Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΠΙΟ ΜΑΥΡΑ ΚΙ ΑΠ' ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!!!

Ρόμπερτ Ζέλικ : "Έρχεται χειρότερη οικονομική κρίση από του 2008".


Ρόμπερτ Ζέλικ : "Έρχεται χειρότερη οικονομική κρίση από του 2008" 
 
Η κρίση στην ευρωζώνη θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ προβλέποντας μία χειρότερη κρίση από αυτή του 2008.

Η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε μία «νέα και πιο επικίνδυνη» φάση εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Australian, ο Ζέλικ είπε ότι το πρόβλημα του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτή τη στιγμή πιο ανησυχητικό από τις «μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες» συνέπειες της υποβάθμισης του αμερικανικού αξιόχρεου που προκάλεσε πανικό στις αγορές.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας και διαφορετικής θύελλας--δεν είναι η ίδια (κρίση) με του 2008,» τόνισε ο Ζέλικ.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος πέρασε από μια δύσκολη ανάκαμψη---με μια καλή ανάπτυξη για τις αναδυόμενες οικονομίες και χώρες όπως η Αυστραλία και μια μικρότερη για τις πιο αναπτυγμένες χώρες-- σε μια νέα και πιο επικίνδυνη φάση»,
εξηγεί ο Ζέλικ.

«Αυτό που διδαχτήκαμε από το 2008 είναι ότι όσο πιο πολύ περιμένουμε τόσο αυστηρότερα μέτρα πρέπει να λαμβάνουμε», τόνισε ο Ζέλικ και κάλεσε τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να διατηρήσει, παρά τις ταραχές, τα μέτρα λιτότητας, τα οποία είναι «πραγματικά απαραίτητα».

Εφεδρεία στο Δημόσιο: Κριτήρια κατάταξης για μετατάξεις.


Εφεδρεία στο Δημόσιο: Κριτήρια κατάταξης για μετατάξεις 
 
Εμφαση στους τίτλους σπουδών, στην προϋπηρεσία αλλά και σε κοινωνικά κριτήρια όπως η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση δίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου θα καταταγεί το πλεονάζον προσωπικό των φορέων που θα εξυγιανθούν, θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν
το επόμενο διάστημα.

Με τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας για να σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το οποίο παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», θα μοριοδοτηθούν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι προκειμένου να ενταχθούν στον πίνακα εργασιακής εφεδρείας.

Ωστόσο το εισιτήριο μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο θα πάρει περιορισμένος αριθμός, καθώς η συντριπτική πλειονότητα χιλιάδων εργαζομένων των φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα - το πρώτο πακέτο συγχωνεύσεων και καταργήσεων αφορά 7.000 υπαλλήλους - θα έχει ουσιαστικά ευκαιρία απασχόλησης κυρίως σε εποχικές θέσεις.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. «Κανείς δεν θα απολύεται, αλλά δεν θα αμείβεται» είναι πάντως η λογική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στη βάση αυτή κανείς από όσους ενταχθούν στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας δεν θα διαγράφεται εάν δεν βρει μόνιμη θέση στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ούτε θα διατηρήσει το μισθολογικό του καθεστώς μετά την πάροδο του ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνει το 60% των αποδοχών του.
Το πλεονάζον προσωπικό θα καθορίζεται από τον ίδιο τον φορέα, που θα εξυγιαίνεται, θα συγχωνεύεται ή θα καταργείται και ο οποίος θα ενημερώνει σχετικά το ΑΣΕΠ. Παράλληλα, οι πλεονάζοντες υπάλληλοι θα πρέπει, προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας, να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΑΣΕΠ, καταθέτοντας και όλα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα τους.

Βάσει των δικαιολογητικών το ΑΣΕΠ θα προχωρεί στη συνέχεια στην κατάταξη των πλεοναζόντων υπαλλήλων, με βάση τα κριτήρια και τα μόρια που θα περιλαμβάνονται στο Προεδρικό Διάταγμα, και θα καταρτίζει τον Πίνακα Κατάταξης Πλεονάζοντος Προσωπικού ανά κλάδο και ειδικότητα.

Ο πίνακας αυτός είτε θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είτε απλώς θα δημοσιοποιείται από την ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ενστάσεις. Μετά την εξέταση των ενστάσεων το ΑΣΕΠ θα καταρτίζει τον οριστικό πίνακα.
Κάθε χρόνο με βάση τα αιτήματα των φορέων για προσλήψεις τακτικού προσωπικού θα καθορίζεται και ο αριθμός των θέσεων που μπορούν να καλυφθούν από τους εντασσόμενους στον πίνακα εργασιακής εφεδρείας, με δεδομένη την πρόβλεψη πως δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% των μόνιμων θέσεων ετησίως.

Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τις συνολικές θέσεις που θα αιτηθούν οι φορείς θα επιδιωχθεί να βρεθούν εκείνες που είναι συναφείς με τα προσόντα όσων έχουν ενταχθεί στον Πίνακα Εργασιακής Εφεδρείας και θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτούς.
Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα εκδίδει ξεχωριστή προκήρυξη για τις θέσεις αυτές, για τις οποίες θα έχουν δικαίωμα μόνο οι ενδιαφερόμενοι από τον πίνακα να υποβάλουν αίτηση και να αναφέρουν τις προτιμήσεις τους για τον φορέα που επιθυμούν να μεταφερθούν. Βάσει των αιτήσεων η Αρχή θα προχωρεί στην επιλογή των κατάλληλων για τις θέσεις.
Η κατάταξη θα γίνεται ανά κλάδο ή ειδικότητα και βάσει της βαθμολόγησης συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων που ορίζονται για κάθε εκπαιδευτική κατηγορία (πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα προβλέπονται δύο διαφορετικές κατηγορίες για τον χρόνο υπηρεσίας που διαθέτουν οι εντασσόμενοι στον πίνακα και ο οποίος θα μοριοδοτείται. Πρόκειται για την εργασιακή εμπειρία τους και τον χρόνο προϋπηρεσίας στον φορέα που καταργήθηκε ή συγχωνεύθηκε.
Ως εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση μίσθωσης έργου σε φορείς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του τίτλου σπουδών ή της ειδικότητας μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών.

- προϋπηρεσια. Ωστόσο, δεν προσμετράται εκ νέου ως εμπειρία ο χρόνος προϋπηρεσίας στον φορέα που καταργείται ή συγχωνεύεται και για τον οποίο λαμβάνουν διαφορετικές μονάδες.
Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν και όσον αφορά την οικογενειακή κατάσταση των εντασσομένων στον πίνακα.

Ετσι, ορίζεται πως τα τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας μπορούν να λάβουν τα μόρια που προβλέπονται μέχρι και τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας τους.
Αντιστοίχως, δικαίωμα μοριοδότησης έχουν οι πολύτεκνοι ή τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας και μετά την ενηλικίωση των τέκνων και μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Οσοι είναι ταυτόχρονα πολύτεκνοι και τέκνα πολύτεκνης οικογένειας μπορούν να επιλέξουν τις μονάδες μόνο για μία από τις ιδιότητές τους.
Στην περίπτωση όμως υπαλλήλου που είναι ταυτόχρονα πολύτεκνος ή τέκνο πολύτεκνου και γονέας ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, τότε η βαθμολογία είναι αθροιστική και για τα δύο κριτήρια.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Σε βαθιά ύφεση η οικονομία - Μείωση 6,9% του ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο.

image


Μείωση κατά 6,9% παρουσίασε κατά το 2ο τρίμηνο του 2011 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2010, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Η μείωση στην εγχώρια ζήτηση (τελική καταναλωτική δαπάνη και ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) συμβάλλει στη μείωση του ΑΕΠ, η οποία αντισταθμίζεται εν μέρει από τη βελτίωση που σημειώθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο.
Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2011 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις για τους δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες. Η αναθεώρηση αυτή επηρεάζει το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές, ενώ η επίπτωσή της στο ΑΕΠ σε σταθερές τιμές είναι αμελητέα.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.....

Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου απόψε 13 Αuγούστου: Πρόγραμμα.


Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου απόψε 13 Αuγούστου: Πρόγραμμα 
 
Έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το συγκεκριμένο βράδυ, ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μεγαλείο των ελληνικών αρχαιοτήτων υπό το φως της μεγαλύτερης πανσέληνου του έτους.
Με μελωδίες, ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό την πανσέληνο σήμερα το βράδυ.

Ωστόσο, το αιώνιο μνημείο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, δεν θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση. Θα παραμείνει κλειστός για λόγους προστασίας των μνημείων του βράχου αλλά και των ίδιων των επισκεπτών, καθώς σύμφωνα με την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι προηγούμενοι εορτασμοί σημαδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα.

Ένα από αυτά ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, ο οποίος την περσινή χρονιά ξεπέρασε τα 15.000 άτομα (σσ. φέτος εκτιμάται ότι θα αυξανόταν κατά τουλάχιστον 35%). Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν συνωστισμοί, εκνευρισμοί, καθυστερήσεις, αλλά και φαινόμενα παραβατικότητας, από άτομα που επωφελήθηκαν του συνωστισμού και του ημίφωτος.

Επιπλέον, το σκοτάδι εμποδίζει την κίνηση των επισκεπτών στην ολισθηρή και ανώμαλη επιφάνεια του ιερού Βράχου, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών, κυρίως στο σημείο της μεταλλικής κλίμακας του Μνημείου του Αγρίππα, το οποίο είναι κατηφορικό και σκοτεινό.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των μνημείων, η αρμόδια Εφορεία θεωρεί ότι, λόγω του όγκου των επισκεπτών, δεν είναι δυνατή η σωστή φύλαξη και προφύλαξη του χώρου. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται στο δυτικό τμήμα του Παρθενώνα και στη νότια πλευρά των Προπυλαίων, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και σκαλωσιές των έργων της αναστήλωσης.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους και τις εκδηλώσεις που φιλοξενούν:

http://www.madata.gr/free-time/125411.html

ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!!

Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!


Μόλις… 116,5 βαθμοί ήταν η διαφορά που χώριζε τον Ολυμπιακό με τον Εθνικό, στο τέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κολύμβησης. Οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν 412 βαθμούς, έναντι 295,5 του Εθνικού, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν τρίτος, με 164,5 βαθμούς.
Ο Ολυμπιακός είχε την Παρασκευή πέντε πρωτιές στο ανοικτό κολυμβητήριο του Αλίμου. Η Νόρα Δράκου νίκησε στα 100μ. ελεύθερο, ο Στέφανος Δημητριάδης στα 200μ. πεταλούδα, οι Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάννα Λυμπερτά στα 1.500μ., ενώ επικράτησε και η ομάδα 4x100 μεικτή ομαδική, με τους Χασιώτη, Καρπουζλή, Δημητριάδη και Μελαδίνη.
Αυτό ήταν το 52ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού και 16ο συνεχόμενο, αφού οι «ερυθρόλευκοι νικάνε συνεχόμενα από το 1996 και μετά, ενώ έχουν χάσει δύο πρωταθλήματα στις τελευταίες 43 διοργανώσεις.
http://www.gavros.gr/article/8300/prwtathlhma-ksana-ston-peiraia/

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟ!!!!!!


ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΠΙΣΩ....ΟΛΟΤΑΧΩΣ!!!! ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ!!!! ΑΔΕΔΥ ....ΚΟΙΜΗΣΟΥ!!!!!

Από 16 Αυγούστου το νέο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες.


Από 16 Αυγούστου το νέο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες 
 

Σε νέους ρυθμούς μπαίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο η δημόσια διοίκηση της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις επιταγές της εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την επιστροφή του κύριου όγκου των δημοσίων υπαλλήλων ξεκινά και ο προγραμματισμός για την προσαρμογή τους στα δεδομένα του νέου ωραρίου.
Το ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν έως τώρα και αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (με εξαίρεση τα ωράρια, που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα κ.λπ).
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των κλάδων Πληροφορικής, Χειριστών Η/Υ κ.λπ.
Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών, και τα λοιπά ΝΠΔΔ θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 15:00. Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται έως τις 14:30.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08:00 έως 14:00.
Έως την περασμένη Δεύτερα, 8 Αυγούστου, οι δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους με το ωράριο εργασίας της επιλογής τους. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης κατ’ επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων μπορούν να είναι από τις 07:00 έως τις 15:00, από 07:30 έως 15:30, από 08:00 έως 16:00, από 08:30 έως 16:30, ή, τέλος, από 09:00 έως 17:00

ΤΑ ΝΕΑ

Ποιές ελληνικές τράπεζες συγχωνεύονται το Σεπτέμβρη.

 

Ποιες τράπεζες κολοσσοί της ελληνικής οικονομίας προτίθενται να συγχωνευτούν από Σεπτέμβρη; Πώς θα κλείσουν τα πολυπόθητα deals;

«Η ανακοίνωση για πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα ανοίξει το χορό των deals στις ελληνικές τράπεζες» δήλωσε, με χαρακτηριστικό τρόπο πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας, τονίζοντας ταυτόχρονα, «δε γνωρίζω τι θα γίνει με την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, πάντως είμαι σίγουρος ότι, με αφορμή αυτό, θα λάβει χώρα μια σειρά από deals για τις τράπεζες, ενώ θα αλλάξει πραγματικά ριζικά ο κλάδος».
Στη συνέχεια το συγκεκριμένο στέλεχος, ρωτήθηκε τι εξελίξεις βλέπει για τον κλάδο των τραπεζών και από τη συζήτηση προκύπτουν τα ακόλουθα:
Το στέλεχος θεώρησε πολύ δύσκολο να ξαναζεσταθεί το deal της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.
Απέκλησε το deal EFG Eurobank – Alpha Bank, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν ενώσεις το μενταλιτέ και το δυναμισμό, κυρίως, των υψηλόβαθμων στελεχών αυτών των δύο τραπεζών, κινδυνεύεις να τινάξεις τη νέα τράπεζα στον αέρα».
Θεώρησε ως το πιο πιθανό deal, αυτό μεταξύ της Τράπεζα Πειραιώς με τη Marfin Popular Bank.
Τέλος, στο ερώτημα για deal μεταξύ Εθνικής Τράπεζας – EFG Eurobank, η απάντηση, με χαρακτηριστικό ύφος, ήταν, ουδέν σχόλιο.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/08/trapezes-sygxoneuontai/#ixzz1UmsawQtt

ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ......

Πως θα γλιτώσετε 7 χρόνια δουλειά;

 
 
 Από 2.000 ευρώ το κόστος για την αναγνώριση
- Ποιοι έχουν δικαίωμα να αναγνωρίσουν πλασματικά χρόνια από φέτος
- Διαβάστε όλη την εγκύκλιο - Παραδείγματα

O πλασματικός χρόνος ασφάλισης ξεκινά από τα 4 και φτάνει τα 7 χρόνια και μπορούν να τον αναγνωρίσουν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 έως το 2014.

Ο συνολικός αυτός χρόνος, συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

'Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα το 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τέσσερα έτη, όσοι θεμελιώνουν το 2012 αναγνωρίζουν πέντε έτη, το 2013 έξι έτη και το 2014 και μετά επτά έτη.

Όλη η διαδικασία θέλει προσοχή γιατί σε περίπτωση που δεν θεμελιώνετε δικαίωμα συνταξιοδότησης, οι εισφορές που θα καταβάλλετε για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων ασφάλισης δεν επιστρέφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

 
 

ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΜΑ!!!!!

Παρασκευή βροχή από αστέρια, το Σάββατο Πανσέληνος.


Παρασκευή βροχή από αστέρια, το Σάββατο Πανσέληνος 
 
Απόψε Παρασκευή 12 Αυγούστου, οι Περσίδες θα φωτίσουν τον ουρανό με μία ασημένια βροχή 100 μετεώρων ανά ώρα. Το φαινόμενο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου.

Αλλά και το Σάββατο το βράδυ έρχεται ένα ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι να σας κρατήσει παρέα μέχρι το πρωϊ.
Φέτος έχουμε, όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό, λόγους να ρεμβάσουμε. Πρώτον γιατί το ρεμβάζειν είναι οικονομικό. Δεύτερον η παρατήρηση των φαινομένων του ουρανού εκπίπτει φόρων. Ο ουρανός δεν εντάσσεται στο μνημόνιο, ίσος είναι ο μόνος που έχει γλιτώσει γιατί από γη και ακίνητα στερέψαμε. Τρίτον η πανσέληνος δεν έχει εισιτήριο (έχει...ελευθέρας) ενώ οι ώρες προβολής είναι όσες και όποτε θες. Και τέλος πάντων, επειδή το Φ.Π.Α. από Σεπτέμβρη θα μας... «αφήσει με την όρεξη», να χορτάσουμε λιγάκι ουρανό. Γιατί έχουμε ξεμείνει από «ψιλά» και από πατρίδα...

Αν θέλετε θάλασσα έχει καλώς, διαλέξτε κατεύθυνση, από θάλασσα έχουμε περίσσευμα. Αν θέλετε ορεινά πάρτε τα βουνά. Αν πάλι προτιμάτε κάτι σε «αρχαίο πνεύμα αθάνατο», έχετε πολλές επιλογές, καθώς 75 αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και το Μουσείο της Ακρόπολης, θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ της 13ης Αυγούστου. Εξαίρεση ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στους οποίους γίνονται αναστηλωτικές εργασίες. Αν πάλι θέλετε να συνοδεύσετε το ρομάντζο υπό το σεληνόφως μετά μουσικής, θεάτρου και άλλων δημοσίων θεαμάτων και αυτό γίνεται, καθώς σε κάθε γωνιά της χώρας διοργανώνονται συναυλίες, παραστάσεις και εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.
Για μια ακόμη χρονιά, οι «Περσείδες», οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, δίνουν το ραντεβού με τους ουρανούς της Γης. Το μοναδικό υπερθέαμα της «βροχής από πεφταστέρια» θα κορυφωθεί τη νύχτα της Παρασκευής 12 Αυγούστου όπου θα πέφτουν περίπου 100 μετέωρα την ώρα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Στην Ελλάδα το θέαμα θα είναι ορατό, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική.

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν. Πρόβλεψη, πάντως, δεν γίνεται.

Φέτος το φαινόμενο θα είναι ορατό μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι ειδικοί πάντως της NASA, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, εκτιμούν ότι πρέπει να αναμένεται πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50-80 την ώρα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μετά το 2007 υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από ποτέ για την παρακολούθηση του φαινομένου, κυρίως από σκοτεινές περιοχές στην εξοχή, ώστε να μην παρεμβάλλεται η φωταύγεια των πόλεων.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη.

Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά.

Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Τα μετέωρα -που σπάνια φτάνουν στη Γη, καθώς καίγονται κατά την πτώση τους τελείως- μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο νυχτερινό ουρανό, ιδίως στα πιο σκοτεινά τμήματά του, όταν δεν υπάρχει φεγγάρι.
Star.gr
http://www.madata.gr/free-time/125143.html

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ......

Τρείς προβλέψεις για το μέλλον.

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει μια πρόβλεψη;
Και αν αυτή η πρόβλεψη είναι για τον κόσμο του 2080; Αφού εμείς και ακόμα και τα παιδιά μας θα έχουμε γίνει ασυνείδητα μόρια που θα αιωρούνται στο σύμπαν για τα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια ώσπου και αυτά στο τέλος θα επιστρέψουν στο τίποτε;
Κανένα ενδιαφέρον θα έλεγε μια γάτα αν μπορούσε να μιλήσει.
Ο άνθρωπος όμως είναι αλλιώς. Νοιάζεται σχιζοφρενικά πολύ. Ο Σκρούτζ ακόμα και ετοιμοθάνατος κάθεται πάνω στο βουνό με τα λεφτά του και δεν λέει να προσφέρει ούτε ένα κομμάτι ψωμί για το παιδί που του λέει κάθε χρόνο τα κάλαντα.

Πρώτη Πρόβλεψη




Ο George Friedman εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος Stratfor (Strategic Forecasting Inc.) κάνει μαύρες κι άραχνες προβλέψεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα μας. Η Ελλάδα του αύριο είναι επαρχία της αναγεννημένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πες – πες, στο τέλος θα το πιστέψουμε και μείς), η Γερμανία έχει ξεπέσει, η Γαλλία ομοίως, η Ρωσία έχει ηττηθεί στρατιωτικά από την Τουρκία που είναι η κυρίαρχη δύναμη όλου του ισλαμικού κόσμου και στη θέση της σημερινής χριστιανικής Εσπερίας δεσπόζει η Πολωνία, κραταιά και ισχυρή, γιατί …… δεν κινδυνεύει από πληθυσμιακό μαρασμό και γήρανση.
Μήπως σ αυτή τη δύνη της κατάρρευσης βρίσκονται και οι ΗΠΑ;;
Κάθε άλλο. Η επικυριαρχία των ΗΠΑ, μόλις ξεκινάει! Ο George Friedman πιστεύει ότι αμερικάνικη Αυτοκρατορία θα επιζήσει τόσο πολύ όσο και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Η Κίνα θα καταρρεύσει κάτω από την πίεση της φτώχειας που έχει υποχρεώσει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της, ενώ η Ιαπωνία θα καταστεί ένας σοβαρός ανταγωνιστής της μεγάλης υπερδύναμης.
Η Ενέργεια του αύριο, παρότι θα είναι η ηλιακή θα παίρνεται όχι από τη γη, που θα μπορούσε να είναι προσιτή στον καθένα, αλλά από το διάστημα με την βοήθεια μιας τεχνολογίας, κάτοχος της οποίας είναι προφανώς μόνο η Αμερική!

Δεύτερη πρόβλεψη

Ο Parag Khanna πολιτικός επιστήμονας σπουδαγμένος στο Βερολίνο και στο Λονδίνο βλέπει το μέλλον αλλιώς.
Τρία είναι τα κυρίαρχα βασίλεια: Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Και αυτός δεν προβλέπει ανάδειξη της Ρωσίας σε υπερδύναμης, όπως επίσης ούτε της Ινδίας ή της Ιαπωνίας.
Ωστόσο θεωρεί ότι η Ε.Ε. έχει να αντιμετωπίσει πέντε μεγάλα ανοίγματα σε μία επεκτατική και σταθεροποιητική πολιτική.
1. την ενσωμάτωση και τον εξευρωπαϊσμό της Ρωσίας.
2. την ενσωμάτωση όλων των Βαλκανίων
3. Μια διαρκή σχέση με την Τουρκία,
4. που θα επεκταθεί μέχρι την Κασπία θάλασσα
και
5. Την ίδρυση, σύμφωνα με την πρόταση του Σαρκοζύ της «Μεσογειακής Ένωσης» που θα συμπεριλάβει και όλον τον Αραβικό κόσμο της Β. Αφρικής.


Τρίτη προοπτική



είναι η συρρίκνωση του κατοικήσιμου κόσμου σε πράσινες οάσεις όλο και πιο βόρεια, αφού η τροπική ζώνη και η εύκρατη θα έχουν μεταβληθεί σε ακατοίκητες (κόκκινο και κίτρινο) περιοχές.
Ο παραπάνω χάρτης όπως δημοσιεύτηκε στο “Courier International”

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΣΑΛΙΟ!!!!!!

Μειωμένη κατά 25% η κίνηση των θερινών εκπτώσεων.


Μειωμένη κατά 25% η κίνηση των θερινών εκπτώσεων 
 
Μειωμένη κατά 25% σε σχέση με το 2010 είναι η κίνηση των θερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η πλειονότητα των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα  είναι δυσαρεστημένοι με τις πωλήσεις τους κατά την περίοδο των τριών πρώτων εβδομάδων των θερινών εκπτώσεων και συγκεκριμένα για το διάστημα από 15/7 έως 10/8/2011, ενώ  εκφράζουν έντονη απογοήτευση και αγωνία, αφού η μέχρι τώρα κίνηση είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότερη από πέρυσι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα πρώτα στοιχεία των Εμπορικών Συλλόγων, που προχώρησαν σε δειγματοληπτικές  έρευνες στις περιοχές τους, προκύπτει ότι ανεξαρτήτως του ποσοστού μείωσης, 8 στους 10 εμπόρους  επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία του τζίρου τους, ενώ 2 στους 10 δηλώνουν ότι ο τζίρος τους κινείται στα ίδια, εξίσου χαμηλά περσινά επίπεδα. Τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων στις βιτρίνες των καταστημάτων, από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν συγκίνησαν τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι  πολύ διστακτικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, παρά τις κατά τουλάχιστον 15% φθηνότερες φετινές εκπτωτικές τιμές.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η μείωση του τζίρου τις πρώτες είκοσι ημέρες των θερινών εκπτώσεων είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού κυμαίνεται στο -25%,  σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος μέσος όρος κατέγραψε  μείωση -20%. Η χρήση των πιστωτικών καρτών τη θερινή περίοδο περιορίστηκε στις περιπτώσεις άτοκων δόσεων, ενώ γενικά ήταν και πάλι μειωμένη, γεγονός που συνεχίζει να οφείλεται στην υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών και φυσικά στα υψηλά επιτόκια χρέωσης. Όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου είχαν επηρεαστεί  από την καθίζηση της κατανάλωσης, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εισοδημάτων, στην αύξηση της φορολογίας και στην εντεινόμενη αβεβαιότητα.

Αναλυτικά, οι αρχικές εκτιμήσεις για το πρώτο εικοσαήμερο των εκπτώσεων  δείχνουν στην ένδυση – υπόδηση  μια μείωση τζίρου κατά 22-25%, στον οικιακό εξοπλισμό, στα  ηλεκτρικά είδη και έπιπλα 20-23%, στα βιβλία – χαρτικά και δώρα 20-22%.  Τα πολυκαταστήματα, επίσης, παρουσιάζουν μια σημαντική μείωση των πωλήσεών τους στα επίπεδα του 7-10%. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι το ίδιο διάστημα τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων επίσης εμφανίζουν μείωση κατά 6-8 %, ενώ στα μικρότερα καταστήματα τροφίμων, ποτών και καπνού η αρνητική μεταβολή του δείκτη κύκλου εργασιών κυμαίνεται από 17-20%. Η πορεία των θερινών εκπτώσεων είναι φέτος πολύ χειρότερη, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στους τουριστικούς προορισμούς.

Το μόνο ίσως θετικό συμπέρασμα κατά την ΕΣΕΕ είναι ότι οι είναι οι φθηνότερες καλοκαιρινές τιμές και η ικανοποίηση ότι οι θερινές εκπτώσεις με την έναρξή τους, έριξαν φέτος τον πληθωρισμό  στο 2,4% σε σύγκριση με το 5,5% του Ιουλίου του 2010.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ...ΟΙ ΑΛΥΣΣΙΔΕΣ ΜΑΣ!!!!!

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το ΑΦΜ τους.


Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το ΑΦΜ τους 
 
Αντιμέτωποι με την αφαίρεση του ΑΦΜ τους θα βρεθούν από την 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα χρόνια ή έχουν δημιουργήσει εταιρείες - μαϊμού ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στην Εφορία. Με το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ το υπουργείο Οικονομικών δένει τα χέρια των φοροπαραβατών αφού, μεταξύ των άλλων, δεν θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να μεταβιβάζουν ακίνητα ή ακόμα και να λάβουν δάνειο από τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό τους αναγκάζει να περάσουν από την Εφορία, αν θέλουν πίσω τον ΑΦΜ τους. Το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ αγγίζει περισσότερο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ιδιαίτερη αυστηρότητα για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές με χώρες της ΕΕ, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστους ακόμα και μισθωτούς ή συνταξιούχους.

Οι... μοιραίες παραβάσεις. Οι παραβάσεις που οδηγούν σε μπλοκάρισμα του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου περιγράφονται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την εκκαθάριση του υποσυστήματος Μητρώου Taxis, στην οποία ορίζεται ότι καθίσταται ανενεργός ο ΑΦΜ επιτηδευματία, φυσικού ή μη φυσικού προσώπου όταν:
n εμφανίζονται στο υποσύστημα Μητρώου Taxis με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία ή
n δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα έτη ή
n από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι δεν υφίσταται οικονομική δραστηριότητα επιτηδευματία ή επιχείρησης ή προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για να πάρει ΑΦΜ.
Οι διαδικασίες εκκαθάρισης του Μητρώου Taxis θα αρχίσουν την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα λάβουν επιστολή από τη ΓΓΠΣ, με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στην Εφορία εντός μηνός ώστε να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και να πληρώσουν τυχόν έξτρα φόρους και πρόστιμα. Μετά την πάροδο της προθεσμίας και εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί, ο ΑΦΜ θα απενεργοποιείται κεντρικά και θα ενημερώνονται αυτόματα όλες οι εφορίες. Στην πραγματικότητα ο ΑΦΜ δεν καταργείται, αλλά αδρανοποιείται. Για να καταστεί ξανά ενεργός, ο φορολογούμενος πρέπει να έχει ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητές του.

Οι επιπτώσεις. Στο μεσοδιάστημα, οι φορολογούμενοι που θα απολέσουν τη φορολογική τους ταυτότητα δεν θα λαμβάνουν επιστροφές φόρου, δεν θα μπορούν να εισπράξουν χρήματα για πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο, θα χάνουν τις φοροαπαλλαγές, δεν θα μπορούν να μεταβιβάζουν ακίνητα, να λαμβάνουν δάνεια από τις τράπεζες και να θεωρούν βιβλία και στοιχεία.
Επίσης, με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ δεν θα λαμβάνουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας καθώς και τα αναγκαία για τις συναλλαγές τους πιστοποιητικά με τη σφραγίδα των εφοριών ούτε θα μπορούν να υποβάλουν οποιαδήποτε φορολογική δήλωση στο μητρώο της Εφορίας είτε στο γκισέ είτε μέσω Διαδικτύου.
Ειδικά κριτήρια απενεργοποίησης του ΑΦΜ προβλέπονται για όσες επιχειρήσεις διενεργούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Η ΑΔΕΔΥ.........ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!

Με "στάση εισπράξεων" απειλεί η ΑΔΕΔΥ το ενιαίο μισθολόγιο.


Με "στάση εισπράξεων" απειλεί η ΑΔΕΔΥ το ενιαίο μισθολόγιο 
 
Στο κόκκινο οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ, με αιχμή τις απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσίων υπαλλήλων για λουκέτα σε υπηρεσίες που εισπράττουν έσοδα και φόρους.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έστειλε χθες νέο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους συνδικαλιστές του Δημοσίου ότι δεν θα δεχθεί συμπεριφορές που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον, μόνο που αυτή τη φορά προχώρησε ένα κλικ παραπάνω, αφήνοντας να γίνει κατανοητό ότι όσοι λειτουργούν εις βάρος του Δημοσίου θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις και θα έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Αφορμή για τη νέα μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος μιλώντας για τις μορφές αντίδρασης του κλάδου στις νέες περικοπές στους μισθούς και στο υπό καθιέρωση ενιαίο μισθολόγιο ανέφερε ότι η μη είσπραξη τελών στα δημόσια ταμεία είναι μία στοχευμένη δράση. Οι δηλώσεις Παπασπύρου ήρθαν λίγες ημέρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου ότι δεν θα γίνεται ανεκτό το καθεστώς της λευκής απεργίας από δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Παπασπύρος είπε στα «ΝΕΑ» ότι «οι κινητοποιήσεις μας θα γίνουν παράλληλα με το νέο μισθολόγιο και το επόμενο μνημόνιο που θα συνοδεύεται από νέα μέτρα εις βάρος μας».

Η πρόκληση του κ. Παπασπύρου πυροδότησε το κλίμα έντασης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι όποιος λειτουργεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον ή το υπονομεύει δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα. «Οταν λες "δεν εισπράττω" αυτό δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, είναι απαράδεκτο», ανέφερε ο κ. Μόσιαλος στον Σκάι για να προσθέσει με νόημα ότι «έχουμε 800.000 δημοσίους υπαλλήλους και ο αριθμός τους είναι περίπου ίσος με τον αριθμό των ανέργων». Ο υπουργός Επικρατείας προχωρώντας ακόμη περισσότερο τη σκέψη του προανήγγειλε ουσιαστικά απολύσεις, εξηγώντας ότι υπάρχουν Πειθαρχικά «τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν» και μάλιστα «να αλλάξουν γιατί δεν μπορείς στα Πειθαρχικά Συμβούλια να έχεις εκπροσώπους των εργαζομένων που κρίνονται εκείνη την ώρα. Αρα, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα τα Πειθαρχικά Συμβούλια».
Επιπλέον, ο κ. Μόσιαλος άφησε αιχμές και για τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να αναπνεύσουν επιτέλους οι αξιοπρεπείς δυνάμεις μέσα στο δημόσιο σύστημα και να αμείβονται καλύτερα και να μην εγκλωβίζονται και να μην εναγκαλίζονται με συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν είναι υπεύθυνες αυτή τη στιγμή».
Ο υπουργός Επικρατείας δεν θέλησε να στραφεί εναντίον του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων. Ανέφερε ότι έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα και, σε πολλούς τομείς, κακοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους - όπως είπε - είναι και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί ποτέ δεν είχαν μέσον για να πάρουν προαγωγή, πότε δεν είχαν μέσον για να πάρουν μια μετάταξη σε μία πιο ήρεμη δουλειά. «Αίσθημα δικαιοσύνης θα πρέπει να κυριαρχήσει» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ.
οι απεργιεσ. Πάντως, στις σκέψεις της Ανώτατης Διοίκησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι να μην προκηρυχθούν απευθείας πανελλαδικές απεργίες, αλλά η συνομοσπονδία να καλύψει συνδικαλιστικά απεργιακές κινητοποιήσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως τα ταμεία των εφοριών. Συνδικαλιστικά στελέχη σημειώνουν πως με τα μέτρα που ελήφθησαν το 2010 αλλά και με τις περικοπές σε επιδόματα, για παράδειγμα του κινήτρου απόδοσης, που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχουν υποστεί μισθολογική μείωση της τάξης του 40%.
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/124880.html

Ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για τις επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις στον Πατραϊκό Κόλπο.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις στον Πατραικό Κόλπο αναφέρθηκε στους προβληματισμούς των καθηγητών Α. Τσελέντη και Γ. Παπαδόπουλου καθώς στο σήμα που έχει δώσει ο ΒΑΝ από τον σταθμό του Πύργου. Ο Αχαιός πολιτικός κατήγγειλε την απαράδεκτη αδράνεια των τοπικών, περιφερειακών, κεντρικών αρμοδίων υπηρεσιών ακόμα μάλιστα και αυτής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Χαρακτηριστικά είπε: «Βρίσκονται όλοι σε θερινή ραστώνη. Ο σεισμικός κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. Επί 20 ημέρες η περιοχή σείεται, οι πολίτες αγωνιούν και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ε, λοιπόν τους λέμε και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι έχουν μεγάλες ευθύνες. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι ο Καλλικράτης νομοθέτησε. Έδωσε τις αρμοδιότητες στον Δήμο και μάλιστα τις αναθέτει σε αντιδήμαρχο. Στην Περιφέρεια που γίνονται οι σεισμοί έχουμε και δύο περιφερειάρχες. Έναν Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έναν της Αιρετής Περιφέρειας. Ζουν σε άλλο τόπο? Δεν άκουσαν το παραμικρό? Δεν πληροφορήθηκαν τίποτα? Ας ανοίξουν τα παράθυρα των γραφείων τους να δουν την πραγματικότητα και να ακούσουν την αγωνία των πολιτών. Οφείλουν σήμερα κιόλας να ζητήσουν να συγκληθεί η Επιτροπή Εκτίμησης σεισμικού κινδύνου. Αυτό άλλωστε υποδεικνύει ο Διευθυντής του Γεωδυναμικών Ερευνών καθηγητής κ. Παπαδόπουλος. Κάνει δημόσιες συστάσεις και ασκεί αυστηρή κριτική προς πάντα αρμόδιο. Οι κ.κ. Α. Κατσιφάρας και Τ. Αποστολόπουλος οφείλουν να μιλήσουν με τον Υπουργό»

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε και από την Δημοτική Αρχή να δώσει στην δημοσιότητα αλλά και να αναρτήσει σε όλα τα διαθέσιμα portals το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αντισεισμική προστασία της περιοχής. Δυστυχώς είπε «κινητοποιούμεθα μόνον για λίγες μέρες και αφού έχει συμβεί το κακό. Ξοδεύουμε πόρους, φτιάχνουμε σχέδια επί χάρτου, δεν τα εφαρμόζουμε και φυσικά δεν τα επικαιροποιούμε. Μου θυμίζει την μελέτη για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας ή του Σταθακοπούλειου Ιδρύματος. Αλήθεια πόσα ξοδέψαμε? Γιατί σε μία εποχή περιορισμένων πόρων διαθέσαμε αυτά τα ποσά αφού δεν υλοποιούμε σχεδόν τίποτα? Το ίδιο συμβαίνει και με τα σχέδια αντιμετώπισης των σεισμικών φαινομένων. Τα καταχωνιάσαμε και ως εκεί…..!!!Επιτέλους οι κοιμώμενοι και οι κρυπτόμενοι Άρχοντες του τόπου πρέπει να ευαισθητοποιηθούν. Τους καλώ να ζητήσουν το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσα κατά το νόμο και κατά τους ειδικούς επιστήμονες υποδεικνύονται. Σε λίγες ημέρες που θα ανοίξει η Βουλή θα ζητήσω και εγώ εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και θα τους ελέγξω για την εγκληματική τους αδιαφορία και αμέλεια»

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!!

Συστηματικό έλεγχο στις εισπρακτικές εταιρείες ζητά η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.


Περιορισμούς και έλεγχο των τηλεφωνικών «κρούσεων» σε οφειλέτες ζητά η Ανεξάρτητη Αρχή 
 
Περιορισμούς και έλεγχο των τηλεφωνικών «κρούσεων» σε οφειλέτες ζητά η Ανεξάρτητη Αρχή   (Φωτογραφία:  Associated Press

 

ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΤΕ.....ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΑΣ!!!!

Συντονισμένες δράσεις, αντί λευκής απεργίας το φθινόπωρο, προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ!!!!


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Με απεργίες στην είσπραξη φόρων προσανατολίζονται να απαντήσουν στην κυβέρνηση οι δημόσιοι υπάλληλοι από το φθινόπωρο, με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο να τονίζει: «Δεν θα κάνουμε λευκή απεργία, θα κάνουμε στοχευμένες ενέργειες».

Μιλώντας στο MEGA, ο κ.Παπασπύρος είπε ότι από το φθινόπωρο θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις στο σύνολο του δημόσιου τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα το κλείσιμο ταμείων για την είσπραξη φόρων, και τόνισε ότι στόχος είναι «να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στον πολίτη».

«Πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να μπει ένας φραγμός» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την κυβέρνηση.

Για την καθυστέρηση που υπάρχει στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ο κ.Παπασπύρος τόνισε ότι ο χρόνος αναμονής είναι πάνω από τρία χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Παράλληλα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο γγ της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος τάχθηκε κατά του μέτρου που προβλέπει τη δυνατότητα άδειας πέντε ετών, άνευ αποδοχών, στο Δημόσιο.

«Υλοποιείται νόμος, για τον οποίο είχαμε εκφράσει τις χειρότερες αντιρρήσεις. Πρόκειται για ακατάλληλη και απαράδεκτη τακτική» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος εξέφρασε αντιρρήσεις και για τη δυνατότητα που παρέχεται στους δημοσίους υπαλλήλους να επιλέγουν μειωμένο ωράριο, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε έτη.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ...............

Ευέλικτη εργασία έρχεται και στο Δημόσιο.


Ευέλικτη εργασία έρχεται και στο Δημόσιο 
 
Ευέλικτη εργασία έρχεται και στο Δημόσιο, με τους δημοσίους υπαλλήλους να μπορούν να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών ή να απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Με τη χρήση των διευκολύνσεων αυτών, αποκτούν παράλληλα και δυνατότητα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα εως και πέντε χρόνια.

Το πράσινο φως για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης ανάβει χθεσινή εγκύκλιος του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για τη διαδικασία χορήγησης της αδείας ή του μειωμένου ωραρίου που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Για χρονικό διάστημα έως πέντε έτη, αντί για δύο που ίσχυε έως σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Η άδεια χορηγείται ύστερα από αίτηση του υπαλλήλου και σχετική θετική γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Στην αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους επιθυμούν τη χορήγηση της αδείας, οι οποίοι θα συνεκτιμηθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.
Παράλληλα, μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν τη μείωση των ωρών εργασίας τους μέχρι και 50%, με αντίστοιχη μείωση των μηνιαίων αποδοχών. Η απασχόληση με μειωμένο ωράριο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε χρόνια, ενώ δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν εάν επιθυμούν μείωση των ημερήσιων ωρών ή λιγότερες ημέρες εργασίας την εβδομάδα.
Στο διάστημα που βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών ή κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου μπορούν να εργάζονται και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπό την προϋπόθεση να έχουν λάβει σχετική έγκριση από το υπηρεσιακό τους συμβούλιο. Δεν επιτρέπεται, ωστόσο, να ασκούν εμπορικές δραστηριότητες ή δικηγορικό επάγγελμα, έχουν όμως δικαίωμα ύστερα από άδεια της υπηρεσίας να συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Οι διευκολύνσεις αυτές αφορούν το τακτικό προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που απασχολείται σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα, σε ΝΠΔΔ καθώς και σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Η περίοδος που κάνουν χρήση αδείας ή μειωμένου ωραρίου δεν υπολογίζεται ως χρόνος πραγματικής απασχόλησης, δηλαδή δεν λογίζεται ως συντάξιμος. Σύμφωνα, όμως, με την εγκύκλιο η χρήση των διευκολύνσεων «δεν αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο για τον υπάλληλο», δηλαδή δεν θα έχει καμία επίπτωση στην εξέλιξη τους στην υπηρεσία ή κατά τη διαδικασία των κρίσεων.
Στόχος των ρυθμίσεων είναι - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην αιτιολογική έκθεση του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα - «αφενός η αντιμετώπιση σοβαρών λόγων που επικαλείται ο υπάλληλος και αναφέρονται όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, αφετέρου δε και σε ανάλογη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων ενόψει και των δημοσιονομικών συνθηκών».
 

ΚΑΤΙ ......ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!

Χαροπαλεύει 60χρονος άνδρας – Τον έδειραν και τον άφησαν αβοήθητο – Κόλαφος για την αστυνομία η βαλλιστική: ποτέ δεν πυροβόλησε ο 29χρονος!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ DAILY MAIL
 

- Στις φλόγες και το Μάντσεστερ, καίγονται καταστήματα, κααστρέφονται βιτρίνες - Συγκρούσεις ταραξιών-αστυνομίας
- Πρώτο θύμα ήδη ένας 26χρονος - Βρέθηκε πυροβολημένος μέσα σε αυτοκίνητο
- Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες 12 ατόμων που «πιάστηκαν» να κάνουν πλιάτσικο
- 563 οι συλλήψεις που έχουν γίνει από το Σάββατο
- «Θα χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί» λέει η αστυνομία
- Εκστρατεία μέσω twitter από τους Βρετανούς να προστατευτούν περιουσίες
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών, τον οποίο έδειραν και άφησαν αβοήθητο άγνωστοι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ίλινγκ στο δυτικό Λονδίνο. Ο άνδρας βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ταραξίες όταν επιχείρησε να σβήσει φωτιά που είχαν βάλει σε κάδο απορριμμάτων.
Ο άτυχος άνδρας στο δρόμο, περιμένει βοήθεια
Ο άτυχος άνδρας στο δρόμο, περιμένει βοήθεια
Μόλις το θύμα επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά, του επιτέθηκαν. Τον έδειραν άγρια και μόλις είδαν την αστυνομία να φτάνει, εξαφανίστηκαν!

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής είναι κόλαφος για την αστυνομία και ο ισχυρισμός πως ο 29χρονος Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών καταρρίπτεται! Το θύμα δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει αναλάβει να ερευνήσει το θέμα.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ντάγκαν πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 29χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις.

Ο Ντάγκαν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου από αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Μια ειρηνική πορεία στη μνήμη του, που οργάνωσαν φίλοι και συγγενείς του, μετατράπηκε σε «πόλεμο», με βίαιες ταραχές, λεηλασίες και πυρπόληση κτιρίων και οχημάτων, που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίζεται για τέταρτη νύχτα.

Το Λονδίνο θυμίζει πόλη σε κατάσταση πολιορκίας με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους. Οι ταραχές όμως έχουν ξεπεράσει τα όρια της πρωτεύουσας. Αργά το βράδυ της Τρίτης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο κατάστημα Miss Selfridge στο Μάντσεστερ. Εκατοντάδες άτομα σπάνε τις βιτρίνες και σε άλλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι 200 νεαροί που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης προχώρησαν σε βανδαλισμούς, συγκρούστηκαν με την αστυνομία και στο τέλος διαλύθηκαν. Έγιναν επτά συλλήψεις.

Αυτοί είναι 12 από τους ανθρώπους που λεηλατούν το Λονδίνο - Βγάζουν ακόμη και βέρες από τα χέρια περαστικών
Όσα ζουν τις τελευταίες τρεις μέρες οι κάτοικοι του Λονδίνου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και κάθε φαντασία. Επεισόδια μεγάλης έκτασης έχει ξαναζήσει η βρετανική πρωτεύουσα, τη δεκαετία του ’80 επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Τώρα, αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι το πλιάτσικο και οι λεηλασίες σε οτιδήποτε.

Η κυβέρνηση βγάζει στους δρόμους 16.000 αστυνομικούς με την εντολή να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί. Ταυτόχρονα, η Μητροπολιτική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες 12 ατόμων που «συνελήφθησαν» από κάμερες ασφαλείας ή τον φωτογραφικό φακό να κλέβουν μαγαζιά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.







Υπάρχουν όμως πολλοί περισσότεροι που «πιάστηκαν» από το φωτογραφικό φακό διεθνών πρακτορείων να λεηλατούν, να σπάνε, να κλέβουν.
Στόχος δεν είναι μόνο τα μαγαζιά, είναι κυρίως οι ίδιοι οι άνθρωποι. Περαστικοί που αναγκάζονται στη μέση του δρόμου να γδυθούν για να δώσουν τα ρούχα τους. Τραυματισμένοι που δέχονται βοήθεια από αγνώστους, οι οποίοι όμως τους κλέβουν εν ψυχρώ. (Διαβάστε τη σχετική είδηση) Άνθρωποι που βγήκαν να φάνε σε ακριβά εστιατόρια και είδαν ομάδες να μπαίνουν μέσα και να τους παίρνουν ακόμη και τις βέρες!

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο με δυο αστέρια Michelin στο Νότινγκ Χιλ. Οι θαμώνες του μαγαζιού, στο οποίο συχνάζουν και πολλοί διάσημοι, έμειναν άφωνοι όταν 100 κουκουλοφόροι νεαροί εισέβαλαν και τους έκλεψαν ρολόγια, πορτοφόλια, άρπαζαν ακόμη και τις βέρες από τα δάχτυλα των κυρίων που βρίσκονταν εκεί.

Στόχος επίθεσης έγινε και το εστιατόριο του γνωστού μάγειρα, Jamie Oliver, στο Μπέρμιγχαμ.

Όλα αυτά ενώ ο φόβος πως η είδηση του θανάτου ενός 26χρονου, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι το βράδυ της Δευτέρας κατά της ταραχές στο Κρόιντον, θα φέρει νέα... ανάφλεξη. Την ίδια ώρα, ένας 60χρονος άνδρας που ήρθε αντιμέτωπος με πλιαστικολόγους, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι ένοχοι θα βρουν την τιμωρία που τους αξίζει» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον, εν μέσω σφοδρής κριτικής για τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης και για την καθυστερημένη επιστροφή του από τις καλοκαιρινές του διακοπές. «Αν δε μπορούν να αντέξουν την ποινή, ας μην κάνουν την πράξη» είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνουν τα δικαστήρια ανοιχτά επί 24ωρου βάσης για να εκδικάζουν υποθέσεις σχετικές με τα επεισόδια.
 

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΙ...........

Επίθεση με γιαούρτια δέχτηκε o Γιάννης Πρετεντέρης.


Επίθεση με γιαούρτια δέχτηκε o Γιάννης Πρετεντέρης
O δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, δέχτηκε επίθεση με γιαούρτια το βράδυ της Πέμπτης ενώ περπατούσε στα σοκάκια της Αντίπαρου, από μια ομάδα νεαρών.
Τα γιαούρτια εκσφενδονίστηκαν όταν η ομάδα νεαρών βρέθηκαν κοντά του. Οι νεαροί φώναξαν συνθήματα εναντίον του και κατά των δημοσιογράφων.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ.....ΑΡΓΑ!!!!!

Tο Λονδίνο μοιάζει να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Tο Λονδίνο μοιάζει να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση
Με το Λονδίνο να μοιάζει να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις λεηλασίες και τις καταστροφές να είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες, εκτός από την Βρετανική πρωτεύουσα, εμπρησμοί και λεηλασίες καταστημάτων και κτιρίων σημειώθηκαν για μια ακόμη νύχτα στο Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και το Λίβερπουλ.
Για 3η μέρα φλέγονται το Λονδίνο και και άλλες πόλεις της Αγγλίας με την κρίση επεισοδίων να γενικεύεται και τον Βρετανό πρωθυπουργό έντρομο να επιστρέφει εσπευσμένα από τις διακοπές και να προεδρεύει έκτακτης σύσκεψης για τα εκτεταμένα επεισόδια.
Με έκτακτες και συνεχείς συνδέσεις τους, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από τα σημεία, αλλά και τις συλλήψεις που πραγματοποιεί η αστυνομία, οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες- ξεπερνούν τις 300.

Όπως ανακοινώθηκε από την Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν τις επόμενες ώρες στους δρόμους όλων των περιοχών που φλέγονται σε μία προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης.

«Πρόκειται για ανούσια, τυχοδιωκτική βία, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, Είναι απολύτως απαράδεκτο. Δεν χει απολύτως καμία σχέση με τον θάνατο του Μάρκ Ντάγκαν» (του 29χρονου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Τότεναμ από πυρά αστυνομικών) σημείωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, την ώρα που σχολιαστές σε βρετανικά ΜΜΕ τονίζουν ότι το κύμα βίας προήλθε από τις περικοπές αστις κοινωνικές παροχές που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/world/124393.html

ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΩΝ........ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!

«Φωτιά» σε τυρόπιτες, σουβλάκια και αναψυκτικά βάζει από 1η Σεπτεμβρίου ο ΦΠΑ.



  (Φωτογραφία:  ICON )
Σαρωτικές ανατιμήσεις σε χυμούς, αναψυκτικά και υπηρεσίες εστίασης αναμένονται από 1η Σεπτεμβρίου με τη μετάταξη των συγκεκριμένων αγαθών από ΦΠΑ 13% στο 23%.

Η μετάταξη στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συνοδεύεται από πρόβλεψη είσπραξης εσόδων 300 εκατ. ευρώ για φέτος και 700 εκατ. το 2012, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Με τα σημερινά δεδομένα, η διάταξη παραμένει σε ισχύ και από την 1η Σεπτεμβρίου μετατάσσονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, από τον μειωμένο 13%, χυμοί φρούτων και λαχανικών, αναψυκτικά και υπηρεσίες εστίασης, επιβαρύνοντας από τις πίτσες και τα σουβλάκια μέχρι το φαγητό που σερβίρουν ξενοδοχειακές μονάδες, ακόμα και αν περιλαμβάνονται σε πακέτα διαμονής και διατροφής. Έτσι, παίρνουν φωτιά οι τιμές σε ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, πιτσαρίες αλλά ακόμα και σε καντίνες, όπως άλλωστε και τα φαγητά σε πακέτο.

Αν δεν υπάρξουν αλλαγές, από την 1η Σεπτεμβρίου το κόστος ενός γεύματος τεσσάρων ατόμων σε ταβέρνα που σήμερα κοστίζει 70 ευρώ θα αυξηθεί στα 76,16. Μια τυρόπιτα από 2 ευρώ θα ανατιμηθεί στα 2,2μ μία συσκευασία έξι αναψυκτικών από 3,5 ευρώ στα 3,8 και ένας δίλιτρος χυμός από 3,70 στα 4.

Μέχρι νεωτέρας, πάντως, τα μόνα προϊόντα που γλιτώνουν τον συντελεστή ΦΠΑ 23% είναι το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα, το εμφιαλωμένο νερό και τα γλυκά από ζαχαροπλαστεία (αν δεν καταναλώνονται επιτόπου), τα οποία εξακολουθούν να υπάγονται σε συντελεστή 13%, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η διπλή «ταχύτητα
»

Τα κυλικεία σε νοσοκομεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς ή γηροκομεία θα διαθέτουν φαγητά με συντελεστή 13%, αλλά αναψυκτικά και χυμούς με 23%.

Μειωμένος συντελεστής 13% για γλυκά από ζαχαροπλαστεία τα οποία δεν καταναλώνονται επιτόπου. Εάν καταναλώνονται επιτόπου ο συντελεστής θα είναι 23% το ίδιο και όταν περιλαμβάνονται σε πακέτα έτοιμα φαγητών προς άμεση κατανάλωση.

Ζητείται «αντίδοτο»

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου συμμερίζονται την ανησυχία της αγοράς για σαρωτικές ανατιμήσεις, νέα μείωση της ζήτησης αλλά και αύξηση της ανεργίας, όμως από την άλλη δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν με σαφήνεια τις εναλλακτικές λύσεις που θα αναζητηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για το Φορολογικό.

Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών παραμένει στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να βρεθούν μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος για μια συνολική παρέμβαση ελαφρύνσεων στο μέτωπο του ΦΠΑ. Στο τραπέζι έχουν τεθεί τόσο η μείωση των συντελεστών από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10% όσο και η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 17%-18% και πράσινου αναπτυξιακού συντελεστή ΦΠΑ 1%-3%.
Newsroom ΔΟΛ

ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..........

Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια και τις διεθνείς αγορές.

Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια και τις διεθνείς αγορές
Μαύρη Δευτέρα ήταν όμως και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αρχική ευφορία που προκάλεσε στο άνοιγμα η απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε αγορά ισπανικών και ιταλικών ομολόγων. Η κίνηση αυτή φαίνεται ότι τελικά επηρέασε θετικά μόνο την αγορά ομολόγων, καθώς επέφερε μείωση των spread για τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, τα Χρηματιστήρια ωστόσο κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTS Eurofirst 300 έκλεισε με πτώση 3,4%, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου 3,39%, η Φραγκφούρτη  5,02%, το Παρίσι 4,68%, το Μιλάνο 2,35% και η Μαδρίτη 2,44%.
Με βουτιά έκλεισε και η Wall Street, καθώς οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν κατακόρυφη πτώση. Ο δείκτης Dow Jones, υποχώρησε κάτω από τις 11.000 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση κατά 5,55% ή 634,76 μονάδες.Το κλίμα του 2008 επέστρεψε στις αμερικάνικες αγορές οι οποίες κατέγραψαν μεγάλη πτώση, παρά το διάγγελμα Ομπάμα πριν από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, με τον με τον Dοw Jones να χάνει 628,1 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 5,49%, και να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων, στις 10.816,51.
Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η υποχώρηση για τους άλλους βασικούς δείκτες στη Νέα Υόρκη: Ο Nasdaq έκανε «βουτιά» 6,90% στις 2.357,69 μονάδες και ο S&P500 κατέγραψε πτώση 6,66% στις 1.119,66 μονάδες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση των δεικτών από το Νοέμβριο του 2008.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν από τις πρωταγωνίστριες της πτώσης, όπως εκείνες της Bank of America (-18%), Citigroup (-15,2%), Morgan Stanley (-13,6%), Goldman Sachs (-6%).

Το κλίμα στη Γουόλ Στριτ δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν οι καθησυχαστικοί τόνοι του διαγγέλματος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Ό,τι και αν πει κάποιος οίκος αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητά μας, πάντα ήμασταν και πάντα θα είμαστε μία χώρα ΑΑΑ», διαμήνυσε ο Ομπάμα στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την υποβάθμιση από την Standard & Poor’s.

Μετά το διάγγελμα, ο Dοw Jones είχε βρεθεί στις 10.958,30 μονάδες με -4,25%, ενώ ιδιαίτερα στον ευρύτερο S&P500 ούτε μία μετοχή δεν ήταν στο πράσινο.

Νωρίτερα ισχυρή υποχώρηση και μαζικό sell-off υπήρξε και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, που έπεσε κάτω από τις 6.000 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 5,02%. Βουτιά 4,65% έκανε ο CAC 40 στο Παρίσι ενώ στο κόκκινο με 3,4% έκλεισε ο FTSE100 στο Λονδίνο.
Αντιμετωπο με το χάος είναι πλέον το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο Γενικός Δείκτης του οποίου βρέθηκε για πρώτη φορά κάτω από τις 1.000 μονάδες, την ώρα που κορυφώνονται διεθνώς οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.

Παρά τις προσπάθειες να διασωθεί ο τετραψήφιος αριθμός, στη συνεδρίαση της Δευτέρας αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό και έτσι ο δείκτης γύρισε 14 χρόνια πίσω και διαμορφώθηκε στις 998,24 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 6%, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε  στα 84,66 εκ. ευρώ.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην  απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ (short selling), γεγονός που σημαίνει ότι για οποιαδήποτε αγορά μετοχών θα απαιτείται η αυθημερόν καταβολή του ποσού. Ως αιτία της απόφασης αναφέρονται οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην κεφαλαιαγορά τις τελευταίες ημέρες. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 9 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια δύο μήνες.

O υπουργός Οικονομικών εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ το Υπουργείο και η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούν στενά την κατάσταση. 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ....ΟΡΓΑΝΑ!!!!!

Εκτός ελέγχου τα επεισόδια, οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες στη Βρετανία

Εικόνα από γειτονιά του Λονδίνου, όπου ένα όχημα έχει παραδοθεί στις φλόγες  
Μετά το Λονδίνο οι ταραχές εξαπλώθηκαν στο Λίβερπουλ, στο Μπέρμινχαμ και στο Μπρίστολ, όπου από τη Δευτέρα εξαγριωμένοι νέοι κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο, βάζοντας φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων, σπάνε βιτρίνες μαγαζιών, ή, πετάνε πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους εμποδίσουν.

Ο πρωθυπουργός, Ντέιβιν Κάμερον, αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές που έκανε στην Ιταλία και να επιστρέψει στη Βρετανία.

Θα προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.




Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ομάδες ανδρών να τρέχουν στους δρόμους, να σπάνε βιτρίνες , να βάζουν φωτιά σε κτήρια στο Κρόιντον, προάστιο του νότιου Λονδίνου, να αρπάζουν ό,τι βρουν από τα μαγαζιά, να σπάνε ΑΤΜ και να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα κατάστημα, στο Κλάμχαμ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 334 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα αγόρι μόλις 11 ετών.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει 1.700 αστυνομικούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για ξέσπασμα βίας, που διαρκεί εδώ και τρεις ημέρες και αποτελεί τις χειρότερες αναταραχές που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Το ξέσπασμα βίας από τη μεριά των νεαρών, συχνά κουκουλοφόρων, ήταν το θλιβερό επακόλουθο της ειρηνικής διαδήλωσης που έγινε το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τον θάνατο ενός 29χρονου από αστυνομικά πυρά.

Οι ταραχές άρχισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, για να εξαπλωθούν στη συνέχεια στο Λίβερπουλ, στο Μπέρμινχαμ και στο Μπρίστολ.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231123274