Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ Ε. Π. Ο. ΣΑΣ Κ. ΜΠΙΤΣΑΞΗ!!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

Welcome to the jungle!

Εικόνες ντροπής και βιαιότητας στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, που βρήκε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ελλάδας με τη νίκη της 3-0 επί του Ατρομήτου. Απίστευτο ξύλο με οπαδούς της Ένωσης και τα ΜΑΤ.

Πρώτος τίτλος στην τεράστια καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου που πέτυχε το πρώτο γκολ.

Μπαχά και Καφές πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα.

Το τελευταίο σφύριγμα(;) του Τάσου Κάκου σήμανε και την είσοδο εκατοντάδων ανεγκέφαλων στον αγωνιστικό χώρο. Η ένταση γρήγορα μεταφέρθηκε στις κερκίδες, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου… επιδόθηκαν σε ανελέητο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα.

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ οπαδών ήταν μόνο η αρχή στο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να περιορίσουν τους οπαδούς και να τους βγάλουν εκτός αγωνιστικού χώρου με τις προσπάθειες αυτές πολύ γρήγορα να μετατρέπονται σε βίαιες ενέργειες εκατέρωθεν (αστυνομία-οπαδοί) για να ακολουθήσουν σκηνές… πολέμου και ατελείωτες συρράξεις, που γενικεύτηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.

Βίντεο απο τα επεισόδια







Πως έπαιξαν:

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός της Ένωσης χρησιμοποίησε, όπως αναμενόταν, σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Σάχα, ενώ στην τετράδα της άμυνας ήταν -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς και Γεωργέας. «Σκούπα», μπροστά τους, ήταν ο Ντιόπ, έχοντας, αριστερά του, λίγο πιο ψηλά, τον Λαγό και δεξιά του τον Μάκο. Στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Λυμπερόπουλος, πίσω από το «κιτρινόμαυρο» επιθετικό δίδυμο, τους Μπλάνκο και Σκόκο.

Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του, ο Γιώργος Δώνης επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του Ατρομήτου… Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου επέλεξε ένα επιθετικό 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Ιτάνζ, ενώ η τετράδα στην άμυνα ήταν οι Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα και Νάστος. Οι τρεις στα χαφ ήταν οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Τάτος (λίγο πιο προωθημένος), μπροστά τους και αριστερά αγωνίστηκε ο Σαγκανόφσκι, δεξιά ο Καμαρά και στην «κορυφή» ο Αναστασάκος.

Ψάξε, ψάξε… ευκαιρία δεν θα βρεις

Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά από την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι ήλεγχαν το κέντρο -και το παιχνίδι-, κυκλοφορούσαν μπάλα, με την Ένωση να περιμένει στο μισό γήπεδο τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, δείχνοντας να δυσκολεύεται να αποβάλλει το άγχος, ώστε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Σιγά σιγά, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να πιέζουν τον Ατρόμητο, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν, τουλάχιστον, μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, να δημιουργήσουν φάσεις, ενώ συνέχιζαν να αναλώνονται σε αβίαστα λάθη. Με λίγα λόγια, φάση (ούτε υποψία…) δεν είδαμε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Λύμπεεεεε… Λύμπεεεεε…

Το σκηνικό άλλαξε άρδην από το 25' και μετά. Η ΑΕΚ βρήκε, σταδιακά, τα πατήματά της, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έβαλε κάτω την μπάλα, κυκλοφορώντας την σωστά. Στον αντίποδα, το άγχος φάνηκε να μεταφέρεται στους παίκτες του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι, αν και στημένοι εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο από τον τεχνικό τους, άρχισαν να διώχνουν μπάλες… «όπου φύγει, φύγει». Στη φάση του 28', όμως, ήταν απλοί θεατές… Ο Σκόκο σέντραρε από δεξιά, ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρέθηκε στην «καρδιά» της περιοχής του Ιτάνζ και ανενόχλητος, με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ στον τελικό, «γράφοντας» το 1-0 για την ΑΕΚ! Πάντως, δικαίως -όταν έπεσε… σύρμα- οι άνθρωποι του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αφού ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ. Το τέρμα του «Λύμπε» απελευθέρωσε… για τα καλά την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που είδε, όμως, τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί τραυματίας στο μισάωρο (στη θέση του πέρασε ο Μπάχα).

Αχχχ!

Αν στο πρώτο ημίχρονο, όμως, καταγράψαμε μόνο το γκολ του Λυμπερόπουλου ως φάση (και μερικές… μυρωδιές της), στα πρώτο τέταρτο του δευτέρου 45λέπτου τα… αχχχ από την εξέδρα, ακούγονταν σωρηδόν, κυρίως από τους οπαδούς του Ατρομήτου! Η Ένωση δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, οι «κυανόλευκοι» μπήκαν… σκυλιασμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και μέσα σε έξι λεπτά, στο 47' -κεφαλιά του Νεμπεγλέρα- και στο 53' -σκαστή κεφαλιά του Μπαζίνσκι από το μισό μέτρο- «άγγιξαν» δύο φορές την ισοφάριση! Η ΑΕΚ… διέκοψε τους αντιπάλους της στο 57', χάνοντας μοναδική, τριπλή(!) ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, για να συνεχίσει «το βιολί του» ο Ατρόμητος, με νέα, σπουδαία ευκαιρία, του Τάτου στο 59'!

Μπαχα(λο)… με Καφέ!

Τα πράγματα… ηρέμησαν από το 60' μέχρι το 75'. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε, ενώ η ΑΕΚ παρακολουθούσε… διακριτικά, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσει». Και τα κατάφερε, με τον πλέον -βάσει της μέχρι τώρα απόδοσής του- παίκτη της, τον Μπάχα! Ο Μαροκινός, έπειτα από στραβοκλωτσιά-ριμπάουντ του Καφέ, πλάσαρε τον Ιτάνζ στη δεξιά του γωνία, έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα και έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ, στο 78'! Οι «κυανόλευκοι» τα είχαν χαμένα, ενώ ο «δικέφαλος» έψαχνε και τρίτο τέρμα… βρίσκοντάς το, τελικά! Ο Καφές, στο 85', πλάσαρε εξαιρετικά τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 3-0, προκαλώντας… μπάχαλο στο ΟΑΚΑ, με αρκετούς οπαδούς της ΑΕΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, τον Χιμένεθ και όλους τους ανθρώπους στον πάγκο της ομάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα και την κούπα να γέρνει οριστικά και αμετάκλητα στην πλευρά της Ένωσης!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης):Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα (82' Σαρμιέντο), Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (65' Μπρίτο), Καμαρά (90' Σαμπού), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Καραγκούνης, Δάρλας, Καραλής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32' Μπαχά), Μπλάνκο (70' Καφές)

Στον πάγκο:Αραμπατζής, Ματέος, Λεονάρντο, Μίτσελ, Γκέντσογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Τρύφων (Δράμας)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
http://www.sport-fm.gr/article/473001

ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ......

Ο τελικός της ντροπής, η χαρά του ξύλου και των επεισοδίων έγινε στο ΟΑΚΑ, με τον Σ. Πιλάβιο να κάνει και απονομή...
Σε μία χρονιά που έχουν γίνει τόσα και τόσα, που πάντα, βέβαια, στο στόχαστρο βρισκόταν ο Ολυμπιακός, η γιορτή του ποδοσφαίρου - κατά κάποιους - μετατράπηκε σε μία ατελείωτη εικόνα ντροπής για τη χώρα μας. Για το πρωτάθλημα είδαμε και ακούσαμε πολλά σχόλια και όλοι τα έβαζαν με τη διοργάνωση και με τον Ολυμπιακό.
Από το απόγευμα έπεφτε ξύλο σε όλη την Αθήνα και τελικά αυτό που συνέβη εκτός, έγινε και εντός γηπέδου. Πεδίο μάχης ήταν το ΟΑΚΑ, αφού έκαναν ότι ήθελαν. Τόσα και τόσα "ντου" έγιναν, ακόμη και την ώρα του εθνικού ύμνου, που έπαιζαν ξύλο.
Τελικά έληξε το ματς ο Κάκος ή του το έληξαν; Αλλά και η διαιτησία διέπρεψε σε ένα ακόμη ματς. Εικόνες ντροπής πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος.
Οι επίσημοι, όπως και άλλος κόσμος, αφού υπήρχαν και κάποιοι που δεν τους ένοιαζε να καφρίσουν έψαχναν μαντήλια και μπουφάν για να καλύψουν τα πρόσωπά τους.
Γελάει ο κόσμος στο εξωτερικό με όσα έγιναν στον τελικό της ΕΠΟ, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που στη διοργάνωση του Κυπέλλου αντικρίσαμε εικόνες ντροπής. Μήπως στην Τούμπα με τα γυαλιά στον Μιραλάς ήταν καλύτερα ή ακόμη πιο πριν στον περσινό τελικό που έπαιζαν ξύλο μέχρι και οι σεκιούριτι ήταν καλύτερα;
Ντροπή για το ποδόσφαιρο της χώρας μας ήταν ο τελικός, αλλά ο κ. Πιλάβιος δεν έκανε καμία αντίδραση. Παρέμεινε και έδωσε τα μετάλλια κανονικά στους νικητές και τους ηττημένους. Έσκαγε και κάποια χαμόγελα…

gavros.gr

Η ευθυγράμμιση έξι πλανητών φέρνει κακά μαντάτα;

 
 
 
Η ευθυγράμμιση έξι πλανητών φέρνει κακά μαντάτα;

Έχει γραφτεί ευρέως ότι μια ευθυγράμμιση όλων των πλανητών στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα φέρει το τέλος του κόσμου. Στην πραγματικότητα, οι αστρονόμοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι το 2012 δεν θα συμβεί καν ευθυγράμμιση, εκτός αν οι πλανήτες... αποφασίσουν ξαφνικά να αλλάξουν θέσεις.

Υπάρχε συνεπώς ένας καλός λόγος να σηκωθεί κανείς λίγο πριν από την ανατολή κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες: θα μπορέσει να θαυμάσει όλους τους πλανήτες εκτός από τον Κρόνο να παρατάσσονται σε μια ευθεία -την πορεία που ακολουθεί ο Ήλιος στη διάρκεια της ημέρας.

Όποιος μάλιστα ξυπνήσει νωρίς το επόμενο τετραήμερο, θα μπορέσει να δει και τη Σελήνη να παρακολουθεί την σπάνια κοσμική παρέλαση. Όπως εξηγεί το Space.com, το τελευταίο δίμηνο σχεδόν όλοι οι πλανήτες παρέμεναν αθέατοι  πίσω από τον Ήλιο. Τις επόμενες ημέρες επανέρχονται στην ίδια πλευρά με τη Γη και γίνονται ορατοί παραταγμένοι στο επίπεδο της εκλειπτικής, δηλαδή της φαινόμενης τροχιάς που ακολουθεί ο Ήλιος.

Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Ερμής είναι ορατοί με γυμνό μάτι, ενώ για τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα χρειάζονται κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο. Η Αφροδίτη θα είναι όπως πάντα η λαμπρότερη. Δεύτερος σε φωτεινότητα θα είναι το επόμενο διάστημα ο Δίας, ο οποίος θα βρίσκεται περίπου στα μισά της απόστασης ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον ανατέλλοντα Ήλιο.

Ο Άρης θα είναι ορατός σαν μικρό στίγμα πάνω από τον Δία, ενώ ο μικρός Ερμής ίσα που θα διακρίνεται με γυμνό μάτι ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη. Ο Ουρανός θα βρίσκεται πάνω και δεξιά από την Αφροδίτη, ενώ ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται 40 μοίρες δεξιότερα στον αστερισμό του Υδροχόου.
Πηγές: tanea.gr, newsbomb.gr, Space.com, pyles.tv
http://www.madata.gr/diafora/stranges/103617.html

Πέθανε ο Λάκης Σάντας.

Ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασε τη χιτλερική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης, άφησε την τελευταία του πνοή. Η ζωή και η πορεία ενός πραγματικού ήρωα (Vid)


Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 89 ετών, ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Απόστολος Σάντας.
Ο Λάκης (Απόστολος) Σάντας γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1922 στην Πάτρα, όπου τότε υπηρετούσε ο πατέρας του ως δημόσιος υπάλληλος.
Το 1934, η οικογένεια Σάντα εγκαθίσταται στην Αθήνα.
Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και αμέσως μετά εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα αποφοιτήσει μετά την απελευθέρωση.
"Το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους"
Τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, θα κατεβάσει, μαζί με το φίλο του Μανόλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της αντίστασης κατά των Γερμανών
Εξιστορώντας το εγχείρημα υποστολής της χιτλερικής σημαίας από τον βράχο της Ακρόπολης στον Ηλία Πετρόπουλο, είχε πει: "Κι έξαφνα ένα δειλινό που ήμαστε στο Ζάππειο και ο ήλιος έγερνε λούζοντας τον ορίζοντα με εκείνα τα χρώματα που μόνο ο αττικός ουρανός έχει, τα μάτια μας γύρισαν στον βράχο της Ακροπόλεως. Μέσα στο υπέροχο φόντο της δύσης σταθήκαμε και κοιτούσαμε. Και τότε... το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους που υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη την αττική γη. Να τι πρέπει να τους κάνομε! Ήρθε η σκέψη σαν σπίθα. Να τους την πάρουμε. Να την γκρεμίσουμε και να την ξεσχίσουμε και να πλύνουμε έτσι τη βρωμιά από τον Ιερό Βράχο. Την είχαν στήσει αυτήν την ίδια την πολεμική τους σημαία οι Ναζί θριαμβευτικά ως τότε στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στην Αμβέρσα, στη Νορβηγία, στο Παρίσι και στο Βελιγράδι και απειλούσαν να τη στήσουν σε όλο τον κόσμο τότε. Μα εδώ είναι Ελλάδα. Είναι η μικρή χώρα που απ' αυτή ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Είναι η χώρα που δίνει το παράδειγμα πάντα στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας".

 
Το 1942 εντάσσεται στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα στην ΕΠΟΝ. Το 1943 βγαίνει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες στην Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα και την Αττικοβοιωτία και το 1944 τραυματίστηκε.
Το 1946 εξορίζεται στην Ικαρία. Το 1947 φυλακίζεται στην Ψυττάλεια απ’ όπου το 1948 στέλνεται στην Μακρόνησο. Θα διαφύγει στην Ιταλία και θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Καναδά, όπου θα ζήσει μέχρι το 1962. Το 1963 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και έζησε μέχρι τον θάνατό του.
"Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, 'ανώνυμοι'" συνήθιζε να λέει.
Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Θ.) του νοσοκομείου "Σωτηρία", που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν.
Παπούλιας: "Υπήρξε αληθινός ήρωας"
Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρει για τον θάνατο του Λάκη Σάντα: "Σήμερα αποχαιρετάμε έναν γνήσιο πατριώτη και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, έναν άνθρωπο που έγραψε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Με την κίνησή του να κατεβάσει μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη σημαία του φασισμού από τον Ιερό Βράχο, θα αποτελεί για πάντα πηγή έμπνευσης για την πατρίδα και τις επόμενες γενιές.
Ο Λάκης Σάντας αφήνει πίσω του μια κληρονομιά που προκαλεί σεβασμό και δέος. Υπήρξε αληθινός ήρωας, πρόσωπο-σύμβολο για την Ελλάδα, που δεν εξαργύρωσε την προσφορά του και δεν αντάλλαξε τον πατριωτισμό και το δημοκρατικό μεγαλείο του. Καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του. Στους δικούς του ανθρώπους εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια".
Παπανδρέου: "Σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης"
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Λάκη Σάντα και μίλησε για το παράδειγμά ζωής που έδωσε σε όλους τους Ελληνες.
"Ο Λάκης Σάντας υπήρξε μια μορφή σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης. Δεν ήταν μόνο η γενναία ενέργειά του μαζί με τον Μανώλη Γλέζο απέναντι σε ό,τι συμβόλιζε τότε τον φασισμό, τη σβάστικα και το "χτύπημα" στην καρδιά του ναζισμού, που αναπτέρωσε τις ελπίδες για Ελευθερία σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν ήταν μόνο οι αγώνες του απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις, ήταν και οι αγώνες του για την δημοκρατία, την αριστερά και την αξιοπρέπεια και πάνω απ? όλα η σεμνότητά του και το ήθος του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, που χαρακτήρισαν αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.
Με τις αρχές του, με τους αγώνες του, με τη στάση του, μας έδειξε έναν δρόμο που αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας Θα τον τιμούμε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια" αναφέρει σε δήλωσή του.
Σαμαράς: "Παράδειγμα αγνού πατριωτισμού"
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Λάκη Σάντα, κάνοντας λόγο για παράδειγμα αγνού πατριωτισμού.
"Μια από τις ηρωικότερες μορφές της Αντίστασης, ο Απόστολος Σάντας, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Στο πρόσωπό του ο Ελληνισμός αναγνωρίζει τον πιο αγνό πατριωτισμό. Εκείνο που τον έκανε να αναζητά τι μπορούσε να δώσει και όχι τι να πάρει από την Πατρίδα.
Με το παράδειγμά του, έδωσε στους Έλληνες, μέσα στην καταχνιά της κατοχής, το δικαίωμα να ελπίζουν, το κουράγιο να παλεύουν και τη δυνατότητα να επαναλαμβάνουν τα λόγια του: "Μα εδώ είναι Ελλάδα. Μια μικρή χώρα, που από αυτήν ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Η χώρα που δίνει πάντα το παράδειγμα στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας".
Ας κρατήσουμε, σήμερα, την παρακαταθήκη του αυτή. Αλλά και το πρότυπο μιας σεμνής ζωής γεμάτης αγώνες, προσφορά και περηφάνια. Η μνήμη του θα είναι αιώνια. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια" αναφέρει ο κ. Σαμαράς στη δήλωσή του.
ΚΚΕ: "Αγωνιστής που πολέμησε με τόλμη"
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την θλίψη του για το θάνατο του αγωνιστή Λάκη Σάντα που με τόλμη συμμετείχε το Μάη του 1941 στο κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από τον βράχο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ με το όπλο πολέμησε κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους. Για αυτή την αντιστασιακή του δράση τιμωρήθηκε σκληρά από τις αστικές κυβερνήσεις με φυλακές και εξορίες στην Ικαρία και στην Μακρόνησο.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
ΣΥΝ: "Πάντα ζωντανή η μνήμη του"
Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ εκφράζει τη λύπη του για το χαμό του, σημειώνοντας ότι " ανέβασε τις αξίες του ήθους, της ηθικής και της ανιδιοτέλειας στα ύψη. Πάντα απλός, αλλά όχι απλοϊκός, και πάντα σεμνός".
"Η μνήμη του Λάκη Σάντα θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές και τους αγώνες μας", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Η Αριστερά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα τον έχουν πάντα στην καρδιά τους και στη μνήμη τους", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Ο στρατός δεν ξέρει τι έχει!!!!!

Οι παθογένειες του ελληνικού κράτους αποδεικνύονται περίτρανα μία ακόμα φορά. Υπάρχουν "φιλέτα" των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν εντοπιστεί εδώ και έναν αιώνα. Τα παραθαλάσσια θέρετρα και τα "Ναυτικά οχυρά"


Μπορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιθυμεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ακόμα και για αυτό επιβάλλεται η ανεύρεσή τους, καθώς πολλά "φιλέτα" δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.
Από τη στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από το επιτελείο του που έφεραν στο φως εκατοντάδες κληροδοτήματα που παραμένουν αναξιοποίητα.
Για την αξιοποίηση των χακί ακινήτων, εκτός από διεθνή σύμβουλο θα χρειαστεί  και εξερευνητής, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες κληροδοτήματα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που δεν έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο αιώνα.
Ο Στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", διαθέτει 835 ακίνητα σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, στη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν 120 ακίνητα, στην Ήπειρο 90, στη Μακεδονία 500, στη Θεσσαλία 60, στην Κρήτη 25 και στην Πελοπόννησο 40.
Η Αεροπορία αποφεύγει να αναφέρει τα θέρετρά της, που είναι διάσπαρτα σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ το Ναυτικό βαφτίζει τα δικά του "Ναυτικά Οχυρά", χωρίς να αναφέρει περισσότερα στοιχεία.
Τα φιλέτα που βγήκαν από την αφάνεια
1) Κληροδότημα Παπαγεωργάκη: 250.000 τ.μ. στο Καπανδρίτι ανήκει στο Ταμείο Εθνικού Στόλου. Δεν το έχουν εντοπίσει ακόμη!
2) Κληροδότημα Τσίπουρα: Αγρόκτημα 1.000 στρ. στη Μεγάλη Λειχοτινιά Παρνασσίδος. Παραχωρήθηκε το 1914 στο Εθνικό Ταμείο Στόλου και επί έναν αιώνα παραμένει αναξιοποίητο.
3) Κτήμα Κόντου, 7 στρ. στη Μύκονο, στην Ανω Μερά. Το Ταμείο Εθνικού Στόλου εδώ και 20 χρόνια εξετάζει πώς θα το αξιοποιήσει.
4) Παραθαλάσσιο κτήμα 6 στρ. στον Πόρο. Το αγόρασε το Ταμείο Στόλου από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας. Μένει αναξιοποίητο.
5) Πολυκατοικία στην οδό Φειδίου στο κέντρο της Αθήνας. Στεγάζεται το Ταμείο Εθνικού Στόλου.
6) Οικόπεδο 12 στρ. στη θέση Καστράκι της Νάξου. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας, αλλά το διαχειρίζεται το Ταμείο Εθνικού Στόλου και λόγω συνιδιοκτησίας παραμένει ανεκμετάλλευτο.
7) Οικόπεδο σε κεντρικό σημείο της Κω ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας. Ανεκμετάλλευτο από το 1981.
8) Παραθαλάσσια έκταση 25 στρ. στην Περαία Θεσσαλονίκης. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας.
9) Πλαζ 40 στρεμμάτων στην Αχαΐα. Ανήκει στην 116 ΠΜ.
10) Πλαζ 20 στρεμμάτων στην Ηλεία. Ανήκει στην 117 ΠΜ.
11) Αγρόκτημα 120 στρ. στο Σούνιο. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας και επί χρόνια το άφησαν και λόγκωσε. Κινδυνεύει να χαρακτηριστεί δασικό.
12) Τετραώροφη πολυκατοικία στο Κολωνάκι, οδός Ξάνθου 3. Ανήκει στο Ταμείο Αεροπορίας.
13) Εκταση 25 στρ. στο ΓΝΑ επί της Κατεχάκη.
14) Κατοικία 65 τ.μ. επί της Υμηττού στο Παγκράτι. Ανήκει στο Ταμείο Στόλου, Αεροπορίας και Στρατού και παραμένει άδειο από τις 30/11/2008.
15) Διαμέρισμα 300 τ.μ. επί της Ακαδημίας 31. Ανήκει στο ΓΕΣ και παραμένει κενό δύο χρόνια.
http://news247.gr/ellada/stratos_akinhta_oikopeda.848123.html

Αβάσταχτη η κρίση για τους Έλληνες


Η πίεση που ασκείται από τις συνεχείς περικοπές και την ανεργία φαίνεται πως είναι αβάσταχτη για τους Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών κατά 25%.
Ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εκτρώσεων παρουσίαζε πτωτική πορεία, το τελευταίο εξάμηνο καταγράφεται μια συνεχής αύξηση στα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια.
Ειδικότερα, στα μαιευτήρια "Ιασώ" και "Μητέρα" ο αριθμός των γυναικών που έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους σε τεχνητή διακοπή της κύησης εμφανίζεται αυξημένος μέχρι και 30% σε σύγκριση με εκείνον της περασμένης χρονιάς.
Σε περίπτωση που συνεχιστεί ο ρυθμός με τον οποίο πραγματοποιούνται οι εκτρώσεις, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", τότε υπολογίζεται πως θα γίνουν περισσότερες από 24.000 περισσότερες εκτρώσεις το 2011. Όπως παρατηρείται μάλιστα, η αύξηση των εκτρώσεων αφορά κυρίως σε έγγαμα ζευγάρια που έχουν ήδη ένα παιδί.
Στο μεταξύ, οι επιστήμονες ταυτίζουν και τις διαστάσεις επιδημίας που λαμβάνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση που πλήττει χιλιάδες πολίτες.
Η αύξηση που παρατηρείται υπερβαίνει το 25%, με τις μισές περιπτώσεις αυτοκτονιών να σχετίζονται με την ανεργία, τα χρέη και τη φτώχεια.
Συγκεκριμένα το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες, ένα χρόνο αργότερα ο αριθμός ανήλθε στις 366, το 2009 έφτασαν τις 391 ενώ πέρυσι ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 500 αυτόχειρες.
Τα φετινά στατιστικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου κάνουν λόγο για 150 αυτοκτονίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί δηλαδή σε δύο αυτοκτονίες την ημέρα.
http://news247.gr/ellada/aykshsh_twn_aytoktoniwn_kai_twn_ektrwsewn.848295.html

Και… Έλληνες οι μισθοφόροι του Καντάφι!

Σοκάρει η είδηση της ιστοσελίδας EUobserver, ότι μεταξύ των Σέρβων, Ουκρανών, Λευκορώσων, Πολωνών, Βέλγων, Βρετανών και Γάλλων.. πρώην στρατιωτικών, χειριστών βαρέων όπλων και ελικοπτέρων, στελεχών ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών που πολεμούν στην πλευρά του Καντάφι, είναι και Έλληνες μισθοφόροι.

Αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον στρατό του Καντάφι έναντι περίπου 2.000 δολαρίων την ημέρα. Η ευρωπαϊκή αυτή «Λεγεώνα» μετακινείται από 15 στρατιωτικά αεροδρόμια της Νότιας Λιβύης που εξακολουθούν να ελέγχονται από το καθεστώς.


Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Έλληνας αναλυτής, ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα, πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, του ΟΗΕ και της ΕΕ, Μιχάλης Κουτούζης.Το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψε στη Βόρειο Αφρική ενώ είχε διατελέσει διευθυντής ερευνών του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ναρκωτικών (OGD).

Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας δήλωσε στο EUobserver ότι ο Καντάφι χρησιμοποιεί Αφρικανούς, Άραβες και Ευρωπαίους μισθοφόρους επειδή δεν εμπιστεύεται τον λιβυκό στρατό.

«Παλλαϊκή άμυνα»

Σημειώνεται ότι προχθές το καθεστώς της Τρίπολης οδήγησε ξένους δημοσιογράφους σε στρατόπεδα «παλλαϊκής άμυνας» στο Ταρχουνά, 85 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας εκατοντάδες πολίτες (από εφήβους έως ηλικιωμένους) να εκπαιδεύονται στα όπλα για την απόκρουση μιας χερσαίας εισβολής του ΝΑΤΟ.Στο μεταξύ, η Ρωσία απέρριψε το αίτημα της λιβυκής κυβέρνησης να προκαλέσει έκτακτη σύγκληση του Σ. Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να συζητηθεί η δυτική επίθεση.

Πηγή: Έθνος

Kαι το ΝΑΤΟ απέρριψε πρόταση Καντάφι για εκεχειρία

 

Μετά τους Λίβυους εξεγερμένους, και το ΝΑΤΟ απέρριψε την πρόταση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι...
για κήρυξη εκεχειρίας και έναρξη διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη θα συνεχιστούν για όσο διάστημα απειλούνται οι πολίτες.

«Χρειάζεται να δούμε πράξεις, όχι λόγια. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του μέχρι να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις και οι απειλές εναντίον των πολιτών», είπε ένας εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εγκρίνει τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη, «ζητεί κατηγορηματικά τον τερματισμό των επιθέσεων και της κακομεταχείρισης των πολιτών», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «το καθεστώς έχει ανακοινώσει πολλές φορές εκεχειρία και συνεχίζει να επιτίθεται σε πόλεις και αμάχους», υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν τώρα».

«Το καθεστώς του Καντάφι έχει απωλέσει όλη την αξιοπιστία του», είπε ο Άμπντελ Χαφίζ Γόγκα, ο εκπρόσωπος του μεταβατικού εθνικού συμβουλίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Καντάφι έχει κατ' επανάληψη προσφερθεί να κηρύξει εκεχειρία αλλά κατόπιν συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο καιρός του συμβιβασμού έχει παρέλθει. Ο λαός της Λιβύης δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί ούτε να δεχτεί μια Λιβύη όπου ο καθεστώς του Καντάφι θα παίζει κάποιο ρόλο», προστίθεται στο κείμενο.

Σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Καντάφι πρότεινε να γίνει εκεχειρία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία , όπως ζητούν οι εξεγερμένοι και η Δύση.

Ο εκπρόσωπος του στρατού των εξεγερμένων, συνταγματάρχης Άχμεντ Μπάνι, υποστήριξε επίσης ότι ο Καντάφι «παίζει βρόμικα παιχνίδια». «Δεν μιλάει έντιμα. Δεν τον πιστεύουμε και δεν τον εμπιστευόμαστε», τόνισε. 

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

 

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Σταδιακά θα διακόπτεται η κυκλοφορία γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος

Με συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κατά της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Μια ώρα νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδι, τα τρόλεϊ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα μπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τις 8 το πρωί θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ίδιο έχει προβλεφθεί και για την πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Σε μια περίοδο που η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση πλήττει καίρια την αγορά εργασίας, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η στήριξη της εργασίας και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν προϋποθέσεις για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», τονίζει σε μήνυμα της για την εργατική Πρωτομαγιά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη που διοργανώνεται από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Απ' το "Τσοβόλα δωσ' τα όλα", στο......."Ξερόλα πάρτα όλα"!!!!!!!!!

Πρόταση - βόμβα για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Πρόταση - βόμβα για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων 
 

Πρόταση-βόμβα για μείωση έως και 30% στο εφάπαξ κάνει η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σε εμπιστευτική της μελέτη για τη βιωσιμότητα του φορέα. Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του ΤΠΔΥ διατυπώνει εγγράφως σε οικονομικό της σχέδιο προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ταμείου, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων αποφάσεων που αναμένονται από την τρόικα αλλά και από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ως προς τη διάσωση του Ταμείου από μια βέβαιη χρεοκοπία.

Πληροφορίες και στοιχεία της πρότασης δημοσιεύει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του ταμείου προτείνει:

Να επιβληθεί εισφορά στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα επιβάλλεται 4% στο βασικό μισθό και εξαιρούνται τα επιδόματα, υπερωρίες και λοιπές αποζημιώσεις.

Να μειωθεί το ποσό που θα παίρνουν όσοι αποχωρούν, σε ποσοστό έως και 30%.

Το κούρεμα του εφάπαξ θα συνεπάγεται απώλειες έως και 20.000 για τους υπαλλήλους που δικαιούνται το ανώτερο ποσό.
Πηγή: newsbeast
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/103579.html

ΟΙ ΔΗΘΕΝ....ΦΙΛΑΘΛΟΙ: Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά»!



Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά»!

Μετά τις σφοδρές συγκρούσεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οπαδοί της ΑΕΚ με μηχανοκίνητη πορεία τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στην περιοχή του Ζωγράφου! Επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, έκαψαν ένα περιπολικό και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι για να γλιτώσουν ανέβηκαν στην ταράτσα! Φόβοι για σοβαρά τραυματισμένο φίλο των «πρασίνων». Επεισόδια και από οπαδούς του Ατρομήτου!

Περίπου 300 μηχανάκια με οπαδούς της ΑΕΚ συνέχισαν την καταστροφική εξόρμησή τους στους δρόμους της Αθήνας, προκαλώντας φθορές και καταστρέφοντας, ανάμεσα σε άλλα, ολοσχερώς σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην πλατεία Γαρδένιας! Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας, η πυροσβεστική και ασθενοφόρα για τυχόν τραυματίες.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου, η κατάσταση είναι έκρυθμη! Μικρότερης έκτασης επεισόδια σημειώνονται και από οπαδούς του Ατρομήτου, οι οποίοι με μηχανάκια στην έξοδο της Αττικής οδού για τη Λεωφόρο Ηρακλείου, επιτίθενται σε αυτοκίνητα τα οποία φέρουν διακριτικά (σημαίες, κασκόλ) της ΑΕΚ.
http://www.sport-fm.gr/article/472955

Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου 90-55

Ο Ολυμπιακός το Σάββατο (30/4) κέρδισε εύκολα τον Κολοσσό στο ΣΕΦ με 90-55 και έκανε το 1-0 στη σειρά του πρώτου γύρου των πλέι – οφ. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη (4/5) στο “Βενετόκλειο”. Κορυφαίος ο Τεόντοσιτς, πολύ καλοί οι Μπουρούσης και Γκόρντον.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα στο... άδειο ΣΕΦ με 90-55 επί του Κολοσσού Ρόδου και έκανε το 1-0 στη προημιτελική σειρά των πλέι – οφ, δίχως τον Γιώργο Πρίντεζη, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επέλεξε να τον αφήσει εκτός αποστολής λόγω ανετοιμότητας.Το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει την Τετάρτη (4/5) στο “Βενετόκλειο”.
Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν νευρικά στην πρώτη περίοδο, ήταν κοντά στο σκορ με τον Κολοσσό έως το 17', αλλά στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι, πήραν διαφορά στο ημίχρονο (44-31) και στην επανάληψη το παιχνίδι είχε αποκτήσει, πλέον, τυπική διαδικασία. Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό οι Τεόντοσιτς (10π, 7ασ), Έρτσεγκ (15π, 8ρ, 4ασ), Μπουρούσης (8π, 6ρ, 3ασ), Γκόρντον (8π, 5ασ, 4ρ) και Μαυροκεφαλίδης (11π), με τους Πειραιώτες να παίζουν ομαδικά (28 ασίστ) και να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (37-20).

Αναλυτικά το ματς:

Ισορροπημένο παιχνίδι στο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας στην βασική του πεντάδα τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση. Ο Τζαμόν μπήκε δυνατά στο ματς, όντας "καυτός" από την περιφέρεια, έχοντας 2/2 τρίποντα, γράφοντας το σκορ 6-4 στο 2’ ενώ στο 5’ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα έφερε τους ερυθρόλευκους στο +4 (11-7). Ο αγώνας στα πρώτα λεπτά δεν είχε ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους, αλλά να μην τον καταφέρνουν. Ο Μπουρούσης δεχόμενος την υπέροχη ασίστ του Τεόντοσιτς έκανε το 13-7, αλλά στη συνέχεια ο Κολοσσός απάντησε με ένα σερί 7-0, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ με 14-13 στο 7’, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επίθεση με την άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στη συνέχεια, πέρασε στο "3" τον Χαλπερίν αντί του Παπανικολάου, αλλά και τους Παπαλουκά (Γκορντον), Έρτσεγκ (Μαυροκεφαλίδη), για να φρεσκάρει το σχήμα του. Το ματς εξελίχτηκε σε… ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 19-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Σοβαρεύτηκε στα τελευταία λεπτά και πήρε προβάδισμα

Στην επανάληψη, τα νέα πρόσωπα στην πεντάδα του Ολυμπιακού ήταν οι Γλυνιαδάκης (Μπουρούση) και Πελεκάνος (Τεόντοσιτς), με τον Κολοσσό να επιμένει στην άμυνα ζώνης, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 4-0 (23-18). Ο Χαρίσης, όμως, απάντησε για την ομάδα του με πέντε δικούς του πόντους, φέρνοντας το σκορ στα ίσα (23-23) στο 13’, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά να μην τα καταφέρνουν, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν σταθερότητα και ρυθμό στο παιχνίδι τους, όντας στατικοί στην επίθεση. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες αντέδρασαν, με γκολ-φάουλ του Γλυνιαδάκη και τζαμπ σουτ του Χαλπερίν, φτάνοντας ξανά στο +5 (28-23), με τους Ροδίτες να δείχνουν αποφασισμένοι να… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Στο 18’, για πρώτη φορά στο ματς, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο +8 (36-28) με καλάθι του Έρτσεγκ και στο 19’ στο +9 (40-31) με μπάσιμο του Τεόντοσιτς, με τους ερυθρόλευκους να… σοβαρεύουν και να κυριαρχούν στην αναμέτρηση σε εκείνο το διάστημα. Λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε ένα σερί 8-0, με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τους γηπεδούχους στο +13 (44-31).

Πάτησε… γκάζι και βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, με την ίδια πεντάδα, δηλαδή, που ξεκίνησε το ματς. Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα, με τον Μίλος στο 24’ να ευστοχεί στο πρώτο του τρίποντο στο ματς, γράφοντας το 51-37, φέρνοντας την ομάδα του για πρώτη φορά στο ματς στο +14. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Παπανικολάου, ο οποίος πρώτα ευστόχησε σε τρίποντο, στη συνέχεια κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι σε ένα προσωπικό "fast-break" ενώ αμέσως μετά ο Μαυροκεφαλίδης με λέι-απ στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά στο +19 (58-39), με το ερυθρόλευκο σερί να φτάνει το 7-0 στο 26’ και τον προπονητή του Κολοσσού να καλεί ευσπεσμένα τάιμ-άουτ. Οι Πειραιώτες είχαν βρει, επιτέλους, ρυθμό στο παιχνίδι και το σερί έφτασε το 9-0 με νέο δίποντο από τον Λουκά, με την διαφορά να ανεβαίνει για πρώτη φορά τους 20 πόντους (+21, 60-39). Χάι-λάιτ στην αναμέτρηση το επικό τρίποντο του Τεόντοσιτς στο 29’ από τα 10 μέτρα (65-42, +23), καθώς έληγε ο χρόνος της επίθεσης, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +23 (67-44) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
 
Στο τέλος διέλυσε τον Κολοσσό και το σκληρό φάουλ στον Έρτσεγκ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο ξεκίνημα με τους Παπαλουκά, Χαλπερίν, Κέσελ, Έρτσεγκ και Μπουρούση. Ο Γιοτάμ… θυμήθηκε το "δολοφονικό του ένστικτο" που παρουσίασε στο ρεσιτάλ του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και με τρίποντο στο 33’ έγραψε το 70-47, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει, πλέον, διαδικαστικό χαρακτήρα. Εύστοχος, όμως, από τα 6.75μ, ήταν, στη συνέχεια, και ο αρχηγός, φέρνοντας την διαφορά στο +25 (73-48). Στη συνέχεια έγινε μία φάση που… εξόργισε την κερκίδα, καθώς ο Τζόρνταν έκανε ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Έρτσεγκ, ο οποίος ήταν σε προσπάθεια για μπάσιμο, με αποτέλεσμα ο Σέρβος να πέσει άγαρμπα στο παρκέ, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, με το κοινό, όμως, να αντιδράει φωνάζοντας για την αντιαθλητική συμπεριφορά του παίκτη του Κολοσσού. Στα αγωνιστικά και ο Κέσελ πήρε "φωτιά" από την περιφέρεια, με τον 23χρονο φόργουορντ να "πυροβολεί", φέρνοντας την διαφορά στο +29 (77-48). Ένα νέο δυνατό φάουλ του Πάνου εκνεύρισε ξανά τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων στις εξέδρες του ΣΕΦ, με τον Κέσελ, στη συνέχεια, να ευστοχεί σε δεύτερο σερί τρίποντο, με την διαφορά να φτάνει στο +33 (82-49). Η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς σημειώθηκε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, καθώς έφτασε στο +37 (90-53), με τρίποντο του Κέσελ, με το τελικό σκορ να είναι, Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 90-55.

Δεκάλεπτα: 19-18, 44-31, 67-44, 90-55

Aνά δεκάλεπτο: 19-18, 25-13, 23-13, 23-11

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Γκόρντον 8 (2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 9 (3), Πελεκάνος 3, Μαυροκεφαλίδης 11, Χαλπερίν 7 (1), Γλυνιαδάκης 7, Παπανικολάου 9 (1), Έρτσεγκ 15 (8ριμπ), Τεόντοσιτς 10 (7ασ), Κατσίβελης.

Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6 (6ριμπ), Καυκής 3, Τζόρνταν 4, Πάνος 3, Μανωλόπουλος 7 (1), Χαρίσης 11, Τσάμης 8, Παππάς 6, Γκόλεματς 7 (1), Γεωργαλής, Δανάς, Ιβάνοβιτς.
http://www.redplanet.gr/basket/a1_basket/olympiakos-kolossos-rodoy-90-55.847960.html

Πρίντεζης: "Έκανα τα πάντα"

Ο Γιώργος Πρίντεζης το Σάββατο (30/4) μίλησε στην κρατική τηλεόραση, πριν από το ματς της πρώτης φάσης των πλέι οφ με τον Κολοσσό, για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην κρατική τηλεόραση, πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των πλέι - οφ, για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
 
 
O 26χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού τόνισε πως δεν περίμενε πως θα επέστρεφε τόσο γρήγορα στον Ολυμπιακό και μόλις παρουσιάστηκε η ευκαιρία έκανε τα πάντα για να επιστρέψει, ενώ όσον αφορά την παραμονή του στο ρόστερ και της επόμενης σεζόν, επεσήμανε πως προτεραιότητα έχουν οι στόχοι της ομάδας. Ο Πρίντεζης αποκάλυψε πως μίλησε και με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σχετικά με τον ρόλο που θα έχει στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά ο Πρίντεζης είπε:

Για την επιστροφή του στον Θρύλο:

"Είναι αλήθεια είναι ότι δε περίμενα ότι θα γινόταν και θα επέστρεφα τόσο νωρίς, αλλά το έφερε έτσι που ήταν αναγκαία η επιστροφή και έκανα τα πάντα για να ενταχθώ και πάλι στην ομάδα".

Σχετικά με το αν θα παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα:

Είναι το τι θα προκύψει, πως θα τελειώσει η χρονιά και αν θα πετύχει η ομάδα τους στόχους, να πάρει το πρωτάθλημα. Κι ας είμαι και αλλού του χρόνου, χαλάλι. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίσει τους στόχους.Τώρα μπορώ να σκεφτώ μόνο το μπάσκετ".
http://www.redplanet.gr/basket/a1_basket/-ekana-ta-panta.848202.html

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΙΣ 10.19 Π. Μ. ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

M 6.1 - SOUTH OF PANAMA - 2011-04-30 08:19 UTC


MagnitudeMw 6.1
RegionSOUTH OF PANAMA
Date time2011-04-30 08:19:17.0 UTC
Location7.17 N ; 82.41 W
Depth2 km
Distances358 km SE San josé (pop 335,007 ; local time 02:19:17.7 2011-04-30)
133 km S Puerto armuelles (pop 18,795 ; local time 03:19:17.7 2011-04-30)
108 km SE Burica (pop 1,360 ; local time 03:19:17.7 2011-04-30)
Global view
Source parameters reviewed by a seismologist


More information at:

 USGS/NEIC Denver, USA





ΓΛΥΣΤΡΑΤΕ......ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!



Κάποτε σε ένα χωριό ήταν ένας ιερέας. Κάθε Παρασκευή ήταν το μυστήριο της εξομολόγησης. Κάθε φορά πήγαιναν οι γυναίκες του χωριού και του έλεγαν:
- Πάτερ, απάτησα τον άντρα μου 2- 3 - 5 - 10 φορές...
Ο παπάς είχε αρχίσει να τα παίρνει. Έτσι αποφάσισε και τους είπε:
- Όταν απατάτε τους άντρες σας θα λέτε: "γλίστρησα", και θα εννοούμε: προχώραγα στο δρόμο, "γλίστρησα" μπροστά στα πόδια ενός άντρα, και ότι ήταν πρόκυψε...
Όπως και έγινε.
Πήγαιναν οι γυναίκες και έλεγαν:
- Πάτερ, "γλίστρησα" 5 φορές, ή 10 φορές, ή 20 φορές...
Κάποια στιγμή ήρθε και το καλοκαίρι, και ο παπάς πήρε την αδειά του. Όμως ξέχασε να ενημερώσει τον αντικαταστάτη του για το "γλίστρημα". Παίρνει τηλέφωνο τον πρόεδρο του χωριού και τον ενημερώνει για να το πει στον καινούργιο παπά. Ο πρόεδρος όμως το ξεχνάει.
Έτσι κάθε Παρασκευή στη Θεία εξομολόγηση πήγαιναν οι γυναίκες και έλεγαν πόσες φορές είχαν γλιστρήσει μέσα στην εβδομάδα. Ο παπάς που δεν καταλάβαινε τους έλεγε να προσέχουν και τους έδινε συμβουλές όπως για παράδειγμα να φοράνε καλύτερα παπούτσια κλπ...
Κάποια στιγμή όμως άρχισε να του τη σπάει του παπά, και τσαντισμένος πάει στον πρόεδρο του χωριού και του λέει:
- Φτιάξε και κανένα καλό πεζοδρόμιο, πρόεδρε!
- Γιατί το λες αυτό πάτερ μου; του απαντά ο πρόεδρος
- Όλες οι γυναίκες γλιστράνε στους δρόμους πρόεδρε...
Και ο πρόεδρος που ήξερε άρχισε να γελάει, αλλά ο πάτερ συνεχίζει:
- Τι γελάς πρόεδρε; Αυτήν την εβδομάδα, η γυναίκα σου η κυρά Μαρία γλίστρησε 10 φορές!!!

http://www.filaki.gr/jokes_cat.php?jcID=9&start=2&len=2&orderby=insertdate

ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ: ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.....ΛΕΠΤΟ!!!!!!

Οι Έλληνες όλη την ώρα μετράνε και το τελευταίο ευρώ!

Οι Έλληνες όλη την ώρα μετράνε και το τελευταίο ευρώ!

Τα πάνω κάτω έφερε η οικονομική κρίση, ακόμη και στις πιο απλές καθημερινές συνήθειες των Ελλήνων. Παγωμένοι από τις εξελίξεις και έχοντας αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής τους, προσπαθούν πλέον να τα βγάλουν πέρα περιορίζοντας δαπάνες ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής. Ετσι, δεν ταξιδεύουν πλέον τόσο συχνά, προτιμούν να αγοράσουν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, δεν παντρεύονται με παραδοσιακό θρησκευτικό τρόπο, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ήδη έχουν μεταναστεύσει στους τόπους καταγωγής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως έρευνα του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, το 82,7% του καταναλωτικού κοινού αγοράζει πλέον φθηνότερα και λιγότερα προϊόντα, και μόλις το 17,3% των πολιτών δεν έχει αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειές του.

Οπως συμπεραίνουν οι ερευνητές, για πρώτη φορά στην ιστορία του μάρκετινγκ διαπιστώνεται πως ο Ελληνας καταναλωτής δεν κοιτάει πλέον τα επώνυμα ρούχα, αλλά το ταμπέλακι με την τιμή. Στην αγορά τροφίμων σημειώνονται μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με περασμένες χρονιές. Τα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν πως τέσσερις στους δέκα πολίτες έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους, ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής. Πλέον, οι Ελληνες επισκέπτονται περισσότερες φορές ένα σούπερ μάρκετ, με τη διαφορά ότι αγοράζουν λιγότερα προϊόντα.

Μία άλλη σημαντική αλλαγή που διαπιστώθηκε στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων είναι η χρήση του Διαδικτύου. Οι διαδικτυακές συναλλαγές σε online καταστήματα παρουσιάζουν άνοδο κατά 40% συγκριτικά με το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ... STOP!
Ενδεικτικό της αλλαγής που έχει σημειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πως ένας στους δύο Ελληνες δεν αλλάζει τη συσκευή του κιννητού του ή τον υπολογιστή του, καθώς επίσης και ότι δεν τόλμα να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο. Η πτώση στην αγορά αυτοκινήτου ξεπέρασε το 50%, ενώ στις μοτοσικλέτες μειώθηκε κατά 21,4% (στοιχεία για το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2010).

Πάντως, σε αντίθεση με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, τα ποδήλατα εμφάνισαν ραγδαία αύξηση σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ την πρώτη θέση κατέχει η Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται η μεγαλύτερη άνοδος, αγγίζοντας σχεδόν το 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, οι συνεχόμενες αυξήσεις τιμών στα καύσιμα σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των διοδίων ώθησαν πολλούς να ξαναθυμηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά όχι τα (ακριβά) εναέρια. Οι μετακινήσεις με αεροπλάνο έχουν μειωθεί σημαντικά εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τους πρώτους μήνες του 2011, που φαίνεται πως στις πτήσεις εσωτερικού σημειώθηκε μείωση κατά 27,4%, σε αντίθεση με τις διεθνείς πτήσεις, των οποίων οι απώλειες περιορίστηκαν στο 6,6%.

Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
Η ανεργία οδηγεί όλο και περισσότερους νέους στην επαρχία, προκειμένου να αναζητήσουν επαγγελματική στέγη. Οπως προκύπτει από έρευνες για την αύξηση του αγροτικού δυναμικού (ΠΑΣΕΓΕΣ), τα σημεία που επιλέγουν οι νέοι να αναζητήσουν την τύχη τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά και η Ηπειρος.

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι ακολουθούν και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι συνήθως επιλέγουν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Β. Γαβαλά, Εφ. Κωστοπούλου) που καταγράφει το ρεύμα εσωτερικής μετανάστευσης των συνταξιούχων από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα. Από αυτούς που δεν παίρνουν τελικά την απόφαση να φύγουν, οι τέσσερις στους δέκα δηλώνουν σε έρευνα του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πως αναγκάζονται να δουλέψουν ξανά για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

ΗΣΑΪΑ... ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΕΙ
Η κρίση χτύπησε και τους θρησκευτικούς γάμους. Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες προτιμούν να μη χορέψουν τον χορό του Ησαΐα, επιλέγοντας την πρόχειρη λύση του δημαρχείου. Ο πολιτικός γάμος, όπως καταγράφεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, προτιμάται από το 41,9% των μελλόνυμφων. Από την άλλη, ενώ το 2009 τα διαζύγια είχαν σημειώσει αύξηση, τον τελευταίο χρόνο έχουν περιοριστεί. Οπως διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, έχει σημειωθεί πτώση της τάξεως του 25%.

H ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
«Συγκρίνουν τις τιμές»
«Ολα έχουν περιοριστεί στο μισό από τις διάφορες καθημερινές μου συνήθειες… Από τον καφέ μέχρι και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο» μας λέει ο Ηλίας Κωσταντάκης, υπάλληλος σε ταχυφαγείο στη Νέα Ιώνια: «Πλέον οι πελάτες συγκρίνουν τις τιμές σε τυρόπιτες και, εάν υπάρχει διαφορά στην τιμή έστω και 10 λεπτά, δεν την αγοράζουν. Εχουν αλλάξει οι συνήθειες όλων μας. Και κάθε μέρα περιορίζουμε τα έξοδά μας, προκείμενου να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας».

«Βγαίνω μία φορά»
Ο Αλέξανδρος Πολέμης, φοιτητής, προτιμά να μένει πιο πολλές φορές στο σπίτι, παρά να βγαίνει έξω με φίλους. «Δεν φτάνουν πια τα χρήματα… Αντε να βγω μία φορά την εβδομάδα, σε αντίθεση με το τι έκανα παλαιότερα. Και φυσικά δεν αγοράζω κάτι που δεν είναι άκρως αναγκαίο. Ολοι της ηλικίας μου το ίδιο κάνουν. Μαζευόμαστε σε σπίτια για να διασκεδάσουμε. Πού θα πάει, θα περάσει η κρίση, γιατί διαφορετικά θα μας πιάσει ψυχολογική κρίση» μας λέει χαριτολογώντας.


«Κάνω υπολογισμούς»
Η κυρία Ελένη Παπαδημητρίου μάς λέει ότι δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κόβει συνέχεια δαπάνες. «Σχεδόν κάθε μέρα κάνω υπολογισμούς για το τι πρέπει να μην κάνω, προκειμένου να μην ξοδέψω χρήματα χωρίς ουσιαστικό λόγο. Και όταν αποφασίσω να κάνω κάποιο έξοδο, κάνω και δεύτερη και τρίτη σκέψη, μήπως και μπορέσω να το αποφύγω».


«Προσέχω κάθε ευρώ»
Και η μαθήτρια Νικολέτα Κλαλία κάνει περικοπές. «Μετράω και το κάθε ευρώ που έχω. Τίποτε δεν πάει πλέον χαμένο. Δεν αγοράζω όσα ρούχα έπαιρνα παλαιότερα ούτε κάνω ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ολα γίνονται με αυστηρό οικονομικό προγραμματισμό από τους γονείς μου».

«Το ταξί είναι πολυτέλεια»
Η μικρότερη αδελφή της, η Πατρίτσια Κλαλία, μας λέει: «Είναι πλέον πολυτέλεια να πάρουμε για τις μετακινήσεις μας ταξί. Οπου πάμε χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καμιά φορά πάμε και με το ποδήλατό μας».


«Χρησιμοποιώ λεωφορείο»
«Καθημερινά μετράω και τα 50 λεπτά πού θα τα ξοδέψω... Παλαιότερα είχα περισσότερη άνεση να κάνω πιο πολλά έξοδα. Χρησιμοποιώ λεωφορείο για κάθε μετακίνησή μου και μένω πιο πολλές μέρες κλεισμένη στο σπίτι» μας λέει η Κέλλυ Λομάλιου.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/103544.html
Espressonews.gr

ΣΕΝΑΡΙΑ; ΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΚΑΠΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ.....ΠΑΜΕ!!!!!

Επιμήκυνση - μαμούθ του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους;

Επιμήκυνση - μαμούθ του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους;

Επιμήκυνση - μαμούθ του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο των ελληνικών ομολόγων φαίνεται πως είναι προ των πυλών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη μυστικές επαφές με Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύβος θα ριφθεί εντός του Ιουνίου, οπότε και θα γίνει η επόμενη Σύνοδος Κορυφής.

Όπως διαβάζουμε στον κυριακάτικο Τύπο, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανοίξει παρασκηνιακά την συζήτηση με τους «ισχυρούς» της Ε.Ε.. Μάλιστα, είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες (μεταξύ των οποίων και η Άνγκελα Μέρκελ) το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινά νέο μαραθώνιο ταξίδι ανά την Ευρώπη (με σταθμούς όπως το Όσλο και το Παρίσι).

Κατά τα δημοσιεύματα, η ήπια αναδιάθρωση του ελληνικού χρέους θα χαρακτηριστεί «ανασχεδιασμός» (reprofiling) και θα συνδυαστεί με αυστηρότερα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις. Οι συνεννοήσεις για επιμήκυνση της αποπληρωμής θα γίνονται με διμερείς επαφές, ώστε να μην δημιουργηθεί το λεγόμενο credit - event, να αποζημιωθούν δηλαδή οι κάτοχοι ασφαλίστρων κινδύνου (CDS). Μόνο για τα ελληνικά ομόλογα, τα CDS υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.

Ήδη, Αθήνα και Βερολίνο φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων κατά 5 χρόνια, κάτι στο οποίο έχει ανάψει το «πράσινο φως» και η Ουάσινγκτον.

Ημερομηνία ορόσημο για κάθε απόφαση είναι η 25η Ιουνίου, οπότε και συνεδριάζει η Σύνοδος Κορυφής, ενώ οι όποιες ενέργειες θα έχουν γίνει πριν τον Οκτώβρη, οπότε και λήγει η θητεία του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/103533.html

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ......ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!!!!!

Εμβόλιο κατά του καρκίνου στο τέλος του 2012

Εμβόλιο κατά του καρκίνου στο τέλος του 2012

«Αν λάβουμε την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου, αισιοδοξούμε ότι στο τέλος του 2012 θα μπορεί να αρχίσει η ευρεία χορήγηση του εμβολίου», δηλώνει ο Τζον Νεοπτόλεμος, ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε το «Telo Vac» κατά του καρκίνου.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», ο καθηγητής Ογκολογίας του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ εξηγεί πώς ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όπως λέει, ιδιαιτερότητα των καρκινικών κυττάρων είναι ότι καμουφλάρονται ώστε τα σήματα που εκπέμπουν να μην αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. «Το εμβόλιο ουσιαστικά κάνει τα κύτταρα να "ξυπνούν" και να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει καρκίνος», προσθέτει.
Αυτές τις μέρες θα αρχίσει η δοκιμαστική χορήγηση του «Telo Vac» σε 1.100 ασθενείς. «Το εμβόλιο αρέσει στους ασθενείς και στους θεράποντες γιατρούς γιατί, εκτός των άλλων, έχει και τις μικρότερες δυνατές παρενέργειες», λέει ο καθηγητής και συμπληρώνει πως η ανάλυση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα γίνει το καλοκαίρι.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαφάνεια και η επαγγελματική εξέλιξη του προσωπικού δεν γίνεται με βάση τις ικανότητες κάθε γιατρού. Αν γινόταν αυτό, ο τομέας της Υγείας θα ήταν χίλιες φορές καλύτερος. Το περιβάλλον δεν βοηθά όποιον θέλει να προοδεύσει», σχολιάζει για την υγεία στην χώρα μας ο δρ. Νεοπτόλεμος και τονίζει πως έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς και νοσοκομεία, αλλά πάσχουμε σε όλα τα θέματα που αφορούν την καριέρα και την εξέλιξη των επιστημόνων.
http://www.madata.gr/diafora/health/103549.html

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ....ΙΣΤΙΟΦΟΡΑ.







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ: ΜΙΧ. ΠΑΓΩΝΗΣ 29-4-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π με σκοπό να ενημερώσει τους οπαδούς του συλλόγου για την διάθεση των χρημάτων του προγράμματος "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2020", απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε κακόβουλα και ύποπτα για την σκοπιμότητα τους σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά απαντά σε ύποπτα (όπως τα χαρακτηρίζει) και κακόβουλα σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν τη διάθεση των χρημάτων του προγράμματος "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2020".
Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά με ποιον τρόπο και που ακριβώς έχουν μοιραστεί τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για την σωτηρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Θρύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., σχετικά με διάφορα ανεύθυνα, κακόβουλα και ύποπτα για τη σκοπιμότητά τους σχόλια στο διαδίκτυο για τη διάθεση των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί, έως τώρα,  από την υλοποίηση του προγράμματος "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2020" ενημερώνει τους φιλάθλους του για τα εξής:

1. Τα χρήματα που εισπράχτηκαν από τον φιλικό αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου δόθηκαν στις ομάδες και τους αθλητές μας.

2. Τα χρήματα από τα SMS ΔΕΝ έχουν ακόμη εισπραχθεί καθώς γίνονται προσπάθειες να έχει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Θα εισπραχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα διατεθούν στις ομάδες και τους αθλητές ως δεύτερη δόση όπως είχε αποφασίσει η, αρμόδια για το θέμα, επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

3. Τα χρήματα που εισπράχθηκαν από προσφορές των οργανωμένων οπαδών και συγκεκριμένα της Θύρας 7 και συνδέσμων της επαρχίας έχουν διατεθεί όλα στις ομάδες και τους αθλητές μας και με κριτήριο τον περιορισμό των προβλημάτων.

4. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στις ομάδες και τους αθλητές μας.

5. Αν κάποιοι έχουν στόχο να αμαυρώσουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν θα το πετύχουν.

Θα τα θεωρούσαμε ευτράπελα αυτά, αν δεν αφορούσαν ένα ευαίσθητο για όλους μας θέμα, όπως είναι η οικονομική διαχείριση.

Οι φίλαθλοί μας είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν να ενισχύουν με τον ίδιο συγκινητικό τρόπο που το κάνουν μέχρι τώρα και θα ενημερωθούν θεσμικά πλήρως για την οικονομική διαχείριση της Διοίκησης και όπως προβλέπεται στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. εξάλλου, διαψεύδει ότι έχει υποβληθεί παραίτηση ή παραιτήσεις από το Δ.Σ. του Συνδέσμου και τέλος ενημερώνει ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. για διεξαγωγή εκλογών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π".
http://www.redplanet.gr/sports/o-erasitexnhs-apokathista-thn-alhtheia.845270.html

Η κλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Η κλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, η οποία θα διεξαχθεί την μεθεπόμενη Κυριακή (8 Μαΐου).
Την έκτη και τελευταία αγωνιστική, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Μαΐου, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

1η Αγωνιστική (Κυριακή 8/5): ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

2η Αγωνιστική (Τετάρτη 11/5): Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

3η Αγωνιστική (Κυριακή 15/5): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός

4η Αγωνιστική (Τετάρτη 18/5): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου

5η Αγωνιστική (Κυριακή 22/5): Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

6η Αγωνιστική (Τετάρτη 25/5):  ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου

Η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν οι ομάδες τα πλέι οφ: Παναθηναϊκός 3,  AΕΚ 1,  ΠΑΟΚ 0, Ολυμπιακός Βόλου 0.

Η πρώτη ομάδα θα εξασφαλίσει την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα, σίγουρα οι δύο επόμενοι θα συμμετάσχουν στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο τελευταίος της βαθμολογίας δεν  θα  γίνει ευρωπαίος μόνο εφόσον κατακτήσει η ΑΕΚ το κύπελλο Ελλάδας και ταυτοχρόνως αναδειχθεί πρώτη στο μίνι αυτό πρωτάθλημα.
http://www.madata.gr/athletic/103430.html

Ο Μεϊμαράκης αποκαλεί "νονό" τον Καρατζαφέρη!


Ο Μεϊμαράκης αποκαλεί "νονό" τον Καρατζαφέρη!

«Δεν απαντώ στο παραλήρημα του νονού». Αυτή ήταν η φράση που πυροδότησε το βράδυ της Παρασκευής τον τρίτο γύρο της έντονης, έως και πρωτόγνωρης για τα πολιτικά ήθη, αντιπαράθεσης μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή το σκάνδαλο των Υποβρυχίων.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πρώην υπουργός Αμύνης κατά την εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επανέλαβε τις κατηγορίες που εκτόξευσε την προηγουμένη στην Βουλή κατά του Γ. Καρατζαφέρη υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ο κ. Μεϊμαράκης επιπροσθέτως ανέφερε με νόημα πώς ο κ. Καρατζαφέρης, κατά την προσέλευση του στο Πεντάγωνο, οπότε και τον πίεσε για την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής», ήταν μόνος του, δηλαδή χωρίς μάρτυρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας πάλι υπονόησε, σαφέστατα πώς η μοναχική παρουσία του κ. Καρατζαφέρη στο Πεντάγωνο συνηγορεί στο επιχείρημα πώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σκόπευε να ασκήσει πιέσεις για την παραλαβή του προβληματικού (τότε) υποβρυχίου από το γερμανικό ναυπηγείο του Κιέλου.

Στην συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκη άφησε επίσης σαφέστατα να εννοηθεί πώς πρέπει να εξετασθεί από την Βουλή ο ρόλος του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση των υποβρυχίων συνολικά υπονοώντας και πάλι πώς ενδεχομένως να υπάρχει εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Λίγες ώρες πριν ο κ. Καρατζαφέρης με ανακοίνωση του προανήγγειλε την υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά του κ. Μεϊμαράκη ενώ ο πρώην Υπουργός Άμυνας πρότεινε την αμοιβαία άρση της βουλευτικής ασυλίας και των δύο ώστε η διαφορά να επιδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/103521.html


Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

"Ξύπνησε" το ηφαίστειο Tungurahua

"Ξύπνησε" το ηφαίστειο Tungurahua

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ισημερινό, μετά το «ξύπνημα» του ηφαιστείου Tungurahua, από το οποίο τα τελευταία 24ωρα εκτοξεύεται ηφαιστειακή σκόνη, που φτάνει σε ύψος και τα 7 χλμ.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές στην περιοχή, έχουν ζητήσει από τους πολίτες, που κατοικούν σε περιοχές περιμετρικά του ηφαιστείου, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο απεσταλμένος του βρετανικού πρακτορείου, Τόμας Κιουφάρντι, σε ρεπορτάζ του, ανέφερε ότι, συνήθως στις ενεργοποιήσεις ενός ηφαιστείου, οι κάτοικοι αντί να απομακρύνονται από το σημείο, πλησιάζουν όσο περισσότερο μπορούν, για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό μεν, επικίνδυνο δε φυσικό φαινόμενο.

Το ηφαίστειο, που έχει δώσει και το όνομά του στην περιοχή, μετά από μακρά περίοδο «ηρεμίας», ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 1999 και έκτοτε, έχουν σημειωθεί πέντε μεγάλες εκρήξεις, τον Αύγουστο του 2006, το Φεβρουάριο του 2008, το Μάιο και το Δεκέμβριο του 2010 και η πιο πρόσφατη, στις 26 Απριλίου του 2011.
http://www.madata.gr/epikairotita/world/103507.html

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΕΡΜΟΎΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ 10:30

Εργαζόμενοι-ες
                               Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τη νεολαία αντιμέτωπες με μια νέα ομοβροντία αντεργατικών μέτρων, που ακούει στο όνομα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας και του «Συμφώνου για το Ευρώ». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα δεξιά – φασιστικά δεκανίκια της, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η νέα Ιερή Συμμαχία των κεφαλαιοκρατών θέλουν Μνημόνιο για πάντα, δήθεν για να αποφύγουν την πτώχευση της «χώρας», την ίδια στιγμή που ρίχνουν στην πτώχευση εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.
Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προς δόξαν των ελαστικών μορφών εργασίας και των ατομικών συμβάσεων με τον εργοδότη. Νέο επαχθές ασφαλιστικό, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας!  Η σχέση μισθών-κερδών ανατρέπεται ραγδαία  υπέρ των κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και των απολύσεων. Στο μαύρο αυτό φόντο έρχονται να προστεθούν και  νέοι φόροι για τον λαό: αυξήσεις του ΦΠΑ ,  των τελών κυκλοφορίας μέχρι και φόροι στα αναψυκτικά.
Με  το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων ,νοσοκομείων και το μαζικό ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας, από την ενέργεια ως το νερό και από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση., το κράτος όχι μόνο περικόπτει τις κοινωνικές παροχές αλλά παραιτείται και από την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να ασκήσει στο μέλλον κοινωνική πολιτική.

Αγωνιστική ταξική ενότητα ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ

Εργαζόμενοι-ες
                               Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικών διαστάσεων. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών. Το κεφάλαιο απεργάζεται έναν εργασιακό μεσαίωνα, έναν απάνθρωπο κόσμο για τα παιδιά μας. Στις συνθήκες αυτές, οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ σε σύγκρουση με τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να οργανώσουν στοιχειωδώς την εργατική απάντηση, αλλά και υπονόμευσαν τους εργατικούς αγώνες. Ξεμπροστιάστηκαν  σε ευρύτερες μάζες εργαζομένων, που ήδη αναζητούν τρόπους να αντιδράσουν, μακριά από σωτήρες και εργατοπατέρες.
Εργαζόμενοι-ες
Ο καθένας από μας δεν έχει άλλο δρόμο παρά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να πάρει το σωματείο του στα χέρια του. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητά μας. Με αγώνες στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, παλλαϊκούς αγώνες διαρκείας, με απεργίες και διαδηλώσεις για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει,. Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας άρπαξαν. Για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Για μια κοινωνία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

· Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους.

· Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς. Απαγόρευση των απολύσεων. Διαγραφή των χρεών στις τράπεζες των άνεργων και των φτωχών.

· Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και μείωση της λαϊκής φορολογίας, ειδικά των έμμεσων φόρων, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

· Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνικές υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α1 ΒΟΛΕΫ ΑΝΔΡΩΝ, ΤΕΛΙΚΟ 0-3!!!!!

http://www.gavros.gr/live/116433.htm

ΚΑΙ ΤΩΡΑ......Σ....ΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!!!!!!!

ΤΙ ΩΘΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ.



Για πολλά χρόνια, οι ερευνητές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας πίστευαν πως για να κάνει μια γυναίκα σεξ πρέπει να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία. Ωστόσο, μελέτες της τελευταίας πενταετίας έχουν διαψεύσει αυτή την τόσο κοινή πεποίθηση.

Σε πρόσφατη μελέτη (Carvaheila, 2010) μόνο το 15,5% των γυναικών δήλωσε πως πάντα κάνει σεξ εφόσον πρώτα αισθανθεί επιθυμία. Η πλειονότητα δήλωσε πως συνήθως εμπλέκεται στη σεξουαλική επαφή χωρίς να αισθάνεται σεξουαλική επιθυμία και στη συνέχεια, εφόσον λάβει ερεθίσματα και αισθανθεί διέγερση, ακολουθεί η επιθυμία. Αυτού του τύπου η σεξουαλική επιθυμία έχει ονομαστεί «επιθυμία ανταπόκρισης» (responsive desire).

Αν όμως δεν είναι η σεξουαλική επιθυμία το αρχικό κίνητρο για σεξ, τότε ποιο είναι το κίνητρο; Μια μεγάλη μελέτη (Μeston, 2007) σε 1.000 γυναίκες ανέδειξε 237 λόγους για τους οποίους αποφασίζει μια γυναίκα να κάνει σεξ! Επομένως υπάρχει τεράστια ποικιλία στα κίνητρα των γυναικών για σεξ. Τα πιο συχνά ήταν τα εξής:

1. Για τη σωματική ευχαρίστηση. Σε αντίθεση με τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να κάνουν σεξ πρωτίστως για συναισθηματικούς λόγους, το πιο συχνό κίνητρο των γυναικών είναι η προσδοκία ότι θα αισθανθούν σωματική ευχαρίστηση.

2. Για συναισθηματικούς λόγους. Οι γυναίκες επιθυμούν να αισθάνονται επιθυμητές και αγαπητές.

3. Για να κατακτήσουν. Δεν είναι μόνο οι άντρες που ανταγωνίζονται άλλους άνδρες για να κερδίσουν μια γυναίκα. Το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες.

4. Για να διαχειριστούν συναισθήματα ζήλειας.

5. Από καθήκον. Κάποιες γυναίκες κάνουν σεξ γιατί αισθάνονται ότι πρέπει να ευχαριστήσουν τον άνδρα. Μάλιστα αυτό είναι πιο συχνό σε μακροχρόνιες σχέσεις.

6. Από περιέργεια. Κάποιες φορές η περιέργεια για το πώς θα είναι το σεξ με κάποιο πρόσωπο αποτελεί κίνητρο.

7. Για πρακτικά οφέλη. Κίνητρο αποτελούν οφέλη που σχετίζονται με υλικά αγαθά ή επίτευξη μη σεξουαλικών στόχων.

8. Για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση.

9. Από εξαναγκασμό. Ακόμη και σήμερα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κάνουν σεξ διότι εξαναγκάζονται!

10. Για λόγους υγείας! Κάποιες γυναίκες κάνουν σεξ για να απαλλαγούν από πονοκέφαλο και πόνους.

Από τα δεδομένα αυτά φαίνεται πως οι γυναίκες κάνουν σεξ για πάρα πολλούς λόγους και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν έχουν σεξουαλικό χαρακτήρα! Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της γυναικείας σεξουαλικότητας, αλλά ίσως εκεί να κρύβεται και η ομορφιά της!

Η Εύη Κυράνα είναι ψυχολόγος υγείας, ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών, επιστημονική συνεργάτις του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

ΒΟΤΑΝΑ: ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ


 



Περιγραφή: Πολυετές, θαμνώδες με πολυάριθμα κλαδιά ύψους μέχρι μισό μέτρο βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους. Τα φύλλα του είναι επιμήκη και παχιά χρώματος λευκοπράσινου. Τα άνθη του φύονται κατά σπονδύλους, είναι χρώματος μοβ και ανθίζουν από το Μάιο ως τον Ιούνιο. Οι Κινέζοι το ονομάζουν ελληνικό βραστάρι και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι. Οι Γάλλοι το ονομάζουν ελληνικό τσάι και το χρησιμοποιούν όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι όχι μόνο για φαρμακευτικούς αλλά και για μαγειρικούς σκοπούς.
Θεραπευτικές Ιδιότητες: Ανακούφιση προσφέρουν τα φρέσκα φύλλα, αν τα τρίψουμε σε περιοχές με τσιμπήματα εντόμων ή σε πληγές με πύο. Γαργάρες με το αφέψημα καταπραΰνουν τον ερεθισμό των ούλων και του λαιμού. Το συχνό λούσιμο με το αφέψημα είναι καλό για την τριχόπτωση, και οι με ζεστό βραστάρι είναι τονωτικές για το δέρμα του προσώπου. Χρησιμοποιείται επίσης στην μαγειρική για να νοστιμίζει κυρίως φαγητά με κρεατικά. Είναι επίσης τονωτικό, βοηθά στην ατονία του στομάχου, στην ελάττωση μνήμης, στο κρυολόγημα, και στην έντονη εφίδρωση.
Χρήση: Για αφέψημα βράζουμε μια κουταλιά του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα σε ένα μπρίκι νερό, το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή.

http://www.votana.eu/kryologimata/kl-faskomilo.html?page=shop.product_details&category_id=13&flypage=flypage.tpl&product_id=117&vmcchk=1

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση η... κυβέρνηση

 


Νέο χτύπημα από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και την “Αριστερή Πρωτοβουλία”. Με αφορμή το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και των υπουργών για την Οικονομία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση ως “μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση”


“Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δείχνει για μια ακόμη φορά την απαρχαιωμένη κρατική λογική των περικοπών που την διακατέχει. Μοναδικός άξονας των πολιτικών της είναι νέα μείωση μισθών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ταυτόχρονο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρεθούν τα λεφτά που κάποτε υπήρχαν και τώρα απουσιάζουν” τονίζεται στην ανακοίνωση της “Αριστερής Πρωτοβουλίας” η οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση μοιάζει να συμπεριφέρεται ως μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση με κύριο στόχο την συλλογή χρημάτων χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο. Το επιστέγασμα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής είναι μείωση κάθε δαπάνης που θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Η πάταξη της φοροδιαφυγής παραμένει ακόμα ανεκπλήρωτο όνειρο και το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί να αυξήσει τα έσοδα. Οι υπουργοί περισσότερο μιλούν και εξαγγέλλουν με περισπούδαστο ύφος αναμορφωτικές προτάσεις παρά ενεργούν αποφασιστικά για την λειτουργία της κρατικής μηχανής.”    

“'Οχι” στις αποκρατικοποιήσεις

“Ο Πρωθυπουργός και το ανεπαρκές οικονομικό του επιτελείο οφείλει να καταλάβει ότι όταν  το Δημόσιο εκχωρεί την περιουσία του και αποχωρεί από στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΠΑΠ, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.α δεν μπορεί να ελπίζει σ' ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για να κινηθεί η οικονομία της χώρας” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: “Εδώ και τώρα να σταματήσει το ανώφελο ξεπούλημα. Ήδη η άνοδος των spreads μαρτυρά τόσο την αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου όσο και την ανικανότητα των προσώπων να την εφαρμόσουν και να την διαχειριστούν. Απαιτείται ένα νέο ξεκίνημα με ικανά πρόσωπα που θα δουλεύουν πολύ και θα μιλάνε λίγο.