Παέγια (Ισπανία) (Martin Lee/Rex Features)
Η παέγια είναι ένα από τα πιο διάσημα ισπανικά πιάτα και πολύ εύκολο να τη φτιάξετε στο σπίτι. Ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι και σοτάρετε λιγάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε ένα ψιλοκομμένο λουκάνικο chorizo (η χωριάτικο) και τηγανίστε για μερικά λεπτά. Προσθέστε 300gr ρύζι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και μια κουταλιά του γλυκού κύμινο και τέλος προσθέστε 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο.
Αφήστε να βράσει και ανακατεύετε περιοδικά για ένα τέταρτο της ώρας. Προσθέστε 400 γραμμάρια προμαγειρεμένες γαρίδες ή οποιαδήποτε άλλα θαλασσινά και μια κούπα αρακά. Αφήστε να βράσει το φαγητό για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι. Θα έχετε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
http://lifestyle.gr.msn.com/student_special/guide-2011/gallery.aspx?cp-documentid=158872912&page=4