Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΠΡΙΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ"!!!! ΠΟΣΟ ΑΡΓΗΣΕΣ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!!!!.

Παπανδρέου: "Είμαστε σε κηδεμονία λόγω του χρέους"

Παπανδρέου: "Είμαστε σε κηδεμονία λόγω του χρέους"

Ενταση στη Βουλή, μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Καρατζαφέρη κατά τη διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού».

«Είμαστε σε κηδεμονία, όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια λόγω του ελλείμματος και του χρέους» δήλωσε ο πρωθυπουργός και ζήτησε εκ νέου τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε: «Αν φύγει ο Παπανδρέου και το μνημόνιο, θα φύγει και το χρέος;»

Ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του έκανε και πάλι αναφορά σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αυτή τη φορά όμως διευκρινίζοντας: «Πρέπει να γίνουν και σε εμάς επώδυνες αλλαγές, να υπάρξει διαφάνεια στα κόμματα, στους πολιτικούς, στα media, να αλλάξει το σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης. Γι’ αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο του λαού μέσω δημοψηφίσματος».

Στη συνέχεια μετά τη διατύπωση ερώτησης από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι ο ΛΑΟΣ τήρησε «στάση πατριωτική και υπεύθυνη απέναντι στο μνημόνιο».

Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, είπε: «Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγαίνει με τον δίσκο για να μαζέψει χρήματα; Το κάνω για τον ελληνικό λαό. Τα θέλετε αυτά τα χρήματα; Αν μου πείτε όλοι 'φτύσ’ τους', θα το κάνω. Ομως την επομένη δεν θα έχουμε να πληρώσουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

«Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου. Μιλάτε με τη γλώσσα των δανειστών. Τα ίδια θα έλεγε και η κ. Μέρκελ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Αυτή είναι η πατριωτική στάση; Δεν το κάνω για την πάρτη μου, γα τους συνταξιούχους το κάνω».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση κανείς δεν δάνειζε τη χώρα. «Πήγα και ζήτησα στήριξη από τους εταίρους» είπε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι την προσφέρουν μέχρι να βάλει η χώρα μια τάξη στα οικονομικά της και να σταθεί στα πόδια της.

«Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Νομίζετε ότι αυτοί θέλουν να μας δανείζουν τα λεφτά τους; Να απαλλαγούν από εμάς θέλουν. Τα λεφτά τους μας δίνουν».
Espressonews.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/111553.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου