Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ!!!!!!


ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!!


Τρόικα: Απαιτεί πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας - Χιλιάδες Έλληνες σε κίνδυνο!!!!!


Τρόικα: Απαιτεί πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας - Χιλιάδες Έλληνες σε κίνδυνο : Στο μάτι της τρόικας έχει μπει η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και ειδικά οι κατοικίες. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρας μας που υπολογίζεται στο 73%  

Στο μάτι της τρόικας έχει μπει η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και ειδικά οι κατοικίες. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρας μας που υπολογίζεται στο 73% φαντάζει παράλογο στα μάτια των δανειστών μιας χώρας υπό καθεστώς επιτροπείας και γι’ αυτό δρομολογούνται παρεμβάσεις-σοκ για να αλλάξουν το χάρτη του real estate.

Ο Τόμσεν και η παρέα του έχουν απαιτήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών που ισχύει από το 2008. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι το τέλος του 2012 και η τρόικα ζητά να καταργηθεί με το… πακέτο χαρατσιών και νέων μέτρων του Ιουνίου.

Χιλιάδες Έλληνες σε άμεσο κίνδυνο

Εάν ισχύει η άρση της απαγόρευσης κατ’ επιταγή της τρόικας, αυτό σημαίνει πως αυτόματα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες Έλληνες, ο οποίοι θα δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο «σφυρί» έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος.

Με βάση το νόμο που ισχύει σήμερα, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί για ποσά άνω των 200.000 ευρώ για φυσικά και νομικά πρόσωπα, για πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, ενώ τη διαδικασία αποφεύγουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το 14% των στεγαστικών δανείων δεν εξυπηρετείται. Από τα συνολικά 78,1 δισ. ευρώ τέτοιου είδους δανείων, τα 11 δισ. ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο»…

Σκέφτονται να επιβάλλουν φόρο… ιδιοκατοίκησης!

Και ο παραλογισμός των χαρατσιών δεν έχει τέλος! Έχετε ποτέ αναρωτηθεί «τι άλλο θα φορολογήσουν στα ακίνητα»; Ήρθε η απάντηση!

Με τη σύμφωνη γνώμη και των εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν, η τρόικα σκέφτεται να επιβάλλει φόρο ιδιοκατοίκησης! Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πληρώνουμε φόρο εάν κατοικούμε σε ιδιόκτητη κατοικία! Γιατί διερωτάστε; Διότι -εάν διαβάζετε όρθιοι, καθίστε πρώτα- αφού «αμαρτήσαμε» και αγοράσαμε κάποια στιγμή σπίτι με τις οικονομίες μας, τώρα πρέπει να πληρώσουμε για το οικονομικό όφελος που έχουμε αφού δεν πληρώνουμε ενοίκιο!

Δηλαδή, η τρόικα σχεδιάζει την επιβολή φόρου σε ανύπαρκτα εισοδήματα, που η εφορία υπολογίζει σήμερα ως «ακαθάριστο τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση» σε ποσοστό 3,5% επί της αξίας του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου και απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος, ανεξαρτήτως του εμβαδού της κατοικίας.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/187432.html

ΝΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΑΣ.




ΠΙΟ.....ΧΑΜΗΛΑ!!!!!


Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Όλη η προκύρηξη απο τη «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ»


που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Κ.Σημίτη στις 3 Απρίλη 2012.

Εδώ και δυο μήνες η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Οι πολιτικοί σε μια τέτοια περίοδο θα επιθυμούσαν ο λαός να έχει μνήμη χρυσόψαρου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Είναι γεγονός πως το κράτος φοβάται και τον ίσκιο του. Τρέμει μην τυχόν επαναληφθεί η 12η Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα όπου πριν εξήντα επτά χρόνια υπογράφθηκε η συμφωνία της Βάρκιζας 1.000.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας και παρά την λυσσαλέα επίθεση των δυνάμεων καταστολής, η οποία σε σφοδρότητα θύμισε Ιούνη του 2011, παρέμεναν στους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ στήνοντας οδοφράγματα. Τράπεζες, ενεχυροδανειστήρια και μεγάλα εμπορικά καταστήματα έγιναν στόχος των διαδηλωτών. Οι στιγμές που ζήσαμε εκείνη την ημέρα θα μας ακολουθούν και θα μας εμπνέουν μια ζωή.



Το κράτος έβαλε μπροστά τις επίλεκτες δυνάμεις του: τα Μ.Μ.Ε. Έχουν αποδείξει πως στην παραπληροφόρηση, την εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό είναι οι καλύτεροι. Άρχισαν να μιλούν για παρακρατικούς, για ασφαλίτες. Ξαφνικά θυμήθηκαν τα νεοκλασικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, αυτά που ο Καραμανλής γκρέμιζε το ένα μετά το άλλο για να γίνουν πολυκατοικίες. Μέχρι και αύξηση της ανεργίας σκαρφίστηκαν λόγω των επεισοδίων.


Συνεχώς αναδεικνύονται υποθέσεις όπως συλλήψεις οφειλετών στην εφορία ή σε ασφαλιστικά ταμεία, δημοσίων υπαλλήλων που έκλεβαν με παραθυράκια που έβρισκαν δημόσιους οργανισμούς, γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν, κτλ. Τόσα χρόνια δεν τα γνώριζαν; Απλά τους άφηναν για να μπορούν οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες να τρώνε δισεκατομμύρια από μίζες. Τώρα τους συλλαμβάνουν για να πειστεί ο κόσμος ότι πράγματι «μαζί τα φάγαμε», να νιώσει ενοχές για την τωρινή κατάσταση, ότι οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς και οι βουλευτές δεν φταίνε για την κατάντια αλλά φταίνε 100,200 δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.


Έπειτα θυμήθηκαν τους μετανάστες. Βέβαια το κλίμα προετοιμαζόταν καιρό τώρα με αφορμή το παραεμπόριο, το οποίο όπως λένε είναι ο κύριος υπεύθυνος για το κλείσιμο των καταστημάτων. Φυσικά και δεν ισχύει αλλά άντε και να το δεχτούμε για το κέντρο. Στις γειτονιές της Αθήνας όπου δεν υπάρχει παραεμπόριο πως κλείνουν το ένα μετά το άλλο; Τα εξιλαστήρια θύματα ήταν πάντα οι μετανάστες. Για την εγκληματικότητα, την ανεργία και πλέον σύμφωνα με τα σκουλήκια Χρυσοχοϊδη και Λοβέρδο και για την δημόσια υγεία. Η λύση λοιπόν βρέθηκε. Πογκρόμ και μάντρωμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ότι ακριβώς είχε πει ο Καρατζαφέρης πριν καιρό και γελάγαμε.


Τον τελευταίο καιρό ασχολούνται με την ημερομηνία των εκλογών, τα καινούρια κόμματα που ιδρύθηκαν, την αυτοδυναμία ή όχι της Ν.Δ., τα γκάλοπ των εταιρειών δημοσκόπησης, τις συνεργασίες των κομμάτων.


Ταυτόχρονα με όλη αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού, η αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας ειδικά αλλά και στις γειτονιές έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εξαγγέλθηκαν νέες προσλήψεις μπάτσων, οι οποίοι εξοπλίζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Για αυτούς μάλλον πράγματι λεφτά υπάρχουν. Τρέμουν την αντίδραση του κόσμου. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα μέτρα που έλαβαν ώστε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Έχουν καταλάβει πως οι μέρες τους είναι μετρημένες. Ο λαός δεν ξεχνά ούτε τα χαράτσια, ούτε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε τα εργασιακά δικαιώματα που χάθηκαν σε μια νύχτα, ούτε την υπέρογκη φορολογία. Καθημερινά βιώνει την ανεργία, την ακρίβεια, την φτώχεια, τις απολύσεις, τις ατελείωτες ουρές για γιατρό στο ΙΚΑ, για επίδομα στον ΟΑΕΔ, τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, την μιζέρια, την κατάθλιψη, τις αυτοκτονίες.


Τα ψέματα έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε πόλεμο. Η κοινωνική ειρήνη είναι πλέον μια αυταπάτη. Έτσι αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε έναν ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό την Τρίτη 03 Απριλίου 2012 στις 20:50, στον πέμπτο όροφο, στην οδό Ακαδημίας 35 όπου στεγάζονται το γραφείο του Κώστα Σημίτη και το ομώνυμο ίδρυμα.


Ο Σημίτης είναι ένας από τους εκλεκτούς των Αμερικάνων και των Γερμανών εξουσιαστών. Διατελώντας πρωθυπουργός από το 1996 έως το 2004 υπηρέτησε επάξια τόσο τα ξένα όσο και τα ντόπια αφεντικά. Επί των ημερών του η χώρα ξόδεψε τρισεκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, υποβρύχια, αεροπλάνα και συστήματα ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γερμανία άλωσε την ελληνική αγορά και η SIEMENS άρχισε τα έργα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του κατασκευάστηκαν δρόμοι και γέφυρες μόνο και μόνο για να οικονομήσουν μεγαλοεργολάβοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Λαλιώτη.


Επί των ημερών του «καταλληλότερου» η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με μαγειρεμένα όπως ήταν γνωστό και αποδείχθηκε τα στοιχεία των δημόσιων λογαριασμών. Ας είναι καλά η Goldman Sachs και ο τωρινός διορισμένος πρωθυπουργός.


Άλλο ένα κατόρθωμα του «εκσυγχρονιστή» είναι το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν περιουσίες και αποταμιεύσεις.


Είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καταστολή των αγώνων μαθητών, φοιτητών και συνταξιούχων. Παρόλα αυτά κάποιοι ακόμα τον παρουσιάζουν σαν το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να τον βγάλουν από την ανυπαρξία. Εμείς όμως του δηλώνουμε: Δεν αργεί η στιγμή που θα προσαχθείς σε επαναστατικά δικαστήρια εσύ και οι όμοιοι σου για να δικαστείς για την συμβολή σου στην καταπίεση, την εξαθλίωση και τον θάνατο που έχεις οδηγήσει τόσους ανθρώπους.


Τον Ιούνιο, ίσως και νωρίτερα, έρχονται νέα μέτρα. Το έχουν πει εδώ και καιρό και το γνωρίζουμε όλοι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η αυταπάτη που ακούει στο όνομα εκλογές πρέπει να τελειώνει. Γελιέται οικτρά όποιος πιστεύει ότι η άσκηση των πολιτικών εξαθλίωσης είναι απλά θέμα προσώπων. Άλλαξε κάτι με την παραίτηση Παπανδρέου; Ίσα-ίσα που οι εξουσιαστές βρίσκουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις εφεδρείες τους και να δείξουν κιόλας ότι «προβαίνουν σε ανανέωση». Φεύγει δηλαδή ο κακός Παπανδρέου και έρχεται ο «σοβαρός» και «μετρημένος» Παπαδήμος. Θα αλλάξει κάτι με τον Σαμαρά; Ούτε φυσικά είναι λύση ο Καμμένος ή τα καθάρματα της ΔΗΜΑΡ ή η Μπακογιάννη. Ότι και να λένε λίγη εξουσία θέλουν οπότε θα τρέξουν και θα συνεργαστούν με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μόλις κληθούν. Στα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής ούτε καν αναφερόμαστε. Η ουσία είναι ότι όλοι αυτοί αποτελούν την πολιτική πτέρυγα των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και μιας μερίδας πληθυσμού που από διάφορες θέσεις παρασιτούν εις βάρος του υπόλοιπου πληθυσμού.


Μόνη λύση ο δρόμος της βίαιης αντιπαράθεσης με την εξουσία. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και η 12η Φλεβάρη δείχνουν τον δρόμο. Καλούμε κάθε νοήμων άνθρωπο, σύντροφο, κοινωνικό αγωνιστή, επαναστάτη αναρχικό, αριστερό χωρίς εκλογικές αυταπάτες να πυκνώσει τις τάξεις της αντίστασης, του αντάρτικου και τελικά της επανάστασης που θα ρίξει οριστικά και αμετάκλητα στον γκρεμό τα παράσιτα της εξουσίας και θα φτιάξει ένα καινούριο, ελεύθερο και ισότιμο κόσμο.


Κλείνοντας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μας στους φυλακισμένους αγωνιστές της 17Ν, στα μέλη και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στις οργανώσεις Επαναστατικός Αγώνας και Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάποιοι από τους οποίους κάνουν απεργία πείνας.  Επίσης στους δεκάδες αγωνιστές που βρίσκονται στα κελιά του καθεστώτος και δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ή έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την δικαστική χούντα.


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ του οποίου ο θάνατος είναι άλλη μια κρατική δολοφονία. Σύντροφε Δημήτρη αναπαύσου ήσυχος γιατί όπως λέει και ένα σύνθημα: Αυτό είναι σωστό, ριπές από καλάσνικοφ να βάλουνε μυαλό.


Υ.Γ.1: Ένας δεκαοκτάχρονος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο ύστερα από τον ξυλοδαρμό του από μπάτσους στην Κρήτη. Μπάτσοι, την επόμενη φορά στο Σύνταγμα δεν θα κρέμονται μόνο τα ρούχα σας από το δέντρο. Θα είστε και εσείς μέσα σε αυτά.


Υ.Γ.2: Φασίστες έχετε αποθρασυνθεί και θα πληρώσετε..


Οργάνωση «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ»


πηγη  ΠΡΕΖΑ TV

http://www.stopcartel.info/2012/04/12/ΚΙΝΗΜΑΤΑ/Όλη_η_προκύρηξη_απο_τη_«ΜΗΔΕΝΙΚΗ_ΑΝΟΧΗ»/7696.html

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!!!


"Οι Ελληνες πληρώνουν το κόστος ενός ανόητου οικονομικού πειράματος".....


"Οι Ελληνες πληρώνουν το κόστος ενός ανόητου οικονομικού πειράματος" : Η χώρα μας πληρώνει το κόστος ενός ανόητου οικονομικού πειράματος,  γράφει στον βρετανικό «Independent» ο Αμολ Ραζάν, ο οποίος είδε από  πρώτο χέρι  

Η χώρα μας πληρώνει το κόστος ενός ανόητου οικονομικού πειράματος, γράφει στον βρετανικό «Independent» ο Αμολ Ραζάν, ο οποίος είδε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της λιτότητας στην Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι χρωστούν στους Ελληνες «συμπάθεια, αλληλεγγύη, υποστήριξη και μια συγγνώμη» υπογραμμίζει. «Η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα ενός από τα πιο ανόητα οικονομικά πειράματα της σύγχρονης Ιστορίας.

Είναι αλήθεια ότι η επιστροφή στη δραχμή θα έφερνε οικονομική καταστροφή, αφού θα έφευγαν κι άλλες χώρες από το ενιαίο νόμισμα - και αυτό είναι το μόνο που αποτρέπει προς το παρόν τους ευρωσκεπτικιστές να υπερηφανεύονται».

Και ο αρθρογράφος καταλήγει με την επισήμανση ότι η ημέρα της κρίσης πλησιάζει με τη μορφή των γενικών εκλογών τον άλλο μήνα. Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά τους, οι Ελληνες θέλουν να ανακτήσουν την οικονομική τους κυριαρχία από το Βερολίνο και το Παρίσι.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/187336.html

Η μεγάλη πτώση του δικομματισμού......


Δημοσκόπηση MRB: 


Δημοσκόπηση MRB: Η μεγάλη πτώση του δικομματισμού : Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι ο κατακερματισμός του δικομματισμού, καθώς τα δύο κόμματα εξουσίας μετα βίας συγκεντρώνουν το 33%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB.Στην  

Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι ο κατακερματισμός του δικομματισμού, καθώς τα δύο κόμματα εξουσίας μετα βίας συγκεντρώνουν το 33%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9&, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και ΔΗΜΣΥΜ με 2,4%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Λουκάς Παπαδήμος, Πάννος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.

Στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλο το 52,4% δηλώνει «κανένας», ενώ το 22,9% επιλέγει τον Πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Η δημοσκόπησε διενργήθηκε για την εφ. Real.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/187279.html

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.



Συννεφιά προβλέπεται για την Σύρο σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Για αύριο Σάββατο 14/4, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

 http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=77

Αι γενεαί πάσαι-Πέτρος Γαϊτάνος



Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ποιους "καίνε" τα αρχεία του Τσοχατζόπουλου;




Ποιους "καίνε" τα αρχεία του Τσοχατζόπουλου; : Ενδιαφέρουσες προεκτάσεις στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να δρομολογηθούν από την ολοκλήρωση της έρευνας στα πολιτικά γραφεία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας στην οδό  

Ενδιαφέρουσες προεκτάσεις στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να δρομολογηθούν από την ολοκλήρωση της έρευνας στα πολιτικά γραφεία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας στην οδό Κόμνα Τράκα.

Μέχρι στιγμής οι εισαγγελικές αρχές που κάνουν «φύλλο και φτερό» το «άντρο» του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, έχουν σκοντάψει πάνω σε συγκλονιστικά ευρήματα, που -πιθανολογείται- ότι θα συμπαρασύρουν πολλούς ακόμη στον δικαστικό χορό που σέρνεται από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Πρόκειται για απόρρητα έγγραφα από το προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, τα οποία -κατά πληροφορίες- σχετίζονται με τη σχηματισθείσα δικογραφία και ενισχύουν την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του.

Αξιόπιστες «πηγές» αναφέρουν ότι «το αρχείο του Άκη είναι ένας πραγματικός θησαυρός», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν τη σημαντικότητα της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Το άκρως ενδιαφέρον υλικό αναμένεται να συσχετισθεί με τη δικογραφία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/187011.html

Οι 24 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας.




Οι 24 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας : Θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά και επίσημα μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και  

Θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά και επίσημα μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.

Στις επόμενες 24 ημέρες, μέχρι την προσφυγή στις κάλπες στις πιο ρευστές εκλογές της μεταπολίτευσης, οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον και τον προσανατολισμό της χώρας σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι.

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να προσπαθούν να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, το στοίχημα της αυτοδυναμίας (για τη ΝΔ) μοιάζει επί του παρόντος αδύνατο ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οδηγούμαστε για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία σε Βουλή επτά ή οκτώ κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έσπευσε χθες με το μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό να επισημάνει ότι είμαστε στο μέσον της διαδρομής και ο δρόμος που απομένει είναι και ανηφορικός και να υπενθυμίσει πως η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλο και δύσκολο έργο. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του άνοιξε το δρόμο για μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη πορεία.

Η προεκλογική περίοδος, πάντως, αναμένεται να είναι έντονη με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει έκκληση για ψυχραιμία, απευθυνόμενο τόσο προς τα κόμματα όσο και τον ελληνικό λαό. Όπως τόνιζαν, μάλιστα, κυβερνητικοί κύκλοι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές είναι πολύ πιθανό να φουντώσουν τα σενάρια καταστροφής και χάους, με τους πολίτες να βομβαρδίζονται με υπαρκτά, ανύπαρκτα αλλά και «φοβικά» διλήμματα…
Ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue που παρουσίασε ο Σκάι. Στην έρευνα καταγράφεται ακόμη υποχώρηση της επιρροής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Με βάση την εκτίμηση της εταιρίας στη νέα Βουλή θα εκπροσωπούνται εννέα κόμματα.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, το ΚΚΕ 11%, ο ΛΑΟΣ 3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 13%.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνει 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Δράση 2% και 3,5% τα λοιπά.

Το 52% δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 17% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και 8% οικουμενική.



Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/politics/186853.html

ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ!!!!


Κάντε το τεστ! Απαντήσατε σωστά; Παίρνετε "Μηδέν!"


Κάντε το τεστ! Απαντήσατε σωστά; Παίρνετε "Μηδέν!" : Πρέπει να απαντήσετε σε 12 φαινομενικά πολύ εύκολες και απλές ερωτήσεις, για τις οποίες δεν χρειάζεται και πολύ διάβασμα ώστε να βρείτε τις απαντήσεις!
Προσοχή όμως!  

Πρέπει να απαντήσετε σε 12 φαινομενικά πολύ εύκολες και απλές ερωτήσεις, για τις οποίες δεν χρειάζεται και πολύ διάβασμα ώστε να βρείτε τις απαντήσεις!
Προσοχή όμως! Υπάρχει μία και μόνο οδηγία: "Δεν θέλουμε παπαγάλους!". Συγκρατείστε καλά στο μυαλό σας την οδηγία εάν θέλετε να αριστεύσετε στο τεστ. Και κάτι τελευταίο, ένα μικρό "κλειδί" σαν βοήθεια για να μην αποτύχετε στο τεστ. Δεν παίζει ρόλο εδώ η μόρφωση. Όσοι απαντήσετε με γνώμονα και μόνο θα βαθμολογηθείτε με ένα ωραιότατο κουλουράκι!
Διαβάζοντας λοιπόν τις ερωτο - απαντήσεις αργότερα μην αναρωτηθείτε «Μα αφού όλα όσα απάντησα εγώ σωστά ήταν», διότι σας υπενθυμίζω ότι στο τεστ η πολύ εξυπνάδα … παίρνει "Μηδέν"ενώ η ευρηματικότητα "Άριστα"!

1. Πού υπογράφτηκε η «Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας» των ΗΠΑ;

2. Ποια είναι η κύρια αιτία των διαζυγίων;

3. Ποιος είναι ο βασικός λόγος της αποτυχίας;

4. Τι δεν μπορείς ποτέ να φας για πρωινό;
5. Τι μοιάζει με μισό μήλο;

6. Αν πετάξεις μια πέτρα σε μια λίμνη, τι θα γίνει;

7. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να επιβιώσει χωρίς να κοιμηθεί επί 8 μέρες;

8. Αν έχεις 7 πορτοκάλια στο ένα χέρι και 8 στο άλλο, τι έχεις;

9. Οκτώ άντρες χρειάστηκαν 8 ημέρες για να χτίσουν έναν τοίχο. Πόσες μέρες θα χρειαστούν 4 άντρες;

10. Πώς μπορείς να πετάξεις ένα αβγό στο πάτωμα χωρίς να σπάσει.

11. Πώς μπορείς να σηκώσεις έναν ελέφαντα με ένα μόνο χέρι.

12. Σε ποια μάχη σκοτώθηκε ο Ναπολέων;
Απαντήσατε; Για να δούμε τώρα σε πόσες ερωτήσεις βρήκατε τις σωστές - σύμφωνα με το τεστ - απαντήσεις!!!
1. Πού υπογράφτηκε η «Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας» των ΗΠΑ;
Στο κάτω μέρος της σελίδας.

2. Ποια είναι η κύρια αιτία των διαζυγίων;
Ο γάμος.

3. Ποιος είναι ο βασικός λόγος της αποτυχίας;
Οι εξετάσεις.

4. Τι δεν μπορείς ποτέ να φας για πρωινό;
Μεσημεριανό ή βραδινό.

5. Τι μοιάζει με μισό μήλο;
Το άλλο μισό.

6. Αν πετάξεις μια πέτρα σε μια λίμνη, τι θα γίνει;
Απλά θα βραχεί.

7. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να επιβιώσει χωρίς να κοιμηθεί επί 8 μέρες;
Εύκολο. Απλά θα κοιμάται τη νύχτα.

8. Αν έχεις 7 πορτοκάλια στο ένα χέρι και 8 στο άλλο, τι έχεις;
Πολύ μεγάλα χέρια.

9. Οκτώ άντρες χρειάστηκαν 8 ημέρες για να χτίσουν έναν τοίχο. Πόσες μέρες θα χρειαστούν 4 άντρες;
Καμία, ο τοίχος είναι χτισμένος ήδη.

10. Πώς μπορείς να πετάξεις ένα αβγό στο πάτωμα χωρίς να σπάσει.
Όπως και να το ρίξεις το πάτωμα δεν σπάει.

11. Πώς μπορείς να σηκώσεις έναν ελέφαντα με ένα μόνο χέρι.
Είναι αδύνατον να βρεις ελέφαντα με ένα χέρι.

12. Σε ποια μάχη σκοτώθηκε ο Ναπολέων;
Στην τελευταία του.
Απογοητεύτηκατε με το σκορ σας; Σας προειδοποιήσαμε!!!!

http://www.madata.gr/diafora/stranges/186806.html

ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΚΟΥΣ;


Παπανδρέου Ανδρέας: "Πιέστε τους Τούρκους, αλλιώς φεύγουμε από το ΝΑΤΟ"


Παπανδρέου Ανδρέας: "Πιέστε τους Τούρκους, αλλιώς φεύγουμε από το ΝΑΤΟ" : «Ή πιέστε την Τουρκία ή αποχωρούμε από το ΝΑΤΟ» ήταν το  μήνυμα του έλληνα Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου προς ΗΠΑ και Βρετανία  το 1981,  

«Ή πιέστε την Τουρκία ή αποχωρούμε από το ΝΑΤΟ» ήταν το μήνυμα του έλληνα Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου προς ΗΠΑ και Βρετανία το 1981, όπως προκύπτει από τα βρετανικά αρχεία που δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ». Η επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου είχε σταλεί στις 6 Νοεμβρίου 1981 σε ΗΠΑ και Βρετανία και οι λεπτομέρειές της αποκαλύπτονται 30 χρόνια μετά, που το Φόρεϊν Οφις έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία της εποχής εκείνης.

Σε έκθεση βρετανού διπλωμάτη αναφέρεται λεπτομερώς το περιεχόμενο της επιστολής του Ανδρέα Παπανδρέου. «Δίνουμε σημασία στην επιλογή της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ ή τουλάχιστον από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Επιπλέον δεν θέλω τις βάσεις σας εδώ. Αν όμως με στηρίξετε και ασκήσετε πιέσεις στην Τουρκία σχετικά με τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου, τότε η κατάσταση αλλάζει, θα το σκεφτούμε ξανά». Ο βρετανός διπλωμάτης αναφέρει ότι την επιστολή την έστειλε στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν.

Το δημοσίευμα υπογράφει η ανταποκρίτρια της «Μιλιέτ» στη Βρετανία Νεβσάλ Ελεβλί και σχολιάζει πως το έγγραφο αποκαλύπτει πως η Ελλάδα έκανε παζάρι για την Τουρκία διαπραγματευόμενη τη σχέση της με το ΝΑΤΟ.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/186829.html

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Γιώργος Μαρίνος: "Παίρνω φάρμακα είμαι σε άθλια κατάσταση"




" Έχω πολλά συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Δυστυχώς δεν έχω κουράγιο να κάνω τίποτα"
O λόγος για τον  Γιώργο Μαρίνο  που έχει χαρακτηριστεί  φαινόμενο για το πολύπλευρο ταλέντο του. Στα 72 του χρόνια συγκλονίζει με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια που διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις... Ο ηθοποιός- τραγουδιστής- χορευτής-παρουσιαστής μιλήσε στο CIAO για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

" Δεν είμαι καλά. Έφυγα από τη δουλειά μου και μου έχει έρθει τρέλα. Δυστυχώς δεν έχω το κουράγιο να κάνω τίποτα" κι συνεχίζει "Η δουλειά μου ήταν όλη μου η ζωή, προτίμησα να φύγω από το χώρο πριν έρθει η ώρα που θα αποφάσιζαν άλλοι να με "φύγουν". Αλλά έπρεπε να σταματήσω, γιατί μεγαλώνω και δεν ήθελα να γίνω ξεφτίλα"

Συνειδητοποιημένος ξεδιπλώσε τις σκέψεις του και τους λόγους που τους ώθησαν να αποσυρθεί , "Δεν ήθελα να ξεφτιλιστώ, γιατί έχω δει πολλούς σταρ να γίνονται χάλια. Δεν περίμενα όμως να μου στοιχίσει τόσο πολύ, σε σημείο που να χρειαστεί να επισκεφθώ γιατρό. Βλέπουμε πράγματα γύρω μας από συναδέλφους που δεν έχουν πλεόν τη δυνατότητα και συνεχίζουν να προσπαθούν μάταια. Ακόμη και 90χρονών να ήμουνα, πάλι θα πάθαινα κατάθλιψη αν σταματούσα τη δουλειά μου"

Για τον αν του στοίχισε αυτή η απόφαση του απάντησε..." Η δουλειά μου ήταν όλη μου η ζώη. Μου κάνουν προτάσεις, αλλά δεν δέχομαι . Περνάω πολλά συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα..."Αυτή η κατάθλιψη δυστυχώς έχει επιπτώσεις στην υγεία μου. Είμαι σε άθλια κατάσταση"

Στο αν νιώθει πικρία από την ενασχόληση του με τον καλλιτεχνικό χώρο.. "Να πω την αλήθεια, αισθάνομαι ριγμένος από την όλη κατάσταση, αλλά δόξα τω Θεω πέρασα σπουδαία. Κυρίως όμως έχω παράπονα από τους ιθύνοντες, που συνήθως κρύβονται και από τους οποίους ποτέ δεν ζήτησα τίποτα. Αυτό μου έχει προκαλέσει κατάθλιψη, παίρνω κάποια φάρμακα και ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή"
Το διαβάσαμε στο newsit.gr

Παπαδήμος: "Εκλογές την Κυριακή, 6 Μαΐου".




Παπαδήμος: "Εκλογές την Κυριακή, 6 Μαΐου" : Την Κυριακή 6 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κατόπιν,  

Την Κυριακή 6 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κατόπιν, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίον ζήτησε την έκδοση του Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. Στις 8 το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου.

Οι δύο άνδρες δεν θέλησαν να έχουν τον καθιερωμένο τυπικό διάλογο ενώπιον των δημοσιογράφων.

Μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο

Μιλώντας στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπαδήμος τόνισε στους υπουργούς ότι για τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν διπλό έργο: αυτό της προεκλογικής εκστρατείας και τη συνέχιση του έργου της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό, σημείωσε, ότι έως τις 6 Μαΐου, απαιτείται η λήψη σημαντικών αποφάσεων και η προώθηση πολιτικών που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή.

«Οφείλουμε ως κυβέρνηση όταν παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να της παραδώσουμε ταυτόχρονα και επεξεργασμένες προτάσεις, ώστε να μπορεί να κάνει με πληρέστερο τρόπο τις δικές της επιλογές. Πρέπει να της δώσουμε ένα κράτος σε λειτουργία», επισήμανε ο κ. Παπαδήμος.

Απολογισμός Παπαδήμου

Επίσης, έκανε έναν μικρό απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του, αναφερόμενος κυρίως στο δέυτερο χρηματοδοτικό πακέτο και στο PSI, ενώ σημείωσε πως αυτοί οι μήνες απέδειξαν ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων.

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι το συνολικό αποτέλεσμα της κυβέρνησής του ήταν ιδιαίτερα θετικό και αφήνει μια «σημαντική κληρονομιά» καθώς, όπως είπε, «σε αυτούς τους πέντε μήνες φάνηκε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να συνθέτουμε απόψεις, όπου χρειάζεται, να βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρξαν λειτουργικά προβλήματα και αρρυθμίες, ιδίως τους δύο πρώτους μήνες, σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ προσδιόρισε τις προκλήσεις «για να ολοκληρωθεί και να εμπεδωθεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας και απαιτείται να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις».

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2012, είπε ο κ. Παπαδήμος, πρέπει να προετοιμαστεί να υποβληθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της χώρας για την περίοδο 2013-2016 και πρέπει να εφαρμοστεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε τις παραπάνω προκλήσεις «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας» τον χειρισμό του οποίου, όπως επεσήμανε, πρέπει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Όσον αφορά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τόνισε ότι πρέπει να διαμορφωθούν οι όροι για αυτήν, «που αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας».

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος της χρεοκοπίας και πως η κυβέρνηση διαμόρφωσε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη συνέχιση της προσπάθειας με το διττό στόχο της εξυγίανσης του κράτους και της διασφάλισης δημοσιονομικής σταθερότητας και της αποκατάστασης στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Οι επόμενες ημέρες

Η επόμενη Βουλή θα συνέλθει για πρώτη φορά στις 17 Μαΐου.
Στις 20 Απριλίου θα γίνει η κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει στις 25 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, στη θέση τους θα παραμείνουν έως τις εκλογές όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία -το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό, ανακοινώνοντας τις εκλογές. Στην ομιλία του θα εστιάσει στην ανάγκη να συνεχισθεί το μεταρρυθμιστικό έργο.

Επίσης, το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων του.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πράσινες λίστες θα συμπεριληφθούν οι Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα στις περιφέρειες που οι ίδιοι επιθυμούν.

Παράλληλα, μετά το Πάσχα και πριν από τις 20 Απριλίου αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να υποδεχθεί τα κεφάλαια που θα έρθουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί σε επόμενες συνεδριάσεις. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν δύο ακόμα συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου έως τις εκλογές.

Τη σχετική εισήγηση για τα θέματα που αφορούν στην κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων έκανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος επιπλέον ενημέρωσε ότι η συμμετοχή στο PSI θα κλείσει στο 96,6% και αφορά 205,5 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου ανέπτυξε το σκεπτικό ότι θα ήταν καλύτερα να μεταφέρονταν οι εκλογές στις 13 Μαΐου, ώστε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να περάσει στη Βουλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συμφώνησε με το παραπάνω σκεπτικό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για νόμιμη διαδικασία, πρόκειται για θέμα τεχνικού χαρακτήρα, πρόκειται για τη θεσμοθέτηση εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν δυνητικά, κάτι που, όπως είπε, δεν δημιουργεί διαφωνίες.
Δείτε το βίντεο

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/186781.html

Τσοχατζόπουλος: "Πίστευα ότι κάποιοι έβαλαν μυαλό"!!!!




Τσοχατζόπουλος: "Πίστευα ότι κάποιοι έβαλαν μυαλό" : Έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με έναν από τους δημοσιογράφους:Δημ:Το περιμένατε;Τσοχ: ΌχιΔημ: Στη βουλή όμως είχατε πει ότι  

Έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με έναν από τους δημοσιογράφους:

Δημ:Το περιμένατε;

Τσοχ: Όχι

Δημ: Στη βουλή όμως είχατε πει ότι όλα τα περιμένατε…

Tσοχ: Πίστευα ότι εντωμεταξύ έβαλαν μυαλό, καταλαβαίνετε ποιούς εννοώ…
Δείτε το βίντεο




http://www.madata.gr/epikairotita/politics/186783.html

ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!


ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ..!!!‏





Ένας αναγνώστης μας, όντας οργισμένος με την υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα μας, στέλνει το δικό του μήνυμα:
 «Τα ερωτήματα πολλά!!!
Ευρώ ή δραχμή;; να πιστέψω σε ότι μου λένε ή να ακολουθώ σαν πρόβατο;; να χαμογελάω ή να κλαίω;; να είμαι θυμωμένος ή απλά αγανακτισμένος;; να πολεμώ ή να περιμένω το γενικό ξεσηκωμό ;;να πληρώσω ή να μην πληρώσω να φοβάμαι ή να πιστεύω;; να ελπίζω ή να περιμένω να δω το τέλος μου;; είμαι Έλληνας ή νεοέλληνας;;;
Δεν έχω απάντηση ούτε ξέρω την αλήθεια αλλά νιώθω ότι πριν αποφασίσεις οτιδήποτε πρέπει να θυμηθείς ότι οι κορυφές για να κατακτηθούν θέλουν αγώνα και πίστη.
Θέλουν να ξέρεις ποιός είσαι και να έχεις προετοιμαστεί.
Η ζωή δεν είναι άσπρο και μαύρο είναι και γαλάζιο .
Το χρώμα της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.
Πρέπει να αποφασίσουμε αν τελικά μπορούμε να ορίζουμε τις ζωές μας, αν θα ταξιδέψουμε και αν θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι.
Ξαφνικά πρέπει να γίνεις μεγάλος και μέχρι χτες σε είχαν πείσει ότι είσαι μικρός.
Να θυμάσαι ότι σ αυτόν τον δρόμο δεν είσαι μόνος σου είναι και τα αδέλφια σου εκεί και ακολουθούν και τα παιδιά σου.
Ήρθε η ώρα να πεις ΟΧΙ σε όλα όσα σε πρόδωσαν, σε έφτασαν στο σήμερα και σε έκαναν να ξεχάσεις ποιος είσαι.
Ένα είναι σίγουρο ότι το να ζεις στην Ελλάδα είναι ευλογία αρκεί να το πιστέψεις και να θέλεις να παλέψεις για τούτη την πονεμένη πατρίδα.
ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!»
http://www.prionokordela.gr

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ!!!!!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡ ΚΟΥΒΕΛΗ ..!!!‏ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ,ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ..!!!!

KANTE LIKE ΣΤΗ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Μία ἐνδιαφέρουσα ἐπιστολὴ καταγγελία, ἀπὸ τὸν Δαμιανὸ Βασιλειάδη, κατὰ ΔΗΜΑΡ καὶ Κουβέλη. 
Καταθέτει μερικὰ ἀπὸ τὰ γεγονότα, ποὺ πλέον ὅλο καὶ περισσότεροι ἔχουν ἀρχίσει νὰ παρατηροῦν, καὶ ποὺ μᾶς ὁδηγοῦν στὴν ἀποσάθρωσιν τοῦ κοινωνικοῦ καὶ τοῦ ἐθνικοῦ μας ἱστοῦ.
Ἐν τάξει, τὰ ἔχουμε μάθει πλέον, θὰ λέγατε… 
Ἁπλῶς σήμερα παρουσιάζονται καὶ πολλὰ ὀνόματα…. Κι ἐκεῖ εἶναι ἡ οὐσία!
Νὰ ξέρουμε ποιοί, πῶς καὶ γιατὶ μεθοδεύουν τὸν δικό μας  ἀφανισμόν.
Φιλονόη. 
Υ.Γ. Κείμενα τοῦ Δαμιανοῦ Βασιλειάδου ἔχουμε δημοσιεύσει ἐδῶ

Χαρακτήρισα την ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη  «χωματερή όλων των εθνομηδενιστών».

Κατωτέρω, ας κρίνουν οι αριστεροί ψηφοφόροι, αν συμφωνούν με τα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΆ  του «επιφανούς» στελέχους του κ. Κουβέλη. 
Όσοι εργάζονται εναντίον της Ελλάδας πρέπει να τον ψηφίσουν και αυτόν και τους άλλους υποψηφίους της ΔΗΜΑΡ. 
Θα μας φέρουν πιο κοντά στην καταστροφή. 
Πρέπει να αναρωτηθούμε, αν πραγματικά έφυγε ο κ. Κουβέλης και για έναν άλλο λόγο από τον Συνασπισμό, απ’ αυτούς που επικαλείται. Ποιον δηλαδή. Απλούστατα: Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν και τόσο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ.
Κάπου τα  «μασούσε» ο ίδιος, Κάπου ήθελε να βγάλει τα εαμήτικα συναισθήματα από μέσα του. Κάπου της ΕΔΑ, Κάπου δεν τον βόλευε το όλο πράγμα!!!
Κάπου ήθελε να φτιάξει και ένα μέτωπο με τους πατριώτες. Όμως εκεί τον μπλόκαραν οι διάφοροι Συριζίτισσες και Συριζίτες από μέσα και του τράβηξαν το αυτί.
Ως εδώ και μη παρέκει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μήπως τον θεωρούσαν λοιπόν και κρυπτοπατριώτη (ίσως και κρυπτοεθνικιστή) και δεν τον εμπιστεύονταν πια;
Γιοκ στα εθνικά θέματα. Η παγκόσμια επανάσταση έδωσε εντολή. Τα αριστερά «ρεύματα» τον έχουν στημένο στη γωνιά, αν τολμήσει, Η ενότητα εθνικού – ταξικού απαγορεύεται. Το αυτονόητο, αλλά για του οπαδούς της «ταξικής πάλης» αδιανόητο.
Ο παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελεύθερος διεθνισμός δεν το επιτρέπει. Ο Τρότσκι δίνει εντολή από τον τάφο!
Εθνικά θάματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο στη φαντασία ορισμένων εθνικιστών. Καμία απειλή από την Τουρκία, κανένα Κόσοβο στη Θράκη. Καμία Μακεδονία του Αιγαίου για τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες, απόγονους του Μέγα Αλέξανδρου και καμία Τσαμουριά για τους Αλβανούς Μεγαλοϊδεάτες.
Όσο για το Αιγαίο κανένα πρόβλημα. Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και εξ’ ημισείας με τους Τούρκους.
Ο διεθνισμός επιβάλει συναδέλφωση. Μαζί με την σημαία του Μανώλη Γλέζου στην Ακρόπολη, δεν πειράζει να κυματίζει και η σημαία της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας. Αυτό θα πει γνήσιος  διεθνισμός.
Μια τέτοια αδελφοσύνη των λαών δεν την καταλαβαίνουν οι εθνικιστές, σοβινιστές, ρατσιστές, Ελληναράδες και πάει λέγοντας.
Να τα δώσουμε όλα στους γείτονές μας που είναι πραγματικά διεθνιστές και υπέρ της ταξικής πάλης!!!
Μα την αλήθεια! Τίποτε δεν αποκλείεται στο γαϊτανάκι!
Από την άλλη απορώ, γιατί ονόμασε ο κ. Κουβέλης το κόμμα του «Δημοκρατική Αριστερά»; Ο Συνασπισμός δεν ήταν δημοκρατικός; 
Οπότε διαφωνούμε και χτίζουμε γνήσιο κόμμα Εθνομηδενιστών.
Όχι «μεσοβέζικα πράγματα»!!! Ας «συνωστιστούν» όλοι οι εθνομηδενιστές εκεί. Τους ταιριάζει.
Προσωπικά πάντως προτείνω να αλλάξει το τίτλο του κόμματος και να το βαφτίσει «ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ».
Οπότε, ας ηχήσει το σύνθημα: «Εθνομηδενιστές της Ελλάδας ενωθείτε»!
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Κουβέλης!
Δε λέω φυσικά: «Εθνομηδενιστές όλου του κόσμου ενωθείτε!», γιατί, όπου και να ψάξετε, ανά την υφήλιο, τέτοιο πράγμα (φρούτο), αλλού δεν θα βρείτε. Είναι ελληνική πρωτοτυπία, ελληνική «πατέντα».
Πιστεύω θα μάζευε περισσότερους ψήφους!
Εξάλλου θα ξέραμε να ξεχωρίζουμε την ήρα από το στάρι!
Τώρα προσκαλώ όλους τους εθνομηδενιστές από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να πάνε στη ΔΗΜΑΡ ή κόμμα εθνομηδενιστών. 
Έχουν μέλλον με την καταστροφή της Ελλάδας. Φαίνεται πως για την καταστροφή της δεν επαρκεί ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Λ.Α.Ο.Σ. Χρειάζονται και εφεδρείες ή αναχώματα για το ΠΑΣΟΚ, όπως στον συντηρητικό χώρο το κόμμα του Πάνου Καμένου.
Το «εθνοκάπηλο» σύστημα λειτουργεί ρολόι!
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η κ. Ρεπούση και ο κ. Μπίστης, επίσης επιφανή στελέχη του κ. Κουβέλη, μαζί με άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους εθνομηδενιστές που «συνωστίστηκαν» στη ΔΗΜΑΡ, κατά την προσφιλή έκφραση της κ. Ρεπούση, που την ανέδειξε σε εθνομηδενίστρια ηρωίδα ανά την Ελλάδα! 
Δαμιανός Βασιλειάδης
Ένας πατριώτης, αντιεθομηδενιστής, που δεν κρύβεται!
ΥΓ Με την ευκαιρία σας αποστέλλω και μια λίστα διακεκριμένων εθνομηδενιστών για να τους γνωρίζετε.
Δε βλάπτει! Απεναντίας: Απολαύστε τους!

Κύριοι Έλληνες Βουλευτές,

-      Χθες το βράδυ στη ΝΕΤ  εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ήταν ο γνωστός παγκοσμιοποιημένος – «αριστερός»,  Αννανιακός κτλ κ. Μάνος Ματσαγγάνης. Που όλα δείχνουν ότι είναι από τους «λαμπρούς» αστέρες της Νέας Τάξης. Οφείλουμε να «συγχαρούμε» τον κ. Κουβέλη για τον «λαμπρόν» Αννανιακό και λοιπά εκπρόσωπο του που «έσκισε» στη συζήτηση (όπως έδειχνε φιλάρεσκα και με θρασύτητα να πιστεύει)
-      Δείτε κατωτέρω μερικές λεπτομέρειες του «αστέρα» αυτού του κ. Κουβέλη που είχε «πρεμιέρα» χθες.  Του «πολυτάλαντου» κ. Ματσαγγάνη εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ των κυριών Ρεπούση και Δραγώνα. 
-      Αν και μόνον η παρουσία των κυριών Ρεπούση και Δραγώνα στο κόμμα αυτό το «σφράγιζε» αμέσως, αφιερώστε λίγο χρόνο να διαβάσετε κατωτέρω  τα τεράστια «προτερήματα» του εκπροσώπου του κ. Κουβέλη κ. Μάνου Ματσαγγάνη, για  να αντιληφθείτε τί εστί ΔΗΜΑΡ 
-      Δείτε επίσης το τελευταίο κατωτέρω για να αντιληφθείτε και το ήθος του εν λόγω εκπροσώπου του κ. Κουβέλη. 
-      Ο νεοταξικός νεαρός «αστήρ» χαραχτηρίζει θρασύτατα και με περισσή αναίδεια, φασίστες, κτλ,  τους Καθηγητές που ενδιαφέρονται για την Κύπρο, για το Αιγαίο, τη Θράκη κτλ.
Να τον χαίρεστε κ. Κουβέλη όπως επίσης να χαίρεστε και τις κυρίες σας Ρεπούση και Δραγώνα.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

http://www.triklopodia.com/2012/04/epistoli-katangelia-pros-dimar-kouveli.html

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!!


Θάλεια Δραγώνα: Τι είν΄ η Πατρίδα μας;

Thalia DragonaΚατά την κυρία Θάλεια Δραγώνα, Ειδική Γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, του Υπουργείου Παιδείας, «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες» και «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».
Μερικά απ΄ όσα γράφει στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;»
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!… (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλο-ρατσισμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
Αννα Φραγκουδάκη, Θάλεια Δραγώνα - Τι είν΄ η Πατρίδα μας;7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96). Εξ ίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9).
Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.
Αυτές είναι μερικές από τις αρχές και προδιαγραφές οι οποίες, κατά κυρία Δραγώνα, πρέπει να διέπουν την διαμόρφωση του νέου πολίτου και νέου Έλληνα.
Και μετά λέμε για την ξένη παρέμβαση, τον Κίνσιτζερ και τους άλλους ανθέλληνες!!! [Ευάγγελος Τσίρκας, Δίκτυο 21]
Θάλεια Δραγώνα – Φαρούκ Μπιρτέκ: «Ελλάδα και Τουρκία, Πολίτης και Έθνος-Κράτος»

http://www.pressgr.com/politics/2009/11/17/%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%84-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82/

Σώζεται στο παρά...ένα ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά






Την επαναφορά των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εισηγείται στον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Όπως δήλωσε, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την ΕΚΤ αλλά εξαιτίας του κλεισίματος της Βουλής, η μόνη διέξοδος είναι πλέον να ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Στο πακέτο των παρεμβάσεων που μελετάται να επανέλθουν περιλαμβάνεται:
  1. Η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού μέχρι το ύψος των 1500 ευρώ, ή 2000 ευρώ σε περίπτωση κοινών λογαριασμών
  2. Η δυνατότητα αποπληρωμής δανείου σε διάρκεια 35 ετών προκειμένου να διασωθεί η πρώτη κατοικία από τη ρευστοποίηση
  3. Η πληρωμή μέρους των οφειλών του υπερχρεωμένου από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης στο Ειρηνοδικείο και όχι από την ημέρα έκδοσης της απόφασης.
http://www.fpress.gr/index.php/trapezes/item/1277-επανα���s�s

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ.....ΠΡΟΕΔΡΟΣ;


Τη Μ.Τετάρτη ο Λ.Παπαδήμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη εκλογών..



Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον κ. Παπούλια
Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον κ. Παπούλια   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει το απόγευμα της Μ.Τετάρτης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Το ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είναι προγραμματισμένο για τις 5 το απόγευμα.

Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Πριν από τη συνάντηση Παπούλια - Παπαδήμου αναμένεται να συνεδριάσει για τελευταία φορά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα τη Μ.Τρίτη, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται σήμερα η παρούσα κοινοβουλευτική περίοδος και ότι η νέα θα συνέλθει το Μάιο.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231190947

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!


Κουτρουμάνης: "Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού".


Κουτρουμάνης: "Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού" : «Δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι  

«Δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση» ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά την τελευταία του ομιλία στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο, είπε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Τέλος, η βελτίωση των ρυθμίσεων για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση, αφού συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την ΕΚΤ και την τρόικα για το θέμα.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για τα 11 δισ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (2013 – 2014).

Επανέλαβε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Αναφερόμενος στο θέμα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της τρόικας και ως εκ τούτου φαίνεται να μην είναι δυνατή η ένταξη σε αυτό το νομοσχέδιο.

Όμως έχει γίνει μία πολύ καλή προετοιμασία με δέσμη ρυθμίσεων, τόνισε, προσθέτοντας πως η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να εντάξει τις ήδη έτοιμες ρυθμίσεις που πραγματικά θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αύξησης της ανεργίας, για το οποίο του ασκήθηκε έντονη κριτική, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως πράγματι διπλασιάστηκε η ανεργία, αλλά ανέφερε ότι μέχρι το 2009 το πρόβλημα, που ήταν και τότε μεγάλο, αντιμετωπίστηκε με ανορθόδοξο τρόπο, προσλαμβάνοντας η κυβέρνηση της ΝΔ, με κάθε λογής εργασιακή σχέση, στο Δημόσιο, είτε με «σταζ» (stage) είτε με συμβάσεις εργασίας και παίρνοντας δανεικά.

«Το υπουργείο Εργασίας δεν παράγει ανεργία, η ύφεση την παράγει» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο μόνο με ενεργητικές πολιτικές μπορεί να θέσει ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας, αλλιώς θα είχε ξεπεράσει το 25%.

Ο κ. Κουτρουμάνης, τέλος, διεμήνυσε πως οριστική λύση θα δοθεί μέσα από την επάνοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.
ta nea .gr

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/186542.html

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ANEKΔΟΤΟ: Ερωτευμένο παντρεμένο ζευγάρι....



https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS-Ve61MdVx4RHtaPJvveyn-h7rM1aeoeZMPHgs4_AmD0FgSSJSSgΑνοιξιάτικη, γλυκιά βραδιά και το παντρεμένο ζευγάρι κάθεται στο μπαλκόνι…
Ο άντρας έχει πιεί αρκετές μπύρες ενώ η γυναίκα διαβάζει ένα περιοδικό.

Κάποια στιγμή λέει ο άντρας :


- Σ’ αγαπώ ….
Η γυναίκα χωρίς να σταματήσει να κοιτάει το περιοδικό απαντάει:
- Εσύ μιλάς ή η μπύρα?
Οπότε λέει ο άντρας :



- Εγώ μιλάω …. …..στη μπύρα !!!


xaxa.gr



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ANEKΔΟΤΟ: Ερωτευμένο παντρεμένο ζευγάρι http://24wro.blogspot.com/2012/04/anek.html#ixzz1rTmKOQwk

ΘΑ ΦΑΤΕ....ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!




Δεν σταματούν οι αποδοκιμασίες κατά πολιτικών σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στο Μεσολόγγι για την επέτειο της Ηρωικής Εξόδου, ο κόσμος επιτέθηκε φραστικά στα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν εκεί οι οποίοι για πρώτη φορά δεν ακολούθησαν την πομπή της παρελάσεως συνοδεία της Εικόνας Της Εξόδου.
Την ώρα της κατάθεσης στεφάνου αποδέκτες των αποδοκιμασιών έγιναν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Θάνος Μωραϊτης και οι εκπρόσωποι της Βουλής, Σταμάτης και Μακρυπίδης.