Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ.......ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!!!

Αποδοκίμασαν και πάλι τον Πάγκαλο. Βίντεο.


Αποδοκίμασαν και πάλι τον Πάγκαλο. Βίντεο 
 
«Πολιτιστική Διπλωματία» ήταν ο τίτλος του συνεδρίου στο οποίο παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος την Παρασκευή.

Εκεί δέχθηκε τις αποδοκιμασίες φοιτητών κι εργαζομένων της ομάδας Real Democracy Now, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν σε έντονο ύφος για την κρίση, τις περικοπές, τις απολύσεις και την υψηλή ανεργία, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/157200.html

Σοβαρός κίνδυνος για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έγγραφο της UEFA... στην ΕΠΟ.



Με σοβαρές ποινές, ακόμη και με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, κινδυνεύουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «SportDay».

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές μέρες έφτασε στην ΕΠΟ ένα έγγραφο από την UEFA, το οποίο καλεί τις τρεις ομάδες στην πειθαρχική επιτροπή για παράβαση των κανονισμών που αφορούν στο οικονομικό fair play.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος τα ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, «έκρυψε» το συγκεκριμένο έγγραφο και, αν και όφειλε να ενημερώσει τα Μέσα, το κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/276069/sovaros-kindunos-gia-panathinaiko-aek-kai-paok/

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!!!

"ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ,ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!"


Χάσαμε τις δουλειές μας, χάσαμε το μαγαζί μας, χάσαμε το σπίτι μας ,χάσαμε τα λεφτά μας .'Ομως , χάσαμε το χαμόγελο μας ,την ευγένεια μας, την ανθρωπιά μας, το χιούμορ μας,την κατανόηση μας,την αξιοπιστία μας...χάσαμε ,χάσαμε, χάσαμε ....

Το μόνο καλό σε όλη αυτή την υπόθεση , σε αυτή την καραμέλα των καιρών που λέγεται "κρίση" είναι ότι όταν θέλουμε , μπορούμε! Μας λείπει η συσπείρωση και το κοινό καλό ,μα θα το βρούμε κι αυτό.

Γι αυτό πρέπει να πάψουμε να ακούμε δημοσιογράφους , πολιτικούς και κάθε είδους ξερόλα , υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι-εγώ, εσύ ,αυτός-που δεν φτιάξαμε όπως εμείς θέλαμε τη ζωή μας-ότι περιλαμβάνει αυτό-αλλά επηρεαστήκαμε και παρασυρθήκαμε σαν παιδάκια, που τους προσφέρουν καραμέλα οι άγνωστοι.

Μας πλάσαραν ένα τρόπο ζωής "κινητό ,ακίνητο και γρήγορο αυτοκίνητο" ,σιλικόνη, οξυζενέ,μπράτσα.Έχουμε κάνει σταρ την Σάσα Μπάστα και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Τσιτσάνης.Έναν λαό ,λοιπόν ,που ενδιαφέρεται περισσότερο για αν η Τζούλια-καλέ πού είναι αυτή ?- έχει ετοιμάσει κάτι νέο, ενδιαφέρεται να τσακώνεται ακόμη, αν έχεις θεό ,και να χωρίζεται σε πράσινους ,κόκκινους,μαύρους και να αποτελούσε κάποτε το λίκνο του πολιτισμού ..αυτό είναι κρίση!!!!

Πώς καταντήσαμε έτσι ?Τώρα τί κάνουμε ?Κλαίμε? Δεν πειράζει, κι από προσωπικά βιώματα ,σε όλα τα πράγματα πρέπει να πιάσεις πάτο για να εκτιμήσεις και να απολαύσεις μετά ,όταν σηκωθείς-τη δύναμη σου γι αυτό που κατάφερες!Καλές Γιορτές σε όλους!.....και εύχομαι μόνο υγεία ..όλα τα άλλα βρίσκονται 

 ViViCa
 

ΕΜΥ: Έκτακτα καιρικά φαινόμενα.


ΕΜΥ: Έκτακτα καιρικά φαινόμενα
Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για σήμερα, Σάββατο, προειδοποιώντας για ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση τη νύχτα.
Ειδικότερα για σήμερα, Σάββατο προβλέπονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη φτάνοντας τα 9 μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα δυτικά.

Αύριο, Κυριακή, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.

Τη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
  • Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
ΤΑ ΝΕΑ http://www.madata.gr/epikairotita/kairos/157048.html

ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΙΔΕΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!!!

Τρόικα: "Δεν εφαρμόζεται με λογικό τρόπο η εφεδρεία"....


Τρόικα: "Δεν εφαρμόζεται με λογικό τρόπο η εφεδρεία"
 
 

Σκληρές δηλώσεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι περικοπές προσωπικού στο δημόσιο, βλέπε εφεδρεία, έκανε αξιωματούχος της τρόικας, μιλώντας στο Reuters.
Ο τροϊκανός αξιωματούχος άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο έχουν γίνει μέχρι τώρα οι περικοπές προσωπικού στο δημόσιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ξέρω ότι υπάρχει μια σωστή μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα και αυτό δεν συμβαίνει ακόμη».
Οι ενστάσεις του αξιωματούχου επικεντρώνονται κυρίως στο ότι οι περίπου 10.000  …έφεδροι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονταν ήδη πολύ κοντά στη σύνταξη και στο ότι δεν έγινε κάποια επεξεργασία για τις υπηρεσίες, όπου έγιναν αυτές οι περικοπές.
«Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η μεταρρύθμιση, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι λογικός. Προχωρούν σε οριζόντιες περικοπές. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα. Είναι βίαιες περικοπές που δεν έχουν νόημα», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της τρόικας.
Πρόσθεσε επίσης ότι «θα πρέπει να καθορίσουν (η ελληνική κυβέρνηση προφανώς) ποιες υπηρεσίες έχουν υπερκάλυψη προσωπικού, ποιες υπηρεσίες είναι "φαντάσματα" και δεν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης και  αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταταχθούν ή να απολυθούν. Υπάρχουν άλλοι τομείς του δημοσίου που έχουν έλλειψη προσωπικού».
Μη θεωρείται δεδομένη τη νέα βοήθεια
Παραλλήλως, ο αξιωματούχος της τρόικας χτυπά καμπανάκια για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου στήριξης, ενώ προχωρά και σε εκτιμήσεις για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI).
«Οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι εποικοδομητικές και χρήσιμες, αλλά σε αυτό το σημείο είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», αναφέρει για το PSIο αξιωματούχος της τρόικας, ενώ  απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο «άτακτης χρεωκοπίας» επισημαίνει ότι «στόχος παραμένει το πρόγραμμα να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει εγγύηση ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική, θα σας πω: "Φυσικά, τίποτα δεν είναι εγγυημένο"».
Ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη συνέχιση της βοήθειας, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά και διαμηνύει ότι «είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό».
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/156960.html

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!

Financial Times: "Τραμπούκοι" Μέρκελ - Σαρκοζί, "δαιμονοποίησαν την Ελλάδα"!!!!


Financial Times: "Τραμπούκοι" Μέρκελ - Σαρκοζί, "δαιμονοποίησαν την Ελλάδα" 
 
Οργισμένο άρθρο κατά του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Financial Times, η οποία τους χαρακτηρίζει «τραμπούκους» και υποστηρίζει ότι «δαιμονοποίησαν την Ελλάδα», σε ένα -όπως φαίνεται- ακόμη επεισόδιο στον γαλλοβρετανικό πόλεμο που πλέον... βάζει στο παιχνίδι και την Ελλάδα!

Ξεκινώντας το επιθετικό με άρθρο με αναφορά στον Παπανδρέου ο οποίος «δεν θα μπόρεσε να συγκρατήσει ένα πικρό χαμόγελο, παρακολουθώντας την απόλυτη απομόνωση του Ντέιβιντ Κάμερον στον απόηχο του βέτο στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», οι Financial Times τονίζουν ότι η περιφρόνηση στον Βρετανό πρωθυπουργό θα θύμισε τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό «το σφυροκόπημα που είχε υποστεί ο ίδιος» στις Κάννες όταν «δέχτηκε ταπεινωτικές επιπλήξεις και στάλθηκε πίσω στην πατρίδα του για να αποσύρει το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί».

Η οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια σε «κανόνα των υπαγορεύσεων» που ισχύει στην ευρωζώνη και κάνει λόγο για «δικαιοσύνη του νικητή» που επιβάλλουν οι Σαρκοζί και Μέρκελ στην Ελλάδα.

Κάνοντας λόγο για πλεονεκτήματα της στάσης του Κάμερον, οι Financial Times αναφέρονται στις ελληνικές τράπεζες τονίζοντας ότι δεν ήταν μέρος του «ελληνικού προβλήματος» αλλά αντιμετωπίζουν τώρα σοβαρές δυσκολίες λόγω της δημοσιονομικής δυστροπίας που επιβλήθηκε από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, οι Financial Times σημειώνουν πως «οι Έλληνες καταθέτες έχουν επιδείξει έναν αξιοσέβαστο βαθμό ψυχραιμίας, καθώς κλιμακώνεται η κρίση. Αν και έχουν παρατηρηθεί αισθητές εκροές, δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές αναλήψεις όπως είχαν γίνει στην Northern Rock» και αναφέρονται σε «κακοδιαχείριση της κρίσης της ευρωζώνης από τους Ευρωπαίους ηγέτες».

«Αποτυγχάνοντας να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα στην αρχή του, σε συνδυασμό με τις τραμπούκικες τακτικές του, το δίδυμο Μερκοζί έχει οδηγήσει τους πολίτες των 27 μελών της Ε.Ε. σε ένα επίπεδο που δεν φαντάζονταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους, πριν 12 μήνες» προσθέτει η βρετανική εφημερίδα προτείνοντας «να αναζητήσουμε την ουσία και το όραμα της συμφωνίας που πέτυχαν οι 26 στις Βρυξέλλες» πίσω από τη διαμάχη με τον Κάμερον.

«Ίσως τότε μπορέσουμε να συγχωρέσουμε τον κ. Παπανδρέου που υπερασπίστηκε την δημοκρατία και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον κ. Κάμερον που υπερασπίστηκε τις τράπεζές του» καταλήγει το επιθετικό δημοσίευμα.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/156880.html

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένα φυσικό φαινόμενο;


Το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; 
 
Κατά την παράδοση οι Μάγοι, που ήταν σοφοί ιερείς και αστρολόγοι, είχαν δει ένα αστέρι με ασυνήθιστη λάμψη και το είχαν ερμηνεύσει σαν ένδειξη χαρμόσυνης είδησης της γέννησης κάποιου πανίσχυρου νέου ηγεμόνα. Τους προκάλεσε τόση εντύπωση ώστε ξεκίνησαν από τα βάθη της Ανατολής για να προσφέρουν τα δώρα τους και να προσκυνήσουν το ξεχωριστό βρέφος.

Από την γέννηση του Ιησού έχουν περάσει περίπου 2000 χρόνια και το φωτεινό εκείνο αστέρι που οδήγησε τους Μάγους στην Βηθλεέμ παραμένει μυστήριο. Επρόκειτο για θαύμα ή φυσικό φαινόμενο;

Η θεολογική ερμηνεία για το άστρο της Βηθλεέμ

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο οποίος ασχολήθηκε με το φαινόμενο του άστρου  γράφει «Διότι βεβαίως δεν ήταν αυτό ένα από τα πολλά άστρα, μάλλον δεν ήταν καν άστρο, όπως εγώ τουλάχιστον νομίζω, αλλά κάποια αόρατη δύναμη που πήρε αυτή την μορφή. Έδινε την εντύπωση αυτή, (ότι ήταν υπερφυσικό φαινόμενο) πρώτον, από την πορεία του. Όλα τα άστρα, τα βλέπουμε να ακολουθούν πορεία από τα ανατολικά προς τα δυτικά· αυτό όμως κατευθυνόταν από βορρά προς νότο· διότι αυτή είναι η θέση της Παλαιστίνης σε σχέση με την Περσική χώρα.

Δεύτερον, αυτό είναι δυνατόν να το αντιληφθεί κανείς και από το χρονικό διάστημα (της εμφάνισής του). Δηλαδή δεν φαινόταν κατά την νύκτα, αλλά μέρα-μεσημέρι, ενώ έλαμπε ο Ήλιος· πράγμα το οποίο δεν είναι χαρακτηριστικό της δύναμης ενός άστρου, αλλά ούτε και της Σελήνης.

Τρίτον, από το γεγονός ότι εμφανιζόταν και κρυβόταν ξανά. Διότι στον δρόμο προς την Παλαιστίνη φαινόταν ότι τους καθοδηγούσε· όταν όμως έφθασαν στα Ιεροσόλυμα, κρύφθηκε· έπειτα πάλι όταν άφησαν τον Ηρώδη, αφού του εξήγησαν τον λόγο για τον οποίον ήρθαν και επρόκειτο να φύγουν, εμφανίστηκε ξανά· γεγονός το οποίο δεν έχει να κάνει με την κίνηση των άστρων, αλλά με κάποια έλλογη δύναμη.

Τέταρτον, από τον τρόπο που έδειχνε θα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς αυτό ξεκάθαρα. Διότι δεν έδειχνε τον τόπο μένοντας επάνω· ούτε βέβαια ήταν δυνατόν σ’ αυτούς (Μάγους) έτσι να το αντιληφθούν· αλλά το έκανε αυτό κατεβαίνοντας κάτω. Πως λοιπόν το άστρο, πες μου, έδειχνε τόπο τόσο στενό της φάτνης και της καλύβας, εάν δεν κατέβαινε κάτω, αφήνοντας το ύψος εκείνο, και δεν στεκόταν πάνω από το κεφάλι του παιδιού; Αυτό βεβαίως υπονοώντας και ο ευαγγελιστής έλεγε: «ιδού, το άστρο οδήγησε αυτούς, μέχρις ότου ήλθε και στάθηκε πάνω από το σημείο όπου ήταν το παιδί». Την άποψη του Ιωάννου του Χρυσοστόμου υποστήριξε το σύνολο των πατέρων της εκκλησίας.

Το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένα φυσικό φαινόμενο

Το συγκεκριμένο φαινόμενο απασχόλησε εκτός από θεολόγους και αστρολόγους, αστρονόμους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Ο Ωριγένης (185-254 μ.Χ.) υποστήριξε πως επρόκειτο για λαμπρό κομήτη όπως επίσης ο αστρονόμος Α. Στέντζελ το 1913 και άλλοι. Όμως εκείνη την εποχή θεωρούσαν τους κομήτες κακούς οιωνούς και συνδέονταν συνήθως από τον πολύ κόσμο με λυπηρά και δυσάρεστα γεγονότα .Οι Μάγοι που ήταν αστρολόγοι δεν θα τον θεωρούσαν ως σημείο που εξαγγέλλει την έλευση του Σωτήρα.

Aρκετοί αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι το "Άστρο της Βηθλεέμ" σχετίζεται με διπλή ή τριπλή σύνοδο πλανητών. Ο μεγάλος Γερμανός αστρονόμος Ι. Κέπλερ υποστήριξε πως ήταν ένας συνδυασμός πλανητικής συνόδου με καινοφανή αστέρα, ο οποίος προανήγγειλε τη γέννηση του Μεσσία, ενώ ο Έλληνας αστρονόμος Κωνσταντίνος Χασάπης υποστήριξε ότι το λαμπρό «άστρο» της Βηθλεέμ προκλήθηκε από μία μεγάλη σύνοδο των επτά τότε θεωρουμένων πλανητών.

Διακεκριμένοι Άγγλοι ερευνητές εκτιμούν πως «Το άστρο της Βηθλεέμ έμοιαζε πολύ περισσότερο με ένα λαμπρό νόβα πού περιγράφεται από τους Κινέζους, ότι εμφανίστηκε την άνοιξη του 5 π.Χ»

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες για το άστρο της Βηθλεέμ προέρχονται μόνο από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Με βάση αυτές τις πληροφορίες παραμένει ανεξήγητο επιστημονικά γεγονός γιατί οι μελέτες που έχουν γίνει δεν έχουν καταλήξει σε αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα

Ο Έλληνας αστρονόμος Στ. Πλακίδης στην ερευνά του για το Άστρο της Βηθλεέμ καταλήγει «Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι οποιαδήποτε φυσική ερμηνεία είναι αδύνατο να επαληθεύει απ’ άκρο σ’ άκρο το θαυμαστό ιστόρημα του ευαγγελιστή Ματθαίου, οποιαδήποτε όμως ερμηνεία και αν δεχθούμε, βασιζομένη στα παραπάνω αστρονομικά δεδομένα, δεν επιτρέπεται καμία αμφιβολία για το ότι όντως συνέβη εξαιρετικό αστρονομικό φαινόμενο κατά την Γέννηση, όπως και κατά την Σταύρωση του Χριστού.

Η εξιστόρηση του γεγονότος αυτού δεν είναι απλή ποιητική επινόηση ή μυθική πλοκή, που έχει σα μόνο σκοπό την παρουσίαση των συνθηκών της ενανθρώπισης του Σωτήρα, αλλά αναμφισβήτητη ιστορική αφήγηση της πραγματικότητας, την οποία κανείς δεν μπορεί να αρνηθει αυθαίρετα και χωρίς να έχει την ικανότητα της απόδειξης του αντιθέτου στη βάσει επιχειρημάτων απτών και ακλόνητων».
http://www.madata.gr/diafora/science/156736.html

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΣΩΣΤΑ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ!!!!!!

Τόμσεν: Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι ταμπού και πρέπει να σπάσει.....


Τόμσεν: Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι ταμπού και πρέπει να σπάσει 
 
Θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα έθεσε ευθέως χθες ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν, λέγοντας ότι τα σχετικά «ταμπού» πρέπει να σπάσουν.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Τόμσεν υποστήριξε συγκεκριμένα ότι μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που δεν είναι χρήσιμοι πρέπει να κλείσουν και μαζί τους να αποχωρήσει το προσωπικό. «Χωρίς να αντιμετωπίσουμε τα ταμπού δεν θα πετύχει το πρόγραμμα», είπε.

Με αυτόν τον τρόπο υποστήριξε ο κ. Τόμσεν ότι πρέπει να περικοπούν στο εξής οι δαπάνες και όχι με οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αυτό, μάλιστα, είπε ότι είναι ένα από τα μαθήματα που πήρε η τρόικα στον ενάμιση χρόνο της εφαρμογής του προγράμματος του Μνημονίου. Ενα άλλο μάθημα είναι ότι το πρόγραμμα βασίστηκε υπερβολικά στα φορολογικά έσοδα, τα οποία έφτασαν στο όριό τους. Πληρώνουν συνεχώς οι λίγοι που δεν μπορούν να το αποφύγουν, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή.

Ακόμη, στα «μαθήματα» που πήρε η τρόικα, σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν, είναι ότι δεν χρειάζεται μόνο να ψηφίζονται νόμοι, αλλά και να παρακολουθείται η εφαρμογή τους, όπως και ότι έπρεπε να προωθηθούν λιγότερες μεταρρυθμίσεις, αλλά επικεντρωμένες στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Εκτός από τις απολύσεις, ο κ. Τόμσεν υπέδειξε την ανάγκη για μειώσεις μισθών, επικεντρώνοντας όμως το ενδιαφέρον του στις επιχειρήσεις υποδομών (ιδιωτικές επιχειρήσεις πρώην ΔΕΚΟ) που, όπως είπε, προέρχονται από το Δημόσιο και έχουν βασιστεί σε μια παράδοση γενναιόδωρων αμοιβών.

Ο Ευ. Βενιζέλος. Μήνυμα στους εταίρους της κυβέρνησης ότι τώρα είναι η ώρα να πουν τις θέσεις τους και να δεσμευθούν ότι θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα ώσπου η Ελλάδα να βγει από το Μνημόνιο έστειλε από το βήμα του συνεδρίου ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε, παράλληλα, ότι ο ίδιος θα έκανε άλλες επιλογές οικονομικής πολιτικής από αυτές που ακολουθήθηκαν έως τώρα, απευθύνοντας τις βολές του και στο εσωτερικό του κόμματός του.
«Αν μπορούσαμε να καλύψουμε μόνοι μας τις ταμειακές μας ανάγκες, θα έπρεπε να κάνουμε μια επιλογή πιο αργής και ήπιας προσαρμογής», είπε χαρακτηριστικά.

Στον τομέα όμως των διαρθρωτικών αλλαγών έπρεπε να είχαμε κινηθεί πιο γρήγορα. Δύο χρόνια μετά εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια διλήμματα, τόνισε, αναφερόμενος στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, τη δημόσια διοίκηση, την αναδιάρθρωση φορέων και το νέο βαθμολόγιο.
«Αυτό αφορά τη δυνατότητα να δώσουμε ξανά στα παιδιά αυτής της χώρας το δικαίωμα να μείνουν εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ερώτημα δεν είναι αν είναι μνημονιακός ο ίδιος ή όχι. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θέλουμε να παραμείνει αλώβητος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.

Τώρα, τόνισε, είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης. Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευθεί μετά τη σύναψη της νέας σύμβασης. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να του δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ασκήσει την οικονομική πολιτική που πιστεύει ως ωφέλιμη για τη χώρα. Αλλά, πρόσθεσε, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής ανάγκης δεν μπορούμε παρά να διαχειριστούμε την κρίση.

Η αξία των υπογραφών των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, συνέχισε, είναι ισοδύναμη με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Οι υπογραφές ζητήθηκαν για τη συνολική πορεία της χώρας έως την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο της χώρας στις αγορές. Τώρα είναι η στιγμή της διαπραγμάτευσης, η ώρα να πούμε τι προτείνουμε».
Σε ό,τι αφορά το PSI, o κ. Βενιζέλος εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα φτάσουμε όχι δύσκολα σε μια εθελοντική λύση.

"Μείωση μισθών, απολύσεις υπαλλήλων" επιμένει η τρόικα


ΤΑ ΝΕΑ

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!!!!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου
2454
2 Νοεμβρίου 2011
35003
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 2/71421/0023
Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στο δι−
κηγορικό γραφείο «CLEARY GOTTLIEB STEEN and
HAMILTON LLP» και στην εταιρεία «LAZARD FRERES
SAS ».
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2187/94 (ΦΕΚ 16/Α΄)
«Ρύθμιση θεμάτων Δημοσίου Χρέους», όπως τροποποι−
ήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 2628/98
(ΦΕΚ 151/Α΄).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 2362/95 (ΦΕΚ
247/Α΄) Δημόσιο Λογιστικό Ελέγχου των δαπανών του
Κράτους κ.λπ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το
άρθρο 38 του ν. 3871/2010 (ΦΕΚ 141 Α΄/17.8.2010).
3. Τις διατάξεις του ν. 2628/6−7−1998 «Σύσταση Νομικού
Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με επωνυμία Οργανισμός
Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) και άλλες δι−
ατάξεις» (ΦΕΚ 151 Α΄/6−7−1999) όπως τροποποιήθηκε με
τον ν. 3965/2011 (ΦΕΚ 113 Α΄/2011).
4. Την απόφαση του Πρωθυπουργού με αριθμ. Υ 350/
8−7−2011 «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των αναπληρωτών
Υπουργών Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και Παντελή
Οικονόμου» (ΦΕΚ 1603 Β΄/2011).
5. Την με αριθμό πρωτ. 2/55374/0023728−7−2011 απόφα−
ση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «εξουσιοδό−
τηση του ΟΔΔΗΧ ως εντολοδόχου του Ελληνικού Δη−
μοσίου για την εφαρμογή των αποφάσεων των ηγετών
των χωρών της ζώνης ευρώ της 21ης Ιουλίου 2011».
6. Το απόσπασμα πρακτικού της αριθμ. 188/20.09.2011
συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ.
7. Το γεγονός ότι η προκαλούμενη δαπάνη, το ύψος
της οποίας θα εξαρτηθεί από τους παράγοντες που
αναφέρονται στην απόφαση αυτή, θα καλυφθεί από τις
πιστώσεις του ΚΑΕ 23/200/6311 του προϋπολογισμού του
Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίζουμε:
Α. Εγκρίνουμε τη δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοι−
βή στο δικηγορικό γραφείο «CLEARY GOTTLIEB STEEN
and HAMILTON LLP (CGSH)», στο οποίο θα ανατεθούν
από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., σύμφωνα με την αριθμ. 188/20−09−2011
απόφαση του Δ.Σ., του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. καθήκοντα διεθνούς
νομικού συμβούλου και τα οποία θα είναι:
1. Η νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Ελληνι−
κού Δημοσίου επί κάθε θέματος σχετικού με την υλο−
ποίηση της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων.
2. Η συμβολή στη διενέργεια των απαραίτητων νομι−
κών ελέγχων και πιστοποιήσεων (due diligence) για την
έκδοση των νέων ομολόγων.
3. Η σύνταξη, σε συνεργασία με τον χρηματοοικο−
νομικό σύμβουλο των όρων των νέων ομολόγων και
των δανειακών συμφωνιών με τους επενδυτές και το
δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων και των δανειακών
συμβάσεων με το EFSF.
4. Η νομική υποστήριξη στην υλοποίηση των αποφά−
σεων της 21ης Ιουλίου 2011, συμπεριλαμβανομένης και
της δυνητικής παροχής εγγυήσεων προς τη Φιλανδική
Κυβέρνηση.
Η μέγιστη συνολική δαπάνη παροχής νομικών υπη−
ρεσιών εκ μέρους της CGSH για την υλοποίηση της
ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου
εκτιμάται κατά ανώτατο ποσό σε έξη εκατομμύρια ευρώ
εφόσον το έργο ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου
2011. Εξ αυτού, ποσό έως επτακόσιες πενήντα χιλιάδες
ευρώ κατ’ ανώτατο αφορά πιθανή απασχόληση τοπικών
νομικών συμβούλων σε χώρες όπου η εταιρία δεν έχει
εκπροσώπηση (π.χ. Ιαπωνία). Σε περίπτωση που το έργο
παραταθεί πέραν του τέλους Οκτωβρίου 2011, η αμοιβή
θα εξαρτάται από το χρόνο απασχόλησης των νομικών
συμβούλων σύμφωνα με το πίνακα αμοιβών που αναφέ−
ρεται στο παραπάνω πρακτικό με ανώτατο όριο το ένα
εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ ανά μήνα.
Β. Εγκρίνουμε τη δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοι−
βή στην εταιρεία «LAZARD FRERES SAS», στην οποία θα
ανατεθούν από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., σύμφωνα με την αριθμ.
188/20−09−2011 απόφαση του Δ.Σ., του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. καθή−
κοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού
Δημοσίου.
Τα καθήκοντα της Lazard, ως Χρηματοοικονομικού
Συμβούλου του Ε.Δ. θα περιλαμβάνουν κυρίως:
1. Χρηματοοικονομική έρευνα: εντοπισμός των κατάλ−
ληλων προς ανταλλαγή ομολόγων.
2. Νομικός έλεγχος: σε συνεργασία με τους διεθνείς
και εγχώριους νομικούς συμβούλους του Ελληνικού Δη−
μοσίου, ανάλυση των υφιστάμενων περιορισμών των
υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Ε.Δ. και κα−
θορισμός του νομοθετικού πλαισίου των νέων ομολόγων
που θα εκδοθούν προς ανταλλαγή.
35004
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ
ΑΠΟ
3. Συντονισμός καθηκόντων των συν−αναδόχων και
λοιπών φορέων.
4. Επεξεργασία της στρατηγικής επαναγοράς χρέ−
ους.
5. Συμμετοχή στην προετοιμασία των όρων ανταλ−
λαγής.
6. Συνδρομή προς το Ελληνικό Δημόσιο στις συζητή−
σεις και διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,
την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Τα−
μείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το
ΔΝΤ σχετικά με (α) τη χρηματοδότηση εκ μέρους των
δημόσιων φορέων (β) την παροχή πιστωτικής ενίσχυσης
(γ) τις ιδιωτικοποιήσεις και τη χρήση των πόρων τους
(δ) άλλες παραμέτρους του προγράμματος αναδιάρ−
θρωσης του Ε.Δ.
7. Συνδρομή στην επικοινωνία με τους Αξιολογικούς
Οίκους.
Για τις παραπάνω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες η
αμοιβή της Lazard Freres SAS θα αποτελεί ποσοστό
0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα
ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί στα πλαίσια του PSI.
Σε περίπτωση πλήρους υλοποίησης τόσο της ανταλ−
λαγής όσο και της επαναγοράς των υφιστάμενων ομο−
λόγων, το μέγιστο ποσό αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει
σε 25 εκατ. ευρώ
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΕ, ΠΕΣ ΠΑΛΙ, "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ"!!!!!

Σκάνδαλο! "Εξαφανίστηκαν" τα λεφτά των πυρόπληκτων της Ηλείας!!!!!


Σκάνδαλο! "Εξαφανίστηκαν" τα λεφτά των πυρόπληκτων της Ηλείας 
 
Σε μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση του «ταμείου Μολυβιάτη» που είχε συσταθεί για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.
Βουλευτές, αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταγγέλλουν ότι τα χρήματα που είχαν προσφέρει πολλοί δωρητές και διαχειριζόταν ο πρώην υπουργός ως Πρόεδρος του Ταμείου, «έχουν κάνει φτερά» και δεν έχουν διατεθεί για να γίνουν τα σημαντικά έργα που απαιτούνται στην περιοχή.
«Το “ταμείο Μολυβιάτη” δεν μπόρεσε να αποδώσει το έργο το οποίο επωμίσθηκε, με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να μένουν αδιάθετα. Η προηγούμενη κυβέρνηση μετέφερε το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα και πάλι να παγώσουν» αναφέρει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην υπουργός Πέτρος Τατούλης αν και ο Πέτρος Μολυβιάτης ισχυρίζεται ότι επί των ημερών του ξοδεύτηκαν περίπου 76 εκατομμύρια ευρώ για να κτιστούν πάνω από χίλια σπίτια και αγροτικά οικήματα.
Όπως καταγγέλλουν όμως ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές της Ηλείας, κανείς δεν έχει δει αυτά τα σπίτια «φαντάσματα»...
Κατατέθηκαν μηνύσεις για υπεξαίρεση από βουλευτές
Μάλιστα, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση των χρημάτων του «ταμείου Μολυβιάτη» έχουν καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας και ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γιώργος Κοντογιάννης.
«Δεν είναι δυνατόν ιδιώτες, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, να έχουν οικοδομήσει ολόκληρα χωριά, όπως στην περίπτωση της Μακίστου, και το κράτος να μην δίνει χρήματα για την κατασκευή των δρόμων πρόσβασης στα χωριά αυτά. Όταν μάλιστα μένουν ανεκμετάλλευτα τα χρήματα των δωρεών του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Κοντογιάννης.
«Αυτές τις δωρεές που είχαν συγκεντρωθεί στο “ταμείο Μολυβιάτη”, κάποιοι, αυθαίρετα και εναντίον της θέλησης των δωρητών, τις έχουν ρίξει στο Δημόσιο Ταμείο και κανείς δεν ξέρει τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα» πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας.
Καταγγέλλει σκάνδαλο και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την έλλειψη έργων στην Ηλεία και το διαφαινόμενο σκάνδαλο με το «ταμείο Μολυβιάτη» καταγγέλλει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να παραιτηθεί: «Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός σε σχέση με τα λεφτά του «ταμείου Μολυβιάτη» που τα σκορπάνε σε όλη την Ελλάδα… Δεν έχουμε που να σταθούμε εδώ πέρα. Ποιος ο λόγος να παριστάνουμε τους βουλευτές;»
Πρόσφατα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό από τα χρήματα του Ταμείου για να κάνει κάποια έργα. Ο κ. Τατούλης ισχυρίζεται ότι με ενέργειας της περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν 20 εκατομμύρια για να διατεθούν σε έργα.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από δωρεές, για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ήταν περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 130 φέρεται να έχουν υπαχθεί πλέον στη διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών...
http://www.madata.gr/epikairotita/social/156364.html

Ανέκδοτο:

Παπάς σε τρακάρισμα.



Είναι ένας παπάς στον δρόμο και οδηγεί ένα Yugo. Κάποια στιγμή παίρνει μια στροφή άτσαλα και πέφτει πάνω σε μια... Ferrari. Η σύγκρουση ήταν τρομακτική και τα αμάξια γίνονται χαλκομανία.

Παρόλα αυτά, οι δύο οδηγοί δεν παθαίνουν ούτε γρατζουνιά. Βγαίνει από τις λαμαρίνες ο οδηγός της Ferrari και αρχίζει να κατεβάζει ό,τι καντήλι υπάρχει διαθέσιμο στον παπά.

- Μα καλά δεν βλέπεις ρε κόπανε, ποιος σου το 'δωσε το δίπλωμα γα... το κέρ... μου;

Ο παπάς ατάραχος, απεγκλωβίζεται από το Yugo του και με χαρακτηριστική πραότητα του λέει:

-Τέκνον μου ηρέμησε. Είναι αμαρτία να βρίζεις αυτή τη στιγμή που ένα πραγματικό θαύμα έγινε μπροστά στα μάτια σου. Τα αυτοκίνητά μας καταστράφηκαν εντελώς, εμείς όμως δεν πάθαμε απολύτως τίποτα! Δεν είναι θαύμα αυτό;

Ο τύπος κοιτάει λίγο γύρω του και συνειδητοποιεί πως έχει απόλυτο δίκιο κι ότι επιπλέον τόση ώρα καθόταν και έβριζε έναν παπά κι έτσι ψιλοδαγκώνεται και λέει:

-Ε πάτερ μου... ναι, έχετε δίκιο σας ζητώ συγγνώμη.

-Κι όχι μόνο αυτό τέκνον μου, συνεχίζει ακάθεκτος ο παπάς, αλλά μας δίνεται και η ευκαιρία να δοξάσουμε τον Κύριο πίνοντας από αυτό το κρασί που προόριζα για την Θεία Κοινωνία.

Του δείχνει ένα μπουκάλι μαυροδάφνη που ήταν άθικτο από τη σύγκρουση κάπου ανάμεσα στα συντρίμμια.

Το ανοίγει ο παπάς και του το προσφέρει. Ο τύπος σαστισμένος το παίρνει, αρχίζει να κατεβάζει κάμποσο για να στανιάρει από το σοκ.

-Πάτερ μου, δεν ξέρω τι να πω, είναι όντως ένα θαύμα αυτό που ζω. Πιες μαζί μου για να δοξάσουμε τη δύναμη του Κυρίου.

-Α, όχι τέκνον μου. Εγώ θα περιμένω την αστυνομία.
http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/274090/anekdoto-papas-se-trakarisma/

Η «καυτή» ατζέντα του 2012

Το χρονοδιάγραμμα των μέτρων που απαιτεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα.



Η πέμπτη έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής πολιτικής που συνέταξε το ΔΝΤ
αναφέρεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα μέσα στο επόμενο 12μηνο, ανεξαρτήτως πολιτικών συσχετισμών.

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των νέων μέτρων-πολιτικών έχει ως εξής:

Δεκέμβριος 2011: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει την επίτευξη των ποσοτικών στόχων που καθορίστηκαν στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής με το βάρος να πέφτει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.

Η Κυβέρνηση πρέπει να θεσπίσει νομοθεσία για την αντιμετώπιση των εκκρεμών ζητημάτων σχετικά με τις οργανωτικές ρυθμίσεις για την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην Τράπεζα της Ελλάδα, στην εταιρική διακυβέρνησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο Ταμείο Εγγυήσεως Καταθέσεων και Εγγυήσεων.

Φεβρουάριος 2012: Η Τράπεζα της Ελλάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών και να εναρμονίσει τα κεφαλαιακά τους αποθέματα με το προφίλ κινδύνου εκάστης τράπεζας.

Μάρτιος 2012: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει ειδική νομοθεσία στον τομέα των υπηρεσιών και να καταργήσει ή να τροποποιήσει περιττές και ξεπερασμένες ρυθμίσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων και των γενεσιουργών εισοδήματος οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το Κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει ένα πακέτο νέων φορολογικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της απλούστευσης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, της εξάλειψης ορισμένων φορολογικών απαλλαγών και ειδικών καθεστώτων στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων και στον ΦΠΑ. Ακόμη θα προχωρήσει στην απλούστευση είσπραξης του ΦΠΑ και των φόρων στην περιουσία, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές και θα επιχειρήσει μια πιο ομοιόμορφη μεταχείριση των ατομικών εισοδημάτων.

Ιούνιος 2012:
Η Κυβέρνηση θα πρέπει προβεί σε ενδελεχή επανεξέταση των δημοσίων δαπανών για την αναγνώριση της αποδοτικότητας τους, ώστε να υποβοηθηθεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων 2012.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει νομοθεσία για να μειώσει το μερίδιο των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης που καταβάλουν οι εργοδότες, αλλά και να εξορθολογίσει το σύστημα, ώστε να βελτιωθεί η διαχείριση των εισφορών. Στόχος να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος της απασχόλησης και να υπάρξει αύξηση της απασχόλησης.

Δεκέμβριος 2012: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί σε πιο φιλόδοξους για την είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο και την επίλυση των διοικητικών προσφυγών.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/274377/i-kauti-atzeda-tou-2012/

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ........ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΗ!!!!!!!

Η «ανθελληνική» συνέντευξη της Νανάς Μούσχουρη!!!!



Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Die Welt» η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια δήλωσε: «Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Ελληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό. Είμαι θυμωμένη με τους Ελληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα».

Η Νάνα Μούσχουρη δήλωσε επίσης ότι οι συμπατριώτες της έμαθαν να μην δουλεύουν: «Οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους».

«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Ελληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην ΕΕ, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν».

Να θυμίσουμε πως η κ. Μούσχουρη  έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, την πενταετία 1994-1999.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=165168

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΡΚΕΛΙΚΗ.....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!

"Ψαλίδι" στην σύνταξη σε όσους αποφεύγουν την εφεδρεία!!!!!


"Ψαλίδι" στην σύνταξη σε όσους αποφεύγουν την εφεδρεία 
 

Στην περικοπή της σύνταξης για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία), παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Το ποσό που θα παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβεί το 1/4 της καταβαλλόμενης σύνταξης. Διαβάστε όλη την εγκύκλιο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο προβλέπεται πως εάν δημόσιος υπάλληλος παρότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να μπει σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο κατά την συνταξιοδότησή του Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα διενεργήσει έλεγχο προκειμένου να του παρακρατήσει ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Αναλυτικά, στην εγκύκλιο Σαχινίδη αναφέρεται:
1.Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 60 του Π.Δ. 169/2007 (κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του σε περίπτωση μεταβίβασης της σύνταξης σε αυτά.\
Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου Διευθυντή Συντάξεων ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών για το ποσό που καταβλήθηκε επιπλέον.
Το ποσό που παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβεί το 1/4 της σύνταξης που καταβάλλεται.
2. Κατόπιν των ανωτέρω, αυτονόητο είναι ότι, εάν υπάλληλος, παρότι πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η Υπηρεσία μας κατά τη συνταξιοδότησή του θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών της Υπηρεσίας του, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος αυτός έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
3. Για τις ανάγκες εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 και μόνο, ως «πραγματική συντάξιμη δημόσια υπηρεσία» νοείται:
α) Η υπηρεσία που έχει παρασχεθεί στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και η υπηρεσία που αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια, με βάση ειδικές διατάξεις (άρθρο 155 παρ. 4 του Υ. Κ.).
β) Η υπηρεσία που έχει διανυθεί στον ιδιωτικό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου και είναι συντάξιμη (μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά είτε με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είτε εφόσον πρόκειται για υπηρεσία που έχει διανυθεί με ασφάλιση σε χώρα-μέλος της Ε.Ε., με την εφαρμογή των Κοινοτικών Κανονισμών).
Επισημάνσεις:
α. Προκειμένου για υπαλλήλους που έχουν επαναπατριστεί από πρώην «ανατολικές χώρες», μη μέλη της Ε.Ε., από την προϋπηρεσία τους σε αυτές, η οποία έχει αναγνωριστεί για τη μισθολογική τους εξέλιξη, θα ληφθεί υπόψη μόνο εκείνη που τυχόν έχει μεταφερθεί (ως χρόνος ασφάλισης) σε ασφαλιστικό φορέα της χώρας και θα αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά με τις διατάξεις της «διαδοχικής ασφάλισης».
β. Στις προαναφερόμενες υπηρεσίες της περ. β’ δεν περιλαμβάνεται η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται ως συντάξιμη με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1405/1983 (δηλαδή με την καταβολή συμπληρωματικής εισφοράς εξαγοράς).

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/156133.html

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ......ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ; ΣΕ ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ!!!!!!!

Στα 20,5 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 11μηνο!!!!



Στα 3,2 δισ. ευρώ αυξήθηκε η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού και πλέον τα πρόσθετα μέτρα έρχονται πιο κοντά
 
Στα 3,2 δισ. ευρώ αυξήθηκε η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού και πλέον τα πρόσθετα μέτρα έρχονται πιο κοντά   (Φωτογραφία:  ICON )
Στα 20,516 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο Ιανουάριου - Νοεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

Η «μαύρη τρύπα» έχει αυξηθεί στα 3,2 δισ. ευρώ, φέρνοντας πιο κοντά τα πρόσθετα μέτρα, καθώς στο σύνολο του 2011 το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα προσεγγίσει το 10% του ΑΕΠ.

Για να επιτευχθεί ο εφετινός στόχος, πρέπει μέσα στον Δεκέμβριο οι δαπάνες να παραμείνουν στάσιμες και οι εισπράξεις να αυξηθούν κατά 7,5 δισ. ευρώ, όταν κατά μέσο όρο το πρώτο ενδεκάμηνο εισπράττονται 3,9 δισ. ευρώ τον μήνα.

Ο στόχος, όπως είχε αναθεωρηθεί στον προϋπολογισμό του 2012, ήταν για έλλειμμα 21.063 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 19.516 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί έναντι της τρόικας για έλλειμμα 6,5% στα τέλη του 2012 ή 14.916 εκατ. ευρώ. Ο φετινός στόχος που είχε τεθεί ήταν 7,6% κι αν τελικά ξεπεράσει το 9,5%, όπως φαίνεται, τότε η απόκλιση του 2% είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέα μέτρα, δεδομένης μάλιστα της μεγαλύτερης από την προβλεπόμενη ύφεση.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού (τακτικός προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Εεπενδύσεων) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 192 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 739 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 43.833 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 3,1% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η υστέρηση αυτή οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και της μείωσης των εισοδημάτων, καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 81,2% ή κατά 1.184 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το ενδεκάμηνο του 2010.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του δεκαμήνου βάσει του δελτίου εκτέλεσης του προϋπολογισμού είναι σε ταμειακή βάση.

Το συνολικό όμως αποτέλεσμα των εσόδων του 2011, σε εθνικολογιστική βάση, καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ μέρος των εσόδων της τρέχουσας περιόδου λογίζονται εθνικολογιστικά στα έσοδα του 2010.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3.657 εκατ. ευρώ ή 3% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

- στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.638 εκατ. ευρώ ή 20,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010,

- στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 3,0% ή 1.339 εκατ. ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, που οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 2.768 εκατ. ευρώ που υπερέβη τη μείωση κατά 1.429 εκατ. ευρώ των υπολοίπων κατηγοριών δαπανών.

Βασικοί αποδέκτες των αυξημένων επιχορηγήσεων ήταν:

- τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 1.611 εκατ. ευρώ (κυρίως το ΙΚΑ κατά 1.583 εκατ. ευρώ, ο ΟΑΕΕ κατά 100 εκατ. ευρώ και το ΝΑΤ κατά 42 εκατ. ευρώ) εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.

- ο ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 410 εκατ. ευρώ και

- τα νοσοκομεία κατά 1.059 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του 2011, καθώς δόθηκαν επιπλέον 89 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τον κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή την κεντρική κυβέρνηση και όχι τη γενική. Δεν αφορούν δηλαδή το σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων, βάση των οποίων προσδιορίζεται το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κατά ESA95, που συνιστά και το κριτήριο για την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από την τρόικα.
Newsroom ΔΟΛ

ΟΡΓΙΑΖΕΙ....Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ!!! ΛΕΦΤΑ ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Η λίστα με τα πρατήρια που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα....


Η λίστα με τα πρατήρια που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα
Πολύ μεγάλη φαίνεται πως είναι η λίστα των πρατηριούχων που νοθεύουν καύσιμα, προκειμένου να αυξήσουν το κέρδος τους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συνολικά 219 πρατηριούχοι έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς - πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

Όπως θα δείτε και από τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων έχουν βεβαιώσει σημαντικές παραβάσεις και έχουν επιβάλει πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι… πρατηριούχοι αυτοί έχουν... ανταποκριθεί στις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, που αγγίζουν ακόμα και τα 506.225 ευρώ.

Για να δείτε τη σχετική λίστα με τα πρατήρια που έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα πατήστε εδώ
http://www.madata.gr/epikairotita/social/156004.html

Απολύονται 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι: που και πότε.


 
Ως πότε ζήτησε η τρόικα να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι; Ποια η απάντηση της κυβέρνησης στο επιτακτικό αίτημα της τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο;
Ο στόχος για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο δημόσιο κατά τουλάχιστον 150.000 επανεπιβεβαιώθηκε στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η μελέτη ο σχετικός προγραμματισμός απολύσεων [1] και προσλήψεων.
Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή η αντίδραση της τρόικας στην πορεία του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας Ματίας Μορς, Μαρκ Φλαάναγκαν και Μπομπ Τράα ενημερώθηκαν, από τον υπουργό Δ.Ρέππα, παρουσία των υφυπουργών Ντ.Ρόβλια και Π.Τζωρτζάκη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.
Όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός γνωστοποίησε τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Έγινε αναφορά στο αντικειμενικό οριζόντιο κριτήριο της εφεδρείας και τις συνέπειες που προκαλούνται από την εφαρμογή του και επιβεβαιώθηκε ότι προτιμότερη είναι η εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης προσώπων και δομών, η οποία, σημειώνει το υπουργείο, «δεν ήταν ωστόσο δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά προβλέπεται στην πορεία προς το επιτελικό κράτος».
Ο υπουργός χαρακτήρισε το μέτρο της εφεδρείας «το πιο δραστικό της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών» και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά «ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων».
Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι κεντρικός στόχος είναι η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο Κράτος μέχρι το 2015 «κατά 150.000, τουλάχιστον», με τη μελέτη για τον προγραμματισμό να αναμένεται στις αρχές του επόμενου χρόνου.
Επιπλέον, το υπουργείο ανακοίνωσε τα στοιχεία προσλήψεων, μεταφορών και αποχωρήσεων για τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με αυτά, τον Οκτώβριο ο συνολικός αριθμός αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού (μόνιμου και αορίστου χρόνου) έφτασε τις 5.939. Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού έφτασαν τις 1.645 και ο συνολικός αριθμός μεταφορών από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τις 47.
Διαβάστε ποιοι 25.000 υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση από το δημόσιο [1].

από την ιστοσελίδα Fimes.gr
URL: http://www.fimes.gr/2011/12/troika-dimosioi-ypalliloi-efedreia/

Πόσα ακριβώς μας χρωστούν οι Γερμανοί για αποζημιώσεις;

 
κατοχη
 
Πόσα χρήματα ακριβώς χρωτούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα από τις αποζημιώσεις του πολέμου; Τι είπαν Γλέζος και Ληναίος στη Βουλή;


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/07/apozimioseis-germania-ellada/#ixzz1gOdGLST8
 
Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:
Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.
Συγκεκριμένα:
1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.
2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.
3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.
Β) Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Η πραγμάτωσή της επήλθε:
1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 2.
Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.
3.Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας,τον Αύγουστο του 1941.
4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.
5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.
6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. – Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. – Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά.
7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.
Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!
Γ) Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. – Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.
Στη συνέχεια, ο Στέφανος Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας».
Έπειτα, ο Πρόεδρος και όλοι οι Βουλευτές της Επιτροπής, ευχαρίστησαν τον Μανώλη Γλέζο για την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική ενημέρωση και ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/07/apozimioseis-germania-ellada/#ixzz1gOcmhlN2

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΡΟΜΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ!!!! ΤΩΡΑ!!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΟΚ: «Και μόνο που τα βάλατε με τους γέροντες μας,θα καείτε!»


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΚ: «Και μόνο που τα βάλατε με τους γέροντες μας,θα καείτε!»
Μια επιστολή, που δημοσιεύθηκε στο prionokordela.gr, από έναν -από τους χιλιάδες- εξαγριωμένους συνταξιούχους, που βλέπουν καθημερινά τα δεδουλευμένα χρόνων τους να καταχρώνται με το χειρότερο τρόπο από τους κυβερνώντες… Αξίζει να τη διαβάσετε!
«Ο Αινείας, όταν κλήθηκε να διασώσει ό,τι πολυτιμότερο μπορούσε από την κατεστραμμένη Τροία, χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξε να πάρει στους ώμους του τον γέροντα πατέρα του.
Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε μεγαλύτερη ντροπή, μεγαλύτερη καταισχύνη, από την ασέβεια και την αναλγησία απέναντι στον γέροντα.
Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα με το ασφαλιστικό, οι συνταξιούχοι θα…. την πληρώσουν πάλι. Μόνο την ευθανασία δεν έχουν ακόμα σκεφτεί. Και μιλάμε για πληρωμένα δικά τους λεφτά, που τα καταφάγανε και τώρα λεν δεν έχω δεν σου δίνω!!!
Και μόνο που τα βάλατε με τους γέροντες μας, θα καείτε! Άνανδροι, αναίσχυντοι, προδότες!!!
Σ.Λ.»
http://troktiko.eu/2011/12/epistolh-sok-kai-mono-pou-ta-balate-me-tous-gerontes-mas-tha-kaeite/

ΟΤΙ ΠΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!

Θρίλερ με την ημερομηνία των εκλογών!!!!


Θρίλερ με την ημερομηνία των εκλογών 
 

Εκεί που λέγαμε αρχικά ότι η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου θα έληγε στις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που είχε ατύπως αποφασιστεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, τώρα εξυφαίνονται σενάρια που τη θέλουν ακόμη και να τερματίζει την τετραετία!
Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος με άρθρο του σημειώνει με νόημα: «Τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίο ο κ. Παπαδήμος θα εργαστεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας, ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις»! Ο κ. Στεφανόπουλος θεωρεί ότι «δεν χρειαζόμαστε εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες και γνώση που θα εργαστεί για να βγάλει τη χώρα έξω από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει. Μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό που διαθέτει αυτά τα προσόντα, με κύρος και γνωριμίες στο εξωτερικό, αλλά και ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει υπουργούς. Και τον έχουμε. Εννοώ τον κ. Παπαδήμο», όπως γράφει στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Είναι από τις ελάχιστες φορές που ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα από την ημέρα που αποχώρησε από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, και το κάνει με τρόπο εκκωφαντικό. Καλεί ανοιχτά ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ «κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή στον πρωθυπουργό να διοικήσει τη χώρα με την ελπίδα να τη βοηθήσει. Οι εκλογές δεν πρόκειται να ωφελήσουν τη χώρα, αλλά θα τη βλάψουν με βεβαιότητα. Χρειαζόμαστε ηρεμία και όχι εκλογική αναταραχή, δουλειά σκληρή χάριν του τόπου, και όχι τη ραθυμία της προεκλογικής περιόδου».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και τέως βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωνε, από την πλευρά του, ότι ο χρόνος ζωής αυτής της κυβέρνησης είναι προσδιορισμένος, εννοώντας ότι οι εκλογές θα πρέπει να στηθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.
Λίγο αργότερα προβλέπει ότι θα στηθούν οι κάλπες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν περίπου γύρω στον Απρίλιο, δηλαδή γύρω στο Πάσχα, δεν μπορώ να σας το πω με ακρίβεια» δήλωσε από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματός της.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/155871.html

ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ....Η ΑΡΧΗ!!!!!

Παραιτείται από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μπίστης.


Παραιτείται από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μπίστης 
 
Παραιτείται από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μπίστης πρώην υφυπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη.

Ο «εκσυγχρονιστής» κ. Μπίστης ο οποίος κατά καιρούς, εκτός από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει διατελέσει στέλεχος του ΚΚΕ, του ΚΚΕ εσωτερικού και του ΣΥΝ σκοπεύει τώρα να ενταχθεί στην «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/155731.html

ΝΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΦΩΝΕΣ!!!!

"Μαζί τα φάγαμε μου λες, εσύ χαβιάρι κι εμείς ελιές!"


"Μαζί τα φάγαμε μου λες, εσύ χαβιάρι κι εμείς ελιές!" 
 
«Μαζί τα φάγαμε μου λες, εσύ χαβιάρι κι εμείς ελιές!». Με αυτό το σύνθημα απαντά ο μητροπολίτης Αμβρόσιος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο επίσκοπος Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, όπως γράφει σήμερα στο blog του, διάβασε το παραπάνω δίστιχο στην τοπική εφημερίδα του Αιγίου «Τύπος», που είναι γραμμένο από «συνταξιούχο... δύστυχο στον... καλοφαγά Πάγκαλο».

Κατά τα λοιπά, ο μητροπολίτης εξαπολύει νέους μύδρους κατά των πολιτών που θέλουν να ξεπουλήσουν την πλούσια χώρα μας έναντι ευτελούς ποσού.

Μάλιστα, φιλοξενεί στην ανάρτησή του και μια ανάλυση για τον πλούτο, υλικό και έμψυχο, που διαθέτει η χώρα.

Και καταλήγει με τα εξής: «Σας προσκαλώ, φίλοι μου και αδελφοί μου, να ανορθώσουμε λίγο το ηθικό μας, αυτό το πεσμένο ηθικό, το οποίο είτε ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου χθες, είτε ο νυν κ. Βενιζέλος σήμερα, είτε ο Αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος με τις ατάκες του χθες, προχθές, σήμερα, συνεχώς μας το καταρρακώνουν! Κουράγιο, αδέλφια μου. ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ''».
http://www.madata.gr/epikairotita/social/155749.html

KATI TΡΕΧΕΙ, ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ........

Έφυγε από τη ζωή η στιχουργός Σώτια Τσώτου.


Έφυγε από τη ζωή η στιχουργός Σώτια Τσώτου 
 
Έφυγε από τη ζωή η Σώτια Τσώτου, μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού.
Η  γυναίκα που έδωσε το δικό της στίγμα στο κοινωνικό και ερωτικό τραγούδι, μέσα από συνεργασίες της με μεγάλα ονόματα όπως η Μαρινέλλα, ο Καζαντζίδης, ο Νταλάρας, ο Πουλόπουλος, ο Πάριος, ο Χατζής, ο Καλατζής, η Γαλάνη έσβησε στο σπίτι της στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Κοντά της ήταν οι δυο της κόρες, η Δέσποινα και η Ασημένια και ένας καλός της φίλος.
Την Σώτια Τσώτου οι φίλοι της θα την αποχαιρετίσουν την Τρίτη από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας

Ακούστε μερικά από τα τραγούδια της στο OURLIFE.GR
http://www.madata.gr/diafora/showbiz/155741.html

 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΟΝ, "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ"!!!!!

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ύποπτος (δις) για φοροδιαφυγή!!!!!

Για τις δύο υποθέσεις που διώκεται έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία του, ενώ έχει ελεγχθεί συνολικά και εξονυχιστικά και από το ΣΔΟΕ για τυχόν μεγάλες αγορές ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ύποπτος (δις) για φοροδιαφυγή
 
Τζακ ποτ για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη, τον μοναδικό μάνατζερ εταιρείας, και μάλιστα κρατικής, που παραμένει στη θέση του παρά το γεγονός ότι η εφορία τού έχει δεσμεύσει την περιουσία του για χρέη προς το Δημόσιο.

Το... «τζακ ποτ» προκύπτει από την αποκάλυψη ότι εκκρεμεί και νέο φορολογικό ζήτημα για τον κ. Σπανουδάκη, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλονίκη, όπου του έχει καταλογιστεί χρέος 1 εκατ. ευρώ, χρέος που έρχεται να προστεθεί στα 500 χιλιάδες ευρώ που του καταλόγισε εφορία της Αθήνας για αντίστοιχη υπόθεση.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα koutipandoras, από τις 8 του Νοέμβρη του 2011 η ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης τού απέστειλε Σημείωμα προ Ποινικής Δίωξης για οφειλές συνολικού ποσού 2.000.000 ευρώ της εταιρείας Πλαστικά Βορείου Ελλάδος, για το οποίο ενέχεται ατομικά (και με ατομικό φορολογικό καταλογισμό) έως το 1.000.000 ευρώ.
Ο κ. Σπανουδάκης κατείχε διοικητική θέση στην εταιρεία, θυγατρική της εταιρείας Πετζετάκις στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος πριν αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΠΑΠ.
Σενάρια αμνήστευσης
Από την... ενασχόλησή του στην εταιρεία Πετζετάκις τού καταλογίστηκαν από την εφορία άλλες 500 χιλιάδες ευρώ, διότι ως τέως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πετζετάκις δεν κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο φόρους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ κατά την ίδια ημερομηνία (Σεπτέμβριος 2010) η εταιρεία αυτή όφειλε στην εφορία ποσό 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μάλιστα, για τις δύο υποθέσεις που διώκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία του, όπως έγινε και με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Πετζετάκι, ο οποίος όμως συνελήφθη για την ίδια υπόθεση.
Η δέσμευση της περιουσίας του διατάχθηκε από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μάλιστα απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις του κ. Σπανουδάκη για άρση των εις βάρος του μέτρων που ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2010, εκδίδοντας νέα εντολή στη λήψη περιοριστικών - δεσμευτικών μέτρων κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της περιουσίας του, αποκαλύπτοντας επιπρόσθετα ότι ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ έχει ελεγχθεί συνολικά και εξονυχιστικά και από το ΣΔΟΕ για τυχόν μεγάλες αγορές ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αποκαλύπτουν επίσης ότι ετοιμάζεται νόμος που ουσιαστικά θα αμνηστεύει τον κ. Σπανουδάκη αλλά και άλλους που ενώ βρίσκονται επικεφαλής μεγάλων εταιρειών που φοροδιαφεύγουν, δεν θα φέρουν ευθύνες οι ίδιοι αλλά οι μέτοχοι.
Οπως λένε, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών προς το Δημόσιο (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) είναι ισοπεδωτικό και άδικο καθώς αναζητούνται ευθύνες για φορολογικές υποχρεώσεις εταιρειών προς το Δημόσιο από πρόσωπα που ασκούν το μάνατζμεντ αλλά δεν συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Για το C4I
Συσκέψεις με Χριστοφοράκο, πιέσεις στον Μαρκογιαννάκη
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπανουδάκης έχει απασχολήσει τις αρχές και για άλλα ζητήματα, κυρίως για την εμπλοκή του με τη Siemens και τον τότε επικεφαλής κ. Χριστοφοράκο. Ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης το 2002 και το 2003 θυμούνται τον κ. Σπανουδάκη από τη θέση του επικεφαλής του Οργανισμού «Αθήνα 2004» που έπαιρνε μέρος στις συσκέψεις για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, και από το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που είχε τόσο συχνές επαφές με τον φυγόδικο Χριστοφοράκο, όπως προέκυψε άλλωστε και από το περίφημο ημερολόγιό του. Για τον λόγο αυτόν είχε, άλλωστε, καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Χαρακτηριστικό της... πρεμούρας για το C4I είναι η επιστολή του το 2004 προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη, να παραλάβει το έργο ημιτελές. Χαρακτηριστικά έλεγε πως «είναι προφανές ότι το σύνολο του project C4I δεν θα είναι έτοιμο προς παράδοση και χρήση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Οπως έχει ήδη συζητηθεί, κρίνεται απαραίτητο να προβλεφθεί νομικά (τροποποίηση της συμβάσεως) η μερική παραλαβή για χρήση του έργου και στη συνέχεια μετά τους Αγώνες να γίνει η οριστική παραλαβή με σαφή προσδιορισμό του αντικειμένου, του χρόνου και του τρόπου που αυτό θα παραδοθεί». Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ, παρά το ότι το πληρώσαμε...
Αμετακίνητος παρότι... κατηγορούμενος
H... επιτυχία του στις δύο εταιρείες ήταν τέτοια που δεσμεύτηκαν η περιουσία του και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί για συνυπαιτιότητα, γεγονός όμως που δεν τον εμπόδισε να καταλάβει μία από τις πιο ζηλευτές θέσεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα.
Τοποθετήθηκε ?οι φήμες λένε εξαιτίας της άριστης σχέσης του με άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου? διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, της μεγαλύτερης εταιρείας πανευρωπαϊκά στο είδος της (κατά δήλωση του ιδίου), προφανώς ως ο πιο... άριστος και ικανός...
Και μπορεί να μη χρεοκόπησε τον ΟΠΑΠ, όμως μια σειρά από αποφάσεις του δημιούργησαν τεράστια ζητήματα στην αγορά και επιπλέον οδήγησαν στην έξοδο τον τότε πρόεδρο του Οργανισμού Χάρη Σταματόπουλο.
Οι φήμες λένε ότι μία από τις πρώτες του αποφάσεις ήταν να σταματήσει την ποινική διαδικασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ κατά μεγάλης εταιρείας επικοινωνίας που διατηρεί οικογενειακές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και να ακυρώσει διαγωνισμό του Οργανισμού που έδινε δουλειά εκατομμυρίων σε διαφημιστική εταιρεία διαφορετική από αυτήν που επιθυμούσε ο κ. Σπανουδάκης, όπως προέκυψε από το γεγονός ότι στη συνέχεια προτιμήθηκε ξανά η γνωστή εταιρεία των βορείων προαστίων που έχει τους διαφημιστικούς λογαριασμούς του ΟΠΑΠ για πολλά χρόνια. Ολα αυτά, βεβαίως, ίσως παραμείνουν φήμες εάν δεν αποδειχθούν ? και με τη βοήθεια της ΝΔ, που συγκεντρώνει στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του κ. Σπανουδάκη στον ΟΠΑΠ.
Το...παράδοξο
Ωστόσο, παραμένει άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται ακόμα στη θέση του, σε μία ΔΕΚΟ, ένας μάνατζερ που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και του έχει δεσμευτεί γι΄ αυτό η περιουσία του.
Οπως, επίσης, το πώς επιλέχθηκε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου κρατικού οργανισμού, και μάλιστα με την... αδιάβλητη διαδικασία Open gov που εφηύρε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, όταν ήταν γνωστό ότι προέρχεται από μία εταιρεία η οποία έχει χρέη προς το Δημόσιο.
Ο ίδιος για την υπόθεση Πετζετάκις υποστηρίζει ότι όταν αποχώρησε από την εταιρεία, τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν αρκετά ώστε να καλύψουν τις όποιες υποχρεώσεις της εταιρείας. Δεν λέει, όμως, γιατί δεν το έκανε αυτός στα δύο χρόνια που ήταν διευθύνων σύμβουλος.
"Σωτήρας" της Πετζετάκις
Επειτα από τους Ολυμπιακούς ανέλαβε να "σώσει" την εταιρεία Πετζετάκις, η οποία, ως γνωστόν, χρεοκόπησε και ο ιδιοκτήτης της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο, και παράλληλα ασκούσε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και στη θυγατρική της, τα Πλαστικά Βορείου Ελλάδος.
"Λαμπρή" πορεία

1985-2001
Διευθυντής του διεθνούς τμήματος της Dow Polypropylene, τμήματος της Dow Chemical.
2001
Στις 3 Μαρτίου ο Γιάννης Σπανουδάκης ορίζεται νέος διευθύνων σύμβουλος του «Αθήνα 2004», μέλος του 15μελούς ΔΣ της Οργανω-τικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, ενώ συμμετείχε και στη ΔΕΣΟΠ (Διυπουργική Επιτροπή Συντο-νισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας) και στην ΟΠΕ (Ομάδα Παρακολούθησης Εργου) κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής προετοιμασίας.
2006-2008
Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου «Α. Γ. Πετζετάκις» και της θυγατρικής της «Πλαστικά Βορείου Ελλάδος».
2009
Από τον Δεκέμβριο είναι διευθύνων σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128892183

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ;

ΣΔΟΕ: "Δίνουν ασυλία στους επώνυμους φοροφυγάδες"!!!


ΣΔΟΕ: "Δίνουν ασυλία στους επώνυμους φοροφυγάδες" 
 

Αγανακτισμένοι με την Δικαιοσύνη είναι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, που όπως λένε κάνουν αγώνα δρόμου, για να πιάσουν τους φοροφυγάδες και μετά αυτοί την «σκαπουλάρουν».
Οι πρόσφατες αποφάσεις ανακριτών και εισαγγελέων, που ούτε προφυλάκισαν, ούτε επέβαλαν έστω ένα ευρώ εγγύηση σε γνωστά πρόσωπα, που φιλοξενούνται σε life style εκπομπές, γεμίζει τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ απελπισία, καθώς κάνουν λόγο για «ασυλία των γκλαμουράτων».
«Όταν κάποιος κατηγορείται ότι έχει κλέψει ένα εκατομμύριο ευρώ από το Δημόσιο, τον προφυλακίζεις για την πράξη αυτή, γιατί το αδίκημα της μη καταβολής ΦΠΑ ουσιαστικά είναι κλοπή! Δεν είναι ότι κάποιος δεν δίνει τους φόρους που οφείλει στο κράτος. Είναι κλοπή σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αφού τα χρήματα του ΦΠΑ, που δεν απέδωσε στο κράτος ο κατηγορούμενος, τα έχει εισπράξει προηγουμένως από το προϊόν, που εμπορεύεται και τα παρακρατά», αναφέρει υπάλληλος του ΣΔΟΕ στο Έθνος της Κυριακής.
Από την άλλη πλευρά, οι δικαστικοί υποστηρίζουν ότι οι εταιρίες των γνωστών αυτών ανθρώπων υπάγονται στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Η απόγνωση των υπαλλήλων είναι μεγάλη, αφού λένε ότι εμείς τους πιάνουμε και αυτοί τους αφήνουν...

Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/155618.html

ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΚΙ ΕΦΥΓΕΣ.......

Τέλος το δώρο Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα!!!!


Τέλος το δώρο Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα 
 
Σημειώστε την ημερομηνία που θα πάρετε το δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θα είναι και το… τελευταίο, αφού η τρόικα βάζει πλέον ξεκάθαρα χέρι κα στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Το μικτό κλιμάκιο των επιτρόπων ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να πιέσει τους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με την RealNews,ώστε να τους καταργήσουν οριστικά στο όνομα της… ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Πριν από περίπου ένα χρόνο οι κοινωνικοί εταίροι, σε συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είχαν ξεκινήσει να διαπραγματεύονται την συγχώνευση των δύο μισθών, όμως τελικά το θέμα δεν «προχώρησε».

Ωστόσο, το επιχείρημα ότι φέτος πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν χρήματα για το δώρο των Χριστουγέννων, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, επανέφερε το θέμα.

Αρκετοί επιχειρηματίες, προκειμένου να πληρώσουν το δώρο, το οποίο είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν πληρώνουν τους μισθούς.

Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες, αφού αναμένεται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών εντός του 2012 περισσότερες από 145.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οπότε θα.. λέτε και «ευχαριστώ» αν παίρνετε τον μισθό σας!

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/155459.html