Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΗΤΑΝ....ΕΠΟΜΕΝΟ!!!!!!

Νέος κυβερνητικός εκβιασμός: Ή μειώνουμε τις συντάξεις ή στάση πληρωμών!!!!!


image


Εναλλακτική λύση η... στάση πληρωμών......

Σε ταμεία… ανεργίας κινδυνεύουν να μετατραπούν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις αρχές του 2012, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των απολύσεων και της ελαστικής απασχόλησης, αλλά και της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης. 
Σύμφωνα με συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: είτε να αρχίσει τις καθυστερήσεις πληρωμών συντάξεων για 2-3 μήνες, είτε να περικόψει τις συντάξεις κατά περίπου 20%. 

Στελέχη του υπουργείο Οικονομικών δήλωσαν χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Κεφάλαιο»: «Ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουν πλέον οι συνταξιούχοι είναι να παίρνουν συντάξεις στο ύψος των επιδομάτων ανεργίας», δηλαδή περίπου 450 ευρώ.
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/74674.html

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! ΤΙ ΘΑ.....ΠΑΡΕΤΕ;

Η τρόικα απαιτεί δεσμεύσεις από όλους!!!!


Η τρόικα απαιτεί δεσμεύσεις από όλους
Αποκλειστικά με την απαίτηση του Eurogroup να υπάρξουν γραπτές δεσμεύσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου, σχετίζεται η άφιξη αντιπροσωπείας της τρόικα στην Αθήνα.

Οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, γεγονός όμως που προσκρούει στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του να μην υπογράψει την σχετική επιστολή.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και οι επαφές που θα έχει Δευτέρα και Τρίτη σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο ο Λουκάς Παπαδήμος, θεωρούνται κρίσιμες.

Πληφοροφίες από την Συγγρού κάνουν λόγο για προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση ώστε και η τρόικα να ικανοποιηθεί χωρίς να εκτεθεί ο Α. Σαμαράς.

Ενδεχομένως, λένε οι ίδιες πηγές, να υπάρξει μια επιστολή Παπαδήμου, που θα δεσμεύεται απόλυτα ο ίδιος ως πρωθυπουργός για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων δεν θα έχουν άμεση εμπλοκή με τις γραπτές εγγυήσεις.

Στις 10.30 το πρωί, στελέχη της τρόικα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή και μια ώρα αργότερα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού. Την Κυριακή θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει με τις υπογραφές, ενώ τις θέσεις Σαμαρά φαίνεται να ασπάζεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Χθες, το κλιμάκιο της τρόικα αποτελούμενο από τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Μάτιας Μορς (ΕΕ), και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η συνάντηση έγινε για: «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικα για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Επιβεβαιώνονται τα περί κυρώσεων σε «άτακτες» χώρες

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα εξασέλιδου εμπιστευτικού σημειώματος, το οποίο δημοσιεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», το οποίο αποκαλύπτει σχέδιο για τον μηχανισμό στήριξης και τον έλεγχο των υπερχρεωμένων χωρών.

Το σχέδιο βασίζεται στην έννοια των «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες που παρουσιάζουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων και την παραπομπή όσων χωρών παραβιάζουν τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι οι χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα και δεν τα επιλύουν, πρέπει να χάνουν μέρος της κυριαρχίας τους.





Zougla.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/150136.html

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Θανάσης Παπαγεωργίου.


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, Θανάσης Παπαγεωργίου, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.

Ο κ.Παπαγεωργίου βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση από τις αρχές του 2010.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ Δ' ΡΑΪΧ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ!!!!

Γερμανικό σχέδιο για ευρωπαϊκό όργανο που θα αναλάβει τον έλεγχο υπερχρεωμένων κρατών!!!!!


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ένα 6σέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με ευρείες αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος υπερχρεωμένης χώρας, περιήλθε σε γνώση της βρετανικής Daily Telegraph και δημοσιεύεται την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία προωθεί την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά οικονομικά όργανα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης σε χώρες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, προκειμένου να προστατευθεί το ευρώ.

Στη βάση αυτών των αρχών, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που ενεργοποιείται στα τέλη του 2012, σε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ, δηλαδή σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο μιας υπερχρεωμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εκκαθάρισής της, δηλαδή της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της.

Το γερμανικό σχέδιο έχει ως αφετηρία την επιβολή «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες - μέλη που έχουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Κομισιόν.

Το Βερολίνο θέλει την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωζώνη.

Οι κυρώσεις διαβαθμίζονται από πρόστιμα έως απώλεια της κυριαρχίας επί της κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα έχει «πραγματική δυνατότητα παρέμβασης» στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν λάβει στήριξη από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το σχέδιο αντικατοπτρίζει τη θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας «δημοσιονομικής ένωσης» με επόμενο στόχο την «πολιτική ενοποίηση».

Όπως είναι φυσικό, το Λονδίνο εκφράζει την ανησυχία του για τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα «ευρωπαϊκό κράτος», του οποίου ο προϋπολογισμός και το φορολογικό σύστημα θα αποφασίζεται στις Βρυξέλλες.
 
Newsroom ΔΟΛ

ΔΩΣΤΕ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ.....ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ....ΠΟΛΛΑ!!!!

Οικονομική κατάληψη χωρών,θέλει η Γερμανία,λένε οι Άγγλοι!



Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.Πολλές φορές ως φάρσα. Αν πιστέψουμε όσα αναφέρει η βρετανικός Τύπος,ζούμε την επανάληψη της ιστορίας,αλλά ως τραγωδία! Η ισχυρή Γερμανία ,"επιτίθεται" στην Ευρώπη με στόχο να "καταλάβει" οικονομικά χώρες και να αναλάβει την "οικονομική διακυβέρνησή τους".

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η Daily Telegraph η Μέρκελ ''μπλοκάρει'' δημοψήφισμα που σχεδιάζει ο Κάμερον στην Αγγλία ''αλά Παπανδρέου''.


Η βρετανική εφημερίδα βρήκε και βγάζει στο ''φως'' σχέδια του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για τη δημιουργία ενός πανίσχυρου ευρωπαικού σώματος που θα ''αναλαμβάνει'' τις οικονομίες προβληματικών χωρών καταπατώντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.

Κατά το δημοσίευμα το έγγραφο που διέρρευσε, αποκαλύπτει πως οι Γερμανοί προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πτώχευσης μεγάλων ευρωπαικών χωρών, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και πιθανόν και η Γαλλία.

Το σχέδιο προβλέπει την ''κατάληψη'' της πτωχευμένης χώρας από το ευρωπαικό σώμα που ''ευαγγελίζονται'' οι Γερμανοί, καθώς ουσιαστικά θα παίρνουν τα ''κλειδιά'' της οικονομίας και δεν θα δίνουν λόγο πουθενά παρά στις Βρυξέλλες.

Ο Κάμερον στο δρόμο που χάραξε ο Παπανδρέου


Σύμφωνα πάντα με την Telegraph, η Γερμανίδα Καγκελάριος ετοιμάζεται να παρέμβει στα εσωτερικά της Αγγλίας αυτή τη φορά, εμποδίζοντας την να κάνει δημοψήφισμα που θα έχει ως ερώτημα την επιστροφή στη Μ.Βρετανία εξουσιών που παραχωρήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Η Μέρκελ φέρεται πως θα προσπαθήσει να πείσει τον Βρετανό πρωθυπουργό πως ένα τέτοιο δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει, και αν ο Κάμερον δεν γνωρίζει τα μέσα πίεσης της Μέρκελ ας ρωτήσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9940

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ.....ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ!!!!

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δανείζονται από την Τράπεζα Αττικής (Οι επιχειρήσεις χωρίς ρευστό).......

image


Στη λύση του νέου δανεισμού, αυτή τη φορά από την Τράπεζα Αττικής, φαίνεται ότι κατέφυγαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής, η...
προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 δεν έχει καταβληθεί με αποτέλεσμα τα ήδη καταχρεωμένα κόμματα να αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού, με τις σχετικές καθυστερήσεις στη Ν.Δ. να φθάνουν στον ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζεται η πάγια τακτική του παρελθόντος, αυτή της «προείσπραξης» εσόδων μέσω δανεισμού με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που πλειστάκις στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ του περιορισμού της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Σε ανακοίνωση του κόμματος, εγείρεται και ζήτημα διαφάνειας, καθώς στη μεν Τράπεζα Αττικής ισχυρό ρόλο έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο ενώ, ούτως ή άλλως, ουδεμία βεβαιότητα μπορεί να υπάρξει για το ύψος και τη διάρκεια της πραγματικής χρηματοδότησης που δικαιούνται τα κόμματα σε βάθος χρόνου. «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λαμβάνουν σήμερα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων με βάση τα ποσοστά που είχαν το 2009, 43% και 33% αντίστοιχα... Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν γίνουν αύριο εκλογές, τα δύο κόμματα θα έχουν αυτά τα ποσοστά;» σημείωνε χαρακτηριστικά στέλεχος της Συμμαχίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συναλλαγή των κομμάτων με τις τράπεζες, σε αυτή τη συγκυρία, είναι προβληματική, «δεδομένου ότι επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών», με αφορμή το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ύψους 50% και του τρόπου στήριξης των ελληνικών τραπεζών με κοινές ή προνομιούχες μετοχές. Παράλληλα, ζητείται από τη νέα κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει αν, σε ποιο ύψος και με ποιες εγγυήσεις υπήρξε όντως δανεισμός κομμάτων από την Τράπεζα Αττικής και προτείνεται η υιοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης που να απαγορεύει τον δανεισμό των κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα με εγγύηση μελλοντικές χρηματοδοτήσεις.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/74540.html

Θα πληρώσουμε 2,57 δισ. περισσότερους φόρους – Μειώνουν ξανά μισθούς και συντάξεις για να βρουν 5,5 δισ. - Νέα «βάρη» 11 δισ. φέρνει ο προϋπολογισμός!!


 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=107051&catid=13

- Το έλλειμμα φέρνει νέα μέτρα και νέους φόρους
- Σήμερα στην Αθήνα η τρόικα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων
- Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός, αφού περάσει από το υπουργικό
- Τι μας περιμένει το 2012 – Στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 7%

Άλλη μια χρονιά σκληρής λιτότητας και νέων φόρων προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012, με συνολικά πρόσθετα βάρη 11 δισ. ευρώ και «φόντο» την βαθιά ύφεση και την έκρηξη της ανεργίας.

Θολό είναι το τοπίο και για το που θα «κάτσει η μπίλια» του ελλείμματος του τρέχοντος έτους (δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμη και το 9% έναντι στόχου 8,5%), εξέλιξη που ίσως καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για την λήψη ακόμη μίας νέας δέσμης μέτρων.

Αν ο προϋπολογισμός του 2012, πάντως, δεν τιναχθεί στον αέρα -όπως όλοι οι προηγούμενοι στην εποχή της... τρόϊκα- τότε σε συνδυασμό με ένα «επιτυχημένο κούρεμα» του δημόσιου χρέους, η μείωση του ελλείμματος μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερη από όσο υπολογίζεται.

Συγκεκριμένα, στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που εγκρίνεται σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο και κατατίθεται στη Βουλή, προβλέπονται πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις και περαιτέρω περικοπές δαπανών, σε σχέση με το τρέχον έτος, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ περίπου. Στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 7% του ΑΕΠ από 9% εφέτος.

Στο μέτωπο των εσόδων το βάρος πέφτει στους άμεσους φόρους και την ακίνητη περιουσία.

Τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους κατά 2,57 δισ. ευρώ εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, των περικοπών στις φοροαπαλλαγές , της έκτακτης εισφοράς και της κατάργησης της έκπτωσης λόγω αποδείξεων.

Η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων θα είναι αυξημένη κατά 2,65 δισ. ευρώ καθώς μέσα στο 2012 θα πληρωθούν το τέλος ακινήτων ο ΦΑΠ του 2010 και του 2011 ενώ θα αυξηθούν και οι αντικειμενικές αξίες.

Στο σκέλος των δαπανών το οικονομικό επιτελείο στοχεύει σε εξοικονόμηση 5,5 δισ. ευρώ από τις μειώσεις των μισθών, τις περικοπές στις συντάξεις και το ψαλίδισμα των επιχορηγήσεων.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τις μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού περιορίζεται κατά 1,57 δισ. ευρώ σε σχέση με εφέτος.

Σε ΙΚΑ και ΟΓΑ οι επιχορηγήσεις θα είναι μειωμένες κατά 1,24 και 1,54 δισ. ευρώ αντίστοιχα λόγω των περικοπών στις συντάξεις.
Ο προϋπολογισμός του 2012 και η πιστή εκτέλεση του θα επηρεαστούν από τις αστοχίες του 2011 αλλά και από το μέγεθος της ύφεσης.

Αν δεν ελαχιστοποιηθεί η φετινή “μαύρη τρύπα” ύψους 2,9 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θεωρείται βέβαιο πως θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί του χρόνου ο στόχος της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Επιπρόσθετα στο προσχέδιο είχε οριοθετηθεί η φετινή ύφεση στο 5,5% και αυτή του 2012 στο 2,5%, προβλέψεις που πιθανότατα θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω στο τελικό σχέδιο και για του χρόνου θα ανέβει στο 2,8% . Η ανεργία θα είναι υψηλότερη του 17%.

Πάντως όπως σημειώνουν στο οικονομικό επιτελείο στον προϋπολογισμό υπάρχει και αναφορά στην θετική επίδραση που θα έχει το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων (PSI Plus) στις δαπάνες εξυπηρέτησης των τόκων.

Εκτιμάται μεταξύ 4 και 4,5 δισ. ευρώ ποσό που αν δεν υπάρξουν ...απρόοπτα τα μειώσει περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012. Βέβαια τα ακριβή νούμερα της ελάφρυνσης των τόκων και του προσδιορισμού του δημοσίου χρέους θα προσδιοριστούν μετά την οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων για το PSI Plus.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις γίνεται αναφορά στους νέους στόχους που τέθηκαν μετά την πέμπτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.
Έτσι τα συνολικά έσοδα από αποκρατικοποιήσεις υπολογίζονται στα 5 δις ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου τους έτους. Στη συνέχεια θα αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ ανά τρίμηνο έως τα 11 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μυστηριώδεις γραμμές στην έρημο.


Μυστηριώδεις γραμμές στην έρημο 
 
Δορυφορικές εικόνες που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο Google Earth δείχνουν δίκτυα γιγάντιων γραμμών και άλλες μυστηριώδεις δομές στην έρημο Γκόμπι της Κίνας. Σύμφωνα με ερευνητή που συνεργάζεται με τη NASA, δεν πρόκειται για μηνύματα που απευθύνονται σε εξωγήινους, αλλά για σχέδια που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση των κινεζικών κατασκοπευτικών δορυφόρων.

Οι εικασίες και οι θεωρίες συνωμοσίας για τις γραμμές δίνουν και παίρνουν μετά τον εντοπισμό των εικόνων από χρήστες του Διαδικτύου και την ανάρτησή τους στο ιστολόγιο Gizmodo.

Την πιο λογική και πειστική εξήγηση προσφέρει τώρα ο Τζόναθον Χιλ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το οποίο αναπτύσσει κάμερες για τη NASA και επεξεργάζεται δορυφορικές εικόνες από τον Άρη και τη Γη.

Ο Χιλ πιστεύει ότι γνωρίζει σε τι χρησιμεύει ένα παράξενο δίκτυο λευκών γραμμών (δείτε το στο Google Maps) με μήκος 1,8 χιλιόμετρα και πλάτος 1 χιλιόμετρο. Όπως αναφέρει στο LiveScience.com, πρόκειται για ένα πλέγμα στο οποίο εστιάζουν οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι για να καλιμπράρουν τα συστήματά τους και να λάβουν το σωστό προσανατολισμό.

Ο ερευνητής επισημαίνει ότι τέτοια πλέγματα για τη ρύθμιση δορυφόρων χρησιμοποιούνται και από τις ΗΠΑ. Παράδειγμα είναι το πλέγμα για το καλιμπράρισμα των αμερικανικών κατασκοπευτικών δορυφόρων Corona, το οποίο εντοπίστηκε στο Κάσα Γκράντε της Αριζόνα.

Μια άλλη εικόνα στο Google Earth δείχνει μαχητικά αεροσκάφη σταθμευμένα στο κέντρο μιας κυκλικής δομής με γραμμές που απλώνονται ακτινωτά προς τα έξω. «Πρόκειται σχεδόν σίγουρα για στόχο δοκιμών για τροχιακά όργανα ραντάρ» λέει ο Χιλ.

Όπως εξηγεί, οι Κινέζοι μάλλον αναζητούν τρόπους να κρύψουν τα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη δημιουργώντας κατασκευές που ανακλούν την ακτινοβολία των δορυφορικών ραντάρ.

Άλλες δομές που εντόπισαν αναγνώστες του Gzmodo φαίνεται ότι είναι ένα πεδίο βολών και μια συστοιχία κεραιών Γιάγκι, η οποία χρησιμοποιείται πιθανώς για στρατιωτικές εφαρμογές.

http://www.madata.gr/diafora/stranges/149809.html

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.....ΖΕΙ;

Προπηλάκισαν τον Στέφανο Τζουμάκα στην Κέρκυρα.


Προπηλάκισαν τον Στέφανο Τζουμάκα στην Κέρκυρα 
 
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η παράταξη προσκάλεσε συμβολικά τον κ. Στέφανο Τζουμάκα, καθώς ήταν μέλος της ΣΕ του Πολυτεχνείου και πρόεδρος της ΕΦΕΕ.

Η παρουσία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση από μερίδα παρευρισκομένων, οι οποίοι προπηλάκισαν τον κ. Τζουμάκα.

Η εκδήλωση διεκόπη και ο Στέφανος Τζουμάκας φυγαδεύτηκε εν μέσω υβριστικών συνθημάτων.

Παράλληλα σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές κατά τη διάρκεια των οποίων δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
ta nea .gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/149843.html

Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ....ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ!!!!!!!!

Επίθεση Βενιζέλου στην απόφαση Πρωτοδικείου για το χαράτσι της ΔΕΗ!!!!!


Επίθεση Βενιζέλου στην απόφαση Πρωτοδικείου για το χαράτσι της ΔΕΗ 
 
“Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.” Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Βενιζέλου στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας για το λάθος υπολογισμό στο χαράτσι της ΔΕΗ
Ως απαράδεκτο ολίσθημα του Υπουργού των Οικονομικών, ή ακόμη και ως παραλήρημα μίας ολοκληρωτικής αντίληψης για την κοινωνία και το δικό του ρόλο στη λειτουργία της, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, αναφορικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που έκανε δεκτή την αίτηση πολίτη για την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΗ, η οποία είχε υποπέσει σε σκανδαλώδη λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων.

Έχοντας αποτύχει ολοκληρωτικά στην οικονομική του πολιτική και έχοντας προκαλέσει σοβαρότατους κινδύνους για το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, ο κ. Βενιζέλος, συνεχίζει να αναστατώνει και να τρομοκρατεί την κοινωνία.

Διαβάστε αναλυτικά στο forologoumenos.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/149872.html

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ....ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ.........

Ποσοστό 50,5% αθροίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.....


 
Σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζει μέτρηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων από την εταιρεία VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα. Τα δύο μεγάλα κόμμα, όμως, αθροίζουν ποσοστό μόλις πάνω από το 50%.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει τα εξής ποσοστά εκλογικής επιρροής στα κόμματα: ΠΑΣΟΚ 18,5%, ΝΔ 32%, ΚΚΕ 12,5%, ΛΑΟΣ 7%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2% και Δημοκρατική Αριστερά 6,5%.
Newsroom ΔΟΛ

ΘΑ ΠΕΙ ΚΙ.....ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

Οργή Παπακωνσταντίνου για τα περί Goldman Sachs.

Ανάκληση των δηλώσεών του περί Goldman Sachs ζητά με επιστολή του από τον Πάνο Καμμένο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Διαβάστε τι γράφει σε επιστολή του.


Με επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ζητά να ανακαλέσει τις αναφορές που έκανε από το βήμα της Βουλής ότι στο παρελθόν εργαζόταν στην Goldman Sachs.
Αναφέρεται σε προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ποινικές συνέπειες.
Επισημαίνει μάλιστα πως τα όσα εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος ανήκουν περισσότερο σε περιθωριακά blogs παρά στην αίθουσα της Βουλής.
Η επιστολή Παπακωνσταντίνου
"Στην ομιλία σας στη Βουλή την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, πέρα των άλλων που είπατε, αναφέρατε για εμένα ότι δήθεν εργάστηκα στην Goldman Sachs.
Η ακριβής φράση σας ήταν "μιλάει για το τρίπτυχο Σαρκοζί, Ντράγκι, Μόντι, το δίκτυο της Goldman Sachs στην Ευρώπη. Σε αυτή την εταιρεία βέβαια εργαζόταν και ο κ. Παπακωνσταντίνου παλαιότερα".
Όπως είπα και στη Βουλή, όλοι αντιλαμβάνονται ότι όλα όσα είπατε ανήκουν περισσότερο σε περιθωριακά blogs, παρά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Όμως, επειδή για όλα υπάρχει και ένα όριο, σας ζητώ δημόσια δήλωση ανάκλησης όσων αναφέρατε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για δήθεν εργασία μου στην Goldman Sachs, δεδομένου ότι συνιστούν προφανή προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης εκ μέρους σας για την οποία υπάρχουν και ποινικές συνέπειες εκ του νόμου.
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
http://news247.gr/ellada/politiki/orgh_papakwnstantinoy_gia_ta_peri_goldman_sachs.1500476.html

«Φωτιές» έχει ανάψει η συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στην νέα κυβέρνηση.


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, όπως εκφράστηκε και στη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Από την πλευρά τους, οι υπουργοί που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Χαρακτηριστικότερη όλων η δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη στον ΒΗΜΑ 99,5: «Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στην κυβέρνηση, ούτε στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις επικρίσεις για συμμετοχή ακροδεξιών στο κυβερνητικό σχήμα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικές διαμάχες, αυτές τις 100 ημέρες που έχει μπροστά του ένα κρίσιμο έργο να επιτελέσει.

Σημείωσε ότι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τρία κόμματα και τόνισε ότι τα μέλη της δεν πρέπει να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους διαμάχες. Υπογράμμισε, δε: «Ακρα δεξιά δεν υπάρχει στην κυβέρνηση, ούτε στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα. Όποιος τα λέει αυτά κάνει ζημιά στην κοινή μας προσπάθεια».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5: «Υπάρχει μία παρανόηση σχετικά με την κυβέρνηση. Δεν λύσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές, ούτε καν έχει γίνει προγραμματική σύγκλιση. Πρόκειται για μία κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και σκοπό και εδώ ακριβώς έχουμε συμφωνήσει».

Ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στις δηλώσεις Καστανίδη περί «συμμετοχής ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας» απάντησε: «Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος απομακρύνεται από την κυβέρνηση, στενοχωριέται».

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε το πρωί της Πέμπτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος τόνισε ότι τιμά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά για τον ίδιο προσωπικά αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η συμμετοχή ορισμένων υπουργών στην κυβέρνηση.

«Είναι θέμα συνείδησης και όταν πήρα την απόφαση να καταψηφίσω ενημέρωσα τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Β.Έξαρχο για τους λόγους που δεν μπορώ να ψηφίσω» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Καστανίδης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φ.Πετσάλνικο ανέφερε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά όχι στους υπουργούς που προέρχονται από το ΛΑΟΣ.

Ειδικότερα για τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ, ο κ. Καστανίδης θεωρεί πως «αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση Συνεργασίας».
Newsroom ΔΟΛ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ;

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του πριν από τις εκλογές καλεί τον Γ. Παπανδρέου και ο Π.Ευθυμίου.


O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου  

Την άποψη ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν από τις εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό, και να ξεκαθαρίσει την θέση του» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real τόνισε: «Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας, ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο. Και για μένα, όπως πιστεύω, οφείλει ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου να ανοίξει και να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες ξεκαθαρίζοντας και τη θέση του» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σημείωσε ότι θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε μεγαλύτερο εύρος δυνάμεων. «Δεν είναι η καλύτερη δυνατή σύνθεση, αλλά είναι η αναγκαία σύνθεση. Εγώ θεωρώ ότι το κέντρο βάρους αυτής της κυβέρνησης είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που έχουν συνευθύνη για τα προβλήματα της χώρας» σημείωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΒΟΡΙΔΗ & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

Καταψηφίζουν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσ.Μάντατζη και Χρ.Κατσούρας.


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Την απόφαση τους να μην παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησαν από το βήμα της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθη) και Χρήστος Κατσούρας (Θεσπρωτία). «Δεν μπορώ να συμπλεύσω χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους» είπε ο κ. Μάντατζη, προσθέτοντας ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Λουκά Παπαδήμο για τις ικανότητες του. «Μιντιακό δημιούργημα χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο κ. Κατσούρας.

Ο βουλευτής είπε ότι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου «η μειονότητα είδε έναν ειλικρινή πολιτικό» και αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη μειονότητα.

Αναφέρθηκε προσωπικά και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο δήλωσε ότι «με τα λεγόμενα του στο παρελθόν πλήγωσε τη μειονότητα» αν και εξέφρασε την ελπίδα «με το πέρασμα των χρόνων να έχει αποκτήσει ωριμότητα και να έχει προχωρήσει σε άμβλυνση κάποιων ακραίων θέσεων που είχε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ.....ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!!

ΓΕΝΟΠ: Στα 856 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ
Στα 856 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ απο ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμβολική διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας, σήμερα το πρωί.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκατ. Ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι τα χρέη του υπουργείου Υγείας. Με αυτά τα δεδομένα η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει πρόκληση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.




Πηγή: http://www.supercomments.gr/2011/11/blog-post_5092.html#ixzz1droofIab

TA ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.......ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ!!!!!

Ωμός εκβιασμός με την εφεδρεία!!!!



ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ
Λίστες εφεδρείας μέχρι τις 25 Νοεμβρίου ζητεί από τις διοικήσεις των δημόσιων φορέων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ενώ, στην περίπτωση που αυτές δεν καταρτιστούν, θα τεθεί σε εφεδρεία όλο το προσωπικό των φορέων από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Πρόκειται για το δεύτερο «χτύπημα» εναντίον των δημόσιων υπαλλήλων, μετά τις περικοπές των αποδοχών τους που προβλέπει το νέο μισθολόγιο αλλά και τις αυξημένες κρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Σε αυτήν τη φάση η εφεδρεία αφορά 30.000 άτομα, που θα «δουν» την έξοδο από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2011, ενώ θα ακολουθήσει και νέος κύκλος το επόμενο έτος, που θα παρατείνει την αγωνία. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην εγκύκλιο του κ. Ρέππα αναφέρεται ότι «η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης», γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίου δικαίου στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έπειτα από ένα ή δυο χρόνια και θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία εκτιμώνται σε 18.000-20.000. Η συρρίκνωση οργανικών θέσεων της Κεντρικής Κυβέρνησης (υπουργεία) και της κατάργησης ή συγχώνευσης ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αφορά 6.000-7.000 εργαζομένους. Ο αριθμός μέχρι τα 30.000 άτομα, που είναι η συμβατική υποχρέωση για την τρόικα, θα συμπληρωθεί από άλλες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καταρχήν οι επικεφαλής των δημόσιων υπηρεσιών πρέπει να εντοπίσουν όσους έχουν συμπληρώσει συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας, οι οποίοι και θα συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά. Ακολούθως, οφείλουν να συντάξουν καταλόγους με το προσωπικό που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία από την 1-1-2012 και οι σχετικές λίστες να κοινοποιηθούν στο υπουργείο. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων που συγχωνεύονται ή καταργούνται εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία από 1.1.2012, εφόσον μέχρι 30.11.2011 δεν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις μεταφοράς τους από τα αρμόδια όργανα.
Η χρονική διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 12 μήνες.
Επίσης, οι εποπτεύοντες φορείς πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:
- Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων που συγχωνεύονται ή λύονται εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία από 1.1.2012 εφόσον μέχρι 30.11.2011 δεν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις μεταφοράς προσωπικού από τα αρμόδια όργανα που προβλέπεται στις ως άνω διατάξεις.
- Με απόφαση του Οργάνου Διοίκησης των Φορέων Υποδοχής των Νομικών Προσώπων που εκδίδεται το αργότερο μέχρι 31.12.2011, προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, σε αριθμό ίσο με το προσωπικό των κατηγοριών αυτών που μεταφέρθηκε και εντάχθηκε σ' αυτούς, εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Αν μέχρι τις 21-12-2011 δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ένταξης του ανωτέρω προσωπικού στο καθεστώς αυτό, το σύνολο του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών αυτών (ΥΕ και ΔΕ) του φορέα υποδοχής θεωρείται πλεονάζον και εντάσσεται αυτοδικαίως από 1.1.2012 στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
- Κριτήριο ένταξης στην εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού αποτελεί η προϋπηρεσία του εργαζομένου στο φορέα προέλευσης ή υποδοχής, εντασσομένων στην εργασιακή εφεδρεία όσων έχουν την ολιγότερη προϋπηρεσία.

Εξαιρέσεις

Από την εφεδρεία εξαιρούνται:
1. Το καλλιτεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής.
2. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων.
3. Οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες που υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 1514/1985.
4. Εργαζόμενος:
- του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί ήδη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία,
- του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά και συνοικεί με αυτόν έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης, το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα ορίζεται σε 12.000 ευρώ,
- που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος, εφόσον τα τέκνα τον βαρύνουν φορολογικά,
- που είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=8&artid=119026

Δημόσιο - εφεδρεία: Υποχρεωτική σύνταξη "αλαλούμ" με τους αορίστου χρόνου!!!



-Αλαλούμ με το νόμο και την εγκύκλιο του Υπουργείου
- Ποιοι βγαίνουν υποχρεωτικά σε σύνταξη από 1/1/2012
- Κάνουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής

Μαζί με την παράταση για την ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας μέσω συνταξιοδότησης, παρατείνεται και η αγονία για τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους μετά και τις νέες ανακοινώσεις.

Μόνο βέβαιο είναι ότι αντί της 1η Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που βγαίνουν υποχρεωτικά σε σύνταξη, θα ενταχθούν τελικά στο νέο καθεστώς από 1/1/2012. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που θέλουν έως και δύο χρόνια να βγουν σε σύνταξη.

Οι υπάλληλοι ωστόσο οκτώ οργανισμών που θα έβγαιναν σε εφεδρεία ήδη από τις 27 Οκτωβρίου και ακόμη περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την νέα εγκύκλιο του υπουργείου ... είναι στον αέρα. Σύμφωνα με τα όσα εξέδωσε το Υπουργείο οι υπάλληλοι αυτοί τίθενται σε εφεδρεία εφόσον ολοκληρωθεί η μεταφορά τους. Αυτή η παράγραφος της εγκυκλίου διαβάζεται ως τροποποίηση του νόμου και έτσι κανείς δεν ξέρει τι ισχύει πλέον.

Ταυτόχρονα για τους 11 οργανισμούς που συγχωνεύονται 9ΚΕΔ, ΕΡΤ, ΟΔΔΥ κλπ) δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και πλέον είναι ανοιχτός ο κίνδυνος να περάσουν οι ημερομηνίες, να μην γίνει τίποτε και στο τέλος οι υπάλληλοι να βρεθούν αντί σε καθεστώς εφεδρείας... απολυμένοι.

Το υπουργείο μοιάζει να... παίζει καθυστερήσεις, ωστόσο η μετάθεση του τι θα γίνει με την “καυτή πατάτα” ίσως αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους υπόλοιπους καθώς το μέτρο της εφεδρείας είναι προαπαιτούμενο τόσο για την 6η δόση όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση
"Λίστες εφεδρείας μέχρι τις 25 Νοεμβρίου ζητεί από τις διοικήσεις των δημόσιων φορέων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ενώ, στην περίπτωση που αυτές δεν καταρτιστούν, θα τεθεί σε εφεδρεία όλο το προσωπικό των φορέων από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Πρόκειται για το δεύτερο «χτύπημα» εναντίον των δημόσιων υπαλλήλων, μετά τις περικοπές των αποδοχών τους που προβλέπει το νέο μισθολόγιο αλλά και τις αυξημένες κρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Σε αυτήν τη φάση η εφεδρεία αφορά 30.000 άτομα, που θα «δουν» την έξοδο από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2011, ενώ θα ακολουθήσει και νέος κύκλος το επόμενο έτος, που θα παρατείνει την αγωνία. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην εγκύκλιο του κ. Ρέππα αναφέρεται ότι «η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης», γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίου δικαίου στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έπειτα από ένα ή δυο χρόνια και θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία εκτιμώνται σε 18.000-20.000. Η συρρίκνωση οργανικών θέσεων της Κεντρικής Κυβέρνησης (υπουργεία) και της κατάργησης ή συγχώνευσης ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αφορά 6.000-7.000 εργαζομένους. Ο αριθμός μέχρι τα 30.000 άτομα, που είναι η συμβατική υποχρέωση για την τρόικα, θα συμπληρωθεί από άλλες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καταρχήν οι επικεφαλής των δημόσιων υπηρεσιών πρέπει να εντοπίσουν όσους έχουν συμπληρώσει συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας, οι οποίοι και θα συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά. Ακολούθως, οφείλουν να συντάξουν καταλόγους με το προσωπικό που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία από την 1-1-2012 και οι σχετικές λίστες να κοινοποιηθούν στο υπουργείο. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων που συγχωνεύονται ή καταργούνται εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία από 1.1.2012, εφόσον μέχρι 30.11.2011 δεν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις μεταφοράς τους από τα αρμόδια όργανα.
Η χρονική διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 12 μήνες.
Επίσης, οι εποπτεύοντες φορείς πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:
- Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων που συγχωνεύονται ή λύονται εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία από 1.1.2012 εφόσον μέχρι 30.11.2011 δεν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις μεταφοράς προσωπικού από τα αρμόδια όργανα που προβλέπεται στις ως άνω διατάξεις.
- Με απόφαση του Οργάνου Διοίκησης των Φορέων Υποδοχής των Νομικών Προσώπων που εκδίδεται το αργότερο μέχρι 31.12.2011, προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, σε αριθμό ίσο με το προσωπικό των κατηγοριών αυτών που μεταφέρθηκε και εντάχθηκε σ' αυτούς, εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Αν μέχρι τις 21-12-2011 δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ένταξης του ανωτέρω προσωπικού στο καθεστώς αυτό, το σύνολο του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών αυτών (ΥΕ και ΔΕ) του φορέα υποδοχής θεωρείται πλεονάζον και εντάσσεται αυτοδικαίως από 1.1.2012 στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
- Κριτήριο ένταξης στην εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού αποτελεί η προϋπηρεσία του εργαζομένου στο φορέα προέλευσης ή υποδοχής, εντασσομένων στην εργασιακή εφεδρεία όσων έχουν την ολιγότερη προϋπηρεσία.
Εξαιρέσεις
Από την εφεδρεία εξαιρούνται:
1. Το καλλιτεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής.
2. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων.
3. Οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες που υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 1514/1985.
4. Εργαζόμενος:
- του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί ήδη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία,
- του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά και συνοικεί με αυτόν έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης, το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα ορίζεται σε 12.000 ευρώ,
- που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος, εφόσον τα τέκνα τον βαρύνουν φορολογικά,
- που είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά."
ΠΗΓΗ:
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=8&artid=119026
Το διαβάσαμε στο newsit.gr

http://www.ourlife.gr/permalink/10715.html

ΜΗΠΩΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ;

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας!!!!


Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας 
 
Σκληραίνει η κόντρα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την κυβέρνηση για το θέμα της επιβολής των χαρατσιών, μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ στις οκτώ παρά τέταρτο πήγαν με τα εργαλεία τους στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Στουρνάρη, άνοιξαν τον μετασχηματιστή που δίνει ρεύμα στο υπουργείο Υγείας και κατέβασαν τους διακόπτες, με αποτέλεσμα να κοπεί η παροχή ρεύματος.

Με αυτόν τον τρόπο η ΓΕΝΟΠ κάνει πιο έντονη τη διαμαρτυρία της για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες, τη στιγμή που το κράτος χρωστάει απίστευτα ποσά.

Όπως λένε οι συνδικαλιστές τα χρέη του υπουργείου είναι 3.800.000, ενώ συνολικά το κράτος χρωστάει 141 εκατομμύρια.

Προσοχή στο χαράτσι, τρελές χρεώσεις από λάθη των δήμων

Κρήτη: 100 νοικοκυριά τη μέρα μένουν χωρίς ρεύμα



 

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/149300.html

Ομοβροντία 7 φόρων πληρωτέων μέχρι τέλους του Φεβρουαρίου.

ΑΣΗΚΩΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 500 ΕΚΑΤ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΑΝΕΙΑ!!!!!

Σε στενό φορολογικό κλοιό βρίσκονται 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς πρέπει να εξοφλήσουν 7 χαράτσια το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στο ειδικό τέλος ακινήτων, τις έκτακτες εισφορές, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο εισοδήματος προστίθενται άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας, η περαίωση, το ΕΤΑΚ του 2009 και ο ΦΑΠ της διετίας 2010 - 2011.

Ποιο να πληρώσω πρώτο; Ποιο να πληρώσω πρώτο; Τα 7 χαράτσια της εφορίας πρέπει να εξοφληθούν άμεσα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα ο προυπολογισμός του 2011 και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Υπό το φόβο αυτό, το οικονομικό επιτελείο διερευνά ακόμα και το ενδεχόμενο της χορήγησης φοροδανείων συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου!
Τα χαράτσια που πληρώνουν οι φορολογούμενοι είναι:
1Η ξεχασμένη τριπλή επιβάρυνση επί των ακινήτων. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας είναι προ των πυλών. «Από τον Δεκέμβριο και μετά θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά» δήλωνε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, καθώς ξεμπλόκαρε το έργο μετά τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν το φόρο τριών ετών. Περίπου 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες θα πληρώσουν ΕΤΑΚ για το 2009, χρονιά κατά την οποία το τέλος επιβαλλόταν σε άγαμους με ακίνητη περιουσία άνω των 100.000 ευρώ και έγγαμους με περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.
8 εκατ. εκκαθαριστικά
Περισσότερα από 8 εκατ. εκκαθαριστικά θα αποσταλούν για τον ΦΑΠ της διετίας 2010 -2011, χρονιές κατά τις οποίες ο φόρος επιβάλλεται σε αξία περιουσίας πάνω από 400.000 ευρώ.
Από το σύνολο πλέον των 9 εκατ. εκκαθαριστικών σημειωμάτων της τριετίας 2009 -2011 εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν περίπου 1,7 δισ. ευρώ.
Η εξόφληση γίνεται σε δύο ισόποσες δόσεις, καθώς η βεβαίωση του φόρου έγινε μετά τον Σεπτέμβριο.
2Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω των οποίων θα εξοφληθεί και το ειδικό τέλος ακινήτων από όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες ακινήτων πλην ανέργων, ενώ ανάπηροι και πολύτεκνοι θα πληρώσουν μειωμένο τέλος 0,50 ευρώ ανά τ.μ. Από τους περίπου 7 εκατ. λογαριασμούς (σ.σ. μέχρι στιγμής έχουν ταχυδρομηθεί γύρω στα 2,5 εκατ.) αναμένουν έσοδα τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ. Διορθώσεις στα λάθη στην τιμή ζώνης ή στα τετραγωνικά μέτρα δεν γίνονται φέτος, αλλά μετατίθενται για του χρόνου, σύμφωνα με τα έως τώρα λεγόμενα στελεχών του υπουργείου Οικονομικών. Η εξόφλησή του γίνεται σε δύο δόσεις.
3Ταχυδρομούνται περίπου 5,5 εκατ. σημειώματα για την πληρωμή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας 22 - 1.320 ευρώ από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Η εξόφλησή τους θα γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Από την 1η Ιανουαρίου επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο της αξίας του τέλους που αναλογεί στο όχημα. Η μη πληρωμή του τέλους καθίσταται εφικτή με την κατάθεση των πινακίδων στην εφορία, επίσης μέχρι 31.12.2011.
4Σε εξέλιξη βρίσκεται η πληρωμή του ετήσιου φόρου εισοδήματος, που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Στους φορολογούμενους που εξοφλούν σε δόσεις το φόρο προστέθηκαν από χθες και άλλοι 352.157 που θα παραλάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα εντός των προσεχών ημερών. Εξ αυτών 79.123 έχουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και μάλιστα σε μια δόση, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Απομένουν περίπου 600.000 δηλώσεις για εκκαθάριση.
5Συνεχίζεται η αποστολή του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος, το οποίο περιλαμβάνει και την έκτακτη εισοδηματική εισφορά αλληλεγγύης 1-4% σε φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα (πραγματικό και τεκμαρτό) άνω των 12.000 ευρώ το 2010.
Τεκμήρια
Στο ίδιο εκκαθαριστικό συμπεριλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά 5% επί των τεκμηρίων, δηλαδή οχήματα άνω 1.929 κυβικών, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ανεμόπτερα και ελικόπτερα.
Της εισοδηματικής εισφοράς εξαιρούνται μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Της εισφοράς τεκμηρίων εξαιρούνται επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών, αυτοκίνητα αναπήρων που απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας, καθώς και μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου, ταχύπλοα ή μη, μήκους μέχρι 6 μέτρα.
Εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε μέχρι 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωσή της.
Από τον Ιανουάριο η έκτακτη εισφορά που αναλογεί στο εισόδημα του 2012 θα παρακρατείται κάθε μήνα με το φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.
6Το πολυεκκαθαριστικό περιλαμβάνει και το τέλος επιτηδεύματος, ειδικά για φέτος 300 ευρώ (του χρόνου αυξάνει στα 500 ευρώ ή 400 ευρώ για πόλεις μέχρι 200.000 κατοίκους), για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Το Τέλος μπορεί να γλιτώσουν όσοι δεν είχαν φέτος δραστηριότητα κι εφόσον πάνε στην εφορία να κλείσουν τα φορολογικά βιβλία και στοιχεία.
Και περαίωση
7Ετοιμάζονται τα σημειώματα της περαίωσης για το κλείσιμο περίπου 500.000 ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων για τις χρήσεις 2000 - 2009.
Η εξόφληση του ποσού γίνεται από 12 έως 36 δόσεις για οφειλές μέχρι 25.000 ευρώ και άνω των 150.000 ευρώ, αντίστοιχα. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=326169
 

ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ......ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

Επιστολή-κόλαφος για Βενιζέλο!!!!!

Από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ως συνέχεια της τηλεοπτικής αντιπαράθεσής

«Ασπίδα προστασίας» του πανταχόθεν βαλλόμενου πολιτικού συστήματος, αποκαλεί τα νομοθετήματα του Ε. Βενιζέλου, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, δίνοντας έτσι συνέχεια στην προ ημερών τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους.
Ο κ. Βαξεβάνης καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο το "έκτρωμα" του νόμου περί ευθύνης υπουργών "που οδηγεί στην ατιμωρησία" και τον εγκαλεί για μια σειρά ρυθμίσεων, όπως η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών χωρίς άδεια, το χάρισμα χρεών στις ΠΑΕ και τη σκανδαλώδη ρύθμιση υπέρ της τράπεζας Proton του Λ. Λαυρεντιάδη.
Αναλυτικά η επιστολή, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα "Το Κουτί της Πανδώρας", έχει ως εξής:

"Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας  γράφω τα ξέρετε και εσείς και  εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.
Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την  εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ. Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.
Πάμε τώρα στα πιο  δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα. Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”, περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.
Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.
Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών. Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.
Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου “επιθετική σχεδίαση” αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία  αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις. Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο. Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων. Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.
Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση. Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;
Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια  τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της  Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.
Αλλά δεν σταματήσατε  εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι’ αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά. Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…
Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού», όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους. Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε".



http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=319174

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ;

Le Monde - Η "αόρατη' κυβέρνηση της Goldman Sachs στην Ευρώπη !!!

image


Ένα αδιόρατο, αλλά φανερό «δίκτυο επιρροής της Goldman Sachs» στην Ευρώπη «βλέπει» σε σημερινό άρθρο της η γαλλική εφημερίδα, Le Monde, η οποία υποστηρίζει ότι «ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ, ο διορισθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα ο καθένας, στην ευρωπαϊκή ''κυβέρνηση Goldman Sachs''».

Η εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς στο διαβόητο swap της αμερικανικής τράπεζας μέσω του οποίου τιτλοποιήθηκε μέρος του ελληνικού χρέους αλλοιώνοντας τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας ενόψει της ένταξής της στην ευρωζώνη, ενώ την εποχή εκείνη επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είναι γνωστό ότι υπήρξε αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κλάδου της τράπεζας την περίοδο 2002 - 2005.

Συνεπώς δεν φαίνεται να έχει καμιά ανάμειξη «με το μαγείρεμα των ελληνικών στοιχείων που ενορχηστρώθηκε δύο χρόνια νωρίτερα από την ανάληψη των καθηκόντων του» ενώ ο ίδιος «παραιτήθηκε ένα χρόνο πριν μεταπωληθεί μέρος του επίμαχου swap στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που τότε διηύθυνε ένα άλλο πρώην στέλεχος της Goldman Sachs ο Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος σήμερα διαχειρίζεται το ελληνικό χρέος».

O διορισθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι κατέχει θέση συμβούλου στην τράπεζα από το 2005 ενώ για τον έλληνα πρωθυπουργό αναφέρεται ότι «συμμετείχε ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο 1994 - 2002 στο τέχνασμα που επιχειρήθηκε με τα λογιστικά στοιχεία από την Goldman Sachs».

Στην λίστα των ανθρώπων που συνδέονται με την Goldman Sachs και έχουν – ή κατείχαν - θέσεις κλειδιά στην ευρωζώνη, η Le Monde περιλαμβάνει τον Otmar Issing, πρώην πρόεδρο της Bundebsank, τον Peter Satherland που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προσφυγή της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης και τέλος τον Paul Deighton, ο οποίος εργάστηκε επί 22 χρόνια στην Goldman Sachs και πλέον είναι εκτελεστικός διευθυντής της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου για το 2012.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/74446.html

Ο .....ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΙ ΛΕΕΙ;

Συρρίκνωση 5,2% στην ελληνική οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2011!!!!


Στο 5,5% υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθείο εφέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας
Στο 5,5% υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθείο εφέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Συρρίκνωση 5,2% σημείωσε σε ετήσια βάση η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το γ΄τρίμηνο του 2011 παρουσίασε μείωση κατά 5,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 47,987 δισ. ευρώ.

Στο δεύτερο φετινό τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 7,4% και στο πρώτο κατά 8,3%, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν 7,3% και 8,1% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, οι τριμηνιαίες εκτιμήσεις του ΑΕΠ της περιόδου 1ο τρίμηνο 2005 - 2ο τρίμηνο 2011 είναι αναθεωρημένες, λόγω κυρίως της αναθεώρησης των ετησίων εθνικών λογαριασμών για την περίοδο 2005‐2010, της εφαρμογής βελτιωμένης μεθόδου (Denton method) για την προσαρμογή των τριμηνιαίων εκτιμήσεων του ΑΕΠ στα αντίστοιχα ετήσια αποτελέσματα του ΑΕΠ, της εφαρμογής της νέας ταξινόμησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της ΕΕ (NACE αναθεώρηση 2), της αξιοποίησης νέων δεικτών (τριμηνιαίοι δείκτες κύκλου εργασιών και τιμών παραγωγού στις υπηρεσίες) και της εφαρμογής βελτιωμένης μεθοδολογίας με την επεξεργασία των στοιχείων με μεγαλύτερη ανάλυση των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως έχει επισημανθεί στις προηγούμενες ανακοινώσεις της Στατιστικής Αρχής, λόγω της διακοπής της χρονολογικής σειράς των τριμηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης και τη διαθεσιμότητα στοιχείων για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο (1ο τρίμηνο 2009 ‐ 3ο τρίμηνο 2011) όπου πρέπει να εφαρμοστεί η εποχική διόρθωση, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στους οικονομικούς δείκτες βάσει των οποίων εκτιμάται το τριμηνιαίο ΑΕΠ, η εφαρμογή της εποχικής διόρθωσης δεν παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι μόνο τα μη εποχικά διορθωμένα.
Newsroom ΔΟΛ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.....ΣΩΣΤΕΣ ΦΩΝΕΣ!!!!!

"Όχι" στη ψήφο εμπιστοσύνης λένε 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ.


"Όχι" στη ψήφο εμπιστοσύνης λένε 101 στελέχη  του ΠΑΣΟΚ 
 
Εκατόν ένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημήτρη Σακελλάρη, υπογράφουν κείμενο, με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία θεωρούν ότι είναι μια «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Ακροδεξιάς» και τάσσονται κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Τα στελέχη αυτά προέρχονται κατά βάση από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκουν σε μια άτυπη κίνηση, την αποκαλούμενη «Πρωτοβουλία για την προοδευτική έξοδο από την κρίση», η οποία έχει σχέσεις με την «Αριστερή Πρωτοβουλία», της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακών Επιτροπών του κινήματος και κοινωνικά στελέχη.

Οι υπογράφοντες επικρίνουν την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν νεοφιλελεύθερη, μια πολιτική η οποία «δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση».

Επίσης, υποστηρίζουν ότι αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/149101.html

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!! ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ!!!!

Μετωπική σύγκρουση με τη νέα κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.




Εντολή να μην διακοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα, λόγω αδυναμίας εξόφλησης λογαριασμών έδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ανοίγει πόλεμο με τη νέα κυβέρνηση, εξαιτίας πώλησης των μονάδων λιγνίτη.

Δεν υπαναχωρεί στη γραμμή κατάργησης του νέου τέλους ακινήτων, ούτε στη διακοπή ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ενώ προειδοποιεί για νέα μετωπική σύγκρουση τη νέα κυβέρνηση.
Ως άλλη αιτία πολέμου εμφανίζονται τα σχέδια πώλησης ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Η ΓΕΝΟΠ επέλεξε να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους μία μέρα πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας νέο κύκλο αντιδράσεων με στόχο "να ακυρώσει στην πράξη τον νόμο για την επιβολή τέλους ακινήτων" και να παρεμποδίσει τις ενέργειες για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ.
Ολα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, οι πελάτες της συνεχίζουν την κακιά συνήθεια να μην πληρώνουν εντός της προθεσμίας λήξης τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα πάνω από τους μισούς καταναλωτές από τους περίπου 250.000 που έλαβαν λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων στα μέσα Οκτωβρίου να μην έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους εντός της προθεσμίας.
Μόνο που τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οπότε λήγει η 40ήμερη προθεσμία που έχουν οι καταναλωτές να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, η ΔΕΗ να αρχίσει να εκδίδει μαζικές εντολές αποκοπής ρεύματος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΓΕΝΟΠ κάλεσε τους εργαζομένους της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα να μην υλοποιήσουν καμία εντολή αποκοπής και παράλληλα να κινητοποιήσουν ομάδες περιφρούρησης ώστε να εμποδίσουν τους εργολάβους να διακόπτουν την ηλεκτροδότηση σε νοικοκυριά.
Στο άλλο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων η ΓΕΝΟΠ "ξεκαθαρίζει προς την κυβέρνηση εξουσίας που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού πως οποιαδήποτε κίνηση για πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες θα σημάνει πόλεμο", τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση "δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στον τόπο διότι δεν πρόκειται για επένδυση και δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά για "αρπαχτή" εις βάρος του Δημοσίου, αφού το μόνο που θα γίνει θα είναι μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων αντί πινακίου φακής σε κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές".

http://news247.gr/oikonomia/forologia/metwpikh_sugkroysh_me_th_nea_kyvernhsh_h_genop-deh.1490383.html

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ!!!!!


Σε διάσπαση θα οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανοίξει ο ίδιος το θέμα της διαδοχής του στην ηγεσία του κόμματος προειδοποιεί η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών της Ιπποκράτους. Ο ίδιος το σκέφτεται: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει. Στελέχη όπως ο Χάρης Καστανίδης, που πρόσφατα είχε στο γραφείο του σύσκεψη με 17 βουλευτές, η ομάδα του Χρήστου Παπουτσή, αλλά και πολλοί στενοί του συνεργάτες του εκτιμούν ότι πρέπει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Άλλοι στενοί του συνεργάτες -μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και η Ρεγγίνα Βάρτζελη- αλλά και μέλη της οικογενείας του πιστεύουν ότι πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες.

Βενιζέλος και «τρεις» αναμένουν:
Το σύνολο των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να δώσουν ένα μικρό διάστημα στον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να κινήσει αυτός τις διαδικασίες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα, ενώ οι υποψήφιοι αρχηγοί θέλουν να προσεγγίσουν και να κερδίσουν όσους περισσότερους μπορούν από το παπανδρεϊκό μπλοκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ε. Βενιζέλος διεμήνυσε ότι δεν τον εκφράζει και δεν καλύπτει την κίνηση του Δ. Λιντζέρη να θέσει θέμα διαδοχής. Θεωρείται πάντως βέβαιον ότι πολλά κορυφαία στελέχη το επόμενο διάστημα θα θέτουν το θέμα μέσω κατώτερων στελεχών που επηρεάζουν, ενώ οι τοποθετήσεις Πάγκαλου, Χρυσοχοΐδη (κυρίως) και Παπαϊωάννου ανοίγουν εκ των πραγμάτων τον ασκό του Αιόλου.


Τι θα κάνει ο Παπανδρέου: Πολλοί εκτιμούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και το προφίλ του έχει ιδιαιτέρως θιγεί και διεθνώς, θα μπορεί να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η εκλογή αυτή, άλλωστε, εκτιμάται ότι θα οριστεί τον Ιανουάριο.

Πως θα γίνει η διαδοχή: Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίξει το θέμα της διαδοχής του, η εκλογή του διαδόχου του θα γίνει τον Δεκέμβριο, με καθολική ψηφοφορία των μελών και των φίλων της Ιπποκράτους. Το καταστατικό δεν προβλέπει υποχρεωτικά Συνέδριο, το οποίο, όμως, θα πραγματοποιήσει ο νέος αρχηγός μετά τη διαδοχή του.

Ποιοι οι διάδοχοι: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται βέβαιον ότι θα είναι υποψήφιοι, ενώ το ενδεχόμενο εξετάζει και η Άννα Διαμαντοπούλου. Άγνωστο προς το παρόν είναι τι θα πράξει η ομάδα Παπουτσή, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι οι λεγόμενοι «προεδρικοί» θα συνταχτούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης φέρεται να είναι ήδη σε προχωρημένες επαφές ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην προσέγγιση Παπανδρέου-Βενιζέλου συνέβαλε τα μέγιστα ο Δημήτρης Ρέππας. Αν το δίπολο για την ηγεσία είναι από τη μια ο Ε. Βενιζέλος και από την άλλη η «κίνηση των τριών» με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα συνταχθεί και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος διαθέτει ισχυρή δύναμη στον κομματικό μηχανισμό και προειδοποιεί ότι θα διαπραγματευτεί ισχυρά.

Με τους «τρεις» ο Γιώργος Φλωρίδης;
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η «κίνηση των τριών» βρίσκεται σε επαφή με τον Γιώργο Φλωρίδη για τη συγκρότηση ενός ισχυρού εκσυγχρονιστικού μετώπου εντός του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι με τους «τρεις» έχει συνταχθεί ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ πολύ κοντά τους βρίσκεται και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Άγνωστο είναι τι θα πράξει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που με τις τελευταίες τοποθετήσεις του δείχνει να μην χωράει στο παραπάνω μέτωπο.

Η συντεταγμένη διαδοχή αποκλείει τη διάσπαση; Τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές ναι. Kαι σε αυτό συμφωνούν όλες οι τάσεις. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε «Ένωση Κέντρου» ή και η διάσπασή του δύσκολα θα αποφευχθεί, με ό,τι επιπτώσεις θα έχει για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία η ρευστότητα που θα δημιουργηθεί.

Καλύπτεται η διαφορά Βενιζέλου – Λοβέρδου; Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB ,την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την άμεση έναρξη των διαδικασιών ανάδειξης νέου αρχηγού ζητά το 66,8% του συνόλου των ψηφοφόρων και το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η μάχη για τον επόμενο Πρόεδρο θα είναι «κούρσα για δύο». Όσοι επιλέγουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο ανέρχονται στο 27,3% , όσοι επιλέγουν τον Ανδρέα Λοβέρδο το 17,3% , ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου με ποσοστό 2,4% δεν φαίνεται πως μπορεί να μπει στη μάχη τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Μεταξύ των πράσινων ψηφοφόρων το 33,1 % προτιμά τον Βενιζέλο, το 24,7% τον Λοβέρδο και το 1,9% την Διαμαντοπούλου, ενώ το 17,5% δηλώνει «κανένας» και το 6,5% «άλλος». Μεταξύ των αναποφάσιστων ο Ε. Βενιζέλος προηγείται με 19,2% έναντι 18,2% του Α. Λοβέρδου. Είναι σαφές πως ο χρόνος διεξαγωγής της διαδοχής θα παίξει σημαντικό ρόλο για την επικράτηση του ενός ή του άλλου δελφίνου. Γρήγορη διαδοχή ευνοεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η καθυστέρησή της τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ποια διαδικασία επιθυμούν οι «δελφίνοι»; Όπως όλα δείχνουν, τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα συνέφερε η εκλογή από Συνέδριο, ένα σώμα που ελέγχεται ευκολότερα, ενώ τον Ανδρέα Λοβέρδο η εκλογή από τη βάση. Ούτως ή άλλως το Καταστατικό προβλέπει εκλογή με άμεση ψηφοφορία, κάτι που θα ενισχύσει τον νέο αρχηγό, ο οποίος θα αναλάβει στην πιο δύσκολη ιστορική στιγμή του ΠΑΣΟΚ.

http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/pasok-zitimata-diadoxis-papandreou.html

ΠΑΣΟΚ : Ζητήματα διαδοχής Παπανδρέου.

Παραίτηση Παπανδρέου ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και άμεση λύση στο ζήτημα ηγεσίας του κόμματος.

ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!!!!!

Κώστας Χατζής: Η επιστολή αποχώρησης από τη ΝΔ.


Κώστας Χατζής: Η επιστολή αποχώρησης από τη ΝΔ 
 
Με μια επιστολή δέκα σελίδων αποχωρεί από την Νέα Δημοκρατία ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Χατζής, ο οποίος είχε παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην κούρσα διαδοχής για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας μάλιστα και την μία από τις πενήντα υπογραφές υπέρ του προέδρου Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή του κάνει λόγο για «ελληνική Επικράτεια υπό Κατοχή» και τονίζει πως «τις τελευταίες μέρες υπήρξε πραξικόπημα με καραγκιοζιλίκια και μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας».
Διαβάστε την επιστολή
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/148905.html