Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;



Μετά το μαρτύριο, η σταύρωση! Νέα, σκληρότερα μέτρα από Ιούνιο....





Νέες επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων.Και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός του 2012 δε... βγαίνει και δεν αποκλείεται έως τον Μάιο να χρειαστούν κι άλλα μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής λοιπόν με τις πρώτες ζέστες θα έρθουν και ζεστά ζεστά τα νέα μέτρα τα οποία προβλέπουν ακόμη και κατάργηση του εφάπαξ στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των αποζημιώσεων για απόλυση ή συνταξιοδότηση!

Επίσης μέσα στο 2012 δεν αποκλείεται να έρθουν νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο, μειώσεις άνω του 10% που προβλέπει το νέο μνημόνιο στα ειδικά μισθολόγια αλλά και εισοδηματικά κριτήρια για όσους παίρνουν κοινωνικά επιδόματα.

Στο τραπέζι θα τεθεί πάλι ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις που ήδη έχουν περικοπεί.

Ειδικά σε ότι αφορά στις συντάξεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μετά και την ανακοίνωση για το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού, στοιχεία που δείχνουν ότι το ΙΚΑ έχει εισπράξει την μισή ετήσια κρατική επιχορήγησή του μέχρι 31 Ιανουαρίου. Έχει δηλαδή 11 μήνες ακόμα με την άλλη μισή ετήσια επιχορήγηση να διανύσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ΙΚΑ ενώ πέρυσι τον Ιανουάριο πήρε επιχορήγηση 520 εκ. ευρώ, φέτος τον ίδιο μήνα πήρε 1.089 δις ευρώ από τα 2.158 δις ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για όλο το 2012. Το υπ. Εργασίας εκτιμά σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ότι το ΙΚΑ φέτος θα χάσει 4,5 δις ευρώ από εισφορές λόγω έκρηξης της ανεργίας, λουκέτων και μείωσης μισθών.Για τον λόγο αυτό στόχος του υπουργείου είναι από τον Απρίλιο όλες οι πληρωμές των μισθωτών μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές του να γίνονται μέσω των τραπεζών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα ενιαίο.

Σημειώνεται ότι στο νέο ταμείο το ύψος των επικουρικών συντάξεων θα προσδιορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση του υπουργού Εργασίας  και το ύψος των συντάξεων θα εξαρτάται πλέον από την αναλογία συνταξιούχων-εργαζομένων σε κάθε ταμείο και από τις εισφορές που θα έχει πληρώσει ο ασφαλισμένος στον ατομικό του λογαριασμό.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/176802.html

ΛΕΤΕ!!!!!!

ΑΝ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ PSI ΔΕΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 75% ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ! Η MOODY’S ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
... KAI ENA ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ "ISKRA"!
Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν ότι, παρά τις θριαμβολογίες, η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς προς πτώχευση, με ορόσημο την 9η Μαρτίου!

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας από "Ca" σε "C".   Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στην έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η οποία θα σημάνει απώλειες μεγαλύτερες από 70% της ονομαστικής τους αξίας για τους ιδιώτες επενδυτές που τα διακρατούν - συνολικά ένα ποσό ύψους 107 δισ. ευρώ.   
Ο οίκος Standard and Poor' s είχε υποβαθμίσει την Δευτέρα το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα "SD", δηλαδή «επιλεκτική στάση πληρωμών», εξαιτίας της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Παράλληλα, αν δεν υπάρξει παράταση, τα ξημερώματα Παρασκευής 9 Μαρτίου θα έχει καταστεί γνωστή η συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους - το περίφημο PSI.
Με βάση πρώτες πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, ο στόχος του 75% πιθανότατα δε θα επιτευχθεί και η συμμετοχή θα κινηθεί μεταξύ 68% και 72%. Μέχρι τώρα η συμμετοχή είναι ελαχιστότατη (πραγματικά πολύ μικρή), αλλά προφανώς θα κορυφωθεί έως τις 8 Μαρτίου.  Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, καθώς μέχρι τις 8 Μαρτίου πολλά μπορεί να συμβούν, το PSI+ θα ακυρωθεί. Η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τα CACs, αφού συγκεντρώσει πάνω από το 66,66% και θα πληρωθούν τα CDS (ασφαλιστικά ομολόγων από τον κίνδυνο πτώχευσης), καθώς η ISDA θα πιστοποιήσει Credit Event (δηλαδή "πιστωτικό γεγονός" - πτώχευση).
Η τρόικα και κυρίως η Γερμανία έχουν αναλάβει να ασκήσουν, προς το δικό τους συμφέρον, αφόρητες πιέσεις, προκειμένου να αναδιαρθρωθεί "εθελοντικά" το ελληνικό χρέος, μια "εθελοντική αναδιάρθρωση" που μάλλον είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, αν και είναι πολύ αμφίβολο ότι θα ευοδωθεί!
Με βάση τους στόχους του PSI+ το όριο συμμετοχής είναι 90%. Δηλαδή το 90% των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί στα ελληνικά ομόλογα να συμμετάσχουν εθελοντικά.
Ο στόχος αυτός δεν είναι πιθανός.
Έτσι λοιπόν, προβλέφθηκε από την Ελλάδα και την τρόικα να υιοθετηθεί εύρος ποσοστού συμμετοχής, το οποίο προσδιορίστηκε στο 75% με 90%, κατόπιν διαβούλευσης με τους πιστωτές.
Αν δηλαδή η συμμετοχή φθάσει στο 75% του στόχου των 206 δις ευρώ και υψηλότερα, η διαδικασία του PSI+ θα θεωρηθεί έγκυρη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εθελοντικά.
Όσοι δεν συμμετάσχουν (το υπόλοιπο 25%) δεν θα υποστούν haircut. Αυτό ισχύει για τους ιδιώτες θεσμικούς, αλλά και για τα φυσικά πρόσωπα.
Αν όμως η συμμετοχή είναι χαμηλότερη του 75%, τότε το ελληνικό δημόσιο θα υποχρεωθεί να ακυρώσει την διαδικασία και αν η συμμετοχή είναι πάνω από το 66,66%, τότε η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τα CACs που θα υποχρεώσει τους πάντες να υποστούν haircut.
Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει CDS trigger δηλαδή πληρωμή των CDS, καθώς η ISDA «αυτοβούλως» θα συνεδριάσει για να πιστοποιήσει credit event.
Με βάση πληροφορίες από το bankingnews.gr, που ακόμη όμως στηρίζονται σε πολύ μικρό δείγμα συμμετοχής και με ορισμένες αναγωγές και πληροφορίες από το club των συμμετεχόντων, προκύπτει ότι η συμμετοχή θα κινηθεί μεταξύ 68% και 72% και ίσως αυτό να είναι καλό σενάριο. 
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι η διαδικασία του PSI+ θα ακυρωθεί, καθώς δεν επιτυγχάνεται το όριο του 75% που θα κρίνει αν η διαδικασία είναι έγκυρη ή όχι.
Σε ειδική έκθεση της, η BNP Paribas, η οποία σημειωτέον είναι ο σύμβουλος των ιδιωτών στο PSI+, αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να ενεργοποιηθούν τα CACs και σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία καθίσταται υποχρεωτική, ακυρώνεται το PSI+ και υποχρεωτικά όλοι θα συμμετάσχουν.
Το ζητούμενο, σύμφωνα με το bankingnews.gr, είναι απλό: η Ελλάδα θα είναι η νέα Ουρουγουάη όπου υπήρξε εθελοντική αναδιάρθρωση χωρίς trigger CDS δηλαδή χωρίς πληρωμή CDS ή η Ελλάδα θα είναι η επόμενη Αργεντινή, Anglo Irise Bank ή η Northern Rock όπου υπήρξε χρεοκοπία και πληρώθηκαν τα CDS; 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ISKRA: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ "ΠΤΩΧΕΥΣΗ"!
Οι κυρίαρχες κατεστημένες δυνάμεις, προκειμένου να γίνει ανεκτή η πολιτική της μνημονιακής λεηλασίας, συμπεριλαμβανομένου του 2ου Μνημονίου, μας έλεγαν ότι όλα τούτα είναι αναγκαία για να αποφύγουμε την πτώχευση.
Όπως γίνεται φανερό από τα ως άνω, η πτώχευση, με τη βούλα και την ομπρέλα της ΕΕ και του ΔΝΤ, όχι μόνο δεν αποφεύγεται, αλλά είναι μάλλον βέβαιη. Και είναι, επίσης, πιθανόν, πιθανότατο, εντός ολίγων μηνών, η Ελλάδα να οδεύσει από την επικείμενη "ελεγχόμενη" πτώχευση και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση!
Επομένως, όταν οι κυρίαρχοι κύκλοι καταγγέλουν τη στάση πληρωμών στο χρέος - που υποστηρίζει η Iskra - ότι οδηγεί σε πτώχευση, υποκρίνονται! Σε πτώχευση οδηγεί η πολιτική τους και μάλιστα, με καταστροφικούς όρους!
Η Iskra δεν αρνείται ότι η στάση πληρωμών στο χρέος που εισηγείται, θα οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση. Μόνο που η πτώχευση αυτή θα γίνει σχεδιασμένα, με πρωτοβουλία του δανειζόμενου (όχι εξ ανάγκης, η πρωτοβουλία των πιστωτών για να γλιτώσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους) και θα συνοδεύεται με την έξοδο από την ευρωζώνη, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την αναδιανομή του πλούτου για την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και σοσιαλιστικής προοπτικής. Αυτού του είδους η "πτώχευση" δεν είναι καθόλου "κατάρα", αλλά διέξοδος για τον τόπο!
Προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, η Iskra παραθέτει ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:


ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Η χαμηλή συμμετοχή και η αναγνωριστική διάθεση των ιδιωτών ομολογιούχων χαρακτήρισαν την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) την πρώτη εβδομάδα μετά την δημόσια πρόσκληση που απεύθυνε η Ελληνική Δημοκρατία στους επενδυτές. Ωστόσο, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά των θεματοφυλάκων εκφράζεται η αισιοδοξία ότι στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το βράδυ της 8ης Μαρτίου, οπότε και θα λήξει η πρόσκληση για το PSI, η συμμετοχή θα ανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα.  
Κατά το διάστημα 24 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που σχεδίασαν η Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και η Bondholder Communications και η οποία τρέχει στην διαδικτυακή διεύθυνση http://www.greekbonds.gr/ είχαν εγγραφεί και πιστοποιηθεί λίγοι από τους 8.000 κατόχους ελληνικών ομολόγων, ενώ οι εντολές συναλλαγής ήταν ελάχιστες και προέρχονταν κυρίως από τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αφρική.
Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακο, οι θεματοφύλακες και οι επενδυτές κινήθηκαν τις πρώτες ημέρες αναγνωριστικά και μέχρι την Παρασκευή η συμμετοχή δεν ξεπερνούσε το 5%, καθώς οι μεγάλες ελληνικές και διεθνείς τράπεζες δεν έχουν ακόμη συλλέξει τις περισσότερες εντολές από τους επενδυτές τους, κάτι που θα κάνουν τις επόμενες ημέρες συναινώντας στην εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν. 
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, τα τμήματα private banking των Eurobank, Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας έστειλαν την Πέμπτη και την Παρασκευή εκατοντάδες ενημερωτικά e-mail στους μεγάλους πελάτες τους ζητώντας να δηλώσουν εάν συναινούν ή όχι στους όρους της δημόσιας πρόσκλησης. Οι ίδιες οι τράπεζες αναμένεται να δηλώσουν έως την Τετάρτη 7 Μαρτίου την συναίνεση τους για την ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν στα επενδυτικά και trading χαρτοφυλάκια τους.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και στις ξένες τράπεζες, όπου το συντονισμό της διαδικασίας και της συγκέντρωσης της συμμετοχής έχει αναλάβει κεντρικά το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF). Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι Deutsche Bank, JP Morgan Securities, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Credit Suisse Securities, BNP Paribas και UBS έχουν ήδη ετοιμασθεί για τη διαδικασία και θα ανταποκριθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα στη δημόσια πρόταση.
Η θετική, δε, ανταπόκριση των ξένων και ελληνικών τραπεζών στο PSI σε συνδυασμό με την συνεισφορά των ασφαλιστικών ταμείων δημοσίων και ιδιωτικών δύναται να οδηγήσει τη συμμετοχή κοντά στα επίπεδα του 60% -70%.
Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ CACS
Εφόσον προταθεί εγκύρως για ανταλλαγή λιγότερο από 75% του ανεξόφλητου ονομαστικού χρέους, το PSΙ δεν θα ολοκληρωθεί. Εάν η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από το 75% και μικρότερη του 90%, αλλά η Ελλάδα έχει τις συναινέσεις των ομολογιούχων για να τροποποιήσει τους τίτλους με ρήτρες συλλογικής δράσης τότε θα προχωρήσει.
Οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) θα τεθούν σε ισχύ, εάν κάτοχοι τουλάχιστον του 50% του συνολικού ποσού κεφαλαίου των ανεξόφλητων ομολόγων υποβάλλουν κατά την 8η Μαρτίου νομίμως εντολές συμμετοχής στο PSI και τουλάχιστον τα 2/3 του συνολικού ποσού κεφαλαίου των τίτλων αυτών ήτοι το 66%  συναινέσουν στις τροποποιήσεις των όρων των παλαιών ομολόγων.
«Αν δεν συμμετέχουν θετικά τα 2/3 των ομολόγων Ελληνικού Δικαίου δεν θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν τα CACs» δηλώνει ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, απαντώντας στο εάν η περιορισμένη συμμετοχή στο PSI θα μπορούσε να μπλοκάρει την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης. Ωστόσο, η απόφαση για την ενεργοποίηση των CACs θα ληφθεί στη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup της 9ης Μαρτίου δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Κάτοχοι ομολόγων που δεν θα προσφέρουν τους τίτλους τους προς ανταλλαγή, δεν θα ανταλλάσσουν και δεν αντικαθιστούν αυτούς τους τίτλους με νέα ομόλογα, τίτλους ΑΕΠ και Ομόλογα Πληρωμής PSI, ούτε θα λαμβάνουν δεδουλευμένους τόκους, εκτός εάν η Ελληνική Δημοκρατία λάβει την απαιτούμενη συναίνεση στο πλαίσιο του PSI για την αλλαγή των όρων των ομολόγων και αποφασίσει να ενεργοποιήσει τις τροποποιήσεις αυτές και να ασκήσει το δικαίωμά της για ανταλλαγή των τίτλων σύμφωνα με τους όρους των CACs.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση του Ελληνικού Δημοσίου για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφιστάμενου ομολόγου που θα ανταλλάξουν οι ιδιώτες πιστωτές, θα λάβουν νέα ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 315 ευρώ, τίτλους ΑΕΠ αξίας 315 ευρώ και Ομολόγα Πληρωμής PSI (EFSF) ονομαστικής αξίας 150 ευρώ. Ακόμη, η Ελληνική Δημοκρατία θα προχωρήσει στην πληρωμή των δεδουλευμένων τόκων όλων των ομολόγων που θα ανταλλαγούν ή θα αντικατασταθούν μέσω Γραμματίων Δεδουλευμένων Τόκων.

Από τα 370 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους τα 210 δισ. ευρώ είναι σήμερα στα χέρια ιδιωτών επενδυτών. Επιπρόσθετα η Ελληνική Δημοκρατία κατέχει ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 56,6 δισ. ευρώ που κατά βάση ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από κάποιες Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες πριν από τις 22 Φεβρουαρίου 2012. Αυτά θα ακυρωθούν πριν από την προθεσμία λήξης της δημόσιας πρότασης και δεν θα συνυπολογίζονται για τον υπολογισμό του ορίου 50% του ποσοστού συμμετοχής.
Πηγή: in.gr
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6873:xreokopia-8-93&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!



ΣτΕ: Συνταγματικό το "χαράτσι", αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος




Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ.

Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/176617.html

«Καμπανάκι» ανθρωπιστικών οργανώσεων για την Ελλάδα!!!!!!


Αναμένουν κοινωνικές εκρήξεις και αύξηση αυτοκτονιών λόγω της λιτότητας



Τα επιπλέον μέτρα λιτότητας, που υποχρεώθηκε να λάβει η Ελλάδα, θα προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις και περισσότερες αυτοκτονίες, υποστηρίζουν, με σημερινό, κοινό μήνυμά τους προς όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (AEDH), η Γαλλική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (LDH) και η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

Περισσότερες και γρήγορες μεταρρυθμίσεις, ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων και περισσότερη αυστηρότητα στην τήρηση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, είναι το μήνυμα που έλαβε η Ελλάδα από την τρόικα, όπως επισημαίνουν οι οργανώσεις.

Τονίζουν, ωστόσο, ότι αυτή η τρελή βιασύνη για μία αυξανόμενη πολιτική λιτότητας, μόνο να επιδεινώσει μπορεί την οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση του ήδη υποβαθμισμένου επίπεδου ζωής των Ελλήνων.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, αναρωτούνται οι οργανώσεις, ποιο θα είναι το μέλλον ενός λαού και ενός έθνους, που καταδικάστηκε στην υπανάπτυξη;

Κατά την άποψη των οργανώσεων, η λύση της συστημικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και ιδιαίτερα τις χώρες- μέλη της ευρωζώνης, δεν μπορεί να προέλθει από πολιτικές λιτότητας, που αγνοούν τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα των Ευρωπαίων να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/302901/kabanaki-anthropistikon-organoseon-gia-tin-ellada/

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;


Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο δράστης της ομηρίας.....


Ενώπιον της δικαιοσύνης θα πέσει η αυλαία του δράματος της Κομοτηνής

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του 52χρονου που εισέβαλε στο εργοστάσιο Helesi στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης η οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και κατά συρροή, απόπειρα εκβίασης, αρπαγή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς.
Ο δράστης αφού άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου κι ενός υπαλλήλου, στη συνέχεια κρατούσε επί 12 ώρες ομήρους δυο εργαζόμενους.

Η δικηγόρος του, Σοφία Σαριπανίδου, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο πελάτης της δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κι αυτό, όπως είπε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τραύματα που προκάλεσε δεν είναι σε καίρια ζωτικά σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Ανέφερε επίσης ότι σέβεται και εκτιμά τον εργοδότη και κουμπάρο του, δηλώνει μετανοιωμένος για τις πράξεις του και πως η κατάσταση εκτραχύνθηκε από λάθος χειρισμούς. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο πελάτης της έχει να λαμβάνει αποζημίωση από την εταιρεία, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, πάσχει από μελαγχολία και πως η οικογένειά του, είναι στο πλευρό του.

Ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της Εισαγγελέως.

Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι, ο 52χρονος εμφανίσθηκε στα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας κατασκευής κάδων απορριμμάτων Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, όπου όπως ισχυρίσθηκε ήρθε να ζητήσει τα δεδουλευμένα που του όφειλαν.

Αρχικά πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε στα πόδια 30χρονο υπάλληλο. Οι δυο τραυματίες μπόρεσαν να διαφύγουν χάρη στην επέμβαση υπαλλήλων που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ ο δράστης απειλώντας με την καραμπίνα έπιασε ομήρους δύο άλλους εργαζομένους, ηλικίας 64 και 51 χρόνων και «οχυρώθηκε» στο γραφείο της διοίκησης.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας που απέκλεισε το κτίριο της εταιρείας και συνέβαλε στην αποχώρηση των εργαζομένων με ασφάλεια. Παράλληλα κατέφθασαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ, καθώς και διαπραγματευτές της αστυνομίας που άρχισαν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου με το δράστη.

Αρχικά, ο 52χρονος ήταν ανένδοτος. Δεν ήθελε να μιλήσει με κανέναν και μάλιστα δε δίστασε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Ταυτόχρονα, οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ ο 30χρονος υπάλληλος υποβλήθηκε σε επέμβαση στα πόδια.

Λίγο αργότερα, με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν και δύο εργαζόμενες, που είχαν κρυφθεί σε αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχιζόταν, ο δράστης έθεσε δύο αιτήματα, στους αστυνομικούς προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί. Απαίτησε την καταβολή δεδουλευμένων ύψους 31 χιλιάδων ευρώ και την επαναπρόσληψή του στην εταιρία, στην οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2000 έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και απολύθηκε.

Εν τω μεταξύ, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία Helesi ΑΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής, από 20.07.2000 έως την απόλυσή του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Αργά το βράδυ ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που όπως είπε του χορηγήθηκε για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Συγχρόνως οι αστυνομικοί ζητούσαν από τον δράστη να μιλούν με τους ομήρους, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (12:45 πμ) και ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ο 52χρονος πείσθηκε τελικά να παραδοθεί, απελευθερώνοντας και τους δύο εργαζόμενους που από το μεσημέρι κρατούσε ως ομήρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το διευθύνοντα σύμβουλο, καθότι και οι δυο κατάγονταν από το Αίγιο, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην HELESI Κυριάκος Καλπακίδης, ο 52χρονος ως εργαζόμενος δεν είχε προκαλέσει, αλλά πρέπει να αντιμετώπιζε προβλήματα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελής Μαγαλιός, σε δηλώσεις του είπε ότι καταδικάζει το περιστατικό, τονίζοντας παράλληλα ότι θα «πρέπει να δούμε ποιος όπλισε το χέρι αυτού του ανθρώπου, τι τον έκανε να φτάσει εδώ. Η ανεργία, η οποία έχει διογκωθεί και το κόψιμο των μισθών, είναι προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης ο κ. Μαγαλιός επεσήμανε ότι λίγο πριν συμβεί η επίθεση, ο ίδιος είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο και συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη, καθότι οι εργαζόμενοι εδώ και δύο μήνες είναι απλήρωτοι.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/312556/gia-apopeira-anthropoktonias-dioketai-o-drastis-tis-omirias/

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ....!!!!


ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

E-mail Εκτύπωση PDF
ΕΞΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ!
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
Το νόμισμα και η νομισματική πολιτική για κάθε χώρα δεν είναι ένα ουδέτερο πράγμα ή μια ουδέτερη, άνευ σημασίας, λειτουργία, όπως, ίσως, νομίζουν οι περισσότεροι.
Αντίθετα, το είδος του νομίσματος και κυρίως η νομισματική πολιτική και όσα τη συνοδεύουν παίζουν κρίσιμο, αν όχι και καθοριστικό, ρόλο για τις οικονομικές εξελίξεις σε μια οποιαδήποτε χώρα.
Στο κείμενο αυτό, θα επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε σε γενικές και αδρές γραμμές, το τι σημαίνει και γιατί είναι απόλυτα αναγκαίο για τη χώρα μας και για την έξοδο από την κρίση ένα νέο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή μιας νέας εθνικής προοδευτικής νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προοδευτικής ανασυγκρότησης μιας χώρας.
Συμπυκνώνουμε αυτή την αδήριτη ανάγκη στις εξής παρατηρήσεις:
ΠΡΩΤΗ: Η έξοδος από το ευρώ το πρώτο που θα επιφέρει είναι η συγκρότηση μιας νέας Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας που θα υποκαταστήσει τη σημερινή Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτή η νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα δε θα υπάγεται, όπως η σημερινή Τράπεζα της Ελλάδας, στο σύστημα των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών και δε θα λειτουργεί κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
ΔΕΥΤΕΡΗ: Αυτή η νέα Εθνική Τράπεζα, όχι μόνο δε θα υπάγεται στην ΕΚΤ της Φρανκφο ύρτης, αλλά και θα τεθεί υπό άμεσο πολιτικό, δημοκρατικό και κοινωνικό εθνικό έλεγχο. Με δύο λόγια, η νέα αυτή Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα πάψει να είναι, δήθεν, «ανεξάρτητη» όπως η σημερινή και θα κατευθύνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ θα βρίσκεται η ίδια και η πολιτική της κάτω από τον πιο ουσιαστικό δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό και κοινωνικό έλεγχο.
ΤΡΙΤΗ: Η νέα αυτή Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να τυπώνει εθνικό νόμισμα – κάτι που δε μπορεί να κάνει η σημερινή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό το δικαίωμα θα μπορεί να το ασκεί σχεδιασμένα, με έλεγχο της κυβέρνησης και της κοινωνίας και με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.
Στη συγκεκριμένη φάση που διανύουμε, η εκτύπωση νομίσματος με σχεδιασμένο τρόπο από τη νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα είναι άκρως επιβεβλημένη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί προγραμματισμένα και προνομιακά το Δημόσιο και η ελληνική οικονομία, κάτι που δεν μπορεί να πράξει η σημερινή Κεντρική Τράπεζα.
Αυτή η προνομιακή χρηματοδότηση από την Εθνική Κεντρική Τράπεζα του Δημοσίου και της οικονομίας είναι απόλυτη ανάγκη προκειμένου να διασφαλιστεί «ανάσα» στη χώρα και διέξοδος από την κρίση.
ΤΕΤΑΡΤΗ: Η νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα μπορεί να χαράξει, υπό κυβερνητικό και κοινωνικό έλεγχο, μια νέα εθνική, προοδευτική νομισματική πολιτική που θα έχει δύο θεμελιώδεις άξονες:
  1. Να χρηματοδοτεί προνομιακά το κράτος και ευρύτερα το δημόσιο τομέα, αλλά και τις τράπεζες που θα εθνικοποιηθούν, προκειμένου οι τελευταίες να εφαρμόσουν μια νέα αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική  χρηματοπιστωτική πολιτική, πράγμα που δε μπορεί να γίνει σήμερα υπό το καθεστώς της ΕΚΤ.
  2. Να διαμορφώνει τα επιτόκια χρηματοδότησης της με αποκλειστικά κριτήρια τις ανάγκες και τον «κύκλο» της ελληνικής οικονομίας και με όρους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα, όπου τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας είναι τα επιτόκια της ΕΚΤ και κινούνται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα υπό τα μονεταριστικά κριτήρια και τις ανάγκες της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να πνίγουν και να βυθίζουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία.
Αν είχαμε σήμερα μια Εθνική Κεντρική Τράπεζα, θα μπορούσε, υπό τον έλεγχο μιας προοδευτικής κυβέρνησης, να καθορίσει σχεδόν μηδενικά επιτόκια και στη βάση αυτών να χρηματοδοτεί επαρκώς το Δημόσιο και το δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για να υποβοηθήσει, με τη προώθηση, από την πλευρά τους, μιας πολιτικής ισχυρής ρευστότητας και παραγωγικών επενδύσεων, διεξόδου από την ύφεση και την κρίση!
ΠΕΜΠΤΗ: Ειδικότερα, η νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο στη σχεδιασμένη και επαρκή χρηματοδότηση, με μηδενικά, αν χρειάζεται, επιτόκια, πρώτα και κύρια του Δημοσίου (μαζί με τις δημόσιες τράπεζες), ιδιαίτερα σε μια φάση σαν τη σημερινή, που το ελληνικό Δημόσιο δε μπορεί να καταφύγει στις αγορές, ενώ θα έχει διακόψει και την αποικιακή χρηματοδότησης της τρόικας, προβαίνοντας, κατά πάσα πιθανότητα, σε στάση πληρωμών επί του χρέους!
ΕΚΤΗ: Η συγκρότηση εθνικού νομίσματος θα έδινε τη δυνατότητα σε μια προοδευτική κυβέρνηση να προβεί ως αναγκαία πράξη, υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, σε μια γενναία υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, κάτι που δε μπορεί προφανώς να γίνει σήμερα με νόμισμα το ευρώ!
Είναι πιθανότατο, για παράδειγμα, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα προχωρούσε, υπό τις σημερινές περιστάσεις, σε μια υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, η οποία μπορεί να έφτανε το 50%!
Μια τέτοια μεγάλη υποτίμηση ασφαλώς δε θα είναι ότι πιο ευχάριστο!
Στην παρούσα συγκυρία, όμως, δε μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ανακούφιση για μια οικονομία σαν την ελληνική, η οποία υστερεί απελπιστικά σε αποδοτικότητα, από αυτή τη μεγάλη υποτίμηση.
Κι αυτό διότι μια γενναία υποτίμηση του νέου μας εθνικού νομίσματος θα ενίσχυε σημαντικά την εγχώρια παραγωγική βάση - και ιδιαίτερα τις εξαγωγές – και επομένως την απασχόληση. Ταυτόχρονα, αυτή η μεγάλη υποτίμηση θα συγκρατούσε τους μισθούς, θα ενίσχυε τα εισοδήματα, θα αποδυνάμωνε σημαντικά τις εισαγωγές και θα τόνωνε σημαντικά το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα!
Την ίδια ώρα, όπως έχει προσπαθήσει να δείξει η «Iskra» με πολλαπλά σημειώματα, είναι παντελώς αβάσιμοι ή άκρως υπερβολικοί οι κίνδυνοι που διατυπώνονται από μια ενδεχόμενη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.
Η στάση πληρωμών για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους θα αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό την ανατίμηση του χρέους από το νέο, υποτιμημένο νόμισμα, οι κίνδυνοι για φτηνή εξαγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από το εξωτερικό θα εξουδετερωθούν με τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, οι φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού λόγω ανατίμησης των εισαγωγών θα αντιμετωπιστούν με αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο των τιμών, ενώ σαφέστατα οι καταθέσεις θα είναι απόλυτα ασφαλισμένες στο νέο, εθνικό νόμισμα από το νέο δημόσιο – υπό κοινωνικό έλεγχο – τραπεζικό σύστημα!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Πολύ συνοπτικά, σε αντίθεση με το ευρώ, ένα νέο εθνικό νόμισμα:
  • Θα διαμορφώσει το πλαίσιο για μια νέα, υπό πολιτικό έλεγχο, Εθνική Κεντρική Τράπεζα και μια νέα, προοδευτική νομισματική πολιτική, με αποκλειστικά κριτήρια την παραγωγική ανάπτυξη και την απασχόληση και όχι μόνο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, όπως σήμερα.
  • Θα ενισχύσει με την υποτίμηση του την εγχώρια παραγωγή, την απασχόληση, τα εισοδήματα, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.
  • Θα εξασφαλίσει επαρκή και φτηνή χρηματοδότηση (μέχρι μηδενισμού των επιτοκίων) στο Δημόσιο και στην οικονομία για να υπηρετήσουν την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Χωρίς όλα τούτα, που θα είναι μόνο η αφετηρία για την άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής, είναι αδύνατη η διέξοδος από την παρούσα κρίση και αδύνατη μια νέα αναγεννητική προοπτική για τη χώρα!
Γι’ αυτό όσοι κινδυνολογούν και καταστροφολογούν με το εθνικό νόμισμα, το μόνο που εκφράζουν και υπηρετούν είναι άκρως ιδιοτελή και βαθύτατα ταξικά, μεγάλα συμφέροντα – πρώτα από όλα, τα συμφέροντα του χρηματιστικού και πολυεθνικού κεφαλαίου.
Θαυμάστε τους και απογυμνώστε τους!


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!!!!


Liberation: "Ο Έλληνας ακόμα και χτυπημένος, σηκώνεται"!!!!


Liberation: "Ο Έλληνας ακόμα και χτυπημένος, σηκώνεται" : Καλύτερα από οποιονδήποτε φιλέλληνα ο συντάκτης της εφημερίδας «Liberation» αναφέρεται σε αυτόν τον λαό, που ακόμα και «χτυπημένος μέχρι θανάτου, πάντα σηκώνεται…».Με τα πιο εγκωμιαστικά
Καλύτερα από οποιονδήποτε φιλέλληνα ο συντάκτης της εφημερίδας «Liberation» αναφέρεται σε αυτόν τον λαό, που ακόμα και «χτυπημένος μέχρι θανάτου, πάντα σηκώνεται…».

Με τα πιο εγκωμιαστικά λόγια για τους Έλληνες εξηγεί πώς η χώρα λειτουργεί ως ανάχωμα του οικονομικού ολοκληρωτισμού και τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας, αλλά είναι και το μέλλον μας».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!»
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/176541.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΕΦΑ: 7 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΨΑΞΤΕ ΤΟΝ!!!!!!



30
Dinamo Kiev Ukr 3.9750 22.3250 9.1600 19.0166 7.4166 61.893
31 Manchester City Eng 3.5750 20.0000 3.5856 16.6714 17.6250 61.457
32 Bayer Leverkusen Ger 18.7000 2.5374 3.6166 16.1332 18.3832 59.370
33 Olympiakos Piraeus Gre 14.5000 9.3000 17.5800 2.5200 15.4400 59.340
34 Girondins Bordeaux Fra 13.3856 11.2000 30.0000 2.1500 2.0666 58.802
35 Ajax Ned 3.0000 14.2666 10.8832 15.2332 14.4000 57.783
36 FC Twente Enschede Ned 3.0000 9.2666 9.8832 17.2332 15.4000 54.783
37 VfB Stuttgart Ger 7.7000 10.5374 20.6166 13.1332 2.3832 54.370
38 FC Basel Sui 11.2500 4.5800 7.1500 10.1800 20.2000 53.360
39 Panathinaikos Gre 13.5000 13.3000 13.5800 7.5200 2.9400 50.840
40 Anderlecht Bel 12.9000 0.9000 14.7400 5.9200 13.9800 48.440
41 Metalist Kharkiv Ukr 1.9750 18.3250 2.6600 10.0166 15.4166 48.393
42 Juventus Ita 2.0500 16.2750 18.0856 8.3142 2.1000 46.824

ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΣΤΟΧΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ......


Στα 490 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο!!!!!


Οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 674 εκατ. ευρώ, λόγω της μεγάλης μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές
Οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 674 εκατ. ευρώ, λόγω της μεγάλης μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές   (Φωτογραφία:  Associated Press

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, σε ταμειακή τροποποιημένη βάση, ανήλθε σε 490 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα (αν αφαιρεθούν δηλαδή οι δαπάνες για τόκους) διαμορφώθηκε σε 33 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης κατά ESA, σε σχέση με τον οποίο διαμορφώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι κάθε έτους και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4,872 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 4,795 δισ. ευρώ στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2012, που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και συμφωνήθηκε με την τρόικα κατά την τελευταία επίσκεψη των επικεφαλής των κλιμακίων.

Υστέρηση εσόδων λόγω ΦΠΑ

Η υστέρηση των καθαρών εσόδων που παρατηρήθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από άμεσους φόρους λόγω της λήξης της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί το 2011 και στη μείωση των εσόδων από έμμεσους φόρους (κυρίως ΦΠΑ), εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης (περίπου κατά 9.3% σε ετήσια βάση σε πραγματικές τιμές).

Ωστόσο, σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων, καθώς και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Αύξηση δαπανών

Οι δαπάνες ανήλθαν στα 5,362 δισ. ευρώ, απόδοση που ήταν εντός των νέων στόχων του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, αλλά αυξημένη κατά 395 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011.

Οι κύριοι λόγοι της αύξησης είναι η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 410 εκατ. ευρώ και των μεταβιβάσεων προς τα νοσοκομεία για τακτοποίηση παλαιότερων οφειλών κατά 180 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των πρωτογενών δαπανών αντανακλά την αύξηση των επιχορηγήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 674 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αναπλήρωση της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.

Η εν λόγω αύξηση υπερκάλυψε τη σημαντική μείωση των υπολοίπων κατηγοριών των πρωτογενών δαπανών κατά 261 εκατ ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011, που προέκυψε μετά τη μείωση της καταναλωτικής και μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου.

Για την αντιμετώπιση της απόκλισης των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα μέτρα που θα περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά 3,2 δισ. ευρώ το 2012 και τις συμπεριέλαβε στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Το υπουργείο οικονομικών σημειώνει, τέλος, ότι το μηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού θα περιλαμβάνει στο εξής ετήσιες εκτιμήσεις για τα έσοδα και τις δαπάνες, που θα επικαιροποιούνται μέσα στο έτος ανάλογα με τις μεταβολές στο μακροοικονομικό περιβάλλον, την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τη δημοσιονομική επίπτωση που επιφέρουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231184395

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ!!!!!


Ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης......



Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο Χάρης Καστανίδης. «Ήδη έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητες» είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο νέο κόμμα και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε ωστόσο ότι γίνονται συζητήσεις με διαγραφέντες βουλευτές άλλων κομμάτων. «Ό,τι είναι ανακοινώσιμο θα είναι σε λίγες ημέρες» διευκρίνισε, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο ανακοίνωσης του νέου κόμματος. «Απέναντι στο 'ναι' της τυφλής υποταγής και το καθολικό 'όχι' που δεν προτείνει τίποτα, εμείς διαμορφώνουμε μία ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική λύση εθνικών ισοδυνάμων, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση» υπογράμμισε. Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διεγράφη επειδή καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον Γ.Παπανδρέου όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη «έχει τρομακτικούς όρους, που οδηγούν τον κόσμο και τη χώρα σε αδιέξοδο». «Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με μία γραμμή την οποία υποστηρίζει ένα μικρό ιδεολογικό μόρφωμα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο» υποστήριξε. «Εμείς ανήκουμε στον χώρο της κεντροαριστεράς, ανήκουμε στην ευρωπαϊκή παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Και θα υπερασπιστούμε τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε. Ο κ. Καστανίδης απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η σύγκρουση δεν αφορά ένα δευτερεύον και περιθωριακό θέμα». «Δυστυχώς αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ έχει σφραγιστεί από τη δωρεά της σφραγίδας του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου, που επέλεξαν να πάνε σε μία δεύτερη δανειακή σύμβαση, που δεν εξυπηρετεί τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, σε μία δεύτερη δανειακή συμφωνία η οποία έχει τρομακτικούς όρους. Είναι απίστευτα αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει και που οδηγούν σε αδιέξοδο τον κόσμο, οδηγούν σε αδιέξοδο τη χώρα» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231184359

Κύκλωμα στις Κυκλάδες "έσβηνε" πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.....



Πειθαρχικά ελέγχεται για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της η ανακρίτρια που κρατούσε στο συρτάρι της επί 9 ολόκληρους μήνες, τη δικογραφία για το κύκλωμα που «έσβηνε» πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις στις Κυκλάδες και κυρίως στη Μύκονο.

Η πρωτοδίκης η οποία είχε ξεχάσει την υπόθεση παρότι είχε χαρακτηριστεί ως «κατεπείγουσα», χωρίς να προχωρήσει σε καμία ανακριτική πράξη, παραπέμπεται πλέον στο Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Εφετείου Πειραιώς. Σύμφωνα με την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε σε βάρος της, επί 9 μήνες η τακτική ανακρίτρια δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να προχωρήσει η διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, στην πειθαρχική αγωγή αναφέρεται ότι: α) δεν απέστειλε κλήσεις για εξέταση μαρτύρων, β) δεν παρήγγειλε τη διενέργεια λογιστικής πραγματογνωμοσύνης, λόγω της φύσης των αδικημάτων, γ) δεν έκανε καμία προεργασία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις καταγγελλόμενες πολεοδομικές παραβάσεις και δ) το κυριότερο δεν διέταξε άρση του τραπεζικού απορρήτου των κατηγορουμένων.

«Οι προβαλλόμενοι λόγοι από την άνω Τακτική Ανακρίτρια για την παντελή έλλειψη κίνησης των παραπάνω δικογραφιών, όπως η ενασχόλησή της με άλλες εκκρεμείς ανακριτικές δικογραφίες και η εισαγωγή τους στο ανακριτικό γραφείο ελάχιστο, κατά την άποψή της, χρόνο πριν λήξει η θητεία της στην ανάκριση, δεν μπορούν να αποτελέσουν ευπρόσωπο δικαιολογητικό λόγο για την χαρακτηριστική καθυστέρηση, η οποία είχε αντίκτυπο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης γενικότερα και μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί σε έλλειψη ενδιαφέροντος και επιμέλειας για την κίνηση και περαίωση των εν λόγω δικογραφιών, μολονότι αυτές είχαν εισαχθεί ως κατεπείγουσες, ενόψει και του ότι, εκτός των άλλων, αφορούσαν αδικήματα, ο χρόνος τέλεσης των οποίων ανάγεται στο απώτερο διάστημα από το μήνα Ιανουάριο 2003 και εφεξής, εκτεινόμενες σε βάθος μια περίπου επταετίας. Η καθυστέρηση αυτή στην εκτέλεση των καθηκόντων της κρίνεται αδικαιολόγητη και οφείλεται σε βαριά αμέλεια της εγκαλουμένης, η οποία με την προεκτεθείσα υπηρεσιακή της συμπεριφορά, που είναι ασυμβίβαστη προς το αξίωμα της, θίγει το κύρος της, καθώς και το κύρος της Δικαιοσύνης», αναφέρεται στο κείμενο της πειθαρχικής αγωγής.

Την υπόθεση αυτή του κυκλώματος στις Κυκλάδες που θεωρείται εξαιρετικά σύνθετη έχει αναλάβει πλέον εφέτης ειδική ανακρίτρια ύστερα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε προς την Ολομέλεια του Εφετείου Αιγαίου. Τη σύγκληση της Ολομέλειας είχε ζητήσει ο κ. Τέντες λόγω της σοβαρότητας και πολυπλοκότητας της υπόθεσης και κυρίως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε παρατηρηθεί μέχρι τότε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση, μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων (πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων κ.λπ.) κατέβαλε από 15.000-20.000 ευρώ στους εμπλεκομένους για να σώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους, αφού η πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαίωνε ότι έχουν κατεδαφιστεί.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το σύνολο των προστίμων που δεν εισπράχτηκαν ποτέ, με βασική δικαιολογία την άδεια εγκυμοσύνης μιας υπαλλήλου της Πολεοδομίας Σύρου αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/176312.html

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα.....


Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων. Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των αγαθών, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί τα νοικοκυριά σε δεινή θέση

Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Το «κίνημα της πατάτας» και η προσπάθεια για το κτύπημα των μεσαζόντων που ξεκίνησε με την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας και διευρύνεται με τη διάθεση και άλλων προϊόντων.
Ενώ η Ομάδα ετοιμάζεται να διαθέσει το ερχόμενο Σάββατο στην Κατερίνη άλλους 75 τόνους πατάτες, που θα μεταφέρουν τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι και θα τις παραδώσουν σε 1.100 (!) πολίτες οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή, τη σκυτάλη παίρνουν και άλλες ομάδες εθελοντών στη Βέροια, στον Βόλο και στη Δράμα αλλά και στη Λάρισα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Παλιές και νέες ομάδες εθελοντών που στήνονται τώρα αναλαμβάνουν δράση και όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Ομάδας της Πιερίας στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πανελλαδική πρωτοβουλία-κίνηση που θα συντονίζει τη δράση.
Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα
Εκτός από τις πατάτες, το επόμενο προϊόν που θα διακινηθεί απευθείας από τους παραγωγούς είναι λάδι από την Κρήτη, κάτι που επέλεξαν οι ίδιοι οι καταναλωτές της Πιερίας με ποσοστό 52%, παίρνοντας μέρος σε ψηφοφορία στη σελίδα της Ομάδας στο διαδίκτυο καθώς και φασόλια από τις Πρέσπες.
Επίσης ψηλά στην ιεράρχηση έρχονται και το αλεύρι, το ρύζι καθώς και τα μακαρόνια.
Στον Βόλο την πρωτοβουλία πήρε μια νεοσύστατη ομάδα με τον τίτλο «Ανωση - Εθελοντές Βόλου». Ξεκίνησε αρχικά από το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, αλλά πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα όριά του και βρήκε ευρύτερη ανταπόκριση.
«Στόχος μας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες» λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας στη Βέροια, Ν. Ασλάνογλου
«Στόχος μας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες» λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας στη Βέροια, Ν. Ασλάνογλου
Πολίτες, δήμοι ακόμη και μοναστήρια τηλεφωνούν ήδη για να δώσουν παραγγελίες, ενώ πολλοί φορείς όπως η Ενωση Κταναλωτών Βόλου, το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο, το Εργατικό Κέντρο Βόλου κ.ά. συμπαρίστανται και στηρίζουν την πρωτοβουλία.
Στήριξη
Οπως λέει η πρόεδρος του σωματείου Γαρυφαλλιά Τσιώμου, που είναι και η ψυχή της προσπάθειας των εθελοντών, στόχος τους είναι σε μια περίοδο που μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων και οι τελευταίοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση να προμηθευτούν αγροτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και στηρίζοντας συγχρόνως τους ίδιους τους παραγωγούς.
Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Ετσι ήρθαν σε επαφή με τους παραγωγούς στο Νευροκόπι και δέχονται μέχρι αύριο Παρασκευή παραγγελίες για μια πρώτη ποσότητα 30 τόνων με πατάτες που θα παραδοθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Οπως και στην Κατερίνη, η τιμή διάθεσης της πατάτας θα είναι στα 25 λεπτά το κιλό.
Επίσης έχουν γίνει επαφές και με αγρότες των Σερρών για να τους προμηθεύσουν ρύζι καθώς και με αγρότες της Καστοριάς για την προμήθεια φασολιών και περιμένουν τις προσφορές τους.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Συμμετοχή 1.100 πολιτών
«Το εγχείρημα μπορεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το ελαιόλαδο και τη σταφίδα», τονίζει ο Γιώργος Ντισπυράκης

«Το εγχείρημα μπορεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το ελαιόλαδο και τη σταφίδα», τονίζει ο Γιώργος Ντισπυράκης
Η κίνηση περισσότερων από 1.100 πολιτών στην Πιερία που δήλωσαν συμμετοχή για την προμήθεια πατάτας από το δεύτερο φορτίο (70 τόνοι), μετά τους 533 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρώτο φορτίο που διατέθηκε το περασμένο Σάββατο, δείχνει το εύρος της απήχησης που είχε στο κοινό το όλο εγχείρημα και ότι παίρνει διαστάσεις κινήματος.
Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δηλώσουν συμβολικά συμμετοχή και να στηρίξουν την όλη προσπάθεια, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης στη σημερινή κρίση ζητώντας να γίνει πράξη το χτύπημα των μεσαζόντων.
Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με το μέλος της Ομάδας Κώστα Τζομίδη, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την προμήθεια απευθείας από παραγωγούς, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, ποσοτήτων λαδιού που θα διατεθούν σε χαμηλές τιμές.
25 ΤΟΝΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
Σπάει και στη Βέροια το κύκλωμα διακίνησης
Στην Ημαθία τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας γνωρίζουν από πρώτο χέρι πολύ καλά όλο το κύκλωμα της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, αφού η περιοχή τους είναι από τις πιο παραγωγικές περιοχές της χώρας και οι αγρότες δίνουν συνεχώς μάχη με τους μεσάζοντες, όπως λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας Νίκος Ασλάνογλου.
Στην περιοχή παράγονται ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και πολλά άλλα προϊόντα, και οι αγρότες βρίσκονται συχνά στη δυσάρεστη θέση ακόμη και να αφήσουν να σαπίσει η παραγωγή τους στο χωράφι αφού οι τιμές των μεσαζόντων είναι εξευτελιστικές, όπως αναφέρει.
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Κατερίνης και με πυρήνα τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας, δημιουργήθηκε και στη Βέροια μια διευρυμένη ομάδα εθελοντών που ως κίνηση πρωτοβουλίας ανέλαβε να βοηθήσει ώστε να διοχετευτούν και στην περιοχή απευθείας από τους παραγωγούς και σε χαμηλές τιμές μια σειρά προϊόντων.
«Ακολουθούμε την ''τεχνογνωσία'' της Εθελοντικής Ομάδας Ν. Πιερίας και στοχεύουμε στο να βοηθήσουμε ώστε να παραμεριστούν οι μεσάζοντες» λέει ο Ν. Ασλάνογλου.
«Με το που ανακοινώσαμε την πρωτοβουλία συγκεντρώθηκαν παραγγελίες άνω των 10 τόνων πατάτας. Η πρώτη παραγγελία θα είναι για 25 τόνους και η παράδοση θα γίνει από έναν παραγωγό του Νευροκοπίου απευθείας στους καταναλωτές στο κέντρο της Βέροιας, το μεθεπόμενο Σάββατο στις 10 Μαρτίου».
Και οι εθελοντές της Βέροιας ετοιμάζουν τη σχετική φόρμα ώστε να δέχονται τις παραγγελίες για τις πατάτες μέσω του Διαδικτύου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΑΣ
Οργανώνονται και οι Κρητικοί
Στη ρότα των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου ετοιμάζονται να κινηθούν και οι αγρότες της Κρήτης με το λάδι, τη σταφίδα, τα κηπευτικά και τα άλλα προϊόντα του νησιού. Παραγωγοί και αγροτικά στελέχη της Κρήτης μιλώντας στο «Εθνος» χαρακτήρισαν «επανάσταση» το επίτευγμα των συναδέλφων τους στο Νευροκόπι.
Παράλληλα, επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση κατά των κερδοσκόπων και ότι οι ίδιοι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική συνάντηση στο Ηράκλειο για τον συντονισμό των δράσεων, που θα ακολουθήσουν.
«Υπάρχει στην Κρήτη μεγάλο ενδιαφέρον για κάτι ανάλογο με το Νευροκόπι. Εξετάζουμε με ενδιαφέρον και προσοχή το θέμα, ώστε ό,τι γίνει να είναι οργανωμένο και παράλληλα αποτελεσματικό και μόνιμο», δήλωσαν στο «Εθνος» ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Γιώργος Τζωρτζάκης και Γιώργος Ντισπυράκης.
«Εγώ όπως και άλλοι παραγωγοί θέλουμε να πουλάμε τα προϊόντα μας από το χωράφι. Δεν ανεχόμαστε άλλο να μας πίνουν το αίμα οι μεσάζοντες. Με σωστή οργάνωση και θέληση, αγρότες, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών θα νικήσουμε. Εδώ από το Διαδίκτυο έπεσαν πρόσφατα αυταρχικά καθεστώτα στη βόρεια Αφρική, οι μεσάζοντες δεν θα πέσουν;», επισημαίνει ο αγροτοσυνεταιριστής Μιχάλης Χαιρέτης.
Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης, εκτιμά ότι το εγχείρημα μπορεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το ελαιόλαδο και τη σταφίδα, που μπορούν να αποθηκευτούν.
«Η λύση είναι οι παραγωγοί με τη βοήθεια των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών να κλείνουν απευθείας μέσω Διαδικτύου παραγγελίες σε σούπερ μάρκετ και τα προϊόντα να είναι τυποποιημένα. Τέρμα το χύμα λάδι. Τέρμα οι μεγάλες αγορές των χονδρεμπόρων», λέει με έμφαση ο Γ. Ντισπυράκης και προσθέτει «Είναι παραλογισμός το λάδι να έχει τιμή στα πολυκαταστήματα 10 ευρώ το λίτρο και ο ελαιοπαραγωγός να το πληρώνεται από τον έμπορο 1.70 το κιλό!».
Μανόλης Κοκολάκης

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Στο παιχνίδι και ο δήμος της Παλλήνης
«Πράξη αλληλεγγύης» προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και των καταναλωτών χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή της Παλλήνης την πρωτοβουλία να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με παραγωγούς από το Νευροκόπι, ώστε να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους πολίτες σε χαμηλές τιμές.
Χωρίς την παρέμβαση των μεσαζόντων, που οδηγεί τις τιμές στα ύψη, οι κάτοικοι του δήμου Παλλήνης θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πατάτες προς 28 λεπτά το κιλό, δηλαδή περίπου 50% φθηνότερα σε σχέση με το σούπερ μάρκετ.
Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές μέχρι τις 8 Μαρτίου είναι να συμπληρώσουν ένα έντυπο με τα στοιχεία και την ποσότητα που επιθυμούν να αγοράσουν ώστε οι παραγωγοί να γνωρίζουν την ποσότητα του προϊόντος που θα μεταφέρουν στην Αθήνα.
Οπως λέει στο «Εθνος» ο δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος, η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής ήταν εντυπωσιακή από την πρώτη μέρα.
«Μόνο την πρώτη μέρα δεχτήκαμε 50 αιτήσεις. Είναι νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η πρωτοβουλία μας, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στους Ελληνες αγρότες», λέει ο κ. Ζούτσος «ότι τους στηρίζουμε. Ηρθε η ώρα να καταλάβουν οι μεσάζοντες ότι ειδικά αυτή την περίοδο δεν μπορούν να κερδοσκοπούν σε βάρος όλων. Θεωρούμε απαράδεκτο να πωλούν πάμφθηνα οι αγρότες και το προϊόν να φτάνει πανάκριβο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, είναι κρίμα να εισάγουμε προϊόντα τα οποία μπορούμε να έχουμε σε πολύ καλές τιμές από Ελληνες παραγωγούς».
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις τιμές
Τέλος εποχής... για τους χονδρεμπόρους των αγροτικών προϊόντων σηματοδοτούν οι κινήσεις οργανωμένων ομάδων πολιτών να αγοράζουν κηπευτικά και άλλα τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς.
Αυτό υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου αγρότες θα δημοσιοποιούν τις τιμές πώλησης και τις διαθέσιμες ποσότητες των προϊόντων τους και έμποροι αλλά και καταναλωτές από την άλλη πλευρά θα προχωρούν σε απευθείας αγορές αγαθών.
Στο ίδιο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο θα υπάρχει και βάση δεδομένων με ιδιοκτήτες φορτηγών, στους οποίους οι συναλλασσόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους. Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας θα προκηρυχθεί τον Μάρτιο και έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση από την «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63623776

Νοικοκυριά: Θα μπορούν να πτωχεύσουν και χωρίς αίτηση στην τράπεζα για συμβιβασμό






Ενώ ήδη περισσότεροι από 8000 Έλληνες έχουν καταθέσει αίτηση στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, το υπουργείο Εργασίας μόλις καταλαγιάσει το κλίμα με την περικοπή των μισθών και των συντάξεων- θα διερευνήσει το ενδεχόμενο σειράς αλλαγών στον νόμο Κατσέλη. Μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται είναι και το να καταστεί προαιρετική η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να επισπευστεί χρονικά η διαδικασία

Η μαζική κατάθεση αιτήσεων στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας έχει ως αποτέλεσμα οι δανειολήπτες που θέλουν να καταφύγουν στις διατάξεις του νόμου περί προσωπικής πτώχευσης, να παίρνουν πλέον δικάσιμο για το τέλος του 2013 ή τις αρχές του 2014. Έτσι, αν προστεθεί και το δίμηνο που απαιτείται για την έκδοση της απόφασης αλλά και η τετραετία κατά την οποία ο δανειολήπτης θα πρέπει βάσει του νόμου να καταβάλλει ένα συγκεκριμένο ποσό, η περίοδος που θα πρέπει να περάσει προκειμένου να ξεμπερδέψει ο δανειολήπτης φτάνει στα 6-7 χρόνια.
Σήμερα, προαπαιτούμενο για να καταθέσει κάποιος αίτηση στο ειρηνοδικείο είναι να έχει επιδιώξει να επιτύχει εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός να μην είναι πλέον προαπαιτούμενο για να κατατεθεί η αίτηση στο ειρηνοδικείο αλλά να είναι προαιρετική έτσι ώστε να επισπευστεί κατά μερικούς μήνες η διαδικασία.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που εξετάζεται έχει να κάνει με τον χρόνο κατά τον οποίο ο δανειολήπτης θα πρέπει να πληρώνει. Σήμερα, ο χρόνος αρχίζει να μετράει από την ημέρα έκδοσης της απόφασης. Εξετάζεται ο χρόνος να μετράει από την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης ώστε να μην περνάει αναξιοποίητος ο χρόνος που μεσολαβεί από την κατάθεση της αίτησης μέχρι να οριστεί η δικάσιμος.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, οι αιτήσεις έχουν φτάσει στις 2500 με αποτέλεσμα η δικάσιμος να ορίζεται πλέον για το τέλος του 2013. Στη Θεσσαλονίκη, εκκρεμούν 790 αιτήσεις, στον Πειραιά 423, στο Μαρουσι 135, στο Περιστέρι 145, στην Κόρινθο 162, στο Ηράκλειο και στον Βόλο περίπου 170.
http://www.fpress.gr/index.php/trapezes/item/984-ti-allazei-stin-prosopiki-ptoxeusi

Οι αδυναμίες δεν κρύβονται!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει σε συνεδρίαση του Eurogroup τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να ασπάζεται θερμά τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έτσι και σήμερα είχαμε αγκαλιές και φιλιά μεταξύ Βενιζέλου - Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.


Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του για την επιβολή επιτρόπου στην Ελλάδα και τις επικρίσεις για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup δείχνει απερίγραπτη χαρά όταν βλέπει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.



Εν αντιθέσει με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που ούτε χαμόγελο δεν χαρίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανοίγει τα χέρια, τον αγκαλιάζει και μάλλον προκαλεί απορία στους παρευρισκόμενους.


Προφανώς θα θέλει να δείξει και εμπράκτως τη στήριξη του στη χώρα μας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Άλλωστε είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα ένα παλαιότερο φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου ο Γιούνκερ χτυπούσε με ένα φάκελο στο κεφάλι τον υπουργό Οικονομικών σε μία προσπάθεια να αστειευτεί.



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=128315&catID=11

Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ.....ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!


Αθώοι έξι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.


Τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης και ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει
Τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης και ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να 

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει.

Οι έξι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις πράξεις της παράνομης βίας και της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δίπλα τους κάθισε κι ένας αστυνομικός, ο οποίος αθωώθηκε τελικά για το αδίκημα της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας διά παραλείψεως. Ο τελευταίος κατηγορείτο ότι παρότι βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα, δεν προέβη σε καμία σύλληψη.

Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι ομολόγησαν στην πλειονότητά τους ότι προέβησαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του μνημονίου.

Παράλληλα, τέσσερις εξ αυτών οπαδοί του Ηρακλή, είπαν ότι θέλησαν επιπλέον να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Ωστόσο, αρνήθηκαν ότι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια και ότι εμπόδισαν -όπως κατηγορούνταν- τη διέλευση του τμήματος των έφεδρων αξιωματικών που αποπειράθηκε να παρελάσει.

Το δικαστήριο δέχτηκε τελικά τους ισχυρισμούς τους και τους αθώωσε για όλες τις πράξεις. Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό, το δικαστήριο έκρινε ότι με δεδομένη την πολυάριθμη παρουσία των διαδηλωτών ήταν αδύνατο να προβεί σε συλλήψεις. «Ήταν ανέφικτο να πράξει αυτό για το οποίο κατηγορείται ότι δεν έκανε» ήταν η τοποθέτηση του εισαγγελέα της έδρας κατά την αγόρευσή του.

Στο μεταξύ, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα για το αδίκημα της παράνομης βίας. Πρόκειται κυρίως για συνδικαλιστές από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Η δικογραφία για την περίπτωσή τους διαχωρίστηκε και βρίσκεται στα χέρια αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών για χαρακτηρισμό.

Να σημειωθεί ότι για την αναγνώριση και ταυτοποίηση όλων των κατηγορουμένων χρησιμοποιήθηκε από τις διωκτικές αρχές αποκλειστικά οπτικοακουστικό υλικό.


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231184256
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ;

Γερμανοί εφοριακοί: "Δεν ερχόμαστε Ελλάδα".

Γερμανοί εφοριακοί: "Δεν ερχόμαστε Ελλάδα" : Όχι στα σχέδια για αποστολή 160 εφοριακών στη χώρα μας για να ενισχύσουν τον αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δίνοντας μάλιστα και μαθήματα εθνικής
Όχι στα σχέδια για αποστολή 160 εφοριακών στη χώρα μας για να ενισχύσουν τον αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δίνοντας μάλιστα και μαθήματα εθνικής υπερηφάνειας, είπε το γερμανικό Συνδικάτο Εφοριακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου, το οποίο στηρίζει πλήρως τους Έλληνες συναδέλφους του, γίνεται λόγος για έλλειψη πολιτικής βούλησης και όχι για έλλειψη τεχνογνωσίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, οι γερμανοί εφοριακοί σημειώνουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν πρόβλημα έλλειψης υποδομών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ρίχνοντας δηλαδή το «μπαλάκι» και πάλι στην πολιτεία.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ακόμη μία φορά για «θερμό» κλίμα στην Ελλάδα εναντίον της Γερμανίας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των Γερμανών, ενώ -τέλος- γίνεται αντιπρόταση για επίσκεψη των Ελλήνων εφοριακών στη Γερμανία προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο λειτουργίας των φορολογικών αρχών της Γερμανίας .

«Αυτή η διαδικασία αφήνει στη χώρα την αξιοπρέπεια της και δίνει τη σωστή βοήθεια μετατρέποντας την σε αυτοβοήθεια» καταλήγει η ανακοίνωση των γερμανών εφοριακών.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/176183.html

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΕ.....ΟΥΣΤ!!!!!



Ερευνώνται εμβάσματα πολιτικών άνω των 100.000 ευρώ......


Ψάχνουν τα χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό τα τρία τελευταία χρόνια

Εντολή στους ορκωτούς ελεγκτές να ξεκινήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα τον έλεγχο όλων των πολιτικών προσώπων που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και εμφανίζουν εμβάσματα στο εξωτερικό τα τρία τελευταία χρόνια, 2009, 2010 και 2011, πάνω από 100.000 ευρώ, έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, Βαγγέλης Αργύρης.

Οι ορκωτοί ελεγκτές θα πρέπει να ταυτοποιήσουν αν εναρμονίζονται οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών με τα πόθεν έσχες των πολιτικών ενώ θα βγάλουν πόρισμα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του επιχειρηματία Ισίδωρου Κούβελου, του έχουν ήδη ζητηθεί επιπρόσθετα διευκρινιστικά στοιχεία και η έρευνα γίνεται με εντατικούς ρυθμούς.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/311192/ereunodai-emvasmata-politikon-ano-ton-100000-euro/