Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!!!!




            Αν προσπαθήσω να σχολιάσω κάθε φράση του τέως Βουλευτή και Υπουργού, πρώην (πολιτικού) φίλου μου κ. Παν. Ρήγα, δεν με φτάνει η ύλη ενός ολόκληρου φύλλου της έγκριτης εφημερίδας σας.

            Επειδή όμως, θεωρώ σοφότερο, να γράφω κείμενα που ούτε κουράζουν τον αναγνώστη, ούτε πλατειάζουν αλόγιστα, θα αρκεστώ να ασχοληθώ με τα πιο χτυπητά, τα πιο κύρια και τα πιο αντιφατικά και παράλογα που εγώ εντόπισα στην δημοσιευμένη επιστολή του, στην «Κοινή Γνώμη» της 23/5/2012, θεωρώντας υποχρέωσή μου να μη σιωπήσω, έστω κι αν δεν γίνω αρεστός σε κάποιους.

            Πριν απ’ όλα θα θυμάται καλά ο κ. Ρήγας ότι του είχα πει τηλεφωνικά, την ημέρα της ψήφισης του 2ου μνημονίου, ότι αν το ψηφίσει και αυτό, δικαίωμά του είναι να αποφασίζει για τον εαυτό του, όχι όμως για την τύχη του λαού, ενάντια στην εντολή που του είχε δώσει όταν τον εξέλεγε ως αντιπρόσωπό του.

            Είχαμε πει σε πολύ φιλικό τόνο και ύφος, όπως συνηθίζω άλλωστε με όλους τους συνανθρώπους μου, ακόμη και σε περιπτώσεις εντάσεων ή συγκρούσεων, πολύ περισσότερα, τα οποία δεν αναφέρω τώρα, σχετικά με το πιο πάνω ζωτικό για την Ελλάδα και τον λαό της θέμα, έχοντας και λόγω της ιδιότητάς μου σαν οικονομολόγος διαπιστώσει ότι κάποιοι μας «έδεσαν» πισθάγκωνα και μας παρέδωσαν «βορά» στα σαγόνια της Μέρκελ και των τοκογλύφων, ενώ άλλα έλεγαν προεκλογικά.

            Δεν μπορώ όμως να διαβάζω από τον κ. εισηγητή του 2ου μνημονίου, που έδεσε χειροπόδαρα την πατρίδα μου και μάλιστα με το Αγγλικό δίκαιο και όχι το Ελληνικό, ακόμη και την Εθνική κυριαρχία πλέον της Εθνικής περιουσίας, δίνοντας γη και ύδωρ με όλες……. τις τιμές στην Γερμανία που ακόμη θέλει εκδίκηση για την γενναιότητα μας στον πόλεμο του 40 καθώς και την εθνικά υπερήφανη αντίσταση του λαού 4 και πλέον χρόνια στην κατοχή του άξονα, ζητώντας τώρα εκδίκηση, αφού βρήκε ….πρόσφορο έδαφος!!!!

            Αυτοί που μας κατασυκοφάντησαν στο εξωτερικό σαν λαό, αποκαλώντας μας στους «ξένους», τεμπέληδες, διεφθαρμένους, ότι τρώμε περισσότερα από ότι παράγουμε κλπ, «ων ουκ έστι αριθμός», έρχονται τώρα να μας πουν ότι είναι οι καταλληλότεροι να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη!!!!!

            Έλεος κύριοι του «σάπιου ΠΑΣΟΚ», όπως σας αποκάλεσε ο πρόσφατα εκλεγείς Πρόεδρός σας!!!!!

            Μας λέτε για «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου και της δανειακής Σύμβασης, προσποιούμενοι και σεις ότι υπογράφατε και ψηφίζατε….αδιάβαστοι, κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη!!! Οποία διανοητική διαστροφή και παραπλάνηση όλων των πιστεύω και ονείρων μας!!!!
            Μιλάτε για μείωση του ελλείμματος, με ποια μαθηματικά μετράτε;

            Παραλάβατε με έλλειμμα γύρω στο 112% του ΑΕΠ, που ούτε σεις ξέρατε τι παραλάβατε, ούτε οι άλλοι προηγούμενοί σας ήξεραν τι παρέδωσαν και πόσο μας έβλαψαν και αυτοί τότε, ανεβάζοντάς σας με 44,5% στην εξουσία για να απαλλαγούμε. Που να ξέραμε::::

            Που έχει φτάσει σήμερα το έλλειμμα κ. υπουργέ; Στο 150% στο 160%; Κάποτε θα μάθουμε…..

            Μας είπατε πανηγυρίζοντας ότι μας απαλλάξατε με το κούρεμα, που άλλοτε ξορκίζατε, από χρέος 107 δις ευρώ!!!! Μας χρεώσατε με καινούριο δάνειο 130 δις ευρώ και οι Τράπεζες ακόμη πανηγυρίζουν για τα πάνω από 200 δις ευρώ που έχουν πάρει και αύριο θα πάρουν 18 δις ευρώ και σεις θα ψάχνετε να μας φορολογήσετε για να καλύψετε τα 3,1 δις που ανακαλύψατε σήμερα ότι έχετε νέα τρύπα!!!

            Αυτά μόνο για να μαθαίνουν όσοι ακόμα λένε ότι δεν γνωρίζουν ή ότι δεν….διάβασαν!!!!


Μιχάλης Παν. Παγώνης

25/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου