Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ....ΠΑΡΕΛΑΣΗ!!!!!!

Ραγδαίες εξελίξεις για το πολιτικό σκηνικό και πιθανές πρόωρες εκλογές.


Ραγδαίες εξελίξεις για το πολιτικό σκηνικό και πιθανές πρόωρες εκλογές 
 
Ραγδαίες εξελίξεις για το πολιτικό σκηνικό της χώρας αναμένονται μετά τη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης από την έκβαση της οποίας εξαρτάται και η απόφαση του πρωθυπουργού.
Έτσι αν το αποτέλεσμα της συνόδου είναι θετικό για τη χώρα, ο Γ. Παπανδρέου είναι πολύ πιθανόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την Τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Συνεργάτες πάντως του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι οι εκλογές είναι ίσως η τελευταία από τις πολιτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει, δίνοντας προτεραιότητα σε τρία βήματα.

Πρώτον ο πρωθυπουργός να φέρει την αντιπολίτευση με το ζόρι στη λογική της εθνικής συνεννόησης, δηλαδή η νέα δανειακή σύμβαση να εγκριθεί με 180 ή και 200 ψήφους, οπότε θα παίζει και πάλι δυνατά το σενάριο της συγκυβέρνησης.

Δεύτερον, να ηρεμήσει τα πνεύματα στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο ανασχηματισμό και τρίτον να εκτονώσει το θυμό της κοινωνίας με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα: διάσωση με ευρώ ή χρεοκοπία με δραχμή.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/143082.html

H KYΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ; ΣΤΟ.....ΚΑΪΡΟ;

Μόνιμος κάτοικος Αθηνών η τρόικα!!!!


Μόνιμος κάτοικος Αθηνών η τρόικα 
 
Μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα θα αποκτήσει η τρόικα, προκειμένου να εποπτεύει σε καθημερινή βάση την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σχετική αναφορά σχεδιάζεται να υπάρξει στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Ήδη, άλλωστε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προϊδέασε για τα σχέδια αυτά, μιλώντας για μόνιμη επιτήρηση των υπό διάσωση χωρών.

Η κοινοτική αυτή επιτήρηση θα συμπληρώσει το πλαίσιο των αποφάσεων για την Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι το κούρεμα και τα νέα δάνεια που θα χορηγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι (και το ΔΝΤ) στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης θα φέρουν αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Έτσι αφού το χρέος καταστεί βιώσιμο, οι πιστωτές θα μπορούν να περιμένουν ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνειά της. Εξάλλου, με την τρόπο αυτό, όπως διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, θα δοθεί ένα τέλος στα ανά τρίμηνο σίριαλ αγωνίας που παίζεται κάθε φορά με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα για έλεγχο, ενόψει της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου.

Το επιτελείο που θα εγκατασταθεί εδώ θα είναι ολιγομελές και θα τοποθετηθεί σε επιτελικές θέσεις, κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο ρόλος του θα είναι να παρακολουθεί μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Παράλληλα, θα λειτουργεί και στην αντίθετη κατεύθυνση, μεταφέροντας στην κυβέρνηση τις απόψεις και τις υποδείξεις της Κομισιόν για τις εξελίξεις σε διάφορα θέματα, ώστε να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/143074.html

ΝΑ, ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ!!!!! ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ;

Έθνος

Τα Νέα

Ελευθεροτυπία

Πετρέλαιο θέρμανσης - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.


image


Την προσοχή των καταναλωτών κατά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και παραθέτει τις συμβουλές της. Η ένωση προτείνει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στα εξής θέματα:

- Έρευνα αγοράς: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία. Απαραίτητο επίσης, είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας πριν παραγγείλουμε.

- Απαραίτητη είναι η ογκομέτρηση της δεξαμενής, για να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα της. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος. Εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει τη χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.

- Καθαρισμός της δεξαμενής: Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.

- Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λπ. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συναποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. 

Επίσης αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου κ.λπ.).

- Το χρώμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι κόκκινο και περιέχει κατάλληλο ιχνηθέτη, ώστε να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα η τυχόν παρουσία του στο πετρέλαιο κίνησης και στις βενζίνες.

- Σε ό,τι αφορά στον προμηθευτή πρέπει να μην είναι παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο τη ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας, όμως, μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από τη ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα, που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.

- Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι δεκάδες λίτρα, ανάλογα με το μήκος και τη διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου.

- Παράδοση με προμέτρηση. Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προμέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.

- Ελέγχετε ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προμέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.

- Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης, καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτρηση της δεξαμενής.

- Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης: Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση οργάνωσης καταναλωτών, ή του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/73143.html

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ σε νησιά της Ν. Ζηλανδίας.

 

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί σήμα για τσουνάμι.

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση --μεγέθους 7,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ-- σημειώθηκε απόψε στα ανοιχτά των νησιών Κερμάντεκ της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε πριν απο περίπου μιαν ώρα το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, το USGS.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας δεν έχουν μέχρις ώρας εκδόσει καμία προειδοποίηση για τσουνάμι λόγω του σεισμού, που έπληξε το ανωτέρω νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού.

Το επίκεντρο του σεισμού απο την ίδια αμερικανική πηγή προσδιορίστηκε σε θαλάσσια περιοχή--συγκεκριμένα, περίπου στα 120 χιλιόμετρα στ ανατολικά της νήσου Ραούλ.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102351&catid=7

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ....ΤΑΜΕΙΟ!!!!!! ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΙΔΙΕΣ"!!!!!!

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν "πολιτικές πρωτοβουλίες".



Πληθαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Υπό άμεση αμφισβήτηση η ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση.

Μεγαλώνει η λίστα με τα ονόματα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που ζητούν εκλογές ή συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης ή και δημοψήφισμα.
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή δημοψήφισμα ή εκλογές ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, σε δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή, στον ΒΗΜΑ 99,5.
"Εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, χρειάζονται άλλες λύσεις, όπως εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλιώς η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία", είπε.
"Εξακολουθώ να υποστηρίζω, ότι οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση", δήλωσε την Τετάρτη σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Κρεμαστινός.
"Μονόδρομο" χαρακτήρισε χθες από το βήμα της Βουλής, την επιλογή συγκρότησης εθνικής σωτηρίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Λιντζέρης, κάνοντας λόγο για "έλλειμμα διακυβέρνησης" που "καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει".
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ψηφίζει το νομοσχέδιο, καθώς πρόκειται για "ψήφο ανάγκης και αναμονής για λυτρωτικές πρωτοβουλίες και όχι για ψήφο εμπιστοσύνης και αποδοχής".
Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό, να απευθυνθεί στον λαό και στις πολιτικές δυνάμεις και να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της οικονομίας.
Ακόμη, η κα Τόνια Αντωνίου, δήλωσε πως "εάν δεν επιτευχθεί η εθνική σύμπραξη, τότε η μάχη κινδυνεύει να χαθεί", ενώ για συγκρότηση εκτάκτου ανάγκης έκανε λόγο και ο κ. Δ. Σαλαγιάννης.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ: ΔΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ....ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ....ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΜΑΣΤΕ...ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!!!! ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΒΡΑΧΥΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ)!!!!!!!!!

Εγκρίθηκε η 6η δόση της Ελλάδας από το Eurogroup.


Εγκρίθηκε η 6η δόση της Ελλάδας από το Eurogroup 
 
Την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης στην Ελλάδα ενέκρινε τo Eurogroup, σύμφωνα με πηγές στην Ευρωζώνη που επικαλείται το Reuters.

«H 6η δόση συμφωνήθηκε, είναι έτοιμη να καταβληθεί» ανέφερε η πηγή το απόγευμα της Παρασκευής.

Στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης βρέθηκαν την Παρασκευή οι εκθέσεις της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η έγκριση της δόσης, μετά και το «δειλό ναι» της τρόικας, θεωρείτο αναμενόμενη -δυσκολότερο σημείο όμως είναι τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που εκτιμάται ότι θα γίνει με αναθεώρηση του υπάρχοντος PSI.

Η Ελλάδα εκτιμάται ότι έχει πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 20 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τις 21 Ιουλίου όταν αποφασίστηκε το πακέτο των 159 δισ. ευρώ, εξαιτίας της επιδείνωσης της ύφεσης και των καθυστερήσεων στην εφαρμογή του σχεδίου προσαρμογής.

Οι αποφάσεις για το νέο πακέτο βοήθειας ίσως είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
ta nea .gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/143040.html

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ......!!!!!!! ΤΟΤΕ, ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ....ΕΙΣΑΙ ΔΕΙΛΟΣ!!!!!!!

Γράμμα σε ένα κουκουλοφόρο.


Μην φοράς την κουκούλα σου, σε ξέρω...

Είσαι ο νεαρός από το διπλανό διαμέρισμα.

Είκοσι και κάτι.

Έχεις γονείς, όπως και ‘γω... όπως όλοι μας.

Έχεις αδέλφια, παππού, γιαγιά, φίλους, όπως και ‘γω ...όπως όλοι μας. Ζεις σε ένα τριάρι και οι γονείς σου είναι εργαζόμενοι.

Ο πατέρας σου έκανε εγχείριση καρδιάς και δύσκολα τα βγάζετε πέρα μ’ αυτή την οικονομική κατάσταση ...όπως όλοι μας.
 
Τα απογεύματα σε βλέπω στην καφετέρια της πλατείας να πίνεις καφέ με τους φίλους σου και να μιλάτε για την πρόκριση της εθνικής μας.

Το Σάββατο πας σινεμά με το κορίτσι σου.

Όμορφη είναι ...και ευγενική  όταν τη συναντώ στο ασανσέρ.

Πολλές φορές σας βλέπω από το μπαλκόνι να περπατάτε αγκαλιασμένοι τρυφερά στο δρόμο και... λάμπεις ολόκληρος.
 
Όμως ξαφνικά σκοτεινιάζεις ...ΓΙΑΤΙ;
 
Μπορεί να μην έχεις ιδεολογία.

Να μην είσαι αριστερός, δεξιός, σοσιαλιστής.

Άλλωστε ποιός νέος είναι σήμερα;

Κάποιοι λένε πως οι ιδεολογίες πεθαίνουν.

Με τι θ’ αντικατασταθούν άραγε;

Έχεις μέσα σου θυμό, οργή, συσσωρευμένη ενέργεια χωρίς διέξοδο.

Απωθημένα ίσως;

Παιδικά τραύματα;

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες;

Μπορεί... ποιός δεν έχει όμως;
 
Μπαίνεις στο δωμάτιό σου και ετοιμάζεσαι.

Παίρνεις τον «εξοπλισμό» στο σακίδιο, χαιρετάς τη μάνα σου, που μαγειρεύει ανυποψίαστη στην κουζίνα και πας να συναντήσεις τους άλλους...
Δύο ώρες μετά, μεταμορφωμένος σε αγρίμι σπας... ΜΑΡΜΑΡΑ, ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ΚΕΦΑΛΙΑ.

Γιατί ρε φίλε;
Το κάνεις συνειδητά; Οικειοθελώς; Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τα ταπεινά σου ένστικτα, που είναι ριζωμένα βαθειά μέσα στα κύτταρά σου και μισείς ό,τι κινείται πάνω στον πλανήτη; Ό,τι είναι ωραίο; Ό,τι έχει ζωή; Ό,τι είναι δημιουργικό; Ό,τι κάνει όνειρα;
 
Το κάνεις γιατί σε στρατολογήσανε;
Σου δίνουνε μήπως χαρτζιλίκι;
Σου υποσχέθηκαν έναν κόσμο δικής σου εξουσίας;
Σε τρομοκρατούν με απειλές;
Σε ελέγχουν με ουσίες;
Πως τους αφήνεις να έχουν τόση δύναμη πάνω σου;

Θυμήσου όταν ήσουν παιδί... στην ηλικία μου ...στα έντεκα... αυτό ήταν το μέλλον που ήθελες για σένα; Αυτές ήταν οι φιλοδοξίες σου, τα όνειρά σου, οι στόχοι σου όταν μεγαλώσεις;

Κάτι σε έβγαλε από το δρόμο σου και πρέπει να τον ξαναβρείς... και ξέρεις γιατί;

Γιατί εσύ, δεν μπορείς  ΕΤΣΙ να ανατρέψεις την ιστορία. Μόνο ΑΝΟΗΤΑ να την καθυστερήσεις μπορείς.
Την ιστορία τη γράφουν και την ανατρέπουν οι πολλοί...
ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ;
Είναι εκεί απέναντι στην πλατεία.
Είναι  εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια...
Και όταν τη γράψουν και θα πανηγυρίζουν τότε θα σε καταλάβουν... θα σε αναγνωρίσουν... και ξέρεις γιατί;

Απλούστατα ...γιατί θα είσαι ο μόνος, που δεν θα χαίρεσαι φίλε από το διπλανό διαμέρισμα.

Μανωλάκης
Γράφει ο Νάσος Λαναράς

madata.gr

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ.....ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.....!!!!!!

Οι 5 στρατηγικοί άξονες της χώρας για την δύσκολη διαπραγμάτευση της Κυριακής

Στην εισήγηση του στο, χθεσινό, Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους 5 στρατηγικούς άξονες που θα κινηθεί η Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της Ε.Ε την Κυριακή:
«Όπως αντιλαμβάνεστε και όπως είπα προηγουμένως, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον θα καταλήξουμε την Κυριακή σε αποφάσεις. Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αναγκαίες και καθοριστικές. Και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για νέες αναβολές.



Θέλω να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, την δική μας εθνική γραμμή, τους στόχους με τους οποίους προσερχόμαστε σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση.
Πρώτον: στρατηγική μας απόφαση είναι να είμαστε και να παραμείνουμε στο ευρώ.
Δεύτερον: αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητάμε, είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα νέο πακέτο στήριξης με εξασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, με περίοδο χάριτος, αλλά βεβαίως και με τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια. Εξάλλου, η συμφωνία του Ιουλίου αναγνωρίστηκε ως θετική ακόμα και από τις περισσότερες άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Τρίτον: να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους, που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη. Όπως είπα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, λόγω του υπερδανεισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν εκτιναχθεί οι τόκοι που πληρώνουμε, από τα 12 δις το χρόνο το 2009, στα 18 δις το χρόνο το 2012.
Αυτό το βάρος στις πλάτες του κάθε Έλληνα πολίτη είναι δυσβάσταχτο και αυτό είναι που πρέπει να μειωθεί για να ανασάνουμε.
Τέταρτον: η όποια ρύθμιση πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και να δώσει πια τη δυνατότητα για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Πέμπτον: βασικός στόχος είναι επίσης όλες οι αποφάσεις μας να τείνουν στη στήριξη της ανάπτυξης και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπως ήταν και το πνεύμα των αποφάσεων του Ιουλίου.
Τέλος, όλοι βλέπουμε τη διάσταση που έχει πάρει το πρόβλημα στην Ευρώπη και, συνεπώς, κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν η ίδια η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις, για την κρίση που τείνει πια να έχει πανευρωπαϊκή διάσταση.
Αυτός είναι ο πήχυς των όποιων μελλοντικών εξελίξεων και αποφάσεων για εμάς – αποφάσεις που διεκδικούμε, πάνω στο ισχυρό κεκτημένο του Ιουλίου, που ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, επίπονης προσπάθειας και θυσιών ενός ολόκληρου λαού. Και γι’ αυτό ακριβώς, λέμε ότι αυτές οι θυσίες δεν πήγαν και δεν πάνε χαμένες.
Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Κατανοούμε και συμπάσχουμε με την κοινωνία μας που ζει μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο.»
http://www.primeminister.gov.gr/2011/10/21/6765

ΣΗΜΕΙΩΣΗ μπλογκερ:
1. Ποια "ανάπτυξη";
2. Το κούρεμα, λέγεται ελάφρυνση;
3. Ξαίρεις ποιοί πληρώνουν το μάρμαρο....συνεχώς και χωρίς έλεος;
4. Ποιός κυβερνάει επί τέλους;

ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ Τ' ΑΚΟΥΣΕΙ;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ....!!!!

Νέα 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, έτοιμα τα φύλλα επίταξης, λόφοι τα σκουπίδια,


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις της. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Την ίδια ώρα, οι λόφοι με τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ολοκληρώσει την έκδοση των 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας 64 Δήμων σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής (2 Δήμοι συνέχιζαν κανονικά τη διαδικασία αποκομιδής).

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται ότι εναπόκειται πλέον στις αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη ΝΕΤ, κάλεσε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναρωτηθούν τις ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες τους, ενώ υποστήριξε ότι με τη στάση τους «ουσιαστικά υπονομεύουν την ίδια τους τη θέση».

«Δεν δέχομαι ότι οποιοσδήποτε αγώνας μπορεί να κρατά ομήρους του πολίτες» τόνισε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται εν μέρει από ιδιώτες.

Επισήμανε, τέλος, ότι πριν την προκήρυξη της νέας απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ η εκτίμηση ήταν ότι η Αθήνα θα είναι καθαρή σε πέντε ημέρες.
Newsroom ΔΟΛ

Η ΒΟΥΛΗ ΠΑΝΤΩΣ....ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!!!

Κατάληψη στις ΔΟΥ Χανίων, Ρεθύμνου και Καστελίου.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Την κατάληψη έκαναν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι των εφοριών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews οι υπάλληλοι των εφοριών διαμαρτύρονται για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και τις συμβάσεις εργασίας το οποίο ψηφίστηκε χθες.

Οι εργαζόμενοι στις εφορίες θα κάνουν νέες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102197&catid=6

ΧΩΡΙΣ...ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ.....

Νέα απεργία της ΠΝΟ. Πλοία από Δευτέρα.


Νέα απεργία της ΠΝΟ. Πλοία από Δευτέρα 
 
Μέχρι και την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, στις 06:00 το πρωί, θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) προχωρά σε νέα 48ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των ναυτεργατών έληγε κανονικά αυτή την Παρασκευή στις 06:00 το πρωί, όμως οι εργαζόμενοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία και έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα αιτήματά τους, αποφάσισαν τη συνέχιση της πανελλαδικής απεργίας.

Na σημειωθεί πως θα συγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/142822.html

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΤΙΜΗ ΣΟΥ!!!!!!

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη.....


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) κατά την κρίσιμη ονομαστική κατ' αρθρον ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπήρξαν άλλες «διαρροές» και το πολυνομοσχέδιο
υπερψηφίστηκε.

Στην επίσημη επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία ανακοινώνει την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου «δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, είναι θέμα εθνικής ευθύνης» και αναλύει του λόγους για τους οποίους η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού αποκτά τέτοιο χαρακτήρα.

«Λυπάμαι για αυτή την απόφαση, ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα» απαντά η κυρία Λούκα Κατσέλη.
Η επιστολη Παπανδρέου
«Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες. Για τη διασφάλιση της 6ης δόσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των άμεσων δημοσιονομικών μας αναγκών.»

» Για την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας και την ομαλή πορεία της χώρας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο. Για το μέλλον κάθε ελληνικής οικογένειας, για το μέλλον των παιδιών μας.»

» Η κυβέρνηση, σε όλη τη διάρκεια αυτής της συζήτησης και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την ενσωμάτωση αλλαγών και προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους βουλευτές και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.»

«Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την δήλωση και σε εμένα ότι έχει αμετάκλητα αποφασίσει να μην υπερψηφίσει συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, σας ενημερώνω κ. Πρόεδρε, ότι από σήμερα η βουλευτής Λούκα Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ» καταληγει η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η απάντηση Κατσέλη
«Λυπάμαι για αυτή την απόφαση, ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα» απαντά η κυρία Κατσέλη.

Ειδικότερα η ακριβής δήλωσή της είναι: «Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.»

» Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.»

»Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους».
Τι προηγήθηκε της διαγραφής
Ειδικότερα, η κυρία Κατσέλη από το βήμα της Βουλής επανέλαβε τη θέση της ότι «
αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που έχει.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λαμβάνοντας το λόγο δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε «οριακές αλλαγές» που ήταν δυνατό -όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ- να γίνουν στο άρθρο, εφόσον συνομιλήσει με την κυρία Κατσέλη και τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να μεταπειστεί η βουλευτής.

Προφανώς οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν και η κυρία Καστέλη είπε τελικά «όχι» στο άρθρο 37. Άλλωστε να την μεταπείσει απέτυχε και ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε νωρίτερα μαζί της.

Newsroom ΔΟΛ

ΜΑΣ ΑΨΗΦΙΣΑΝ!!!!!!

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝ.: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!!
ΠΑΠΑΜΑΝΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!

ΜΕΡΕΣ, ΜΕΡΕΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΩΡΕΣ!!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΥΚΑ!!!!!!!!!!

Λούκα Κατσέλη: "Κατανοώ αλλά αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 ως έχει"

Δεν θα ψηφίσει τελικά το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου η Λούκα Κατσέλη. Το ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Βουλή.
Η φράση της λίγο μετά αφού ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ήταν: "Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37 ως έχει μέχρι στιγμής." Πρόσθεσε οτι με το άρθρο 37 οι κλαδικές δεν παγώνουν απλώς αλλά ουσιαστικά καταργούνται. Ζήτησε ένα δίμηνο πάγωμα προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα με το άρθρο 37.

Παρά τις προσπάθειες να πειστεί να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, παρά την προσωπική προσπάθεια του πρωθυπουργού η κα Κατσέλη ανακοίνωσε στην Βουλή οτι δεν θα το ψηφίσει.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


Πάνω από τρείς ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Λούκα Κατσέλη. Και όσα διαδραματίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.

Η πόρτα του γραφείου του κ.Παπανδρέου ανοιγόκλεινε συνεχώς και στο γραφείο του έμπαιναν και έβγαιναν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Ρέππας. Η κα Κατσέλη βγήκε και όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα κάνει, είπε: "Θα μάθετε όταν θα ανέβω στο βήμα της Βουλής.



Οι στόχοι της κυβέρνησης

Μπορεί το βράδυ της Τετάρτης 154 βουλευτές, ακόμα και αυτοί που διαφωνούν να είπαν ναι στην ψηφοφορία επί της αρχής, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα... Ο στόχος είναι να πειστούν όλοι να ψηφίσουν αλλιώς, όπως λένε κάποιοι, ο βουλευτής που θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο θα έχει διαγραφεί πριν προλάβει να πει ΟΧΙ.

Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και όπως έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακόμα και στον Αντώνη Σαμαρά, οι 151 ψήφοι είναι αρκετές! Ο πήχης δεν μπορεί να ανέβει ψηλότερα. Έτσι λοιπόν, οι βουλευτές που θα διανοηθούν να πουν όχι θα διαγραφούν αυτομάτως.

Το παρασκήνιο

Εδώ και αρκετές ημέρες το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, η κα Ρεγγίνα Βάρτζελη η οποία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του είδε πολλούς βουλευτές. Και απ' ότι λέγεται οι αντιδράσεις τους κάμφθηκαν με επιχειρήματα σαν κι αυτά που είπε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οτι δηλαδή είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου η υπερψήφιση για να πάμε με το κεφάλι ψηλά στη Σύνοδο Κορυφής.

'Ομως δεν θα ήταν δυνατόν να πειστεί η κα Κατσέλη από την συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι η συγκεκριμένη βουλευτής ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός. 'Ηταν από τους συντάκτες του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο άνθρωπος που πέρασε από 2 νευραλγικά υπουργεία, το Οικονομικών και μετά το Εργασίας και ο άνθρωπος που παρά τα όσα άκουσε και στις δυο θητείες της στηρίχθηκε όσο κανείς άλλος από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, μέχρι που είδε την πόρτα της εξόδου....

Τις τελευταίες ημέρες η κα Κατσέλη έχει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, όχι μόνο μια φορά, ενώ το βράδυ της Τετάρτης χτύπησε και το τηλέφωνο της κας Βάσως Παπανδρέου. Και συναντήθηκαν και σήμερα. Και τις δυο φορές το κλίμα στην συζήτηση της με τον πρωθυπουργό δεν ήταν και τόσο καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Aπό την πλευρά της, η κα Τόνια Αντωνίου απευθυνόμενη στους υπουργούς, δήλωσε πως "αντί να κάνετε τη δουλειά σας, κουνάτε το δάκτυλο στην κοινωνία μπερδεύοντας ποιός λογοδοτεί σε ποιόν και ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σαλαγιάννη. Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Σαλαγιάννη.

Το άρθρο 37 με λίγα λόγια
Το συγκεκριμένο άρθρο διευκολύνει τις επιχειρήσεις να περικόψουν τη μισθολογική τους δαπάνη συνάπτοντας επιχειρησιακές συμβάσεις, αντί για κλαδικές. Η ισχύς του ήταν μέχρι να βγούμε από το Μνημόνιο. Με μια τροποποίηση της τελευταίας στιγμής αποφασίστηκε η ισχύς του να είναι για 3 χρόνια και ο εργαζόμενος να μπορεί εκείνος να επιλέξει ανάμεσα σε επιχειρησιακή ή κλαδική σύμβαση.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102073&catid=9
 

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΚΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ

ΑΠΟ ΣΚΑΙ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!
53 ΕΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ. ΑΠΟ ΕΙΣΠΟΝΟΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΧΗΜΙΚΩΝ!!! ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΚΩΤΣΑΡΙΔΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.....

ΩΡΑ 11:18 Το ΠΑΜΕ περικύκλωσε τη Βουλή - Χιλιάδες κόσμος στο Σύνταγμα - Αποκλεισμένο ΟΛΟ το κέντρο!!!!

- Πριν ξημερώσει έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο και στήθηκε ο φράχτης στη Β. Σοφίας
- Κλειστή η Καλλιρρόης από τη Βουλιαγμένης - Δεν περνάει τίποτα από Συγγρού προς Καλλιρρόης
- Κλειστοί οι κάθετοι δρόμοι από το Κολωνάκι προς Σύνταγμα
- Βομβαρδισμένο τοπίο τη Αθήνα μετά τα χθεσινά επεισόδια
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται ήδη μπροστά από τη Βουλή, όπου απόψε ψηφίζεται στην Ολομέλεια το επίμαχο πολυνομοσχέδιο. Μέλη του ΠΑΜΕ και απλός κόσμος που καταφτάνει από κάθε γωνιά της Αθήνας συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα και η Βουλή βρίσκεται ήδη σε... κλοιό!








Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση του Κοινοβουλίου μέχρι το βράδυ, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.





ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο Σύνταγμα, καθώς σήμερα γίνεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Από πολύ νωρίς το πρωί, η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει και ο σιδερένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί, ενώ έχουν κλείσει και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν από το Κολωνάκι προς το Σύνταγμα.
Ο φράχτης από πολύ νωρίς στη... θέση του
Ο φράχτης από πολύ νωρίς στη... θέση του
ΩΡΑ 11:10 Οδός Σέκερη
ΩΡΑ 11:10 Οδός Σέκερη
ΩΡΑ 11:11 Οδός Ακαδημίας
ΩΡΑ 11:11 Οδός Ακαδημίας
Όλα αυτά ένα 24ωρο μετά τη μεγαλειώδη σε όγκο και συμμετοχή, διαδήλωση της Τετάρτης. Η οποία, δυστυχώς, αμαυρώθηκε από ορισμένους ανεγκέφαλους που έκαναν ξανά επεισόδια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ. ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ....ΤΩΡΑ!!!!!!

STOPCARTEL TV-GR
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ!!!!! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ
ΣΤΟ LINK:
http://www.livestream.com/stopcarteltvgr

ΤΡΙΑ.....ΣΑΣ ΑΞΙΖΑΝ!!!!!!

Μεγάλη Απεργία Σύρος (19.10.2011) & Βίντεο

Οι Συριανοί συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία του νησιού





Πλήθος κόσμου στα σκαλιά του Δημαρχείου Σύρου το οποίο τελεί υπό κατάληψη

Οι νέοι της Σύρου δίνουν δυναμικά το παρόν απευθύνοντας
έκκληση στους παριστάμενους για συστράτευση

Επαγγελματικά σωματεία όλων των ειδικοτήτων

Οι γνωστές κρεμάλες και οι αποδοκιμασίες για τους δύο βουλευτές Κυκλάδων



http://citypress-gr.blogspot.com/2011/10/19102011.html#.Tp7zorz-dUx.facebook

ΕΤΣΙ....ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!

"Έτσι νικάνε όσοι σας χρωστάνε" - Ερυθρόλευκη τριάρα στην Ντόρτμουντ!!!!!!!

 
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ κλείδωσε στο 78' και οι οπαδοί των ερυθρόλευκων δόνησαν την ατμόσφαιρα με πολιτικό μήνυμα προς τους Γερμανούς. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με 3-1, χάρη στα γκολ των Χολέμπας, Τζιμπούρ, Μοντεστό και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης ενώ σκόρπισαν ενθουσιασμό στους φίλους τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ και αφού άντεξε στην πίεση για 35 λεπτά των Γερμανών, πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ντόρτμουντ. Το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα πάγωσε λίγο τα χαμόγελα αφού η Άρσεναλ νίκησε την Μαρσέιγ εκτός έδρας, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα την προσπάθεια των ερυθρόλευκων για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αντίθεση με όσα έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός τους φίλους του στο Γ. Καραϊσκάκης, αυτή τη φορά δεν μπήκε φουριόζος στο ματς, αφού η Ντόρτμουντ έψαξε από την αρχή το γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 5' με τον Καγκάβα και οι ερυθρόλευκοι ευτύχισαν να προηγηθούν στην πρώτη τους επίθεση.
 
Στο 8΄ ο Μαρκάνο έκανε τη σέντρα και ο Χολέμπας που αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ με κεφαλιά έβαλε... φωτιά στις εξέδρες.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Το γκολ πάντως δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι πρωταθλητές Γερμανίας συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και έκλεισαν τον Ολυμπιακό στα καρέ του, χωρίς πάντως να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες.
 
Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-0 με την κεφαλιά του Μιραλάς στο 20' να περνάει άουτ.
 
Τελικά η ισοφάριση ήρθε από αντεπίθεση της Ντόρτμουντ. Το λάθος του Μιραλάς έδωσε τη δυνατότητα στους ταχύτατους Γερμανούς να φτάσουν στην περιοχή του Κοστάντσο και ένας Πολωνός, ο Λεβαντόφσκι έγραψε το 1-1 στο 26'.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
 
Εννιά λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κοστάντσο τον νίκησε.
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Στο 37' η προβολή του Μιραλάς πέρασε άουτ, αλλά 3 λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ δεν έχασε την ευκαιρία. Ο Αλγερινός βρέθηκε στην περιοχή και με εξαιρετική κίνηση και σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Ο Τζιμπούρ θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει και στο 43' όμως το γυριστό μετά τη σέντρα του Μιραλάς πέρασε λίγο άουτ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κάτι που βόλευε τον Ολυμπιακό. Η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να βρει χώρους και το ματς κυλούσε στα μέτρα των ερυθρόλευκων.
 
Λιγοστές ευκαιρίες έγιναν μπροστά στις δύο εστίες μέχρι το 78'. Σε εκείνο το σημείο ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από πλάγια θέση, ο Μοντέστο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του.
 
Αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί του Ολυμπιακού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον έχει ελπίδες ακόμη και για πρόκριση στην επόμενη φάση αρκεί να πάρει αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία από την Ντόρτμουντ.

Ολυμπιακός
: Κοστάντσο, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Μακούν (72' Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ (85' Πάντελιτς), Μιραλάς (90' Φετφατζίδης)
 
Ντόρτμουντ: Βεϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστζεκ, Σμέλτζερ, Γκέτζε (82' Γκρόσκροϊτς), Γκουνογκάν (56' Λάιτνερ), Μπέντερ, Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι, Καγκάβα (65' Μπλαστσικόσκι).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άρσεναλ με γκολ του Ράμσεϊ στο 92' πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία του ομίλου
 
1. Άρσεναλ 7
2. Μαρσέιγ 6
3. Ολυμπιακός 3
4. Ντόρτμουντ 1
 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΡΓΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ.......!!!!!!

Την κάρφωσε ο Θρύλος!


Ο Ολυμπιακός πάτησε στο Καραϊσκάκη την Ντόρτμουντ με 3-1 και σκόρερ τους Χολέμπας, Τζιμπούρ και Χολέμπας.

Οι γερμανικές ομάδες τον… πάνε τον Θρύλο και αυτός τις γλεντάει σε κάθε ευκαιρία. Τι κι αν ισοφάρισαν οι Γερμανοί σε 1-1; Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τις άφησαν περιθώρια να ψάξει κάτι περισσότερο και ο Θρύλος έκανε το 3-1!

Οι Πειραιώτες, παρά το δυνατό ξεκίνημα της Μπορούσια που από το πρώτο λεπτό άρχισε να απειλεί, πήραν το προβάδισμα στο 8ο λεπτό με τον Χοσέ Χολέμπας, που αγωνίστηκε έξω αριστερά.

Ωστόσο, η πίεση των Γερμανών έπιασε τόπο και με τον Λεβαντόφκσι να σουτάρει ανενόχλητος έκαναν το 1-1 στο 26ʼ.

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός, με τον κόσμο στο πλευρό του, χτύπησε την κατάλληλη στιγμή, με ένα γκολ που μπορεί να χαρακτηριστεί «κλειδί» για το ματς. Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 40ʼ ο Τζιμπούρ γύρισε μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση δεν είχε τον ίδιο έντονο ρυθμό, αλλά και πάλι ήταν αρκετά δυνατό το ματς και υπήρξαν μεγάλες στιγμές για τον Θρύλο κυρίως. Μετά την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός «παραχώρησε» την κατοχή μπάλας στους φιλοξενούμενους, αλλά έβγαινε στην κόντρα και προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τα κενά, με Μιραλάς και Τζιμπούρ να κάνουν πολύ δουλειά.

Στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τους «βράχους» Μέλμπεργκ και Αβραάμ, ενώ και ο Κοστάντσο είχε θετική παρουσία. Καλά τα πήγαν και οι Ιμπαγάσα, Χολέμπας. Άλλωστε στο τρίτο γκολ (78ʼ) το φάουλ κέρδισε ο Γερμανός και τη σέντρα στον σκόρερ Μοντέστο την έκανε ο Αργεντινός.Στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε μία δίκαιη και άξια νίκη!

Συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Κοστάντσο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Τζιμπούρ, Μιραλάς (90' Φετφατζίδης).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βεϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίζτσεκ, Σμέζλερ, Γκέτσε (83' Γκροσγκρέουτζ), Γκιντογκάν (56' Λάιτνερ), Μπέντερ, Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι, Καγκάβα (65' Μπλατσικόφσκι).

Γκολ: 8' Χολέμπας, 40' Τζιμπούρ, 78' Μοντέστο – 26' Λεβαντόφσκι
Κίτρινες: 56' Σμέλτσερ
Κόκκινες: -




http://www.gavros.gr/article/13541/thn-karfwse-o-thrylos/

ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ, ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΟΥ!!!!!!!

Ψηφίσθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα!!!


Ψηφίσθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα
Ψηφίσθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη πριν από λίγο στη Βουλή, χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα,  154  βουλευτές ψήφισαν «ναι»,  ενώ «όχι» ψήφισαν 141.

«Λαχτάρα» για το ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος αρχικά απουσίαζε και  στη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου επιχείρησε να κάνει δήλωση για να αιτιολογήσει την ψήφο του.  Ο προεδρεύων Γρ. Νιώτης του το απαγόρευσε, ενώ είχε ξεκινήσει να μιλά για...  ύστατη ελπίδα,  αλλά ο κ. Ανδρουλάκης ψήφισε τελικά «ναι», κάνοντας τις καρδιές αρκετών στην κυβέρνηση να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Στα αξιοσημείωτα ότι λίγο έλειψε να μην ψηφίσει η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δεν παρουσιάσθηκε ούτε στη δεύτερη ανάγνωση, πιθανότατα λόγω της... τηλεοπτικής της εμφάνισης!

Από την ψηφοφορία απουσίαζε  η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, όπως και 4 ακόμη βουλευτές, από τους οποίους σε αποστολή στο εξωτερικό απουσίαζε  ο  βουλευτής κ. Παντούλας (ΠΑΣΟΚ), που με επιστολή του ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, όπως και ο κ. Νεράντζης (ΝΔ),  που καταψήφισε με τον ίδιο τρόπο.

H πιο κρίσιμη ημέρα πάντως για το πολυνομοσχέδιο είναι η αυριανή, καθώς τη διαφωνία τους με το άρθρο 37 (ιδίως)  έχουν εκφράσει αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως  η κ. Λ. Κατσέλη και η κ. Α. Νταλάρα.

Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ.....ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!!!!!!!

Αιχμηρή επιστολή Κ. Βαξεβάνη στον Ε. Βενιζέλο !!!!!

Αιχμηρός απέναντι στον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, εμφανίζεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με ανοιχτή επιστολή του... την οποία απευθύνει στον υπουργό μετά την πρόσφατη τηλεοπτική τους "κόντρα" στη διάρκεια εκπομπής του Alter.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ. Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.

Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα. Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”, περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.

Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.

Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών. Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.

Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου “επιθετική σχεδίαση” αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις. Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο. Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων. Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.

Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση. Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;

Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.

Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι’ αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά. Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…

Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού», όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους. Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε".
capital.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_2175.html

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών!!!!!

Ηχηρό μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής έστειλαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Εντυπωσιακές σε όγκο οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Πεδίο μάχης για τρεις ώρες η Αθήνα. Φωτιές και μάχες σώμα με σώμα (Vids).
Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών στην Αθήνα, καθώς μικρές ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να αμαυρώσουν την αντίδραση του ελληνικού λαού απέναντι στα νέα μέτρα λιτότητας.
Η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, ήταν εντυπωσιακή, καθώς κάποια στιγμή το πλήθος ξεκινούσε από το Σύνταγμα και έφτανε μέχρι το Πεδίον του Άρεως.
Στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του πρωθυπουργού με τους πολίτες να βροντοφωνάζουν ότι δεν αντέχουν άλλο.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 250.000, ενώ η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 450.000-500.000.



 
Ωστόσο, για άλλη μια φορά οι γνωστοί-άγνωστοι δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, αρχίζοντας από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης τον κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, ενώ υπήρξε ένταση και μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

 
Πολίτες επιχείρησαν και κατάφεραν να σπάσουν σε ορισμένα σημεία του τον μεταλλικό φράκτη που είχε στηθεί στη Βασ. Σοφίας.

 
Είχε προηγηθεί η επίθεση κουκουλοφόρων με πέτρες εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καισαριανή.
Παρά το γεγονός ότι το πλήθος είχε ειρηνικές διαθέσεις, όσο περνούσε η ώρα η ένταση ανέβαινε με τους κουκουλοφόρους να συγκρούονται διαρκώς με αστυνομικούς.
Από τις 15:00 και μετά τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, με τα ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και τους αντιεξουσιαστές να απαντούν με βόμβες μολότοφ.

 
Το φυλάκιο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πήρε φωτιά, ενώ πυρκαγιές ξέσπασαν στη Φιλελλήνων και σε άλλη σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Μια καφετέρια στη Βουκουρεστίου έγινε στάχτη, ενώ πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό.

 
Οι διαδηλωτές επέμεναν να μην αποχωρούν, αν και η Αθήνα θύμιζε πεδίο μάχες, με εστίες φωτιάς και μάρμαρα να συνθέτουν ένα τόσο εφιαλτικό, όσο και γνώριμο τοπίο.



 
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, άγνωστοι εντόπισαν ειδικό φρουρό τον οποίο και ξυλοκόπησαν με αποτέλεσμα να το κλέψουν το όπλο του.
Αργά το απόγευμα και ενώ ο πετροπόλεμος συνεχιζόταν για περίπου 3 ώρες, τα ΜΑΤ με μια συντονισμένη επιχείρηση άδειασαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, αν και οι διαδηλωτές είχαν νωρίτερα αρχίσει να αποχωρούν.



 
Παρά τη δράση των κουκουλοφόρων, χιλιάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, κάτι που θα επαναλάβουν και την Πέμπτη, καθώς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/h_megaluterh_sygkentrwsh_twn_teleytaiwn_30_etwn.1416928.html

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ.....!!!!!!

Οι νέες τροποποιήσεις του Βενιζέλου στο πολυνομοσχέδιο ταφόπλακα των φτωχών!!!!!!

image
Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μια σειρά τροποποιήσεων στο πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

- Η άμεση μείωση αποδοχών, που μπορεί να προκληθεί από την εφαρμογή του νέου Μισθολογίου, θα είναι έως 25% και όχι 30%για το 2012, δηλαδή κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος.

- Μπαίνει στο νομοσχέδιο διάταξη με την οποία θεσπίζεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό κονδύλι «κοινωνικής εξισορρόπησης». Ό,τι παραπάνω εισπράξει, τυχόν, το κράτος το 2012, πέραν των 2,050 δισ. ευρώ που υπολογίει από φοροδιαφυγή προηγουμένων οικονομικών ετών, θα πηγαίνει για την επιδόματα και μέτρα ενίσχυσης των ασθενεστέρων.

- Οι πόροι του λεγόμενου «πράσινου ταμείου», όσο διάστημα παραμένουν αδιάθετοι, θα τοποθετούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε με τον τρόπο αυτό να διευκολύνεται ο δανεισμός για αναπτυξιακούς λόγους σε έργα τοπικής κλίμακας δήμων κλπ.

- Μπαίνει χρονικό όριο στην ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η δυνατότητα του Υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ μιας συλλογικής σύμβασης κλαδικής και σ’ αυτούς που δεν την έχουν υπογράψει. Θεωρείται μέτρο ανάγκης και, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (το 2014) θα μπορεί να επανέλθει.

Αναστέλλεται δε η δυνατότητα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με διοικητική πράξη, να επεκτείνει την ισχύ μιας συλλογικής σύμβασης κλαδικής και σ΄ αυτούς που δεν την έχουν υπογράψει, δηλαδή πέρα από τα όρια της συλλογικής αυτονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αυτή η ρύθμιση είναι μια προσωρινή ρύθμιση που επίσης διαρκεί όσο διαρκεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/72925.html