Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ "ΣΑΝ";

"Με το μνημόνιο ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά"!!!!


"Με το μνημόνιο ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά" 
 
«Διαπραγμάτευση άρπα κόλλα», χαρακτηρίζει το Μνημόνιο κορυφαίος υπουργός, ο οποίος μιλά ανωνύμως στο Βήμα της Κυριακής και προσθέτει: «Δεν είχαμε ιδέα τι γράφαμε και σε ανάλογη σύγχυση ήταν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταμείου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο ίδιος υπουργός φέρεται να λέει ότι «ούτε ο Παπανδρέου, ούτε κανένας από εμάς πιστεύει στο Μνημόνιο» και προσθέτει: «Θα θυμίσω ότι το Μεσοπρόθεσμο ήρθε προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο πέμπτο στη σειρά μετά το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Ολόκληρη η κυβέρνηση βρίσκεται σε άρνηση.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ το Μνημόνιο ήταν συρραφή των αντίστοιχων κειμένων που είχαν υπογράψει η Ουγγαρία και η Τουρκία και μόνο τα δύο πρώτα κεφάλαια ήταν αμιγώς "ελληνικά".

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, πάντα σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, αναφέρει ότι «ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα» και ότι «από τον Φεβρουάριο του 2009, οκτώ μήνες πριν τις εκλογές, γνωρίζαμε ότι ή Ελλάδα είναι τεχνικά πτωχευμένη».

Σε ότι αφορά τα μέτρα το ίδιο στέλεχος, σύμφωνα με το "Βήμα", αναφέρει ότι «το λάθος μας ήταν ότι δεν προετοιμάσαμε το λαό, ούτε το κόμμα» και προσθέτει, αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση των υπουργών την ημέρα της επικήρωσης του Μνημονίου: «Ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά».

«Κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον και ήμασταν όλοι χλωμοί. Αισθανόμασταν μεγάλη ντροπή, αφού δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι εμείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαμε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και τεμαχίσαμε μισθούς και συντάξεις», αναφέρει.

Καταλήγει ωστόσο, λέγοντας τα εξής: «Από τότε έχουμε εκπορνευτεί πλήρως. Έχουμε κάνει τα ίδια πράγματα πολλές φορές χωρίς να αισθανόμαστε ίχνος ντροπής».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/141670.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου