Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ!!!!!!

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 3-7

Τα παλικάρια του Βαγγέλη Πάτερου κατέκτησαν επιβλητικά ένα ακόμα Πρωτάθλημα Ελλάδας, το 26ο στην ιστορία του συλλόγου! Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τη Βουλιαγμένη με 7-3 στο κολυμβητήριο του Λαιμού.
Πρωταθλητής Ελλάδας στην υδατοσφαίριση για 26η φορά στην ιστορία του είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε με 7-3 την Βουλιαγμένη στο Λαιμό και έκανε το 3-1 στις νίκες στην σειρά των τελικών της Α1 πόλο
Οι ερυθρόλευκοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή της αναμέτρησης και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Βουλιαγμένης που φυσιολογικά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των Πειραιωτών. Το τελικό 7-3 υπέρ του Θρύλου, σήμανε την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος αλλά και νταμπλ (συνολικά 11 στην ιστορία του) για τον κυρίαρχο των πισίνων στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός στον Λαιμό είχε και την συμπαράσταση αρκετών οπαδών, οι οποίοι αποθέωσαν τους πολίστες της ομάδας τους μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με φοβερό ρυθμό στην επίθεση και με διάθεση να παίξει πιεστική άμυνα. Ο Ντόσκας με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό και ο Μυλωνάκης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με κοντινό σουτ από δεξιά. Ο Δελακάς με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε συνέχεια στο επιθετικό κρεσέντο των Πειραιωτών, “γράφοντας” το 0-3. Το τέρμα του Γκακ (στον παίκτη παραπάνω) έδωσε μια ανάσα στην Βουλιαγμένη αλλά ήρθε άμεσα η απάντηση των ερυθρολεύκων δια χειρός Χρήστου Αφρουδάκη, ο οποίος από θέση φουνταριστού σημείωσε το 1-4 για τον Θρύλο, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το Ά οκτάλεπτο.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο οκτάλεπτο

Στην δεύτερη περίοδο του αγώνα οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την ίδια ενέργεια στο παιχνίδι τους αλλά μπόρεσαν σχετικά εύκολα να διατηρήσουν το προβάδισμα των τριών τερμάτων που είχαν αποκτήσει από τα πρώτα 8' της αναμέτρησης, εξαιτίας της πολύ καλής τους άμυνας. Έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 2-5 υπέρ του Ολυμπιακού με τα γκολ που σημείωσαν στο Β' οκτάλεπτο οι Βουλγαράκης για την Βουλιαγμένη στον παίκτη παραπάνω και Φουντούλης για τους Πειραιώτες με τον ίδιο τρόπο.

 


"Καθάρισαν" το παιχνίδι οι Φουντούλης και Ντόσκας

Το Γ' οκτάλεπτο, του τέταρτου τελικού στον Λαιμό, ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώθηκε το ημίχρονο του αγώνα. Ο Φουντούλης στον παίκτη παραπάνω πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το έκτο του Ολυμπιακού στο ματς, φέρνοντας το σκορ στα επίπεδα του 2-6 για τους φιλοξενούμενους. Ακολούθως ο Δεληγιάννης απέκρουσε το πέναλτι του Γκακ, αλλά ο Βλαχόπουλος κατάφερε να μειώσει για την Βουλιαγμένη σε 3-6 (με σουτ από την περιφέρεια), στην επόμενη επίθεση. Ο Ντόσκας με πέναλτι έκλεισε το σκορ της τρίτης περιόδου, κάνοντας το 3-7 για τους ερυθρόλευκους.

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία 8'

Τα τελευταία 8' του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες τους δύο τερματοφύλακες, Δεληγιάννη και Τσαλγκάνη, που είχαν εντυπωσιακές επεμβάσεις τις λίγες φορές που απειλήθηκαν. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη δεν κατάφεραν να πετύχουν κανένα τέρμα σε αυτό το διάστημα και η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους πολίστες των ερυθρολεύκων να πανηγυρίζουν μαζί τον κόσμο του Θρύλου ένα ακόμη νταμπλ!

 


Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 1-4, 1-1, 1-2, 0-0.

Βουλιαγμένη: Γκακ, Βουλγαράκης, Βλαχόπουλος.

Ολυμπιακός: Ντόσκας 2, Φουντούλης 2, Μυλωνάκης, Δελακάς, Αφρουδάκης.

http://www.redplanet.gr/polo/a1_andron_polo/voyliagmenh-olympiakos-3-7.1102871.html

Διπλό νέο σκάνδαλο;

Δυο νέες, σκανδαλώδεις, υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».
Η μία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά σε παράγοντα ΠΑΕ της Βόρειας Ελλάδας που φέρεται να κατέβαινε στα αποδυτήρια της ομάδας του, πριν από τους αγώνες της, και να έδινε οδηγίες στους παίκτες για το αποτέλεσμα που ήθελε.
Διπλό νέο σκάνδαλο;

Η δεύτερη, γράφει το δημοσίευμα, αφορά σε πρόεδρο ΠΑΕ που ποντάρει στο στοίχηµα δυσανάλογα ποσά σε σχέση µε την οικονοµική του κατάσταση, βάσει τουλάχιστον του πως αυτή προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση.
Οι δυο υποθέσεις ήρθαν στο φως από την έρευνα της ∆ικαιοσύνης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην Σ∆ΟΕ) µε τη συνδροµή του ΟΠΑΠ γύρω από τα ύποπτα παιχνίδια.
Σύµφωνα µε τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, για τον παράγοντα ΠΑΕ της Βόρειας Ελλάδας φέρεται να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ή τρεις παίκτες της οµάδας που έχουν ενόρκως καταθέσει εις βάρος του προέδρου της ΠΑΕ.
Χαρακτηριστικά, αναφέρει το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια των επίµαχων αγώνων ο πρόεδρος λέγεται πως «καθόταν µε λάπτοπ στην εξέδρα και στοιχημάτιζε σε εταιρείες του εξωτερικού». Ο συγκεκριμένος πρόεδρος φέρεται να έχει κληθεί από την εισαγγελέα για να καταθέσει για την υπόθεση.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά άλλον πρόεδρο, που φέρεται να είναι οµάδας της Superleague – ο οποίος πόνταρε στο στοίχημα ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από το ετήσιο εισόδημα που εμφανίζεται στη φορολογική του δήλωση.

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος φέρεται να στοιχημάτιζε ποσά από 6.000 έως 9.000 ευρώ σε διάφορες αγωνιστικές.
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128683255#

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ.....ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ!!!!!

ΟΛΑ....ΜΑΥΡΑ!!! ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!

Τα Νέα

Goldman Sachs Tower: ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ!!!



Nearly ten years ago, Jim O’Neill coined the acronym BRICs—standing for Brazil, Russia, India, and China—to represent the four emerging economies with a potentially vast influence on the global economy. In 2005, Goldman Sachs introduced the concept of the “Next 11” (“N-11”) as a simple description to bracket the eleven most populous countries beyond the BRICs and to see if they, collectively or individually, might have BRIC-like potential.
In 2011, most of the positive momentum behind the world economy is being driven by the majority of these 15 countries. To describe many of these countries as “Emerging Markets” no longer seems appropriate.
To better describe some of the world’s most dynamic economies, Goldman Sachs Asset Management (GSAM) has adopted the term “Growth Markets,” believing the traditional labels of “Developed” and “Emerging” countries no longer reflect the fundamental nature of the global economy today.

Growth Markets: At a Glance
  • GSAM describes Growth Markets as any country outside the developed world that is responsible for at least 1% of global GDP.
     
  • Eight countries currently satisfy this criterion: each of the BRIC countries (Brazil, Russia, India and China), as well as the four largest “Next 11” (N-11) countries: Mexico, Korea, Turkey and Indonesia.
  • These are the economies that are most likely to experience rising productivity coupled with favorable demographics and, therefore, a faster growth rate than the world average going forward.
     
  • By 2020, the four BRICs economies will be responsible for almost 50% of the increase in global GDP.
     
  • Other countries could achieve Growth Market status over time. These include other N-11 countries, namely Nigeria and the Philippines, and possibly Egypt.
      
This material does not constitute research, investment advice or trade recommendations. These views may not represent the views of GSAM’s portfolio management teams, the Global Investment Research (GIR) Department, and/or any other departments/divisions of Goldman Sachs and its affiliates which may differ. This material has been prepared by GSAM and is not a product of GIR.

BACK TO GLOBAL ECONOMIC OUTLOOK
“A significant transformation of the global economy is well under way. Growth market economies will be the driver of the world economy in the coming decade.” 
Jim O'Neill
Chairman
Goldman Sachs Asset Management

READ BIO
  
  

READ MORE Viewpoints from Jim O'Neill on the GSAM site

READ MORE about BRICs Research






ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΕ.....ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ!!!!

Ελευθεροτυπία

Goldman Sachs: Τρεις λύσεις για το ελληνικό «αίνιγμα»


THN παράταση του τρέχοντος προγράμματος για την Ελλάδα με αύξηση των πόρων του και reprofiling το 2012 στη χρονική διάρκεια όλων των ελληνικών ομολόγων βλέπουν ως πιθανότερη λύση στο ελληνικό "αίνιγμα" οι αναλυτές της Goldman Sachs Francesco Garzarelli και Constantin Burgi.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν, παρά το μεγάλο φάσμα επιλογών που έχουν στη διάθεσή τους οι ρυθμιστές της πολιτικής, «πιστεύουμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι εταίροι της αναγνωρίζουν το κοινό τους συμφέρον να μπορέσει η χώρα να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος, συνεπώς θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα».

Παρά το πλήθος των επιλογών που υπάρχουν και των πιθανών συνδυασμών μεταξύ τους, ομαδοποιούνται ουσιαστικά σε τρεις:

Η πρώτη επιλογή είναι η ενίσχυση του υπάρχοντος προγράμματος προσαρμογής με περισσότερα κεφάλαια. Η δεύτερη επιλογή είναι η εξαγορά χρόνου μέσω εθελοντικής επέκτασης των χρονικών λήξεων των ελληνικών ομολόγων (reprofiling) και η τρίτη λύση είναι η αναδιάρθρωση.

Αναφορικά με τη δεύτερη λύση, η πρόκληση είναι να επιτευχθεί η διαδικασία του reprofiling εθελοντικά χωρίς την ενεργοποίηση των CDSs, αν και οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη τοποθετηθεί θεωρώντας κάτι τέτοιο "selective default".
Από τα παραπάνω, αναμένουμε τελικά να ληφθεί απόφαση για επιπρόσθετη εκταμίευση ενίσχυσης προς την Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες και, παρά τις διαφορετικές επιλογές της πολιτικής, η κεντρική μας υπόθεση είναι ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα περιλαμβάνει την παράταση του προγράμματος με αύξηση των πόρων του και reprofiling το 2012 στη χρονική διάρκεια όλων των ελληνικών ομολόγων.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το "κούρεμα" τώρα στα ελληνικά ομόλογα εμφανίζει περισσότερα κόστη παρά οφέλη, αφού η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει έλλειμμα ταμειακών ροών, εξηγούν οι αναλυτές του οίκου. Ακόμη, στην περίπτωση "κουρέματος" τώρα, η χρηματοδότηση για την περίοδο 2012-13 πιθανότατα θα εξακολουθήσει να παρέχεται από τους επίσημους φορείς του προγράμματος και ο αντίκτυπος στην οικονομική ανάπτυξη και οι δεσμεύσεις για βαθιές προσαρμογές θα είναι αρνητικά δεδομένα.

Πιο μακροπρόθεσμα, ωστόσο, είναι μάλλον λογικό ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί τελικά, καθώς είναι δύσκολο η Ελλάδα να είναι σε θέση να διατηρήσει το πρόγραμμα μετακύλισης ομολόγων που χρησιμοποιούσε πριν από την κρίση.

Η αύξηση του ΑΕΠ και η δημοσιονομική σταθεροποίηση τα επόμενα έτη θα επιτρέψουν στους policy makers και στους επενδυτές να διαμορφώσουν μια καλύτερη απόφαση για το χρέος της χώρας.

Θ.Σ.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!!!!

http://www.express.gr/news/agores2/483480oz_20110611483480.php3

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η τρόικα αλλάζει άρδην το Ελληνικό τραπεζικό τοπίο.

image

Σε νέα αχαρτογράφητα νερά οδηγούν η τρόικα και το Μνημόνιο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Οι εγχώριες τράπεζες οδηγούνται σε μία «προκρούστεια κλίνη» νέων απαιτήσεων του Μνημονίου με αποτέλεσμα όσες δεν καταφέρουν να βρουν κεφάλαια, να εξαναγκασθούν σε πώληση σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή σε εκκαθάριση. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», οι εντολές της τρόικας προς τις ελληνικές τράπεζες έχουν ως εξής:
• Απαγορεύεται το βέτο του κρατικού επιτρόπου για εξαγορές από ξένους
• Απαιτείται νόμος για την εκκαθάριση των τραπεζών που δεν μπορούν να σωθούν
• Μόνο οι βιώσιμες τράπεζες στο ταμείο σωτηρίας
• Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου άμεσα ή συγχωνεύσεις
• Σαρωτικός επανέλεγχος σε όλα τα δάνεια.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/63912.html

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΔΗΜΕΥΣΗ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ;

Πόθεν έσχες για όσους έσπευσαν να βγάλουν κεφάλαια στο εξωτερικό.

image

Πόθεν έσχες για όσους έσπευσαν να βγάλουν κεφάλαια στο εξωτερικό και άνοιγμα λογαριασμών δημόσιων λειτουργών για τα τελευταία 20 χρόνια εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Για το θέμα των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό σημείωσε πως αρχικά η κυβέρνηση θα κάνει πιο ευνοϊκό το καθεστώς για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων παρέχοντας επί της ουσίας κίνητρα . Το μέτρο αυτό συνδέεται άλλωστε και με την επικείμενη αναστολή του πόθεν έσχες για αγορά πρώτης ή δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι το 2013. Όσοι όμως δεν φέρουν τα κεφάλαια τους πίσω θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους πόθεν έσχες.
Ο υπουργός είπε ότι οι υπηρεσίες έχουν στην κατοχή τους στοιχεία για όσους έβγαλαν μέσα στην κρίση καταθέσεις στο εξωτερικό και ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την ελβετική κυβέρνηση . Για όσους κατείχαν δημόσιες θέσεις την τελευταία 20ετία υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο και ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες θα συνοδευτεί με άρση του τραπεζικού απορρήτου. Το άνοιγμα των καταθέσεων αφορά δημόσιους λειτουργούς που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης (γενικούς διευθυντές , γενικούς γραμματείς) και αιρετούς (δημάρχους, νομάρχες).

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/63914.html

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΟΜΜΑΤΑ;

Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue ( ΣΚΑΙ)

image

 
Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, με συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και επτακομματική βουλή καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.
Πάντως, η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 27%, αλλά ακόμη και αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική δεν φθάνει τον πήχυ της αυτοδυναμίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζει ραγδαία φθορά υποχωρεί στο 27%.
Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.
Επίσης, για πρώτη φορά, οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται να «ισοδυναμούν» στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.
«Η κοινωνική απόρριψη των κομμάτων της διακυβέρνησης και του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας οδηγεί πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε μία διογκούμενη κοινωνική κινητοποίηση. Τον τελευταίο μήνα, με βάση τον σχετικό δείκτη του Βαρόμετρου η κοινωνική συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεις και μορφές διαμαρτυρίας υπερδιπλασιάστηκε, από 12% το Μάιο σε 25% τον Ιούνιο. Το ποσοστό αυτό (...) αντιστοιχεί σε 2,2 εκατ. πολίτες» σχολιάζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής στην ανάλυσή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/63932.html

ΠΡΙΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ"!!!! ΠΟΣΟ ΑΡΓΗΣΕΣ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!!!!.

Παπανδρέου: "Είμαστε σε κηδεμονία λόγω του χρέους"

Παπανδρέου: "Είμαστε σε κηδεμονία λόγω του χρέους"

Ενταση στη Βουλή, μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Καρατζαφέρη κατά τη διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού».

«Είμαστε σε κηδεμονία, όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια λόγω του ελλείμματος και του χρέους» δήλωσε ο πρωθυπουργός και ζήτησε εκ νέου τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε: «Αν φύγει ο Παπανδρέου και το μνημόνιο, θα φύγει και το χρέος;»

Ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του έκανε και πάλι αναφορά σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αυτή τη φορά όμως διευκρινίζοντας: «Πρέπει να γίνουν και σε εμάς επώδυνες αλλαγές, να υπάρξει διαφάνεια στα κόμματα, στους πολιτικούς, στα media, να αλλάξει το σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης. Γι’ αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο του λαού μέσω δημοψηφίσματος».

Στη συνέχεια μετά τη διατύπωση ερώτησης από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι ο ΛΑΟΣ τήρησε «στάση πατριωτική και υπεύθυνη απέναντι στο μνημόνιο».

Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, είπε: «Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγαίνει με τον δίσκο για να μαζέψει χρήματα; Το κάνω για τον ελληνικό λαό. Τα θέλετε αυτά τα χρήματα; Αν μου πείτε όλοι 'φτύσ’ τους', θα το κάνω. Ομως την επομένη δεν θα έχουμε να πληρώσουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

«Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου. Μιλάτε με τη γλώσσα των δανειστών. Τα ίδια θα έλεγε και η κ. Μέρκελ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Αυτή είναι η πατριωτική στάση; Δεν το κάνω για την πάρτη μου, γα τους συνταξιούχους το κάνω».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση κανείς δεν δάνειζε τη χώρα. «Πήγα και ζήτησα στήριξη από τους εταίρους» είπε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι την προσφέρουν μέχρι να βάλει η χώρα μια τάξη στα οικονομικά της και να σταθεί στα πόδια της.

«Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Νομίζετε ότι αυτοί θέλουν να μας δανείζουν τα λεφτά τους; Να απαλλαγούν από εμάς θέλουν. Τα λεφτά τους μας δίνουν».
Espressonews.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/111553.html

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΑΓΑΛΜΑ: "ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙΜΙΟ ΕΛΛΗΝΑ"

Πάγκαλος: "Δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης"

Πάγκαλος: "Δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης"

Για ακόμα μία φορά επανήλθε στο «μαζί τα φάγαμε» ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Γενεύης υποστήριξε πως δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης στην Ελλάδα και, αν υπάρχει έστω και ένας, πρέπει να του στήσουμε άγαλμα!

«Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι... ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος έκανε ακόμα μία τοποθέτηση - σοκ, υποστηρίζοντας πως «θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης... Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι’ αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η διαφθορά στο Δημόσιο προέκυψε από τους... πολίτες που πληρώνουν «γρηγορόσημο» για να κάνουν πιο γρήγορα την δουλειά τους, ενώ ο ίδιος είδε την γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά την διάρκεια της δεύτερης 4ετίας του Κώστα Σημίτη. Ο ίδιος, βέβαια, δεν είχε την ευθύνη...

«Υπάρχουν άραγε κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;», διερωτήθηκε, τέλος, ο κ. Πάγκαλος.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/111544.html

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ!!!! ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!!! ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΣΤΙΓΝΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ!!!!!!

Τα Νέα

ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ SITE.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΑΣ.

http://www.kyklades-aggelies.gr/

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ....ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Δείτε πως αλλάζει πάλι η ζωή μας.

Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Δείτε πως αλλάζει πάλι η ζωή μας

Κατατέθηκε εχθές, Πέμπτη 9 Ιουνίου, στη Βουλή το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου του uπουργείου Οικονομικών που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το σχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 28 Ιουνίου και η ισχύς του αρχίζει από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαζί με τα μέτρα που θα απαιτηθούν φέτος, περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε σειρά τομέων με στόχο την εξοικονόμηση συνολικά 28 δισ. ευρώ, για το διάστημα 2011-2015.

Νέοι φόροι, αλλαγές στο μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς στο Δημόσιο, αλλά και εφαρμογη προγραμμάτων εθελούσιας μερικής απασχόλησης, περικοπές σε συντάξεις, κατάργηση ή δραστική μείωση φοροαπαλλαγών, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, επιπλέον επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία, είναι μερικά μόνο από τα επώδυνα μέτρα που περιέχονται σε αυτό.Σε ό,τι αφορά την επιβολή έκτακτης εισφοράς επί των δηλωθέντων εισοδημάτων, δεν περιλαμβάνεται τελικά στο Μεσοπρόθεσμα, αλλά θα περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο που θα ακολουθήσει.
Θα έχει προηγηθεί διαβούλευση, όπως επιβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τόσο για τον συντελεστή -που σχεδιάζεται να κυμανθεί από 3% ως 7%- όσο και για το ύψος του εισοδήματος που θα υπολογίζεται, αλλά και την έκταση της χρονικής εφαρμογής του μέτρου. Στον κατ΄αρχήν σχεδιασμό που υπάρχει λέγεται ότι θα αφορά εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ και θα ισχύσει για 4 χρόνια.

Στα 501 δισ. το το χρέος χωρίς το μεσοπρόθεσμο

Το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομιού πλαισίου παραθέτει πραγματικά εντυπωσιακά -ενίοτε και σοκαριστικά στοιχεία- για την εξέλιξη που θα είχαν κρίσιμα δημοσιονομικά μεγέθη χωρίς την εφαρμογή του πλαισίου αυτού, αλλά προφανώς και κανενός άλλου μέτρου.

Βάσει αυτών, λοιπόν, χωρίς καμία περέμβαση, το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στα 501 δισ. ευρώ ή 198,9% του ΑΕΠ το 2015, ενώ φέτος θα ανέλθει στα 364,10 δισ. ευρώ ή στο 160,6% του ΑΕΠ.

Ακόμη, πάντα χωρίς καμία περέμβαση, το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα μετά την κάμψη που παρουσίασε τον τελευταίο χρόνο στα 23,5 δισ. ευρώ, αυξάνεται εκ νέου με πρόβλεψη ότι το 2015 θα επανέλθει ξανά στο ύψος που το παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή, δηλαδή στα 36 δισ. ευρώ ή στο 14,4% του ΑΕΠ.

Βέβαια και φέτος λόγω των αποκλίσεων που υπάρχουν στον προυπολογισμό - παρά την εφαρμογή του μνημονίου ή για κάποιους άλλους λόγω ακριβώς της λανθασμένης συνταγής του μνημονίου- το έλλειμα, αν δεν ληφθούν τα πρόσθετα μέτρα, θα έκλεινε στο 10,4% του ΑΕΠ.

Για να αποφευχθεί, λοιπόν, το παραπάνω καταστροφικό σενάριο συνώνυμο της χρεοκοπίας η κυβέρνηση παρουσιάζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οι παρεμβάσεις του οποίου θα εξασφαλίσουν τη σωτηρία της οικονομίας.

2011-2015: παρεμβάσεις ύψους 28 δισ.

Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, αναφέρει το υπουργείο στο ενημερωτικό σημείωμά του, συντάχθηκε από την Κυβέρνηση με τη συνεργασία όλων των υπουργείων.

«Είναι υποχρέωση που απορρέει από τον Νόμο 3871/2010, που εμείς ψηφίσαμε και αποτελεί τη δική μας δέσμευση για τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, την οριστική βιώσιμη επίλυση του δημοσιονομικού μας προβλήματος και τη σταδιακή ανάταξη και ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις για την πορεία των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών και ορίζει τους στόχους και τις πολιτικές παρεμβάσεις που θα μας οδηγήσουν στην επίτευξή τους, προσθέτει το ΥΠΟΙΚ.

Για πρώτη φορά στην χώρα ο μεσοπρόθεσμος δημοσιονομικός προγραμματισμός αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια και εξειδικεύεται σε παρεμβάσεις ύψους 28 δισ. ευρώ για την κάλυψη της πρόσθετης προσπάθειας που απαιτείται για το 2011, καθώς και για όλα τα χρόνια έως το 2015, επισημαίνει και παραθέτει πίνακα με τα ποσά που επιδιώκεται να εξοικονομηθούν από κάθε παρέμβαση το διάστημα 2011-2015.
2011-2015
Περιγραφή παρέμβασης
δισ. ευρώ
% ΑΕΠ
Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης
2,2
0.9%
Μειώσεις λειτουργικών δαπανών
1,2
0.5%
Καταργήσεις/συγχωνεύσεις φορέων και μείωση επιχορηγήσεων
1,5
0.6%
Αναδιοργάνωση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών
1,5
0.6%
Μείωση του ύψους των αμυντικών δαπανών
1,2
0.5%
Εξοικονόμηση δαπανών και βελτίωση των αποτελεσμάτων του τομέα υγείας
0,8
0.3%
Εξορθολογισμός ιατροφαρμακευτικής δαπάνης
1,1
0.4%
Μείωση δαπανών ΟΚΑ και εξορθολογισμός κοινωνικών δαπανών
4,2
1.7%
Βελτίωση εσόδων ΟΚΑ και καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής
3,1
1.2%
Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης
3,5
1.4%
Μείωση φοροαπαλλαγών και άλλα φορολογικά έσοδα
6,0
2.4%
Βελτίωση των αποτελεσμάτων ΟΤΑ
1,4
0.5%
Εξορθολογισμός δαπάνης ΠΔΕ
0,5
0.2%
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
28
11%
Αποκρατικοποιήσεις
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα συνεισφέρει δραστικά στην μείωση του δημόσιου χρέους, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

«Με στόχο τα 50 δισ. ευρώ εισπράξεις έως το 2015 – με 15 δισ. ευρώ να στοχεύουμε να εισπραχθούν έως το τέλος του 2012 – από τις αποκρατικοποιήσεις την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα μπορέσει να μειωθεί το χρέος μας κατά περίπου 20 μονάδες του ΑΕΠ».

Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών προσπαθώντας προφανώς να αντικρούσει τις κατηγορίες περί «ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε τιμή ευκαιρίας» εστιαζει στην ώθηση στην ανάπτυξη που μπορούν να δώσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Όπως λέει, «γ χώρα εκτός από προσαρμογή, χρειάζεται και ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα βασιστεί σε νέες επενδύσεις και θα οδηγήσει σε νέες πηγές παραγωγής εισοδήματος, σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης. Το δημόσιο μπορεί να μην είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει άμεσα την ανάπτυξη, όμως ο δημόσιος πλούτος, οι συμμετοχές του δημοσίου, αλλά και η ακίνητη περιουσία του δημοσίου μπορούν να προσελκύσουν κεφάλαια και μαζί εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, αλλά και τεχνογνωσία και νέες δράστηριότητες που αυτή τη στιγμή η οικονομία μας δεν μπορεί να αναπτύξει χωρίς πρόσθετες επενδύσεις.»

Άρα, προσθέτει, με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου στοχεύουμε όχι μόνο στα να άρουμε το μεγάλο βάρος του χρέους από τον Ελληνικό λαό αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε:

• Εισροή κεφαλαίων και επενδύσεων.
• Μεταφορά τεχνογνωσίας σε κρίσιμους τομείς όπως στην μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία.
• Εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.
• Στήριξη τομέων τους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα.
• Δημιουργία συμμαχιών για άνοιγμα σε διεθνείς αγορές.
• Καλύτερες πρακτικές και σύγχρονο μάνατζμεντ.
• Διατήρηση εθνικού ελέγχου σε κρίσιμους ή στρατηγικούς τομείς.
• Επίτευξη καλύτερου δυνατού τιμήματος χωρίς όμως καθυστερήσεις.

Στο πλάσιο αυτό, ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, έχουν ήδη επιλεγεί σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για: ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου.

Έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια.

Δημιουργείται ειδικός φορέας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στον οποίο θα ενταχθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

«Το δημόσιο διατηρεί μειοψηφικά ποσοστά που διασφαλίζουν έλεγχο σε κρίσιμες δικτυακές υποδομές» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.
Εξάλλου, με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπ. Εσωτερικών Γ. Ντόλιου ξεκινά άμεσα η στελέχωση της διεύθυνσης υποστήριξης της Ειδικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσεων και Κρατικοποιήσεων με την πρόσληψη σε πρώτη φάση 20 ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ έως 31/12/2011
3ο τρίμηνο 2011
  • ΕΥΑΘ 40% τουλάχιστον
  • Ελ. Βενιζέλος 100% παραχώρηση
  • ΟΠΑΠ 100% παραχώρηση
  • ΟΛΘ 23,3%
  • Κρατικά Λαχεία 100%
4ο τρίμηνο 2011
  • ΟΛΠ 23,1%
  • ΕΑΒ 99,8%
  • Ταχ. Ταμιευτήριο 34%
  • ΔΕΠΑ 55%
  • ΔΕΣΦΑ 31%
  • ΤΡΑΙΝΟΣΕ 100%
  • ΛΑΡΚΟ 55,2%
  • ALPHABANK 0,6%
  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1,2%
  • ΟΔΙΕ (ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ) 100%
  • Συχνότητες Κινητής 100% (ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ)
  • Καζίνο Πάρνηθας 49%
  • ΕΛΒΟ 72,6%
  • ΟΠΑΠ 34%
  • Ελληνικό 1η ΦΑΣΗ
  • Τέσσερα αεροπλάνα Airbus
  • Aκίνητα του Δημοσίου
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2012
1ο τρίμηνο
  • Ελ. Βενιζέλος 21%
  • Ελλ. Πετρέλαια 35,5%
  • Πειραιώς 1,3
  • Αγροτική 38,6% minimum
  • Εγνατία Οδός 100%
  • ΕΛΤΑ 40% minimum
  • Κάποιο λιμάνι 100%
2ο τρίμηνο
  • ΕΥΔΑΠ 27,3%
  • Ταμείο Παρακαταθηκών 100%
  • Ακίνητα του Δημοσίου
3ο τρίμηνο
  • ΔΕΗ 17%
  • Ελλ. Αυτοκινητόδρομοι (1) 100
  • Τοπικό Αεροδρόμιο 100%
4ο τρίμηνο
  • Ελληνικό 2Η Φάση
  • Ακίνητα του Δημοσίου
  • Ψηφιακή (1) 100%
  • ΕΥΑΘ
  • Ορυχεία Χρυσού (1) 100%
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2013
1ο τρίμηνο 2011
  • Εργοστάσιο Αποθήκευσης Αερίου 100%
  • Τοπικό Αεροδρόμιο (2) 100%
2ο τρίμηνο
  • Κάποιο Λιμάνι 100%
3ο τρίμηνο
  • Ακίνητα του Δημοσίου
  • Ορυχεία Χρυσού (2) 100%
4ο τρίμηνο
  • Ψηφιακή 100%
  • ΕΥΔΑΠ
  • Ελλ. Αυτοκινητόδρομοι (2)
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2014
  • Ακίνητα - Οικόπεδα του Δημοσίου
  • Αυτοκινητόδρομοι (3) 100%
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2015
  • Ακίνητα - Οικόπεδα του Δημοσίου
  • Αυτοκινητόδρομοι (4) 100%
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΔΟΣΑ ΕΩΣ 31/12/2011
  • 2ο τρίμηνο 400 εκατ. ευρώ
  • 3ο τρίμηνο 1, 7 δισ. ευρώ
  • 4ο τρίμηνο 5 δισ. ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΔΟΣΑ ΕΩΣ 31/12/2012
  • 1ο τρίμηνο 7 δισ. ευρώ
  • 2ο τρίμηνο 9 δισ. ευρώ
  • 3ο τρίμηνο 11 δισ. ευρώ
  • 4ο τρίμηνο 15 δισ. ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΔΟΣΑ ΕΩΣ 31/12/2013
  • 1ο τρίμηνο 17 δισ. ευρώ
  • 2ο τρίμηνο 18 δισ. ευρώ
  • 3ο τρίμηνο 20 δισ. ευρώ
  • 4ο τρίμηνο 22 δισ. ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΔΟΣΑ ΕΩΣ 31/12/2014
  • 35 δισ. ευρώ
ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2015

  • Σύνολο 50 δισ. ευρώ
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/111262.html

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΜΠΙΤΣΑΞΗ, Τ' ΑΚΟΥΤΕ;

Ίβκοβιτς: "Δεχθήκαμε απειλές στο ΟΑΚΑ"

Ίβκοβιτς: "Δεχθήκαμε απειλές στο ΟΑΚΑ"


Σε σοβαρές καταγγελίες για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ, μετά τη λήξη του τέταρτου τελικού της Α1 μπάσκετ των Ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, προχώρησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα «Sportski Zurnal», αποκάλυψε ότι ο Βασίλης Σπανούλης και μέλη του τεχνικού τιμ της ομάδας του δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. «Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, μέλη του προπονητικού μας τιμ και ο Σπανούλης δέχθηκαν απειλές ότι θα τους σκοτώσουν τα παιδιά» είπε συγκεκριμένα ο Σέρβος κόουτς.
Ο «σοφός» παράλληλα, αναφέρθηκε στη φημολογία περί αποχώρησής του ίδιου και των αδελφών Αγγελόπουλων από την ομάδα του Πειραιά.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς:
Για τις φήμες που τον θέλουν να βλέπει την πόρτα της εξόδου του Ολυμπιακού: «Έχω διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθώ με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο».
Για το τέταρτο παιχνίδι των τελικών της Α1 :«Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε ωστόσο στο τέλος αστοχήσαμε σε πολύ κρίσιμες βολές. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε ξεφύγει από την αρχή, όταν γέμισαν με κόσμο οι πρώτες έξι σειρές στις εξέδρες πίσω από τα καλάθια, που υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι άδειες για λόγους ασφαλείας, αλλά και ο χώρος μεταξύ της κερκίδας και των πάγκων. Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτές οι έξι σειρές θα έπρεπε να είναι κενές. Πιστέψτε είχαμε γίνει μούσκεμα από τα νερά που μας πετούσαν. Αυτό ωστόσο ήταν το λιγότερο. Στο ημίχρονο απείλησαν τον Σπανούλη ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και το παιδί του, ενώ απειλές δέχθηκαν και μέλη του προπονητικού επιτελείου.
Είδα οπαδό του Παναθηναϊκού να κρατάει μαχαίρι. Ο Παπαλουκάς απομάκρυνε αρκετές φορές κροτίδες κλωτσώντας τες ωστόσο αρκετές έσκασαν στα πόδια μας. Σε αυτό σημείο πρέπει να πω ότι οι προπονητές και οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να μας προστατέψουν, όπως κάνουν πάντα και όπως κάνουμε και εμείς στο ΣΕΦ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο. Η ψυχολογία του όχλου είναι απρόβλεπτη».
Για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στον τέταρτο τελικό αλλά και γενικότερα: «Στην Ελλάδα η αστυνομία έχει την οδηγία να μην χρησιμοποιεί βία, αλλά να αναμένει περαιτέρω οδηγίες για το πως θα δράσει σε ενδεχόμενο επεισόδιο με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τίποτα στο τέλος. Το μόνο που κάνουν είναι να επιτηρούν...από απόσταση!»
Για τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην αρχή της σεζόν περί αποχώρησης των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων: «Πίστευα όταν ήρθα ότι η ταυτόχρονη παρουσία του Ζέλικο και η δική μου στους πάγκους των αιωνίων θα ηρεμούσε τα πράγματα στις εξέδρες. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την έναρξη του Πρωταθλήματος ο Ζέλικο πρότεινε να παίρνουμε την ομάδα και να φεύγουμε στα αποδυτήρια στο πρώτο μπουκάλι που θα πέφτει στο παρκέ. Εγώ πάλι είχα την άποψη ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τους παίκτες μας και ότι όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουν οι διοργανωτές. Του είπα: «Φίλε μου μην αναλαμβάνεις ευθύνες για τις οποίες είναι άλλοι αρμόδιοι».
Για το τι έκαναν λάθος οι παίκτες του στο τελευταίο ματς της σειράς: «Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, όταν το σκορ ήταν 65-60, οι παίκτες μου άρχισαν να ασχολούνται με τις αποφάσεις των διαιτητών και σταμάτησαν να παίζουν. Σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου ανέφερα το παράδειγμα του Ντάλας με το Μαϊάμι, όπου παρότι βρέθηκαν στο -15 κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι».
Για το τι είπε την επομένη του τέταρτου τελικού στους παίκτες του, με τους οποίους δείπνησε σε εστιατόριο της Γλυφάδας: «Δεν ήταν κάποιου είδους επαγγελματική συνάντηση. Ήθελα όσοι δουλέψαμε την χρονιά αυτή να βρεθούμε μιας και τελείωσε η σεζόν. Μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί με τους παίκτες μου. Η συναναστροφή μου με τους παίκτες δεν σταματάει στα αποδυτήρια».
Για τα όσα ακούγονται για αποχώρηση των Αγγελόπουλων και τη μείωση του μπάτζετ:«Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είναι νέοι και προσωπικότητες υψηλής εμβέλειας. Έχουν επενδύσει πολλά και αυτό είναι καλό και για το ελληνικό αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με την κρίση που πλήττει την Ελλάδα, αν αποχωρήσουν αυτοί και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που διοικούν τον Παναθηναϊκό, το μπάσκετ θα γίνει ερασιτεχνικό. Τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ περιστρέφονται γύρω από αυτές τις δύο ομάδες».
Για τον Μίλος Τεόντοσιτς:«Είχε πρόβλημα με την πλάτη του και σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν MVP της Euroleague φέτος δεν ήταν τόσο δυνατός. Πρέπει να δουλέψει για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει στην πλάτη του και να δουλέψει στην φυσική κατάσταση καθώς είναι ένα από τα άτομα που θα μπορούσαν να πάρουν στις πλάτες τους την εθνική ομάδα της Σερβίας».
Για τον Ζόραν Έρτσεγκ:«Ο Ζόραν ήταν σε καλή κατάσταση τον Φεβρουάριο, στη διάρκεια των αναμετρήσεων για το Top 16 και πραγματικά βοήθησε την ομάδα. Όμως μετά, στα πλέι οφ έμοιαζε να είναι τελείως χαμένος. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση».
Για τον Μάρκο Κέσελ:«Ο Μάρκο είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Δεν έπεισε μέσα στη χρονιά. Είχε και έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για περίπου δυόμιση μήνες. Στα πλέι οφ που επέστρεψε προφανώς δεν ήταν έτοιμος».

Zougla.gr
http://www.madata.gr/athletic/111190.html

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....ΤΩΡΑ!!!!



Περισσότεροι από 80 χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα.
 Δύσκολα τα πράγματα και με τις επικοινωνίες μιας και έχουν φορτωθεί τα δίκτυα.
Ο κόσμος έχει γεμίσει την οδό Σταδίου μέχρι το τέρμα της, ενώ από την Αμαλίας έχει φτάσει εώς τις στήλες Ολυμπίου Διός.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_8661.html

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ....ΠΑΘΟΣ!!!!!

Αγανακτισμένοι, Κυριακή 5 Ιουνίου: Η μεγάλη μέρα, live.

Αγανακτισμένοι, Κυριακή 5 Ιουνίου: Η μεγάλη μέρα, live

Η μεγάλη μέρα έφτασε! Για δωδέκατη ημέρα, το πλήθος παραμένει συγκεντρωμένο στην πλατεία Συντάγματος, υψώνοντας φωνή οργής και αγανάκτησης κατά των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτή την ώρα, πάνω από 1.000 πολίτες βρίσκονται στην πλατεία, ενώ συνεχώς μεταβαίνουν και άλλοι, δίνοντας το ηχηρό «παρών» στο ευρωπαϊκό κάλεσμα για «ειρηνική εξέγερση».

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι αυξημένα, ενώ ένα μπλε φορτηγό ξεφόρτωσε πριν από λίγη ώρα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία παρέταξαν κατά μήκος της Λεωφόρου Αμαλίας, στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Λίγα λεπτά μετά τις 17:15, οι πολίτες ανέβηκαν στη Λ. Αμαλίας και πλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία, από το ύψος της Ξενοφώντος. Επιπλέον κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.
Με πλοία να έχουν φθάσει στην Αθήνα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (είχε γίνει εξάλλου και μία πρόταση στην λαϊκή συνέλευση ώστε τις Κυριακές, στις πανευρωπαϊκές συγκεντρώσεις, να μαζεύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή), οι εκτιμήσεις φθάνουν ακόμη και τον πρωτοφανή αριθμό του μισού εκατομμύριου (!)  διαδηλωτών σε δρόμους της χώρας με αποτέλεσμα να μιλάμε για πραγματικό τσουνάμι «Αγανακτισμένων».

Οργανώνεται η «Ευρωπαϊκή Επανάσταση»

Η συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» ήταν μεγάλη και στην πρώτη απόπειρα στις 29 Μαΐου. Σήμερα, στη δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στις πλατείες των πόλεων της Ευρώπης αναμένεται -σύμφωνα και με ξένα ΜΜΕ τα οποία δείχνουν πλέον αυξημένο ενδιαφέρον για τις συγκεντρώνεις αλά… Los Indignados σε όλη την Ευρώπη- τουλάχιστον διπλάσιος κόσμος απ’ ότι την προηγούμενη φορά.

Εκατοντάδες άνθρωποι από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αγγλία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ρωτούν, σχολιάζουν, προτείνουν και δίνουν ραντεβού σε πλατείες μέσω του group του facebook για τη σημερινή συγκέντρωση στις πλατείες των πόλεων της Γηραιάς Ηπείρου. Στο πάνω μέρος της σελίδας δεσπόζει το μήνυμα «Ευρωπαίοι ξυπνήστε. Ας περπατήσουμε , ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε. Ας παλέψουμε για τη δημοκρατία, τις οικογένειες μας»…

Χάρτης ενημερώνει για τα μέρη των συγκεντρώσεων!

Οι Έλληνες «Αγανακτισμένοι» διατηρούν ανοικτή γραμμή με τους Ισπανούς Los Indignados και αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Εξάλλου αντιπροσωπεία τους ήρθε στη χώρα μας για  να ενώσει τη φωνή της με τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος δράσεως των δύο «κοινοτήτων»-κινημάτων.

Κάποιοι λοιπόν από τους Έλληνες, συνεργάστηκαν με Ισπανούς «Αγανακτισμένους» και με τη βοήθεια και άλλων Ευρωπαίων δημιούργησαν ιστοσελίδα-χάρτη που ενημερώνεται συνέχεια και πληροφορεί για τις πόλεις τις Ευρώπης που ετοιμάζονται να δεχθούν ένα «αγανακτισμένο» κύμα!

Όπως μπορείτε να δείτε είναι κυριολεκτικά δεκάδες, ενώ στην Ισπανία και την Ελλάδα έχει καλυφθεί σχεδόν ο χάρτης! Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η συγκέντρωση της Κυριακής μεταδίδεται απευθείας μέσω γιγαντοοθόνης στους ομοϊδεάτες του κινήματος στην Μαδρίτη!!!

«Δεν οργίζονται όσοι έχουν εξασφαλισμένοι μέλλον. Όλοι οι άλλοι ελάτε μαζί μας»

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα –που για ακόμη μία φορά (όπως συμβαίνει από την πρώτη στιγμή και μέρα διαδήλωσης των «Αγανακτισμένων») μεταδίδει live το star.gr με σχολιασμό δημοσιογράφων του- η σελίδα των Αγανακτισμένων είχε πάρει φωτιά.

Κάθε λεπτό αναρτώνταν και 5-10 σχόλια, ενώ οι χρήστες που είχαν δηλώσει ότι θα δώσουν το παρών έχουν ξεπεράσει τους 60.000… Τα περισσότερα εξ αυτών καλούν τον κόσμο να μην μπει στη σελίδα εκείνες τις ώρες γιατί…. πολύ απλά θα είναι στο Σύνταγμα!

«Η σημερινή συγκέντρωση θα είναι ένα ακόμη βήμα για την αποτίναξη του ζυγού κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ. Δεν είναι το τέρμα, είναι ένας ακόμη σταθμός μέχρι το τέρμα. Όλοι στο Σύνταγμα. Θα συνεχίσουμε μέχρι να φύγουν» τονίζει ένας «Αγανακτισμένος».

Τη δική του απάντηση δίνει ένας άλλος «Αγανακτισμένος» στα σχόλια περί απειλών για τη δημοκρατία: «Η δημοκρατία ποτέ δεν απειλήθηκε από διεκδικούντα πλήθη. Διευρύνεται μάλλον… Οσοι έχουν αδύναμη μνήμη και εξασφαλισμένο μέλλον είναι φυσικό να μην οργίζονται, να μη χειρονομούν, να μην ξεσπούν»…


Ενώνονται και πάλι μαζί τους άνεργοι και μηχανόβιοι!

Την Τετάρτη που μας πέρασε εμφανίστηκαν άλλα δύο… παρακλάδια των Ελλήνων Αγανακτισμένων: οι «άνεργοι Αγανακτισμένοι» και οι «μηχανόβιοι Αγανακτισμένοι», οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών στην συγκέντρωση της Τετάρτης.

Όπως έχουν ανακοινώσει στη σελίδα του group στο facebook, και οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν να δώσουν νέο δυναμικό «παρών» στο σημερινό πανευρωπαϊκό ραντεβού.

Οι «άνεργοι Αγανακτισμένοι» ήδη μετρούν περίπου 1.000 άτομα που ανακοίνωσαν ότι θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος ενώ πάνω από 9.000 είναι στην αναμονή  χωρίς να έχουν αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους.

Παράλληλα, πάνω από 150 «μηχανόβιοι Αγανακτισμένοι» με φωνές αλλά και εξατμίσεις προγραμμάτισαν εκ νέου ηχηρή μοτοπορεία-διαμαρτυρία η οποία ξεκίνησε στις 15.00 και κατέληξε  στις 18.00 στο Σύνταγμα, ενώ ήδη (!) διοργανώνουν το ίδιο και για την Τετάρτη 8 Ιουνίου! Ποια διαδρομή ακολούθησαν; Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Μάρνης, Αλεξάνδρας, Κηφισίας, Κατεχάκη, Βουλιαγμένης εώς Παραλιακή, Πειραιώς -μέσω Θηβών-, Περιστέρι  και επιστροφή στο Σύνταγμα…

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Watch live streaming video from newsittv at livestream.com
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/110248.html

ΝΑ ΓΙΝΕΙ......ΠΟΤΑΜΙ!!!!!!!

Αγανακτισμένοι σε πανευρωπαϊκή κινητοποίηση απόψε Κυριακή.

Αγανακτισμένοι σε πανευρωπαϊκή κινητοποίηση απόψε Κυριακή

Για σήμερα, Κυριακή, είναι προγραμματισμένη η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, κατά την οποία οι «Αγανακτισμένοι» εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τους 100.000 πολίτες.

Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός, με αυτούς από την Κρήτη να γεμίζουν ολόκληρα πλοία και να ξεκινούν από σήμερα το ταξίδι για να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση, ενώ λεωφορεία και πούλμαν θα ξεκινήσουν από πολλές πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δήλωσε ότι θα στείλει ένα πούλμαν με κληρικούς στις συγκεντρώσεις.Ο αριθμός των σκηνών στο Σύνταγμα πολλαπλασιάζεται ενόψει του σημερινού «ραντεβού» στις πλατείες όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Ίντερνετ, ενώ μέλη της κίνησης επισκέπτονται γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους κατοίκους.

Η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στην Ισπανία.

Το βράδυ του Σαββάτου, στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, επί της λεωφόρου Αμαλίας, πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν, κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών και της τρόικας.

Στην κάτω πλευρά της πλατείας, ομάδες αυτοοργάνωσης επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- διαδικασίες.

Στη θεματολογία τους έχουν προστεθεί και αντιδράσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, ενώ έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου» καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου» όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Με προγραμματισμένα συσσίτια και ειδικούς χώρους φύλαξης παιδιών οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα κάνουν καθημερινά πράξη την αλληλεγγύη και δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες και την πολυήμερη παραμονή τους στο κέντρο της Αθήνας. 

Τις προηγούμενες ημέρες, η αστυνομική παρουσία γύρω από το Κοινοβούλιο έχει ενισχυθεί μετά τον «αποκλεισμό» των βουλευτών αλλά και τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών στην Κέρκυρα και το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.
Σε μία ένδειξη συμπαράστασης στους Αγανακτισμένους, οι εργαζόμενοι στο μετρό ανακοίνωσαν ότι μετατρέπουν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για τη Δευτέρα σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 16:00) «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου».

Ιδιαίτερο τόνο στην πλατεία έδωσε το Σάββατο το «Athens Pride», με τους χιλιάδες συμμετέχοντες, στην καθιερωμένη παρέλαση, να κρατούν πολύχρωμα μπαλόνια και σημαίες και να δηλώνουν και αυτοί «αγανακτισμένοι» για το γεγονός ότι δεν έχουν κατοχυρωθεί ακόμα πλήρη δικαιώματα για τους ίδιους στην Ελλάδα, διεκδικώντας σύμφωνο συμβίωσης και δυνατότητα πολιτικού γάμο.
Στην Αθήνα αναμένεται να φθάσουν Αγανακτισμένοι από άλλες χώρες αλλά και από άλλες ελληνικές πόλεις για το πανευρωπαϊκό ραντεβού της Κυριακής, οπότε και θα κορυφωθούν οι διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται ως αντίδοτο στην κρίση.
Φυσικά, αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν πέρα από το Σύνταγμα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Βόρεια Ελλάδα το επίκεντρο είναι ασφαλώς όλες αυτές τις ημέρες ο Λευκός Πύργος, ενώ κοσμοπλημμύρα παρατηρείται και στις άλλες μεγάλες πόλεις, όπου επίσης διοργανώνονται εκδηλώσεις με ομιλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, καθιστικές διαμαρτυρίες και λαϊκές συνελεύσεις.

ΤΑ ΝΕhttp://www.madata.gr/epikairotita/social/110198.html