Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Nέα δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Καθημερινή.



Δημοσκόπηση Public Issue: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 28%, ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 15%
Βουλή με εκπροσώπηση από οκτώ κόμματα προκύπτει μετά από δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα
τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής και τα αποτελέσματα της είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 28%
Νέα Δημοκρατία 24%
ΠΑΣΟΚ 15%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
ΔΗΜΑΡ 7%
ΚΚΕ 5%
Χρυσή Αυγή 4,5
Δημιουργία Ξανά 3%
ΑvantiPopoloGR

.Ο ερασιτέχνης Παπούλιας: Ποιός θα τολμήσει να μιλήσει ξανά με την Αθήνα;


karolos-papoulias-evzonoiΗ προεδρία της Δημοκρατίας υπονόμευσε απόψε έναν από τους απαράβατους όρους της διεθνούς διπλωματίας. Διέρρευσε μια εμπιστευτική συνομιλία με αρχηγό άλλου κράτους. Δεν κρίνουμε την ουσία των υποτιθέμενων συζητήσεων μεταξύ Παπούλια και Μέρκελ που αμφισβητούνται από το Βερολίνο. Κρίνουμε τους χειρισμούς του Προέδρου της Ελλάδας.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα όπου η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή, ο ανώτατος άρχων διέκοψε ουσιαστικά οποιαδήποτε επαφή με τους εταίρους μας. Κανείς αρχηγός κράτους δεν μπορεί πια να συνομιλήσει ουσιαστικά με την Αθήνα, να ανταλλάξει χρήσιμες απόψεις, off the record, για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Κανείς δεν θα τολμήσει να σηκώσει το τηλέφωνο για να σχηματίσει το +30 γιατί θα φοβάται ότι η συνομιλία του θα γίνει πρωτοσέλιδο.
Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις προθέσεις του κ. Παπούλια. Ελπίζουμε ότι απλά ήταν ένας ερασιτεχνικός χειρισμός.  

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19065:o-erasitexnis-papoylias-poios-tha-tolmisei-na-milisei-ksana-me-tin-athina&catid=107:2012-04-19-15-42-23&Itemid=161

ΚΑΙ ΤΩΝ.....ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!!!!!!

Γερμανικός Τύπος: "Η Ελλάδα ο τάφος της πολιτικής της Α.Μέρκελ"!!!!!




Εκτός από αλαζονεία το χθεσινό απίστευτο αίτημα  της Γερμανίδας καγκελάριου Α.Μέρκελ προς τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έδειξε και κάτι άλλο: Την απόλυτη αδυναμία της Γερμανίας να εκβιάσει ελληνική έξοδο από το ευρώ.
Μια αδυναμία που την οδηγεί σε «ψυχολογικές επιχειρήσεις» του τύπου «κάντε δημοψήφισμα για το αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ», τις οποίες μάλιστα τις διαψεύδει εν συνεχεία με περίσσιο θράσος, αλλά και αυτό στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών είναι: Δημιουργείται σύγχυση η οποία είναι υπέρ των δυνάμεων του Μνημονίου, θεωρούν στο Βερολίνο.
Και όλα αυτά εν όψει της έλευσης στην εξουσία αντιμνημονιακών δυνάμεων, οπότε και θα συμβεί για πρώτη φορά το αδιανόητο για τους Γερμανούς: Κάποιος θα τους βάλει στη θέση τους και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν, αφού οι ανοησίες περί «αποβολής της εξόδου από το ευρώ» είναι καλές να χρησιμοποιούνται από τους εγχώριους κεκράχτες των «μεγάλων» ΜΜΕ που βιώνουν λάθρα εντός του pay-roll της τρόϊκας και των «μαύρων ταμείων» του ΔΝΤ στην Αθήνα, (κάποια στιγμή θα ανοίξουμε αυτό τον φάκελο), αλλά απλά δεν ισχύουν.
Κανείς δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, αν η Ελλάδα δεν θέλει να βγει από την ευρωζώνη και αυτό το ξέρουν καλά. Ακόμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το «υπέρτατο όπλο», η ΕΚΤ και παύσει να εγγυάται τα ελληνικά δάνεια, ακόμα και τότε οι πρώτοι που θα πληγούν ως αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας είναι η ίδια η … ΕΚΤ που έχει εγγυηθεί δάνεια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και εν συνεχεία οι τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης οι οποίες δεν θα εισπράξουν τα λεφτά τους.
Κατά τα λοιπά η Ελλάδα θα είναι μία χώρα ΕΝΤΟΣ ευρώ που θα έχει κηρύξει πτώχευση (ΗΔΗ έχει κηρύξει πτώχευση και τεχνικά από τις 12 Μαρτίου 2012 που ίσχυσε το PSI) και θα κινείται αυστηρά με τα ευρώ που της αναλογούν, χωρίς δυνατότητα δανείων από τις χώρες της ευρωζώνης.
Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές, αλλά εν πάση περιπτώσει η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ούτε να την αποβάλει, ούτε νε την εκδιώξει, ούτε να την αναγκάσει να φύγει. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσαμε σα … να πυροβολούσε τα πόδια της: Ελληνική ευρωέξοδος ίσον καταστροφή της ευρωζώνης.
Η Α.Μέρκελ όλα αυτά τα ξέρει. Και αναλώνεται σε ανόητες και αλαζονικές «ψυχολογικές επιχειρήσεις» μπας και βοηθήσει τους εγχώριους συνεργάτες της, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΣΥ κλπ να κερδίσουν τις εκλογές.
Μάταιος κόπος: Ήδη η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα στοιχηματίζει υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και συνολικής ενίσχυσης των αντιμνημονιακών…
Συν το γεγονός ότι η «ελληνική ήττα» της Ε.Μέρκελ θα έχει για την Γερμανία τα ίδια αποτελέσματα που είχε η, σχεδόν,  επί δύο μήνες αντίσταση των Ελλήνων σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη στον Β’Π.Π.: Αυτοί οι δύο μήνες έλειψαν τραγικά στον Χίτλερ στην εκστρατεία στην Ρωσία. Όταν έφτασε στις πύλες της Μόσχας, είχε φτάσει ο βαρύς χειμώνας που θέρισε τις γερμανικές στρατιές με την λινές στολές…
Η Berliner Zeitung, με αφορμή την «ελληνική περίπτωση» γράφει σήμερα άρθρο με τίτλο «Η Μέρκελ μπαίνει στο περιθώριο διεθνώς. Η Ελλάδα αποδεικνύεται ο τάφος της πολιτικής της»…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι απάντησε ο Πικραμμένος σε Μέρκελ για το δημοψήφισμα....




Τη σημαντικότητα της εντατικής προετοιμασίας για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ενώ θεωρεί το θέμα Μέρκελ και δημοψήφισμα "λήξαν". Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε


Μια ημέρα μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το τηλεφώνημα της Άγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο οποίο η ίδια φέρεται να του πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επιχείρησε να κατευνάσει το κλίμα με δήλωση του.
"Το θέμα εξαντλήθηκε την Παρασκευή και αυτό που είναι σημαντικό είναι να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι στη Σύνοδο Κορυφής" δήλωσε ο κ. Πικραμμένος.
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Κάρολο Παπούλια πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος - παράλληλα με τις εκλογές - για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.
"Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς", δήλωσε η εκπρόσωπος στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ωστόσο, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμεναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.
Το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου είχε ως εξής:
"Η Άνγκελα Μέρκελ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη".
Το θέμα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ti_apanthse_o_pikrammenos_se_merkel_gia_to_dhmopshfisma.1782163.html

Σ' ΑΥΤΗΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ......ΚΥΒΕΡΝΑ!!!!!!! ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ....!!!!!


Η Μέρκελ ένωσε τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον της.....

Η Μέρκελ ένωσε τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον της : Άλλαξε το προεκλογικό σκηνικό στην Ελλάδα μετά την τουλάχιστον ατυχή και αδιάκριτη παρέμβαση του Βερολίνου στα ελληνικά πολιτικά πράγματα με τις «σκέψεις» της Άνγκελα Μέρκελ

Άλλαξε το προεκλογικό σκηνικό στην Ελλάδα μετά την τουλάχιστον ατυχή και αδιάκριτη παρέμβαση του Βερολίνου στα ελληνικά πολιτικά πράγματα με τις «σκέψεις» της Άνγκελα Μέρκελ περί δημοψηφίσματος.

Όμως στη συνάντηση των G8 οι Ομπάμα και Ολάντ δήλωσαν ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αναμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Ανάμεσα στις δύο αυτές εξελίξεις η χώρα εισήλθε και επίσημα από το Σάββατο 19 Μαΐου σε προεκλογικό κλίμα με την θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Έντονες αντιδράσεις για την ανοίκεια παρέμβαση Μέρκελ

Για πρώτη ίσως φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία όλα τα κόμματα, Δεξιάς και Αριστεράς συμφώνησαν πως οι «σκέψεις» Μέρκελ αποτελούν ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και πως θέτουν την χώρα προ ενός ωμού εκβιασμού.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων έχουν ως εξής:

Σχετικά με την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ περί δημοψηφίσματος μαζί με τις εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ. Επιλογή, που, άλλωστε, υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες. Δικαιούται, όμως, ο ελληνικός λαός το σεβασμό των εταίρων του. Η πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό, είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».

«Η κυρία Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα -προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με τη στάση τους και τις επιστολές τους. Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση. Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών. Ζήτημα δημοψηφίσματος συνεπώς δεν τίθεται. Ο σεβασμός στη συνταγματική τάξη και τους λαούς όλων των κρατών-μελών είναι θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει την πρόταση περί δημοψηφίσματος: «Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα “ευρώ ή δραχμή”. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του “ευρωμονόδρομου” και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ. Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους».

«Η κυρία Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους έλληνες πολίτες. Αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές. Η κυρία Μέρκελ οφείλει να αντιληφθεί ότι το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης αλλάζει. Οι έλληνες πολίτες στις εκλογές του Ιουνίου θα ψηφίσουν για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας» ήταν το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς.




Zougla.gr

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κάποιος να την μαζέψει: Νομίζει ότι απευθύνεται στο Παλατινάτο & ζήτησε ευρω-δημοψήφισμα!


 Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοσψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμανική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση του περί του "αιτήματος δημοψηφίσματος" από την Α.Μέρκελ ισχύει 100%.
Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ!
Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις!
Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές αυτές είναι ανακριβείς"!
Βέβαια το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφεραν κατηγορηματικά ότι "ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στην οποία ανακοίνωση έγινε ξεκάθαρη αναφορά στην πρόταση" της κ. Μέρκελ για δημοψήφισμα.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Αρχικό κείμενο): Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την Παρασκευή στην πιο απίστευτη και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από την εποχή της βαυαροκρατίας! Για να εισπράξει βέβαια, όχι άρνηση, αλλά ούτε καν απάντηση από την πρόεδρο του ΣτΕ, Π.Πικραμμένο!
Είναι σαφές ότι νομίζει πως έχει να κάνει με το κρατίδιο του Παλατινάτου ή την Ρηνανία-Βεστφαλία για να ζητά τέτοια πράγματα. Έτσι δικαιώνει βέβαια και τον Γ.Παπανδρέου!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα η Μέρκελ «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη».
Ο κ. Τσιόδρας στην ανακοίνωσή του ωστόσο προσθέτει: «Είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Εκτός αυτού η κα Μέρκελ  επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης. Τέλος ανέφερε στον κ. Παπούλια πως «η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο».
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης'"

Πραγματικά ούτε παραγγελία να είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιστολή. Κονιορτοποιήθηκαν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις από την αισχρή παρέμβαση της Α.Μέρκελ και εμφανίζονται τώρα σαν τσιράκια της Γερμανίδας καγκελάριου. Η πολιτική του τρόμου έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Πάντα έτσι την πατάνε οι Γερμανοί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ZOYGLA.GR: ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.




http://www.zougla.gr/politiki/article/to-8riler-sinexizete

ΟΛΟΙ.......ΜΕΣΑ!!!!!


ΝΔ σε νευρική κρίση - Ποιοι "λάκισαν" από την "πανστρατιά" - Δημοσκόπηση Marc; Χα!

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται στη ΝΔ, καθώς ο Γ.Καρατζαφέρης "γύρισε την πλάτη" στο κόμμα αφού δεν έγιναν δεκτοί οι όροι του για "πακέτο" βουλευτών σε εκλόγιμη θέση, ο Σ.Μάνος αρνείται να ακολουθήσει τη Ν.Μπακογιάννη, έχοντας κατά βάση "ιδεολογικές διαφορές", αλλά και διαφορές "αισθητικής" με τη ΝΔ.
Επίσης η επικείμενη επισημοποίηση έλευσης της Ντόρας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των "σαμαρικών" αλλά και των "καραμανλικών" στελεχών και βουλευτών που θεωρούν ότι η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έρχεται περισσότερο διατεθειμένη για "τον δεύτερο γύρο" κατάληψης της εξουσίας, παρά για να βοηθήσει τη ΝΔ να κερδίσει.
Το μόνο βέβαιο κέρδος των ημερών, είναι ο καταδικασμένος και παυθείς από την θέση του περιφερειάρχη, Παναγιώτης Ψωμιάδης που είχε απομακρυνθεί από το κόμμα όταν το ίδιο το κόμμα "πάγωσε" τις σχέσεις μαζί του΄λόγω της προσωπικής του περιπέτειας. Ο Π.Ψωμιάδης, πάντως, θεωρείται το "αντίπαλο δέος" στον Π.Καμμένο στη Βόρεια Ελλάδα.
Την στιγμή όμως που αρκετά στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΛΑΟΣ, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Π.Καμμένο για να ενισχύσουν τους Ανεξάρτητους για τελείως διαφορετικούς λόγους: Οι πρώτοι γιατί δεν θέλουν "ούτε να μυρίσουν" τη Ντόρα, οι δεύτεροι γιατί θέλουν ένα πιο σίγουρο πολιτικό μέλλον από αυτό που δείχνει να υπόσχεται το κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη. Όπως π.χ. ο Α.Πλεύρης ή ο Κ.Βελόπουλος που είναι θέμα χρόνου να "αποχαιρετήσουν".
Το αστείο είναι ότι στην δημοσκόπηση της Marc (η οποία βέβαια απέχει πολύ από το να δίνει προβλέπει επιτυχημένες προβλέψεις και αυτό το είχαμε σημειώσει και πριν από τις 6 Μαΐου) καταγράφεται μία υπερσυσπείρωση των οπαδών των παραπάνω (Γ.Καρατζαφέρη, Σ.Μάνου, Ν.Μπακογιάννη) στη ΝΔ, χωρίς καν να έχουν πάει στη ΝΔ!
Οι αντιδράσεις για τη Ν.Μπακογιάννη εντοπίζονται και στις εκλόγιμες θέσεις που θέλει να βάλει 5 πρώην βουλευτές και στελέχη της, τα οποία βέβαια θα "εξορίσουν" από τις εκλόγιμες θέσεις ισάριθμους εκλεγμένους βουλευτές της ΝΔ, αφού οι νέες εκλογές γίνονται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης! 
Σε ό,τι αφορά την δημοσκόπηση της MARC που υπερπροβλήθηκε από τα ελεγχόμενα από τους "μνημονιακούς" ΜΜΕ, ας δούμε την εγκυρότητα των προβλέψεων της στην τελευταία δημοσιευμένη δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και πιο συγκεκριμένα σε αυτή που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 18-04-2012:
Με αναγωγή των αναποφάσιστων τότε έδινε: Νέα Δημοκρατία 22,3%, ΠΑΣΟΚ 17,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, ΚΚΕ 9,7%, Δημοκρατική Αριστερά 8,6%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΛΑΟΣ 3,9%,Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% και  Δημοκρατική Συμμαχία 3%.
Δηλαδή προέβλεπε δεκακομματική Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 9,8% και το ΠΑΣΟΚ στο 17,8% και βέβαια τη ΝΔ στο 22,3%, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ στο 8,6% και την Χρυσή Αυγή στο 5,7%. Aυτό λέγεται "επιτυχημένη πρόβλεψη";
Τώρα με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% και το ΠΑΣΟΚ 14,9%. Αν κάνουμε ουσιαστική σύγκριση στα τότε ποσοστά που έδινε η Marc για τον ΣΥΡΙΖΑ και στα τωρινά σε σχέση με το πραγματικό αποτελέσμα του 17% που έλαβε στις 6 Μαΐου, πολύ φοβούμαστε ότι δύσκολα θα σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 30%...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Πόσο μειώνονται οι συντάξεις από τις 22 Μαΐου.




Περικοπές θα υπάρξουν και στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, με τη μείωση να φτάνει το 12% για το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό

Περικοπές θα υπάρξουν και στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, με τη μείωση να φτάνει το 12% για το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Από τη σύνταξη του Ιουνίου που θα καταβληθεί στις 22 Μαΐου, αρχίζει ο νέος γύρων μειώσεων στις συντάξεις του ΙΚΑ.

Οι αναδρομικές περικοπές που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο, θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιούνίου μέχρι και τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.

Χθες, Πέμπτη, η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ απέστειλε εγκύκλιο με την οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών για την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά τις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, η μείωση ανέρχεται στο 12% για το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

Οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται:

- Μέχρι 250 ευρώ κατά 10% στο συνολικό ποσό. Η σύνταξη μετά τη μείωση δεν θα υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.

- Από 250,01 έως 300 ευρώ, κατά 15% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.

- Από 300,01 ευρώ και πάνω, κατά 20% στο συνολικό ποσό. Μετά τη μείωση, η σύνταξη δεν θα υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα ότι από τις μειώσεις εξαιρούνται:

- Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λάμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας.

- Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βιαίων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.

- Οι συνταξιούχοι του άρθρου 5 του Ν. 3232/2004.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231196455

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ



     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   Ερμούπολη    12 / 5 / 2012
         ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

         ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ



Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες και κατοίκους της Σύρου, αλλά και τους γιατρούς και κάθε Επαγγελματία Υγείας, για μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο 19 Μαίου από ώρα 9:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.
Πιο συγκεκριμένα οι δερματολόγοι ιατροί της  3η Δερματολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α «Ανδρέας Συγγρός» με επικεφαλής τον διευθυντή της, Καθηγητή κ. Α. Πετρίδη, έχουν προγραμματίσει την ετήσια Δερματολογική τους Συνάντηση στη Σύρο, με θέμα:
Ήλιος - Καρκίνος του Δέρματος -  Προστασία .
Οι εξαίρετοι ιατροί από το προαναφερόμενο νοσοκομείο, σε συνεργασία με τη δερματολόγο του Νοσοκομείου Σύρου, και τους δύο ιδιώτες δερματολόγους του νησιού, θα εξετάσουν δωρεάν όσους κατοίκους το επιθυμούν για σπίλους και άλλες δερματολογικές αλλοιώσεις που συνδέονται με τον καρκίνο του δέρματος, όπως είναι το μελάνωμα.
Στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσουν τρία μικρά ιατρεία όπου θα δοθεί έμφαση στην δερματολογική εξέταση των κατοίκων, στη διάγνωση και αντιμετώπιση προκαρκινικών βλαβών και καρκίνων του δέρματος και στην εκπαίδευση για αυτοεξέταση με σκοπό πρώιμη ανίχνευση προκαρκινικών βλαβών του δέρματος και ειδικότερα του μελανώματος.
Ακολούθως μετά την εξέταση των κατοίκων (09:00-11:30) στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις για το ρόλο της ηλιακής ακτινοβολίας στον καρκίνο του δέρματος και στα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται.
Η επιστημονική αυτή εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων.




Η Επιτροπή Υγείας
Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ! ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ «ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ» ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!



pagalos-koimatai

Νέο παραλήρημα του... ογκόλιθου της πολιτικής, ο οποίος στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσε και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αργόσχολους και φοροφυγάδες!
Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως λέει ψέματα, ενώ έκανε λόγο για «Άγιο Βασίλη, καλή μάγισσα και άλλα παραμύθια, τα οποία μαθαίνουν τα μικρά παιδιά όταν είναι στο νηπιαγωγείο».
Επιπλέον, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είπε για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βιάζεται για τις εκλογές, γιατί φοβάται μην αλλάξει το ρεύμα, μην αποκαλυφθεί».
Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι, αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει τόσο υπερόπτες με ποσοστό 16%, όταν φθάσουν στο 25% μπορεί να αρχίσουν τις εκτελέσεις!
«Είναι αυτοκτονία να διώχνεις τον Βενιζέλο, από τη στιγμή που "οι Μπολσεβίκοι ενισχύουν τον Κεμάλ". Αν εφαρμοστούν αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας - τα ασυνάρτητα και αυθαίρετα- πάμε σε οικονομική καταστροφή που θα μας πάει 30-40 χρόνια πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.
http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1604:----l--r--&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!!


Βενιζέλος: Είμαστε η υπεύθυνη κεντροαριστερά, αλλάζουμε τα αρνητικά του Μνημονίου.


Την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλος στην κοινοβουλευτική ομάδα. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του.
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Κυβέρνηση «με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά», η οποία θα εφαρμόσει την πολιτική «κρατάμε όλα τα θετικά» του Μνημονίου και «αλλάζουμε όλα τ’ αρνητικά» και με εκλογική στρατηγική την ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Κήρυξε διπλή πανστρατιά για την εκλογική αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και την ταυτόχρονη αναγέννησή του. Επανέλαβε πώς «είμαστε ανοιχτοί για άμεσο, ισότιμο, ανοιχτό και απροκατάληπτο διάλογο και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται με αξιοπιστία στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Ανοίγουμε μέτωπο με την Δεξιά που οδήγησε την χώρα στις εκλογές με την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας, ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα την δημαγωγία και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται ως αριστερός και προοδευτικός».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην περίοδο των διευρευνητικών εντολών, υποστήριξε πως «η διαδικασία αυτή, το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ως η κατ’ εξοχήν δύναμη της ευθύνης και σταθερότητας», ενώ με έμφαση αναφέρθηκε και στην πρόταση του κ. Τσίπρα για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Γ. Αρσένη, τονίζοντας: «Κάποιοι κατέθεσαν στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας ως πρόταση με θεσμικά χαρακτηριστικά ένα κομματικό ρουσφέτι, ένα κομματικό αντάλλαγμα. Αυτό ήταν μια προσβολή για τα άλλα κόμματα, για την διαδικασία, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
 Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι με τις εκλογές «χάνουμε χρόνο! Αυτή η διαδικασία είναι απώλεια ιστορικού χρόνου για την πατρίδα, για την οικονομία, για τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους νέους μας», διότι «δυστυχώς κάποιες πολιτικές δυνάμεις που έπρεπε να φερθούν υπεύθυνα δεν φέρθηκαν υπεύθυνα, δεν θέλησαν να αναλάβουν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα».

Κύριος στόχος της προεκλογικής εκστρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ
Κατηγόρησε εκ νέου, χωρίς να τον μνημονεύει τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων «ο φόβος μπροστά στην ανάληψη της ευθύνης συμβαδίζει με την πρόωρη αλαζονεία». Για «ευρωπαϊκό μικρομεγαλισμό» καθώς «ψαχουλεύουν τώρα το ευρωπαϊκό φαινόμενο νομίζοντας ότι το γνωρίζουν ή ότι το κατανοούν». «Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα παλέψουν στα φαντασιακά «μαρμαρένια αλώνια» κατευθείαν με την κα Merkel ή με όποιον άλλον εκφράζει τη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, ζουν απλώς ένα μικρό όνειρο, τίποτε περισσότερο. Δεν είναι αυτό η ευρωπαϊκή πραγματικότητα».
Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Εμείς λοιπόν πηγαίνουμε σε εκλογές προτείνοντας στους Έλληνες πολίτες την επομένη των εκλογών, μια κυβέρνηση της υπεύθυνης Κεντροαριστεράς, μια κυβέρνηση με κορμό τη υπεύθυνη Κεντροαριστερά.  Ανοίγουμε μέτωπο με τη Δεξιά βεβαίως, που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές, αιχμαλωτισμένη στην ψευδαίσθηση της δήθεν κομματικής αυτοδυναμίας. Τήρησε επί καιρώ, επί δυόμισι χρόνια, μια ανεύθυνη και αντιφατική στάση σε σχέση με τη διαχείριση της εθνικής κρίσης. Τοποθετήθηκε απέναντι στα πράγματα χωρίς ίχνος αυτοκριτική, χωρίς συνείδηση ευθύνης και τροφοδότησε με τη στάση της όλο αυτό το διάστημα τη δημαγωγία και τον τυχοδιωκτισμό, θύμα του οποίου σε μεγάλο βαθμό έπεσε και η ίδια. Ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της Ακροδεξιάς, της ακραίας και γραφικής φιλοναζιστικής».
Δεν άφησε εκτός στόχευση ούτε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας χωρίς να μνημονεύσει το κόμμα, ότι «έχουμε και άλλη εκδοχή της Ακροδεξιάς, η οποία φάνηκε απολύτως ανεύθυνη και απαράσκευη στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και των διαβουλεύσεων. Και βέβαια, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα, τη δημαγωγία και το λαϊκισμό που εμφανίζεται ως δήθεν αριστερός ή προοδευτικός. Δεν είναι Κεντροαριστερά το παιχνίδι με τη φωτιά. Δεν είναι προοδευτική στάση το εμπόριο ψευδαισθήσεων. Δεν είναι πατριωτική και υπεύθυνη στάση να δοκιμάσουμε τα ακραία όρια αντοχής της χώρας για λόγους εκλογικούς, για λόγους μικροκομματικούς, επειδή ζούμε τον οίστρο μιας εκλογικής επιτυχίας, η οποία όμως τοποθετείται σ’ ένα άλλο πλαίσιο, σ’ ένα άλλο κομματικό σύστημα, σε άλλο συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων».
 Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε σε όλα τα σημεία την προηγούμενη πολιτική του ως υπουργού Οικονομικών και διαπραγματευτή εκ μέρους της χώρας με τους διεθνείς εταίρους, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Αυτά που προτείνουμε, είναι τα μόνα συγκεκριμένα, τα μόνα υπεύθυνα, τα μόνα εφικτά και τα πιο διεκδικητικά. Μόνο για λόγους πολιτικής γενναιοδωρίας και εθνικής ευθύνης δεχόμαστε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση, για απαγκίστρωση και όλα αυτά. Είναι αστεία κατά βάθος όλα αυτά. Διότι Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Δανειακή σύμβαση σημαίνει διαρκής αξιολόγηση, αναθεώρηση, διαπραγμάτευση. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει διαπραγμάτευση, τι σημαίνει Ευρώπη, μπορεί να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, επειδή δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διαρκής διαπραγμάτευση. Και επαναλαμβάνω ότι δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν, γιατί κάναμε και έκανα προσωπικά τη σκληρότερη διαπραγμάτευση».
Τέλος, έθεσε ως «στόχο σε κάθε Περιφέρεια, αρχής γενομένης από τις 20 Περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται σε αυτή τη θνησιγενή Βουλή, να μην υπάρχει περιφέρεια στην επόμενη Βουλή που το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει βουλευτή. Έχουμε στόχο σε όλες τις μονοεδρικές, σε όλες τις διεδρικές, σε όλες τις τετραδικές».

Και χτύπημα κάτω από τη μέση, από τον Πάγκαλο...
Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να επανεκκινήσει για τη νίκη το ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε σήμερα επίθεση από τον έτερο, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.Είπε πως «το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη θα ξανακερδίσει εκλογές στο μέλλον, αλλά με άλλον αρχηγό»...

http://www.eklogika.gr/news/9562

Νέα δημοσκόπηση VPRC: ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΝΔ 14,2% !


Eξαιρετικά αρνητικά για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στο διάστημα από 10 έως 14 Μαΐου από τη εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC (την "πρωταθλήτρια" των προηγούμενων εκλογών αφού με εξαίρεση της ΝΔ που την έδινε αρκετά υψηλότερα (22%) από το τελικό της ποσοστό στα άλλα κόμματα γενικά "έπεσε μέσα".
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα», είναι χωρίς αναγωγή, με ποσοστό αναποφάσιστων 17,3%
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 804 άτομα ηλικίας 18 χρονών και πάνω, μπροστά με διαφορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3%, ακολουθεί η ΝΔ με 14,2% και στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 10,9%. Πραγματικά εντυπωσιάζει η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το σύνολο των άλλων κομμάτων με εξαίρεση την ΔΗΜΑΡ, βρίσκεται πολύ χαμηλά, έστω και χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων. Πάντως έστω και αν κάνουμε αναγωγή των αναποφάσιστων και η νέα Βουλή θα είναι επτακομματική.
Αναλυτικά τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση της VPRC:
ΝΔ: 14,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%
ΠΑΣΟΚ: 10,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
ΚΚΕ: 4,4%
Χρυσή Αυγή: 2,2%
ΔΗΜΑΡ: 6,1%
Δημοκρατική Συμμαχία: 1,1%
Δημιουργία Ξανά: 1,6%
Άλλο κόμμα: 2,3%
Αναποφάσιστοι: 17,3%
ΔΞ/ΔΑ: 6,0%
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλ. Τσίπρας: Δεν λυγίσαμε, δεν σαπίσαμε!!


Στις κάλπες μας οδηγεί η επιμονή του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου στην εφαρμογή του μνημονίου τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αντιμέτωπος με την ορμή του λαού, έχει υπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά το μνημόνιο και έχει συμπήξει μέτωπο με την εκπρόσωπο του ακραιφνούς νεοφιλελευθερισμού Ντόρα Μπακογιάννη και τον μόνιμο εταίρο του μνημονίου Γιώργο Καρατζαφέρη.  

«Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν προσωπικά δεσμευθεί στο μνημόνιο και δεν έχουν την ικανότητα να διαπραγματευθούν  την πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει γίνει πείραμα στην Ευρώπη και η ηγεσία της χώρας να είναι η τελευταία που διεκδικεί αλλαγή πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος τους, σημείωσε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκύψει και να μπει στο κάδρο της πολιτικής συνδιαλλαγής και να προδώσει τους πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν.

Δεχθήκαμε λυσσαλέα και μανιώδη επίθεση αλλά δεν λυγίσαμε, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος σε πρόσφατη δήλωση του κ. Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαπίσει και δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου».

Το μόνο, που νοιάζει τα δύο κόμματα, είναι να μην χάσουν την εξουσία αδιαφορώντας αν ο λαός έχει γονατίσει.

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος των ΜΜΕ λέγοντας ότι, άσκησαν τρομοκρατία σε βάρος του ελληνικού λαού.   Εξέφρασε την ελπίδα ότι, στις 17 Ιουνίου ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου. 

 

«Η ελπίδα είναι πιο δυνατή από τον φόβο και ο λαός μας θα νικήσει τον φόβο», υπερτόνισε ο κ. Τσίπρας ζητώντας λαϊκή εντολή για κυβέρνηση Αριστεράς και να μπει τέλος στο μνημόνιο της υποτέλειας και της φτώχειας.


 


 





Πρόταση 3.0........


Τι θα έπρεπε να προτείνει ο κ. Hollande στην κα Μέρκελ

Σήμερα όλοι μας εστιάζουμε στο κατά πόσον ο κ. Schauble και οι λοιποί ισχυροί της Ευρώπης πραγματικά το εννοούν όταν απειλούν την Ελλάδα με εκπαραθύρωση από την ευρωζώνη ή αν μπλοφάρουν. Κατανοητό. Θλιβερό, όμως, συνάμα καθώς, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με εμάς, η Ευρώπη καταρρέει. Μια προσεκτική ματιά προς Μαδρίτη, Άμστερνταμ, Ρώμη, Δουβλίνο και Λισαβόνα αποκαλύπτει το μέγεθος της Κρίσης. Ο κ. Hollande, καθ' όλα συντηρητικός πολιτικός (ανεξάρτητα από τις προεκλογικές του κορώνες), δεν διακινδυνεύει σήμερα τον γαλλο-γερμανικό άξονα για το θεαθείναι αλλά επειδή «τρέμει» την ώρα και την στιγμή που αποκαλυφθεί η ανικανότητα της Γαλλικής οικονομίας να παραμείνει δεμένη με την Γερμανική στο πλαίσιο της σημερινής αρχιτεκτονικής του ευρώ. Μια νέα αρχιτεκτονική του ευρώ δεν είναι απλώς επιθυμιτή. Είναι προαπαιτούμενο για την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που δεν θα αντέξει μια κατάρρευση της ευρωζώνης). Και η επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την σειρά της, αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε να μην διαχωριστεί η Ευρώπη σε μια περιοχή ανατολικά του Ρήνου, που θα βουλιάξει στην ύφεση (μετά από την ανατίμηση του νέου «μάρκου»), και στην υπόλοιπη ήπειρο, που θα ταλανίζεται από στάσιμο πληθωρισμό (αφού χάσει την προστασία του ευρώ).

Το μέγα πρόβλημα, το οποίο έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε παράλυση, είναι ο εγκλωβισμός των Ευρωπαίων πολιτικών σε αδιέξοδες σκέψεις. Όταν αντικρίζει η κα Μέρκελ τον κ. Hollande σκέφτεται: «Νάτος ο καλός κύριος που θέλει εμείς να πληρώσουμε για την ανάπτυξη της Γαλλίας, που ζητά να κάνουμε για τους Γάλλους εκείνο που δεν κάναμε για εμάς τους ίδιους: δηλαδή να τυπώσουμε χρήμα ή να δανειστεί το κράτος μας για να ενισχύσει την «ανάπτυξη» με τρόπο που, τελικά, μόνο τα ελλείμματα και τον πληθωρισμό ενισχύουν.» Από την δική του την μεριά, ο κ. Hollande κοιτάζει στα μάτια την κα Μέρκελ και σκέφτεται: «Για μια δεκαετία, όταν η διεθνής κοινότητα αναπτυσσόταν γοργά, εσείς κρατούσατε τον πληθωρισμό κάτω από το 2% που είχαμε συμφωνήσει όταν ιδρύαμε την ευρωζώνη, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά σας εις βάρος μας – σαν κανονικοί τζαμπατζήδες, αυξάνοντας τα πλεονάσματά σας εις βάρος των δικών μας ελλειμμάτων. Και τώρα κοκορεύεστε ότι έχετε πλεονάσματα απαιτώντας από εμάς να μην έχουμε ελλείμματα. Τέρμα τα ψέμματα. Ήρθε η ώρα να πληρώσετε. Ή, τουλάχιστον, να επιτρέψετε επί τέλους στην ΕΚΤ να δώσει ώθηση στην υπόλοιπη ευρωζώνη που η Γερμανία οδήγησε όλα αυτά τα χρόνια στην ασφυξία.»
Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος από τους δύο έχει δίκιο. Το μόνο που θα πω είναι ότι, με αυτές τις σκέψεις κατά νου, ουσιαστική πρόοδος δεν θα υπάρξει. Καμία. Κι έτσι, το καράβι του ευρω-συστήματος θα συνεχίσει την πορεία του προς το παγόβουνο. Ο μόνος τρόπος να γυρίσει το τιμόνι όσο (και εφόσον) έχει μείνει ακόμα καιρός είναι με μια αλλαγή τρόπου σκέψης. Αυτή την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι Ευρωπαίοι σκέφτονται και ερμηνεύουν τη Κρίση, και η οποία μπορεί να παραγάγει πραγματικές λύσεις, προσπαθήσαμε με τον Stuart Holland να «σιγοντάρουμε» σε μια σειρά από fora – αρχής γενομένης, όσοι θυμάστε, με άρθρο μας εδώ στο protagon (με τίτλο Μια Πρόταση για την Κρίση, η οποία αργότερα ξαναπαρουσιάστηκε ως Πρόταση 2.0). Πείτε μας αιθεροβάμονες αλλά πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για μια νέα έκδοση της πρότασης εκείνης που να λαμβάνει υπ’ όψη της τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου έτους και που στόχο έχει, ουσιαστικά, να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Τι θα συμβουλεύαμε τον κ. Hollande να πει στην κα. Μέρκελ ώστε να σπάσει το αδιέξοδο; Τι θα συμβουλεύαμε τον επόμενο έλληνα πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, να απαντά όταν ξένοι δημοσιογράφοι τον ρωτούν: «Λέτε ότι θέλετε μια «άλλη» ευρωπαϊκή λύση από αυτή των Μνημονίων. Πως την βλέπετε αυτή την λύση;»
Οι υποθέσεις πίσω από την Πρόταση 3.0
Το μέγα σφάλμα της Ευρώπης των Μνημονίων ήταν η σκέψη πως στόχος των χωρών του πυρήνα, αφού ξέσπασε η Κρίση, έπρεπε να είναι η δημιουργία μιας «τάφρου» που να αποτρέπει την επέκταση της Κρίσης στον πυρήνα χωρίς όμως να αλλάζει την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης. Όπως σας έχω κουράσει να λέω πάνω από δυο χρόνια τώρα, οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν πεισματικά ότι πρόκειται για συστημική Κρίση και επέμεναν να την αντιμετωπίζουν αποσπασματικά, πρώτα ως ελληνική, μετά ως ιρλανδική κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή, η Κρίση σάρωνε τα πάντα παντού και ιδίως σε τρεις τομείς: τραπεζική κρίση, κρίση δημόσιου χρέους και, τέλος, η πιο ύπουλη κρίση από τις τρείς – η κρίση στο εμπορικό ισοζύγιο εντός της ευρωζώνης που συνδέεται άμεσα με την κρίση επενδύσεων στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωζώνης. Για να το πω απλά, η Κρίση είχε εξ αρχής τέτοιο βάθος και τροπή, που το μόνο «ανάχωμα» που θα λειτουργούσε ήταν μια εκ βαθέων αναδόμηση του ευρω-συστήματος.
Τι σημαίνει «εκ βαθέων αναδόμηση του ευρω-συστήματος»; Πρώτον, δεν έχει καμία σχέση με το δίλημμα λιτότητας-επεκτατικής πολιτικής. Ούτε καν προδιαγράφει κινήσεις ομοσπονδοποίησης οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση (καθώς η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο). Το ζητούμενο είναι μια συνολική λύση που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις τρεις επί μέρους κρίσεις (τραπεζών, χρέους, επενδύσεων & εσωτερικού ισοζυγίου πληρωμών) η οποία όμως παράλληλα: (α) δεν θα ζητά από την Γερμανία να πληρώνει ή να εγγυάται τα χρέη των υπόλοιπων, (β) δεν θα προβλέπει τύπωμα χρήματος από την ΕΚΤ, (γ) δεν θα αυξάνει το δημοκρατικό έλλειμμα, και (δ) δεν θα απαιτεί ούτε την παραμικρή αλλαγή των Συνθηκών. Πως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Η απάντησή μας είναι: Με την εφαρμογή των εξής τριών πολιτικών:
Πολιτική 1: Αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης μέσω της ενοποίησης των τραπεζικών συστημάτων της ευρωζώνης
Το μάθημα των περασμένων δύο ετών είναι πως η ευρωζώνη δεν μπορεί να συνεχίσει με «εθνικά» τραπεζικά συστήματα στο πλαίσιο του κοινού νομισματικού συστήματος. Χρειάζεται έναν κοινό θεσμό που να επιτηρεί και να επανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες της ευρωζωνικής επικράτειας, ανεξάρτητα από τις εθνικές κυβερνήσεις. Για να το πω απλά, δεν νοείται πλέον να υπάρχουν ισπανικές, γαλλικές και ελληνικές τράπεζες εντός της ευρωζώνης, παρά μόνο όσον αφορά τα ονόματά τους τις έδρες τους και την ιστορία τους.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εύκολα και γρήγορα. Η σημερινή «συνομοσπονδία» της European Banking Authority (EBA) πρέπει να μεταμορφωθεί σε πραγματικό ευρωπαϊκό θεσμό (με άμεσες και ουσιαστικές αρμοδιότητες) και να ενωθεί με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM-EFSF) του οποίου τα κεφάλαια θα πρέπει, ως επί το πλείστον, να χρησιμοποιηθούν για την απ’ ευθείας  επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (σε συνεργασία με την ΕΚΤ) με αντάλλαγμα κοινές μετοχές των τελευταίων τις οποίες, εν ευθέτω χρόνω, ο νέος θεσμός (EBA-ESM-EFSF) θα πουλήσει στον ιδιωτικό τομέα επιστρέφοντας έτσι στους ευρωπαίους φορολογούμενους το κόστος της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. (Βλ. εδώ).
Πολιτική 2: Αντιμετώπιση της κρίσης χρέους μέσω της ενοποίησης του κατά Μάαστριχτ χρέους των κρατών-μελών
Αύριο το πρωί, η ΕΚΤ μπορεί να ανακοινώσει ότι, από τούδε και στο εξής, κάθε φορά που «ωριμάζει» ένα ομόλογο κράτους-μέλους,  η ΕΚΤ θα αποπληρώνει ένα ποσοστό του ποσού που αντιστοιχεί στο ποσοστό του χρέους της χώρας που είναι «νόμιμο» κατά Μάαστριχτ. Π.χ. στην περίπτωση μιας χώρας όπως η Ισπανία με ποσοστό χρέους 90% του ΑΕΠ (αντί για το κατά Μάαστριχτ επιτρεπτό 60% του ΑΕΠ), η ΕΚΤ θα αποπληρώνει η ίδια τα 2/3 όλων των ομολόγων του ισπανικού κράτους την στιγμή που ωριμάζουν.
Και που θα βρίσκει η ΕΚΤ τα χρήματα για αυτές τις αποπληρωμές; Θα τα τυπώνει; Όχι. Θα τα δανείζετε εκδίδοντας η ίδια δικά της 10ετή ή και 30ετή ακόμα ομόλογα (ECB-bonds). Και πως θα αποπληρώνονται αυτά τα ομόλογα της ΕΚΤ; Την ίδια ακριβώς στιγμή της έκδοσής τους η ΕΚΤ θα ανοίγει χρεωστικό λογαριασμό για την Ισπανία όπου το ισπανικό κράτος θα δεσμευθεί ότι, σε βάθος χρόνου, θα καταβάλει το κόστος εξυπηρέτησης των ομολόγων της ΕΚΤ με επιτόκιο όμως εκείνο που εξασφάλισε η ΕΚΤ το οποίο προβλέπεται κάτω του 2% (υπό τις σημερινές συνθήκες) εφόσον οι αγοραστές των ομολόγων της ΕΚΤ έχουν πειστεί ότι η ΕΚΤ δεν θα έχει πρόβλημα αποπληρωμής τους.
Και γιατί να πειστούν οι επενδυτές ότι η ΕΚΤ δεν θα έχει πρόβλημα να τα αποπληρώσει (δεδομένου μάλιστα ότι δεν της επιτρέπεται να «τυπώσει» χρήμα για να προβεί σε αυτές τις αποπληρωμές); Δύο είναι οι λόγοι. Πρώτον, επειδή ο χρεωστικός λογαριασμός του κράτους-μέλους θα έχει την ίδια προτεραιότητα αποπληρωμής και έχουν και τα δάνεια του ΔΝΤ (super-seniority). Δηλαδή το κράτος-μέλος, π.χ. η Ισπανία,  δεσμεύεται πως, και να έχει στο μέλλον (σε 10 ή 20 χρόνια, όταν δηλαδή πρέπει να αποπληρώσει εκ μέρους της ΕΚΤ το ομόλογο που εξέδωσε τώρα η ΕΚΤ για πάρτη της) δυσκολίες εξυπηρέτησης του χρέους, τα χρήματα που πρέπει να βάλει στον χρεωστικό λογαριασμό της ΕΚΤ έχουν προτεραιότητα σε σχέση με όλα τα άλλα δάνεια. Δεύτερον, και πιο σημαντικό, προβλέπουμε την εξής εγγύηση για τα ομόλογα της ΕΚΤ: Κατά την έκδοσή τους, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM-EFSF) θα ασφαλίζει αυτά τα ομόλογα στην περίπτωση που το εν λόγω κράτος-μέλος αδυνατεί να τα αποπληρώσει (και παρά την προτεραιότητα που θα έχει δεσμευτεί να τους δώσει). Καθώς πλέον το ESM-EFSF δεν θα έχει λόγο να δανείζει κράτη-μέλη (παρά μόνο να προβαίνει στην ανταποδοτική επανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών – βλ. Πολιτική 1 πιο πάνω), θα έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέχει αυτού του είδους την ασφαλιστική εγγύηση στα ομόλογα της ΕΚΤ. Έτσι, τα ομόλογα αυτά αποκτούν το απόλυτο κύρος στην αγορά που εξασφαλίζει χαμηλότατα επιτόκια τα οποία, με την σειρά τους, εγγυώνται ότι τα κράτη-μέλη δεν θα έχουν πρόβλημα επαναχρηματοδότησης τουλάχιστον του κατά Μάαστριχτ νόμιμου χρέους (σημ. το γεγονός ότι το υπόλοιπο χρέος πρέπει να το εξυπηρετούν μόνα τους αποτελεί, αν θέλετε, ενίσχυση της εφαρμοσιμότητας των κανόνων του Μάαστριχτ).
Έχοντας μειώσει κατά τουλάχιστον 25% με 30% το βουνό τόκων που πρέπει να καταβάλει η ευρωζώνη για την εξυπηρέτηση του συνολικού χρέους της τα επόμενα 20 χρόνια, η ανακοίνωση της Πολιτικής 2 ουσιαστικά εξαφανίζει την κρίση χρέους.
Πολιτική 3: Αντιμετώπιση της κρίσης επενδύσεων και ισοζυγίου πληρωμών εντός της ευρωζώνης
Η Ευρώπη έχει άμεση ανάγκη (α) αυξημένων συνολικών επενδύσεων και (β) ανακατανομής των επενδυτικών ροών υπέρ των ελλειμματικών περιφερειών (που καλούνται να παράξουν μεγαλύτερα εισοδήματα ώστε αποπληρώσουν τα βουνά χρεών τους). Και οι δύο στόχοι είναι εφικτοί μέσω ενός προγράμματος τύπου Ευρωπαϊκού New Deal στο οποίο θα συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank  - EIB), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund - EIF) και η ΕΚΤ: Η EIB θα εστιάζει στα μεγάλα έργα (με έμφαση στην πράσινη ενέργεια), το EIF στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και start-ups (με έμφαση στις νέες τεχνολογίες) ενώ η ΕΚΤ θα συνεισφέρει στην χρηματοδότηση και των δύο ως εξής:  Σήμερα, τα επενδυτικά προγράμματα των EIB-EIF χρηματοδοτούνται κατά 50% από εκδόσεις ομολόγων από την ΕΙΒ και 50% από τα κράτη-μέλη. Προτείνουμε το 50% των κρατών-μελών (τα οποία, λόγω της Κρίσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν) να καλύπτεται από επί πλέον εκδόσεις ομολόγων της ΕΚΤ τα οποία θα χρεώνονται στους χρεωστικούς λογαριασμούς των κρατών-μελών (βλ. την σχετική πρόβλεψη στην Πρόταση 2) και θα αποπληρώνται απ’ ευθείας από τα έσοδα που θα προκύψουν από τις επενδύσεις αυτές (ακριβώς όπως γίνεται με τα ομόλογα της ΕΙΒ).
Έτσι ώστε να επιτευχθεί ο διπλός στόχος της αύξησης των συνολικών επενδύσεων στην ευρωζώνη και της εξισορρόπησης του ισοζυγίου πληρωμών μεταξύ των κρατών-μελών, προτείνουμε το εξής απλό: Το συνολικό ποσό των επενδύσεων (και, συνεπώς, το σύνολο των εκδόσεων ομολόγων των ΕΙΒ και ΕΚΤ στο πλαίσιο αυτήςτης πολιτικής) να είναι αντιστρόφως ανάλογο της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη και, όσον αφορά τις ροές επενδυτικών κεφαλαίων σε κάθε περιφέρεια της ευρωζώνης, οι ροές αυτές να είναι αντιστρόφως ανάλογες των ελλειμμάτων των εμπορικών ισοζυγίων της κάθε περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο αναχαιτίζεται η συνολική ύφεση και επέρχεται σύγκλιση στον τομέα της ανταγωνιστικότητας στο εσωτερικό της ευρωζώνης.
Επίλογος
Τρεις κρίσεις ταλανίζουν την Ευρώπη (τράπεζες, χρέος, επενδύσεις), τρεις πολιτικές προτείνουμε για τη αντιμετώπισή τους. Τρεις πολιτικές που δεν απαιτούν νέους θεσμούς, παρά μόνο την ορθολογική χρήση και μεταρρύθμιση των υπαρχόντων θεσμών. Που δεν απαιτούν καμία αλλαγή Συνθηκών (τις οποίες δεν προλαβαίνουμε να αλλάξουμε έτσι κι αλλιώς). Που δεν ζητούν από την Γερμανία (και τις υπόλοιπες πλεονασματικές χώρες) να αγοράζουν, να πληρώνουν ή να εγγυώνται τα χρέη των υπόλοιπων. Που δεν μειώνουν την πίεση σε χώρες όπως η δική μας να βάλουν τάξη στα του οίκου τους.
Ξέρω εξ ιδίας πείρας ότι μια τέτοια πρόταση, όταν παρουσιάζεται σε γερμανικό κοινό, τυγχάνει θετικής και ελπιδοφόρας ανταπόκρισης. Αν μάλιστα την παρουσίαζε ένας νεοεκλεγμένος ηγέτης (ο κος Hollande, π.χ. ή ακόμα και ο νέος δικός μας πρωθυπουργός) θα δινόταν στη Ευρώπη μια πραγματική ευκαιρία να σταματήσει να κατασπαράζει τις σάρκες της.
ΥΓ. Για περισσότερα επί τη Πρότασης 3.0 (στα αγγλικά) πατήσε εδώ.

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Κρίσης λεξιλόγιο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15280

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Με "τοπικό πυρηνικό πόλεμο" απειλεί ο Ν.Μεντβέντεφ τις ΗΠΑ αν κτυπήσουν Συρία, Ιράν!



H Ρωσία προειδοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο τη Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο καθώς ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντφ κάλεσε τους δυτικούς «να μην υποθάλπουν βιαστικούς και επιπόλαιους πολέμους», εννοώντας την Συρία και το Ιράν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος «να εξελιχθούν σε τοπικούς πυρηνικούς πολέμους».
«Οι συνέπειες επιπόλαιων στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ξένα κράτη συνήθως φέρνουν τους σκληροπυρηνικούς στην εξουσία. Κάποιες φορές οι πράξεις αυτές - που υπονομεύουν την κρατική κυριαρχία - μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση ενός τοπικού πολέμου, ακόμη και την χρήση, χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν, πυρηνικών όπλων» είπε ο Μεντβέντεφ σε εκδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής του G8, στο Καμπ Ντέιβιντ, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Πάντως η Ρωσία "ετοιμάζεται για όλα" στην περίπτωση που οι Δυτικοί αποφασίσουν να κτυπήσουν στο Ιράν, αφού θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου μια δυτική επέμβαση να επεκταθεί και στον Καύκασο.
Πριν από μέρες, ο Πρόεδρος της Γενικής Ακαδημίας Επιστημών και Γεωπολιτικής της Ρωσίας, Leonid Ivashov, δήλωσε ότι: «Ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν, ουσιαστικά θα είναι ένας πόλεμος εναντίον της Ρωσίας», ενώ δεν δίστασε να καλέσει σε μια πολιτική και διπλωματική Συμμαχία την Κίνα και την Ινδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Leonid Ivashov, τα όσα έχουν σκοπό να ξεκινήσουν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ισραήλ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, έχουν ως απώτερο σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή ώστε η κρίση αυτή αρχικώς να πλήξει και δευτερεύων μεταφερθεί στα σύνορα της Κίνας, της Ρωσίας και στο εσωτερικό της Ευρώπης.

«Ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν εκτός τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που θα πάρει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα επεκταθεί στον Καύκασο με στόχο να αποδυναμώσει τη θέση της Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα»,
επισημαίνει ο Leonid Ivashov.


Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού έχει ξεκινήσει κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της  επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.
Νέα συστήματα και εξοπλισμός επικοινωνιών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα στόχευσης από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS έχει εγκατασταθεί στην περιοχή που θα εξελιχθεί η άσκηση (Νότιος Καύκασος).
Η ρωσική Αεροπορία του νότιου στρατιωτικού συγκροτήματος (ΝΣΣ) έχουν επανεξοπλιστεί πλήρως στο 100% της δύναμής τους με νέα μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη άσκηση Kavkaz-2008 οι ασκήσεις αυτές επέτρεψαν στο ρωσικό Στρατό να αναπτύξει μυστικά δυνάμεις στην περιοχή –κάτω από την κάλυψη της άσκησης- δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εμπλοκή με τη Γεωργία.
Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στο ΝΣΣ στις 16 Ιανουαρίου.
Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM.
Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7000 βαρέα όπλα πεζικού. Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV) στρατηγός Vladimir Shamanov ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία θα ενισχυθούν με νέες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, για την διενέργεια αεραποβάσεων.  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

«Να οδηγηθεί η χώρα σε ασφαλές λιμάνι».


Στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι «να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι, στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση», δήλωσε κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.
Στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι «να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι, στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση», δήλωσε κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Συστάσεις για λίγα λόγια και αρκετή δουλειά στους υπουργούς του, οι οποίοι δεν θα λάβουν αμοιβή για τον ένα μήνα της θητείας τους.
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά και σε αυτή ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του λίγα λόγια και αρκετή δουλειά δίνοντας παράδειγμα ήθους και προσφοράς.
«Όχι περιττές δηλώσεις»
Αφού σημείωσε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σε ένα μήνα, ο κ. Πικραμμένος προέτρεψε τα μέλη της κυβέρνησης να μιλούν μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους κι όχι για ευρύτερα ζητήματα, αποφεύγοντας δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν ή να αποκτήσουν κομματική χροιά και να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης. «Πρέπει να δουλέψουμε σαν μια σφιχτοδεμένη ομάδα, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε τις φυγόκεντρες τάσεις», τόνισε, γι αυτό, συμπλήρωσε, «θα παρακαλούσα όχι πολλές δηλώσεις, περιττές συνεντεύξεις και κυρίως όχι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν».
Δεν θα λάβουν αμοιβή
Πρότεινε επίσης, και συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί, να μην λάβουν την αμοιβή που προβλέπεται για την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του, ενώ τους ζήτησε διακριτικότητα και να πραγματοποιήσουν μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά ταξίδια.
«Η χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»
Στην τοποθέτησή του εξάλλου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει. «Δεν μπορεί να αποστεί άνευ λόγου και αιτίας γενικά από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει και να δημιουργηθεί εκ του λόγου αυτού μία μείζων κρίση κατά το διάστημα αυτό», διεμήνυσε, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι είναι «άλλο θέμα εάν συζητώντας, μπορεί ορισμένα μέτρα να τα αναβάλουμε».
Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τη χώρα θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο υπουργός Αμυνας Φράγκος Φραγκούλης.
Ο ίδιος ο κ. Πικραμμένος με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., την επόμενη εβδομάδα.
Παρεμβάσεις υπουργών
Στην παρέμβασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει χαλάρωση, η οποία μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του δημοσίου, καθώς και να αντιμετωπιστεί -συμβολικά και ουσιαστικά- η φοροδιαφυγή.
Στις σύντομες παρεμβάσεις τους, οι υπουργοί στάθηκαν στην ανάγκη να επικρατήσει κοινωνική ηρεμία. «Πρέπει να αποπυρακτώσουμε τη ένταση», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης χαρακτήρισε απαραίτητο τον καλό συντονισμό των υπουργείων και η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου την κοινωνική ειρήνη.
«Όχι» στη διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών
Λίγες ώρες αργότερα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αναφορικά με όσα αναφέρθηκαν για την κατάσταση της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της Οικονομίας και την πορεία των δημόσιων οικονομικών, ενώ σύντομα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει λεπτομερώς για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σε κάθε περίπτωση, στη συνεδρίαση υπογραμμίστηκε πως ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας –όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους– ειδικά στις παρούσες συνθήκες.
Στο πλαίσιο εξάλλου της συζήτησης έγινε αναφορά και στο ΕΤΑΚ, δίχως ωστόσο -όπως διευκρινίζεται- να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον Πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών.
Σημειώνεται επίσης, ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα της χρονικής επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, η διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών και η καλλιέργεια πρόσθετης ανησυχίας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μόνο προβλήματα προκαλούν.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου:
«Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω που είμαστε όλοι εδώ. Θεωρώ ότι είμαστε και πρέπει να είμαστε, όλοι μαζί, μια μικρή ομάδα που έχει καθαρά εγγεγραμμένη από το Σύνταγμα αποστολή. Η αποστολή αυτή είναι να οδηγήσει με ασφάλεια και ηρεμία τη χώρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν πολιτική κυβέρνηση, η οποία από εδώ και πέρα θα αναλάβει τις τύχες της χώρας.
Ωστόσο, δεν παραβλέπω την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αυτήν τη στιγμή, ο τόπος και για το θέμα αυτό θα σας μιλήσω αμέσως μετά. Προηγουμένως, θα ήθελα να πω δυο λόγια πώς αντιλαμβάνομαι εγώ την αποστολή μας αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Θα σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία σας εδώ. Ξέρω ότι πολλοί θυσιάσατε τις επαγγελματικές ασχολίες σας, την προσωπική σας ηρεμία, προκειμένου να επιτελέσετε ένα καθήκον, το οποίο επιβάλλεται, αυτή τη στιγμή, από τις περιστάσεις. Η επιλογή έγινε με κριτήρια των ικανοτήτων σας, την προσφορά του καθενός στον τομέα του και με το ήθος. Και θα ήθελα αυτό το διάστημα που θα είμαστε «στα πράγματα» κατά το κοινώς λεγόμενο, να δώσουμε το παράδειγμα με το ήθος και τη συμπεριφορά μας. Ειλικρινά, είναι κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος.
Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα προβλήματα λύνονται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τις νομοθετικές πράξεις και με τα πολλά λόγια. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν στα πολύ λίγα λόγια, αλλά στο προσωπικό παράδειγμα. Και θα ήθελα τούτη εδώ η κυβέρνηση, πραγματικά, να δώσει ένα παράδειγμα μιας άλλης συμπεριφοράς, μιας συμπεριφοράς που θα την εκτιμήσει αυτή τη στιγμή ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός. Δεν πρέπει καθ’ οιονδήποτε τρόπο να προκαλέσουμε – η λέξη «προκαλέσουμε» ίσως είναι υπερβολικά βαριά, δεν βρίσκω άλλη λέξη αυτή τη στιγμή- αλλά πρέπει να είμαστε πολύ κοντά στην ευαισθησία και να έχουμε συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης και η χώρα μας. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, λοιπόν, προς την κατεύθυνση αυτή, αν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα.
Ένα από αυτά που θα ήθελα να συμφωνήσουμε είναι να δηλώσουμε όλοι ότι από την κυβέρνηση αυτή δεν θα εκταμιευθεί οιοδήποτε ποσό από το δημόσιο ταμείο. Έχουμε όλοι κάποιες αμοιβές που παίρνουμε από την κυρία μας θέση, επομένως δεν βλέπω την ανάγκη για τριάντα μέρες να έχουμε κάποιες ειδικές απολαβές. Ακούω ευχαρίστως τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης λέγοντας: Είμεθα απολύτως σύμφωνοι κύριε Πρόεδρε. Με το θέμα αυτό συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί.

Η προσωπική ζωή του καθενός και η συμπεριφορά πρέπει να είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Δεν θα ήθελα ούτε λιμουζίνες, ούτε πολλά ταξίδια, ούτε τέτοια πράγματα. Μπορούμε να αρκεστούμε στα ελάχιστα, σε αυτά τα οποία μας παρέχει αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο κράτος.
Επίσης, όπως είπα και στην αρχή, πρέπει να δουλέψουμε σαν μια σφιχτοδεμένη ομάδα, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε τις φυγόκεντρες τάσεις. Θα ήθελα, οι κυρίες και οι κύριοι υπουργοί, εφόσον νιώθουν ότι πρέπει να κάνουν κάποια δήλωση, να περιορίζονται στις δηλώσεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους -πράγμα το οποίο είναι απολύτως κατανοητό- και όχι σε δηλώσεις για ευρύτερα θέματα και κυρίως σε δηλώσεις οι οποίες μπορούν να παρεξηγηθούν ή δηλώσεις οι οποίες μπορεί να θεωρηθούν ότι ενέχουν κάποια κομματική διάσταση, και ως εκ τούτου να γίνουν αντικείμενο εκμεταλλεύσεως. Γι’ αυτό θα παρακαλούσα όχι πολλές δηλώσεις, περιττές συνεντεύξεις και κυρίως όχι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν.
Όπως είπα και στην αρχή, είμαστε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και αυτό το πράγμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών, ίσως θα χρειαστεί να διαδραματίσουμε κάποιον πιο ουσιαστικό ρόλο, πάντοτε όμως μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος. Παραδείγματος χάριν, έγινε ήδη μια συζήτηση, εάν πρέπει ο Πρωθυπουργός να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο, τελικώς θα μεταβούν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φράγκος Φραγκούλης για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας. Και εντός των αμέσως προσεχών ημερών πρέπει να παραστούμε, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σταθμίζοντας, λοιπόν, όπως λέγουν οι νομικοί, τα πράγματα, έκρινα τελικά -και θα ενημερώσω για το θέμα αυτό τους κυρίους πολιτικούς αρχηγούς- ότι η παρουσία αυτή τη στιγμή ενός έστω και υπηρεσιακού Πρωθυπουργού στη χώρα είναι περισσότερο απαραίτητη με δεδομένο ότι η διπλωματική υπηρεσία - και όταν ενημερωθεί και ο κ. υπουργός Εξωτερικών- με διαβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει σε κάποια κρίση.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, η οποία θα έλεγα ότι δεν είναι μια κλασική κατάσταση, την οποία συνήθως αντιμετωπίζει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και πράγματι εδώ τα όρια είναι πάρα πολύ δύσκολά ως προς το πώς πρέπει να κινηθούμε:
- Το ένα όριο, βέβαια, είναι ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει. Δεν μπορεί να αποστεί άνευ λόγου και αιτίας γενικά από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει και να δημιουργηθεί εκ του λόγου αυτού μία μείζων κρίση κατά το διάστημα αυτό. Άλλο θέμα βέβαια είναι, εάν συζητώντας, μπορεί ορισμένα μέτρα να τα αναβάλουμε. Και μην ξεχνάμε ότι μας παρακολουθεί όλη η Ευρώπη.
- Το άλλο όριο είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κοινωνία. Η ανεργία καλπάζει. Τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνονται καθημερινώς. Οι επιχειρήσεις κλείνουν. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε κοντά στις ανάγκες του κόσμου. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια, είμαστε -όπως είπα- μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αλλά επαναλαμβάνω ότι η προσωπική συμπεριφορά όλων μας και του καθενός από μας, ας είναι το καλύτερο παράδειγμα στην κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Με ασφάλεια και ηρεμία να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτική λύση. Σας κούρασα και σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε».

 http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2179840

Μάχη ζωής και θανάτου οι εκλογές της 17ης Ιουνίου .......


Αν η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ήταν κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ, οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα κρίνουν την επιβίωση ή τη διάλυση του Κινήματος που κυβέρνησε για 21 χρόνια τον τόπο από το 1981.

Μάχη ζωής και θανάτου οι εκλογές της 17ης Ιουνίου

Οι πρώτες μετρήσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές αφού παγιώνεται μία πτωτική τάση από την επόμενη των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος είδε τις προσδοκίες του για ένα ποσοστό κοντά στο 20% να διαψεύδονται και το ΣΥΡΙΖΑ να εκτοπίζει το ΠΑΣΟΚ από τη δεύτερη θέση.

Αυτή τη φορά έχει βάλει ένα ρεαλιστικό, όπως πιστεύει στόχο, που είναι να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ τις δυνάμεις του και να διαψευστούν όσοι υπολογίζουν ότι θα κατρακυλήσει σε μονοψήφιο ποσοστό.

Εντός της ημέρας αναμένονται θεαματικές κινήσεις από τον κ. Βενιζέλο που θα αποτελέσουν ένα ισχυρό σοκ για το ΠΑΣΟΚ και θα στοχεύουν στην ανάσχεση της πτωτικής τάσης.

Οι κινήσεις θα περιέχουν ισχυρούς συμβολισμούς σε επίπεδο προσώπων. Αναμένεται να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων πρόσωπα με πολυετή διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και στο δημόσιο βίο προκειμένου να σηματοδοτηθεί η ανανέωση.

Ο κ. Βενιζέλος θέλει να διαμορφώσει ψηφοδέλτια με καθαρά και νέα πρόσωπα με 30άρηδες και 40άρηδες.

Εκτός ψηφοδελτίων θα βρεθούν και πρόσωπα που είναι ταυτισμένα με την καταστροφική διακυβέρνηση της τελευταίας διετίας.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να οδηγήσει σε αποστρατεία στελέχη που διετέλεσαν επί σειρά ετών υπουργοί αλλά στις τελευταίες εκλογές δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις.

Επίσης οι κκ Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης δεν πρέπει να νιώθουν άνετα ενώ η μεγάλη ανατροπή θα ήταν η αποπομπή του κ. Παπανδρέου από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις αλλά διστάζει να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια εις βάρος του γιού του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/story/135277/mahi-zois-kai-thanatoy-oi-ekloges-tis-17is-ioynioy

"Δια των όπλων" πιέσεις και προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα......




Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου νούμερο 2 ,οι πιέσεις “δια των όπλων”ξεκίνησαν.Για την ακρίβεια δια των εξοπλισμών που φαίνεται ότι θα παίξουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Όπως και να το κάνουμε το θέμα …”πουλάει”.

Εντός Ελλάδος , ήδη από χθες το θέμα του Άκη Τσοχατζόπουλου “φουντώνει” και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μπαράζ δημοσιευμάτων με ονόματα που αναφέρονται στο ημερολόγιο του πρώην υπουργού Άμυνας. Οι φήμες ήδη έχουν δημιουργήσει κλίμα για μεγάλο “θόρυβο” που πάντα εξυπηρετεί τις προεκλογικές περιόδους.Ονόματα πολιτικών εκτός ΠΑΣΟΚ αλλά και δημοσιογράφων φημολογείται ότι περιλαμβάνονται στις σελίδες του ημερολογίου.

Όμως οι εξοπλισμοί από χθες χρησιμοποιούνται και από το εξωτερικό και ειδικά από τη Γερμανία ως μέσο απαξίωσης των Ελλήνων. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας σε μία απίστευτη προσπάθεια να παρουσιάσει την Ελλάδα ως μία χώρα αδιάφορων που την ίδια ώρα που βουλιάζουν οικονομικά παραγγέλνουν άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη,μας είπε ότι είναι κακό που έχουμε πολλά άρματα μάχης και …μας πληροφόρησε ότι έχουμε παραγγείλει 60 μαχητικά αεροσκάφη.Και μάλιστα από χώρα εκτός της Γερμανίας που παριστάνει τον σωτήρα.

Το Βερολίνο έχει κάθε λόγο να απαξιώσει όσο μπορεί την Ελλάδα και παράληλα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την "αυθάδεια" της Αθήνας να δεχτεί την παραχώρηση 400 αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ.

Συνεπώς και αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα έχει πολύ από Άμυνα.Κι αυτό μπορεί να εξυπηρετεί τους έξω και τους μέσα πολιτικούς,αλλά δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την Εθνική Άμυνα. 

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=14557

Ν.Υ.Τ.: Επικίνδυνος ο Τσίπρας. Τον συγκρίνουν με τον...Αλκιβιάδη




«Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Έλληνες, σε καιρούς κρίσης έσπευδαν να αναδείξουν χαρισματικούς δημαγωγούς οι οποίοι, σαν αρουραίοι πετούσαν εαυτούς στα βαθιά» γράφει άρθρο των New York Times το οποίο αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
 
Το άρθρο επικαλείται το παράδειγμα του Αλκιβιάδη, του «γοητευτικού ανιψιού του Περικλή» ο οποίος ανέλαβε μόλις ο ιστορικός ηγέτης της αρχαίας Αθήνας πέθανε από λοιμό στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Αλκιβιάδης «έπεισε τους Αθηναίους να ξοδέψουν τους εναπομείναντες στρατιωτικούς πόρους τους σε μια καταστροφική εκστρατεία στη Σικελία».
 
 Αναφέρεται, επίσης, στο Νίκο Ζαχαριάδη «το δυναμικό 43χρονο ηγέτη του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος ο οποίος αποφάσισε να αγνοήσει το παράδειγμα του πολιτικά σοφότερου επικεφαλής των Κομμουνιστών της Ιταλίας, Palmiro Togliatti, ο οποίος απέτρεψε τους οπαδούς του από ένοπλες συρράξεις μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του». «Ο Ζαχαριάδης ξεκίνησε ένα βίαιο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα ο οποίος την κατέστρεψε ενώ αυτή έβγαινε από την τρομακτική ναζιστική κατοχή».
 
Το άρθρο αναφέρεται με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο στη ρητορική του «κ. Τσίπρα που δεν φορά ποτέ γραβάτα» λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται αυτά που μισούν οι Έλληνες όπως το πρόγραμμα λιτότητας για να στήσει ένα πολιτικό λόγο «ανεφάρμοστο». Τονίζει, μάλιστα, ότι ήταν αυτός «που εξώθησε την Ελλάδα σε εκλογές αρνούμενος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού».
 
«Αυτοί που θα επωφεληθούν από την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι αυτοί εναντίον των οποίων καταφέρεται ο κ. Τσίπρας» συνεχίζει το άρθρο.
 
«Ωστόσο πολλοί Έλληνες βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον ηγέτη που περίμεναν -τολμηρό, ατίθασο, ατρόμητο. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι πόσο επικίνδυνος είναι καθώς έχει ως όραμα μια Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη και με ένα επίπεδο φτώχειας που οι πολίτες της χώρας δεν έχουν δει εδώ και μισό αιώνα» καταλήγει το άρθρο.

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19008:nyt-epikindynos-o-tsipras-ton-sygkrinoyn-me-tonalkibiadi-&catid=1:politics&Itemid=27