Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΤΣΑΚΑ...........ΤΣΟΥΚΑΣ!!!!!!!

Ο Ροναλντίνιο δεν έρχεται στον Παναθηναϊκό "είναι φήμες"!!!!


Ο Ροναλντίνιο δεν έρχεται στον Παναθηναϊκό "είναι φήμες" 
 
Ο αδερφός του Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Ασίς Μορέιρα ο οποίος εκτελεί χρέη μάνατζερ του «Ρόνι», με νέες δηλώσεις του διέψευσε τις φήμες περί μετεγγραφής του Βραζιλιάνου σταρ στον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Μarca Brazil», ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο αδερφός του να φορέσει τα «πράσινα», είπε: «Είναι όλα φήμες και λόγια. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Έχει συμβόλαιο με τη Φλαμένγκο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω».

Εν συνεχεία ο Ασίς αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που έχει ο «Ρόνι» στην ομάδα του, όπου του χρωστάνε μισθούς αρκετών μηνών.

«Η Φλαμένγκο πρέπει να τα βρει με την Traffic (σ.σ η εταιρία μάρκετινγκ που πληρώνει μέρος των απολαβών του παίκτη). Ο Ροναλντίνιο έχει να πληρωθεί τέσσερις μήνες τώρα αλλά είναι ακόμα στο γήπεδο και προσπαθεί όσο μπορεί. Όμως του είναι δύσκολο. Εμείς περιμένουμε αλλά και η υπομονή έχει τα όρια της. Η δική μας υπομονή έχει εξαντληθεί με την όλη ιστορία».

http://www.madata.gr/athletic/151867.html

Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.........ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!

Κομισιόν και Συνήγορος του πολίτη "ενάντια" στο χαράτσι της ΔΕΗ!!!!!


Κομισιόν και Συνήγορος του πολίτη "ενάντια" στο χαράτσι της ΔΕΗ 
 
Πανικό προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η δημόσια δήλωση του Γερμανού επιτρόπου Ενέργειας ότι είναι παράνομη η διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους πληρώνουν τον λογαριασμό του ρεύματος αλλά όχι το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

«Δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και δεν πληρώνει από ανάγκη και όχι από σκοπιμότητα» δήλωναν αργά χθες βράδυ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης εγκυκλίου με κάποιες διορθωτικές αλλαγές στη διαδικασία επιβολής και είσπραξης του τέλους, δόθηκε εντολή από την πολιτική ηγεσία να γίνει νέα επεξεργασία της εγκυκλίου, προς την κατεύθυνση ακόμη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων.
Πάντως από πηγές του υπουργείου διευκρινιζόταν ότι το τέλος δεν μπορεί να ανακληθεί, καθώς σε αυτό στηρίζεται η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και των επόμενων, μέχρι τουλάχιστον και το 2014, έτος λήξης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Το... black out με το τέλος στα ακίνητα έγινε φανερό χθες, όταν από δύο πλευρές, την Κομισιόν αλλά και την Συνήγορο του Πολίτη, αμφισβητήθηκε η διακοπή ηλεκτροδότησης, που αποτελεί τον βασικό μοχλό πίεσης προς τους πολίτες προκειμένου να πληρώσουν το «χαράτσι»:

Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή δηλώνει ότι το κοινοτικό δίκαιο απαγορεύει να συνδέεται η παροχή ρεύματος σε έναν πολίτη με την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων, όπως το τέλος στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών-μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυττό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις» αναφέρει στην απάντησή του ο επίτροπος.

Το ίδιο τονίζει προς την κυβέρνηση και η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού: Παραβαίνει το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών η διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος.
Τι είχε αποφασιστεί
Πριν σκάσουν αυτές οι δύο «βόμβες» οι υπηρεσίες του υπουργείου, ύστερα από αρκετές ημέρες σύγχυσης, είχαν ετοιμάσει -και ήταν έτοιμη να δοθεί στη δημοσιότητα- εγκύκλιο, με την οποία επιχειρούνταν διορθωτικές αλλαγές. Οριστικά είχε αποφασιστεί να πληρώσουν όλοι την πρώτη δόση, ακόμη κι αν υπάρχουν λάθη υπολογισμού ή πρόκειται για άτομα που τελικά θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους. Η μόνη «διευκόλυνση» που προέβλεπε η εγκύκλιος ήταν ότι έδινε προθεσμία ογδόντα ημερών (αντί σαράντα) για την πληρωμή του τέλους.

Σε κάθε εφορία προέβλεπε ότι θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές, οι οποίες θα εξετάσουν τις αιτήσεις ατόμων από ευπαθείς ομάδες για υπαγωγή στο μειωμένο συντελεστή του τέλους (μισό ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο). Τώρα εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξετάσουν κατά περίπτωση οι ίδιες επιτροπές και αιτήσεις για υπαγωγή στον χαμηλό συντελεστή από όσους πολίτες δηλώσουν οικονομική αδυναμία.

Σε ό,τι αφορά τη διόρθωση λαθών στον υπολογισμό του «χαρατσιού», επειδή είναι εσφαλμένη η καταχώριση των στοιχείων για την επιφάνεια ενός ακινήτου στα αρχεία της ΔΕΗ, σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στους δήμους μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Αν η αίτηση γίνει δεκτή, το τέλος θα υπολογίζεται εκ νέου και οι τυχόν διαφορές θα συμψηφίζονται στις επόμενες δόσεις. Πάντως όλες αυτές οι αποφάσεις θα επανεξεταστούν μετά το χθεσινό «black out» και θα οριστικοποιηθούν όταν δοθεί στη δημοσιότητα η εγκύκλιος στην τελική της μορφή.
Espressonews.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/151742.html


Σε χαμηλό επτά εβδομάδων υποχωρεί το ευρώ ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους.


  (Φωτογραφία:  Reuters ) Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων υποχώρησε την Παρασκευή το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα επιδεινωθεί περαιτέρω και αναζητούν «ασφαλή καταφύγια».

Αυτόν τον μήνα έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές πάνω από 4 τρισ. δολάρια, καθώς η ραγδαία αύξηση του κόστους κρατικού δανεισμού υπονομεύει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Αιτία για τη σημερινή πτώση του ενιαίου νομίσματος είναι η ραγδαία αύξηση του κόστους κρατικού δανεισμού στην Ιταλία και η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στη Γαλλία, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Το ευρώ υποχώρησε μέχρι τα 1,3226 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου. Αυτή την εβδομάδα σημείωσε απώλειες 2,1%.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ σημείωσε απώλειες 0,30% στα 102,58 γεν. Από τις αρχές της εβδομάδας υποχωρεί κατά 1,4%.

 
Newsroom ΔΟΛ

Βόμβες... 72 δισ. € στα θεμέλια του χρέους!!!!!!!

Κατέγραψαν αύξηση 181,6% σε σχέση με το 2009....


Βραδυφλεγή... βόμβα στα θεμέλια του δημοσίου χρέους αποτελούν δάνεια ύψους 22,43 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του Δημοσίου. Εάν σε αυτά συνυπολογιστούν και οι εγγυήσεις ύψους 49,6 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν στις τράπεζες για την άντληση ρευστότητας, τα εγγυημένα δάνεια από το Ελληνικό Δημόσιο έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ το 2010, ξεπερνώντας τα 72 δισ. ευρώ ή το 32% του ΑΕΠ. Κατέγραψαν δε αύξηση 181,6% σε σχέση με το 2009.

Τα στοιχεία αυτά προσθέτουν αβεβαιότητες στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι η "εξαιρετικά επείγουσα" εγκύκλιος που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
Σε αυτή ζητεί από τις τράπεζες άμεση ενημέρωση για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί με εγγύηση του Δημοσίου και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως διαταγές πληρωμής, ακάλυπτες επιταγές, κατασχέσεις, αίτηση υπαγωγής σε οποιοδήποτε στάδιο πτωχευτικής διαδικασίας.
Μάλιστα ζητεί να διερευνηθεί η δυνατότητα λήψης εμπράγματων εξασφαλίσεων.
Τα δάνεια ΔΕΚΟ - ΟΤΑ
Σύμφωνα τώρα με τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου:
1. Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 τα ανεξόφλητα υπόλοιπα δανείων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ιδιωτικών επιχειρήσεων, αγροτών κ.ά. ανήλθαν σε 22,438 δισ. ευρώ ή 9,8% του ΑΕΠ.
2. Οι εγγυήσεις του Δημοσίου προς τις τράπεζες, στο πλαίσιο του νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, ανήλθαν σε 49,6 δισ. ευρώ το 2010.
http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128863920

 

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ....ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ!!!!!!

Oικονομικός Αρμαγεδδώνας θα σαρώσει την Ευρωζώνη, προβλέπουν τα ξένα ΜΜΕ!!!!


  (Φωτογραφία:  Reuters

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!!

Spiegel: Στα 600 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία!!!!
 
 
Το περιοδικό Spiegel καταγράφει με ενδιαφέρον τη συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τον εντοπισμό φοροφυγάδων.

Για άλλους είναι υπερβολή, για άλλους πραγματικότητα; Στα 600 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, ποσό που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό στην Ελλάδα, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε συμφωνία με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μεγάλο μέρος αυτών των καταθέσεων δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.
Το περιοδικό Spiegel καταγράφει με ενδιαφέρον και τη συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τον εντοπισμό φοροφυγάδων.
«Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», είναι ο τίτλος σύντομου ρεπορτάζ στο ίδιο περιοδικό για τη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες:
«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν 'διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών'.
Σύμφωνα με υπολογισμούς οι Έλληνες έχουν καταθέσει στην Ελβετία γύρω στα 600 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τρεις φορές περισσότερα χρήματα από ό,τι στην ίδια τους τη χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτών των καταθέσεων δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.
Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.
Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.»
Ωστόσο το πόσο που αναφέρει το περιοδικό Spiegel μπορεί να φαντάζει υπερβολικό...
Σύμφωνα με υπολογισμούς των ελβετικών τραπεζών, τα κεφάλαια από ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ελβετία φθάνουν τα 800 δις. ευρώ: δηλαδή, ακόμη και ένας φόρος διακράτησης με χαμηλό συντελεστή 5% θα απέδιδε έσοδα 40 δις. ευρώ το χρόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις! Από αυτά τα 800 δις, αποκλείεται τα 600 δις , να προέρχονται από Έλληνες μεγαλοκαταθέτες των Άλπεων...
Πηγή: Επίκαιρο
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=96139157

ΤΕΤΟΙΑ........ΥΠΟΛΗΨΗ!!!!

Τελεσίγραφο. Χωρίς υπογραφή Σαμαρά δεν μας δίνουν την 6η δόση.
 
 
Μετρούν αντίστροφα για την υπογραφή Σαμαρά οι Βρυξέλλες, που έστειλαν χθες με απόλυτο τρόπο -συνεπικουρούμενες από τη Γερμανία και την Ολλανδία- τελεσίγραφο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει τις έγγραφες δεσμεύσεις το αργότερο έως το Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη στις 29 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντησή του με το Λουκά Παπαδήμο διεμήνυσε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ότι έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ικανοποίηση του αιτήματος της Ευρωζώνης. Μάλιστα, ο Ζ. Γιούνκερ κατέστησε σαφές ότι εάν δεν δοθούν οι έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση και τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τότε «δεν θα καταβληθεί η 6η δόση των δανείων στην Ελλάδα».
Την πεποίθησή του ότι οι αρχηγοί των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση «θα κάνουν το καθήκον τους», εξέφρασε ο κ. Παπαδήμος, σημειώνοντας εκ νέου ότι οι γραπτές δεσμεύσεις αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ευρωζώνη ζητά από τους πολιτικούς ηγέτες να στείλουν μια επιστολή δέσμευσης σχετικά με τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Παπαδήμος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί σύντομα λύση τονίζοντας πως αυτό πρέπει να έχει γίνει έως το τέλος του μήνα. Μετά τη συνάντηση, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν ότι χωρίς επιστολή με έγγραφες δεσμεύσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της 6ης δόσης και τόνιζαν ότι το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για τη μορφή που θα λάβουν αυτές οι δεσμεύσεις.
Στην Αθήνα και στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά γίνεται πλέον σαφές ότι τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν και σύμφωνα με πληροφορίες η «λύση» θα δοθεί μέχρι την Παρασκευή. Είτε με την «τροποίηση» της επιστολής που εστάλη στο ΕλΚ είτε με επιστολή που θα έχει αποδέκτη τον κ. Παπαδήμο και θα «επισυναφθεί» στη συνέχεια στο Εurogroup. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επέμεινε και χθες ότι η άρνηση του κ. Σαμαρά είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «δεν θα βάλει υπογραφή όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι». Aπό το Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός μετέβη στη Φραγκφούρτη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Ολλανδία
Τη σκυτάλη των πιέσεων προς τον κ. Σαμαρά πήραν χθες από τον κ. Γιούνκερ η Ολλανδία και η Γερμανία, οι οποίες απέδειξαν ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και απόλυτο συντονισμό. Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Κεες ντε Γιάχερ, ζήτησε την έγγραφη δέσμευση του κ. Σαμαρά σχετικά με την εφαρμογή της πολιτικής που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο Ολλανδός αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση. «Είναι επιτακτικό να γίνει σαφές ότι πρέπει να υπάρχει και η δέσμευση του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων. Έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο, το να λες ότι οι δηλώσεις σου αρκούν. Θέλουμε την υπογραφή αυτού του κυρίου Σαμαρά, αλλιώς δεν θα πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο Κεες ντε Γιάγκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο «RTL 7».
Η υπογραφή που ζητείται από τον αρχηγό της Ν.Δ., Α. Σαμαρά, είναι θέμα σοβαρότητας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόγιερ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολιτικά επιζήμια και νομικά αδύνατη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Παράλληλα, κυβερνητική πηγή του Βερολίνου σημείωσε πως προϋπόθεση για την εκταμίευση 6ης δόσης είναι η υπογραφή του κ. Σαμαρά, διότι μόνον αν υπογράψουν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη που χάθηκε με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να κάνει το καθήκον του για τη χώρα του».
Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως η Γερμανία «ποτέ δεν απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη», σημείωσε ωστόσο, πως η χώρα του θέλει να γνωρίζει πως «η Ελλάδα θέλει να μείνει εντός της Ευρωζώνης με τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται».Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας και της εκταμίευσης της έκτης δόσης.
Εως την Παρασκευή
Σύμφωνα με πληροφορίες η «λύση» θα δοθεί μέχρι την Παρασκευή. Είτε με την «τροποίηση» της επιστολής που εστάλη στο ΕλΚ είτε με επιστολή που θα έχει αποδέκτη τον κ. Παπαδήμο και θα «επισυναφθεί» στη συνέχεια στο Εurogroup.
Τη σκυτάλη των πιέσεων προς τον κ. Σαμαρά πήραν χθες από τον κ. Γιούνκερ η Ολλανδία και η Γερμανία, οι οποίες απέδειξαν ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και απόλυτο συντονισμό.
Η υπογραφή που ζητείται από τον αρχηγό της Ν.Δ., Α. Σαμαρά, είναι θέμα σοβαρότητας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόγιερ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολιτικά επιζήμια και νομικά αδύνατη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112685552

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ; ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!!

Αντιπαράθεση για τα χρέη των κομμάτων.
 
 
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν πάρει μαζί από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ

Εντονα αντέδρασε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Λ. Αυγενάκης προερχόμενος από τη Ν.Δ., κατέθεσε επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου της σχετικά με το δανεισμό και τα χρέη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο σε καιρούς που οι πολίτες δοκιμάζονται ιδιαίτερα.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «τα κόμματα επιχορηγούνται γιατί είναι δημοκρατικοί πυλώνες» και σημείωσε την ανάγκη να ανοίξει συντεταγμένα η διαδικασία διαλόγου και συζήτησης του θέματος, χωρίς όρους θεάματος.
Πάντως, ο κ. Αυγενάκης, επιμένοντας στις καταγγελίες του, σημείωσε χαρακτηριστικά, πως με στοιχεία του 2010, «το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου και η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, έχουν πάρει μαζί από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα, έχουν ενεχυριάσει την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέχρι το 2016».
Μεγαλύτερος οφειλέτης, όπως προκύπτει, εμφανίζεται η Ν.Δ. με χρέη ύψους 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατ. έχουν συναφθεί με την Αγροτική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 15 εκατ. με την Τράπεζα Πειραιώς. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με δάνεια ύψους 114 εκατ. ευρώ, από τα οποία, 96,8 εκατ. ευρώ οφείλονται στην ΑΤΕ, 10 εκατ. στη Marfin Egnatia Bank και 5 εκατ. στην Πειραιώς, ενώ πρόσφατα και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η Τράπεζα Αττικής ενέκρινε δάνεια ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, στα 4,4 εκατ. ευρώ και 6 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δανειακές υποχρεώσεις των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, προς την Εθνική Τράπεζα, στην οποία επίσης οι Οικολόγοι «χρωστούν» 800 χιλ. ευρώ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου, υποστηρίζει ότι τα κόμματα αυτά, βρίσκονται «ένα βήμα πριν από το κραχ», σημειώνοντας ενδεικτικά, ότι το 2010, οι ισολογισμοί τους ισοσκελίστηκαν χάρη στον υψηλό δανεισμό, ο οποίος αν αφαιρεθεί, «θα αποκαλύψει τα τεράστια ελλείμματά τους». Και προτείνει μείωση κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης (48,8 εκατ. για το 2010 και 40,5 εκατ. για το 2011), απαγόρευση της τραπεζικής δανειοδότησης και δημοσιοποίηση των οικονομικών τους στο διαδίκτυο.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112685582

ΕΙΠΑΜΕ: ΒΑΡΕΛΙ.....ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ!!!!!

Ξεπέρασε τα 360 δις ευρώ το δημόσιο χρέος....


Ξεπέρασε τα 360 δις ευρώ το δημόσιο χρέος 
 
Όπως προέκυψε από στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος στο τέλος Σεπτεμβρίου από 353,693 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα, στα τέλη Ιουνίου, αυξήθηκε στα 360,379 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το 2012 λήγουν ομόλογα ύψους 35,1 δισ. ευρώ και έντοκα ύψους 4,6 δισ. ευρώ, το 2013 οι λήξεις ομολόγων φτάνουν τα 37,6 δισ. ευρώ, το 2014 τα 60,2 δισ. ευρώ και το 2015 τα 45,3 δισ. ευρώ.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/151047.html

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μέσα στην εβδομάδα οι αλλαγές στις Συνθήκες της Ε.Ε.

Το ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί



Τις προτάσεις τους για τις πολυσυζητημένες αλλαγές των Συνθηκών της Ε.Ε. θα παρουσιάσουν εντός της εβδομάδας Βερολίνο και Παρίσι. «Μαζί με την κυρία Μέρκελ θα παρουσιάσουμε προσεχώς τις προτάσεις μας για την αλλαγή των ευρω-συνθηκών για να αποτρέψουν τη δημοσιονομική και οικονομική διαφοροποίηση μεταξύ των χωρών» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί στο ασιατικό φόρουμ του Boao που γίνεται στα ανάκτορα του Elysée.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο γάλλος Πρόεδρος, οι αλλαγές θα επιτρέψουν την επιδιωκόμενη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης.

«Καμία ανεπτυγμένη οικονομία δεν είναι στο απυρόβλητο από την υπερβολική συσσώρευση χρέους των τελευταίων ετών» πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

Όπως προανήγγειλε, μάλιστα, με οι προτεινόμενες από Βερολίνο και Παρίσι αλλαγές, θα επιτρέψουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και να διευκολύνουν την εφαρμογή των νομισματικών πολιτικών σε όλη τη ζώνη του ευρώ».

Οι δηλώσεις του Σαρκοζί γίνονται την ώρα που Ιταλία και Ισπανία πιέζονται ασφυκτικά από τις αγορές, η Γαλλία απειλείται ανοιχτά από τους οίκους αξιολόγησης ότι θα χάσει το ΑΑΑ και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παρέμβαση της ΕΚΤ, ως έσχατου δανειστή.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/263973/mesa-stin-evdomada-oi-allages-stis-sunthikes-tis-ee/

ΚΙ ΑΥΤΟ......ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ!!!!!

Υπόλογος για κακούργημα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης...

Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης.
Η κλήση προς τον κ. Καπελέρη είναι για ...την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά τη διερεύνηση καταγγελίας για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Η παρέμβαση των οικονομικών Εισαγγελέων με προκαταρκτική εξέταση, είχε ως αφορμή δημοσιεύματα στην εφημερίδα "Καθημερινή" που έκαναν λόγο για "παραμηχανισμό" εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε την διαδικασία για την είσπραξη των προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Τα καταγγελλόμενα στον Τύπο συνέδεαν την δήλωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη με την ύπαρξη και δράση του "παραμηχανισμού".

Η εφημερίδα παρέθετε και εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο κ. Καπελέρης στις αρμόδιες υπηρεσίες ,ως "εξαιρετικά επείγουσα" τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας την αναστολή της είσπραξης των προστίμων, επικαλούμενος επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που επικεντρώνεται αρχικά στην διάπραξη ή μη του αδικήματος της απιστίας, ο εισαγγελέας κ. Μουζακίτης κάλεσε ως μάρτυρα και ήδη έλαβε κατάθεση από τον κ. Σπινέλη, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε στο εισαγγελικό γραφείο έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το επίμαχο συνολικό ποσό από τα πρόστιμα φθάνει ή και ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορά διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους μέσω του συστήματος "Ήφαιστος" για παραβάσεις νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης...

www.newpost.gr

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ»

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE


ΟΧΙ ΣΤΗ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ» ΙΝΚΑ ΔΤ 316/03.10.11

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ»
ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
Το ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και με την σχεδιαζόμενη  «Κάρτα του Πολίτη» (με όποια μορφή και πρόσχημα και αν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί) γιατί οδηγεί, στην κατάργηση της ιδιωτικής ζωής του πολίτη και εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική του ελευθερία,  ασφάλεια και περιουσία.

Οι βάσεις δεδομένων αυτές, σε άλλες και μάλιστα πολύ προηγμένες χώρες, έχουν παραβιαστεί επιτυχώς και πολλοί έχουν βρει τον μπελά τους. 
Με την ενσωμάτωση σε ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων σε Η/Υ όλων των αγορών των πολιτών, κάθε χειριστής με κλειδί θα έχει πρόσβαση.
Για αυτούς τους λόγους καλεί τους πολίτες να μην παραλάβουν την «Φοροκάρτα», αφού για μια αμφίβολη εξυπηρέτηση θα εκθέσουν την ιδιωτική ζωή τους, και θα δημιουργήσουν έτσι  άχρηστους κινδύνους, επιπλέον, και το κόστος της «Φοροκάρτας» θα βγει από τη φορολογία του πολίτη – δηλαδή σκοπεύουν να πληρώνουμε τα έξοδα του φακελώματος μας
Επίσης καλεί την ελληνική πολιτεία:
Να καταργήσει το τριτοκοσμικό μέτρο της συλλογής των αποδείξεων –
σε οποιαδήποτε μορφή.
Δεν είναι υποχρέωση των καταναλωτών να ασκούν φορολογικό έλεγχο.
Τέλος,
να σταματήσει η χυδαιότητα και η αισχρότητα της αστήριχτης φιλολογίας του τίτλου  «Διεφθαρμένος Έλληνας», [αν δεν μπορεί ο φιλόλογος να εντοπίσει και να τιμωρήσει πρώτα τον «Διαφθορέα»].

Το κράτος, που αλλάζει, στα μέτρα του κάθε κόμματος μόλις γίνει κυβέρνηση, δείχνει την άρνηση του, να είναι, σταθερό και σοβαρό και κυρίως πως δεν θέλει να επιτρέψει να δουλέψουν οι κρατικοί υπάλληλοι, για τον έλεγχο της φοροκλοπής, για την αποφυγή πολιτικού κομματικού κόστους.
Το πρόβλημα του Ελληνικού Κράτους έχει κριθεί πως είναι πρόβλημα εξόδων και ασύδοτης σπατάλης του δημοσίου χρήματος, και όχι μόνο πρόβλημα φορολογικών εσόδων.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ –
ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ»

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ 
 

ΕΚΛΟΓΕΣ; ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ.....ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!!!!

Εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου!!!!


Εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου 
 
Νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών δημιουργεί η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου ότι οι πιθανότητες για ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή μετατίθεται από τον Δεκέμβριο στον Ιανουάριο. Σε αυτήν την περίπτωση ο αρχικός προγραμματισμός για κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου τροποποιείται εκ των πραγμάτων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της 6ης δόσης και της νέας δανειακής σύμβασης και μίλησε για τον χρονικό ορίζοντα που προβλέπεται για αυτά.

«Θέλω να ελπίζω ότι όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι το αργότερο στις 29 Νοεμβρίου που είναι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, οπότε πρέπει να δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης για να ξεκινήσουν και διαδικασίες του ΔΝΤ για τη δική του εκταμίευση και προκειμένου να μπορέσουμε να απεμπλέξουμε την διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, γιατί, κατά τη λογική που διέπει το Ταμείο και κατά τους κανονισμούς του ΔΝΤ, όσο τρέχει το ισχύον πρόγραμμα δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για το καινούργιο.

»Πρέπει να αποφασιστεί η εκταμίευση με το παλαιό πρόγραμμα για να υποβληθεί η αίτηση για το καινούργιο. Εάν θέλουμε να έρθει προς ψήφιση το πρόγραμμα με τη μορφή νέας δανειακής σύμβασης, έστω στις αρχές του Ιανουαρίου πλέον, γιατί βλέπω δύσκολο το Δεκέμβριο γιατί εργάσιμες μέρες περιορίζονται - κάθε μέρα χάνουμε πολύτιμο χρόνο για τη χώρα -, πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα και δεν υπάρχουν πλέον εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες εδώ ή αντιθέσεις. Υπάρχουν οι ζωτικές ανάγκες της χώρας και κανείς δεν μπορεί να παίξει με αυτές» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Η παράταση της ψήφισης της νεάς δανειακής σύμβασης θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, καθώς θα επιμηκύνει τον χρόνο ζωής της νέας κυβέρνησης θα μεταθέσει τον χρόνο των πρόωρων εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.

ΤΩΡΑ ΜΑΣ....ΠΟΝΕΣΑΤΕ;

Η δήλωση Χρυσοχοΐδη που έβαλε φωτιά στο ΠΑΣΟΚ.


Η δήλωση Χρυσοχοΐδη που έβαλε φωτιά στο ΠΑΣΟΚ 
 
Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που έβαλε φωτιά στο εσωκομματικό τοπίο, καθώς αποτελεί και την πρώτη υποψηφιότητα στην κούρσα διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, είναι η ακόλουθη (μιλώντας στον Real FM): «Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξής μας όπου έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο, και δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.
Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε όλοι με σεβασμό αυτές τις διαδικασίες· υπό την προϋπόθεση ότι θα κατέβουμε στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίες· υπό την προϋπόθεση ότι φέρνουμε μια νέα πρόταση για ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, τις προοπτικές και τις ελπίδες των πονεμένων συμπολιτών μας».
tanea.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/150785.html

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΜΑΤΑ;


Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο εκδότης Κ. Γιαννίκος,

Για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 1.200.000 ευρώ.
 
 
 
Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στη Βούλα ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Alter κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 1.200.000 ευρω.

Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου υπήρξε ύστερα από σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και κατόπιν συνεργασίας του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος εξέδωσε προ ολίγων ωρών σχετική παραγγελία.

Τη σύλληψη δεν ανέλαβε η Οικονομική Αστυνομία όπως είχε συμβεί με τους κ.κ. Πετζετάκι, Λεβή και άλλους αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά από εντολές που έδωσε ο διοικητής την υπηρεσίας κ. Ιωαννης Δικόπουλος. Υψηόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν πριν από λίγο ότι θα συνεχισθούν οι συλλήψεις και άλλων φοροφυγάδων με βάση μια σχετική λίστα εκατοντάδων προσώπων η συγκεκριμένη ελεγκτική υπηρεσία.

http://www.tovima.gr/media/article/?aid=431291

Φοίνικας-ΑΟ Κηφισιάς και Καλαμαριά-Λαμία, οι ημιτελικοί του Λιγκ Καπ.



Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/11 η κλήρωση για το φάιναλ-4 του League Cup 2011, που θα φιλοξενηθεί στη Σύρο. Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη διενέργεια της κλήρωσης είναι Φοίνικας Σύρου-ΑΟ Κηφισιάς και Απόλλωνας Καλαμαριάς-Λαμία. Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων θα ανακοινωθούν την Τρίτη 22/11. Μέχρι στιγμής, προτεινόμενες ημέρες είναι η Κυριακή 27 και η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011.
Newsroom ΔΟΛ

Με πτώση 3,74% έκλεισε το Χρηματιστήριο.


Με πτώση 3,74% έκλεισε το Χρηματιστήριο 
 

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω έντονα πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την προειδοποίηση της Moody΄s για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας, αλλά και τις δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν πως «η κρίση χρέους έχει πλήξει και τον πυρήνα της Ευρωζώνης».
Το Χ.Α διέσπασε καθοδικά τα επίπεδα των 700 μονάδων μετά από 18 χρόνια, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1993.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 686,00 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,74%.
Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 29,334 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,89% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,50%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Folli Follie (+1,41%) και του ΟΠΑΠ (+0,31%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-10,11%), της Κύπρου (-9,50%), της Eurobank (-8,76%), της Alpha Bank (-8,54%) και του Τ.Τ (-6,19%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,20%), του Εμπορίου (+0,59%) και των Ταξιδιών (+0,14%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-7,46%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-7,11%), των Χημικών (-6,15%) και των Τραπεζών (-5,53%).
Ανοδικά κινήθηκαν 33 μετοχές,118 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Fieratex +27,78%, Ιλυδα +26,18%, HOL +19,87% και ΝΕΛ +18,29%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual -29,95%, Τζιρακιάν Προφίλ (κ) -29,31%, Βιοκαρπέτ (κ) -28,73% και Χατζηϊωάννου (κ) -23,44%.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/150662.html

ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!

2012: Ενα βαπόρι φόροι!!!!!

Ο λογαριασμός για το 2012 εκδόθηκε. Το τελικό ποσό; Φόροι 49,5 δισ., 4,8 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2011. Ελληνίδες, Ελληνες... ξηλωθείτε. Και προσέξτε. Μην σας περάσει από το μυαλό ότι θα αποφύγετε έστω και ένα από τα χαράτσια που σας περιμένουν.

Η «εγγύηση» του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα επιβληθούν και νέα μέτρα το 2012 ισχύει υπό μια βασική προϋπόθεση: Οτι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις σε έναν κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος στηρίζεται σε παραδοχές που μπορεί να αμφισβητήσει ακόμη και πρωτοετής φοιτητής οικονομικού πανεπιστημίου. Τα φορολογικά έσοδα πρέπει να αυξηθούν 10,7% σε μια χρονιά που το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2,8%, πάνω από το 20% του εργατικού δυναμικού θα υποστεί μείωση εισοδήματος, ενώ η ανεργία θα εκτοξευτεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών.

Το 2010 και το 2011, βιώσαμε τις συνέπειες από τη μανία επιβολής νέων έμμεσων φόρων. Η αύξηση του ΦΠΑ...
στο 13% και 23%, η εκτόξευση του φόρου στη βενζίνη και το πετρέλαιο, η μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και η εκτόξευση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ήρθαν για να μείνουν. Το 2012 θα είναι η χρονιά διόγκωσης της άμεσης φορολογίας καθώς:

*Ψαλιδίζονται καθαροί μισθοί και συντάξεις λόγω μείωσης του αφορολογήτου και είσπραξης της εισφοράς αλληλεγγύης του 2012 μέσω των απολαβών μας.

*Εκτοξεύεται το ποσό του φόρου που θα πληρώσουμε με το εκκαθαριστικό του 2012 λόγω της ενίσχυσης των τεκμηρίων, της κατάργησης της έκπτωσης για τις αποδείξεις, του ψαλιδίσματος των φοροαπαλλαγών αλλά και της εφαρμογής νέας φορολογικής κλίμακας. Μέσω του εκκαθαριστικού της επόμενης χρονιάς, θα κληθούμε να πληρώσουμε και την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.

Συνολικά, οι άμεσοι φόροι θα εκτοξευτούν στα 22,27 δισ. ευρώ από 17,85 δισ. ευρώ το 2011. Το πρόσθετο φορολογικό βάρος, ύψους 4,4 δισ. ευρώ, θα κληθούν να επωμισθούν κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς οι επιχειρήσεις, λόγω της νέας κάμψης των κερδών, θα εισφέρουν 20% λιγότερους φόρους σε σχέση με το 2011 (1,89 δισ. ευρώ το 2012 από 2,4 δισ. ευρώ το 2011, δηλαδή 518 εκατ. ευρώ λιγότερα).

Από τους φόρους στα ακίνητα, το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει σε πρόσθετα φορολογικά έσοδα της τάξεως των 2,45 δισ. ευρώ. Πώς θα επιτευχθεί η αύξηση των εσόδων από τη συγκεκριμένη κατηγορία κατά... 247% σε σχέση με το 2011; Η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς για να εισπράξει την επόμενη χρονιά... πολλούς φόρους κατοχής ακίνητης περιουσίας:

*Το χαράτσι της ΔΕΗ το οποίο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 2,2 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2011. Το τέλος για το 2012 θα αρχίσει να καταβάλλεται από τον Μάιο του 2012. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα πρέπει να πληρώσουμε και την δεύτερη δόση από το τέλος του 2011. Κρυφό «όπλο» μαζικής φορολόγησης για το υπουργείο Οικονομικών αποτελεί και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων (η οποία προαναγγέλλεται μέσα από την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού). Ενεργοποίηση νέων τιμών ζώνης το 2012 σημαίνει αυτομάτως και αύξηση στο χαράτσι της ΔΕΗ σε ποσοστό που φτάνει και στο 33%.

*Μέσα στο 2012 αναμένεται να εισπραχθεί ο ΦΑΠ του 2010 (αφορά τα ακίνητα που είχαμε στην κατοχή μας την 1η Ιανουαρίου του 2010) αλλά και του 2011 (για τα ακίνητα που κατείχαμε την 1η Ιανουαρίου του 2011).

*Εκκρεμότητα υπάρχει και με την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία κανονικά θα έπρεπε να έχει εισπραχτεί από το 2010.

*Την 1η Ιανουαρίου 2012 γεννάται νέα φορολογική υποχρέωση για την καταβολή του ΦΑΠ έτους 2012. Ο φόρος αυτός (που αφορά την ατομική ακίνητη περιουσία ύψους άνω των 200.000 ευρώ) θα είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2011 αν οι αντικειμενικές αξίες αυξηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2012.
 

"Οι δανειστές μας έχουν γίνει δυνάστες μας"

 
Ιερώνυμος: "Οι δανειστές μας έχουν γίνει δυνάστες μας"
«Οι δανειστές μας έχουν γίνει δυνάστες μας». Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια κηρύγματός του σε εσπερινό που τέλεσε στο μητροπολιτικό ναό της Λειδαβιάς, στην πρώτη τόσο έντονη παρέμβασή του για τα τεκταινόμενα στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Ο κ. Ιερώνυμος υπεραμύνθηκε της επιστροφής στις αξίες και στις αρχές του Χριστιανισμού και κάλεσε τους πιστούς σε αγώνα: «Χάσαμε τον δρόμο, τις αξίες, τις αρχές μας. Πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας εσωτερικά, τη ζωή και τη συμπεριφορά μας. Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αξίες και αρχές. Αυτές αποκτούνται μόνο με αγώνα».

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι «όπως είπαν και οι άγιοι Πατέρες μας, πρέπει να δώσεις αίμα για να πάρεις πνεύμα». Και συμπλήρωσε την δήλωσή του, που προφανώς έχει πολλούς αποδέκτες εντός αλλά και εκτός Ελλάδος: «Όλα τ' άλλα είναι μπαλώματα, γιατί οι δυσκολίες θα περάσουν προσωρινά, αλλά τα προβλήματα θα ξανάρθουν»...

http://www.madata.gr/epikairotita/social/150555.html

Προσωρινή αναστολή της διακοπής ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το "χαράτσι"


Αναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
Αυτό προκύπτει από δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη. Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.
Αναλυτικά ο κ. Στεριώτης επεσήμανε τα εξής:
"Ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου."

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=119722

Η ώρα της Εφεδρείας έφτασε! Ποιοι φεύγουν πρώτοι.


Η ώρα της Εφεδρείας έφτασε! Ποιοι φεύγουν πρώτοι 
 
Τα ψέματα τελείωσαν και ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία εφαρμόζεται στην πράξη, ενώ εστάλη και η εγκύκλιος για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, που φέρνει μειώσεις ακόμη και πάνω από 50% στις συνολικές αποδοχές ορισμένων υπαλλήλων. Ο ανώτερος βασικός μισθός στο Δημόσιο ανέρχεται πλέον στα 2.409 ευρώ τον μήνα και ο κατώτερος στα 780 ευρώ. Εκατό επιδόματα καταργούνται, ενώ παραμένουν το οικογενειακό (μόνο για παιδιά, που ξεκινάει από 50 ευρώ για το πρώτο παιδί και φτάνει έως τα 310 για τα 6 παιδιά συνολικά), το επίδομα θέσης ευθύνης, το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ). Το νέο μισθολόγιο αφορά όλους όσοι απασχολούνται στον στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ. Προς το παρόν, εξαιρούνται τα ειδικά μισθολόγια. Το όφελος για τον προϋπολογισμό εκτιμάται φέτος στα 100 εκατ. ευρώ και περίπου στα 600 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά.

Το τελεσίγραφο

Στο μεταξύ, την περασμένη Τρίτη κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου, ώστε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού του κάθε φορέα που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.

Το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας συνεχίζει να λαμβάνει για χρονικό διάστημα 12 μηνών -και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι 24 μήνες- από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά τον χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Για το προσωπικό που μπαίνει σε εφεδρεία καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί των τακτικών αποδοχών που ελάμβανε ο εργαζόμενος κατά τον χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο. Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.

Πηγή:agelioforos
ΔΕΙΤΕ ποιοι θα φύγουν πρώτοι

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/150442.html

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Οδηγούμαστε σε έξοδο από το ευρώ;


Οδηγούμαστε σε έξοδο από το ευρώ; 
 
Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, είπε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και μετά τη δήλωση αυτή, η Βουλή έδωσε διακόσιους πενήντα πέντε ψήφους εμπιστοσύνης ότι θα τα καταφέρει. Είναι η πρώτη φορά εδώ και δώδεκα χρόνια που οι Ελληνες ακούν ότι η χώρα πρέπει να δώσει μάχη για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, ενώ έως τώρα αυτό εθεωρείτο ότι ήταν μόνιμο, οριστικό και αμετάκλητο.

Αλλωστε, αυτή είναι η σιγουριά κάθε νομίσματος, ότι θα υπάρχει για πάντα, όσο υπάρχουν κράτη και άνθρωποι που εξασφαλίζουν με την εργασία τους εισοδήματα. Προφανώς, το ευρώ δεν είναι ένα τέτοιο νόμισμα και επομένως όλες οι χώρες και όχι μόνον η Ελλάδα πρέπει να δώσουν μάχη για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά του, τα οποία τελικά ίσως δεν είναι προνόμια για όλους αλλά για λίγους.

Η αλήθεια είναι ότι από την εισαγωγή του ευρώ το 2000 έως τώρα τίποτα δεν άλλαξε, εκτός από την κρίση του 2008. Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμασία του ενιαίου νομίσματος και ξεκίνησε ως κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την κατάρρευση των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών. Και η διάρρηξη της ευρωζώνης δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί, γιατί έχει προβλεφθεί. Ολοι την έχουν προβλέψει και μάλιστα στα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση από τις τηλεοράσεις μας τα επεισόδια που είχαν περιγράψει όλοι οι «ευρωσκεπτικιστές», όταν τα σχέδια του ευρώ ήταν στα σκαριά. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων μερικές από τις ισχυρότερες χώρες, όπως η Βρετανία και οι σκανδιναβικές χώρες, προτίμησαν να μείνουν εκτός ευρώ. Και στο εσωτερικό κάθε χώρας που προσχώρησε υπήρχαν ισχυρές μειοψηφίες, εκτός από την Ελλάδα, η οποία απλώς δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς.

Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης επέλεξαν συνειδητά να μην έχουν ένα εναλλακτικό σχέδιο και διαφήμιζαν έως πρόσφατα ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β» και το ευρώ πρέπει υποχρεωτικά να πετύχει. Η τελευταία κυβέρνηση που δεν έχει επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό σχέδιο δεν είναι η γερμανική, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά η… ελληνική! Δηλαδή, η χώρα που έχει προειδοποιηθεί σχεδόν από όλους ότι θα είναι η πρώτη που θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Την ύστατη στιγμή, όταν πλέον το κυβερνών κόμμα της Γερμανίας εγκρίνει πρόταση για την εθελοντική αποχώρηση από το ευρώ χωρίς να αποχωρήσει η χώρα από την Ε.Ε. και όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λέει στο Ευρωκοινοβούλιο ότι πρέπει να απομυθοποιήσουμε την Ε.Ε. των δύο ταχυτήτων, η Ελλάδα σχηματίζει κυβέρνηση με επικεφαλής έναν κεντρικό τραπεζίτη με πρωταρχικό στόχο την παραμονή στο ευρώ.

Μπορεί οι Ελληνες να είμαστε οι πιο αγνοί ιδεολόγοι μιας ενωμένης Ευρώπης, μπορεί να είμαστε οι πιο ρομαντικοί εραστές του ευρώ, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τους άλλους Ευρωπαίους, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν είμαστε συνιδιοκτήτες του ευρώ και επομένως μεθοδεύουν την εθελοντική αποχώρησή μας κάνοντας αφόρητη την παραμονή μας. Ο Λουκάς Παπαδήμος επεσήμανε ευγενικά και το γεγονός ότι έως τώρα οι κυβερνήσεις μας δεν είχαν ένα σχέδιο για το πώς θα ζήσουμε μέσα στο ευρώ, ούτε καν ένα σχέδιο για το πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση χρέους. «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, συστηματικά και με σχέδιο, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στους ανέργους», ανέφερε, τονίζοντας ότι το κόστος της προσαρμογής θα πρέπει να μοιραστεί δίκαια.

Ευρώπη δύο ταχυτήτων;
Υπάρχει ο χρόνος; Ενα τέτοιο σχέδιο δεν παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ούτε και ήταν το αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ των τριών κομμάτων που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Επίσης, δεν υπάρχει ο χρόνος για ένα τέτοιο σχέδιο, πρώτον, γιατί η εντολή αυτής της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου (οι οποίες μάλλον θα έχουν αναθεωρηθεί έως τα Χριστούγεννα) και, δεύτερον, γιατί οι εκλογές πρέπει να γίνουν γύρω στις 19 Φεβρουαρίου 2012. Ο χρόνος είναι αυτό που δεν έχουμε πλέον, δεδομένου ότι ο γαλλογερμανικός άξονας που διοικεί απευθείας τα όργανα της Ε.Ε. ήδη δρομολογεί την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με απώλεια κυριαρχίας για όλες τις χώρες του ευρώ οι οποίες έχουν μεγάλα ελλείμματα, δηλαδή για τις δεκατέσσερις από τις δεκαεπτά χώρες της ευρωζώνης. Ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης δεν θα είναι στο μέλλον η ευρωζώνη, αλλά οι πλεονασματικές βιομηχανοποιημένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, μέσα από ένα σχήμα που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί.

Το ευρώ ήταν στην πραγματικότητα ένα στοίχημα και θα μπορούσε να κερδηθεί, αν είχε προλάβει να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική ταυτότητα. Δυστυχώς, χάθηκαν δώδεκα χρόνια από όσους επιθυμούσαν ένωση μόνο των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και η κρίση ξύπνησε όλα τα εθνικιστικά αντανακλαστικά με τις δημαγωγίες της κ. Μέρκελ και των ομοίων της, ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τα «ενάρετα» εθνικά κράτη για λογαριασμό των «σπάταλων, τεμπέληδων και διεφθαρμένων» κρατών. Το ευρώ απέδωσε μεγάλα οικονομικά οφέλη για τη Γερμανία, αλλά ποτέ δεν πείστηκαν όλοι οι Γερμανοί για τη χρησιμότητα του ευρώ. Οι ευρωπαϊκοί λαοί στην αρχή ερωτήθηκαν, αλλά τα δημοψηφίσματα χρειάστηκε να επαναληφθούν ξανά και ξανά μέχρι να φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα και στη συνέχεια, αντί να αλλάξουν οι συνθήκες για να ταιριάζουν στις επιθυμίες των λαών, καταργήθηκαν τα δημοψηφίσματα σε μια επίδειξη αλαζονείας της εξουσίας των αγορών.

Οι πολιτικοί ηγέτες αψηφούσαν έως τώρα τους ψηφοφόρους τους και στην Ελλάδα ξεπεράσαμε όλους τους άλλους, αλλά υπάρχουν φυσικά και όρια που έχουν ξεπεραστεί από καιρό. Το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας έγινε κυρίαρχο, γιατί κανείς δεν θέλει να πληρώσει φόρους για τους ξένους. Η Γερμανία δοκιμάζει τώρα να γκρεμίσει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, να βγάλει εκτός ευρώ όλες τις χώρες που δεν πληρούν τις «νόμιμες» προϋποθέσεις πολύ χαμηλών ελλειμμάτων.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Η υπόθεση της κ. Μέρκελ είναι ότι μπορείς να αφαιρέσεις μόνο μία χώρα από το ευρώ χωρίς να αλλάξεις όλες τις υπόλοιπες ισοτιμίες εισόδου στο ευρώ. Μπορείς όμως να βγάλεις π.χ. την Ελλάδα και να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ ή πρέπει να αλλάξει και η ισοτιμία της λιρέτας και της πεσέτας και του εσκούδου και του φράγκου και του μάρκου και των άλλων νομισμάτων;

Ποιος θα κρατήσει τις καταθέσεις του σε μια ιταλική τράπεζα, αν η Ιταλία είναι ελεύθερη να εγκαταλείψει το ευρώ και επομένως υπάρχει θεσμική βεβαιότητα ότι θα βρεθείς με υποτιμημένες ιταλικές λιρέτες; Η απλή πιθανότητα μιας τέτοιας επιλογής μπορεί να προκαλέσει μαζική έξοδο των καταθέσεων από όλες τις τράπεζες όλων των χωρών της ευρωζώνης.

Πώς θα μετατραπούν τα συμβόλαια στο νέο νόμισμα, με ποιους όρους και ποιος θα το αποφασίσει αυτό; Η χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση στην Ε.Ε. είναι πλήρης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, αν ανοίξει η πόρτα της κατεδάφισης, αλλά πάντως δεν θα προκαλέσει ενθουσιασμό νέων επενδύσεων και προσδοκίες ανάπτυξης. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες, αλλά μπορεί να βρεθούμε στην ανάγκη να το ανακαλύψουμε στην πράξη, αν για κακή μας τύχη δεν προχωρήσει η νομισματική ένωση με τα αυτονόητα: να εγγυάται η ΕΚΤ όλα τα ομόλογα της ευρωζώνης και αυτά να πληρώνονται από έναν πανευρωπαϊκό φόρο, όπως ο ΦΠΑ, ίδιο για όλες τις χώρες. Δηλαδή, να μπορεί να κόβει χρήμα, άρα, το αντίθετο από αυτό που εγγυήθηκαν οι ιδρυτές του ευρώ.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/150284.html

Δημοσκόπηση: Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα στη ΝΔ.


Δημοσκόπηση: Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα στη ΝΔ 
 
Προβάδισμα περίπου δέκα μονάδων δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει  24,6%, έναντι 14,8% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%, το ΛΑΟΣ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 3,3% , η ΔΗΣΥ με 2,9% και  το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1,3%. Σε υψηλά ποσοστά 20,2%παραμένει ωστόσο η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ίδια δημοσκόπηση περισσότεροι από 8 στους 10 (81,9%) θεωρούν ως θετική εξέλιξη την παραίτηση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ το 73,4% θέλει αλλαγές και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος σε ποσοστό 68,8% οι ερωτηθέντες συμφωνούν με την απόφαση Σαμαρά να συμμετάσχει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/150264.html