Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Βράδυ Σαββάτου και βρέχει αστέρια! Λυρίδες.



Βράδυ Σαββάτου και βρέχει αστέρια! Λυρίδες : Μία νέα βροχή διαττόντων αστέρων, οι Λυρίδες, άρχισαν από τις 16 Απριλίου να εμφανίζονται αραιά στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η χώρα

Μία νέα βροχή διαττόντων αστέρων, οι Λυρίδες, άρχισαν από τις 16 Απριλίου να εμφανίζονται αραιά στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η χώρα μας. Οι πτώσεις των μετεώρων, που παραδοσιακά ονομάζονται και «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν τη νύχτα του Σαββάτου και τα χαράματα της Κυριακής, ενώ τόσο το προηγούμενο, όσο και το επόμενο βράδυ, επίσης, θα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα.

Επειδή στις 21 Απριλίου υπάρχει «Νέα Σελήνη», δηλαδή το φεγγάρι δεν θα φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, οι παρατηρητές (στο μέτρο που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες θα διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού) θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλύτερα -από λίγο πριν τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα- το αστρονομικό φαινόμενο, στο αποκορύφωμα του οποίου αναμένεται να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται δέκα έως 15 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι Λυρίδες, όχι σπάνια, δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές που είναι ορατά στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές απρόσμενα τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 την ώρα, κάτι που όμως δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί εκ των προτέρων.

Η συγκεκριμένη ανοιξιάτικη βροχή μετεώρων, που θα διαρκέσει περίπου ώς τις 25 Απριλίου, φαίνεται να προέρχεται από τον βόρειο αστερισμό της Λύρας, απ' όπου πήρε και το όνομά της και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Πραγματική πάντως πηγή προέλευσής της είναι ο κομήτης «Θάτσερ» που ανακαλύφθηκε το 1861 και η ουρά σκόνης και σωματιδίων που αυτός αφήνει πίσω του και η οποία συναντάται περιοδικά με την τροχιά του πλανήτη μας.

Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη. Οι Λυρίδες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου, που αποτελούν τμήμα της ουράς ενός κομήτη, που πέρασε κοντά από τη Γη το 1861 και τον ανακάλυψε ο Αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης εκτιμάται ότι θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.

Τα απομεινάρια από την ουρά του, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του τον 19ο αιώνα, έχουν παραμείνει στο διάστημα και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων. Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούνται θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/189055.html

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ 2012;


Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω


ΚΑΤΩ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ!!!!



Ο φόβος των εκλογών και οι έξωθεν πιέσεις στην Ελλάδα......








Συνεχείς οι προειδοποιήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις εκλογές στην Ελλάδα. Ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα από τον Πολ Τόμσεν (Vid)

Μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.
Το Ταμείο διαμηνύει σε όλους τους τόνους και με διαφορετικούς κάθε φορά "αγγελιοφόρους" ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει πιστά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει υπογράψει με τους δανειστές της.
Έτσι μετά την παρέμβαση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ για τις εκλογές σειρά είχε την Παρασκευή σειρά ο επικεφαλής του Ταμείου στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν που χαρακτήρισε τις κάλπες "δοκιμασία" για τη στήριξη του προγράμματος.
"Τα δύο βασικά κόμματα συναίνεσαν και στήριξαν το πρόγραμμα. Αυτή είναι μία τεράστια αλλαγή σε σύγκριση με τις θέσεις τους παλαιότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εκλογές θα θέσουν σε δοκιμασία τη στήριξη του προγράμματος.
Αυτή είναι μία σημαντική αλλαγή και για αυτό ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο καμπής όπου θα ενδυναμωθούν και πάλι οι διαρθρωτικές αλλαγές", ανέφερε ο Πολ Τόμσεν.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα έκρουσε όμως των κώδωνα του κινδύνου και προανήγγειλε νέα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.
"Δεν μπορώ να δω πως η Ελλάδα θα πετύχει τις δεσμεύσεις της, τους δημοσιονομικούς της στόχους μεσοπρόθεσμα, ενώ ταυτοχρόνως θα πρέπει να διατηρήσει ένα επαρκές επίπεδο προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Αν δεν το αντιμετωπίσει θα πρέπει να γίνουν περικοπές προνοιακών επιδομάτων μεσοπρόθεσμα οι οποίες είναι απλώς παρά πολύ σκληρές", σημείωσε.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/o_fovos_twn_eklogwn_kai_oi_ekswthen_pieseis_sthn_ellada.1742560.html

«Διά χειρός» Ε.Βενιζέλου έρχεται και η τρίτη πτώχευση στις 15 Μαΐου!!!!!!!



«Δια χειρός» Ευάγγελου Βενιζέλου επέρχεται στις 15 Μαΐου η τρίτη, στη σειρά, χρεοκοπία της χώρας (μετά την «περιορισμένη» του Ιουλίου και την «ολική» του Μαρτίου) λόγω απλήρωτων ομολόγων ξένου δικαίου (αυτά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα πρώην ΥΠΟΙΚ έλεγε ότι «τα τακτοποίησε»!) της οποία τα προεόρτια είχαμε την περασμένη Πέμπτη όταν η Fitch υποβάθμισε 13 ελληνικά ομόλογα διεθνούς δικαίου, βάζοντάς τους βαθμολογία πτώχευσης “D”.
Στις 15 Μαΐου, ήδη οι διεθνείς αγορές έχουν προεξοφλήσει πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου-CDS (!) στους «ατυχήσαντες» ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων. Θα είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη από τις 16 χώρες που έχουν πτωχεύσει μετά το τέλος του «ψυχρού πολέμου» που θα έχει πτωχεύσει … δύο φορές μέσα σε δύο μήνες (12 Μαρτίου, 15 Μαΐου)!
Και ενώ σχεδόν όλες επέβαλαν χρεοστάσιο (δηλαδή παύση πληρωμής των χρεών τους) η Ελλάδα και έχει πτωχεύσει και εξακολουθεί ναπληρώνει. και όλα αυτά δια χειρός Ε.Βενιζέλου και φυσικά Γ.Παπανδρέου για να μην ξεχνάμε τον πρώτο «εκτελεστή» της ελληνικής οικονομίας.
Η επερχόμενη πτώχευση είναι το δεύτερη πράξη του δράματος του PSI και αφορά πλέον τους κατόχους ομολόγων ή εγγυήσεων του δημοσίου για ομόλογα σε ξένο δίκαιο, δηλαδή σε τίτλους οι οποίοι προστατεύονται τόσο από το αγγλικό ή άλλο δίκαιο, όσο και από ρήτρες που τα δάνεια αυτά ενσωματώνουν και ενδέχεται να στοιχίσει πολλαπλώς στην οικονομία προξενώντας οικονομικές ζημιές, απομόνωση, «στίγμα» και προηγούμενο για να κινηθούν νομικά εναντίον της χώρας πλήθος δανειστών της…
Και επειδή λόγω της προεκλογικής περιόδου αυτά τα πράγματα έχουν ξεχαστεί, να σημειώσουμε ότι ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα που η χώρα έχει κηρυχθεί σε χρεοκοπία και στις 15 Μαΐου λόγω μη πληρωμής ομολόγων ξένου δικαίου (ένα ομόλογο 450 εκατ. ευρώ είναι 100% βέβαιαο ότι θα ζητήσει αποπληρωμή την οποία ήδη έχει αρνηθεί η Ελλάδα, αφού δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά).
Έτσι ακόμα και αν κάποιος δανειστής συμφωνήσει να «κουρευτεί», ενδέχεται όμως η συμφωνία να ενεργοποιήσει τη ρήτρα άλλου δανείου, με αποτέλεσμα να γίνει άμεσα απαιτητό το συγκεκριμένο δάνειο για τον τίτλο που έχει αυτή τη ρήτρα.
Φυσικά μέσα στην κυβέρνηση κανείς δεν μιλάει για τη νέα επερχόμενη πτώχευση στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν κατ’αρχήν τον Ε.Βενιζέλο και κατά δεύτερο λόγο της ΝΔ που στήριξε την υπόθεση των Μνημονίων από το Νοέμβριο και μετά. Παρ’όλο που χθες έληξε και η τελευταία προθεσμία την οποία είχε δώσει προκειμένου να δεχθούν οικειοθελώς το «κούρεμά τους» σε Γενική τους Συνέλευση, οι κάτοχοι ελληνικών τίτλων σε ξένο δίκαιο.
Από εκεί και πέρα, όταν μια πολιτική ηγεσία άγεται και φέρεται από τους ξένους και μέσα σε δύο μήνες πτωχεύει δύο φορές την χώρα, αλλά εξακολουθεί να πληρώνει τα ληστρικά δάνεια, τότε είναι λογικό αυτό που συνέβη με την ΔΕΗ όταν η ΕΤΕπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη έθεσε ρήτρα δραχμής!
Πιο συγκεκριμένα έθεσε ως όρο την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη είτε της διάλυσης της ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής!Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία).
Μίλησε κανείς για μέλλον στην ευρωζώνη;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://on-news.gr/2012/04/21/dia-chiros-e-venizelou-erchete-ke-i-triti-ptochefsi-stis-15-ma%ce%90ou/

Farage: Αυτό που σας κάνουν είναι απαίσιο!




Farage: Αυτό που σας κάνουν είναι απαίσιο!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη
«Αυτό που σας έχουν κάνει είναι απαίσιο. Οι οικονομικές συνταγές που σας υποχρεώνουν να εφαρμόσετε στην Ελλάδα δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να δουλέψουν».

Δυστυχώς, αυτά δεν τα λέει κάποιος Ελληνας, αλλά ένας Αγγλος ευρωβουλευτής. Ο Nigel Farage, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbomb.gr στο πλαίσιο της ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε ότι: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα σύγχρονο ανάλογο στον πλανήτη, που οι ηγέτες μιας ελεύθερης δημοκρατικής χώρας να έχουν παραδώσει τα πάντα με τη θέλησή τους. Όταν βλέπω τα ρεπορτάζ με τους αγανακτισμένους ανθρώπους στην Ελλάδα δεν εκπλήσσομαι. Αν ήμουν Ελληνας, θα ήμουν κι εγώ στους δρόμους. Πιστεύω ότι αυτό που έχει γίνει είναι απαίσιο».

img_1306


- Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Ελληνες πολίτες;
Πιστεύω στην ανάγκη μιας εθνικής καμπάνιας υπέρ του δημοψηφίσματος. Αυτής της καμπάνιας πρέπει να ηγηθούν αξιόπιστοι Ελληνες από όλο το πολιτικό φάσμα. Και, βέβαια, αν μπορούσα να βοηθήσω σε αυτό με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο θα το έκανα. Ασφαλώς, αν τελικά οι Ελληνες ψηφίσουν να μείνουν στο ευρώ, έχει καλώς. Τότε, θα σταματήσω να μιλάω για την Ελλάδα και εσείς θα συνεχίσετε να πηγαίνετε κατά διαόλου, αλλά με το δικό σας τρόπο. Αλλά δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ ξεχωριστό, ιδιαίτερο έθνος και κουλτούρα. Πάντα συμπαθούσα του Ελληνες. Εχω κάνει business στην Αθήνα με την προηγούμενη ιδιότητά μου. Εχω συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες εκεί. Οι περισσότερες επισκέψεις μου στην Ελλάδα ήταν επιχειρηματικές. Θεωρώ ότι η ομορφιά της ευρωπαϊκής ηπείρου είναι που έχουμε αυτή τη φανταστική ποικιλία κουλτούρας, γνώσης, ιστορίας και κάνει την Ευρώπη την πιο φανταστική ήπειρο. Το να βλέπεις όλα αυτά να καταστρέφονται πιστεύω ότι είναι πολύ-πολύ λυπηρό. Γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι κάτι σαν υπερασπιστής της Ελλάδας.
- Ποιο αντικείμενο σκέφτεστε ότι πρέπει να έχει ένα τέτοιο δημοψήφισμα;
Μα, την παραμονή ή όχι στο ευρώ, φυσικά.
- Εσείς μπορεί να το λέτε πολύ φυσικά, ως την αυτονόητη κίνηση της Ελλάδας για να βγει από την κρίση, αλλά δεν έχουν πεισθεί όλοι οι Ελληνες για την αναγκαιότητα της εξόδου από το ευρώ…
Η Αργεντινή, που είναι ένας πολύ καλός παραλληλισμός, είχε μέχρι πριν από μια δεκαετία ένα νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο. Γινόταν, όμως, όλο και πιο προφανές ότι αυτό ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Μια μέρα πριν την αποσύνδεση του νομίσματος από το δολάριο, οι περισσότεροι Αργεντίνοι ήταν αντίθετοι, γιατί ήξεραν ότι -διεθνώς- τα χρήματά τους θα υφίσταντο σοβαρότατη υποτίμηση. Όμως, την επόμενη μέρα της αποσύνδεσης από το δολάριο, η συντριπτική πλειοψηφία των Αργεντίνων ήταν απίστευτα ανακουφισμένοι. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα χρειάζεται επιχειρηματικούς ηγέτες, ηγέτες των συνδικάτων και Ελληνες πολιτικούς με πραγματικό θάρρος να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ότι «κοιτάξτε, δε θα είναι εύκολο, αλλά η εναλλακτική είναι απλά ο αργός θάνατος».
- Είστε, λοιπόν, απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος;
Η εναλλακτική είναι τόσο κακή, να παραμείνετε παγιδευμένοι όπως είστε, στο εσωτερικό ενός αποπληθωριστικού σπιράλ, που οι κοινωνικές συνέπειες είναι πραγματικά τρομακτικές. Χρειάζεται κουράγιο, αλλά θα κάνω μια πρόβλεψη που δεν έχω διατυπώσει στο παρελθόν: Η χώρα που θα εγκαταλείψει πρώτη το ευρώ, θα είναι και η χώρα που θα αναρρώσει πρώτη και, πιθανότατα, θα είναι και αυτή που θα τη ζηλεύουν όλοι οι υπόλοιποι.
 http://www.newsbomb.gr/bloggers/giorgos-hristoforidis/fytilies/story/129553/farage-ayto-poy-sas-kanoyn-einai-apaisio

Στα 72 εκατ. ευρώ το κόστος των εκλογών


Δυσφορία από την τρόικα που είχε βάλει πλαφόν στα 50 εκατ. ευρώ.

Στα 72 εκατ. ευρώ το κόστος των εκλογών

«Μαύρη τρύπα» μεγέθους 72 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσουν στα δημόσια ταμεία οι εκλογές της 6ης Μαΐου, ποσό που θα αυξηθεί κατακόρυφα στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικό γύρο.
Στο συγκεκριμένο ποσό μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί οι 3 δόσεις της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, οι οποίες αποδεσμεύτηκαν πρόσφατα (σ.σ. μετά την ψήφιση της προκλητικής τροπολογίας) με την δικαιολογία των προεκλογικών αναγκών των παρατάξεων και οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη τρύπα» έχει προκαλέσει την δυσφορία των μελών της τρόικας καθώς είχαν ξεκαθαρίσει ότι το κόστος των εκλογών δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.
60 εκατ. για εκλογικά επιδόματα
Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αποδεσμεύεται κονδύλι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστικοί που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης. Πρόκειται για τα περίφημα εκλογικά επιδόματα τα οποία θα λάβουν μεταξύ άλλων υπάλληλοι Δήμων, Περιφερειών, υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Τυπογραφείου, Γ.Γ. Επικοινωνίας, διεύθυνσης δημοσιονομικού ελέγχου κ.α.
Επιπροσθέτως, εκλογικό επίδομα θα λάβουν –με απόφαση της τελευταίας στιγμής– και οι άνδρες της αστυνομίας. Το σχετικό ποσό που θα πιστωθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.
12 εκατ. εκλογική χρηματοδότηση κομμάτων
Στα 60 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με την μορφή εκλογικού επιδόματος σε δημόσιους υπάλληλους πρέπει να προστεθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που θα «οδεύσουν» στα κομματικά ταμεία ως κρατική –έκτακτη– εκλογική χρηματοδότηση. Όπως έγραψε το newsbomb.gr, η Διακομματική Επιτροπή, με μια άνευ προηγουμένου προκλητική απόφαση, αύξησε το σχετικό κονδύλι κατά 4,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2009. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ακολουθώντας το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τον σχετικό νόμο που λέει ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί ως εκλογική ενίσχυση ισούται με 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια πήραν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δημόσιο ταμείο όπου συγκεντρώνονται οι κόποι και ο ιδρώτας των ελλήνων φορολογουμένων.
3 δόσεις τακτικής χρηματοδότησης ύψους 29 εκατ. ευρώ
Πάντως, στα 72 εκατ. ευρώ που –για την ώρα– είναι το επίσημο ποσό στο οποίο θα ανέλθει το κόστος των εκλογών δεν έχουν υπολογιστεί τα χρήματα που θα μοιραστούν τα κόμματα ως τακτική επιχορήγηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες στην Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία που αποδεσμεύει 3 δόσεις από το συνολικό κονδύλι, ύψους 29 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία δόση του 2011 η οποία ανέρχεται σε 13,5 ευρώ και για τις 2 πρώτες του 2012 που υπολογίζονται σε 7,7 εκατ. ευρώ έκαστη.

http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/story/129748/sta-72-ekat-eyro-to-kostos-ton-eklogon

Οι 7 κανόνες της μακροζωίας!



Οι 7 κανόνες της μακροζωίας! : Εννοείται, εμείς δεν θα πεθάνουμε ποτέ, αλλά καλά είναι να μην πεθάνουν επίσης συγγενείς και φίλοι, για να έχουμε παρέα... Εδώ επτά  κανόνες για ευτυχή

Εννοείται, εμείς δεν θα πεθάνουμε ποτέ, αλλά καλά είναι να μην πεθάνουν επίσης συγγενείς και φίλοι, για να έχουμε παρέα... Εδώ επτά  κανόνες για ευτυχή μακροζωία:

1. Να έχετε πολλούς φίλους! Πέρα από την ευχάριστη επικοινωνία και τη δημιουργία μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας, οι φίλοι συμβάλλουν σημαντικά στην ανταλλαγή πληροφοριών για τα προβλήματα που προκύπτουν στον καθένα και την καθεμιά στην τρίτη ηλικία...
2. Αποφεύγετε τις στενοχώριες και το άγχος! Ο συνταξιούχος με τη μέτρια σύνταξη που δεν έχει προβλήματα, ζει καλύτερα και περισσότερο από τον διευθυντή με τον τεράστιο μισθό και όλα τα προβλήματα του κόσμου στο κεφάλι του - οικογενειακά, προσωπικά, εταιρικά κ.ά.
3. Να τρώτε καλά! Όχι πολύ, αλλά με επάρκεια και καλή ποιότητα. Όποιος τη βγάζει με κατεψυγμένες πίτσες και χάμπουργκερ, μάλλον δεν τρέφεται καλά και θα φανεί αυτό συντομότερα απ' ότι νομίζει...
4. Μην αρρωσταίνετε! Εύκολο να το λες, δύσκολο να το προγραμματίσεις... Κάθε αρρώστια, μεγάλη ή μικρή, καταπονεί σωματικά και ψυχικά τον άνθρωπο και αφήνει κάποια ίχνη, τα οποία με την πρώτη αδυναμία γίνονται αντιληπτά. Είναι και θέμα τύχης η μακροζωία...
5. Μην καπνίζετε! Καλά, εδώ μπορεί να γράψει καθένας όλες τις αντικαπνιστικές οδηγίες που έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως... Και δεν αρκεί να έχει κόψει κάποιος το κάπνισμα προχθές ή τον περασμένο μήνα. Κάποιες άκαπνες δεκαετίες είναι απαραίτητες για να θεωρηθεί ο ενήλικας «μη καπνιστής». Όμως, κάθε μέρα χωρίς κάπνισμα σημαίνει κάποιες εβδομάδες ή μήνες μακροημέρευσης...
6. Να κάνετε γυμναστική, να εξασκείστε! Δεν χρειάζονται ακραία αθλήματα, ράφτινγκ, σκι και καταδύσεις, αρκεί περπάτημα, λίγες ασκήσεις με όργανα, κανένα βαράκι, κανένα ελατήριο! Ήπια αλλά τακτικά...
7. Να κάνετε προληπτικές εξετάσεις στο γιατρό! Κάθε χρόνο ένα τυπικό τσεκ απ και αναλυτική συζήτηση μαζί του, όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα που δεν περνάει σε 1-2 εβδομάδες. Να μη γίνει κάποιος νοσοφοβικός και να τρέχει στο γιατρό π.χ. με κάθε φαγούρα ή κάθε πονάκι στο σώμα, αλλά να πάει οπωσδήποτε όταν ο πόνος διαρκεί και η φαγούρα συνοδεύεται από πρόσθετα συμπτώματα...
Zougla.gr http://www.madata.gr/diafora/health/188985.html

Αντιδρούν και δεν στήνουν κάλπες στις Σποράδες.



Αντιδρούν και δεν στήνουν κάλπες στις Σποράδες : Κοινή επιστολή, μετά τις ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις των Δημοτικών Συμβούλων, των Φορέων και των κατοίκων των νησιών των Β. Σποράδων έστειλαν οι 3 δήμαρχοι των  

Κοινή επιστολή, μετά τις ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις των Δημοτικών Συμβούλων, των Φορέων και των κατοίκων των νησιών των Β. Σποράδων έστειλαν οι 3 δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων προς την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία κοινοποιούν στους πολιτικούς αρχηγούς, στους βουλευτές του νομού, στην περιφέρεια και στον ΕΟΤ και στην οποία αναφέρουν:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Μετά τις ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις των Δημοτικών Συμβούλων, των Φορέων και των κατοίκων των νησιών των Β. Σποράδων με αφορμή την αίτηση για την τροποποίηση των εαρινών δρομολογίων (έως 15 Ιουνίου 2012) της Hellenic Seaways από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τις Β. Σποράδες, αλλά και με αφορμή για την κατάσταση, που επικρατεί στα δρομολόγια της ΝΕL (έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τις 15-4-2012 ως όφειλε) οι τρείς Δήμαρχοι των...θιγόμενων νησιών (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου) και οι κάτοικοι αυτών σας επισημαίνουν τα εξής:

1. Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν οι Δήμαρχοι τις προθέσεις των εταιριών ως προς την πολιτική των δρομολογίων τους και να βρίσκονται ξαφνικά και απροειδοποίητα προ τετελεσμένων γεγονότων.

2. Είναι αδιανόητο να συζητούμε για τουριστική ανάπτυξη και να μην γνωρίζει ο επισκέπτης των νησιών μας πότε και αν θα επιστρέψει στον τόπο του από τις διακοπές του.

3. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια τον χειμώνα και να κόβονται στο μισό, τώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος. Για τους παραπάνω λόγους και εάν θέλετε πράγματι την ανάπτυξη, σας καλούμε να ασχοληθείτε με το θέμα της ακτοπλοΐας και ιδιαίτερα με την διαδικασία κατάρτισης των δρομολογίων, προτού η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Σας ενημερώνουμε ότι αν γίνει η αποδοχή της αίτησης της Hellenic Seaways και δεν αποκατασταθούν (ξεκινήσουν) τα δρομολόγια της ΝΕL, οι κάτοικοι των νησιών θα προβούν στις επόμενες ενέργειες:

α) στο κλείσιμο των Δήμων

β) στην απαγόρευση προσέγγισης των πλοίων των εταιρειών στα λιμάνια των νησιών και

γ) να μην στηθούν οι κάλπες στα νησιά για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν ομόφωνα τόσο από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Εκπροσώπους-Προέδρους των φορέων, όσο και από όλους τους κατοίκους των νησιών που παρευρέθηκαν στις συναντήσεις.

Κυρία Υπουργέ, σας παρακαλούμε να προβείτε σε ενέργειες που θα προστατέψουν και θα στηρίξουν το κοινό συμφέρον και την επιβίωση των νησιών των Β. Σποράδων.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία θέλετε.»

http://www.madata.gr/epikairotita/social/188886.html

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΤΙΜΩΡΙΑ.....ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!!!!!


Δημοσκοπήσεις: Ιστορική ήττα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και πολιτική μετεξέλιξη της κοινωνίας......

Σε ιστορική ήττα των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχουν πλέον μεταπέσει σε μεσαία κόμματα του 14-25% όπως αποτυπώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, εξελίσσεται η εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου. Το σημαντικότερο όλων: Καμία δημοσκόπηση δεν καταγράφει ότι τα δύο κόμματα, παρά την «πλύση εγκεφάλου» που υφίστανται καθημερινά οι πολίτες από την τηλεόραση και τα κανάλια που παίζουν 90-10 υπέρ των δύο μεγάλων κομμάτων δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν μαζί πάνω από το 50% των ψήφων.
Οι πλέον θετικές δημοσκοπήσεις, κατά κανόνα «φιλικών» προς τα δύο κόμματα εταιρειών δημοσκοπήσεων τα φέρει στο 45%, ενώ το πιθανότερο είναι ότι δύσκολα θα ξεπεράσουν το 40%.
Όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και αυτό θα είναι ένα ενδιαφέρον πολιτικό πείραμα, αφού για πρώτη φορά μετά το 1974 κόμμα που εκφράζει «σκληρές» και συζητίσιμες σε κάποιες περιπτώσεις, πολιτικές, πρόκειται να μπει στη Βουλή.
Το κύμα υπέρ της Χρυσής Αυγής, είναι αναλογικά πιο ισχυρό και από αυτό των Ανεξάρτητων Πολιτών του Π.Καμμένου, οι οποίοι φυσικά με ένα ποσοστό που θα κυμανθεί μεταξύ του 7 και του 11% θα κάνει θριαμβευτική είσοδο στη Βουλή και πλέον εκεί θα φανεί αν μπορεί να ανταποκριθεί στον ιστορικό ρόλο που πλέον εκ των πραγμάτων έχει: Να αποτελέσει μια αξιόπιστη αντιμνημονιακή πολιτικ΄δύναμη, η μεγαλύτερη στο χώρο δεξιά του κέντρου.
Το ΠΑΣΟΚ, τελειώνει οριστικά ως μεγάλο κόμμα και αυτό θα φανεί την βραδιά των εκλογών, όπου πλέον η δύναμή του είναι βέβαιο ότι θα αποτυπωθεί σημαντικά κάτω από το 20%. Βασικά το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην περίοδο του 1977 από άποψη ποσοστών, αλλά όχι από άποψη δυναμικής.
Η ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα ηττηθεί αν θεωρήσουμε ότι αποκλειστικός στόχος της είναι η αυτοδυναμία, για την οποία χρειάζεται 40% σε οκτακομματική Βουλή και 36% σε πεντακομματική Βουλή. επίσης θα μείνει πολύ μακριά από το 30%. Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη στη ΝΔ, πιο δύσκολη και από αυτή του ΠΑΣΟΚ που όλοι ξέρουν σε τελική ανάλυση ότι είναι «πεθαμένο».
Κατά τα λοιπά η Αριστερά (τρία κόμματα + Οικολόγοι) θα συγκεντρώσει αθροιστικά ένα ποσοστό που θα κυμανθεί μεταξύ του 35 και του 40% και είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο αν ήταν ενωμένη ή υπήρχε τουλάχιστον μία μίνιμουμ συνεργασία. Αλλά παρουσιάζει σημαντικά άλλα, ας πούμε «διαρθρωτικά», προβλήματα. Η είσοδος της ΔΗΣΥ στη Βουλή θα είναι έκπληξη, ενώ μάλλον το ΛΑΟΣ θα τα καταφέρει. Και λέμε «μάλλον» γιατί δείχνει να είναι στο όριο και πολλά αλλάζουν μέχρι τις 6 Μαΐου σε αυτά τα επίπεδα ποσοστών.
Στην τελευταία ημέρα που επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων βάσει του ισχύοντος νόμου οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν την εξής εικόνα:
Προβάδισμα 7,5 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει νέα δημοσκόπηση της V-PRC. Σύμφωνα με την έρευνα, στη νέα Βουλή μπαίνουν οκτώ κόμματα με το ποσοστό της ΝΔ στο 22%, και ΠΑΣΟΚ στο 14,5%, ενώ ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 13%, ΚΚΕ ,ε 11,5%, ΔΗΜ.ΑΡ. 10%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 9%, Χρυσή Αυγή 5% και ΛΑ.Ο.Σ. με 3,5%.
Σε άλλη έρευνα της εταιρείας Rass, η ΝΔ προηγείται με 24,1%, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 17,1% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 9,4%, το ΚΚΕ με 8,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8,4%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι φθάνουν στο 3,8%, ενώ ΛΑ.Ο.Σ. και Δημοκρατική Συμμαχία βρίσκονται στο 3,4% και 3,2% αντίστοιχα. Στο 2,2% είναι το ποσοστό της Δράσης του Στέφανου Μάνου και τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,3%.
Στο 32% φθάνουν αθροιστικά τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, αλλά χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 8,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,9%, το ΚΚΕ με 7%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 3,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 3%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,7%, οι ΔΗ.ΣΥ. με 2,3% και η Δράση με 1,2%.
Σύμφωνα με την έρευνα της Kapa-Research, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 19,1%, το ΚΚΕ 10,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 7,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6% και η Δράση 1,7%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://on-news.gr/2012/04/20/dimoskopisis-istoriki-itta-pasok-ke-nd-ke-politiki-metexelixi-tis-kinonias/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ!!! Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε!!!!!!


Δείτε πώς αυγάτισε η περιουσία του Βενιζέλου μέσα σε 13 χρόνια!

1996: 3 γραφεία, 1 εξοχικό, 2 οικόπεδα, περίπου 130.000 ευρώ καταθέσεις και εισόδημα 55.000 ευρώ…
Ο υπουργός δικαιοσύνης έχει ένα γραφείο και ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, και ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική καθώς και ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά. Από κοινού με τη σύζυγό του έχουν 12 εκατομμύρια δρχ. 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και 2.000 γαλλικά φράγκα.
Η σύζυγος του κ. Βενιζέλου έχει δύο γραφεία και μία εξοχική κατοικία και σε κοινό
λογαριασμό με την κόρη της 6,5 εκατομμύρια δρχ. και 142.000 γερμανικά μάρκα. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εισόδημα 18.788.190 δρχ.
ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
2009: 27 ακίνητα, 2,7 εκ ευρώ καταθέσεις, 130.000 μετοχές και εισόδημα 106.000 αυτός και 74.000 η σύζυγος
Ο κ Βενιζέλος λοιπόν δήλωσε το 2009 βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ. ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος. ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.
ΥΓ. Βέβαια τα εύσημα εκτός από τον Μπένυ που είχε καλό δάσκαλο τον Άκη, πρέπει να αποδοθούν και στη σύζυγο που χωρίς εισόδημα το 1996 και με 74.000 ψωροχιλιάρικα το 2009 κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια να αποταμιεύσει 2,5 εκ ευρώ. Πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν αυτή στη θέση του Υπ. Οικονομικών.
http://on-news.gr/2012/04/20/dite-pos-avgatise-i-periousia-tou-venizelou-mesa-se-13-chronia/

Κίνηση-ματ η επιλογή Γλέζου για τον ΣΥΡΙΖΑ.




 

Η τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία κομβική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, που υπερβαίνει σε σημασία τα όρια της Αριστεράς δεδομένων των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών.

Οι αριστεροί ψηφοφόροι γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Μανώλης Γλέζος και δεν περίμεναν την παρουσία του για να ψηφίσουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, ο αντιστασιακός Γλέζος, που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σημαίνει πολλά για το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την εικόνα του έξω από την Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, όταν στεκόταν ημιλιπόθυμος από τα «πατριωτικά» αστυνομικά χημικά, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πόσο μάλλον όταν κόμματα και οργανώσεις του Δεξιού και Ακροδεξιού χώρου σηκώνουν τον ελληνικό «εγωισμό» ως προεκλογική σημαία.

Άρα, η επιλογή Γλέζου μπορεί να «συγκινήσει» και μη Αριστερούς, αφού ο εκ Νάξου ορμώμενος αγωνιστής είναι καθολικά αποδεκτός.

http://on-news.gr/2012/04/20/%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%84-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%bb%ce%ad%ce%b6%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%85%cf%81/

Δομημένα ομόλογα.




του Leporello

Πρώτα ένας ορισμός: Δομημένα ομόλογα (Structured Bonds) λέγονται εκείνα που αποτελούνται από δύο τμήματα:


- Ένα κομμάτι σταθερού εισοδήματος (με την έννοια τού γνωστού και όχι τού αμετάβλητου). Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα κουπόνι που πληρώνεται κάθε χρόνο είτε ανισοκατανέμεται.

- Ένα κομμάτι που υπολογίζει την αξία του κεφαλαίου στην λήξη και εξαρτάται από ένα ή περισσότερους συνδυασμούς οικονομικών μεγεθών. Περιέχει δηλαδή ένα στοίχημα. Τέτοια οικονομικά μεγέθη μπορεί να είναι το ύψος των επιτοκίων που επικρατούν κατά την λήξη, δείκτες χρηματιστηρίων, ισοτιμίες νομισμάτων, τιμές commodities κ.λ.π. καθώς και συνδυασμοί τους.

Είναι προφανές ότι αν η λήξη τού δομημένου ομολόγου είναι μακροχρόνια, αυτό δεν προορίζεται πραγματικά για μακροχρόνια διακράτηση αλλά για διαπραγμάτευση στην δευτερογενή αγορά. Αυτό συμβαίνει επειδή λόγω του στοιχήματος όταν φαίνεται πως αυτό επιβεβαιώνεται η αξία τού bond αυξάνεται. Άρα είναι αρκετά συνετό να το πουλήσει κάποιος που έχει κέρδη και να μη περιμένει την λήξη του (κάπως έτσι συμβαίνει και με τα παράγωγα).

Ομολογώ ότι κατά καιρούς έχω επενδύσει αρκετά σε δομημένα ομόλογα με καλούτσικο κέρδος. Μόνο μου παράπονο είναι ότι αν είχα επενδύσει τα ίδια κεφάλαια σε μετοχές (εκτός από αυτά που ήδη έχω επενδύσει σ'αυτές) θα είχα πολύ μεγαλύτερα κέρδη. Καλό είναι πάντως τα κάνει κανείς έστω και στοιχειώδη διασπορά των κεφαλαίων του.

Στην περίπτωση των κεφαλαίων που επενδύθηκαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουμε τα εξής:

- Προφανώς, τα δομημένα ομόλογα δεν είναι επενδύσεις εξασφαλισμένου κεφαλαίου. Ο σχετικός νόμος ορίζει ότι κάθε Ταμείο μπορεί να επενδύσει από τα διαθέσιμά του μέχρι 23% σε μετοχές και μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος τα δομημένα ομόλογα ήταν άγνωστα και σαν επενδύσεις υψηλού κινδύνου εθεωρούντο μόνο αυτές που αναφέρθηκαν. Είναι προφανές δηλαδή ότι ο νομοθέτης θέλει να περιορίσει το ποσόν που επενδύεται σε αποδόσεις υψηλού κινδύνου. Αφού όμως ο νόμος κατονομάζει μόνο τις μετοχές, η απόφαση των Διοικήσεων να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα ποσό πέραν τού 23% των διαθεσίμων τους είναι νόμιμη. Βεβαίως ηθικά-πολιτικά υπάρχει θέμα καταστρατήγησης τού νόμου. Αν ήταν όμως για καλό λόγο, δηλαδή για εξασφάλιση υψηλότερων αποδόσεων κανείς δεν θα τους κατηγορούσε.

- Το μεγάλο θέμα με τα δομημένα ομόλογα είναι ότι αγοράσθηκανσε τιμή μεγαλύτερη από εκείνη που επικρατούσε στην δευτερογενή αγορά είτε με τεράστια προμήθεια . Υπήρξαν μάλιστα και προκλητικές περιπτώσεις: Το ομόλογο το 78 Μευρώ που αγόρασε ο κ.Αγάπιος Σημαιοφορίδης αγοράσθηκε στην δευτερογενή αγορά την περίοδο που μπορούσε να το αγοράσει κανείς από τον εκδότη του. Η δευτερογενής αγορά μερικές φορές συνυπάρχει με την έκδοση επειδή υπάρχουν μερικοί που χρειάζονται ρευστότητα λίγες μόνον ημέρες μετά την επένδυση. Οι τιμές στην δευτερογενή αγορά είναι σε τέτοιες περιπτώσεις πάντοτε λίγο μικρότερες από εκείνες που προσφέρει ο εκδότης. Το ομόλογο λοιπόν αυτό αγοράσθηκε σε τιμή 106,5 μονάδων βάσεως δηλαδή 83 Μευρώ (μπορεί και η αξία του να ήταν 73 Μευρώ και να αγοράσθηκε 78 Μευρώ δεν θυμάμαι καλά). Εκεί είναι λοιπόν όλο το σκάνδαλο: το ότι η διαφορά προσπορίσθηκε από κάποιους άλλους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σημειωτέον ότι κανονικά η προμήθεια πρέπει να είναι 1-5 τοις χιλίοις (τόσα πληρώνω εγώ) όταν πρόκειται για τόσο μεγάλα ποσά και για τόσο σπουδαίους πελάτες όπως τα Ασφαλιστικά Ταμεία, η προμήθεια πρέπει να είναι ακόμη μικρότερη. Εδώ όμως ουσιαστικά δόθηκε προμήθεια 60 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό.

Ενώ λοιπόν η ουσία είναι η παραπάνω διάφοροι κάνουν ό,τι μπορούν για να την συσκοτίσουν. Και όσον αφορά την Κυβέρνηση και τους άμεσα εμπλεκόμενους είναι εύκολα κατανοητό γιατί. Για τους υπόλοιπους μου διαφεύγει ο λόγος:

ΓΣΕΕ έγραψε:
Πρέπει να απαγορευθεί η τοποθέτηση των διαθέσιμων των Ταμείων σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου. Τα Ταμεία πρέπει να επενδύουν σε επενδύσεις σταθερής απόδοσης. Δεν θα τζογάρουν με τις οικονομίες μας

Δεν θέλουν κινδυνεύσουν να χάσουν μέρος των οικονομικών τους. Προφανώς προτιμούν τις τοποθετήσεις προθεσμίας με επιτόκιο χαμηλότερο από τον πληθωρισμό ώστε να τις χάσουν σίγουρα.

Π.Ευθυμίου έγραψε:
Ο κ.Αλογοσκούφης έχει το θράσος να λέει ότι τα Ταμεία δεν έπρεπε να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα γιατί έχουν επενδυτικό κίνδυνο, αντί να μας εξηγήσει γιατί η Κυβέρνησή του εκδίδει επικίνδυνα ομόλογα

Προφανώς αυτός κάτι είχε ακούσει για default risk που έχουν κάποια ομόλογα που εκδίδουν τριτοκοσμικά κράτη (αλλά και εταιρείες) δηλαδή τα junk bonds και νόμισε πως πρόκειται γι'αυτό. Αλλά αν δεν έχει ιδέα από την αγορά, ποιος τον υποχρέωσε να μιλήσει;
http://www.abisso.gr/index.php?itemid=194

Ιστορικά χαμηλά για τον δικομματισμό - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν συνολικά το 32,6% !!!!!





Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τα ποσοστά του κατά 1,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι ανέβηκαν μία ποσοστιαία μονάδα.


Με την αναγωγή στους αναποφάσιστους ο πολυκερματισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς τα κόμματα που μπαίνουν στην βουλή από 8 αυξάνονται και γίνονται 10


Με την αναγωγή στους αναποφάσιστους ο πολυκερματισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς τα κόμματα που μπαίνουν στην βουλή από 8 αυξάνονται και γίνονται 10.
Απογοητευτικά είναι τα ποσοστά των συσπειρώσεων τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για την ΝΔ. Η συσπείρωση των «πράσινων» ψηφοφόρων φτάνει το 33,5% ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 12,8% πηγαίνει στο κόμμα του Α. Τσίπρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι το 3,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν την Χρυσή Αυγή.
Στο 58,4% φτάνει η συσπείρωση για την ΝΔ. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος καθώς χάνει το 14,5% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.
Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ωστόσο βγαίνει πρώτος ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει 54,4% .
Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ανησυχεί με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που δείχνουν να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 45% οι υποστηρίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 29,5% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 27,9% και ο Πάνος Καμμένος 24,4%

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/122699

ΠΑΞΙΜΑΔΟΚΛΕΦΤΡΑ.....!!!!!


"Χάσαμε συντάξεις για τα λούσα σου"!!!!

"Χάσαμε συντάξεις για τα λούσα σου" : Νέο ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου έχει με τον  ανακριτή η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Κι αν η  αποχώρησή  

Νέο ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου έχει με τον ανακριτή η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Κι αν η αποχώρησή της χθες από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν επεισοδιακή, το νέο ραντεβού θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς την ίδια μέρα θα αποφασιστεί αν θα έχει την ίδια ποινική αντιμετώπιση με τον σύζυγό της ή αν εκείνη καταφέρει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με αντίτιμο τη διατήρηση της προσωπικής της ελευθερίας. Φορώντας μαύρα γυαλιά και με βήμα γοργό συνοδευόμενη από τον δικηγόρο, που υπερασπίζεται και τον πρώην υπουργό, Λεωνίδα Κοτσαλή, η Βίκυ Σταμάτη βγήκε από την κεντρική είσοδο του κτιρίου 6, όπου στεγάζεται το ανακριτικό γραφείο, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε επιλέξει να μπει από την πλαϊνή πόρτα για να αποφύγει τις κάμερες και τους φωτογράφους.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν θέλησε να δώσει καμία απάντηση. Ανοιξε το βήμα της κατευθυνόμενη προς την πύλη των δικαστηρίων. Η παρουσία της όμως δεν πέρασε απαρατήρητη από όσους έτυχε να βρίσκονται την ώρα εκείνη για κάποια δική τους υπόθεση στον προαύλιο χώρο της Ευελπίδων.
«Βλαχάρα, εσύ φταις, για 250 εκατομμύρια μας έκοψαν τις επικουρικές συντάξεις», φώναξαν στη θέα της Βίκυς Σταμάτη, η οποία - όπως αποδείχθηκε - ήταν πρόσωπο αναγνωρίσιμο. Κάποιοι άλλοι κοντοστάθηκαν στο πέρασμά της και βλέποντας τις κάμερες να την ακολουθούν σχολίαζαν την πορεία της.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. Στις αποδοκιμασίες η Βίκυ Σταμάτη δεν απάντησε. Για εκείνη εξάλλου προέχει τώρα να χαράξει την υπεράσπισή της ενόψει της καθοριστικής της απολογίας για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και από κοινού με τον υπόδικο σύζυγό της και άλλα 14 άτομα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα, στις 16-4-2010 πέρασε στην κυριότητα της Βίκυς Σταμάτη το νεοκλασικό επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από την εταιρεία Nobilis, που εκπροσωπούσε η προφυλακισμένη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, αντί τιμήματος 1.100.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία αποτιμάται σε 3.306.206 ευρώ.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασαν ακόμη χθες ο αδελφός και η θεία της Βίκυς Σταμάτη, έξι ακόμα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε διάφορες χρονικές περιόδους ως εκπρόσωποι των υπεράκτιων εταιρειών, μέσω των οποίων - κατά το κατηγορητήριο - διακινήθηκε το μαύρο πολιτικό χρήμα από τις μίζες.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/188645.html

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πέταξαν νεράντζια στον Αλευρά......





Στόχος αποδοκιμασιών αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, με το ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, έξω από το γήπεδο του "Μίλωνα" στη Νέα Σμύρνη, όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Πλησιάζοντας στο γήπεδο, περικυκλώθηκε από μια ομάδα πολιτών (περίπου 20-30 ατόμων) οι οποίοι σε έντονο ύφος του ζητούσαν εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ο κ. Αλευράς έμεινε επιχειρώντας να αντιμετωπίσει λεκτικά τις κατηγορίες που του εκτόξευαν επειδή ψήφισε τα Μνημόνια 1 και 2.
"Είσαι απαράδεκτος", "μας κόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις", "το μόνο που κάνεις στη Βουλή είναι να διαβάζεις εφημερίδες" "αίσχος", "ντροπή σου", "φωτιά και τσεκούρια θέλετε όλοι" ήταν μερικά από τα... πιο ευγενικά που "άκουσε" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Εκτοξεύτηκαν και ύβρεις εναντίον του, ενώ κάποιος του πέταξε ένα νεράντζι.
Λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούσαν αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού ο κ. Αλευράς αποχώρησε μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Πηγή: Iefimerida.gr

http://www.enikos.gr/politics/35696,Petaxan_nerantzia_ston_Aleyra.html

Τσοχατζόπουλος και ΣΙΑ σε καυγά με τους «Πυρήνες»....



Η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού αναγκάστηκε να απομακρύνει δύο από τους κατηγορουμένους από την Α’ πτέρυγα.

Τσοχατζόπουλος και ΣΙΑ σε καυγά με τους «Πυρήνες»

Επίθεση-με έντονη φρασεολογία δέχθηκε από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» η παρέα του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα η διεύθυνση της φυλακής να αναγκαστεί να απομακρύνει τους επιχειρηματίες Αστέριο Οικονομίδη και Γεώργιο Σαχπατζίδη, από την Α’ πτέρυγα.

Οι κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα της Α’ πτέρυγας «υποδέχθηκαν» με σφοδρές αποδοκιμασίες τους δυο κατηγορουμένους, γεγονός που αιφνιδίασε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τις πρώτες ώρες της προφυλάκισης τους.

Έτσι, την επομένη κιόλας ημέρα της κράτησης τους οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν τη μεταφορά τους για λόγους ασφαλείας και για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των φυλακών στην ΣΤ’ πτέρυγα. Δηλαδή, εκεί όπου κρατούνται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς και ο εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας.

Η μετακίνηση αυτή ωστόσο δεν αποκλείεται να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη είναι εχθρικές.

Παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί μονόκλινου κελιού του Άκη Τσοχατζόπουλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά το μοιράζεται με τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, ο Νίκος Ζήγρας να μεταφερθεί σύντομα στο Νοσοκομείο κρατουμένων εφόσον η ανάγκη αυτή βεβαιωθεί από τους γιατρούς.

Θεωρείται απίθανο, πάντως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συναντηθεί με τον χουντικό ισοβίτη Νίκο Ντερτιλή, αν και βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα, καθώς ο τελευταίος δεν βγαίνει πια από το κελί του.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/129352/tsohatzopoylos-kai-sia-se-kayga-me-toys-pyrines

Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου επαγγελματία στην Κρήτη.




Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου επαγγελματία στην Κρήτη : Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου επαγγελματία σε χωριό του νομού Χανίων επήλθε με την υπ' αρ. 78/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπως γνωστοποίησε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών  

Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου επαγγελματία σε χωριό του νομού Χανίων επήλθε με την υπ' αρ. 78/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπως γνωστοποίησε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων διότι χρωστούσε σε τρεις τράπεζες και τα χρέη του προέρχονται από την επαγγελματική του δραστηριότητα και είναι κατά κύριο λόγο στεγαστικά, με εγγυητή αυτόν.

Πέτυχε παρά την έλλειψη συναίνεσης της δεύτερης τράπεζας η αίτησή του να γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Χανίων και ήρθε σε συναίνεση με τις άλλες δύο πιστώτριες τράπεζες.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, το δικαστήριο θεωρεί ότι επήλθε μεταξύ των διαδίκων συμβιβασμός και επικύρωσε το περιεχόμενο στην αίτηση-σχέδιο διευθέτησης των οφειλών και έτσι, πλέον, θεωρείται ότι ανακλήθηκε η ένδικη αίτηση για την απαλλαγή από τα χρέη.

Στο μεταξύ, προσωρινή διαταγή με αντικείμενο τη διατήρηση της υπάρχουσας νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας οφειλέτιδας και μέλους της Μοτοσυκλετικής Ένωσης Καταναλωτών –ΜΟΤΕΚ– εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών, η προστασία αυτή ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας υποθέσεως, η οποία έχει προσδιοριστεί για το έτος 2014, ενώ κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι για την έκδοση της προσωρινής διαταγής αρκεί η ύπαρξη εξώδικων οχλήσεων χωρίς να είναι αναγκαία η επίδοση διαταγής πληρωμής.

Η ΜΟΤΕΚ χαιρετίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών και σημειώνει ότι «με εξειδικευμένες γνώσεις και σωστή προετοιμασία της εκάστοτε υπόθεσης είναι δυνατή η πλήρης προστασία τους απέναντι στους πιστωτές και στις πρακτικές τους».
ta nea .gr

http://www.madata.gr/epikairotita/social/188620.html

'Ακη δώσε και σώσε!



Σχόλιο- πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου

Είναι κοινό μυστικό ότι στο σκάνδαλο των υποβρυχίων,αλλά και γενικότερα στο...τρελλό μεταπολιτευτικό πάρτυ τών προμηθειών στούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς,στο αμαρτωλό πάρτυ της μίζας δηλαδή,ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η εγκληματική δράση του αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.Είναι βέβαιο και ας μην μπορει ακόμη να αποδειχθεί ότι και άλλοι υπουργοί πλούτισαν βάζοντας το χέρι βαθειά στο βάζο με το μέλι.Υπόνοιες διατυπώθηκαν κατά καιρούς ακόμη και για πρώην Πρωθυπουργούς!Άλλοτε ψιθυριστά και άλλοτε φωναχτά...
Η σύλληψη και η προφυλάκιση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Υπουργού Άμυνας,στην οποία συνέβαλε αποφασιστικά και η δημοσιογραφική έρευνα που με πείσμα και επιμονή έκανε τα τελευταία δύο χρόνια  η Realnews,αδιαφορώντας για τις απειλές,τις πιέσεις και τις αγωγές που δεχόταν,αποτελεί τώρα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το "ξήλωμα" ολόκληρου ή έστω μεγάλου τμήματος του βρώμικου και διαπλεκόμενου εκείνου πολιτικού κυκλώματος,που πλούτισε κατακλέβοντας το δημόσιο χρήμα και οδηγώντας τη χώρα ταχύτερα στη χρεωκοπία.
Η λύση είναι απλή.Πρέπει να "πεισθεί" ο Άκης Τσοχατζόπουλος να μιλήσει.Και αυτό μπορούν να το επιτύχουν μόνον οι δικαστικές αρχές.Οι πολιτικοί που το απεύχονται είναι δυστυχώς και αρκετοί και ισχυροί.Αυτοί που τον κάλυπταν επί τόσα χρόνια,παρά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις,φοβούμενοι "ντόμινο" αποκαλύψεων αν ο τέως υπουργός αποφάσιζε να ανοίξει το στόμα του...Μήπως,λοιπόν,η ώρα αυτη επιτέλους έφτασε;Μήπως είναι η στιγμή να προταθεί ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση στον Άκη Τσοχατζόπουλο,υπο την προϋπόθεση ότι θα δώσει σημαντικές πληροφορίες και αδιάσειστα στοιχεία που αποδεδειγμένα "δένουν" και άλλους επίορκους πολιτικούς,εξίσου ισχυρούς ή και ισχυρότερους από εκείνον,που είτε πρωταγωνιστούν σήμερα,είτε πρωταγωνίστησαν κατα το πρόσφατο παρελθόν στην πολιτική μας ζωη;Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για μια τέτοια συμφωνία της εισαγγελίας μαζί του,είναι να επιστρέψει προηγουμένως τα κλεμμένα.Να αποκαλυψει δηλαδή τους τραπεζικούς του λογαριασμους,που δεν έχουν ακόμη εντοπίσει οι αρχές και να συναινέσει στην μεταφορά του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.
Δεν ευελπιστώ ότι η πρόταση μου θα γίνει δεκτή...Όσοι την φοβούνται διαθέτουν ακόμη μεγάλη ισχύ.Οι πολιτικές δυνάμεις,όμως και οι ηγεσίες τους ας είναι βέβαιες οτι θα κριθούν απο τη στάση που θα τηρήσουν.Θέλουν πραγματικά την αυτοκάθαρση τους απο τους επαγγελματίες κλέφτες και μιζαδόρους που ακόμη "φιλοξενούν" στις τάξεις τους;´Η θα συνεχίσουν να τους καλύπτουν;Ιδού το ερώτημα!Θα τολμήσουν να πουν..."Άκη δώσε τους υπόλοιπους επίορκους πολιτικούς και τα κλεμμένα και...σώσε μερικά χρόνια ελευθερίας στας δυσμάς του βίου σου" ή θα φοβηθούν τους ισχυρούς μετασεισμούς στο εσωτερικό τους;Ας το σκεφτούν όσο ακόμη έχουν καιρό!Κυριακή-6 Μαΐου-κοντή γιορτή!
http://www.enikos.gr/my-blog/34874,Akh_dwse_kai_swse!.html

ΜΑΥΡΟ.....ΠΙΣΣΑ!!!!!


Εμείς “Παραλάβαμε χάος “. Ναι αλλά εσείς “ διαλύσατε την Ελλάδα”.


Σκέτο βασανιστήριο ηχεί στα αυτιά μας τα κλισέ του ξύλινου λόγου που ανταλλάσσουν πολιτικοί στις τηλεμαχίες.

Συναγωνισμός στο ποιος έβλαψε περισσότερο τη χώρα.

Η ροπή του δικομματισμού σε πλαίσιο πελατειακού κράτους είναι να δείξεις πως ο άλλος είναι χειρότερος.
Κουβέντα για σένα, για το αν αξίζεις δεν γίνεται. Άμα ο άλλος είναι χειρότερος τότε αυτόματα, σαν εξίσωση, οι ψηφοφόροι μεταφέρονται από το ένα μέλος στο άλλο. Ο δικομματισμός, εξελίχθηκε σε κλειστό σύστημα εξουσίας με την κατάληψη του κράτους και την πελατειακή δημοκρατία.

Εκεί κατάντησε η μεταπολίτευση και η υγιής Καραμανλική ιδέα της εναλλαγής κομμάτων στην εξουσία.
Τα γιατί είναι πολλά αλλά τελικά η διαπίστωση είναι μία : καταργήθηκε κάθε θεσμικό αντίβαρο εξουσίας , και οι πολιτικοί άλωσαν το σύμπαν χωρίς έλεγχο, όριο και μέτρο.
Η διαφθορά και η συναλλαγή ήταν απλά επακόλουθα.
Καθώς και η αυτονόμηση υποσυστημάτων όπως οι συνδικαλιστές, οι πρυτάνεις, ο Άκης, ο ΟΓΑ, το ΙΚΑ, η αυτοδιοίκηση και τα νοσοκομεία, που έπαιζαν μπάλα στο δικό τους βιλαέτι.

Σήμερα , μετά την χρεοκοπία του δημοσίου και την κατάρρευση του συστήματος, η ανοχή απέναντι στον ξύλινο λόγο είναι μηδενική.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους πολιτικούς από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν. Όταν αρχίζουν τους τηλεοπτικούς σκυλοκαυγάδες τους ή ανταλλάσσουν πυρά ανακοινώσεων ο εμετός ξεχειλίζει.
Κι έχουν μια εβδομάδα, όπου άρχισαν τις προσφιλείς τους αντιπαραθέσεις.
Εξυπηρετούν έτσι την στροφή προς την “τιμωρητική” ψήφο στα άλλα κόμματα, και την παράλληλη αποστροφή από την ψήφο διακυβέρνησης που δυστυχώς ακόμη αυτοί οι αμετανόητοι άνθρωποι εκφράζουν.

Τα κόμματα δεν υπάρχουν για τυχαίους λόγους, εξυπηρετούν ανάγκες της κοινωνίας.

Φαίνεται πως τα συγκεκριμένα δύο, “το αποφασίσανε, δώσαν στο κρύο τα κλειδιά κι αυτοκτονήσανε” , είναι τελικά πλήρως ανίκανα σε στοιχειώδη αλλαγή νοοτροπίας και μας το υπενθυμίζουν πειστικά κάθε μέρα.

Ώστε να μην μείνει αμφιβολία σε κανένα αναποφάσιστο.

Και οι ευρύτερες παρατάξεις τις οποίες εκπροσωπούσαν, να αναγκασθούν να γεννήσουν με όλους τους πόνους του τοκετού, νέους εκπροσώπους.


Χάρης Τσάκωνας

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=134799&catid=9

ΑΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΛΛΗΜΜΑ!!!!!


Die Welt: "Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ σε 12 μήνες".....!!!!


Die Welt: "Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ σε 12 μήνες" : Παρά τις  φωνές που υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδας ότι αν υποστούμε τις θυσίες της λιτότητας θα παραμείνουμε στο ευρώ, έγκυροι οικονομολόγοι του  εξωτερικού επιμένουν  

Παρά τις  φωνές που υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδας ότι αν υποστούμε τις θυσίες της λιτότητας θα παραμείνουμε στο ευρώ, έγκυροι οικονομολόγοι του  εξωτερικού επιμένουν για το αντίθετο.

Ενδεικτικό είναι το νέο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt με τίτλο «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες».

Η εκτίμηση αυτή ανήκει στην επενδυτική εταιρεία Threadneedle, στέλεχος της οποίας - σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα-   παρουσίασε στο Λονδίνο τις συνολικές εκτιμήσεις της εταιρείας σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη. Σύμφωνα ,λοιπόν, με το σενάριο αυτό η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εντός του έτους  είναι προδιαγεγραμμένη αφού το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που υπαγορεύεται από τους Γερμανούς είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί.

Το ελληνικό παράδειγμα ,σύμφωνα πάντα με την εταιρεία ,θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι πράγματι  ενδιαφέρον ότι αναφορικά με τη χώρα μας η Threadneedle «βλέπει»  δύο δρόμους : ή να τηρηθεί το σχέδιο λιτότητας όπως υπαγορεύεται από τους Γερμανούς ή να κάνουν οι Έλληνες την εξίσου τρομακτική επιλογή του να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, θεωρώντας ως πιο πιθανό να πράξουμε το δεύτερο.

Υπενθυμίζεται  ότι και ο διακεκριμένος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι  έχει συστηματικά  με δηλώσεις του στον Τύπο «προβλέψει» την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη  υποστηρίζοντας  πως το σχέδιο του ΔΝΤ και της Γερμανίας  είναι  να στηριχθεί η Ελλάδα για όσο χρονικό διάστημα  χρειάζεται μέχρι να ετοιμαστεί ένας μηχανισμός διάσωσης της Ιταλίας και της Ισπανίας και έπειτα  να αφεθεί να πτωχεύσει.

Ενώ και η επικεφαλής της ομάδας Roubini ,Μegan Greene, στο συνέδριο του Economist τον περασμένο Φεβρουάριο είπε ότι θα έρθει κάποια στιγμή που η Ελλάδα δεν θα αντέξει άλλη λιτότητα, η Tρόικα θα θεωρήσει το χρέος  μη βιώσιμο και θα σταματήσει τη χρηματοδότηση. Ο χρονικός ορίζοντας που δίνει και εκείνη είναι 12 μήνες  συσχετίζοντας   την έξοδο της Ελλάδας με τις γερμανικές εκλογές του 2013,διευκρινίζοντας  ότι η Μέρκελ δεν θα ήθελε να φορτωθεί έως τότε  τη ρευστότητα που θα προκαλούσε  το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας εξέλιξης.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/188541.html

ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ, ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.......!!!!!!!!


Ρέππας: "Είμαστε κασκαντέρ, όχι υπουργοί"...

Ρέππας: "Είμαστε κασκαντέρ, όχι υπουργοί" : «Είναι υπερφίαλο και πολύ πρόωρο να συζητάμε για την κατοχή αξιωμάτων» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απαντώντας σε ερώτηση για τον αν θα  

«Είναι υπερφίαλο και πολύ πρόωρο να συζητάμε για την κατοχή αξιωμάτων» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απαντώντας σε ερώτηση για τον αν θα δεχόταν να είναι υπουργός σε μια κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο κ. Ρέππας τόνισε πως δεν είναι εύκολο να είναι κανείς υπουργός σε τέτοια περίοδο. «Αυτές τις ώρες το να είναι κανείς υπουργός στην Ελλάδα της κρίσης, δεν είναι το καλύτερο. Είμαστε κασκαντέρ, δεν είμαστε υπουργοί».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε αδύνατη την αυτοδυναμία: «Η προοπτική της αυτοδυναμίας ενός κόμματος φαντάζει ανέφικτη».

Για το ενδεχόμενο μια κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Ρέππας σημείωσε πως «έχουν θέση όλες εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες μπορούν να συγκλίνουν στα εξής στοιχεία» και εκτίμησε πως τέτοιες δυνάμεις «βρίσκονται και δεξιά μας και αριστερά μας».

Τέλος, ο κ. Ρέππας άφησε αιχμές για τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του κ. Σαμαρά λέει «δώστε μου αυτοδυναμία» ενώ το ΠΑΣΟΚ λέει «η αυτοδυναμία της Ελλάδας είναι αυτό που προέχει».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/188551.html

"Σβήσε το φεγγάρι ... να μη δω που φεύγεις"....




Με δάκρια στα μάτια, ο κόσμος αποχαιρετά τον άνθρωπο που εξέφρασε τις χαρές και τις λύπες του, τον άνθρωπο που αντιπροσώπευε όσο κανείς άλλος τους χαρακτηρισμούς «λαϊκός», «απλός» και «μάγκας», τον καλλιτέχνη που για χρόνια χάρισε σε όλους μας κομμάτια ξεχωριστά, που έχουμε σιγοτραγουδήσει και συνεχίζουμε να το κάνουμε…
Με τον κόσμο που έχει κατακλύσει το Α’ Νεκροταφείο να χειροκροτεί δυνατά και παρατεταμένα έγινε η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου.




Στο τελευταίο ζεϊμπέκικο του μεγάλου καλλιτέχνη έχουν σπεύσει η σύζυγος και οι δύο κόρες του, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, άνθρωποι της showbiz και απλοί πολίτες που τον αγάπησαν και τον ξεχώρισαν για τα τραγούδια και την στάση ζωής του.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με δάκρυα στα μάτια και λουλούδια στα χέρια, έσπευσαν στο Α’ νεκροταφείο από νωρίς το πρωί, καθώς στις 10:00 η σορός του Δημήτρη Μητροπάνου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα​.

Μάλιστα, ομάδα ανθρώπων από το χωριό του μετέφερε μια χούφτα χώμα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ κάποιοι από την Εύβοια «σήκωσαν» πανό για τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Στέλιο Καζαντζίδη.
Αρκετοί επώνυμοι έσπευσαν στο Α’ Νεκροταφείο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Μεταξύ άλλων, στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου ήταν ο Γιάννης Κότσιρας, ο Λούκας Γιώρκας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Πασχάλης Τερζής, η Βάσια Τριφύλλη, ο Κώστας Πρέκας και ο Γιώργος Κατσαρός.
Τα κόκκινα μάτια τους φανέρωναν την θλίψη και τα δάκρυα για τον χαμό του λαϊκού μας τραγουδιστή.

Δείτε live  την κηδεία στο STAR.GR

«Καλό ταξίδι να έχει. Με τόση αγάπη από όλους μας σίγουρα θα έχει ένα καλό ταξίδι… Πάνω του ήταν όλα μεγάλα, η καρδιά του, η ψυχή του, η φιλία του και βέβαια η φωνούλα του… Ήταν υπέροχος φίλος και μας έδωσε μεγάλο πόνο ο θάνατος του… Δημητράκη μου, σ’ αγαπώ πάρα πολύ», είπε η Βάσια Τριφύλλη.

Ο Πασχάλης Τερζής έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο, ενώ μια κοπέλα πλησίασε τον Γιάννη Κότσιρα και του ζήτησε να λέει στις εμφανίσεις του τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη, αποσπώντας την διαβεβαίωσή του ότι θα το κάνει.


Αφήνουν ένα λουλούδι και εκδηλώνουν τη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη, της αυθεντικότερης φωνής του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Πολλοί σιγοτραγουδούν τα τραγούδια του, που τους συντρόφευαν και θα τους συντροφεύουν στα ταξίδια της ζωής τους. Σε λύπες σε χαρές. Όλοι έχουν να πουν καλά λόγια για τον άνθρωπο, σύζυγο, συνάδελφο, καλλιτέχνη.




Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, πενθώντας τον λατρεμένο σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) – λογαριασμός 064/48000015 Εθνική Τράπεζα - για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή.


Χώμα από την αυλή του πατρικού του σπιτιού, αλλά και από την εκκλησία της Αγίας Μονής και του σχολείου όπου πήγαινε στα παιδικά του χρόνια, μεταφέρουν στην Αθήνα Αγιαμονιώτες συμπατριώτες του Δημήτρη Μητροπάνου.
Στην κηδεία του μεγάλου Τρικαλινού βάρδου θα βρεθούν αρκετοί συμπατριώτες του που ταξιδεύουν – ταξίδεψαν με τα δικά τους μέσα, ενώ την πρωτοβουλία για το ελαφρύ χώμα του σπιτιού του ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Παζαΐτης, που είναι μέλος και της επίσημης αντιπροσωπείας του Δήμου Τρικκαίων.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος πέθανε σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας πίσω του μία σημαντική διαδρομή στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Γεννήθηκε στην Αγία Mονή Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 1948.


Tα πρώτα βήματα του Δημήτρη...
Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρείας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφθηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα στον οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα». Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι «Θεσσαλονίκη». Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού «Χαμένη Πασχαλιά», το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.


Στην πορεία που χάραξε στον δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας έναν σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με τη Δήμητρα Γαλάνη και τη σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δύο μουσικές βραδιές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφούνται ζωντανά και κυκλοφορούν σε διπλό CD δύο μήνες αργότερα. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.


Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης («Εμείς οι δυο» κ.ά.), Χρήστος Νικολόπουλος («Πάρε Αποφάσεις» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός («Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό») ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.


Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι «Για να σ' εκδικηθώ») και Νίκου Πορτοκάλογλου («Κλείνω κι έρχομαι») αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με τον Μάριο Τόκα και τον Φίλιππο Γράψα («Η εθνική μας μοναξιά» και «Παρέα με έναν ήλιο») συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.


Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο «έντεχνες» διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.

Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.ά. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το «Πες μου τ' αληθινά σου» σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση «Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο», από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος «Στη Διαπασών», ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι «Η εκδρομή» του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία έπειτα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου είναι η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο «Τα τραγούδια της ζωής μου».






Δισκογραφία

- 71 δίσκοι 45 στροφών
1970 Λαϊκή παρέλαση
1971 Δημήτρης Μητροπάνος Νο1
1972 Άγιος Φεβρουάριος
1973 Ο δρόμος για τα Κύθηρα
1974 Νεκρικοί Διάλογοι, Κυρά ζωή
1975 Σκόρπια φύλλα, Τσιμεντένια πρόσωπα
1976 Λαϊκά '76
1977 Τα παιδιά της πιάτσας, Ερωτικά λαϊκά
1978 Παράπονο
1979 14 Ζεϊμπέκικα
1980 Πορτρέτο, Λαϊκά του σήμερα
1981 Τα συναξάρια
1982 Τα λαϊκά της νύχτας
1982 Τα 14 χασάπικα
1983 Λαϊκές στιγμές
1984 Τα πικροσάββατα, Τα λαϊκά της νύχτας Νο 2, Όταν μιλούν τα τέλια, Ακόμα μια μέρα
1985 Τα νυχτέρια μας, Για τα παιδιά, 15 χρόνια Δημήτρης Μητροπάνος
1986 Τα ζημιάρικα, Αγάπη μου αγέννητη, Τ' ανάρπαχτα
1987 Ένας καινούριος άνθρωπος, 16 από τα ωραιότερα τραγούδια μου, Το δικό μας τραγούδι
1988 Καινούρια χρώματα
1989 Μια νύχτα στον παράδεισο, Εμείς οι δυο, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, Πριν τελειώσει η νύχτα
1990 20 μεγάλες επιτυχίες, Εσύ λέγε με έρωτα
1991 Στα ξενυχτάδικα της αγκαλιάς σου, Μια νύχτα στο Λυκαβηττό, Πάρε αποφάσεις
1992 Οι μεγάλες επιτυχίες
1993 Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό
1994 Η εθνική μας μοναξιά, 24 Ζεϊμπέκικα, Παρέα μ' έναν ήλιο
1995 Τα 45άρια του Δημήτρη Μητροπάνου
1996 30 χρόνια Δ. Μητροπάνος, τα λαϊκά μιας ζωής, ΖΟΟΜ '96, 16 χασάπικα, Τα ερωτικά, Τα πρώτα μου τραγούδια/1967-1975, Στου αιώνα την παράγκα
1997 Ψάξε στ' όνειρό μας
1998 Τα μεγάλα λαϊκά, Του έρωτα & της φυγής
1999 Εντελβάις
2001 Στης ψυχής το παρακάτω
2003 Θα είμαι εδώ
2004 Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο
2005 Πες μου τ' αληθινά σου
2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου
2008 Στη Διαπασών
2009 Τα τραγούδια της ζωής μου






Star.gr http://www.madata.gr/diafora/showbiz/188482.html

Παραβίασαν το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.....



Παραβίασαν το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης : Περίπου 1.500.000 πλαστές συνταγές κατάφεραν να καταχωρήσουν επιτήδειοι, παραβιάζοντας το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει την υπόθεση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Μάλιστα,

Περίπου 1.500.000 πλαστές συνταγές κατάφεραν να καταχωρήσουν επιτήδειοι, παραβιάζοντας το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει την υπόθεση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα, την Παρασκευή 6 Απριλίου είχε παρουσιαστεί σημαντικό πρόβλημα πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και των γιατρών.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/188471.html

ΘΑ .....ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ;



Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν δέκα κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.


Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη βγαίνει από το γραφείο του ανακριτή
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη βγαίνει από το γραφείο του ανακριτή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 


Προθεσμία για να απολογηθούν από την Τετάρτη 25 Απριλίου έως και την Παρασκευή, 27 του μηνός, ζήτησαν και έλαβαν και οι δέκα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πολύ νωρίς το πρωί εμφανίστηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και αργότερα προσήλθε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή είναι και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, που έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το ψευδές όνομα, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας από την οποία αγόρασε το σπίτι η σύζυγος του πρώην υπουργού.
Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής, αφού μελετήσει τα ευρήματα- κατασχεθέντα από ελέγχους στα σπίτια των εμπλεκομένων, θα κρίνει εάν στην υπόθεση θα απαγγείλει νέες κατηγορίες που να αφορούν τη διάπραξη άλλων αδικημάτων, καθώς και αν προκύπτει ποινική εμπλοκή και για άλλα πρόσωπα, πλην των 15 ήδη κατηγορουμένων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανάκριση για την υπόθεση θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τέσσερις μήνες που ορίζει ο νέος νόμος για τις δικογραφίες που αφορούν διαφθορά αξιωματούχων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231191987

Πώς να «κουρέψετε» τις ασφαλιστικές σας εισφορές – Τι λέει η νέα ρύθμιση ανάσα.


«Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν την κατάταξή τους στην αμέσως κατώτερη ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία κλάδου σύνταξης και να παραμείνουν σε αυτή έως τις 31/12/2014»
Η διάταξη που συμπεριελήφθη σε σχέδιο νόμου το οποίο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εργασίας, δίνει βαθιά ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 40% εμφανίζονται να έχουν σταματήσει να πληρώνουν υπό το βάρος της κρίσης. Τι λέει η ρύθμιση; Ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορεί να κατέβει δύο ασφαλιστικές κλάσεις που σημαίνει να επιτύχει μείωση των μηνιαίων καταβολών ακόμη και κατά 100 ευρώ τον μήνα όπως προκύπτει από τους πίνακες που επεξεργάστηκε το fpress.gr.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις;
• Κατά την υποβολή της αίτησης, ο ασφαλισμένος να μην έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή
• Κατά την υποβολή της αίτησης, ο ασφαλισμένος να έχει υπαχθεί σε ρύθμιση και να είναι ενήμερος (σ.σ η προθεσμία για την ρύθμιση λήγει στο τέλος Μαρτίου)
Αν ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει τη ρύθμιση ή τις τρέχουσες εισφορές τότε αυτομάτως θα επιστρέφει στην «ακριβότερη» ασφαλιστική κλάση.
Πριν δείτε τους πίνακες αναλυτικά, να αναλογιστείτε ότι το κατέβασμα κλάσης ναι μεν ελαφρύνει τον μηνιαίο προϋπολογισμό, από την άλλη όμως φέρνει και μείωση της σύνταξης όταν θα έρθει η ώρα.
Οι πίνακες αφορούν στις εισφορές ασφαλισμένων μετά την 1/1/1993
Πόσα θα κερδίσουμε αν ζητήσουμε μείωση κατά μία ασφαλιστική κλάση
Κλάση Εισφορά σήμερα Εισφορά αν κατέβεις μια κλίμακα Διαφορά
101 195,47
102 238,72
003 307,19
004 335,37
005 386,84 335,37 51,47
006 436,3 386,84 49,46
007 466,54 436,3 30,24
008 504,47 466,54 37,93
009 538,55 504,47 34,08
010 572,66 538,55 34,11
011 606,74 572,66 34,08
012 640,82 606,74 34,08
013 674,92 640,82 34,1
014 709,01 674,92 34,09

Ο δεύτερος πίνακας, δείχνει πόσο θα ωφεληθεί ο ασφαλισμένος αν κατέβει δύο κατηγορίες:

Πόσα θα κερδίσουμε αν ζητήσουμε μείωση κατά δύο   ασφαλιστικές κλάσεις
Κλάση Εισφορά σήμερα Εισφορά αν κατέβεις δύο κλίμακες Διαφορά
101 195,47
102 238,72
003 307,19
004 335,37
005 386,84 307,19 79,65
006 436,3 335,37 100,93
007 466,54 386,84 79,7
008 504,47 436,3 68,17
009 538,55 466,54 72,01
010 572,66 504,47 68,19
011 606,74 538,55 68,19
012 640,82 572,66 68,16
013 674,92 606,74 68,18
014 709,01 640,82 68,19
http://www.fpress.gr/index.php/ergasia/asfalish/item/1137-pos-na-kourepsete-tis-asfalistikes-eisfores