Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ,
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κον ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

            Όταν στις 12 Μαρτίου του έτους 2005, αναλάβατε τα καθήκοντά σας, όλοι, όσοι γνωρίζαμε την προσωπικότητά σας, την ιστορία σας, τους αγώνες σας και τα «πιστεύω» σας, ήμασταν κάτι παρά πάνω από βέβαιοι, ότι οι ελπίδες, τα όνειρά μας, οι προσδοκίες και οι επιδιώξεις μας, για καλύτερη, δικαιότερη, δημοκρατικότερη και δημιουργική Ελλάδα, μετά την δυσοσμία των γνωστών και παρατεταμένων σκανδάλων των τελευταίων ετών και την ανικανότητα της Κυβέρνησης της Ν. Δ., θα αποτελούσαν γρήγορα παρελθόν για να μπει φρένο σε μια άνευ προηγουμένου ανεξέλεγκτη, αντιλαϊκή και φιλελεύθερη πολιτική.

            Βέβαια γνωρίζαμε τις περιορισμένες σας αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες από το «Πρωθυπουργοκεντρικό» Σύνταγμα της Ελλάδας.

Επίσης, πολύ καλά γνωρίζαμε τις ισορροπίες που έπρεπε να κρατήσετε, με μια Κυβέρνηση που δεν είχατε, τότε, καμιά συγγενική, ιδεολογική,  πολιτική και κομματική σχέση.

            Έτσι κάναμε, (τι άλλο μπορούσαμε τότε;), υπομονή μέχρι ο λαός μας να την αποδοκιμάσει, όπως και έγινε, στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, για να προκύψει μια Κυβέρνηση από τον λαό για τον λαό, και με την δική σας αγαστή και αρμονική συνεργασία, να δούμε επί τέλους, καλύτερες μέρες, μήνες, χρόνια και απώτερο μέλλον.

            Αυτοί, που τους ψηφίσαμε, κι εγώ βέβαια, τι έκαναν;

            Μας είχαν πει:

1.      «Λεφτά υπάρχουν»
2.      «Αν παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την οικονομία»
3.      «Θα δώσουμε, έστω και μικρές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για να τονώσουμε την οικονομία».
4.      «Θα ελέγξουμε τις τιμές και θα μειώσουμε τον πληθωρισμό, προς όφελος των μικρών εισοδημάτων»
5.      «Θα μειώσουμε την φορολογία στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, που είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας»
6.      «Θα βρούμε περισσότερα χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής – εισφοροαποφυγής και την δίκαιη φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων, ώστε να δώσουν οι έχοντες και κατέχοντες»
7.      «Θα εισπράξουμε τις ανείσπρακτες οφειλές απ τους οφειλέτες του Δημοσίου που ανέρχονται σε πολλά δις ευρώ».
8.      «Δεν θα επιβάλουμε νέους φόρους, δεν θα αυξήσουμε τον Φ Π Α».
9.      «Θα μειώσουμε την ανεργία με νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για τους νέους.
10. «Θα δώσουμε οικονομική ώθηση στην χώρα με την πράσινη ανάπτυξη».

Θα μπορούσα κ. Πρόεδρε να απαριθμήσω, όχι 10 αλλά 1010, στα παραπάνω που μας έλεγαν προεκλογικά.

            Θα μου πείτε, μα αυτά δεν τα είπατε, δεν τα εξαγγείλατε, δεν τα υποσχεθήκατε εσείς. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας.

            Όμως κύριε Πρόεδρε, δεν θα σταθώ σ αυτά που είπαν και όμως έκαναν τα ακριβώς αντίθετα, εξαθλιώνοντας, ταπεινώνοντας, προδίδοντας και καταπατώντας δίκαια, αγώνες, κατακτήσεις, θυσίες και δικαιώματα δεκαετιών, ενός ολόκληρου λαού.

            Όμως αξιότιμε κ. Πρόεδρε, πείτε μου σας παρακαλώ πάρα πολύ, τι κάνατε, πως αντιδράσατε, γιατί υπογράψατε, όλα αυτά τα «λίγα», που θα αναλύσω παρακάτω, εκτός κι αν εγώ προσωπικά δεν το κατάλαβα, δεν το διάβασα, δεν το πληροφορήθηκα, δεν το άκουσα, δεν μου το είπαν, δεν το είδα, παρ ότι το αναζήτησα εναγωνίως,. Μήπως εγώ ζαλίστηκα από τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις, σφαλιάρες, Μήπως εγώ είμαι χαμηλού πνευματικού επιπέδου αντίληψης, γνώσης και σκέψης.

            Εκεί μας έφτασαν, να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας, να μη πιστεύουμε αυτά που βλέπουμε, να νομίζουμε ότι, ο εφιάλτης που ζούμε, είναι στον ύπνο τον βαθύ που βιώνει η χώρα μας και κυρίως οι πνευματικοί της άνθρωποι, οι κάθε λογής «σοφοί», οι ακαδημαϊκοί, τα Επιμελητήρια (Εμπορικά, Βιομηχανικά και Οικονομικό), οι Οικονομολόγοι κλπ ταγοί, που ψάχνουμε να τους βρούμε, να τους ακούσουμε να μιλήσουν. Πέθαναν, χάθηκαν, εξαφανίσθηκαν, μουγκάθηκαν, σώπασαν και αδιαφόρησαν, για όσα τρελά, απίθανα, παλαβά, αντίθετα με την οικονομική θεωρία συμβαίνουν και επιβάλλονται, «δήθεν» για την σωτηρία μας. Είναι μια θηλιά στο λαιμό, ένα θανατηφόρο χάπι,  μια τρελή πορεία στον γκρεμό, ένα «salto mortale», που μας στέλνει στον Καιάδα και στα Τάρταρα, κάθε μέρα και πιο γρήγορα.

            Πώς αντιδράσατε αξιότιμε κ. Πρόεδρε, όταν, επίσημα Κυβερνητικά στελέχη και ο Πρωθυπουργός:

  1. Βγήκαν και διέδωσαν στο εξωτερικό και στους «εταίρους», δανειστές και «φίλους» μας, την χρεοκοπία μας, την ίδια ώρα που ζητούσαν να δανειστούν από «κερδοσκόπους». Ανεβάζοντας έτσι το κόστος δανεισμού στα δυσθεώρητα ύψη!!!
  2. Μας αποκαλούσαν συλλήβδην «διεφθαρμένους» σαν λαό, που ζητάει πολλά και παράγει ελάχιστα…… Μειώνοντας, απαξιώνοντας, εξευτελίζοντας και τον ίδιο τους τον εαυτό.
  3. Κατηγορούσαν κάθε, για μένα, χλιαρή αντίθεση και αντίδραση, στα απανωτά σκληρά μέτρα τους, μία – μία ξεχωριστά κοινωνική ομάδα, στρέφοντας πολλές φορές την μία κατά της άλλης για να πετύχουν να τα επιβάλλουν. Ακούστηκε και το αμίμητο «ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ευθύνονται για ότι συμβαίνει και καταδυναστεύουν τον λαό»!!!!!
  4. Μας έλεγαν «μαζί τα φάγαμε», λες κι εμείς μοιραστήκαμε τις μίζες των εξοπλισμών, της ΖΗΜΕΝΣ, του Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων και τόσων άλλων γνωστών και αγνώστων αμαρτωλών σκανδάλων, που κανείς τους δεν πλήρωσε, ούτε θα πληρώσει, γιατί φρόντισαν να παραγραφούν!!!
  5. Αποκαλύφθηκε ή τουλάχιστον καταγγέλθηκε ότι παραποιήθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τα στοιχεία του Δημοσίου για να μεγαλώσει πλασματικά το Δημόσιο έλλειμμα πάνω από το 16%, για να ενταχθούμε αναπόφευκτα στο Δ. Ν. Τ.
  6. Οι αγανακτισμένοι ονομάστηκαν «φασίστες, κομμουνιστές, ανόητοι», για να μη γράψω την κακόηχη λέξη που χρησιμοποιήθηκε (από τον απόγονο του παππού του)!!!!
  7. Κινδυνεύει, αν δεν έχει εκχωρηθεί, έστω και μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας, με εποπτείες στις υπηρεσίες, στα Υπουργεία, και όπου αλλού έχουν όρεξη οι Τροϊκανοί και το ΔΝΤ. Αποκορύφωμα αποικιοκρατικής πολιτικής του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα, ο διορισμός από την Μέρκελ Γερμανού Υπουργού, με καθήκοντα «επίβλεψης» της χώρας μας.
  8. Πως σας φάνηκε, όχι μόνο η Κυβερνητική συνεργασία με τους υμνητές της χούντας, αλλά δυστυχέστερα ακόμη και η Υπουργοποίησή τους; Το «βρώμικο 89» διαδέχθηκε «το κατάπτυστο 2011».

Γιατί υπογράψατε αξιότιμε κ. Πρόεδρε νόμους και διατάγματα που:

  1. Μας έβαζαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός, είχε σε όλους τους τόνους εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του, μόλις πριν μήνες, λόγω των γνωστών καταστροφικών συνεπειών, όπου αυτό είχε επιβληθεί.
  2. Το α’ μνημόνιο δεν πέρασε από την Ελληνική Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, αλλά με ρυθμό κατεπείγοντος, χωρίς καν να το έχουν διαβάσει, όχι μόνο οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί της Κυβέρνησης, σύμφωνα με δική τους ομολογία στον τύπο (έμοιαζαν με πρωτάρες κοινές γυναίκες….)!!!!
  3. Ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται και μάλιστα αρκετοί αναδρομικά, αντεργατικοί νόμοι, αντίθετοι με το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Εργατικό δίκαιο. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, θεσμικών επιδομάτων, δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, εφ’ άπαξ, κλπ. που εξαθλίωσαν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, την αγορά και καταρράκωσαν την οικονομία.
  4. Ψηφίστηκαν Νόμοι που καταργούν ακόμη και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ιδιωτικού δικαίου, χωρίς ούτε καν να συμφωνούν αυτοί που ωφελούνται, δηλαδή οι βιομήχανοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
  5. Καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων υπαλλήλων, θεσμοθετείται η εργασιακή εφεδρεία, με  επάνοδο στο καθεστώς των πρώτων 10ετιών του 19ου αιώνα. Όπου κάθε κυβέρνηση διόριζε τους δικούς της και απέλυε τους αντιφρονούντες.
  6. Καθιερώθηκαν κεφαλικοί φόροι και φόροι ακινήτων, αναδρομικά, που ολοκληρώνουν την καταστροφή των ήδη κατεστραμμένων Ελληνικών νοικοκυριών, αγνοώντας παντελώς, τι επιβαρύνσεις επιβάλλονται σε εξαθλιωμένους, από τον αυξανόμενο συνεχώς, πληθωρισμό και τις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις των εμμέσων φόρων, χωρίς τέλος.
  7. Υπογράφηκε μετά το κούρεμα της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 2011, νέο μνημόνιο, με νέο χειρότερο φορολογικό ορυμαγδό, που ψηφίστηκε πριν καν συνταχθεί η έγγραφη συμφωνία, που θα ισχύσει. Άρα ποιος από αυτούς που την ψήφισαν την γνωρίζει;
  8. Τα παραχωρηθέντα θα τα μάθουμε ποτέ ή θα τα χάσουμε και τότε θα το καταλάβουμε;

Η Ιστορία γράφει κ. Πρόεδρε και είναι αμείλικτη. Αργεί να γράψει, αλλά δεν ξεχνά, όσο κι αν κάποιοι θελήσουν να την παραποιήσουν, κάθε φορά για να ξεχαστούν οι αλήθειες.

      Ελπίζω αξιότιμε κ. Πρόεδρε, εγώ να μη τα γράφω σωστά!!!

      Εύχομαι κ. Πρόεδρε, εγώ να κάνω λάθος, εγώ να βγάζω υπερβολές ή να εκφράζομαι λοξά!!!! «ή στραβός είν’ ο γιαλός…..».

      Εγώ στην θέση σας δεν θα παρεξηγούσα τους υπερβολικούς χαρακτηρισμούς, ομολογουμένως, στο πρόσωπό σας, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, στην Θεσσαλονίκη.

      Θα πήγαινα δίπλα τους, να τους δείξω ότι ήμουν  μαζί τους.

      Ίσως, αν ήμουν στην θέση σας, να είχα παραιτηθεί, τότε.

Γι αυτό και δεν θα γίνω ποτέ, σαν κι εσάς, τόσο μεγάλος!!!!


Με απεριόριστη εκτίμηση

Μιχάλης Π, Παγώνης
Πτυχιούχος ΑΣΟ & ΕΕ
τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος
Ν. Α. Κυκλάδων

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΟΙ.....ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ!!!!!

Μαχαίρι παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις.

Αναλυτικοί πίνακες με παραδείγματα.

Νέο, διπλό πλήγμα σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η αυξημένη μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος από τον Ιανουάριο του 2012 εξαιτίας της καθήλωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τη μηνιαία παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, μισθοί και συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα υποστούν δραστική μείωση, η οποία ξεκινά από τα επτά ευρώ τον μήνα για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από 500 ευρώ και φτάνει τα 100 ευρώ τον μήνα για μεσαία εισοδήματα της τάξεως των 2.000 ευρώ τον μήνα, μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τον φορολογούμενο από τις ακαθάριστες αποδοχές.

Έτσι, η Εφορία φτάνει να ροκανίζει ακόμα και περισσότερο από έναν μισθό τον χρόνο, μόνο και μόνο εξαιτίας της αύξησης της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και της επίσης μηνιαίας παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα του 2012.






ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!

«Κορόιδα, δείτε πού πάνε τα 8 δισ. της έκτης δόσης»!!!!
8 dis
 
Πού πάνε τα 8 δισ. της «πολυπόθητης» έκτης δόσης; Πώς θα διατεθούν τα χρήματα που περιμέναμε διακαώς;
Το πού θα διατεθούν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε με την έκτη δόση περιγράφεται γλαφυρότατα στο κείμενο από το blog του Βασίλη Γαλούπη (vgaloupis) που παραθέτουμε εδώ.
«Μας τα έχουνε κάνει τετράγωνα σαν του Πικάσο εδώ και τρεις μήνες για την 6η δόση από το ΔΝΤ. Ότι και καλά καταστρεφόμαστε αν δεν στήσουμε πισινό για να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Έτσι δεν λένε όλοι οι απατεώνες συνειδητά;
Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα 8 δισ. της 6ης δόσης; Δήθεν δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν τα πάρουμε, όμως από πού προκύπτει αυτό; Μάλλον από πουθενά. Άλλοι είναι που καίγονται για να πάρει η Ελλάδα τα 8 δισ. κι όχι, βέβαια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που απειλούνται καθημερινά από τα κόμματα και από τα ΜΜΕ.
Πώς θα γίνει, λοιπόν, η μοιρασιά των 8 δισ. που δήθεν τόσο πολύ ανάγκη έχει η Μπανάνεν-Λαντ Ελλάδα; Έχουμε και λέμε:
Το 40% από την 6η δόση θα πάει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, όπως και σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες για παλιά χρωστούμενα.
Το 18% θα πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!!
Το 23% θα πάει σε ελληνικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα – πατσαβούρες. Μην τυχόν και χάσουνε κανένα σεντ οι τραπεζίτες και δεν μπορούνε να κοιμηθούνε τα παλικάρια.
Και μόνο το 19% θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, που με τη σειρά του, λογικά, θα τα δώσει εδώ κι εκεί, αφού χρωστάει και της Μιχαλούς στο εγχώριο μέτωπο. Ποιοι μισθοί και ποιες συντάξεις τώρα; Πλάκα κάνουμε, ρε;
Δηλαδή, από την 6η δόση των 8 δισ., ούτε καν το 1/5 αφορά το ελληνικό δημόσιο. Μόνο 1.55 δισ. ευρώ! Κι αυτά σιγά μην είναι για μισθούς και συντάξεις. Λες και δεν έχει άλλες εκκρεμότητες το ελληνικό κράτος ή λες και δεν μας παίρνει ένα κάρο λεφτά από χαράτσια.
Τα άλλα 6.5 δισ., λοιπόν, μην τα είδατε… Ούτε που θα έρθουν στην Ελλάδα ποτέ, έστω και σαν έγγραφα. Ούτε καν σαν νούμερα στο χαρτί δεν θα φτάσουν ως εδώ. Και μιλάμε για το 81%!!! Θα επιστρέψουν κατευθείαν σε αυτούς που μας τα δίνουνε… Από τη μια τσέπη θα βγει το ποσό και στην άλλη θα μπει.
Και για να το κάνουμε λιανά να τελειώνουμε, γιατί έχουμε χαθεί στην αριθμολογία. Όλα αυτά τα μέτρα που σου φορτώνουνε και θα σου φορτώσουνε με τον πιο εμετικό και φασιστικό τρόπο όλα αυτά τα κοράκια, έγιναν και θα γίνονται για τον έναν και μοναδικό λόγο: Να μη χάσει ούτε ένα σεντ ούτε ένας τραπεζίτης. Τελεία και παύλα.
Και κάτι ακόμα. Αν θα μείνουμε ή, όχι στο ευρώ, αν θα πάμε στο ευρώ 2ης ταχύτητας ή, αν θα μας γυρίσουν σε ένα καθαρά εθνικό νόμισμα, δεν εξαρτάται ούτε από το αν θα είμαστε καλά παιδιά, ούτε από το αν θα είμαστε κακά παιδιά, ούτε από το αν θα πάρουμε μια 6η ή, 26η δόση. Αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με κάτι απ’ αυτά, δεν έχουν σχέση καν με την Ελλάδα.
Τέτοιες αποφάσεις δεν επηρεάζονται στο παραμικρό απ’ όλα αυτά, δεν τις επηρεάζει καν αν είσαι πλούσιος Βορράς ή φτωχός Νότος. Είναι αποφάσεις που θα παρθούν για άλλους λόγους και στη στιγμή που θα εξυπηρεί αυτούς ακριβώς τους λόγους.
Άντε και καλά κρασιά, κορόιδα! Μην τυχόν και δεν στηθείτε στα τέσσερα για να πάρετε τη δόση σας, πρεζάκια της παραμύθας».
Τα σχόλια, δικά σας.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/11/koroida-pou-pane-8-dis-6is-dosis/#ixzz1g1L1VinF

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.......

Μέρκελ-Χίτλερ: έχουν το ίδιο όραμα για την Ευρώπη!!!!
merkel-1
 
Η Μέρκελ έχει το ίδιο όραμα για το μέλλον της Ευρώπης με τον Χίτλερ. Τι θέλει να επιβάλλει στην Ευρώπη;
 
Ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου παίζεται στην Ευρώπη λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Και κάθε ώρα που περνά φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει με κανέναν για την επίλυση του προβλήματος της Γηραιάς Ηπείρου, η οποία βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο.
Αρχικά, έχουμε το απίστευτο σχέδιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, βάσει του οποίου θα απολέσουν ολοκληρωτικά την εθνική τους κυριαρχία τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάσει του σχεδίου Ρομπάι, που θα συζητηθεί αύριο στη Σύνοδο Κορυφής, τα μέτρα λιτότητας θα επιβάλλονται απευθείας από την Ευρώπη στις χώρες της ευρωζώνης που έχουν ζητήσει εξωτερική βοήθεια, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια. Το απαράδεκτο σχέδιο που αφαιρεί βασικές εξουσίες από τα Κοινοβούλια και μετατρέπει ολοκληρωτικά τα κράτη-μέλη σε προτεκτοράτα, προβλέπει ακόμη ότι οι «απείθαρχες» χώρες θα χάνουν παράλληλα το δικαίωμα ψήφου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή, ενώ τα Κοινοβούλια δεν θα μπορούν πλέον να καθορίζουν την πολιτική της χώρας τους, ταυτόχρονα οι χώρες αυτές δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ούτε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής από την οποία στην ουσία θα εξαρτάται το μέλλον τους.
Όμως ακόμα και ο Ρομπάι λογάριαζε χωρίς τους δύο ξενοδόχους, τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, οι οποίοι στη δική τους επιστολή καταθέτουν το όραμά τους για την Ευρώπη, που μοιάζει περισσότερο με εφιάλτη για τις αδύναμες χώρες.
Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγκελα Μέρκελ εμμένουν στην αναθεώρηση της Συνθήκης και μάλιστα με απειλητικό ύφος, επισημαίνοντας ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο «27» (για την αναθεώρηση), τότε οι χώρες της ευρωζώνης θα προχωρήσουν μόνες τους σε μια ενισχυμένη συνεργασία.
Στο προληπτικό σκέλος προτείνονται:
1) Η συμπερίληψη στο Σύνταγμα κάθε χώρας της ευρωζώνης ή σε εθνική νομοθεσία του κανόνα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
2) Η δέσμευση των εθνικών Κοινοβουλίων πως θα λαμβάνουν υπόψη τις συστάσεις που θα υιοθετούνται για κάθε χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
3) Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω ενισχυμένης συνεργασίας στους εξής τομείς: ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, αγορά εργασίας, εναρμόνιση φορολογικής βάσης στις επιχειρήσεις, επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, πολιτική ενίσχυση της ανάπτυξης, καλύτερη χρήση των κοινοτικών πόρων της Ευρώπης.
Στο διορθωτικό σκέλος προτείνεται η αυτόματη ενεργοποίηση των κυρώσεων σε περίπτωση που μια χώρα εμφανίσει έλλειμμα άνω του 3% του ΑΕΠ. Ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά με την προσθήκη των αυστηρών κυρώσεων στις απείθαρχες χώρες, το παράθυρο δηλαδή για αποβολή της Ελλάδας ή άλλων κρατών από την ΕΕ. Η επιβολή των κυρώσεων μπορεί να αποτραπεί μόνο εφόσον υπάρξει στο eurogroup ειδική πλειοψηφία προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, το ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος της Ευρώπης θα υποχρεώνεται να προχωρά σε πρόγραμμα στήριξης με την Κομισιόν και το eurogroup προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες, στη διάρκεια του οποίου θα βρίσκεται υπό ασφυκτική επιτήρηση.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιστολής Μέρκελ–Σαρκοζί για την αλλαγή της Ευρωζώνης επιβεβαιώνουν τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Ό,τι δεν κατάφερε με τα όπλα ο Χίτλερ πριν 70 χρόνια, το καταφέρνει η Μέρκελ με τον οικονομικό πόλεμο.
Ένα σημείο-βόμβα είναι αυτό που λέει ότι οι απείθαρχες χώρες θα μπορούν να έρθουν στον ίδιο δρόμο με μια σειρά παρεμβάσεων αυξημένης βαρύτητας στη νομοθεσία ενός κράτους–μέλους. Δηλαδή θα μπορεί το Διευθυντήριο να παρεμβαίνει στο Σύνταγμα ενός κράτους; Αυτό εννοούν; Αν ναι, τότε έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη σκλαβιά των μικρών κρατών με αντάλλαγμα τη «σωτηρία», τουλάχιστον προσωρινά.
Οι 15 προτάσεις που κάνουν οι Μέρκελ και Σαρκοζί είναι οι εξής:
1. Τακτικές Συνόδους Κορυφής της ευρωζώνης (τουλάχιστον δύο φορές ετησίως) με μόνιμο πρόεδρο, οι οποίες θα καθορίζουν τον στρατηγικό προσανατολισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
2. Σε περιπτώσεις κρίσεων, οι Σύνοδοι αυτές θα είναι μηνιαίες και θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη, στην ανταγωνιστικότητα και στη δημοσιονομική σταθερότητα.
3. Όσες άλλες χώρες έχουν υπογράψει το «Σύμφωνο για το Ευρώ» θα προσκαλούνται να συμμετέχουν όποτε συζητούνται θέματα που τις αφορούν.
4. Ενίσχυση του συντονισμού, της επιτήρησης και του σεβασμού των κανόνων, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης σε κάθε κράτος–μέλος της ευρωζώνης ενός κανόνα για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης –κατά προτίμηση ενσωματωμένου στο Σύνταγμα ή σε νόμο ίσης ισχύος.
5. Το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), έπειτα από αίτημα της Επιτροπής ή ενός κράτους–μέλους, θα έχει τη δυνατότητα να επαληθεύει την ενεργοποίηση αυτού του κανόνα στην εθνική έννομη τάξη.
6. Τη συμμετοχή των εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρώπης στο θέμα του συνυπολογισμού των συστάσεων που γίνονται σε ένα κράτος–μέλος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχετικά με την εκτέλεση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
7. Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της σύγκλισης και τη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου συμβατού με την Κοινή Αγορά, που θα επιτρέπει ταχύτερη πρόοδο σε θέματα χρηματοοικονομικών ρυθμίσεων, συγκλίσεων στην αγορά εργασίας, εναρμόνισης της φορολογίας των επιχειρήσεων και εισαγωγής πολιτικών που σχετίζονται με το φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη και η καλύτερη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στις χώρες της ευρωζώνης.
8. Όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεραίνει ότι ένα κράτος–μέλος έχει υπερβεί το όριο του 3% στο δημοσιονομικό έλλειμμα, αυτό θα πυροδοτεί αυτόματες κυρώσεις, εκτός αν μια ενισχυμένη πλειοψηφία στο Eurogroup αποφασίσει διαφορετικά.
9. Το συγκεκριμένο κράτος–μέλος της Ευρώπης θα υποχρεώνεται να συμφωνεί με την Επιτροπή μια «Συνεργασία Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης» που θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και η οποία θα εγκρίνεται από το Eurogroup.
10. Μια διαδικασία επεμβάσεων αυξημένης βαρύτητας στη νομοθεσία ενός κράτους–μέλους θα μπορούσε να καθοριστεί ως στοχευμένη απάντηση στην υπέρβαση του πλαφόν του 3% στο δημοσιονομικό έλλειμμα. Τα βήματα και οι κυρώσεις που θα προτείνει η Κομισιόν θα πρέπει να υιοθετούνται, εκτός αν ενισχυμένη πλειοψηφία κρατών της ευρωζώνης αποφασίζει διαφορετικά.
12. Η διαδικασία μείωσης του κρατικού χρέους κάτω από το όριο του 60% του ΑΕΠ πρέπει να περιλαμβάνεται στη νέα Συνθήκη.
13. Επιτάχυνση της έναρξης λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) από το 2012 ώστε να αντιμετωπιστούν μελλοντικά καλύτερα οι απειλές για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας σε κράτη–μέλη που μπορούν να μολυνθούν από την κρίση.
14. Βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ESM, οι αποφάσεις του οποίου θα λαμβάνονται από ενισχυμένη πλειοψηφία (supermajority) του 85% του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
15. Σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η Συνθήκη για τον ESM πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να καταστεί σαφές ότι η λύση για την Ελλάδα είναι «μοναδική και ιδιαίτερη».


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/12/merkel-hitler/#ixzz1g1Ic87eK

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ......ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ (ΤΩΝ @@@@@ ΚΑΤΑ ΤΟΝ κ. "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ")

Δημοσκόπηση: Άνοδος ΝΔ και αριστεράς. Κουβέλης δημοφιλέστερος.


Δημοσκόπηση: Άνοδος ΝΔ και αριστεράς. Κουβέλης δημοφιλέστερος 
Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με 30% έναντι μόλις 15,5% του ΠΑΣΟΚ δείχνει η μέτρηση εκλογικής επιρροής για τον Δεκέμβρη στο βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή.

Το ίδιο γκάλοπ δείχνει άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς με το ΚΚΕ να αγγίζει το 13,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 14% και τη Δημοκρατική Αριστερά το 9,5%. Ο ΛΑΟΣ καταγράφει ποσοστό 6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4% ενώ στο όριο εισόδου στη Βουλή (3%) βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία. Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η αποχή που φθάνει στο 32,5%.

Πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος ο Φώτης Κουβέλης

Ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος είναι -σύμφωνα μπάντα με το βαρόμετρο της Public Issue- ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς με ποσοστό που φθάνει στο 58%. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με 39%, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είναι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με ποσοστό 31%.

Με μία μόλις μονάδα διαφορά ακολουθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (30%) ενώ ακολουθούν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με 25% και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με 12%.

Καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο το 80% από τη νέα κυβέρνηση!

Μπορεί η έρευνα να έδειξε υψηλή αποδοχή για τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (θετική άποψη το 60%) αλλά την ίδια ώρα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκφράζονται επιφυλακτικά ή αρνητικά για τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης!

«Όχι και τόσο ή καθόλου ικανοποιημένο» δηλώνει το 81% των ερωτηθέντων για τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά το 60% τόνισε ότι έχει συνολικά θετική άποψη για την κυβέρνηση Παπαδήμου…

«Όχι» σε επιστροφή στη δραχμή λένε 7 στους 10 Έλληνες

Αρνητικά εκφράζεται για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή η πλειοψηφία των πολιτών.

«Μάλλον χειρότερα» πιστεύει ότι θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα σε περίπτωση επιστροφής της δραχμής το 69% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετη άποψη έχει ένα ποσοστό 15% που θα επιθυμούσε επιστροφή στη δραχμή.

Αμετάβλητη θεωρεί, τέλος, πως θα έμενε η κατάσταση, ανεξαρτήτως νομίσματος, το 11% των ερωτηθέντων…

Κατά του Μνημονίου αλλά και… της ΕΕ οι Έλληνες

Αρνητική άποψη έχιε για το Μνημόνιο η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, αφού 71% τάσσεται κατά την ώρα που υπέρμαχοι του Μνημονίου είναι 2 στους 10 πολίτες.

Κι αν αυτή ήταν μία τάση που είχε ήδη καταγραφεί, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρνητική άποψη εκφράζει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και για την ΕΕ! Σύμφωνα με το βαρόμετρο, αρνητικά εκφράστηκε το 53% ενώ αντίθετη άποψη είχε το 44% των ερωτηθέντων.



Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

Ζήτησε 1300 ευρώ για να της κάνει καισαρική!!


Ζήτησε 1300 ευρώ για να της κάνει καισαρική 
 
Γυναικολόγος με διατριβή στα… φακελάκια συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία.
Πρόκειται για την 62χρονη διευθύντρια της Β’ Μαιευτικής Κλινικής (δημόσιου) του Μαιευτικού Γυναικολογικού Κέντρου «Έλενα» στην Αθήνα,Ελευθερία Γεωργιάδου, η οποία είχε ζητήσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ποσό των 1300 ευρώ προκειμένου να προβεί σε καισαρική επέμβαση 24χρονης εγκυμονούσας. Το ποσό αυτό απαίτησε η γιατρός επιπλέον των 1.700 ευρώ που ήταν τα νόμιμα έξοδα νοσηλείας στο Δημόσιο Νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης (εγκυμονούσας κατά το χρόνο της καταγγελίας), η γυναικολόγος – μαιευτήρας, της είχε ζητήσει το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, ως επιπλέον αμοιβή δική της και του αναισθησιολόγου που θα συνέδραμε στη διαδικασία της καισαρικής επέμβασης. Επιπλέον, είχε ενημερώσει την καταγγέλλουσα ότι σε περίπτωση που δεν διέθετε τα χρήματα αυτά, η γιατρός δεν θα την αναλάμβανε, αλλά την επέμβαση του τοκετού θα πραγματοποιούσε ο εφημερεύων ιατρός του Νοσοκομείου.
Σήμερα, ημέρα εξόδου της καταγγέλλουσας από το νοσοκομείο, λίγες ημέρες μετά την καισαρική της επέμβαση, ο σύζυγος της παρέδωσε στη γιατρό, σε προκαθορισμένο ραντεβού, το ποσό των 1.000 ευρώ, που αποτελούσε προκαταβολή του συνολικού ποσού των 1.300 ευρώ που είχε ζητήσει.
Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν προσημειώσει τα χρήματα συνέλαβαν τη γιατρό στο γραφείο της με τα προσημειωμένα χρήματα στην τσάντα της.
Η συλληφθείσα γιατρός θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/155013.html

ΠΛΑΤΙΝΙ.....ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ!!!!!

Μυστήριο και έρευνα για τον αγώνα Ντιναμό - Λυών.......


Μυστήριο και έρευνα για τον αγώνα Ντιναμό - Λυών 
 

Έρευνα για το «super over» της Λιόν στο αγώνα με τη Ντυναμό στο  Ζάγκρεμπ θα διεξάγει η Ρυθμιστική Αρχή για το γαλλικό στοίχημα.
Οι «λιονέ», για να προκριθούν στους «16» του Champions League δεν ήθελαν μία απλή νίκη, αλλά νίκη με διαφορά και με μεγάλο σκορ, προκειμένου να επικρατήσουν του Άγιαξ.
Οι δύο ομάδες στο ημίχρονο ήταν ισόπαλες 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι δύο ομάδες μεταμορφώθηκαν και τελικά η Λιόν επικράτησε με σκορ 1-7.
Οι άνθρωποι της Λιόν υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό, όμως έχει γίνει ήδη πολύ μεγάλη συζήτηση για την άνεση των Γάλλων να περνούν ανάμεσα από τους αμυντικούς της Κροατίας, χωρίς να συναντούν καμία αντίσταση.
Εκφράζουν μάλιστα τη λύπη τους γιατί «τα σχόλια δεν έχουν περιοριστεί στην αθλητική πλευρά ενός απίστευτου επιτεύγματος όχι μόνο για τη Λιόν, αλλά και το γαλλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του».

http://www.madata.gr/athletic/154964.html

ΓΙΑΤΙ, ΕΧΕΙ....ΣΗΜΑΣΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ!!!!!

Δημοσκόπηση: Ανατροπή δεδομένων στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.......

Δημοσκόπηση: Ανατροπή δεδομένων στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ
Ανατροπή δεδομένων στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ καταγράφουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Pulse, η οποία δημοσιεύεται στην  εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Άννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.

Όταν το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, η Άννα Διαμαντοπούλου 5%, ο Γιάννης Ραγκούσης 4% και ο Χρήστος Παπουτσής 2%, ενώ άλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.

Σε ότι αφορά την παραμονή του Γ. Παπανδρέου στην προεδρεία το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλον πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές. Να παραμείνει ο Γ. Παπανδρέου ζητά μόνο το 13%, ενώ το 12% ζητά να παραμείνει ο Παπανδρέου πρόεδρος, αλλά να είναι άλλος ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα, στο άμεσο μέλλον, να διασπαστεί το κόμμα.

Επτά μονάδες μπροστά η ΝΔ. Κάτω από το 50% τα μεγάλα κόμματα

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου κινούνται αθροιστικά κάτω από το 50%.

Κατά τα άλλα η ΝΔ προηγείται με 20% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο  ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Το όριο του 3% φέρονται να μην συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι (2,5%), η Δημοκρατική Συμμαχία (2,5%) και το Άρμα Πολιτών (2%).

Τέλος οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 8,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το  4,5%, λευκό και αποχή καταγράφονται στο 18,5%.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/154872.html

ΠΠΠΠΠΠΠΠΛΆΤΙΝΙ!!!!!! ΠΠΠΠΠΠΠΟΛΛΑ ΤΑ........ ΛΕΦΤΑ!!!!!!

Πρωταθλητής

Γαύρος

Φως

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!!

Κίνδυνος "έκρηξης" της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Έλλειμμα δημοκρατίας!!!!


Κίνδυνος "έκρηξης" της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Έλλειμμα δημοκρατίας 
 
Κλίμα αγωνίας και μεγάλης ανασφάλειας στους ευρωπαίους πολίτες δημιουργούν με τις αντιφατικές δηλώσεις τους, τις «μπλόφες» και τις προειδοποιήσεις οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι λίγες ώρες προτού αρχίσει η κρισιμότερη σύνοδος για το μέλλον του κοινού νομίσματος της Ευρώπης στις Βρυξέλλες. Μια σύνοδος που είναι δύσκολο να καταλήξει σε συμφωνία, ενώ δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και πριν από τα Χριστούγεννα!
Στη βαριά ατμόσφαιρα ήρθαν να προστεθούν οι δηλώσεις του γάλλου Προέδρου, ο οποίος προειδοποίησε τους άλλους ηγέτες ότι υπάρχει «κίνδυνος έκρηξης» της Ευρωπαϊκής Ενωσης εφόσον δεν υλοποιηθεί η συμφωνία στην οποία κατέληξαν τη Δευτέρα η Γαλλία και η Γερμανία. «Η Ευρώπη δεν έχει βγει από την κρίση. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης όσο δεν ενεργοποιούνται οι αποφάσεις που λάβαμε από κοινού με την Ανγκελα Μέρκελ».

Είναι προφανές ότι η κρίση, μεταξύ πολλών άλλων, αποκάλυψε και το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τώρα πια όμως ο Νικολά Σαρκοζί δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα και ζητεί να ταυτισθούν άπαντες με όσα συμφώνησε ο ίδιος με τη γερμανίδα Καγκελάριο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν είναι θέμα του παρόντος. Το ζήτημα αυτή την κρίσιμη ώρα είναι αν οι αποφάσεις του γαλλογερμανικού άξονα είναι τολμηρές και επαρκείς για τη σωτηρία της ευρωζώνης.


 


ΤΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.....ΣΚΥΨΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!! ΕΙΣΤΕ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ!!!!

Μέρκελ - Σαρκοζί: "Η Ευρώπη κινδυνεύει να εκραγεί"!!!


Μέρκελ - Σαρκοζί: "Η Ευρώπη κινδυνεύει να εκραγεί" 
 

«Κίνδυνος έκρηξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ελλοχεύει εφόσον δεν υλοποιηθεί η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Δευτέρα η Γαλλία και η Γερμανία, προειδοποίησε ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. «Η Ευρώπη δεν έχει βγει από την κρίση. Εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης όσο δεν ενεργοποιούνται οι αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού με την Άνγελα Μέρκελ», είπε ο κ. Σαρκοζί, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος UMP.
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας δεν έκρυψε ότι φιλοδοξία του είναι η επανίδρυση της Ευρώπης. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η πιο ανοιχτή αγορά του κόσμου και να δεχόμαστε προϊόντα χωρών που δεν σέβονται κανένα κανόνα. Γι’ αυτό πρέπει να ανασυντάξουμε τις συνθήκες», είπε.
«Η Ευρώπη χρειάζεται να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και οι δανειστές δεν της έχουν πια εμπιστοσύνη. Για να την ανακτήσει (την εμπιστοσύνη), υπάρχει μόνο μία στρατηγική: η συμμαχία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», πρόσθεσε.
«Καλώ όσους επικρίνουν αυτή τη συμμαχία να πουν τι προτείνουν. Συμμαχία με την Ιταλία; με την Ισπανία; Ας μην υποκινούμε το γαλλικό εθνικισμό», συνέχισε ο κ. Σαρκοζί αναφερόμενος στις «γερμανοφοβικές δηλώσεις» που, όπως υποστηρίζει, κάνει η αντιπολίτευση.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/154735.html

ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!!!!!

Σταθερά στη 10η θέση της UEFA η Ελλάδα.



  (Φωτογραφία:  Intime
Η νίκη του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League επί της Αρσεναλ(3-1), χάρισε βαθμούς και η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλο στόχο φέτος, ο οποίος βέβαια είναι δύσκολο να επιτευχθεί, να τερματίσει στην 9η θέση της βαθμολογίας, που συνεπάγεται παρουσία περισσότερων ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:

1. Αγγλία 80.660 (8/8)

2. Ισπανία 74.043 (6/7)

3. Γερμανία 70.019 (4/6)

4. Ιταλία 56.695 (5/7)

5. Πορτογαλία 52.013 (4/6)

6. Γαλλία 51.678 (5/6)

7. Ρωσία 45.665 (4/6)

8. Ουκρανία 43.466 (3/6)

9. Ολλανδία 40.515 (4/5)

10. Ελλάδα 35.100 (3/5)

11. Τουρκία 34.325 (2/4)

12. Βέλγιο 30.800 (3/5)

13. Δανία 27.325 (2/5)

14. Αυστρία 25.325 (3/4)

15. Κύπρος 24.749 (2/4)

Στην τελευταία στήλη αναφέρονται οι ομάδες της χώρας που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ΄ όσες συμμετείχαν αρχικά.
Newsroom ΔΟΛ

«Λουκέτο» σε άλλες 17 Εφορίες το Δεκέμβριο.

 

Συνολικά μέχρι σήμερα έχει ανασταλεί η λειτουργία 40 ΔΟΥ

Στην κατάργηση 17 εφοριών στην περιφέρεια προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του, σύμφωνα με απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου αναστέλλεται από την 1η Δεκεμβρίου η λειτουργία των εξής 17 εφοριών:

• Γαστούνης οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αμαλιάδας.
• Σοχού που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Λαγκαδά.
• Ζαγκλιβερίου της οποίας οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λαγκαδά.
• Παραμυθιάς που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας.
• Μετσόβου που μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ιωαννίνων.
• Παλαμά που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καρδίτσας.
• Αργους Ορεστικού που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καστοριάς.
• Σερβίων που μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κοζάνης.
• Νεμέας που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κορίνθου.
• Μελιγαλά που μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καλαμάτας.
• Αιγινίου που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κατερίνης.
• Σκύδρας που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Εδεσσας.
• Πύλης που οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στη ΔΟΥ Τρικάλων.
• Φαρκαδόνας η οποία ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Τρικάλων.
• Στυλίδας που μεταφέρεται στη ΔΟΥ Λαμίας.
• Λιδωρικίου που μεταφέρεται στη ΔΟΥ Αμφισσας.
• Κασσάνδρας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη ΔΟΥ Νέων Μουδανιών.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχει ανασταλεί η λειτουργία 40 ΔΟΥ και δρομολογείται η κατάργηση άλλων 150 Εφοριών.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/270902/louketo-se-alles-17-efories-to-dekemvrio/

ΛΕΤΕ;

Προβλέπει σεισμό 7,2 ρίχτερ στο Αιγαίο

Κινδυνολογογικές προβλέψεις Τούρκου σεισμολόγου για σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αιγαίο και τσουνάμι 2 μέτρων



Για χτύπημα του Εγκέλαδου που θα αγγίξει τους 7,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στο Αιγαίο προειδοποιεί ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτσάν.
Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης Αχμέτ Ερτσάν μίλησε σε τουρκικά Μέσα, σχολιάζοντας τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.
Μετά τον σεισμό στην πόλη Βαν, όπως ανέφερε ότι είχε τονίσει, ανέμενε την εκδήλωση ενός σεισμού 7,2 Ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, το Καράμπουρουν και τη Φώκαια.
"Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο σεισμός 5.1 Ρίχτερ είναι ένα δείγμα αυτού του σεισμού που περιμένω. Δεν μπορώ να πω πως είναι ο προπομπός αλλά ο προειδοποιητικός.
Το Αιγαίο είναι σαν να μας λέει 'προσέξτε εγώ τεντώνομαι, θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό τον 5,1 Ρίχτερ", σημείωσε.
Ο Ερτσάν επίσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

http://news247.gr/health/perivallon/provlepei_seismo_7_2_rixter_sto_aigaio.1525984.html

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΥΤΑΝΕΣ.....ΜΕΡΚΟΖΙ!!!!

Αμαρτία...

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Άρσεναλ, επικράτησε 3-1 των Άγγλων στο «Καραϊσκάκη», αλλά δεν πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι Γερμανοί -για μια ακόμη φορά- δεν αποδείχθηκαν φίλοι μας.

Παρότι η Ντόρτμουντ βρέθηκε να προηγείται 2-0 της Μαρσέιγ, έχασε 3-2 με τους Γάλλους να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Για την ιστορία, τα τέρματα της νίκης των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκαν από τους Τζεμπούρ (16’), Φουστέρ (36’) και Μοδέστο (89’). Ο Μπεναγιούν (57’) εκείνο των «κανονιέρηδων».

http://www.sport-fm.gr/article/519762

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές τελικές προσπάθειες, σημείωσε τρία γκολ με τους Τζεμπούρ (16'), Φουστέρ (36') και Μοδέστο (88'), αλλά παρά το 3-1 επί των Λονδρέζων δεν προκρίθηκε στους "16" του Champions League. Και αυτό γιατί στο Ντόρτμουντ η Μπορούσια αν και κέρδιζε με 2-0, άνοιξε τα... πόδια και τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-3 (!) στο τέλος. Οι Πειραιώτες, πλέον, θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League.

Σαν να τα έκαναν… πλακάκια στο φινάλε Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Οι Γερμανοί είδαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν το εισιτήριο για να συνεχίσουν στην Ευρώπη και ως… δια μαγείας το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου έγινε 3-2 υπέρ των Μασσαλών.

http://www.gavros.gr/article/17744/ths-ekane-dwro-h-ntortmoynt/

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο.........ΚΕΛΕΜΠΙΑΣ;

Τέλος η Arboris Capital για τον Παναθηναϊκό.......
 Τέλος η Arboris Capital για τον Παναθηναϊκό
Κανένα θέμα Arboris Capital δεν υφίσταται πλέον για τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία που θα αναλάμβανε να βρει επενδυτή από το εξωτερικό απέσυρε το ενδιαφέρον της, ενώ παράλληλα διέψευσε ότι υπάρχει τρίτη πρόταση. Έτσι, οι «πράσινοι» θα εξακολουθήσουν να κινούνται στους ρυθμούς του πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Βλάση Τσάκα, θα καταθέσει την Πέμπτη τα 15 εκατομμύρια ευρώ στον ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ και θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
Ο Δημήτρης Γόντικας, μετά το τακτικό ΔΣ της Τρίτης, διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη τρίτης εταιρείας που ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό και δήλωσε άγνοια για την πρόταση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη να αναλάβει, μαζί με άλλος επιφανείς φίλους του Παναθηναϊκού, την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ μέχρι να βρεθεί βιώσιμη διοικητική λύση.
Όσον αφορά το ζήτημα της Arboris και του πρίγκιπα Σουλτάν, σημείωσε: "Στο μετοχικό, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Ούτε από την έλευση των Σαουδαράβων αλλά ούτε κι από την Arboris Capital η οποία αποσύρθηκε. Θα ξέρουμε περισσότερα μέσα στον Δεκέμβρη βέβαια, αφού τρέχει ήδη μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Προσπαθούμε να κάνουμε σωστή οικονομική διαχείριση. Όσο για τις μειώσεις σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών, το διαψεύδω αφού δεν υπήρξε καμία συνάντηση με κανέναν παίκτη".
Η Μεγάλη Πέμπτη του πρίγκιπα
Η υπομονή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον Βλάση Τσάκα και τον (αφανή μέχρι σήμερα) πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ εξαντλείται. Ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα έχει υποσχεθεί δημοσίως ότι τα χρήματα θα κατατεθούν την Πέμπτη και ίσως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Πάντως, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μόνο αισιόδοξοι δεν είναι, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου: "Δεν βλέπω φως πουθενά για τον Παναθηναϊκό. Το θέμα του πρίγκιπα δεν έχει κάποια εξέλιξη και καταλαβαίνετε ότι είμαι δικαιολογημένα απαισιόδοξος. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο. Μη δίνουμε μεγάλες ελπίδες στον κόσμο ότι τα πράγματα είναι ρόδινα και πάνε καλά. Δυστυχώς δεν έχουν εξέλιξη. Τι θα γίνει, ένας Θεός ξέρει".
http://troktiko.eu/2011/12/telos-h-arboris-capital-gia-ton-panathhna-ko/

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΟΠΡΙΤΑΡΟΙ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΔΙΟΡΙΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΩΣ «ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ!

Το θρασίμι που ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης και υβρίζει αισχρά τον λαουτζίκο λέγοντας πως «χάρη σ’εκείνον έχει να φάει» και ότι «αν δεν ψήφιζε το Μνημόνιο οι γυναίκες θα γίνονταν πόρνες», τι λέτε να έκανε;
ΔΙΟΡΙΣΕ ΟΧΙ ΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΚΑ ΑΤΟΜΑ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ»!
Αδιάψευστος μάρτυρας το διπλανό ΦΕΚ, όπου βλέπετε τους «μετακλητούς», «αποσπασμένους», «συμβούλους» κλπ υπαλλήλους – μέλη κομματικών στρατών!
ceb1ceb4cf89cebd copy ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΔΙΟΡΙΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ!
Όταν εμείς γράφουμε εδώ και καιρό πως Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ των στελεχών του Λάος είναι να φάνε κι αυτοί κάτι, μας βρίζουν κάποιοι «υπερπατριώτες»!
Όταν εμείς αποκαλύπταμε πως ο τηλεπλασιέ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, μας βγάζανε…τρελούς!
Ε, λοιπόν ΚΟΡΟΙΔΑ: ΣΚΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ!
Υ.Γ. Αυτή είναι η «ρήξη και ανατροπή» που σας υποσχέθηκαν, όσοι ακόμα τους πιστεύετε: Διορισμοί ημετέρων, γιατί δεν είναι σωστό να τρώνε μόνοι οι «πράσινοι» και «γαλάζιοι»! Πρέπει να φάνε και οι «υπερπατριώτες»! Τσάμπα ξερογλείφουν τους βουλευτάδες και βρίζουν όσους τολμάνε να πουν την αλήθεια;
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/11/blog-post_2982.html

ΘΡΥΛΕ, ΚΑΝ' ΤΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ!!!! Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ!!!!!!

Ταξίδια (του Ολυμπιακού) μέχρι τα αστέρια!



Ο Ολυμπιακός διεκδικεί για έκτη φορά ευρωπαϊκό εισιτήριο σε φινάλε ομίλων Champions League και το Sport24.gr ταξιδεύει στο χρόνο κάνοντας στάσεις σε σημαντικές στιγμές των "ερυθρολεύκων".

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά συνολικα πέντε είναι οι φορές στο πρόσφατο παρελθόν που η ελληνική ομάδα έχει κυνηγήσει πρόκριση παίρνοντας μέρος στους ομίλους του Champions League, με το αποψινό μπρα ντε φερ με τη φημισμένη Άρσεναλ να συνιστά τον 6ο "τελικό" της στις 13 συμμετοχές της στον θεσμό-γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός για τέταρτη συνολικά φορά και τρίτη συνεχόμενη να περάσει στα νοκ-άουτ ματς του Champions League, θα περάσει για τρίτη φορά στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση ή θα αποχαιρετήσει μέσα στην καρδιά του χειμώνα την Ευρώπη;

Το αν το σχοινί αντέξει τον Ολυμπιακό θα φανεί στο... χειροκρότημα (από τους φίλους του λίγο πριν τα μεσάνυχτα), με το Sport24.gr να σας παρουσιάζει ως πρελούδιο τις πέντε προηγούμενες συμμετοχές του Ολυμπιακού στο θεσμό όπου κυνήγησε πρόκριση λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στον όμιλο. Αυτές είναι:


 

Σεζόν 1998-99: Η πρώτη παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League αποδείχτηκε τραυματική, καθώς δέχτηκε δύο εκτός έδρας "πεντάρες" από Ρόζενμποργκ και Ρεάλ Μαδρίτης (5-1 το σκορ και στα δύο ματς), όμως η ομάδα του Πειραιά έδειξε την επόμενη σεζόν ότι διδάχτηκε από τα λάθη της.

Και όχι μόνο αυτό αλλά πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή πορεία που την έφερε μία ανάσα από τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και χρειάστηκε ένα γκολ του Αντόνιο Κόντε στο 85' για να τον ξυπνήσει από το τρελό όνειρο που ζούσε για οκτώ περίπου μήνες.


 

Στη φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε φρούριο το ΟΑΚΑ νικώντας και τους τρεις αντιπάλους του (2-0 την Κροάσια, 1-0 τον Άγιαξ, 2-1 την Πόρτο), και με συγκομιδή 10 βαθμών μετά από πέντε αγωνιστικές πήγε να παίξει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League στο παγωμένο Ζάγκρεμπ.

Η Κροάσια ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει εκείνη την πρόκριση, όμως το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου (μετά από σουτ του Αντρέα Νινιάδη οριζοντιώθηκε σχεδόν με το έδαφος για να πιάσει την κεφαλιά) έγραψε το τελικό 1-1 και έστειλε την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον έβδομο ουρανό.


 

Σεζόν 2000-2001: Με όπλο την πανίσχυρη έδρα του για μία ακόμα φορά στην οποία λύγισαν και οι τρεις αντίπαλοί του στον όμιλο (2-1 τη Λιόν, 2-0 τη Χέρενφεν, 1-0 τη Βαλενθια), ο Ολυμπιακός έφτασε στους 9 βαθμούς στον όμιλο, όμως η ήττα στο "Άμπε Λένστρα" την 5η αγωνιστική (0-1 από τη Χέρενφεν) τον υποχρέωσε να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League σε ματς-τελικό στο "Ζερλάν".

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έπαιζε ουσιαστικά για δύο αποτελέσματα (η ισοπαλία την ευνοούσε), όμως βρέθηκε από το 2ο κιόλας λεπτό στα σχοινιά, με το 1-0 υπέρ της Λιόν να μένει μέχρι το τέλος και έτσι η πορεία στην Ευρώπη να συνεχίζεται μέσω Κυπέλλου UEFA.

Φυσικα το σενάριο θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά αν η ελληνική ομάδα δεν είχε τέτοια εχθρική αντιμετώπιση από τον Γκίντερ Μπένκο, με τον Αυστριακό διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης να "κλείνει τα μάτια" σε δύο περιπτώσεις πέναλτι (πρωταγωνιστής σε αμφότερες τις φάσεις ο Γκάμπριελ Άλβες) αλλά και να σταματάει -λανθασμένα- με οφσάιντ τον Ζιοβάνι, λίγο πριν ο "μάγος" στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των "λιονέ".


 

Σεζόν 2004-05: Ο Ολυμπιακός είχε εγκαταλείψει το ΟΑΚΑ και μετά από δύο χρόνια προσωρινής παραμονής στη Ριζούπολη μπήκε στο νέο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το οποίο αποδείχτηκε φλεγόμενο. Λίβερπουλ (1-0), Μονακό (1-0) και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (1-0) έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Φάληρο αλλά παρά το το "3 στα 3" εντός και τον βαθμό στην πρεμιέρα στο "Ριαθόρ" η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόκριση.

Με την εντυπωσιακή συγκομιδή των 10 βαθμών μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στο "Άνφιλντ" για τη μάχη με τη Λίβερπουλ, ξέροντας ότι περνούν στους "16" του Champions League με νίκη, ισοπαλία ή ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά.


 

Τα πράγματα μάλιστα πήγαν κατ'ευχήν στο πρώτο μέρος, με την ελληνική ομάδα να αντέχει στο σφυροκόπημα των Άγγλων στο πρώτο 20λεπτο και να προηγείται στο ημίχρονο με το υπέροχο γκολ-φάουλ του Ριβάλντο. Δυστυχώς το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λίβερπουλ να θέλει τρία γκολ και να τα πετυχαίνει, με το τελευταίο να είναι η "φωτοβολίδα" του Στίβεν Τζέραρντ στο 86ο λεπτό.

Έτσι, οι "κόκκινοι" του Μέρσεϊσαϊντ πήραν το εισιτήριο για το Champions League όπου έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στο Κύπελλο UEFA και αφού πέρασε τη Σοσό στους "32" (2 νίκες) να αποκλείεται στους "16" από τη Νιούκαστλ (2 ήττες).


 

Σεζόν 2007-08: Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός δεν έκανε το απόλυτο στην έδρα του, όμως με τα δύο ονειρεμένα "διπλά" σε Βρέμη (3-1 τη Βέρντερ) και Ρώμη (2-1 τη Λάτσιο), με τα οποία έσπασε παράλληλα το ταμπού των εκτός έδρας αγώνων, έφτασε να διεκδικεί πρόκριση στο φινάλε των ομίλων.

Αντίπαλος την τελευταία αγωνιστική ήταν η Βέρντερ Βρέμης, όμως εκείνο το βράδυ η ομάδα του Τάκη Λεμονή κατέθεσε τέχνη, πάθος, ψυχή και καρδιά στο γήπεδο και με τον Ιεροκλή Στολτίδη στο κορυφαίο ματς της ευρωπαϊκής καριέρας του (2 γκολ), θριάμβευσε με 3-0 επί των Γερμανών και πήρε το εισιτήριο για τις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.


 

Το εμπόδιο της Τσέλσι στα νοκ-άουτ ματς αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι είχε φτάσει εκεί αφήνοντας εκτός μία γερμανική και μία ιταλική ομάδα ήταν τεράστια επιτυχία.


 

Σεζόν 2009-2010: Σε μία άκρως προβληματική χρονιά που ξεκίνησε με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία (Ζίκο αντί Κετσπάγια) και κατέληξε με απώλεια των εγχώριων σκήπτρων από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έφτασε παραδόξως να κυνηγάει πρόκριση στους "16" του Champions League.

Οι εντός έδρας επιτυχίες με Άλκμααρ (1-0) και Σταντάρ Λιέγης (2-1) και η ισοπαλία στην Ολλανδία (0-0 με Άλκμααρ) έφεραν σε πλεονεκτική θέση τους "ερυθρόλευκους" που ήθελαν μία νίκη με την αδιάφορη Άρσεναλ στο φινάλε (σας θυμίζει κάτι αυτό;) για να συνεχίσουν να κουνούν σεντόνι και την άνοιξη του 2010.


 

Ένας βαθμός ήταν αρκετός για την ομάδα του Ζίκο, η οποία όμως πήρε το "τρίποντο" με γκολ του Λεονάρντο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στους "16" του Champions League και όλοι φυσικά οι φίλοι της ομάδας ευελπιστούν πως απόψε το βράδυ θα τριτώσει το καλό κόντρα στους "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ.

Η συνέχεια της (ευρωπαϊκής) ιστορίας (του Ολυμπιακού) σε λίγες ώρες από τώρα...
http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/taksidia_toy_olympiakou_mexri_ta_asteria.1525487.html

ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ, ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΟ 90'!!!!!!

Γαύρος

Πρωταθλητής

Φως

ΝΟΜΠΕΛ.........ΜΑΓΕΙΑΣ!!!!!

Κουτρουμάνης: Μείωση συντάξεων αν οι ασφαλισμένοι συνεχίσουν να μην πληρώνουν

 
 
 
Την άμεση σύνδεση του ύψους των συντάξεων με τις εισφορές που καταβάλλονται, ανακοίνωσε ο Γ. Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός εργασίας υπογράμμισε ότι το 37% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ δεν πληρώνουν τις εισφορές και προειδοποίησε ότι το επίπεδο των συντάξεων εξαρτάται από τις εισφορές, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν μειώσεις, αν οι ασφαλισμένοι συνεχίσουν να μην καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικά με τα επικουρικά Ταμεία υπογράμμισε ότι το νέο έτος θα έχουν έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ και άρα δεν αντέχουν.

Όπως είπε στο Mega, η μείωση των επικουρικών θα είναι, μεσοσταθμικά 15%. Για παράδειγμα συνταξιούχος με 20 χρόνια ασφάλισης που παίρνει από το ΙΚΑ 600 ευρώ κύρια σύνταξη και 270 ευρώ επικουρική, θα έχει μείωση 15%, δηλαδή περίπου 30 ευρώ στην επικουρική σύνταξη.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/270455/me-elleimma-11-dis-euro-ta-epikourika-den-adehoun/

ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!!

Μισό εφάπαξ στους δημόσιους υπάλληλους!!!

Μισό εφάπαξ στους δημόσιους υπάλληλους 
 
Προκαταβολή έως και μισό εφάπαξ σχεδιάζει να χορηγεί το υπό κατάρρευση Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.), σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους απελπισμένους δικαιούχους δημόσιους υπαλλήλους.

Το Ταμείο έχει μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ, με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Νοεμβρίου 2009, ενώ εκατοντάδες είναι οι δικαιούχοι που απεβίωσαν περιμένοντας την εφάπαξ αποζημίωση.

Ακόμη και τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα για τη σωτηρία του ΤΠΔΥ δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/154324.html

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ........ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!

Στις 6,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που δεν ξεπερνούν το 37% μαζί.


Στις 6,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που δεν ξεπερνούν το 37% μαζί 
 
Προβάδισμα 6,2 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της GPO τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν τη Δευτέρα από το Mega. Σημαντικά αυξημένα είναι ακόμη τα ποσοστά του ΚΚΕ που προσέγγισε το 10% αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει 21,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 15,3% για το ΠΑΣΟΚ.

Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ είχε 22,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%.

Ελαφρά αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που φτάνει το 10% έναντι του 9,8%.

Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 7,1% και στη συνέχεια η Δημοκρατική Αριστερά που καταγράφει δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών από το 2,7% το Σεπτέμβριο σε 6,3%.

Άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 6,1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται στο 3%.

Κάτω από το όριο εκλογής στο Κοινοβούλιο βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών στο 0,8%.

Το λευκό και το άκυρο βρίσκονται στο 17,5% ενώ δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν το 10,1%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 89,2% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι απέτυχε το Μνημόνιο.

Ακόμη, το 76,7% επιθυμεί «να παραμείνει η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ» έναντι του 20,8% που έχει αντίθετη άποψη.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 29,2% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 16%. Την απάντηση «κανένας» έδωσε το 53,8%.

Εξάλλου, το 76,3% εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κατέλθει στις εθνικές εκλογές με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/154254.html

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΝΙΚΗ ΣΕ ΝΙΚΗ!!!!!!

Δεκτή από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή της ΠΓΔΜ........!!!!!!



Οι εκπρόσωποι Ελλάδας και ΠΓΔΜ κατά τη διαδικασία ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίου
Οι εκπρόσωποι Ελλάδας και ΠΓΔΜ κατά τη διαδικασία ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίου   (Φωτογραφία:  Associated Press
Με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, κρίνοντας ότι η Αθήνα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, προβάλλοντας αντίρρηση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε ότι η πρόβλεψη του κειμένου ότι η Ελλάδα δεν θα φέρει αντίρρηση στην είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς εφόσον η χώρα αποπειράται να εισέλθει με το προσωρινό της όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)» έχει ευρεία ερμηνεία.

Επομένως, περιλαμβάνει κάθε είδους αντίρρηση και όχι, όπως ισχυρίστηκε η ελληνική πλευρά, ότι το Άρθρο 11, παρ. 1 αφορά μία στενότερη ερμηνεία σχετικά με την ανάγκη η αντίρρηση να εκδηλωθεί με προβολή βέτο ή με αντίρρηση σε ψηφοφορία σε διεθνή οργανισμό.

Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται πως η ΠΓΔΜ έχει δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα σε οργανισμούς όπου η επιλογής των μελών γίνεται με ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς ότι η ΠΓΔΜ, αφού γίνει δεκτή σε κάποιον διεθνή ή περιφερειακό οργανισμό θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη συνταγματική της ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι με βάση το Άρθρο 11, παράγραφος 2, αλλά επίσης με βάση το Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι το αίτημα της ελληνικής πλευράς δεν δικαιολογεί την προβολή αντίρρησης στην είσοδο στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ.

Να σημειωθεί ότι με 14 ψήφους υπέρ και δύο κατά το δικαστήριο δήλωσε αρμόδιο να εξετάσει την προσφυγή, ενώ η Ελλάδα είχε θέσει θέμα αναρμοδιότητάς του.
Newsroom ΔΟΛ

ΕΛΑ!!!!!! ΚΙ ΕΣΥ.....ΞΥΠΝΗΣΕΣ!!!!! ΤΩΡΑ ΚΤΥΠΑΤΕ......ΤΟ ΠΤΩΜΑ;




Βολές του υπουργού Ανάπτυξης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
 
 
Την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη, εξέφρασε στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, καθώς «το κόμμα χρειάζεται να πάει στις εκλογές με μια νέα ηγεσία και μια νέα πολιτική πρόταση».
Σημείωσε ότι μετά τις γιορτές πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ότι μέχρι τώρα η συζήτηση που γίνεται δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οδήγησε σε φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και απέδωσε τις μεγαλύτερες ευθύνες στον κ. Παπανδρέου, λέγοντας ωστόσο ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Χρυσοχοΐδης: O Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη!!!!!
 

ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ; ΠΟΥ......ΗΤΑΝ, ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ; ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ, ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ & ΔΟΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ; ΣΥΝΕΧΙΖΤΕ ΤΟΝ ΥΠΜΟ ΣΑΣ!!!!!!!!

Μόνο ένα κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ έχει παρόν και μέλλον!!!!

Επιστολή-πρόσκληση 12 βουλευτών για την επόμενη μέρα στην παράταξη

Πρόσκληση για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς απευθύνουν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου μεταξύ των οποίων και ο Χ. Καστανίδης. Τα στελέχη αφήνουν αιχμές σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο κεντροαριστερά «στη θέση του παλαιού εκσυχρονισμού» όπως τονίζουν και περιγράφουν τις 12 βασικές αρχές που είναι αναγκαίες με στόχο όπως λένε το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στο κέντρο της κεντροαριστεράς συνεργαζόμενο με όμορες δημοκρατικές δυνάμεις.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Το παρόν και το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Ι. Η κρίση και οι συνέπειές της

Από το 2008 η Ελλάδα παρασύρθηκε στη δίνη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι χρόνιες ανεπάρκειες του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, οι διαρθρωτικές της ανισορροπίες, η αδυναμία του κράτους να υποστηρίξει ορθολογικές πολιτικές και ο απόλυτος δημοσιονομικός εκτροχιασμός, στον οποίο οδήγησε η κυβέρνηση Καραμανλή, ανέδειξαν την Ελλάδα στο τέλος του 2009 ως τον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας.

Η κρίση της ελληνικής οικονομίας έπαιρνε ήδη στις αρχές του 2010 τα χαρακτηριστικά κρίσης δανεισμού και εξυπηρέτησης του δυσθεόρατου χρέους της.

Σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας που επέβαλαν οι διεθνείς αγορές, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε καθεστώς διεθνούς οικονομικής επιτήρησης, που εξασφάλιζε μεν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, υπό την προϋπόθεση όμως της εφαρμογής ενός προγράμματος βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η τριμερής διεθνής επιτήρηση, η «τρόϊκα» όπως αποκλήθηκε, επέβαλε τους οικονομικούς και πολιτικούς όρους για την πορεία της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβαν να εφαρμόσουν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια μια πολιτική εξοντωτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης και βίαιων διαρθρωτικών αλλαγών για να εξασφαλίζεται σχεδόν κάθε τρίμηνο η νέα δανειακή δόση. Ό,τι αδράνησε να κάνει η χώρα επί πολλές δεκαετίες, τώρα έπρεπε να συντελεστεί σε πυκνό χρόνο.

Τα μέτρα που διαδοχικά εφαρμόστηκαν, στηρίζονταν στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδέες που καθοδηγούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και κυρίως την κυριαρχούμενη από συντηρητικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έμφαση δόθηκε στη συμπίεση των εισοδημάτων, στη δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, στην περιστολή των εν γένει κρατικών δαπανών και στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης. Αναγκαίες πολιτικές, κυρίως αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η αναδιάταξη των διοικητικών μηχανισμών, δεν ασκήθηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, είτε με ευθύνη της κυβέρνησης είτε εξαιτίας της αφόρητης πίεσης που ασκούσε η τρόϊκα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για να σχεδιασθούν ορθολογικά οι πολιτικές αυτές.

Μοιραία συνέπεια των παραπάνω ήταν η ελληνική οικονομία να περιπέσει σε βαθύτερη ύφεση, κάτι που εξακολουθεί να δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση ακόμη και των δημοσιονομικών στόχων.

Την ίδια ώρα, η διαχείριση του χρέους συναντούσε εξαιρετικές δυσκολίες, καθώς η ανολοκλήρωτη θεσμικά και πολιτικά Ευρωπαϊκή Ένωση επέτρεπε στις διαφορετικές στρατηγικές των κυρίαρχων δυνάμεων της ευρωζώνης να οδηγούν σε ανεπαρκείς αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αποφάσεις που σύντομα άλλαζαν, γιατί ο χρόνος τις καθιστούσε ανεπίκαιρες. Τώρα, η κρίση χρέους χτυπά στην καρδιά της ευρωζώνης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέβαλε δυσανάλογο προς τις ευθύνες της, υπέρμετρο πολιτικό κόστος. Παρά τις συστηματικές προσπάθειές της να διατηρήσει δίαυλο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις και δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε μόνο του να διαχειρισθεί τη χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας και να πληρώσει πάλι μόνο του την πιο οδυνηρή αντίφαση της ιστορικής διαδρομής του. Εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει, στο πλαίσιο της τωρινής κυβέρνησης συνεργασίας, μια πολιτική εμπνευσμένη από τους δανειστές και ενδεχομένως σωτήρια μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά με πολλά στοιχεία που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση προς την ιδεολογική και προγραμματική φυσιογνωμία του. Από τον Μάϊο του 2010 μέχρι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είδε να αποστασιοποιούνται σταδιακά παραδοσιακοί κοινωνικοί σύμμαχοί του και να θρυμματίζεται η ιδεολογική του ταυτότητα ως παράταξης του σύγχρονου δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Η οικονομική κρίση πήρε σύντομα χαρακτηριστικά κρίσης του πολιτικού συστήματος και, ειδικότερα, εσωτερικής πολιτικής κρίσης του κυβερνώντος κόμματος. Η θρυαλλίδα για την κορύφωση της πολιτικής κρίσης ήταν το δίλημμα που διατύπωσε πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τραπεζικού ή εθνικού συμφέροντος, καθώς ήταν γνωστό, ότι το εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δεν ήθελε ούτε γενναίο «κούρεμα» των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα ούτε την έκδοση κοινών μετοχών για τη νέα χρηματοδότηση των τραπεζών.

Έτσι, αμέσως μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 27.10.2011, μέσα από μια αλληλουχία δραματικών γεγονότων, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας ανατράπηκε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκε από κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων.

ΙΙ. Το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της Κεντροαριστεράς

Ενόψει των επικείμενων εκλογών και των αβέβαιων μετεκλογικών εξελίξεων, ενόψει της διαρκώς κλιμακούμενης κρίσης στην ευρωζώνη και της επίμονης πολύμορφης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να απαντήσει στη δική του ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική κρίση, θεμελιώνοντας με νέους όρους την ταυτότητά του ως κόμματος της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υποδείξει προοδευτικές λύσεις για την κρίση και για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Χρειάζεται να συγκροτήσει τη φυσιογνωμία του ως κεντρικού πολιτικού κορμού της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αστερισμού προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού της Κεντροαριστεράς.

Η θεμελίωση με νέους όρους της ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να γίνει με τη μονήρη επίκληση ιδεολογικών και προγραμματικών στερεοτύπων που ανατρέχουν στο παρελθόν του. Απαιτείται ουσιαστικά μια νέα ιδρυτική διακήρυξη του ρεύματος της Κεντροαριστεράς.

Το ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί από τη μια να επιβεβαιώσει τις θεμελιώδεις ιδεολογικές συντεταγμένες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και από την άλλη να διαμορφώσει έτσι την πολιτική του, που να συνιστά μια νέα και οξυδερκή σύλληψη των προβλημάτων της παγκόσμιας κοινότητας, της Ευρώπης και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

Οι ιδεολογικές συντεταγμένες του ΠΑΣΟΚ ορίζονται από την ένταξή του στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οι ιδεολογικές ρίζες του βρίσκονται στην παράδοση του πολιτικού φιλελευθερισμού και στις κοινωνικές θεωρίες του σοσιαλισμού. Οι αξίες του συμπυκνώνονται στις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Οι ιδεολογικές γραμμές που διαχωρίζουν τη Δεξιά από την Κεντροαριστερά υπάρχουν και οφείλουμε να τις αναδείξουμε, αφού προηγουμένως προχωρήσουμε σε έναν ειλικρινή αυτοκριτικό απολογισμό της πολιτικής που εφαρμόσαμε στην μνημονιακή εποχή της ιστορικής διαδρομής μας.

Η Κεντροαριστερά οφείλει να είναι η συνείδηση και η διαχρονική φωνή των πιο αδύναμων, των λιγότερο ευνοημένων στη ζωή, να είναι η φωνή των δημιουργικών κοινωνικών δυνάμεων, που επιζητούν την πρόοδο με αξιοπρέπεια και με δικαιοσύνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κεντροαριστερά δεν διαχειρίζεται, αλλά ανατρέπει και αλλάζει.

Να θυμίσουμε με έμφαση, ότι ενώ η συντηρητική ιδεολογία δεσμεύεται αποκλειστικά στο όνομα της ελευθερίας, η προοδευτική ιδεολογία δεσμεύεται ταυτόχρονα στο όνομα και της ελευθερίας και της ισότητας, ότι ενώ η συντήρηση εκκλησιάζεται στην αγορά, η πρόοδος αξιοποιεί την αγορά, αλλά αποθεώνει τη δικαιοσύνη. Η Κεντροαριστερά θέλει την αγορά να δημιουργεί, αλλά την πολιτική να διανέμει δίκαια.

Οι νεοφιλελεύθεροι ορκίζονται στον ανταγωνισμό. Η Κεντροαριστερά ορκίζεται στην αλληλεγγύη.

Η βαθιά και ουσιώδης διαφορά της αυθεντικής Κεντροαριστεράς, από την «Κεντροαριστερά» υπέρ της οποίας κάτι ψελλίζουν ορισμένοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ εσχάτως, έγκειται στο γεγονός ότι οι τελευταίοι δεν διαθέτουν και τόση θέρμη για τον δίκαια διανεμητικό ρόλο της πολιτικής. Οι ψίθυροί τους για την «Κεντροαριστερά» υποκρύπτουν την πολιτική τους επιθυμία να επιχειρήσουν πρώτα την «εκσυγχρονιστική» αναδιάρθρωση του συνασπισμένου μπλοκ εξουσίας τραπεζών, επικοινωνιακών μέσων και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και μετά να μοιράσουν στους υπόλοιπους τα απολειφάδια του παραγόμενου πλούτου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κεντροαριστερά δεν διαχειρίζεται την ανασφάλεια και τους φόβους, αλλά αναδεικνύει την εμπιστοσύνη, τις προσδοκίες και τις προοπτικές.

ΙΙΙ. Το προγραμματικό πλαίσιο της Κεντροαριστεράς

Η πολιτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και ο προγραμματικός λόγος της νέας, σύγχρονης Κεντροαριστεράς πρέπει να απαντούν σε δύο κορυφαία ερωτήματα:

α) Αγορές ή Δημοκρατία; Με άλλα λόγια, θα παραμείνουν ανέλεγκτες οι αχαλίνωτες αγορές ή θα ελεγχθούν με τη θέσμιση μιας νέας υπερεθνικής και τοπικής δημοκρατικής οργάνωσης που θα εγκαθιστά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας, της κοινωνικής ζωής και του πολιτικού ενδιαφέροντος;

β) Μπορεί να επιβιώσει μια κεντροαριστερή πλατφόρμα σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχούν οι νεοφιλελεύθερες ιδέες και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους;

Η απάντηση στα δύο αυτά θεμελιώδη ερωτήματα-διλήμματα πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες ελάχιστες προγραμματικές αρχές.

Να ελεγχθούν οι κινήσεις των κεφαλαίων με τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Να μειωθεί η εξάρτηση των επιχειρήσεων από τις χρηματοοικονομικές αγορές, με την ανάπτυξη δημόσιας πιστωτικής πολιτικής.

Να ελεγχθεί η λειτουργία των οίκων αξιολόγησης, με την επιβολή ρυθμιστικών κανόνων που εξασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης. Να βαθύνει η ευρωπαϊκή ενοποίηση με την εγκαθίδρυση των αναγκαίων ενοποιητικών μηχανισμών. Οι ενοποιητικές λειτουργίες και μηχανισμοί πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία των πιο δημοκρατικά νομιμοποιημένων οργάνων, όπως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση να στηριχθεί στην εναρμόνιση μέσω της κοινωνικής προόδου και όχι μέσω του ανταγωνισμού.
Να αντισταθούμε στη λογική της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία δεν εξασφαλίζει την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους που βιώνει η ευρωζώνη. Η σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία οδηγεί σε βαθιά ύφεση και σε ανακύκλωση του προβλήματος. Αντίθετα, απαιτείται διατήρηση και ενίσχυση του επιπέδου της κοινωνικής προστασίας.

Να εξασφαλιστεί ο ουσιαστικός συντονισμός της μακροοικονομικής πολιτικής των κρατών μελών, με σεβασμό στην αρχή της εθνικής κυριαρχίας και να συνταχθεί ομοσπονδιακός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός που θα διευκολύνει τη σύγκλιση μεταξύ των οικονομιών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εγγυάται την επαναγορά των κρατικών τίτλων και να μπορεί να χρηματοδοτεί απευθείας τα κράτη με χαμηλά επιτόκια, μειώνοντας έτσι τις πιέσεις των αγορών.
Η Κεντροαριστερά οφείλει να γίνει ο φορέας της πιο βαθιάς και ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης της Δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ανατρέπεται η αποφασιστική επιρροή ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων και αυξάνεται, αντιστρόφως, η επιρροή του λαού στα κέντρα και τις διαδικασίες λήψης των μεγάλων αποφάσεων. Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην προσπάθεια για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, περιλαμβάνοντας θέματα, όπως η ποινική ευθύνη των υπουργών, το εκλογικό σύστημα και οι προϋποθέσεις διενέργειας δημοψηφισμάτων.

Να μεταρρυθμιστούν ριζικά οι διοικητικοί μηχανισμοί, με στόχο το κεντρικό κράτος να μετατραπεί σε επιτελικό νου, που σχεδιάζει και εποπτεύει, ενώ οι εκτελεστικές λειτουργίες του κράτους ανασυγκροτούνται υπαγόμενες στην αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή διοίκηση. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αναδείξει την ανάγκη ενός «ισχυρού» κράτους, όχι με την έννοια του εκτεταμένου κράτους, αλλά ενός ευέλικτου, που έχει την ικανότητα να σχεδιάζει και εφαρμόζει αποτελεσματικά μια πολιτική, σε συνθήκες διαφάνειας και δημοκρατικής νομιμότητας. Η Κεντροαριστερά οφείλει να επιδιώξει ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό συμβιβασμό. Η σοσιαλδημοκρατία, μετά τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, για τριάντα περίπου χρόνια πέτυχε - στα όρια του εθνικού κράτους - ένα ιστορικό συμβιβασμό της εργασίας με το κεφάλαιο, οικοδομώντας και ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος.

Ο κόσμος της αγοράς και του κεφαλαίου κατάργησε τον ιστορικό σοσιαλδημοκρατικό συμβιβασμό, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς της κρατικής πολιτικής εντός των εθνικών συνόρων και μεταφέροντας την κίνησή του στο παγκόσμιο πλαίσιο: από το εθνικό στο παγκόσμιο.

Η απάντηση της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ακριβώς αντίστροφη: από το παγκόσμιο στο τοπικό πλαίσιο. Κύριο μέλημα πρέπει να είναι η ενίσχυση της τοπικής εξουσίας, κάτι που καθιστά πιο εύκολο και αποδοτικό τον κοινωνικό έλεγχο.

Να ενισχυθούν τα τοπικά οικονομικά δίκτυα, δίκτυα που αρθρώνονται γύρω από την παραγωγική φυσιογνωμία και ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής μικροκλίμακας. Η κοινωνική οικονομία μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για τα τοπικά οικονομικά δίκτυα. Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες με ισχυρά μέσα «δημοκρατικής επιρροής», όπως μορφές τοπικής διακυβέρνησης, τοπικά δημοψηφίσματα κ.λπ. Η συνοχή των τοπικών κοινωνιών με τη διαμόρφωση τοπικών οικονομικών δικτύων και τη χρήση μέσων δημοκρατικής επιρροής, ενδυναμώνει την εθνική συνοχή και κυριαρχία, καθώς καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανέλεγκτη επέμβαση των αγορών στη γεωγραφική μικροκλίμακα.
Να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Οι πρωτόγνωροι πόροι που άρχισαν να εισρέουν στην Ελλάδα μετά την ένταξή της στην ΕΟΚ δεν επενδύθηκαν στην παραγωγή και την ανάπτυξη. Η γενικευμένη εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων και η αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης ενίσχυσε τα μεταπρατικά εισαγωγικά τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου σε βάρος του παραγωγικού αναπτυξιακού κεφαλαίου και αύξησε τις ανάγκες δανεισμού της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα είχαν το παράδοξο αποτέλεσμα να προσθέσουν μεν ανέξοδο εισόδημα στους έλληνες αγρότες, να τους ωθήσουν όμως στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, με συνέπεια την αποδιάρθρωσή της. Η κακοδαιμονία της αντιπαραγωγικής χρησιμοποίησης των πόρων και του δανεισμού κατατρέχει την ελληνική πολιτική τάξη από το σχέδιο Μάρσαλ μέχρι και το Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας πρέπει να κατατείνει στην ενίσχυση του παραγωγικού αναπτυξιακού κεφαλαίου με επενδύσεις κυρίως στην αναζωογόνηση και την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πολιτιστική κληρονομιά - τουρισμός, ενεργειακά κοιτάσματα κ.ο.κ.).

Να θέσουμε ως πρώτο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και τη συμμετοχή της νέας γενιάς σε ένα νέο κόσμο εργασίας και ανάπτυξης. Η καταπολέμηση της ανεργίας ασφαλώς προϋποθέτει μια νέα αναπτυξιακή ώθηση, ασφαλώς υποβοηθείται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, αλλά αυτά πια δεν αρκούν. Απαιτούνται συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές: Να δώσουμε έμφαση π.χ. σε διαρκή προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής αγροτικής επιχειρηματικότητας, στην επαγγελματική ειδίκευση και κατάρτιση νέων, αλλά και πλεονάζοντος παραγωγικού δυναμικού για την αξιοποίησή τους σε νέες ενεργειακές πολιτικές. Να παροτρύνουμε νέους, επιστήμονες με κοινή επαγγελματική αφετηρία ή με συναφείς επαγγελματικές δράσεις, να συμπράξουν στο πλαίσιο νέων μορφών οργάνωσης της κοινωνικής οικονομίας.
Η Κεντροαριστερά οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αξιακό σύστημα. Μόνο έτσι θα μετακινηθούμε από τον «πολιτισμό της κερδοσκοπίας» που επέβαλαν οι αγορές, προς τον «πολιτισμό της αλληλεγγύης». Να βγάλουμε τον άνθρωπο της «μοναχικής μάζας» από το σκοτάδι στο φως της δημιουργίας, της συμμετοχής και της αξιοπρέπειας.

Στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των ελλήνων πολιτών. Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια αυτού που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων. Καλούνται να συμμετάσχουν όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να επινοήσουμε ένα μέλλον διαφορετικό, χωρίς προσχεδιασμένες αλήθειες, ένα μέλλον φτιαγμένο με μέτρο την ανθρώπινη αξίωση για ευημερία με δικαιοσύνη και όχι προεξοφλημένο από την απληστία της αγοράς.

Θα δώσουμε τη μάχη παντού, στην κοινωνία, ανάμεσα στους πολίτες και με αυτούς, σε όλες τις οργανώσεις και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος, σε συνεννόηση και διάλογο με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, χωρίς να επηρεαζόμαστε από τις εφήμερες μάχες για την εσωκομματική εξουσία. Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων. Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Κεντροαριστερά, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο. Θα είμαστε παρόντες.

Τις παραπάνω απόψεις είναι πιθανό ότι συμμερίζονται πολλοί περισσότεροι από εμάς που υπογράφουμε. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες ιδεών, γι’ αυτό απευθύνουμε πρόσκληση στους συναδέλφους βουλευτές, στους πολίτες, στους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, στα θεσμικά όργανα του Κινήματος να συμμετάσχουν στο διάλογο και, εάν συμφωνούν, να δηλώσουν τη στήριξή τους στο κείμενο αυτό.

Υπογράφουν:

Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας

Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας

Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας

Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας

Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου

Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας

Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου

Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β’ Αθηνών

Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς

Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας