράς τους, οι κ.κ. . Ειδικά, δε, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να καταθέσει σύντομα ειδική νομοθετική ρύθμιση για τα μη ενήμερα δάνεια, με τα οποία έχει υποθηκευθεί αγροτική γη: «Η αγροτική γη δεν θα πάει στον εκκαθαριστή. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από κοινού με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μήπως και απελευθερώσουμε αγροτική γη, καθώς η ΑΤΕ έχει πάρει εγγυήσεις 25 φορές παραπάνω απ' τα δάνεια που έχει δώσει» ανέφερε ο κος Στουρνάρας.

Εξάλλου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς, σε επιστολή που απέστειλε, λέει πως «όπου υπάρχει τόσο μεγάλη, δυσανάλογα μεγάλη αξία γης για ενήμερα δάνεια, να την μειώσουμε». Είναι μεγάλη η αβάντα που γίνεται…».

Διαβάστε παρακάτω συνομιλίες που αποτυπώνουν το κλίμα κάτω από το οποίο διεξήχθη η διαδικασία ενημέρωσης:

-«Την ώρα που αναγνωρίζετε την μείωση των αναπτυξιακών εργαλείων, κλείνετε μια αναπτυξιακή Τράπεζα» ήλεγξε τον Γ. Στουρνάρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ).

-«Δεν μπορώ να πω πως η ΑΤΕ συνέβαλε στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ο οποίος έχει συρρικνωθεί στο 3% του ΑΕΠ. Αυτός μπορεί να ανέβει, αλλά με μια διαφορετική πολιτική που θα στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας…». «Στην Ισπανία και την Γερμανία, όσες τράπεζες ειδικού σκοπού υπάρχουν, θεωρούνται αδύναμες» συμπλήρωσε από πλευράς του ο κος Προβόπουλος.

-«Πώς είναι δυνατόν να εποπτεύετε και να πουλάτε ταυτόχρονα; Υπάρχει εποπτική αρχή που να βεβαιώνει πως κάτι δεν είναι βιώσιμο και να πηγαίνει μετά να το πουλάει;» αναρωτήθηκε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ). «Με 90 εκ. ευρώ αγοράζει η Τράπεζα Πειραιώς την ΑΤΕ, όταν τα κέρδη απ' τις συνέργειες είναι 110 εκ. ευρώ» παρατήρησε ο Κώστας Μαρκόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες). «Δωρίσατε την ΑΤΕ στον Σάλλα» κατηγόρησε τους δύο άνδρες ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ). «Πώς προέκυψε το τίμημα των 90 εκ.; Μόνο το ακίνητο του Τσίλερ κοστίζει 95 εκ.!» παρατήρησε η Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ).

-«Δεν πουλήθηκε τίποτα. Μεταφέρθηκαν περιουσιακά στοιχεία, τα υγιή» απάντησε ο Γ. Προβόπουλος. «Τις συνέργειες θα τις καρπωθεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο βασικός μέτοχος. Η Τράπεζα Πειραιώς, θα μπορούσε να δώσει και μηδέν τίμημα…» συμπλήρωσε ο Διοικητής της ΤτΕ. «Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ιδιωτική μονάχα κατ' όνομα, καθώς ελέγχεται απ' το Δημόσιο, αν και το μάνατζμεντ είναι ιδιωτικό» ανέφερε από πλευράς του ο Γ. Στουρνάρας.

-«Σύμφωνα με έκθεση της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς της 30ης Ιουλίου, το χαρτοφυλάκιο της ΑΤΕ αποδεικνύεται συντριπτικώς μεγαλύτερο από εκείνο της Πειραιώς. Δεν διέσωσε η Πειραιώς την ΑΤΕ, αλλά η ΑΤΕ την Πειραιώς» υποστήριξε η Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ).

-«Αν ήταν τόσο κελεπούρι η Αγροτική και χαρίστηκε, γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν άλλες τράπεζες;» αντέταξε ο Γ. Προβόπουλος.

-«Πριν δυο χρόνια είχε τεθεί θέμα πώλησης του συνόλου της ΑΤΕ με τίμημα άνω των 300 εκ. ευρώ. Πώς είναι δυνατόν να δίνεται σήμερα για 95 εκ.;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κασαπίδης.

- «Αυτά αλλάζουν. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες σήμερα. Έχει γίνει το PSI, υπάρχει ύφεση, αυτό εξηγεί τα 95 εκ.» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

-«Τι θα γίνει αν κάποια απ' τα δάνεια καταστούν ληξιπρόθεσμα και απαιτητικά; Και τι θα γίνει αν εξαγοραστεί η Πειραιώς από κάποια ξένη τράπεζα, όταν ξέρουμε πως η γη είναι εθνικό κεφάλαιο;» ρώτησε ο Γ. Καρασμάνης.

-«Τι θα γίνει δηλαδή; Θα πάρει την αγροτική γη, θα την τεμαχίσει και θα την πουλήσει έξω;» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

-«Συμφωνείτε ή όχι με την αναγκαιότητα ενός φορέα που θα ασκεί αγροτική πίστη; Όλα τα κόμματα στις εξαγγελίες τους έλεγαν να μείνει έξω η ΑΤΕ από τέτοιες διαδικασίες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα η εμπορική με την αγροτική πίστη» σημείωσε ο Β. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ).

-«Δεν νομίζω πως καίγεται η Ελλάδα όταν μεταβιβάζεται η Αγροτική στην Πειραιώς. 10 δισεκ. έχει στοιχίσει η Αγροτική στον φορολογούμενο. Από τα 100 δάνεια σε συνεταιρισμούς, τα 80 δεν εξυπηρετούνται. Είναι σωστή ανάπτυξη αυτή;» ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας.

-«Η πώληση της «Αγροτικής» αποτελεί την πρώτη καταστρατήγηση της προγραμματικής συμφωνίας» κατήγγειλε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Δημοκρατική Αριστερά).

-«Αυτά να τα πείτε στον Κουβέλη - όχι εδώ!» παρενέβη ο Π. Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «μετατρέπει την Ελλάδα σε μπανανία - στη μόνη χώρα στην Ευρώπη χωρίς Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»: «Εργάζεστε για τα ιδιωτικά συμφέροντα και ό,τι το δημόσιο το εχθρεύεστε και το μισείτε. Δεν λέω πως ήταν σε όλα σωστό το Δημόσιο, αλλά εσείς το διοικούσατε. Χιλιάδες ανθρώπους τους στέλνετε στο δουλεμπόριο. Γιατί δεν εμφανίζετε την προσφορά της «Πειραιώς» για τους εργαζόμενους;»

- «Εξ αρχής ανέφερα πως η μεταβίβαση αυτή επελέγη γιατί σώζονται όλοι οι εργαζόμενοι» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας. «Είναι πραγματικά τυχεροί οι εργαζόμενοι της Αγροτικής, γιατί, αν ακολουθούσαμε το σενάριο της μεταβατικής τράπεζας, θα είχε μειωθεί ο αριθμός τους. Δεν βλέπω γιατί να μην υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων της «Αγροτικής» μετά την μεταβίβαση…».

Από πλευράς «Χρυσής Αυγής», ο Ηλίας Παναγιώταρος ρώτησε τι θα γίνει με τα δάνεια των κομμάτων - εισπράττοντας την απάντηση πως αυτά συγκαταλέγονται στα εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε ερώτησή του, δε, «αν υπάρχει μέλος του ΔΣ της παλιάς «Αγροτικής», που μετέφερε 8 εκ. ευρώ στο εξωτερικό» εισέπραξε την απάντηση του κου Προβόπουλου, ότι η ΤτΕ έχει ήδη διεξάγει έρευνα και έχει μεταβιβάσει τα ευρήματά της στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Σημειώνεται τέλος, πως σε ερώτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) για την τύχη της ΣΕΚΑΠ και την πρόταση των εργαζομένων για αυτοδιαχείρισή της, ο κος Στουρνάρας χαρακτήρισε «πάρα πολύ ενδιαφέρουσα» την πρόταση και υποσχέθηκε να την εξετάσει.


Zougla.gr

Ανίκανος ο τουρκικός Στρατός να ανακαταλάβει το Şemdinl - Μετράνε δεκάδες νεκρούς !!!!


Μαίνονται οι μάχες στο Şemdinl την πόλη ππου έχει καταλάβει το ΡΚΚ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα στην επαρχία Hakkari και μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού να ανακαταλάβει την πόλη.  
Οι Κούρδοι μαχητές δείχνουν ικανοί ότι μπορούν να την κρατήσουν μέχρι αυτοί να επιλέξουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να απαγκιστρωθούν. 'Ολες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού έχουν αποτύχει, κυρίως γιατί οι ενισχύσεις πέφτουν σε διαδοχικές ενέδρες του PKK στις κύριες οδούς προς την πόλη.
Χθες και σήμερα το ΡΚΚ επιτέθηκε στα κτίρια της αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής που είναι τα μοναδικά σημεία που ελέγχονται ακόμα από την τουρκική διοίκηση, μετά από 11 ημέρες αγώνων!

Σφοδρές συγκρούσεις διαδραματίζονται κοντά στο προάστιο Güzelkaya (Begerde) του Şemdinli σήμερα τα ξημερώματα. Σε αυτή την περιοχή αναφέρθηκε μεγάλος αριθμός νεκρών Τούρκων στρατιωτών (και τραυματιών) ως αποτέλεσμα έκρηξης μηχανισμού IED's κατά τη διάρκεια διέλευσης στρατιωτικού οχήματος.


Ο Τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει τους από αέρος βομβαρδισμούς για να κερδίσει τον έλεγχο του εδώ και καιρό ελεγχόμενου αυτοκινητόδρομου από τους Κούρδους μαχητές.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν την κίνηση Ασαντ που ουσιαστικά έφτιαξε ένα ενιαίο μέτωπο "κουρδικού ζωτικού χώρου" που ξεκινά από την συριακή ενδοχώρα, και εκτείνεται μέχρι τα βάθη της τουρκικής επικράτειας, χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντα που 'ηταν ο συριακός στρατός. Η Τουρκία ως φαίνεται έχει αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Συρία καίγεται, η Τουρκία διαλύεται, η Ελλάδα… στις παραλίες!!!!


Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα στην ευρύτερη γειτονιά μας, τα οποία σαφώς και θα μας επηρεάσουν, εάν δεν μας εμπλέξουν.
Στη Συρία η κατάσταση είναι οριακή, η περιοχή τείνει να γίνει το πεδίο της τελικής αναμέτρησης των παγκόσμιων υπερδυνάμεων.
Όσα συμβαίνουν στη Συρία αφορούν άμεσα την Τουρκία και ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία αφορά άμεσα και εμάς.
Στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του PKK, ενισχυμένοι με βαριά όπλα, καθημερινά χτυπάνε τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας εξαπολύσει πλήρη ανταρτοπόλεμο. Η Τουρκία μετρά κάθε ημέρα τους νεκρούς και τους τραυματίες στρατιώτες της.
Η κουρδική – «τουρκική» πόλη Σεμντίνλι τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ο τουρκικός στρατός δίνει σκληρές μάχες για να την ανακαταλάβει.
Φανταστείτε εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Δηλαδή, εάν μια συνοριακή μας πόλη είχε τεθεί υπό τον έλεγχο ενόπλων και ο ελληνικός στρατός, με άρματα μάχης και ελικόπτερα, προσπαθούσε να την πάρει πίσω. Θα είχε γίνει παγκόσμιος χαμός και δικαίως. Στην περίπτωση της Τουρκίας όλα αυτά αντιμετωπίζονται ως σχεδόν φυσιολογικά.


Στην ελλαδική μιζέρια μας, η πλειοψηφία λιώνει στις παραλίες, αγνοώντας όχι μόνο το τι συμβαίνει σε Τουρκία και Συρία, αλλά και μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
Η κυβέρνηση των ψευτών και πολιτικών απατεώνων, αφού εξαπάτησε το εκλογικό σώμα που την εμπιστεύθηκε, ετοιμάζεται να εξαπολύσει ολοκληρωτική επίθεση μέτρων, φόρων και εξαθλίωσης στον ελληνικό λαό, για να ικανοποιήσει τους μικρονοϊκούς της Τρόικας δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες. Και οι συνέπειες δεν θα είναι άλλες από μια κοινωνική έκρηξη που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας.
Στην ουσία, η κυβέρνηση πυροδοτεί την εσωτερική αστάθεια και τον εμφύλιο διχασμό με τις πολιτικές που αποφασίζει να ακολουθήσει και πράττει όλη αυτή την ανοησία, την ίδια ώρα που η Συρία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, η Τουρκία στον προθάλαμο της διχοτόμησης και εμείς χρειαζόμαστε ενότητα για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την καταιγίδα!
Ένας φίλος καλά ενημερωμένος μου είχε πει τον Μάιο του 2011: «Όταν δεις το πρόβλημα να περνά από τη Συρία στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, τότε να ξέρεις ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση». Ο ίδιος φίλος μου είχε εμπιστευθεί και το εξής σενάριο: α) Διχοτόμηση της Τουρκίας με δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και β) μοίρασμα του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Δεν ξέρω τι από όλα αυτά θα βγει αληθινό, παρακολουθώ τα γεγονότα και προσπαθώ να κάνω το ρεπορτάζ μου.


Και ανησυχώ πραγματικά όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτό το παραμύθι έχει τελειώσει για εμένα εδώ και πολύ καιρό, ανησυχώ για το ίδιο μας το μέλλον ως έθνος και ως χώρα. Δυστυχώς μας έτυχε, δίχως να είμαστε άμοιροι ευθυνών και οι πολίτες, στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεώτερης ιστορίας μας, να έχουμε πολιτικούς ηλίθιους, αγράμματους, ανιστόρητους, ξενόδουλους, δειλούς, μαριονέτες. Και έτσι πορευόμαστε στην πιο άγρια τρικυμία, δίχως καπετάνιους στο τιμόνι…
Στέφανος Μυτιληναίος


ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!!!

Il Giornale: "H Γερμανία είναι το Τέταρτο Ράιχ"

Il Giornale: "H Γερμανία είναι το Τέταρτο Ράιχ"
"Τέταρτο Ράιχ" αποκαλεί το Βερολίνο η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale». Στο άρθρο σχολιάζεται η επιρροή της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, ενώ γίνεται τονίζεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.
Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφία της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με υψωμένο το δεξί της χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, με λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα».

Με αυτό τον τρόπο, η εφημερίδα σχολιάζει τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο αυτό.

«Το "όχι" της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, (όπως) και την Ευρώπη», ανέφερε η Il Giornale, προσθέτοντας σε κύριο άρθρο της πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν», ενώ πρόσθεσε ότι η Ιταλία ανήκει τώρα στο «Τέταρτο Ράιχ».

http://www.madata.gr/epikairotita/world/213885.html

«Οχι» της Τρόικα για εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις......



«Οχι» της Τρόικα για εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις

«Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος», λέει η γνωστή παροιμία που ταιριάζει γάντι με τη διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με την Τρόικα για τα ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή για τα μέτρα που έχουμε αντιπροτείνει προς αποφυγήν δυσάρεστων μέτρων όπως οι μειώσεις αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια.


Ενώ, λοιπόν, είχε διαπιστωθεί μια σχετική... ξινίλα από την Τρόικα μόνο και μόνο επειδή η ελληνική πλευρά προσπαθεί να... προσπεράσει κάποια από τα συμφωνηθέντα μέτρα του Μνημονίου- για το οποίο μάλιστα είχε γίνει σκληρή μάχη το Φεβρουάριο έτσι ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή των μειώσεων από τον Ιούλιο και όχι από τον Οκτώβριο- το υπουργείο Οικονομικών έβαλε στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης και ένα ακόμα θέμα, τη δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος όχι σε τρεις αλλά σε περισσότερες δόσεις, ει δυνατόν σε δέκα δόσεις.
Η στάση της Τρόικα ήταν εξαρχής αρνητική, επισημαίνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο σχετικός φόρος εισοδήματος θα περάσει και στο 2013, ανοίγοντας «τρύπα» στον φετινό Προϋπολογισμό, ο οποίος ήδη υποφέρει από αποκλίσεις 1 δις ευρώ στα φορολογικά έσοδα. Το αντεπιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι εάν περάσει η σχετική ρύθμιση, αυξάνονται κατά πολύ οι δυνατότητες είσπραξης των φόρων που θα βεβαιωθούν και για να γίνουν πιο πειστικοί, παρουσίασαν μια βελτιωμένη- σύμφωνα με τους όρους της Τρόικα- έκδοση της προωθούμενης ρύθμισης.
Έτσι, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη δυνατότητα καταβολής έως και σε δέκα δόσεις για όσους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα έως 100.000 ευρώ, η νεώτερη εκδοχή που τέθηκε υπόψιν της Τρόικας κατεβάζει το πήχη του οικογενειακού εισοδήματος στις 60.000 ευρώ και τον αριθμό των δόσεων στις επτά. Απάντηση δεν δόθηκε, ωστόσο, στη συνάντηση εφ' όλης της ύλης τη Κυριακή, ενδεχομένως να υπάρξει απάντηση της Τρόικα για όλα τα ισοδύναμα που έχουν προταθεί...

http://www.iefimerida.gr/news/62037/%C2%AB%CE%BF%CF%87%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%86%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!


Τα ειδικά μισθολόγια πρώτο κεφάλαιο στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.....


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Αρχισε η διαπραγμάτευση με την τρόικα και πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων, που θα συνεχιστούν εντατικά και τις επόμενες ημέρες, είναι οι περικοπές ύψους 10% στα ειδικά μισθολόγια δικαστικών, ενστόλων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών υπαλλήλων και αρχιερέων, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο. Η τρόικα φέρεται να απορρίπτει μέρος των ισοδύναμων που προτάθηκαν από την κυβέρνηση, αλλά οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα έχει ακόμη μια συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας την Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η τρόικα έχει στα χέρια της ήδη από την πρώτη της επαφή με τη νέα κυβέρνηση κατάλογο ισοδύναμων μέτρων με περικοπές είκοσι κωδικών δαπανών του προϋπολογισμού κατά 10% έως 20%, μέσω των οποίων προκύπτουν εξοικονομήσεις ύψους 205 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το προβλεπόμενο δημοσιονομικό όφελος για το 2012 από τις παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα δεν αποδέχεται το προτεινόμενο μείγμα ισοδύναμων μέτρων. Στο τραπέζι μπαίνουν προτάσεις για οριζόντια περικοπή κατά 0,5% έως 0,8% των καταναλωτικών δαπανών για τους επόμενους μήνες έως το τέλος του 2012, μέτρο που οδηγεί σε εξοικονομήσεις δαπανών ύψους 300 εκατ. ευρώ. Αν οι νέες προτάσεις γίνουν αποδεκτές από την τρόικα, τα ειδικά μισθολόγια σώζονται τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποίησε το οικονομικό επιτελείο για να σώσει τα ειδικά μισθολόγια δεν ήταν άλλο από την περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης στην οποία βυθίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια η ελληνική οικονομία. Το επιχείρημα αυτό αποδυναμώνεται εξαιτίας της παράλληλης διαπραγμάτευσης για το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, μπροστά στο οποίο τα 200 εκατ. ευρώ των ενιαίων μισθολογίων φαντάζουν ψίχουλα.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση αρχίζει να καλλιεργείται προβληματισμός για τον συμβολισμό που εκπέμπει η προσπάθεια διάσωσης των ειδικών μισθολογίων, όταν γίνεται ταυτόχρονα συζήτηση για τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Ο προβληματισμός αυτός φαίνεται να γέρνει τη ζυγαριά στην κατεύθυνση περικοπών στα ειδικά μισθολόγια από τις αρχές του 2013.

Ενδεικτικό είναι ότι αν μπει μαχαίρι 10% σε μέσα επίπεδα σε όλα τα ειδικά μισθολόγια, σε ετήσια βάση προβλέπονται εξοικονομήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή αποδίδει και η προτεινόμενη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ από τα 360 στα 330 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231207893

Εισαγγελική έρευνα Γ. Πεπόνη κατά Γ. Παπανδρέου βάσει καταγγελιών Ρουμελιώτη !!!!


Πολιτικό σεισμό προκαλεί η έρευνα που ξεκίνησε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά τις δηλώσεις «βόμβα» του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ο οικονομικός εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απιστίας αλλά και εγκλήματα που αφορούν την εθνική οικονομία. Την ποινική προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο ίδιος ο Π. Πεπόνης και αναμένεται να καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον Π. Ρουμελιώτη. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πριν από μία εβδομάδα στην εφημερίδα New York Times ότι, «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ,
που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

Όπως είχε δηλώσει στην συνέντευξη του ο Π. Ρουμελιώτης η ΤΡΟΙΚΑ υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των
μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η ΤΡΟΙΚΑ, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση.

Επιπλέον ο Π. Ρουμελιώτης ερωτά τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο Π. Ρουμελιώτης υποστήριξε πως ο ίδιος ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα που ανέφερε. Στις τοποθετήσεις αυτές απάντησαν συνεργάτες τουΓ. Παπανδρέου, οι οποίοι τόνιζαν πως ο Π. Ρουμελιώτης έκανε τις δηλώσεις αφού έφυγε από τη θέση του στο Δ.Ν.Τ και τοποθετήθηκε στον
ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο Γ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.....!!!!!




Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες για την Ελλάδα;


 Πολύ πριν ξεσπάσει η 'ελληνική κρίση' η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ' το 10% του ΑΕΠ της χώρας. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008).
Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: -Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 - 15δις ευρώ).
Ενώ η χώρα βρισκόταν υπό στήριξη και λάμβανε κατά κοινή πια ομολογία τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη μοντέρνα ιστορία, προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέκρινε και τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες, ύψους 10 δις ευρώ ( Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010).
Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε σφόδρα η τότε κυβέρνηση ενέκρινε άλλα τρία πακέτα κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες συνολικού ύψους 85 δις ευρώ:
  • Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 - 25 δις ευρώ
  • Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 - 30 δις ευρώ
  • Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
Με την Ελλάδα να έχει ήδη αποδεχτεί την αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων της και να έχει συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της εν μέσω μία δραματικής ύφεσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου προχώρησε στην έγκριση και νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες ύψους 30 δις ευρώ (Ν. 4031 ΦΕΚ 256 - 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώ).
Έτσι, το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες ανήλθε στα 168 δις ευρώ. Πέρα απ' αυτό με βάση τη συμφωνία για το PSI η Ελλάδα θα παράσχει 50 δις ευρώ από τα 130 δις ευρώ του δεύτερου πακέτου στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Έτσι, το σύνολο εγγυήσεων και δανείων που παράσχει το κράτος στις τράπεζες ανέρχεται στα 218 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί, σχεδόν, στο 100% του ΑΕΠ της χώρας.
Κατ' αναλογία και αν η συγκεκριμένη στήριξη παρεχόταν απ' τις ΗΠΑ, το αμερικανικό κράτος θα έπρεπε να έχει εγγυηθεί και δανείσει στις αμερικανικές τράπεζες περισσότερα από 14 τρις δολάρια.
Σημειώνεται πως στην Ισπανία, όπου κατά κοινή παραδοχή η κρίση είναι 'τραπεζική', το πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε πρόσφατα ανέρχεται στα 100 δις ευρώ.
Τα κύρια ερωτήματα που ανακύπτουν απ' τα παραπάνω και στα οποία καλείται να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι τα εξής:
  • Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο που να παρείχε συνολικά ως δάνεια και κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες της σχεδόν το 100% του ΑΕΠ της;
     
  • Πώς είναι δυνατόν η 'ελληνική κρίση' να μη θεωρείται πρωτίστως τραπεζική όταν προκειμένου να στηριχτούν μερικές απ' τις τράπεζες της χώρας χρειάστηκε, μέχρι στιγμής, τόσο εντυπωσιακά μεγάλη στήριξη απ' το κράτος;
     
  • Οι ζημίες των ελληνικών τραπεζών απ' τη συμμετοχή τους στο PSI ανήλθαν στα 28 δις ευρώ. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος δανείζεται 50 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. α) Τα υπόλοιπα κράτη των οποίων οι τράπεζες συμμετείχαν στο PSI παρείχαν κεφάλαια για να καλύψουν τις απώλειες τους ή πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, β) Τα επιπλέον των 28 δις ευρώ, 22 δις ευρώ που θα διατεθούν απ' τα κρατικά χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για ποιο λόγο δε χαρακτηρίζονται επισήμως ως πακέτο στήριξης του τραπεζικού κλάδου αλλά και για ποιο λόγο διατίθενται. Δεδομένου ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη υπολογιζόμενων επισφαλειών των τραπεζών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δε συνεπάγεται πως το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τις ζημίες των τραπεζών οι οποίες προέκυψαν μέσα στα πλαίσια των κινδύνων που αναλαμβάνουν παρέχοντας δάνεια; γ) Έχει προηγηθεί έλεγχος για τις ευθύνες των τραπεζών όσον αφορά τις ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους; Γιατί συνάγεται πως είναι ανεύθυνες και ως εκ τούτου δικαιούνται τη σωτηρία τους με κρατικά χρήματα όταν ο ελληνικός λαός υποφέρει;
     
  • Εφόσον οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει τόσο μεγάλης κρατικής στήριξης γιατί δεν προχωρούν άμεσα στην απόσβεση του χρέους των ιδιωτών που έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής του και αντίθετα διεκδικούν τα χρήματα αυτά, στέλνουν τους Έλληνες πολίτες στα δικαστήρια υποβάλλοντας τους στην εξευτελιστική και ψυχοφθόρα διαδικασία της δίκης αλλά και αρνούνται να δεχτούν τις πρωτόδικες αποφάσεις όταν δεν τις ικανοποιούν και προχωρούν σε εφέσεις, παρατείνοντας την ταλαιπωρία αυτών που με τα χρήματα τους διασώζονται;
     
  • Γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν να προχωρούν σε κατασχέσεις κατοικιών και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς αφού καλύπτουν τις απώλειες τους από την κρατική ενίσχυση;
     
  • Γιατί δεν αναδείχθηκε απ' την τρέχουσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις η ευθύνη των τραπεζών στο δρόμο για την κρίση;
     
  • Ποιο είναι, τελικά, το πραγματικό ύψος το οποίο έχουν λάβει οι τράπεζες απ' τον ελληνικό λαό, αν υπολογιστεί και η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις δημόσιες εγγραφές, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά τραπεζικών μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, δεδομένου ότι οι μετοχές αυτές τελικά απαξιώθηκαν και οι Έλληνες πολίτες έχασαν τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες;
Την ώρα που ζητείται απ' τον ελληνικό λαό να υποστεί νέα μέτρα ύψους 15 δις ευρώ οι τράπεζες απολαμβάνουν τη λήψη αμέριστης κρατικής στήριξης και δανείων ύψους 50 δις ευρώ. Γιατί απ' το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δις ευρώ οι τράπεζες να λάβουν 50 δις ευρώ, δηλαδή περίπου 90% περισσότερα απ' τις απώλειες τους απ' το PSI αντί να λάβουν πολύ λιγότερα και με το υπόλοιπο να καλυφθούν οι απώλειες των ταμείων και να εξοικονομηθούν χρήματα για την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία;
Ποιος αποφάσισε πως το σημαντικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι οι τράπεζες; Ως πότε θα συντηρηθεί ο μύθος πως η ελληνική κρίση δεν είναι τραπεζική και μέχρι πότε θα σώζονται οι τράπεζες και θα υποφέρουν οι πολίτες; Γιατί δεν αποφασίζουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να σώσουμε τον ελληνικό λαό και να αφήσουμε τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους; 
* Ο Πάνος Παναγιώτου είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής, Διευθυντής GSTA Ltd - WTAEC Ltd


http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/pagkosmio-rekor-kratikis-enisxysis-pros-tis-trapezes-gia-tin-ellada

ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΙ;



Ο Μάριο Ντράγκι θα κρίνει σήμερα το μέλλον το ευρώ

Οι επιλογές του Μάριο Ντράγκι που θα κρίνουν -σήμερα- το μέλλον το ευρώ....



Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα στη Φραγκφούρτη ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στρέφεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μετά τη δήλωσή του ότι θα κάνει «τα πάντα για να σώσει το ευρώ», ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα διευκρινίσει σήμερα ποια εργαλεία θα επιστρατεύσει για να επιτύχει το σκοπό του.
Οι δηλώσεις Ντράγκι για το ευρώ είχαν ήδη δύο θετικές συνέπειες. Η πρώτη ήταν να αρχίσει να μειώνεται το κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας έπειτα από μια τρελή κούρσα των σπρέντ. Η δεύτερη ήταν να αρχίσει ένας διεθνής γύρος εκτιμήσεων για τις προθέσεις του κ. Ντράγκι.
Δύο είναι οι επιλογές του :
  • Να προχωρήσει σε μαζική αγορά των ομολόγων των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
  • Να δώσει τραπεζική άδεια στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης
Η πρώτη επιλογή θα μπορούσε να επικρατήσει αφού έχει την έγκριση ακόμη και της Ανγκελα Μέρκελ. Η δεύτερη επιλογή φαίνεται πιο δύσκολη αφού η γερμανίδα καγκελάριος δείχνει ανένδοτη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η σημερινή συνέντευξη Τύπου Ντράγκι θα αναπτερώσει τις ελπίδες για οριστική επίλυση της κρίσης ή θα σκορπίσει απογοήτευση, ανάλογα με τα εργαλεία τα οποία θα επιλεγούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ακόμη και η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε χθες την ΕΚΤ να πάρει επιπλέον μέτρα ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία της Ευρώπης. «Ο Ντράγκι πρέπει να βγάλει έναν άσο από το μανίκι του γιατί διαφορετικά θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στις αγορές» τόνιζε αναλυτής σε ειδησειογραφικό πρακτορείο.
Και η Ουάσινγκτον συνεχίζει να πιέζει την Ευρώπη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ να ζητά από τους Ευρωπαίους να φανούν «πιο δημιουργικοί και αποφασιστικοί». Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε επικοινωνία με τον Μάριο Μόντι και τον Φρανσουά Ολάντ και εξέφρασε το ενδιαφέρον του «για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».

http://www.iefimerida.gr/news/61879/%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΑΣΟΚ.....ΑΠΕΜΕΙΝΕ!!!!!


Χρυσοχοΐδης: «Παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με τα μέτρα» - Βενιζέλος: «Άει στο διάολο πια με όλα!»

Χρυσοχοΐδης: «Παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με τα μέτρα» - Βενιζέλος: «Άει στο διάολο πια με όλα!»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο του κόμματος για τη σύσσκεψη των πολιτικών αρχηγών σημειώθηκε ένα πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να διώξει από την αίθουσα τον πρώην υπουργό.
Κατά τη διάρκεια που ο κ.Βενιζέλος έκανε μια ολόκληρη ανάλυση και επανέλαβε τα επιχειρήματα του για την υιοθέτηση μόνο 6 δις μέτρων σε αυτή τη φάση και τα υπόλοιπα 5,5 μετά την εξασφάλιση της επιμήκυνσης, πήρε το λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και τότε ξεκίνησε το απίστευτο επεισόδιο με φράσεις «Άντε από εδώ, κυριολεκτικά άντε από δω», «Όχι εσύ να πας από δώ», «Άει στο διάολο πια με όλα!...»
Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο κ. Χρυσοχοΐδης και επιτέθηκε λάβρος κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Γιατί τα λες αυτά; Τα 11,5 δις τα ψηφίσαμε εμείς! Και εσύ ήσουν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» είπε με ένταση. «Τι εννοείς τα ψηφίσαμε;» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε να εξηγεί: «Ήταν στόχος του μεσοπρόθεσμου και τώρα έπρεπε να τα υλοποιήσουμε. Αλλά έχει αλλάξει η κατάσταση πλέον! Αυτός ο στόχος τέθηκε όταν μιλούσαμε για πρωτογενές πλεόνασμα, όμως τώρα δεν ισχύει πια κάτι τέτοιο, λόγω της ύφεσης, τα εξήγησα και στην τρόικα αυτά».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε: «Παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με τα μέτρα!»
«Ως εδώ Μιχάλη, σταμάτα! Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!» τον διέκοψε ο κ. Βενιζέλος. «Όχι δεν θα σταματήσω και μην μου μιλάς εμένα έτσι», σήκωσε τους τόνους ο κ. Χρυσοχοΐδης.
«Άντε από εδώ, κυριολεκτικά άντε από δω, που θα μου πεις ότι σου μιλάω έτσι» εξερράγη ο κ. Βενιζέλος κατηγορώντας τον Χρυσοχοΐδη ότι τον υπονομεύει διαρκώς.
«Όχι εσύ να πας από δώ. Να ανακαλέσεις πρόεδρε!» απάντησε εκείνος. «Όχι δεν ανακαλώ τίποτα! Φύγε!» επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα ο κ. Χρυσοχοΐδης να φύγει από την αίθουσα σε έξαλλη κατάσταση.
Αφού είχε αποχωρήσει, ο κ. Βενιζέλος ακούστηκε να ξεσπά: «Άει στο διάολο πια με όλα!...». Οι βουλευτές πάγωσαν από την «κοκκορομαχία» όπως την χαρακτήρισαν και ήταν προβληματισμένοι από την εσωτερική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατευθύνθηκε προς την Ιπποκράτους όπου συνέχισε την σύσκεψη με συνεργάτες του (Γεννηματά, Δατσέρη, Πρωτόπαπα κ.α) στους οποίους διηγήθηκε το περιστατικό: «Έδιωξα το Μιχάλη από την ΚΟ. Είναι απαράδεκτος. Επί δύο ημέρες έπαιζε θετικά στην κοινή γνώμη η στάση που κρατήσαμε για το θέμα των 11,5 δισ. Ευρώ και των μέτρων. Εκείνος γνώριζε τη στάση μας αλλά με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του, χάλασε την εικόνα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος που ήταν εμφανώς οργισμένος.
Όπως εκτιμούσαν συνεργάτες του «αν είναι έξυπνος δεν θα διαγράψει το Χρυσοχοΐδη, αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορεί πλέον να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ...».


http://www.iefimerida.gr/news/61874/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%90%CE%B4%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1%C2%BB-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BC

Σαμαράς: Η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξαρτάται από την έγκριση του πακέτου των 11.5 δισ. ευρώ !!!!



«Ως πρωθυπουργός εγώ έχω το καθήκον και την ευθύνη να εισηγηθώ το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ» είπε τελεσιγραφικά ο πρωθυπουργός στους κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλο ζητώντας ένα ναι ή ένα όχι στην απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αν δεν παρθεί αυτή η απόφαση η χώρα θα τεθεί σε απομόνωση και θα υπονομευόταν ευθέως το αίτημα για επιμήκυνση αλλά και αυτή καθαυτή η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε το τελευταίο διάστημα με τους ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τους αξιωματούχους του ΔΝΤ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!! Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΩΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!!!!


Ανα Περιφέρεια

Απογραφή πληθυσμού 1991
Απογραφή πληθυσμού 2001
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΝΤΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σύνολο
ΑΝΤΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σύνολο
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,






Ανατολική Μακεδονία & Θράκη
285.236
285.260
570.496
299.695
304.559
604.254







Κεντρική Μακεδονία
837.552
872.961
1.710.513
915.853
946.980
1.862.833







Δυτική Μακεδονία
146.979
146.036
293.015
152.559
150.191
302.750







Θεσσαλία
364.868
369.978
734.846
378.380
376.513
754.893







Ήπειρος
169.414
170.314
339.728
175.952
176.468
352.420







Ιόνια Νησιά
95.493
98.241
193.734
106.809
107.465
214.274







Δυτική Ελλάδα
354.264
353.423
707.687
375.663
366.756
742.419







Στερεά Ελλάδα
293.332
288.948
582.280
311.131
297.524
608.655







Πελοπόννησος
308.929
298.499
607.428
323.217
309.738
632.955







Αττική
1.692.546
1.830.861
3.523.407
1.829.732
1.934.616
3.764.348







Βόρειο Αιγαίο
102.520
96.711
199.231
101.128
98.938
200.066







Νότιο Αιγαιο
133.317
124.164
257.481
152.671
146.074
298.745







Κρήτη
270.958
269.096
540.054
303.870
297.289
601.159







Σύνολο Χώρας
5.055.408
5.204.492
10.259.900
5.426.660
5.513.111
10.939.771
 
 
Ανα Νομό


Απογραφή πληθυσμού 1991
Απογραφή πληθυσμού 2001

ΝΟΜΟΣ
ΑΝΤΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σύνολο
ΑΝΤΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σύνολο

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,







Σύνολο
5.055.408
5.204.492
10.259.900
5.426.660
5.513.111
10.939.771








1.
Νομός Αιτωλίας και Ακαρνανίας
113.817
114.363
228.180
112.706
110.579
223.285








2.
Νομός Αργολόδος
49.842
47.794
97.636
53.835
51.460
105.295








3.
Νομός Αρκαδίας
54.456
50.853
105.309
52.534
48.689
101.223








4.
Νομός Άρτης
39.191
39.528
78.719
38.844
38.490
77.334








5.
Νομός Αχαϊας
149.902
150.176
300.078
165.425
161.369
326.794








6.
Νομός Βοιωτίας
68.303
65.805
134.108
68.490
62.639
131.129








7.
Νομός Γρεβενών
18.673
18.124
36.797
19.336
19.145
38.481








8.
Νομός Δράμας
47.314
49.240
96.554
50.823
52.940
103.763








9.
Νομός Δωδεκανήσου
84.709
78.767
163.476
95.481
92.083
187.564








10.
Νομός Έβρου
75.543
68.209
143.752
73.246
70.777
144.023








11.
Νομός Έυβοιας
104.881
103.527
208.408
110.452
107.626
218.078








12.
Νομός Ευρυτανίας
12.554
11.753
24.307
16.587
15.439
32.026








13.
Νομός Ζακύνθου
16.505
16.052
32.557
19.953
18.727
38.680








14.
Νομός Ηλείας
90.545
88.884
179.429
97.532
94.808
192.340








15.
Νομός Ημαθίας
69.112
70.822
139.934
71.446
72.726
144.172








16.
Νομός Ηρακλείου
132.208
132.698
264.906
148.886
146.426
295.312








17.
Νομός Θερπρωτίας
22.657
21.531
44.188
22.847
22.661
45.508








18.
Νομός Θεσσαλονίκης
456.303
490.561
946.864
506.135
542.016
1.048.151








19.
Νομός Ιωαννίνων
77.866
80.327
158.193
84.461
85.783
170.244








20.
Νομός Καβάλας
66.488
69.449
135.937
71.687
73.233
144.920








21.
Νομός Καρδίτσης
63.287
63.567
126.854
65.011
64.525
129.536








22.
Νομός Καστοριάς
26.612
26.073
52.685
26.978
26.076
53.054








23.
Νομός Κέρκυρας
52.119
55.473
107.59
55.588
57.891
113.479








24.
Νομός Κεφαλληνιάς
16.330
16.144
32.474
19.878
19.701
39.579








25.
Νομός Κιλκίς
41.443
40.267
81.710
45.499
43.728
89.227








26.
Νομός Κοζάνης
75.026
75.360
150.386
78.306
78.158
156.464








27.
Νομός Κορινθίας
71.405
70.418
141.823
77.681
76.260
153.941








28.
Νομός Κυκλάδων
48.608
45.397
94.005
57.190
53.991
111.181








29.
Νομός Λακωνίας
48.971
46.725
95.696
51.446
48.225
99.671








30.
Νομός Λαρίσης
134.396
136.216
270.612
140.066
137.907
277.973








31.
Νομός Λασιθίου
35.462
35.817
71.279
38.238
37.665
75.903








32.
Νομός Λέσβου
54.095
50.987
105.082
52.946
52.248
105.194








33.
Νομός Λευκάδος
10.539
10.572
21.111
11.390
11.146
22.536








34.
Νομός Μαγνησίας
97.551
100.883
198.434
103.325
104.511
207.836








35.
Νομός Μεσσηνίας
84.255
82.709
166.964
87.721
85.104
172.825








36.
Νομός Ξάνθης
45.108
45.955
91.063
50.057
50.953
101.010








37.
Νομός Πέλλης
69.266
69.495
138.761
72.587
71.753
144.340








38.
Νομός Πιερίας
57.947
58.816
116.763
64.271
64.679
128.950








39.
Νομός Πρεβέζης
29.700
28.928
58.628
29.800
29.534
59.334








40.
Νομός Ρεθύμνης
34.779
35.316
70.095
41.123
40.658
81.781








41.
Νομός Ροδόπης
50.783
52.407
103.190
53.882
56.656
110.538








42.
Νομός Σάμου
21.979
19.986
41.965
22.062
20.712
42.774








43.
Νομός Σερρών
95.338
97.490
192.828
99.585
100.976
200.561








44.
Νομός Τρικάλων
69.634
69.312
138.946
69.978
69.570
139.548








45.
Νομός Φθιώτιδος
85.275
85.999
171.274
69.978
69.570
178.896








46.
Νομός Φλώρίνης
26.668
26.479
53.147
27.939
26.812
54.751








47.
Νομός Φωκίδος
22.319
21.864
44.183
24.729
23.797
48.526








48.
Νομός Χαλκιδικής
48.143
45.510
93.653
56.330
51.102
107.432








49.
Νομός Χανίων
68.509
65.265
133.774
75.623
72.540
148.163








50.
Νομός Χίου
26.446
25.738
52.184
26.120
25.978
52.098








51.
Περιφέρεια Πρωτέυουσας
1.463.714
1.609.208
3.072.922
1.534.686
1.657.920
3.192.606








52.
Νομός Αττικής Υπόλοιπο
228.832
221.653
450.485
295.046
276.696
571.742


Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας μας, δηλαδή ο αριθμός των δημοτών κάθε δήμου της χώρας, ανά δημοτική ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2011. O νόμιμος πληθυσμός είναι μειωμένος κατά 303.271 άτομα σε σχέση με την απογραφή του 2001. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Eλληνική Στατιστική Aρχή (EΛ.ΣTAT.) στο λεκανοπέδιο Aττικής, με βάση την απογραφή, συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρώτη επεξεργασία, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 10.787.690 κατοίκους, εκ των οποίων 49,2% είναι άνδρες και 50,8% γυναίκες. Σε σύγκριση με την απογραφή του 2001, αυτό σημαίνει μείωση κατά 146.407 άτομα ή 1,34%. Όλες οι περιφέρειες παρουσίασαν μείωση ή σταθερότητα, με εξαίρεση την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, όπου καταγράφηκε αξιοσημείωτη αύξηση. Επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, 190 δήμοι παρουσιάζουν μείωση πληθυσμού και 135 αύξηση.[13]
Περιφέρεια
Πληθυσμός 2011α
Κατανομήα
Πυκνότηταα

Πληθυσμός 2001β
Μεταβολή
606.170
5,62%
42,82

607.162
-0,16%
1.874.590
17,38%
99,66

1.874.597
0,00%
282.120
2,62%
29,85

294.317
-4,14%
336.650
3,12%
36,58

336.392
0,08%
730.730
6,77%
52,06

740.115
-1,27%
206.470
1,91%
89,50

209.608
-1,50%
680.190
6,31%
59,93

721.541
-5,73%
546.870
5,07%
35,17

558.144
-2,02%
3.812.330
35,34%
1.001,11

3.894.573
-2,11%
581.980
5,39%
37,57

597.622
-2,62%
197.810
1,83%
51,57

205.235
-3,62%
308.610
2,86%
58,38

298.462
+3,40%
621.340
5,76%
74,54

594.368
+4,54%
1.830
0,02%
5,45

1.961
-6,68%
10.787.690
100,00%
81,75

10.934.097
-1,34%
α Προσωρινά στοιχεία (πηγή: Δελτίο Τύπου 22-07-2011, ΕΛΣΤΑΤ) - τα οριστικά αναμένονται στα τέλη του 2012. Ως πληθυσμός αναγράφεται ο «μόνιμος». Κατανομή είναι το ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Η πυκνότητα υπολογίζεται σε κατοίκους ανά τ.χλμ.
β Αναγράφεται ο «μόνιμος» πληθυσμός της απογραφής 2001 (πηγή: e-Demography, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), ώστε να συγκρίνονται ομοειδή ευρήματα, και όχι ο «πραγματικός» που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τη δεκαετία του 2000.