Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΑ……. «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΤΟΥΣ!!!!




Το «θέατρο του παραλόγου» συνεχίζεται στην χώρα μας με αμείωτη ένταση και διάρκεια, τόσο που, σου κόβεται η ανάσα κυριολεκτικά προσπαθώντας να καταλάβεις τα ακατανόητα.

            Ποιοι είναι οι «σοσιαλιστές», που έτσι μας έλεγαν κάποτε.

            Ποιοι είναι οι «μνημονιακοί» και ποιοι οι «αντιμνημονιακοί».

            Ποιοι διαγράφουν ποιους και γιατί.

            Ποιοι υπογράφουν και με την «βούλα» και ποιοι όχι την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού, χωρίς να έχουν το δικαίωμα, αφού πλέον δεν τον εκπροσωπούν, χάνοντας και το τελευταίο στίγμα και ψήγμα της αξιοπρέπειάς τους, αν είχαν ποτέ.

            Ποιος έπρεπε να τους σταματήσει στον κατήφορό τους «θεσμικά» και όχι «ανώμαλα», όπως πιθανότατα επιδιώκουν τα ντόπια και ξένα κέντρα των «εντολοδόχων» τους.

            Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες για να σας πείσω για τα παραπάνω.

            Ένα μόνο θα θυμίσω στον εμβρόντητο Ελληνα του σήμερα:

            Θυμηθείτε μόνο ότι ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα Μπακογιάννη από την Ν. Δ. γιατί σε προηγούμενη ψηφοφορία ψήφισε υπέρ του μνημονίου και τώρα διαγράφει 23 βουλευτές του γιατί ψήφισαν κατά του μνημονίου 2 που είναι χειρότερο κατά πολύ του πρώτου!!!

            Ποιους λοιπόν να πιστέψουμε;

            Αυτούς που καταψήφισαν το πρώτο και υπερψήφισαν το δεύτερο ή αυτούς που μας «σώζουν» στέλνοντάς μας στο εκτελεστικό απόσπασμα του ΔΝΤ, όταν πριν το αποκήρυξαν;

            Επειδή τα νέα μέτρα προϋποθέτουν, πριν εφαρμοστούν, νέα σκληρότερα και αυτά ακόμη άλλα ακόμη χειρότερα, όσοι ψήφισαν «ναι σε όλα», θα γραφτούν με ολόμαυρα γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας, που θα συνεχίσει να υπάρχει σε πείσμα αυτών που θέλουν να την αποτελειώσουν!!!!

            Τέλος για να μη μου πει κανείς, ότι με το όχι τους θα χανόμαστε με αναπόφευκτη χρεοκοπία,

            Εγώ θα τους ρωτήσω το πιο απλό: Χάθηκε η Γερμανία με τις τόσες χρεοκοπίες που έκανε; Όχι βέβαια, κ. δοτέ και γάλα είχε να φάει όπως μας απείλησες…. Χωρίς να έχεις το δικαίωμα να απειλείς ένα ολόκληρο δοκιμαζόμενο λαό που άντεξε 4 1/2 χρόνια σκληρής και ανελέητης πείνας από τους Γερμανούς κατακτητές. Ποιος το ξέχασε;

            Σίγουρα όλοι όσοι ψήφισαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»!!!!!

            Μη το ξεχάσουμε και ‘μεις……

ΜΙΧΑΛΗΣ Π ΠΑΓΩΝΗΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ; Ε, κ. ΡΗΓΑ;

Τα Νέα

ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ!!! ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!!!!!

Ζητούν δεσμεύσεις από την Αριστερά οι εταίροι!


Ζητούν δεσμεύσεις από την Αριστερά οι εταίροι! : Για το Eurogroup της Δευτέρας αναβλήθηκαν τα σπουδαία όσον αφορά την Ελλάδα καθώς η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ του Eurogroup ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 χωρίς
Για το Eurogroup της Δευτέρας αναβλήθηκαν τα σπουδαία όσον αφορά την Ελλάδα καθώς η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ του Eurogroup ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 χωρίς απόφαση, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αποσαφηνίστηκαν στους εταίρους μας τα δημοσιονομικά κενά που υπήρχαν και οριστικοποιήθηκε το κονδύλιο των 325 εκ. ευρώ: «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες και νομοθετήθηκαν και όλες οι διατάξεις για την αγορά εργασίας, κάτι που αποτελεί απάντηση σε όσους μας αμφισβητούν. Οριστικοποιήθηκε το μεγάλο κονδύλιο των 325 εκατ. ευρώ. Προετοιμάστηκαν τα θέματα για να ληφθεί η οριστική απόφαση για την έγκριση του προγράμματος και τη δημόσια ανακοίνωση του PSI τη Δευτέρα».

Δεσμεύσεις απ' όλα τα πολιτικά κόμματα θα επιδιώξουν οι Ευρωπαίοι.

Παράλληλα, όμως, ετέθη και ζήτημα δεσμεύσεων και για τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, καθώς οι εταίροι μας (βλέποντας προφανώς τις ανατροπές του πολιτικού σκηνικού που προεξοφλούν οι δημοσκοπήσεις) επιθυμούν να εγγυηθούν και τα λοιπά κόμματα την εφαρμογή του προγράμματος: «Αντικείμενο της συζήτησης είναι η πολιτική βούληση και της επόμενης κυβέρνησης  και αν η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή ενός προγράμματος που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς και όλη την ευρωζώνη. Τέθηκε και το θέμα της συμπεριφοράς και της στάσης των άλλων κομμάτων, του τρόπου της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και των κοινωνικών εταίρων. Εξήγησα ότι κάθε πολίτευμα έχει τις ιδιομορφίες του. Θέλουν να ξέρουν ότι έχουν απέναντι τους μια χώρα που έχει αξιοπιστία». Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, οι δεσμεύσεις αυτές δεν θα είναι έγγραφες αλλά άγνωστο παραμένει ακόμη και έτσι τι είδους δεσμεύσεις θα ζητηθούν.

«Θέλω να πω καθαρά ότι όσοι υποστηρίζουν μια άλλη λύση ή μια λύση χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή, δεν προσφέρουν καμία λύση ή βοήθεια στον Έλληνα πολίτη. Όσοι μας κατηγορούν για τις περικοπές και τα μέτρα που παίρνουμε, δεν καταλαβαίνουν ότι με την τυφλή και μυωπική τους αντίδραση θέτουν κίνδυνο κατάρρευσης» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και αυτός με τη σειρά του τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις» ξεκαθάρισε ο Γιούνκερ

Ενημέρωση ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έκανε λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ.

Χαρακτηριστικά, εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η τρόικα ολοκλήρωσε και παρουσίασε την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και έλαβε ισχυρές δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς.

Ωστόσο, ο  Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι «πρέπει να υπάρξει περισσότερη διαβούλευση για συγκεκριμένα ζητήματα» και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει αυστηρότερη εποπτεία της Ελλάδας.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/172439.html

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!

Η δημοσκόπηση του CNN για την Ελλάδα – Ψηφίστε "Ναι".


Το CNN σήμερα στην ιστοσελίδα του διεξάγει δημοσκόπηση για την Ελλάδα, με το ερώτημα εάν η Ευρώπη έχει συμπεριφερθεί πολύ σκληρά στην Ελλάδα,(Is Europe being too hard on Greece?) με επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Η δημοσκόπηση βρίσκεται κάτω δεξιά και έχει τίτλο "Quick vote". Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι στιγμής τα "όχι" είναι περισσότερα από τα "ναι".
Γι΄αυτό κάντε κλικ και ψηφίστε "ΝΑΙ" http://edition.cnn.com/?refresh=
Η δημοσκόπηση του CNN για την Ελλάδα – Ψηφίστε "Ναι" : Το CNN σήμερα στην ιστοσελίδα του διεξάγει δημοσκόπηση για την Ελλάδα, με το ερώτημα εάν η Ευρώπη έχει συμπεριφερθεί πολύ σκληρά στην Ελλάδα,(Is Europe being

Στα όρια της Συνταγματικότητας οι νέες διατάξεις για τα εργασιακά .

Δείτε τι λέει η Επιστημονική Επιτροπή της βουλής για τις αλλαγές στα εργασιακά που φέρνει το μνημόνιο.

ΙΙ. Παρατηρήσεις επί των άρθρων
1. Επί του άρθρου 1 παρ. 6 Ως προς τη μείωση μισθών:

Στο κεφάλαιο Ε΄ «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις», παράγραφοι 28 και 29 του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και στο Κεφάλαιο 4 «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις για την Ενίσχυση της Ανάπτυξης», παράγραφος 4.1: «Διασφάλιση της ταχείας προσαρμογής της αγοράς εργασίας και ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας» του Μνημονίου Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, περιλαμβάνεται αναφορά ως προς το ύψος των ελάχιστων μισθών σε εθνικό επίπεδο.
Συμφώνως προς αυτήν: α) Οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα μειωθούν κατά 22% σε σύγκριση με το επίπεδο που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2012. Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα μειωθούν κατά 32%, χωρίς περιοριστικούς όρους και β) αναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων.

Εν προκειμένω, επισημαίνεται ότι, με τις διατάξεις του άρθρου 22 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, καθιερώνεται ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας, δηλαδή η νομική ικανότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών να καθορίζουν τους όρους εργασίας και τα μεταξύ τους δικαιώματα και υποχρεώσεις, συνάπτοντας συμφωνίες (συλλογικές συμβάσεις εργασίας), οι οποίες έχουν χαρακτήρα κανόνα δικαίου (Π. Δαγτόγλου, Ατομικά Δικαιώματα, τ. Β΄, 1991, σελ. 858), ως αναγκαία προέκταση της συνδικαλιστικής ελευθερίας, που καθιερώνεται στο άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος.

Το ζήτημα της σχέσης μεταξύ νομοθετικής εξουσίας και συλλογικής αυτονομίας, δηλαδή το ζήτημα σε ποιο μέτρο είναι δυνατόν ο νομοθέτης να περιορίζει την ελευθερία σύναψης συλλογικών συμβάσεων, είναι από τα φλέγοντα ζητήματα, που έχουν απασχολήσει τη νομολογία και τη θεωρία (βλ., μεταξύ άλλων, Γ. Λεβέντη, Συλλογική αυτονομία και κρατικός παρεμβατισμός, 1981, Ι. Κουκιάδη, Εργατικό Δίκαιο – Συλλογικές εργασιακές σχέσεις, τ. 2, 1999, σελ. 17 επ.).

Γίνεται γενικώς δεκτό ότι το άρθρο 22 παρ. 2 του Συντάγματος (υπό τη συνδυασμένη μάλιστα ερμηνεία του με το άρθρο 23 παρ. 1) περιορίζει την παντοδυναμία του νομοθέτη καθόσον αφορά τη συλλογική αυτονομία και ότι η συλλογική διαπραγμάτευση οφείλει να αναγνωρισθεί ως ο κύριος ρυθμιστικός παράγων των εργασιακών σχέσεων (βλ. Γ. Λεβέντη, όπ. π., σελ. 39, Κ. Χρυσόγονο, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, 2002, σελ. 485), η οποία υποχωρεί υπέρ της αποκλειστικής πολιτειακής ρύθμισης μόνο εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, ενώ, εφόσον υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας, αυτή δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να καταργηθεί με τυπικό νόμο (Π. Δαγτόγλου, όπ.π., σελ. 864 και 871).

Τα ανωτέρω ενισχύονται τόσο από τις διατάξεις του άρθρου 8 της 151/1978 Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας (στο εξής ΔΣΕ) που κυρώθηκε με τον ν. 2405/1996, οι οποίες επιτάσσουν τον διακανονισμό των όρων απασχόλησης στη δημόσια διοίκηση με διαπραγματεύσεις ή διαδικασία περιβαλλόμενη από εγγυήσεις ανεξαρτησίας και αμεροληψίας, όσο και του άρθρου 5 της ΔΣΕ 154/1981 (κυρώθηκε με τον ν. 2403/1996), το οποίο απαιτεί να λαμβάνονται συμβατά με τις εθνικές συνθήκες μέτρα για την προώθηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, αλλά και από τη γενική διάταξη του άρθρου 2 της ΔΣΕ 98/1949 (η οποία κυρώθηκε με τον ν. 4205/1961), η οποία κατοχυρώνει το δικαίωμα εκούσιων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επίσης, τα άρθρα 6 και 12 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, ο οποίος κυρώθηκε με τον ν. 1426/1984, κατοχυρώνουν το δικαίωμα εκούσιας διαιτησίας για την επίλυση διαφορών εργασίας και το δικαίωμα συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Οι ανωτέρω συμβάσεις βοηθούν στην ερμηνεία των συνταγματικών διατάξεων και την ορθή εφαρμογή τους (βλ. Ι. Κουκιάδη, Εργατικό Δίκαιο – Συλλογικές εργασιακές σχέσεις, τ. 1, 1997, σελ. 29. Ομοίως, Κ. Χρυσόγονο, όπ. π., σελ. 484-485).

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει δεχθεί, πράγματι, ότι με την ανωτέρω συνταγματική διάταξη «περιωρίσθη η υπό το κράτος των προγενεστέρων συνταγμάτων αναγνωριζόμενη παντοδυναμία του νομοθέτου» και ότι με αυτή «τίθεται φραγμός εις την παντοδυναμία του νομοθέτου κατά τη ρύθμισιν των εν λόγω θεμάτων, ούτως ώστε να καθίσταται αντίθετος προς την συνταγματικήν ταύτην διάταξιν η άσκησις της νομοθετικής αρμοδιότητας κατά τρόπο άγοντα εις πλήρη αποδυνάμωσιν του θεσμού», ενώ ειδικότερα για τις αποδοχές των εργαζομένων η Ολομέλεια έχει δεχθεί ότι ο καθορισμός των αποδοχών τους «δεν μπορεί να γίνει από το νόμο κατά τρόπο αποκλειστικό, να αφαιρεθεί δηλαδή από την ύλη της συλλογικής συμβάσεως» (ΣτΕ [Ολ] 632/1978, ΤοΣ 1978, σελ. 178).

Ωστόσο, το Δικαστήριο δέχεται ότι λόγοι γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος, συνδεόμενοι με τη λειτουργία της εθνικής οικονομίας, τηρουμένης δε της αρχής της αναλογικότητας, δικαιολογούν την αποκλειστική από τον νόμο ρύθμιση των αποδοχών είτε όλων των μισθωτών είτε κατηγοριών μισθωτών.

Βάσει του σκεπτικού αυτού κρίθηκε ότι η απαγόρευση, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 18.10.1985, η οποία κυρώθηκε με τον νόμο 1584/1986, της συνομολόγησης και καταβολής αυξήσεων των αποδοχών των εργαζομένων για περισσότερο από δύο έτη (έως 31.12.1987), λόγω της ανάγκης λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία της εθνικής οικονομίας, δεν αντίκειται στα άρθρα 23 παρ. 1 και 22 παρ. 2 του Συντάγματος (ΣτΕ [Ολ] 2287/1987, ΝοΒ 1987, σελ. 1096, ΕΔΔ 1987, σελ. 250, καθώς και ΣτΕ 1975/1991, ΤοΣ 1991, σελ. 392).

Με την προτεινόμενη διάταξη καταργούνται ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπονται στην ισχύουσα από 15.7.2010 εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Το εάν εν προκειμένω υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος, και κυρίως εάν θα παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, αποτελεί ζήτημα το οποίο τελικά θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια, εφόσον, ευνοήτως, το ζήτημα τεθεί ενώπιόν τους κατόπιν σχετικής δικαστικής προσφυγής.

Ως προς τη διαιτησία επί συλλογικών διαφορών εργασίας:
Με την υπό ψήφιση διάταξη επιδιώκεται η τροποποίηση του καθεστώτος προσφυγής στη διαιτησία που αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους επίλυσης συλλογικών διαφορών εργασίας.
Η διαιτητική διαδικασία, ως μηχανισμός ρυθμιστικής τάξης των εργασιακών σχέσεων, ρυθμίζεται και από τις διατάξεις των άρθρων 22 παρ. 2 και 23 παρ. 1 του Συντάγματος. Το ελληνικό συνταγματικό πλαίσιο προβλέπει τη δημιουργία διαιτητικών οργάνων, με σκοπό να διευκολύνεται η επίλυση των συλλογικών διαφορών εργασίας. Υπό την προϋπόθεση, όμως, είτε ότι η διαιτησία επιτελεί αποκλειστικώς επικουρικό ρόλο σε σχέση με τη συλ λογική διαπραγμάτευση είτε ότι έχει λειτουργία κυρώσεως, όπως στην περίπτωση κατά την οποία ένα μέρος δεν εκπληρώνει την προβλεπόμενη από το νόμο υποχρέωσή του να διαπραγματευθεί. Συμφώνως προς τη διάταξη του άρθρου 16 ν. 1876/1990, προσφυγή στη διαιτησία είναι δυνατόν να γίνει με κοινή συμφωνία των μερών (προαιρετική διαιτησία), σε οποι οδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων. Επίσης, είναι δυνατή η προσφυγή στη Διαιτησία μονομερώς, από οποιοδήποτε μέρος, εφόσον το άλλο μέρος έχει αρνηθεί τη Μεσολάβηση, ή από οποιοδήποτε μέρος μετά τη υποβολή της πρότασης Μεσολάβησης, εφόσον και τα δύο μέρη προσήλθαν και συμμετείχαν στη διαδικασία Μεσολάβησης. Στην ίδια διάταξη ορίζεται ότι προσφυγή στη Διαιτησία περιορίζεται στον καθορισμό βασικού ημερομισθίου ή/και βασικού μισθού και ότι για τα λοιπά θέματα μπορεί να συνεχισθεί οποτεδήποτε η συλλογική διαπραγμάτευση, προκειμένου να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τέλος, στην παράγραφο 5 της ίδιας διάταξης ορίζεται ότι ο διαιτητής «μελετά όλα τα στοιχεία και πορίσματα, που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο της Μεσολάβησης, την οικονομική κατάσταση και την εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας της παραγωγικής δραστηριότητας, στην οποία αναφέρεται η συλλογική διαφορά».
Στην υπό ψήφιση διάταξη ορίζεται ότι «Πριν την εκταμίευση, αναθεωρείται η νομοθεσία ώστε να λαμβάνει χώρα διαιτησία όταν αυτό συμφωνηθεί από εργαζομένους και εργοδότες. Η κυβέρνηση θα ξεκαθαρίσει ότι η διαιτησία ισχύει μόνο για το βασικό μισθό και όχι για άλλες αμοιβές, και ότι λαμβάνονται υπόψη μαζί με τις νομικές διαστάσεις, οι οικονομικές και οι χρηματοπιστωτικές».
Τίθεται, όμως, το ερώτημα, στον βαθμό που η διαιτησία θα είναι πλέον προαιρετική, δηλαδή η προσφυγή θα γίνεται μόνο με συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων μερών, εάν είναι συνταγματικός ο περιορισμός της εν λόγω προαιρετικής διαιτησίας, λαμβανομένης υπόψη της παραγράφου 2 του άρθρου 22 του Συντάγματος, συμφώνως προς την οποία, σε περίπτωση αποτυχίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ρύθμιση των όρων εργασίας γίνεται με κανόνες που θέτει η διαιτησία. 6
Τέλος, ως προς την υποχρέωση του διαιτητή να λαμβάνει υπόψη, μαζί με τις νομικές διαστάσεις, και τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές, μπορεί να παρατηρηθεί ότι η ανωτέρω ρύθμιση έχει ήδη ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία με τη ρύθμιση της παραγράφου 5 του άρθρου 16 του ν. 1876/1990, όπως ισχύει.
Ως προς την ισχύ όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας:
Συμφώνως προς τη διάταξη του άρθρου 9 ν. 1876/1990, προβλέπεται η παράταση ισχύος μιας συλλογικής σύμβασης που έληξε ή καταγγέλθηκε, δηλαδή ότι οι κανονιστικοί όροι της εξακολουθούν να ισχύουν επί ένα εξάμηνο και εφαρμόζονται και στους εργαζομένους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό.
Η ίδια διάταξη προβλέπει επίσης τη μετενέργεια ισχύος μιας συλλογικής σύμβασης που έληξε ή καταγγέλθηκε, μετά την πάροδο του εξαμήνου της παράτασης, δηλαδή ότι οι υφιστάμενοι όροι εργασίας εξακολουθούν να ισχύουν, μέχρις ότου λυθεί ή τροποποιηθεί η ατομική σχέση εργασίας. Κατά το διάστημα της μετενέργειας, οι ατομικές σχέσεις εργασίας μπορούν να τροποποιούνται και με οποιοδήποτε τρόπο (λ.χ., νέα ατομική σύμβαση εργασίας) και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, δηλαδή και εις βάρος των εργαζομένων. Με την προτεινόμενη διάταξη το διάστημα της παράτασης περιορίζεται από έξι σε τρείς μήνες. Ορίζεται επίσης ότι «εάν δεν συναφθεί νέα συμφωνία, μετά το διάστημα αυτό, η αμοιβή θα επανέλθει στο βασικό μισθό και τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων θα συνεχίσουν να ισχύουν, έως ότου αντικατασταθούν από εκείνα της νέας συλλογικής σύμβασης ή των νέων ή τροποποιημένων ατομικών συμβάσεων», δηλαδή η μετενέργεια περιορίζεται σε ορισμένους μόνο όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Λαμβανομένου υπόψη ότι οι αποδοχές των εργαζομένων συντίθενται συχνότατα από πολύ μεγαλύτερο αριθμό παραμέτρων σε σχέση με εκείνον που αναφέρεται στην προτεινόμενη διάταξη (βασικό μισθό και τα επιδόματα πολυετίας, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας), μετά την πάροδο της μετενέργειας θα μπορούν να μειώνονται, αντιστοίχως, χωρίς πλέον να είναι αναγκαία η συμφωνία των εργαζομένων, οι νόμιμες αποδοχές τους, ενώ δεν θα είναι εφαρμοστέες διατάξεις, οι οποίες αναφέρονται σε άλλα, πλην των μισθολογικών, ζητήματα. Ως προς τη διάρκεια ισχύος συλλογικών συμβάσεων: Συμφώνως προς τη ρύθμιση του άρθρου 9 του ν. 1876/1990, ως προς το χρόνο ισχύος της συλλογικής σύμβασης εργασία ορίζεται ότι «Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνάπτονται για ορισμένο ή αόριστο χρόνο. Κάθε συλλογική σύμβαση εργασίας, που προβλέπει διάρκεια ισχύος πέρα από ένα έτος, θεωρείται ότι έχει αόριστη διάρκεια».
Συνεπώς, οποιαδήποτε συλλογική σύμβαση εργασίας συμφωνείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, μπορεί να καταγγελθεί ελεύθερα από τα συμβαλλόμενα μέρη, συμφώνως προς τις ισχύουσες διατάξεις, οποτεδήποτε, δηλαδή και πριν από την αναφερόμενη στη σύμβαση διάρκεια. Εν προκειμένω, θα μπορούσε, συνεπώς, να διερωτηθεί κανείς ως προς τη σκοπιμότητα της προτεινόμενης διάταξης, συμφώνως προς την οποία, «συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί για 24 μήνες ή περισσότερο, θα έχουν υπολειπόμενη διάρκεια 1 έτους», εφόσον αυτές οι συμβάσεις μπορούν ήδη να καταγγελθούν οποτεδήποτε μετά τους 12 μήνες, ως αορίστου διαρκείας.



Ως προς την κατάργηση της μονιμότητας: Σε πολλές περιπτώσεις ορίζεται σε κανονισμούς εργασίας ή σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας ότι οι ατομικές συμβάσεις λήγουν με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου (συνήθως ηλικίας). Σε αυτή την περίπτωση η σύμβαση εργασίας μπορεί να λυθεί πριν από την πάροδο του ορίου αυτού μόνο εάν διαπιστώνεται σπουδαίος λόγος, δηλαδή όταν οι συγκεκριμένες περιστάσεις καθιστούν επαχθή τη συνέχιση της σύμβασης για εκείνον που τις επικαλείται. Με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται ότι καταργείται η εν λόγω μονιμότητα και ότι οι ανωτέρω συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή, ότι θα είναι πλέον δυνατόν να λύονται, χωρίς να προκύπτει, δηλαδή να προτείνεται και να αποδεικνύεται, κάποια συγκεκριμένη αιτία. Μόνο όριο θα παραμένει η αρχή της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος, συμφώνως προς τη διάταξη του άρθρου 281 ΑΚ. Εν προκειμένω ισχύουν, για όσες περιπτώσεις η ρήτρα μονιμότητας περιλαμβάνεται σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι ανωτέρω παρατηρήσεις που αναφέρονται στην κατάργηση με νόμο συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Γενικότερα, όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι, συμφώνως προς τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα προστασίας έναντι της αδικαιολόγητης απόλυσης, συμφώνως προς το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις εθνικές διατάξεις και πρακτικές. Περαιτέρω, συμφώνως προς το άρθρο 22 παρ. 1 του Συντάγματος, καθιερώνεται το δικαίωμα εργασίας, υπό την έννοια της προστασίας και του δικαιώματος στη θέση εργασίας. Τέλος, συμφώνως προς τη διάταξη του άρθρου 4 της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας αρ. 158, η οποία όμως δεν έχει κυρωθεί από τη χώρα μας, δηλαδή δεν αποτελεί ισχύον δίκαιο, η απασχόληση του εργαζομένου δεν θα λήγει, παρά μόνο εάν διαπιστώνεται βάσιμος λόγος για αυτή τη λήξη, ο οποίος θα συνδέεται με την ικανότητα του εργαζομένου ή τις ανάγκες της επιχείρησης. Θα μπορούσε, συνεπώς, να προβληματισθεί κανείς κατά πόσον η κατάρ8
γηση του σπουδαίου λόγου ή της δικαιολογημένης αιτίας ως προϋπόθεσης για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας συμβιβάζεται με την ανωτέρω συνταγματική διάταξη, λαμβανομένων υπόψη και των λοιπών διεθνών ρυθμίσεων.


http://taxheaven.gr

"ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ"






papamanolis


Συνέντευξη στον ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΛΥΜΙΩΤΗ

"Έκανα το σωστό για μένα , τον κόσμο, τις Κυκλάδες”. Απόλυτα συνειδητοποιημένος και σίγουρος για την απόφασή του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα, που τον έφερε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπαμανώλης λίγες μόνο ώρες μετά την κρίσιμη και θυελλώδης ψηφοφορία στη Βουλή μίλησε στο syrosnews.gr για το “όχι” και τη διαγραφή του. Χωρίς ίχνος... μεταμέλειας για την οπωσδήποτε δύσκολη απόφαση που πήρε και απόλυτα ήσυχος με τη συνείδησή του δίνει τις δικές του απαντήσεις σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα. Άνθρωπος της αγοράς και ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια, μπορεί να καταλάβει εύκολα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι. Στο πόσο δύσκολα έφτασε στο να πει το “όχι” απάντά:

'Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση όμως η νέα δανειακη σύμβαση δεν μου άφηνε άλλα περιθώρια. Έβλεπα τον κόσμο να δυστυχεί, μισθοί και συντάξεις να μειώνονται ενώ τις τράπεζες να ενισχύονται για τρίτη φορά. Δεν θα μπορούσα να παω “ναι” λοιπον σε κάτι τέτοιο”

-Είχατε εκφράσει δημόσια τις σκέψεις σας για την απόφασή σας;

“Σαφώς το σκεφτόμουν πολύ καιρό, ομως την τελική απόφαση την πήρα όταν πήραμε στα χέρια μας το νέο μνημόνιο, δηλαδή το Σάββατο. Το διάβασα και ήμουν αποφασισμένος να μην ψηφίσω τα νέα μέτρα τα οποία είναι πολύ σκληρά. Τι όνειρα μπορείς να δώσεις σε κάποιον με τέτοιες συνθήκες;”

-Ήταν θέμα συνείδησης για εσάς αυτή η απόφαση;

“Φυσικά και ήταν θέμα συνείδησης. Κινούμαι μέσα στον κόσμο και ως επιχειρηματίας ξέρω τι γίνεται έξω. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Συνεπώς δεν γινόταν να συμφωνήσω σε αυτά τα μέτρα”.

-Νιώθετε λοιπόν ότι κάνατε το σωστό απέναντι στους Έλληνες αλλά και ειδικότερα στους Κυκλαδίτες που σας ψήφισαν;

“Έκανα το σωστό για μένα και για τον κόσμο. Πρέπει να πάρει ένα μάθημα η Τρόικα και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να “στραγγαλίζει” έτσι έναν ολόκληρο λαό. Μας έχει βάλει στη... μέγγενη και μας υποβάλλει στο μαρτύριο της σταγόνας συνεχώς.”

-Τι συναισθήματα σας δημιουργεί η διαγραφή σας;

“Ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Δεν έχω παράπονο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε κι εκείνος κατά την άποψή μου έχει προσπαθήσει πολύ και έχει υποστεί μεγάλο πολιτικό κόστος, όπως άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συνεπώς δεν έχω καμία πικρία. Δεν τα έχω με το κόμμα μου αλλά με τους Ευρωπαίους που μας πιέζουν με τέτοιο τρόπο. Άλλωστε παραμένω στο ΠΑΣΟΚ αφού η διαγραφή μου είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα.”

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα συνεχίσετε να ασχολείστε με την πολιτική;

“Θα συνεχίσω να υπηρετώ την πολιτική με μεγαλύτερη δύναμη μάλιστα. Οι εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στο Κοινοβούλιο με  κάνει να δηλώνω “παρών” στις πολιτικές εξελίξεις. Να είναι όμως σίγουροι όλοι πως ό,τι επιχειρηθεί να περάσει που ζημιώνει τον κυκλαδίτικο λαό θα το καταψηφίσω. Είμαι Κυκλαδίτης, η οικογένειά μου ζει στη Σύρο και θα είμαι πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μου”.

Εν κατακλείδι τι προβλέπετε για το μέλλον της Ελλάδας;

“Πιστεύω ότι θα βρούμε το δρόμο μας. Έχουμε περάσει παρά πολλά και στο παρελθόν.Τώρα βέβαια είναι ιδιαίτερα κρίσιμες οι στιγμές όμως δεν θα χαθούμε. Δεν θα χρεοκοπήσουμε! Είμαι βέβαιος γι'΄αυτό, όπως και για το ότι δεν μας αφήσουν οι Ευρωπαίοι. Απλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας φέρονται με τέτοιο  τρόπο”.
 

ΑΠΟΨΕΙΣ.....

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ!!!!!

Η κρίση της Ελλάδας είναι διαφορετική, από αυτήν των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης - η επίλυση της είναι πάρα πολύ απλή, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος εξόδου από το Ευρώ, χρεοκοπίας ή διαγραφής οφειλών εκ μέρους των πιστωτών της
Οι ασιατικές «τίγρεις», το 1997, αναγκάσθηκαν να ζητήσουν τη «βοήθεια» των πυροσβεστών του ΔΝΤ, οι οποίοι βέβαια εργαζόταν προς όφελος της χώρας, η οποία προκάλεσε τις πυρκαγιές. Φυσικά το «Ταμείο» αντέδρασε θετικά στην αρχή, παρέχοντας τα δάνεια που του ζητήθηκαν – αφού ο πραγματικός σκοπός του ήταν να προστατεύσει από τη χρεοκοπία τις τράπεζες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τα επενδυτικά κεφάλαια, τους ιδιώτες κερδοσκόπους κλπ., οι οποίοι είχαν επενδύσει τεράστια ποσά στην ασιατική φούσκα των ακινήτων, «στοιχηματίζοντας» στη συνέχεια στο «σπάσιμο» της, το οποίο θα προκαλούσε τη ραγδαία υποτίμηση των νομισμάτων τους.
Τα πρώτα δάνεια λοιπόν δόθηκαν, σε συμφωνία με το ΔΝΤ, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν από τις κυβερνήσεις της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και της Ν. Κορέας, για την εξόφληση των ξένων κερδοσκόπων. Αμέσως μετά, αφού εξοφλήθηκαν δηλαδή οι «δυτικοί» κερδοσκόποι, ακολούθησε η «θεραπεία-σοκ», με την υποχρέωση των τοπικών πληθυσμών σε μία καταστροφική υφεσιακή πολιτική λιτότητας άνευ προηγουμένου. Οι μισθοί κατακρεουργήθηκαν, οι δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία κλπ. περιορίσθηκαν στο ελάχιστο και τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σταμάτησαν σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Από τη Ν. Κορέα μέχρι την Ινδονησία, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων έχασαν τις θέσεις απασχόλησης τους, οδηγούμενοι στην ανεργία, ενώ απαγορεύθηκε στα κράτη να προσφέρουν οποιουδήποτε είδους βοήθεια στους πληγέντες Πολίτες τους. Πολλά σχολεία έκλεισαν, τα φάρμακα στα νοσοκομεία τελείωσαν, οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους, η εγκληματικότητα ξεπέρασε ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία, ενώ η πείνα και η έλλειψη τροφής έφτασαν στο απροχώρητο.Ένας ολόκληρος τομέας της μεσαίας τάξης, η οποία ανήκε στους κερδισμένους της προηγούμενης δεκαετίας, έπαψε πια να υπάρχει.
Όπως πάντα, αυτοί που πλήρωσαν τα περισσότερα ήταν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ η λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας (ακίνητα, οικόπεδα κλπ.), μέσω της υπερβολικής φορολόγησης, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πολλές κοινωφελείς επιχειρήσεις «αποκρατικοποιήθηκαν», επίσης το τραπεζικό σύστημα, καταλήγοντας στην ιδιοκτησία των ξένων πολυεθνικών σε τιμές ευκαιρίας, το κόστος ζωής εκτινάχθηκε στα ύψη, ενώ η δημόσια περιουσία περιήλθε στα χέρια των εισβολέων – πάντοτε με νομιμοφανείς, απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.
Η επέλαση του ΔΝΤ δεν είχε τελικά να ζηλέψει τίποτα, σε σχέση με τη διεξαγωγή ενός συμβατικού πολέμου – αφού άφησε ανθρώπινα ερείπια στο πέρασμα της και κοινωνίες που δεν πρόκειται ποτέ να συνέλθουν, από το σοκ της απόλυτης εξαθλίωσης και της καταστροφής. Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ασίας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν τα βασανιστήρια που υπέστησαν από τους αιμοχαρείς μισθοφόρους των τοκογλύφων, οι οποίοι δεν έχουν κανενός είδους ηθικούς φραγμούς, όταν «εκτελούν» τις απίστευτες εντολές της «σκιώδους» ηγεσίας τους” (Νομισματικές παρενέργειες).   
ΑΡΘΡΟ
Η Ιστορία είναι γεμάτη από προδοσίες, από προδότες (άρθρο μας), από εκβιαστές, από εκβιαζομένους, καθώς επίσης από δειλούς λαούς - οι οποίοι προτιμούν την υποδούλωση, από την επώδυνη εξέγερση εναντίον αυτών που επιβουλεύονται την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στη χώρα τους.
Στα πλαίσια αυτά, με στόχο την δημιουργία σύγχρονων σκλάβων, άβουλων, φθηνών υπηρετών της παγκόσμιας και τοπικής ελίτ, η απειλή της χρεοκοπίας λειτουργεί πάρα πολύ επιτυχημένα - αφού επιτρέπει τη θυματοποίηση των μαζών και την επιβολή «κυρώσεων» κάθε είδους, με στόχο τη διευκόλυνση των εκάστοτε εισβολέων (ο σκοπός των οποίων είναι η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, η καταστροφή της μεσαίας τάξης, στην οποία στηρίζεται η Δημοκρατία, καθώς επίσης η μετατροπή της χώρας σε επίσημο προτεκτοράτο). 
Επίσης φαίνεται να λειτουργεί επιτυχημένα και η αντικατάσταση των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων από διορισμένους «τεχνοκράτες» – οι οποίοι συνήθως απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των λαών, επειδή οι Πολίτες έχουν απογοητευθεί από τη διαφθορά, από τη διαπλοκή, από την ανικανότητα και από την «ανεπάρκεια» των πολιτικών «ανδρών» τους (άρθρο μας). Στο σημείο αυτό, η σημερινή πολιτική «επίθεση» εναντίον των αρχών της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, στηρίζεται στους παρακάτω τρεις (εσφαλμένους) ισχυρισμούς:
(α)  Δεν μπορεί να εμπιστευθεί κανείς ότι, οι λαοί θα στηρίξουν εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση και την καλυτέρευση της κοινωνίας.
(β)  Θα πρέπει κανείς να επιλέξει μεταξύ Δημοκρατίας και Επάρκειας – ικανότητας δηλαδή στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων. Σε περιόδους κρίσεων λοιπόν, όπως η σημερινή, η Επάρκεια οφείλει να προηγείται της Δημοκρατίας – επομένως, οι τεχνοκράτες των πολιτικών.  
(γ)  Οι κυβερνήσεις, ειδικά οι δημοκρατικά εκλεγείσες, έχουν χάσει την ικανότητα να διαχειρίζονται σωστά τα βασικά προβλήματα - τα οποία αντιμετωπίζουν οι σημερινές κοινωνίες, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η υποχρέωση των εκλεγμένων κυβερνήσεων να λογοδοτούν απέναντι στους λαούς τους, θεωρείται ως μία περιττή επιβάρυνση – ειδικά επειδή οι δημοκρατικές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι, οι Πολίτες θα στραφούν εναντίον τους, εάν επιχειρήσουν να εφαρμόσουν εκείνα τα μέτρα, τα οποία θεωρούν απαραίτητα οι αγορές (κατάλυση του κοινωνικού κράτους), για να συνεχίζουν να δανείζουν τα κράτη.
Επομένως, η τοποθέτηση τεχνοκρατών στις κυβερνήσεις, όπως συμβαίνει στις τράπεζες και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η οποία δημιουργεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τόσο στις αγορές, όσο και στους Πολίτες, ενισχύεται από τα κόμματα και τους θεσμούς – ενώ η Πολιτική φαίνεται να περιορίζεται στο ρόλο του απλού μεσολαβητή μεταξύ των διορισμένων εκ των αγορών τεχνοκρατικών κυβερνήσεων  και των Πολιτών.
Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΙΚΟΝΑ
Η Ελλάδα ζει, χρόνια τώρα, πάνω από τις δυνάμεις της”, αναφέρει η πρόσφατη μελέτη του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών (DIW), συνεχίζοντας “Η κατανάλωση υπερβαίνει κατά πολύ την παραγωγή αγαθών. Ένας πολύ βασικός παράγοντας της οικονομικής αδυναμίας της χώρας είναι η συγκριτικά αρνητική σχέση τιμών και προσφερομένων υπηρεσιών (price for value).
Ειδικά όσον αφορά τον Τουρισμό, ο οποίος είναι ένας εκ των κύριων πυλώνων της οικονομίας της, η Ελλάδα πρέπει να ανταγωνίζεται με χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Τυνησία, το Μαρόκο κλπ. Το κόστος εργασίας όμως ανά ώρα στην Ελλάδα, είναι πολύ υψηλότερο από τους ανταγωνιστές της – αφού ανέρχεται στα 11,39 Ευρώ, όταν στην Πορτογαλία είναι μόλις 8,49 €, στην Τουρκία 4 € και στη Βουλγαρία 1,55 €. Εάν λοιπόν δεν περιορισθούν αισθητά οι αμοιβές, είναι αδύνατον να διαφύγει η Ελλάδα από την κρίση χρέους και δανεισμού – οπότε δεν έχει κανένα νόημα η διάσωση της από την Ευρώπη”.   
Με κριτήριο την παραπάνω «μελέτη» θα έπρεπε κανείς να υποθέσει ότι, η Ελλάδα είναι μία πολύ φτωχή χώρα - η οποία είναι πλέον αδύνατον να επιβιώσει, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, οπότε είναι υποχρεωμένη να συνθηκολογήσει με τους τοκογλύφους δανειστές της και τον «μπράβο» τους: το ΔΝΤ. Εν τούτοις, τόσο ο «Ισολογισμός» του ιδιωτικού τομέα της, όσο και του δημοσίου, εμφανίζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα – η οποία δεν μπορεί να μην είναι πραγματική.
Απέναντι στα χρέη του δημοσίου της λοιπόν (παθητικό) υπάρχουν αρκετά περιουσιακά στοιχεία (ενεργητικό), τα οποία είναι κατά πολύ υψηλότερα – σε γενικές γραμμές δε, κερδοφόρες εταιρείες του δημοσίου, τεράστια ακίνητη περιουσία, υπόγειος πλούτος, γερμανικές αποζημιώσεις κλπ.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ιδιωτικό τομέα της, ο οποίος είναι ο λιγότερο χρεωμένος στην Ευρώπη (το συνολικό μας χρέος είναι αντίστοιχο με αυτό της Γερμανίας, ενώ διαθέτουμε πολύ περισσότερα περιουσιακά στοιχεία). Ειδικά όσον αφορά τα ακίνητα, με κριτήριο την πρόσφατη ειδική φορολόγηση τους (χαράτσι), η οποία ανήλθε στα 2,4 δις € μόνο για το 2011, εάν σημειώσουμε ότι αφορά περίπου το 1/500 της αξίας τους, συμπεραίνουμε ότι η συνολική αντικειμενική αξίας τους υπερβαίνει το 1,2 τρις € - έναντι κατά πολύ χαμηλότερων χρεών.     
Επομένως, πως είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα ως μία φτωχή χώρα, μη παραγωγική και ανίκανη να ανταπεξέλθει με τις υποχρεώσεις της; Εάν ήταν πράγματι έτσι, πως εξηγείται η εξαιρετικά θετική «καθαρή θέση» της, συγκριτικά με πολλές άλλες χώρες;
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Για να μπορέσει κανείς να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς επίσης στη λύση του προβλήματος της Ελλάδας, οφείλει να ξεκινήσει από την εποχή πριν την εισαγωγή του Ευρώ. Τότε τα νομίσματα των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου υποτιμούταν διαρκώς, επειδή οι κεντρικές τράπεζες τους «τύπωναν» συνεχώς νέα χρήματα – με αποτέλεσμα να διατηρούνται υψηλά τα επιτόκια δανεισμού.
Όταν υιοθετήθηκε το κοινό νόμισμα, η κατάσταση άλλαξε ριζικά – ειδικά στον τομέα των επιτοκίων. Με εξαίρεση την Ελλάδα λοιπόν, στην οποία μόνο ο δημόσιος τομέας εκμεταλλεύθηκε την πτώση των επιτοκίων αυξάνοντας το δανεισμό του, σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αυξήθηκε κυρίως ο ιδιωτικός δανεισμός (τράπεζες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά). Έτσι οδηγηθήκαμε στη σημερινή κρίση χρέους της Ευρωζώνης, η οποία οφείλεται στην υπερχρέωση του ιδιωτικού τομέα (πάντοτε με εξαίρεση την Ελλάδα) - σαν αποτέλεσμα της μη ισορροπημένης κατανομής ελλειμμάτων και πλεονασμάτων (άρθρο μας).  
Στα πλαίσια αυτά, με σκοπό τη διάσωση του ιδιωτικού τομέα και κυρίως των τραπεζών, ο δημόσιος τομέας αναγκάσθηκε να «επωμισθεί» χρέη – με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας, για παράδειγμα, να ανέλθει στο 110% του ΑΕΠ της (θα συνεχίσει να αυξάνεται), από μόλις 30% πριν την κρίση (το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ισπανίας σήμερα απειλείται με κατάρρευση – αφού τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών υπολογίζονται στα 175 δις €, από «μόλις» 134,1 δις € το Νοέμβρη του 2011).
Η κρίση λοιπόν της Ευρωζώνης ήταν (είναι) το αποτέλεσμα των πολύ υψηλών ιδιωτικών χρεών, τα οποία τελικά εκβάλλουν στα δημόσια – μέσω της διάσωσης των τραπεζών, της ανεργίας, της ύφεσης κλπ.
Αντίθετα, η κρίση της Ελλάδας οφείλετο στο δημόσιο τομέα της – ενώ ο ιδιωτικός ήταν απόλυτα υγιής. Σύμφωνα όμως με την οικονομική θεωρεία, μία ιδιωτική κρίση χρέους είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθεί, από μία κρίση δημοσίου χρέους – η οποία είναι πάρα πολύ εύκολη στην διαχείριση της, αφού αρκεί ο περιορισμός των δαπανών και η ορθολογική αύξηση της φορολόγησης.
Απλούστερα, τα χρήματα βρίσκονται μέσα στη χώρα, αλλά είναι λάθος κατανεμημένα – οπότε αρκεί η σωστή κατανομή τους, για να λυθεί το πρόβλημα. Στο παράδειγμα της Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι το ιδιωτικό χρέος της είναι μόλις 170% του ΑΕΠ της, ενώ το δημόσιο 160% (συνολικό 330%), αρκεί να αυξηθεί το ιδιωτικό στα 250% (μέσω επενδύσεων των ιδιωτών σε κρατικές εταιρείες, ακίνητα κλπ.), για να περιορισθεί το δημόσιο στο 80% του ΑΕΠ της.  
Η επίλυση μίας κρίσης ιδιωτικού χρέους είναι όμως πολύ πιο δύσκολη – αφού απαιτεί πλεονασματικά ισοζύγια εξωτερικών συναλλαγών (αύξηση των εξαγωγών, μείωση των εισαγωγών, εσωτερική υποτίμηση κλπ.), για μεγάλες χρονικές περιόδους. Η Γερμανία τα κατάφερε μετά το 2000 (τότε οι άνεργοι Γερμανοί ξεπερνούσαν τα 5 εκ.), μειώνοντας επί δέκα έτη τις αμοιβές των εργαζομένων της και αυξάνοντας τις εξαγωγές της, εις βάρος των «εταίρων» της. Εν τούτοις, αφενός μεν ήταν η μοναδική που το επεδίωκε τότε, αφετέρου δε συνέβη σε εποχή παγκόσμιας ανάπτυξης.
Σήμερα οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές – όχι μόνο λόγω της υφιστάμενης παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και επειδή είναι πολλές οι χώρες, οι οποίες πρέπει να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα του ιδιωτικού χρέους τους, αυξάνοντας τις εξαγωγές τους εις βάρος των άλλων.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η κρίση χρέους της Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετική, από την κρίση των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. Η επίλυση της είναι εξαιρετικά εύκολη, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι κατά πολύ υψηλότερα των οφειλών της. Δεν υπάρχει λοιπόν απολύτως κανένας λόγος εξόδου της από το Ευρώ ή διαγραφής χρεών εκ μέρους των πιστωτών της – στόχος των οποίων είναι, με τη βοήθεια του ΔΝΤ, η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της (όπως συνέβη στην Τουρκία, όπου κατέρρευσαν όλα τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα και «διορίσθηκε» στην εξουσία η κυβέρνηση, η οποία τελικά ξεπούλησε τη χώρα της – άρθρο μας).  
Αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών της (χρεολύσια), με μη τοκογλυφικά επιτόκια – ίσα με αυτά που προσφέρει η ΕΚΤ στις εμπορικές τράπεζες (1%). Επίσης οι επενδύσεις εκ μέρους του ιδιωτικού της τομέα, με στόχο την ανάπτυξη – γεγονός όμως που απαιτεί την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Πολιτών στην Πολιτική, καθώς επίσης ένα σωστό, λειτουργικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό/φορολογικό πλαίσιο.
Έχοντας την άποψη δε ότι, όλα τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους, ειδικά στη Γερμανία, στο ΔΝΤ και στην κυβέρνηση, δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις προσπάθειες χρεοκοπίας της πάμπλουτης χώρας μας – δηλαδή, κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί ή έστω να αιτιολογηθεί, με τη βοήθεια της οικονομικής επιστήμης.
Ολοκληρώνοντας οφείλουμε να συμπληρώσουμε ότι, η συνεχιζόμενη προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών τραπεζών, οι οποίες είναι επίσης οι λιγότερο χρεωμένες στην Ευρωζώνη (20% του ΑΕΠ), με την έκδοση κοινών μετοχών, δεν έχει τελικό στόχο την κρατικοποίηση, αλλά την ιδιωτικοποίηση τους από τους ξένους εισβολείς – οπότε οφείλει να μας προβληματίσει η εικόνα των «κακών τραπεζιτών», με την οποία σκόπιμα «βομβαρδιζόμαστε».
Τέλος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρομοκρατούμαστε από μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών – πόσο μάλλον αφού ήδη βιώνουμε συνθήκες χρεοκοπίας. Οι δανειστές μας υποχρεώνουν να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα (όπως και σε συνθήκες χρεοκοπίας), τα νέα δάνεια εξυπηρετούν μόνο την εξόφληση των παλαιοτέρων, ενώ είμαστε ήδη (και θα είμαστε) εκτός αγορών. Επομένως, δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να συνεχίσουμε να είμαστε το πειραματόζωο της Ευρώπης – πόσο μάλλον του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων. Ας μην ξεχνάμε δε ότι, από την ενδεχόμενη διαγραφή των 100 δις € (άρθρο μας), τα 50 δις € περίπου είναι δικά μας – των Ελληνικών τραπεζών δηλαδή και των ασφαλιστικών μας ταμείων.         
ΥΓ: Είναι ευνόητο το ότι, πριν εξαγοράσεις κάτι, κάνεις ότι μπορείς για να περιορίσεις/ελαχιστοποιήσεις την αξία του – έτσι ώστε να σου κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων τώρα μίας χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών (μετοχές, ακίνητα κλπ.), μειώνεται, όσο της ανήκουν, ανάλογα με τη μείωση των μισθών και εισοδημάτων των κατοίκων της – στον περιορισμό των οποίων συμβάλλει τα μέγιστα η σκόπιμη ύφεση, η ανεργία, οι χρεοκοπίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ο διασυρμός της. Είναι προφανής λοιπόν ο σκοπός των τελευταίων απαιτήσεων του ΔΝΤ – ενώ απορούμε σε σχέση με το ποιοι βουλευτές-εκπρόσωποι των Ελλήνων, θα ψηφίσουν υπέρ της λεηλασίας της Ελλάδας και των Πολιτών της, οι οποίοι τους εκλέγουν για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους. 

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΝΕ.......ΨΕΜΜΑΤΑ!!!!!


«Ποιος είπε ότι αν χρεοκοπήσουμε δεν θα έχουμε να φάμε; »
 
 

Διατροφικά αυτάρκης σε βασικά αγροτικά προϊόντα, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 94%, είναι η Ελλάδα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων) Τζανέτος Καραμίχας, σε συνεδρίαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε να σταματήσει η τρομοκρατία πως η Ελλάδα θα πεινάσει αν χρεοκοπήσει: «Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τρομοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουμε να φάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζανέτος Καραμίχας και κατέληξε: «Μπορούμε να πάμε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουμε νέο πλούτο, να στηρίξουμε τη χώρα».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 99% περίπου, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).


Στο ελαιόλαδο και τις ελιές η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και όπως είναι γνωστό η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δύο αυτά προϊόντα.


Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια κατέχουν τα πορτοκάλια με ποσοστό 167% ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 63% , στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ πολύ χαμηλή αυτάρκεια διαπιστώνεται και στην κατηγορία των οσπρίων με ποσοστό που κυμαίνεται στο 39%.


Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%. Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).


Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147%μ υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%. Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.

πηγη iefimerida.gr

http://www.stopcartel.info/2012/02/03/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/«Ποιος_είπε_ότι_αν_χρεοκοπήσουμε_δεν_θα_έχουμε_να_φάμε;_»/7338.html

Πού θα πάνε τα λεφτά της νέας δανειακής σύμβασης;

 
 
" Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...", σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν.

" Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάναν.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής (από το 1999 εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο τη Νοτιοανατολική Αγγλία μετέχοντας στην ομάδα των Συντηρητικών) εξηγεί ότι τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. "Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων", όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής.

Ειδικότερα, από το κάθε 1 ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας:
  • 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα
  • 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα
  • 19 λεπτά πάνε στην ελληνική κυβέρνηση για να... στηρίξει την ανάπτυξη
  • 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)
Πηγή: www.tovima.gr,http://www.pyles.tv/


http://www.madata.gr/epikairotita/economy/171788.html

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!!!!!

Ο Κώστας Καίσαρης εκφράζει το θαυμασμό του και την ευγνωμοσύνη του στους 199 βουλευτές, που ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση κι έσωσαν τη χώρα. Ειδικότερα στη Φωτεινή Πιπιλή και στην Άρια Αγάτσα, που τίμησαν το δημοσιογραφικό κλάδο, από τον οποίο προέρχονται. Άξιες.



Νενικήκαμεν. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Πράγματι. Ο δρόμος της ανάκαμψης και της προόδου είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το είπαν και το τόνισαν τα πλέον υπεύθυνα χείλη.

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος: "Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Να διασφαλίσουμε το μέλλον της πατρίδας". Κι η Βουλή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι 199 από τους 300 βουλευτές ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου: "Φτάσαμε κοντά στην πηγή. Πρέπει η χώρα να πιει νερό. Να εξασφαλίσουμε τα 130 δις".

Το είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης: "Αυτοί που δυσανασχετούν επειδή κόβεται το 20% των μισθών, θα πρέπει να ξέρουν ότι αν δεν πέρναγε η δανειακή σύμβαση, θα τους κοβόταν το 90% του μισθού τους".

Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, οφείλει να τους πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και, σαν σύγχρονοι Άτλαντες, σήκωσαν στις πλάτες τους τη χώρα.

Η εικόνα της Φωτεινής Πιπιλή να κλαίει, όπως έκλαιγε ενίοτε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, όταν έπαιζε τη το ρόλο της υπηρέτριας της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ήταν συγκλονιστική. Δεν κλαίνε μόνο οι ηθοποιοί. Δεν έκλαιγαν μόνο η Κατίνα Παξινού και η Μαρίκα Κοτοπούλη. Δεν είναι μόνο η Επίδαυρος χώρος δακρύων στις αρχαίες τραγωδίες. Είναι και η Βουλή. Παναθηναϊκός μέχρι τα μπούνια η Φωτεινή Πιπιλή. Δεν πήγε όμως, σαν κάποιους άλλους, στο καφενείο της Βουλής για να παρακολουθήσει τα τελευταία δραματικά λεπτά του Παναθηναϊκός - Ξάνθη. Συγκλονισμένη από τις φωτιές που έκαιγαν την Αθήνα, έβαλε τα κλάματα. Πώς να χάσει η Ελλάδα μ' αυτό το πολιτικό προσωπικό;

Κι είναι απορίας άξιον πως αυτός ο λαός έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Αναφέρομαι στη μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία. Όχι σ' αυτούς που διαδηλώνουν κατ' επάγγελμα και συνήθεια. Αναφέρομαι στους νοικοκυραίους. Από το πρωί της Δευτέρας, όλοι έπρεπε να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν τη σωτηρία της πατρίδας. Οι ιερείς όφειλαν να χτυπούν χαρμόσυνα τις καμπάνες. Για το μέγα γεγονός της σωτηρίας της πατρίδας. Και του λαού της.

Ο Παπαδήμος ήταν ρητός και ξεκάθαρος: "Τώρα, με τη μείωση του βασικού μισθού στους νεοπροσλαμβανόμενους κατά 32%, θα καταπολεμηθεί η ανεργία". Εικόνα θα πρέπει να τον κάνουν οι ένα εκατομμύριο άνεργοι. και να τον προσκυνάνε. Με τα 130 δις του δανείου, που είμαστε πλέον τόσο κοντά να εξασφαλίσουμε, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Αυτές οι ώρες, είναι ώρες εθνικής ανάτασης και εθνικής αξιοπρέπειας. Η Ελλάδα εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή ρότα της.

Μέρκελ και Σαρκοζί θα συνεχίσουν να ρίχνουν σφαλιάρες στον Έλληνα Πρωθυπουργό και στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών. Πόσοι άλλοι, απ' αυτούς που φιλάνε κατουρημένες ποδιές για να μπουν στην Ευρώπη, έχουν αυτό το προνόμιο; όσο κι αν παρακαλάνε οι Τουρκαλάδες γι' αυτό το χατίρι, δεν τους έχει γίνει ακόμα. Προς τι λοιπόν τα υποκριτικά δάκρυα και οι εξαλλοσύνες;

Ποιοι είναι ο Μανώλης Γλέζος κι ο Μίκης Θεοδωράκης, που αποκάλεσαν όσους ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση προδότες; Αν τους κοιτάξει αύριο στα μάτια η Άρια Αγάτσα, τι θα έχουν να της απαντήσουν; Ποιος θα είναι ο αντίλογός τους απέναντι στον υπερήφανο μετεωρολόγο Καντερέ; Επειδή ο Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη πριν 70 χρόνια, νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα ίδια και σήμερα; Οι Γερμανοί δεν είναι εχθροί μας. Φίλοι μας είναι. Αυτοί καθαρίζουν για να πάρουμε τα 130 δις της σωτηρίας.

Όσο για τους όρους, χέσε ψηλά κι αγνάντευε. Το είπε ο ίδιος ο Βενιζέλος: "Πού ακούστηκε, αυτός που ζητάει δανεικά, να φτιάχνει και τη δανειακή σύμβαση;". Δεν είναι λογική δωσίλογου αυτή. Είναι Υπουργού Οικονομικών. Ας μη γινόμεθα κουραστικοί όμως. Η Ελλάς ποτές δεν πεθαίνει. Και για του λόγου το αληθές, ας είναι καλά τα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας.

http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/h_ellada_pote_den_pethainei.1639834.html

Πρόσθετα μέτρα 14,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 προβλέπει το νέο Μνημόνιο.......



Τον Ιούνιο, η τρόικα θα κρίνει εάν επιτυγχάνονται οι στόχοι με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, ειδάλλως θα υπάρξουν πρόσθετα, όπως, για νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο 
 
Τον Ιούνιο, η τρόικα θα κρίνει εάν επιτυγχάνονται οι στόχοι με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, ειδάλλως θα υπάρξουν πρόσθετα, όπως, για νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ για εφέτος, από τα οποία μένει να προσδιοριστούν ακόμα παρεμβάσεις 325 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει μέτρα ύψους συνολικού ύψους 14,6 δισ. ευρώ περίπου μέχρι το 2014.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να παραταθεί το Μνημόνιο κατά ένα ακόμη έτος, έως το 2015.

Τον Ιούνιο, εξάλλου, η τρόικα θα κρίνει εάν επιτυγχάνονται οι στόχοι με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, ειδάλλως θα υπάρξουν πρόσθετα, όπως, για παράδειγμα, οι επιπλέον μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο και η περαιτέρω περικοπή κοινωνικών και αμυντικών δαπανών.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος θα ελέγχεται ανά τρίμηνο και, ειδικότερα, προβλέπονται 12 τριμηνιαίες επιθεωρήσεις από την τρόικα.

Παράλληλα, στα προσχέδια των επιστολών του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, καθίσταται σαφές ότι- εάν απαιτηθεί- η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα.

Με δεδομένο ότι, η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, ενώ, αντί για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ εφέτος, προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα 1% του ΑΕΠ (2,2 δισ. ευρώ).

Πλέον, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αναμένεται για το 2013 (1,65% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ και 4,4% του ΑΕΠ ή 9,5 δισ. το 2014).

Μεταξύ των μέτρων του νέου Μνημονίου, περιλαμβάνονται οι νέες μειώσεις σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και στις συντάξεις, οι απολύσεις στο Δημόσιο και η άρση της μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και στις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες, η περικοπή 10% στους μισθούς των υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων, το κλείσιμο δημόσιων φορέων, το «πάγωμα» των προσλήψεων και οι ανατροπές στην αγορά εργασίας.

Ακόμα, σχεδιαζονται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η απλοποίηση του ΦΠΑ, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και των εισοδημάτων από κινητές αξίες, η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και οι μαζικές πωλήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις, προβλέπονται έσοδα 4,5 δισ. ευρώ εφέτος, το σύνολο σχεδόν των οποίων θα προέλθει από κινήσεις που θα ολοκληρωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Όπως αναγράφεται στο Μνημόνιο, εντός του α΄ εξαμήνου εφέτος θα αρχίσει η διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και της IBC, ενώ το β΄ εξάμηνο πρέπει να γίνουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό.

Παράλληλα, έως το τέλος Μαρτίου 2012, θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που περιέχονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εκτός από τις τραπεζικές μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία που επιφέρουν απώλεια (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ).

Επίσης, θα μεταφερθούν οι εναπομένουσες μετοχές του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβαστούν από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου. Ενώ, στο Μνημόνιο προβλέπεται αύξηση στα εισιτήρια του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Γενικότερα, με το νέο Μνημόνιο πρέπει να γίνουν τα εξής:

- Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,076 δισ. ευρώ και υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά 50 εκατ. ευρώ.

- Μείωση προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατ. ευρώ.

- Μείωση αριθμού αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού, με στόχο την εξοικονόμηση 30 εκατ. ευρώ και μείωση λειτουργικών δαπανών και της δαπάνης για τη διεξαγωγή εκλογών, κατά 270 εκατ. ευρώ.

- Περικοπή Προγράμματος Δημοσίων Εεπενδύσεων κατά 400 εκατ. και «ψαλίδι» σε συντάξεις για εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ.

 - Μείωση 10% στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, στρατιωτικοί, σώματα ασφαλείας, καθηγητές ΑΕΙ- ΤΕΙ, δικαστικοί), από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και τις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες.

- Αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων, έως τον Ιούνιο, καθώς και κατάργηση φοροαπαλλαγών, αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ και στη φορολογία των ακινήτων, με νέο φορολογικό νομοσχέδιο έως τον Ιούνιο.

- Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, κατά 150.000 άτομα έως το 2015 και απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2012.

- Μείωση των εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

- Αυστηρή εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και ενδεχόμενο προσωρινό «πάγωμα» προσλήψεων και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.

- Περικοπές στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε εποπτευόμενους φορείς 190 εκατ. ευρώ.

- Πλήρες «άνοιγμα» 20 κλειστών επαγγελμάτων, απελευθέρωση του επαγγέλματος των φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, καθώς και πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος ταξί.

- Κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου για υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφων για μια σειρά συναλλαγών.

- Πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

- Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλος υπέρ της εκτέλεσης εργασιών, που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- Επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου και αναθεώρηση της γενικής νομοθεσίας περί πολεοδομίας και χωροταξίας.

- Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών και μείωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια και εφετεία κατά τουλάχιστον 50% έως τον Ιούνιο και με στόχο την πλήρη εκκαθάριση έως το τέλος Ιουλίου 2013.

- Σύσταση Ειδικής Διεύθυνσης Παρακολούθησης των Μεταρρυθμίσεων.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.......ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!

«Μου ζήτησαν χρήματα για να μην κάψουν το μαγαζί μου»!!!!


 

 

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου

Σοκ προκαλεί για την δράση και τον ρόλο των «γνωστών-αγνώστων» κουκουλοφόρων, στα χθεσινά επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, η μαρτυρία του Γ. Σ., ιδιοκτήτη κινηματογράφου, που προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ο ιδιοκτήτης μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», αποκάλυψε ότι τον πλησίασαν κουκουλοφόροι, και του ζήτησαν χρήματα, για να μην καταστρέψουν το χώρο.

«Δεν είχαμε βοήθεια, ούτε από την αστυνομία, ούτε από κανέναν. Κατέβηκαν οι γνωστοί κουκουλοφόροι, μας ζήτησαν και λεφτά για να μη κάψουν το μαγαζί μας. Και η αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά!», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δηλαδή, τι σας είπαν; Ή μας πληρώνετε ή σας το καίμε;» ρωτάει η δημοσιογράφος.

Κι εκείνος απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Βέβαια!»

«Έλληνες;» τον ρωτάει η δημοσιογράφος.

«Έλληνες, ναι!» απαντάει ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου.

Στην ερώτηση πόσα χρήματα ζήτησαν, ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να απαντήσει.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/302938/mou-zitisan-hrimata-gia-na-min-kapsoun-to-magazi-mou/

«Aνηλεές χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων»!!!!

Φ. Κουβέλης: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποδυνάμωση.

Για ανηλεές χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων μετά και το δεύτερο μνημόνιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποδυνάμωση και περαιτέρω αποσάθρωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα».

Αναφερόμενος στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου αυτοί οι δυο Οργανισμοί, όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους αναβαθμισμένα και πολύ συστηματικά
 

ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ.



Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Σύρο σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Για αύριο Τρίτη 14/2, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=77

Μ Π Ρ Α Β Ο!!!!!!

ΓΣΕΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας στο Ευρωκοινοβούλιο....


ΓΣΕΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας στο Ευρωκοινοβούλιο : Την άμεση παρέμβαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όσον αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς στον πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς, αλλά  
 
Την άμεση παρέμβαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όσον αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς στον πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς, αλλά και στα μέλη του ανώτατου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «την παραβίαση μέσω της νέας δανειακής σύμβασης, ουσιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και το κοινωνικό κεκτημένο».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «οι απαιτήσεις και οι όροι της Τρόικας και των εκπροσώπων της ΕΕ αλλά και της ΕΚΤ σε αρμονική συνεργασία με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ ανατρέπουν βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, όπως ο θεσμός των ΣΣΕ, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συμφωνίες και απαιτεί από τα όργανα της Ε.Ε να αναλάβουν πρωτοβουλίες».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/171657.html

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ!!!!!!

Καμμένος: "Ο τραπεζίτης της Goldman Sachs απειλεί τον ελληνικό λαό;"


Καμμένος: "Ο τραπεζίτης της Goldman Sachs απειλεί τον ελληνικό λαό;" : Συναισθηματικά φορτισμένη, γεμάτη οργή ήταν η χθεσινή ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή Πάνου Καμμένου στη Βουλή. Έκανε λόγο για «κυβέρνηση δοτή και διορισμένη» και για «σχέδιο  
 
Συναισθηματικά φορτισμένη, γεμάτη οργή ήταν η χθεσινή ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή Πάνου Καμμένου στη Βουλή. Έκανε λόγο για «κυβέρνηση δοτή και διορισμένη» και για «σχέδιο παραβίασης του Συντάγματος όσον αφορά την ελεύθερη βούληση των βουλευτών».

«Θα έρχεται ο διορισμένος πρωθυπουργός, ο τραπεζίτης της Goldman Sachs να απειλεί τον ελληνικό λαό;», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος έχει ανακοινώσει το οριστικό «διαζύγιό» του από την ΝΔ μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Χθες διεγράφη και επισήμως μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/171587.html

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΕ. ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!

Αυτή η νύχτα μένει: Μας "έσωσαν" και μας έκαψαν!


Αυτή η νύχτα μένει: Μας "έσωσαν" και μας έκαψαν! : Με σημαντικότατες απώλειες για τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και με την απώλεια της δεδηλωμένης για το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου  
 
Με σημαντικότατες απώλειες για τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και με την απώλεια της δεδηλωμένης για το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου έληξε η βασανιστική διαδικασία ψήφισης του νέου Μνημονίου, του νόμου για το PSI και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συνολικά 199 βουλευτές υπερψήφισαν το Μνημόνιο και 74 το καταψήφισαν. Συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας 278 βουλευτές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ 22 βουλευτές. Όσους καταψήφισαν, όσους απείχαν της ψηφοφορίας και όσους δήλωσαν παρών. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επίσης πως στις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχουν και όσοι βουλευτές καταψήφισαν το άρθρο 1 του Νομοσχεδίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε συνολικά 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διέγραψε του Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη οι οποίοι και υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο.

H ψηφοφορία της ντροπής

Εν μέσω κοινωνικής θύελλας αντιδράσεων, επεισοδίων, λεηλασιών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, ψηφίστηκε το Μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα, επί συνόλου 278 βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών επί της αρχής ψήφισαν 199 (κατά: 74, παρών: 5)

Υπέρ του άρθρου 1 ψήφισαν 190 βουλευτές (κατά: 83, παρών: 5)

Υπέρ του άρθρου 2 ψήφισαν 201 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 3)

Υπέρ του άρθρου 3 ψήφισαν 199 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 5)

Υπέρ του άρθρου 4 ψήφισαν 202 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 2)

ΠΑΣΟΚ

Εκτός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασάς, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αμιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.

ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρη Σταμάτη, Κώστα Παπασιώζο, Γιώργο Βλάχο, Μιχάλη Γιαννάκη,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτη Τζίμα, Κώστα Μαρκόπουλο, Κώστα Γκιουλέκα, Ζήση Τζηκαλάγια, Χρήστο Ζώη, Σπύρο Γαληνό, Παναγιώτη Μελά, Γιώργο Καρασμάνη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Αναστάσιο Καρυπίδη, Μαρία Κόλια, Γιώργο Βαγιωνά, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Δερμετζόπουλο Αλέξανδρο και Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας».

ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους δύο βουλευτές που ψήφισαν ναι, δηλαδή τους -ολίγων μηνών- υπουργούς κ.κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη.

Τεταμένο κλίμα εντός και εκτός Βουλής

Υψηλοί τόνοι, ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις πρωτοφανείς, συνεχείς διακοπές, πνεύματα οξυμένα που έφθασαν και σε ακραίες συμπεριφορές χαρακτήρισαν την πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης.

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή σημειώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος εκσφενδόνισε στα υπουργικά έδρανα όπου βρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και υπεραμυνόταν για τον χαρακτήρα του επείγοντος της διαδικασίας των 700 σελίδων νομοσχέδιο.

Μάταια και για αρκετή ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα κάνοντας έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία από όλες τις πτέρυγες. Βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ανεξάρτητοι Πάνος Καμένος και Βαγγέλης Παπαχρήστος, κατηγορούσαν τον κ Βενιζέλο ότι εκβιάζει και ψεύδεται. «Η εικόνα του κυρίου Μαυρίκου θα κάνει το γύρο του κόσμου. Η πράξη αυτή σήμερα εξευτελίζει τη χώρα την εκθέτει σε κίνδυνο. Ασκείτε βία, τραμπουκίζετε. είναι απαράδεκτη η στάση σας», ήταν το σχόλιο του κ. Βενιζέλου.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εξελίξεις

Από νωρίς το απόγευμα τα διεθνή ΜΜΕ, εστίασαν στις κινητοποιήσεις των πολιτών, αλλά αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το απότελεσμα αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ.

«Η ελληνική Βουλή υιοθέτησε ένα σχέδιο λιτότητας, ύστερα από μία ταραχώδη νύχτα», γράφει η Le Monde.

«Ανάμεσα σε επεισόδια, εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα λιτότητας. Οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενέκριναν ένα νέο κύμα μέτρων λιτότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης για την υπερ-χρεωμένη χώρα», γράφει το CNN.

To ΒΒC αναφέρει στο ρεπορτάζ: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα λιτότητας, υπερψηφίζοντας ένα καθόλου δημοφιλές νομοσχέδιο για να εξασφαλίσει ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να αποφύγει την χρεωκοπία.

Η επόμενη μέρα ξεκινάει με μουρμούρες εντός των κομμάτων εξουσίας, για τους πολίτες;

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/171552.html

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ.....ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ!!!!!

Διαβάστε το νέο Μνημόνιο: Όλες οι διατάξεις της νέας σύμβασης.


Διαβάστε το νέο Μνημόνιο: Όλες οι διατάξεις της νέας σύμβασης : Το ποσό των 35,7 δισ. ευρώ θα ανέλθει η πρώτη δόση του δανείου  από την Ευρωπαική Ενωση μόλις εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση και  
 
Το ποσό των 35,7 δισ. ευρώ θα ανέλθει η πρώτη δόση του δανείου από την Ευρωπαική Ενωση μόλις εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους και και να καταβληθούν οι "δεδουλευμένοι τόκοι" μέχρι την ημέρα της ανταλλαγής των τίτλων  Ελληνικού Δημοσίου. Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο του μνημονίου. 

Οπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίαs και της Τράπεζας της Ελλάδος» από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου προκαλούνται, επί του κρατικού προϋπολογισμού, τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα:

1. Ανάληψη νέων υποχρεώσεων μέχρι συνολικού ποσού 30.00 0.000.000 Ευρώ, πλέον των αναλογούντων τόκων, που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, με σκοπό τη χρηματοδότηση μέρους της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων του

Παράλληλα, αναμένεται να επέλθει μείωση του Δημοσίου Χρέους, το ύψος της οποίας εξαρτάται από το συνολικό ποσό της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα υπαχθούν στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους. (Εκτιμάται ότι, το συνολικό ποσό ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ενταχθούν στη διαδικασία θα ανέλθει στο ποσό των 200.000.000.000 Ευρώ, ενώ η συνολική αξία των νέων τίτλων που θα εκδοθούν για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης θα είναι της τάξεως των 70.000.000.000 Ευρώ).

2. Προσωρινή αύξηση Δημοσίου Χρέους μέχρι του ποσού των 35.000.000.000 Ευρώ, από τις δανειακές συμβάσεις με σκοπό τη δυνατότητα της Ελλάδας να επαναγοράσει τίτλους που έχουν παρασχεθεί ως ενέχυρο στο ευρωσύστημα, με τίτλους του Ε.Τ.Χ.Σ.
Η ανωτέρω αύξηση του Δημοσίου Χρέους συνεπάγεται ισόποση αύξηση του χαρτοφυλακίου του Δημοσίου. Ο μηχανισμός αυτός θα λειτουργήσει μέχρι την ολοκλήρωση του PSI.

3. Αύξηση Δημοσίου Χρέους μέχρι του ποσού των 5.700.000.000 Ευρώ, από τη δανειακή σύμβαση με σκοπό την εξυπηρέτηση των δεδουλευμένων τόκων, μέχρι την ημερομηνία ανταλλαγής των ομολόγων.

4. Δαπάνη, από τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας αποκλειστικού σκοπού με την επωνυμία «Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.», το ύψος της οποίας εξαρτάται και θα προσδιορισθεί από την κ.υ.α. που θα τη συστήσει. Η ανωτέρω δαπάνη θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

5. Απώλεια εσόδων, από τις θεσπιζόμενες φοροαπαλλαγές στα πλαίσια ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Η απώλεια αυτή θα αναπληρωθεί από τη μείωση του δημοσίου χρέους που συνεπάγεται η αναδιάρθρωση αυτού.

23 δισ. για τις τράπεζες


Στο νομοσχέδιο ορίζεται με σαφήνεια ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την έκδοση κοινών μετοχών που θα γίνει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ανέλθουν σε 23 δισ. ευρώ.

Ταμείο για τα ταμεία


Τέλος στο νομοσχέδιο δημιουργείται ταμείο για τη μεταβίβαση περιουσίας του δημοσίου πρός τα ασφαλιστικά ταμεία που θα υποστούν ζημιές από το "κούρεμα" των ομολόγων

Το μνημόνιο στα ελληνικά

Το μνημόνιο στα αγγλικά

Τεχνικό μνημόνιο συνεννόησης

Η αιτιολογική έκθεση

Σχέδιο νόμου

Σύμβαση χρηματικής διευκόλυνσης

Ειδική έκθεση

Συνοπτική έκθεση αξιολόγησης

Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/171496.html

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!!!!

Οι βουλευτές έβλεπαν ποδόσφαιρο την ώρα που η Αθήνα καιγόταν!


Οι βουλευτές έβλεπαν ποδόσφαιρο την ώρα που η Αθήνα καιγόταν! : Την ώρα που η Αθήνα καίγεται και ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης,  οι βουλευτές μας είχαν μεγάλη αγωνία….. για τον αγώνα  
 
Την ώρα που η Αθήνα καίγεται και ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,  οι βουλευτές μας είχαν μεγάλη αγωνία….. για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ξάνθη!

Θαυμάστε λοιπόν την φωτογραφία από το εντευκτήριο της Βουλής με τους εκπροσώπους του λαού να μην δείχνουν έστω αυτή την ύστατη στιγμή ότι πονάνε όπως λένε και νοιάζονται για το μέλλον αυτού του λαού!

Η συζήτηση στην Ολομέλεια δεν είχε καμία σημασία φαίνεται γι ' αυτούς, ή μάλλον δεν αποτελούσε προτεραιότητα! Συμπέρασμα; Η μπάλα, προηγείται για τους κύριους βουλευτές!  Όσο για το σκορ; Ελλάδα-Ποδόσφαιρο: 0-1

Ξένα ΜΜΕ: "Η Αθήνα έχει παραδοθεί στις φλόγες και στο χάος"

 

ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ!!!!!

Σοβαρό επεισόδιο Τόμιτς - Σχινά.


Μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό υπήρξε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Μίλαν Τόμιτς και του Χρυσόστομου Σχινά.
Ο Μίλαν Τόμιτς προσέγγισε τον διαιτητή και  διαμαρτυρήθηκε για την τελευταία φάση του παιχνιδιού, όπου  αρχικά  είχε υποδείξει πως το σουτ του Μπατίστ ήταν τρίποντο καθώς  και  για την επιμονή του να δει την φάση στο instant replay αφού όπως υποστηρίζει ο  Τόμιτς η φάση ήταν ξεκάθαρη.

Ο  Σχινάς κινήθηκε προς τον Τόμιτς λέγοντάς του "θα σου ρίξω κουτουλιά, θα σου κόψω τη δουλειά". Με την παρέμβαση  των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

http://www.superbasket.gr/permalink/155555.html

Καίγονται καταστήματα και τράπεζες στην Αθήνα. Οδομαχίες. Βίντεο.


Καίγονται καταστήματα και τράπεζες στην Αθήνα. Οδομαχίες. Βίντεο : Μάχες σε όλο το κέντρο της Αθήνας.  Στις φλόγες ολόκληρο τετράγωνο!Λεηλατούνται καταστήματα στην Πανεπιστημίου και την Ιπποκράτους.Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το κατάστημα Costa Boda στην
Μάχες σε όλο το κέντρο της Αθήνας.  Στις φλόγες ολόκληρο τετράγωνο!

Λεηλατούνται καταστήματα στην Πανεπιστημίου και την Ιπποκράτους.
Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το κατάστημα Costa Boda στην Σταδίου. Καίγεται ολοσχερώς. Η φωτιά έχει επεκταθεί και στον διπλανό κινηματογράφο Απόλλων.
Φωτιά και στον Ελευθερουδάκη στην Πανεπιστημίου και σε δύο άλλες τράπεζες.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί έχουν βάλει φωτιά σε κτάστημα της Eurobank
Η πρόσβασή της πυροσβεστικής στα σημεία, πάντως, είναι δύσκολη καθώς μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια της αστυνομίας καθώς συνεχίζεται ακόμη και γύρω από φλεγόμενα κτίρια ο πετροπόλεμος με τους διαδηλωτές.

Μεγάλη είναι η φωτιά και στη Χρήστου Λαδά, όπου σύμφωνα με τον Σκάι έχουν καεί 7 καταστήματα, ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί και καταστήματα στην οδό Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενω αρκετές είναι και οι προσαγωγές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πολλά καταστήματα και γραφεία έχουν παραδοθεί στις φλόγες, την ώρα που τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Φωτιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο επί της Χ. Τρικούπη, ενώ κάηκαν και γραφεία του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά 3. Στην οδό Σταδίου, εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί το παλαιό κατάστημα Kosta Boda μετά από εκτεταμένη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ και η Alpha Bank στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσματζόγλου παραδόθηκε στις φλόγες.



Στις 20.50 στην οδό Όθωνος 17 και στη Χρήστου Λαδά (1ος όροφος) υπό φωτιά είναι καταστήματα τραπεζών.



Απέναντι ακριβώς από τα Προπύλαια, δύο καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, με κίνδυνο η φωτιά να επεκταθεί και σε διπλανές πολυκατοικίες.



Ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά στα τραπεζοκαθίσματα των Starbucks, με αποτέλεσμα να επεκταθεί εντός του καταστήματος.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/171507.html