Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 9/10/11.

 
image
 

Για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την αγωνία που επικρατεί για το αν θα εξασφαλίσει τελικά η Ελλάδα την έκτη δόση και το «κούρεμα» του χρέους κάνουν λόγο στα πρωτοσέλιδα τους οι περισσότερες Κυριακάτικες εφημερίδες.



















 

ΠΕΣ ΜΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΑΝΟΙΑ;

Κατσέλη: Μείωση των μισθών πάνω από 30% στον ιδιωτικό τομέα

 
Κατσέλη: Μείωση των μισθών πάνω από 30% στον ιδιωτικό τομέα 
 
Την εκτίμηση πως, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αποδυναμώνει τις κλαδικές συμβάσεις και τα σωματεία των εργαζομένων, θα μειωθούν κατά 30% οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, εκφράζει η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, με άρθρο της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

«Οι όροι και οι αμοιβές εργασίας θα ρυθμίζονται πλέον σχεδόν μονοσήμαντα από τους εργοδότες» τονίζει μεταξύ άλλων στο άρθρο της η κα Κατσέλη, διευκρινίζοντας πως η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύει σε χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, θα φέρει μειώσεις μισθών που θα ξεπερνούν το 30%. Παράλληλα, επισημαίνει ότι έτσι οι μισθοί θα φθάσουν στο κατώτατο επίπεδο που είναι αυτό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/139657.html

ΜΑΖΙ ΤΑ....ΓΛΕΝΤΗΣΑΜΕ, ΧΟΝΤΡΕ;

Μπουζουξίδικο με χορηγό 1,4 εκ. ευρώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!!!

 

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ο ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το ποσό του 1,4 εκατ. Ευρώ έδωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως χορηγία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο νυχτερινό κέντρο «Thalassa» στο Ηράκλειο της Κρήτης . του κ. Βίκτωρα Μητρόπουλου, που κατηγορείται σήμερα ως ιδιοκτήτης παράνομης λέσχης τζόγου αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η χορηγία είχε ξεκινήσει από το «ΤΤ» επί κυβερνήσεως ΝΔ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κανονικά. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, το νυχτερινό κέντρο είναι περιμετρικά όλο ντυμένο με διαφημιστικά μπανερ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε σημείο που να δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι ιδιοκτησία του και...
όχι ιδιοκτησία του επιχειρηματία.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ποια γνωστά ονόματα καλλιτεχνών έχει φιλοξενήσει το νυχτερινό κέντρο τα τελευταία χρόνια καθώς και ότι η χορηγία ανανεώθηκε πρόσφατα παρά τα προβλήματα του κ. Μητρόπουλου με τη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα απευθύνθηκε στο γραφείο του πρόεδρου του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Tαμιευτηρίου Κλέωνα Παπαδόπουλου για το θέμα αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ.....ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΒΟΥΛΟΥΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ?
ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, Σ ΕΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!
ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!
ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ?
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ!!!!

ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ!!!!! ΤΩΡΑ!!!!

Σχέδιο Παπανδρέου για "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας".



Σχέδιο αποχώρησης από την πρωθυπουργία ενόψει του κινδύνου χρεοκοπίας. Διαβάστε στο NEWS 247 για την "αναζοπύρωση" των σεναρίων συγκρότησης κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.
Σε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης υπό τον κίνδυνο κρατικής χρεοκοπίας αναφέρεται αναλυτικό δημοσίευμα της "Ημερησίας του Σαββάτου".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσίεσε και το Reuters, ο πρωθυπουργός προτείνει τη σύγκληση διευρυμένου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, στο οποίο θα μετάσχουν και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής.
Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Παπανδρέου θα δηλώσει - και πάλι - έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θέτοντας προ των ευθυνών του το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Η νέα συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας θα προϋποθέτει μερική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, που απαιτεί τη συγκέντρωση 180 ψήφων και  με αποτελεί βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει εξ ολοκλήρου το κυβερνών κόμμα.
Κατά συνέπεια, προτάσσεται ως ενδεδειγμένη λύση η συγκρότηση  κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, που θα εγκρίνει το Μνημόνιο.
Το πρόσωπο μάλιστα κοινής αποδοχής, στο οποίο θα εκχωρηθεί η εξουσία, θα είναι άλλο από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είχε διαπραγματευτεί ξανά για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και τον Ιούνιο.
Εκλογές ή κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης;
Οι δρόμοι για μία εκ νέου "νομιμοποίηση" της κυβέρνησης είναι δύο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.
Ο πρώτος είναι να προκηρυχθούν εκλογές, που θα ήταν καταστροφικές στην παρούσα φάση και ο δεύτερος είναι μία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης.
Στο δημοσιεύματα αναφέρεται με σημερινό του άρθρο το πρακτορείο Reuters.
Πάντως, τα όσα αναφέρονται διέψευσε στο ίδιο το πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.
Το πρακτορείο πάντως υπενθυμίζει την πρόταση που είχε κάνει τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Το Reuters καταλήγει με αναφορά στο κρίσιμο ραντεβού των Ευρωπαίων ηγετών στις 17-18 Οκτωβρίου, με αντικείμενο τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, πιθανώς με μεγαλύτερο του 21% κούρεμα στο ελληνικό χρέος.
http://news247.gr/ellada/politiki/sxedio_papandreoy_gia_kyvernhsh_ethnikhs_swthrias.1402576.html

Ο Ομπάμα της ανεργίας και ο Ρόμνει του άκρατου ιμπεριαλισμού.....

image


Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ζήτησε σε ομιλία του μία περισσότερο σθεναρή εξωτερική πολιτική αφού ο Μπαράκ Ομπάμα αποδυνάμωσε τη χώρα, όπως είπε, ενώ εξήγησε ότι ο Θεός δημιούργησε τις ΗΠΑ για να κυριαρχήσουν στον κόσμο.

Η ομιλία του Ρόμνεϊ, η πρώτη σημαντική παρέμβαση του για θέματα εξωτερικής πολιτικής (και όπως φαίνεται αρκετά ενδεικτική των προθέσεων του αλλά και της παράταξής του γενικότερα), έγινε σε στρατιωτική σχολή στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

«Ο Θεός δε δημιούργησε αυτή τη χώρα για να γίνει ένα έθνος ακολούθων», τόνισε.

«Σε έναν αμερικανικό αιώνα [εννοεί τον 21ο], η Αμερική ηγείται του ελεύθερου κόσμου και ο ελεύθερος κόσμος ηγείται όλου του πλανήτη», είπε ακόμη ενώ εξέφρασε με σαφήνεια τη δική του θέση: «Η Αμερική πρέπει να κατευθύνει τον κόσμο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνει κάποιος άλλος».

Ακόμη, σύμφωνα με τον υποψήφιο, κατά την περίοδο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Ομπάμα η οικονομία, η άμυνα και οι αμερικανικές αξίες υποχώρησαν. «Αν δεν θέλετε να είναι η Αμερική η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τότε δεν κάνω για πρόεδρός σας. Αυτόν τον πρόεδρο τον έχετε σήμερα», είπε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειές του αν εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα, υποσχέθηκε ότι θα αναδιαρθρώσει την οικονομία και θα αναθεωρήσει τις περικοπές που έκανε η κυβέρνηση Ομπάμα στον τομέα της άμυνας.

Στρατιωτική ανωτερότητα

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να διατηρήσουν τη στρατιωτική ανωτερότητά τους για να αποθαρρύνουν όσους θα ήθελαν να τους επιτεθούν και να προασπιστούν τους συμμάχους τους. Ακόμη και αν η Αμερική χρειαστεί να συνεργαστεί με άλλες χώρες, διατηρούμε το δικαίωμα να δρούμε μόνοι μας για να προστατεύουμε τα εθνικά συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Τα βασικά προβλήματα στα οποία θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, σύμφωνα με τον υποψήφιο είναι «οι αντιαμερικανικές αντιλήψεις του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, της Βενεζουέλας και της Κούβας». Σημείωσε επίσης ότι ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι «η Κίνα θέλει να γίνει υπερδύναμη» ενώ «η Ρωσία κυβερνάται από έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν καλή και όχι κακή».

Τέλος ο Ρόμνεϊ, για χρόνια κυβερνήτης της γενικά φιλελεύθερης Μασαχουσέτης, προτείνει «να αποκατασταθεί η ναυτική αξιοπιστία» των ΗΠΑ επιταχύνοντας την κατασκευή πολεμικών πλοίων ώστε να φτιάχνονται 15 ετησίως, αντί για 9 σήμερα. Θέλει επίσης να ενισχύσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ισραήλ, τη Βρετανία και το Μεξικό.

Ο Ρόμνεϊ, αν και δεν θεωρείται αρκετά έμπειρος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επενδύει πολλά στην προσπάθεια εξασφάλισης του χρίσματος έχοντας μάλιστα στο επιτελείο του αρκετούς συνεργάτες του Τζορτζ Ο. Μπους.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/72208.html

ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ....ΠΑΙΡΝΕΤΕ; ΑΠΟ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ;!!!!!!

Οι μικρομεσαίοι θα γονατίσουν από τη φορο-καταιγίδα.Αναλυτικά παραδείγματα.

Πάλι στις τσέπες των αδυνάτων βάζει βαθιά το χέρι η κυβέρνηση με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ και την περικοπή στις φοροαπαλλαγές, οι οποίοι και πριν από το μέτρο βρίσκονταν σε απελπισία και έχουν κόψει από παντού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Έθνους, μεγάλοι χαμένοι είναι οι μικρομεσαίοι που έχουν εισοδήματα από 12.000 ως 30.000 ευρώ, όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια ή δαπάνες για ενοίκια, ιατρικά έξοδα, φροντιστήρια και ασφάλιστρα, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Φοροογούμενος χωρίς παιδιά με εισόδημα 15.000 ευρώ μόνο από τη μέιωση του αφορολόγητου και των περιορισμό των κλιμακίων από δέκα σε οκτώ, θα πληρώσει έξτρα φόρο 700 ευρώ.

Όμως φορολογούμενος με εισόδημα 100.000 ευρώ θα πληρώσει 820 ευρώ...

Αν ο μικρομεσαίος φορολογούμενος έχει τρία παιδιά, ενώ πέρυσι δεν θα πλήρωνε, φέτος θα καταβάλλει 540 ευρώ.

Αν έχει και στεγαστικό δάνειο καταβάλλοντας 500 ευρώ το χρόνο σε τόκους - και το δάνειο το έχει πάρει πριν από το 1999 - θα έχει ελάφρυνση μόνο το 10% ενώ με το παλαιότερο σύστημα θα του αφαιρείτο το σύνολο των τόκων.

Η νέα φοροκλίμακα και η μείωση του αφορολόγητου έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και πολίτες που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας να κληθούν να πληρώσουν. 2,5 εκ. Έλληνες που με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ δεν πλήρωναν, τώρα θα συνεισφέρουν στα κρατικά ταμεία από το υστέρημά τους.

Όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.000 θα πληρώσουν τουλάχιστον 100 ευρώ και ανεβαίνοντας στο εισόδημα ως και 900 ευρώ το χρόνο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100094&catid=13

Φοροκλοπή: H κυβέρνηση τσακίζει με μίσος τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα!!!!


image



Νέο χτύπημα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα επιφύλασσε χθες η κυβέρνηση με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο–βαθμολόγιο,  εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».
Συγκεκριμένα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο, αλλάζει η κλίμακα παρακράτησης και κόβονται σε μεγάλο ποσοστό όλες οι φοροαπαλλαγές ανεξαρτήτως εισοδήματος, όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ασφάλιστρα, έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, δίδακτρα κά. Συνολικά, από τη νέα φορολογική κλίμακα και το χαμηλότερο αφορολόγητο προκύπτει αύξηση του ποσού του φόρου από 100 έως και 900 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα.
Ο αριθμός των φορολογικών κλιμακίων μειώνεται από 10 σε 8 και μέσω αλλαγών και στους φορολογικούς συντελεστές επέρχεται αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης
Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες που θα εκπίπτουν από το φόρο, ορίζεται ότι από τα φετινά εισοδήματα (για τα οποία άλλωστε ισχύει και η νέα φορολογική κλίμακα) θα εκπίπτει από το φόρο το 10% της κάθε δαπάνης, ενώ, έως τώρα, αφαιρούνταν το 20% αυτής.
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου. Αν το ποσό των αποδείξεων δαπανών είναι μικρότερο, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.
Το δηλωθέν εισόδημα πραγματικό ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, υποβάλλεται σε φόρο με βάση την ακόλουθη κλίμακα:
Κλιμάκιο Εισοδήματος (ευρώ)
Φορολογικός Συντελεστής %
Φόρος Κλιμακίου (ευρώ)
Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ)
Σύνολο Φόρου (ευρώ)
5.000
0
0
5.000
0
7.000
10
700
12.000
700
4.000
18
720
16.000
1.420
10.000
25
2.500
26.000
3.920
14.000
35
4.900
40.000
8.820
20.000
38
7.600
60.000
16.420
40.000
40
16.000
100.000
32.420
Άνω των 100.000
45




Προβλέπεται μείωση του ειδικού αφορολόγητου για τα παιδιά για φορολογούμενους με 3 παιδιά και άνω. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα δικαιούνται αύξηση του αφορολόγητου ποσού κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και μετά από έξτρα αφορολόγητο 11.500 ευρώ που είχαν έως τώρα. Έως τα 2 παιδιά το αφορολόγητο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα.
Αναλυτικά, μεταξύ των βασικότερων διατάξεων του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:
Για τους νέους έως και τριάντα ετών, για τους συνταξιούχους άνω των εξήντα πέντε ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ή συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας με παιδιά με ειδικές ανάγκες, το αφορολόγητο ποσό ορίζεται στα 9.000 ευρώ. Το αφορολόγητο ποσό ισχύει, εφόσον ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγος του και τα τέκνα που τους βαρύνουν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά ιδρύματα, φυλακισμένοι και οι κάτοικοι κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα πλέον του 90% του συνολικού εισοδήματος τους, δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας χωρίς την προσκόμιση αποδείξεων.
Οι αποδείξεις
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου. Αν το ποσό των αποδείξεων δαπανών είναι μικρότερο, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.
Το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ ως δαπάνη χωρίς δικαιολογητικά, για τον φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον:
α) παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση, με βάση τη γνωμάτευση της οικείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που εδρεύει σε κάθε νομό. Δεν λαμβάνεται υπόψη επαγγελματική ή ασφαλιστική αναπηρία.
β) είναι τυφλοί και είναι γραμμένοι στο γενικό μητρώο τυφλών, που τηρείται στην οικεία νομαρχία.
γ) είναι νεφροπαθείς που τελούν υπό αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, ή, δεν έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού, καθώς και τα πρόσωπα που πάσχουν από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και κάνουν μεταγγίσεις αίματος. δ) είναι ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, οι οποίοι με την ιδιότητα του αναπήρου παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο ταμείο, ή, αξιωματικοί οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας, ή, αξιωματικοί που εξαιτίας πολεμικού τραύματος, ή, νοσήματος που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, μπορούν να υπηρετήσουν μόνο σε γραφεία
ε) είναι θύματα πολέμου. Θύματα πολέμου κατά την έννοια του παρόντος, θεωρούνται τα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη από πολεμική αιτία. Με τα θύματα πολέμου εξομοιώνονται και τα πρόσωπα τα οποία ως μέλη οικογενειών αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας σε ειρηνική περίοδο, δικαιούνται σύνταξη από το δημόσιο ταμείο,
στ) παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο ταμείο ως ανάπηροι, ή, θύματα εθνικής αντίστασης ή εμφυλίου πολέμου
Οι φοροαπαλλαγές
Σχετικά με τις φοροαπαλλαγές προβλέπεται μείωση του φόρου της κλίμακας κατά ποσοστό 10% των ακόλουθων δαπανών:
α) των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης,
β) των μισθωμάτων που καταβάλλονται ετησίως για κύρια κατοικία του φορολογούμενου και της οικογένειάς του,
γ) της δαπάνης για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα,
δ) των δεδουλευμένων τόκων δανείων που λαμβάνονται για αγορά α΄ κατοικίας,
ε) των δεδουλευμένων τόκων δανείων που λαμβάνονται για αναστήλωση, επισκευή, συντήρηση ή εξωραϊσμό διατηρητέων κτισμάτων,
στ) των ασφαλίστρων ζωής, ασθένειας, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας,
ζ) της διατροφής που καταβάλλεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο,
η) των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς στο δημόσιο, ΟΤΑ κ.λπ.
θ) της αξίας των δωριζόμενων ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων,
ι) των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και χορηγούν υποτροφίες κ.λπ. καθώς και των ποσών που καταβάλλονται λόγω χορηγίας προς τα προς τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς,
ιβ) των ποσών που καταβάλλονται για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου,
ιγ) των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης.


ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ; ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ!!!!!

Γιατροί, κομμωτές και αστρολόγοι: Σε 77 λογαριασμούς 2 δισ. ευρώ!


Γιατροί, κομμωτές και αστρολόγοι: Σε 77 λογαριασμούς 2 δισ. ευρώ! 
 
Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 77 φορολογούμενοι, οι μισοί εκ των οποίων γιατροί, που διατηρούσαν συνολικά καταθέσεις ύψους 1,934 δισ. ευρώ και οι οποίες δεν δικαιολογούνται στο σύνολό τους με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ άνοιξαν με εντολή εισαγγελέα τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, οι οποίοι τώρα καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεών τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Σχεδόν οι μισοί από τους φορολογούμενους που πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι γιατροί και σε αυτούς έρχονται να προστεθούν τρεις πρώην διοικητές νοσοκομείων. Στη λίστα των φοροφυγάδων βρίσκονται, επίσης, επιχειρηματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, ποδοσφαιρικοί μάνατζερ, κομμωτές και αστρολόγοι.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί ότι φορολογούμενοι που δηλώνουν ανεπάγγελτοι και δεν υποβάλλουν δηλώσεις μπορούν να συγκεντρώσουν με μηδενικό εισόδημα αυξανόμενες καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια.

Συνολικά αυτή την περίοδο το ΣΔΟΕ υπό τις οδηγίες του εισαγγελέα, Ι.Διώτη, επεξεργάζεται στοιχεία για περισσότερους από 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχει υποβάλλει από 1.500 έως 2.000 αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε κάθε τράπεζα μέλος της.

Αστρολόγος με καταθέσεις 2,2 εκατ, ευρώ και οφθαλμίατρος με 3,6!


Δημόσιο, ενιαίο μισθολόγιο: Τελικά ποιος θα είναι ο μισθός;


Δημόσιο, ενιαίο μισθολόγιο: Τελικά ποιος θα είναι ο μισθός; 
Το ενιαίο μισθολόγιο αφορά μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των OTA, των NΠΔΔ, των Έμμισθων Yποθηκοφυλακείων και Kτηματολογικών Γραφείων της χώρας, Γραμματείας των Δικαστηρίων και Eισαγγελιών, εκπαιδευτικούς, κληρικούς, ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και μόνιμους αγροτικούς ιατρούς, υπαλλήλους της Bουλής, διοικητικούς υπαλλήλους των Aνεξάρτητων Aρχών, των Tοπικών Eνώσεων Δήμων και Kοινοτήτων, της Kεντρικής Ένωσης Δήμων Eλλάδος και της Ένωσης Περιφερειών Eλλάδος, των Oργανισμών Eγγείων Bελτιώσεων, των νομικών προσώπων της Eκκλησίας.

Mεγαλύτερη μείωση ακόμη και 50% θα υπάρξει για τα «ρετιρέ» του Δημοσίου, ενώ δίδονται μικρές αυξήσεις στους χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους, της τάξεως του 7%, καθώς ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 780 ευρώ.

«Κοφτερό μαχαίρι» προβλέπεται για εργαζομένους σε «προνομιούχα» υπουργεία, που θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται ακόμη και κατά 50%, καθώς οι νέες διατάξεις φέρνουν μεν μικρές αυξήσεις στις βασικές αποδοχές, διατηρούν όμως μόνον τέσσερα επιδόματα - οικογενειακό, το οποίο αφορά πλέον μόνον την ύπαρξη τέκνων και όχι επίδομα γάμου, τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας, καθώς και τα επιδόματα παραμεθόριων περιοχών και επικίνδυνης - ανθυγιεινής εργασίας.

Προβλέπονται επίσης άλλα τρία επιδόματα, τα οποία όμως καταβάλλονται μόνον στις περιπτώσεις που κάποιος υπάλληλος καταλάβει θέση τμηματάρχη, διευθυντή ή γενικού διευθυντή - το επίδομα θέσης ευθύνης - ή εάν είναι αποδοτικός στη βάση μετρήσιμων στόχων που θα τεθούν σε υπηρεσία.

Για πρώτη φορά εισάγεται το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε μονάδες οι οποίες πετυχαίνουν πάνω από το 80% τους στόχους που θα τίθενται κάθε φορά με το σύστημα αξιολόγησης.

Το συνολικό ύψος του κινήτρου αυτού υπολογίζεται ξεχωριστά ανά υπουργείο ή φορέα και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του μισθολογικού κόστους που κατέβαλαν κατά το προηγούμενο έτος.

Το κίνητρο καταβάλλεται σε υπαλλήλους που πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και αποτυπώνεται σε προσαύξηση κατά 10% στον ετήσιο βασικό μισθό τους, ενώ η προσαύξηση ανέρχεται στο 25% του μισθού, εάν πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.

Ειδικά για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε μονάδες που έχουν κύρια αρμοδιότητα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και τον προγραμματισμό και έλεγχο αντίστοιχων δαπανών καταβάλλεται Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων.

Το κίνητρο υπολογίζεται ανά υπουργείο ή φορέα και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 7% του συνολικού μισθολογικού κόστους του προηγούμενου έτους. Καταβάλλεται ως προσαύξηση κατά 15% του μηνιαίου βασικού μισθού σε όσους υπαλλήλους πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 90%.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

-Αν σήμερα ένας υπάλληλος Π.Ε. Του Δημοσίου έχει μισθό 1.700 ευρώ (μειτκά) και επιδόματα 1.250 ευρώ (μεικτά) καθώς υπηρετεί 35 χρόνια στο δημόσιο και είναι έγγαμος και έχει έτσι φτάσει σε υψηλό κλιμάκιο, παίρνει κάθε μήνα μισθό 2.920 ευρώ, με το νέο μισθολόγιο θα έχει μισθό 2.200 ευρώ (μειτκά), τα επιδόματά του δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν τα 220 ευρώ και έτσι δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 2.420 ευρώ (μειτκά), θα έχει δηλαδή μια απώλεια της τάξης των 500 ευρώ, περίπου 17%.

-Υπάλληλος ΥΠ.ΟΙΚ με υπηρεσία 14 έτη θα δεί το βασικό του μισθό να αυξάνεται από τα 1.103 στα 1.248 ευρώ (μεικτά), όμως τα επιδόματά του από τα 1.200 ευρώ (μειτκά) που είναι σήμερα θα πέσουν στα 124 ευρώ και έτσι θα έχει απώλεια 931 ευρώ (μειτκά). Ο μισθός του από τα 2.303 σήμερα θα πέσει στα 1.372 ευρώ (μεικτά).

-Υπάλληλος Υπ. Παιδείας με 14 έτη στο Δημόσιο και με μισθό σήμερα 1.305 ευρώ(μειτκά) θα δει τον βασικό να ανεβαίνει στα 1.588, τα επιδόματά του θα πέσουν από τα 280 ευρώ στα 159 ευρώ (μεικτά) και έτσι τελικά το σύνολο του μισθού του θα ανέβει από τα 1.585 ευρώ στα 1.747 ευρώ (μεικτά).

-Ένας υπάλληλος που σήμερα διορίζεται στο υπουργείο Παιδείας θα έχει μισθό 1.092 ευρώ, ενώ με το παλιό μισθολόγιο θα λάμβανε 1.311 ευρώ, έχει δηλαδή μια απώλεια της τάξης των 219 ευρώ (μεικτά).
Αντίστοιχα ένας υπάλληλος που προσελήφθη τώρα στο υπουργείο Οικονομικών αντί μισθού 2.076 ευρώ το μήνα (μεικτά) θα παίρνει με το νέο μισθολόγιο 1.092, θα έχει δηλαδή απώλειες 948 ευρώ (μεικτά) το μήνα

Κερδισμένοι και χαμένοι του ενιαίου μισθολογίου: Παραδείγματα

«Πριμ παραγωγικότητας»

Τα κίνητρα μπαίνουν για πρώτη φορά στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς θα επηρεάζουν τις απολαβές τους, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, που καταθέτει απόψε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Επίσης, μετά από πολλές δεκαετίες τελειώνουν τα δεκάδες ειδικά επιδόματα, κάτι που θα στοιχίσει ακριβά στα λεγόμενα «ρετιρέ» του δημοσίου, καθώς θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται ακόμη και περίπου κατά 50%.

Όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου, ο βασικός μισθός ορίζεται στα 780 ευρώ, ενώ ο ανώτατος κυμαίνεται περίπου στα 2.700 ευρώ και εξαρτάται, εκτός των άλλων, και από την επίτευξη προκαθορισμένων δημοσιονομικών στόχων, που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του «πριμ παραγωγικότητας».

Επισημαίνεται ότι για τους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες οι οποίες έχουν πετύχει πάνω από 80%, τους ποσοτικοποιημένους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το σύστημα αξιολόγησης, είναι δυνατή η καταβολή Κινήτρου Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) που όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του φορέα κατά το προηγούμενο έτος.

Το ΚΕΣ που καταβάλλεται στους υπαλλήλους μπορεί να ισούται με προσαύξηση μέχρι 10% του ετήσιου βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και 25% του βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.

Στους υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ που υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες που έχουν ως κύρια αρμοδιότητά τους την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΟΚΑ καθώς και τον προγραμματισμό και έλεγχο αντίστοιχων δαπανών καταβάλλεται το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), ενώ σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι υπηρεσιών που επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 90% καταβάλλεται προσαύξηση 15% του μηνιαίου βασικού τους μισθού.

Μισθολογικά κλιμάκια

Οι νέοι μισθοί διαμορφώνονται με βάση τα νέα μισθολογικά κλιμάκια τα οποία «δένουν» με τους έξι βαθμούς του νέου βαθμολογίου στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου ορίζει ότι ο εισαγωγικός μηνιαίος βασικός μισθός του Βαθμού ΣΤ της ΥΕ κατηγορίας προσωπικού ορίζεται σε 780 ευρώ.

Οι εισαγωγικοί μηνιαίοι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων κατηγοριών προσωπικού Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), καθορίζονται ως εξής: Για το βαθμό ΣΤ' οι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο μισθός θα είναι 858 ευρώ, για τους υπαλλήλους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 1037 ευρώ και για τους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα είναι στα 1092 ευρώ.

Οι βασικοί μισθοί των λοιπών βαθμών όλων των κατηγοριών διαμορφώνονται ως εξής:
·                     Του βαθμού Ε' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού ΣΤ΄ σε ποσοστό 10%
·                     Του βαθμού Δ' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Ε' σε ποσοστό 15%.
·                     Του βαθμού Γ' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Δ' σε ποσοστό 15%.
·                     Του βαθμού Β' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Γ' σε ποσοστό 20%.
·                     Του βαθμού Α' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Β' σε ποσοστό 10%.
Οι βασικοί μισθοί των Μισθολογικών Κλιμακίων των βαθμών διαμορφώνονται ως εξής:
·                     Του πρώτου Μισθολογικού Κλιμακίου κάθε βαθμού και κατηγορίας με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού αυτού κατά 2%.
·                     Του κάθε επόμενου Μισθολογικού Κλιμακίου με προσαύξηση του βασικού μισθού του προηγούμενου μισθολογικού κλιμακίου κατά 2%
ΕπιδόματαΜε το νέο μισθολόγιο διατηρούνται μόνο τέσσερα επιδόματα, τα εξής:
·                     Επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ)
·                     Απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100 ευρώ)
·                     Εορτών και Αδείας (1000 ευρώ)
·                     Οικογενειακή παροχή (50 ευρώ για το πρώτο παιδί)
Τα επιδόματα θέσης ευθύνης διαμορφώνονται ως εξής:
·                     Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων Διοίκησης (700 ευρώ)
·                     Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Διοίκησης (400 ευρώ)
·                     Προϊστάμενοι Τμημάτων Διοίκησης (250 ευρώ)
·                     Προϊστάμενοι Παιδικών Σταθμών (100 ευρώ).
Την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», συνυπογράφουν εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Παράλληλα, όπως αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή, γίνεται πιο εύκολη η σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων, καθώς αίρονται εμπόδια όπως η απαίτηση γνωμοδότησης του Συμβουλίου Επιθεώρησης Εργασίας.

Επιπλέον, καταργείται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία όροι που περιλαμβάνονται σε ατομικές, επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις εργασίας υπερισχύουν μόνο εάν είναι ευνοϊκότεροι για τους εργαζόμενους.

Διευκολύνεται η σύναψη ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης και σε εταιρείες που απασχολούν κάτω από 20 άτομα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα μπορεί να υπογραφεί από σωματείο, είτε από ένωση που εκπροσωπεί τα 2/3 των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα δημιουργίας επιχειρησιακού σωματείου και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 20 εργαζόμενους.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ.....ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ!!!!!

Ιερά πυρά κατά της φοροκαταιγίδας.



Τη συμπαράστασή της σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος. Χαρακτηρίζει μυθεύματα τα όσα λέγονται για την περιουσία της

Με εγκύκλιο που θα διανεμηθεί και θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς τις επόμενες ημέρες , οι Ιεράρχες  επικρίνουν την κυβέρνηση για την φορολογική της πολιτική και ζητά να μπει ένα τέλος στη συρρίκνωση των μεσαίων εισοδημάτων .
"Φτάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων. Φτάνουν πια οι στρατιές των ανέργων. Αναζητείστε τους φοροφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο".
Η Ιεραρχία δηλώνει τη συμπαράστασή της χωρίς "ιδιοτέλεια ή αλλότριες επιδιώξεις στους χαμηλόμισθους χαμηλοσυνταξιούχους τους ανέργους και τους απολυθέντες από τις δουλειές τους, τους αγανακτισμένους και τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας".
Και αφού χαρακτηρίζει εφιαλτική την κατάσταση που κυριαρχεί σημειώνει ότι δεν πρόκειται μόνο για οικονομική, αλλά για βαθύτατα ηθική και πνευματική κρίση, "αφού η κυριαρχία της αμαρτίας χωρίς μετάνοια είναι η αιτία παντός κακού σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και εποχή".
"Παραλήρημα άγνοιας" η αμύθητη περιουσία
Η Σύνοδος των Ιεραρχών, αναφέρεται στη συνέχεια στο κείμενό της, στο φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσει σε όλη την ελληνική επικράτεια και απαντώντας στους επικριτές της τονίζει: "το συνεχές παραλήρημα της άγνοιας και της μυθοπλασίας, σχετικά με τον αμύθητο πλούτο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η εκκλησία, "τον οποίο θα πρέπει να μοιράσει στον λαό", μας οδηγεί να δηλώσουμε ότι η εκκλησία θα δώσει ότι της απέμεινε όταν αυτή κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που αυτή γνωρίζει.
Σε μία κίνηση, μάλιστα, να δείξουν ότι η εκκλησία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της ελληνικής κοινωνίας, οι αρχιερείς καλούν τον λαό να σταθεί όρθιος: "Αδέλφια μας και παιδιά μας, η εκκλησία ως μητέρα δεν πρόκειται ποτέ να σας απογοητεύσει και να σας εγκαταλείψει. Αγρυπνεί. Συνεχώς θα προσφέρει και θα προσφέρεται έμπρακτα. Εστω και αν την αμφισβητούν. Σταθείτε κοντά της, στηριχθείτε σ' αυτήν κλείστε αυτιά σας στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και ακούστε το μήνυμα της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο, περισσότερο ανθρώπινο και κοινωνικό", τονίζει με έμφαση η Ιεραρχία. Συντάκτες της εγκυκλίου ήταν οι μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Ναυπάκτου Ιερόθεος και Δημητριάδος Ιγνάτιος.
Την Παρασκευή κατά τη σύγκληση της ιεραρχίας , εξελέγησαν δύο νέοι μητροπολίτες. Επίσκοπος  Χίου εξελέγη  ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης και Ζακύνθου ο Επίσκοπος Φωτικής Διονύσιος.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/iera_pyra_kata_ths_forokataigidas.1401569.html

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΑΜ ΤΟ.........ΣΠΙΤΙ!!!!!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ!!!!

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3434 δολάρια.




Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3492 δολάρια από το επίπεδο των 1,3396 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν αύξηση της απασχόλησης μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, δημιούργησαν θετικό κλίμα στις αγορές καθώς αναπτέρωσαν το ηθικό των επενδυτών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Υπό τις συνθήκες αυτές ένα μεγάλο μέρος της αγοράς στράφηκε σε πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις εγκαταλείποντας την «ασφάλεια» του αμερικανικού νομίσματος.

Θετικά επέδρασαν στο ευρώ οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ενίσχυση της ρευστότητας του συστήματος όπως επίσης και οι σημερινές δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ για την στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η κ. Μερκελ προέτρεψε τους ομολόγους της στην Ε.Ε να μην διστάσουν και να ενισχύσουν την κεφαλαιακή βάση των πιστωτικών ιδρυμάτων των χωρών τους προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πιθανές ζημίες από ανεπιθύμητες εξελίξεις. Αντιθέτως το κλίμα αυτό επηρέασε αρνητικά τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί πτώση των τιμών και άνοδος των αποδόσεων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς υποχώρησε ελαφρώς στο 16,04% από 16,21% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να περιορίζεται ελαφρώς στο 18,02% από 18,07% χθες έναντι 1,98% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν μικρή άνοδο. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,01% από 2,08%, στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε στο 1,93% από 1,91%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,76% από 1,75%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,55% από 1,53%, ενώ ο μήνας παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,36% .

 

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!

Συγκεκριμένα, 898.643 συνταξιούχοι κύριας και επικουρικής σύνταξης απεγράφησαν από τις τράπεζες, ενώ 109.421 δεν προσήλθαν να απογραφούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.
Η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, και έληξε τυπικά στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ προκειμένου να διευκολύνει τους αμελείς συνταξιούχους παρέτεινε άτυπα την προθεσμία μέχρι και σήμερα Παρασκευή, οπότε και θα συλλέξει οριστικά τους καταλόγους των απογραφέντων από τις τράπεζες.
"Στους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης", δηλώνει με έμφαση ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
"Αν κάποιοι ήταν απλά αμελείς τότε μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα να απογραφούν και μόνο τότε θα τους καταβληθεί η σύνταξη και θα συνεχίσουν να πληρώνονται.
Έρευνες κατόπιν εορτής
Το ΙΚΑ θα διερευνήσει τις περιπτώσεις των αναπόγραφων συνταξιούχων και για όσους αποδειχτεί ότι εισέπρατταν παράνομα θα απαιτηθούν τα ποσά αυτά από τους ίδιους ή τους κληρονόμους τους σε βάθος δεκαετίας, ενώ θα κινηθούν και οι ποινικές διαδικασίες", τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος και καταλήγει:
"Αν αποδειχθεί ότι ο αριθμός των ατόμων που έπαιρναν σύνταξη χωρίς να δικαιούνται, είναι ο αντίστοιχος με τον αριθμό όσων δεν πήγαν να απογραφούν, τούτο σημαίνει ότι το ΙΚΑ έχει ετήσια απώλεια 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε βάθος δεκαετίας υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ".
Το ποσόν στην περίπτωση αυτή είναι πολύ μεγάλο, αν υπολογιστεί ότι σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το ετήσιο έλλειμμα του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους το 0,1% του ΑΕΠ, ή περίπου 200 εκατ. ευρώ και να αγγίξει το 2050 το 0,7% του ΑΕΠ ή 1,15 δισ. ευρώ.
Υπό την πίεση του μεσοπρόθεσμου
Επίσης το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υποχρέωση, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου, για την εξοικονόμηση ποσού 6,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,5 δισ.ευρώ αφορούν περικοπές δαπανών σε συντάξεις επιδόματα και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.
Η αντίστοιχη απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ είχε καταγράψει 8.000 (σε σύνολο 810.000) συνταξιούχους του Οργανισμού οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν. Η ζημιά για τον Οργανισμό είχε εκτιμηθεί στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως.
Στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου, το υπουργείο Εργασίας υποχρεούται να εξοικονομήσει 6,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,5 δισ. ευρώ αφορούν περικοπές δαπανών σε συντάξεις επιδόματα και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείο, εντός των επόμενων ημερών να δώσει εντολή για απογραφή σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.
http://news247.gr/oikonomia/ergasia/stoys_109_000_oi_syntaksiouxoi_-_fantasmata.1401028.html

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.......

Ελέγχει …τους ελεγκτές το ΣΔΟΕ.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δεν εμπιστεύεται τους ελεγκτές του το ΣΔΟΕ και με ένα τεράστιο ηλεκτρονικό μάτι από τις κεντρικές υπηρεσίες θα τους παρακολουθεί όταν θα κάνουν φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Από την 1η Νοεμβρίου οι 750 ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα...
έχουν πάντα μαζί τους όταν πηγαίνουν για έλεγχο φορολογούμενων ένα laptop.

Στη διάρκεια του ελέγχου το laptop του κάθε ελεγκτή θα είναι συνδεδεμένο με ένα κεντρικό computer στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΣΔΟΕ , όπου εκεί άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι θα παρακολουθούν τη διαδικασία του ελέγχου και θα καταγράφουν τα στοιχεία του ελέγχου που γίνονται.

Όπως αποκάλυψε στον Κώστα Χαρδαβέλλα ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ κ. Νίκος Λέκκας η παρακολούθηση των ελέγχων θα γίνεται ως εξής:

«Δίνουμε κάθε πρωί στον κάθε ελεγκτή ένα συγκεκριμένο σχέδιο ελέγχου μιας επιχείρησης. Δηλαδή του λέμε και εγγράφως: θα πας στην τάδε επιχείρηση και θα κάνεις τις τάδε εισηγητικές επαληθεύσεις. Ούτε μια λιγότερο, ούτε μια περισσότερο. Παίρνει λοιπόν το laptop , πάει στην επιχείρηση και πριν αρχίσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων στα βιβλία, στα τιμολόγια κλπ , συνδέει το laptop με έναν κεντρικό server στην Υπηρεσία , όπου καταγράφονται όλα τα στοιχεία του ελέγχου και οι διαπιστώσεις του ελεγκτή. Έτσι αποκλείουμε τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και τις όποιες παράνομες συμφωνίες μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων. Ελέγχουμε τους ελεγκτές. Αυτό επιχειρησιακά θα ξεκινήσει από 01/11 με συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τις περιφερειακές διευθύνσεις Αττικής , Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή το 70% του ελεγκτικού προσωπικού. Το ΣΔΟΕ έχει 750 ελεγκτές. Από το Φλεβάρη του 2012 θα μπουν όλες επιχειρησιακά οι περιφέρειες. Τελειώνοντας ο ελεγκτής θα παραδώσει σημείωμα στον φορολογούμενο , μόλις περαιωθεί ο έλεγχος ηλεκτρονικά και θα τον ενημερώνει για τυχόν παραβάσεις που διαπιστώθηκαν. Όσον αφορά τα εικονικά τιμολόγια, το ΣΔΟΕ έχει διαπιστώσει 434.000 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 3 δισ. 400 εκατομμυρίων ευρώ . Από τις 9 Οκτώβρη θα παίρνουμε από τους λήπτες αντίγραφα των εικονικών αυτών τιμολογίων για να εντοπίσουμε τους εκδότες τους και να τιμωρηθούν».
newsbomb.gr

ΘΡΥΛΟΣ!!!!!

"Ολυμπιακός, ένας μύθος και οι ήρωες του"

Εκτενές αφιέρωμα στην ιστορία του Ολυμπιακού φιλοξενεί η γαλλική έκδοση της ιστοσελίδας της FIFA. Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο προσωνύμιο του συλλόγου "Θρύλος" αλλά και στην ιστορία των πρωταθλητών.
"Αρκετοί σύλλογοι και εθνικές ομάδες έχουν πάρει τα προσωνύμιά τους από το χρώμα της εμφάνισής τους, την ιστορία της χώρας ή την προέλευση της ομάδας. Το προσωνύμιο του Ολυμπιακού είναι τελείως διαφορετικό:

'Θρύλος' Προέρχεται από τους τίτλους που έχει ο σύλλογος. Μπορεί να ακούγεται αλαζονικό, όμως επιβεβαιώνεται από τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα", τονίζεται στον πρόλογο.

Ακολούθως στο αφιέρωμα της ιστοσελίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, γίνεται αναφορά στο έτος ίδρυσης του Ολυμπιακού, την προέλευση του ονόματος αλλα και στους αδερφούς Ανδριανόπουλους για τους οποίους γίνεται ειδική μνεία.
Επίσης, καταγράφονται τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός μεταπολεμικά, η νίκη κόντρα στη Σάντος του Πελέ, αλλά και τα  επτά διαδοχικά πρωταθλήματα (1997-2003).



Από τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από τον Πειραιά αναφέρονται οι Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Ρόμενταλ, Καρεμπέ αλλά και οι Μπλαχίν και Ζίκο.

Μάλιστα φιλοξενείται και δήλωση του Κριστιάν Καρεμπέ. "Οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο. Είναι αληθινοί οπαδοί.  Λατρεύουν το παιχνίδι και ενθαρρύνουν την ομάδα τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ακόμη και αν κάποιες φορές κυριεύονται από το πάθος τους".

Τέλος, στον επίλογο του αφιερώματος γίνεται αναφορά στο "Καραϊσκάκη", από το 1895 όπου κατασκευάστηκε αρχικά ως ποδηλατοδρόμιο, μέχρι τα τελευταία χρόνια όπου έγινε η ανακατασκευή του.

http://www.sport24.gr/football/Kosmos/olympiakos_enas_muthos_kai_oi_hrwes_toy.1401174.html