Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ......ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!!!


Εθνικάρα! Η Ελλάδα στους 8 γιατί είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμιοί!

Εθνικάρα! Η Ελλάδα στους 8 γιατί είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμιοί! : Μετά το έπος του 2004 και πάλι η Ελλάδα συνεχίζει!
Η μεγάλη ανατροπή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά!
Γιατί το πιστέψαμε!Στο στάδιο όλοι οι Έλληνες χορεύουν με



Μετά το έπος του 2004 και πάλι η Ελλάδα συνεχίζει!
Η μεγάλη ανατροπή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά!
Γιατί το πιστέψαμε!
Στο στάδιο όλοι οι Έλληνες χορεύουν με το "Δυνατά - δυνατά" !
Με ένα γκολ-δυναμίτη του Γιώργου Καραγκούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα πέτυχε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο! Επικράτησε 1-0 της Ρωσίας στη Βαρσοβία και πέρασε στους «8» του Euro 2012. Η «αρκούδα», που έμοιαζε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, αποκλείστηκε πρόωρα. Ο Τζαβέλλας στο 70' με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μαλαφέεφ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε με διαφορά το καλύτερό της παιχνίδι στο τουρνουά και πλέον περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Γερμανία.
To Live του αγώνα:

83': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Ο Τζαγκόεφ πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της γαλανόλευκης άμυνας, βλέποντας όμως την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

82': Αλλαγή για τη Ελλάδα. Ο Σάντος ρίχνει στο ματς τον Νίνη, αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

81': Αλλαγή για τη Ρωσία. Βγαίνει ο Ανιουκόφ και μπαίνει στη θέση του ο Ισμαήλοφ.

Σχόλιο: Η Τσεχία προηγείται με 1-0 της Πολωνίας και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στα προημιτελικά περνούν η Τσεχία και η Ελλάδα.

80΄ Ευκαιρία για την Εθνική μας... Πολύ καλό γύρισμα του Σαλπιγγίδη, αλλά ο Χολέμπας για εκατοστά δεν προλαβαίνει την μπάλα.

75' Ευκαιρία για τη Ρωσία: Δυνατό σουτ του Ντενίσοφ, ωστόσο ο Σηφάκης μπλοκάρει την μπάλα.

72' Αλλαγή για τη Ρωσία: Ο Πογκρέμπνιακ στη θέση του Γκλουσάκοφ.

70': Δοκάρι για την Ελλάδα: Ο Τζαβέλας, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με τον Μαλαφέεφ.

67': Αλλαγή για την Εθνική μας... Ο Καραγκούνης φεύγει από το παιχνίδι και τη θέση του παίρνει ο Μάκος.

64': Αλλαγή για την Εθνική μας... Ο Χολέμπας στη θέση του Γκέκα. Ο Σαμαράς στην κορυφή της επίθεσης.

59': Ευκαιρία για την Εθνική μας… Ο Τοροσίδης κάνει τη σέντρα αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Γκέκα, ο Ανκιούκοφ την έδιωξε.

57': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Ντενίσοφ κάνει το σουτ, ωστόσο η μπάλα φεύγει άουτ.

60': Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη, ο οποίος χάνει το επόμενο παιχνίδι.

51': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Σουτ του Σιρόκοφ από καλή θέση, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

50':Ευκαιρία για την Εθνική μας... Ατομική προσπάθεια από τον Σαμαρά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Ξεκίνημα δεύτερου ημιχρόνου:

Ημίχρονο στο παιχνίδι:



45+2': Γκολ για την Εθνική μας: Ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ρωσίας και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μαλαφέεφ, κάνοντας το 1-0 για την Εθνική μας.

Το γκολ του Καραγκούνη:


39': Ευκαιρία για τη Ρωσία: Ο Ζιρκόφ συνεργάζεται άψογα με τον Τζαγκόεφ και ο πρώτος σουτάρει από πλάγια, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Σχόλιο: Η Ρωσία κέρδισε τη μάχη του κέντρου και πιέζει την ομάδα μας. Εντούτοις, η οπισθοφυλακή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λειτουργεί υποδειγματικά.

25': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Σουτ του Σιρόκοφ, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και έφυγε κόρνερ.

20': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Αρσάβιν κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

19': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Τζαγκόεφ σουτάρει, ωστόσο ο Σηφάκης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

17': Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Ζιρκόφ απέφυγε τον Παπασταθόπουλο και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κατσουράνης πρόλαβε και έδιωξε.

Σχόλιο: Πολύ καλή η Εθνική μας... Η ομάδα μας έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, πιέζοντας τη Ρωσία. Στο πρώτο 15λεπτο η «γαλανόλευκη» έχει κερδίσει τρία κόρνερ, ενώ στα δύο πρώτα ματς είχε τέσσερα συνολικά.

14': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Οι Τζαγκόεφ και Σιρόκοφ συνδυάζονται υπέροχα, με τον Κερζάκοφ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας. Το σουτ του άσου των Ρώσων, ωστόσο, πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Σηφάκη.

10': Ευκαιρία για τη Ρωσία... Ο Σιρόκοφ έβγαλε τη σέντρα και ο Αρσάβιν έβαλε την προβολή, αλλά ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας την μπάλα.

7': Ευκαιρία για την Εθνική μας... Κόρνερ του Καραγκούνη, ο Τοροσίδης σούταρε, αλλά οι αμυντικοί της Ρωσίας έδιωξαν.

6': Ευκαιρία για την Εθνική μας... Ύστερα από ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Καραγκούνη, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Κατσουράνης, ο οποίος με προβολή απείλησε τον Μαλαφέεφ, που έδιωξε με γροθιές, προ του Σαλπιγγίδη.

1': Άρχισε το παιχνίδι στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας.

Ελλάδα-Ρωσία 1-0

Γκολ: 45+2' Καραγκούνης

Κίτρινες: Καραγκούνης-Τζαγκόεφ
Zougla.gr http://www.madata.gr/athletic/euro2012/202477.html

ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!


Δεν έχω να πληρώσω τους φόρους-Τι να κάνω;

Δεν έχω να πληρώσω τους φόρους-Τι να κάνω; 



Καταρχήν ψυχραιμία. Άλλωστε δεν θα είστε μόνος. Όλοι περιμένουμε ότι μετά τις εκλογές το ένα χαστούκι θα πέφτει μετά το άλλο εκτός και αν γίνει κάτι μαγικό και χαλαρώσει η φορο-επίθεση. Κι αν δεν χαλαρώσει; Σας προτείνουμε ορισμένες διεξόδους που θα σας επιτρέψουν να μην μπείτε στα μαύρα κατάστιχα της εφορίας.
• Μην καταθέσετε τη φορολογική σας δήλωση εκπρόθεσμα. Η εφορία δεν θα σας αναγνωρίσει τις αποδείξεις και θα φορτωθείτε πρόστιμο ίσο με το 2,5% επί του εισοδήματος (σ.σ αυτό προκύπτει επειδή οι αποδείξεις αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος και το πρόστιμο είναι ίσο με το 10% επί των αποδείξεων). Είναι προτιμότερο να κάνετε τη δήλωση και να φορτωθείτε τις προσαυξήσεις παρά να μην κάνετε τη δήλωση και να υποστείτε το πρόστιμο. Το μεν πρόστιμο για τις αποδείξεις υπολογίζεται επί του εισοδήματος το δε πρόστιμο για την εκπρόθεσμη δήλωση υπολογίζεται επί του φόρου (με συντελεστή 1% για κάθε μήνα) και είναι προφανώς μικρότερο.
• Αν κάνετε εκπρόθεσμα τη δήλωσή σας και δεν μπορείτε να πληρώσετε οι οφειλές σας θα καταστούν ληξιπρόθεσμες. Η ρύθμιση που είναι τώρα σε ισχύ (και η οποία λήγει στις 29 Ιουνίου καλύπτοντας όσους έχουν οφειλές έως 10.000 ευρώ) προφανώς δεν θα μπορεί να σας χρησιμεύσει καθώς καλύπτει όσους έχουν συσσωρεύσει ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 29 Φεβρουαρίου. Αν το υπουργείο Οικονομικών δεν ανακοινώσει νέα ρύθμιση για να καλύψει και το νέο κύμα των οφειλετών, μπορείτε να αξιοποιήσετε την πάγια νομοθεσία. Με αίτηση στο δικαστικό τμήμα της εφορίας, μπορείτε να ζητήσετε οι οφειλές σας να αποπληρωθούν σε δόσεις. Είναι πολύ πιθανό –ανάλογα και με το προσωπικό σας προφίλ- ότι θα σα εγκρίνουν ένα πρόγραμμα διευκολύνσεων με 10-12 ή και περισσότερες δόσεις (συνήθως όχι πάνω από 16). Ο τελικός αριθμός των δόσεων, εξαρτάται και από το ύψος της οφειλής.
• Μια τρίτη λύση είναι να απευθυνθείτε στις τράπεζες. Με δεδομένη τη φορολογική λαίλαπα που θα ξεσπάσει αμέσως μετά τις εκλογές, οι τράπεζες θα μπουν στο «παιχνίδι» με προγράμματα διευκόλυνσης για την καταβολή των οφειλών στο δημόσιο. Θα σας δώσουν τη δυνατότητα μέσω της πιστωτικής σας κάρτας ή μέσω φοροδανείου, να αποπληρώσετε τα χρέη σας σε έως και έξι δόσεις. Τα τραπεζικά προγράμματα θα αρχίσουν να προβάλλονται μετά τις εκλογές προκειμένου να συμπέσουν και με το κύμα των εκκαθαριστικών.

http://www.fpress.gr/forologia/item/2324-den-exo-na-pliroso-ti-na-kano

ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΛΙΩΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ.....ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ!!!!!


Ποια χαράτσια μας περιμένουν από τις 18 Ιουνίου.....

 
Ποια χαράτσια μας περιμένουν από τις 18 Ιουνίου

Οποια κυβέρνηση και να αναδείξει η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ένα είναι σίγουρο. Ότι το μεγαλύτερο βάρος, για να ανταποκριθεί η οικονομία της χώρας στις αυξημένες ανάγκες της, θα το σηκώσει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Αυτό δείχνουν τόσο τα στοιχεία από την πρώτη εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, όσο και ο εκτροχιασμός στα μεγέθη του προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, που θα αναγκάσει το νέο οικονομικό επιτελείο να επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου εισπράξεων.
Τα στοιχεία από την πρώτη εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Πέρυσι μόνο οι δύο στους 10 κλήθηκαν να πληρώσουν. Φέτος, θα καταβάλλουν τον οβολό τους οι 6 ή και οι 7 στους 10. Από την πρώτη εκκαθάριση, προκύπτει μέσος φόρος 1440 ευρώ ενώ εκτιμάται ότι το ποσό θα ανέβει κι άλλο. Ο κύριος όγκος των εκκαθαριστικών αναμένεται να ταχυδρομηθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν το πολύ δύο δόσεις στη διάθεσή τους για να πληρώσουν ενώ το μεγάλο βάρος θα πέσει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τι θα συμβεί με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Στο εκλογικό σώμα έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι το μέτρο μπορεί και να παγώσει. Θα το ευχόταν και η διοίκηση της ΔΕΗ αυτό καθώς με το χαράτσι έχει βρεθεί στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Το τι θα αποφασίσει η νέα κυβέρνηση δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Να βάλουμε όμως κάτω τα δεδομένα:
• Το χαράτσι είναι ψηφισμένο για το 2012. Για να μην επιβληθεί πρέπει να περάσει νόμος. Θα περάσει κάτι τέτοιο στη Βουλή; Θα το εγκρίνει η τρόικα;
• Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο (σ.σ το ΕΕΤΗΔΕ αποδίδει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ). Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει το περιουσιολόγιο για να αντλήσει από εκεί φορολογικά έσοδα.
Αν δοθεί η εντολή στην ΔΕΗ να προχωρήσει κανονικά, η πρώτη από τις δόσεις με το χαράτσι θα σταλούν τον Ιούλιο και η εξόφληση θα γίνει μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2013.
Πάμε στους φόρους ακινήτων. Σε μία δόση θα πληρωθεί το ΕΤΑΚ του 2009 το οποίο ήδη ταχυδρομήθηκε. Θα ακολουθήσει η προετοιμασία για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2010. Τα εκκαθαριστικά δεν αναμένεται να σταλούν πριν από τον Οκτώβριο. Όσον αφορά στο ΦΑΠ του 2011, οι εκτιμήσεις κάνουν πλέον λόγο για το 2013.
Μην ξεχνάμε και το φοροκυνηγητό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στις οποίες θα προστεθούν έως το φθινόπωρο και τα χρέη από το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011 που δεν πληρώθηκε. Όσοι δεν υπαχθούν τώρα στη ρύθμιση, θα δεχτούν τηλεφώνημα ή επιστολή από την εφορία, να σπεύσουν για υπόθεσή τους.
Τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα αυτά;
Προετοιμαστείτε για ένα πολύ σκληρό φθινόπωρο και χειμώνα γεμάτο χαράτσια.
1. Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, η πρώτη δόση του εκκαθαριστικού
2. Ιούλιο ή Αύγουστο η πρώτη δόση του ΕΕΤΗΔΕ
3. Οκτώβριο ο ΦΑΠ του 2010
4. Νοέμβριο ή Δεκέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας
Και μην ξεχνάμε ότι στο βάθος υπάρχει και ένα πακέτο μέτρων αξίας 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2013 και το 2014. Θα ελαφρύνει αυτό το πακέτο ύστερα από πολιτική συμφωνία; Την απάντηση θα την μάθουμε μετά την κυριακάτικη εκλογική αναμέτρηση
Τα μεγέθη του προυπολογισμού το πεντάμηνο
Την ίδια ώρα τα νέα από το μέτωπο του προϋπολογισμού μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 18.168 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2012, παρουσιάζοντας απόκλιση κατά 666 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (18.834 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012. Συνολικά, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.661 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου (20.592 εκατ. Ευρώ) κατά 931 εκατ. ευρώ.

http://www.fpress.gr/forologia/item/2267-ti-mas-perimenei-apo-deutera

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις: Ο. Ρεν, Χρηματιστήριο και Goldman Sachs, επιβεβαιώνουν το «ντέρμπι»




Δεν χρειάζονται μυστικές ή κρυφές δημοσκοπήσεις, Ο. Ρεν, Χρηματιστήριο και Goldman Sachs, επιβεβαιώνουν το «ντέρμπι»
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Ποιος πιστεύει τις  «διαρρέουσες» μυστικές δημοσκοπήσεις, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες; Εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ντέρμπι- για τους γνωρίζοντες καλά τις πραγματικές δημοσκοπήσεις, δηλαδή την ηγεσία  του Eurogroup -  δεν θα μετέθετε  η Αγκελα Μέρκελ κατά 12 ώρες την επίσκεψή της στο Μεξικό για τη Σύνοδο της G20 και δεν θα αποφάσιζε ο Όλι Ρεν για τον ίδιο λόγο, να μείνει στην Ευρώπη.
Εάν δεν ήταν «ντέρμπι», δεν θα εμφάνιζε 10.12% αύξηση σε μια ημέρα  ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών - με πρωτιά στην αύξηση από τις τράπεζες και μεγάλες κατασκευαστικές - προκειμένου να σταλεί μήνυμα των οικονομικών παραγόντων, ότι έρχεται  νίκη της ΝΔ, για να επηρεάσει θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της. Το «κόλπο» είναι γνωστό και το έχουν επικαλεστεί για τους αντιπάλους τους δημόσια και τα δύο κόμματα εξουσίας στο παρελθόν.
Εξάλλου, η γνωστή επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs (αυτή που γνώριζε ...9 μήνες πριν από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, ότι θα ενταχθούμε στο ΔΝΤ! ) χαρακτηρίζει «απρόβλεπτο» το εκλογικό αποτέλεσμα σε σημερινή της ανάλυση για την Ελλάδα. Στην ίδια ανάλυση εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα και μετά το νέο γύρο των εκλογών.
Γεγονός είναι ότι τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, αναμένεται να λάβουν πάνω από 25%  έκαστο, αποδεκατίζοντας τη δύναμη των υπολοίπων, λόγω της συσπείρωσης που δημιουργεί η ανάγκη «κυβερνητικής λύσης».
Τη μάχη των εντυπώσεων και του «απρόβλεπτου» δίνουν κυρίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πείσουν τους αναποφάσιστους οι οποίοι μοιάζουν με «κινούμενη άμμο» ειδικά το τελευταίο 48ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ένα τυχαίο «συμβάν» όπως μια διεθνής εξέλιξη ή ένα σοβαρό νέο επεισόδιο που να έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, εκτιμάται από τα κομματικά επιτελεία, ότι μπορεί να ανατρέψει θετικά η αρνητικά, την επιλογή του αναποφάσιστου ψηφοφόρου πριν από τη κάλπη.
Τη μάχη για την τρίτη ρυθμιστική θέση του «διαπραγματευτή» της επόμενης ημέρας των εκλογών, δίνουν  όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά , τουλάχιστον φραστικά.
Στο πνεύμα της κοινωνικής απαίτησης  για σχηματισμό κυβέρνησης, ανταποκρίνονται και τα   εκτός βουλής κόμματα (Οικολόγοι Πράσινοι, ΛΑΟΣ, Δημιουργία Ξανά) τα οποία στις τελευταίες κεντρικές τους εκδηλώσεις προβάλλουν τη δυνατότητά τους να συνεργαστούν είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτελέσουν εναλλακτική επιλογή ψήφου, που δεν θα απέχει από τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στη Βουλή, χρειάζονται όλα τα κόμματα, ως  ισχυρή και με πολιτικές αποχρώσεις αντιπολίτευση, αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν το προτάσσει ως ισχυρό επιχείρημα, καθώς ο κόσμος στην συντριπτική του πλειοψηφία απαιτεί άμεση κυβερνητική λύση.
Δεν υπάρχουν πλέον διαρροές από μυστικές ή κρυφές δημοσκοπήσεις που να μην είναι χαλκευμένες και κάθε ενασχόληση με αυτές, αδικεί τον αναγνώστη τους.
http://www.eklogika.gr/news/9942

Ο σκιτσογράφος Στάθης για τον Αλ. Τσίπρα στο Spiegel


stathis110112Για τον Αλέξη Τσίπρα μιλάει σε άρθρο του Spiegel Online, ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος. Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, το άρθρο με τίτλο "Ο άνδρας που κάνει την Ευρώπη να φοβάται" χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα "σταρ" της ελληνικής αριστεράς και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ερεθίζει τα πνεύματα όσο κανένας άλλος ευρωπαίος πολιτικός.
Από τα νεανικά του χρόνια ο Τσίπρας, σημειώνει το άρθρο, γνωρίζει τον διασημότερο έλληνα γελοιογράφο, τον Στάθη Σταυρόπουλο. Κάποτε έφτιαχνε γελοιογραφίες για το περιοδικό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος του Τσίπρα ήταν να τις συλλέγει απ’ αυτόν αργά το βράδυ. "Πάντα με το χαμόγελο, πάντα περίεργος, πάντα πρόθυμος να μάθει", έλεγε αργότερα ο Σταυρόπουλος αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένας καλλιεργημένος νέος, με σοβαρές πολιτικές απόψεις", τονίζει μιλώντας για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Στάθης πιστεύει ότι ο Τσίπρας και ως πρωθυπουργός θα μείνει σταθερός στις θέσεις του – ακόμα και υπό την πίεση των ευρωπαίων εταίρων. "Έχει προπονηθεί ήδη γι’ αυτό" λέει. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος "ένας δύσκολος, πολυεπίπεδος σχηματισμός", ο αρχηγός του οποίου λειτουργεί "χρόνια τώρα υπό πίεση". Επιπλέον, ο Τσίπρας, όπως και πολλοί άλλοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν την πολιτική σαν παρτίδα σκάκι. "Μπορεί να αλλάξει κανείς τις θέσεις του, αλλά όχι τις αρχές του", καταλήγει ο γνωστός γελοιογράφος.
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19613%3Ao-skitsografos-stathis-gia-ton-al-tsipra-sto-spiegel&catid=108%3Asocial-media&Itemid=161

ΑΠΟ ZOUGLA.GR ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 14/6/2012



Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο θα κρίνει το νικητή της Κυριακής....


Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο θα κρίνει το νικητή της Κυριακής


Κανείς δεν περίμενε στις εκλογές της 6ης Μαΐου ότι στην Αττική θα κατέρρεε ο δικομματισμός (22,1% αθροιστικά) και θα αναδεικνυόταν πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ (21%). Τα δυο παραδοσιακά κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν λάβει τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010 όταν και τα δυο μαζί έλαβαν μόλις 44,5%. Συνηθισμένα να λαμβάνουν ποσοστά άνω του 80% στο Λεκανοπέδιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκαν από την απότομη κατάρρευση της επιρροής τους αφού και τα δύο μαζί έλαβαν ποσοστό όσο περίπου ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του !
Το «μάθημα» που πήρε ο δικομματισμός στις 5 εκλογικές περιφέρειες (Α' και Β' Αθηνας, Α' και Β" Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής) του Λεκανοπεδίου αποκάλυψε, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, μια άνευ προηγουμένου μετακίνηση «παραδοσιακών» ψηφοφόρων προς τα μικρότερα «αντιμνημονιακά» κόμματα:
  • Κατακερματίστηκε η Δεξιά Πολυκατοικία
  • Κατέρρευσε η πολιτική επιρροή του ΠΑΣΟΚ (8,9%)
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε άνετη υπεροχή που θύμιζε το ΠΑΣΟΚ του '90 (21%)
  • Το ΚΚΕ μείωσε θεαματικά την εκλογική του δύναμη (9,4%)
  • Η Χρυσή Αυγή έβαλε πόδι στο Λεκανοπέδιο με εντυπωσιακό ποσοστό (7,9% )
Ετσι, όλες οι προσπάθειες των κομματικών επιτελείων επικεντρώνονται τώρα στο Λεκανοπέδιο καθώς τα 2 εκατομμύρια των ψηφοφόρων της Αττικής θα κρίνουν και πάλι τον νικητή.
Ενόψει των εκλογών που θα γίνουν σε δυο ημέρες επιστρατεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. όλα τα παραδοσιακά εργαλεία για την αύξηση της επιρροής τους.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σάρωσαν με περιοδείες τους την Αττική, πολλαπλασίασαν τις συναντήσεις με ειδικές κοινωνικές ομάδες και έκαναν ομιλίες σε πλατείες και κλειστές αίθουσες.
Το στοίχημα που μπαίνει τώρα για τη ΝΔ είναι αν θα αποδώσει η ανασύσταση της Κεντροδεξιάς που επιχείρησε ο Αντώνης Σαμαράς με την προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη και στελεχών από τα άλλα συγγενή κόμματα.
Ενώ το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να συγκρατήσει τις δυνάμεις του στο ποσοστό της 6ης Μαΐου αφού μια περαιτέρω υποχώρηση στο Λεκανοπέδιο θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την πορεία του κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο υπήρξε ο κύριος υποδοχέας των διαρροών του ΠΑΣΟΚ. Μεγαλύτερη επιτυχία εμφάνισε στις λαϊκές συνοικίες (Νίκαια και Κορυδαλλός 24,6%) και μικρότερη στα Βόρεια πλούσια προάστια (Φιλοθέη-Ψυχικό 11,7%).

http://www.iefimerida.gr/news/55538/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μάχη στο νήμα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι μπουκμέικερς.....




Μάχη στο νήμα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι μπουκμέικερς, ποια ποσοστά δίνει η unibet σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Ελληνες, Χρυσή Αυγή



Στο όριο προβλέπει τη σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση που εξασφαλίζει το μπόνους των 50 εδρών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Unibet (Unibet Group Plc) μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων στον κόσμο, εισηγμένη στο χρηματιστήριο αξιών της Στοκχόλμης.
«Από την ημέρα που βγάλαμε πρώτοι στην αγορά αποδόσεις για τις εκλογές της 17ης Ιούνιου 2012., λέει ο Kenneth P., υπεύθυνος ειδικών στοιχημάτων της Unibet, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και οι αποδόσεις μας έχουν αλλάξει αρκετές φορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αμφίρροπου της εκλογικής αναμέτρησης, είναι το στοίχημα για τον νικητή των εκλογών όπου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου από την ίδια σχεδόν αφετηρία, στη συνέχεια το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά χρίστηκε φαβορί για την επικράτηση αλλά μετά την παύση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει κλείσει σημαντικά την ψαλίδα».
Πριν παρουσιάσουμε τα σχετικά με τις εκλογές ερωτήματα που θέτει η εν λόγω εταιρία και τις αποδόσεις που προσφέρει (δηλαδή τις πιθανότητες πολιτικών εξελίξεων που προβλέπει) και για να μην παρεξηγηθούμε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε  ότι  αυτό το ρεπορτάζ δεν αποτελεί προτροπή συμμετοχής σε τζόγο, για τον οποίο η άποψη του eklogika.gr είναι αντίθετη.
Οι προβλέψεις και οι απόδόσεις της Unibet
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχήματα της Unibet  τα ποσοστά που θα λάβουν τα δύο αυτά κόμματα είναι πάρα πολύ κοντά, καθώς για την μεν Νέα Δημοκρατία ο πήχης βρίσκεται στο 26,5% ενώ για το δε ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο όριο είναι στο 26,0%.
Για το ΠΑΣΟΚ προβλέπει μικρή πτωση προσφέροντας αποδόσεις στο 12%.
Η ίδια εταιρία θεωρεί ότι τα ποσοστά των  Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ δεν θα έχουν απόσταση μεγαλύτερη της  μίας ποσοστιαίας μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα  της Σουηδικής εταιρίας για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι αν θα ξεπεράσει ή όχι το 6,75%, όταν για την Δημοκρατική Αριστερά το αντίστοιχο ποσοστό είναι 6,25% και για το ΚΚΕ 5,75%!
Σε ότι αφορά τη συμμαχία της Δράσης του Στέφανου Μάνου με την Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου, οι μπουκμέικερς προσφέρουν μειωμένα ποσοστά αφού δεν προφανώς δεν θεωρούν  πολύ πιθανή την είσοδό της στη Βουλή με το ερώτημα αν θα ξεπεράσει το 2,75%. Αντίστοιχα πτωτική τάση προβλέπουν και στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ειδικά μετά το επεισόδιο του εκπροσώπου τύπου της, Ηλία Κασιδιάρη, με την Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου, με όριο το 4,5%.
Είναι προφανές ότι η Unibet αναμένει μείωση (έστω μικρή) της αποχής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αφού δίνει στις αποδόσεις της όριο συμμετοχής το 66,5% ενώ στις 6 Μαίου ψήφισε το 65,1%. Επίσης μάλλον θεωρεί ως «στάνταρ» την επτακομματική βουλή αφού η απόδοση σε αυτό το ενδεχόμενο έχει πέσει (από 2.30 πριν από 20 μέρες ) στο 1.25 και για όσους προβλέπουν Κοινοβούλιο 8 κομμάτων προφανώς με είσοδο της «Δημιουργίας ξανά» προσφέρει απόδοση 8.00!

http://www.eklogika.gr/news/9858

Η αγωνία των τελευταίων 48 ωρών - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 25% δίνουν μάχη για την πρωτιά - Πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές βγήκε 2ος!





- Απολύτως ανοιχτό το αποτέλεσμα
- Θα κριθεί από τις μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής
- Η πόλωση θα ενταθεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής

Τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία θεριεύει στα κόμματα ο φόβος του τελευταίου 48ωρου.

Οι δημοσκοπήσεις ως σήμερα καταγράφουν με σταθερότητα μια συγκεκριμένη τάση. Όμως η διαφορά υπέρ του κόμματος που είναι πρώτο δεν είναι ακόμη τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να θεωρείται κλειδωμένο.

Δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις επίσημες και αναγνωρισμένες δημοσκοπήσεις που γίνονται εξαιτίας του λογοκριτικού νόμου. Πάντως αν επιχειρηθεί μια συνολική και ΠΟΛΙΤΙΚΗ προσέγγιση του κλίματος που διαμορφώνεται, φαίνεται ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που μάχονται για την πρωτιά θα κινηθούν πάνω από το 25 %.

Μιλάμε για την αγωνία των τελευταίων 48 ωρών, γιατί στις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε 2ο κόμμα τις τελευταίες 48 ώρες πριν οι πολίτες πάνε στις κάλπες! Κι αυτό έγινε γιατί εκείνες τις 2 ημέρες το ΠΑΣΟΚ έπαθε ξαφνική καθίζηση στα ποσοστά του και εκτοξεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Το ΠΑΣΟΚ τώρα, δίνει μάχη για να κρατήσει τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογής, ενώ πτωτικά αλλά εντός κοινοβουλίου καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Βουλή που πρόεκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή.

Όμως το εκλογικό σώμα δεν έχει πια τη σταθερότητα που εμφάνιζε ως το 2009. Οι ψηφοφόροι μετακινούνται πια από το ένα κόμμα στο άλλο εύκολα και... γρήγορα .

Και κυρίως το τελευταίο 48ωρο πριν την κάλπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες εκλογές κατά τις τελευταίες 48 ώρες μετακινήθηκε ποσοστό τουλάχιστον 3% από το ΠΑΣΟΚ και πήγε κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ άλλο ένα 2% έφυγε από τη ΝΔ και πήγε κυρίως προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τα κομματικά επιτελεία γνωρίζοντας αυτή τη μετακίνηση της τελευταίας στιγμής προσπαθούν κατ αρχήν να μη γίνουν θύματα της και στη συνέχεια να την εκμεταλλευτούν αν τους την προσφέρει ο αντίπαλος.

Πάντως σε αυτή την αναμέτρηση η έως τώρα δυναμική είναι αντίστροφη από εκείνη της 6ης Μαΐου. Τώρα δεν κυριαρχεί η υπαρκτή ακόμη οργή. Ενισχύονται τα μεγαλύτερα κόμματα αφού οι ψηφοφόροι ζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ "πιέζονται" τα μικρότερα και όσα εντάσσονται στην κατηγορία των "ευκαιριακών σχημάτων αντίδρασης"

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=145683&catid=9

Reuters: Πως μια ελληνική τράπεζα "μόλυνε" την Κύπρο.....



 
Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για την Κύπρο, τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τη Marfin
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, "ο Ανδρέας Βγενόπουλος οδήγησε την Κύπρο σε σκέψεις για τον μηχανισμό στήριξης".
Το άρθρο των Stephen Grey, Μιχάλη Καμπά και Νικόλα Λεοντόπουλου, αναφέρει ότι ο κ. Βγενόπουλος χάνοντας περίπου 2 δισ. ευρώ στη MIG, προκάλεσε μια αλυσιδωτή αντίδραση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Τον περασμένο Νοέμβριο, οι νομοθέτες της Κύπρου πίεσαν τον Βγενόπουλο να παραιτηθεί από την προεδρία της Κύπρου, αλλάζοντας το όνομα της Τράπεζας σε "Λαϊκή Τράπεζα", η οποία και πέρασε υπό κρατικό έλεγχο.
Οι νέοι διοικητές της τράπεζας, γράφει το Reuters, αποκάλυψαν τις ενδείξεις που είχαν ότι οι δραστηριότητες της τράπεζας στην Ελλάδα είχαν εκτεθεί σε παρακινδυνευμένες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων δανείων σε επενδυτές που αγόραζαν μετοχές σε ετερογενείς δραστηριότητες της MIG.
Όπως υποστηρίζουν, οι πράξεις αυτές έκαναν ευάλωτο το μέλλον της τράπεζας.
Σαρρής: "Καθόλου σοφές αποφάσεις"
"Νομίζω ότι ξεκάθαρα δεν ήταν καθόλου σοφές αποφάσεις" λέει στο Reuters ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος και έγινε πρόεδρος της τράπεζας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της τράπεζας αναμένεται να διενεργήσουν έρευνα για το τι πήγε ακριβώς στραβά με τη Marfin.
Τα προβλήματα της Marfin έχουν θέσει σοβαρές δυσκολίες στην Κυπριακή κυβέρνηση, υποστηρίζει το άρθρο. "Σε μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση, στις 17 Μαΐου, οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, η οποία χρειαζόταν άμεσα 2 δισ. ευρώ".
Οι βουλευτές φοβούνται ότι αν δεν βρεθούν άμεσα ιδιώτες επενδυτές, η τράπεζα θα αναγκάσει την Κύπρο να καταφύγει σε πακέτο διάσωσης, καθώς τα χρήματα αυτά αντιπροσωπεύουν το ένα δέκατο του ΑΕΠ της χώρας, συνεχίζει παρακάτω.
Κούλιας: "Φταίει ο Βγενόπουλος"
Ο Ανεξάρτητος βουλευτής, Ζαχαρίας Κούλιας, λέει στο Reuters ότι η Κύπρος "έχει βρεθεί για πρώτη φορά σε τόσο δύσκολη θέση, και σε αυτό φταίει ο Ανδρέας Βγενόπουλος".
"Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι Κυπριακές αρχές ξεγελάστηκαν από έναν άνθρωπο πού πήρε τις καταθέσεις των Κυπρίων και τις μετέτρεψε σε αέρα κοπανιστό. Ακόμα πόσο πιθανό είναι για έναν άνθρωπο να έρθει στη χώρα μας, να αρπάξει το κεφάλαιο και να φύγει και όλοι οι ιθύνοντες να μην συνειδητοποιήσουν τι τρέχει;", λέει ο κ. Κούλιας.
Ο Αθανάσιος Ορφανίδης, πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, υποστηρίζει: "Το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου ήταν που άφησα αυτόν τον άνθρωπο και την τράπεζα του να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο. Παγιδεύτηκα".
Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου που κάνουν εκτενή αναφορά στο προφίλ και την καριέρα του Ανδρέα Βγενόπουλου, τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Marfin είναι η έκθεση της στο ελληνικό χρέος, καθώς έπρεπε να γίνει το απαραίτητο κούρεμα, μετά και το ελληνικό PSI.
"Υπήρξε τόσος δανεισμός, τόση συγκέντρωση ρίσκου σε μια μόνο τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανισμοί της τράπεζας απλά δεν δούλευαν σωστά", προσθέτει στο Reuters o Σαρρής.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/reuters_pws_mia_ellhnikh_trapeza_molyne_thn_kupro.1815178.html?service=print

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς»


Νομικά, πολιτικά και οικονομικά η έξοδος μας από το ευρώ θα διαλύσει την Ευρωζώνη, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο πρωινό ΑΝΤ1 μιλώντας στους Γιώργο Παπαδάκη και Στρατή Λιαρέλλη.

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ενώ σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση, ωστόσο πρόκειται να υποστηρίξει ότι στόχος της Ελλάδας είναι οι θεσμικές αλλαγές.

«Αν εισπράξουμε όχι από τους Ευρωπαίους, αυτό σημαίνει ότι θέλουν να εξοντώσουν την χώρα, τον λαό, το Έθνος», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι τότε θα πει στον ελληνικό λαό μια φράση που έχει πει και ο Τσόρτσιλ: «Σας υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα, αλλά θα βγούμε από την κρίση».

«Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο Β είναι σαν να λέμε ότι στον πάμε πόλεμο για να χάσουμε», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε είναι μέρος της κρίσης, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η αντιμετώπιση της κρίσης.

http://news.gr.msn.com/national-elections-2012/articlepage.aspx?cp-documentid=250262021

Παράθυρο αλλαγής του Μνημονίου – Κομισιόν: μπορείτε να αλλάξετε τα μέτρα με ισοδύναμα ...



- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί ο χρόνος υλοποίησης των στόχων
- “Πρόθυμοι” οι Ευρωπαίοι να διαπραγματευτούν χαλάρωση με τη νέα κυβέρνηση;
- Μηνύματα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για να γίνουν αλλαγές στο μέλλον

Φαίνεται πως κάτι κινείται προς την κατεύθυνση όχι της πλήρους κατάργησης, αλλά της αλλαγής κάποιων όρων του μνημονίου και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον χρόνο υλοποίησης των δημοσιονομικών στόχων, αλλά και κάποιων επιμέρους μέτρων.

Μετά το δημοσίευμα της Γερμανικής έκδοσης των Financial Times (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) για μυστική συμφωνία με την οποία οι εταίροι μας εμφανίζονται να είναι πρόθυμοι με όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί να διαπραγματευθούν μια χαλάρωση των όρων του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα, έρχονται οι απαντήσεις της Κομισιόν που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Σύμφωνα με “το Βήμα” η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα σημειώνει ότι η “η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αντικατάσταση επιμέρους μέτρων από άλλα ισοδύναμου αποτελέσματος”.
Ταυτόχρονα η ελληνική πλευρά μπορεί να πετύχει, πάντα σύμφωνα με τα στελέχη της Κομισιόν “επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης των δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου” κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα πιο ήπιας προσαρμογής.

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζουν πως ενώ “δεν υπάρχει ούτε η νομική δυνατότητα, αλλά ούτε και η πρόθεση να εκδιώξει η Ευρωπαϊκή Ένωση οποιοδήποτε κράτος μέλος από την ευρωζώνη” μια μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα οδηγούσε σε διακοπή της χρηματοδότησης όπως αυτή προβλέπεται από τη δανειακή σύμβαση τονίζοντας πως “εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να απορρίψει το μνημόνιο, η οικονομία της, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατέρρεε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και η απότομη προσαρμογή που θα επακολουθούσε θα δυσχέραινε την παραμονή της χώρας στο ευρώ”.

Με λίγα λόγια οι Ευρωπαίοι φαίνεται να στέλνουν το μήνυμα πως στις παρούσες συνθήκες και με τις μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε. όπως η Ιταλία και η Ισπανία να μπαίνουν σε περιπέτειες είναι έτοιμοι να δείξουν κάποια διαλλακτικότητα.

Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα του Φρανσουα Ολάντ στη συνέντευξή του στο Mega, (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) όπου ξεκαθάρισε ότι η ακύρωση του μνημονίου θα βάλει σε περιπέτειες την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τονίζοντας όμως παράλληλα πως "τήρηση των δεσμεύσεων δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση", αφού -όπως αναφέρει- θα ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα μας επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=145642&catid=13

ΠΑΝΙΚΟΣ.....ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΤΟΣ!!!


Ηχητικό ντοκουμέντο: Ψωμιάδης αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή "αδελφό κόμμα".........

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ψωμιάδης αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή "αδελφό κόμμα"

Νέο γύρος αντιπαραθέσεων έχει ξεκινήσει με βάση τα όσα είχαν αποδοθεί στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για «αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής» με βάση ένα ηχητικό απόσπασμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο κ. Ψωμιάδης ακούγεται καθαρά να αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή ως αδελφική παράταξη, αν και ο ίδιος λίγο μετά τις αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση του θέματος είχε αρνηθεί το συμβάν.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ΝΔ που επενδύει στο φόβο: «Ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του  ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως "αδερφική κεντροδεξιά παράταξη" από το προβεβλημένο του στέλεχος και υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Μακεδονία, Π.Ψωμιάδη. Η ΝΔ έχει αποφασίσει να επενδύσει προεκλογικά στην καλλιέργεια αισθήματος φόβου στην κοινωνία, με μοναδικό της σκοπό να κρύψει τους στόχους και τον προσανατολισμό της μνημονιακής της πολιτικής και το διαπλεκόμενο πολιτικό της προσωπικό. Η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό της κόμμα πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φασιστικές επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας».

Για «μάσκες που έπεσαν» έκανε λόγο, εξάλλου, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά: «Οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν . Κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μπροστά στο άγχος τους για πόλωση και διχαστικά διλήμματα δε δίστασαν να αποκαλέσουν δημοσίως τη Χρυσή Αυγή «αδελφή παράταξη. Τα πλαστά διλήμματα και η ψηφοθηρική πόλωση από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε αντιδημοκρατικές λογικές και πληγώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές ας βάλουν στην άκρη τα άκρα από όπου και αν προέρχονται, ας διαφυλάξουν την Ευρωπαϊκή και δημοκρατική πορεία της χώρας. Το ενισχυμένο εκλογικά ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη δημοκρατική σταθερότητα, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών».​



ΣΚΕΨΟΥ, ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!!!!!


ΕΦΙΑΛΤΗΣ: ΠΟΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ......


apognosi


Όποια κυβέρνηση και να αναδείξει η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ένα είναι σίγουρο. Ότι το μεγαλύτερο βάρος, για να ανταποκριθεί η οικονομία της χώρας στις αυξημένες ανάγκες της, θα το σηκώσει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο ελεύθερος επαγγελματίας.
Αυτό δείχνουν τόσο τα στοιχεία από την πρώτη εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, όσο και ο εκτροχιασμός στα μεγέθη του προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, που θα αναγκάσει το νέο οικονομικό επιτελείο να επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου εισπράξεων.
Τα στοιχεία από την πρώτη εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Πέρυσι μόνο οι δύο στους 10 κλήθηκαν να πληρώσουν. Φέτος, θα καταβάλλουν τον οβολό τους οι 6 ή και οι 7 στους 10. Από την πρώτη εκκαθάριση, προκύπτει μέσος φόρος 1440 ευρώ ενώ εκτιμάται ότι το ποσό θα ανέβει κι άλλο. Ο κύριος όγκος των εκκαθαριστικών αναμένεται να ταχυδρομηθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν το πολύ δύο δόσεις στη διάθεσή τους για να πληρώσουν ενώ το μεγάλο βάρος θα πέσει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τι θα συμβεί με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Στο εκλογικό σώμα έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι το μέτρο μπορεί και να παγώσει. Θα το ευχόταν και η διοίκηση της ΔΕΗ αυτό καθώς με το χαράτσι έχει βρεθεί στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Το τι θα αποφασίσει η νέα κυβέρνηση δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Να βάλουμε όμως κάτω τα δεδομένα:
• Το χαράτσι είναι ψηφισμένο για το 2012. Για να μην επιβληθεί πρέπει να περάσει νόμος. Θα περάσει κάτι τέτοιο στη Βουλή; Θα το εγκρίνει η τρόικα;
• Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο (σ.σ το ΕΕΤΗΔΕ αποδίδει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ). Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει το περιουσιολόγιο για να αντλήσει από εκεί φορολογικά έσοδα.
Αν δοθεί η εντολή στην ΔΕΗ να προχωρήσει κανονικά, η πρώτη από τις δόσεις με το χαράτσι θα σταλούν τον Ιούλιο και η εξόφληση θα γίνει μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2013.
Πάμε στους φόρους ακινήτων. Σε μία δόση θα πληρωθεί το ΕΤΑΚ του 2009 το οποίο ήδη ταχυδρομήθηκε. Θα ακολουθήσει η προετοιμασία για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2010. Τα εκκαθαριστικά δεν αναμένεται να σταλούν πριν από τον Οκτώβριο. Όσον αφορά στο ΦΑΠ του 2011, οι εκτιμήσεις κάνουν πλέον λόγο για το 2013.
Μην ξεχνάμε και το φοροκυνηγητό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στις οποίες θα προστεθούν έως το φθινόπωρο και τα χρέη από το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011 που δεν πληρώθηκε. Όσοι δεν υπαχθούν τώρα στη ρύθμιση, θα δεχτούν τηλεφώνημα ή επιστολή από την εφορία, να σπεύσουν για υπόθεσή τους.
Τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα αυτά;
Προετοιμαστείτε για ένα πολύ σκληρό φθινόπωρο και χειμώνα γεμάτο χαράτσια.
1. Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, η πρώτη δόση του εκκαθαριστικού
2. Ιούλιο ή Αύγουστο η πρώτη δόση του ΕΕΤΗΔΕ
3. Οκτώβριο ο ΦΑΠ του 2010
4. Νοέμβριο ή Δεκέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας
Και μην ξεχνάμε ότι στο βάθος υπάρχει και ένα πακέτο μέτρων αξίας 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2013 και το 2014. Θα ελαφρύνει αυτό το πακέτο ύστερα από πολιτική συμφωνία; Την απάντηση θα την μάθουμε μετά την κυριακάτικη εκλογική αναμέτρηση
Τα μεγέθη του προυπολογισμού το πεντάμηνο
Την ίδια ώρα τα νέα από το μέτωπο του προϋπολογισμού μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 18.168 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2012, παρουσιάζοντας απόκλιση κατά 666 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (18.834 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012. Συνολικά, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.661 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου (20.592 εκατ. Ευρώ) κατά 931 εκατ. ευρώ.

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2243:------18-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΑΠΟ ΣΑΠΙΟ, ΠΙΟ.....ΣΑΠΙΟ!!!!!!


«Πόλεμος» Βενιζέλου με Ραγκούση - Πάγκαλο..

Το «γάντι» που του πέταξαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σήκωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας το στίγμα του για τις αλλαγές που ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ.

Παρομοιάζοντας τον Γιάννη Ραγκούση με τον γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκια γιατί είναι... ορφανός, άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου του πρώην υπουργού από το ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του «Πρώτου Θέματος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε ουσιαστικά τον πρώην γραμματέα του κόμματος (ιδιότητα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί εναντίον του και στην υπόθεση «άδεια ταμεία» του ΠΑΣΟΚ) για απύθμενο πολιτικό θράσος και ανηθικότητα, ενώ υποστήριξε ότι όσοι ασκούν κριτική την ώρα της μάχης, θέτουν εαυτούς εκτός παράταξης.

Αρνούμενος ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και επικαλούμενος τους 240.000 ανθρώπους που τον εξέλεξαν πρόεδρο, κάλεσε όποιον θέλει να «κινηθεί παράλληλα» με την παράταξη, «να κάνει τη δική του διαδρομή».

Αντιστοίχως, δηλώνοντας ότι θλίβεται από το γεγονός ότι οι δηλώσεις των κ. κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και Γιάννη Ραγκούση δίνουν αφορμή για ερωτήματα που αφορούν στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες, προειδοποίησε μιλώντας στον Σκάι ότι ... θα το λάβει σοβαρά υπόψη του. «Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και την εντιμότητα των πολιτικών συμπεριφορών», είπε, προαναγγέλλοντας πως «θα σταματήσει η περίοδος της παραπολιτικής μέσα στο ΠΑΣΟΚ».

Η κόντρα με τον Γιάννη Ραγκούση, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι ο πρώην υπουργός θα «απαντήσει» στον πρόεδρο του κόμματος, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει προγραμματίσει συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων στην Ιπποκράτους, επιλέγοντας ουσιαστικά να δει μία κοινωνική ομάδα που ο κ. Ραγκούσης «πλήγωσε» με τις πολιτικές του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συνέχεια όμως θα έχουν και τα «ξεκαθαρίσματα», καθώς ήδη από χθες, παραδεχόμενος στον Σκάι ότι ίσως θα έπρεπε να έχει αφήσει κάποια στελέχη (πχ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου) εκτός ψηφοδελτίων, αναφέρθηκε σε «βαρίδια» που άφησε τελικά εκτός Βουλής ο λαός. Μίλησε ακόμα για μία «ομάδα βαριδιών» που έχει «μεταστεγαστεί "ολοσούμπιτη" στον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα του συντεχνιασμού, του κρατισμού, του συνθήματος "λεφτά υπάρχουν", στη χειρότερη εκδοχή του». Σε αυτή την ομάδα αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Κορυδαλλό, κάνοντας λόγο για «καιροσκόπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε προεκλογικά λάθη το 2009», σαφώς αναφερόμενος – μεταξύ άλλων - στην Λούκα Κατσέλη, και «αλλάζουν τώρα καιροσκοπικά στέκι»...

Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης

Κατά τα λοιπά, να επιβάλει με την ψήφο του κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ζήτησε από τον λαό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας ως «απόλυτη ανάγκη» να ξεπεραστεί ο «τεχνητός διπολισμός» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καταστεί εφικτή η συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου. Αναφερόμενος δε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «που ζει στην συλλογική συνείδηση της παράταξης», όπως είπε, αγγίζοντας το θυμικό των ψηφοφόρων του κόμματός του, «σήμερα, σε αυτή την πλατεία, τα ίδια λόγια θα έλεγε, θα ζητούσε διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, όπως ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση το 1990, παρόλο που ήταν το θύμα της συνωμοσίας του «βρώμικου ‘89» που δεν το έχει ξεχάσει η παράταξη και η χώρα».

Όχι σε Σαμαρά για πρωθυπουργό

Τρίτο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού ζήτησε εμμέσως από την πλευρά της για τη θέση του πρωθυπουργού σε ένα σχήμα διακυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης» η Άννα Διαμαντοπούλου. Ερωτηθείσα σχετικά, και σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσει «όρους» επί του θέματος, η πρώην υπουργός Ανάπτυξης θύμισε με νόημα ότι «τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να συμμετάσχει (σ.σ. ο κ. Σαμαράς) στην κυβέρνηση συνεργασίας, έθεσε ως όρο να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου».

Παρέμβαση Αλέκου Παπαδόπουλου
Εν τω μεταξύ, από την Κρήτη όπου μίλησε σε παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι «την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, θα κριθεί αν ουσιαστικά η Ελλάδα θα επανέλθει ή όχι στην ευρωζώνη», αφού υποστήριξε ότι «ο εθνικός και πολιτικός λόγος που εκπέμπεται αυτή την περίοδο εντός και εκτός Ελλάδος από τις πολιτικές και όχι μόνο ηγεσίες μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έπαψε να έχει συμπεριφορά χώρας ευρωζώνης».

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=153545&catID=1

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ.....ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ!!!!


Περιθώριο παραχωρήσεων απέναντι στην Ελλάδα βλέπουν οι γερμανικοί Financial Times


  (Φωτογραφία:  Reuters

Για πρόθεση της Ευρωζώνης να «χαλαρώσει» το ελληνικό πρόγραμμα μιλούν οι γερμανικοί Financial Times (FTD), οι οποίοι υποστηρίζυν πως καθώς η Ευρώπη θέλει να κρατήσει την Αθήνα στο κοινό νόμισμα, οι παραχωρήσεις απέναντί της είναι πιθανές παρά το ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα δεν έχει τηρηθεί.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κύκλους που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ανεξαρτήτως της έκβασης των εκλογών της Κυριακής, κάθε νέα κυβέρνηση θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις. «Αν κανείς θέλει να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, δεν θα μπορέσει να αρνηθεί κάτι τέτοιο» υποστηρίζεται.

Με τον τρόπο αυτό, γράφει η εφημερίδα, οι Βρυξέλλες κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τη μεριά της Ελλάδας. Εν όψει των εκλογών, στις οποίες τα κράτη της ΕΕ υποστηρίζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «η προθυμία των Βρυξελλών για διαπραγματεύσεις μπορεί να ενισχύσει την στήριξή τους στο λαό» σημειώνουν οι FTD.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα αναφέρει την επαναδιαβεβαίωση του προέδρου της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι διαβεβαίωσε την Τρίτη πως η Ευρώπη «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ θα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Ωστόσο, υπογραμμίζεται κύκλοι της τρόικα θεωρούν δεδομένο πως η Αθήνα δεν έχει τηρήσει το μνημόνιο. «Το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί» φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος -απηχώντας αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τρίτη στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον οποίο η τρόικα θα διαπιστώσει με την επιστροφή της στην Αθήνα πως το μνημόνιο δεν έχει τηρηθεί.

Πίσω από τη στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αθήνας κρύβεται ο κίνδυνος να αποκλειστεί η χώρα, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ από τη δανειακή βοήθεια και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, όπως σημειώνουν οι FTD.

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης πως ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει δηλώσει πως το χρονοδιάγραμμα της ελληνικής δημοσιονομικής εξυγίανσης μπορεί να συζητηθεί εφόσον διατηρηθούν επί της ουσίας οι όροι του μνημονίου.

Ωστόσο, στους κύκλους της ΕΕ εκφράζονται φόβοι ότι το ΔΝΤ ενδεχομένως να εγκαταλείψει εάν αυξηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. «Άλλοι υπολογίζουν σε μία συμφωνία, με συμμετοχή του ΔΝΤ έναντι κουρέματος του χρέους των δημόσιων πιστωτών» καταλήγουν οι γερμανικοί Financial Times.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231200234

Δελτίο Τύπου




ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο Τύπου
·         Ν. Χουντής προς Κομισιόν: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες θα του ζητήσετε έγγραφες δεσμεύσεις, για την εφαρμογή του Μνημονίου, όπως κάνατε με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ;
·         Oli Rehn: (σε ελεύθερη απόδοση): Έλα βρε αδελφέ... δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας... θα τα βρούμε
Νερό στο κρασί του βάζει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για την εφαρμογή του Μνημονίου, κ. Oli Rehn, με απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.
Πιο συγκεκριμένα, με ερώτηση που κατέθεσε αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης του Μάη, ο Ν. Χουντής, ζητούσε να πληροφορηθεί αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα ζητήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ έγγραφες δεσμεύεις όπως αυτές που ζήτησαν και έλαβαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο έλληνας ευρωβουλευτής υπενθύμιζε ότι σε προηγούμενη απάντηση ο κ. Ρεν ισχυρίζονταν ότι «ένα τέτοιο αίτημα εγγράφων δεσμεύσεων είναι ενδεδειγμένο» αφού «οι δανειστές επιθυμούν να έχουν καθησυχαστεί ως προς τη δέσμευση της Ελλάδας να σεβαστεί τους συμφωνημένους στόχους, παρά τις όποιες αλλαγές κυβέρνησης». Ο Ν. Χουντής κατέληγε στο ερώτημα, αν μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 17/6/2012, κι εφόσον αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ, θα του ζητήσει η Κομισιόν ή άλλα θεσμικά όργανα “να δεσμευθεί εγγράφως ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ της 26ης Οκτωβρίου 2011 και ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής”.
Στην απάντησή του ο κ. Ρεν, εμφανίζεται διαλλακτικός, σε αντίθεση με την αδιάλλακτη απαίτηση του πρόσφατου παρελθόντος για έγγραφες δεσμεύσεις, που εξευτέλισαν τους ηγέτες των κυβερνητικών πολιτικών κομμάτων που υπέγραψαν, αλλά και την ίδια την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ρεν απαντώντας στη ερώτηση του Ν. Χουντή, αφού φροντίζει να διευκρινίσει ότι το Μνημόνιο «αναπροσαρμόζεται ελαφρώς ανά τρίμηνο, πριν εκδοθεί απόφαση για εκταμίευση, και συμφωνείται σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της τρόικας, πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ» καταλήγει «Η Επιτροπή δεν επιθυμεί να εκφράσει εικασίες για το αν, στο μέλλον, παράλληλα με υπογραφή που δεσμεύει την κυβέρνηση, οι επίσημοι δανειστές θα επιθυμούσαν επίσης να λάβουν πολιτικές διαβεβαιώσεις από συγκεκριμένα κόμματα στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια με τη μορφή δανείων.»
12.06.2012                                                                                      Το Γραφείο Τύπου
Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση

Θέμα: Έγγραφες δεσμεύσεις για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011.
Σύμφωνα με την ερμηνεία που δόθηκε στο σημείο 16 της απόφασης της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ της 26ης Οκτωβρίου 2011, ζητήθηκαν έγγραφες δεσμεύσεις από τα «μεγάλα» πολιτικά κόμματα της Ελλάδας ότι συμφωνούν με «τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή τους». Αυτή την ερμηνεία υιοθέτησαν ρητά τόσο ο Επίτροπος κ. Ρεν αλλά και άλλοι θεσμικού παράγοντες της ΕΕ. Μάλιστα σε γραπτή ερώτησή μου E-011047/2011 (6.12.2011) η Επιτροπή είχε απαντήσει ότι «ένα τέτοιο αίτημα είναι ενδεδειγμένο» αφού «επιθυμούν οι δανειστές να έχουν καθησυχαστεί ως προς τη δέσμευση της Ελλάδας να σεβαστεί τους συμφωνημένους στόχους, παρά τις όποιες αλλαγές κυβέρνησης». Οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) τις οποίες είχαν ζητήσει, υπογράφηκαν από τα κόμματα που συμμετείχαν τότε στη κυβέρνηση της Ελλάδας.
Στις εκλογές που έγιναν στις 6.5.2012 στην Ελλάδα αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ), με πολύ μικρή διαφορά από το πρώτο, κόμμα που δεν είχε υπογράψει την δήλωση εφαρμογής της συμφωνίας. Κατόπιν του ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή:
Θεωρεί ότι χρειάζεται το κόμμα αυτό, εάν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, να δεσμευθεί εγγράφως ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ της 26ης Οκτωβρίου 2011 και ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής;
Εξακολουθεί να θεωρεί η Επιτροπή ότι ένα τέτοιο αίτημα είναι «ενδεδειγμένο»;
Απάντηση του κ. Rehn
Η εκταμίευση της χρηματοδοτικής συνδρομής προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) υπόκειται σε όρους οικονομικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Οι όροι αυτοί αναλύονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης (ΜΣ) που συζητήθηκε μεταξύ της Επιτροπής (η οποία ενεργεί εξ ονόματος των κρατών μελών της ευρωζώνης) και της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το ΜΣ αναπροσαρμόζεται ελαφρώς ανά τρίμηνο, πριν εκδοθεί απόφαση για εκταμίευση, και συμφωνείται σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της τρόικας, πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ.
Η Επιτροπή δεν επιθυμεί να εκφράσει εικασίες για το αν, στο μέλλον, παράλληλα με υπογραφή που δεσμεύει την κυβέρνηση, οι επίσημοι δανειστές θα επιθυμούσαν επίσης να λάβουν πολιτικές διαβεβαιώσεις από συγκεκριμένα κόμματα στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια με τη μορφή δανείων”.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η Ανδρομέδα εκτός ελέγχου επιτίθεται στη γη!


Συγκρούστηκε ήδη με τον Μ33 [εικόνες]


Θα καταπιεί τον γαλαξία μας νωρίτερα από ό τι υπολόγιζαν οι αστρονόμοι; Νεώτερες έρευνες έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες που δεν είχαν παρατηρήσει την επίθεση του 2004!
Το μεγάλο κοσμικό γεγονός που κυριολεκτικά θα ταρακουνήσει τη γη υπολόγιζαν οι επιστήμονες ότι θα συμβεί σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με τον γαλαξία της Ανδρομέδα. 'Εκαναν, όμως, λάθος!

Οι πρόσφατες έρευνες του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών που χρησιμοποιούν το Green Bank Telescope (GBT) επιβεβαιώνουν τους πιο ενδόμυχους φόβους των ειδικών: η Ανδρομέδα είναι εκτός ελέγχου εδώ και οκτώ χρόνια... Το 2004 συνέβη πράγματι η μέχρι πρότινος αμφιλεγόμενη σύγκρουση της Ανδρομέδα με τον γαλαξία Triangulum (γνωστό και ως Μ33) κατά την οποία απελευθερώθηκαν τεράστιες ποσότητες αερίων υδρογόνου.
Ο Μ33 βρίσκεται βέβαια 2.300.000 έτη φωτός μακριά από τον γαλαξία μας αλλά η σύγκρουση με την Ανδρομέδα αποδεικνύει ότι η πορεία της δεν είναι τόσο... προδιαγεγραμμένη όσο νομίζαμε.

Η Ανδρομέδα ταξιδεύει με ταχύτητα 250.000 μιλίων την ώρα η οποία θα αρκούσε για μετάβαση από τη γη στη σελήνη σε 60 λεπτά. Με τον Μ33 η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή αλλά οριακή ενώ με τον γαλαξία μας θα είναι μετωπική και θα αλλάξει όλη τη διάταξη των πλανητών.

Οι επιστήμονες ωστόσο εκτιμούν ότι η γη θα επιβιώσει της σύγκρουσης καθώς δεν θα διαλυθεί ακόμη κι όταν η Ανδρομέδα καταπιεί τον γαλαξία μας (2 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη σύγκρουση). Σε περίπτωση, όμως, που υπάρχουν ακόμη ανθρώπινα όντα πάνω στον πλανήτη θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν λόγω της απομάκρυνσης της γης από τον ήλιο...

«Σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε τις προηγμένες δυνατότητες του GBT προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τη σύγκρουση των δύο γαλαξιών», δήλωσε ο Σπένσερ Γούλφερ από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια.
«Έπειτα από έναν αιώνα υποθέσεων για το μέλλον της Ανδρομέδας και του γαλαξία μας, έχουμε επιτέλους μια σαφή εικόνα για το πώς θα εξελιχτούν τα δρώμενα στα επόμενα -δισεκατομμύρια- χρόνια», συμπληρώνει ο Σάνγκμο Τόνι Σολ από το Ινστιτούτο Ερευνών της Βαλτιμόρης.
Διαβάστε περισσότερα:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!!!!!!


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ;


Η ελληνική έξοδος θα προκαλέσει την «ολική διάλυση της Ευρωζώνης», τονίζει ο Ρουμπίνι....


«Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τους φόρους και να αυξήσουν τους μισθούς», τονίζει ο κ. Ρουμπίνι

«Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τους φόρους και να αυξήσουν τους μισθούς», τονίζει ο κ. Ρουμπίνι 

«Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και ζητά να μην σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπει συνολική κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ρουμπίνι επισημαίνει ότι «το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ, εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη» και τονίζει ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι επενδυτές θα φοβηθούν και στη συνέχεια «Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες».
Με άλλα λόγια, υπογραμμίζει, «όποιος τραβήξει την "πρίζα" στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η εξασφάλιση χρηματοδότησης για μια ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, είτε η συνέχιση της χρηματοδότησης, όπως έγινε στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας.
Υπογραμμίζει δε ότι «και οι δύο εκδοχές είναι πιο οικονομικές για τον Γερμανό φορολογούμενο, απ' ό,τι η διάλυση της Ευρωζώνης».
Ο Ν. Ρουμπίνι αναφέρει ότι χωρίς το ευρώ και τους Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους, η Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, «θα ήταν οικονομικός και πολιτικός νάνος απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα» και επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση για την επιμονή στην πολιτική λιτότητας:
«Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τους φόρους και να αυξήσουν τους μισθούς. Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη», δηλώνει.
Μάλιστα, προχωρά ακόμη περισσότερο, προτείνοντας το Βερολίνο να δώσει επιταγή 1.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για διακοπές, υπό τον όρο αυτές να γίνουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσους αγοράζουν εξοχικά στις νότιες χώρες της Ευρώπης.
O Νουριέλ Ρουμπίνι σημειώνει, επίσης, την ανάγκη οι ηγεσίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ετοιμάσουν έναν οδικό χάρτη με ορίζοντα 5-10 ετών, με σκοπό τη δημιουργία μιας ένωσης με κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική και κεντρικό έλεγχο των τραπεζών.
«Όταν όλα αυτά υλοποιηθούν, τότε μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να γίνει πρόεδρος αυτής της ένωσης», αναφέρει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231200039

Θέλουν λεφτά ή κόσμο να πηδάει από τα μπαλκόνια;


Ανελέητο φοροκυνηγητό εξαπολύει, λέει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπραχθούν οι φόροι από εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες.

Ποινικές διώξεις εναντίον όσων χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για εκείνους που οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα πάντα. Από σπίτια και οικόπεδα μέχρι καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, ακόμα και εισπράξεις από νοίκια Προφανώς, πολλοί από τους οφειλέτες είναι εκ συστήματος κακοπληρωτές που συνήθισαν επί πολλά χρόνια την ατιμωρησία. Αυτοί πρέπει να εντοπιστούν και να πληρώσουν.
Οι περισσότεροι όμως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Η οικονομική κρίση που έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις έχει καταστήσει οφειλέτες του Δημοσίου ,δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Προσωπικά, γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν κανένα ουσιαστικό εισόδημα, δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως αναγκαία για την καθημερινότητα τους και δεν μπορούν ούτε καν να πουλήσουν όσο όσο κάποιο ακίνητο που διαθέτουν επειδή κανένας πια δεν αγοράζει τίποτα.
Γνωρίζω επίσης μισθωτούς που η τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία ήταν από τις βασικές τους προτεραιότητες και τώρα με την υπέρμετρη και παράλογη φορολόγηση σηκώνουν τα χέρια ψηλά. «Ας έρθουν να μου πάρουν το σπίτι. Ακόμα πληρώνω τις δόσεις από τα περσινά» μου έλεγε φίλος μου ακούγοντας χθες βράδυ για την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Πολύ φοβάμαι πως ούτε αυτή η «τρομολαγνική» εγκύκλιος θα έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Διότι ακόμα κι αυτοί που θα ήθελαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, έχουν αντικειμενική αδυναμία.
Πολύ φοβάμαι επίσης ότι αν το κράτος αρχίζει να κάνει πράξη της κατασχέσεις σπιτιών από οικογένειες που οφείλουν 4 και 5 χιλιάδες ευρώ και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν, τότε η Ελληνική κοινωνία θα ζήσει τρισχειρότερα από αυτά που βιώνει σήμερα με τις αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων. Η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 16ης Ιουνίου πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με αυτή την άγρια υπερφορολόγηση επί δικαίων και αδίκων. Και φυσικά να κάνει κάτι ουσιαστικό για την μάστιγα της φοροδιαφυγής.
Οι «τυφλοί» φόροι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να «σκοτώνουν» τους φόρους. Αφού αντί να αυξάνουν τα έσοδα πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο Όποιος προσποιείται πώς δεν το καταλαβαίνει είναι ή αφελής ή επικίνδυνος. Το μόνο που θα πετύχει στο τέλος είναι να μαζεύει ακίνητα και αυτοκίνητα δυστυχισμένων , τα οποία δεν θα έχει να κάνει απολύτως τίποτα. Ενώ κάπου εκεί κοντά οι συνήθεις φοροφυγάδες θα συνεχίζουν το πάρτι εις υγείαν των κορόιδων.

http://www.iefimerida.gr/blog-content/54340/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CE%AE-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1

ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ....ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!!


Τι θα γίνει με το εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλάηλων;

Τι θα γίνει με το εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλάηλων;

Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ, προτείνει με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Σύμφωνα με την πρόταση του Ταμείου εφάπαξ στο δημόσιο θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας. Όσοι έχουν 12 έως 24 χρόνια υπηρεσίας να εισπράττουν έντοκα, το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλλει, ενώ όσοι έχουν 6 έως 12 χρόνια προϋπηρεσίας, να λαμβάνουν έντοκα το 70% των εισφορών τους.

Τέλος, για τους υπαλλήλους με προϋπηρεσία από ένα έως έξι έτη, να μην προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ.
Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας, έχει ως στόχο να περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων, αποκλείοντας όσους λαμβάνουν σύνταξη από άλλο Ταμείο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα του ΤΠΔΥ που υπερβαίνουν ήδη το 1,5 δισ. ευρώ.

Η πρόταση θα εξετασθεί αναγκαστικά από την επόμενη κυβέρνηση εφόσον, ο υπηρεσιακός υπουργός, που πρόκειται να παραχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες.

Το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργασθεί κατά το παρελθόν διάφορες λύσεις μεταξύ των οποίων, η μείωση του εφάπαξ, η αύξηση των εισφορών, η καταβολή του βοηθήματος σε δόσεις, ο συμψηφισμός με οφειλές προς στο Δημόσιο ή προς τις τράπεζες, ή κάποιος συνδυασμός. Σε κάθε περίπτωση το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Περισσότεροι από 53.000 δικαιούχοι αναμένουν να εισπράξουν το εφάπαξ, ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής υπερβαίνει τα 4 χρόνια.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/201198.html

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Max Keiser: "Η Ελλάδα είναι θύμα μιάς αισχρής ληστείας" (vid)

Ο Max Keiser είναι όχι μόνο αγαπητός στους Ελληνες για τις φιλλεληνικές του θέσεις, αλλά εναι ένας διακεκριμένος οικονομικός αναλυτής για αυτό το λόγο η γνώμη του είναι βαρύνουσα.

Ο ανταποκριτής του διαδικτυακού καναλιού Infowars, Patrick Henningsen, συνάντησε στο Λονδίνο τον κορυφαίο οικονομικό αναλυτή, Max Keiser, και συζήτησε μαζί του, με αφορμή την φετινή σύνοδο της Λέσχης Βilderberg, τους παράγοντες που εμπλέκονται στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, τη θέση της Ελλάδας και τη σημερινή απειλή μιας παγκόσμιας οικονομικής ανάφλεξης.

Διαδικτυακό κανάλι Ιnfowars
9 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Patrick Henningsen (Infowars): Κυκλοφορεί η φήμη ότι η Bilderberg είναι ήδη σε πανικό για το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα εμπνεύσει και άλλες προβληματικές οικονομίες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, για παράδειγμα, να κάνουν το ίδιο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε το παράδειγμα της Ισλανδίας, η οποία έχει σημειώσει ανάκαμψη μερικά μόλις χρόνια μετά από μια μεγάλη κρίση χρέους, που την βύθισε σε τέλμα.

Μax Keiser: Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη. Η Γερμανία δεν το επιθυμεί αυτό, και επιπλέον υπάρχει το γεγονός ότι η Ελλάδα υπέγραψε αυτά τα μνημόνια στα οποία έχουμε πολλές φορές αναφερθεί, με την "τρόικα", όπως την λένε οι Έλληνες, με αποτέλεσμα να έχουν οι πολιτικοί εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας σε αυτές τις εξωτερικές δυνάμεις. Όλα, επομένως, εξαρτώνται από τη Γερμανία και η Γερμανία δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας. Δεν εξαρτάται από τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή. Οι Έλληνες έχουν χάσει την εθνική κυριαρχία τους. Δεν είναι στα χέρια τους η υπόθεση, αφού τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα του λόγου.

Η Γερμανία, από την άλλη πλευρά, θέλει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, αφού έτσι διατηρείται το ευρώ σχετικά "φθηνό". Αν στην ευρωζώνη υπήρχαν μόνο η Γαλλία και η Γερμανία, το ευρώ θα ήταν 20-30% ακριβότερο και το μοντέλο εξαγωγών αυτών των δύο χωρών θα κατέρρεε. Επομένως, οι Γερμανοί παίζουν ένα υποκριτικό παιχνίδι και το παίζουν θαυμάσια, η οικονομία τους αναπτύσσεται, τα ποσοστά απασχόλησής τους αυξάνονται, τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας έχουν πλεόνασμα, και απλά κάνουν πλιάτσικο στους υπόλοιπους.

Αν δούμε λίγο την ιστορία, πώς έγινε η επανένωση των δύο Γερμανιών, αυτό απαγορευόταν κανονικά μετά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά στην Γερμανία επετράπηκε να το κάνει λόγω του όλου σεναρίου με την ίδρυση της ευρωζώνης. Με την επανένωση αυτή, η Γερμανία έχει αναχθεί στην υπερδύναμη της Ευρώπης. Αυτό είναι ενδιαφέρον, το λιγότερο, καθώς βλέπουμε το κινέζικο σενάριο να περνάει στο περιθώριο, το αμερικάνικο σενάριο να περνάει στο περιθώριο, το βρετανικό σενάριο να περνάει στο περιθώριο, αλλά το γερμανικό σενάριο γίνεται όλο και πιο κεντρικό. Τέλειο σενάριο για τη Γερμανία.

Η θέση της Ελλάδας σε αυτό το "Matrix" είναι εξαιρετικά επισφαλής. Πρόκειται για μια μικρή οικονομία, της οποίας όλα τα "ασημικά" αγοράζονται από ξένους. Είναι κρίμα γιατί η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμα και πολύ προσοδοφόρα "ασημικά": ισχυρή εμπορική ναυτιλία, τουριστική βιομηχανία…

Patrick Henningsen (Infowars): …και χρυσό. Τα χρυσωρυχεία της ιδιωτικοποιήθηκαν και ξεπουλιούνται.

Μax Keiser: Ακριβώς. Η ανακοίνωση μιλάει για 111 τόνους χρυσού. Και όλα αυτά έχουν δοθεί σαν ενέχυρο στην "τρόικα" μέσω των μνημονίων. Οι Έλληνες διαθέτουν σημαντικούς και προσοδοφόρους πόρους, αλλά θα περάσουν στην κατοχή ξένων.

Αυτό το κατάφεραν οι δανειστές επειδή η Ελλάδα είναι σχετικά μικρή χώρα. Το μοντέλο είναι το γνωστό μοντέλο εξαγοράς της Wall Street. To ίδιο το ΔΤΝ έχει χρεοκοπήσει. Υποτίθεται ότι διαθέτει τα κεφάλαια και δανείζει ποσά σε διάφορες χώρες, αλλά πρέπει πρώτα να τα δανειστεί από τις αγορές και στη συνέχεια να τα δανείσει σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το ΔΝΤ ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, δεν είχε λόγο ύπαρξης, αλλά τώρα με αυτή την ευρωπαϊκή "ιστορία" βρήκαν την αφορμή να πάνε και να δανειστούν τρισεκατομμύρια και στη συνέχεια να τα δανείσουν σε διάφορες χώρες, με σκοπό να τις γονατίσουν σε τέτοιο σημείο που να αναγκαστούν να ξεπουλούν ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουν για να αποπληρώσουν το "χρέος", για το οποίο ούτε καν είναι υπεύθυνες. Τα πολύτιμα "ασημικά" καταλήγουν στα χέρια του ΔΝΤ, που τα πασάρει στους δανειστές. Την Christine Lagarde και τους υπόλοιπους του ΔΝΤ τους ενδιαφέρει το ρευστό.

Μιλάμε, λοιπόν, για λεηλασία. Και η Ελλάδα έχει στρατηγική σημασία γιατί αυτή τη στιγμή λειτουργεί σαν επενδυτικός όμιλος. Είναι σαν τις μικρές εταιρείες που είναι εξαιρετικά κερδοφόρες και τις λιμπίζονται άτομα όπως ο Mitt Romney στα νιάτα του, όταν ήταν επενδυτής και έμαθε πώς να κάνει επιθετικές εξαγορές, να χωρίζει μετά την κάθε εταιρεία σε κομμάτια…

Patrick Henningsen (Infowars): …όπως ο James Goldsmith, για παράδειγμα.

Μax Keiser: Όπως ο Goldsmith στην δεκαετία του '80 και άλλοι τέτοιοι. Έγιναν άσοι στην "τέχνη". Η διαφορά με τη σημερινή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα εξαγοράζουν το δημόσιο των χωρών και την εθνική κυριαρχία τους. Έχουμε, λοιπόν, από τη μια πολιτικούς που βάζουν υποθήκη τα "ασημικά" της χώρας τους για να εξασφαλίσουν ένα δάνειο, μέσω του οποίου η χώρα παραδίδεται στα χέρια ξένων. Ξεπουλιούνται τα "ασημικά" φθηνά, πουλιούνται σε άλλους ακριβά και βγαίνει μεγάλο κέρδος. Αλλά ο λαός έχει χάσει την εθνική κυριαρχία της χώρας του και έχει χάσει τη δουλειά του. Είναι το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει με κάθε ξεπούλημα εταιρείας: ο κόσμος απολύεται. Ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα έχει αγγίξει τραγικά επίπεδα.

Ο ρόλος που παίζει η σύνοδος της Bilderberg είναι σημαντικός, αφού προσφέρει την ευκαιρία σε διάφορους "παίκτες" να συγκεντρωθούν σε ένα χώρο και να συζητήσουν, με άκρα μυστικότητα, πώς ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά τα πράγματα.

Kαι δεν το θεωρώ τυχαίο ότι αυτή η κρίση πήγε από την Ιρλανδία στην Ελλάδα και έπειτα στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Αυτή είναι ακριβώς η φάση κατά την οποία επεκτείνουν τα θησαυροφυλάκιά τους και δεν έχει να κάνει, φερ' ειπείν, με το γεγονός ότι κάτι σοβαρό έτρεχε σε αυτές τις χώρες. Δεν άρχισε ξαφνικά να βαράει κάποιος συναγερμός στην οικονομία της Ισπανίας και μετά μπήκε η χώρα σε κρίση και μετά μια μικρότερη οικονομία άρχισε να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, βάσει της λογικής των περιφερειακών οικονομιών. Οι συγκεκριμένες χώρες επιλέχθηκαν κατά σειρά με κριτήριο το πόσο ευάλωτες ήταν.

Patrick Henningsen (Infowars): …όπως σε μια σχεδιασμένη επίθεση κυνηγού εναντίον ενός θηράματος…

Μax Keiser: Σαν μια κυνηγετική επίθεση, ακριβώς. Έχουμε λοιπόν την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Είναι όλες τους χώρες της περιφέρειας της ΕΕ. Τις έβαλαν όλες στο τραίνο του χρέους και όσο αυξάνεται το χρέος τους, τις βλέπουμε να αυξάνουν και το ποσό των δανείων τους. Μιλάμε για ένα τρισεκατομμύριο ή δύο τρισεκατομμύρια σήμερα, στην περίπτωση της Ισπανίας.

Το θέμα είναι τι θα κάνουν στην επόμενη φάση. Ποιά χώρα θα χτυπήσουν; Τη Γαλλία; Είναι μια πιθανότητα. Και η Βρετανία είναι ενδιαφέρουσα επιλογή για το ίδιο είδος "δραστηριότητας".

Patrick Henningsen (Infowars): Τι συμβαίνει λοιπόν; Αν δούμε τις παλιότερες δραστηριότητες του ΔΝΤ, στις δεκαετίες '60, '70 και '80 έτρωγαν ζωντανή την Αφρική. Μετά έφαγαν τη Λατινική Αμερική και στη συνέχεια τη νοτιοανατολική Ασία. Τι γίνεται λοιπόν; Έφαγαν όλους που μπορούσαν να φάνε και τώρα επιστρέφει το τραπεζικό καρτέλ και προσπαθεί να φάει και από τον βιομηχανοποιημένο κόσμο, την Ευρώπη και μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά; Αυτό βλέπουμε να γίνεται τώρα;

Μax Keiser: Είναι μεγάλο θέμα αυτό. Η Νότια και Κεντρική Αμερική άρχισαν να τρώγονται ζωντανές καθώς οι επεκτατιστές εισέβαλαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Και οι δημοκρατίες που αναδύθηκαν στην περιοχή συνέπεσαν με την εμμονή των ΗΠΑ με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Στην Αφρική τους προέκυψε ξαφνικά ένας μεγάλος ανταγωνιστής στην περιοχή: η Κίνα, μια χώρα που μπήκε στο παιχνίδι με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Δεν βομβάρδιζε τους λαούς για να τους αρπάξει τα "ασημικά". Οι Κινέζοι ξοδεύουν πολύ χρήμα για να αναπτύξουν μια περιοχή. Η Κίνα, λοιπόν, αναπτύσσεται σε αυτές τις περιοχές και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εμπλακούν εκεί και να της κόψουν τη φόρα, αφού η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος δανειστής τους. Οι ΗΠΑ χρωστούν τρισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα. Δεν τους έμεινε άλλη επιλογή, λοιπόν, εκτός από τους λαούς της Ευρώπης και τον ίδιο τον αμερικανικό λαό.

Αυτά τα αιμοβόρα κυκλώματα καταστρέφουν τις ίδιες τις ΗΠΑ, καταστρέφοντας την οικονομία της. Πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός δεν έχει πλήρως αντιληφθεί το γεγονός ότι ο ίδιος έχει γίνει θύμα αυτού του ληστρικού μοντέλου των τραπεζών. Το βλέπουμε αυτό σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Φυσικά, έχει δημιουργηθεί το κίνημα "Occupy Wall Street", αλλά είναι ανεπαίσθητη και ακίνδυνη η αντίδραση αυτή. Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος με ένα μαχαίρι να αντιμετωπίσει σε μια μονομαχία έναν αντίπαλο που είναι οπλισμένος σαν αστακός.

Patrick Henningsen (Infowars): Ας πούμε τώρα ότι εσύ είσαι η Γερμανία κι εγώ είμαι η Ελλάδα…. (προς τον οπερατέρ) Την κάμερα εδώ αν μπορείς. Κάνε μας ένα πλάνο να φαίνεται το τραπέζι γιατί θα το πούμε παραστατικά αυτό… Εσύ, λοιπόν, είσαι η ΕΚΤ κι εγώ η Ελλάδα. Θα μου δώσεις δωρεάν εγγυήσεις και θα σου τις επιστρέψω με έντοκες δόσεις; Πώς γίνεται η όλη δουλειά; Μοιάζει με επικίνδυνο παιχνίδι.

Μax Keiser: Τα ποσά δεν πηγαίνουν στην Ελλάδα. Κάνουν κύκλο και καταλήγουν πάλι στην ΕΚΤ και τους δανειστές. Δέκα λεπτά μόνο από κάθε ευρώ καταλήγουν στην Ελλάδα.

Patrick Henningsen (Infowars): Εσύ λοιπόν θα μου δώσεις ένα από αυτά τα πορτοκάλια, που είναι ένα δάνειο 100 δισ. ευρώ. Εγώ είμαι η Ελλάδα και σ' ευχαριστώ θερμά για το πακέτο διάσωσης και για το κούρεμα, αλλά προτού το καταλάβω, το πορτοκάλι γυρνάει σ' εσένα.

Μax Keiser: Για να καταλάβουμε το συγκεκριμένο λογιστικό μοντέλο, θα σκεφτούμε μια χολλυγουντιανή ταινία. Οι παραγωγοί πληρώνονται βάσει του μεγέθους του προϋπολογισμού και όχι βάσει του πόσα εισιτήρια θα κόψει στα ταμεία η ταινία. Η τάση, λοιπόν, είναι να κάνουν τους προϋπολογισμούς όλο και μεγαλύτερους. Από τα 100 εκατομμύρια που στοίχιζε μια ακριβή ταινία, πήγαμε στα 200, μετά στα 250. Προσλαμβάνουν τους μεγαλύτερους σταρς, τους πληρώνουν όλο και περισσότερα, και το μπορούν αυτό, αφού πληρώνονται ανάλογα με τον προϋπολογισμό της ταινίας. Αφού γυριστεί η ταινία και αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους, και πατάτα να είναι δεν τους νοιάζει αφού ήδη πληρώθηκαν τα λεφτά. Αλλά στο "θέατρο" της παγκόσμιας οικονομίας, όταν ο μεγάλος χάνει, αυτός που την πληρώνει είναι ο ανυπεράσπιστος λαός, μέσω των μέτρων λιτότητας. Το αποτέλεσμα είναι παρανοϊκές καταστάσεις που δεν φανταζόμασταν ούτε κατά διάνοια πριν.

Τον 18ο αιώνα στη Γαλλία έκλεβε το κράτος την περιουσία της Εκκλησίας, γίνονταν καπνός τα χρήματα από τους επιτήδειους, ενώ οι φτωχοί πεινούσαν μέχρι που ξαφνικά ξέσπασε η Επανάσταση.

Σήμερα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι αναταράξεις είναι παγκόσμιες. Όταν μια οικονομία σωριάζεται, όπως είδαμε να συμβαίνει στην Αίγυπτο, αλλά και στην Τυνησία, προκαλείται ένα ωστικό κύμα που κάνει τον γύρο του κόσμου. Και στην περίπτωση της Ευρώπης, δεν έχει σημασία αν θα είναι η Ελλάδα πρώτη ή η Ιρλανδία. Έχουμε απλά μια διαίσθηση ότι αυτό που επιδιώκεται τελικά είναι η αλλαγή καθεστώτος.

Patrick Henningsen (Infowars): Τώρα έτσι που μας το έθεσες, … "αλλαγή καθεστώτος"…

Μax Keiser: Αλλαγή καθεστώτος, ναι.

Patrick Henningsen (Infowars): …σε αυτό εμπλέκονται και άλλα ιδρύματα και οργανισμοί, όχι μόνο τραπεζοπιστωτικοί, αλλά και πολιτικοί. Σ' ευχαριστώ πολύ, Μαξ Κάιζερ.

Μax Keiser: (σηκώνοντας ένα πορτοκάλι) Την Ισπανία μπορώ να την πάρω μαζί μου;

Patrick Henningsen (Infowars): Και την Ισπανία μπορείς να πάρεις και το Λιχτενστάιν και το Λουξεμβούργο.

Μax Keiser: (ζυγίζοντας το μεγαλύτερο πορτοκάλι στα χέρια του) Να και η Γερμανία. Μόνο που μυρίζει απαίσια.

Patrick Henningsen (Infowars): Είδες τι κάνει η λιτότητα; Σου 'χα πει ότι θα σε κερνούσα μεσημεριανό και ήρθα με πορτοκάλια.

Μax Keiser: Να 'σαι καλά.

Patrick Henningsen (Infowars): Σ' ευχαριστώ κι εγώ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr