Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αποδοκίμασαν τον Παντελή Οικονόμου.....

Δείτε βίντεο από τις αντιδράσεις του κόσμου που αποδοκίμασε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στο συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων (Vid)
 
Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, στο συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δήλωσε ότι το τελος ακινήτων επιβλήθηκε επειδή το κράτος δεν μπόρεσε να εισπράξει τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010.
Την ώρα που αναφερόταν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει υπεύθυνος και είναι γνωστό ποιος φταίει για την αδυναμία είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010 και εν μέρει του 2009, πλήθος κόσμου αντέδρασε αποδοκιμάζοντάς τον και ζητώντας να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι έφταιξαν.
Παράλληλα, ο Π. Οικονόμου χαρακτήρισε απολύτως παράλογο το αίτημα της τρόικας για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 29ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ.
"Είναι ένα μέτρο που δεν έχει την υποστήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά έχω και την αίσθηση ότι προτάθηκε χλιαρά από την τρόικα", πρόσθεσε.
Σχετικά με τις 40 φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά: "Πρόκειται για μία λίστα παραλογισμών και σ' αυτήν οδήγησαν οι αστοχίες πολλών δεκαετιών", συμπληρώνοντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι υπέρμετρες επιβαρύνσεις, αλλά με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα..

http://news247.gr/ellada/politiki/apodokimasan_ton_pantelh_oikonomoy.1595042.html

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρό παγετό.


Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρό παγετό 
 
Η επέλαση της βαρυχειμωνιάς έχει ξεκινήσει με θερμοκρασίες Σιβηρίας σε όλη τη χώρα, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες ο χειμώνας θα μας δείξει ακόμη περισσότερο τα… δόντια του, με συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια και τα ηπειρωτικά, ενώ ακόμη και οι πεδινές περιοχές θα δουν «άσπρη μέρα» από τα χιόνια.

Για αύριο Κυριακή:

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, ενώ βροχές και χιονόνερο θα εκδηλωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -10 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο και χιόνια στην Πεντέλη, την Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Προς τη Δευτέρα δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Για τη Δευτέρα:

Τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα είναι πιο έντονη στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, ενώ στις πιο πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόνερο και βροχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 9. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -15 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 και στα κεντρικά από 8 εως 13 βαθμούς.

Στην Αττική, τα χιόνια θα κατέβουν πιο χαμηλά, καθώς θα χιονίσει στα βόρεια προάστια ενώ νιφάδες αναμένονται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/167586.html

Η τρόικα αγνοεί επιδεικτικά τους Έλληνες και απλά απαιτεί!!!!!!



Καμία εξέλιξη στις συζητήσεις για τα εργασιακά. Βήμα βήμα οι διαπραγματεύσεις του υπ. Εργασίας με την τρόικα που επιμένει. Μέσα στη βδομάδα νέα συνάντηση.

Χωρίς αναφορές στα θέματα της μείωσης των κατώτερων αμοιβών και των 13ου και 14ου μισθού ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με το ανώτερο κλιμάκιο των εκπροσώπων των δανειστών.
Όπως φαίνεται η τρόικα εμφανίζεται ανυποχώρητη ως προς τις αρχικές της απαιτήσεις για περικοπή του 13ου και 14ου, του κατώτατου μισθού αλλά και για μεγάλο ψαλίδι σε ειδικά μισθολόγια που έχουν διαμορφωθεί μέσω κλαδικών συμβάσεων κυρίως σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
Κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εργασίας ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η τρόικα επιμένει στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εκείνος απάντησε:
"Ουδέν σχόλιον".
Η συνάντηση του Σαββάτου, στην οποία εκτός του Υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη, συμμετείχαν ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος οι δυο Γενικοί γραμματείς 'Αννα Στρατινάκη και Αθηνά Δρέττα και υπηρεσιακοί παράγοντες, επικεντρώθηκε στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προτάσεις που έχουν γίνει αποδεκτές από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων και των πολιτικών κομμάτων.
Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει τη μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν εργοδότες και εργαζόμενοι, με τις εξής προϋποθέσεις:
*Τη χρήση, από τις επιχειρήσεις της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας
*Την καταβολή των εισφορών μέσω του τραπεζικού συστήματος
*Τη συνέπεια στην καταβολή των εισφορών.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να τους δοθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο όχι μόνο για το 2012, το οποίο έχει ήδη καταρτισθεί από το υπουργείο Εργασίας αλλά και για τα επόμενα χρόνια ως το 2015.
Στο σχέδιο θα πρέπει να αναφέρονται τεκμηριωμένες προβλέψεις για τα μεσομακροπρόθεσμα αποτελέσματα του συγκεκριμένου μέτρου αλλά και όλων των μέτρων που προτείνονται, στη μείωση του συνολικού κόστους εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εισφορές και μισθοί, καθώς και οι συνέπειες στα δημοσιονομικά μεγέθη, (φόροι και εισφορές).
Η τρόικα επιμένει στην πραγματική μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, την οποία θεωρεί βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
Για το λόγο αυτό θα γίνουν συναντήσεις τη Κυριακή, ενδεχομένως και το πρωί της Δευτέρας, της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας 'Αννας Στρατινάκη με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.
Η επόμενη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου με το ανώτερο κλιμάκιο, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας ή το αργότερο την Τρίτη.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος ήθελε να έχει μια εικόνα για τη τρόικα για αυτό και ανέβαλε για τη Κυριακή τη σημερινή συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

http://news247.gr/oikonomia/h_troika_agnoei_epideiktika_toys_ellhnes_kai_apla_apaitei.1595247.html

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Α, ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!!!

"Μας έσκισε η τρόικα": Τραγική ομολογία υπουργού!!!!!


"Μας έσκισε η τρόικα": Τραγική ομολογία υπουργού 
 
Σε μία τραγική ομολογία για τις απαιτήσεις της τρόικας προχώρησε την Παρασκευή κορυφαίος υπουργός, ο οποίος τα είπε όλα με δύο λέξεις: «Μας έσκισαν»!

Οι τροϊκανοί όχι μόνο δεν έκαναν βήμα πίσω, αλλά ζητούν ακόμα περισσότερα με έγγραφό τους το οποίο περιλαμβάνει «είκοσι μέτρα φωτιά».

Ο κ. Τόμσεν και η παρέα του απαιτούν άγριο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, γράφοντας στα «παλιά τους τα παπούτσια» το όποιο αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου, καθώς θέλουν οι απαιτήσεις τους να εφαρμοστούν με νομοθετική παρέμβαση.

Μην κοιτάτε την Ισπανία. Δείτε την Βουλγαρία

Οι απαιτήσεις των τροϊκανών σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό ξεπέρασαν ακόμα και τα όρια της ευγένειας στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, επιχειρηματολογώντας ότι τα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού είναι πολλά, να μας πουν ότι πέρα από την Ισπανία και την Πορτογαλία υπάρχουν και άλλες χώρες στη γειτονιά μας με ακόμα μικρότερους μισθούς, όπως η Βουλγαρία με τα 145 ευρώ τον μήνα!

Ποιες είναι οι απαιτήσεις των τροϊκανων  

Η τρόικα, αδιαφορώντας για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας από τις παράλογες απαιτήσεις της ζητά:

Κατάργηση του κατώτατου μισθού

Κατάργηση ή περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας

Απολύσεις σε ΔΕΚΟ

Άμεσο ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας

Πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων

Μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας απιτούν επίσης η ελληνική κυβέρνηση να βρει νέα έσοδα για τον προϋπολογισμό, ενώ παρεμβαίνει και στη συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση, χαρακτηρίζοντας πρόωρη τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ. Ζητά επίσης να επιβλέπει τεχνοκράτης τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί Έλληνα ή αν έχει κάποιον άλλον υπόψη της από το εξωτερικό!

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/167378.html

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Σκληρή επίθεση ΕΒΕΑ κατά της τρόικας.


 
Επικρίσεις κατά της τρόικας απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, με αφορμή το νέο κείμενο με τις απαιτήσεις των ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ.

Ο κ. Μίχαλος σχολιάζοντας τις νέες απαιτήσεις των δανειστών μας υποστήριξε πως η τρόικα αποδεικνύει ότι βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας», απαιτώντας τη λήψη νέων σκληρών αλλά, κυρίως, αναποτελεσματικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, που θα βουλιάξουν ακόμη περισσότερο στην ύφεση την ελληνική οικονομία και θα δώσουν τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΒΕΑ τα μέτρα που προτείνει η τρόικα «δήθεν» για την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, είναι ένας «αναποτελεσματικός αχταρμάς», χωρίς αρχή και τέλος, με διάσπαρτες προτάσεις, που προφανώς αποτελούν εισηγήσεις κάποιων συμφερόντων, τα οποία αποζητούν τη διάλυση της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν υπάρχει καμία λογική για την επί της ουσίας διάλυση του 100χρονου Επιμελητηριακού θεσμού, του μοναδικού θεσμικού οργάνου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που επιχειρείται με τις νέες προτάσεις της τρόικας και των «συμβουλατόρων» της. Δεν μπορεί να θεωρηθεί μέτρο προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος η αρπαγή αρμοδιοτήτων από τα Επιμελητήρια, που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με εκλεγμένες διοικήσεις επιχειρηματιών, και η μεταφορά τους στο γραφειοκρατικό δημόσιο τομέα με τα χίλια μύρια προβλήματα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστικό μέτρο η κατάργηση της εισφοράς των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό τους πόρο, καθώς δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, όταν μάλιστα αυτή η εισφορά ετησίως ανέρχεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων κάτω από τα 50 ευρώ.

«Η επίθεση κατά του Επιμελητηριακού θεσμού κλιμακώνεται με την εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης και της Τραπέζης της Ελλάδος για την υφαρπαγή των αποθεματικών των Επιμελητηρίων, που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με μια πρωτοφανή μεθόδευση, έξω από τα όρια της νομιμότητας, η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς καμία έγκριση και καμία ενημέρωση προς τα Επιμελητήρια, μετέτρεψε τα αποθεματικά τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και τώρα μας γνωστοποίησε ότι θα ενταχθούν στο PSI, με αποτέλεσμα να χαθούν οι οικονομίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεκαπέντε χρόνων. Δεν νομιμοποιείται μια τέτοια απόφαση, από τη στιγμή μάλιστα που όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 1997, ουδέποτε η Τράπεζα της Ελλάδος απέδωσε στα Επιμελητήρια τις όποιες αποδόσεις είχαν τα ομόλογα τους. Ενώ, τώρα, με ελαφρά τη καρδία τα «κουρεύει», αποστερώντας τους πολύτιμους πόρους και οδηγώντας τα στον αφανισμό. Είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσής τους από την κυβέρνηση, καθώς τα χτυπήματα είναι πολλαπλά και συντονισμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος προανήγγειλε πως ΕΒΕΑ, ως το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας, με 105.000 και πλέον επιχειρήσεις-μέλη, θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην περάσουν τα σχέδια όλων όσων θέλουν να αλώσουν την ελληνική αγορά, τονίζοντας πως ήδη ενημέρωσε τους προέδρους των έξι μεγαλύτερων Επιμελητηρίων της Ευρώπης, προκειμένου να υπάρξει ένας κοινός συντονισμός των ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ!!!!!!!!!!

«Όχι» από τον Γ.Καρατζαφέρη στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.....


«Θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής» είπε ο Γ.Καρατζαφέρης
 
«Θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής» είπε ο Γ.Καρατζαφέρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
 
Πρόταση να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μόνον από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να μην απαιτηθεί η συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι όσοι επιμένουν και το απαιτούν θα βρουν αντιστάσεις για λόγους αρχής.

«Εμείς θα στηρίξουμε την σύμβαση, θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό, στη Βουλή.

«Πιστεύω ότι το PSI είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και ότι δεν θα υπάρξουν την τελευταία στιγμή παρενέργειες που θα μπορούσαν να το 'τινάξουν στον αέρα'. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η νέα δανειακή σύμβαση μπροστά μας, η οποία δεν είναι περίπατος. Είναι μια σκληρή και επίπονη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε κάποιους από τους εξαιρετικά δεσμευτικούς, αλλά, ταυτοχρόνως και μειωτικούς όρους, οι οποίοι προβάλλονται» ανέφερε, υπογραμμίζοντας:

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής και αυτή η δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό της χώρας. Όμως, αυτές οι απαιτήσεις οι οποίες προβάλλονται, εμμέσως πλην σαφώς από την τρόικα, ότι πρέπει να την συνυπογράψουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, πρέπει να σας πω ότι θα βρουν αντιστάσεις, μόνο και μόνο, για λόγους αρχής. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθειά τους αυτή για τη μείωση τη δική μας. Εμείς, οι οποίοι έχουμε αναλάβει να στηρίξουμε τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε. Αλλά υπογραφή ευτελισμού, να μην περιμένουν κάποιοι. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος που απάντησε στον κ. Καρατζαφέρη, προειδοποίησε ότι οι Έλληνες «δεν θα γίνουμε αντικείμενα σωφρονισμού», ενώ σημείωσε:

«Δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε έντιμη απάντηση αν δεν υπογραφούν και διεκπεραιωθούν το PSI και η δανειακή σύμβαση. Αυτά θα προδιαγράψουν την πορεία της χώρας μέχρι το 2015 και αυτά είναι που δημιουργούν το πλαίσιο σταθερότητας στη χώρα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΤΑ......... ΤΡΩΜΕ ΜΑΖΙ!!!!!!

Δεν μας στοιχίζει και λίγα ο Πρόεδρος, το αντίθετο μάλιστα!!!

Ξεπερνούν τα 300.000 χιλιάδες ευρώ οι αμοιβές του


Ο σεβασμός στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι αυτονόητος. Όσο αυτονόητα θεωρούνται η υποταγή και ο σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον αυτό προτάσσεται έναντι όλων των άλλων και υπηρετείται έμπρακτα πολύ περισσότερο σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο, όπως η σημερινή.
Υπʼ αυτή την έννοια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συν αυτώ υπάλληλοι και λοιποί ακόλουθοι όφειλαν να ευθυγραμμιστούν πρώτοι με τις ανάγκες και τις επιταγές των καιρών. Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας τις αμοιβές και τα προνόμιά τους έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, την 13η Σεπτεμβρίου 2011, στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και αποκάλυψε η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, στα έξοδα του τακτικού προϋπολογισμού του 2011 περιέχονταν και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το οικονομικό έτος 2010.
Δηλαδή, οι αποδοχές και τα έξοδα παράστασης του κ. Κάρολου Παπούλια, οι αμοιβές των πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων, τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, ιματισμού, εστίασης και άθλησης, κ.τ.λ.. Τα νούμερα είναι δυσθεώρητα. Σοκάρουν και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα.

Επειδή δεν τα τρώμε «όλοι μαζί»
Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα. Επομένως, οι πάντες γνωρίζουν, ιδιαίτερα όταν δεν διαθέτουν κοντή τη μνήμη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε εις εκ των δανειστών, ή αν κάποιος το επιθυμεί, «χορηγών» του Ανδρέα Παπανδρέου. Μαζί με τον επιχειρηματία από τη Συρία και έναν από τους πυλώνες της αυλής του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χάλακ.
Ακόμη και σήμερα η οικογένεια του Καστρίου συνομιλεί ή συνταξιδεύει μετά του Άραβα επιχειρηματία (πρόσφατη περιοδεία στις αραβικές χώρες μετά του Νίκου Παπανδρέου και συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου).
Ως «χορηγός» και, κατά τα έγγραφα, δανειστής του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Κάρολος Παπούλιας δεν αντιμετώπιζε προφανώς οικονομικά προβλήματα. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και πολιτικά ου μενετοί, ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να δίνει πρώτος το παράδειγμα.
Με λίγα λόγια, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα έπρεπε, για την ίδια την υστεροφημία του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα και μόνον, να περιορίσει δραστικά τα έξοδά της. Στην Ελλάδα του 2011, 500.000 άνθρωποι ζουν χωρίς καθόλου εισοδήματα, σύμφωνα με την έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Δηλαδή, μόλις προ εικοσιτεσσάρων ωρών.
Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, ο Πρόεδρος της πτωχής πλην τιμίας (;) Ελλάδος να απολαμβάνει μισθοδοσίας κατά πολύ ανωτέρας του πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα (200.000 $ ετησίως), το δε κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών (;) της Προεδρίας να ανέρχεται στο αναγραφόμενο ποσό.

Οι αμοιβές του Προέδρου και των υπαλλήλων
Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι -για το 2010- οι αμοιβές του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέρχονται σε 277.469 ευρώ, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα παράστασης, τα οποία αγγίζουν τα 77.593 ευρώ ετησίως.
Δηλαδή, με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο -αξιοσέβαστος κατά τα άλλα- Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει από το ελληνικό κράτος γύρω στα 355.062 ευρώ ετησίως.
Περισσότερα χρήματα και από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα. Για μια θητεία, το ποσό ανέρχεται στα 1.777.530 ευρώ.
Η πρόκληση, όμως, δεν σταματάει. Ανατρέχοντας στη λίστα των επίσημων στοιχείων, βλέπουμε ότι οι αμοιβές των πολιτικών υπαλλήλων της Προεδρίας βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας τα 2.052.935 (!) ευρώ ετησίως. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει πόσοι υπηρετούν, εάν είναι μετακλητοί και από πού έχουν αποσπασθεί.
Αδικημένοι, ωστόσο, πρέπει να νιώθουν οι στρατιωτικοί που φρουρούν την προεδρία, καθώς το ελληνικό Δημόσιο δαπανά μόνο 664.872 ευρώ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες οι οποίες φέρουν την κωδική ονομασία «Πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες» και «Πρόσθετες και παρεχόμενες παροχές», για τις οποίες, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιες πληρωμές και σε ποιες παροχές αναφέρονται, δαπανώνται 425.226 και 438.683 ευρώ αντίστοιχα.
Μικρότερα ποσά φαίνεται να δαπανώνται για μετακινήσεις (14.843 ευρώ), για προμήθειες υγειονομικού υλικού και ειδών καθαριότητας (24.360 ευρώ) και για προμήθειες κεφαλαιακού εξοπλισμού (26.622 ευρώ).
Όσον αφορά στις προμήθειες για είδη συντήρησης εγκαταστάσεων, διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εστίασης και άθλησης, τα χρήματα που φεύγουν από την τσέπη των φορολογούμενων, προκειμένου να καλυφθούν οι παραπάνω «ανάγκες», αγγίζουν τα 104.500 ευρώ.

Ακόμα περιμένουμε…
Η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου», στην προσπάθειά της να μάθει τον αριθμό των πολιτικών υπαλλήλων που εργάζονται στην Προεδρία της Δημοκρατίας, επικοινώνησε με την υπεύθυνη του διοικητικού τμήματος, την κυρία Αικατερίνη Φλώρου, η οποία με «περισσή ευγένεια» έκλεισε επιδεικτικά το τηλέφωνο, λέγοντας πως δεν δίνει τέτοια στοιχεία, χωρίς μάλιστα να μας εξηγήσει σε ποιον πρέπει να αποταθούμε, προκειμένου να πληροφορηθούμε τον ακριβή αριθμό.
Στη συνέχεια, συνεργάτες της zougla.gr επικοινώνησαν με το γραφείο Τύπου της Προεδρίας. Επιφυλάχθηκαν να μας απαντήσουν, αλλά ακόμα περιμένoυν.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/100476

Aποκάλυψη!!!!

To σατανικό δημιούργημα του ελληνικού χρέους, ο ρόλος της κυβέρνησης Παπαδήμου και το νέο Παγκόσμιο Νόμισμα.
(Όλα όσα σου κρύβουν τα καθάρματα...)




Λαός χωρίς μνήμη, χωρίς ιστορία, είναι καταδικασμένος να ζήσει ξανά και ξανά τις τραγωδίες του.

Τα όσα λέμε θα τα αποδείξουν στη συνέχεια με  σοκαριστικά στοιχεία ένας ευπατρίδης οικονομολόγος, ο Ισίδωρος Πόσδαγλης,  που άφησε παρακαταθήκη ένα βιβλιαράκι-δυναμίτη, που γράφτηκε το 1952, το "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" και ένα δημοσίευμα του Economist του 1988 που αφορά το Παγκόσμιο νόμισμα που είναι στα σκαριά!
Ας ξεκινήσουμε από τους λόγους που δημιούργησαν το ελληνικό-κι όχι μόνο-χρέος.

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.

Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο  της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, "ξεχασμένος" για χρόνια.
Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή", ο οποίος και το εκδίδει.

Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους - που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν - έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη.

Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;

Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη - το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 - είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:

Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:

"Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."

Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
"Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά".

Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:

"Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.". Σελίδα 24!

Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!

Στο τέταρτο κεφάλαιο "Τα Κόμματα" γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:

ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!
"Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες από αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση."

Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:

"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα από το τέλος του αιώνα γιατί θάναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."
ΦΟΙΝΙΚΑΣ> ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!



Πλησιάζει η ώρα για παγκόσμιο νόμισμα;

Γιατί μοιάζει προφητικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Economist, του 1988, που έκανε λόγο για παγκόσμιο νόμισμα με την κωδική ονομασία «Φοίνικας» και χρονιά υλοποίησης το 2018

Ελάχιστοι έδωσαν σημασία, το 1988, στο πρωτοσέλιδο άρθρο του “Economist”, που παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο Φοίνιξ», με χρόνο υλοποίησής του το 2018, ενώ οι περισσότεροι μίλησαν τότε για συνωμοσιολογία.

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για τον «Φοίνικα», την κωδική ονομασία ενός παγκόσμιου νομίσματος, διότι η γέννησή του θα προερχόταν από το θάνατο του παλαιού νομισματικού συστήματος και θα θύμιζε την αναγέννηση του αρχαίου Φοίνικα από τις στάχτες του. Ο Economist προφήτεψε ότι το νέο νόμισμα θα γεννιόταν κυρίως από το πάντρεμα του δολαρίου, των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του γιεν.
Το 2018 πλησιάζει και την «προφητεία» της εφημερίδας έρχονται να της δώσουν κύρος τόσο ηχηρά ονόματα όσο και γεγονότα. Μόλις πριν από ένα μήνα, ο κ. Rothschild, μιλώντας από την Κίνα στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg για θέματα της παγκόσμιας οικονομίας και σε ερώτηση για τα προβλήματα του γουάν, είπε:
«Νομίζω πως όλοι πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται και νομίζω πως η πρόκληση επίσης είναι να κινηθούμε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός παγκόσμιου νομίσματος, γιατί οι επενδύσεις και η πολυπλοκότητα των εθνικών νομισμάτων έχουν προκαλέσει εκνευρισμό όχι μόνο ανάμεσα στα έθνη αλλά και στον καθένα ξεχωριστά».
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο οικονομολόγος κ. Joseph Stiglitz, ο οποίος ήδη από το 2008 υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός παγκόσμιου νομίσματος, με αφορμή την κατάρρευση της Lehman Brothers, που ήταν η αρχή της οικονομικής κρίσης. Τα ίδια επανέλαβε και τον Μάρτιο 2011 στους Financial Times, όπως και πρόσφατα, υποστηρίζοντας πάντα πως η δημιουργία παγκόσμιου νομίσματος θα αναμόρφωνε την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη.


Οι δύο προαναφερόμενοι θεωρούν ότι η συμμετοχή της Κίνας σ’ αυτήν την πρωτοβουλία θα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό φαίνεται ότι άρχισε να συμβαίνει, μετά το «Συναλλαγματικό Σύμφωνο» που υπέγραψαν προ ημερών ο Κινέζος πρωθυπουργός, κ. Γουέν Τζιαμπάο, με τον Ιάπωνα ομόλογό του, κ. Γιοσιχίκο Νόντα.
Η Κίνα με την Ιαπωνία, αλλά και άλλες ασιατικές χώρες, αποφάσισαν να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συναλλαγές τα εθνικά τους νομίσματα, προκειμένου να θωρακίσουν τις οικονομίες και τα αποθεματικά τους, παρακάμπτοντας το δολάριο. Μέχρι τώρα το 60% περίπου των συναλλαγών (κοντά στα 340 δισ. δολ.) μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας γίνονται με βάση το αμερικανικό νόμισμα.
Αυτή η πράξη έχει διπλή ανάγνωση στην Ουάσιγκτον. Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα μειωθεί η επιρροή του δολαρίου στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα εξασθενίσει η δυνατότητα της Κίνας να διαμορφώνει τις παγκόσμιες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η Ιαπωνία συμφώνησε και με την Ινδία για ανταλλαγή των νομισμάτων τους με αμερικανικά δολάρια και να έχουν πρόσβαση στα συναλλαγματικά αποθέματα και των δύο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που θα τους παρουσιάζονται. Ανάλογες συμφωνίες έχουν υπογραφεί τόσο ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα όσο και μεταξύ της Κίνας με την Ταϊλάνδη και το Πακιστάν. Και προχθές, η κυβέρνηση του Σουδάν ζήτησε επίσημα από την Κίνα, να πραγματοποιούν επίσης οι δύο χώρες τις συναλλαγές τους στα εθνικά τους νομίσματα.

Με βάση τα παραπάνω, περιορίζεται σιγά-σιγά ο ρόλος του δολαρίου και του ευρώ. Διερευνητέο για την Ελλάδα είναι, αν μια αλλαγή του ευρώ (αν παραμείνουμε σ’ αυτό, εκούσια ή ακούσια) με όποιο άλλο νόμισμα, θα γίνει με συμφέρουσα νέα ισοτιμία ή όχι. Ας μη λησμονείται, ότι «κλειδώσαμε» ακριβά το ευρώ με 341 δραχμές, όταν η κυβέρνηση Σημίτη προέβη σε υποτίμηση 14%, ενώ οι μη κομματικοί οικονομολόγοι υποστήριζαν τότε ότι η δραχμή είναι κατά πολύ ασθενέστερη και η υποτίμηση έπρεπε να είναι πάνω από το 20%.
Αλλά, για πολιτικούς λόγους αυτό δεν έγινε, επειδή υποστηριζόταν πως η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή («ατμομηχανή των Βαλκανίων»!) και ήδη η κατά 14% υποτίμηση προκαλούσε ερωτηματικά στους πολίτες.

Πέρα επομένως, από Τρόικα και ΔΝΤ, η Ελλάδα οφείλει από τώρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να μη «πιαστεί» πάλι απροετοίμαστη σε ενδεχόμενη καθιέρωση παγκόσμιου νομίσματος. Ο κ. Rothschild, είναι σαφής όταν υποστηρίζει πως «η πολυπλοκότητα των εθνικών νομισμάτων έχουν προκαλέσει εκνευρισμό όχι μόνο ανάμεσα στα έθνη αλλά και στον καθένα ξεχωριστά».
Υπενθυμίζουμε, ότι με την ίδια σαφήνεια ο κ. Soros, στο Λονδίνο, είχε υποστηρίξει πως η πολυπλοκότητα των εθνικών νομοθεσιών δημιουργούσε προβλήματα στη διακίνηση των κεφαλαίων από χώρα σε χώρα, και είχε ζητήσει την ίδρυση μιας «παγκόσμιας Αρχής» που θα ενοποιούσε τις νομοθεσίες.
http://kourdistoportocali.com/articles/9455.htm

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΑ!!!!! ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ!!!! ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ!!!!!

Οι εντολές της τρόικας για μισθούς, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα και το Δημόσιο.


Έμφαση στη μείωση των μισθών στον ιδωτικό τομέα δίνει η τρόικα
Έμφαση στη μείωση των μισθών στον ιδωτικό τομέα δίνει η τρόικα  
 
Μείωση επικουρικών συντάξεων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και «ευελιξία» στους μισθούς, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το υπόμνημα της τρόικας προς την κυβέρνησης εν όψει του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Ακόμα, προβλέπονται πρόσθετα μέτρα 2,2 δισ. ευρώ, που θα καλύψουν το κενό του 2011. Η «μαύρη τρύπα» θα καλυφθεί από περιστολές στην δαπάνη για τα φάρμακα, από τον τομέα της Άμυνας και από κλείσιμο φορέων.

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, γιατροί, ένστολοι κ.ά.), το θέμα παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση, εφόσον συναινέσει και η τρόικα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της τρόικας


Την Πέμπτη, στην κυβερνητική σύσκεψη ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έδωσε στους υπουργούς και έχει ήδη αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς το 10σέλιδο κείμενο με τις βασικές αρχές του νέου Μνημονίου, το οποίο και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών είναι έντονες, ειδικώς στο θέμα της μείωσης των μισθών, όπου εμφανίζονται αμετακίνητοι. Χαρακτηριστικό ήταν ότι κορυφαίος υπουργός κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε ότι η πίεση της τρόικας είναι αφόρητη στην κατεύθυνση κατάργησης έστω και ενός μισθού.

Για τα επικουρικά ταμεία αναφέρθηκε ότι για την επόμενη 3ετία απαιτούνται 650 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Οι νέες εντολές

1) Επικουρικές: να υιοθετηθεί νομοθεσία που θα προβλέπει ενιαίο ταμείο, νέο σύστημα εισφορών και μείωση των επικουρικών συντάξεων για την περίοδο 2013-2014.

2) Άνοιγμα επαγγελμάτων: επιπρόσθετα μέτρα πέραν του πολυνομοσχεδίου, να καταργηθεί η παρουσία δικηγόρου σε συναλλαγές όπου απαιτείται και συμβολαιογράφος, να καταργηθεί η δυνατότητα που έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις στους μηχανικούς που συμφωνούν σε «ασυνήθιστα χαμηλές τιμές», να αρθούν με νέα νομοθεσία οι περιορισμοί σε 20 επαγγέλματα, όπως ορκωτοί λογιστές, μεσίτες κ.λπ., να καταργηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών των εταιρειών σε εφημερίδες.

3) Δημόσιοι Υπάλληλοι: αυστηρότερο σύστημα ελέγχου των προσλήψεων με βάση τον κανόνα «1 προς 5», με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 έως το 2015.

4) Μειώσεις μισθών: με ήπιο τρόπο το κείμενο ζητά την ενεργοποίηση της νομοθεσίας για τη βελτίωση της ευελιξίας των μισθών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τρόικα αναιρεί τη θέση της για την κατάργηση του κατώτατου καθώς και του 13ου - 14ου μισθού.

5) Μείωση εισφορών: κατά 5% τουλάχιστον των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης με παράλληλη μείωση των μη σημαντικών δαπανών κοινωνικής ασφάλισης.

6) Φορολογία: αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλαγή των προϊσταμένων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δεν πιάνουν τους στόχους, τοποθέτηση γενικού γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων με εξειδίκευση στο αντικείμενο, επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, εκδίκαση του 50% των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια έως το τέλος Ιουλίου 2012 και του υπολοίπου 50% έως τον Μάρτιο του 2013, προστασία πολιτών που καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράς.

7) Τράπεζες: να μειωθούν μισθοί και προσωπικό στις τράπεζες, να παρουσιασθεί σχέδιο για την Αγροτική έως τον Μάρτιο και να αλλάξει ο νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδικότερα, προτείνεται η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού δικαίου και του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) ώστε να επιτραπεί/απαιτηθεί η χρήση εργαλείων με κοινές άνευ ψήφου μετοχές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε βιώσιμες τράπεζες.

Επίσης, προτείνεται η Τράπεζα της Ελλάδας να εισάγει κανονισμό με τον οποίο οι απαιτήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια (core tier) των τραπεζών θα διαμορφωθούν στο 9% από τις αρχές του 2012 και στο 10% από τον Ιούλιο του 2013.

8) Ιδιωτικοποιήσεις: να πωληθούν δύο ή τρεις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Newsroom ΔΟΛ

Υπό διάλυση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.!!!!!!!!!



Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ερίζουν για το Μνημόνιο και τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ενώ οι βουλευτές αμφισβητούν και καταψηφίζουν τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις και πολύ μας είναι» είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στην δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύτηκε χθες.Την ίδια στιγμή το επιτελέιο Παπανδρέου εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που δήλωσε ότι δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο.
«Όπως στρώνεις, κοιμάσαι» είπε για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν ξέρει «αν θα φτάσουμε ως ΠΑΣΟΚ στις εκλογές» και άφησε σαφείς αιχμές για Παπανδρέου, Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη.
«Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις και πολύ μας είναι» είπε, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κουκουλόπουλος, σχολιάζοντας τα αισθητά χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο για πρώτη φορά σε μέτρηση της κοινής γνώμης καταγράφεται στην πέμπτη θέση, ενώ «βυθίζεται» και η δημοφιλία του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Χρυσοχοΐδης «προσβάλλει» το ΠΑΣΟΚ
Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις του «αδιάβαστου» Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Πάνου Μπεγλίτη.
«Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη δεν προσβάλλουν μόνο την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ελληνικό λαό. Υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε σήμερα ο κ. Μπεγλίτης στο Real. gr αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται πολτικές κυρώσεις κατά του υπουργού Ανάπτυξης.
«Πεθαμένο» το πολιτικό σύστημα
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Mega, o υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε εκ νέου στην επίμαχη δήλωσή του: «Γνώριζα τις βασικές κατευθύνσεις», είπε, ομολογώντας πάντως ότι δεν γνώριζε αναλυτικά το περιεχόμενο των 2.200 σελίδων του μνημονίου.
 Ο κ. Χρυσοχοΐδης περιέγραψε τον εαυτό στου ως ευρισκόμενο στις επάλξεις «για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα δηλώνοντας βέβαιος ότι θα κερδίσει αυτήν τη μάχη.
Να μετριάσει τις εντυπώσεις από την διάσημη πλέον διατύπωση ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που εξακολούθησε πάντως να δέχεται εσωκομματικά πυρά με πιο θεσμικό εξ' αυτών το σχόλιο του Πάνου Μπεγλίτη.

ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ!!! ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ.....ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ!!!!!!!

Πίτσα "Πάγκαλος" με δώρο το πλατινένιο cd Χρυσοχοϊδη!


Πίτσα "Πάγκαλος" με δώρο το πλατινένιο cd Χρυσοχοϊδη! 
 

- Ναι...γεια σας, μια παραγγελία να κάνω...
- Σας ακούω.
- Μια πίτσα vegetarian μεγάλη και μίααααα........στην πίτσα «Πάγκαλος» τι βάζετε;
- Τι να βάλω μαντάμ; Τη μάνα μου και τον πατέρα μου βάζω: Λουκανικούμπα, ζαμπόν, μπέικον, σουτζούκι, μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδι, 4 τυριά, δύο κοτόπουλα ψητά και κοκορέτσι.
- Ωραία και μία πίτσα «Πάγκαλος» μεσαία...
- Με δύο πίτσες έχετε δώρο ένα cd με τις καλύτερες ατάκες Παπανδρέου, Κουλούρη, Χρυσοχοϊδη, ποιό θέλετε;
- Του Χρυσοχοίδη, που ανεβαίνει στα charts και πάει για πλατινένιο.
- Σε 20 λεπτά θα είναι εκεί μαντάμ...ευχαριστώ.
- ...Και ‘γω καληνύχτα.

...............................................................................................................
- Τι παράγγειλες Καλλιόπη;
- Τι να παραγγείλω ...πίτσες παράγγειλα Μπάμπη, αφού η μάνα σου τα’ κανε κάρβουνο τα σουτζουκάκια.
- Ρε μάνα, πάλι τούρκικα έβλεπες; Θα μας βάλεις φωτιά καμμιά μέρα ...Κούγκι θα γίνουμε εδώ μέσα...
- Όχι παιδάκι μου, μιλούσα με τον Αγησίλαο στο τηλέφωνο και ξεχάστηκα γιατί μου έλεγε για τον κυρ- Κώστα τον περιπτερά...τον λήστεψαν τον άνθρωπο σήμερα το πρωί, ήταν τρεις με κράνη και κουκούλες.
- Μπα... 3 άτομα για να κλέψουν ένα περίπτερο; Παλιά κλέβανε την κεντρική τράπεζα της Ελλάδος στην Πανεπιστημίου 3 άτομα.
- Ναι ... αφού για να καταλάβεις τους ρώτησε ο άνθρωπος « τι θέλετε ρε παιδιά» και κείνοι του απάντησαν « τι να θέλουμε ρε μπάρμπα με τα καλάσνικοφ πρωί- πρωί ...ψάχνουμε τέταρτο για πρέφα».
- Και του πήραν τις εισπράξεις ;
- Ποιες εισπράξεις Μπάμπη μου στις 7 το πρωί; Δεκατρία ευρώ είχε το ταμείο...κάτι γαριδάκια, σοκοφρέτες και τσιγάρα πήραν.
- Ρε που φτάσαμε, ληστεύουνε για γαριδάκια και σοκοφρέτες ...
- Ξανθίππη που πας ;
- Στην Τέτη πάω ρε μαμά, να μου δώσει ένα βιβλίο, που της δάνεισα για τ’ αρχαία...
- Τέτη τον λένε αυτόν τον νταγλαρά, που σε περιμένει από κάτω με τη μηχανή; Διάβασες παιδάκι μου, που είσαι μετεξεταστέα σε 4 μαθήματα στο πρώτο τρίμηνο;
- Διάβασα, τώρα τελείωσα.
- Ναι...όσο διάβασε και ο Χρυσοχοϊδης το μνημόνιο. Πότε διάβασες, μισή ώρα είσαι κλεισμένη στο δωμάτιο, 10 λεπτά άκουγα το σεσουάρ, 7 λεπτά άκουγα τη λίμα των νυχιών και 10 λεπτά άκουγα το τηλέφωνο...μένουνε 3 λεπτά...τι πρωτοδιάβασες Λούκα Κατσέλη;
- Διάβασα τα SOS.
- Άμα πέσεις στα χέρια μου τίποτα δεν θα σε ΣΩΣ...τι μαλλί είναι αυτό; Πρασινοκίτρινο σαν το στοιχειό της Χάρμενας, ακόμα δεν μπήκε το Τριώδιο, θες να γίνεις και παρουσιάστρια στο πρωινό του ΑΝΤ1.
- Η έκπληξη μαμά θα ήταν να θέλει να γίνει παρουσιάστρια στην «Ανατροπή» του Πρετεντέρη.
- Α....εδώ είσαι μούλικο...αϊ σιχτίρ νυχτιάτικα...
- Μανωλάκη μην ανακατεύεσαι...βάλε τουλάχιστον κανένα παλτό θα πουντιάσεις πάνω στη μηχανή, έφτασε το μίνι στις αμυγδαλές, αλήθεια ποιός είναι ΑΥΤΟΣ...
- Ο Άγγελος ....
- ...Ναι, ποιός Άγγελος παιδί μου ....ο Μιχάηλ Άγγελος, ο Πυριόχος, ο Σικελιανός, ο Δεληβοριάς, επώνυμο δεν έχει ...ποιόν Άγγελο θα ψάχνω εγώ η μάνα....ΔΕΝ πιστεύω να κάνει τίποτα μαύρο ....
- Αυτός μαμά δεν κάνει μαύρο... αυτός κάνει όλα τα χρώματα...
- Αϊ σιχτίρ μούλικο...
- Μπάμπη δε μιλάς; Τι κάνεις πρόσθεση χριστιανέ μου;
- Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στα τελευταία γκάλοπ και τη δημοτικότητα του Γιώργου.
- Και είναι καλά;
- Για πίεση καλά είναι.
- Δηλαδή;
- Δηλαδή, 12 μεγάλη, 7 η μικρή.....12 το ποσοστό, 7 η δημοτικότητα ...χαρά ο Αντώνης...
- Ποιός Αντώνης χριστιανέ μου...
- Ο Αντώνης ο βαρκάρης ο Σερέτης ...αμάν ρε Καλλιόπη με έπρηξες ....χτυπάει το κουδούνι...ΗΡΘΑΝ ΟΙ Π...ΤΣΕΣ
Γράφει ο Νάσος Λαναράς
 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βολές κατά Σημίτη από τον Παντελή Οικονόμου για την κριτική στο μνημόνιο...


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π.Οικονόμου
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π.Οικονόμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
 
«Στο μνημόνιο υπήρχαν λάθη -και καλά θα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν σήμερα, να το έλεγαν τότε. Τώρα εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα» ανέφερε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, σχετικά με την κριτική που άσκησε στο μνημόνιο.

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό. Αποτιμά, λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπε να κάνουμε «αυτό». Ας το έλεγε τότε! Βεβαίως, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ανησυχία για το ηφαίστειο της Σαντορίνης από τους σεισμούς.


Ανησυχία για το ηφαίστειο της Σαντορίνης από τους σεισμούς 
 
Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του καθηγητή του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, Φ. Βαλλινάτου, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση είπε στο cretalive: «Ο σεισμός δεν προειδοποιεί, το ηφαίστειο όμως προειδοποιεί»!

Ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο σεισμός είναι  ένας φυσιολογικός σεισμός για τα δεδομένα της Κρήτης, όμως προκαλεί προβληματισμό η ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

«Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης», είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, ενώ πρόσθεσε πώς έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα.

Ο κ. Βαλλιανάτος τόνισε ότι το τελευταίο 6μηνο καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα, γεγονός που δείχνει ότι «κάτι συμβαίνει».

Μάλιστα, ο καθηγητής αποκάλυψε ότι οι Αρχές έχουν ειδοποιηθεί για ένα τέτοιο φαινόμενο, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει ενδεχόμενο διαφυγής, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα επηρεαστούν τα αεροπορικά δρομολόγια.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται «κάτι να συμβεί», ενώ παραπέμπει στη δεκαετία του '50, οπότε είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε «φέρει» έναν πολύ ισχυρό σεισμό. 

«Όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα, φυσικό είναι να ανησυχείς κι εσύ» - είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, τονίζοντας ότι αν και οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο προειδοποιεί! Όπως είπε, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο «απλή» εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες, επηρεάζοντας - αν μη τί άλλο - τα αεροπορικά δρομολόγια.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/166947.html

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ: ΓΑΛΑΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ)

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εκπέμπει SOS......

Διαβάστε τι δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Φ. Βαλλιανάτος για τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή της Σαντορίνης και το ηφαίστειο που "βρυχάται".



Με παραφουσκωμένο κέικ παρομοίασε το ηφαίστειο της Σαντορίνης ο  καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλλιανάτος.
Ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου τόνισε πως οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως...προειδοποιεί, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.
"Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" είπε ο κ. Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.
Όπως είπε, σύμφωνα και με το Cretalive.gr, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο "απλή" εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα πολύπλοκο γεωλογικό φαινόμενο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στη Σαντορίνη. Στην περιοχή έχει καταγραφεί πλούσια σεισμική δραστηριότητα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται από παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης.
Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι, τους τελευταίους 7 με 8 μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του ηφαιστείου. Οι πολλαπλές δονήσεις που έχουν καταγραφεί δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 3,3 Ρίχτερ, ενώ το τελευταίο διήμερο παρουσιάστηκε μια έξαρση των φαινομένων.
Παράλληλα εντοπίζονται παραμορφώσεις στον στερεό φλοιό της γης, οι οποίες δεν είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού αλλά ανιχνεύονται με GPS. Ακόμη κι αν αυτά επιβεβαιωθούν, όπως επισημαίνουν, η πολυπλοκότητα της φύσης εμποδίζει την εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων: οι μηχανισμοί της δεν λειτουργούν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, ακόμη κι αν επικρατούν πανομοιότυπες συνθήκες.
Το ηφαίστειο αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα.
Σημειώνεται ότι η τελευταία έκρηξη έγινε το 1950.

http://news247.gr/ellada/eidiseis/to_hfaisteio_ths_santorinhs_ekpempei_sos.1592129.html

Φοροφυγάδες γιατροί σε Ψυχικό, Κολωνάκι και Κυψέλη.


Φοροφυγάδες γιατροί σε Ψυχικό, Κολωνάκι και Κυψέλη 
 
Παραβιάσεις που αφορούν στην φορολογική νομοθεσία διαπίστωσε χθες και σήμερα η οικονομική αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε ελέγχους σε ιατρεία διαφόρων περιοχών της Αθήνας.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρεις περιπτώσεις οι οποίες είναι οι εξής:

•Σε οδοντιατρείο στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, ο οδοντίατρος Παναγόπουλος Γιώργος δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης δεν προχώρησε στη σχετική εγγραφή στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών,

•Στο ιατρείο του χειρουργού – γυναικολόγου Μαρκόπουλου Χρήστου στο Κολωνάκι, ο γιατρός δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης δεν προχώρησε στη σχετική εγγραφή στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών. Επίσης, παρατηρήθηκαν προγενέστερες εγγραφές από την ημερομηνία θεώρησης του τηρούμενου από το γιατρό Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων,

•Στο οδοντιατρείο της κ. Λύκαρης Δέσποινας στην περιοχή της Κυψέλης, ο οδοντίατρος δεν καταχωρούσε εγγραφές στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.

Από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκαν δικογραφίες, σε βάρος των τριών γιατρών, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/167001.html

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται - Οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν 5ο κόμμα και τα στελέχη του διαγκωνίζονται ποιός θα πει την καλύτερη ατάκα !!!!!

 

 

- Λοβέρδος: "Το ΠΑΣΟΚ είναι ακέφαλο"
- Χρυσοχοϊδης: "Ψηφισα το μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο"
- Καστανίδης: "Η χώρα χάνεται και το ΠΑΣΟΚ χτενίζεται"

Όλα τελικά σ' αυτή την ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και η προτεραιότητα πολλών κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο κάποιοι προσπαθούν να μείνουν την επικαιρότητα και να βγουν μπροστά όταν κρίνουν ότι θα αρχίσει επι της ουσίας η μάχη της διαδοχής. Την ίδια ώρα όμως κάποιοι από αυτούς έχουν θέσεις ευθύνης! Είναι υπουργοί μιας κυβέρνησης που καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Το δικό τους μέλλον όμως φαίνεται να μπαίνει σε πρώτη μοίρα. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του πρώτου σε δύναμη κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να σώσει τον κόσμο πηγαίνοντας στην Κόστα Ρίκα και να επιτρέψει σε εκείνους που καλοβλέπουν την καρέκλα του να δινουν την χαριστική βολή στην όποια συνοχή υπάρχει στο κόμμα τους.

Το ΠΑΣΟΚ, διαλύεται και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις σαν κι αυτή της VPRC, που το φέρνει να είναι 5ο κόμμα, αλλά και στην συνείδηση των ψηφοφόρων του.

Το μπαμ έγινε με την ανταρσία στην Βουλή και την καταψήφιση της τροπολογίας Λοβέρδου. Κανένας συντονισμός, ως είθισται, καμμία συνοχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τι κι αν ο κ. Λοβέρδος σήμερα δηλώνει ότι οι βουλευτές γνώριζαν από την περασμένη Πέμπτη την τροπολογία. Σημασία έχει ότι την καταψήφισαν!

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε κιόλας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ακέφαλο». Και ποιός ευθύνεται γι' αυτό;

Νωρίτερα, ένα άλλο στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης δήλωνε ότι :«δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε».

Kαι βεβαίως, ο και υποψήφιος Πρόεδρος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν διάβασε το Μνημόνιο και να το κάνει ακόμα χειρότερο λέγοντας σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι: "Ψήφισα το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο!"

Άρα δεν είναι απορίας άξιο, πως ένα ακέφαλο κόμμα στο οποίο "χτενίζονται" και ψηφίζουν νόμους που αλλάζουν την ζωή των κατοίκων της χώρας με το πιστόλι στον κρόταφο, βρίσκεται από κυβερνών στην πέμπτη θέση των δημοσκοπήσεων και από κοινοβουλευτική πλειοψηφία οδηγείται σε ποσοστά - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - της τάξης του 12%

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=118582&catid=9

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.......!!!!!!

Kαστανίδης: "Η χώρα στην πιο κρίσιμη φάση και εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε"!!!!


Kαστανίδης: "Η χώρα στην πιο κρίσιμη φάση και εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε" 
 
«Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε», δήλωσε σήμερα, ο Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με τον κ Καστανίδη, κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άσκησε τα διευθυντικά του καθήκοντα, υπογράμμισε όμως ότι θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία μέχρι το Μάρτιο, απορρίπτοντας την πρόταση Σκανδαλίδη για σύγκληση ΚΟ με σκοπό την άμεση εκλογή προέδρου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή, άφησε αιχμές για τον κ. Λοβέρδο, λέγοντας ότι οι «διατάξεις που έρχονται στη Βουλή θα πρέπει να είναι καλά επεξεργασμένες».

Αναγνώρισε, επίσης, λάθη στο πρώτο Μνημόνιο, τα οποία απέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας. Επεσήμανε ακόμη ότι το μνημόνιο θα έπρεπε να είχε επιμείνει στη λελογισμένη χρήση του μισθολογικού κόστους, ώστε να μην οδηγηθούμε στην περαιτέρω ύφεση.

Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να συμπιεστεί άλλο το μισθολογικό κόστος, δεν γίνεται», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος, σε περίπτωση που η κυβέρνηση Παπαδήμου φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/166851.html

Θορυβημένος ο Παπαδήμος καλεί αρχηγούς στο Μαξίμου.


Θορυβημένος ο Παπαδήμος καλεί αρχηγούς στο Μαξίμου 
 
Στηρίξτε την κυβέρνηση, αλλιώς θα έχετε την ευθύνη για ό,τι συμβεί στη συνέχεια, θα προειδοποιήσει - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την οποία συγκαλεί περί τα τέλη της εβδομάδας (πιθανότατα το Σάββατο) λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο κ. Παπαδήμος ο οποίος φέρεται εξαιρετικά προβληματισμένος από όσα συνέβησαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, θα υπογραμμίσει στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ότι η ευθύνη της συμπεριφοράς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Και θα αναζητήσει απάντηση στο ερώτημα, αν αυτά συμβαίνουν για ένα νομοσχέδιο-σκούπα, τι θα συμβεί αύριο που θα εισαχθεί στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία για το κούρεμα και το νέο Μνημόνιο που θα τη συνοδεύει.

Ο κ. Παπαδήμος φαίνεται πλέον να κλίνει υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης και δεδομένου ότι τα σοβαρότερα εσωκυβερνητικά προβλήματα προέρχονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους.

Υποστηρίζεται μάλιστα ότι δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται απίθανη η αντικατάσταση των Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Α. Λοβέρδου. Ειδικά για τον κ. Χρυσοχοΐδη λέγεται ότι αυτό μπορεί να συμβεί και ύστερα από σχετικό... αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ωστόσο, το μείζον θέμα παραμένει η στήριξη της κυβέρνησης από τα κόμματα που τη συγκροτούν. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε χθες σαφές σχετικό μήνυμα προς τους βουλευτές και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καλώντας τους να επιδείξουν υπεύθυνη στάση. Η πρόσκληση αυτή εκτιμήθηκε και ήταν μια έμμεση καταγραφή του κλίματος δυσφορίας που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η στάση που επέδειξαν ορισμένοι από αυτούς κατά τις προχθεσινές ψηφοφορίες για το πολυνομοσχέδιο.

ΕΚΚΛΗΣΗ. «Η στιγμή επιβάλλει απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, γιατί είναι προφανές ότι τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Και επισήμανε με νόημα ότι η κυβέρνηση αναμένει, στα πολύ σημαντικά νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, να επιβεβαιωθεί η αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εκφράστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις από τα τρία κόμματα, πλειοψηφία δηλαδή των 255 βουλευτών.

Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι συνεργάτες του Πρωθυπουργού υποστήριζαν παράλληλα πως «είναι θετικό που συνέβη ό,τι συνέβη με το πολυνομοσχέδιο, για να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η συνέχεια που είναι άκρως σοβαρή και σημαντική δεν επιτρέπει μικροκομματικά παιχνίδια και σχεδιασμούς».
Χθες επίσης ο κ. Καψής διέψευσε τη φημολογία περί σκέψεων παραίτησης του Πρωθυπουργού μετά τις διαρροές που καταγράφτηκαν στη Βουλή, τόνισε ότι το μόνο που έχει στο μυαλό του ο κ. Παπαδήμος είναι το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, ζητώντας μάλιστα αυτή η στάση να μην παρεξηγείται από κανέναν.
Στις επίμονες ερωτήσεις για ποιο λόγο μπορεί να παρεξηγηθεί η στάση του κ. Παπαδήμου, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Το να παραιτηθεί κανείς είναι πάρα πολύ εύκολο. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για όλο το πολιτικό σύστημα είναι να προχωρήσουμε. Και αν παραιτηθούμε, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να φέρουμε την καταστροφή».
 
 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

CarTax
KυβικάTεκμήριο 2012
1.2004000
1.3004600
1.4005.200
1.5005.800
1.6006.400
1.7007.000
1.8007.600
1.9008.200
2.0008.800
2.1009.700
2.20010.600
2.30011.500
2.40012.400
2.50013.300
2.60014.200
2.70015.100
2.80016.000
2.90016.900
3.00017.800
3.10019.000
3.20020.200
3.30021.400
3.40022.600
3.50023.800
3.60025.000
3.70026.200
3.80027.400
3.90028.600
4.00029.800
4.10030.000
4.20031.200
4.30032.400
4.40033.600
4.50034.800
4.60036.000
4.70037.200
4.80038.400
4.90039.600
5.00040.800
5.10042.000
5.20043.200
5.30044.400
5.40045.600
5.50046.800
5.60048.000
5.70049.200
5.80050.400
5.90051.600
6.00052.800

Για όταν θα έρθει η ώρα να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση για την οικονομική χρήση του έτους 2012, σας υπενθυμίσαμε μόλις ποια είναι τα τεκμήρια χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων που ισχύουν κατά περίπτωση. Tα προαναφερθέντα ύψη τεκμηρίων ισχύουν για αυτοκίνητα ηλικίας έως πέντε ετών. Για αυτοκίνητα ηλικίας 6-10 ετών υπάρχει μείωση 30%. Για αυτοκίνητα άνω των 10 ετών υπάρχει μείωση 50%.  
 

ΠΟΥ Τ' ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ;

Παραδοχή σοκ από Μέρκελ για την Ελλάδα

Τα δυο χρόνια αποτυχίας, γέμισαν αμφιβολίες ακόμα και την Άνγκελα Μέρκελ. Διαβάστε τι δήλωσε για την πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Για πρώτη φορά η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αμφιβάλει για τη σωτηρία της Ελλάδας και μάλιστα επισήμως.
Σε συνέντευξή της στον Guardian και άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες εκφράζει τις επιφυλάξεις της, καθώς μετά από δύο χρόνια, οι προσπάθειες της Ευρώπης και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δεν έχουν επιτυχία.
"Δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση ακόμα. Φυσικά, υπάρχει η ειδική περίπτωση της Ελλάδας και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ούτε οι Έλληνες, ούτε η διεθνής κοινότητα έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάσταση" είπε χαρακτηριστικά.

 
Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου, η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχεται αδυναμίες στη στρατηγική που ακολούθησε από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα.
Τα χρήματα δεν είναι πανάκεια
Σε ερώτηση για την πολιτική της ευρωζώνης απέναντι στην κρίση τα τελευταία δύο χρόνια, η κα Μέρκελ σημειώνει ότι "οι καλοί πολιτικοί πάντα έχουν αμφιβολίες και πάντα σκέφτονται αν ακολουθούν σωστή ή λάθος πορεία".
Όσον αφορά τα πακέτα βοήθειας, η καγκελάριος της Γερμανίας τονίζει ότι "δεν έχει νόημα να υποσχόμαστε όλο και περισσότερα χρήματα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες της κρίσης.
Η κα Μέρκελ ανέφερε ότι και οι Γερμανοί πρέπει να φροντίσουν για τη δυναμική της οικονομίας τους, προσθέτοντας ότι οι δυνατότητες της χώρας της να βοηθά δεν είναι απεριόριστες.
"Με το να υπερβάλλουμε δεν θα σώσουμε ούτε τους εαυτούς μας, ούτε την Ευρώπη" συμπλήρωσε.
Περισσότερη εξουσία στην Κομισιόν
Η κα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγου και επέμεινε στη θέση της για εποπτεία των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Αναφερόμενη τέλος στο όραμά της για την Ευρώπη, η Άνγκελα Μέρκελ σημειώνει ότι η ΕΕ πρέπει να χαράξει τον δικό της δρόμο και να προωθήσει την βαθύτερη συνεργασία των μελών της σε όλους τους τομείς.
"Μέσα από μια μακρά διαδικασία, θα μεταφέρουμε αρμοδιότητες στην Κομισιόν, η οποία στο μέλλον θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα ως ευρωπαϊκή κυβέρνηση" δηλώνει η κα Μέρκελ και καταλήγει:
"Αυτή μπορεί να είναι η πολιτική ένωση της Ευρώπης στο μέλλον μετά από πολλά ενδιάμεσα στάδια".  

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/paradoxh_sok_apo_merkel_gia_thn_ellada.1590208.html

ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ!!!!!

Δημοσκόπηση: Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, δεύτερος ο Κουβέλης!!!!!


Δημοσκόπηση: Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, δεύτερος ο Κουβέλης 
 
Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα" δείχνει το πόσο μεγάλε αλλαγές και ανατροπές μπορούν να συμβούν στο  πολιτικό σκηνικό μέσα σε εποχή κρίησς.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή, το ΠΑΣΟΚ έρχεται πέμπτο στην πρόθεση ψήφου με 12%, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, με ποσοστό 13%.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,5%, η Δημοκρατική Αριστερά το 13%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 12,5%, ο ΛΑΟΣ 6%, ενώ οι Οικολόγοι βρίσκονται σε οριακό για είσοδο στη Βουλή σημείο με 3% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμμαχία, Άρμα Πολιτών και Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνουν 2,5%.
-
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/166754.html

Η φωτογραφία που κάνει πάταγο στο Facebook!


Η φωτογραφία που κάνει πάταγο στο Facebook! 
 
Αυτή είναι η νέα φωτογραφία που κάνει πάταγο στο Facebook…

Δείχνει το εσωτερικό της Βουλής των Ελλήνων με την σημείωση «Are you sure you want to move these 300 items to the Recycle Bin?».

Δηλαδή «Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μετακινήσετε και τα 300 αντικείμενα (εννοεί βουλευτές) στον κάδο των Αχρήστων»;

Τα like είναι δεκάδες και όσο περνά η ώρα προστίθενται και περισσότερα...
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/166707.html

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ!!!!!

To πρώην στέλεχος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) Ζωή Γεωργαντά επανήλθε σήμερα στις καταγγελίες της, καταλογίζοντας ευθύνες προσωπικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, για διόγκωση, όπως η ίδια υποστηρίζει, του ελλείμματος του 2009. Την ίδια ώρα, επικίνδυνη για τη χώρα χαρακτήρισε την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 η Αννα Διαμαντοπούλου.
Διαμαντοπούλου: Επικίνδυνη για τη χώρα η «υπόθεση» της ΕΛΣΤΑΤ
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα Fm, η Αννα Διαμαντοπούλου άφησε αιχμές για τη στάση των οικονομικών εισαγγελέων: «Μετά την αποτυχία από πρόσφατες πομπώδεις καταγγελίες που αποδείχθηκαν τελείως άδειες και κενές, υπήρξε μία δεύτερη κίνηση, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη για τη χώρα".
Αναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα των στατιστικών στοιχείων η κυρία Διαμαντοπούλου σημείωσε: «Τα στοιχεία αυτά έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και, με βάση αυτά, γίνεται η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ η χώρα. Αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση. Σχολίασε μάλιστα ότι προτού καταλήξουν οι εισαγγελείς σε αυτό συμπέρασμα «δεν έκαναν τον κόπο να καλέσουν ως μάρτυρα ούτε τον πρόεδρο της Eurostat», υπογράμμισε.
Προσωπικές ευθύνες στον Παπακωνσταντίνου
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, η Ζωή Γεωργαντά επανήλθε στις καταγγελίες της: «Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ. Πλασκοβίτη, τον γγ του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», είπε η κυρία Γεωργαντά, η οποία δήλωσε δικαιωμένη από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης προσθέτοντας τα εξής:
zoi_georganta


 
«Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν».
Η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ακόμη ότι ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό «εν κρυπτώ» και σημείωσε: «Ήρθε και είδε τον κ. Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ΄ ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση». Συμπλήρωσε δε ότι, με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν περί το 12% και όχι στο 15%.
Διερεύνηση ζητούν ΛΑΟΣ - Γιακουμάτος
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε ότι θα προτείνει στο κόμμα του (ΛΑΟΣ) να ψηφίσει υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης με τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα.
«Αν διαβάσει κάποιος το Σύνταγμα της χώρας, ο εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να στείλει στη Βουλή το φάκελο. Δεν είναι το πολιτικό γεγονός η αποστολή από τον εισαγγελέα του φακέλου στη Βουλή. Το πολιτικό γεγονός θα ξεκινήσει από το πώς θα διαχειριστεί η Βουλή αυτή την αποστολή. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να μένει καμία σκιά για κανέναν. Και άρα πρέπει η Βουλή να δώσει την εντολή για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υποθέσεως».
«Θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής», είπε από την πλευρά του και ο βουλευτής της ΝΔ Γ,. Γιακουμάτος: «Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας όταν αυτή πτωχεύει, χρεοκοπεί και ο λαός δεν ξέρει τίποτα, πρέπει να κάτσει στο σκαμνί και να αποδειχθεί η αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Ποιος κορόιδευε; Δηλαδή, κάναμε τη χώρα "εδώ παπάς, εκεί παπάς;" Είναι ντροπή», δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος.

ANDREAS_1

1992. Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον Ανδρέα Παπανδρέου στα έδρανα της Αντιπολίτευσης. Στη Βουλή διεξάγεται μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις εκείνης της εποχής. Η κύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με μία βαρυσήμαντη ομιλία στη Βουλή προειδοποιεί ότι το κόστος προσαρμογής της Ελλάδας στη ευρωπαική πραγματικότητα θα είναι υψηλό  και με τεράστιες δυσκολίες. Με την μεγάλη  εμπειρία του σε θέματα οικονομίας και γεωπολιτικής, ο πατέρας του Γ. Παπανδρέου, αναλύει και προβλέπει, είκοσι χρόνια πριν, την εξέλιξη της κρίσης και τα αδιέξοδα που βιώνει η Ευρώπη σήμερα. Μια ομιλία δραματικά επικαιρη . Παρακάτω παρατίθεται η ομιλία του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:
___________
Κυρίες και κύριοι, ως γνωστό, δεδομένο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει για την κύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ. Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πει στο Λαό μόνο τα αναμενόμενα οφέλη, ούτε να ωραιοποιήσει την εικόνα. Αντίθετα πρέπει να τονίσει με ειλικρίνεια το κόστος αυτής της προσαρμογής. Θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να ξέρει τι να περιμένει στο τέλος της πορείας, αλλά και τι θα έχει καταβάλει για να φθάσει στο τέρμα αυτής της δύσκολης και άνισης πορείας.
Με την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ άλλαξε πράγματι η παγκόσμιος ισορροπία. Και είναι κοινός τόπος, ότι υπάρχει μόνο μία στρατιωτική υπερδύναμη, οι ΗΠΑ. Είναι όμως ταυτόχρονα γνωστό, ότι από οικονομικής πλευράς δεν είναι η μόνη υπερδύναμη. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις. Αυτή η ίδια, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη – Γερμανία, η Γερμανία – Ευρώπη, αυτό θα κριθεί στην πορεία, και τρίτον η Ιαπωνία με τη Νοτιοανατολική Ασία. Το σημαντικό για μας είναι, ότι οι ΗΠΑ είναι σε στάση μάχης, τόσο απέναντι στην Ιαπωνία όσο και απέναντι στην Ευρώπη, στην ΕΟΚ. Η σύγκρουση ΗΠΑ – ΕΟΚ είναι μια σύγκρουση που, πού και πού, φανερώνεται, άλλες φορές γίνεται στα κρυφά, αλλά αφορά τρεις τουλάχιστον τομείς.

Πρώτον, την συμφωνία GATT. Φυσικά αν αποτύχουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, υπάρχουν διαφορές απόψεων οξύτατες μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, ιδιαίτερα Γαλλίας, θα πρέπει να αναμένουμε έναν εμπορικό πόλεμο άνευ προηγουμένου με συνακόλουθο την ύφεση και ανεργία σε μεγάλη κλίμακα.
Υπάρχει επίσης διαφωνία σημαντική σε ό,τι αφορά το σύστημα ασφάλειας της Ευρώπης, αν θα είναι ευρωπαϊκό ή αν θα είναι στην ουσία ατλαντικό. Υπάρχει το θέμα και δεν έχει κλείσει, αν και ουσιαστικά νομίζω κινείται προς ένα μείγμα ευρωπαϊκού-ατλαντικού, ίσως σε σχήμα διαφορετικό, θεσμικά διαφορετικό, αλλά στην ουσία ανάλογο με αυτό που ίσχυε στο παρελθόν.
Και υπάρχει επίσης η προσπάθεια των ΗΠΑ να προχωρήσει η διεύρυνση το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε τελικά με τη διεύρυνση να δυναμιτιστεί η προσπάθεια της ένωσης πολιτικής και οικονομικής της Ευρώπης και να μετατραπούμε ξανά, αν θέλετε, σε ζώνη ελευθέρων συναλλαγών.
Τις θέσεις των ΗΠΑ ενστερνίζεται οπωσδήποτε η Αγγλία και σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της ενωμένης Ευρώπης και μπαίνει και βγαίνει από τη Νομισματική Ένωση, δεν είναι σαφές και στον κοινωνικό τομέα έχει πάρει θέση αρνητική αλλά ταυτόχρονα και σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια, στηρίζει την ατλαντική περίπτωση, εκδοχή σαφώς όπως και οι ΗΠΑ.

Η Γερμανία προωθεί ταυτόχρονα και την ολοκλήρωση αλλά και την διεύρυνση και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα. Υπήρχε μία εποχή που ο Υπουργός Εξωτερικών Γκένσερ, γυρνούσε στην Ευρώπη και έδινε υποσχέσεις σε όλες τις χώρες ότι θα ενταχθούν στην ΕΟΚ. Είναι επίσης η Γερμανία που έχει ξεχωριστή πολιτική να αναπτύξει την πολιτική της παρουσία ισοδύναμα με την οικονομική της, τόσο στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και γενικότερα τις Παραδουνάβιες Χώρες. Και αυτό, στα πλαίσια ενός αγώνα για τη δημιουργία σφαιρών επιρροής, που μας πάνε πίσω περίπου έναν ολόκληρο αιώνα.
Παραμένει, βέβαια, πάντα το ερώτημα, σε όλη αυτή την πορεία,εάν πορευόμαστε προς μία ευρωπαϊκή Γερμανία, ή προς μία γερμανική Ευρώπη.
Πρόσφατα η Γερμανία αύξησε το επιτόκιο, την ώρα που όλοι στην Ευρώπη και στην Αμερική ζητούσαν να μην το κάνουν, διότι η πορεία προς την ύφεση είναι σαφής. Και όμως το έκαναν. Και διερωτάται κανείς σε ποιο μέτρο μπορεί να στηρίζεται η Ευρώπη στην γερμανική αλληλεγγύη.

Ο στόχος της Γαλλίας είναι η ταχύτερη δυνατή ενσωμάτωση της Γερμανίας στην ενωμένη Ευρώπη και αυτό για λόγους μακροπρόθεσμης ισορροπίας και ασφάλειας στην Ευρώπη. Στα πλαίσια της ΕΟΚ σωβεί πάντα η σύγκρουση βορρά και νότου και αυτό γιατί η ενιαία αγορά στην απουσία μιας άλλης πολιτικής σύγκλισης και συνοχής πολύ υψηλότερου επιπέδου, οξύνει τις αντιθέσεις, οξύνει τις ανισότητες, όχι μόνο ανάμεσα σε κράτη – μέλη, αλλά και σε περιοχές, οι οποίες είναι καθυστερημένες και περιοχές που είναι προχωρημένες. Αυτό είναι η τύχη μιας ενιαίας αγοράς πάντοτε. Εάν δεν υπάρξουν κάποια μέτρα, κάποιες παρεμβάσεις θα οξύνει τις αποστάσεις ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές περιφέρειες.

Αναφέρομαι σε όλα αυτά, σε αυτές τις αποκλίσεις συμφερόντων και στρατηγικών, για να τονίσω τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην πορεία προς τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης, μιας πραγματικής ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Αλλά και να τονίσω ταυτόχρονα πως κάθε κράτος – μέλος διεκδικεί τα δικά του
συμφέροντα, έχει τη δική του εθνική στρατηγική και αυτή η εθνική στρατηγική
λείπει στην Ελλάδα, δεν διαμορφώθηκε από την Κυβέρνηση ποτέ. Όσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία δεν διαμόρφωσε μία σαφή εθνική στρατηγική, που περιλαμβάνει, φυσικά, και την πορεία μας προς την ενωμένη Ευρώπη.(…)
Η Ελλάδα είναι και βαλκανική και μεσογειακή χώρα και είναι τώρα αναπόσπαστο τμήμα της νέας Ευρώπης που γεννιέται. Στην ευρωπαϊκή πρόκληση δεν χωράει παρά μόνο θετική απάντηση. Ναι, θα συμμετάσχουμε ενεργά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πράγματι εναλλακτική πορεία, παρά μόνο η περιθωριοποίηση της Χώρας μας, όσα και αν είναι τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο μας.
Το Μάαστριχτ, αυτή η συνθήκη, απλώς αποτελεί για μας ένα εισιτήριο σε ένα δύσκολο και άνισο αγώνα. Ο αγώνας είναι άνισος, γιατί στην εκκίνηση είμαστε οι τελευταίοι. Ο αγώνας είναι άνισος, γιατί η συνθήκη του Μάαστριχτ εκφράζει σχεδόν απόλυτα τα συμφέροντα και την οπτική γωνία του πλούσιου βορρά. Το όραμα της ενωμένης Ευρώπης δεν χωράει μέσα στο Μάαστριχτ. Το Μάαστριχτ για μας αποτελεί ένα σταθμό σε μία πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ένα σταθμό που θα ξεπεραστεί και ίσως αλλοιωθεί στην ίδια την πορεία.
Τι περιλαμβάνει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης για μας; Το σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνάδελφοι έχουν τονίσει επαρκώς το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα και την ανάγκη γρήγορα να καλυφθεί. Δε θα μιλήσω παραπάνω σ’ αυτό το θέμα. Τη διασφάλιση των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών. Την ανάδειξη της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας των κρατών-μελών. Την οικονομική ανάπτυξη και πλήρη απασχόληση του εργατικού δυναμικού. Τη δωρεάν Παιδεία και ιατρική περίθαλψη. Την κοινωνική μέριμνα. Την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων από οποιαδήποτε επιβουλή, την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό είναι το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.

Στη συνθήκη του Μάαστριχτ υπάρχουν διακηρύξεις. Ουσιαστικές δεσμεύσεις, υπάρχουν κατά κύριο λόγο για την ΟΝΕ. Δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την πολιτική, ούτε για την ενιαία –όχι απλώς κοινή-εξωτερική πολιτική, ούτε για την ενιαία άμυνα. Στις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην ΟΝΕ δεν υπάρχει αναφορά καν στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, τη χειρότερη μορφή ανισότητας που μπορεί να γνωρίσει μία σύγχρονη χώρα. Οι δείκτες –στόχοι συνιστούν το όραμα, όπως ελέχθη ήδη στην Αίθουσα αυτή, ενός ευρωπαίου τραπεζίτη και εκφράζουν κατά κύριο λόγο τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις της σημερινής Ευρώπης.

Λυπούμαι να πω ότι αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι η Ελλάδα έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της συνθήκης, δεν μπορώ να το δεχθώ. Δεν έχω δει τίποτα ιδιαίτερα ελληνικό, ελληνική πρωτοβουλία που να είναι εμφανής στη διαμόρφωση αυτής της συνθήκης. Κατά τη γνώμη μας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
παρακολούθησε ως παθητικός αποδέκτης αποφάσεις που έχουν αρνητικές επιπτώσεις και για τη Χώρα μας και για την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ενωμένη Ευρώπη.
Υπάρχει εδώ κάτι που θέλω να τονίσω. Σε πολλές ερωτήσεις σε κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο γιατί κάνει κάτι ή όχι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως είναι, παραδείγματος χάριν, ο ναυτικός αποκλεισμός ή αύριο κάποια στρατιωτική επέμβαση, η απάντηση είναι "ακολουθούμε τους συμμάχους και εταίρους μας". Μα είναι λάθος ρήση. Δεν ακολουθούμε, συμμετέχουμε. Έχουμε άποψη, έχουμε δυνατότητες ακόμα και βέτο. Δεν μπορούμε να λέμε "ακολουθούμε".
Συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε. Αυτός είναι ο ρόλος. Και ελπίζω να μην ακουστεί ξανά ότι ακολουθούμε. Είμαστε μέσα, δεν είμαστε απ’ έξω. Ας το αξιοποιήσουμε αυτό.(…)

Και έρχομαι στο σημείο της διεύρυνσης. Και βέβαια η Αγγλική πλευρά την υποστηρίζει μετά πάθους. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ορθώς, η ελληνική πλευρά στη Λισσαβόνα στις 26 και 27 Ιουνίου, υποστήριξε την ταυτόχρονη διεύρυνση και εμβάθυνση της Κοινότητας. Αυτό όμως ήταν υπαναχώρηση από μία θέση που είχε πάρει νωρίτερα, πρώτα η εμβάθυνση και ύστερα η διεύρυνση.
Για μας αυτό είναι τεράστιο θέμα. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για θέση ισότιμου μέλους στην Ενωμένη Ευρώπη αν πρώτα δεν κλείσει ο κύκλος της εμβάθυνσης, αν δεν ολοκληρωθεί η Ενωμένη Ευρώπη. Και είναι λάθος ιστορικό να υπαναχωρήσουμε απ’ αυτή τη θέση. Γι’ αυτό μάλιστα το ΠΑΣΟΚ προτείνει στο Κοινοβούλιο, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, να αποφασίσει ότι δεν θα στέρξει η Ελλάδα να υπάρξει έναρξη διαπραγματεύσεων -έναρξη διαπραγματεύσεων- για νέες εντάξεις πριν περάσει το πακέτο Ντελόρ, τουλάχιστον αυτό, χωρίς περικοπές.

Και τώρα πηγαίνω στο τεχνικότερο θέμα της Νομισματικής Οικονομικής Ένωσης. Οι όροι για τη συμμετοχή είναι γνωστοί και δεν θα τους επαναλάβω. Αλλά θέλω να τονίσω, αρχίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει μέχρι τώρα πρόγραμμα σύγκλισης. Έτσι δεν είναι η στιγμή για να μπούμε σε λεπτομέρειες. Όμως, έχουμε δικαίωμα να καλέσουμε την Κυβέρνηση, πριν στείλει κάποιο κείμενο στην ΕΟΚ, να το θέσει υπόψη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ώστε να υπάρξει διάλογος ουσιαστικός πριν κατατεθεί ως πρόταση της Ελλάδος, για τα επόμενα 5 χρόνια.
Το περίγραμμα των κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων, για την σύγκλιση που δόθηκε στη Βουλή, δεν στηρίζεται ούτε καν σε στοιχειώδη οικονομική λογική. Πώς είναι δυνατόν να προσδοκάται μια ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5%, όταν η δημοσιονομική ώθηση στην οικονομία μειώνεται κάθετα και το πραγματικό εισόδημα, από μισθούς και ημερομίσθια, συμπιέζεται συστηματικά, σύμφωνα με τις γνωστές κυβερνητικές προθέσεις, δηλώσεις και πράξεις;
Έτσι, η εμβάθυνση της ύφεσης είναι μονόδρομος, όπως βέβαια είναι και η αποτυχία της δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να μιλούμε όχι για σύγκλιση, αλλά για απόκλιση από τους στόχους του Μάαστριχτ. Εκεί πραγματικά μας οδηγεί η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.
Είναι φυσικό γενικά, οι οικονομέτρες, στα μοντέλα σύγκλισης να μη συμπεριλαμβάνουν το κοινωνικό κόστος της επίτευξης των στόχων της ΟΝΕ και είναι αυτό μέσα στο βασικό μου επιχείρημα ότι αυτοί οι στόχοι, με αυτήν την πολιτική που ακολουθείτε, είναι ανέφικτοι. Το κοινωνικό κόστος για την Ελλάδα της επίτευξης των στόχων στα χρονικά πλαίσια που προβλέπει η συνθήκη του Μάαστριχτ, είναι τεράστιο για τις χώρες του Νότου.

Ο κ. Αρσένης, μιλώντας, είχε κάποιες περικοπές από ένα άρθρο του κ. Πελετιέ στη MONDE στις 21 Ιουλίου.
Αλλά θα ήθελα να διαλέξω δύο άλλες παραγράφους, από εκείνες που διάλεξε εκείνος, και θυμίζω ότι πρόκειται για τον οικονομικό διευθυντή του αντίστοιχου ΣΕΒ της Γαλλίας: "Οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από την Συνθήκη δεν είναι πραγματόσημες στα χρονικά πλαίσια που προβλέπει για την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία".
Προσθέτει όμως, ότι "οι υπολογισμοί που αφορούν την Πορτογαλία και την Ελλάδα φέρνουν ίλιγγο". Αυτές οι εκτιμήσεις νομίζω ότι είναι σωστές. Και για μένα σημαίνουν ότι ήδη προβλέπονται, έστω και αν δεν ομολογούνται, δύο ταχύτητες στην Ενωμένη Ευρώπη, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας το τεράστιο κοινωνικό κόστος και τις εκρηκτικές κοινωνικές καταστάσεις, τις οποίες θα αντιμετωπίζουμε σε αυτήν την πορεία, τουλάχιστον για τις χώρες του Νότου. Τότε μπορείτε να μου πείτε, μοιρολατρικά να δεχθούμε αυτήν την πορεία; Γιατί ψηφίζουμε "ναι", μία πορεία συνεχιζόμενης ύφεσης, μεγέθυνσης της ανεργίας και της ανισοκατανομής του πλούτου και του εισοδήματος της βίαιης δημιουργίας μιας κοινωνίας των 2/3, για να μην φθάσω να λέω του 1/3.
Και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει την πολιτική της, είναι ναι. Ναι, στην συνεχιζόμενη μονόπλευρη λιτότητα για 7 ακόμα χρόνια. Ναι, στη βίαιη ταξική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, ναι, τελικά, στην αποτυχία.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ είναι : όχι. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Δρόμοι, που θα
οδηγήσουν στην προσέγγιση –παρακαλώ υπογραμμίστε το "προσέγγιση"- των ονομαστικών στόχων του Μάαστριχτ, με δίκαιη επιμέτρηση του κόστους της προσαρμογής. Δρόμοι, που οδηγούν ακόμα και στην επίτευξη -υπογραμμίστε το "επίτευξη"- των στόχων, εφόσον όμως πληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις ή θα υπάρξει επιμήκυνση του χρονικού πλαισίου ή θα υπάρξει γενναία μεταφορά πόρων από τον πλούσιο βορρά στο φτωχό νότο.
Κάτι τέτοιο απαιτεί συνεχιζόμενη διεκδίκηση στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απαιτεί,
επίσης, μια άλλη οικονομική πολιτική, διότι η Νέα Δημοκρατία, η ΕΟΚ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ΟΟΣΑ αποτελούν το άλλοθι για να συνεχίζει τη δική της αντιφατική, αναποτελεσματική, μυωπική πολιτική της. Μία καθαρά εισπρακτική πολιτική, που ρίχνει όλο το κόστος της προσαρμογής στους εργάτες, στους ανέργους, στους μισθωτούς, στους μικρομεσαίους, στους αγρότες, στους συνταξιούχους.

Μια πολιτική όχι μόνο αντικοινωνική, αλλά και αντιαναπτυξιακή.
Και ας μη μας πει η Κυβέρνηση πως η πολιτική της είναι μονόδρομος. Διακεκριμένοι οικονομολόγοι, ο κ. Ζολώτας, ο κ. Αγγελόπουλος, έχουν επισημάνει την πλήρη αναποτελεσματικότητα του περίφημου "μονόδρομου".
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βαθαίνει η ύφεση, αυξάνεται η ανεργία αποσαθρώνεται και ανθελληνίζεται η παραγωγική βάση της οικονομίας. Κατεδαφίζεται το κράτος πρόνοιας, αποψιλώνονται ολόκληρες περιοχές, αποδυναμώνεται κάθε ικμάδα περιφερειακής ανάπτυξης, εκποιείται και ανθελληνίζεται ο δημόσιος τομέας(…)
Έχει επίσης τεράστια ευθύνη η Κυβέρνηση, γιατί ως θεατής αποδέχθηκε την ομογενοποιημένη πορεία για όλους τους Ευρωπαίους, προς το ’97 άσχετα από το σημείο εκκίνησης. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος διαπραγματευτικό, όχι μόνο ελληνικό, δυστυχώς όλος ο Νότος ευθύνεται γι’ αυτό. Προσαρμόστηκε η Κυβέρνηση πλήρως στις κοινοτικές επιταγές.
Δεν διεκδίκησε καμιά δέσμευση, δεν εξασφάλισε το πακέτο Ντελόρ. Και το είχαμε πει όχι στη Βουλή κατ’ ανάγκη, αλλά πολλές φορές δημόσια, πως υπογράφεται η συνθήκη του Μάαστριχτ, χωρίς ταυτόχρονα να περιέχεται και το πακέτο Ντελόρ 2, να ξέρουμε πού πάμε.
Δεν διαπραγματεύτηκε ειδικά μέτρα προσαρμογής που δικαιούται η Ελλάδα. Μην ξεχνάμε η Ελλάδα έχει 7% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, διότι ακριβώς ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ μπορούν να μας προστατεύσουν ή θέλουν να μας προστατεύσουν από τη μεγάλη εξ ανατολών απειλή. Ειδικότερα δεν ζητήθηκε αναγνώριση ενός χρυσού κανόνα στα δημοσιονομικά, της εξαίρεσης της χρηματοδότησης των δημοσίων επενδύσεων από τους περιορισμούς του δανεισμού του δημοσίου.
Ουσιαστικά, έμμεσα αποδέχθηκε την θεσμοθέτηση των δυο ταχυτήτων. Αφού θα έπρεπε να γνωρίζει ότι χωρίς αυτές τις αναπροσαρμογές, θα ήταν ανέφικτο να πετύχουμε τους στόχους.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ΠΑΣΟΚ για την ακολουθητέα οικονομική πολιτική έχουμε τονίσει με όλους τους δυνατούς τρόπους πως χωρίς ανάπτυξη η πολιτική της σταθεροποίησης οδηγεί την οικονομία σε ναυάγιο – ο Λαός έχει ένα ρητό που λέει "από τη μύγα ξύγκι δεν βγάζεις", είναι η πραγματικότητα – και επίσης το ότι χωρίς κοινωνική πολιτική, κλονίζεται η κοινωνική συνοχή και καθίστανται πράγματι ανέφικτη η αύξηση της παραγωγικότητας.
Σε ό,τι αφορά την πορεία προς την ΟΝΕ, μια πορεία που με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται αδιέξοδη για τις χώρες του νότου, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως η Ελλάδα σε συνεργασία με τις χώρες του νότου, πρέπει να δώσει τη μεγάλη μάχη για την επίτευξη των παρακάτω στόχων:
Πρώτον, το πακέτο Ντελόρ 2 να ισχύσει στο σύνολό του, χωρίς αλλοιώσεις και περικοπές. Δεύτερον, όπως έχει τονιστεί στη Βουλή απ’ άλλους, με την ολοκλήρωση της ΟΝΕ η νομισματική και συναλλαγματική πολιτική ασκείται πλέον –θα ασκηθεί δηλαδή- σε ευρωπαϊκό, όχι σε εθνικό επίπεδο.
Στα κράτη-μέλη παραμένει η δημοσιονομική πολιτική, που όμως ουσιαστικά περιορίζεται σε αναδιανεμητικό ρόλο. Εδώ πραγματικά βρίσκεται το κλειδί.
Σε μια ομόσπονδη Ευρώπη ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός πρέπει να είναι μεγέθους ικανού για την άσκηση αποτελεσματικής αναδιανεμητικής πολιτικής προς όφελος των κρατών- μελών του ευρωπαϊκού νότου και των οικονομικά καθυστερημένων περιοχών. Μόνο κάτω από τέτοιες συνθήκες θα καταστεί δυνατή η σύγκλιση στα επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης και εισοδημάτων, που δεν αφορούν τους στόχους τους τραπεζικούς, είναι άσχετα με τους τραπεζικούς στόχους, που έχει θέσει η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Και εδώ σαφώς πρέπει να δοθεί η μάχη, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί και το μέλλον της Χώρας μας.

Εδώ, ήθελα να φέρω ένα παράδειγμα: Όταν υπάρχει ενοποίηση του νομίσματος σε πέρα από μια χώρα, σε 2, σε 3, σε 5 χώρες αυτό λειτουργεί κατά τρόπο αρνητικό για όλες τις καθυστερημένες ή ασθενέστερες χώρες ή περιοχές. Και θα δώσω το απλό παράδειγμα των δύο Γερμανιών. Μόλις έγινε το ενιαίο νόμισμα, εμφανίστηκαν αμέσως τα τραγικά προβλήματα της Ανατολικής Γερμανίας. Και η Δυτική Γερμανία αναγκάζεται, τώρα, να κάνει μεταφορές πόρων, πραγματικά αστρονομικών διαστάσεων, στην τέως Ανατολική Γερμανία, γιατί έχει την ευθύνη και μπορεί να ασκήσει δημοσιονομική πολιτική.

Σκεφθείτε, χωρίς τη δημοσιονομική πολιτική της Ευρώπης, τι θα συμβεί στις καθυστερημένες περιοχές. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο και κλειδί, να ολοκληρωθεί ο ομοσπονδιακός χαρακτήρας της Ευρώπης, έτσι ώστε η ευθύνη να είναι εκεί όπου υπάρχουν τα μέσα.
Τα μέσα θα τα έχουν οι Βρυξέλλες μετά την ένωση. Δεν θα τα έχουν τα κράτη-μέλη. Και εκεί υπάρχει η ευθύνη, η οποία βεβαίως πρέπει και να ελέγχεται δημοκρατικά.
Εδώ είναι, κατά τη γνώμη μου, και η κύρια δικαίωση, όχι η μόνη, για την πραγματοποίηση της Πολιτικής Ένωσης. Μόνο με μια Πολιτική Ένωση θα αναλυθούν αυτές οι ευθύνες, ώστε ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός να μπορεί να καλύπτει τις ανισότητες οι οποίες δημιουργούνται από την ίδια τη διαδικασία και λειτουργία της ελεύθερης και ενιαίας αγοράς.
Αλλά πέρα απ’ αυτά, μιλώντας τώρα για την Ευρώπη και όχι για την Ελλάδα, -στο μέτρο βέβαια που είναι και η Ελλάδα αφορά και αυτήν- δεν αρκεί η ενιαία αγορά και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, για να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τις προκλήσεις του μέλλοντος
και σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ και σε ό,τι αφορά την Ιαπωνία. Απαιτείται η διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ίδιας της Κοινότητας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και μια βιομηχανική πολιτική, που να εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας απέναντι στα άλλα εμπορικά μπλοκ.(…)

Τόνισα πως το όραμα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν χωράει στη συνθήκη του Μάαστριχτ και αυτό γιατί διαμορφώθηκε, κατά κύριο λόγο, από τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης.
Όταν το πολιτικό σκηνικό αλλάξει στην Ευρώπη, τότε θα ανοίξουν οι ορίζοντες για τη δημιουργία μιας πραγματικά ομόσπονδης Ευρώπης. Μόνο οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις μπορούν να μετατρέψουν το όραμα της ενωμένης Ευρώπης σε χειροπιαστή πραγματικότητα.