Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΤΕ ΤΑ Ο Λ Α!!!!

Θρίλερ με πακέτο διάσωσης Ελλάδας: τι εγγυήσεις ζητούν.

Θρίλερ με το πακέτο διάσωσης υπέρ της Ελλάδας. Τι εγγυήσεις ζητά η Ευρώπη, για να βοηθήσει την Ελλάδα.
Σε τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα των εγγυήσεων του πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, που έχει τεθεί από τη Φινλανδία και άλλες χώρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, που ανακοίνωσε ότι η συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων μπορεί να καθυστερήσει το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα και να θέσει σε αμφιβολία τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης, και άλλοι παράγοντες της αγοράς εκπέμπουν αντίστοιχα προειδοποιητικά μηνύματα.
Ο αναλυτής του ομίλου Eurasia, με έδρα τη Νέα Υόρκη, Μουτγιάμπα Ράχμαν καταλήγει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι η Φινλανδία να αποχωρήσει από το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ.
Ο αναλυτής θεωρεί απίθανο η Ευρώπη να δεχθεί ειδικές συμφωνίες για εγγυήσεις για τη Φινλανδία και ορισμένες άλλες χώρες, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Σλοβενία έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση, καθώς κάτι τέτοιο θα άνοιγε την πόρτα και σε άλλες χώρες, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, ακόμη και το ΔΝΤ να ζητήσουν επίσης εγγυήσεις.
Από την άλλη, η χρηματοπιστωτική εταιρεία Capital Economics, σημειώνουν οι Financial Times, δεν βλέπει σοβαρές συνέπειες βραχυπρόθεσμα, καθώς η χρηματοδότηση της Ελλάδας το ερχόμενο φθινόπωρο είναι διασφαλισμένη από το προηγούμενο πακέτο βοήθειας των 110 δις. ευρώ.
Ο οίκος ανησυχεί, ωστόσο, ότι μπορεί να ανοίξει ξανά η συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης, καθώς μάλιστα θεωρεί ότι δεν εξελίσσεται πολύ καλά και το πρόγραμμα ανταλλαγής και ανακύκλωσης των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές. Αν κάποιες Κυβερνήσεις θεωρήσουν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών είναι πολύ περιορισμένη, μπορεί να επιδιώξουν να κάνουν άλλες αλλαγές στο πακέτο, εκτιμά η Capital Economics.
Η Φινλανδία δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά το αίτημά της να της δώσει η Αθήνα εγγυήσεις για το ποσό με το οποίο θα συμμετάσχει το Ελσίνκι στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/08/eggyiseis-eyropi-paketo-diasosis/#ixzz1W9yTht9q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου