Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σίγουρη η χρεοκοπία της Ελλάδας για τους Βρετανούς.



Πιθανότητες 100% έχει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισημαίνει στην 6μηνιαία έκθεσή της η Τράπεζα της Αγγλίας. Διαβάστε στο News 247 τι επισημαίνει ο διοικητής της (Pic)
Στο 100% ανέρχονται πλέον οι πιθανότητες να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, ΒοΕ.
Στην εξαμηνιαία έκθεση σταθερότητας της ΒοΕ αναλύονται οι πιθανότητες χρεοκοπίας στα επόμενα πέντε χρόνια για τις ευάλωτες ευρωπαϊκές χώρες.
Αναλύοντας τις πιθανότητες χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών τα επόμενα πέντε χρόνια τοποθετεί την Ελλάδα στην κορυφή κι ακολουθούν η Πορτογαλία με 60% πιθανότητες, η Ιρλανδία με 50 και η Ιταλία με 40%.
Και στην Ιταλία πάντως δίνει σημαντικές πιθανότητες χρεοκοπίας, στο 40%. Μηδενικές πιθανότητες χρεοκοπίας έχουν για την ΒοΕ μόνο Βρετανία και ΗΠΑ.
Δείτε το σχετικό διάγραμμα της ΒοΕ.

 
Ο διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας,  King, σχολίασε σχετικά ότι δεν πρόκειται για θεωρία της τράπεζας, αλλά για 'απλά μαθηματικά'. "Δεν είναι τι πιστεύουμε, είναι τι δείχνουν οι τιμές στην αγορά,'' είπε. ''Ωστόσο,'' συμπλήρωσε, ''πιστεύω ότι αυτό αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κρίσης'', ενώ τόνισε ότι ''έρχεται κάποια στιγμή, που σε μια κατάσταση υπέρογκου χρέους οι δανειστές πρέπει να  συνειδητοποιήσουν ότι η κλίμακα των χρεών σε αυτούς είναι τόσο μεγάλη που θα πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης''.
Η Βρετανία χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Η κρίση στην ευρωζώνη έχει δημιουργήσει ένα "εξαιρετικά απειλητικό περιβάλλον" για τις βρετανικές τράπεζες, οι οποίες πρέπει τώρα να επισπεύσουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία "μαξιλαριών" ρευστότητας, αλλιώς η βρετανική οικονομία διατρέχει τον κίνδυνο βύθισης σε νέα πιστωτική κρίση, προειδοποίησε  η Bank of England. Διαβάστε εδώ την έκθεση
Επιπλέον, η έκθεση της BOE υπογραμμίζει το πόσο ευάλωτες είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες σε ενδεχόμενη διάσπαση της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την BOE, οι Barclays, HSBC, Lloyds και Royal Bank of Scotland διαθέτουν συνολική έκθεση στις 5 πιο προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης ύψους 191,8 δισ. λιρών ή το 83% των βασικών τους κεφαλαίων.
Ο  King , σημείωσε πως τα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη έχουν ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις "χαρακτηριστικές μιας συστημικής κρίσης". "Βλέπουμε από πρώτο χέρι το κόστος της χρηματοοικονομικής αστάθειας", πρόσθεσε ο ίδιος αναφερθείς στα προβλήματα που προκαλεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες όλου του κόσμου.
Επιπλέον, ο King δήλωσε πως η παροχή ρευστότητας, όπως στην περίπτωση της συντεταγμένης κίνησης στην οποία προχώρησαν την Τετάρτη 6 μεγάλες τράπεζες, δεν μπορεί να λύσει μακροπρόθεσμα τα προβλήματα της ευρωζώνης επειδή αυτά απορρέουν από το χρέος και όχι την ρευστότητα.
http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/sigoyrh_h_xreokopia_ths_elladas_gia_toys_vretanous.1520328.html

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ..........ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ!!!!


Η Μέρκελ όρισε υφυπουργό για την ...ΕΛΛΑΔΑ!!!

Σε αυτήν την κατάντια μας οδήγησαν ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου! Η απόλυτη ξεφτίλα για μια χώρα! Τα κόκαλα κάποιων θα στριφογυρίζουν στον τάφο τους!
Ότι και να ακούσουμε πλέον δεν μας κάνει καμιά εντύπωση..
Η Μέρκελ όρισε υφυπουργό στην κυβέρνησή της, για θέματα της Ελλάδας.
Απίστευτο κι όμως Γερμανικό..
Τώρα τι θα κάνει αυτός ο υφυπουργός, τι αρμοδιότητες...

θα έχει και με τι ακριβώς θα ασχολείται κανείς δεν ξέρει.
Πάντως να μας βοηθήσει αποκλείεται.
Να βάλει υφυπουργό αυτόν τον απίστευτο τον Χατζημαρκάκη, αυτόν τον "Έλληνα" που είχε αντιγράψει την διπλωματική του και είχε αποκαλέσει Μακεδονία τα Σκόπια, να μας σώσει..
Από exomatiakaivlepo  μέσω TaXalia
Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΓΙΟΑΧΙΜ ΘΑ.....ΦΟΥΧΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

ΝΑΤΟΣ.....ΠΑΛΙ!!!!!

Σε τάγμα φακίρηδων ο Θόδωρος Πάγκαλος!!!!

Οι τελευταίες δηλώσεις του περί αγανακτισμένων, αποτελούν στην πραγματικότητα μια ύψιστη δοκιμασία για να δείξει στους δασκάλους του ότι μπορεί να αντέξει κάθε είδους πόνο.

Σοκ: Ο αδυνατισμένος αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια «δοκιμασίας» ως φακίρης Σοκ: Ο αδυνατισμένος αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια «δοκιμασίας» ως φακίρης
Σάλος αναμένεται να προκληθεί από την αποκάλυψη γνωστού blog, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στα πλαίσια των πρόσφατων ταξιδιών του ασπάστηκε τον ινδικό μυστικισμό, όπως αυτός έχει περάσει στους περίφημους «φακίριδες».
Πέρα από τη φωτογραφία-ντοκουμέντο, που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κ. Πάγκαλος ξαπλώνει σε κρεβάτια από καρφιά, η νέα πνευματική στροφή του φαίνεται κυρίως από τις τελευταίες του δηλώσεις. Δηλώσεις που προφανώς, ο μόνος τους σκοπός είναι να προκαλέσουν αντίδραση και επιθετικότητα ενατίον του, ώστε να αποδείξει στους δασκάλους του την αντοχή του σε κάθε είδους κακουχία, αφού ως γνωστόν οι φακίρηδες ισχυρίζονται πως αντέχουν στον πόνο.
Η αποκάλυψη για τις νέες πνευματιστικές ανησυχίες του αντιπροέδρου, εξηγεί και την παγερή στάση του όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δήλωσε πως «δεν θα γίνουμε Ινδία». Μάλλον, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτή η δήλωση κλόνισε ολοκληρωτικά τις σχέσεις τους, κάνοντας τον Θόδωρο Πάγκαλο να αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση και να αποσυρθεί σε ένα στρατόπεδο «Σούφι» κάπου στην Ινδία, την ώρα που όλοι νομίζαμε πως λείπει στην Κίνα για πολύμηνες επαφές.
Σϋμφωνα πάντως με την διδασκαλία των Φακίρηδων, οι δηλώσεις κατά αγανακτισμένων, αποτελούν την τελική δοκιμασία, προκειμένου ένας μαθητής να γίνει Baba – να αποκτήσει δηλαδή ένα ανώτερο επίπεδο αγιότητας μέσω του συσσωρευμένου μίσους προς το πρόσωπό του.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=10670

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και στην περαίωση.


Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και στην περαίωση 
 

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων παρελθόντων ετών έως τις 30 Δεκεμβρίου καθώς και στην προθεσμία υπαγωγής στην περαίωση ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έκανε γνωστό πως από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/153299.html

ΓΙΑΤΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ......ΚΑΘΑΡΕΣ;;;;;;;;

Ποιες οι 20 πιο «βρόμικες» τράπεζες.



Ποιες είναι οι 20 πιο «βρόμικες» τράπεζες ; Ποιες τράπεζες δολοφονούν το κλίμα με τις δραστηριότητές
 
Τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που επί επτά μήνες έκαναν έρευνα στα οικονομικά των τραπεζών και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, τις ονόμασαν τράπεζες-δολοφόνους του κλίματος.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Guardian και αποκάλυψε ότι το τοπ 20 των πιο «βρόμικων» τραπεζών χρηματοδότησε τα τελευταία 6 χρόνια τη βιομηχανία του άνθρακα με 171 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα της γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Urgewald, του διεθνούς δικτύου BankTrack και της οργάνωσης Earthlife Africa, τράπεζες–κολοσσοί που επενδύουν εκατομμύρια για να διαφημίσουν τη δήθεν περιβαλλοντική τους κοινωνική ευθύνη και να αποκτήσουν περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια, δεν κάνουν τίποτε άλλο από «πράσινο ξέπλυμα» (greenwash) στις καταστροφικές τους επιλογές που είναι υπεύθυνες για την έκλυση δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα μέσα από τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας του άνθρακα.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τρεις αμερικανικές τράπεζες: η JP Morgan Chase, η Citigroup και η Bank of America, που τα τελευταία 6 χρόνια έχουν διαθέσει 42 δισεκατομμύρια δολάρια στον άνθρακα.
Οι ΜΚΟ χρησιμοποίησαν ειδικούς για να ξετρυπώσουν τα δεδομένα και να υπολογίσουν τόσο τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών στη βιομηχανία του άνθρακα όσο και τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως μετοχές σε εταιρείες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και ιδιόκτητα ανθρακωρυχεία.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αποκάλυψαν, επίσης, την υποκρισία των τραπεζών, αφού για να αποκτήσουν περιβαλλοντικό προφίλ παρουσιάζουν εκθέσεις για το πόσο οι ίδιες μείωσαν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου την ίδια στιγμή που είναι ιδιοκτήτες ή χρηματοδοτούν αδρά τη βιομηχανία του άνθρακα που ευθύνεται στον μεγαλύτερο βαθμό για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή.
Το τοπ 20 των πιο «βρόμικων» τραπεζών:
1 JPMorgan Chase (16,540 δισ. ευρώ)
2 Citi (13,751 δισ. ευρώ)
3 Bank of America (12,590 δισ. ευρώ)
4 Morgan Stanley (12,117 δισ. ευρώ)
5 Barclays (11,514 δισ. ευρώ)
6 Deutsche Bank (11,477 δισ. ευρώ)
7 Royal Bank of Scotland (10,946 δισ. ευρώ)
8 BNP Paribas (10,694 δισ. ευρώ)
9 Credit Suisse ( 9,495 δισ. ευρώ)
10 UBS (8,217 δισ. ευρώ)
11 Goldman Sachs (6,770 δισ. ευρώ)
12 Bank of China (6,323 δισ. ευρώ)
13 Industrial and Commercial Bank of China (6,182 δισ. ευρώ)
14 Crédit Agricole / Calyon (5,637 δισ. ευρώ)
15 UniCredit / HVB (5,231 δισ. ευρώ)
16 China Construction Bank (5,110 δισ. ευρώ)
17 Mitsubishi UFJ Financial Group (4,980 δισ. ευρώ)
18 Société Générale (4,742 δισ. ευρώ)
19 Wells Fargo (4,523 δισ. ευρώ)
20 HSBC (4,432 δισ. ευρώ)


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/12/20-pio-vromikes-trapezes/#ixzz1fHfIptQV

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.......

ΕΟΖ, το σχέδιο υλοποίησης του κατακερματισμού της Ελλάδας.


Τι είναι οι Ε.Ο.Ζ. και πώς λειτουργούν; Ε.Ο.Ζ. (Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες) φαίνεται πως θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα οι «δάνειες» δυνάμεις, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι Ευρωπαίοι μεγαλοβιομήχανοι. Οι Ε.Ο.Ζ. ουσιαστικά είναι περιοχές ενός κράτους, οι οποίες λειτουργούν με ιδιότυπο καθεστώς και στην ουσία «απελευθερώνονται» από τα ελεγκτικά όργανα αυτού του κράτους και μεταβάλλονται σε περιοχές «ειδικού καθεστώτος» σε ευρεία και όχι σε στενή κλίμακα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Σύνταγμα του 1911, φοβούμενος τάσεις διαφοροποίησης περιοχών της χώρας, είχε προβλέψει με τα κατάλληλα άρθρα να αποκλειστεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτά τα άρθρα, δεν τα έλαβαν υπόψη οι σύγχρονοι συνταγματολόγοι.

Ελεύθερες οικονομικά περιοχές έχουν κυρίως οι ασιατικές χώρες. Πρόκειται για περιοχές όπου λειτουργούν οικονομικά, με διαφορετικά επιχειρηματικά κριτήρια από τις άλλες περιοχές της χώρας. Διαμορφώνεται ένα ελκυστικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει «ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές» (Ελευθεροτυπία 25.10.11).

Τη συζήτηση για την ανάπτυξη τέτοιων ζωνών άνοιξε το καλοκαίρι ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέφαν Κάπφερερ,
ο οποίος υποστήριξε πως «οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται εγγυήσεις για να επενδύσουν στην Ελλάδα, αρκεί να δημιουργηθούν Ε.Ο.Ζ.».
Την «αναγκαιότητα» των ΕΟΖ έθιξε έμμεσα και η πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Χορστ Ραϊχενμπάχ, ο οποίος προ ημερών διαμήνυσε ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά απαιτείται να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα Helios, και 5 έργα εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων. Το γεγονός ότι οι αλλαγές που φέρνει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου (σε συνέχεια του πρώτου Μνημονίου και των αποφάσεων του Ιουλίου) στην Ελλάδα, την καθιστούν ένα ιδιότυπο υβριδικό μοντέλο χώρας υπό ιδιόμορφη αποικιοκρατία, αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

Ο… «Αγών» της Γερμανίδας καγκελάριου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας της, χρησιμοποιώντας την εθελόδουλη κυβέρνηση του ΓΑΠ (έως τώρα) και τον εντολοδόχο θίασο (βλέπε κυβέρνηση Παπαδήμου) τώρα και εωσότου ολοκληρώσει το… καταστροφικό της έργο, φαίνεται να περνά μέσα από το ΕΣΠΑ και το νέο καθεστώς των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ). Κι εδώ αξίζει να αναρωτηθεί κανείς: Μα είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων εργαζομένων οι Γερμανοί βιομήχανοι; Μάλλον όχι, αφού οι Ε.Ο.Ζ. ουσιαστικά αποτελούν μηδενικό κέρδος για το κράτος μέσα στο οποίο δημιουργούνται.

Για το συγκεκριμένο θέμα των Ε.Ο.Ζ. ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει η Γερμανία και γερμανοί μεγαλοβιομήχανοι. Παράλληλα, έχει ήδη… πέσει η ιδέα οι «φίλοι» μας Γερμανοί «επενδυτές» να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις επενδύσεις τους. Μια λοιπόν και το ελληνικό κεφάλαιο δεν βάζει χρήματα για να εκμεταλλευτεί αγρίως τις επενδυτικές ευκαιρίες, αναλαμβάνουν οι ξένοι μεγαλοκαρχαρίες να τεμαχίσουν την Ελλάδα σε ΕΟΖ, αξιοποιώντας μάλιστα κοινοτικό χρήμα. Ε, να μην βγάλουν και λεφτά από την τσέπη τους! Και ο ίδιος ο Ραϊχενμπάχ στις… προγραμματικές του δηλώσεις, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν για στήριξη των «πραγματικών» δικαιούχων. Η σύνδεση, δε, με την πολυπόθητη τοπική ανάπτυξη μόνο όνειρο θερινής νυκτός φαντάζει, καθώς οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν στις ζώνες αυτές, θα είναι κακοπληρωμένες και κυριολεκτικά με όρους δουλοπαροικίας.

Στο θέμα των Ε. Ο. Ζ. αναφέρθηκε και ο Όλι. Ρεν –ευρωπαίος επίτροπος– απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή:

«Στο πλαίσιο της καθιέρωσης ΕΟΖ, η κυβέρνηση μπορεί να προβλέψει απαλλαγές από τους εισαγωγικούς και τους εξαγωγικούς δασμούς, να απλοποιήσει τους τελωνειακούς και διοικητικούς ελέγχους και τις διαδικασίες, να ακολουθήσει φιλελεύθερη συναλλαγματική πολιτική και να παρέχει φορολογικά κίνητρα. Αυτά είναι τα κίνητρα που προσφέρει μια κυβέρνηση για την προσέλκυση νέων επενδυτών. Στη συνέχεια είναι δυνατό να δημιουργηθούν διάφορα είδη ειδικών οικονομικών ζωνών, π.χ. ζώνες ελεύθερου εμπορίου, ζώνες μεταποίησης προς εξαγωγή, βιομηχανικές ζώνες, ελεύθεροι λιμένες, κ.λπ..»
(Το Βήμα – 31/10/11)


Πρακτικά πως λειτουργούν οι Ε. Ο. Ζ. που περιγράφει παραπάνω ο Ρέν; Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς. Αξιοποιούν τη φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Αυτά σε συνδυασμό με τη χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό. Παράλληλα, με πρόσχημα την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και στο όνομα της δήθεν «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» καταλύεται η όποια έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών χώρων, κλπ. (κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό η λογική του fast track).
Όσο για τις θέσεις εργασίας, το όποιο όφελος είναι αμελητέο μπροστά στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας. Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι στις Ε. Ο. Ζ. της Κίνας το μέσο ωράριο εργασίας κυμαίνεται από 54 έως 77 ώρες τη βδομάδα.

Αυτό είναι – σε συντομία – το καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που επιδιώκουν να στήσουν και στη χώρα μας οι κυρίαρχοι κύκλοι του κεφαλαίου. Γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί και στην Ελλάδα ένα πρότυπο «ανάπτυξης» που έχει ήδη εφαρμοστεί σε χώρες όπως η Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού κ.α. Φαίνεται ότι μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που εφαρμόζουν η θα εφαρμόσουν στο άμεσο μέλλον οι κυβερνήσεις του μνημονίου είναι η «κινεζοποίηση» του επιπέδου ζωής του έλληνα εργαζόμενου χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο τις Ε. Ο. Ζ. και πρόθυμους φορείς αυτών των μέτρων και αντιλήψεων πολιτικά πρόσωπα.

Αν σκεφτούμε, μάλιστα, και τις πιθανότητες περαιτέρω εμπλοκής των πολιτικών προσώπων στον τρόπο επιλογής και προώθησης εργατικού δυναμικού των «εισαγόμενων» βιομηχανιών, τότε πολύ εύκολα θα αρχίσουμε να σκιαγραφούμε μία νέα μέθοδο πελατειακής σχέσης των πολιτικών με τους απελπισμένους πολίτες που θα ψάχνουν εναγωνίως για εργασία. Κατά τα άλλα, οι πολιτικοί μας έχουν βάλει μυαλό και επιδιώκουν την δημιουργία μίας Ελλάδας χωρίς δεσμούς με το κάκιστο παρελθόν (των πολιτικών) που έφθασαν την χώρα στο να μεταβάλλεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και την μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε εργάτες χαμηλότατου κόστους προς όφελος του κέρδους των «επενδυτών».

Ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να περιλαμβάνει ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές...».΄(Ελευθεροτυπία 25/10/11).
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης:
«Στο ελληνικό μοντέλο διαχείρισης τέτοιων ζωνών κατά τους Γερμανούς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ κάτω από την «άριστη συνεργασία» των υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης Γερμανίας - Ελλάδας, με τρεις κινήσεις:
* Πρώτον: Η Γερμανία βάζει όρους και ζητεί προϋποθέσεις και ευνοϊκές συνθήκες για να επενδύσει στην υπερχρεωμένη Ελλάδα.
* Δεύτερον: Η Γερμανία προτείνει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) και συνδέει την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αποκλειστικά με τις ζώνες αυτές.
* Τρίτον: Η Γερμανία απαιτεί να επενδυθεί το ΕΣΠΑ με δικούς της όρους (ευνοϊκούς για τη γερμανική οικονομία), αποκλειστικά στις υπό γερμανική διαχείριση ΕΟΖ και η Ελλάδα... υπακούει.»

Αρχή με δύο περιφέρειες «μοντέλα»

Τα σχέδια του γερμανικού κεφαλαίου και των τροϊκανών κυβερνήσεων, φαίνεται να συμμερίζονται και αρκετοί εκφραστές του κεφαλαίου εν Ελλάδι. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη της Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του «αναπτυξιακού μοντέλου» των ΕΟΖ, δηλώνοντας μάλιστα σε πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας πως «μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας»!
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Τατούλης εδώ και μήνες κάνει δημοσίως λόγο για το «αναπτυξιακό μοντέλο» των ΕΟΖ και πώς η περιφέρεια θα μπορούσε, αξιοποιώντας τις εκτάσεις της, να λειτουργήσει ως τέτοια. Το γεγονός ότι οι πρώτες προτάσεις για δημιουργία τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων προέρχονται από τη συγκεκριμένη περιφέρεια, είναι άραγε τυχαίο;

Αντίστοιχο μοντέλο φαίνεται να επεξεργάζονται οι αυτόκλητοι «σωτήρες» της χώρας και για τη Θράκη, όπου οι παραγωγικοί φορείς, δηλαδή οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων καθώς και οι επιχειρηματίες εργοστασίων της περιοχής όπως οι Μύλοι Θράκης, Εβροφάρμα, Pharmathen τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας αντίστοιχης ζώνης. Βέβαια, κατά δήλωση της προέδρου του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, οι φορείς είναι υπέρ «χωρίς αυτό να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων». Το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό σε μια περιφέρεια που η ανεργία χτυπάει διψήφια ποσοστά και τα μεροκάματα είναι ήδη στα ίδια επίπεδα με τη Βουλγαρία, πραγματικά αποτελεί ζητούμενο… Ας σημειωθεί πως τέτοια είναι η σπουδή των τοπικών φορέων να απολαύσουν τα οφέλη των ΕΟΖ, που στην εν λόγω περιφέρεια έχει ήδη συνταχθεί και σχετική νομοτεχνική μελέτη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Φόρουμ, που όλως τυχαίως είναι… Γερμανός.
Βέβαια, η παράμετρος «Τουρκία» και «τουρκικές επενδύσεις», ίσως θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης έρευνας από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αφού –σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τις εξελίξεις- υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο μεταβολής της Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε μία τουρκική οικονομική ζώνη και –άρα- πολύ κοντά στα πλαίσια μίας άτυπης ανεξαρτησίας από την υπόλοιπη Ελλάδα ή συγκυριαρχίας Ελλάδας και Τουρκίας στην συγκεκριμένη Ελληνική ακριτική περιοχή.

πηγη:kostasxan.blogspot.com
http://oikonomia24.blogspot.com/2011/12/blog-post_6300.html

ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ;

Σφάζονται μεταξύ τους στο ΠΑΣΟΚ! Τζουμάκας για Βενιζέλο, Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου: «Είναι όλοι αυτοί ΠΑΣΟΚ;»

Αφού τα λένε μόνοι τους εμείς δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε.
Ο πρώην υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Metro”, απόρησε για το αν οι Ευ. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος και Ά. Διαμαντοπούλου είναι ΠΑΣΟΚ!
“Οι δύο έχουν έρθει από άλλα κόμματα στο ΠΑΣΟΚ, η παράταξη επομένως και το ζήτημα της ηγεσίας της είναι υπόθεση, πρώτα και κύρια, των λαϊκών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. Είναι υπόθεση των μελών και στελεχών του, αυτών που δεν έχουν εργασία ή ζουν σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, που μειώθηκε το εισόδημά τους, είναι υπόθεση του εργαζομένου, του αγρότη, του μισθωτού, του αυτοαπασχολούμενου, του ελεύθερου επαγγελματία, του σπουδαστή, κάθε νέου και νέας. Το κεντρικό ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα. Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν αφορά μια “πασαρέλα” πολιτικών προσώπων. Για το ΠΑΣΟΚ τίθεται θέμα συγκρότησης ενός αντι-νεοφιλελευθέρου σχεδίου, που θα αποτελέσει τη βάση για το προεκλογικό του πρόγραμμα”.
Η συνέντευξη αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού περιγράφει ως “πολιτική εκτροπή” και “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης.
Μάλιστα, καταγγέλλει ότι υπάρχουν και διαπλεκόμενοι πολιτικοί από το ΠΑΣΟΚ (απαπαπα δεν γίνονται αυτά) και λειτούργησαν ως προπομπός για να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, κάτι που όπως λέει αποτελούσε σχέδιο των τραπεζιτών, του παρασιτικού κεφαλαίου και των ιδιοκτητών ΜΜΕ. (Ε τώρα μας άφησε άφωνους. Γίνονται αυτά;)
Οι πιο ανυπόληπτοι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που τους χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες και οι καναλάρχες για τους σκοπούς τους και τους προβάλλουν διαρκώς τα δελτία των 8.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι μεν παρένθεση, αλλά οι κύκλοι αυτοί επιδιώκουν να αποτελέσει μονιμότητα το «μνημονιακό συγκρότημα», πράγμα που θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στην αντιδραστική οπισθοδρόμηση, στο “στραγγάλισμα” κάθε τι δημοκρατικού και προοδευτικού στο ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο, σε εκτεταμένη φτωχοποίηση της χώρας, σε ανεργία και διαρκή ύφεση”.
http://olympia.gr/2011/12/01/%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%cf%8d-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc/

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!!! ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!!!

"Οι Αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μ*λακες"




Άλλη μία δήλωση εκτός συνόρων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκαλεί έκπληξη. Ο Θ. Πάγκαλος μιλά για το κίνημα των Αγανακτισμένων σε γαλλικό κανάλι. Δείτε στο NEWS 247 απόσπασμα της επίμαχης εκπομπής (Vid)

Νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου που αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Μετά το "Μαζί τα φάγαμε", άλλη μία δήλωση σοκ από το στόμα του αθυρόστομου αντιπροέδρου φαίνεται να ταράζει τα "ήρεμα νερά" της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.
Στο στόχαστρο του Θεόδωρου Πάγκαλου αυτή τη φορά, οι Αγανακτισμένοι.
Το πανευρωπαϊκό κίνημα κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας, της ακρίβειας, της μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και της γενικότερης υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου που έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2011.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Κανάλι "France 5" και στην εκπομπή "Le monde en marche" στις 23 Οκτωβρίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε με ειρωνικά και υποτιμητικά λόγια στη μαζικότητα του κινήματος, αλλά κυρίως στην σύνθεση των μελών του.
Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες της χώρας και συμμετείχαν στις μαζικές πορείες και τα συλλαλητήρια (δηλαδή πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες) δεν ήταν τίποτα άλλο, από ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλ...ες!
"Θα εκφραστώ ελεύθερα, όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός de Gol. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μα...ες", είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια, προχώρησε σε ακόμα μία δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί ευρύτατα, σχετικά με το πολιτικό σύστημα της χώρας.
"Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Κατ αρχήν γιατί είναι πιο ψηλά, αλλά και για γιατί είναι πιο έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα", σημείωσε.
"Μαζί τα φάγαμε" στα γαλλικά
Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στη φράση "μαζί τα φάγαμε" που δήλωσε σε εκπομπή πριν από μήνες, με τις αντιδράσεις να είναι αισθητές μέχρι και σήμερα.
"Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε", είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: "Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε".
Να σημειωθεί, ότι όλα αυτά έρχονται μετά από τους "τεμπέληδες Έλληνες", τους "πιο διεφθαρμένους πολίτες" και άλλες ανάλογες γνώμες του αντιπροέδρου για τον ελληνικό λαό.
Η απάντηση του Πάγκαλου
Καλούμενος να σχολιάσει τα όσα είπε στο Γαλλικό Κανάλι σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο Θ. Πάγκαλος απάντησε ότι χαρακτήρισε τους Αγανακτισμένους ή φασίστες ή κομμουνιστές.
Παράλληλα, είπε ότι δεν χρησιμοποίησε τη λέξη μαλ...ες ακριβώς, αλλά ότι στη γαλλική εκπομπή χαρακτήρισε ως ηλίθιους όσους επιθυμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, ενώ επέμεινε ότι δεν αποκάλεσε μαλ...ες όλους τους Έλληνες.

http://news247.gr/ellada/politiki/oi_aganaktismenoi_einai_kommoynistes_fasistes_kai_mal_es.1517867.html

ΣΩΩΩΩΩΩΩΠΑ!!!!!

Επιστολή-δέσμευση Παπαδήμου προς δανειστές!!!!


 Επιστολή δέσμευση Παπαδήμου προς δανειστές
 
«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου
Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης πως θα εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Επιστολή προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέστειλε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σήμερα.
Ο κ. Παπαδήμος ενημερώνει τους κ.κ. Χερμαν Ρομπάι, Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν κλώντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που ανέλαβε στις 11 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει πως η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που περιγράφονται στο ληφθέν οικονομικό πρόγραμμα, την ολοκλήρωση ενός σταθερού και αξιόπιστου νέου πολυετούς προγράμματος μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ και την οριστικοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων με εθελοντική συμμετοχή μέσω του PSI.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής και δομικής μεταρρύθμισης έτσι ώστε να εξασφαλίσει ομαλότητα στα δημοσιονομικά της και να βελτιώσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας», σημειώνει ο κ. Παπαδήμος.
Τέλος, ο πρωθυπουργός τονίζει για ακόμα μία φορά την αναγνώριση από τον ελληνικό λαό και της σημασίας της συμμετοχής μας στο ευρώ. «Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου», καταλήγει η επιστολή.
http://troktiko.eu/2011/12/epistoli-desmeush-papadimou-pros-daneistes/

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η λύση στην κρίση χρέους: 1 ΔΡΧ = 1000 ευρώ !!!!


XRIMANEWS.GR…όπως Πούτιν;
Η “ελληνική κρίση” έχει πολλές κρυφές πτυχές τις οποίες εντέχνως όσοι, λιγοστοί, πολιτικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν έχουν κρατήσει στη σκιά, εμποδίζοντας τη Βουλή και τον ελληνικό λαό να τις πληροφορηθεί. Κάποιες από αυτές αφορούν στη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας απέναντι στην Τρόικα και τους ιδιώτες δανειστές της.
Στο πρώτο τμήμα της τρέχουσας σειράς άρθρων αποκάλυψης των μεγαλύτερων μυστικών της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκα στο δίκαιο που διέπει τα ελληνικά ομόλογα, ένα θέμα το οποίο είχα αναδείξει με το άρθρο “Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της” από τον Ιούλιο του 2010 (βρίσκεται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση, Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάζοντας μία σειρά σχετικών με το θέμα εκθέσεων κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών.
Οι αποκαλύψεις στο συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσαν αίσθηση αλλά δεν ήταν παρά δεκαπέντε μήνες αργότερα που το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, όταν σε μία σειρά άρθρων και δημοσιεύσεων στοXrimaNews.gr παρουσιάστηκαν στοιχεία που υποδείκνυαν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό, ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση του PSI+ που περιλαμβάνει κούρεμα τμήματος του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Στην έκκληση μου για βοήθεια στην ενημέρωση της Βουλής για το τί θα σήμαινε μία τέτοια παραχώρηση προς τους δανειστές για την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε, πρώτος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον οποίο διέγραψε ο κύριος Παπανδρέου όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο), ο οποίος και κατέθεσε στη Βουλή στις 07 Νοεμβρίου την πρώτη σχετική επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση). Ακολούθησαν δύο ακόμη σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, η μία εξ αυτών στον Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, από τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Τσίπρα ενώ στη συνέχεια στο θέμα αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ι.Μουρμούρας.
Στο τρέχον άρθρο, θα αναδειχθεί μία νέα διάσταση του θέματος η οποία έχει να κάνει με τη δυνατότητα της Ελλάδας, αν εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της και επιστρέψει στη δραχμή, να πληρώσει, τουλάχιστον, τα 206 δις ευρώ κρατικού χρέους που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών με 206 εκ. δραχμές ή ακόμη και τα 330 δις ευρώ ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο με 330 εκ δραχμές.
Ας δούμε πώς μπορεί νομικά να γίνει αυτό με τη βοήθεια διεθνών εκθέσεων και ενός ειδικού δικηγόρου από τη Βρετανία, συνεταίρου διεθνούς εταιρίας στην Ελβετία και δικηγόρου τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Παρίσι, ο οποίος έχει εκπονήσει μελέτες για την ευρωζώνη και το δίκαιο των ομολόγων των κρατών μελών της για περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ πρόσφατα ασχολείται εκτενώς με την περίπτωση της Ελλάδας.
Όταν η Ελλάδα εκδίδει ένα ομόλογο σε ευρώ διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο, το ομόλογο εκδίδεται στο νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δηλαδή, εφόσον το νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ, όσον αφορά στο ελληνικό δίκαιο αυτό θα είναι και το νόμισμα του ομολόγου (και το ομόλογο αυτό θα είναι πληρωτέο στην Αθήνα).
Αν, ωστόσο, η Ελλάδα για κάποιο λόγο αποχωρούσε από την ευρωζώνη και ξεκινούσε την έκδοση της δραχμής, τότε θα υποχρεούνταν να καθορίσει μέσω του Κοινοβουλίου, με νόμο, την ισοτιμία της νέας δραχμής με το ευρώ και αμέσως μετά για τα ελληνικά δικαστήρια το νόμισμα στο οποίο θα ήταν πληρωτέα τα ομόλογα κάτω από το ελληνικό δίκαιο θα ήταν η νέα αυτή δραχμή και όχι πλέον το ευρώ, αφού η νέα δραχμή θα ήταν το νόμιμο νόμισμα της χώρας. Η ισοτιμία που θα όριζε η ελληνική Βουλή θα ίσχυε τόσο για την αποπληρωμή των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, τα οποία είναι σήμερα ύψους 330 δις ευρώ, όσο και σε κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα που θα συμπεριλάμβανε τη χρήση της δραχμής, εντός και εκτός Ελλάδας.
Έτσι, η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα με βάση το νόμο, να υιοθετήσει, αν το επιθυμεί, μία υποχρεωτική για όλους, πολίτες, δανειστές, Τρόικα, κλπ ισοτιμία, για παράδειγμα, 1 ΔΡΧ=1000 ΕΥΡΩ, κάνοντας δηλαδή ανατίμηση και όχι υποτίμηση του νομίσματος της. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να πληρώσει το σύνολο του χρέους που διέπεται από το ελληνικό δίκαιο σε νέες δραχμές, δηλαδή να καταβάλει 330 εκ δραχμές για να αποπληρώσει χρέος ύψους 330 δις ευρώ. Έτσι, θα έμεναν μόνο τα 35 δις ευρώ σε ομόλογα που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, τα οποία και θα αποτελούσαν χρέος λιγότερο από το 15% του ελληνικού ΑΕΠ.
Αυτό ακριβώς έπραξε η Γαλλία χωρίς νομικό πρόβλημα το 1960 με τη δημιουργία του νέου φράγκου με ισοτιμία 1 νέο φράγκο = 100 παλιά φράγκα. Το ίδιο έκαναν και η Γερμανία και η Αυστρία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο στόχος είναι να μειωθεί ένα χρέος το οποίο έχει γίνει επαχθές ώστε να μπορέσει η ζωή να συνεχιστεί και να προστατευτεί και όχι να απειληθεί ή να τελειώσει.
“Τα νέα νομίσματα έχουν εκδοθεί χωρίς μεγάλες νομικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας” αναφέρει ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος στους Financial Times , προσθέτοντας ότι αν οι ομολογιούχοι ελληνικών ομολόγων που ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο (το 90% του χρέους, δηλαδή 330 δις ευρώ, υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία παρά το Μνημόνιο καθώς αυτό δεν έχει περάσει απ’ τη Βουλή – Με τους πιο επιφυλακτικούς υπολογισμούς και αν δε συμπεριλάβουμε τα ομόλογα της Τρόικας και της ΕΚΤ, τουλάχιστον 206 δις ευρώ ομολόγων ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο) προσπαθήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι η ισοτιμία είναι άδικη, τα ελληνικά δικαστήρια δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν το δίκαιο της Ελλάδας και να απορρίψουν το αίτημα των ομολογιούχων δικαιώνοντας τη χώρα.
Μα και αν ακόμη οι ομολογιούχοι επιχειρήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας σε διεθνή δικαστήρια “πέρα από το θέμα της δικαιοδοσίας (το οποίο μάλλον δε θα ξεπεράσουν) θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ καλά τεκμηριωμένες νομολογίες για τα ομόλογα της Σερβίας και της Βραζιλίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο” αναφέρει στους Financial Times ο ειδικός δικηγόρος.
Αφού η Ελλάδα πληρώσει τους δανειστές της και αποτάξει τα δεσμά του χρέους της, θα μπορούσε να επιτρέψει την ελεύθερη διακύμανση της δραχμής έναντι των υπολοίπων νομισμάτων κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση της, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι τα παραπάνω αποτελούν μία πρόχειρη προσέγγιση ενός πολύ σημαντικού ζητήματος. Υπάρχουν μελέτες κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών που επιβεβαιώνουν την ισχύ όσον αναφέρονται εδώ και οι οποίες είναι στη διάθεση όποιου βουλευτή ή δημοσιογράφου θέλει να βοηθήσει στην ανάδειξη του θέματος. Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να θεωρήσει πως όλα τα παραπάνω είναι εύκολα στην υλοποίηση τους και δε θα είχαν πολύ σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα.
Έτσι, αυτό που, πρωταρχικώς, πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η Ελλάδα έχει στα χέρια της μία σειρά πλεονεκτημάτων και επιλογών εξαιτίας του γεγονότος πως το δίκαιο του 90% των κρατικών ομολόγων είναι το ελληνικό και όσο δεν παραχωρεί αυτό το νομικό της πλεονέκτημα και δεν αποδέχεται τη μετατροπή του δικαίου στο αγγλικό δε μπορεί κανείς, ούτε η Τρόικα ούτε οι δανειστές της να την εκβιάσουν ουσιαστικά, γιατί είναι η ίδια που είναι 100% νομικά καλυμμένη και οι υπόλοιποι που είναι απολύτως ακάλυπτοι.
Η νομική διάσταση της ελληνικής κρίσης φανερώνει πως οι Έλληνες αξιωματούχοι απέκρυψαν την αλήθεια από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό και ποτέ δεν τους γνωστοποίησαν τα πραγματικά νομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το γεγονός πως στην πραγματικότητα δε μπορεί κανείς να την εκβιάσει για τίποτα, παρά μόνο να επιχειρήσει να συνεργαστεί μαζί της. Και όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, ό,τι ισχύει για την Ελλάδα ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία κλπ δημιουργώντας ένα σκηνικό τρόμου τόσο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν δανείσει περί τα 9 τρις στις χώρες της Ευρωζώνης όσο και για τις αμερικανικές τράπεζες που έχουν ασφαλίσει αυτό το χρέος.
Αν, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρήσει το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στους τραπεζίτες για να πετύχει τη συμφωνία του PSI+ ή αν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιτρέψει τη μετατροπή του δικαίου των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό, θα έχει στερήσει από την Ελλάδα το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό της χαρτί και το μοναδικό νομικό πλεονέκτημα το οποίο θα μπορούσε να τη σώσει στην περίπτωση που δει τους εταίρους της να την εγκαταλείπουν.
(Με πληροφορίες από τους Financial Times – Ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος είναι ο: By Gilles Thieffry, Solicitor (England and Wales), Member of the New York bar, Avocat au Barreau de Paris, and Partner at GTLaw, Geneva)
Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/11/1-1000.html#more

ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΤΙΣ....ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ!!!!!

Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνει και το υπ. Επικρατείας.....


Με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής.

Με άλλη απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνουν επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/267861/neos-kuvernitikos-ekprosopos-o-p-kapsis/

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,,,,,ΠΟΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Προβόπουλος: Τα δισ. έφευγαν έξω σαν... χαλάζι!!!!


Προβόπουλος: Τα δισ. έφευγαν έξω σαν... χαλάζι 
 
Αποκάλυψη-βόμβα έκανε χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μόνον το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου του 2011 διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό περίπου 13-14 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
«Πρόκειται για δύο πάρα πολύ κακούς μήνες λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και των εκκρεμοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.
Μάλιστα ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε αυτό το δίμηνο «το χειρότερο από το ξεκίνημα της κρίσης που πλήττει τη χώρα μας», πρόσθεσε ότι η εκροή καταθέσεων συνεχίστηκε και το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου, ενώ εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος λέγοντας: «Ευτυχώς τις τελευταίες 15 ημέρες, με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, διαπιστώνεται όχι σταθεροποίηση, αλλά μια δειλή επανάκαμψη στο σύστημα με την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό».
Παρ’ όλα αυτά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστήριξε ότι για την ώρα «το σκηνικό είναι πολύ ευάλωτο», πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» και ότι «το μείζον είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία, να νιώσει ο έλληνας πολίτης σχετική σιγουριά και ότι ελέγχεται η κατάσταση».

Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, έφυγαν στο εξωτερικό από το 2010 περίπου 60 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα – όπως είπε – εκείνη τη χρονιά σημειώθηκε μείωση των ιδιωτικών καταθέσεων κατά 28 δισ. ευρώ, το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2011 περίπου κατά 26,2 δισ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι γύρω στα 2,5-3 δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό εξαιτίας «της τότε φήμης για τη φορολόγηση των καταθέσεων».

Εξάλλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μη απορροφητικότητα κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ, για την οποία είπε ότι φθάνει περίπου στο 25% – «υπάρχουν 15 δισ. ευρώ που λιμνάζουν και μας περιμένουν» – και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να παραταθεί η ολοκλήρωσή του.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων παραδέχθηκε ότι «όλοι κάναμε λάθη» στην εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο – όπως τόνισε – «εφαρμόστηκε αποσπασματικά», ωστόσο έσπευσε να σημειώσει με νόημα: «Θέλω να πιστεύω ότι τα λάθη που κάναμε θα μας διδάξουν και θα τα αποφύγουμε στο μέλλον».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίστηκε αντίθετος με το κούρεμα του χρέους, λέγοντας ότι ακόμη και σήμερα «καλύτερα να το αποφεύγαμε γιατί έχει μεγάλο κόστος», και υπενθύμισε ότι και ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε ανάλογη άποψη. Εξάλλου, αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία δήλωσε: «Αν έμπαιναν στο κούρεμα, θα είχαν απώλειες ύψους περίπου 11,5-12 δισ. ευρώ, αντί των 23-24 δισ. ευρώ που έχουν σε ομόλογα, με συνέπεια το κράτος να βρει τρόπο να τις αντικαταστήσει».
Κύκλοι ωστόσο της ΤτΕ τόνιζαν αργότερα ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αποτελεί τελευταία ευκαιρία για τη χώρα.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/153057.html

ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ!!!!

Ηλεκτρονική απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Την ελληνική αστυνομία απασχολεί απάτη μέσω κινητών τηλεφώνων. Διαβάστε ποιο είναι το μήνυμα το οποίο δεν πρέπει να ανοίξετε.



Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται αυτή την φορά τα κινητά τηλέφωνα. Μία νέα ηλεκτρονική απάτη θέλει αγνώστου ταυτότητας αποστολείς να στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους παραλήπτες, με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων.
Η απάτη που έχει στο ενεργητικό της πολλά θύματα διεθνώς και δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό και στην χώρα μας , έχει θορυβήσει την αστυνομία που εφιστά την προσοχή των πολιτών.
Πιο αναλυτικά,τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Το περιεχόμενό τους αναφέρει, ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ και ζητά από τους παραλήπτες διάφορα προσωπικά στοιχεία.
Το μήνυμα έχει ως εξής:
"YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"
Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και φυσικά να μην απαντούν στους αποστολείς.
Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

http://news247.gr/ellada/eglima/hlektronikh_apath_mesw_thlefwnikwn_mhnymatwn.1516778.html

Φόβος για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.


Φόβος για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα 
 
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται ΕΛ.ΑΣ και Αντιτρομοκρατική λόγω σοβαρών πληροφοριών πως ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του πολιτικού συστήματος!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι πολύ σοβαρές υποψίες ξεκίνησαν όταν οι «κοριοί» των αρμόδιων υπηρεσιών έπιασαν ύποπτους διαλόγους και κωδικοποιημένα μηνύματα τα οποία «μαρτυρούν» πως μεγάλο τρομο-χτύπημα βρίσκεται στα σκαριά.

Υποψιάζονται μάλιστα πως η πολιτική και οικονομική κρίση στη χώρα, αφύπνισε τρομοκρατικές οργανώσεις που βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη τόσο καιρό.

Για το λόγο αυτό, τα μέτρα ασφαλείας σε κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και σε πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Υπό στενή επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ, βρίσκονται υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων, αλλά και κυβερνητικά στελέχη από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε αστυνομικό κλοιό και κτίρια-σύμβολα της χώρας, όπως η Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και άλλα σημαντικά υπουργεία.

Από τον κόκκινο συναγερμό που έχει σημάνει δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κτίρια της Ε.Ε σε Βασιλίσσης Σοφίας και Σύνταγμα, οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην καρδιά της πόλης.

Σε κλοιό αστυνόμευσης επίσης βρίσκονται τόσο τα σπίτια όσο και οι εταιρίες γνωστών επιχειρηματιών αλλά και σημαντικών προσώπων της οικονομικής ζωής.

Για την κατάσταση που επικρατεί έχουν ήδη ενημερωθεί οι κορυφαίοι παράγοντες των τριών κομμάτων, τα ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται σε επαγρύπνηση αλλά και όλες σχεδόν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/152863.html

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Το σήκωσε" ο Φοίνικας Σύρου!!!!!


"Το σήκωσε" ο Φοίνικας Σύρου 
 
 

Τον τίτλο στο πρώτο Volleyleague Cup, που διεξήχθη στην Ερμούπολη κατέκτησε ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του φάιναλ φορ 3-0 σετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι «Κουρσάροι» έγιναν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τη νεοσύστατη διοργάνωση, ενώ κατέκτησαν και τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.
Τα σετ: 25-19, 26-24, 25-19
Φοίνικας: Ντάνγκουμπιτς 8 (4/7 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Κουρνέτας 4, Θάνος 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Νικηφορίδης 14 (10/17 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 73% υπ. - 47% άριστες), Ντόκιτς 16 (14/29 επ., 2μπλοκ), Λάππας 11 (8/17 επ., 3 μπλοκ, 73% υπ. - 41% άριστες), Κουρούπης -λ 69% υπ. - 69% άριστες /Σουλτανόπουλος, Παπαγγελόπουλος.
Απόλλων: Πιπέργιας, Παπαδημητρίου 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ, 53% υπ. - 37% άριστες), Μπόγιοβιτς 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Στίγγας 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ), Τζελάτη 15 (15/31 επ.), Ουσίλιανιν 4 (4/13 επ., 48% υπ. - 24% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ 50% υπ. - 25% άριστες / Καραγιάννης, Ίλιτς, Μαυροβουνιώτης 1, Καραγιάννης.

http://www.madata.gr/athletic/152527.html

ΠΟΣΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ; ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ!!!!!!

Για την υπόθεση Βατοπαιδίου απολογείται ο ηγούμενος Εφραίμ.....


Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε λάβει για την απολογία του δύο προθεσμίες
Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε λάβει για την απολογία του δύο προθεσμίες  
 
Ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας ξεκίνησε η απολογία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου.

Η απολογία του Εφραίμ είναι η τελευταία που λαμβάνει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου καθώς στον κατηγορούμενο μοναχό αποδίδεται κεντρικός πρωταγωνιστικός ρόλος στις ενέργειες, που έγιναν με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων.

Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε λάβει για την απολογία του δύο προθεσμίες με την τελευταία να του χορηγείται καθώς βρισκόταν στην Ρωσία, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου, ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Παναγίας που μεταφέρθηκε από το 'Αγιο Όρος και εκτέθηκε σε προσκύνημα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Της απολογίας Εφραίμ προηγήθηκε αυτή του μοναχού Αρσένιου, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο ιερωμένοι βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου Εφραίμ θα σημάνει το πέρας της ανάκρισης για τις ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. Έχουν ήδη προηγηθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων μελών γνωμοδοτικών συμβουλίων, της ΚΕΔ, τοπογράφων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και δικηγόρων.

Η όλη υπόθεση έχει αφετηρία τη λίμνη Βιστωνίδα και τον ισχυρισμό της Μονής Βατοπαιδίου, που υποστηρίζει ότι διαθέτει τίτλους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ότι είναι στην ιδιοκτησία της. Η υπαγωγή της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων στην κυριότητα του Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα την παροχή, ως αντάλλαγμα, στη Μονή άλλων εκτάσεων του Δημοσίου.

Οι δύο Αγιορείτες αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς. Λένε, επίσης, ότι στόχος των ενεργειών τους ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της, αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25.000  πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.

Όπως αναμένεται, εκτός κάποιου απρόοπτου γεγονότος, μετά την απολογία Εφραίμ η ανακρίτρια θα περατώσει την ανάκριση και η δικογραφία θα τεθεί με πρόταση εισαγγελέα στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μη σε δίκη των εμπλεκομένων προσώπων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ. ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΤΕ .....ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!!!!!

Αγρότης δήλωνε μηδενικό εισόδημα και είχε 180.000 ευρώ!!!!!!

Αγρότης δήλωνε μηδενικό εισόδημα και είχε 180.000 ευρώ

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τις καταθέσεις 250 Κρητικών

Σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις έχουν εντοπιστεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 250 Κρητικών - στην πλειονότητα τους Ηρακλειώτες - σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για λογαριασμούς που ξεκινούν ανά περίπτωση από τις 200.000 ευρώ και ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Για παράδειγμα αγρότης βρέθηκε να έχει σε τράπεζα περίπου 180.000 ευρώ, όμως δήλωνε μηδενικό εισόδημα. Σε άλλη περίπτωση Ηρακλειώτη, η απάντηση που ήρθε στο ΣΔΟΕ από μία μόνο τράπεζα τον εμφανίζει ως δικαιούχο ποσού 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται και οι απαντήσεις από τις υπόλοιπες τράπεζες στις οποίες επίσης διατηρεί λογαριασμούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ Κρήτης, Στέλιος Λαντζουράκης, οι λογαριασμοί των 250 ελεγχόμενων Κρητικών ανοίχτηκαν εντός του 2011 και στη φάση αυτή γίνεται πλήρης διασταύρωση των φορολογικών τους στοιχείων με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.....ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ Η ΧΩΡΑ!!!!!

Στη Βουλή έφτασε καταγγελία για «καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία»!!!!


Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής
Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με όσα έχει υποστηρίξει ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδης, για Έλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.

Ο κ. Ζησιάδης στην εκπομπή «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα στο Mega κατήγγειλε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο κ. Πετσάλνικος, σε γραπτή απάντησή του προς τους δυο βουλευτές τους ενημερώνει ότι ήδη ο Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών κ. Ευ.Αργύρης, έχει ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.

«Η επιτροπή της Βουλής με την λήψη των σχετικών στοιχείων θα προβεί, όπου κριθεί απαραίτητο, σε επανέλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», καταλήγει ο Φ.Πετσάλνικος.
Newsroom ΔΟΛ

Αναταραχή στο Δημόσιο μετά την έναρξη υλοποιήσης της εφεδρείας!!!



  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
 
Με προβλήματα και αντιδράσεις άρχισε η υλοποίηση του μέτρου της εφεδρείας. Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου την Δευτέρα, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για «αποφράδα ημέρα». Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας στις 16:00 σήμερα, Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν 24ωρη απεργία.

Στους φορείς του Δημοσίου επικρατεί αναταραχή, τόσο λόγω της εφεδρείας καθ' αυτής στην οποία οδηγούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους κάνουν λόγο για αδικίες και ανατροπή της ζωής τους, όσο και λόγω των κενών που δημιουργούνται στις υπηρεσίες.

Σε αρκετές υπηρεσίες, δε, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και λάθη στην επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων σε εκείνους που μπήκαν στην εφεδρεία.

Αλαλούμ επικρατεί και με τους υπαλλήλους που είχαν αναγνωρίσει μισθολογικά και βαθμολογικά προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς συμπλήρωναν 33 χρόνια και πλέον προϋπηρεσίας, και όπως λένε τους κοινοποιήθηκε λανθασμένα ένταξη στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας απηύθυνε επιστολή στους συναδέλφους του υπουργούς για επιτήρηση της διαδικασίας προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το Δημόσιο χάνει τα πιο έμπειρα και ικανά στελέχη του και καταγγέλλει ότι το 60% του βασικού μισθού που θα παίρνουν ως αποζημίωση οι «έφεδροι» είναι ουσιαστικά ένα επίδομα ανεργίας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης.
Newsroom ΔΟΛ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ....ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!!

ΔΙΔΥΜΟ ΠΑΡΑ......ΦΥΣΗΝ!!!!!!

Την Μέρκελ και τον «πειθήνιο, ανίκανο» Σαρκοζί κατακεραυνώνουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές/



Σφοδρή επίθεση των Γάλλων Σοσιαλιστών κατά των Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ
 
Σφοδρή επίθεση των Γάλλων Σοσιαλιστών κατά των Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ   (Φωτογραφία:  Associated Press
Βαρύτατη επίθεση στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο και χαρακτηρίζει «πειθήνιο, ανίκανο εταίρο» της Γερμανίας, εξαπολύει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας.

Οι Σοσιαλιστές κατακεραυνώνουν τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ στην οικονομική κρίση που σαρώνει την Ευρωζώνη και ειδικά την άρνηση στη διεύρυνση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι αδιαφορεί για το συμφέρον συνολικά της Ευρώπης.

«Είναι απαράδεκτο η Άνγκελα Μέρκελ να θέλει να ταυτίσει το συμφέρον της Ευρώπης με τα συμφέροντα της Γερμανίας. Είναι ακόμη πιο απαράδεκτο που ο Νικολά Σαρκοζί δεν συμπεριφέρεται παρά σαν πειθήνιος, ανίκανος εταίρος της Γερμανίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν.

«Η κυρία Μέρκελ παραμένει ανυποχώρητη και δεν θέλει να ακούσει τη φωνή της λογικής: να επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παίξει το ρόλο που έχουν όλες οι άλλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο» επισήμανε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν εξέφρασε επίσης προβληματισμό για την άρνηση της Γερμανίας να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες της ΕΚΤ.

«Πρέπει να πω ότι η στάση της Γερμανίας, οι απαιτήσεις της που ανανεώνονται αδιάκοπα, η επιμονή της να αρνείται στην ΕΚΤ να γίνει αυτό που λαϊκά ονομάζουμε δανειστής της τελευταίας ευκαιρίας, θέτει ένα σοβαρό πρόβλημα» είπε ο Βεντρίν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Η στάση αυτή είναι το λιγότερο ενοχλητική, δεδομένου ότι η Γερμανία μπλοκάρει κάτι που φαίνεται ότι, όπως λένε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, είναι η μοναδική λύση για να απωθηθούν ριζικά οι επιθέσεις των αγορών» υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ο πρώτος του ΔΝΤ: Στον εισαγγελέα για το πλαστό έλλειμμα ο Α.Γεωργίου!



Το πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων! 
Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από 13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.
Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο. «Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες της καταγγελίες.
Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:
- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και »περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.
- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!
- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009
«Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, έτσι ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».
«Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ’ όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ».
«Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα».
Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει συντελεστεί χωρίς να κάλυψη της προηγούμενης κυβέρνησης...

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».
Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων.
Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και “άνθρωπος των αγορών”.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28482&Itemid=139

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!


Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"!
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται "αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές"!
Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και "ειδικές επιχειρήσεις" τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες
Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν  τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών. Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28340&Itemid=86#.TtK3pOYQhwx.facebook

Financial Times: Σε δέκα ημέρες καταρρέει η Ευρωζώνη!!!!


"Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρωζώνη" αναφέρει εκτενές άρθρο των Financial Times. Ο συντάκτης υποστηρίζει, ότι το τέλος της Ευρωζώνης είναι πολύ κοντά. Οι τρεις δρόμοι της σωτηρίας.
Για παύση στη λειτουργία της Ευρωζώνης κάνουν λόγο οι Financial Times, μετά τα κρας τεστ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γαλλία και η Ιταλία ίσως ανακοινώσουν εντός των ημερών τα σχέδια δράσης που προετοιμάζουν, για μία στενότερη οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, σε περίπτωση που η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι χρονοβόρα.
"Ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει", γράφει χαρακτηριστικά ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μίνχαου.
Ως ημερομηνία ορόσημο θέτει την 9η Δεκεμβρίου, τη σύνοδο κορυφής κατά την οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο για την αποφασιστική αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως πάντως υποστηρίζει ο ίδιος, υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις για να λυθεί το πρόβλημα.
Οι επιλογές όμως περιορίζονται σημαντικά και πρόκειται για τις εξής:
1. Η άνευ περιορισμών παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων αλλά και την παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες,
2. Ένα σαφές και οριοθετημένο χρονικά πρόγραμμα έκδοσης ευρωομολόγου,
3. Η άμεση δημοσιονομική ενοποίηση, με ενιαίο υπουργείο Οικονομικών, που εν μέρει θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών αλλά θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο.
http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/financial_times_se_deka_hmeres_katarreei_h_eyrwzwnh.1514782.html

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!!

Προετοιμασία των αγορών για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή!!!!


Προετοιμασία των αγορών για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή 
 
Για προετοιμασία των αγορών συναλλάγματος για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή (Currency Market Tests for the Return of Drachma) κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ICAP Plc αποκάλυψε χθες ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. «Οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και πως θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες», δήλωσαν στελέχη της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ICAP δοκιμάζει συστήματα που θα επέτρεπαν στις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε δραχμή έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Ωστόσο, διευκρίνισαν πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι προληπτικά και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές σε δραχμή εκτός και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και η CLS Bank International, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίσουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί τεστ προσομοίωσης για μια ενδεχόμενη διάλυση του ευρώ.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/152375.html

ΕΚΕΙ ΣΠΑΤΑΛΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ!!!!

Έρευνα για τις "χρυσές" ιστοσελίδες πρόκληση του δημοσίου.


Έρευνα για τις "χρυσές" ιστοσελίδες πρόκληση του δημοσίου 
 
Ο εισαγγελέας επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος Γρ. Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλου, στην οποία έκανε σαφή λόγο για «λίστες ντροπής» με αφορμή τη σπατάλη από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και επιμελητήρια χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία ιστοσελίδων, ενώ στην πραγματικότητα κόστιζαν ελάχιστα χρήματα.

Χαρακτηριστικά και ενδεικτικά, στον κατάλογο αναφέρονται μεταξύ άλλων οι ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για τις οποίες δαπανήθηκαν 1.406.363 εκατ. ευρώ, του υπουργείου Εξωτερικών (φέρεται να στοίχισε 1.291.150 εκατ. ευρώ), της Βουλής (κόστισε 1.120.000 εκατ. ευρώ) και του ΝΑΤ (για την οποία ξοδεύθηκαν 900.000 ευρώ).
Οι «χρυσές» ιστοσελίδες, όπως έχουν χαρακτηριστεί αυτές διάφορων δημοσίων υπηρεσιών επειδή ξοδεύθηκαν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά για το στήσιμό τους.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/152477.html

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ....ΤΡΩΕΙ ΞΕΡΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ"!!!!!!

Πάγκαλος: Ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - με ποιους τα "βάζει".


Πάγκαλος: Ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - με ποιους τα "βάζει" 
 
Την αποτυχία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ομολογεί σε συνέντευξή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας ευθέως τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο! Παράλληλα, χαρακτηρίζει «κατάρα» την επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ενώ «τα βάζει» με τον Χρήστο Παπουτσή, πανεπιστημιακούς, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Χώσιμο» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει ευθέως πως το Μνημόνιο απέτυχε γιατί η κυβέρνηση απέτυχε στη μείωση των εξόδων, τις μεταρρυθμίσεις και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

«Είναι προφανώς θέμα της ηγεσίας και μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και όλοι αυτοί που έκαναν τις κομπίνες και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, εξαπατώντας και κλέβοντας το Δημόσιο, χωρίς κανείς να την πληρώσει», λέει για τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, ενώ ο προσθέτει με έμφαση πως ο ίδιος είχε μόνο συμβουλευτικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Από τα «πυρά» δεν ξεφεύγει ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο ο αντιπρόεδρος κατηγορεί για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος, ενώ, αναφορικά με το δημοψήφισμα, κάνει λόγο για πρόταση στην οποία παρασύρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος τονίζει πως δεν θα μιλήσει για εκλογές μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, ενώ για τα σενάρια διαδοχής λέει «και στριπτίζ να κάνετε, παρόλο που θα με συγκινήσει ως πρωτοτυπία, δεν θα μπω σε τέτοια συζήτηση».

Κριτική σε Αντιπολίτευση - πανεπιστημιακούς

Για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τις υπογραφές που ζήτησαν οι δανειστές μας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται: «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».

«Τα αντιμνημονιακά επιχειρήματα είναι μπούρδες και αερολογίες που εκστομίζουν, δυστυχώς και πανεπιστημιακοί της χώρας, τους οποίους όταν ακούει κανείς, καταλαβαίνει γιατί έχει αυτά τα χαλιά το ελληνικό πανεπιστήμιο», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχουν ως εναλλακτική «την επιστροφή στη βουκολική Ελλάδα, με τα κτηματάκια μας και τα προβατάκια μας και με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/152103.html