Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Φήμες για συγχώνευση Alpha - Eurobank.


Φήμες για συγχώνευση Alpha - Eurobank
Για τραπεζικό γάμο της χρονιάς κάνει λόγο έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία, τη Δευτέρα, θα ανακοινωθεί η συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η συγχώνευση, τότε θα σχηματιστεί η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ελλάδας, με ισχυρή παρουσία στον χώρο των Βαλκανίων.

Το «deal» θα συνοδευτεί από αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με πολύ έντονο το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της μετοχικής παρουσίας στο νέο αυτό σχήμα των επενδυτών του Κατάρ που συμμετέχουν ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.

ΜΕΡΕΣ.....1955!!!!!!!

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες
  
Μέρα με τη μέρα αδειάζουν οι γειτονιές της Αθήνας, που για περίπου δύο δεκαετίες φιλοξένησαν οικονομικούς μετανάστες και η εικόνα του κέντρου αλλάζει Παντού υπάρχουν ενοικιαστήρια, σε πόρτες, τοίχους, στάσεις λεωφορείων και κολώνες.

Την Ελλάδα εγκαταλείπουν Αλβανοί, οι οποίοι αποφασίζουν να επενδύσουν τις οικονομίες τους στις πατρίδες τους. Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πολωνοί επιστρέφουν στις χώρες τους, που είναι πλέον μέλη της Ε.Ε.

Το επισφαλές μεροκάματο ωθεί ακόμη και ασιάτες μετανάστες να παλλινοστήσουν. Πολλοί μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έβγαλαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή, με προορισμό τις πατρίδες τους.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η μεγαλύτερη «διαρροή» παρατηρείται στην πολυπληθή αλβανική κοινότητα. Η πτώση στον κατασκευαστικό τομέα έχει πλήξει τους άνδρες, ενώ άνεργες έχουν μείνει πολλές γυναίκες που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί. Πολλοί Αλβανοί σκέφτονται την επιστροφή, όμως τα παιδιά αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα, καθώς πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά δεν μιλούν καν αλβανικά.
Από το 2004 και μετά, υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα 50.000 Αλβανοί.


 

ΛΕΦΤΑ.....ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΦΠΑ στην εστίαση: Το μπέρδεμα και παραδείγματα.


ΦΠΑ στην εστίαση: Το μπέρδεμα και παραδείγματα 
 
Με τρεις διαφορετικές τιμές στον τουριστικό τομέα και δύο στα καταστήματα (π.χ. ταβέρνες, σούπερ μάρκετ) θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 23%. Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, τα τρόφιμα που παρασκευάζονται θα υπάγονται πλέον στον συντελεστή 23%, ενώ τα τυποποιημένα αλλά και το ψωμί σε ΦΠΑ 13%.
Η διάταξη αυτή αφορά και στις υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα λοιπά καταλύματα, των οποίων οι υπηρεσίες διαμονής φορολογούνται, από 1.1.2011, με τον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5%.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, με στόχο την αποφυγή ουσιαστικής επιβάρυνσης του ξενοδοχειακού τομέα, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι τα τουριστικά πακέτα συμφωνούνται σε χρόνο προγενέστερο της εκτέλεσής τους, στην περίπτωση που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες διαμονής και εστίασης ή άλλες υπηρεσίες έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, γίνεται δεκτό η διάκριση, κατά συντελεστή φόρου, από 1.9.2011, να γίνεται ως εξής:
·                     Διαμονή με πρωινό: 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.
·                     Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα.
·                     Διαμονή με το σύστημα all inclusive (πλήρης διατροφή περιλαμβανομένης της κατανάλωσης ποτών και της παροχής λοιπών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο πακέτο, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, χρήση ομπρελών, αθλητικές υπηρεσίες κ.α.): 30% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.
Ακόμα σημειώνεται ότι μία επιχείρηση που εμπορεύεται διαφορετικά είδη αγαθών ή παρέχει διαφορετικά είδη υπηρεσιών και ανεξάρτητα από τον κωδικό δραστηριότητας που αφορά την κύρια δραστηριότητά της, υποχρεούται να εφαρμόζει τον κατά περίπτωση συντελεστή ΦΠΑ ο οποίος ισχύει για κάθε συγκεκριμένο αγαθό ή κάθε συγκεκριμένη υπηρεσία.
Παραδείγματα
·                     επιχείριση που εκμεταλλεύεται παντοπωλείο και ταβέρνα, για τα τυποποιημένα είδη διατροφής του παντοπωλείου εφαρμόζει το μειωμένο συντελεστή, ενώ για την ταβέρνα εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή,
·                     σούπερ μάρκετ που διατηρεί και τμήμα παράδοσης έτοιμων γευμάτων, για τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ εφαρμόζει τον ανάλογο συντελεστή (μειωμένο 13% για τα τυποποιημένα είδη διατροφής) και τον κανονικό συντελεστή (23%) για την παράδοση έτοιμων γευμάτων.
·                     Διευκρινίζεται πως τα τυποποιημένα είδη διατροφής συνεχίζουν να υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή (13%), παρότι είναι έτοιμα για άμεση κατανάλωση.
Τυποποιημένα θεωρούνται τα είδη διατροφής, τα οποία παρασκευάζονται για ευρεία κατανάλωση και διατίθενται προς πώληση συσκευασμένα ή είναι εμπορεύσιμα σε μεγάλες συσκευασίες ή ποσότητες και πωλούνται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες.
Η περίπτωση αυτή αφορά τα προϊόντα που παρουσιάζονται στα σημεία πώλησης συσκευασμένα, όπως κονσέρβες, αλλαντικά, αλίπαστα, γιαούρτια, έτοιμες σαλάτες, (ταραμοσαλάτα, τυροσαλάτα, ρώσικη, κλπ.), καθώς και είδη διατροφής που παρουσιάζονται σε μεγάλες συσκευασίες ή μεγάλες ποσότητες και διατίθενται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες, όπως αλλαντικά, αλίπαστα, τυριά, ελιές, τουρσί και λοιπά παρόμοια.
Όπως σημειώνεται, η τοποθέτηση σάντουιτς σε πλαστική ή άλλη συσκευασία δεν καθιστά τα αγαθά αυτά τυποποιημένα, κατά συνέπεια υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.
«Είναι αυτονόητο ότι στο μειωμένο συντελεστή (13%) συνεχίζουν να υπάγονται τα μη παρασκευασμένα είδη διατροφής (ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, και λοιπά είδη διατροφής, φρέσκα ή κατεψυγμένα), καθώς και τα παρασκευασμένα είδη διατροφής που διατίθενται κατεψυγμένα ανεξάρτητα από τον κωδικό δραστηριότητας της επιχείρησης», αναφέρεται σττην εγκύκλιο.
Η παράδοση ψωμιού συνεχίζει να υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%).
Στον ίδιο συντελεστή συνεχίζουν να υπάγονται και τα απλά αρτοσκευάσματα, όπως παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές, κουλούρια, κρουασάν, μπισκότα, κέικ και βουτήματα ζαχαροπλαστικής.
Τονίζεται ότι το φυσικό ή τεχνητό μεταλλικό νερό, μη αεριούχο, εξακολουθεί να υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή (13%).
Τέλος αναφέρεται ότι ο εφαρμοζόμενος συντελεστής ΦΠΑ δεν εξαρτάται από τη λιανική ή χονδρική παράδοση των αγαθών.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ερχονται, ζητούν γη και ύδωρ οι Γερμανοί για επενδύσεις

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Επέλαση γερμανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα για επενδύσεις υπό καθεστώς «ειδικών επενδυτικών ζωνών» τάζουν οι Γερμανοί, που εμφανίζονται σαν σωτήρες της οικονομίας σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, όπου όλα δείχνουν ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
 
 
Χειραψία με χαμόγελα Στέφεν Καπφέρερ- Ευάγγελου Βενιζέλου 
«Η Γερμανία έχει ξεκινήσει επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά από την Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφεν Καπφέρερ, μέσα στο βαρύ πολιτικό και οικονομικό κλίμα που πυροδοτούν το θέμα των εγγυήσεων που εγείρουν χώρες μέλη της Ε.Ε., η ένσταση της Βραζιλίας για συμμετοχή του ΔΝΤ σε δεύτερο δάνειο, η ασφυξία στο μέτωπο της ρευστότητας αλλά και...
οι προθέσεις της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου.

Από τις πολύωρες συναντήσεις που είχε χθες ο Γερμανός αξιωματούχος με τους κορυφαίους οικονομικούς υπουργούς της κυβέρνησης (Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης και Παπακωνσταντίνου) έγινε ξεκάθαρο ότι η Γερμανία θέτει συγκεκριμένους όρους για να κινητοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια προς τη χώρα μας με αιχμή τον τομέα της ενέργειας και των στρατηγικών υποδομών, καθώς και τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τη διαχείριση αποβλήτων.

Εγινε επίσης σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και, σε συνδυασμό με τις τιμές εκποίησης των υποδομών και της δημόσιας περιουσίας, να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την «ασφαλή» απόβαση γερμανικών κεφαλαίων, με όρους και κανόνες που θα είναι ευνοϊκότεροι από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η ανταπόκριση δε που βρίσκουν οι προτάσεις τους από την ελληνική κυβέρνηση δείχνουν ότι η χώρα μας είναι πρόθυμη να αναδείξει τη Γερμανία σε προνομιακό στρατηγικό εταίρο, με άξονα κυρίως τον ενεργειακό τομέα και τις στρατηγικές υποδομές.

Χαμηλότερη φορολογία

Στην κορυφή της ατζέντας αναδεικνύονται το θέμα δημιουργίας «ειδικών επενδυτικών ζωνών» με χαμηλότερη φορολογία και φτηνότερα εργατικά χέρια (κατά παρέκκλιση των νόμων περί ανταγωνισμού που ισχύουν για τις χώρες της Ε.Ε.), η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των γερμανικών επενδύσεων κυρίως από κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κ.ά.), αλλά και μεσολάβηση τράπεζας-εγγυητή των κεφαλαίων που θα επενδύσουν στο μέλλον γερμανικές επιχειρήσεις. Ειδικά για το θέμα της δημιουργίας «ειδικών επενδυτικών ζωνών», ο Γερμανός υφυπουργός επέμεινε και χθες να ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, ώστε να επιτύχει την «εξαίρεσή της» από τους κοινοτικούς περιορισμούς, προβάλλοντας την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε περίπου έναν μήνα (5-6 Οκτωβρίου), θα βρεθεί στην Ελλάδα ο «διαχειριστής» του γερμανικού σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 100 επιχειρηματίες, με συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις στα μπαγκάζια τους.

Η πρόταση για τη δημιουργία «ειδικών επενδυτικών ζωνών» -ειδικών δηλαδή, περιοχών, όπου κυρίως ξένες επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν διαφορετικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς και υψηλά επενδυτικά κίνητρα από τις υπόλοιπες εντός της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης- φαίνεται πως είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν είναι τυχαίο πως έπεσε για δεύτερη φορά χθες στο τραπέζι, διά στόματος του Στέφεν Καπφέρερ.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι «μέσω αυτών των οικονομικών ζωνών, υπάρχει η πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον με ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν ευκολότερα να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Οι λεπτομέρειες με την Ε.Ε.

»Η εμπειρία έχει δείξει ότι με περιορισμένες χρονικά ρυθμίσεις, μπορούν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα, ως προς την ενίσχυση των επενδύσεων». Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να διέπουν το καθεστώς των ειδικών ζωνών και παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Τέτοιες ζώνες, που προβλέπουν σημαντικά φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα αλλά ενδεχομένως και διαφορετικούς όρους εργασίας (χαμηλότεροι μισθοί, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, «εισαγωγή» εργαζομένων κ.ά.), δεν προβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση για λόγους ισότιμου ανταγωνισμού των κρατών-μελών.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γερμανικό ενδιαφέρον για κοινές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, που παρουσίασε αναλυτική πρόταση, επιβεβαίωσαν ότι το κέντρο βάρους των συζητήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα βρίσκεται στον ενεργειακό τομέα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε φιλόδοξο το σχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, όπως είπε, θα αφορά εξαγωγές ηλιακού ρεύματος όχι μόνο προς τη Γερμανία, αλλά και προς άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το πλούσιο ηλιακό δυναμικό της Ελλάδας, για να καλύψουν τους δικούς τους στόχους και τις δικές τους ανάγκες σε ΑΠΕ.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το πρόβλημα της αδειοδότησης και της χωροθέτησης των μονάδων να αντιμετωπιστεί με τον καθορισμό ειδικών επενδυτικών ζωνών, ώστε να παρακαμφθούν τα προβλήματα (προσφυγές, καθυστερήσεις στις άδειες κ.ά.) που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ από enet

ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΗΘΕΙΑ,......ΑΝΟΗΤΟΙ;

Και η ανοησία ακόμα, έχει τα όριά της!

 
Τι θα γινόταν εάν π.χ. το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη ανακοίνωνε ότι λόγω φόρτου εργασίας, η περιοχή Φιλοθέης, δεν θα αστυνομεύεται από τις ώρες 15.00  έως 24.00 ; Όλοι οι κακοποιοί θα έσπευδαν εκεί για …μπάζες! Το ίδιο κάνει και η αρμόδια Υπηρεσία που καθημερινά ανακοινώνει από τα ΜΜΕ ποιες περιοχές της Χώρας κινδυνεύουν από φωτιές λόγω των ισχυρών ανέμων! Απλά, είναι σαν να λέει, όσοι σκοπεύετε να βάλετε φωτιά, βάλτε στην  τάδε περιοχή, που θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και η περιοχή θα είναι στο κόκκινο! Χρειάζεται πολύ μυαλό για να γίνει κατανοητό το ανόητο της ανακοινώσεως; Το είχαμε γράψει και πέρσι, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Λέτε να υπάρχει σκοπιμότητα; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, απλά υπάρχει …ηλιθιότητα! http://filologos10.wordpress.com/2011/08/26/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82/

ΠΑΡΤΕ ΤΑ Ο Λ Α!!!!

Θρίλερ με πακέτο διάσωσης Ελλάδας: τι εγγυήσεις ζητούν.

Θρίλερ με το πακέτο διάσωσης υπέρ της Ελλάδας. Τι εγγυήσεις ζητά η Ευρώπη, για να βοηθήσει την Ελλάδα.
Σε τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα των εγγυήσεων του πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, που έχει τεθεί από τη Φινλανδία και άλλες χώρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, που ανακοίνωσε ότι η συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων μπορεί να καθυστερήσει το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα και να θέσει σε αμφιβολία τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης, και άλλοι παράγοντες της αγοράς εκπέμπουν αντίστοιχα προειδοποιητικά μηνύματα.
Ο αναλυτής του ομίλου Eurasia, με έδρα τη Νέα Υόρκη, Μουτγιάμπα Ράχμαν καταλήγει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι η Φινλανδία να αποχωρήσει από το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ.
Ο αναλυτής θεωρεί απίθανο η Ευρώπη να δεχθεί ειδικές συμφωνίες για εγγυήσεις για τη Φινλανδία και ορισμένες άλλες χώρες, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Σλοβενία έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση, καθώς κάτι τέτοιο θα άνοιγε την πόρτα και σε άλλες χώρες, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, ακόμη και το ΔΝΤ να ζητήσουν επίσης εγγυήσεις.
Από την άλλη, η χρηματοπιστωτική εταιρεία Capital Economics, σημειώνουν οι Financial Times, δεν βλέπει σοβαρές συνέπειες βραχυπρόθεσμα, καθώς η χρηματοδότηση της Ελλάδας το ερχόμενο φθινόπωρο είναι διασφαλισμένη από το προηγούμενο πακέτο βοήθειας των 110 δις. ευρώ.
Ο οίκος ανησυχεί, ωστόσο, ότι μπορεί να ανοίξει ξανά η συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης, καθώς μάλιστα θεωρεί ότι δεν εξελίσσεται πολύ καλά και το πρόγραμμα ανταλλαγής και ανακύκλωσης των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές. Αν κάποιες Κυβερνήσεις θεωρήσουν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών είναι πολύ περιορισμένη, μπορεί να επιδιώξουν να κάνουν άλλες αλλαγές στο πακέτο, εκτιμά η Capital Economics.
Η Φινλανδία δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά το αίτημά της να της δώσει η Αθήνα εγγυήσεις για το ποσό με το οποίο θα συμμετάσχει το Ελσίνκι στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/08/eggyiseis-eyropi-paketo-diasosis/#ixzz1W9yTht9q

ΜΠΡΑΒΟ, ΣΤΟΥΣ.....ΕΜΠΕΥΣΤΕΣ!!! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΟΧΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!!!!!

Οι έκτακτες εισφορές χτυπάνε ανέργους και φτωχούς!!!!!


image



Πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να εξοφλήσουν τρεις εισφορές που θα λάβουν στη συσκευασία του ενός εκκαθαριστικού.

Πρόκειται για αυτούς που το 2010 δήλωσαν συνολικό εισόδημα από όλες τις πηγές ή οι δαπάνες διαβίωσης τους ξεπερνούσαν τα 12.000 ευρώ, όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν πέρυσι δεν είχαν εισόδημα και ήταν σε αδράνεια, καθώς και όσους είχαν στην κατοχή τους αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών, πισίνες και σκάφη αναψυχής.
Η ενεργοποίηση της ρύθμισης του μεσοπρόθεσμού προγράμματος για την επιβολή των εισφορών γίνεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου που κοινοποίησε στις εφορίες και δίνει διευκρινήσεις για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, για το ποιοι και πώς θα τις πληρώσουν καθώς και για τις κατηγορίες των φορολογούμενων που εξαιρούνται από το μέτρο.
Από την απόφαση προκύπτουν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
- για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό, τεκμαρτό, φορολογούμενο η απαλλασσόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ως εισόδημα θα λογίζεται πέραν εκείνου που προέρχεται από μισθούς, συντάξεις, παροχή υπηρεσιών και άλλες πηγές και εκείνο που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης, τα ειδικά επιδόματα όπως τα πολυτεκνικά, τις συντάξεις ακόμα και τις αναπηρικές με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, τα κέρδη από repos και μετοχές. Εξαιρούνται μόνο οι μισθοί, συντάξεις και πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλών και σε όσους παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό πάνω από 80%, τα εφάπαξ από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι αποζημιώσεις για απολύσεις, Επίσης απαλλάσσονται από την εισφορά και οι μακροχρόνιοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι στους οποίους όμως θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για την καταβολή της εισφοράς λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους και στη συνέχεια θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία με τα αναγκαία παραστατικά για να διαγράψουν την εισφορά
- υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, γενικοί γραμματεία, βουλευτές, δήμαρχοι περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές θα καταβάλουν αυξημένη εισφορά με συντελεστή 5% επί του συνολικού ποσού εισοδήματος τους εφόσον είχαν την παραπάνω ιδιότητα το 2010
- το τέλος επιτηδεύματος που φέτος θα είναι 300 ευρώ για όλους και από του χρόνου θα φθάνει τα 500 ευρώ θα καταβάλλουν όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι, επαγγελματίες, επιτηδευματίες, εμπορικές κερδοσκοπικές η μη επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής (ομόρρυθμες. ΕΠΕ, ΑΕ κλπ ) κοινοπραξίες, συνεταιρισμοί, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών και άλλες. Το τέλος θα κληθούν να πληρώσουν όσοι το 2010 είχαν δηλώσει εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις ενώ όσοι είχαν μηδενικά εισοδήματα θα ειδοποιηθούν από την εφορία να κάνουν διακοπή εργασιών η αλλιώς θα κληθούν να καταβάλουν το τέλος
- τα ποσά των εισφορών θα καταβληθούν σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η κάθε μία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής όλου του ποσού παρέχεται έκπτωση 5%
Ειδικές εξαιρέσεις εισοδημάτων
Εξαιρούνται από την εισφορά ειδικές περιπτώσεις εισοδημάτων όπως οι αμοιβές των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αγροτικές ενισχύσεις που δεν συνδέονται με την παραγωγή και κανένα από τα ποσά που δηλώνονται στους κωδικούς 781-782 του εντύπου της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (E1) και αφορούν απόκτηση εισοδήματος από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων όπως αυτοκίνητα, ακίνητα καθώς και εισαγωγή χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Πηγή: εφημερίδα Ημερήσια
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/68914.html

Με πτώση 1,02% έκλεισε το Χρηματιστήριο.


Με πτώση 1,02% έκλεισε το Χρηματιστήριο 
 

Με νέα πτώση έκλεισε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο πλέον κινείται σταθερά κάτω των 900 μονάδων.
Η δήλωση Βενιζέλου ότι η ανάπτυξη μπορεί μην επιστρέψει το 2012, η επιμονή της Φινλανδίας στις εγγυήσεις και η διαφαινόμενη αδυναμία της ευρωζώνης να δώσει άμεσα μια λύση ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των αποφάσεων για το β' πακέτο, καθώς και οι συνεχώς εντεινόμενοι φόβοι για τις τράπεζες και τις επιπτώσεις του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων για αυτές βαρύνουν το ήδη κακό κλίμα στην αγορά.
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό οι φήμες για μεγάλα τραπεζικά deal έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 880,08 μονάδες με νέα πτώση 1,02%.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/9/11 ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ!!!! ΚΑΛΑ ΠΑΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ!!!!!

Διευκρινίσεις για το χάος του ΦΠΑ.


Διευκρινίσεις για το χάος του ΦΠΑ 
 
Με ΦΠΑ 13% θα αγοράζετε το συσκευασμένο κοτόπουλο από το super market, με 23% το ψητό στο διπλανό ράφι!
Σύμφωνα την εγκύκλιο, μία επιχείρηση που εμπορεύεται διαφορετικά είδη αγαθών ή παρέχει διαφορετικά είδη υπηρεσιών και ανεξάρτητα από τον κωδικό δραστηριότητας, που αφορά την κύρια δραστηριότητά της, υποχρεούται να εφαρμόζει τον κατά περίπτωση συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος ισχύει για κάθε συγκεκριμένο αγαθό ή κάθε συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επιπλέον, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι  από την 1η Σεπτεμβρίου η εστίαση γενικά υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%), ενώ  οι υπηρεσίες διαμονής φορολογούνται, από 1.1.2011, με τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (6,5%).

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, με στόχο την αποφυγή ουσιαστικής επιβάρυνσης του ξενοδοχειακού τομέα, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι τα τουριστικά πακέτα συμφωνούνται σε χρόνο προγενέστερο της εκτέλεσής τους, στην περίπτωση που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες διαμονής και εστίασης ή άλλες υπηρεσίες έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, γίνεται δεκτό η διάκριση, κατά συντελεστή φόρου, από 1.9.2011, να γίνεται ως εξής:

α. Διαμονή με πρωινό: 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.

β. Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα.

γ. Διαμονή με το σύστημα all inclusive (πλήρης διατροφή περιλαμβανομένης της κατανάλωσης ποτών και της παροχής λοιπών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο πακέτο, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, χρήση ομπρελών, αθλητικές υπηρεσίες κ.α.): 30% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.

Η παράδοση ψωμιού συνεχίζει να υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%). Στον ίδιο συντελεστή συνεχίζουν να υπάγονται και τα απλά αρτοσκευάσματα, όπως παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές, κουλούρια, κρουασάν, μπισκότα, κέικ και βουτήματα ζαχαροπλαστικής.

Τονίζεται ότι το φυσικό ή τεχνητό μεταλλικό νερό, μη αεριούχο, εξακολουθεί να υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή (13%).

Τέλος αναφέρεται ότι ο εφαρμοζόμενος συντελεστής ΦΠΑ δεν εξαρτάται από τη λιανική ή χονδρική παράδοση των αγαθών.

ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ.....ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!!!

"Ανάσα" για τα νοικοκυριά το "ψαλίδισμα" στα δάνεια.

"Ανάσα" για τα νοικοκυριά το "ψαλίδισμα" στα δάνεια

«Ανάσα» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποτελούν οι αποφάσεις των ειρηνοδικείων Θεσσαλονίκης και Βόλου με τις οποίες περιορίστηκαν τα χρωστούμενα στις τράπεζες και μάλιστα αρκετά.
Στην Θεσσαλονίκη χρέος καταναλώτριας 202.000 ευρώ περιορίστηκε  με δικαστική απόφαση στις  36.000, ενώ σε άλλη περίπτωση ζευγάρι με δύο παιδιά που χρωστούσε στις τράπεζες 147.000 τώρα χρωστάει 85.000.
Και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις. Από τον περασμένο Μάιο έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με το «Έθνος» περισσότερες από 30 αποφάσεις, θετικές  για τους πολίτες, που δεν τα βγάζουν πλέον πέρα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Η αρχή πάντως έγινε από έναν συνταξιούχο, ο οποίος προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για την διαγραφή χρέους 200.000 ευρώ, αίτημα που έγινε δεκτό.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τραπεζών, περίπου 60.000 δανειολήπτες υπέβαλαν αίτημα για διακανονισμό. Από αυτά ωστόσο ελάχιστα γίνονται δεκτά με αποτέλεσμα να παίρνουν οι υποθέσεις τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/128371.html

ΟΧΙ, ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ....ΠΕΛΑΤΗ!!!!!

Τζίγκερ: «Κινδυνεύουμε με διάλυση».



Για κίνδυνο οριστικής διάλυσης του Παναθηναϊκού και ορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου κάνει λόγο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε επίσημη δήλωσή του. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση της οικογένειάς του να παραχωρήσει το σύνολο των μετοχών, εφόσον βρεθεί βιώσιμη λύση, σενάριο που ωστόσο, δεν φαίνεται λόγω των γνωστών προβλημάτων να είναι εφικτό στην παρούσα χρονική στιγμή.

Αναλυτικά:

Δήλωση κ.Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη

«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας.

Παρά τις κίβδηλες εξαγγελίες, όπως αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά προκλήθηκαν επεισόδια που επιβάρυναν την ομάδα στον χθεσινό αγώνα. Θα οδηγήσουν στην τιμωρία της, υποθηκεύοντας και μελλοντικές αγωνιστικές της προσπάθειές.

Η αυτονόητη και σημαντική για τους παίκτες στήριξη της ομάδας από τους φιλάθλους της, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετατράπηκε σε μια παράσταση ύβρεων και βανδαλισμών από συγκεκριμένα πλέον, γνωστά σε όλους, άτομα. Γίναμε μάρτυρες του γεγονότος, η έδρα της ομάδας να είναι αφιλόξενη για τους παίκτες της και για το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της. Συγκεκριμένοι οπαδοί επέλεξαν αντί να στηρίζουν με πάθος την ομάδα, να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο, βασιζόμενοι σε προσχηματικούς λόγους.

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την πρώτη στιγμή. Ο μοναδικός λόγος που διατηρούμε, ως οικογένεια, έξι θέσεις στο ΔΣ της ΠΑΕ, είναι για να υπάρχει ελάχιστη διοικητική σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε το ποσοστό που κατέχουμε εφ' όσον βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει μακροχρόνια το μέλλον της ομάδας. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα την οριστική του διάλυση, οδηγούμενος στο Πρωτοδικείο, κάτι που σήμερα δεν φαντάζει πλέον καθόλου απίθανο.

Η κατάσταση αυτή, όπως διαμορφώνεται, δυσχεραίνει την εύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, αποτελώντας τροχοπέδη για να έρθουν κοντά στην ομάδα, ακόμη και αν υπήρχαν, άνθρωποι που θα ηθελαν να βοηθήσουν. Στο μεταξύ όμως, οι υποκινητές και υποκινούμενοι των χθεσινών γεγονότων, επιτυγχάνουν την απαξίωση, τη διάλυση και την αποδόμηση του Παναθηναϊκού. Κύριοι, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ!!!!

Ο άνθρωπος του Μητσοτάκη ξαναχτύπησε! Να τον χαίρεστε κ. Ρέππα τον «αδιάφθορο»!

Γράφει ο Ηρακλής Μούρτος

Ξαναχτύπησε την κατάλληλη στιγμή ο «αμερόληπτος», ο «απηνής διώκτης της διαφθοράς» και «υπερασπιστής» των συμφερόντων του Δημοσίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος-Σωκράτης Ρακιντζής.
Ο «αδιάφθορος» που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της παραπομπής του Μητσοτάκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ Ηρακλής,
Ο «αδιάφθορος» που κουκούλωσε τη Ζαχοπουλιάδα από την οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο με πολλά δισ. ευρώ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελίες για κακουργηματικές πράξεις στα χέρια του δεν έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία,
Ο «αδιάφθορος» που επιλεκτικά χειρίστηκε καταγγελίες κουκουλώνοντας τα γαλάζια σκάνδαλα.
Ο «αδιάφθορος» που δεν έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθεί, αλλά επιπλέον δηλώνει ότι έχει και συμβόλαιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην...
ταράτσα του σπιτιού του, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη δημοσιότητα, ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: την ανανέωση της θητείας του, που έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009. Για αυτό προσπαθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα με διάφορα «εύπεπτα» θέματα ήσσονος σημασίας.
Αυτή τη φορά θύμα ήταν το σωματείο των ΕΛΤΑ, μετά τη μεγάλη του «επιτυχία» με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Με πολύ σοβαρό θέμα ασχολήθηκε ο «πιάσμαν»!
Οι εισφορές των 12 ευρώ που κατέβαλλε κάθε εργαζόμενος στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, τον απασχόλησαν αυτή τη φορά. Αυτά είναι θέματα για αγροφύλακα, όχι για τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Αυτό είναι το ειδικό βάρος που διαθέτει ο αναντικατάστατος;
Δεν υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις για να ασχοληθεί και να ασκήσει το ελεγκτικό του έργο; Οι ανθρωποώρες που δαπανήθηκαν, η φιέστα που διοργάνωσε, αλλά και το πλέον επικίνδυνο, η χειραγώγηση ενός θεσμού και η πλήρης στρέβλωσή του για την εξυπηρέτηση του προσωπικού του συμφέροντος. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η θητεία του…. άντε και κανά κοψίδι!
Έτσι θα αποκτήσει, κύριε Ρέππα, εμπιστοσύνη ο πολίτης στο καταρακωμένο πολιτικό σύστημα; Με τέτοια υποκείμενα γελοιοποιούνται οι θεσμοί.
 

Οι αγανακτισμένοι ξαναπάνε πλατεία

Πρεμιέρα με τη σημερινή συγκέντρωση εκπαιδευτικών και αλλεπάλληλες συσκέψεις για την επιστροφή στις διαδηλώσεις. Οι αγανακτισμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι από Σεπτέμβρη να… ξαναπάνε πλατεία» και με την μαζικότητα και μαχητικότητα που διακρίνει το κίνημα να διαδηλώσουν και πάλι ειρηνικά ενάντια στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, οι πρώτες συναντήσεις οργανωτικού χαρακτήρα έχουν ήδη αρχίσει ενώ το κρίσιμο ραντεβού για τον συντονισμό είναι στις 3 Σεπτέμβρη.
Την ημέρα εκείνη θα συζητηθεί εάν το κίνημα θα περάσει σε νέα φάση πολιτικής συγκρότησης με πλαίσιο αρχών και θέσεων. Φυσικά όλο το καλοκαίρι δεν σταμάτησε η συζήτηση μέσω του Facebook αλλά και της σελίδας των Αγανακτισμένων το Real Democracy, όπου ο καθένας έλεγε τις προτάσεις και τις ιδέες του ανοίγοντας διαλόγους στους οποίους οι συμμετέχοντες με επιχειρήματα, είτε διαφωνούσαν είτε συμφωνούσαν.
Επίσης σχεδιάζεται η διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάτι που τρέμει η κυβέρνηση, εξού και οι πληροφορίες περί ματαίωσης της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ…

http://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/08/aganaktismenoi_syntagma2-300x225.jpg

ΠΕΡΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...Ο ΛΟΓΟΣ!!! ΜΙΑ ΚΑΙ "ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ"!!!!!



Είσαι φτωχός όταν ξέρεις ακριβώς πόσο κοστίζει το κάθε τι.
- Είσαι φτωχός, όταν θυμώνεις με τα παιδιά σου, όταν σου ζητούν όλες τις αηδίες που βλέπουν στην τηλεόραση.
- Είσαι φτωχός, όταν ελπίζεις πως θα σου περάσει ο πονόδοντος.
- Είσαι φτωχός, όταν τα παιδιά σου πηγαίνουν στα σπίτια των φίλων τους, αλλά ποτέ δεν έρχονται στο δικό σου.
- Είσαι φτωχός, όταν έχεις θέρμανση, η δροσιά, μόνο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου.
- Είσαι φτωχός, όταν θεωρείς ότι 8 ευρώ την ώρα είναι πολύ καλή πληρωμή.
- Είσαι φτωχός, όταν βασίζεσαι σε ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα για σένα.
- Είσαι φτωχός, όταν ελπίζεις πως θα πάρεις αύξηση 50 λεπτά.
- Είσαι φτωχός, όταν πρέπει να περιμένεις 6 ώρες στα επείγοντα με το άρρωστο παιδί στην αγκαλιά σου.
- Είσαι φτωχός, όταν πιστεύεις πως μια αληθινή σχέση βασίζεται στο ότι ένας από τους δύο έχει ένα σπίτι.
- Είσαι φτωχός, όταν βλέπεις πόσες λίγες ευκαιρίες έχεις.
- Είσαι φτωχός, όταν μπορείς να συνεχίσεις τον κατάλογο αυτόν…
Πηγή: dkaravasilis.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=4320#ixzz1VeeJUwTs

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!!



Ένας τύπος μπαίνει σ΄ ένα μπαρ, κάθεται στη μπάρα και ζητάει πέντε ποτήρια ουίσκι.
- Όλα μαζί; ρωτάει ο σερβιτόρος.
- Ναι, και τα πέντε. Σκέτα, χωρίς πάγο, του απαντάει ο πελάτης.
Τον σερβίρει, και ο πελάτης τα πίνει μονορούφι.
- Σερβιτόρε, λέει, τώρα βάλε μου τέσσερα ποτήρια ουίσκι, χωρίς πάγο.
Ενώ αυτός τα σερβίρει, αρχίζει να βλέπει ότι ο πελάτης έχει αποκτήσει ένα χαζό χαμόγελο. Αφού πίνει συνεχόμενα και τα τέσσερα ποτήρια, προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος, και καθώς αρπάζεται από τη μπάρα αναφωνεί:
- Αγόρι! Φέρε μου άλλα τρία ποτήρια ουίσκι. Χωρίς πάγο.
Ο σερβιτόρος υπακούει και ο πελάτης τα ξαναπίνει γρήγορα. Τώρα δεν είναι χαζό μόνο το χαμόγελο αλλά και το βλέμμα.
- Φίλε! Βάλε μου δύο ποτήρια από το ίδιο, λέει τώρα με δυνατά φωνή. Το κατεβάζει και φωνάζει για άλλη μια φορά στον σερβιτόρο:
- Aδελφέ! Είσαι σαν αδελφός για μένα!
Γελάει με λόξυγκα και προσθέτει:
- Βάλε μου άλλο ένα ποτήρι ουίσκι, χωρίς πάγο. Αλλά μόνο ένα, έτσι; Μονάχα ένα!
Ο μπάρμαν τον σερβίρει. Ο τύπος κατεβάζει το ποτήρι και με μια γουλιά και πέφτει στο πάτωμα, εντελώς και οριστικά μεθυσμένος. Από εκεί κάτω, λέει στο σερβιτόρο:
- O γιατρός δε θέλει να με πιστέψει, αλλά εσύ είσαι μάρτυρας! Όσο λιγότερο πίνω, τόσο χειρότερα γίνομαι!!!

http://www.filaki.gr/jokes_cat.php?jcID=12&start=2&len=2&orderby=insertdate

ΤΕΤΑΡΤΑΙΟΣ!!!!!

«Πυρετός» διαβουλεύσεων για την αντιμετώπιση των πιέσεων στις αγορές.

Η διεθνής κρίση που έχει παρασύρει σε μεγάλες απώλειες τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη , ΗΠΑ και Ασία πιέζει τους ηγέτες των ισχυρών χωρών να δώσουν μια απάντηση στις αγορές.
Κύριες αιτίες της πτώσης οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, για την οποία υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι οικονομία οδεύει προς μια δεύτερη ύφεση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο μεγάλοι αμερικάνικοι οίκοι, JP Morgan και Citigroup υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
Η J.P. Morgan υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης του δ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ στο 1% από 2,5% και του α΄τριμήνου του 2012 στο 0,5% από 1%.
Παράλληλα εκτιμά ότι ο κίνδυνος εμφάνισης ύφεσης είναι πλέον αυξημένος.
Η Citigroup υποβάθμισε επίσης τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2011 στο 1,6% από 1,7%, ενώ για το επόμενο έτος εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 2,1% από 2,7% στις προηγούμενες εκτιμήσεις της.
Έτσι οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις χωρίς μεγάλο ρίσκο όπως τα ομόλογα των ΗΠΑ (μέσα στην εβδομάδα η απόδοση των δεκαετών ομολόγων των ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από 2%) και στο χρυσό, η αξία του οποίου σπάει όλα τα ρεκόρ. Παράλληλα ξεπουλούν μετοχές τραπεζών κυρίως αλλά και ομόλογα χωρών που βρίσκονται στην δίνη της κρίσης.
Προσπάθειες αντίδρασης παγκοσμίως
Μέσα σε αυτό το κλίμα και εν όψει της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται γίνονται επαφές για να ανατραφεί το κλίμα. Έτσι επίκειται νέα συνάντηση συνάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν και του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τρίτη στο Παρίσι, μετά την συνάντηση κορυφής Μέρκελ – Σαρκοζί, την προηγούμενη εβδομάδα η οποία όμως δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές ενώ έβαλε στην άκρη κάθε σκέψη για ευρωομόλογο.
Ρόλο για να ηρεμήσουν οι αγορές έχει αναλάβει και η ΕΚΤ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε την προηγούμενη εβδομάδα επαφές με τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες έτσι ώστε να βρθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις.
Τέλος η Ιαπωνία ζητά την έκτακτη σύγκλιση του G-7 για τον συντονισμό των παρεμβάσεων κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών.

ΚΑΙ Η ΤΡΥΠΑ....ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!!!!!!

Έρχονται νέα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ!

Η ύφεση και οι εκτιμήσεις για αναθεώρηση του ελλείμματος στο 8,5% από 7,6% για το 2011 , όπως ορίζει το Μνημόνιο οδηγούν την κυβέρνηση να πάρει νέα συμπληρωματικά μέτρα.
Η εναλλακτική που έχει είναι να πείσει την τρόικα, κλιμάκια της οποίας έρχονται στην Αθήνα την Δευτέρα, να αναθεωρήσει τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου για το έλλειμμα κάτι που πάντως φαίνεται να μην έχει πολύ τύχη...
Έτσι αν το έλλειμμα αυξηθεί- όπως εκτιμάται- κατά μία μονάδα, θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον δυόμιση δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός και να τηρηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Αυτά είναι επιπλέον χρήματα που θα αναζητήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει και την τρύπα ύψους 4 δις. ευρώ στα κρατικά ταμεία. Πως προκύπτει αυτή;
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών στη διαμόρφωση αυτής της «τρύπας» συνέβαλε η νέα σημαντική πτώση των εσόδων στο διάστημα Ιανουρίου -Ιουλίου 2011.
Τα έσοδα σε αυτό το διάστημα υποχώρησαν κατά 6,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό επτάμηνο.
Τα συνολικά ποσά που εισέπραξε το υπουργείο Οικονομικών ανήλθαν σε 26,8 δις. ευρώ έναντι 28,6 δις. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η απογοητευτική πορεία των δημοσίων εσόδων ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προσωρήσει σε αναθεώρηση του στόχου των εσόδων.
Ενώ ο προϋπολογισμός προέβλεπε σε μία αύξηση εσόδων 8,5%, το υπουργείο Οικονομικών προσγείωσε αυτόν τον στόχο στο 5,6%.
Η υστέρηση κατά 3,46 δις. ευρώ που παρατηρείται στα έσοδα σε συνδυασμό με τις υπερβάσεις κατά 539 εκατ. ευρώ που παρατηρούνται στον τομέα των δαπανών, εκτοξέυουν την «μαύρη τρύπα» στα 4 δις. ευρώ.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος άλλωστε παραδέχθηκε ότι το ΑΕΠ φέτος θα μειωθεί με ρυθμούς που θα ξεπεράσουν το 4,5%, τη στιγμή που η πρόβλεψη ήταν για 3,8% ή 3,9%, ενώ δεν διέψευσε την πληροφορία για ύφεση 5% ή ακόμα και 5,2%, στοιχεία που βγάζουν δραματικά εκτός στόχου το έλλειμμα.
http://www.newscode.gr/oikonomia/story/48238/nea-metra-ypsoys-25-dis-eyrw-fernei-h-anathewrhsh-toy-elleimmatos

Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝ' Ο ΓΙΑΛΟΣ......!!!!!

Η επισκόπηση του Κυριακάτικου Τύπου.

Η οικονομία με αφορμή την εντεινόμενη ύφεση και τη νέα έκτακτη εισφορά προς τους φορολογούμενους, το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και οι εξελίξεις στην Παιδεία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του τύπου.
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Μαύρος Σεπτέμβρης. Ανοίγουν μέτωπα σε Παιδεία, Δημόσιο, Οικονομία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαύρα σύννεφα θα συσσωρεύσει ο Σεπτέμβριος πάνω από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνει ήδη η χώρα. Σε ένα... απόλυτα θολό τοπίο, λόγω των ραγδαίων ευρωπαϊκών εξελίξεων, έρχονται να προστεθούν νέα μέτωπα στο εσωτερικό, την ώρα που η κυβερνητική «μηχανή» κινείται... με τρεις διαφορετικές ταχύτητες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Μελαγχολία στο πρόσωπο της Παναγίας!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "θλιμμένο «φάνηκε», έτσι λένε, το Πρόσωπο της Παναγιάς στην φετινή γιορτή Της. Απουσίαζε το γνωστό αχνό χαμόγελο που έδωσαν και δίνουν, μέχρι σήμερα, από αρχαιοτάτων χρόνων, από τις Εικόνες με μαστίχα και κερί του Ευαγγελιστή Λουκά, μέχρι τις σημερινές δημιουργίας των Μεγάλων Αγιογράφων. Λες κι υπήρχε μελαγχολία, λέει ο Γέροντας Γαβριήλ, ενώ ο Ευσέβιος συνηγορεί και αυτός γι΄αυτή την μελαγχολία στο Πρόσωπο της Παναγίας!".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι αλλαγές-σοκ για όσους συνταξιοδοτούνται το 2012".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές αλλαγές στον υπολογισμό της σύνταξης αναμένονται από το 2012 και μετά. Ειδικότερα, έρχεται νέα παρακράτηση για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ από το 2013 στο 2% για κάθε έτος ασφάλισης, ενώ για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού".
Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ανοίγει ξανά το παιχνίδι".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αδιέξοδο διεθνώς το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, καθώς η ύφεση χτυπάει την πόρτα Ευρώπης και Αμερικής. Σε τέλμα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στην Ελλάδα. Εντείνονται εντός και εκτός Ελλάδας οι αγώνες και οι πιέσεις για ανατροπές και αλλαγή πορείας".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Υφεση και ατολμία φέρνουν νέα μέτρα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έσοδα και δαπάνες εξακολουθούν να παραμένουν οι δύο βασικές ανοιχτές πληγές για τα δημόσια οικονομικά. Υπό το βάρος της συνεχώς εντεινόμενης ύφεσης, αλλά και της πολιτικής ατολμίας, που οδηγούν στη λήψη νέων μέτρων, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι -ένα μήνα μετά τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, την 21η Ιουλίου- υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που είναι η υλοποίηση των αποφάσεων αυτών".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ετσι γλιτώνετε τη θηλιά των πιστωτικών καρτών".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "«πνίγονται», μέσα στην κρίση από χρέη σε πιστωτικές κάρτες οι Ελληνες καταναλωτές, με αποτέλεσμα μία στις τρεις οφειλές αυτής της κατηγορίας να βρίσκεται σε καθυστέρηση και τα δικαστήρια να απασχολούνται καθημερινά με δεκάδες υποθέσεις που κινούν οι τράπεζες κατά των πελατών τους. Κι όμως, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να περάσουν σε... αντεπίθεση κατά των τραπεζών και να πάρουν βαθιά «ανάσα» από τα χρέη τους!".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κοπάνα Παπανδρέου από τη ΔΕΘ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κοπανάει από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Παπανδρέου και για πρώτη φορά στα χρονικά ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μιλήσει στην καθιερωμένη κεντρική εκδήλωση προς τις παραγωγικές τάξεις".
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σε τρεις μήνες φόροι τριών ετών".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέχρι το τέλος του έτους θα πληρωθούν το ΕΤΑΚ του 2009 και ο ΦΑΠ για τα έτη 2010 και 2011. Για να ξεμπλοκάρει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο χρειάστηκε η χορηγία της Εθνικής Τράπεζας. Ασφυκτική κατάσταση προκαλούν και οι πέντε φόροι του μεσοπρόθεσμου, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που έρχονται τον Σεπτέμβριο".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση και λαϊκή συμμαχία κόντρα στους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και τα αδιέξοδα στη διαχείριση από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου οδηγούν σε μεγαλύτερη ένταση τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε κυβερνήσεις και μερίδες της πλουτοκρατίας. Ο λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αστική εξουσία στην Ελλάδα και στην ΕΕ, από τους κλυδωνισμούς στο ιμπεριαλιστικό εποικοδόμημα, στο βαθμό που ο ίδιος είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τις εξελίξεις προς όφελός του".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Κυβέρνηση ...ερασιτεχνών".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα «κάηκαν» τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που αποκόμισε η χώρα μας από τη σημαντική απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διαχείριση της κρίσης χρέους και την περαιτέρω ενίσχυση για την έξοδο από τις συνθήκες ύφεσης της οικονομίας".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Δεν πληρώνουν τα δάνεια και με τον νόμο".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με δεδικασμένο 15 αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Αθηνών και Πατρών, με βάση τις οποίες διεγράφη το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των οφειλών των δανειοληπτών που προσέφυγαν σε αυτά (έως και 50%), ήδη 18.000 περίπου συμπολίτες μας έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και άλλοι περίπου 6.500 σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητώντας βοήθεια μέσα σε τρεις μήνες, η οποία παρέχεται από τον Νόμο 3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ζώνες εκτός κρατικού ελέγχου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μία πρωτότυπη ιδέα επιστρατεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να απειλούνται από τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, τα ρουσφέτια και τις συνεχείς αλλαγές των φορολογικών νόμων".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "«Μη μας πιέζετε άλλο». Μήνυμα της κυβέρνησης στην τρόικα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προσπάθεια ομαλοποίησης του πολιτικού κλίματος καταβάλλει η κυβέρνηση επιχειρώντας μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα να χαλαρώσει τη μέγγενη της λιτότητας. Η ύφεση και τα υψηλά ελλείμματα επηρεάζουν την οικονομία όλης της Ευρώπης, η οποία σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά της έκδοσης ευρωομολόγου".
Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Διώχνουν τις μισές χώρες από το ευρώ!".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χρυσό ευρώ για 5 χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά. Κάλπικο ευρώ, κάτι σαν τη παλαιά δραχμή, για τις χώρες του Νότου με πρόσχημα τα θαλασσοδάνεια".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Μαγειρεύουν εκλογές".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε προδιαγεγραμμένη πορεία με τερματικό σταθμό τις πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου έχουν μπει πλέον στην κυβέρνηση, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται σενάρια για την «επόμενη μέρα»".
ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ακυβέρνητοι στην καταιγίδα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκτός ελέγχου η ύφεση, αλλά αυξάνουν τους φόρους. Το έλλειμμα μεγαλώνει και εκτροχιάζει τον Προϋπολογισμό. Φινλανδία και Βενιζέλος ξήλωσαν τη συμφωνία διάσωσης. Το χρηματιστηριακό κραχ ακυρώνει τις αποκρατικοποιήσεις. Στον αέρα ακόμη και η εκταμίευση της 6ης δόσης".
Realnews: "«Αλλαγές και όχι εκλογές».
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, με τη συνέντευξή του ανοίγει τα χαρτιά του για τον πολιτικό σχεδιασμό του. Ο πρωθυπουργός απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, προαναγγέλλει δημοψήφισμα εντός του 2011 και υπογραμμίζει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν δίνονται δαχτυλίδια. Επιτίθεται με σφοδρότητα στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ προειδοποιεί τους υπουργούς πως η κοινωνία απεχθάνεται πλέον τα ημίμετρα".
ΕΞΠΡΕΣ: "Επενδυτικός οργανισμός με παρακαταθήκη το ΤΠΔ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "«στροφή» σημειώνεται στο σχέδιο για τη δημιουργία νέας ισχυρής επενδυτικής τράπεζας, που επεξεργάζονται τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η τράπεζα φαίνεται ότι θα λειτουργεί στο πρότυπο της παλιάς ΕΤΒΑ, με τον μηχανισμό όμως του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και θα έχει ως στόχο την επίλυση του οξύτατου προβλήματος της περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά".
ΚΕΡΔΟΣ: "Τα αντίβαρα της ύφεσης".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με στοχευμένες φοροπαρεμβάσεις και ενισχύσεις παραγωγικών κλάδων θα επιχειρήσει η κυβέρνηση την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το χωροταξικό και το ασταθές φορολογικό περιβάλλον εξακολουθούν να τορπιλίζουν σχεδόν κάθε υγιή προσπάθεια τόνωσης της επιχειρηματικότητας και βεβαίως να αποθαρρύνουν τους υποψήφιους, ξένους και Ελληνες, επενδυτές".

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...ΠΟΛΥ!!!!!

Ο νόμος επιτρέπει στους ανέργους να μην καταβάλουν τις έκτακτες εισφορές.



Ακόμη και οι άνεργοι θα πάρουν σύντομα το «ραβασάκι» από την εφορία που θα τους καλεί να πληρώσουν έκτακτες εισφορές. Ωστόσο, μια διάταξη της φορολογικής νομοθεσίας μπορεί να τους σώσει από την «αφαίμαξη».
 
image

Το σύστημα προβλέπει τη φορολόγηση όλων των πολιτών που δήλωσαν εισοδήματα για το 2010. Όμως, ο νόμος προβλέπει ότι όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους το 2011, μπορούν να αμφισβητήσουν το εκκαθαριστικό που θα λάβουν και να μην πληρώσουν. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό στην εφορία, μαζί με βεβαίωση του ΟΑΕΔ που θα αποδεικνύει ότι είναι άνεργοι.

Δ' Ράϊχ!!!!!

Τζόζεφ Στίγκλιτζ: "Καλύτερα για το ευρώ αν το εγκατέλειπε η Γερμανία".


image


Οταν πριν από λίγες ημέρες ένα από τα καλύτερα οικονομικά- και όχι μόνο- μυαλά του καιρού μας, ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ, είπε στο ΒΒC ότι «θα ήταν στην πραγματικότητα καλύτερα για το ευρώ αν το εγκατέλειπε η Γερμανία, επειδή οι συνέπειες από την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας θα ήταν πολύ μεγαλύτερες», πολλοί προβληματίστηκαν: Μήπως ο καθηγητής έκανε κάποιο λάθος; Μήπως έγινε κάποιο λάθος στη μετάφραση;Ωστόσο δεν είχε γίνει κανένα λάθος. Ο νομπελίστας οικονομολόγος ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Στη βαρυσήμαντη συνέντευξή του ο κ. Στίγκλιτζ υπογράμμισε ότι η έλλειψη περιθωρίων δημοσιονομικών ελιγμών στις χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται περισσότερο από την κρίση χρέους, όπως η δική μας, μόνο να εντείνει μπορεί το πρόβλημα. «Αν η Ευρώπη αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει περνά μέσα από κάποιο ταμείο σταθεροποίησης ή ταμείο αλληλεγγύης, με τη μορφή ευρωομολόγωντα οποία η Γερμανία δεν θέλει,αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποχωρήσει» είπε ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ - χαρακτηρίζοντας «άτεγκτη» και «επικίνδυνη» τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Λίγες ώρες αργότερα, την Τετάρτη, η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελέσπευσε στο Παρίσι για να επιβάλει, για πολλοστή φορά την τελευταία τριετία, τις απόψεις της για τη σωτηρία της Ευρώπης και του ευρώ στον όλο και πιο αδύναμο πολιτικά γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Στο όνομα της διάσωσης του ευρώ διακήρυξε την πλήρη ηγεμονία της. Τα αποτελέσματα της «ιστορικής» συνόδου γνωστά: φορώντας τον μανδύα της ιδεολογικής καθαρότητας και το προσωπείο της «καλής νοικοκυράς», που ετοιμάζεται να νουθετήσει τιμωρώντας τα όλα τα άτακτα παιδιά της ευρωζώνης, η φράου Μέρκελ παρουσίασε ένα νέο «σχέδιο σωτηρίας» που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα πλαίσιο «κοινής» οικονομικής διακυβέρνησης, υπό γερμανικό έλεγχο φυσικά, και έναν «χρυσό κανόνα» για το «φρένο στο χρέος» και τη μείωση των ελλειμμάτων, που θα πρέπει να περάσει στο Σύνταγμα του κάθε κράτους-μέλους. Οσο για το ευρωομόλογο, απλώς ξεχάστε το: είναι, όπως είπε, το«τελευταίο μέσο καταφυγής» . Κι ας λένε αρκετοί αναλυτές πως στο Παρίσι έγινε το πρώτο βήμα προς το ευρωομόλογο.

Φρένο στο χρέος, όμως, για τα μικρότερα ιδίως κράτη, σημαίνει ακόμη αγριότερη λιτότητα, ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από το Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη- όπως συνεχώς επαναλαμβάνει τόσο ο κ. Στίγκλιτζ όσο και πολλοί ακόμη επιφανείς και κυρίως ανεξάρτητοι από το κατεστημένο των αγορών οικονομολόγοι. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τις περισσότερες χώρες που συμμετέχουν στην ευρωζώνη θα είναι ανυπολόγιστο, αφού με όπλο τον «χρυσό κανόνα» τα κράτη αυτά- με πρώτη την Ελλάδα- θα δεθούν για πάντα στην κλίνη του Προκρούστη. Με την παραμικρή παρασπονδία θα αρχίζουν οι «τιμωρίες»: στέρηση κονδυλίων, έξωση από τον μηχανισμό στήριξης και, τέλος, έξωση από την ίδια την ευρωζώνη. Συμπέρασμα; Με φόντο την ανάσχεση της γερμανικής και της γαλλικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και τη δεινή οικονομική θέση της Ισπανίας και της Ιταλίας, τα μεγάλα λόγια της καγκελαρίου κυρίας Μέρκελ και του προέδρου κ. Σαρκοζί για έναν νέο μεγάλο γαλλογερμανικό άξονα που θα πάρει στις πλάτες του την Ευρώπη δεν πείθουν. Οχι μόνον γιατί η κυρία Μέρκελ δεν είναιΧέλμουτ Κολ και ο κ. Σαρκοζί δεν θα γίνει ποτέ Φρανσουά Μιτεράν, αλλά και διότι όλες οι προηγούμενες «τελικές λύσεις» για το πρόβλημα του χρέους που προέκριναν οι δυο τους την τελευταία διετία απέτυχαν παταγωδώς να σβήσουν τη φωτιά. Πώς μπορούν, αλήθεια, να επιβάλουν τόσο ριζοσπαστικές πολιτικοοικονομικές αλλαγές στην Ευρώπη (πρώτα των «17» και αύριο των «27»), όταν αφενός τα προηγούμενα μέτρα τους- με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μετά τα διάφορα «εθνικά» μνημόνια για Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία, τη «σωτήρια» συνολική συμφωνία της 21ης Ιουλίου που ήδη καρκινοβατεί- απέτυχαν προτού καν εφαρμοστούν, και αφετέρου οι ίδιοι κατά πάσα πιθανότητα οδεύουν μέσα στο 2012 ολοταχώς προς οδυνηρές εκλογικές ήττες λόγω πρωτίστως των αντιαναπτυξιακών οικονομικών πολιτικών τους; Λίγες μόνον ώρες μετά τις ανακοινώσεις Μέρκελ- Σαρκοζί ένας από τους γίγαντες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο Ζακ Ντελόρ, είπε τα πράγματα με το όνομά τους: «Το ευρωπαϊκό όραμα της ενσωμάτωσης που συμμερίζονταν οι γερμανοί ηγέτες, όπως ο Αντενάουερ, o Σμιτ ή ο Κολ, απουσιάζει από την αντίληψη της Ανγκελα Μέρκελ...Το ευρώ είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού». Ωστόσο ο μέγας γερμανός κοινωνιολόγος και φιλόσοφος ΓιούργκενΧάμπερμας, ο συνεχιστής του έργου τού επίσης Γερμανού Μαξ Βέμπερ, του ανθρώπου που πρώτος έριξε φως στη σύνδεση της φανατικής προτεσταντικής ηθικής (για όσους δεν το ξέρουν, η κυρία Μέρκελ είναι κόρη λουθηρανού πάστορα) με τον ακραίο, ανηλεή για τους αδύναμους καπιταλισμό, το συνόψισε ακόμη καλύτερα: «Ο σολιψισμός αυτού του ναρκισσιστή κολοσσού στο κέντρο της Ευρώπης δεν μπορεί πια να εγγυηθεί τη διατήρησητου ασταθούς ευρωπαϊκού status quo». Και αυτή η αλήθεια, μετά το Παρίσι, δεν κρύβεται με τίποτε.. Ο Χάμπερμας ξέρει πολύ καλά τι λέει: γεννήθηκε άλλωστε το 1929, κι έτσι εζησε από πρώτο χερι και τις τρείς μεγάλες χρεοκοπίες της Γερμανίας- μακράν του μεγαλύτερου κράτους- «μπαταχτσή» στον 20ο αιώνα. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της την χρωστάει στις ΗΠΑ, αλλά και τους άλλους πιστωτές της- ανάμεσα τους και η Ελλάδα- οι οποίες μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά.

Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις πολεμικές αποζη μιώσεις του πρώτου Παγκοσμίου που επέβαλε η Συνθήκη των Βερσαλιών ήταν δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες των ΗΠΑ. Η αδυναμία της Γερμανίας να πληρώσει τα χρέη αυτά συνέβαλε τα μέγιστα στην Μεγάλη Ύφεση του 1929-31. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο η Αμερική επέβαλε για πολιτικούς λόγους στους συμμάχους τηςεκτός από μερικές εξαιρέσεις-, την αξίωση να μην ζητήσουν πολεμικές αποζημιώσεις, μέχρι μια μελλοντική επανένωση των δυο Γερμανιών. Όταν έγινε η επανένωση, το 1990, η Γερμανία αρνήθηκε να επικυρώσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη που δεν πήραν ούτε πφένιχ!
 Η ΔΙΠΛΗ ΥΦΕΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
 Η συνάντηση των Παρισίων έγινε με «φόντο» την...παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και των δύο μεγάλων δυνάμεων της ευρωζώνης στον αναπτυξιακό ιδίως τομέα: η μεν γερμανική οικονομία παρουσίασε σημαντική ανάσχεση τους τελευταίους μήνες,με το ΑΕΠ της να αυξάνεται κατά μόλις 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους,ενώ κατά πόδας στη διαφαινόμενη «διπλή ύφεση» (double-dip recession) την ακολουθεί και η Γαλλία με μόλις 0,2% ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο,έναντι 0,3% του πρώτου τριμήνου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στην εξαγωγική «ατμομηχανή» Γερμανία την άνοιξη οι εισαγωγές υπερέβησαν τις εξαγωγέςδείγμα του τι περιμένει το Βερολίνο τώρα που οι πελάτες του στην ευρωπαϊκή περιφέρεια δεν μπορούν πια να αγοράσουν ούτε με...μίζες τα πανάκριβα προϊόντα του και είναι έτσι αναγκασμένο να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στην «ελεύθερη» αγορά!

Οταν μάλιστα πιέστηκε από τους δημοσιογράφους,η καγκελάριος Μέρκελ- η οποία, όπως όλοι οι σκληροί μονεταριστές,αντιμετωπίζει τους ρυθμούς και τα πλαφόν σαν ιερά θέσφατα- «τα μάσησε». Είναι φυσικό,είπε,τα στοιχεία να έχουν αυξομειώσεις.Ξέρει όμως και η ίδια ότι η επιβράδυνση δεν είναι άσχετη με τις ενέργειές της,αλλά είναι το νομοτελειακό μπούμερανγκ μιας ύφεσης που τουλάχιστον όσον αφορά την ευρωζώνη φέρει την προσωπική της σφραγίδα- και στρέφεται ήδη καταπάνω της.

ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ....ΟΛΑ!!!!!


Μια "πράσινη" εφημερίδα μετά την... καρπαζιά από την Μακάμπι, έβαλε στο πρωτοσέλιδο της το γκολ του Βαζέχα στην μεγάλη, είναι η αλήθεια, νίκη του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ (όπου, όπως λέγαμε, κοιμόταν ο καλός Θεούλης). Θα μπορούσε, βέβαια, να βάλει μια εικόνα από τον επαναληπτικό, όπου ο Θεός ήταν ξύπνιος και το σκορ ήταν ίδιο με του ματς της Πέμπτης (18/8) στο Ισραήλ.


 


Αλλά μην πάμε τόσο παλιά. Μια μικρή "βόλτα" να κάνει κάποιος στο διαδίκτυο βρίσκει τόσα, μα τόσα πολλά για τον Panathinaikos...5άρες, 4άρες, 3άρες, εντός έδρας, εκτός έδρας, από μεγάλες ομάδες, από "ψαράδες", ΟΛΟΙ έχουν ασελγήσει πάνω στον Παναθηναϊκό και πραγματικά πλέον δεν θα είναι περίεργο αν στο μέλλον κάποιος παραθεριστής στην Τήνο δει γονατιστό κάποιον παράγοντα ευρωπαϊκής ομάδας να κατευθύνεται προς τον Ναό για να του εκπληρωθεί το τάμα που έχει κάνει να κληρωθεί αντίπαλος της ομάδας του ο "πρέσβης".

Ας σταματήσουμε τα λόγια και ας "μιλήσει" η εικόνα. Για να πέσουν επιτέλους οι μάσκες...

Σπάρτα Πράγας - Παναθηναϊκός 3-1


 


Λανς - Παναθηναϊκός 3-1




Παρί Σεντ Ζερμαίν - Παναθηναϊκός 4-0


 


Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός 3-1




Παναθηναϊκός - Κοπεγχάγη 0-2


 


Παναθηναϊκός - Γαλατασαράι 1-3




Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-1



Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-0



Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 0-3




Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3


 


Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης (ξέρετε... η "σιγά την ομάδα" που είχε αποκλείσει ο Ολυμπιακός) 1-3




Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 1-0




Πλάκα έχει το ρεπορτάζ μετά την πεντάρα στο Μάντσεστερ...



Και πάμε στα τελευταία, αλλά τόσο ωραία:

Παναθηναϊκός - Οντένσε 3-4


 


Μακάμπι τελ Αβίβ (η "ομάδα μπάσκετ") - Παναθηναϊκός 3-0



Είναι τόσα πολλά. Όρεξη να έχεις να βλέπεις. Υπάρχει, ωστόσο, ένα βίντεο που έχει επιγραμματικά τις περισσότερες συγκινητικές εμφανίσεις του Panathinaikos στην Ευρώπη.




Αυτά τα... ολίγα από το RedPlanet.gr. Για να τελειώνει, επιτέλους, το παραμύθι με τον "πρέσβη", τον "Ευρωπαίο",τον "Panathinaikos" και τα άλλα γραφικά που λέγονται εδώ και χρόνια...

Καλό χειμώνα...