Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΕ.........!!!!!!!!!!


Μέρκελ: "Η Ελλάδα πρέπει να λάβει επιπλέον σκληρά μέτρα"....


Μέρκελ: "Η Ελλάδα πρέπει να λάβει επιπλέον σκληρά μέτρα" : ​Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε πολλές μεταρρυθμίσεις και τώρα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση, αν και πρέπει να λάβει και άλλα σκληρά  

​Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε πολλές μεταρρυθμίσεις και τώρα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση, αν και πρέπει να λάβει και άλλα σκληρά μέτρα, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ στην τσέχικη εφημερίδα Lidove Noviny.

"Δεν θέλω να εξωραΐσω την εικόνα: Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα δύσβατο μονοπάτι αλλά έχει ήδη διανύσει πολύ δρόμο", αναφέρει χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά την ΕΕ σημείωσε ότι έπρεπε να επιταχυνθεί περαιτέρω η πολιτική ενοποίηση μετά την ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης.

Πρόσθεσε επίσης ότι προτεραιότητα πλέον για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί η μείωση της ανεργίας στους νέους αλλά και η θέσπιση δημοσιονομικών ορίων.

Σημείωσε ότι η κοινή δημοσιονομική πολιτική μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι κάτι που θα απαιτήσει πολύ καιρό αλλά το δημοσιονομικό σύμφωνο είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/183843.html

Ε Ξ Α Θ Λ Ι Ω Σ Η!!!!!!!


Κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις των εταιρειών τροφίμων.....


Κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις των εταιρειών τροφίμων : Αντιμέτωποι με άδεια ταμεία έρχονται και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει για το πρώτο τρίμηνο  

Αντιμέτωποι με άδεια ταμεία έρχονται και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Στατιστική Αρχή, υπάρχει πτώση των πωλήσεων πάνω από 10%.

Την ίδια ώρα, δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις του ΣΕΛΠΕ.

Μέσα σε δύο χρόνια 2010-2011, χάθηκαν 250 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, ούτε το 2013 θα υπάρξει ανάπτυξη.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/183917.html

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Παράταση λίγων ημερών για την υποβολή του Ε9.





Εκτιμάται ότι η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων θα είναι ανοιχτή μέχρι το Πάσχα

Εκτιμάται ότι η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων θα είναι ανοιχτή μέχρι το Πάσχα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )  

Για μερικές ημέρες ακόμη, χωρίς ωστόσο να δίδεται συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις του Ε9 του 2010 (οικονομικό έτος 2011), όπως δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της ΚΕΠΥΟ, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Δεν χρειάζεται όλοι οι φορολογούμενοι να κάνουν τις δηλώσεις τους σήμερα, καθώς υπάρχει περιθώριο» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Εκτιμάται ότι η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων θα είναι ανοιχτή μέχρι το Πάσχα.

Για το ΕΤΑΚ του 2009, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι η υπηρεσία του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκαθάριση των δηλώσεων και περιμένει το «πράσινο φως».
Newsroom ΔΟΛ

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/183713.html

ΤΑ.....ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!!!


L’ express: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα".


L’ express: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα" : Σημαντικό κίνδυνο καθυστερήσεων στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση που δε διαμορφωθεί σταθερό κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές διαπιστώνει η γαλλική L’ express σε  

Σημαντικό κίνδυνο καθυστερήσεων στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση που δε διαμορφωθεί σταθερό κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές διαπιστώνει η γαλλική L’ express σε δημοσίευμα με τίτλο «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα».

Επικαλούμενη αναλυτές της Credit Agricole, η γαλλική εφημερίδα τονίζει ότι η χώρα μας ξέφυγε του κινδύνου της χρεοκοπίας αλλά ακόμη δεν έχει ξεφύγει από τους «σκοπέλους» καθώς  η κοινωνική αναταραχή παραμονεύει σε ενδεχόμενες νέες περιπέτειες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων  με στόχο περίπου 12 δισ. ευρώ τη διετία 2013-14.

Με την ανεργία να αναμένεται να παραμείνει άνω του 20%, και οι περικοπές μισθών και συντάξεων να περιορίζουν την κατανάλωση, η γαλλική εφημερίδα εκτιμά ότι η ύφεση (η οποία ήταν βαθύτερη του αναμενόμενου το 2011) θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το 2012.
Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/183713.html

ΕΙΝΑΙ.....ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!


«Άλλαξε ο παπα .... Μαvώλης και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»






 Η πρόσφατη προσχώρηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπαμανώλη,
στη ΔΗΜ.ΑΡ., επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ περί συγκοινωνούντων δοχείων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, δεν πρέπει να παγιδευτούν με τέτοιου είδους μετακινήσεις, ενόψει και των εκλογών, γιατί αυτές δεν αποτελούν αλλαγή πολιτικής στάσης, αλλά υπηρέτηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από άλλο πολιτικό φορέα. Άλλωστε, ο καθένας κρίνεται, όχι μόνο από τα λόγια του, αλλά από τις πράξεις του. Και οι πράξεις του κ. Παπαμανώλη λένε, ότι υπήρξε στυλοβάτη ς της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, σαν στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Καμία αυταπάτη λοιπόν, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη ζωή των εργαζόμενων, από κόμματα - αναχώματα σαν τη ΔΗΜ.ΑΡ. και πολιτικούς σαν τον κ. Παπαμανώλη, που επανειλημμένα έχουν διακηρύξει ότι είναι στη διάθεση του αστικού συστήματος, ακόμη και από κυβερνητική θέση μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Μπροστά στις εκλογές, καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη σήμερα πολιτική δύναμη, που έγκαιρα προειδοποίησε για τις αιτίες της κρίσης και οργάνωσε την πάλη των εργαζομένων. Ένα ισχυρό ΚΚΕ από τις εκλογές θα είναι ανάσα για τους εργαζόμενους και την οργάνωση του αγώνα τους.
Θα είναι μεγαλύτερο εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκή ς πολιτικής, από όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.

Κ.Ο. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


http://www.syrostv1.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4291:allakse-o-papa-mavolis-kai-ebale-ta-rouxa-tou-allios&Itemid=187

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΟΠΕΡΕΤΤΑ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ........


Αποσύρθηκαν προσωρινά οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,,,,,,


Ο Γ.Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε πως η ρύθμιση θα επανέλθει σύντομα ως τροπολογία

Ο Γ.Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε πως η ρύθμιση θα επανέλθει σύντομα ως τροπολογία   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 

Στην απόσυρση του άρθρου στο νομοσχεδίο του υπουργείου Εργασίας για το ΙΚΑ που προέβλεπε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του. Ακόμη δίνει τη δυνατότητα να προβαίνει σε δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών του με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνει τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών του καθώς και να απαλλάσσεται από χρέη στα τρία χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.

Εξάλλου, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εισήχθη προς εξέταση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων - προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει τη σύσταση Ειδικού Ελεγκτικού Γραφείου, το οποίο θα ελέγξει τόσο τις 40.000 περιπτώσεις παράνομης παροχής προνοιακών επιδομάτων όσο και όλες τις άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων κακοδιαχείρισης ή παράνομης διάθεσης κονδυλίων για δαπάνες υγείας και πρόνοιας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231188963

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΟΟΥΜΠΙΖ!!!!



Τηλεαστέρας στο κύκλωμα της κοκαΐνης

Επιχειρώντας να εξιχνιάσουν μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, εμβρόντητοι οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω σε δημοφιλή σταρ της τηλεόρασης. Δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής σε βάρος του κατηγορίες

Τηλεαστέρας στο κύκλωμα της κοκαΐνης
Παρουσιάζει δημοφιλείς εκπομπές σε τηλεοπτικό κανάλι. Ανθρωπος θετικός, με χιούμορ, με μεγάλη καριέρα σε όλες τις ζώνες τηλεθέασης. Τηλεαστέρας υπεράνω κάθε υποψίας...
Ακόμη και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής «κεραυνοβολήθηκαν» όταν, παρακολουθώντας μέλη κυκλώματος ναρκωτικών, συνειδητοποίησαν ότι ο γνωστός παρουσιαστής είχε σχέση μαζί τους.
Στους διαλόγους που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον «εγκέφαλο» της σπείρας, ζητώντας να προμηθευτεί ποσότητες κοκαΐνης...
Οι αστυνομικοί «έφτασαν» στον συγκεκριμένο παρουσιαστή κατά τύχη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που είχε στηθεί για την εξιχνίαση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών.
Οι ειδικοί είχαν πληροφορίες ότι σπείρα διακινούσε βαριά ναρκωτικά, όπως ηρωίνη και κοκαΐνη, στα νότια προάστια -και όχι μόνο- και είχε ζητήσει άδεια για άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των συγκεκριμένων ατόμων.
Οι τραγουδίστριες Εϊμι Γουαϊνχάουζ και Γουίτνεϊ Χιούστον, οι οποίες πλήρωσαν με τη ζωή τους την επικίνδυνη εξάρτηση από τα ναρκωτικά
Οι τραγουδίστριες Εϊμι Γουαϊνχάουζ και Γουίτνεϊ Χιούστον, οι οποίες πλήρωσαν με τη ζωή τους την επικίνδυνη εξάρτηση από τα ναρκωτικά
Μετά την εισαγγελική άδεια, ενεργοποιήθηκε το... θαυματουργό βαλιτσάκι της ΕΥΠ, που κατέγραψε σειρά ύποπτων συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος και των πελατών τους.
Τελικά, η σπείρα εξαρθρώθηκε λίγες μέρες πριν, στις 21 Μαρτίου. Τότε, εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ήταν και ο εγκέφαλος του κυκλώματος, είχε εμπλακεί -και εκ των υστέρων αθωωθεί- στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του στις 26 Μαρτίου του 2007 στο προγραμματισμένο «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Παιανία.
Τηλεαστέρας στο κύκλωμα της κοκαΐνης

Τελικά, όμως, η έκπληξη κρυβόταν αλλού. Ανάμεσα στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ξεχώριζαν αυτές του γνωστού τηλεπαρουσιαστή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, ο εν λόγω φέρεται στις αρχές του χρόνου και πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες να τηλεφώνησε σε ένα από τα μέλη του κυκλώματος και πιο συγκεκριμένα στο «κεφάλι» της οργάνωσης, ζητώντας να προμηθευτεί ποσότητες ουσιών.
Δύο κλήσεις έχει καταγράψει ο κοριός. Και στις δύο, ο παρουσιαστής φαίνεται να ζητά να προμηθευτεί «εισιτήρια» για τον αγώνα, όπως ήταν το συνθηματικό για τις δόσεις κοκαΐνης... Κατηγορίες σε βάρος του παρουσιαστή δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής.
Παρόλο που οι ενδείξεις συνηγορούν πως προμηθευόταν τα ναρκωτικά για προσωπική του χρήση, κάτι που φέρεται να έχει ισχυριστεί και ο ίδιος στους αστυνομικούς, εντός των προσεχών ημερών θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στον ανακριτή...
Δεκάδες κρούσματα
Θερίζει η κοκαΐνη στη σόουμπιζ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα αποκάλυψη για την εμπλοκή του γνωστού παρουσιαστή στα δίχτυα της κοκαΐνης. Συνάδελφοί του, που γνωρίζουν την υπόθεση, «έπεσαν από τα σύννεφα» καθώς ο πρωτοκλασάτος τηλεαστέρας δεν έχει δώσει το δικαίωμα να σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούσε να εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση.
Στο κανάλι που εργάζεται προσπαθούν να σκεφτούν πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα, ώστε να προστατευτεί όσο γίνεται το κύρος του ίδιου, αλλά -κυρίως- να μην πληγούν οι εκπομπές που έχει αναλάβει.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο κόσμος της σόουμπιζ βρίσκεται απέναντι σε μια υπόθεση χρήσης και διακίνησης σκληρών ναρκωτικών.
Στην πραγματικότητα, η κοκαΐνη θερίζει στα στέκια του ξένου και εγχώριου σταρ σίστεμ, καθώς δεκάδες είναι οι περιπτώσεις μεγάλων και μικρότερων «αστέρων» που έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα της.
Σε πολλούς, η εμπλοκή αυτή στοίχισε την καριέρα και την έξωθεν καλή μαρτυρία, σε άλλους τους στέρησε την ελευθερία και τους οδήγησε πίσω από τα κάγκελα, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις καλλιτεχνών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την επικίνδυνη συνήθειά τους, όπως συνέβη πρόσφατα στο εξωτερικό με τις τραγουδίστριες Γουίτνεϊ Χιούστον και Εϊμι Γουαϊνχάουζ.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63636967

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.


Αποκλειστικό: Η άγνωστη επιστολή του Μανώλη Ρασούλη.

thumb
"Οι ανίκανοι και άπληστοι μετέρεψαν την Ελλάδα σε money-land"
Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί αύριο την άγνωστη επιστολή του Μανώλη Ρασούλη, που έρχεται στο φως από τη Γερμανία, ένα χρόνο μετά το θάνατό του.
Είναι τόσο επίκαιρη σαν να γράφτηκε τώρα.



ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!!!!!



Αποκάλυψη σοκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις!!!

Δήλωση που θα συζητηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Επί δεκαετίες χαμένος ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο. Τι υποστηρίζει η ΤτΕ. Οργισμένοι οι βουλευτές.




Μπορεί η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τους Γερμανούς για τις θηριωδίες που διέπραξαν στην Ελλάδα, την περίοδο της κατοχής να είναι πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού, ωστόσο φαίνεται ότι οι εκπρόσωποί του δεν έχουν τον ίδιο... ζήλο.
Κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, διαπιστώθηκε ότι ο σχετικός φάκελος  που υπήρχε πριν από δεκαετίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναζητείται, η δε Τράπεζα της Ελλάδος παραπέμπει για το κατοχικό δάνειο στο υπουργείο Οικονομικών κι αυτό με τη σειρά του στην ΤτΕ.
Σημειώνεται ότι ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ "δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών", όπως είχε πει.
Κανείς δεν ασχολήθηκε...
Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε πως αναζητεί το αρχείο που υπήρχε πριν από δεκαετίες στην Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και που αφορούσε ζητήματα πολεμικών αποζημιώσεων:
"Το αναζητώ - και θα θέσω στην διάθεση της Επιτροπής, οποιοδήποτε στοιχείο υπάρξει. Οι υπηρεσίες με ενημέρωσαν πως κανείς την τελευταία 20ετία δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό" ανέφερε ο υπουργός.
Συμμεριζόμενος την ανάγκη επαναθέρμανσης του ζητήματος των ελληνικών αξιώσεων, και με το οικογενειακό του σπίτι στα Καλάβρυτα καμένο, όπως ανέφερε, απ' τα στρατεύματα κατοχής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, συνέστησε προσοχή και νηφαλιότητα, όχι για να παραπεμφθεί το ζήτημα εκ νέου στις ελληνικές καλένδες, αλλά για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή τεκμηρίωσή του.
Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε πως "θα είναι λάθος να συνδεθεί με τη συγκυρία".
Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης που αναγνώρισε το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, δεν είναι μεν ευνοϊκή για ιδιωτικές αποζημιώσεις, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, "αφήνει ανοιχτά σε επίπεδο Πολιτείας, τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων για καταστροφές και κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών".
"Αυτά όμως είναι κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να εξετάσουμε σε επίπεδο διεθνούς δικαίου, καθώς η εξωτερική μας πολιτική, βασίζεται πρωτίστως στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Δυστυχώς, το διεθνές δίκαιο είναι εθιμικό - και ως τέτοιο, δίκαιο των ισχυρών. Όταν λοιπόν διεκδικείς, πρέπει να πηγαίνεις με όλα σου τα επιχειρήματα και πρέπει να ξέρεις και το επόμενο βήμα σου. Το πολιτικό ερώτημα, είναι το πώς θα καθίσει η Γερμανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πότε" πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.
Οργή βουλευτών για την αδράνεια δεκαετιών
Στις τοποθετήσεις των βουλευτών, κοινή υπήρξε η καταδίκη της αμέλειας που επέδειξε επί δεκαετίες το ελληνικό Δημόσιο.
Ομόφωνη υπήρξε η υιοθέτηση της πρότασης του Π. Κουρουμπλή και άλλων 37 βουλευτών, να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή για την τεκμηρίωση και προώθηση των ελληνικών αξιώσεων, να ζητηθεί από τη γερμανική Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, η άδεια να εκθέσει δημόσια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τα επιχειρήματα της χώρας και να υπάρξει ειδική ημερίδα της Ελληνικής Βουλής, με τη συμμετοχή των απανταχού ελληνικής καταγωγής βουλευτών, με θέμα "την κοινή στρατηγική παγκόσμιας προβολής αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος".
Καταγράφεται επίσης και η πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ), "να επανασυσταθεί το γραφείο Εγκληματιών Πολέμου, που έκλεισε το 1952".
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και άλλοι βουλευτές είχαν ζητήσει να προσέλθουν στη συνεδρίαση τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και ο Πρωθυπουργός.
Δήμας: "Θα διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις"
"Οι σημερινές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας πρέπει να διέπονται από αλληλοσεβασμό, φιλία και εμπιστοσύνη. Σε αυτό το πνεύμα μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, κατά την παρέμβασή του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Αφού υπενθύμισε ότι κανένας δεν μπορεί να διαγράψει το δράμα που έζησε η πατρίδα μας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σημείωσε ότι στα χρόνια που πέρασαν από τον πόλεμο, Ελλάδα και Γερμανία έγιναν συνοδοιπόροι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.
Συνεχίζοντας, έθιξε και ένα άλλο θέμα σχετικά με τις ελληνογερμανικές σχέσεις, τονίζοντας ότι "ενοχλούνται οι Γερμανοί όταν βλέπουν να καίγεται η γερμανική σημαία. Τόσο όσο ενοχλούνται οι Έλληνες όταν βλέπουν να καίγεται η ελληνική".
Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΞ "είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με τη ναζιστική Γερμανία. Τόσο προσβλητικό όσο οι προτάσεις να πουλήσουμε τα νησιά μας ή την Ακρόπολη. Ο λαϊκισμός τρέφει το λαϊκισμό και δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Αυτές είναι πρακτικές που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό μας".
Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την υπόθεση των αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου, στάθηκε σε δύο βασικά σημεία, υπογραμμίζοντας πρώτον ότι η απόφαση επιβεβαίωσε τον εθιμικό χαρακτήρα και την ισχύ του κανόνα της ετεροδικίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεύτερον ότι το Δικαστήριο τόνισε πως το προνόμιο της ετεροδικίας δεν επηρεάζει το ζήτημα της διεθνούς ευθύνης του ξένου κράτους σε περίπτωση που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.
Τέλος, παρατήρησε ότι θα πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια συγκέντρωσης όλων αυτών των στοιχείων που τεκμηριώνουν τα ελληνικά δικαιώματα, είτε αφορούν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, είτε αφορούν τις επανορθώσεις, είτε αφορούν τις αποζημιώσεις και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών.

http://news247.gr/ellada/eidiseis/omologia_sok_gia_tis_germanikes_apozhmiwseis.1711236.html

ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ!!!!!


Νέα αξιολόγηση στο Δημόσιο και "Συμβόλαιο απόδοσης"!!!


Νέα αξιολόγηση στο Δημόσιο και "Συμβόλαιο απόδοσης" : Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, παρουσίασε το Προεδρικό Διάταγμα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων, το οποίο θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξέλιξη  

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, παρουσίασε το Προεδρικό Διάταγμα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων, το οποίο θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξέλιξη και την καριέρα των δημόσιων υπαλλήλων.

Ένα πρωτόγνωρο για την ελληνική δημόσια διοίκηση, σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων, που θα έχει άμεση επίπτωση στην εξέλιξη της καριέρας των εργαζομένων στο δημόσιο, την ιεραρχία και τη μισθολογική τους προαγωγή, με βασικό στοιχείο και τη συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ των υπαλλήλων, περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει και μία σειρά από καινοτομίες, όπως:

- Το «συμβόλαιο απόδοσης» που θα υπογράφει ο κάθε εργαζόμενος με τον προϊστάμενο του. Στο συμβόλαιο αυτό «θα αναφέρονται λεπτομερώς, σαν να πρόκειται για κάποιο πρωτόκολλο, οι στόχοι που τίθενται, το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο πρέπει να υλοποιηθούν, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οι δείκτες μέτρησης βάσει των οποίων μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί».

- Τριμηνιαίο έλεγχο σε υπηρεσίες και άτομα για την πορεία υλοποίησης των στόχων. Κάθε στόχος θα έχει συγκεκριμένο δείκτη απόδοσης. Τον κάθε υπάλληλο δεν θα τον αξιολογεί ο άμεσος προϊστάμενος του, αλλά ο προϊστάμενος της αμέσως υπερκείμενης οργανικής μονάδας, στην οποία υπηρετεί ο αξιολογούμενος υπάλληλος.

- Ο υπάλληλος θα έχει δικαίωμα ένστασης στην τελική αξιολόγηση, ενώ τη διαδικασία θα την εποπτεύει το νεοσυσταθέν 7μελές Συμβούλιο Εποπτείας Αξιολόγησης.

Στο διάταγμα προβλέπεται επίσης η χορήγηση επιδομάτων που συνδέονται με τη διαδικασία αξιολόγησης: επίδομα κινήτρου επίτευξης στόχων και επίδομα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων (τις υπηρεσιακές μονάδες που θα το λαμβάνουν θα τις καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών).

Βασικοί στόχοι του Προεδρικού Διατάγματος

1. Η αποτίμηση και η συγκριτική εξέταση των προσόντων των υπαλλήλων για τη βαθμολογική και τη μισθολογική τους εξέλιξη.

2. Η παροχή κινήτρων σε κάθε αξιολογούμενο υπάλληλο για τη βελτίωση των ικανοτήτων και της υπηρεσιακής του απόδοσης.

3. Η ορθή διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε μια υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

4. Η ορθολογική και αποτελεσματική οργάνωση και στελέχωση των οργανικών μονάδων του δημόσιου και των λοιπών φορέων του δημόσιου.

Σημειώνεται ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης θα τεθεί σε ισχύ από το 2013, αλλά οι πρώτες κρίσεις αναμένεται να γίνουν το 2014, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν προβλέπεται να δοθούν προαγωγές και πριμ παραγωγικότητας, όπως προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο.

Κριτήρια Αξιολόγησης

Για την αξιολόγηση των διοικητικών ικανοτήτων των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και των προϊσταμένων διευθύνσεων, τμημάτων κλπ, λαμβάνονται υπόψη, ανάλογα με τη θέση ευθύνης την οποία κατέχουν και τα καθήκοντα που ασκούν, τα ακόλουθα στοιχεία:

- Ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού

- Ηγετική ικανότητα

- Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού

- Ικανότητα εκπροσώπησης της υπηρεσίας

- Γνώση Αντικειμένου

- Πρωτοβουλία

- Ικανότητα λήψης αποφάσεων

- Διαχείριση Προβλημάτων

- Επικοινωνία

Για την αξιολόγηση των διοικητικών ικανοτήτων των υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, λαμβάνονται υπόψη η γνώση του αντικειμένου, η διάθεση για ανάπτυξη - επιμόρφωση, η ικανότητα προσαρμογής, η οργανωτικότητα, η πρωτοβουλία, η αντιμετώπιση προβλημάτων και η επικοινωνία.

Για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς των υπαλλήλων στην υπηρεσία λαμβάνονται υπόψη, ανάλογα με τα καθήκοντα που ασκούν, τα ακόλουθα στοιχεία: Η ικανότητα συνεργασίας με τους συναδέλφους τους και η ευπρεπής συμπεριφορά προς τους πολίτες και η έγκαιρη και με πληρότητα εξυπηρέτηση αυτών κατά τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Για την αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων λαμβάνονται υπόψη, ανάλογα με τα καθήκοντα που ασκούν, τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία στο εξής καλούνται «δείκτες":

α. Ο βαθμός επίτευξης των στόχων

β. Ο χρόνος εκτέλεσης

γ. Η κανονικότητα του ρυθμού εκτέλεσης των καθηκόντων

δ. Η ορθολογική διαχείριση των παρεχόμενων από την υπηρεσία πόρων και

ε. Οι ειδικοί δείκτες μέτρησης του παραγόμενου έργου.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι για να λάβει κάποιος το πριμ παραγωγικότητας πρέπει να επιτύχει τους στόχους των υπηρεσιακών μονάδων. Δηλαδή, αν μία υπηρεσιακή μονάδα πετύχει τους στόχους οι οποίοι έχουν τεθεί, τότε οι υπάλληλοι θα λάβουν το επίδομα, ανεξαρτήτως του αν έχουν πετύχει τους ατομικούς στόχους. Επιπλέον σημειώνεται ότι η τελική βαθμολόγηση της απόδοσης του υπαλλήλου, εξαρτάται από το περιβάλλον το οποίο κινείται.

Αν ένας υπάλληλος πετύχει το 90% των στόχων του και η υπηρεσιακή μονάδα πετύχει το 70% τότε ο υπάλληλος αυτός σημαίνει ότι εργάστηκε σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν είναι ιδανικό, με αποτέλεσμα να μπορεί να διορθώσει τη βαθμολογία του προς τα πάνω.
Αλλαγές στο Δημόσιο - Έρχονται ατομικά συμβόλαια για τους υπαλλήλους
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/183253.html

Ο Επίτροπος Χ.Αλμούνια αδειάζει το καθεστώς της απάτης........




Γνωστό το έλλειμα απο το 2009.Σαν αρμόδιος πότε θα μιλήσει για την παράγκα της επιτροπής ανταγωνισμου στην Ελλάδα;Δικαστική απόφαση:Ο πρώην πρόεδρος της διατηρούσε παράνομα τη θέση του κατά τη λήψη κρίσιμων για μεγάλα καταγγελλόμενα καρτέλ αποφάσεων..
Κυρία Διαμαντοπούλου μην προσποιείστε οτι δεν διαβάζετε STOPCARTEL..Σε διαφορετική περίπτωση απομακρύνετε τους συνεργάτες σας που σας κρύβουν τα όργια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που εποπτεύετε..

Στην επιβεβαίωση ότι από τον Ιούλιο του 2009 ήταν γνωστό στην Ευρώπη ότι το έλλειμμα της Ελλάδας θα ξεπερνούσε το 10% προχώρησε χθες ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τα θέματα οικονομίας Χ. Αλμούνια (σήμερα αρμόδιος για τα καρτέλ) σε υπόμνημα που έστειλε στην εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής βουλής, ενώ αντίστοιχο υπόμνημα απέστειλε και ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ.


Οι δύο αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Έθνος, «αδειάζουν» τον πρώην υπουργό οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Μ Κοντοπυράκη και υποστηρίζουν πως η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει εγκαίρως, από το καλοκαίρι του 2009, ότι το έλλειμμα θα υπερέβαινε το 10%.

Εν τω μεταξύ δημοσιεύτηκε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας σε προσφυγή του STOPCARTEL κατά της ελληνικής επιτροπής ανταγωνισμού, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής διατηρούσε παράνομα τη θέση του κατά τη λήψη κρίσιμων για μεγάλα καταγγελλόμενα καρτέλ αποφάσεων..

Η απόφαση αυτή, που έρχεται στη συνέχεια και άλλων αποφάσεων του ίδιου δικαστηρίου για παράνομα συγκροτημένες επιτροπές που δίκαζαν τεράστιες υποθέσεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, επιβεβαιώνει τις επανειλημένες καταγγελίες του STOPCARTEL τόσο προς τον κ.Αλμούνια όσο και προς την προκάτοχό του Επίτροπο Ν.Κρούζ σύμφωνα με τις οποίες η αντιμονοπωλιακή αρχή στην Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά άντρο παρανομίας και σκανδαλώδους αυθαιρεσίας που έργο έχει την προστασία των μεγάλων οικονομικών συμμοριών που ληστεύουν τους πολίτες.

Οι ίδιες επίσημες καταγγελίες έχουν κατατεθεί σε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς ανάπτυξης στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρξει καμμία αντίδραση η παρέμβαση σε ένα κολοσσιαίο θέμα που αποδεικνύει ότι η ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού
«έστηνε» παράνομα την επιτροπή που δίκαζε συγκεκριμένες υποθέσεις το δε «στήσιμο» ώστε να προεδρεύει παράνομα συγκεκριμένο πρόσωπο γινόταν απο έναν πρόεδρο που κατείχε παράνομα τη θέση του !!!Τόση διαπλοκή και ρεμούλα..

Κυρία Διαμαντοπούλου απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις.-


stopcartel Newsdesk

http://www.stopcartel.info/2012/03/28/ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ/Ο_Επίτροπος_Χ.Αλμούνια_αδειάζει_το_καθεστώς_της_απάτης/7616.html

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ......!!!!!


Η Στέλλα Νιώτη, μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, αποχωρεί από την θέση της επικαλούμενη δέκα συγκεκριμένους λόγους.

Επιστολή αποχώρησης της Στέλλας Νιώτη από τη ΔΗΜΑΡ

Ανάμεσα σε αυτούς είναι η απομάκρυνση του κόμματος από τις διακηρυγμένες αρχές του, η αντίθετη πορεία του προς τις δυνάμεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, και η αποδοχή ότι η δανειακή σύμβαση διαμορφώνει ένα δεσμευτικό πλαίσιο για την χώρα.
Η κα. Νιώτη εξαιτίας των λόγων αυτών κρίνει ότι η παραμονή της στο κόμμα είναι αδύνατη, και συνεπώς υπέβαλλε την παραίτησή της.
Η επιστολή παραίτησης είναι η εξής:
Με την επιστολή μου αυτή καταθέτω την παραίτησή μου από μέλος της ΚΕ και την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ για τους παρακάτω λόγους:
1. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ, τον Ιούνιο του 2010, το κόμμα, με ευθύνη της ηγεσίας του, απομακρύνθηκε από τις διακηρυγμένες αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, προκειμένου να υπηρετήσει πολιτικές νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, με στόχο να εξυπηρετήσει έναν αδιέξοδο κυβερνητισμό σ' ένα σαθρό πολιτικό σύστημα. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μοναδική πυξίδα το εφεύρημα της κυβερνώσας Αριστεράς, επιδιώκει να ενταχθεί στο κάδρο των δυνάμεων «ευθύνης»- και υπεύθυνων για την κατάντια της χώρας-, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
2. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, επέλεξε να επενδύσει σ' ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, που αποδομείται, για να δρέψει από τους σάπιους καρπούς του, χωρίς προοπτική και όραμα για την υπέρβαση της κρίσης.
3. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, πολιτεύεται αντιθετικά προς τις δυνάμεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, επιδιώκοντας να διευρύνει τις αποστάσεις της από τις αναφορές των μελών και των στελεχών της στην ΕΔΑ, το ΚΚΕ εσωτερικού και την ΕΑΡ. Επιδιώκει να πάρει αποστάσεις από τις δυνάμεις εκείνες που ταυτίστηκαν με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό και τα ριζοσπαστικά κινήματα, το φεμινιστικό, το φιλειρηνικό, το οικολογικό κ.α. Με σύνθημα την «Αριστερά της ευθύνης» διεκδικεί τη συμμετοχή της στις πολιτικές δυνάμεις που μονοπωλούν τον έλεγχο της εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
4. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, επιλέγει, στην ουσία, να υπηρετήσει την πολιτική του Μνημονίου. Με σκοπό να πείσει για την αξιοπιστία της αποδέχεται ότι «η δανειακή σύμβαση διαμορφώνει δεσμευτικό πλαίσιο για την χώρα», αλλά και ότι «το μνημόνιο ήρθε να αντισταθμίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας», όπως αναφέρεται στο προεκλογικό πρόγραμμά της. Κατά την έννοια αυτή η καταψήφιση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης αποτελούν προσχηματικές ενέργειες, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις ενός αριστερού ακροατηρίου που παραμένει η αφετηρία της.
5. Στο παραπάνω πλαίσιο η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί από βασικές αρχές και αξιώσεις της Αριστεράς, προκρίνοντας την επιλογή ενός «αναλογικού εκλογικού συστήματος»- που αποτελεί προφανή αξιακή έκπτωση από το αίτημα της απλής αναλογικής-, ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες «κοστολόγησης του πολιτικού συστήματος». Η τελευταία θέση βρίσκεται σε προφανή αντίθεση με την ανάγκη της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του πολιτικού συστήματος σε αριστερή κατεύθυνση.
6. Η ΔΗΜΑΡ, με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας, ταυτίζεται με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στην περιστολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, προκρίνοντας ότι «δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για την ανακήρυξη της ΑΟΖ».
7. Το προφανές διακύβευμα αφορά στην συνταύτιση της ΔΗΜΑΡ με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενταχθεί στα «όρια» της κεντροαριστεράς και ν' αποτελέσει μέρος του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων που μονοπωλούν, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, την διακυβέρνηση της χώρας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
8. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι η ΔΗΜΑΡ μετασχηματίσθηκε με ταχείς ρυθμούς σε συνάθροιση ανθρώπων, με κυρίαρχη πολιτική διαδικασία τον παραγοντισμό. Στο πλαίσιο αυτό περιορίστηκε η συλλογική δράση, υποτιμήθηκε η υποχρέωση σεβασμού και τήρησης των αποφάσεων του Συνεδρίου και της ΚΕ, περιθωριοποιήθηκαν απόψεις και υπέστησαν λεκτικό προπηλακισμό σύντροφοι που συμμετέχουν σε αυτήν την υπόθεση ανιδιοτελώς, θεωρώντας ότι συμβάλλουν, έστω και σε αυτές τις συνθήκες, στην αναγέννηση της Αριστεράς. Σε αντίθεση διευκολύνεται η έκφραση των ιδιοτελειών και η ικανοποίηση των ατομικών στοχεύσεων, δηλαδή πρακτικών που προσφέρονται ως ασφαλής γέφυρα για την υποδοχή στελεχών και παραγόντων του ΠΑΣΟΚ.
9. Η ΔΗΜΑΡ, είκοσι μήνες μετά την ίδρυση της, με την ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας έχει μεταβληθεί σε χώρο υποδοχής παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γαλανός, «εκσυγχρονιστών» και γνωστών για τον πολιτικό αριβισμό τους, όπως ο Μπίστης και ο Παναγιώτου, λαϊκιστών όπως ο Γιομπαζολιάς, ή χώρο στάθμευσης βουλευτών που, προφανώς, δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ οψέποτε γίνουν οι εκλογές. Οι περισσότεροι από αυτούς θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια της δίπλα σε επαγγελματίες και έμμισθους της πολιτικής ή επιφανείς για το μειοδοτικό ρόλο τους ιστορικούς, όπως η Ρεπούση. Στο πλαίσιο αυτό, προσφάτως, η ΚΕ μεταβλήθηκε από πολιτικό καθοδηγητικό όργανο σε επιτροπή υποδοχής και επικύρωσης συμφωνιών που είχαν ήδη αποφασισθεί και ανακοινωθεί στα ΜΜΕ.
10. Διανύθηκε πολύς δρόμος και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει η ΔΗΜΑΡ να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, το 60% της οποίας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί, λοιπόν, να θεωρηθεί τυχαία η χθεσινή αναφορά του Προέδρου στο «πολιτικό κίνημα» της ΔΗΜΑΡ, που, προφανώς, εξυπηρετεί τη σύσφιξη των συγγενικών σχέσεων με το πολιτικό κίνημα του λαϊκισμού, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που εξέφρασε και υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, σε όλες τις εκδοχές του.
Ως εργαζόμενη που έχω απολέσει σημαντικό μέρος του εισοδήματός μου και βιώνω την εργασιακή ανασφάλεια που συνεπάγεται η συρρίκνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων μου, είμαι θέσει αντίθετη σε πολιτικές που στηρίζουν και δυνάμεις που υπηρετούν το σαθρό πολιτικό σύστημα και απεργάζονται την αξία της εργασίας, τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων.
Ως αριστερή πολίτης αρνούμαι να υποστηρίξω την αναστήλωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος και να υπηρετήσω πολιτικές που ανατρέπουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου. Πολύ περισσότερο αρνούμαι να συμμετέχω σ' ένα επονείδιστο έργο που έχει στόχο να υποθηκεύσει την υπόθεση της Ανανεωτικής Αριστεράς για τις επόμενες γενιές ανθρώπων.
Ως αριστερή πολίτης επιμένω να αναζητώ τις πολιτικές υπερβάσεις και τις διεξόδους στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, γιατί θεωρώ ότι η αποδόμηση του σαθρού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις και θα επιτρέψει τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό επιμένω να επιδιώκω τις μεγαλύτερες δυνατές συνθέσεις στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, ανταποκρινόμενη στο κοινωνικό αίτημα επικράτησης αριστερών λύσεων για τη διέξοδο από την ύφεση και την κρίση.
Οι παραπάνω λόγοι επιβάλλουν την παραίτησή μου από την ΚΕ και την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ.
Στέλλα Νιώτη
Πειραιάς, 23/3/12

http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/dimokratiki-aristera/story/122991/epistoli-apohorisis-tis-stellas-nioti-apo-ti-dimar

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ!!!!!


Η τρόικα εμμένει στην αδιέξοδη συνταγή, ενώ η κοινωνία καταρρέει, λέει η ΓΣΕΕ,,,,



  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Για εμμονή στην ίδια αδιέξοδη συνταγή της άγριας λιτότητας, ενώ η οικονομία βυθίζεται για 5η χρονιά σε πρωτόγνωρη ύφεση και η κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια, κατηγορεί τους «μαθητευόμενους μάγους» της τρόικας η ΓΣΕΕ, μετά την «απολογία» τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Στοχοποιούν τους μισθούς ζητώντας να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας [...] όταν με τα τραγικά και αναποτελεσματικά μέτρα που επέβαλαν και υιοθέτησε η κυβέρνηση, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κατακρεουργήσουν μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, χωρίς να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα παρά μόνο τα κέρδη των επιχειρηματιών» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία καλεί τους αρμοδίους να εγκαταλείψουν αυτές τις «φαεινές ιδέες» και να αλλάξει ριζικά η εφαρμοζόμενη πολιτική, «να αναζητηθούν λύσεις εξόδου από την κρίση με μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας».

Μάλιστα η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι πλέον το αίτημα αυτό δεν διεκδικείται μόνον από τους Έλληνες, αλλά «από όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, από κάθε υπεύθυνο φορέα που αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα αλλά και τα αίτια που αναπαράγουν την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Την ώρα που η Ελληνική οικονομία βυθίζεται για 5η χρονιά σε πρωτόγνωρη ύφεση και η κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια, οι μαθητευόμενοι μάγοι της Τρόικα εμμένουν δογματικά στην ίδια αδιέξοδη συνταγή της άγριας λιτότητας.»

» Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την αποτυχημένη «συνταγή» που επέβαλλαν στην Ελλάδα, επανέλαβαν και ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου τις ίδιες νεοφιλελεύθερες απόψεις τους.»

» Στοχοποιούν τους μισθούς του Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα ζητώντας να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας θεωρώντας το εργασιακό κόστος ως την βασική αιτία για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, όταν με τα τραγικά και αναποτελεσματικά μέτρα που επέβαλαν και υιοθέτησε η κυβέρνηση, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κατακρεουργήσουν μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, χωρίς να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα παρά μόνο τα κέρδη των επιχειρηματιών.»

» Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι δραματικό όχι μόνο για την Ελληνική Οικονομία αλλά και την κοινωνία καθώς εξαφανίζει θέσεις εργασίας και αποδυναμώνει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

» Ας εγκαταλείψουν επιτέλους αυτές τις φαεινές ιδέες γιατί το μόνο που καταφέρνουν έως σήμερα είναι να οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στην περιθωριοποίηση και στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

» Επιβάλλεται να αλλάξει ριζικά αυτή η πολιτική και να αναζητηθούν λύσεις εξόδου από την κρίση με μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας.

» Αυτό το αίτημα δεν διεκδικείται πλέον μόνον από τους Έλληνες αλλά και από όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, από κάθε υπεύθυνο φορέα που αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα αλλά και τα αίτια που αναπαράγουν την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231188739

ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ;


Ενημέρωση της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.......


  (Φωτογραφία:  Icon ) 

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ύψους περίπου 165 δισ. ευρώ, εξετάζεται σήμερα, Τετάρτη σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  Τις κοινοβουλευτικές επιτροπές θα ενημερώσουν ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, οι οποίοι θα αναφερθούν στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το καταναγκαστικό δάνειο.
Σημειώνεται πως οι διεκδικούμενες οφειλές είναι δύο κατηγοριών:
  • Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων του 1938 που σήμερα ανέρχεται σε 54 δισ. ευρώ, χωρίς τους  τόκους.
  •  Οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938 που υπολογίζονται σε 108,43 δισ. ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους.
Οι ανωτέρω υπολογισμοί έχουν γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231188603

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 10.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!


Προβολές σελίδων ανά χώρα
Ελλάδα
10.003
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
1.648
Ρωσία
974
Αυστραλία
392
Γερμανία
320
Ηνωμένο Βασίλειο
138
Ολλανδία
132
Σιγκαπούρη
63
Κύπρος
34
Ουκρανία
33

KANONIKA TO BLUE STAR ITHAKI .....!!!!



IMG_8339Από το Σάββατο στις 31/03/2012 το BLUE STAR ITHAKI θα αναχωρεί κανονικά στις 16.00 απο Σύρο προς τον Πειραιά, καθώς και από την Κυριακή την 01/04/2012 θα αναχωρεί στις 07.35 το πρωί προς Σύρο-Τήνο-Μύκονο.
Έτσι το πλοίο επανέρχεται στα καθημερινά δρομολόγια για 7 ημέρες την εβδομάδα.  

"Σταματήστε αυτή την τρέλα"!!!!




paliop_melaei


Καταστροφική για το άθλημα χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΣΑΠ για αναβολή των αγώνων πλέι οφ του βόλεϊ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Φοίνικα Σύρου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΔΣ του Α.Ο ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ ,κάνει έκκληση προς όλους τους σώφρονες ανθρώπους που διαχειρίζονται τις τύχες του Επαγγελματικού VOLLEY  να επανέλθει η κοινή λογική. Η χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ της αναβολής των  PlayOff  είναι καταστροφική για το άθλημα ,και οδηγεί στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.
Η οδηγία της FIVB με ημερομηνία 19/5/2011 ορίζει την λήξη των πρωταθλημάτων μέχρι την 30/4/2012 λόγω Ολυμπιακής χρονιάς ,οι Διεθνείς παίκτες πρέπει να ενσωματωθούν στις Ομάδες τους , η ΕΕΑ ενδέχεται να συνεδριάσει ακόμη και μετά την 20 Απρίλη, είναι ολοφάνερο ότι οδηγούμαστε στην οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος.
Σταματήστε αυτή την τρέλα .!!!
Η Σύρος τις επόμενες ΩΡΕΣ θα καταβάλλει κάθε δυνατή  προσπάθεια να επανέλθει η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ  και να τηρηθούν οι  αποφάσεις του Οκτωβρίου που ελήφθησαν ομόφωνα από την ΕΣΑΠ.
Εάν αυτό δεν γίνει δυνατό δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου των μικροσυμφερόντων και των <<παραρτημάτων>>.


http://www.syrosnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1135:δσ-φοίνικα-σταματήστε-αυτή-την-τρέλα

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ;


Στα 2,89 δισ. δολάρια ανήλθαν οι πληρωμές για τα ελληνικά CDS!!!!


Η εκκαθάριση και πληρωμή των ελληνικών CDS έγινε με ομαλό τρόπο
Η εκκαθάριση και πληρωμή των ελληνικών CDS έγινε με ομαλό τρόπο   (Φωτογραφία:  Reuters

Στα 2,89 δισ. δολάρια διαμορφώθηκε το ποσό που πληρώθηκε για τα ασφάλιστρα κινδύνου επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό αποθετήριο (DTCC).

Σύμφωνα με την DTCC, ποσό ύψους 2,89 δισ. δολαρίων μεταβιβάστηκε, στις 26 Μαρτίου, από τους πωλητές των συμβολαίων στους αγοραστές.

Το ποσό αυτό αφορά στη διαφορά μεταξύ του κόστους ανάκτησης των 21,50 σεντς, όπως διαμορφώθηκε στη δημοπρασία της 19ης Μαρτίου, και της πλήρους ονομαστικής αξίας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Το συνολικό ύψος των ελληνικών CDS ήταν 3,2 δισ. δολάρια περίπου.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231188581

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ......ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!!!!!

Γράφει ο Mάνος Αντώναρος
Mε αποστομώνει το θράσσος όλων αυτών.
Σταματά το μυαλό μου.

Η απόφαση να γίνει η παρέλαση όχι μπροστά στον κόσμο, αλλά ενώπιον αστυνομικών και επισήμων, δεν θα την είχε σκεφτεί ούτε ο Οργουελ.

Κάποιος δεν εξηγησε σ’ αυτά τα ανθρωπάκια ότι οι παρελάσεις δεν γίνονται προς τιμήν των επισήμων, αλλά για τον λαό. Οι (μη χέσω) επίσημοι απλώς υποχρεούνται να παρίστανται. Κάτι σαν ντεκόρ...
Απλό είναι.

Είναι απίστευτο να ακούς εν χορώ του μεγαλο-δημοσιογράφους να αναρωτιούνται, πώς είναι δυνατόν ο κόσμος να θέλει να διαμαρτυρηθεί ανήμερα της Εθνικής Εορτής.

Λες και ο Καραϊσκάκης και η Μπουμπουλίνα έβαλαν συνήγορο τον Μανώλη Καψή ή τον Χρυσοχοϊδη…και όλους τους υπόλοιπους που (το μισώ το ρήμα) συναινούν… Ολοι τις πάπιες κάνουνε.

Ενας δεν βρέθηκε να τους πει:
-Τι λες αγόρι μου, που θέλω διαπίστευση για να δω την παρέλαση; Στην ίδια μου τη χώρα; Για πάγαινε παρα'κει.

Έγραφε μια φίλη μου:
«Στις δημοκρατίες οι ηγέτες δεν φοβούνται τους πολίτες!
Στις δημοκρατίες οι ηγέτες, που φτάνουν να γιουχάρονται τόσο πολύ και τόσο μαζικά από τους πολίτες, πάνε σπίτι τους να πλέκουν κασκόλ!!.
Στις δημοκρατίες, όταν η κατάσταση ξεφεύγει τόσο πολύ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
Αν, αγαπητοί βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και λοιποί ασχολούμενοι (ανεπιτυχώς) με τα κοινά, δεν αντέχετε να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των "λαθών" σας, να πάρετε το κουβαδάκι σας και να πάτε να παίξετε στην παραλία.
Οι δημοκρατίες θέλουν πολιτικούς με @#$%^&# και όχι με σωματοφύλακες!!!!!
»
Και επειδή ντρέπεται να το γράψει ευθέως σας το γράφω εγώ για να μην υπάρξουν απορίες: @#$%^&# = αρχίδια

Δεν βρεθηκε ούτε ένας εθνικιστής «επίσημος» που να διαμαρτυρηθεί. Ενας αριστερός να τους φτύσει… ένας δεξιός να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι.

Κι έτσι βρίσκομαι εγώ –που έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω στις παρελάσεις- να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του απόγονου του Μιαούλη, να χαίρεται με τη σημαιούλα του στο πεζοδρόμιο καθώς περνά ο Στρατός της Ελλάδας.

Η αλήθεια είναι ότι απομάκρυναν τον κόσμο επειδή φοβήθηκαν την κατακραυγή, τα γιαούρτια, τα αβγά ίσως και χειρότερα. Το καταλαβαίνω… αλλά στα παπάρια μου. Αν δεν το αντέχεις, να επιστρέψεις στη (λέμε τώρα) δουλειά που έκανες πριν…

Δεν το κατάλαβα!!!
Μας απαγορεύετε να σας μουντζώνουμε;
Από πότε το να έχεις ένα αβγό στην τσέπη θεωρείται οπλοκατοχή;

Ούτε ένας δεν βρέθηκε να σκύψει το κεφάλι από ντροπή που φέτος για πρώτη φορά δεν παρήλασαν οι τραυματίες πολέμου. Ούτε ένας δεν ζήτησε συγγνώμη. Το μόνο που ζήτησαν είναι προστασία.

Ετσι παραμερίστηκαν οι τραυματίες πολέμου και επικράτησε η προστασία των αφράτων επισήμων.

Τους μουτζώνουν στα ίσα οι μαθητές και ΑΥΤΟΙ νομίζουν ότι (οι μαθητές) ξεμουδιάζουν τα δάκτυλά τους. Οι άνθρωποι είναι σε άλλον πλανήτη.

Συγγνώμη που το λέω … και σημειώστε ότι δεν μ’ αρεσαν ούτε στις σχολικές εκδρομές τα γιαουρτώματα… αλλά η διαμαρτυρία στην Δημοκρατία δεν είναι α-λά κάρτ.

Το Νova δεν έδειξε τα γεγονότα στο ντέρμπι, γιατί ακολουθεί αυτή την πολιτική. Τα λένε όμως «έκτροπα» κι όχι «γεγονότα»… ξεχνώντας ότι 40 χρόνια πριν και οι χουντικοί «έκτροπα» ονόμασαν το «Πολυτεχνείο».

Απογορεύονται τα πανό με πολιτικά συνθήματα στο γήπεδο.
Μπααααα… από πότε;
Και γιατί η τηλεόραση αρνείται να τα δείξει;
Ποιος βλάκας είπε ότι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν είναι εκτός από παιγνίδι και ένα από μόνο του πολιτικό γεγονός; Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που υποστήριζαν (συνήθως προεκλογικά) ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι πολιτική… και δεν είναι πολιτική όταν 2.000…500… 100 άτομα υψώσουν πανό με πολιτικό μηνυμα σε ένα φίσκα από κόσμο γήπεδο; Παίρνουν το ρίσκο να το κάνουν…. Είτε θα τους αποθεώσει το υπόλοιπο κοινό είτε θα τους κράξει… 

Η τηλεόραση δεν είναι εκεί για να αποφασίζει, αλλά για να μεταδίδει.

Φυσικά στεναχωριέμαι και συμπλέω με τους εμπόρους του κέντρου που είναι σε απόγνωση… Φυσικά-Φυσικα… Ομως το ίδιο πολύ στεναχωριέμαι και για τα εμπορικά μαγαζιά στη γειτονιά μου στο Παγκράτι, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο… χωρίς να τα βανδαλίζουν διαδηλωτές, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες ή γνωστοί και άγνωστοι… το ίδιο συμβαίνει και την Καλλιθέα, στο Πέραμα, στα Πατήσια, στα Τρίκαλα, στη Θεσσαλονίκη...

Εχω μείνει επί χρόνια στο Σύνταγμα και οι περισσότεροι έμποροι είναι γνωστοί ή φίλοι μου… Ειλικρινά καταλαβαίνω τον πανικό τους, την απόγνωσή τους… Δυστυχώς (και αυτό είναι άδικο) αποτελούν αυτό που λέμε: παράπλευρες απώλειες…

Φίλοι μου, δεν μας έχουν πάρει τα λεφτά …
Αυτό θα’ταν το λιγότερο… «Καλά να’σαι να τα ξανακάνεις»… λέει ο λαός… Μας πήραν το δικαίωμα της ελέυθερης επιλογής… της ανάσας… της προοπτικής... δεν φτάνει που μας πήραν τα κεκτημένα –για τα οποία γίνονται οι παρελάσεις- δεν μας τα πήραν απλά… τα βιάζουν μπροστά στα μάτια μας…. Τα ξεσκίζουν... Αυτός ο δημόσιος βιασμός γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας…

Αντί να πάνε σπίτια τους… με ένα: συγγνώμη λάθος… ετοιμάζονται να μας ξανακυβερνήσουν… και το χειρότερο είναι ότι ΘΑ μας ξανακυβερνήσουν…

Όταν άρχισα ναγράφω στο gazzetta, ένας πιτσιρικάς αναγνωστης μου έγραψε σε comment: «Ωραία τα λές, αλλά επειδή βαρέθηκα να μου λένε μόνο, έχεις καμμιά συγκεκριμένη πρώταση;»
Το δίκιο του παιδιού μου καρφώθηκε στο μυαλό.

Ναι λοιπόν έχω πρόταση:
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!
ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ…

Ποιους άλλους; Δεν με νιάζει… ΑΛΛΟΥΣ!

Ξέρω… ξέρω… υπάρχουν και καλοί πολιτικοί… Ε, τι να κάνουμε; Παράπλευρες απώλειες κι αυτοί… όπως ακριβώς και οι έμποροι στο κέντρο της Αθήνας… Οι παραπλευρες απώλειες δυστυχώς είναι τυφλές.

ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ αυτούς που βγαίνουν στις τηλεοράσεις…
ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ αυτούς που φόρεσαν τα ρούχα τους αλλιώς.
ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ τους κωλοτούμπηδες…

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ;
Οποιον/αν σας φωτίσει ο Θεός… ΑΥΤΟΥΣ μην ξαναψηφίσετε…
Στειλτε τους σπίτι τους…

Αν θέλετε να τους τιμωρήσετε, δεν θα βρείτε καλύτερη ευκαιρία και πιο ηδονικό (για σας) τρόπο.
Δεν τους ενδιαφέρει ο εμπαιγμός, το κράξιμο, το εθνικό φτύσιμο, το γιαούρτι, το αβγό ή οτιδήποτε άλλο… το μόνο που τους νιάζει είναι να μην χάσουν την επαφή με την εξουσία… Τους τρελλαίνει... τους αποσυντονίζει... τους πανικοβάλει.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους μεγαλοδημοσιογράφους, αλλά δεν είναι της στιγμής…. Είναι της επόμενης στιγμής.

Μέσα σε όλη αυτή την τρέλλα, έχουμε ξεχάσει τα αυτονόητα:
Οι Τράπεζες υπάρχουν γιατί ΕΜΕΙΣ τους δίνουμε τα χρήματα μας να τα φυλάνε… δεν υπάρχουν για να μας τα δίνουν ξανά πίσω υπό μορφή δανείου, ώστε να τα ξαναπάρουν 5πλάσια. Για σκεφθείτε το έτσι γυμνό… και θα σας καεί το μυαλό.

Ο δημοσιογράφος ελέγχει την εξουσία… δεν τη γλύφει. Οποιος θέλει να γλύψει ας γλύψει τις πληγές του.

Και τέλος οι βουλευτές πάνε στη Βουλή ως εκπρόσωποί μας, κι όχι ως νταβατζήδες μας….

Είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να φηφίσετε όποιον θέλετε… είναι απόλυτο δικαίωμα σας...ακόμα και τους νατβατζήδες… απλώς καλό είναι να θυμάστε ότι αν δεν υπήρχαν πουτάνες, δεν θα υπήρχαν και νταβατζήδες.

Και επειδή στο προηγούμενο πόστ μου με κατηγόρησαν ότι υπήρξα «μαλακός»… και μάλλον έχουν δίκιο… σας χαρίζω έναν εφιάλτη, που αν τον αποκτήσετε θα’ναι κόλαφος γι’ ΑΥΤΟΥΣ:

Καμμιά πουτάνα δεν την απασχολεί το μέλλον της…
Το μόνο που την απασχολεί είναι να μην γίνουν τα παιδιά της πουτάνες.


Διαλέγετε και παίρνετε!


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/03/blog-post_1809.html

ΠΗΓΗ: Οι εθνικοί μας ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/03/blog-post_1809.html#ixzz1qOUrbIWC