Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ.

Φονικές καταιγίδες με νεκρούς στην ΗΠΑ

Φονικές καταιγίδες με νεκρούς στην ΗΠΑ

Στους 173 νεκρούς ανέβηκε ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει τις νότιες ΗΠΑ.
Έτσι, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί επτά αμερικανικές πολιτείες λόγω των σφοδρών καταιγίδων των τελευταίων ημερών. Αλαμπάμα, 'Αρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι, Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα χτυπήθηκαν αλύπητα από το κύμα της κακοκαιρίας. Μόνο στην Αλαμπάμα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 128 άτομα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ενώ σύμφωνα με το Associated Press καταγράφηκαν επιπλέον 32 θάνατοι στο Μισισίπι, 11 στη Τζόρτζια και από ένας σε Τενεσί και Βιρτζίνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τα ξημερώματα εντολή στους κυβερνήτες των πολιτειών να δράσουν γρήγορα, ενώ απαίτησε από το υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει έκτακτη βοήθεια στην Αλαμπάμα, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή από την κακοκαιρία.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ζημιές σε κτίρια και μεγάλες πλημμύρες, ενώ οι κυβερνήτες των πολιτειών ζήτησαν από τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε νέα προειδοποίηση για «αυξημένο κίνδυνο» ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στα νότια της χώρας. Συνολικά 21 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες  αναμένεται να πλήξουν συνολικά οι ισχυρές βροχοπτώσεις, στη ζώνη μεταξύ των Μεγάλων Λιμνών, του Κόλπου του Μεξικού και της ακτής του Ατλαντικού.
http://www.madata.gr/epikairotita/world/103192.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου