Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!!!!




            Αν προσπαθήσω να σχολιάσω κάθε φράση του τέως Βουλευτή και Υπουργού, πρώην (πολιτικού) φίλου μου κ. Παν. Ρήγα, δεν με φτάνει η ύλη ενός ολόκληρου φύλλου της έγκριτης εφημερίδας σας.

            Επειδή όμως, θεωρώ σοφότερο, να γράφω κείμενα που ούτε κουράζουν τον αναγνώστη, ούτε πλατειάζουν αλόγιστα, θα αρκεστώ να ασχοληθώ με τα πιο χτυπητά, τα πιο κύρια και τα πιο αντιφατικά και παράλογα που εγώ εντόπισα στην δημοσιευμένη επιστολή του, στην «Κοινή Γνώμη» της 23/5/2012, θεωρώντας υποχρέωσή μου να μη σιωπήσω, έστω κι αν δεν γίνω αρεστός σε κάποιους.

            Πριν απ’ όλα θα θυμάται καλά ο κ. Ρήγας ότι του είχα πει τηλεφωνικά, την ημέρα της ψήφισης του 2ου μνημονίου, ότι αν το ψηφίσει και αυτό, δικαίωμά του είναι να αποφασίζει για τον εαυτό του, όχι όμως για την τύχη του λαού, ενάντια στην εντολή που του είχε δώσει όταν τον εξέλεγε ως αντιπρόσωπό του.

            Είχαμε πει σε πολύ φιλικό τόνο και ύφος, όπως συνηθίζω άλλωστε με όλους τους συνανθρώπους μου, ακόμη και σε περιπτώσεις εντάσεων ή συγκρούσεων, πολύ περισσότερα, τα οποία δεν αναφέρω τώρα, σχετικά με το πιο πάνω ζωτικό για την Ελλάδα και τον λαό της θέμα, έχοντας και λόγω της ιδιότητάς μου σαν οικονομολόγος διαπιστώσει ότι κάποιοι μας «έδεσαν» πισθάγκωνα και μας παρέδωσαν «βορά» στα σαγόνια της Μέρκελ και των τοκογλύφων, ενώ άλλα έλεγαν προεκλογικά.

            Δεν μπορώ όμως να διαβάζω από τον κ. εισηγητή του 2ου μνημονίου, που έδεσε χειροπόδαρα την πατρίδα μου και μάλιστα με το Αγγλικό δίκαιο και όχι το Ελληνικό, ακόμη και την Εθνική κυριαρχία πλέον της Εθνικής περιουσίας, δίνοντας γη και ύδωρ με όλες……. τις τιμές στην Γερμανία που ακόμη θέλει εκδίκηση για την γενναιότητα μας στον πόλεμο του 40 καθώς και την εθνικά υπερήφανη αντίσταση του λαού 4 και πλέον χρόνια στην κατοχή του άξονα, ζητώντας τώρα εκδίκηση, αφού βρήκε ….πρόσφορο έδαφος!!!!

            Αυτοί που μας κατασυκοφάντησαν στο εξωτερικό σαν λαό, αποκαλώντας μας στους «ξένους», τεμπέληδες, διεφθαρμένους, ότι τρώμε περισσότερα από ότι παράγουμε κλπ, «ων ουκ έστι αριθμός», έρχονται τώρα να μας πουν ότι είναι οι καταλληλότεροι να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη!!!!!

            Έλεος κύριοι του «σάπιου ΠΑΣΟΚ», όπως σας αποκάλεσε ο πρόσφατα εκλεγείς Πρόεδρός σας!!!!!

            Μας λέτε για «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου και της δανειακής Σύμβασης, προσποιούμενοι και σεις ότι υπογράφατε και ψηφίζατε….αδιάβαστοι, κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη!!! Οποία διανοητική διαστροφή και παραπλάνηση όλων των πιστεύω και ονείρων μας!!!!
            Μιλάτε για μείωση του ελλείμματος, με ποια μαθηματικά μετράτε;

            Παραλάβατε με έλλειμμα γύρω στο 112% του ΑΕΠ, που ούτε σεις ξέρατε τι παραλάβατε, ούτε οι άλλοι προηγούμενοί σας ήξεραν τι παρέδωσαν και πόσο μας έβλαψαν και αυτοί τότε, ανεβάζοντάς σας με 44,5% στην εξουσία για να απαλλαγούμε. Που να ξέραμε::::

            Που έχει φτάσει σήμερα το έλλειμμα κ. υπουργέ; Στο 150% στο 160%; Κάποτε θα μάθουμε…..

            Μας είπατε πανηγυρίζοντας ότι μας απαλλάξατε με το κούρεμα, που άλλοτε ξορκίζατε, από χρέος 107 δις ευρώ!!!! Μας χρεώσατε με καινούριο δάνειο 130 δις ευρώ και οι Τράπεζες ακόμη πανηγυρίζουν για τα πάνω από 200 δις ευρώ που έχουν πάρει και αύριο θα πάρουν 18 δις ευρώ και σεις θα ψάχνετε να μας φορολογήσετε για να καλύψετε τα 3,1 δις που ανακαλύψατε σήμερα ότι έχετε νέα τρύπα!!!

            Αυτά μόνο για να μαθαίνουν όσοι ακόμα λένε ότι δεν γνωρίζουν ή ότι δεν….διάβασαν!!!!


Μιχάλης Παν. Παγώνης

25/5/2012

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΛΟΜΒΕΡΔΟΣ ΗΛΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ!!!!! ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΡΕ;


Σε απόγνωση οι ασφαλισμένοι λόγω κινητοποιήσεων και ελλείψεων σε φάρμακα.


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 
Οι ελλείψεις σε ακριβά φάρμακα και η απόφαση των φαρμακοποιών να παγώσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους.

Όσον αφορά στο θέμα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, εκπρόσωποι του κλάδου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Πάντως, οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, συνεχίζοντας την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, παρά το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για σταδιακή αποπληρωμή έως τα μέσα Ιουνίου από τον ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά στις ελλείψεις, σύμφωνα με καταγγελίες των Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής από την αγορά λείπουν περίπου 160 σκευάσματα, μεταξύ των οποίων είναι κοινές αντιβιώσεις, ινσουλίνες και φάρμακα για την πίεση.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ενδεικτικό των τραγικών ελλείψεων είναι ότι το Γραφείο Υποστήριξης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, το οποίο άρχισε να λειτουργεί από την Τετάρτη, έχει δεχτεί τα τελευταία δύο 24ωρα τουλάχιστον 30 εκκλήσεις ασθενών για βοήθεια, αφού δεν μπορούν να προμηθευτούν την αναγκαία για την πορεία της υγείας τους αγωγή.
Η εμπλοκή έχει προκληθεί εξαιτίας των σφιχτών νοσοκομειακών προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η παραγγελία ακριβών σκευασμάτων. Προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία και προκειμένου τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν στα όρια του υφιστάμενου προϋπολογισμού ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει να προμηθευτεί ικανή ποσότητα περιορισμένου αριθμού φαρμάκων, τα  οποία θα διοχετεύσει στα νοσοκομεία.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231197528

Μπροστά με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!




Την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις περίπου εβδομάδες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποτυπώνει η δεύτερη σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, μέτρηση των τάσεων του εκλογικού σώματος από τη «zougla.gr».

Η Ανοικτή Ψηφοφορία άρχισε από το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου και έληξε την Πέμπτη 24 Μαΐου το μεσημέρι.

Η έρευνα διεξήχθη σε δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ψήφισαν τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στην Βάση Δεδομένων της zougla.gr και ανέρχονται σε 8.000 πολίτες – χρήστες του διαδικτύου. Τα άτομα αυτά έχουν εθελοντικά δηλώσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη Βάση Δεδομένων.

Στο δεύτερο σκέλος ψήφισαν όσοι πολίτες αυθόρμητα εισήλθαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και συμμετείχαν στην Ανοικτή Ψηφοφορία. Τα ερωτηματολόγιο και στα δύο σκέλη ήταν το ίδιο. Τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών σταθμίστηκαν με βάση τις επιλογές των συμμετεχόντων στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο πρώτο σκέλος της έρευνας

Στην ψηφοφορία αυτή συμμετείχαν 1086 άτομα.

Στο γράφημα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι απόψεις των ψηφισάντων στην μέτρηση σχετικά με το ποιο κόμμα φέρθηκε υπεύθυνα κατά την κρίσιμη περίοδο των διερευνητικών εντολών.

Το 22% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που φέρθηκε υπεύθυνα ενώ ακολουθεί η κατηγορία «κανένα κόμμα» με 21,1%. Ακολουθούν στο βαθμολόγιο υπευθυνότητας η Νέα Δημοκρατία με 17,55% και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ με 17,2%.


Στο επόμενο γράφημα το ερώτημα είναι περισσότερο συγκεκριμένο. Ερωτάται ο ψηφοφόρος ποιο κόμμα κατά τη γνώμη του συμπεριφέρθηκε ανεύθυνα κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι κομβικό διότι προσδιορίζεται έτσι το ποιο κόμμα συμπεριφέρθηκε ανεύθυνα ως προς την λαϊκή εντολή και το πνεύμα του εκλογικού αποτελέσματος.

Έτσι λοιπόν η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην μέτρηση θεωρούν πως το κόμμα που ευθύνεται περισσότερο για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.


Στο παραπάνω γράφημα η κατηγορία «κανένα» αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό της τάξης του 5,7%. Το 16,7 % των ψηφοφόρων θεωρούν πώς η Νέα Δημοκρατία είναι περισσότερο υπεύθυνη για την αποτυχία των διερευνητικών εντολών.

Το επόμενο γράφημα περιγράφει το πώς οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν την επόμενη ημέρα των εκλογών. Η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι ξεκάθαρη και αποτελεί εντολή προς τα κόμματα. Το 87% των συμμετεχόντων στην μέτρηση απαιτούν τον πάση θυσία σχηματισμό κυβέρνησης και έτσι απορρίπτουν μαζικά το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες κάλπες.


Παράσταση Νίκης

Οι πολίτες φαίνονται να είναι μοιρασμένοι και επιφυλακτικοί ως προς το επόμενο ερώτημα που αφορά το κόμμα που κατά τη γνώμη τους θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές. Στην παράσταση νίκης λοιπόν προηγείται ελαφρά η Νέα Δημοκρατία με 46,7% και ακολουθεί κατά πόδας ο ΣΥΡΙΖΑ με 45,5%. Είναι προφανές πως η ποσοστιαία αυτή γειτνίαση καταδεικνύει και το εύρος της μάχης που δίδεται στo πλαίσιo του δίπολου που έχει κυριαρχήσει (Κεντροδεξιά- Αριστερά) από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και μετά.


Βαθμολόγιο πολιτικών προσώπων


Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών και πολιτικών προσώπων προηγείται με διαφορά ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται τέταρτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ο «Κανένας» πλασάρεται στην τρίτη θέση.


Με ποια κριτήρια σκοπεύουν να ψηφίσουν οι εκλογείς


Στην απεικόνιση των ποσοστών που ακολουθεί οι ψηφοφόροι τοποθετούνται σχετικά με το βασικό κριτήριο με βάση το οποίο θα επιλέξουν το κόμμα της αρεσκείας τους.

Έτσι στην συντριπτική πλειοψηφία τους και με ποσοστό της τάξης του 80% σκοπεύουν να επιλέξουν κόμμα που πρεσβεύει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το Ευρώ αλλά και υπό τον όρο της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.


Μόλις το 9% υποστηρίζει πως θα πρέπει να επιλεγεί κόμμα που πρεσβεύει την παραμονή της χώρας στο Ευρώ άνευ όρων. Ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 11% θα ψηφίσει κόμμα που επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το Ευρώ.

Δημοψήφισμα ή όχι;


Τα δύο επόμενα γραφήματα απεικονίζουν τις απαντήσεις των εκλογέων σε ένα ζήτημα που απασχόλησε ιδιαίτερα και όχι άνευ λόγου και αιτίας την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το ζήτημα που ετέθη από την καγκελάριο της Γερμανίας η οποία εξέφρασε σκέψεις (αν όχι πρόταση) περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη, το Ευρώ κλπ.

Κατά το επόμενο γράφημα το 74% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος διεξαγωγής δημοψηφίσματος.


Όμως όταν στο επόμενο ερώτημα ο συμμετέχων στην μέτρηση ερωτάται τι θα ψήφιζε αν και εφόσον διεξαγόταν δημοψήφισμα, τότε η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Το 80% θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και το Ευρώ.


Πρόθεση ψήφου


Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται καθαρά σε αυτήν την μέτρηση με 27,1% αυξάνοντας την διαφορά από την Νέα Δημοκρατία η οποία με 21% αυξάνει και αυτή τα ποσοστά της όπως θα δούμε παρακάτω στον συγκριτικό πίνακα. Οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να αντιδρούν με πάθος στις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κεντροδεξιά με την επάνοδο της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΝΔ και την ενσωμάτωση των στελεχών του ΛΑΟΣ.

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 14% και τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 8%. Νέα πτώση του ΚΚΕ καταγράφει αυτή μέτρηση. Το κόμμα του Περισσού βρίσκεται στα ίδια ακριβώς ποσοστά με την Δημοκρατική Αριστερά η οποία δείχνει να συμπιέζεται. Η Χρυσή Αυγή εισέρχεται και πάλι στη Βουλή με ποσοστό της τάξης του 6,5% ενώ στην Βουλή εισέρχεται και ο φιλελεύθερος χώρος μετά τον «γάμο» της Δράσης με την Δημιουργία Ξανά . Τα δύο κόμματα μαζί φθάνουν το 3,2%.


Στο επόμενο γράφημα συγκρίνεται η πρόθεση ψήφου αυτής της εβδομάδας με εκείνην της προηγούμενης.


Συσπειρώσεις


Οι παρακάτω τρεις πίνακες καταγράφουν τον βαθμό συσπείρωσης των τριών πρώτων κομμάτων καθώς και τις διαρροές ψηφοφόρων προς όμορους ή και εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Παρατηρούμε πως αυτήν την στιγμή η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει την μεγαλύτερη συσπείρωση και άρα βρίσκεται στο ανώτερο πλαφόν της με ένα ποσοστό της τάξης του 90,7%.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και προηγείται έχει ακόμη περιθώρια ανόδου. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ το οποίο ωστόσο παρουσιάζει σαφώς μικρότερη δυναμική.




Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία του δεύτερου σκέλους της Ανοικτής Ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν αυθόρμητα 28.237 άτομα.





















Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, 07:53

http://www.zougla.gr/politiki/article/mprosta-o-siriza

ΠΟΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;



greece_financial_crisis_30Jan12-878x590

Μαύρη τρύπα 1,3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012 απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους την οποία δημοσιεύει το περιοδικό "Επίκαιρα".
Τα στοιχεία της απόρρητης έκθεση που συνέταξε το Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου, παρουσιάστηκαν στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών,
Στην τετρασέλιδη έκθεση περιγράφεται η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και επισημαίνεται ότι η  εκτιμώμενη υστέρηση εσόδων κατά 1,3 δισ. ευρώ οφείλεται κυρίως στην μη είσπραξη φόρων και συγκεκριμένα, του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, του ΦΠΑ και των φόρων συναλλαγών και κατανάλωσης.
Έχει σημασία ότι τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου εκτιμούν ότι τελικά τα μέτρα που ελήφθησαν στα πλαίσια του Μνημονίου, όχι μόνο δεν ανέτρεψαν αλλά επέτειναν την ύφεση καθώς οδήγησαν σε κάθετη πτώση την κατανάλωση και κατ’ επέκταση τα κρατικά έσοδα.
Όπως επισημαίνεται ο στόχος για τα έσοδα του 2012 δεν είναι εφικτός και θα απαιτηθεί νέα αναθεώρηση του προϋπολογισμού, αφού η πρώτη έγινε τον Φεβρουάριο.
Δεν αντέχεται άλλο η ύφεση
Η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου δείχνει ξεκάθαρα ότι η μονόπλευρη περιοριστική οικονομική πολιτική όχι μόνο  δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα των εμπνευστών της, αλλά οδηγώντας  σε εντεινόμενη – διαρκή ύφεση την οικονομία, την εγκλωβίζει στη δίνη ενός φαύλου κύκλου «επιβολής νέων φόρων – αδυναμίας εισπράξεων – μείωσης τζίρου  στην αγορά – μείωσης προσδοκόμενων  κρατικών εσόδων – επιβολής νέων φόρων για την κάλυψη της μαύρης τρύπας».
Σύμφωνα με τους συντάκτες της Έκθεσης, βασική αιτία του εκτροχιασμού του προϋπολογισμού είναι τα σκληρά μέτρα, όπως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η αύξηση της φορολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΛΚ εκτιμά στα 300 εκατ. ευρώ για το 2012 την υστέρηση των εσόδων, εξαιτίας των περικοπών των μισθών και συντάξεων.
Η έκθεση αναφέρει: «Στις εκτιμήσεις εισπράξεων από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, η επισφάλεια ύψους 300 εκατ. ευρώ εντοπίζεται κυρίως στο μέτρο περικοπής μισθών και συντάξεων, το οποίο λειτουργεί αρνητικά ως προς τα έσοδα από φόρο εισοδήματος κατά 270 εκατ. ευρώ».
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19172:aporriti-ekthesi-mayri-trypa-13-dis-&catid=46:economy&Itemid=82

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ρωσία προς τρόϊκα: "Αν δεν θέλετε παγκόσμια κατάρρευση προστατέψτε την Ελλάδα"


"Καμπανάκι" κτύπησε στην τρόϊκα η Μόσχα πριν από λίγο αναφορικά με την Ελλάδα και σε συνέντευξη ποιυ παραχώρησε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας Μιχαήλ Ντμιτρίεφ (ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα της ελληνορωσικής διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL) προειδοποίησε την τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι "Αν ωθήσετε την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μπορεί να πυροδοτήθει όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα συμπαρασύρει τις τιμές του πετρελαίου και θα δημιουργήσει επιπτώσεις πολύ χειρότερες από αυτές του 2008" .

Το "δεξί χέρι" του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, τόνισε ότι "Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως επικίνδυνη για τη Ρωσία που θα βρισκόταν αντιμέτωπη ακόμα και με κοινωνικές αναταραχές. Κι αυτό γιατί η ρωσική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ενεργειακά της έσοδα κι αν αυτά υποχωρήσουν δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για ανάπτυξη και για κοινωνικές παροχές, ενώ πιθανότητα θα έβλεπε και αθρόα εκροή επενδυτικών κεφαλαίων από τη χώρα".

Οι ειδικοί αναλυτές της Ρωσίας θεωρούν ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - σε ποσοστό πιθανοτήτων μάλιστα άνω το 50% - θα οδηγήσει σύντομα και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία κλπ σε έξοδο από την νομισματική ένωση.
"Πρέπει να προσέξουν πολύ τις κινήσεις και τις ενέργειές τους αναφορικά με την Ελλάδα. Η Ρωσία πάντως παρακολουθεί πολύ στενά την όλη εξέλιξη και θα κάνουμε ότι μπορούμε γαι να την αποτρέψουμε" κατέληξε ο Ν.Δημήτριεφ.
Αλλά και στη Βρετανία διατυπώνεται ανατριχίλα για την περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ: "Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε ευθέως πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε «απρόβλεπτη και ανεπανόρθωτη ζημιά», τόσο στην βρετανική οικονομία, όσο και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή.
Κάλεσε δε τους Ευρωπαίους ηγέτες, στρέφοντας τα βέλη του ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση του Βερολίνου, λέγοντας πως μέχρι τώρα η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη υπήρξε «αξιοθρήνητα αποσπασματική» και πρέπει άμεσα να αλλάξει για να σταματήσει να υπονομεύει την προσπάθεια για ανάκαμψη από το τωρινό τέλμα…
Ανάλογο προβληματισμό διατύπωσε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κίνα, "Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να μην απειλεί άμεσα την Κίνα, πλην όμως εμμέσως συνιστά μείζον πρόβλημα καθώς εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο την Ευρωζώνη, άρα και σε «μεγάλο αναπτυξιακό σοκ την Ευρώπη".

Με δεδομένο ότι η Ευρώπη αποτελεί σημαντικό «πελάτη» για τις κινεζικές εξαγωγές – με μερίδιο άνω του 18% - μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να πλήξει τις εξαγωγές της Κίνας…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα δημοσκόπηση δίνει πρωτοφανή προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ.


Νέα δημοσκόπηση της Public Issue που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Καθημερινή" και του ΣΚΑΙ, δίνει πρωτοφανή προβάδισμα με ποσοστό 30% στο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί δεύτερη η ΝΔ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ και ανεβαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει κυρίως το ΚΚΕ και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή με σημαντικά μειωμένα ποσοστά.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

1. ΣΥΡΙΖΑ: 30%

2. Νέα Δημοκρατία: 26%

3. ΠΑΣΟΚ: 15%

4. Δημοκρατική Αριστερά: 7%

5. Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%

6. ΚΚΕ: 5%

7. Χρυσή Αυγή: 4,5%

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/197292.html
ΜΗ ΚΟΙΜΑΣΤΕ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ,


 ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ, ΨΗΦΙΣΤΕ 


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!!!!! ΜΗ 


ΦΟΒΑΣΤΕ!!! ΕΚΕΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΟΙ 


ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ!!!! ΒΟΥΛΙΑΞΤΕ 


ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ Ο Λ Ο Ι!!!! ΟΣΟΙ 


ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο γκάλοπ, προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης.




Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά την περίοδο 18-23/5/2012

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά την περίοδο 18-23/5/2012   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Οριακά οκτακομματική Βουλή δείχνει το Βαρόμετρο της Public Issue που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτη από τον ΣΚΑΪ. Πρώτο κόμμα στη μέτρηση εκλογικής επιρροής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%, αλλά στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του ευρώ.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση η τάση, σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση):

  • ΣΥΡΙΖΑ 30% (↑)
  • ΝΔ 26% (↑)
  • ΠΑΣΟΚ 15,5% (↑)
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 8% (-)
  • ΔΗΜΑΡ 6,5% (↓)
  • ΚΚΕ 5% (-)
  • Χρυσή Αυγή 4% (↓)
  • Δημιουργίας Ξανά-Δράση 3%.
Στην παράσταση νίκης, το 54% (↑) θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35% (↓).

Στον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» η εικόνα είναι η εξής:

  • Αλέξης Τσίπρας 24%
  • Αντώνης Σαμαράς 19%
  • Ευάγγελος Βενιζέλος 17%
  • Κανένας 16%
  • Φώτης Κουβέλης 11%
  • Πάνος Καμμένος 7%
  • Αλέκα Παπαρήγα 2%
  • Νίκος Μιχαλολιάκος 2%
Στο ερώτημα «Εάν γινόταν σήμερα στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Ευρώ, εσείς προσωπικά τι θα ψηφίζατε», υπέρ απάντησε το 85% (↑) και κατά το 12% (↓).
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231197467

ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!!!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!!!!

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ.......ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!!


Ο Κ.Πλεύρης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ!!!


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 

Την τοποθέτηση του Κώστα Πλεύρη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο Γ.Καρατζαφέρης.

«Χαίρομαι και είμαι σίγουρος ότι χαίρεται όλη η βάση του ΛΑΟΣ που ο Κώστας Πλεύρης, παλιός, φίλος, γνώριμος, πολιτευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στις δύσκολες εκλογές του 2004, θα αναλάβει τώρα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο» δήλωσε.

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η τιμή αυτή, αποτελεί για εμένα μία ευθύνη να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις υπέρ του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, ο οποίος επιδιώκει αναμφισβήτητα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον.»

Σημειώνεται ότι ο Κ.Πλεύρης είναι πατέρας του Θ.Πλεύρη, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231197350

Κυβέρνηση σε πλειστηριασμό, μαζί και χώρα....!!!


Υποτίθεται οι εκλογές αυτές θα γίνονταν για να αλλάξει το κλίμα. Άλλαξε βέβαια. Δεν ξέρω έναν που να είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση σήμερα απ’ ότι πριν από τις εκλογές. Ακόμη και τις μέρες που ψηφίζονταν τα μέτρα καλύτερα ήμασταν. Κάτι περιμέναμε και σίγουρα το διακύβευμα για την παραμονή ή όχι στο ευρώ, ήταν ένα σενάριο, αρκετά μακριά ακόμη από την πραγματικότητα. Σήμερα έχουμε ήδη ξεχάσει το μεγάλο κούρεμα που πέτυχε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Ακούμε τους απ’ έξω να λένε ότι μας θέλουν βέβαια στο ευρώ αλλά ωστόσο ετοιμάζονται για την πιθανή αποχώρησή μας και λέμε ότι δεν τα εννοούν. Μας παίζουν. Προφανώς μας παίζουν προς το παρόν… από τις εκλογές και μετά δεν είμαι σίγουρη ότι θα μας παίζουν.

Συμπεριφερόμαστε σαν να είναι αναστρέψιμη η έξοδός μας από το ευρώ από τη στιγμή που θα γίνει και μετά. Επιπόλαια. Λες και είναι σαν τις εκλογές που επαναλαμβάνουμε. Βεβαίως δεν είναι. Αν βγούμε, βγήκαμε. Ο κ. Στρατούλης για παράδειγμα επέμενε τις προάλλες στο MEGA «εμείς θα ακυρώσουμε το μνημόνιο». Και σκέφτομαι ίσως παραπάνω απλοϊκά απ’ όσο πρέπει: Αν το μνημόνιο είναι μία δανειακή σύμβαση που ξαφνικά ακυρώνεται, άρα σταματάμε να πληρώνουμε αν και χρωστάμε (μαθημένοι κατά το σηκώνω μπάρες και περνάω;) και παύουμε να δεχόμαστε και χρήματα. Πώς θα ζήσουμε αφού χαλάμε παραπάνω απ’ αυτά που βγάζουμε και πώς παρά το γεγονός ότι συμβαίνει τούτο, δεσμευόμαστε να μεγαλώσουμε το κράτος; Να μεγαλώσουμε κι άλλο τον δημόσιο τομέα δηλαδή. Τους ιδιωτικούς τους ρωτάει κανείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αν επιθυμούν να δουλεύουν και να φορολογούνται για τους μισθούς των δημοσίων; Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι με τα μέτρα έρχονται απέναντι δύο κοινωνικές ομάδες –δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιωτικοί- λες και εδώ που τα λέμε ποτέ δεν ήταν απέναντι… Και τώρα το κάνουν αυτοί. Πάμε να μεταφέρουμε ουτοπίες σε μια κατάσταση της απόλυτης πραγματικότητας.

Ομοίως και για τον μαγικό τρόπο -που όμως δεν περιγράφεται σχεδόν από κανέναν τους- με τον οποίο θα επαναφέρουν τους μισθούς και τις συντάξεις εκεί που ήταν πριν τις περικοπές. Η μία μου σκέψη είναι πως μοιάζει σαν να προκαλούν τα άλλα κόμματα να τάξουν πράγματα αδύνατα εν είδει πλειστηριασμού. Αντικείμενο η κυβέρνηση όπου όποιος κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά, αυτός και θα την πάρει… Δεν είναι έτσι και ούτε πρέπει να είναι. Η χώρα δεν είναι σε θέση να αντέξει το «πείραμα». Εδώ δεν έχουμε κάνει πραγματικές επαναστάσεις για όλα αυτά που δίνουν σε κάποιους το δικαίωμα να μας χαρακτηρίζουν «Κωλοέλληνες» και πάμε να επαναστατήσουμε για τι ακριβώς;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15499

Λάβρος κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.



Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τους χαρακτήρισε  «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι, «φάνηκε στις Βρυξέλλες να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας».

Για τον κ. Σαμαρά είπε πως «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του, της κ. Μέρκελ και των άλλων του Λαϊκού κόμματος, φάνηκε να αισθάνεται άνετα, απέναντι σε αυτούς που μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κ. Μπακογιάννη τους θεωρούσε αντιπάλους».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι, η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

 http://www.briefingnews.gr/politiki/item/25125

Goldman Sachs: "Τίποτα δεν σώζει την ευρωζώνη αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός"!




Είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, ως «απώλεια ψυχραιμίας»; Και όμως μόνο αυτό δικαιολογεί ότι τρεις φορές μετά τις εκλογές ο Σόϊμπλε και δύο η Α.Μέρκελ, προχώρησαν σε δηλώσεις που αποτελούν χονδροειδή επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και αποκορύφωμα βέβαια ήταν η αίτηση … για δημοψήφισμα από την Α.Μέρκελ.
Τώρα, όμως άρχισαν πλέον να … βρίζουν κι όλας: Όπως ο ανεκδιήγητος Β.Σόϊμπλε ο οποίος έφτασε στο σημείο χθες να χαρακτηρίσει όλους τους Έλληνες πολιτικούς εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εκτός δηλαδή από τα κόμματα που ελέγχει άμεσα, ως … δημαγωγούς!
Προβαίνοντας σε μία δήλωση που για άλλη μια φορά επιχειρούσε να «δώσει πόντους» στα δύο κόμματα που απολαμβάνουν της «γερμανικής εύνοιας», κατάφερε πάλι να τα υπονομεύσει. Γιατί, όποτε επιτίθεται εναντίον κάποιων κομμάτων είτε ο ίδιος είτε η Μέρκελ, φυσικά ενισχύονται μεταξύ των Ελλήνων ψοφηφόρων.
Τώρα, λοιπόν, δήλωσε ο Β.Σόϊμπλε ότι «Πιστεύω ότι θα κυριαρχήσει η λογική και ότι οι Έλληνες δεν θα παρασυρθούν από δημαγωγούς οι οποίοι θέλουν να τους κάνουν να πιστέψουν ότι υπάρχουν ανώδυνες λύσεις στα προβλήματά τους»εννοώντας ότι πρέπει οι Έλληνες να ψηφίσουν μόνο αυτούς που τους κατέστρεψαν και τους έφεραν σε αυτό το σημείο σήμερα. Η δήλωση περιλαμβάνεται σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Mannheimer Morgen.
Γιατί όμως χάνουν την ψυχραιμία τους και χρησιμοποιούν τα φερέφωνά τους, όπως ο Λ.Παπαδήμος ή χρησιμοποιούν ψευδο-πληροφοριοδότες, όπως στην περίπτωση του Reuters για να σπείρουν κλίμα «εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»;

Για ένα πολύ απλό λόγο: Να φοβίσουν τους Έλληνες πολίτες πρώτιστα και να τους υποτάξουν στην θέλησή τους κατευθύνοντάς τους σε κόμματα-τσιράκια του Μνημονίου και δεύτερον για να παίξουν τα γνωστά, βρώμικα, οικονομικά τους παιχνίδια.
Ότι και να λένε ξέρουν ότι όχι μόνο την Ελλάδα δεν μπορούν να την αποβάλλουν από το ευρώ, αλλά τρέμουν και στην ιδέα ότι πιθανόν μια ελληνική κυβέρνηση που δεν ελέγχεται από το Βερολίνο θα μπορούσε αν «στριμωχνόταν» να προχωρούσε σε υιοθέτηση νέας νομισματικής εθνικής μονάδας.
Όπως μετέδωσε πριν λίγο το Bloomberg, κάτι τέτοιο θα άνοιγε το «κουτί της Πανδώρας» για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα το οποίο μπορεί να διαλυθεί υπό το κλίμα πανικού, από τεράστιες εκροές κεφαλαίων από τα τραπεζικά ιδρύματα, οδηγώντας ενδεχομένως ακόμα και στη διάλυση της ευρωζώνης.
Ακριβώς αυτό που είχαμε γράψει στο άρθρο με τίτλο «Η έξοδός μας από το ευρώ η είσοδός τους στην κόλαση» η εκροή κεφαλαίων, η οποία θα ακολουθήσει μία ελληνική έξοδο από το ευρώ, από τράπεζες του ευρωπαϊκού νότου και της Ιρλανδίας αναδεικνύεται ως ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για τις τράπεζες της ευρωζώνης.
Ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει ενδεχομένως, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements) , στα τέλη του 2011 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν απαιτήσεις σε ομόλογα Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ιρλανδίας ύψους 1,19 τρισ. δολαρίων (περίπου 1 τρισ. ευρώ).
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι πιθανή, και ότι ακόμα και αν συμβεί δεν θα είναι καταστροφική για τις τράπεζες της συγκεκριμένης οικονομικής ζώνης, οι γνώμες διίστανται.
Τα κεφάλαια ύψους 1,1 τρισ. ευρώ που διαθέτουν οι οκτώ μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης ως «πυροσβεστήρα» ρευστότητας για το ενδεχόμενο εκροών καταθέσεων θα αποβούν ανεπαρκή σε περίπτωση συστημικής απώλειας της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, όπως υπολόγισε σε χθεσινή της αναφορά η Goldman Sachs Group Inc. Πρακτικά αυτό που λέει ο κολοσσός είναι ότι "τίποτα δεν σώζει την ευρωζώνη αν η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από το ευρώ".
Και αυτό είναι που τρομοκρατεί την κυβέρνηση της Μέρκελ... Όχι ότι δεν θα έχουμε να δώσουμε τα λεφτά από την δανειακή, αλλά ότι ανοίγοντας την πόρτα εξόδου η Ελλάδα, θα συμβεί το φαινόμενο της "αποσυμπίεσης καμπίνας" και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο στην ευρωζώνη.
Την περασμένη εβδομάδα, αναλυτές της Societe Generale SA εκτίμησαν ότι οι δανειακές και νομισματικές απώλειες σε περίπτωση διάλυσης της ζώνης του ευρώ μπορεί να φθάσουν το 1,1 τρισ. δολάρια για τα τραπεζικά συστήματα της Γερμανίας, Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ, Σουηδίας, Ελβετίας, Δανίας, Αυστρίας και Βελγίου.
Οι οικονομικοί αναλυτές της UBS, Γουόκερ (Wacker) και ντε Σπίντλερ (de Spindler) εξάλλου εκτιμούν ότι υπάρχει «σημαντική πιθανότητα» μία ελληνική έξοδος «να πυροδοτήσει αλυσιδωτή αντίδραση, τραπεζικές εκροές και αύξηση των επιτοκίων του κρατικού χρέους των ασθενέσθερων χωρών που θα οδηγήσουν τελικά στη διάλυση της ευρωζώνης».
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ........




tsoukatos1


Φύλλο και φτερό κάνει το ΣΔΟΕ τις φορολογικές δηλώσεις τις τραπεζικές καταθέσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα 500 πρώην βουλευτών, υπουργών, δημάρχων και νομαρχών.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό ορισμένων προσώπων και σταδιακά εξελίχθηκαν σε γενικευμένη έρευνα από ειδική ομάδα του Σώματος.
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ αυτό που ελέγχεται σε πρώτη φάση είναι αν τα δηλωθέντα εισοδήματα μπορούν να καλύψουν την κινητή και ακίνητη περιουσία.
Σε περίπτωση που δεν καλύπτονται τα περιουσιακά στοιχεία το ΣΔΟΕ προχωρά σε άνοιγμα λογαριασμών.
Επιπλέον ελέγχονται συμβόλαια αγοραπωλησιών ακινήτων αλλά και οι δραστηριότητες δραστηριότητες εταιριών όπου μετέχουν οι ελεγχόμενοι ή συγγενικά τους πρόσωπα.



http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1734:2012-05-24-06-47-59&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!




soible


ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ "ΒΕΡΜΑΧΤ"
Δεν με αφήνει αδιάφορο ως Γερμανό αν η Ελλάδα είναι στο ευρώ ή επιστρέψει στη δραχμή και ακόμα λιγότερο ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μάνχαϊμερ Μόργκεν (Mannheimer Morgen) ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.
Κάνουμε τα πάντα – λεει - για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Σημαντική προϋπόθεση γι αυτό είναι μετά τις εκλογές του Ιουνίου να υπάρξει μια αποτελεσματική κυβέρνηση που να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
Πιστεύω – συνεχίζει ο κ. Σόιμπλε - ότι οι έλληνες πολίτες δεν θα επηρεαστούν από τους αριστερούς δημαγωγούς που υπόσχονται ότι υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση
Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυγιάνει τα οικονομικά της να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Μόνο αν γίνουν μεταρρυθμίσεις – συνέχισε – μπορεί να συνεχίσει να ρέει χρήμα από τα κονδύλια βοήθειας της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να υπάρξει και πάλι οικονομική προοπτική. Δεν βλέπω κανένα εναλλακτικό περιθώριο αποφάσεων.
Συμπληρώνει πάντως ότι η ευρωζώνη δε συμπεριφέρεται σκληρόκαρδα. Έχει βοηθήσει την Ελλάδα και έχουν περικοπή περισσότερα από τα μισά χρέη τους . Ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση, διερωτάται ο κ. Σόιμπλε. Και απαντά ότι εναλλακτική θα ήταν η ριζική υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα οδηγήσει στην εξαθλίωση των ανθρώπων.

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1736:2012-05-24-07-06-54&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2


Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Απίστευτος τηλεοπτικός καβγάς μεταξύ Γεννηματά - Σκουρλέτη. Βίντεο.



Απίστευτος τηλεοπτικός καβγάς μεταξύ Γεννηματά - Σκουρλέτη. Βίντεο : Σε απίστευτο τηλεοπτικό καβγά εξελίχθηκε η συμετοχή της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και του  εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία

Σε απίστευτο τηλεοπτικό καβγά εξελίχθηκε η συμετοχή της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και του  εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Όλα ξεκίνησαν  όταν ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε να απαντήσει  η κ. Γεννηματά στην ερώτηση για το εάν θα συμμετάσχει σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. « Πέστε μου: εσείς θέλετε να αλλάξει, θα πάει έξω ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς να δώσουν μία μάχη μαζί με τον Ολάντ και μαζί με τους Ισπανούς ενδεχομένως; Το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας πως το κρίνετε εσείς» ;

Δυσφορώντας για τις διακοπές η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε  πρέπει να γίνεται «ένας μονόλογος του ΣΥΡΙΖΑ στο στυλ καταγγέλλω τα πάντα». 

Στη συνέχεια υπήρξε ο παρακάτω διάλογος:

Σκουρλέτης: Είναι καταγγελία το πολιτικό ερώτημα ;
Γεννηματά: Σε λίγο θα μας πείτε και εγέρθητ
Σκουρλέτης:  Ντροπή σας , αν και έχετε ένα μεγάλο όνομα ιστορικό…

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε επίσης να ζητήσει  η εκπρόσωπος  του ΠΑΣΟΚ του συγγνώμη.  «Δεν θα την αφήσω να μιλήσει αν δεν ζητήσει συγγνώμη»  ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Γεννηματά περιορίσθηκε πάντως να διευκρινίσει ότι δεν εννοούσε πως είναι «χρυσαυγίτης» με το «εγέρθητι», αλλά χωρίς να ανακαλέσει τα όσα είπε. 

Στη συζήτηση παρενέβη κάποια στιγμή ο  Κ.  Γκιουλέκας από τη ΝΔ, παρατηρώντας: «αυτό πρώτη φορά το βλέπω».

Κόντρα και για τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς

Νέα ένταση υπήρξε κατά  τη διάρκεια της εκπομπής και αργότερα , όταν ο  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα προβλήματα με τα φάρμακα.   «Σας ακούνε άνθρωποι που αντιμετωπίζουν  τεράστια προβλήματα  υγείας, με καρκίνο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, για να απαντήσει η κ. Γεννηματά: «μη μου μιλάτε εμένα για θέματα υγείας, επιτέλους λίγη σεμνότητα».




Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/politics/197053.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ΤΑΠΑ" ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟΠΟΛΝΤΟ.....




venizelos-tsipras




Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ 13% ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ "ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ" ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!


Βρέθηκε και ένας ηγέτης να βουλώσει επιτέλους το στόμα του πολιτικού παχύδερμου.  Με αφορμή την συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την φράση του Βενιζέλου ότι συνομίλησε με τον Ολάντ, εξ ονόματος του ελληνικού λαού.
«Απ' ό,τι έμαθα με περισσή αλαζονεία λέει ότι, παρά το 13% που έχει, μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και κάλεσε τον κ. Βενιζέλο, ως διαπραγματευτή του δευτέρου μνημονίου, να κατονομάσει «ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25 έως 50%».
«Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, αντεργατικούς αυτούς νόμους;», δήλωσε.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να παύσει όλους τους νόμους του μνημονίου που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν σε μειώσεις μισθών.
Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ανοίγει ένας δρόμος, ανοίγουν δυνατότητες». «Θα έχουμε απέναντί μας αντιπάλους που θα μας χτυπούν με λύσσα, ανοίγει ένας δρόμος, όμως, όχι επειδή εμείς είμαστε οι σωτήρες, αλλά επειδή ο ελληνικός λαός παίρνει τις τύχες στα χέρια του».

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1715:-qq-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Σε ρόλο Εφιάλτη ο Λ.Παπαδήμος - Ο βρώμικος ρόλος του "Έλληνα" πρώην πρωθυπουργού ....


Τι παραπάνω να μας κάνουν οι εχθροί της χώρας όταν κάποιος έστω διορισμένος, έστω τραπεζίτης, Έλληνας (;) πρωθυπουργός προχωρά σε υπονομευτικές δηλώσεις κατά της πατρίδας του, όπως έκανε σήμερα ο Λ.Παπαδήμος, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ότι … η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν το πρόγραμμα των πατρώνων της κυβέρνησης Παπαδήμου, της Γερμανίας προεξαρχούσης.
  «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την έξοδο της Ελλάδας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Λ. Παπαδήμος λειτουργώντας ως σύγχρονος Εφιάλτης .
 «Ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά στο κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος", συμπληρώνει ο «πεμπτοφαλαγγίτης» της τρόϊκας.
Και συνεχίζει στην συνέντευξή του λέγοντας ότι  «Συμμερίζομαι την άποψη ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας (σ.σ. η χώρα έχει πτωχεύσει από τις 12 Μαρτίου και τυπικά, επί κυβέρνηση Παπαδήμου) με έξοδο από το ευρώ, οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη – το χρηματοοικονομικό σύστημα και την πραγματική οικονομία – θα είναι πολύ μεγάλες και τα επακόλουθα κόστη σημαντικά και εκτεταμένα, ενώ θα επηρεαστούν και οι οικονομίες εκτός της Ευρωζώνη», προσθέτει παρακάτω.
Και συνέχισε με την γνωστή τρομολαγενία ότι «Ο χρόνος τελειώνει και χωρίς πρόσθετη βοήθεια η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις και του μισθού του δημόσιου τομέα», σύμφωνα με το πρακτορείο.
Μάλιστα κάνει και προβλέψεις για την «μετά ευρώ εποχή» σύμφωνα με την οποία «Σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η ραγδαία υποτίμηση στο νέο εθνικό νόμισμα θα ακυρώσει τα πιθανά ανταγωνιστικά οφέλη στο εξωτερικό εμπόριο.
Με βάση αυτό το σενάριο, ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί, τα πραγματικά εισοδήματα θα συρρικνωθούν, το τραπεζικό σύστημα θα γνωρίσει ακραίες πιέσεις και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο.
Μετά την δημοσίευση της συνέντευξης του Λ.Παπαδήμου έγινε χαμός σε όλα τα ξένα χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφει στην Αθήνα, στην Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και στη Ν.Υόρκη όπου βυθίστηκαν οι μετοχές περί τα τέλη της σημερινής συνεδρίασης μετά την είδηση ότι ο Λ. Παπαδήμος θεωρεί πραγματικό τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Αλλά το χειρότερο ήρθε λίγο αργότερα όταν το Reuters μετέδωσε κατόπιν των δηλώσεων Παπαδήμου ότι το Eurogroup Working Group επεξεργάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.
«To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης με γνώση του τί συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
Και όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φ.Ολάντ δήλωσε ξεκάθαρα με αφορμή τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι «Δεν έχω λάβει γνώση κανενός σχεδίου περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη» και ότι «Η Γαλλία δεν χρειάζεται να καταστρώσει κανένα σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν έχω καμία πληροφορία και εξάλλου δεν το εξετάζω γιατί αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι προετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο. Αρνούμαι» τόνισε.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό είχε προτείνει τη χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή μίας «καταστροφικής» εξόδου από την Ευρωζώνη, γεγονός που θα είχε αρνητικές συνέπειες για τη νομισματική ένωση.«Λοιπόν, υπάρχει η δυνατότητα, επί παραδείγματι, να χρησιμοποιηθούν οι διαρθρωτικοί πόροι κατά στοχευμένο τρόπο για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, διότι πρέπει να δώσουμε στους Ελληνες κάποιου είδους προοπτική» είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.
‘Αρα; Άρα ο Λ.Παπαδήμος για άλλη μια φορά προσέφερε τις υπηρεσίες του στους εργοδότες του Γερμανούς και εργάστηκε σε βάρος της ίδιας του της χώρας. Αυτό τον άνθρωπο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ τον έκαναν πρωθυπουργό για έξι ολόκληρους μήνες και χειρίστηκε το μέλλον της χώρας…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στην απομόνωση λόγω της πολιτικής της η Μέρκελ,,,,,,

Στην ευρω-απομόμωση στέλνουν την Άνγκελα Μέρκελ, όπως γράφει το περιοδικό Spiegel, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας ενώ στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει την προειδοποίηση αναλυτών πως η σκληρότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να την κάνει αντιπαθή στους ψηφοφόρους.

Το περιοδικό σημειώνει τη σκληρή κριτική που δέχεται η Μέρκελ και εντός της Γερμανίας και επισημαίνει πως όταν βρισκόταν στο εξωτερικό έλαμπε σαν  «Μις Κόσμος» ή «Μις Ευρώπη».

«Σήμερα όμως βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να απομονωθεί ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη όπου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναζητά συμμάχους για να πάψει να αντιμετωπίζεται η κρίση με λιτότητα και να εκδοθούν ευρωομόλογα και οι προσπάθειές του δεν απέβησαν άκαρπες», αναφέρει το Spiegel.

«Όλα αυτά θα ήταν πιο εύκολο να τα δεχθεί η Μέρκελ, εάν τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα για εκείνη στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και αν μπορούσε να βασιστεί στην σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού της. Ομως το εσωτερικό μέτωπο είναι κάθε άλλο παρά ήρεμο», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η απόφαση της καγκελάριου να απολύσει τον υπουργό Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν προκάλεσε τριγμούς εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Το Spiegel εκτιμά πως η υπόθεση Ρέτγκεν, ο οποίος ήταν προστατευόμενος της καγκελάριου, μπορεί να αποδειχθεί «κατάρα» για τη Μέρκελ καθώς. σύμφωνα με τους υπεύθυνους στρατηγικής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η εκστρατεία για τις εκλογές του 2013 θα επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στο πρόσωπο της καγκελάριου.

«Σήμερα όμως αυτή φαντάζει σκληρή και ψυχρή», καταλήγει το δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

H δραχμή, οι μύθοι της και οι λύσεις. Του Δημήτρη Μάρδα


26780en_USI_a2Μύθος 1ος. Θα βελτιωθεί ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων με την επιστροφή στη δραχμή. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ένθερμοι οπαδοί μιας τέτοιας επιλογής. Θα τρέξουμε τριάντα χρόνια πίσω σκιαγραφώντας τη σχέση εξαγωγών και απαξίωσης (υποτιμήσεις – διολισθήσεις) της δραχμής για να αποδείξουμε το μυθικό χαρακτήρα αυτής της θέσης.
 
Η ισοτιμία δραχμής δολαρίου το 1980 ήταν 1$ προς 42,64 δραχμές, το 1987, 1$ προς 135,18 δραχμές και το 2000 ανερχόταν σε 1$ προς 308,93 δραχμές.
Η δραχμή λοιπόν κατά τη δεκαετία 1980-2000 απαξιώθηκε θεαματικά έναντι του δολαρίου ενώ οι εξαγωγές μας με τα βίας διπλασιάσθηκαν από 5,1 δις $ σε 10,8 δις $. Από την άλλη το εμπορικό μας έλλειμμα άγγιξε τα 18,6 δις το 2000 από τα 5,4 δις & το 1980.
Η κατακόρυφη απαξίωση του ελληνικού νομίσματος δεν κατόρθωσε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάτι που διαφαίνεται και από τα ανωτέρω στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο του 1980-1990, οι δύο υποτιμήσεις της δραχμής και οι διαρκείς διολισθήσεις συνοδεύονταν και από μέτρα προστασίας της ελληνικής οικονομίας, κάτι που εξέλειπαν πλήρως από τον Ιανουάριο του 1993.
Πρώτο συμπέρασμα: Ο ταχύς ρυθμός απαξίωσης της δραχμής έως το 2000, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας υπέρ της εγχώριας παραγωγής (έως το 1993) δεν ανέκαμψαν τις ελληνικές εξαγωγές με ρυθμούς ταχύτερους σε σχέση με τους αντίστοιχους των εισαγωγών.
Οπότε, σύμφωνα με το πρόσφατο παρελθόν της χώρας μας, από πού πηγάζει η θέση ότι η επιστροφή στη δραχμή θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας;
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές μας από το 2001 έως το 2008, υπό καθεστώς 'σκληρού' ευρώ υπερδιπλασιάστηκαν (από 10,4 δις $ το 2001 σε 25,5 δις $ το 2008).
Βέβαια μετά το 2002 παρατηρείται μια ραγδαία επιδείνωση του εμπορικού ελλείμματος της Ελλάδας, όχι όμως λόγω μείωσης των εξαγωγών (που εξακολούθησαν να αυξάνονται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν) αλλά λόγω έξαρσης των εισαγωγών. Η αιτία όμως αυτής της εξέλιξης δεν εντοπίζεται μόνο στο ευρώ. Άλλοι παράγοντες (όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, τιμές πετρελαίου, εισροές κεφαλαίων, έξαρση των δημοσίων δαπανών, αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου κ.λπ) φέρουν το μεγαλύτερο ίσως μέρος ευθύνης της συγκεκριμένης εξέλιξης.
Μύθος 2ος Δεν πληρώνουμε το χρέος μας ή θα το πληρώσουμε μόνο σε δραχμές.
Το Άρθρο 27 της Σύμβασης της Βιέννης (που την επικυρώσαμε) αναφορικά με το «Δίκαιο των Συνθηκών», τονίζει ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Αυτό σημαίνει ότι η χώρας μας δε μπορεί να κάνει χρήση του εσωτερικού της δικαίου για να αρνηθεί να ξεπληρώσει κράτη στο νόμισμα που συμφωνήθηκε. Συμπέρασμα: Ό,τι οφείλουμε στις κυβερνήσεις που μας δάνεισαν κράτη σε ευρώ θα το επιστρέψουμε σε ευρώ.
Ως προς τους υπόλοιπους ιδιώτες πιστωτές μας, το Σύνταγμα μας όπως και κάθε Σύνταγμα πολιτισμένου κράτους, προστατεύει εύλογα τους πιστωτές του. Αυτό φαίνεται κατακάθαρα στο Άρθρο 94. Άρνηση ή αδυναμία πληρωμών οδηγεί, κατά το Σύνταγμα μας, στην εκποίηση της εμπορεύσιμης περιουσίας του Δημοσίου (Αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ), ό,τι δηλαδή προβλέπει το Μνημόνιο!.
Βέβαια, κατά το Σύνταγμα μας πάλι, τους ιδιώτες μπορούμε να τους πληρώσουμε σε εθνικό νόμισμα, οπότε σε δραχμές. Αν ακολουθήσουμε αυτήν την πεπατημένη, τότε όλοι οι ξένοι εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων θα ξεπληρώσουν τους δικούς μας εξαγωγείς σε δραχμές. Δεν είμαστε οι μόνοι ξύπνιοι στον πλανήτη!. Να υπενθυμίσουμε ότι εξαγωγές μας είναι πολύ λιγότερες απ' ότι οι εισαγωγές. Όποτε ας αναλογιστούν οι ένθερμοι οπαδοί τέτοιων εύκολων λύσεων τι θα σημαίνουν όλα τα ανωτέρω για τη χώρα!
Οι λύσεις για να ξεπεράσουμε τον ύφαλο, όπου φράκαρε το πλοίο της ελληνικής οικονομίας είναι τρεις: α) Μια επαναδιαπραγμάτευση όρων της νέας Σύμβασης στο πλαίσιο μιας συνεννόησης με τους εταίρους μας, κάτι εφικτό, β) ενίσχυση όλων των προσπαθειών για αλλαγή πολιτικής της ΕΕ υπέρ αύξησης της ρευστότητας (π.χ. μέσω ευρωομολόγου) και γ) ένα νέο αναπτυξιακό ευρωπαϊκό σχέδιο. Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για το «αναπτυξιακό πακέτο» θα είναι απούσα και αυτήν την φορά.
Την πρώτη φορά που απουσίαζε πλήρως ή χώρα, αν και είχε κυβέρνηση (Μητσοτάκη) ήταν το 1992, όπου διαμορφώθηκε η έκθεση (Λευκή Βίβλος) με θέμα «Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα και Απασχόληση».
Ο Δημήτρης Μάρδας είναι Αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19097:h-draxmi-oi-mythoi-tis-kai-oi-lyseis-toy-dimitri-marda&catid=76:arthografeia&Itemid=122

Τεράστιες αντιδράσεις σε βάση ΝΔ και ΔΗΣΥ για τον "γάμο"

 Oι εξωθεσμικές (πιθανότητατα και εκτός Ελλάδος) δυνάμεις που έφεραν κοντά τον Α.Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και την απομάκρυνση των τριών από το ΛΑΟΣ, δεν υπολόγισαν καλά τις αντιδράσεις της βάσης της ΝΔ, αλλά και των άλλων δύο κομμάτων: Από το πρωί μέχρι το βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο στην Συγγρού δέχεται τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους νεοδημοκράτες που βρίζουν, βρίζουν, βρίζουν, τι άλλο; Την ηγεσία του κόμματος.

Η σύνθεση δεν γίνεται αποδεκτή από το σύνολο των ψηφοφόρων και της κομματικής τους βάσης, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο μέχρι στιγμής να πειστούν για την ορθότητα της επιλογής, αφού μέχρι πριν δυο εβδομάδες ήταν αντίπαλοι και επί δυο χρόνια ο πόλεμος ήταν ανελέητος με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Παράλληλα, κυριαρχούν αρκετές γκρίνιες και μουρμούρες από σκληρούς προεδρικούς που στήριξαν με πάθος τα τελευταία δυόμιση χρόνια τον κ. Σαμαρά, αλλά βλέπουν να θολώνεται αρκετά το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. και πλέον μετά την κωλοτούμπα με το Μνημόνιο η ΝΔ υιοθετεί και την ιέρεια του Μνημονίου την Ντόρα...

Ολη αυτή η συζήτηση δεν ανησυχεί τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., που κινούνται πέριξ της αυλής του προέδρου, υπογραμμίζοντας πως νομίζουν ότι όταν "κατακαθίσει η σκόνη" θα κατανοηθεί η "υπέρβαση" που έγινε και από τις δυο πλευρές, αφού προέχει, όπως τονίζουν, η σωτηρία της χώρας από ένα ευρωπαϊκό μέτωπο, που δεν μπορούσε να τορπιλιστεί από προσωπικές διαφορές.Είναι η γνωστή ομάδα της ΝΔ που έφερε το κόμμα στο 18%.

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα και στις εκλογικές περιφέρειες, όπου θα…θυσιαστούν πολιτικά και τα στελέχη της Ν.Δ. που κέρδισαν έδρες και θα αναγκαστούν, καθ' υπόδειξη της ηγεσίας, να παραχωρήσουν τη θέση τους στους επαναπατρισθέντες, πρώην βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σε αρκετές περιφέρειες, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Βήμα στη διάθεσή του συνομιλώντας με πολλούς βουλευτές της Ν.Δ., η νεοδημοκρατική βάση δεν υποδέχεται θετικά τους υποψηφίους οι οποίοι μετά την αποχώρησή τους από τη ΝΔ έκαναν πόλεμο στο κόμμα τους και στο αρχηγό και ήδη οι "πουλημένοι" από τον Α.Σαμαρά βουλευτές, ήρθαν σε επαφή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως ακριβώς είχε προβλέψει το defencenet.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου μετά τον Εμμ. Κεφαλογιάννη και θα χάσει το «τραίνο» ο δεύτερος των εκλογών, ο Γ. Δεικτάκης, o οποίος είχε κερδίσει την έδρα με το σπαθί του. Βέβαια, για να εκλεγεί και ο Αυγενάκης, πρέπει να βγει πρώτη η ΝΔ
Στα Χανιά, πρώτος στη λίστα θα βρεθεί ο Χρ. Μαρκογιαννάκης (ΔΗ.ΣΥ.) και μετά (!) οι εκλεγμένοι της 6ης Μαΐου ο κ. Μ. Βολουδάκης και ο κ. Κυρ. Βιρβιδάκης, με αποτέλεσμα να τεθεί ουσιαστικά εκτός ο τρίτος των εκλογών κ. Κ. Γύπαρης.
Στην Ηλεία την αδικία θα την η δεύτερη των εκλογών με 6.500 περίπου σταυρούς, Διονυσία Αυγερινοπούλου, στο πρόσωπο της οποίας η ηγεσία του κόμματος τιμωρεί μια εξαιρετική υποψηφιότητα. Στη θέση της θα τοποθετηθεί, μετά τον πρώτο κ. Κ. Τζαβάρα, ο κ. Γ. Κοντογιάννης (!) που έβριζε και κορόϊδευε τους νεοδημοκράτες και ο οποίος είχε πολιτευθεί με τη Δημοκρατική Συμμαχία στη Β΄ Αθηνών.
Μεγάλη συζήτηση γίνεται και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., του οποίου θα ηγηθεί η κυρία Μπακογιάννη για συμβολικούς λόγους.

Ως εκ τούτου στη δεύτερη θέση θα μετακινηθεί ο δικαστής κ. Χαρ. Αθανασίου («ότι πει ο πρόεδρος» είπε όταν τον ρώτησαν σχετικά) και ερωτηματικό είναι εάν θα έχουν την ίδια σειρά, όπως και στις εκλογές της 6ης Μαίου, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης (ήταν δεύτερος) και ο κ. Ι. Μιχελάκης (τρίτος). Η Ν.Δ. με τα πρόσφατα αποτελέσματα εξασφάλισε τρεις θέσεις στο Επικρατείας, αλλά για να καταφέρει να κερδίσει τέσσερις θα πρέπει το ποσοστό της να είναι πανελλαδικά τουλάχιστον στο 28% ποσοστό πρακτικά αδύνατο να το επιτύχει..
 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στη ΔΗΣΥ (ή εν πάση περιπτώσει ότι έχει μείνει από την ΔΗΣΥ), αφού η Ν.Μπακογιάννη δεν έχει καταφέρει να πείσει για την ορθότητα της επιλογής της να συμμαχήσει με τον Α.Σαμαρά.

Πολλά στελέχη του κόμματος δυσανασχετούν, ενώ ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού κ. Ανδρ. Ανδριανόπουλου, ο οποίος είχε στηρίξει την κυρία Μπακογιάννη, αλλά τώρα μετά τα όσα συνέβησαν με τη συμμαχία με τον κ. Σαμαρά, θεωρεί πως οι εξελίξεις στον κεντροδεξιό χώρο απογοητεύουν όσους ανθρώπους πραγματικά ανησυχούν για το μέλλον της χώρας και κινούνται στη βάση αρχών και ιδεών.

«Αντί για την αναμενόμενη και επιθυμητή σύσταση ενός καινούργιου φορέα - ομπρέλα που θα αναλάμβανε την ευθύνη ανανέωσης του χώρου και της ανοιχτής αντιπαράθεσης με παλιούς και νέους κήρυκες του κρατισμού διαπιστώνουμε την…νεκρανάσταση παλιών πολιτικών τακτικών και την επανασυγκόληση τελειωμένων στα μάτια της κοινωνίας πολιτικών φορέων» υπογραμμίζει ο κ. Ανδριανόπουλος σε γραπτή του δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο κ. Ανδριανόπουλος που πληροφορήθηκε μέσω από blogs ότι δήθεν επιστρέφει στη Ν.Δ., αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υποστηρίζει στη δήλωσή του, ότι οι τελευταίες ελπίδες αντιμετώπισης με επιτυχία του φαινομένου μιας λαϊκίστικης και εξωπραγματικής αριστεράς ενταφιάζονται και συνεχίζει: «Δεν μένει παρά να περιμένουμε την επόμενη ημέρα. Ελπίζοντας ο χώρος να ανανήψει με νέα πρόσωπα και καινούργιες δυναμικές πολιτικές».

Παράλληλα, αποχώρησαν και άλλα φιλελεύθερα στελέχη που συνεργάστηκαν το τελευταίο διάστημα με τη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως οι κκ. Γ. Αναστασόπουλος, Αντ. Βλυσίδης, Πολ. Γκουρλάκης, Ν. Λιολιόπουλος, Κ. Παπαχαράλαμπος, Χ. Πεϊτσίνης, Φ. Περλικός, Γ. Σαρηγιαννίδης και Δ. Σκάλκος με το επιχείρημα ότι δεν τους επιτρέπεται να ακολουθήσουν την ηγεσία του κόμματος στο αδιέξοδο εγχείρημα της προσχώρησης στη ΝΔ.
«Στη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, το μεταρρυθμιστικό κέντρο φαίνεται να συνθλίβεται ανάμεσα στην Αριστερά της δραχμής και τη Δεξιά της πεντάρας. 
Ανάμεσα σε μια ανεύθυνη Αριστερά που οχυρωμένη πίσω από έναν αριστερόστροφο εθνο-λαϊκισμό επιχειρεί να... συσπειρώσει τα απομεινάρια του χρεοκοπημένου κρατισμού» αναφέρουν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους και συνεχίζουν: «Και ανάμεσα σε μια γερασμένη και εξίσου ανεύθυνη Δεξιά που επιχειρεί την αναπαλαίωση της ανασύροντας επιχειρήματα από το ιδεολογικό οπλοστάσιο μιας ανιστόρητης αντι-κομμουνιστικής ρητορικής.

Όμως ούτε ο Τσίπρας είναι ο Τσε Γκεβάρα, ούτε...ο Σαμαράς είναι ο ντε Γκωλ. Και για να χρεοκοπήσει η χώρα δεν είναι αναγκαίος ο «τροπικός» λαϊκισμός του Τσίπρα. Μας αρκεί και η «βαλκανική χριστιανοδημοκρατία» του Σαμαρά».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ενιαίο πολιτικό κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων.



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ενιαίο πολιτικό κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων : Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ενιαίο πολιτικό κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων, σύμφωνα με τη ιδρυτική δήλωση που υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.Το νέο κόμμα,

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ενιαίο πολιτικό κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων, σύμφωνα με τη ιδρυτική δήλωση που υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Το νέο κόμμα, σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση θα φέρει το όνομα "ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους: Αλέξιο Τσίπρα (πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής) και τους Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλαο Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφια Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυριδωνα Κότσια και Δημητριο Βίτσα.
Το γεγονός θα επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει το μπόνους των 50 εδρών εάν συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ειρήνη Ν.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/196775.html

"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ…."




loverdos-koutroumanis

"Πήγα χθες στο ΙΚΑ για μία δερματική πάθηση που έχω . Η γιατρός διέγνωσε μυκητίαση και μου σύστησε μια αλοιφή VERDAL 20g ,η οποία εγκρίνεται από το σύστημα συνταγογραφησης του υπουργείου .Πηγαίνοντας όμως στο φαρμακείο ,ο φαρμακοποιός μου είπε ότι η συγκεκριμένη αλοιφή δεν εισάγεται πια στην συσκευασία των 20 γραμμάριων αλλά μονό σε συσκευασία 50 γραμμάριων.
Δυστυχώς όμως το σύστημα συνταγογραφησης δεν εγκρίνει την συσκευασία των 50γρ η οποία σημειωτέον έχει κόστος 16,10 ευρώ
Ξαναπήγα στο ΙΚΑ οπού η γιατρός μου είπε ότι δυστυχώς για την συγκεκριμένη πάθηση υπάρχει μονό η παραπάνω αλοιφή και άλλη μια (μου διαφεύγει το όνομα της) ,που δυστυχώς δεν εγκρίνονται.
Η απορία μου είναι ότι δεν θα έπρεπε το κράτος πριν αποφασίσει ποια φάρμακα ή όχι θα εγκρίνει να συμβουλεύεται και τις εταιρείες αν το εισάγουν πια. Γιατί τώρα σε φέρνει στο δίλλημα ή δίνεις τα 16 ευρώ ή αλλιώς γέμισε μύκητες και στο υπόλοιπο σώμα.
Δυστυχώς φοβάμαι ότι θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων
Τα στοιχεία μου είναι διαθέσιμα για όποιον αμφισβητεί ή έχει αντίρρηση στα παραπάνω
Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στους νεκροθάφτες της υγείας και σε όσους εξακολουθούν να τους στηρίζουν και να τους ψηφίζουν
Ευχαριστώ πολύ".

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1686:2012-05-22-14-22-17&catid=10:2012-02-23-22-33-22&Itemid=81






Μέρος Α'




Μέρος Β'




Μέρος Γ'




Μέρος Δ'


Έγγραφα-σοκ: «‘Ολοι ήξεραν ότι το ευρώ ήταν χαμένο εξ αρχής»



Νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Helmut Kohl γνώριζε ότι το ευρώ θα αποτύχει και επόμενως προέβη σε ψεύτικη κατάθεση προς το Συνταγματικό Δικαστήριο! Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Kohl είχε λάβει πλήρεις και τεκμηριωμένες εκθέσεις που ανέφεραν ότι το ευρώ ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία, σύμφωνα με στοιχεία μυστικών αρχείων που παρουσίασε το Spiegel.
Τα έγγραφα της κυβέρνησης Kohl, τα οποία είχαν ως και σήμερα τον χαρακτήρα της απόλυτης εμπιστευτικότητας δείχνουν ότι οι ιδρυτές του πειράματος του ευρώ είχαν γνώση για τον ελλειμματικό του χαρακτήρα…
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν δημιούργησαν την ευρωζώνη. Η κρίση των ημερών μας δεν αποτελεί απλά ένα λάθος. Γνώριζαν πολύ καλά ότι, όπως αναφέρει η Spiegel “ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα εάν δεν στηρίζεται και υποστηρίζεται από μία πολιτική ένωση”. Αυτό που έκαναν ήταν ότι προχώρησαν γρήγορα την διαδικασία επειδή πίστευαν ότι ένα κοινό νόμισμα θα εξανάγκαζε τον δύσπιστο λαό της Ευρώπης να συμφωνήσει στον σχηματισμό μίας πολιτικής ένωσης, αλλά χωρίς να το καταφέρουν.
Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, επετράπη η είσοδος στη ζώνη του ευρώ, γράφει το περιοδικό, έπειτα από έγκριση πλαστών δημόσιων λογιστικών στοιχείων τα οποία υπεδείκνυαν ότι πληρούσε τα κριτήρια εισόδου. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Kohl δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια, όπως γράφει η Spiegel: “Στην πραγματικότητα, τα έγγραφα δείχνουν ότι όλοι ήταν καλά πληροφορημένοι για την δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της Ιταλίας.”
Ο Kohl όχι μόνο αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ιταλίας αλλά επιπλέον τα νέα ντοκουμέντα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Kohl παραπλάνησε τόσο τον λαό της Γερμανίας όσο και το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του.
Η επίσημη κατάθεση της κυβέρνησης Kohl προς το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν ότι η παραβίαση των οικονομικών όρων εισόδου στην ευρωζώνη από την μεριά της Ιταλίας ήταν ούτε αναγνωρίσιμη ούτε αναμενόμενη…
Εν τω μεταξύ, οι επίσημοι οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποιούσαν ότι το υψηλό επίπεδο χρέους της Ιταλίας αποτελούσε ένα τεράστιο ρίσκο για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος του ενιαίου νομίσματος…
Η κυβέρνηση Kohl είπε ψέμματα στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας ώστε να καταστήσει βέβαιη την προώθηση της υπόθεσης του ενιαίου νομίσματος. Ο πρώην Καγκελάριος γνώριζε πολύ καλά ότι ο Ρομάνο Πρόντι, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, «πείραζε» τα λογιστικά βιβλία για να δείξει ότι η χώρα του είναι έτοιμη για να μπεί στη ζώνη του ευρώ.
Το Τμήμα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της JP Morgan (JP Morgan Asset Management) υπολόγισε την περασμένη εβδομάδα ότι η ευρωζώνη αποτελούσε μία από τις χειρότερες δυνατές κοινές νομισματικές ζώνες.
Οι οικονομίες των χωρών είναι πολύ διαφορετικές και με πολύ διαφορετικές οικονομικές προοπτικές και δυνατότητες….
Όπως είχε προειδοποιήσει το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγγραφέας του βιβλίου Η Σάπια Καρδιά της Ευρώπης (The Rotten Heart of Europe) Bernard Connolly το 2007:
“Και ενώ ο στόχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α είναι η αποφυγή μίας οικονομικής κρίσης, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να προκαλέσει μία έντονη κρίση. Ο στόχος της οικονομικής κρίσης, όπως είχε πεί το 2002 ο πρόεδρος της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι είναι η Ε.Ε. να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ισχύ Οι κύριοι ηγέτες της Ευρώπης ήξεραν ότι το ευρώ δεν αποτελούσε μία ιδανική νομισματική ζώνη.
Γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κοινό νόμισμα θα ήταν η συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας στις Βρυξέλλες, αλλά δεν μπορούσαν να πείσουν τους ψηφοφόρους…»
Πλέον, σύμφωνα με την Spiegel, όλες οι πιθανές λύσεις εξόδου από την κρίση περιλαμβάνουν την εκχώρηση ολοένα και μεγαλύτερης εθνικής κυριαρχίας των κρατών της ευρωζώνης και την συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας και ισχύος στην διεφθερμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών που ελέγχεται από τις γερμανικές και γαλλικές πολευθενικές εταιρείες. Αυτό ήθελαν πραγματικά οι ιδρυτές της ευρωζώνης….
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://on-news.gr/2012/05/22/engrafa-sok-oli-ixeran-oti-to-evro-itan-chameno-ex-archis/

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΚΗΣ: «ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!» ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ…




akis-filaki
Το πρόβλημα υγείας της συζύγου του, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία, τον εξαγρίωσε ακόμη πιο πολύ και , σύμφωνα με πληροφορίες του Makeleio.gr, έχει πάρει σοβαρές αποφάσεις, που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.
«θα τους πάρω μαζί μου!», φέρεται να είπε στην τελευταία επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο του.
Το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου που κατασχέθηκε ανάμεσα σε άλλα στοιχεία από το γραφείο και το σπίτι του, έχει γίνει εφιάλτης για δεκάδες πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, που είχαν συναλλαγές με τον πρώην υπουργό.
Ο πρώην υπουργός αναφέρεται συνεχώς σε κάποιο πρώην συνεργάτη του... «Γιάννη», που του ζητά να επιστρέψει ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ κάνει λόγο για 10 εκατομμύρια ευρώ που είχε συμφωνήσει να κατατεθούν στο εξωτερικό. Σε άλλο σημείο των σημειώσεων του, μιλά για πολιτικό χρήμα και λογαριασμούς που βρίσκονται σε Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελβετία.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο ημερολόγιό του επιχειρεί, χωρίς αποτέλεσμα, μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, να επηρεάσει τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να κλείσουν την υπόθεση υπέρ του.
Για αυτό το λόγο, πολλές αναφορές στις προσωπικές του σημειώσεις γίνονται και σε ονόματα δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεσή του καθώς και σε δικαστικούς, που φέρονται να «στηρίζουν» εισαγγελείς.
Τέλος, στο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου υπάρχουν αναφορές ονομάτων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών για ραντεβού που σχεδίαζε να έχει μαζί τους, με σκοπό χρηματικές συναλλαγές.
Έρχεται η σειρά τους...

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1679:-l----r-------&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Έγγραφα-σοκ: "'Ολοι ήξεραν ότι το ευρώ ήταν χαμένο εξ αρχής"


Νέα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Helmut Kohl γνώριζε ότι το ευρώ θα αποτύχει και επόμενως προέβη σε ψεύτικη κατάθεση προς το Συνταγματικό Δικαστήριο! Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Kohl είχε λάβει πλήρεις και τεκμηριωμένες εκθέσεις που ανέφεραν ότι το ευρώ ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία, σύμφωνα με στοιχεία μυστικών αρχείων που παρουσίασε το Spiegel.
Τα έγγραφα της κυβέρνησης Kohl, τα οποία είχαν ως και σήμερα τον χαρακτήρα της απόλυτης εμπιστευτικότητας δείχνουν ότι οι ιδρυτές του πειράματος του ευρώ είχαν γνώση για τον ελλειμματικό του χαρακτήρα...

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν δημιούργησαν την ευρωζώνη. Η κρίση των ημερών μας δεν αποτελεί απλά ένα λάθος. Γνώριζαν πολύ καλά ότι, όπως αναφέρει η Spiegel “ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα εάν δεν στηρίζεται και υποστηρίζεται από μία πολιτική ένωση”. Αυτό που έκαναν ήταν ότι προχώρησαν γρήγορα την διαδικασία επειδή πίστευαν ότι ένα κοινό νόμισμα θα εξανάγκαζε τον δύσπιστο λαό της Ευρώπης να συμφωνήσει στον σχηματισμό μίας πολιτικής ένωσης, αλλά χωρίς να το καταφέρουν.

Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, επετράπη η είσοδος στη ζώνη του ευρώ, γράφει το περιοδικό, έπειτα από έγκριση πλαστών δημόσιων λογιστικών στοιχείων τα οποία υπεδείκνυαν ότι πληρούσε τα κριτήρια εισόδου. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Kohl δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια, όπως γράφει η Spiegel: “Στην πραγματικότητα, τα έγγραφα δείχνουν ότι όλοι ήταν καλά πληροφορημένοι για την δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της Ιταλίας.”
Ο Kohl όχι μόνο αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ιταλίας αλλά επιπλέον τα νέα ντοκουμέντα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Kohl παραπλάνησε τόσο τον λαό της Γερμανίας όσο και το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του.
Η επίσημη κατάθεση της κυβέρνησης Kohl προς το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν ότι η παραβίαση των οικονομικών όρων εισόδου στην ευρωζώνη από την μεριά της Ιταλίας ήταν ούτε αναγνωρίσιμη ούτε αναμενόμενη...


Εν τω μεταξύ, οι επίσημοι οικονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποιούσαν ότι το υψηλό επίπεδο χρέους της Ιταλίας αποτελούσε ένα τεράστιο ρίσκο για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος του ενιαίου νομίσματος...
Η κυβέρνηση Kohl είπε ψέμματα στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας ώστε να καταστήσει βέβαιη την προώθηση της υπόθεσης του ενιαίου νομίσματος. Ο πρώην Καγκελάριος γνώριζε πολύ καλά ότι ο Ρομάνο Πρόντι, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, «πείραζε» τα λογιστικά βιβλία για να δείξει ότι η χώρα του είναι έτοιμη για να μπεί στη ζώνη του ευρώ.
Το Τμήμα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της JP Morgan (JP Morgan Asset Management) υπολόγισε την περασμένη εβδομάδα ότι η ευρωζώνη αποτελούσε μία από τις χειρότερες δυνατές κοινές νομισματικές ζώνες.
Οι οικονομίες των χωρών είναι πολύ διαφορετικές και με πολύ διαφορετικές οικονομικές προοπτικές και δυνατότητες....


Όπως είχε προειδοποιήσει το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγγραφέας του βιβλίου Η Σάπια Καρδιά της Ευρώπης (The Rotten Heart of Europe) Bernard Connolly το 2007:  
“Και ενώ ο στόχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α είναι η αποφυγή μίας οικονομικής κρίσης, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να προκαλέσει μία έντονη κρίση. Ο στόχος της οικονομικής κρίσης, όπως είχε πεί το 2002 ο πρόεδρος της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι είναι η Ε.Ε. να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ισχύ Οι κύριοι ηγέτες της Ευρώπης ήξεραν ότι το ευρώ δεν αποτελούσε μία ιδανική νομισματική ζώνη.
Γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κοινό νόμισμα θα ήταν η συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας στις Βρυξέλλες, αλλά δεν μπορούσαν να πείσουν τους ψηφοφόρους..."

Πλέον, σύμφωνα με την Spiegel, όλες οι πιθανές λύσεις εξόδου από την κρίση περιλαμβάνουν την εκχώρηση ολοένα και μεγαλύτερης εθνικής κυριαρχίας των κρατών της ευρωζώνης και την συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερης εξουσίας και ισχύος στην διεφθερμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών που ελέγχεται από τις γερμανικές και γαλλικές πολευθενικές εταιρείες. Αυτό ήθελαν πραγματικά οι ιδρυτές της ευρωζώνης....

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr