Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μέσα στην εβδομάδα οι αλλαγές στις Συνθήκες της Ε.Ε.

Το ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί



Τις προτάσεις τους για τις πολυσυζητημένες αλλαγές των Συνθηκών της Ε.Ε. θα παρουσιάσουν εντός της εβδομάδας Βερολίνο και Παρίσι. «Μαζί με την κυρία Μέρκελ θα παρουσιάσουμε προσεχώς τις προτάσεις μας για την αλλαγή των ευρω-συνθηκών για να αποτρέψουν τη δημοσιονομική και οικονομική διαφοροποίηση μεταξύ των χωρών» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί στο ασιατικό φόρουμ του Boao που γίνεται στα ανάκτορα του Elysée.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο γάλλος Πρόεδρος, οι αλλαγές θα επιτρέψουν την επιδιωκόμενη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης.

«Καμία ανεπτυγμένη οικονομία δεν είναι στο απυρόβλητο από την υπερβολική συσσώρευση χρέους των τελευταίων ετών» πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

Όπως προανήγγειλε, μάλιστα, με οι προτεινόμενες από Βερολίνο και Παρίσι αλλαγές, θα επιτρέψουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και να διευκολύνουν την εφαρμογή των νομισματικών πολιτικών σε όλη τη ζώνη του ευρώ».

Οι δηλώσεις του Σαρκοζί γίνονται την ώρα που Ιταλία και Ισπανία πιέζονται ασφυκτικά από τις αγορές, η Γαλλία απειλείται ανοιχτά από τους οίκους αξιολόγησης ότι θα χάσει το ΑΑΑ και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παρέμβαση της ΕΚΤ, ως έσχατου δανειστή.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/263973/mesa-stin-evdomada-oi-allages-stis-sunthikes-tis-ee/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου