Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Προφυλακιστέος ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, ελεύθερος ο δημοσιογράφος.....


Προφυλακιστέος ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, ελεύθερος ο δημοσιογράφος 
 
Ακόμα 8 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας και εκβιασμών στη Θεσσαλονίκη προφυλακίστηκαν, μεταξύ των οποίων και το στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν επίσης δύο αστυνομικοί, ο πρώην ποδοσφαιριστής, σερβικής καταγωγής, ο γιος του 58χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου» της ισχυρότερης εκ των τεσσάρων συμμοριών και τέσσερις μπράβοι.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν άλλοι 8 κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της μαφίας της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Δηλώνουν... άγνοια

Κατά την απολογία του, ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ αρνήθηκε τις κατηγορίες και για την συνομιλία του με τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό είπε: «ήταν μία τυπική συνομιλία. Έδωσα άμεσα εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία, ορίζοντας ελεγκτές και ενημερώνοντας τις αρμόδιες οικονομικές αρχές. Έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο». Όσο για την γνωριμία τους; Τον γνώριζε, όπως ισχυρίστηκε,  από τη δεκαετία του '90 όταν ως πρόεδρος των εφοριακών Θεσσαλονίκης διοργάνωνε χοροεσπερίδες στα μαγαζιά του.

Από την πλευρά του, ο εν ενεργεία αστυνομικός, που κατά το κατηγορητήριο διηύθυνε τις ομάδες των μπράβων και τους «στρατολογούσε», αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ υσχυρίστηκε ότι στους λογαριασμούς του δεν βρέθηκαν άλλα χρήματα πέραν αυτών της μισθοδοσίας του.

Στον... πατέρα του, έριξε το βάρος ο γιος του 58χρονου που φέρεται να είπε ότι εκείνος τον είχε βάλει συνδικαιούχο στους λογαριασμούς του.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του και το χρηματικό ποσό που δάνεισε σε φίλο του δικηγόρο, ήταν διευκόλυνση χωρίς τοκογλυφικό τόκο.

Συνεχίζονται οι απολογίες

Οι απολογίες των συλληφθέντων συνεχίζονται και σήμερα, .

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, οπότε και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι τέσσερις φερόμενοι ως «εγκέφαλοι».

Το συνολικό κέρδος από τη δράση τους ανέρχεται, κατά το κατηγορητήριο, σε περίπου 45 εκατ. ευρώ.
Star.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου