Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΟΡΘΙΟ; ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ;

 

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο και απολύσεις!

 

 

 

 

 

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο και απολύσεις!


Ανοίγει σιγά σιγά από την κυβέρνηση η συζήτηση γύρω από το θέµα της µονιµότητας στον δηµόσιο τοµέα. Λίγες ηµέρες µετά τη δηµόσια παραδοχή πως µέσω των µετατάξεων και των αξιολογήσεων του ΑΣΕΠ θα επέλθουν... απολύσεις στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε µε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ότι «η µονιµότητα θα είναι πλέον κατοχυρωµένη µόνο για τους άξιους».

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόµενος στο θέµα της µονιµότητας υπενθύµισε ότι, εφόσον είναι συνταγµατικά κατοχυρωµένη, η όποια συζήτηση οφείλει να διεξαχθεί στο πλαίσιο της αναθεωρητικής διαδικασίας που παραπέµπει στην µετά το 2014 περίοδο. Προσθέτει δε ότι σήµερα αναδεικνύεται µια νέα γενιά δηµοσίων υπαλλήλων µε µια ιεραρχία που έχει αναδειχτεί αξιοκρατικά, δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτε και έχει όλα τα εχέγγυα της ποιότητας και αξιοσύνης, για να καταλήξει: «Οταν αυτό το πλαίσιο κατοχυρωθεί συνταγµατικά, τότε θα έχουµε άρει τους λόγους που µας οδήγησαν στην κατοχύρωση της νοµιµότητας και τότε θα έχουµε δηµιουργήσει τις προϋποθέσεις της σύνδεσης της µονιµότητας µε την αξιολόγηση». Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος υποδείκνυε εµµέσως την επικύρωση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος ∆ηµοσιονοµικής Προσαρµογής µε 180 ψήφους, επισηµαίνοντας στη «Real» ότι, αν και προσωπικά επιθυµεί την αποφυγή πρόωρων εκλογών, «η ζωή δεν µπορεί να συνεχιστεί µε αδιέξοδα», καθώς σε µια δηµοκρατική πολιτεία υπάρχουν πάντα οι θεσµικές λύσεις. «Αν η θεσµική λύση δεν παράγει τα αποτελέσµατα που είναι επιβαλλόµενα από το συµφέρον της χώρας και της οικονοµίας της, ε, προφανώς και... εκλογές», λέει ο κ. Πάγκαλος αναπτύσσοντας το σκεπτικό του για το τι θα µπορούσε να συµβεί σε περίπτωση που η Νέα ∆ηµοκρατία δεν ψήφιζε το Μεσοπρόθεσµο.

Πάντως, σε άλλη του συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διατυπώνει τις απόψεις του από άλλη οπτική. Στην απάντηση που δίνει για το εάν βλέπει πιθανή την περίπτωση εκλογών σε περίπτωση που ο κ. Σαµαράς δεν δώσει τη συναίνεση σε κάποιους τοµείς κυβερνητικών δράσεων, ο κ. Πάγκαλος παρατηρεί ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον κ. Σαµαρά για να κυβερνήσει, για να χτίσει την πολιτική της». Προσθέτει δε ότι «έχει πλειοψηφία στη Βουλή, έχει πρόσφατα εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, δεν τα πάµε πολύ καλά στις δηµοσκοπήσεις, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να θεωρήσει κανείς ότι το παιχνίδι έχει χαθεί».
Καταγγέλλοντας τους «άκαπνους γραφειοκράτες» που αποφασίζουν για µας, δηλαδή το οικονοµικό επιτελείο, η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον πρόεδρο του κόµµατος να δροµολογήσει άµεσα τις διαδικασίες ενός έκτακτου συνεδρίου που θα νοµιµοποιήσει τις όποιες αποφάσεις.

Πάγκαλος: «Η ζωή δεν µπορεί να συνεχιστεί µε αδιέξοδα. Υπάρχουν πάντα θεσµικές λύσεις»

Αδειασµα Φλωρίδη

Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε δηκτικά σε πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργου Φλωρίδη µε την οποία ο βουλευτής Κιλκίς αναφερόταν στη δυνατότητα να διορίζει ένας Πρωθυπουργός στην κυβέρνησή του κηπουρούς. «αν δεν κάνω λάθος, ο κηπουρός του Πρωθυπουργού δεν είναι µέλος της κυβέρνησης κι αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Φλωρίδης δεν γεννήθηκε υπουργός» ήταν το σχόλιο του υπουργού Πολιτισµού. Πάντως, o Γ. Φλωρίδης, µιλώντας σε εκδήλωση, διαπίστωσε ότι «παρατηρείται µεταρρυθµιστική εξάντληση της κυβέρνησης» και προέβλεψε ότι «όπου να ’ ναι θα εξαντληθεί και η αλληλεγγύη των χωρών της Ε.Ε. προς την Ελλάδα»
ΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου