Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Υψηλότεροι από την Ευρώπη είναι οι ανώτατοι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα...




Αν και οι συντελεστές στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι, αυτό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επίδραση στα δημόσια έσοδα, ενδεικτικά της υψηλής φοροδιαφυγής που υπάρχει στη χώρα μας
Αν και οι συντελεστές στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι, αυτό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επίδραση στα δημόσια έσοδα, ενδεικτικά της υψηλής φοροδιαφυγής που υπάρχει στη χώρα μας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνονται οι ανώτατοι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει κάποια θετική επίπτωση στα έσοδα.
  Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, οι ανώτατοι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι του μέσου όρου της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ τόσο στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, όσο και στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
Ενδεικτικά, το 2012 ο μέσος ανώτατος συντελεστής φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα είναι 43,2% στην Ευρωζώνη και 38,1% στην ΕΕ, ενώ στα νομικά πρόσωπα είναι 26,1% και 23,5% αντίστοιχα.
Ο μέσος ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ στην ζώνη του ευρώ είναι 20%, ενώ στην ΕΕ ανέρχεται στο 21%.
Στην Ελλάδα, ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα είναι 49%, στα νομικά πρόσωπα 30% και ο ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ 23%.
Οι υψηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ εντοπίζονται στην Ουγγαρία (27%), καθώς και στην Δανία και την Σουηδία (25%).
Οι υψηλότεροι συντελεστές στα νομικά πρόσωπα εντοπίζεται στην Γαλλία (36,1%), στη Μάλτα (35%) και στο Βέλγιο (34%).
Οι υψηλότεροι συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα καταγράφονται στην Σουηδία (56,6%), στη Δανία (55,4%) και στο Βέλγιο (53,7%).

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231196801

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου