Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ....ΨΥΧΗ!!!! ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ.....ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΑΣ!!!!

Η εφορία ζητά από ανάπηρο 147.000 ευρώ.


Η εφορία ζητά από ανάπηρο 147.000 ευρώ

Με αναπηρική σύνταξη 413 ευρώ πρέπει να ζήσει τα τρία παιδιά του, όπως η Εφορία τον καλεί να πληρώσει... 147.000 ευρώ, αλλιώς θα του κατάσχει το σπίτι.
Πρόκειται για έναν 43χρονο ανάπηρο, ο οποίος είχε ένα χρέος 31.000 στην Εφορία, το οποίο δεν κατάφερε να ξεπληρώσει, εξαιτίας της αδυναμίας του να εργαστεί.
Τώρα το κράτος τον καλεί να πληρώσει 147.000 ευρώ, λόγω των προσαυξήσεων και βγάζει το σπίτι του στο σφυρί, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/social/108693.html

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ!!!! ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ;

Νέα φορολογικά μέτρα με στόχο επιπλέον 3 δις

Νέα φορολογικά μέτρα με στόχο επιπλέον 3 δις

Ένα νέο φοροπακέτο για την εξασφάλιση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εφαρμόζοντας 11 νέα μέτρα-φωτιά για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να μπουν άμεσα σε λειτουργία τα νέα μέτρα, τα οποία αν εφαρμοστούν θα αφαιμάξουν οικονομικά τα μεσσαία στρώματα που ήδη έχουν πληγεί από την ανεργία, τις περικοπές και την ύφεση.

Αναλυτικά, το φοροπακέτο που προωθείται είναι το εξής:

Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 6.000 ευρώ και στις 8.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011.Ειδική μέριμνα αναμένεται να υπάρξει για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών που μελετάται να έχουν ένα πρόσθετο αφορολόγητο όριο της τάξεως των 10.000 ευρώ. Εάν η πρόταση αυτή εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.

Από 1η Ιουλίου εξετάζεται και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

Αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10% από το 2012. Εξετάζεται μάλιστα η καταβολή τους να γίνει το μήνα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2011 με σκοπό η κυβέρνηση να εξασφαλίσει το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά και χυμούς από την 1η Ιουλίου.Επιβολή ετήσιας εισφοράς σε όσους έχουν σκάφη αναψυχής άνω των 20 ή 25 μέτρων.

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από τον Σεπτέμβριο, ανεβάζοντας προς τα πάνω τους φόρους στα μισθώματα, τα τεκμήρια για τις κατοικίες,τις γονικές παροχές και τις δωρεές ακινήτων, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, και τα έξοδα για τα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων.

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 35-40 λεπτά το λίτρο ώστε να εξομοιωθεί με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και τη χορήγηση επιδόματος στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

Αλλαγή του τρόπου κατανάλωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καπνικά προϊόντα, με συνέπεια την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα φτηνά τσιγάρα.Τροποποίηση του μέτρου των αποδείξεων. Οι αποδείξεις  από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και συνεργεία αυτοκινήτων, θα μετράνε διπλά για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.

Κατάργηση φοροαπαλλαγών με  εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και «ψαλίδισμα» στις φοροαπαλλαγές των ιατρικών εξόδων αλλά και των τόκων στα στεγαστικά δάνεια, τα οποία ως ένα ποσοστό θα εκπίπτουν από τον φόρο.Μάλιστα εξετάζεται οι αποδείξεις από ιατρικά έξοδα να μετράνε διπλά για να μην φουντώσει η φοροδιαφυγή.

Ρύθμιση «τακτοποίησης» για αδήλωτες πισίνες. Για να αποφύγουν τα μελλοντικά πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσου το ποσό των 100 ευρώ ανά τετεραγωνικό μέτρο για κάθε εξωτερική πισίνα και 150 ευρώ το τετραγωνικό για κάθε εσωτερική πισίνα.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/108699.html

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ....ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ!!!!!!

Κέρδη 157 εκατ. ευρώ για Εθνική.

Κέρδη 157 εκατ. ευρώ για Εθνική

Στα 157 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Οµίλου της Εθνικής Τράπεζας στο α’ τρίµηνο του 2011, καταγράφοντας αύξηση 39% σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ξεπερνώντας τις εκτιµήσεις των αναλυτών.

Σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, µε αιχµή και τις δραστηριότητες από την Τουρκία, σε µια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο, ο όµιλος της ΕΤΕ κατάφερε να αυξήσει την καθαρή του κερδοφορία και κυρίως να διατηρήσει την υψηλή ρευστότητα και την ήδη υψηλή κεφαλαιακή του επάρκεια στο 12,9% θωρακίζοντας παράλληλα τον ισολογισµό του µε αυξηµένες προβλέψεις.

Τα δάνεια προς τις καταθέσεις του Οµίλου διαµορφώθηκαν στο 102%, ενώ σε ό, τι αφορά την Ελλάδα στο 92%. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση, καταγράφηκε και µείωση της άντλησης ρευστότητας από την ΕΚΤ κατά 3,2 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου.
tanea.gr
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/108434.html

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΝΑ ΓΙΝΕΙ.....ΠΟΤΑΜΙ!!!!!!

"Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα": Νέα συγκέντρωση Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα.

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
"Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα": Νέα συγκέντρωση Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα

Με τη φράση «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας» οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» δηλώνουν ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και δίνουν νέο ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, αρκετοί πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η λεωφόρος Αμαλίας δόθηκε στην κυκλοφορία τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook αναφέρουν ότι «η αρχική ιδέα όλου αυτού που έγινε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) ανήκε σε έναν 18χρονο από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους».

«Άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνθρωποι διαφορετικών απόψεων και άνθρωποι που ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους βρίσκονταν σε διαμαρτυρία ήταν εκεί. Ένωσαν τη φωνή τους με όλους μας και δείξαμε τελικά ότι μπορεί να γίνει διαμαρτυρία χωρίς παρατράγουδα, δείξαμε ότι μπορούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη για να υπερκεράσουμε τα όποια προβλήματα και ενωμένοι να αναζητήσουμε κοινούς στόχους» σημειώνουν.

Οι αναρτήσεις μελών της ιστοσελίδας πολλαπλασιάζονται λεπτό προς λεπτό. «Και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα. Μην ξεχνάμε όμως ότι για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει μόνο ειρηνικά και χωρίς κόμματα» γράφει η Ν.Α.

«Κάθε μέρα με περισσότερο κόσμο!!! Κάθε μέρα!!!» γράφει άλλος ένας «φίλος» της σελίδας.

Τα μηνύματα, άλλωστε, που προτρέπουν σε συνεχείς συγκεντρώσεις, όχι μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις, είναι δεκάδες.

Πολλές είναι, επίσης, οι φωτογραφίες αλλά και τα ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο, από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν είναι αυτές ξένων πολιτών, κυρίως Ισπανών, που έστελναν µηνύµατα συµπαράστασης.

«Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσµος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη Ισπανία είναι µαζί σας» έγραψε ένας Ισπανός, ενώ ένας άλλος ευχαριστούσε την Ελλάδα «που έφερε τη Δηµοκρατία στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και που σήµερα παλεύει γι’ αυτή».

Μηνύµατα συµπαράστασης προς τους διαδηλωτές έστελναν και οι οµογενείς, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το Διαδίκτυο την ογκώδη ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγµα.
tanea.gr
ΤΑ ΝΕΑ
http://www.madata.gr/epikairotita/social/108222.html

Δαμανάκη: "Καμπανάκι" εξόδου από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.


Δαμανάκη: "Καμπανάκι" εξόδου από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή

«Η µεγαλύτερη κατάκτηση της µεταπολεµικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της αποµάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η µεθόδευσή του. Είµαι υποχρεωµένη να µιλήσω ανοικτά. Εχουµε ιστορική ευθύνη να δούµε το δίληµµα καθαρά:

Ή συµφωνούµε µε τους δανειστές µας σε ένα πρόγραµµα σκληρών θυσιών µε αποτελέσµατα, αναλαµβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν µας ή επιστρέφουµε πίσω στη δραχµή. Ολα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σηµερινές συνθήκες».
Το ισχυρότερο ίσως «σήµα κινδύνου» για το µέλλον της ελληνικής οικονοµίας και της Ελλάδας ήρθε χθες από τα χείλη της ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαµανάκη. Για πρώτη φορά κοινοτικός αξιωµατούχος επιβεβαίωσε επισήµως πως υπάρχει σενάριο αποµάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της χώρας στη δραχµή – και η ακύρωσή του εξαρτάται αποκλειστικά από την υιοθέτηση ενός άκρως σοβαρού και αποτελεσµατικού προγράµµατος από µέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η δήλωση της ελληνίδας επιτρόπουέπεσε ως κεραυνός στις Βρυξέλλες – κυρίως διότι η κ. Δαµανάκη έχει αποφύγει όλο το τελευταίο διάστηµα δηµόσιες δηλώσεις για θέµατα πέραν της αρµοδιότητάς της ως επιτρόπου, τα οποία αφορούν την αλιεία. Για τους γνωρίζοντες, ωστόσο, είναι γνωστό πως έχει επικοινωνία µε τον έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα διαθέτει άριστες σχέσεις µε τοναρµόδιο επίτροπο για τα οικονοµικά ολι Ρεν και µε τον επίτροπο κ. Μπαρνιέ. Ετσι, κοινοτικές πηγές θεωρούσαν πως µε τη δήλωσή της η κ. Δαµανάκη κατ’ αρχάς «ξεµπρόστιασε» κάποιους στην Ευρώπηπου συζητούν την επιστροφή της Ελλάδας στηδραχµή. Σύµφωνα µε πληροφορίες, σχετικά σενάρια έχουν εξεταστεί ατύπως από συνεργάτες της γερµανικής καγκελαρίας, αλλά και από συνεργαζόµενα µε την Κοµισιόν think tanks. οµως, το σενάριο αυτό – όπως υποστήριξε και το «Σπίγκελ» - είναι καικάτι που έχει µελετηθεί και απότην ελληνική κυβέρνηση ως «υπόθεση εργασίας».

Η Μαρία Δαµανάκη, όπως αναφέρουν συνεργάτες της, δεν έχει κρύψει την ανησυχία της όλο το τελευταίο διάστηµα για το µέλλον της Ελλάδας. Την ίδια ανησυχία έχει εκφράσει στο περιβάλλον του και ο κ. Ρεν, υποστηρίζοντας πως «µόνη σωτηρία της Ελλάδας είναι η εφαρµογή µέχρι κεραίας ενός σφιχτού, σκληρού, µεταρρυθµιστικού προγράµµατος». Η δήλωση ωστόσο της επιτρόπου – κατά τους κοινοτικούς – εµπεριέχει και αιχµές για τους χειριστές του προγράµµατος από µέρους της κυβέρνησης, µε την έννοια ότι επειδή δεν έχουν γίνει τα δέοντα – και επειδή δεν διαφαίνεται τέτοια διάθεση – µεθοδεύονται τα σενάρια για επιστροφή στη δραχµή.



http://www.madata.gr/epikairotita/politics/108187.html

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, ΕΛΛΗΝΑ; ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΖΕ, ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΑΙ;

Ισπανοί: "Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες"!

Ισπανοί: "Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες"!

Με ειρωνικά σχόλια αντιμετωπίζουν τους  Έλληνες οι Ισπανοί διαδηλωτές, για την «απραξία» τους  όπως ισχυρίζονται απέναντι στην οικονομική κρίση. Οι Ισπανοί θεωρούν απαράδεκτο ότι παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας οι Έλληνες δεν έχουν βγει ακόμα στους δρόμους.

Ενδεικτικό είναι  πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το:  «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»!

Σε βίντεο πάντως που έχει κυκλοφορήσει στο Internet, οι Ισπανοί διαδηλωτές  καλούν  όλους τους Ευρωπαίους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Θύμα»  των κινητοποιήσεων έπεσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο που έχασε στις τοπικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής,  με μια διαφορά περίπου δέκα μονάδων.

«Σχεδιάζουμε να μείνουμε στις πλατείες μέχρι την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν αποκλείουμε το γεγονός να παραταθεί η διαμαρτυρία» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των διαδηλωτών στη Μαδρίτη.

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα: Τετάρτη 25 Μαΐου στις 6




http://www.madata.gr/epikairotita/world/107838.html

Star.
 
 
 

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΙ ......ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΝ!!!! ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ;

Μείωση μισθών από την 1η Ιουλίου.

Μείωση μισθών από την 1η Ιουλίου

Προ του ενδεχομένου να  μειωθεί το μηνιαίο εισόδημά τους βρίσκονται 4,2 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στις  6.000 και της πιθανότητας αλλαγής  του υπολογισμού του φόρου μισθωτών υπηρεσιών  από την 1η Ιουλίου.

Ενδεικτικό είναι ότι με αυτό τον τρόπο  πολλοί θα είναι εκείνοι που θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται έμμεσα έως  και 5%, με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.

Στην περίπτωση πάντως που μειωθεί στα 6.000 ευρώ το αφορολόγητο, υπολογίζεται ότι θα θιγούν άμεσα 1,8 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι  που οι αποδοχές τους σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 6.000 και 12.000 ευρώ (και δεν κατέβαλλαν καθόλου  φόρο) και αναλογικά οι υπόλοιποι.

Ένας φορολογούμενος π.χ. με αποδοχές 20.000 το χρόνο,   που μέχρι σήμερα κατέβαλλε φόρο 1.680 ευρώ,  μετά τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει 2.280 ευρώ, 600 ευρώ παραπάνω, δηλαδή 50 ευρώ τον μήνα,  τα οποία θα παρακρατούνται κάθε μήνα από το μισθό του.

Υπάρχει ενδεχόμενο πάντως η μείωση να είναι ελαφρώς μικρότερη, εάν  το αφορολόγητο μειωθεί στις 8.000 ευρώ αντί για τις 6.000.
Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/107537.html

ΟΙ.....ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ!!!!

"La Vanguardia": 'Ελλάδα, μια χώρα προς πώληση"

"La Vanguardia": 'Ελλάδα, μια χώρα προς πώληση"

Με τίτλο «Ελλάδα, μια χώρα προς πώληση» η εφημερίδα της Βαρκελώνης «La Vanguardia» αναφέρει ότι λόγω του χρέους της Ελλάδας το ΟΑΚΑ, αλλά και τα περισσότερα Ολυμπιακά Ακίνητα θα βγουν στο… σφυρί.

Όπως αναφέρει: «Σε τιμή ευκαιρίας πωλούνται, μεταξύ άλλων, τα Ολυμπιακά Ακίνητα ή αλλιώς όλες οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες των Αγώνων του 2004. Ακόμα και το Ολυμπιακό Στάδιο με την περίφημη στέγη Καλατράβα είναι προς πώληση».

Στη σχετική λίστα βρίσκονται ακόμα το Αχίλλειον στην Κέρκυρα, τα ξενοδοχεία που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, εκτάσεις σε νησιά, όπως είναι το Πρασονήσι στη Ρόδο και η περιοχή στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Zougla.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/107529.html

Νέα φορολογική κλίµακα µε µείωση του αφορολόγητου.

Νέα φορολογική κλίµακα µε µείωση του αφορολόγητου

Νέα φορολογική κλίµακα µε µείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ και µε λιγότερα κλιµάκια από τα σηµερινά, κάτι που θα οδηγήσει σε φοροεπιβαρύνσεις ακόµη και από φέτος, περιλαµβάνεται στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι ενόψει της οριστικοποίησης των µέτρων του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος, τα οποία αναµένεται να παρουσιαστούν στο σηµερινό Υπουργικό Συµβούλιο.

Εξετάζεται συγκεκριµένα η νέα κλίµακα και η µείωσητου αφορολογήτου να αφορούν τα φετινά εισοδήµατα, δηλαδή να αυξηθεί από φέτος η παρακράτηση του φόρου. Αυτό σηµαίνει ότι αρκετοί φορολογούµενοι θα δουν µείωση των απολαβών τους τους επόµενους µήνες. Υπενθυµίζεται ότι µε τη φορολογική κλίµακα που ισχύει από πέρυσι, υπάρχει φοροελάφρυνση σε εισοδήµατα µέχρι 40.000 ευρώ.

Στο τραπέζι βρίσκεται ταυτόχρονα η χορήγηση των φοροαπαλλαγών µε εισοδηµατικά κριτήρια, καθώς επίσης όσεςδαπάνες συνεχίζουν να εκπίπτουν κατά 100% από το εισόδηµα (π.χ. ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις σε γιατρούς, τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία), στο εξής να εκπίπτουν από τον φόρο.

Τα σενάρια περιλαµβάνουν και χαράτσια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ετσι, εξετάζονται τόσο η µείωση του ορίου των 400.000 ευρώ πάνω από τοοποίο επιβάλλεται ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ώστε η τσιµπίδα να πιάσει περισσότερους ιδιοκτήτες,όσο και η επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν περιουσία άνωτων 400.000 ευρώ.Εναλλακτικά συζητείται να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους έχοντες ακίνητα που βρίσκονται σεακριβές περιοχές, συγκεκριµένα όσες έχουν Τιµή Ζώνης 4.000 ευρώ το τετραγωνικό µέτρο και άνω.

Στο τραπέζιτίθεται εκνέου και η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρµανσης µε το πετρέλαιο κίνησης,η οποία θα συνοδευτεί από χορήγηση επιδόµατος θέρµανσης στους περισσότερο ευάλωτους καταναλωτές. Εχει εκτιµηθεί ότι το µέτρο µπορεί να αποφέρει 400 εκατ.ευρώ, µε βαριές όµως οικονοµικές συνέπειες για τα χαµηλά εισοδήµατα.

Στο τραπέζι ξανά και η εξίσωση του ειδικού φόρου σε πετρέλαιο θέρµανσης και κίνησης

Περίπου στα 8.000 ευρώ το νέο όριο

Τα σενάρια για αλλαγές στο αφορολόγητο όριο κάνουν λόγο για µείωσή του, από τα 12.000 ευρώ σε επίπεδα κάτω από τα 10.000 ευρώ (πιθανώς γύρω στα 8.000 ευρώ).

Σύµφωνα µε τα ίδια σενάρια, το τµήµα του εισοδήµατος µεταξύ του νέου αφορολογήτου ορίου έως τα σηµερινά επίπεδα των 12.000 ευρώ, εξετάζεται να φορολογείται µε συντελεστή µεταξύ του 10% και του 18%.

Υπήρξαν µάλιστα σκέψεις ακόµη και για την πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελµατίες, σενάριο ωστόσο που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί
Τσουχτερές ποινές για φουσκωµένες αποδείξεις στις δηλώσεις

ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, αλλά ακόµη και ποινές φυλάκισης για όσους υποβάλλουν ανακριβή ποσά αποδείξεων στις δηλώσεις εισοδήµατός τους απειλεί τώρα το υπουργείο Οικονοµικών, µετά την παραδοχή ότι χιλιάδες φορολογούµενοι έχουν αυξηµένες επιστροφές φόρου, υποβάλλοντας δαπάνες µέχρι του ανωτάτου ορίου των 15.000 ευρώ για να καρπωθούν το έξτρα φορο-πριµ.

Σε ανακοίνωσή του τουπουργείο Οικονοµικών επιβεβαιώνει στην ουσία το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» (21/5/2011) για τις αυξηµένες επιστροφές φόρου επειδή δεν καθιέρωσε πλαφόν για το «φορο-µπόνους» που δικαιούνται όσοι προσκοµίζουν αποδείξεις περισσότερες εκείνων που απαιτούνται για να κτίσουν το αφορολόγητό τους.

Επισηµαίνει απλώς ότι τα τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα που παρατηρούνται δεν συνδέονται µόνο µε το µέτρο τωναποδείξεων αλλά και µε την ισχύουσα φορολογική κλίµακα, πουσυνεπάγεται ελάφρυνση από πλευράς φόρου για εισοδήµατα µέχρι 40.000 ευρώ.

Αναφέρει τέλος ότι τοόφελος του φόρου εξαιτίας των αποδείξεων είχε υπολογιστεί (όσον αφοράτην πορεία των εσόδων) καιβρίσκεται εντός των προβλεπόµενων στόχων, πωςκατά µέσονόρο οι αποδείξεις για δαπάνεςπου δηλώνονται είναι γύρω στο28% των εισοδηµάτων σταοποία αντιστοιχούν, και ότισε κάθεπερίπτωση,µετά τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των δηλώσεων, θα ελεγχθούν και όσοι δικαιούνται επιστροφές φόρου κάτω των 1.50

0 ευρώ (σήµερα ελέγχονται ποσά επιστροφών άνω των 1.500 ευρώ).
tanea.gr

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/107535.html

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΟΡΘΙΟ; ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ;

 

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο και απολύσεις!

 

 

 

 

 

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο και απολύσεις!


Ανοίγει σιγά σιγά από την κυβέρνηση η συζήτηση γύρω από το θέµα της µονιµότητας στον δηµόσιο τοµέα. Λίγες ηµέρες µετά τη δηµόσια παραδοχή πως µέσω των µετατάξεων και των αξιολογήσεων του ΑΣΕΠ θα επέλθουν... απολύσεις στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε µε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ότι «η µονιµότητα θα είναι πλέον κατοχυρωµένη µόνο για τους άξιους».

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόµενος στο θέµα της µονιµότητας υπενθύµισε ότι, εφόσον είναι συνταγµατικά κατοχυρωµένη, η όποια συζήτηση οφείλει να διεξαχθεί στο πλαίσιο της αναθεωρητικής διαδικασίας που παραπέµπει στην µετά το 2014 περίοδο. Προσθέτει δε ότι σήµερα αναδεικνύεται µια νέα γενιά δηµοσίων υπαλλήλων µε µια ιεραρχία που έχει αναδειχτεί αξιοκρατικά, δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτε και έχει όλα τα εχέγγυα της ποιότητας και αξιοσύνης, για να καταλήξει: «Οταν αυτό το πλαίσιο κατοχυρωθεί συνταγµατικά, τότε θα έχουµε άρει τους λόγους που µας οδήγησαν στην κατοχύρωση της νοµιµότητας και τότε θα έχουµε δηµιουργήσει τις προϋποθέσεις της σύνδεσης της µονιµότητας µε την αξιολόγηση». Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος υποδείκνυε εµµέσως την επικύρωση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος ∆ηµοσιονοµικής Προσαρµογής µε 180 ψήφους, επισηµαίνοντας στη «Real» ότι, αν και προσωπικά επιθυµεί την αποφυγή πρόωρων εκλογών, «η ζωή δεν µπορεί να συνεχιστεί µε αδιέξοδα», καθώς σε µια δηµοκρατική πολιτεία υπάρχουν πάντα οι θεσµικές λύσεις. «Αν η θεσµική λύση δεν παράγει τα αποτελέσµατα που είναι επιβαλλόµενα από το συµφέρον της χώρας και της οικονοµίας της, ε, προφανώς και... εκλογές», λέει ο κ. Πάγκαλος αναπτύσσοντας το σκεπτικό του για το τι θα µπορούσε να συµβεί σε περίπτωση που η Νέα ∆ηµοκρατία δεν ψήφιζε το Μεσοπρόθεσµο.

Πάντως, σε άλλη του συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διατυπώνει τις απόψεις του από άλλη οπτική. Στην απάντηση που δίνει για το εάν βλέπει πιθανή την περίπτωση εκλογών σε περίπτωση που ο κ. Σαµαράς δεν δώσει τη συναίνεση σε κάποιους τοµείς κυβερνητικών δράσεων, ο κ. Πάγκαλος παρατηρεί ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον κ. Σαµαρά για να κυβερνήσει, για να χτίσει την πολιτική της». Προσθέτει δε ότι «έχει πλειοψηφία στη Βουλή, έχει πρόσφατα εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, δεν τα πάµε πολύ καλά στις δηµοσκοπήσεις, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να θεωρήσει κανείς ότι το παιχνίδι έχει χαθεί».
Καταγγέλλοντας τους «άκαπνους γραφειοκράτες» που αποφασίζουν για µας, δηλαδή το οικονοµικό επιτελείο, η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον πρόεδρο του κόµµατος να δροµολογήσει άµεσα τις διαδικασίες ενός έκτακτου συνεδρίου που θα νοµιµοποιήσει τις όποιες αποφάσεις.

Πάγκαλος: «Η ζωή δεν µπορεί να συνεχιστεί µε αδιέξοδα. Υπάρχουν πάντα θεσµικές λύσεις»

Αδειασµα Φλωρίδη

Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε δηκτικά σε πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργου Φλωρίδη µε την οποία ο βουλευτής Κιλκίς αναφερόταν στη δυνατότητα να διορίζει ένας Πρωθυπουργός στην κυβέρνησή του κηπουρούς. «αν δεν κάνω λάθος, ο κηπουρός του Πρωθυπουργού δεν είναι µέλος της κυβέρνησης κι αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Φλωρίδης δεν γεννήθηκε υπουργός» ήταν το σχόλιο του υπουργού Πολιτισµού. Πάντως, o Γ. Φλωρίδης, µιλώντας σε εκδήλωση, διαπίστωσε ότι «παρατηρείται µεταρρυθµιστική εξάντληση της κυβέρνησης» και προέβλεψε ότι «όπου να ’ ναι θα εξαντληθεί και η αλληλεγγύη των χωρών της Ε.Ε. προς την Ελλάδα»
ΤΑ