Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Το παρασκήνιο με το βλέμμα των Ισπανών......



Ακόμα και με παραίτηση απείλησε ο Μάριο Μόντι για να πιέσει την Μέρκελ!!!!!


Έτοιμος  να πει «ciao» φέρεται να ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός

Έτοιμος να πει «ciao» φέρεται να ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός   (Φωτογραφία:  Associated Press

Ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι ήταν ο πρωταγωνιστής της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον γνωστά σε όλους.

Αρχικά ήταν το «πού πας;» που είπε στον Χέρμαν βαν Ρομπάι, τα ξημερώματα της Παρασκευής και το οποίο σηματοδότησε την αντεπίθεση του Νότου.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ήταν έτοιμος και να παραιτηθεί, προκειμένου να πιέσει την Μέρκελ.

«Ήταν το απόλυτο σόου του Μάριο Μόντι» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα El Pais, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ιταλός ήταν έτοιμος και να παραιτηθεί.

«Θα παραιτηθώ» είπε σε κάποια στιγμή. Ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει πάντως ότι τα γεγονότα δεν ήταν τόσο δραματικά όσο καταλήγουν να περιγράφονται στα Μέσα Ενημέρωσης, ωστόσο, υπήρξαν στιγμές μεγάλης αγωνίας και έντασης.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, αναφέρει η El Pais, η κατάσταση έδειχνε να πηγαίνει σε αδιέξοδο στη διάρκεια μάλιστα συνομιλίας μεταξύ της Μέρκελ και του Μόντι.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας είχαν ουσιαστικά «περιγράψει» τη Συμφωνία για τη σωτηρία του Ευρώ, τόσο στη Σύνοδο της G20 στο Μεξικό, όσο και στην τετραμερή συνάντηση της Ρώμης με τη συμμετοχή του Μαριάνο Ραχόι και του Φρανσουά Ολάντ. Ήταν τότε που αποφασίστηκε και το πακέτο των 120 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Φτάνοντας όμως στις Βρυξέλλες, όλη αυτή η συμφωνία έδειχνε κενό γράμμα» αναφέρει πηγή προσκείμενη στον Ισπανό πρωθυπουργό.

Μετά την οικογενειακή φωτογραφία, ο Μόντι με τον Ραχόι αποφάσισαν να το τραβήξουν στα άκρα. Ήταν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το πακέτο ανάπτυξης, αν δεν λαμβάνονταν αποφάσεις για τις τράπεζες.

«Μίλησαν με τον Φρανσουά Ολάντ και έτσι δημιουργήθηκαν τα δύο μπλοκ. Ιταλοί, Γάλλοι και Ισπανοί από τη μία και από την άλλη οι Γερμανοί με τους Φινλανδούς και την ανάσα ζωής των Ολλανδών» αναφέρουν πηγές που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231202915

ΠΟΝΑΕΙ!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!


Το εξώφυλλο της σημερινής Bild, ζητάει επανάληψη του ματς γρήγορα. Και έχει εκτενή αναφορά στο ευρώ που είχε στη μέση του Μπαλοτσέλι. Το εξώφυλλο της σημερινής Bild, ζητάει επανάληψη του ματς γρήγορα. Και έχει εκτενή αναφορά στο ευρώ που είχε στη μέση του Μπαλοτσέλι.
Στον αέρα απειλεί να τινάξει την διοργάνωση του «Euro 2012» η γερμανική Bild που πικραμένη από την ήττα και τον αποκλεισμό, από τους Ιταλούς, απαιτεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να πατήσει πόδι και να κάνει επιτέλους χρήση των προνομίων που κάθε πλούσιος διαθέτει. Με άλλα λόγια να ζητήσει επανάληψη του αγώνα (ή επαναδιαπραγμάτευση των φάσεων των γκολ) όπως το ονομάζει με νόημα. Για να δείξει ότι και οι Γερμανοί πρέπει να απαιτήσουν από τους άλλους, αυτό που και οι άλλοι απαιτούν από τους Γερμανούς...
Παράλληλα, η εφημερίδα, δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία του Μάριο Μπαλοτέλι χωρίς μπλούζα (την είχε βγάλει για να πανηγυρίσει το 2ο γκολ) όπου φαίνεται καθαρά στην πλάτη του το σύμβολο του euro, φτιαγμένο από θερμαντικούς επιδέσμους! Σύμφωνα με την Bild, και μόνο αυτή η κίνηση εκ μέρους του ιταλού ποδοσφαιριστή αρκεί για να θεμελιώσει την ένσταση, αφού είναι δεδομένο ότι το Euro (και ως νόμισμα και ως διοργάνωση) ανήκει στη Γερμανία και δεν έχει κανείς δικαίωμα να το χρησιμοποιεί αυθαίρετα και χωρίς άδεια. Ιδιαίτερα αν εκπροσωπεί, χρεωκοπημένη χώρα του Νότου.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας πάντως, έχει και εθνικό ενδιαφέρον, καθώς γίνεται λόγος για την επιστολή ενός έλληνα βουλευτή στην εφημερίδα, όπου, με το ψευδώνυμο «Egerthiti», προτείνει «να εισβάλλουν πάλι τα «Πάντσερ» στην Πολωνία όπως τότε. Και να υποχρεώσουν τους αντιπάλους τους να παίξουν ξανά τους ημιτελικούς με αντάλλαγμα για λίγη Μπομπότα.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)


http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=16528

Δικαστήριο διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 90%-Θα αποπληρώσει σε 4 χρόνια



Δικαστήριο διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 90%-Θα αποπληρώσει σε 4 χρόνια

 Μια από τις μεγαλύτερες περικοπές οφειλών σε πανελλαδικό επίπεδο αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Πάτρας καθώς δικαίωσε δανειολήπτη ο οποίος χρωστούσε 121.000 ευρώ και τώρα καλείται να καταλάβει μόλις 12.000 σε τέσσερα χρόνια.


Η υπόθεση αφορά 58χρονο Πατρινό, πατέρα μιας κοπέλας που είναι απόφοιτη Πανεπιστημίου, αλλά άνεργη και ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του μειώνοντας την οφειλη του κατά 90% και μάλιστα του έδωσε και χρονικό περιθώριο αποπληρωμής, τεσσάρων χρόνων.

http://www.iefimerida.gr/news/57677/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%80%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-90-%CF%83%CE%B5-4-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%B1

Κίνημα "δεν δηλώνω" ο... τρόμος της εφορίας


Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αυξημένης πιθανότητας πολλοί φορολογούμενοι να μην υποβάλουν φέτος φορολογικές δηλώσεις για να αποφύγουν την πληρωμή των υπέρογκων φόρων που αναμένεται να προκύψουν.

Οι ενδείξεις, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για μια τέτοια συμπεριφορά από μεγάλο αριθμό φορολογουμένων είναι ισχυρές, καθώς μέχρι χθες είχε υποβληθεί μόλις το 1/3 των δηλώσεων, τη στιγμή που η προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 16 Ιουλίου.
 
Για να αποτρέψουν τον κίνδυνο κατάρρευσης των φορολογικών εσόδων από το ενδεχόμενο μιας μαζικής άρνησης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών προετοίμασαν ένα σχέδιο για τον άμεσο εντοπισμό και το στενό «μαρκάρισμα» όσων φορολογουμένων δεν τις υποβάλλουν εντός της προθεσμίας.
 Σύμφωνα με το σχέδιο, οι παραβάτες θα εντοπίζονται άμεσα και θα καλούνται να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα στις αρμόδιες ΔΥΟ, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων.
 
Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι αυτοί θα χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και θα υποχρεώνονται να πληρώσουν όχι μόνο το συνολικό φόρο που προκύπτει από τη δήλωση προσαυξημένο κατά 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης αλλά και επιπλέον φόρο 2,5% επί του συνολικού τους εισοδήματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Max Keizer: «Η Ελλάδα έχει δεχτεί εχθρική επίθεση»

Γνωστός οικονομικός αναλυτής, παρουσιαστής, παραγωγός, ακτιβιστής με έντονη δράση κατά των εταιρειών-συμβόλων της παγκοσμιοποίησης, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, εναντίον της οποίας διεξήγαγε καμπάνια καλώντας τον κόσμο να αγοράσει ασήμι για να ανέβει η τιμή του κι έτσι να χρεοκοπήσει η εταιρεία, η οποία, κατά τον Κάιζερ, είχε «σορτάρει» στο μέταλλο και είχε «γυμνές» θέσεις.

Ο Max Keizer μίλησε στο περιοδικό «Επίκαιρα» και φυσικά δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. «Είναι ξεκάθαρο ότι«η ιδέα της κατάληψης της Ελλάδας στοχεύει στην αρπαγή της περιουσίας της με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος, σχεδόν μηδενικό. Από νομικής πλευράς, θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως «εχθρική επιδρομή».
Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα οικονομικά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, είναι, όμως, μια από τις πιο μικρές και ευάλωτες χώρες, επομένως είναι πιο εύκολο να την καταλάβουν και να τη «γδύσουν» από τα περιουσιακά της στοιχεία»,αναφέρει.


Πιστεύει πάντως ότι «η Ευρώπη θα ελέγχεται μέσω του Βερολίνου και των κυβερνήσεων που θα συνεργάζονται με τη Γερμανία, προχωρώντας σε δημοσιονομική ενοποίηση. Θα επέλθει επιβολή περισσότερων φόρων σε όλη την Ευρώπη που θα εισπράττονται από το Βερολίνο, και… αυτός είναι ο στόχος!
Η Goldman Sachs έχει ήδη δηλώσει ότι αυτό είναι κάτι που τους ενδιαφέρει, όπως και η Wall Street. Είναι κάτι που έχει πάρει το δρόμο του!». Φυσικά στο ερώτημα αν η ευρωζώνη τελικά θα καταρρεύσει, θεωρεί ότι «κατά τη δική μου άποψη, η απόφαση αυτή βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να ξεφύγει από το ευρώ, η ιρλανδική κυβέρνηση, η πορτογαλική, η ισπανική επίσης δεν έχουν το θάρρος να ξεφύγουν από το ευρώ.
Η Γερμανία λατρεύει το ευρώ επειδή αυτά τα προβλήματα βοηθούν τις εξαγωγές της, γι’ αυτό και χαίρονται που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Κάθε φορά που πέφτει το ευρώ και υπάρχουν φόβοι για κατάρρευσή του, αυτό λειτουργεί μια χαρά για τη Γερμανία. Η οικονομία της αναπτύσσεται, η ανεργία έχει πέσει κατακόρυφα, το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισής της έχει και πλεόνασμα. Οπότε, δεν βλέπω στην παρούσα φάση να επιθυμούν την κατάρρευσή του. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να το επιδιώξει, στο χέρι της Ιρλανδίας και των άλλων να το κάνουν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κανείς τη θέληση».


Και πιστεύει, μεταξύ άλλων, ότι:«Υπάρχει πόλεμος αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Κατά τη διάρκεια πολέμων οι άνθρωποι κατακτούν χώρες για τη γη και τους θησαυρούς, χρησιμοποιούν τανκς, όπλα, στρατούς, τώρα, όμως, κατακτούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας μέσω του χρέους της, μέσω παραγωγών. Οπότε ένας νομισματικός πόλεμος, ένας χάρτινος πόλεμος, συμβαίνει αυτή τη στιγμή, συμβαίνει τώρα, και η Ελλάδα χάνει».

kostasxan.blogspot.gr 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Θέμα χρόνου η αποχώρηση από την μνημονιακή κυβέρνηση ή η κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ .....


Οι πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι ήδη γεγονός πριν καν την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή: Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης με δήλωσή του επέκρινε τον Α.Σαμαρά για το περιεχόμενο της επιστολής του ρπος τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας ότι «Η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών» και πως όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός προς τους ηγέτες των κρατών-μελών, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».

Επιπλέον, χαρακτήρισε "ιδιαίτερα ανησυχητικό" ότι απουσιάζει, όπως είπε, από την επιστολή η λέξη-κλειδί "επαναδιαπραγμάτευση", "όπως, δυστυχώς, απουσίαζε και από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών".

"Η προτροπή ότι «βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του προγράμματος», αποτελεί σαφή και πλήρη υποβάθμιση των καταστροφικών επιπτώσεων του δεύτερου Μνημονίου", συμπλήρωσε.
Ο κ. Βουδούρης ανέφερε ακόμη ότι "είναι κοινή παραδοχή πλέον και κυρίως λαϊκή καθολική απαίτηση να αλλάξει η λογική της απορρύθμισης του ιδιωτικού τομέα εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, ακόμη και εκεί που δεν ωφελεί τη δημοσιονομική προσαρμογή" και κατέληξε τονίζοντας ότι "απαίτηση της κοινωνίας είναι η απαγκίστρωση από τις δυσμενείς δεσμεύσεις του μνημονίου. Σταδιακή βέβαια, αλλά συγκεκριμένη και σταθερή".
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ο Α.Σαμαράς συμπεριφέρεται όντως σα να μην έχει αλλάξει τίποτα από την προ της 6ης Μαΐου κυβέρνηση και βέβαια έχει ξεχάσει το 18,85% που είχε πάρει το κόμμα του σ'εκείνες τις εκλογές. Θεωρεί ότι το 29,65% που πήρε στις 17 Ιουνίου του δίνει το δικαίωμα να μιλάει για συνέχιση Μνημονίου.
Δεν τον έκαναν σοφότεροι οι περιπέτειες των πρώτων ημερών της κυβέρνησης και επιδεικνύει μια εικόνα ενός εξαιρετικά συστημικού ηγέτη, ο οποίος δεν διστάζει να τοποθετήσει ως επικεφαλή του κρίσιμου υπουργείου Οικονομικών ένας εκπρόσωπο ενός καταδικασμένου, πολλάκις από τους πολίτες συστήματος.
Είναι σαφές ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι το ποσοστό της 17ης Ιουνίου το έλαβε γιατί απέναντί του βρισκόταν ένας ανώριμος ΣΥΡΙΖΑ που στην πραγματικότητα δεν ήθελε να κυβερνήσει, τώρα.
Όπως και το βράδυ των εκλογών "σφυρίζει" αδιάφορα στο άκουσμα της λέξης "επαναδιαπραγμάτευση". Θεωρεί το κυβερνητικο σχήμα αρκετά ανθεκτικό.
Η δήλωση Βουδούρη, είναι μόνο η αρχή. Οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το "πουλόβερ" που λέγεται ΔΗΜΑΡ έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται. Πολύ σύντομα ο Φ.Κουβέλης ή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα μείνει με μία σκελετωμένη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ ήταν από την αρχή της ύπαρξής της η εφεδρεία ή ο "δούρειος ίππος" του Μνημονίου, μόνο που αυτοί είναι ρόλοι μιας χρήσεως...  
Μέχρι τα Χριστούγεννα ή το αργότερο πριν βγει ο χειμώνας, το σκηνικό θα έχει ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα: Αν υπάρχει περίπτωση ελληνικής διάσωσης και αν η χώρα οδεύσει σε νέες εθνικές εκλογές την άνοιξη και πάλι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=46304&Itemid=139

ΝΕΩΡΙΟ: ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!!




neorion_syrou_001

Έντονη είναι η μουρμούρα μεταξύ των εργαζομένων στο ΝΕΩΡΙΟ για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και αφορούν τις κινήσεις(;) του Σωματείου των εργαζομένων του ναυπηγείου. Είναι γνωστό ότι το κλίμα εδώ και και καιρό είναι βαρύ, αφού οι καθυστερήσεις στις καταβολές της μισθοδοσίας είμαι πολύμηνες ενώ και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις δυο δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού έκαναν ακόμα πιο έντονη την ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να απορρίψει την προσφυγή του Νεωρίου για τον περιβόητο διαγωνισμό που αφορούσε την επισκευή των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού, αν μη τι άλλο πρόσθεσε άλλο ένα πρόβλημα στο ΝΕΩΡΙΟ.
Αυτό πάντως που απασχολεί ιδιαίτερα του (απλήρωτους) εργαζόμενους είναι το γεγονός ότι το σωματείο τους δεν εμφανίζεται και τόσο... δραστήριο όπως οι ίδιοι λένε. Το μόνο που έκανε ο πρόεδρος του Γιώργος Πολυδούλης ήταν να βγάλει απλά μια ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε ότι:
«Πληροφορηθήκαμε ότι η υπόθεση των 2 δεξαμενών που εκκρεμούσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν πήγε καλά και ότι η απόφαση είναι κατά του Νεωρίου.
Αυτή η αρνητική εξέλιξη δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό σε όλους μας.
Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν θα δούμε το σκεπτικό της απόφασης.
Το Δ.Σ. του Σωματείου ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλία για επαφές με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου αυτή υπόθεση των δεξαμενών από την οποία εξαρτιόμαστε όλοι να ευοδωθεί υπέρ του Νεωρίου».
Μάλιστα κάποιοι μέσα στο ΝΕΩΡΙΟ σχολιάζουν ανοιχτά το ότι η θητεία του νυν Δ.Σ. των εργαζομένων έχει λήξει από τον Απρίλιο και ενώ τα θέματα που “καίνε” αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Ο λόγος που δεν έχουν γίνει εκλογές ενώ η θητεία του νυν Δ.Σ. δεν έχει γίνει γνωστός πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για το ναυπηγείο.

http://www.syrosnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2144:νεωριο-μουρμουρα-για-το-δσ-εργαζομενων

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ!!!!!


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ -- ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ


Την παρασκευη 6 Ιουλιου 2012 θα κατατεθει η μηνυση κατα Παπανδρεου, Παπακωνσταντινου και λοιπων πολιτικων για Εσχατη Προδοσια
Έλληνες απο ολη τη χωρα συνυπογραφουν σαν μηνυτες κατα των πολιτικων που εξαπατησαν τον Ελληνικο λαο και οδηγησαν τη χωρα στην χρεωκοπια.

Για να συνυπογραψετε και εσεις εφοσον συμφωνειτε στειλτε μας την Δηλωση Συναινεσης



Ταχυδρομηστε τη Δηλωση Συναινεσης, αφου εχετε οπωσδηποτε προηγουμενως θεωρησει το γνησιο υπογραφης προς

ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 99

ΤΚ 11473, ΑΘΗΝΑ

Εαν δεν εχετε ακολουθησει την παραπανω διαδικασια δεν θα μπορεσετε να συμμετεχετε σαν μηνυτες

Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ.-τιμωρία ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη) τελείται από εκείνον που επιχειρεί την κατάλυση, την αλλοίωση ή την απενεργοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος ή των θεμελιωδών αρχών και θεσμών του (που ορίζονται στο άρθρο 134Α Π.Κ.).
Το έγκλημα αυτό τελείται με τα μέσα που ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, μεταξύ των οποίων είναι ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του Κράτους, δηλαδή όταν το όργανο που ασκεί κρατική εξουσία καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του και διαβρώνει, λόγω της δυνατότητας που έχει εξαιτίας της θέσης του, τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς.
Οι μηνυόμενοι, μετά τη μεθοδευμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τέλεσαν τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αναγκάζοντάς τον μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού να υποκύψει σε δυσβάστακτα και απάνθρωπα μέτρα που ως αποτέλεσμα είχαν την εξαθλίωση, την αύξηση της ύφεσης, τη φτώχεια, την αρρώστια και τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την ανεργία, την εξαφάνιση του εμπορίου, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δυνάστες.

Άρα, τα μέτρα αυτά που μας επέβαλαν δεν είχαν το αποτέλεσμα που παρουσίαζαν στον Ελληνικό Λαό οι μηνυόμενοι, ότι δήθεν έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η κρίση, να μην χρεοκοπήσουμε και «να σωθεί η χώρα».

Και θα κριθούν ως ικανότατοι, ως έξυπνοι, ως ειδήμονες, δεδομένου ότι οι ίδιοι έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνικό Λαό ως οι πλέον ειδικοί για να «σώσουν» τη χώρα προβάλλοντας τις «εμπειρίες» τους, τα διαπιστευτήριά τους από ξένα Πανεπιστήμια και λοιπούς βαρύγδουπους τίτλους. Θα κριθούν ως ψυχικά και νοητικά υγιέστατοι. Θα δώσουν λόγο στον Ελληνικό Λαό για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του. Θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα. Η παρατηρούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα συντονισμένη προσπάθειά τους να αποδώσουν το χάλι που κατάντησαν τη χώρα μας και εμάς, τους πολίτες της χώρας αυτής, σε «λάθος», δεν θα περάσει.

Τα εγκλήματα, και μάλιστα αυτά που τιμωρούνται με ισόβια, δεν γίνονται από «λάθος». Ούτε να ελπίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με ένα «συγγνώμη». Ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει τη «συγγνώμη» ως τρόπο διαφυγής των ευθυνών. Ορίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων, γιατί κανείς δεν εξαιρείται από το νόμο.

Το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 Π.Κ.-τιμωρία: φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή) διαπράττεται όταν κάποιος με ψευδείς ειδήσεις ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα στις εκλογές.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι ως υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, έκαναν επανειλημμένα ψευδείς δηλώσεις προς τον Ελληνικό Λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν», «θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού», και άλλες πολλές που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, με αποτέλεσμα να πείσουν τους εκλογείς να μεταβάλουν το εκλογικό τους φρόνημα, κι έτσι να εκλεγούν νικητές στις εκλογές εκείνες. Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ανάληψη της εξουσίας, και χωρίς καν να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα που περιείχε όλες τις ψευδείς δηλώσεις τους, άσκησαν πολιτική κάθετα αντίθετη με όσα προεκλογικά δήλωναν. Τις εκλογές αυτές τις κέρδισαν με εξαπάτηση, αφού αυτά που υπόσχονταν ήταν εντελώς αντίθετα με όσα σχεδίαζαν να εφαρμόσουν.

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι συνήθεις που υπόσχονται οι πολιτικοί προεκλογικά. Ήταν καταφανώς παραπλανητικές και μόνο σκοπό είχαν να πάρουν την ψήφο, να εκλεγούν και να μας παραδώσουν αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ με το οποίο έκαναν «υπόγεια» τη συμφωνία μόλις πήραν την εξουσία, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Για όλα αυτά θα απολογηθούν.
Εξάλλου, το ίδιο επιθυμεί και ο εκ των μηνυομένων Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει μία ημέρα πριν τις εκλογές της 4ης/10/2009 (βλ. σελ.11 της μήνυσης) ότι «κανείς δεν μπορεί να γλυτώνει επειδή είναι πολιτικός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην ατιμωρησία. Όποιος δεν σεβαστεί τη δημόσια θέση που του εμπιστεύθηκε ο λαός και τη χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πολιτικό στιγματισμό, αλλά και την ποινική δικαιοσύνη».

ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών

Ακολουθει μια συντομη περιγραφη απο τη Ντορα Κρητικοπουλου



http://www.triklopodia.com/2012/06/6-2012.html

Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών


Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών



Και νέα παράταση στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία που κανονικά εκπνέει σήμερα, θα παραταθεί μέχρι τις 16 Ιουλίου.
Η ρύθμιση επιτρέπει στους οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 29 Φεβρουαρίου, να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε έως και 24 δόσεις. Υπό προϋποθέσεις, οι δόσεις μπορεί να αυξηθούν και σε 60 αλλά ο οφειλέτης θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που οφείλουν έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις που χρωστούν ως 75.000 ευρώ.
Τα συσσωρευμένα χρέη όσων οφείλουν έως 10.000 ευρώ στην εφορία, ανέρχονται περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Πριθεσμία έως τις 16 Ιουλίου δόθηκε και σε όσους θέλουν να κλείσουν τα βιβλία τους για να γλυτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

http://www.fpress.gr/forologia/item/2685-nea-eykairia-gia-ti-rythmisi-ton-lixiprothesmon-ofeilon

Έφοδος ΣΔΟΕ στην Κοινωνία της Πληροφορίας!!!!!






Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Επιταχύνεται η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τα «σύννεφα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας» που σκεπάζουν την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.». Έρευνα του ΣΔΟΕ, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Γιάννη Δραγάτση, «ξεσκονίζει» τα οικονομικά στοιχεία εταιρειών που ανήκουν σε επιτελικά στελέχη της ΚτΠ Α.Ε., ενώ παράλληλα εξετάζει και τον ρόλο μερικών ακόμη εταιρειών που λειτούργησαν ως «παρένθετες», προκειμένου συγκεκριμένα έργα να καταλήξουν σε πρώην εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας του Δημοσίου.
Ήδη τα πρώτα στοιχεία, τα οποία περιέχονται στην πορισματική έκθεση των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ, καταγράφουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διασυνδέσεις ανάθεσης έργων από την ΚτΠ Α.Ε. σε άλλες εταιρείες, οι οποίες τυγχάνει να εκπροσωπούνται ή να ανήκουν σε στελέχη ή συνεργάτες της.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, μέσω των δημοσιευμάτων της zougla.gr, που κατέδειξαν το καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατεί στην ΚτΠ, ενώ στη συνέχεια στο μικροσκόπιο της έρευνας μπήκε ο ρόλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΚτΠ Α.Ε., κ. Γιώργου Καλαμαρά, καθώς και του υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, κ. Παναγιώτη Ψωρόιδα, οι οποίοι εμφανίζονται να ασκούν παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα, όντας μέτοχοι στις εταιρείες «Ντάταβερς ΕΠΕ» (ο κ. Καλαμαράς) και «Τέσσερα Ε.Π.Ε.» και «Αιχμή Συμβουλευτική» (ο κ. Ψωρόιδας).
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η μεν εταιρεία συμφερόντων του κ. Καλαμαρά έχει αναλάβει αρκετά έργα του ελληνικού Δημοσίου, ο δε κ. Ψωρόιδας εμφανίζεται να είναι συμμέτοχος στην εταιρεία «Αιχμή» με τον κ. Ιωάννη Κουτσολιόντο, για τον οποίο από τη θέση του στην Κοινωνία της Πληροφορίας είχε υπογράψει για να του αναθέσει έργα!
Έρευνα σε βάθος πραγματοποιείται, όμως, και για την εταιρεία «ΑILERON», η οποία έχει αναλάβει έργα από την Κοινωνία της Πληροφορίας. Ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας παρουσιάζεται ο κ. Χρήστος Παληογιώργος, εξωτερικός συνεργάτης της ΚτΠ, ενώ ως μέλη της AILERON εμφανίζονται επίσης πρώην εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι «βαπτίστηκαν» ειδικοί σύμβουλοι.
Τα πρώτα αποτελέσματα
Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ έχουν προκύψει αρκετά στοιχεία «απευθείας αναθέσεων» έργων που έγιναν από την ΚτΠ σε εταιρείες που εκπροσωπούνται από τα «δικά μας παιδιά».
Οι δύο ελεγκτές οι οποίοι έχουν επωμιστεί τον ρόλο της οικονομικής διερεύνησης της υπόθεσης έχουν καταγράψει οκτώ περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων έργων σε «ημετέρους», ενώ έχουν διερευνήσει και τις διαδικασίες «κλειστών διαγωνισμών» που πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα άλλα έργα να καταλήξουν σε γνωστά πρόσωπα.
Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί να παράσχουν εξηγήσεις και στοιχεία οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και «έφοδος» στα γραφεία τους, προκειμένου να ελεγχθούν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία.
Το αρχικό πόρισμα (καθώς ο έλεγχος συνεχίζεται) καταγράφει το ιστορικό της σχέσης μεταξύ της ΚτΠ Α.Ε. και της εταιρείας AILERON, στην οποία συμμετέχουν οι πρώην εξωτερικοί συνεργάτες της δημόσιας εταιρείας. Όπως προκύπτει, μεταξύ των δύο εταιρειών έχουν υπογραφεί συνολικά εννέα συμβάσεις. Σε οκτώ περιπτώσεις δεν έγινε καν διαγωνισμός, αλλά επελέγη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Πρόκειται για έργα που στοίχισαν από 12.000 μέχρι και 43.000 ευρώ, πλην δύο περιπτώσεων όπου η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανήλθε σε 6.600 και 8.300 ευρώ.
Η δε ένατη σύμβαση αφορά σε έργο που ανέλαβε η εταιρεία των εξωτερικών συνεργατών της ΚτΠ μέσω της διαδικασίας του «κλειστού» διαγωνισμού, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προέκυψε και σύμβαση η οποία υπεγράφη μεταξύ της ΚτΠ Α.Ε. και εταιρείας που εκπροσωπεί ένα από τα στελέχη της!
Οι «παραιτήσεις» που έμειναν στα συρτάρια
Ο φάκελος ο οποίος ακούει στο όνομα «Κοινωνία της Πληροφορίας» άρχισε να διερευνάται από τον Οκτώβριο του 2011, όταν η zougla.gr δημοσίευσε τις καταγγελίες αλλά και τα στοιχεία ανάθεσης έργων σε εταιρείες «ημετέρων».
Η αρχή έγινε με τις αποκαλύψεις που αφορούσαν στον κ. Γιώργο Καλαμαρά, ο οποίος ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚτΠ Α.Ε., με απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση στις 6 Απριλίου του 2010, και σε σύντομο χρονικό διάστημα διορίσθηκε και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.
Αγνοώντας τον κανόνα του «ασυμβίβαστου» που δεσμεύει τα στελέχη της ΚτΠ Α.Ε., ο κ. Καλαμαράς δέχθηκε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, παρά το γεγονός ότι από τον Απρίλιο του 2007 είχε συστήσει (μαζί με ακόμη δύο άτομα) μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ», η οποία ασχολείται με τη μελέτη, σχεδίαση, ανάπτυξη, εφαρμογή και διαχείριση διοίκησης έργων και γενικά συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών καθώς και την εκπαίδευση χρηστών σε αυτά.
Το οξύμωρο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι η εταιρεία συμφερόντων του επικεφαλής της ΚτΠ εμφανίστηκε να παίρνει έργα από το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού τον Μάιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2011. Μάλιστα, ορισμένοι χαρακτηρίζουν ως διόλου «συμπτωματικό» το γεγονός ότι παλαιότερα ο κ. Καλαμαράς είχε θητεύσει και στο ΟΠΕΠ στη θέση του διευθυντή ψηφιακών εφαρμογών, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στην υπόθεση, τότε, παρενέβη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όλους όσοι εμφανίζονταν να υπηρετούν στην εταιρεία του Δημοσίου και να έχουν παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση του πρώην υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής κ. Παντελή Τζωρτζάκη. Σε αυτή ο κ. Τζωρτζάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καλαμαράς είχε την πρόθεση να παραιτηθεί (για λόγους ευθιξίας) από τη θέση του, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να συνέβη.
Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός τόνισε ότι θα διερευνούνταν σε βάθος και η υπόθεση του έτερου στελέχους, Παναγιώτη Ψωρόιδα, χωρίς ωστόσο ουδείς να γνωρίζει μέχρι σήμερα τι ακριβώς αποδείχθηκε από την «εσωτερική» έρευνα.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το στέλεχος της ΚτΠ σύστησε τον Μάρτιο του 2005 την εταιρεία «Τέσσερα Ε.Π.Ε.», η οποία μεταξύ άλλων φέρεται να παρέχει «συμβουλευτικές υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης προς φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», ενώ τρία χρόνια αργότερα, ενόσω δηλαδή υπηρετούσε στην εταιρεία του Δημοσίου, σύστησε την «Αιχμή Συμβουλευτική» μαζί με τον κ. Ιωάννη Κουτσολιόντο, ο οποίος τον Μάιο του 2008 ανέλαβε έργο από την ΚτΠ βάσει απόφασης μιας επιτροπής στην οποία προήδρευε ο κ. Ψωρόιδας!
Φωτογραφικοί διαγωνισμοί
Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας αποτελεί όμως και ένα έργο το οποίο ανατέθηκε μέσω της ΚτΠ στην ΑILERON, το κόστος του οποίου ανήλθε σε 158.178 ευρώ, καθώς αφορούσε στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στον Τομέα Παραγωγικής Λειτουργίας Έργων. Ουσιαστικά, το έργο αυτό αποτέλεσε έναν εύσχημο τρόπο για να «επαναπροσληφθούν» στην ΚτΠ όλοι οι πρώην εξωτερικοί συνεργάτες της, αφού είναι ενδεικτικό ότι και οι τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό-παρωδία αποτελούνταν από «παλιούς γνώριμους» της δημόσιας υπηρεσίας οι οποίοι στο παρελθόν είχαν έμμισθη σχέση μαζί της!

http://www.zougla.gr/greece/article/efodos-tou-sdoe-stin-kinonia-tis-pliroforias

«Ή τα αλλάζετε ή βουλιάζουμε»!!!!





Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τα «κακώς κείμενα» του φορολογικού μηχανισμού, το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών, καθώς και προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, καταγράφονται σε επιστολή που συντάχθηκε από ανώτερα στελέχη της φορολογικής διοίκησης και έχει ως αποδέκτη την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.
Πρόκειται για έκθεση την οποία συνέταξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες η οποία αποτελεί «κόλαφο» για την παρούσα κατάσταση της φορολογικής διοίκησης καθώς περιγράφει την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών, τις τραγικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό αλλά και τη βάρβαρη φόρο-επιδρομή σε βάρος των ασθενέστερων που οδηγεί στην κοινωνική εξαθλίωση.
Παράλληλα αναφέρεται και στα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής προκειμένου να «στηθεί» μια δίκαιη φορολογική διοίκηση η οποία θα λειτουργεί «ανθρώπινα» και «αντικειμενικά».
Επιτελικά στελέχη της φορολογικής διοίκησης τα οποία μίλησαν στη zougla.gr επεσήμαναν ότι προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά θα πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου καθώς και να παρθούν νέα μέτρα, όπως ο καθολικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» των εφοριακών με συγκεκριμένο λογισμικό και χρονοδιάγραμμα.
Παράλληλα χαρακτηρίζουν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των Οικονομικών Επιθεωρητών με επιπλέον προσωπικό και πλήρη μηχανοργάνωση και επέκταση του θεσμικού πλαισίου (που αφορά τους εφοριακούς) σε Υπουργούς, Γεν. Γραμματείς, γενικά πολιτικά πρόσωπα, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, κλπ, ενώ επισημαίνουν ως «αναγκαία» την αντικατάσταση των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ», με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος η οποία πρέπει να αλλάξει περιεχόμενο και να συμπεριλάβει κάθε μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων.
Τέλος στα ρουσφέτια
Από το στόχαστρο όμως της Ομοσπονδίας δεν ξεφεύγουν ούτε και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία, μετά από τη συνταξιοδότησή τους προσλαμβάνονται από εταιρίες, οι οποίες σχετίζονται με τον ευρύτερο οικονομικό τομέα.
Συγκεκριμένα, προτείνουν ότι πρέπει να νομοθετηθεί η απαγόρευση σε στελέχη της οικονομικής δημόσιας διοίκησης αλλά και της πολιτικής ηγεσίας να εργάζονται σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με το υπουργείο Οικονομικών.
«Στελέχη της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργοί και Γραμματείς) και ανώτατα στελέχη της υπηρεσιακής ηγεσίας να μην έχουν την δυνατότητα συνεργασίας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, με επιχειρήσεις που έχουν οποιοδήποτε έσοδο από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνταξιοδότησή τους ή την απομάκρυνσή τους με οποιονδήποτε τρόπο ή της απώλειας της ιδιότητάς τους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανάλογο γεγονός, η επιχείρηση να είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ειδικό πρόστιμο και η σχετική συνεργασία να διακόπτεται οριστικά», αναφέρει η επιστολή.
Όριο στην καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων
Επιπλέον η Ομοσπονδία ζητεί την εφαρμογή κλίμακας η οποία θα ορίζει το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κάθε πολίτης στην εφορία και προτείνει την καθιέρωση ανώτατου ορίου για την καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων .
Σε ό, τι αφορά τα καθαρά εισοδήματα τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 650 ευρώ, αιτείται το πάγωμα των χρεών έως ότου οι οφειλέτες βρεθούν σε οικονομική κατάσταση, η οποία θα τους επιτρέπει την σταδιακή εξόφλησή τους.

Δείτε την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας κ. Αλεξιάδη στην εκπομπή Cosa Nostra

http://www.zougla.gr/greece/article/i-ta-alazete-i-vouliazoume

Spiegel: "Έτσι νικήθηκε η Μέρκελ από τα PIIGS"

Η νίκη ήταν ξεκάθαρη και ανήκει στον ευρωπαικό νότο. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες το σκληρό «πρέσινγκ» που δέχθηκε ο ευρωπαϊκός Βορράς και κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ.

Το γερμανικό περιοδικό εξηγεί την στάση που κράτησε ο Μάριο Μόντι, και την ακολούθησε και ο Μαριάνο Ραχόι, χαρακτηρίζοντάς της ως «σκληρή». Η Δανέζα πρωθυπουργός μάλιστα έκανε λόγο για  "ομηρία"(!) των 27 μέσα στην αίθουσα από την Ιταλία και την Ισπανία.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, το «πρέσινγκ» της Ιταλίας στην Γερμανία δεν έγινε μόνο στον αγωνιστικό χώρο και στο πλαίσιο του EURO 2012, αλλά και στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής. Ο Μάριο Μόντι κρατώντας αγέρωχη στάση είπε πως οι συνομιλίες θα συνεχίζονταν όχι μόνο όλο το βράδυ αλλά και ολόκληρη την Κυριακή αν χρειαστεί προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές. Παρόμοια στάση κράτησε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος είχε εκφράσει την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια με τα οποία αναγκάζεται να δανειστεί.
Η Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο δεν έδειξε να επηρεάζεται από «ταμπεραμέντο» της Μεσογείου και θεώρησε πως οι 27 είχαν ήδη καταλήξει σε μία συμφωνία για την ανάπτυξη της Ευρώπης ύψους 120 δισ. ευρώ και την υιοθέτηση των ομολόγων έργων.
Το Spiegel περιγράφοντας το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, τονίζει πως τότε ήταν που άρχισε η πραγματική αντεπίθεση του Νότου. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι σηκώθηκε περίπου στις 20:00 έτοιμος να κατευθυνθεί προς του δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από την αίθουσα και να τους ανακοινώσει πως επετεύχθη συμφωνία.
Δύο λέξεις όμως τον σταμάτησαν. «Πού πας;» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι με φανερά έντονο ύφος. Η Ιταλία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Σύνοδο εάν δεν γίνει φανερό πως η ΕΕ παίρνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών επιτοκίων με τα οποία αναγκάζεται να δανείζεται η χώρα, είπε ο Μάριο Μόντι. Τόνισε επίσης πως συναίνεση όσον αφορά το Σύμφωνο Ανάπτυξης, δεν πρόκειται να δώσει εάν δεν λυθεί αυτό το ζήτημα. Η Ισπανία μπορεί να είναι αντίπαλος της Ιταλίας στον τελικό του EURO 2012, στην κρίσιμη όμως αυτή Σύνοδο για το euro, ήταν ένας ισχυρός της... σύμμαχος. Έτσι ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε και αυτός πως θα τηρήσει την ίδια στάση και πως δεν πρόκειται να εγκρίνει το πακέτο για την ανάπτυξη.
Όπως ήταν φυσικό στην αίθουσα επικράτησε ένταση η οποία εκφράστηκε δια στόματος της πρωθυπουργού της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, η οποία αναρωτήθηκε εάν ολόκληρη η αίθουσα είναι... όμηρος της άτυπης αυτής μεσογειακής συμμαχίας.
Τελικά ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι δεν πήγε πουθενά και έμεινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Επί τρεις ώρες σύμφωνα με το Spiegel ακολούθησαν σκληρές διαβουλεύσεις. Στις 23:00 ο κ. Ρομπάι επιχείρησε άλλη μία προσπάθεια να κατευθυνθεί προς τους δημοσιογράφους. Αυτήν την φορά τον πίεσε και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ η οποία τον παρότρυνε να ανακοινώσει την συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης. Στο σημείο εκείνο παρενέβη και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε από τον Ρομπάι «να πει την αλήθεια»...
Η ώρα έχει πάει πλέον 23:00 και στην αίθουσα Τύπου εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοινώνοντας πως επί της αρχής υπάρχει συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης. Συμπλήρωσε όμως ότι δύο χώρες δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν την τελική έγκρισή τους, φανερώνοντας το κλίμα που επικράτησε στην αίθουσα.
Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η αντιπαράθεση και οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν για τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, με τους ηγέτες των χωρών που είναι εκτός της Ευρωζώνης να αποχωρούν, αφήνοντας τους υπολοίπους 17 να «μάχονται»...
Όπως μεταδίδει το Spiegel, μέχρι εκείνη την ώρα η Γερμανία κρατούσε σκληρή στάση, η οποία όμως κάμφθηκε όπως φάνηκε μετά από πολλές ώρες πίεσης του Μόντι και του Ραχόι.
Τελικά η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο Ρομπάι ανακοίνωσε τελικά την επίτευξη της συμφωνίας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.
Ο Μάριο Μόντι αποχωρώντας από την σύνοδο έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους καθ'οδόν προς το αυτοκίνητό του, ανακοινώνοντας και αυτός με τη σειρά του πως θα μεταβεί στο Κίεβο για το τελικό του Euro 2012.
Πάντως από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με την γαλλική Le Monde είπε πως «πιστεύω ότι καταλήξαμε σε κάτι σημαντικό αλλά μείναμε πιστοί στη φιλοσοφία μας: Καμία διευκόλυνση χωρίς ανταλλάγματα», ενώ προσέθεσε πως «μένουμε πιστοί στο γνωστό σχήμα: Διευκολύνσεις, ανταλλάγματα, έλεγχος».

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19940:spiegel-qetsi-nikithike-i-merkel-apo-ta-piigsq&catid=52:world&Itemid=79

To σωτήριο «Όχι»!!!!!


Πρόκειται για την πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η Κρίση που η ΕΕ λαμβάνει μια απόφαση που να συνάδει με την λογική. Πρώτη φορά! Έπρεπε βέβαια πρώτα να βρεθεί η Ευρωζώνη δύο εβδομάδες προ της οριστικής και μη αναστρέψιμης διάλυσης και, το πιο σημαντικό, να βρεθεί κάποιος που να πει στην κα Μέρκελ: «Όχι κυρία μου. Δεν υπογράφω, ο κόσμος να χαλάσει, τα ανόητα κείμενα που μου θέτεις.» Ο κύριος αυτός ήταν, βέβαια, ο κ. Μόντι ο οποίος βρήκε το σθένος (να κάνει κάτι που κανείς δεν είχε τολμήσει πριν) για έναν απλό λόγο: Εδώ και δύο εβδομάδες, οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ιταλίας ρευστοποιούν όσο-όσο και μαζικά περιουσιακά τους στοιχεία και μεταφέρουν τα κεφάλαια στην Ελβετία, στην Γερμανία, στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιταλία βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης και ο κ. Μόντι είχε, το πολύ, δύο εβδομάδες για να κάνει κάτι πριν τον ανατρέψουν τα κόμματα που τον «στηρίζουν». Στήλωσε λοιπόν τα πόδια και έκανε αυτό που, αν είχε πράξει ο κ. Παπανδρέου πριν δυο χρόνια, ολόκληρη η Ευρώπη θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα: Είπε ΟΧΙ!
Και τι κέρδισε; Τι πήρε; Τι κερδίσαμε όλοι από την πρώτη περίπτωση πραγματικής διαπραγμάτευσης; Δύο πράγματα.
Μέτρο πρώτο: Το πρώτο μέτρο που ανάγκασε την κα Μέρκελ να αποδεχθεί ο κ. Μόντι είναι αυτό που σας έχω κουράσει να επαναλαμβάνω από την αρχή της Κρίσης ότι έπρεπε να γίνει ως ελάχιστο: να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την επανακεφαλαιοποίηση των πτωχευμένων τραπεζών με το δημόσιο χρέος των πτωχευμένων κρατών. Όπως προτείνω εδώ και δυο χρόνια (*), ο κ. Μόντι απαίτησε (και κέρδισε, τουλάχιστον στα χαρτιά) η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει άμεσα από το EFSF, χωρίς την μεσολάβηση του δημοσίου και χωρίς να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος αυτά τα κεφάλαια. Παράλληλα, να περάσει ο έλεγχος και η επιτήρηση των τραπεζών στην ΕΚΤ.
Μέτρο δεύτερο: Να μπορεί να δανείζεται ένα κράτος από το EFSF μέσα από απ’ ευθείας αγορά των ομολόγων του από το EFSF στις πρωτογενείς αγορές και όχι μέσα από την εξευτελιστική διαδικασία του Μνημονίου.
Πόσο σημαντικά είναι αυτά τα μέτρα για την Ευρωζώνη; Χωρίς το πρώτο μέτρο, το ευρώ δεν θα υπήρχε τον Σεπτέμβρη. Με την απαγκίστρωση των τραπεζικών ζημιών στην Ισπανία από το δημόσιο χρέος της Μαδρίτης, το ευρώ κέρδισε χρόνο. Το δεύτερο μέτρο, ακόμα και η ανακοίνωσή του (καθώς η εφαρμογή του ενδέχεται να εμποδιστεί από το Γερμανικό Κοινοβούλιο και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης), θα δώσει και μερικές ανάσες στην Ιταλία. Όμως, αυτά τα δύο μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα. Απλά «δανείζουν» άλλους μερικούς μήνες στο ευρω-σύστημα. Βλ. παρακάτω γιατί. Πριν πάμε εκεί ας δούμε τα του οίκου μας:
Τι σημαίνουν αυτά για την Ελλάδα; Πέραν του γεγονότος ότι διώχνουν για μερικούς μήνες την προοπτική της κατάρρευσης του ευρώ, δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση ένα σημαντικό πάτημα να απαιτήσει, για πρώτη φορά, κάτι που μπορεί να επιβραδύνει την ελεύθερη πτώση της οικονομίας μας: Η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες να δηλώσει πως ό,τι ισχύει για την Ισπανία (που σίγουρα θα ισχύσει και για την Ιρλανδία) θα πρέπει να ισχύσει άμεσα και για την Ελλάδα. Δηλαδή, τα 30 δις που δανείστηκε το δημόσιο εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών να μην καταγραφούν στο ελληνικό δημόσιο χρέος (αλλά να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακά μέτρα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – αφήνοντας απ’ έξω το δημόσιό μας) και η επιτήρηση των ελληνικών τραπεζών να περάσει άμεσα στην ΕΚΤ. Να το πω απλά; Να μην τολμήσει η ελληνική αντιπροσωπεία να πατήσει ελληνικό έδαφος  αν δεν έχει δηλώσει πρώτα ευθαρσώς και σε υψηλούς τόνους πως στην περίπτωση που δεν ισχύσει το πρώτο μέτρο και για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση θα προβάλει βέτο στα πάντα. Δεν θεωρώ ότι στην περίπτωση που συμβεί αυτό «σωθήκαμε». Απλά ότι, αν δεν πετύχουμε αυτή την μικρή «νίκη», η νέα κυβέρνηση θα έχει αυτο-καταργηθεί.
Και η Κρίση;
Όπως έγραψα πιο πάνω τα δύο μέτρα που αποφασίστηκαν σε αυτή την Σύνοδο, αντίθετα με ό,τι έχει αποφασιστεί έως τώρα, συνάδουν με την λογική. Όμως σε καμία περίπτωση δεν αρκούν. Ο βασικός λόγος είναι ότι και τα δύο βασίζονται στα κεφάλαια ενός καθόλα τοξικού Ταμείου – του EFSF. Αυτό που πέτυχε η Ευρώπη ήταν να δημιουργηθεί ένα ορθολογικότερο σύστημα αναλήψεων από το EFSF. Όμως, ο τρόπος που συλλέγει το EFSF τα κεφάλαιά του παραμένει άκρως τοξικός. Το γιατί το είχα εξηγήσει αναλυτικά πριν ένα χρόνο – βλ. εδώ. Για αυτό αναφέρθηκα σε μέτρα που δανείζουν χρόνο στην Ευρωζώνη, χωρίς να αναστέλουν την κατάρρευση του ευρώ.
ΥΓ. Όσο για το αναπτυξιακό πακέτο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που ανακοινώθηκε, πρόκειται για καθαρή απάτη, καθώς αφορά μόνο ένα επί πλέον αστείο ποσό 10 δις για ολόκληρη την Ευρώπη. Χαίρομαι πάντως που, επί τέλους, άρχισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναφαίρεται ως η λύση του προβλήματος της κρίσης επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
(*) Στην πρώτη έκδοση της πρότασής μας για έξοδο από την Κρίση, γράφαμε τον Νοέμβριο του 2010, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Σταθεροποίηση απαιτεί το σπάσιμο του φαύλου κύκλου στην παγίδα του οποίου έχει πιαστεί όλη η ευρωζώνη. Ποιος είναι αυτός; Η ευρωζώνη ταλανίζεται από δύο παράλληλες και αλληλένδετες κρίσεις. Όμως η ΕΕ επικεντρώνεται στην μία αγνοώντας επιδεικτικά την άλλη. Έτσι, η συνολική Κρίση χειροτερεύει. Πιο συγκεκριμένα, η κρίση που τραβά την προσοχή όλων, είναι η κρίση χρέους των υπερχρεωμένων κρατών. Η Ευρώπη ρίχνει όλο της το βάρος στη τιθάσευση αυτής της κρίσης μέσω περιορισμών, περικοπών, λιτότητας κλπ. Στο μεταξύ τα γιατροσόφια αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να φουντώνει η δεύτερη, παραμελημένη, κρίση που, δυστυχώς, είναι εξ ίσου σημαντική: Είναι η κρίση των ευρωπαϊκών τραπεζών στις οποίες "ανήκει" το χρέος των υπερχρεωμένων κρατών.» Αυτός ο φαύλος κύκλος, συμπληρώσαμε στην πιο πρόσφατη έκδοση της πρότασής μας, για να σπάσει: «η ευρωζώνη δεν μπορεί να συνεχίσει με «εθνικά» τραπεζικά συστήματα στο πλαίσιο του κοινού νομισματικού συστήματος. Χρειάζεται έναν κοινό θεσμό που να επιτηρεί και να επανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες της ευρωζωνικής επικράτειας, ανεξάρτητα από τις εθνικές κυβερνήσεις. Για να το πω απλά, δεν νοείται πλέον να υπάρχουν ισπανικές, γαλλικές και ελληνικές τράπεζες εντός της ευρωζώνης, παρά μόνο όσον αφορά τα ονόματά τους τις έδρες τους και την ιστορία τους.» Η σημερινή απόφαση ανοίγει τον δρόμο για ένα τέτοιο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=16507

ΠΑΡΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ.....ΠΑΡΤΥ!!!!!

Τα Νέα

Δελτίο Τύπου


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

·           Στη Συμφωνία Προγραμματικής Σύγκλισης της Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, για τις συλλογικές συμβάσεις, τη μετενέργεια και τους κατώτερους μισθούς, απαντά ο Επίτροπος για θέματα εργασίας της ΕΕ κ. Andor μέσα από ερωτήσεις του Ν. Χουντή
·           Ν. Χουντής: «Ούτε το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο» ούτε το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει οποιαδήποτε σχέση ή αρμοδιότητα σε αυτά τα θέματα. Η αρμοδιότητα ανήκει στο ελληνικό κράτος, στην ελληνική κυβέρνηση ... αν θέλει βέβαια να την ασκήσει»
Σχετικά με τις προβλέψεις της Συμφωνίας Προγραμματικής Σύγκλισης για τα εργασιακά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επειδή ο ερασιτεχνισμός και η άγνοια γύρω από τα Ευρωπαϊκά θεσμικά ζητήματα- όπως απέδειξε και η πρόσφατη γκάφα με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ– δεν εκθέτουν μόνο τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά δυστυχώς κινδυνεύουν να γελοιοποιήσουν και την ίδια την χώρα, θεωρώ καθήκον μου να σχολιάσω την κυριότερη και πιο πολυσυζητημένη θέση των «σημείων προγραμματικής σύγκλισης» των τριών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που συνιστούν την κυβερνητική πλειοψηφία και η οποία υποτίθεται ότι αφορά στις συλλογικές συμβάσεις, την μετενέργεια και στην αποκατάσταση των κατώτερων μισθών και ημερομισθίων που έχουν κυριολεκτικά κατακρημνιστεί.
Στο κείμενο Προγραμματικής Σύγκλισης που συμφώνησαν η κυβερνητική τρόικα, αναφέρεται σχετικά:
«Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ ων κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας»,
Η βασική σκέψη είναι λοιπόν ότι στα θέματα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της επαναφοράς της μετενέργειας των κατώτερων μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, δεν επανερχόμαστε στις νομικές ρυθμίσεις και στα επίπεδα που ίσχυαν στην Ελλάδα πριν τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, όπως είχαν σχεδόν όλα τα κόμματα υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά η «κυβερνητική Τρόικα », «δεσμεύεται» τα θέματα αυτά να επανέλθουν «…στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο...»
Είναι σαφής βεβαίως η προσπάθεια και των τριών κομμάτων να πάρουν αποστάσεις από τα «υπεσχημένα» αλλά ταυτόχρονα είναι εξίσου σαφής ο ερασιτεχνισμός, ο κενός λόγος αλλά και η άγνοια της κοινοτικής νομοθεσίας.
Η “Συμφωνία Προγραμματικής Σύγκλισης” επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, και υπόσχεται ότι σε αυτό θα επανέλθουμε. Όμως, σύμφωνα με τις Συνθήκες της ΕΕ, για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής οι ουσιαστικές αρμοδιότητες ανήκουν στα κράτη-μέλη, ενώ η ΕΕ διαθέτει μόνο επικουρικές αρμοδιότητες. Οι μόνες πραγματικές αρμοδιότητες της ΕΕ για ζητήματα εργασίας, αφορούν στην ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων, και συγκεκριμένα στη μη διάκριση, στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και στην μεταφορά συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων από την μια χώρα στην άλλη. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας κανόνας Ευρωπαϊκού Δικαίου που να ρυθμίζει ζητήματα Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, Συλλογικών Συμβάσεων και ιεράρχησής τους σε σχέση με τα διαφορετικά επίπεδα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης ή διαιτησίας για εργασιακά ζητήματα.
Τα θέματα μάλιστα ΜΙΣΘΩΝ που η «Συμφωνία» των τριών κυβερνητικών κομμάτων θέλει να προσδιορίζονται, όχι μόνο, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο αλλά και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, ρητά εξαιρούνται από τις αρμοδιότητες (έστω και επικουρικές της ΕΕ) σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 153 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ. Δηλαδή, τα θέματα αυτά υπάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των κρατών μελών. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αρκετά σε κράτη-μέλη δεν υπάρχουν ελάχιστοι κατώτεροι μισθοί και ημερομίσθια.
Για να γίνουν τα παραπάνω πιο σαφή, παραθέτω ενδεικτικά, απαντήσεις του Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα εργασίας κ. Andor, σε αντίστοιχα ερωτήματα που είχα υποβάλλει στο παρελθόν στις 9 Νοεμβρίου 2010 και στις 11 Νοεμβρίου του 2011:
«Η Επιτροπή τονίζει ότι δεν υπάρχει ειδική νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ που να ρυθμίζει ποιες συλλογικές συμφωνίες που συνάφθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα υπερισχύουν άλλων συμφωνιών ή τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων που συνάφθηκαν σε κλαδικό επίπεδο»
«Η Επιτροπή επιβεβαιώνει και πάλι τη θέση της ότι το θέμα της προτεραιότητας μεταξύ των συλλογικών συμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί σε διαφορετικά επίπεδα σχετικά με την επιβολή τους σε κάποιο μεμονωμένο κράτος μέλος υπάγεται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της νομοθεσίας του τελευταίου».
Κατόπιν των ανωτέρω η πρόταση ότι «η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία. Χρησιμοποιώντας την φράση «επανέρχεται στο επίπεδο»… θέλουν να δώσουν στον κόσμο την εντύπωση ότι επανερχόμαστε στα προηγούμενα επίπεδα προ Μνημονίου, ενώ στην ουσία αυτό που γράφουν είναι ότι επανερχόμαστε σε κάτι που δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει κανόνας ευρωπαϊκός, κείμενο της ΕΕ  που να  ρυθμίζει τον κατώτατο μισθό, η υποχρέωση ύπαρξης συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η μοναδική καθαρή θέση που θα ήταν σύμφωνη με όσα υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό, θα ήταν να καταργήσουν με εθνικό νόμο στην ελληνική βουλή τους απαράδεκτους νόμους που ανέτρεψαν όλη την εργατική νομοθεσία και προκάλεσαν διάλυση κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος και μια άνευ προηγουμένου μείωση μισθών και ημερομίσθιων.
Ούτε το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο» ούτε το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει οποιαδήποτε σχέση ή αρμοδιότητα σε αυτά τα θέματα. Η αρμοδιότητα ανήκει στο ελληνικό κράτος, στην ελληνική κυβέρνηση ... αν θέλει βέβαια να την ασκήσει. Περιμένουμε...»
26.06.2012                                                                                                      Το Γραφείο Τύπου

Συμβούλιο της Ευρώπης - «Μέτρα λιτότητας: Ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα»‏


«Μέτρα λιτότητας: Ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα» - Συμμετοχή Δ.Παπαδημούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδίκασε με τρία ψηφίσματά της και με μεγάλη πλειοψηφία, τη μονόπλευρη λιτότητα που επιβάλλουν στους λαούς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Χθες στο Στρασβούργο, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με τρία ψηφίσματά της καταδίκασε τη μονόπλευρη λιτότητα που επιβάλλουν στους λαούς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι οι πολιτικές λιτότητας συνιστούν έναν εν δυνάμει κίνδυνο για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Η συνέλευση δήλωσε ότι «οι δημοσιονομικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες εντείνουν τον περεταίρω κίνδυνο εμβάθυνσης της κρίσης και υπονόμευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων». Τόνισε επίσης ότι η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας  συνδέεται συχνά με οργανισμούς-φορείς όπως η τρόικα του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ  "των οποίων ο χαρακτήρας εγείρει ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης».
Εισηγητής της πρώτης έκθεσης με τίτλο «Μέτρα λιτότητας-ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα» υπήρξε ο Γερμανός βουλευτής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Andrej Hunko. Ο κ. Hunko υποστήριξε πως αντίθετα με το κυρίαρχο τρέχον επιχείρημα ότι το δημόσιο χρέος των κρατών οφείλεται σε κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, η αλήθεια είναι ότι η υπερχρέωση των τραπεζών και οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το 2008 μέχρι σήμερα οδήγησαν στη σημερινή διόγκωση των δημόσιων χρεών.
Μάλιστα, ο βουλευτής της Γερμανικής αριστεράς κ Hunko αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, έκανε λόγο για την ξεκάθαρη αποτυχία του μνημονίου. Προέβη δε στην διαπίστωση ότι σε χώρες στις οποίες έχουν εφαρμοστεί προγράμματα λιτότητας από το 2010, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία, παρατηρείται ότι τα μέτρα που ελήφθησαν οδήγησαν σε περαιτέρω οικονομική ύφεση που επηρέασε όλο και αυξανόμενα τμήματα του πληθυσμού, με κύρια θύματα τις ευπαθείς ομάδες (τρίτη ηλικία, νέοι). Οι συνταγές της μονόπλευρης λιτότητας, κατά τον κ. Hunko, όχι μόνο δεν καταπολέμησαν την κρίση αλλά αντιθέτως οδήγησαν στην εμβάθυνση της κρίσης, χωρίς κατ 'ανάγκη να έρθουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τα δημόσια οικονομικά και την οικονομία  των χωρών γενικότερα.
Ο βουλευτής της γερμανικής αριστεράς εισηγήθηκε  στην Ολομέλεια της Συνέλευσης μια σειρά από μέτρα με κυρίαρχο στοιχείο την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών των εθνικών κοινοβουλίων και την κοινή ευρωπαϊκή δράση των χωρών μελών της ΕΕ για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους με σεβασμό στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που απειλούνται από τις μονόπλευρες συνταγές λιτότητας.
Προσυπογράφοντας τις προτάσεις του εισηγητή Andrej Hunko (Γερμανία, UEL(Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά), η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης  υπογράμμισε  την ανάγκη ουσιαστικού επαναπροσανατολισμού των σημερινών προγραμμάτων λιτότητας. Κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν μέτρα:
•    για την αύξηση των δημοσίων εσόδων από τη φορολόγηση σε υψηλότερες κατηγορίες εισοδημάτων
•    για την ενίσχυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών
•    την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης και την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.
•    για την εισαγωγή νέων φόρων επί ορισμένων κατηγοριών των χρηματοοικονομικών συναλλαγών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Εισηγητής της δεύτερης έκθεσης, που αφορούσε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους νέους,  ήταν ο Ιταλός βουλευτής (EPP-Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα) Λούκα Βολοντέ, συμπέρανε ότι η συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια που πλήττει το σύνολο της Ευρώπης, εκθέτει τους νέους σε δυσκολίες άνευ προηγούμενου, όπως η ανεργία, η υποαπασχόληση, οι κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες, η φτώχεια και ο αποκλεισμός, συνθλίβοντας την αυτονομία, την αξιοπρέπεια, το επίπεδο ζωής και την πρόσβαση των νέων στα δικαιώματά τους.
Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εγκρίνοντας την έκθεση του, απευθύνει έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την άμεση λήψη σειράς μέτρων, μέσω των οποίων θα διευκολυνθεί η ενσωμάτωση των νέων στην κοινωνία και η ενίσχυσή τους με τη διά βίου επιμόρφωση.
Ο εισηγητής της τρίτης έκθεσης, που αναφέρονταν στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, βρετανός βουλευτής του Εργατικού κόμματος  Άlan Μeale, τόνισε ότι «θα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να δώσουμε δυνατότητα στις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους».
Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
«Η κρίση απειλεί την Ευρωζώνη και επιταχύνει τις αποφάσεις. Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει τη λιτότητα. Η κυβέρνηση ασθενεί και απουσιάζει».
To Γραφείο Τύπου

Ολομέτωπη ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα......


stournaras

Με τίτλο «Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως» η Αυγή επιτίθεται σφόδρα κατά του νέου υπουργοί Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Είναι σαφές ότι μέσω της εφημερίδας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το πρώτο μήνυμα στο νέο «τσάρο» τον οποίο αποκαλεί εκπρόσωπο της Τρόικα και των βιομηχάνων και υπέρμαχο του Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Μετά την επιτυχία του να "φαεί" τον Γ. Βαρνίκο, ο ΣΥΡΙΖΑ "στοχοποιεί" και τον κ. Στουρνάρα για τον οποίο ουσιαστικά δεν δίνει ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος.
«Αυτοπροσώπως η Τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα» γράφει η εφημερίδα και τον αξιολογεί αρνητικά ως «Μνημονιακό» και έτοιμο να προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας:
«Τον πατενταρισμένο μνημονιακό Γιάννη Στουρνάρα επέλεξαν τελικώς οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μέχρι πρότινος διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ, πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει με κεντρική επιδίωξη την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» τονίζει η εφημερίδα, προδιαγράφοντας ουσιαστικά και τους τομείς στους οποίους θα αντιπολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -ίσως και με το άνοιγμα της βουλής, με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Η Αυγή αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη παρουσιάσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, σε ανύποπτο χρόνο, πριν γίνει υπουργός:
«Για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας είχε παρουσιάσει, προ μηνών, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, το περιβόητο «Σχέδιο Αρχιμήδης». Σύμφωνα με το σχέδιο επρόκειτο να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρία με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δις ευρώ» αναφέρει.
Μετά την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προσωπική του «επιτυχία» αφού έγινε μετά από δική του ανακοίνωση-καταγγελία για συμμετοχή σε offshore εταιρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει τώρα στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποδυναμώσει τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης προκαλώντας ταυτόχρονα τραύματα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.


http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19894:olometopi-syriza-kata-stoyrnara&catid=1:politics&Itemid=27

Βενιζέλος: ΤΟ ΠΑΣΟΚ που ξέραμε τελείωσε........


venizelos_26_6_12
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.....!!!!!!

Με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ τελείωσε όπως το ξέραμε» και με αιχμές για την περίοδο Παπανδρέου («ήταν καταλυτική για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ η προηγούμενη τριετία είπε») ο Ευ. Βενιζέλος έκανε το πρώτο βήμα για την ανασύσταση του κινήματος και τις αλλαγές που θα ολοκληρωθούν στο συνέδριο του φθινοπώρου, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «άθλο» το γεγονός ότι «το τραγικά ηττημένο ΠΑΣΟΚ του Μαΐου διατήρησε σχεδόν το ποσοστό του», ενώ αναφερόμενος στην απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας είπε:
«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά. Υπηρετούμε με συνέπεια το εθνικό μας καθήκον, αλλά έχουμε πλήρη συνείδηση της πολιτικής και ιδεολογικής μας ταυτότητας. Αναγνωρίσαμε στη Νέα Δημοκρατία, λόγω των κοινοβουλευτικών συσχετισμών την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο στο οποίο φτάσαμε».
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με τη στάση της στην πρώτη φάση της διαχείρισης της κρίσης «τροφοδότησε την τυφλή αντιμνημονιακή συνωμοσιολογία» και με τη στάση της στη δεύτερη φάση «στέρησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον αναγκαίο χρονικό ορίζοντα και την πλήρη διαπραγματευτική ισχύ». Κατηγόρησε, επίσης, τη ΝΔ ότι «οδήγησε τυφλά, χωρίς επίγνωση τη χώρα στις εκλογές του Μαΐου, είδε τα αποτελέσματα και στη συνέχεια τροφοδότησε την ακραία τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Ελπίζω ότι η ΝΔ, η ηγεσία της, ο κ. Σαμαράς προσωπικά θα καταλάβουν όσα δεν καταλάβαιναν ή υποδυόντουσαν ότι δεν καταλάβαιναν όλη την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο του τον σταυρό της διαχείρισης της κρίσης» τόνισε.
Όσον αφορά στη ΔΗΜΑΡ, και με αφορμή πρόσφατο άνοιγμα του Φώτη Κουβέλη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε «να αντέξει με επιτυχία το βάρος της συμμετοχής στην ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και της διαχείρισης της κρίσης, ένα βάρος στο οποίο τώρα για πρώτη φορά δοκιμάζονται».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πολιτική γραμμή του «ως υποτίθεται αριστερή ριζοσπαστική γραμμή, κατεγράφη ως καθαρή εκλογική μειοψηφία» και «δεν έγινε αποδεκτή από το εκλογικό σώμα».
«Σας θέλω δίπλα μου»
«Το βάρος που σηκώνουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο, γι' αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου. Ενεργούς και αποφασισμένους να ξανακάνουμε την παράταξη εκλογικά και κοινοβουλευτικά μεγάλη» είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «ανατράπηκαν δεδομένα, συνήθειες, ρόλοι».
«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε το νέο πλαίσιο που επέβαλε ο λαός με την ψήφο μας. Να το σεβαστούμε κατ' αρχάς και σταδιακά να το αλλάξουμε, πείθοντας και πάλι τους πολίτες για την ταυτότητα και την ποιότητα του νέου ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε πως «το αποτέλεσμα των δίδυμων εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου σηματοδοτεί πρακτικά το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια».
«Η περίοδος 2009-2012 υπήρξε καταλυτική για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και τις σχέσεις του με την κοινωνική του βάση» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «όλες οι μεγάλες επιλογές του ΠΑΣΟΚ των δεκαετιών του '80, του '90 και των αρχών του 2000 τέθηκαν υπό αμφισβήτηση, συμπαρασύροντας όλες τις μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης».
Απαντώντας στις επικρίσεις για τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποφασίστηκε να μην μετάσχουν πολιτικά και προβεβλημένα στελέχη, σημειώνοντας ότι η άλλη επιλογή θα οδηγούσε και στη δική του συμμετοχή ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
«Δεν είναι αυτό που χρειάζεται τώρα η παράταξη. Αυτό που χρειάζεται η χώρα το δίνουμε πλήρως με την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και τη δική μου ενεργό συμμετοχή, καθώς και με τη συμμετοχή όλων των έμπειρων στελεχών μας σε αυτή» συνέχισε, τονίζοντας:
«Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση έγινε με περιορισμένο αριθμό εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, κατάλληλων για τη θέση που κλήθηκαν να καλύψουν. Αναζητήσαμε πρόσωπα κατάλληλα για τις αντίστοιχες θέσεις και όχι θέσεις για δεδομένα πρόσωπα».

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19898:benizelos-to-pasok-poy-kserame-teleiose&catid=1:politics&Itemid=27

ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;

Ο αργός θάνατος του Έθνους: Το 64% θέλουν να φύγουν & το 68% είναι φτωχοί...  


Έτσι σκοτώνουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον Ελληνισμό, αν θεωρήσουμε ότι η μητρόπολη είναι η κοιτίδα ολόκληρου του Ελληνισμού. Μια εικόνα μετα-Άλωσης έθνους προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γενικότερα για την Ελλάδα: To 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν. Όπως ακριβώς συνέβαινε και μετά την Άλωση της Πόλης.
Όλοι ήθελαν να φύγουν στην Δύση, τα λαμπρότερα μυαλά του Ελληνισμού βρήκαν καταφύγιο και μεταλαμπάδευσαν το ελληνικό πνεύμα στην ιταλική χερσόνησο και την Γαλλία.
Τώρα φεύγουν στα πέρατα της Οικουμένης στην μεγαλύτερη εθνική αιμορραγία που προκάλεσαν οι Παπανδρέου και το Μνημόνιο.
το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 
Και γιατί να μην συμβεί αυτό όταν αυξήθηκε η, ήδη απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα, ανεργία κατά 8,7% μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011! Οι άστεγοι ανέρχονται πλέον σε 20.000 εκεί που το 2009 μετριότνουσαν σε μερικές εκατοντάδες.

Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν την περίοδΟ αυτή κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία με πενταπλάσιο πληθυσμό χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό 210.000 και στην Ιταλία με τον επίσης πενταπλάσιο πληθυσμό μόλις 180.000.

Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα: Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε στην Ελλάδα!

Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει, επίσης, την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.
Τα παραπάνω δεν θέλουν απλή "αλλαγή πολιτικής για να διορθωθούν". Θέλουν Εθνική Επανάσταση. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ικανός να προκαλέσει κάτι τέτοιο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Διπλή καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ελληνικά Ναυπηγεία.....




  (Φωτογραφία:  APE ) 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, διότι δεν ανέκτησε εμπρόθεσμα τις κρατικές ενισχύσεις, που κατά παράβαση του κοινοτικού Δικαίου έδωσε το Δημόσιο στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ. Παράλληλα, την καταδίκασε και για μη εμπρόθεσμη παροχή στις Βρυξέλλες των σχετικών με την υπόθεση πληροφοριών.

Αναλυτικά, το ιστορικό της υπόθεσης:

  • Τον Σεπτέμβριο του 1985, η Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ) αγόρασε τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ. Το 1995, το 49% των μετοχών της ΕΝΑΕ πωλήθηκε στους υπαλλήλους της.
  • Το 2001, το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει την ΕΝΑΕ, μέσω συμφωνίας αγοράς μετοχών με πρόσκληση για υποβολή προσφορών, σύμφωνα με την οποία η επιβολή τυχόν οικονομικών κυρώσεων που σχετίζονται με τις παραβιάσεις των διατάξεων της κοινοτικής νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις δεν θα επιβαρύνουν τον πλειοδότη.
  • Τον Οκτώβριο του 2001, υπογράφηκε η συμφωνία για την πώληση μετοχών της ΕΝΑΕ μεταξύ, αφενός, της ΕΤΒΑ και των εργαζομένων της ΕΝΑΕ και, αφετέρου, της κοινοπραξίας Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW)/ Ferrostaal.
  • Η HDW/ Ferrostaal, δημιούργησε την Ελληνική Ναυπηγοκατασκευαστική ΑΕ Χαρτοφυλακίου, με σκοπό τη διαχείριση της συμμετοχής της στην ΕΝΑΕ.
  • Το 2005, η ThyssenKrupp AG αγόρασε την HDW.
  • To 2008, η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση με την οποία ζήτησε από την Ελλάδα να ανακτήσει παράνομες ενισχύσεις, ύψους μεγαλύτερου των 230 εκατομμυρίων ευρώ, που χορηγήθηκαν στην ΕΝΑΕ μεταξύ 1996 και 2002 υπό μορφή δανείων, εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου, χωρίς προηγουμένως να εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κατά την Επιτροπή, η Ελλάδα και η ΕΝΑΕ δεν τήρησαν τους όρους που συνόδευαν τις ενισχύσεις που είχε εγκρίνει το 1997 και το 2002. Η εγγύηση αποζημίωσης που χορήγησε η ΕΤΒΑ στην αγοράστρια εταιρία για κάθε κρατική ενίσχυση που θα ανακτούνταν από την ΕΝΑΕ έπρεπε να διακοπεί αμέσως.

Εντός δύο μηνών από την κοινοποίηση της απόφασης, η Ελλάδα έπρεπε να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που έχει ή είχε την πρόθεση να λάβει. Η εκτέλεση της απόφασης έπρεπε να εξασφαλιστεί, έως τις 13 Δεκεμβρίου του 2008 (εντός τεσσάρων μηνών από την κοινοποίησή της).

Λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής κατάστασης της ΕΝΑΕ, η πλήρης ανάκτηση των ενισχύσεων θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώχευσή της- συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της- ικανή να θίξει τα ουσιώδη συμφέροντα ασφάλειας της Ελλάδας.

Για την αποφυγή αυτού του ενδεχομένου, η Επιτροπή, οι ελληνικές αρχές και οι εκπρόσωποι της ΕΝΑΕ κατέληξαν σε συμφωνία που προέβλεπε ότι η απόφαση της Επιτροπής θα θεωρούνταν ως εκτελεσθείσα, εφόσον πληρούνταν οι παρακάτω προϋποθέσεις: θα επιστρέφονταν στο Δημόσιο τα γεωτεμάχια, που παραχωρήθηκαν στην ΕΝΑΕ για αποκλειστική χρήση και τα οποία δεν σχετίζονται με τις στρατιωτικές δραστηριότητες.

Η ΕΝΑΕ θα προχωρούσε σε δεσμευτική δήλωση ότι δεν θα αναπτύξει εμπορική δραστηριότητα κατά τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια. Τέλος, θα υπήρχε δεσμευτική δήλωση ότι δεν θα γίνει χρήση της εγγύησης αποζημιώσεως.

Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία, μην έχοντας λάβει, εντός των προθεσμιών που είχαν οριστεί, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση της απόφασης, παρέβη τις υποχρεώσεις της.

Με την σημερινή του απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία, παραλείποντας να λάβει, εντός της ταχθείσας προθεσμίας, όλα τα αναγκαία μέτρα προς εκτέλεση της αποφάσεως της Επιτροπής, της 2ας Ιουλίου 2008, για τις ενισχύσεις που χορήγησε η Ελλάδα στην επιχείρηση Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, και παραλείποντας να παράσχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντός της ταχθείσας προθεσμίας, τις σχετικές πληροφορίες, παρέβη το Δίκαιο της ΕΕ».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231202607