Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές!!!

- O Σαμαράς ζήτησε και πάλι εκλογές - Μόνη του έγνοια η αυτοδυναμία
- Το χαρτί της εξόδου από το ευρώ παίζει από το πρωί ο πρωθυπουργός
- Ο Παπανδρέου με τις κινήσεις τακτικής κέρδισε το παιχνίδι εξουσίας
- Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται ενώπιον της χρεοκοπίας με μια αδύναμη κυβέρνηση και σε κλίμα διχασμού
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακόμα ένα μικροπολιτικό παιχνίδι παίζεται έως αυτή την ώρα από τα δυο κόμματα εξουσίας στις πλάτες του ελληνικού λαού. H ευθύνη πρωτίστως ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος είναι εκείνος που πρέπει να κινήσει τα νήματα...

Η επόμενη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης βρίσκει τους έλληνες να αναρωτιούνται ακόμα γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Γιατί η χώρα ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται σε μια δίνη πολιτικών εξελίξεων που όπως όλα δείχνουν δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της ΝΔ με την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι αυτή την ώρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι προσωπικές τους στρατηγικές, οι πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι το καλό αυτού του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είπε απολύτως τίποτα! Δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε για ακόμα μια φορά το βαρύγδουπο “δεν είμαι κολλημένος σε καρέκλα” και αποχώρησε για να κάνει μια σύσκεψη με τον αντιπρόεδρό του για το γιούρογκρουπ της Δευτέρας.
Και απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον άμεσα δεν φαίνεται να προχωράει τίποτα. Και εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα. Τι θα κάνουν εκείνοι - όπως για παράδειγμα ο κ. Λοβέρδος - που έλεγαν ότι αν δεν γίνει κάτι επι της ουσίας σήμερα το πρωί θα παραιτηθούν; Γιατί επι της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει.

Ο κ. Σαμαράς από την άλλη περίμενε στο γραφείο του να ακούσει τον κ. Παπανδρέου για να βγάλει μια ανακοίνωση – απάντηση. Η δήλωση ήταν να γίνει στις 2 το μεσημέρι και τελικά έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Εμφανίστηκε με τους δυο αντιπροέδρους της ΝΔ στο πλευρό του και απέρριψε την κυβέρνηση συνεργασίας και ζήτησε και πάλι εκλογές.

Εγκλωβισμένοι στις προσωπικές τους φιλοδοξίες, οι δυο ηγέτες δείχνουν να αδιαφορούν παντελώς για την σύγχιση που έχουν προκαλέσει στους πολίτες αυτής της χώρας και δείχνουν μάλιστα να διευκολύνουν ο ένας τον άλλον!

Ο ένας θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός και δεν δείχνει να πιέζει και ιδιαίτερα ή να αναγκάζει τον κ. Σαμαρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Ο άλλος εμμένει σε μια πιθανή αυτοδυναμία η οποία θα προκύψει μόνο μέσα από εκλογές και σε όρους στους οποίους δεν ούτε κάνει ούτε βήμα πίσω.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και ενημέρωσε τον κ. Παπούλια ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας. Του είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σχηματισθεί αυτή η κυβέρνηση.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου, επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα. Δεν έδωσε κανένα χρονικό ορίζοντα για όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα, απείλησε ότι αν δεν πετύχουν οι διαβουλεύσεις κινδυνεύει η παραμονή μας στο ευρώ και είπε ότι για την περίφημη κυβερνηση συνεργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συνεργασίας και επαφές.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ
Ο κ. Παπανδρέου ήδη μετράει το όχι της ΝΔ και το όχι του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη αν στο σχήμα δεν συμμετέχει ο Αντώνης Σαμαράς.

Εκείνοι που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης χθες το βράδυ περιμένουν να τους πει ότι την Δευτέρα θα παραιτηθεί προκειμένου το νέο σχήμα να προχωρήσει με άλλον στο τιμόνι της χώρας.

Πως όμως θα γίνει αυτό;  Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να ορίσει:

- Χρονοδιάγραμμα συναντήσεων με τους αρχηγούς.

- Ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.

- Πότε θα συγκλιθεί η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία πέτυχε πλήρως. Από την στιγμή που τέθηκε σε ισχύ και το Newsit σας είχε προιδεάσει γι' αυτό η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Κέρδισε χρόνο τον οποίο θα εκμεταλλευθεί για να μείνει πρωθυπουργός και κανείς δεν θα μπορεί να του πει τίποτα!
Όταν η διαπραγμάτευση με τη ΝΔ ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς, οι τόνοι θα έχουν πέσει και θα συνεχίσει να κυβερνά.



Όμως, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσει ο κ. Παπανδρέου είναι ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί! Μπορεί να κέρδισε την μάχη της τακτικής, όμως οι βουλευτές του κάποια στιγμή θα κάνουν αυτά που εννοούν.

Παπανδρέου και Σαμαράς πέτυχαν κάτι το οποίο δείχνει ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Πέτυχαν να αποδείξουν ότι παίζουν μόνο τα προσωπικά τους παιχνίδια. Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε την εξουσία και ο κ. Σαμαράς είπε όχι αφού διεκδικεί μόνο αυτοδυναμία. Και η χώρα παραμένει με το πρόβλημα.

Η κυβέρνηση προς το παρόν, θα είναι στην θέση της και η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Και θα συνεχίσουμε σα να μην πέρασε μια μέρα.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104868&catid=9

ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!!!!!

Τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας......

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμα. Η άρνηση Σαμαρά, η στάση Καρατζαφέρη και ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου.



Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας οι φήμες για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου σχήματος, αλλά και των κομμάτων που θα συμμετέχουν φούντωσαν για τα καλά.
Στην πραγματικότητα τα σενάρια υπήρχαν εδώ και μέρες, με επικρατέστερο την ανάληψη της ηγεσίας από τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η καταρχήν άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί με το ΠΑΣΟΚ, στρέφει στην προσοχή στα μικρότερα κόμματα, εκτός ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης αποκλείουν κάθε συνεργασία.
Έχει καταλήξει σε πρόσωπο ο ΛΑΟΣ
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι η συμμετοχή του κόμματός του θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο που θα προταθεί για πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΛΑΟΣ έχει καταλήξει στον άνθρωπο που θέλει να αναλάβει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το Reuters ανέφερε ότι ο κ. Καρατζαφέρης τείνει προς τον κ. Βενιζέλο.
"Πρέπει να ακούσουμε τις προθέσεις του πρωθυπουργού, και να μην κλείσουμε την πόρτα στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν ακούσω δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις" δήλωσε.
Και στο βάθος Παπανδρέου...
Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στις συζητήσεις, ωστόσο το από το περιβάλλον της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διαμηνύουν ότι "μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχει η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση μείζονος εθνικής ανάγκης όπως την εννοούμε εμείς".
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πάντως στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, λόγω των κρίσιμων συνεδριάσεων στα όργανα της ευρωζώνης.
Έτσι, με βάση τις πιεστικές ημερομηνίες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα σε τρεις ημέρες! Αν δεν καταλήξουν δηλαδή σε συμφωνία πολύ σύντομα, είναι πθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει στη θέση του για αρκετό καιρό ακόμα.
http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/ta_senaria_gia_kyvernhsh_synergasias.1440114.html

ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΔΕΝ....ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ!!!!!

Στόχος η κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο.



O πρωθυπουργός κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο
O πρωθυπουργός κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )
Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε το ραντεβού Παπανδρέου-Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά την έξοδό του ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας για την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ψήφιση της Συμφωνίας αποτελεί προϋπόθεση, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν αυτή την κυβέρνηση ούτε για το ποιες ακριβώς θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για τη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας» κατέληξε.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ»
Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου είπε: «Στόχος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα και θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, ώστε η χώρα να μην πάει αυτή τη στιγμή σε εκλογές.

«Βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση και δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη» συνέχισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός του πυρήνα της Ευρωζώνης.

Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. «Προσωπικά αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει μια συναίνεση για το καλό όλων μας».

Βουλή: «Ναι» από 153, «όχι» από 144

Η κυβέρνηση έλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους υπέρ: Τις 152 του κυβερνώντος κόμματος και εκείνη της Λούκας Κατσέλη, η οποία μετά την απόφασή της να ψηφίσει «ναι» στη Βουλή, επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την ψήφο εμπιστοσύνης ως εντολή για τη διαμόρφωση ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας και την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας, μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές, είπε όμως ότι η κυβέρνηση αυτή έργο θα έχει να διασφαλιστεί η επόμενη δόση, να κυρωθεί η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και να δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

To χρόνο για τις κάλπες αποσαφήνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες θα έχει ζωή ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η χώρα πρέπει τη Δευτέρα να μπορεί να εκπροσωπηθεί έγκυρα και αξιόπιστα στο Eurogroup».
«Αύριο [Σάββατο] θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τον ενημερώσω ότι αναλαμβάνω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας», είπε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, δήλωσε ανοιχτός σε κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό. «Να συμφωνήσουμε από κοινού στόχους, χρονοδιάγραμμα και πρόσωπα, τη σύνθεση ακόμη και για τον επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.
Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκτός Βουλής απέρριψε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρόταση Παπανδρέου. «Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές» είπε.
Ο κ. Σαμαράς έθεσε δε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει το κόμμα του τη δανειακή σύμβαση: (α) να έρθει η δανειακή σύμβαση προς έγκριση ξεχωριστά από τα συνοδευτικά μέτρα και (β) να μην επιδιωχθεί η κύρωσή της με αυξημένη πλειοψηφία, καθώς από το Σύνταγμα, όπως είπε, προβλέπεται ότι η πλειοψηφία των 180 βουλευτών αφορά σε θέματα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.
«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί» είπε η Αλέκα Παπαρήγα. «Αν κατάλαβα καλά, που το κατάλαβα πολύ καλά, έχετε ανάγκη από μια κυβέρνηση συνεργασίας γιατί πρόκειται να πάρετε τα αγριότερα μέτρα, χειρότερα και από αυτά που έχουν παρθεί μέχρι τώρα, και θέλετε μια κυβέρνηση με πολλά κόμματα γιατί πιστεύετε ότι έτσι θα τσακίσετε το κίνημα» πρόσθεσε η γγ του ΚΚΕ.

«Καλώς ήρθατε στη λογική» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στον πρωθυπουργό, στην τοποθέτησή του μετά την ομιλία Παπανδρέου. «Χαίρομαι που έστω και την παραμονή της καταστροφής, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανοίξει διαδικασίες, ελπίζω αυτή η απόφαση να συνοδευθεί με τόλμη» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «η χώρα χρειάζεται έναν γερό πρωθυπουργό, όχι έναν πρωθυπουργό-μαριονέτα και μια κυβέρνηση εξόχως πολιτική με τους καλύτερους και εμπειρότερους». «Αν απουσιάζει η ΝΔ, όλο το εγχείρημα θα είναι κολοβό» τόνισε.
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε στη δική του τοποθέτηση ότι «η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα έχει στόχο να συνεχίσει τις ίδιες ανάλγητες πολιτικές που ορίζουν οι δανειστές». «Όπως και να πείτε τη νέα κυβέρνηση, αυτή θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Newsroom ΔΟΛ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΕΧΕΙ....ΠΟΔΙΑ!!!! ΤΩΡΑ.......ΤΡΕΧΕΙ!!!!!

Ο Παπανδρέου ετοιμάζει δήλωση!!!!!
 
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρή διαπραγμάτευση Γιώργου Παπανδρέου και κορυφαίων υπουργών για την ακριβή διατύπωση με την οποία θα αναγγείλλει τον ταχύτατο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με άλλο πρόσωπο στην θέση του πρωθυπουργού. 

Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και η Βάσω Παπανδρέου. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η κίνηση αυτή γίνεται για να δημιουργηθεί άμεσα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Προσερχόμενη στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι: «είναι ψήφος εντολής για την σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».



Ο.Βουδούρης: «Η σημερινή ψηφοφορία κλείνει τον κύκλο αυτής της κυβέρνηση»
Πιο συγκεκριμένα σε δήλωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις δίνουν ένα τελείως διαφορετικό νόημα στη σημερινή ψηφοφορία. Είναι παράδοξο η Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση και στον επικεφαλής της, όταν αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας.



Τυπικά η σημερινή διαδικασία παραμένει ψήφος εμπιστοσύνης. Πολιτικά όμως, μετά και από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, δεν σημαίνει «εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση». Αλλά αποτελεί εντολή για την άμεση επίτευξη, χωρίς καμία καθυστέρηση, σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με τις άλλες πολ9ιτικές δυνάμεις και με νέο επικεφαλής, κοινής αποδοχής. Η σημερινή ψηφοφορία, όποια κι αν είναι η έκβαση της, κλείνει τον κύκλο αυτής της κυβέρνησης. Να ελπίσουμε ότι θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστούν οι θετικότερες δυνατόν εξελίξεις για τη χώρα μας».

Mε επιστολή του παρενέβη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει ισχυρές πολιτικές πρωτοβουλίες ενόψει της ψηφοφορίας το βράδυ. Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει:
«Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές.

Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις. Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ».

Φόβος στο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης
Από το μεσημέρι σήμερα, αναμένονται ισχυρές πιέσεις εντός και εκτός Βουλής στον Γιώργο Παπανδρέου για να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κάτι που αποτελεί ουσιαστικά προϋπόθεση για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Η ψήφος εμπιστοσύνης, δηλαδή, κατ’ ουσίαν αποτελεί ψήφο απομάκρυνσης από την πρωθυπουργία.

Ισχυρότατες, εξάλλου, είναι οι πιέσεις και από τις Βρυξέλλες τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταλήξουν άμεσα σε κυβέρνηση συνεργασίας, διαφορετικά όπως διαμηνύουν, η χώρα θα βρεθεί σύντομα εκτός ευρώ. Στο δε εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κορυφαία στελέχη και βουλευτές φοβούνται ότι αν δεν υπάρξει κατάληξη πριν το βράδυ στο θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρωθυπουργός ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την ψήφο εμπιστοσύνης για να παραμείνει στην εξουσία όσο διάστημα είναι δυνατόν.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει οι συζητήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβουν σήμερα σάρκα και οστά, ώστε να δοθεί ένα επιχείρημα σε διαφωνούντες βουλευτές να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης, αφού θα επιβεβαιωθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την πρωθυπουργία.
Ωστόσο, η επίτευξη συμφωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες τόσο ως προς τον χαρακτήρα, όσο και ως προς την διάρκεια της μεταβατικής κυβέρνησης.

Η μεταβατική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα απαιτηθεί το διάστημα της θητείας της να υλοποιήσει πολύ σκληρά μέτρα, όπως π.χ. αυτά προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο ή να αντιμετωπίσει δύσκολες υποθέσεις, όπως π.χ. ο φετινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου. Δημήτρης Ρέππας και Νίκος Αθανασάκης, ωστόσο, είναι έτοιμοι σήμερα, ώστε να συζητήσουν αυτές και πολλές άλλες λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους της ΝΔ, αν και η άλλη πλευρά συμφωνήσει.

Ισχυροί φόβοι για καταψήφιση

Ακόμα, πάντως, και στο παρασκήνιο ο Ε. Βενιζέλος τελικά «πείσει» τους βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτόν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης, πράγμα όντως πολύ δύσκολο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κυβέρνηση και πρωθυπουργός θα συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων που απαιτείται. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου, με την χθεσινή της τοποθέτηση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ και άλλοι βουλευτές κινούνταν στην κατεύθυνση αυτή. Η κυρία Έλενα Παναρίτη, πάντως, δήλωσε το βράδυ χθες ότι θα ψηφίσει υπέρ, έστω και «με βαριά καρδιά».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=103106&catID=11

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ!!!!

Χυτήρης: Ίσως δε φτάσουμε στην ψήφο εμπιστοσύνης!!!!

Την εκτίμηση πως δε θα φτάσουμε έως την την ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε ο Τ. Χυτήρης.


Ο Τ. Χυτήρης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, εκτίμησε πως ίσως δεν φθάσουμε έως την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.
Τάχθηκε δε υπέρ των άμεσων διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
"Αν κάτι τέτοιο δεν ξεκινήσει εντός της ημέρας και εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία από την επομένη", είπε.
"Βέβαια, αυτό χρειάζεται δύο, όπως το ταγκό", υπονοώντας ότι θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να επιδείξει διάθεση για συνεννόηση.
"Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ οξείς χθες και είπε εκείνα τα "δεν συμπράττω, δεν συνεργάζομαι", είπε προσθέτοντας πως και ο κ. Σαμαράς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων.
"Νομίζει ότι η αιτία για όλα τα κακά είναι το ΠΑΣΟΚ", είπε.
Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αδράνεια του πρωθυπουργού σε σχέση με τις προθέσεις του για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
"Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό", συμπλήρωσε.
http://news247.gr/ellada/politiki/xythrhs_isws_de_ftasoyme_sthn_pshfo_empistosunhs.1438764.html

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ.....!!!!!!

Σύνταγμα: Οι πολίτες σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης!

Σύνταγμα: Οι πολίτες σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης! 
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται ακόμη οι προετοιμασίες για την πολιτική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στο Σύνταγμα.
Στο επάνω μέρος της πλατείας, όμως ήδη μερικές δεκάδες πολιτών με το λάβαρο της Επανάστασης έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/146370.html

Δ' ΡΑΪΧ, ΕΝ ΟΨΕΙ!!!!!

Η Μέρκελ ξηλώνει την Ευρώπη



Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο ως η Σύνοδος της τελευταίας ευκαιρίας για την ΕΕ, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλά ΜΜΕ. Θα μείνει, κυρίως, επειδή η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει στον Νικολά Σαρκοζί και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους τους ρυθμούς του γερμανικού οράματος διακυβέρνησης για την Ευρωζώνη.
Μια εξέλιξη που δεν σημαίνει ούτε εγγυάται απαραίτητα ένα βιώσιμο μέλλον για την Ευρώπη. Μετά τη θυελλώδη νύχτα των Βρυξελλών ο κάθε Ευρωπαίος ηγέτης επέστρεψε στην χώρα του για να χαιρετήσει την «τελική» (ο Θεός να την κάνει) λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους, με την οποία όλοι οι Ευρωπαίοι είμαστε αντιμέτωποι. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Μαΐου 2010 ή αν θέλετε και  πιο πρόσφατα στις 21 Ιουλίου 2011. Από Σύνοδο σε Σύνοδο ο γαλλογερμανικός άξονας, η καρδιά της Ευρώπης όπως λέμε, άρχισε να απορρυθμίζεται. Η Γερμανία προχώρησε μπροστά και ο Σαρκοζί, επανειλημμένως, οπισθοχώρησε έναντι των γερμανικών θέσεων για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Ένα γεγονός που είχε ως συνέπεια τον επαναπροσδιορισμό των κανόνων του ευρωπαϊκού οικονομικού και νομισματικού παιχνιδιού.
Επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή, θα δούμε πως το παραδοσιακό νομισματικό οικοδόμημα που αναπτύχθηκε από τους Βρετανούς τον 19ο αιώνα στηρίχθηκε στην ύπαρξη μιας Κεντρικής Τράπεζας, η οποία διασφάλιζε τη σταθερότητα των τιμών και είχε το ρόλο του δανειστή έσχατης ανάγκης ιδίως για τα αδύναμα κράτη. Με αυτό το σύστημα, η δημόσια χρεοκοπία που είχε προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στις οικονομίες του 17ου και 18ου αιώνα, εξαφανίζεται και το δημόσιο χρέος μεταλλάσσεται σε ασφαλές στοιχείο του ενεργητικού που οι οικονομικοί παράγοντες αναζητούν και ανταλλάσουν στις αγορές .
Επανέρχομαι στο σήμερα. Οι αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δανειακές της δεσμεύσεις ήρθαν στην επιφάνεια τον Νοέμβριο του 2009 .
Η καλύτερη απάντηση στην κρίση θα ήταν η ΕΚΤ να αναλάβει δράση ανάλογη αυτής της FED στην Αμερική, με ένα πρόγραμμα απορρόφησης τοξικών ομολόγων και παροχής ρευστότητας στην Ευρωπαϊκή Οικονομία. Παρόλο που η γερμανική διπλωματία  εξεπλάγην αρχικώς  με την «απειλή» του Ελληνα πρωθυπουργού για προσφυγή και έλευση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, εντούτοις λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας πάνω σε παρόμοιες καταστάσεις αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη συνδρομή του ΔΝΤ προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη Ελληνική χρεοκοπία… Παράλληλα, όμως, η Γερμανία ανέλαβε δράση για να «ξηλώσει και να ξαναράψει» στα μέτρα της το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ετσι, υιοθέτησε μια σκληρή στάση που βασίζεται πάνω στην σωφρονιστική δράση στρεφόμενη «και καλά» εναντίων των τραπεζών που θα πρέπει εκτός απροόπτου να συνεισφέρουν για την επανακεφαλαιοποίση τους 106,4 δίσ ευρώ και κατά της
Ελλάδας, αποδιοργανώνοντας εντελώς μέσα σε δύο χρόνια το οικονομικό και κοινωνικό της σύστημα.
Αυτή η σωφρονιστική δράση, σύμφωνα με τη Γερμανία, θα πρέπει να γίνει αντιληπτή από τους οικονομικούς ιθύνοντες παγκοσμίως ως η επιβεβαίωση ενός καινούργιου δόγματος: τα δημόσια χρέη παύουν να είναι ένα ασφαλές στοιχείο ενεργητικού και η αξιολόγηση τους εξαρτάται από την διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής του κάθε κράτους. Από την παραπάνω προσέγγιση προέκυψε η δημιουργία ως πιστωτή «έσχατης ανάγκης» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του EFSF, που η ενίσχυση του ενεργητικού του, αναμένεται να φθάσει τα 1000 δισ σε πρώτο στάδιο. Ετσι, θα εξασφαλιστεί ένα μέρος των δυνητικών ζημιών για τους επενδυτές ως κίνητρο για την αγορά χρέους κρατών  που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες . Αυτός, όμως, ο μηχανισμός έχει ως συνέπεια κάτι που ο πολύς ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται.  Την εξυπηρέτηση του ευρωπαϊκού χρέους μέσω μόχλευσης δηλαδή της δημιουργίας νέων χρέων και όχι νέου πλούτου. Ως εκ τούτου, το EFSF είναι καταδικασμένο να γονατίσει υπό το βάρος του χρέους που θα δημιουργεί.
Παράλληλα, τα 17 κράτη της Ευρωζώνης θα διαχωριστούν σε τρία μέρη:
- Τα υπερχρεωμένα που έχουν ανάγκη από κεφάλαια
- Τα λιγότερο χρεωμένα που στηρίζουν το ταμείο
- Τις ενδιάμεσες χώρες που, ενώ το δημόσιο χρέος τους δεν ήταν σημαντικό, καταλήγουν στην κατηγορία των υπερχεομένων κρατών που θα πνίξουν το Ταμείο και στο τέλος θα δώσουν την χαριστική βολή στην Ευρωζώνη!
Η Μέρκελ, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές σε Λονδίνο και Παρίσι, παίζει το παιχνίδι του διαβόλου στις πλάτες του στριμωγμένου και αδύναμου από τα χρέη της Γαλλίας Σαρκοζί στον οποίο έχει μεταφέρει την ευθύνη για την τύχη του Ευρώ. Κάθε αναγγελία της Γαλλίας για μια νέα δαπάνη, για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων (πράγμα αδύνατο), κάθε προεδρική υπόσχεση για την παραμικρή σπατάλη είναι μια βολή κατά του Ευρώ που μπορεί να αποβεί μοιραία. Ειδικά όταν τα παραπάνω κρίνονται ικανά να στερήσουν από τη Γαλλία την προοπτική της μείωσης του δημόσιου ελλείματος και, κατά συνέπεια, τα περίφημα 3Α  των οίκων αξιολόγησης ..
So, the winner is…Αngela!!! Και οι χαμένοι; Η Ευρώπη, η Ευρωζώνη, το Ευρώ, ο Νικολά Σαρκοζί και σίγουρα εμείς !


http://www.aixmi.gr/index.php/merkle-kshlwnei-europe/

ΤΟ ΛΑΒΑΜΕ & ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ. ΠΟΙΟ ΑΥΤΙ ΙΔΡΩΝΕΙ;

Κύριε Κάρολε Παπούλια,
Άκουσα και διάβασα πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις που κάνατε πριν και μετά την αποχώρησή σας από την εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη, και όταν φτάσατε πια πίσω στην Αθήνα. Θέλω λοιπόν να σας απαντήσω, χρησιμοποιώντας τα δικά σας λόγια.

Κύριε Κάρολε Παπούλια,
Είπατε «Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», αυτούς μάλιστα τους χαρακτηρίσατε «υβριστές» που πρέπει «να ντρέπονται». Απαιτείται εδώ να γίνουν δύο διευκρινίσεις: Πρώτον, δεν έγινε καμιά ματαίωση παρέλασης. Σε όλη την Ελλάδα, αυτό που ματαιώθηκε δεν ήταν οι ίδιες οι παρελάσεις, αλλά η παρουσία σε αυτές των πολιτικών που αποδείχτηκαν εθνικοί προδότες. Δεύτερον, οι πολίτες που εσείς ονομάζετε «υβριστές» δεν ήταν «ορισμένοι» (ούτε «φασίζουσα μειοψηφία» όπως τους χαρακτήρισαν άλλοι), αλλά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλες τις πόλεις, που κατέκλυσαν τις λεωφόρους των παρελάσεων, μαθητές που αρνήθηκαν να χαιρετίσουν τους επισήμους, παρελαύνοντας με μαύρα περιβραχιόνια ή ανεμίζοντας μαύρες κορδέλες. Όλοι αυτοί είναι μάλλον η πλειοψηφία. Εσείς, οι κυβερνώντες, είστε μειοψηφία ορισμένων υβριστών, και όχι ο λαός.

Κύριε Κάρολε Παπούλια,
Είπατε «Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν;». Συνεχίζοντας τον προηγούμενο συλλογισμό, σας επαναλαμβάνω ότι αυτή η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που εσείς υβρίζετε, δεν πρόσβαλαν καθόλου την ίδια την εθνική επέτειο, και δεν την αμαύρωσαν. Όταν οι υποκριτές πολιτικοί αποχώρησαν από τις εξέδρες, τότε οι πολίτες παρακολούθησαν τις παρελάσεις, και μάλιστα με πολύ αγωνιστικότερη διάθεση και με πολύ υψηλότερο φρόνημα. Τίμησαν τους ήρωες του πολέμου και της Αντίστασης, προβαίνοντας οι ίδιοι σε μια υψηλή πράξη Αντίστασης.

Κύριε Κάρολε Παπούλια,
Είπατε «Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους;». Σας επιστρέφω το ερώτημα σχεδόν κατά λέξη: Είναι μήπως δημοκράτες όσοι ξεπουλούν, στην κυριολεξία, τον δημόσιο χώρο, δηλαδή τον εθνικό μας πλούτο, μέρος της εδαφικής μας ακεραιότητας, και τελικά την Εθνική μας Ανεξαρτησία, επειδή τα θεωρούν ιδιοκτησία τους; Μήπως αυτοί είναι εθνικοί προδότες;

Κύριε Κάρολε Παπούλια,
Είπατε «Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;». Για ποιες εκλογές μιλάτε; Μήπως για τις τελευταίες εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για κάποια πράγματα, και μόλις ανέβηκε στην εξουσία έκανε ακριβώς τα αντίθετα, χωρίς καν να προσπαθήσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του; Αναφέρομαι στη δέσμευση για εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς να καταφύγουμε σε άλλα δάνεια ή ληστρικούς οργανισμούς («Λεφτά υπάρχουν»), στη δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, στη δέσμευση ότι δεν θα επιβληθούν επιπλέον φόροι κτλ. Και για ποιο Σύνταγμα μιλάτε; Για αυτό που, σύμφωνα και με γνωμοδοτήσεις πολλών νομικών, καταστρατηγείται και αντικαθίσταται στην πράξη από επιτροπεία και μνημόνια και δανειακές συμβάσεις;

Κύριε Κάρολε Παπούλια,
Είπατε «Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα 'Παπούλια προδότη'. Ποιος είναι προδότης;». Πράγματι, ίσως φαίνεται άδικο να σας συμπεριφέρονται σαν κοινό εγκληματία και να σας αποκαλούν «προδότη». Αντάρτης στην Αντίσταση, με αντιδικτατορική δράση, αθλητής με διακρίσεις, ικανότατος και δημοφιλέστατος υπουργός εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου (εκείνου που είχε ως σύνθημα το «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία»!), τιμημένος δύο φορές με το αξίωμα του Προέδρου, κανονικά θα έπρεπε να είστε το στολίδι της πολιτικής ζωής του τόπου. Τι συνέβη και απολέσατε αυτή την τιμή; Νομίζω πως ξέρω. Όταν η κυβέρνηση έπαιρνε όλα τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα της, θα μπορούσατε να αναπέμψετε στη Βουλή τους αντισυνταγματικούς νόμους της, όπως σας επιτρέπει το Σύνταγμα - έτσι λέει τουλάχιστον ο κύριος Κόκκινος, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Εσείς όμως δεν το κάνατε, δεν αποτρέψατε την προδοσία. Και όταν κάποιος δεν αποτρέπει την προδοσία, παρόλο που μπορεί (και είναι μάλιστα σε ένα τόσο υψηλό αξίωμα σαν το δικό σας!), τότε είναι κι αυτός προδότης. Επομένως, ο λαός «ξέχασε» την αντιστασιακή σας δράση και τη δημοφιλία που κερδίσατε ως αθλητής και ως πολιτικός, και θυμάται μόνο την τελευταία σας προδοτική παράλειψη. Ξέρετε, εξάλλου, ότι στην Ελλάδα τα στερνά τιμούν τα πρώτα!

Κύριε Κάρολε Παπούλια,
Προβληματιζόμουν πολλή ώρα για τον τρόπο που θα έπρεπε να σας προσφωνήσω σε αυτή την επιστολή. Είμαι φιλόλογος, και προσπαθώ να ζυγίζω καλά τις λέξεις προτού τις χρησιμοποιήσω. Σύμφωνα λοιπόν με το πρωτόκολλο, θα έπρεπε να σας προσφωνήσω με το αξίωμά σας, δηλαδή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακριβώς όμως επειδή είμαι φιλόλογος, ξέρω καλά τα συνθετικά της λέξης Δημοκρατία. Και βλέπω καθαρά ότι η Δημοκρατία με την πραγματική της σημασία έχει καταλυθεί. Επομένως είστε ένας πρόεδρος χωρίς αντικείμενο. Αρκεί λοιπόν ένα «Κύριε Κάρολε Παπούλια», και πολύ σάς είναι. Έχετε καταντήσει ένας από αυτούς τους ορισμένους υβριστές που μας κυβερνούν, γκρεμίζουν το μέλλον και τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού, μας προδίδουν και θα έπρεπε να ντρέπονται. Επιτρέψτε μου να θεωρώ τον εαυτό μου έναν από τους «άλλους», τους πολλούς προδομένους και αγανακτισμένους.

Αντώνης Κουντούρης
εκπαιδευτικός 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ, ΟΛΩΣ ΔΙΟΛΟΥ!!!!!

Χυτήρης: Ίσως δε φτάσουμε στην ψήφο εμπιστοσύνης

Την εκτίμηση πως δε θα φτάσουμε έως την την ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε ο Τ. Χυτήρης.

 
 
 
Ο Τ. Χυτήρης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, εκτίμησε πως ίσως δεν φθάσουμε έως την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.
Τάχθηκε δε υπέρ των άμεσων διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
"Αν κάτι τέτοιο δεν ξεκινήσει εντός της ημέρας και εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία από την επομένη", είπε.
"Βέβαια, αυτό χρειάζεται δύο, όπως το ταγκό", υπονοώντας ότι θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να επιδείξει διάθεση για συνεννόηση.
"Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ οξείς χθες και είπε εκείνα τα "δεν συμπράττω, δεν συνεργάζομαι", είπε προσθέτοντας πως και ο κ. Σαμαράς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων.
"Νομίζει ότι η αιτία για όλα τα κακά είναι το ΠΑΣΟΚ", είπε.
Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αδράνεια του πρωθυπουργού σε σχέση με τις προθέσεις του για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
"Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό", συμπλήρωσε.
http://news247.gr/ellada/politiki/xythrhs_isws_de_ftasoyme_sthn_pshfo_empistosunhs.1438764.html

Μονόδρομος η άμεση συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Σε τεντωμένο σχοινί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενόψει ψήφου εμπιστσύνης.


Μονόδρομος για την κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου προσωπικά δείχνει πλέον η πρωτοβουλία για άμεση συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Μετά τη στροφή στη χθεσινοβραδινή του ομιλία στην ολομέλεια (που εμφανίστηκε πιο... συγκεκριμένος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αναφέρθηκε και σε εκλογές) το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα που μέχρι εκείνη την ώρα έδειχνε εκτός ελέγχου «κάλμαρε» και αρκετοί βουλευτές έλεγαν ότι περιμένουν την αποψινή του ομιλία πριν αποφασίσουν οριστικά αν θα δώσουν ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης.

Βλέποντας το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα (όπου τουλάχιστον οι Β. Παπανδρέου, Δ. Λιντζέρης, Ε. Παναρίτη και Ε. Καιλή φέρονται έτοιμοι να καταψηφίσουν εάν η πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας δε γίνει συγκεκριμένα και άμεσα) ο Ευ. Βενιζέλος επισκέφθηκε χθες , μετά την κοινοβουλευτική ομάδα, τον πρωθυπουργό στο γραφείο του και του ζήτησε εάν επιθυμεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να είναι εκείνος που θα διαχειριστεί τη διαπραγμάτευση με τον Α. Σαμαρά για τους όρους και τις προϋποθέσεις μίας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης πρέπει στην αποψινή ομιλία του να μιλήσει συγκεκριμένα και με χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Αργά χθες βράδυ, κυκλοφόρησε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπανδρέου ήρθε σε συμφωνία με κορυφαίους υπουργούς για να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία σε κυβέρνησης συνεργασίας, εφόσον πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Άλλωστε και η νέα κυβέρνηση – εφόσον προκύψει με συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – θα χρειαστεί νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος θα αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα δύο εβδομάδων μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά και την ψήφιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Άλλες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι περισσότεροι από τους τέσσερις βουλευτές που αναφέραμε προηγουμένως, είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν το βράδυ, εάν η ομιλία Παπανδρέου δεν παραπέμπει με βεβαιότητα σε πραγματική πρόθεση για άμεση συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και στο ίδιο κλίμα κινούνται και κορυφαίοι υπουργού. Και στην ομάδα Βενιζέλου, Σκανδαλίδη, Ρέππα, Χρυσοχοίδη και στην τριάδα Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση που έγινε τετράδα – όπως επιμένουν οι πληροφορίες με τη συμμετοχή του Ηλ. Μόσιαλου.

Κρίσιμο στοιχείο παραμένει για την προώθηση οποιουδήποτε σεναρίου, η παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος που σύμφωνα με πληροφορίες έχει θέσει η τρόικα για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης ως τις 16 Δεκεμβρίου και την ψήφιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου σε διάστημα τέτοιο ώστε οι επόμενες εκλογές να προκύψουν μέσα στον επόμενο Φεβρουάριο.

Άλλο σενάριο, που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες εφόσον αναμένεται να οδηγήσει ίσως και σε διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε μέσα σε προεκλογική περίοδο 21 ημερών, να μη δώσει το δικαίωμα στους επικριτές του να οργανωθούν και ο ίδιος να τεθεί επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: 24h.gr

Αυθαιρεσίες εκατομμυρίων στις Κυκλάδες!!!!!


Αυθαιρεσίες εκατομμυρίων στις Κυκλάδες 
 
Πρόστιμα που αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ είχαν «ξεχάσει» να επιβάλουν και να εισπράξουν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Κυκλάδων.
Οπως προέκυψε από έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και εργολάβων που είχαν αναλάβει την ανέγερση αυθαιρέτων σε Μύκονο, Σύρο και Κύθνο φέρονται ότι λάδωσαν αστυνομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους της Πολεοδομίας προκειμένου να σώσουν τα παράνομα κτίσματά τους αφού η Πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαίωνε ότι τα αυθαίρετα κτίσματα έχουν κατεδαφιστεί.
Η «ταρίφα» πληρωνόταν συνήθως σε λογαριασμούς που διέθεταν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας στην Εμπορική Τράπεζα.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/146183.html

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΙ' ΕΣΥ.....ΑΡΓΗΣΕΣ!!!!

Μίκης Θεοδωράκης: "Ο Παπανδρέου είναι επικίνδυνος, τα έχει χαμένα"!!!!


Μίκης Θεοδωράκης: "Ο Παπανδρέου είναι επικίνδυνος, τα έχει χαμένα"

Ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
Η δήλωση του μουσικοσυνθέτη:
«Είναι επικίνδυνος. Είτε τα έχει εντελώς χαμένα, είτε περιβάλλεται από αγνώστους σε εμάς διεθνείς συμβούλους που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας».
» Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελω και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.
» Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού.»
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/146061.html

Με ελικόπτερο θα φύγει ο Παπανδρέου λέει το CNN !!!!!

«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος  Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας. «Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου συνεχίζοντας «ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια τα κομμάτια του παζλ της Αργεντινής με αυτό της Ελλάδας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι σχεδόν η ίδια» «Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση». Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας, είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην οικονομία της Ελλάδας του 2011 και της Αργεντινής της περασμένης δεκαετίας που δείχνουν την κατάληξη των γεγονότων….

ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ .........ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!!!!!!

Έντονες αντιδράσεις από την τοποθέτηση Παπανδρέου στην ΚΟ.


Έντονες αντιδράσεις από την τοποθέτηση Παπανδρέου στην ΚΟ 
 
Δεν πρόλαβε να κατέβει από το βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου όπου έκανε μία ομιλία σαν να μην τρέχει τίποτα και ξεκίνησαν βολές κατά ριπάς από υπουργούς και βουλευτές.

Η Βάσω Παπανδρέου του είπε: «περίμενα σήμερα να παραιτηθείς, βάζεις σε περιπέτειες την παράταξη, δεν στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων».

Και πρόσθεσε: "Καταλαβαίνω πρόεδρε ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Δείχνετε  ότι έχετε πλήρη άγνοια της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα".

Λίγο νωρίτερα, η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε την άμεση δρομολόγηση των διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

«Πρέπει σήμερα να αρχίσουν οι διαδικασίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «να βάλουμε και στη ΚΟ το πλαίσιο που είχαμε στο υπουργικό για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

«Δεν μπορούμε να γινόμαστε άλλο περίγελος όπως το 2007, να σταματήσουμε τώρα εδώ και να κατέβουμε κάτω στο Κοινοβούλιο», είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

"Λυπάμαι. Δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση, αν δεν πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης" επιδήμανε σε παρέμβασή του και ο βουλευτής Β Πειραιά Δ. Λιντζέρης.

Εκτός ελέγχου το ΠΑΣΟΚ! Ξυνίδης σε Καϊλή: "Σιγά την καλτσοδέτα"

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/146104.html

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ......Ο.ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!!!!!

Σύμφωνα με το «BHMA.gr», oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αμέσως μετά την ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Βενιζέλος είπε στον Πρωθυπουργό στο διάδρομο της Βουλής τα εξής: «Επρεπε να μου το είχες πει, τουλάχιστον θα έπρεπε να είχες ενημερώσει Μέρκελ και Σαρκοζί».

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ....ΑΣΠΑΣΜΟΣ!!!!!!

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα.


Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα 
 

Μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις δηλώσεις βουλευτών η προγραμματισμένη κυβερνητική σύσκεψη μετατρέπεται σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τόνισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους. Αν δεν θέλει ο ελληνικός λαός αυτή την απόφαση, πολύ απλά δεν θα υλοποιηθεί».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει την Τετάρτη και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την μυστική ψηφοφορία.
Η αντιπολίτευση αντιδρά έντονα στις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου, ζητώντας μετ' επιτάσεως εκλογές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τόνισε ότι πρόκειται για τυχοδιωκτική κίνηση, που θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και υπογράμμισε ότι η ΝΔ «πάση θυσία δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί», προαναγγέλλοντας -ουσιαστικά- την ανάληψη πρωτοβουλίας.
Οι εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου έχουν προκαλέσει αναστάτωση διεθνώς, καθώς η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου θεωρείται πως βρίσκεται πλέον στον αέρα.
Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εμφανίζονται εμβρόντητοι από την κίνηση, ενώ αρνούνται να σχολιάσουν -έως ότου ενημερωθούν επισήμως- το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/145448.html

ΤΑ ΝΕΑ

Επιστολη ανεξαρτητοποιησης απο το ΠΑΣΟΚ και η Τονια Αντωνιου

 
 
Δεν τους προλαβαίνει τους βουλευτές του ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά τη Μιλένα Αποστολάκη, αίτημα ανεξαρτητοποίησης απέστειλε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα κ. Τόνια Αντωνίου, εξέλιξη που αφήνει το ΠΑΣΟΚ με 151 ψήφους.

Και όπως όλα δείχνουν...έπεται συνέχεια!

http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/epistoli-aneksartitopoiisis-apo-to-pasok-kai-i-tonia-antoniou.html

ΕΥΓΕ!!! ΤΑ.....ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ!!!!! ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

Ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών. Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφία!!!!


Ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών. Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφία 
 
Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ραγδαίες και οι γυναίκες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να το εγκαταλείπουν. Έντονες φήμες θέλουν υπό ανεξαρτητοποίηση και την  Εύα Καϊλή!

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ετοιμάζεται να στείλει και η Εύα Καϊλή με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει, όπως η Μιλένα Αποστολάκη, σε ανεξαρτητοποίησή της.

Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα μείνει με από 151 βουλευτές.
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ ακούγονται φήμες και για άλλους βουλευτές που θα ακολουθήσουν. 'Ηδη πολιτική παρέμβαση έκανε και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θέση αυτή της Βάσως Παπανδρέου σημαίνει ότι αν φτάσουμε στην Παρασκευή η ίδια δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Κάποιες φήμες λένε και για την Σούλα Μερεντίτη και για την Τόνια Αντωνίου.
Το Μαξίμου ήδη μιλά για κινήσεις αποστασίας και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Σε μια κυβέρνηση η οποία χάνει την πελιοψηφία και παραιτείται προκηρύσσοντας εκλογές; Ή σε μια κυβέρνηση η οποία χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκαλείται η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται νέος πρωθυπουργός;
Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια  και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, σε δήλωσή της πριν από λίγο στη Βουλή.
Στόχος όπως είπε είναι η διασφάλιση του «πακέτου» στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ διευκρίνισε ότι αμέσως μετά την επίτευξη της διασφάλισης θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. «Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία» επισήμανε επίσης η κ. Παπανδρέου προκειμένου να δικαιολογήσει την πρότασή της.
Η επιστολή Αποστολάκη

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, υποστηρίζει ότι "είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης".

Σε δισέλιδη επιστολή της, η κ. Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι "είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες".

"Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών", αναφέρει η κ. Αποστολάκη και συμπληρώνει: "Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας".
 http://www.madata.gr/epikairotita/politics/145415.html

ΚΑΛΟ.....ΤΑΞΕΙΔΙ!!!!!!!

Την παραίτηση Παπανδρέου ζητούν έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ!!!!!


Την παραίτηση Παπανδρέου ζητούν έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ 
 
Την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μετά την εξαγγελία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ζητούν έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα. Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία . Η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας.

»Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική διέξοδος στη χώρα, χωρίς εκλογές. Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό. Πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα. Μείζονα πολιτικά θέματα μπορούν να κριθούν μόνο από την απόφαση του λαού για τη διακυβέρνηση της χώρας.

»Πρώτιστο καθήκον κάθε πρωθυπουργού πρέπει να είναι η διατήρηση της πολιτικής ομαλότητας στη χώρα. Η ομάδα που κυβερνά δείχνει να γαντζώνεται στην εξουσία και να είναι έτοιμη ακόμα και για τυχοδιωκτικές κινήσεις προκειμένου να μην αντιμετωπίσει άμεσα τη λαϊκή ετυμηγορία. Ελπίζουμε να υπάρχουν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ σώφρονες άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα.

»Η κυβέρνηση επιτίθεται στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Μεγάλο μέρος των πολιτών μετατρέπονται σε πένητες. Η ανεργία καταγράφει μεταπολεμικό ρεκόρ, ενώ χιλιάδες νέοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

»Η ασκούμενη πολιτική ισοπεδώνει την κοινωνία και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Η Ελλάδα επιστρέφει στη δεκαετία του '50. Η κυβέρνηση ονομάζει μεταρρύθμιση τη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

»Η πολιτική της δεν έχει ούτε υποψία σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δεν είναι βέβαια εκσυγχρονισμός. Αντίθετα αποτελεί τη θριαμβευτική ρεβάνς του συντηρητισμού, απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία.

»Δεν επιτίθεται στις παθογένειες της μεταπολίτευσης, τις οποίες αντίθετα συντηρεί και ενισχύει, αλλά στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, στην υγιή επιχειρηματικότητα, στη μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση, στο εργασιακό μέλλον των νέων ανθρώπων.

»Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση με διαφορετικές επιλογές.

»Η χώρα αναμφίβολα χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Αλίμονο αν υπερισχύσει το μέτωπο της ακινησίας ή η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να γυρίσουμε σε παράλογα και πελατειακά κεκτημένα.

»Το κράτος από αντιπαραγωγικό πρέπει να γίνει αποδοτικό και αποτελεσματικό, ώστε να εγγυάται το απαραίτητο ασφαλές περιβάλλον, να διασφαλίζει την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και να υπηρετεί τον κοινωνικό του χαρακτήρα και ρόλο.

»Η αφαίρεση των προνομίων διαφόρων συντεχνιών, η κατάργηση των προκλητικών αμοιβών σε τμήματα του δημόσιου τομέα, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, και των αλόγιστων δαπανών και προνομίων της πολιτικής τάξης της χώρας μας, δεν μπορούν να γίνονται το πρόσχημα για την εξόντωση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

»Η αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορεί να στηριχθεί στη μείωση των αμοιβών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας δεν μπορεί να είναι το χαμηλό εργασιακό κόστος, αλλά το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο των ανθρώπινων πόρων της, οι υποδομές της, η υψηλή τεχνολογία, το σταθερό επενδυτικό και φορολογικό περιβάλλον καθώς και το σύγχρονο αντιγραφειοκρατικό και λειτουργικό κράτος. Πλεονέκτημα είναι το κίνητρο δημιουργίας και έμπνευσης, πλεονέκτημα είναι η λειτουργούσα δικαιοσύνη που τιμωρεί και δικαιώνει.

»Εκτός από τα ελλείμματα, τους λογαριασμούς και τις αγορές υπάρχουν η κοινωνία, οι άνθρωποι, οι ελπίδες και οι προσδοκίες τους.

»Η κυβέρνηση, κατά τα ειωθότα, πανηγυρίζει για τη συμφωνία των Βρυξελλών. Η συμφωνία συνοδεύεται από σκληρές προϋποθέσεις και γκρίζες περιοχές. Η χώρα παραμένει για μια δεκαετία, τουλάχιστον, εκτός αγορών και υπό συνθήκες ασφυκτικής επιτήρησης που η κυβέρνηση βαφτίζει τεχνική βοήθεια.

»Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απολογείται, όχι να πανηγυρίζει. Η χώρα έχει ανάγκη από σχέδιο. Δεν μπορούν να το εκπονήσουν οι κυβερνώντες. Αδυνατούν να εκπέμψουν οτιδήποτε καινούργιο και να αποτελέσουν την ελπίδα για το μέλλον. Η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει την πολιτική ομαλότητα και τη λειτουργία του κράτους.

»Τα τελευταία γεγονότα στις παρελάσεις θέτουν σε αμφισβήτηση το σύνολο του υπάρχοντος πολιτικού πλαισίου και ανέδειξαν ως κορυφαία προτεραιότητα τη δημοκρατική και κοινωνική συνοχή, την ενότητα των πολιτών που θα εδράζεται στην εμπιστοσύνη και την δικαιοσύνη. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να φέρει σε πέρας αυτό το έργο. Έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

»Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ για να αποτελέσει τον κορμό μιας τέτοιας κοινωνικής συμφωνίας.

»Καθημερινά συρρικνώνεται και συστηματικά μεταλλάσσεται. Είναι πλέον ένα άδειο σακί. Άδειο πολιτικά, καθώς η κυβέρνησή του υλοποιεί μια πολιτική που επιτίθεται στις κοινωνικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι εκφράζει. Άδειο ιδεολογικά, καθώς ευθυγραμμίζεται με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες εκδοχές. Άδειο ιστορικά, καθώς δεν υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις της χώρας.

»Υπάρχουν περίοδοι της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ που επισύρουν την κριτική ή ακόμη και την απόρριψη. Υπάρχουν όμως και περίοδοι μεγάλης ιστορικής προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων του.

»Για να υπάρξει και πάλι το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική που υλοποιεί την τελευταία διετία. Για να υπάρξει και πάλι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία και πολιτική. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τη σημερινή ηγεσία του.

»Ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς για να επανακτήσει τη πολιτική πρωτοβουλία, πρέπει να ανακτήσει τη λάμψη των ιδεών του, πρέπει να προτείνει ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και καινοτόμες λύσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με καθαρές και υπεύθυνες προτάσεις κυβερνητικής διεξόδου, απέναντι στις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού.

»Η κυβέρνηση και διάφοροι «φωτισμένοι» υποστηρικτές της μοναδικής λύσης, παρουσιάζουν σαν μονόδρομο τη πολιτική των δανειστών που αποδέχθηκαν χωρίς διαπραγμάτευση.

»Επιχειρούν να μας πείσουν ότι η χώρα θα προοδεύσει, άσχετα αν την ίδια ώρα μεγάλο μέρος των πολιτών της θα βρεθεί στα όρια της ανέχειας.

»Εύκολος δρόμος διεξόδου δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως δρόμος που αλλάζει τη χώρα, χωρίς να καταστρέφει την κοινωνία. Δρόμος με ευρεία πολιτική και κοινωνική συμμαχία αλλαγών. Δρόμος Ευρωπαϊκός, αξιοπρεπής, δρόμος της κοινωνικής ευθύνης και παραγωγικής ανασυγκρότησης με σύμμαχο την κοινωνία και όχι εναντίον της κοινωνίας.

»Οποιαδήποτε πολιτική σύγκλιση, οποιαδήποτε νέα πολιτική και κοινωνική συμφωνία, προϋποθέτουν νωπή λαϊκή ετυμηγορία».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/145407.html

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

Εκρηκτικό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αποστολάκη.....


Εκρηκτικό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αποστολάκη 
 
Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη με δισέλιδη επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος και ανεξαρτητοποιείται.
Μετά και την επιστολή των 6, που αποτελείται από τους Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, με την οποία ζητούν εκλογές και παραίτηση Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις να καταγγείλει σενάριο αποστασίας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το φυλλορόισμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, θορυβημένο από την αντίδραση του διεθνούς και του ελληνικού Τύπου, συγκάλεσε για το απόγευμα έκτακτη κυβερνητική επιτροπή.
Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό, η Μιλένα Αποστολάκη αναφέρει ότι "είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες".
Σημειώνει ότι ψήφισε σειρά νομοσχεδίων, "γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών" και προσθέτει ότι "τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας".
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ανεπιτυχείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι "οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνονται", καθώς και ότι η "νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".
Δικαιολογεί την απόφασή της να μην παραδώσει  τη βουλευτική της έδρα γράφοντας πως "οι στιγμές είναι χρήσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν".
Η Μιλένα Αποστολάκη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 και ανέλαβε χαρτοφυλάκιο υφυπουργού Ανάπτυξης στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε υπό τον Κώστα Σημίτη.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/145396.html

ΩΡΑ.......ΜΗΔΕΝ!!!!

Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση!!!


 
Με 152 βουλευτές μένει πια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Μιλένας Αποστολάκη.

Στη δισέλιδη επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον πρωθυπουργό η κ. Αποστολάκη αναφέρει την απουσία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης και την εξάντληση, αντιθέτως, της κυβερνητικής στόχευσης στα συνήθη υποζύγια.

Μιλά για ανεπιτυχή διαδικασία αναπροσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και αποτυχία της κυβέρνησης να συνάψει πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. «Είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης», σημειώνει, ζητώντας κοινωνική στήριξη στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση αντί διεξαγωγής δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Εκφράζει δεν την κατηγορηματική της διαφωνία με αυτήν την πρωτοβουλία για δημοψήφισμα και δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή της ως εξής: «Έχω χρέος να αντισταθώ σ’ αυτήν τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της ώρας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν. Για τον λόγο αυτόν δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102431&catID=11

Γιατί το "κούρεμα" είναι καταστροφή.Τι δείχνει επίσημο γράφημα της ΕΕ.


Ένας απόστρατος Υποστράτηγος ο Νίκος Καρατουλιώτης μελέτησε το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, όπως αυτό συζητήθηκε και καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Οκτωβρίου.

Από τις 98 σελίδες του κειμένου, στέκεται ιδιαίτερα στην 22η σελίδα όπου υπάρχει το παρακάτω γράφημα:



Στο συγκεκριμένο γράφημα,σύμφωνα με τον υποστράτηγο “είναι ηλίου φαεινότερο η καταλήστευση που θα πραγματοποιηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του εναπομείναντος ελληνικού τραπεζικού συστήματος και καθ’ επέκταση του ελληνικού λαού γιατί στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει σε εμάς”.

Τι δείχνει το γράφημα;
Οι μπάρες με τα χρώματα συμβολίζουν τα ελληνικό χρέος και τα χρώματα ποιοι τα κατέχουν.

Α .Κίτρινο ; ελληνικές τράπεζες

Β. Ουρανί.: ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία

Γ. Κόκκινο: ξένες τράπεζες

Δ . Μπλε : Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ,μηχανισμός στήριξης, και άλλοι ελάχιστοι ξένοι (ξένα ασφαλιστικά ταμεία)

Ε . Μπεζ: ΔΝΤ

Σύμφωνα με τη μελέτη του κ.Ν.Καρατουλιώτη:

“Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του χρέος από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

Α. Από την περίοδο του 2010 και μόλις προέκυψε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ταμεία άρχισαν να φορτώνονται με ομόλογα τα οποία ξεφόρτωναν οι ξένες τράπεζες. Έτσι ενώ αρχικά οι ξένες τράπεζες κατείχαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο του 11 να κατέχουν μόλις 20 δις.

Β. Στην ίδια ιστορική διαδρομή οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία από 55δις που είχαν αρχικά να κατέχουν 160 δις (εκτιμώ ότι τα μεγέθη έχουν επιδεινωθεί σε βάρος μας μέχρι σήμερα) .

Τυχόν κούρεμα που θα πραγματοποιηθεί θα είναι από το κόκκινο χρώμα και κάτω δηλαδή 160δις ευρώ, καθόσον αυτά της Ε.Κ.Τ αλλά και του μηχανισμού στήριξης μαζί με του ΔΝΤ δεν προβλέπονται. Ουσιαστικά σε περίπτωση ενός κουρέματος της τάξης του 50% , οι ξένες τράπεζες θα χάσουν από τα 20δις ευρώ μόλις 10δις ευρώ, ενώ οι ελληνικές τράπεζες 25δις και τα ασφαλιστικά ταμεία 40 δις.
Ουσιαστικά αυτό θα πυροδοτούσε την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων μας


•Εύλογο το ερώτημα του αναγνώστη γιατί τόση φασαρία από την Ευρώπη, για ένα τέτοιο ποσό αφού τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η απάντηση είναι ότι το μοντέλο που θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα θα είναι ο μπούσουλας εάν και όταν χρειαστεί και για τις υπόλοιπες χώρες (Ισπανία –Ιταλία κλπ) όπου τα μεγέθη είναι μεγάλα (και τυχόν ξεφόρτωμα με τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε με τα ελληνικά ομόλογα θα είναι αδύνατο)


Ύστερα από την παραπάνω μελέτη τίθενται τεράστια πολιτικά ερωτήματα τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και για αυτούς που υπέγραψαν το επαχθές μνημόνιο:

1.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση
παρακολουθούσε αμήχανη αυτό το ”παρκάρισμα” των ελληνικών ομολόγων από τους ξένους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία;

2.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους δανειστές μα να δράσουν με αυτό τον τρόπο;

3.Γιατί όταν η Ευρώπη σήκωνε αναχώματα γύρω από την ελληνική οικονομία προκειμένου ένα κούρεμα ή και μια πτώχευση να μην έχει αντίκτυπο στην ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε αντίμετρα;

Ο κ.Καρτερουλιώτης,μετά απ΄ αυτά θέτει μια σειρά ερωτημάτων και σχολιάζει:
"Το κατάλληλο τάιμινγκ παίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν πόλεμο. Και αν αυτό που ζούμε είναι μια μάχη τού οικονομικού πόλεμου όπως ισχυριστήκατε πολλάκις εσείς ο ίδιος κ. πρωθυπουργέ, τότε τίθεται το μέγιστο ερωτηματικό γιατί διαλέξατε λάθος χρόνο τόσο για το «κούρεμα», όσο και την διαπραγμάτευση με την Τρόικα «με αποτέλεσμα να φύγουν και μετά να τους παρακαλάτε να επιστρέψουν».

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα ανεπαρκούς διοίκησης της χώρας ή ένα καλοστημένο σχέδιο πλήρης υποτέλειας της χώρας στον «μεγάλο αδελφό» πέραν του Ατλαντικού, μιας και με τον περίφημο «Τιτανικό» και τις μυστικές συναντήσεις σας με τον Στρος Καν , κατορθώσατε να μπάσετε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και καθ’ επέκταση στην Ευρώπη , όπου ο μόνος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ;

Κατόπιν των ανωτέρω …..τζάμπα μάγκες, ή εκτελεστές ενός σχεδίου διάλυσης του ευρωπαϊκού οράματος και πλήρης υποταγής της Ελλάδας στην Αμερική μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση τόλμησε να αλληθωρίσει ενεργειακά προς την Ρωσία;


Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α Ν.ΚΑΡΤΕΡΟΥΛΙΩΤΗΣ  ΚΕΘΑ
ΑΠ΄ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9460

ΤΑ ΛΕΕΙ....ΟΛΑ!!!!!!

Ελευθεροτυπία

Βυθίζονται Χρηματιστήρια και ευρώ - Πάνω από -6% το Χ.Α.

Η ΑΛΦΑΒΑΝΚ στα 0,855 ευρώ με -13,64%, η ΑΤΕ στα 0,176 ευρώ με -28,16%, η ΕΘΝΙΚΗ στα 1,500 ευρώ με -12,79%, η ΕΥΡΟΒΑΝΚ στα 0,552 ευρώ με -18,82%, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα 0,164 ευρώ με -21,90% και το ΤΤ στα 0,290 ευρώ με -19,44%.

Μέγαλη πτώση στο Χρηματιστήριο με πρωταγωνιστές τις τράπεζες

Στις 11.10 ο Γενικός Δείκτης στις 759,80 μονάδες στο -6,03% με τζίρο στα 20,07 εκ.ευρώ.

Στις 11.05 ο Γενικός Δείκτης στις 760,09 μονάδες στο -6% με τζίρο στα 18,45 εκ.ευρώ.

Στις 11.01 ο Γενικός Δείκτης στις 754,38 μονάδες στο -6,7% με τζίρο στα 16,82 εκ.ευρώ.

Στις 10.51 ο Γενικός Δείκτης στις 760,38 μονάδες στο  -5,96% με τζίρο στα 12,77 εκ.ευρώ, με τεράστια πτώση στις τραπεζικές μετοχές.

Την ίδια ώρα τα spreads του 10ετούς ομολόγου πέταξαν στις 2.176 μονάδες βάσης και τα cds στις 3.516 μονάδες βάσης.

Ρίχνουμε όλα τα Χρηματιστήρια




Στις 11.07 το Λονδίνο είναι στο -2,17%, η Φραγκφούρτη στο -3,36% και το Παρίσι στο -3,75% ενώ το ευρώ υποχωρεί στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου στα 1,37010.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104056&catid=13

Πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα.......



Πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι η απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Συγκλονισμένος είναι ο πρόεδρος Σαρκοζί από την απόφαση του Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως μεταδίδει η γαλλική Le Monde, επικαλούμενη πηγή κοντά στον Γάλλο πρόεδρο. Σύμφωνα με την πηγή της Le Monde, που δημοσιεύει στο blog "L' Elysee: cote jardin",  ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται να είπε ότι «η κίνηση των Ελλήνων είναι παράλογη κι επικίνδυνη».  Υπό τον τίτλο "Οι Ελληνες θα εκφρασθούν με δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας", η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde αναφέρει ότι, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να προσφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο 'Ελληνας πρωθυπουργός "δημιούργησε την έκπληξη". Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση συγκλόνισε τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Επικαλούμενη δημοσίευμα των Financial Times, η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος είχε διαπιστώσει τον περιορισμένο ενθουσιασμό του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στους όρους της συμφωνίας των Βρυξελλών. "Ομως, κανείς δεν περίμενε ένα δημοψήφισμα", είπε, κάνοντας ωστόσο την υπόθεση , ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει κάνει την εκτίμηση ότι θα εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ελλήνων".

Επίσης, η γαλλική «Le Figaro» στο ίδιο πνεύμα αναφέρει πως η απόφαση του πρωθυπουργού εξέπληξε αλλά ελήφθη υπό την πίεση από τους ανθρώπους του και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Επιπλέον στο γαλλικό δημοσίευμα επισημαίνεται πως πλέον ήταν περιορισμένη η δυνατότητα του Γ. Παπανδρέου για ελιγμούς στις μεταρρυθμίσεις που σχεδίαζε για τη χώρα.

Το βρετανικό BBC έχει τίτλο «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ποντάρει σε δημοψήφισμα» και σχολιάζει ότι η κίνηση αυτή μπορεί να απειλήσει τη συμφωνία για την κρίση χρέους του ευρώ.

Σε καταστροφή για την ευρωζώνη μπορεί να αποβεί το δημοψήφισμα αναφέρει στο άρθρο του το Sky News, που φέρει τίτλο «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοινώνει δημοψήφισμα για το πακέτο βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι «New York Times» έχουν τίτλο «Ανάμικτα συναισθήματα καθώς η Ελλάδα θα διεξάγει δημοψήφισμα για την πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία ενίσχυσης» και χαρακτηρίζουν κίνηση που προκάλεσε έκπληξη στην Ευρώπη το δημοψήφισμα, ενώ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός με αυτήν του την απόφαση ρισκάρει το πολιτικό του μέλλον.

Οι «Financial Times» επισημαίνουν ότι «ο Παπανδρέου αναζητεί λαϊκή στήριξη καθώς η οργή αυξάνεται» και έχουν τίτλο «Η Ελλάδα ανακοινώνει δημοψήφισμα σχετικά με το ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας».

Ο «Guardian» επίσης σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα κάνει δημοψήφισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή συμφωνία χρέους», αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέπληξε τους ηγέτες της Ευρώπης με την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μια εβδομάδα μετά τη συμφωνία διάσωσης του ευρώ, οι Έλληνες θέλουν δημοψήφισμα!» φέρει τίτλο η γερμανική Bild σε άρθρο που ξεκινά «Έκρηξη στην Αθήνα!». Το γερμανικό δημοσίευμα προσθέτει πως ο Παπανδρέου θεωρείτο δημοψήφισμα πράξη δημοκρατίας, ενώ η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση εξεπλάγη από την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με το «Spiegel», οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ έμειναν απορημένοι από την κίνηση Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα για το πακέτο διάσωσης της χώρας.

Και η ισπανική «El Pais» αναφέρεται στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως η απόφασή του αυτή προκάλεσε αναταραχή και πτώση στις αγορές, ενώ επισημαίνει πως η κίνηση αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. «Η έλλειψη λεπτομερειών στην ευρωπαϊκή συμφωνία καταβαράθρωσε τις χρηματιστηριακές αγορές».

«Σε νέα αναταραχή οδήγησε την ευρωζώνη η Ελλάδα, χθες το βράδυ, ανακοινώνοντας ότι θα δώσει στους ψηφοφόρους μία ευκαιρία να απορρίψουν το επείγον πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες», αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Times, που κάνει λόγο για τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες ψηφοφόρους να προβάλουν βέτο στη συμφωνία και υψώνει το φάσμα χρηματοπιστωτικού χάους σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε περίπτωση απόρριψής της" .

«Εάν είναι να γίνει δημοψήφισμα, μπορούμε ευλόγως να συμπεράνουμε ότι δεν θα δεχθούν τα μέτρα λιτότητας. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι (το δημοψήφισμα) θα αναποδογυρίσει την τράπουλα», δήλωσε ο Χάουαρντ Γουίλντον του BGC Partners του Λονδίνου.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί στην Ελλάδα εάν απορρίψουν (την ευρωπαϊκή συμφωνία). Η εξέλιξη αυτή θα είναι αρκετά αρνητική για την Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα για την ευρωζώνη, αλλά θα είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα», δήλωσε ο βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομίας Κρίστοφερ Πισαρίδης. «Σύμφωνα με το σενάριο της επικράτησης του "όχι", η Ελλάδα θα κηρύξει αμέσως πτώχευση, θα χρεοκοπήσουν αμέσως. Δεν τους βλέπω να παραμένουν στο ευρώ», πρόσθεσε.

«Στους Έλληνες αρέσει να προκαλούν αναταραχή και αυτό θα έχει συνέπειες στο ευρώ και στη διάθεση ανάληψης ρίσκων. Θα μπορούσαν να έχουν πάρει τα χρήματα, αλλά αντίθετα αποφάσισαν να οργανώσουν το πρώτο δημοψήφισμα από το 1974... Αυτό θα επαναφέρει την αστάθεια στις αγορές και ουσιαστικά θα σβήσει όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την ΕΕ για την επίτευξη της συμφωνίας», δήλωσε η Κάθι Λάιεν, διευθύντρια του Currency Research at GFT FOREX του Νιου Τζέρσι.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102365&catID=11
Πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι η απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Συγκλονισμένος είναι ο πρόεδρος Σαρκοζί από την απόφαση του Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως μεταδίδει η γαλλική Le Monde, επικαλούμενη πηγή κοντά στον Γάλλο πρόεδρο. Σύμφωνα με την πηγή της Le Monde, που δημοσιεύει στο blog "L' Elysee: cote jardin",  ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται να είπε ότι «η κίνηση των Ελλήνων είναι παράλογη κι επικίνδυνη».  Υπό τον τίτλο "Οι Ελληνες θα εκφρασθούν με δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας", η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde αναφέρει ότι, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να προσφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο 'Ελληνας πρωθυπουργός "δημιούργησε την έκπληξη". Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση συγκλόνισε τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Επικαλούμενη δημοσίευμα των Financial Times, η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος είχε διαπιστώσει τον περιορισμένο ενθουσιασμό του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στους όρους της συμφωνίας των Βρυξελλών. "Ομως, κανείς δεν περίμενε ένα δημοψήφισμα", είπε, κάνοντας ωστόσο την υπόθεση , ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει κάνει την εκτίμηση ότι θα εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ελλήνων".

Επίσης, η γαλλική «Le Figaro» στο ίδιο πνεύμα αναφέρει πως η απόφαση του πρωθυπουργού εξέπληξε αλλά ελήφθη υπό την πίεση από τους ανθρώπους του και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Επιπλέον στο γαλλικό δημοσίευμα επισημαίνεται πως πλέον ήταν περιορισμένη η δυνατότητα του Γ. Παπανδρέου για ελιγμούς στις μεταρρυθμίσεις που σχεδίαζε για τη χώρα.

Το βρετανικό BBC έχει τίτλο «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ποντάρει σε δημοψήφισμα» και σχολιάζει ότι η κίνηση αυτή μπορεί να απειλήσει τη συμφωνία για την κρίση χρέους του ευρώ.

Σε καταστροφή για την ευρωζώνη μπορεί να αποβεί το δημοψήφισμα αναφέρει στο άρθρο του το Sky News, που φέρει τίτλο «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοινώνει δημοψήφισμα για το πακέτο βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι «New York Times» έχουν τίτλο «Ανάμικτα συναισθήματα καθώς η Ελλάδα θα διεξάγει δημοψήφισμα για την πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία ενίσχυσης» και χαρακτηρίζουν κίνηση που προκάλεσε έκπληξη στην Ευρώπη το δημοψήφισμα, ενώ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός με αυτήν του την απόφαση ρισκάρει το πολιτικό του μέλλον.

Οι «Financial Times» επισημαίνουν ότι «ο Παπανδρέου αναζητεί λαϊκή στήριξη καθώς η οργή αυξάνεται» και έχουν τίτλο «Η Ελλάδα ανακοινώνει δημοψήφισμα σχετικά με το ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας».

Ο «Guardian» επίσης σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα κάνει δημοψήφισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή συμφωνία χρέους», αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέπληξε τους ηγέτες της Ευρώπης με την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μια εβδομάδα μετά τη συμφωνία διάσωσης του ευρώ, οι Έλληνες θέλουν δημοψήφισμα!» φέρει τίτλο η γερμανική Bild σε άρθρο που ξεκινά «Έκρηξη στην Αθήνα!». Το γερμανικό δημοσίευμα προσθέτει πως ο Παπανδρέου θεωρείτο δημοψήφισμα πράξη δημοκρατίας, ενώ η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση εξεπλάγη από την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με το «Spiegel», οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ έμειναν απορημένοι από την κίνηση Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα για το πακέτο διάσωσης της χώρας.

Και η ισπανική «El Pais» αναφέρεται στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως η απόφασή του αυτή προκάλεσε αναταραχή και πτώση στις αγορές, ενώ επισημαίνει πως η κίνηση αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. «Η έλλειψη λεπτομερειών στην ευρωπαϊκή συμφωνία καταβαράθρωσε τις χρηματιστηριακές αγορές».

«Σε νέα αναταραχή οδήγησε την ευρωζώνη η Ελλάδα, χθες το βράδυ, ανακοινώνοντας ότι θα δώσει στους ψηφοφόρους μία ευκαιρία να απορρίψουν το επείγον πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες», αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Times, που κάνει λόγο για τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες ψηφοφόρους να προβάλουν βέτο στη συμφωνία και υψώνει το φάσμα χρηματοπιστωτικού χάους σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε περίπτωση απόρριψής της" .

«Εάν είναι να γίνει δημοψήφισμα, μπορούμε ευλόγως να συμπεράνουμε ότι δεν θα δεχθούν τα μέτρα λιτότητας. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι (το δημοψήφισμα) θα αναποδογυρίσει την τράπουλα», δήλωσε ο Χάουαρντ Γουίλντον του BGC Partners του Λονδίνου.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί στην Ελλάδα εάν απορρίψουν (την ευρωπαϊκή συμφωνία). Η εξέλιξη αυτή θα είναι αρκετά αρνητική για την Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα για την ευρωζώνη, αλλά θα είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα», δήλωσε ο βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομίας Κρίστοφερ Πισαρίδης. «Σύμφωνα με το σενάριο της επικράτησης του "όχι", η Ελλάδα θα κηρύξει αμέσως πτώχευση, θα χρεοκοπήσουν αμέσως. Δεν τους βλέπω να παραμένουν στο ευρώ», πρόσθεσε.

«Στους Έλληνες αρέσει να προκαλούν αναταραχή και αυτό θα έχει συνέπειες στο ευρώ και στη διάθεση ανάληψης ρίσκων. Θα μπορούσαν να έχουν πάρει τα χρήματα, αλλά αντίθετα αποφάσισαν να οργανώσουν το πρώτο δημοψήφισμα από το 1974... Αυτό θα επαναφέρει την αστάθεια στις αγορές και ουσιαστικά θα σβήσει όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την ΕΕ για την επίτευξη της συμφωνίας», δήλωσε η Κάθι Λάιεν, διευθύντρια του Currency Research at GFT FOREX του Νιου Τζέρσι.