Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ ΖΩΝΤΑΝΑ. Τ Ω Ρ Α!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ!!!!!

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για την κομματική πειθαρχία....

Διαβάστε πώς σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος. Δηλώσεις Βενιζέλου



Να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος από τα έδρανα της Γερουσίας κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος να προχωρήσει σε διαγραφές εκείνων των βουλευτών, που δεν θα ψηφίσουν.
Συνεργάτες του υπουργού Υγείας τόνιζαν πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στο θέμα αυτό.
Οι συνεργάτες του κ. Λοβέρδου θύμιζαν τις διαγραφές, στις οποίες προχωρούσε ο κ. Παπανδρέου όσο ήταν πρωθυπουργός, αλλά, επίσης, επισήμαιναν πως έπρεπε να είχε διαγραφή και ο βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Σε παρέμβαση του λίγο αργότερα, ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να παραιτηθούν από βουλευτές όσοι δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, κατέληξε τελικά να συμφωνεί με το αίτημα των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας να τεθεί ρητά ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την αυριανή ψηφοφορία.
Τελικά, ο κ.Παπανδρέου πήρε εκ νέου τον λόγο και διευκρίνισε, ζητώντας ουσιαστικά να παραιτηθούν από βουλευτές όσοι δεν θέλουν να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο:
"Ποτέ δεν αρνήθηκα να αναλάβω τις δικές μου ευθύνες. Γιʼ αυτό και πήρα αποφάσεις  δύσκολες όταν δεν υπήρχε πειθαρχία. Ζητώ να πειθαρχήσουμε λοιπόν στην ευθύνη αυτή, στις ανάγκες του λαού μας με στάση ευθύνης. Εάν υπάρχουν άτομα με σοβαρό συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθούν από το κομματικό  αξίωμα , όπως ήδη έπραξαν. Αυτή είναι μια στάση ευθύνης", κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ε. Βενιζέλος: "Η Ελλάδα κινδυνεύει να κάνει μεγάλα λάθη"
Από το βήμα της Βουλής και μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε:
"Η Ελλάδα κουρασμένη και απελπισμένη κινδυνεύει να κάνει μεγάλα ιστορικά λάθη".
Σημείωσε δε ότι το πραγματικό δίλημμα αναφορικά με το νέο πρόγραμμα που απορρέει από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι οι θυσίες που αυτό προβλέπει ή ακόμα περισσότερες θυσίες, εθνική ταπείνωση, περικοπές και εξαθλίωση.
Επιπλέον, απέρριψε τις εναλλακτικές λύσεις, της άτακτης ή συντεταγμένης χρεοκοπίας, σημειώνοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτές θα συνεπάγονταν ακόμα περισσότερους όρους που θα λαμβάνονταν με το πιστόλι στον κρόταφο και αυστηρότερες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ενώ οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ότι πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα, είναι δυστυχώς αρκετοί αυτοί που δεν θέλουν να μοιραστούν ατομικά την ευθύνη για πολύ δύσκολες αλλά αναγκαίες και θετικές αποφάσεις.
"Ίσως να έχουν τη βεβαιότητα ότι αυτές οι αποφάσεις θα εγκριθούν ούτως ή άλλως, γιατί αυτό δείχνουν οι αριθμητικοί συσχετισμοί", είπε κάνοντας λόγο για ορισμένους που έχουν την άνεση να αποφύγουν το πικρό αυτό ποτήρι.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έτσι όμως η πατρίδα μας κινδυνεύει να πέσει θύμα μιας πολύ μεγάλης παρεξήγησης. Ακόμα εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα κινδυνεύει να πέσει στο κενό ανάμεσα σε μια πολιτική που με μεγάλο κόπο, παλινωδίες, καθυστερήσεις αλλά με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού επιχείρησε να εφαρμόσει τα δυόμιση τελευταία χρόνια και μια άλλη λύση που ανατρέπει και καταδικάζει αναδρομικά αυτό που έγινε ή αυτό που πήγε να γίνει ή αυτό που έπρεπε να γίνει τα δυόμισι τελευταία χρόνια.
Υπέρ του Μνημονίου ο Κουτρουμάνης
Ο κ. Κουτρουμάνης κάλεσε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει το Μνημόνιο λέγοντας ότι έτσι διατηρούμε την ελπίδα, να συντηρήσουμε και αργότερα να βελτιώσουμε την κατάσταση, ενώ η καταψήφιση του θα οδηγούσε σε μείωση των αποδοχών σε ποσοστά που θα αγγίζουν το 50% ή 60% μαζί με όλες τις άλλες συνέπειες της χρεοκοπίας.
"Καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε χρεοκοπία για τις συντάξεις του ΟΓΑ;", έθεσε το ερώτημα ο κ. Κουτρουμάνης προσθέτοντας ότι ειδικά αυτές οι έτσι κι αλλιώς χαμηλές συντάξεις θα εξαφανίζονταν εντελώς.
"Πρέπει να αντέξουμε γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, η ελπίδα όμως θα κρατηθεί ζωντανή αν κάνουμε και τα υπόλοιπα, καθώς έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και να μιλήσουμε για ανταγωνιστικότητα, για το επίπεδο των τιμών βασικών αγαθών, για το νέο μοντέλο ανάπτυξης και το κοινωνικό κράτος", κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.
 http://news247.gr/ellada/politiki/emfulio_sto_pasok_gia_thn_kommatikh_peitharxia.1636999.html

Λίστα με 200 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο!!!


Λίστα με 200 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο : Μεγαλοδικηγόροι, γιατροί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες  «φιγουράρουν» στη λίστα με τους περίπου 200 Έλληνες που κατέχουν ακίνητα  σε ακριβά προάστια του Λονδίνου και  
 
Μεγαλοδικηγόροι, γιατροί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες «φιγουράρουν» στη λίστα με τους περίπου 200 Έλληνες που κατέχουν ακίνητα σε ακριβά προάστια του Λονδίνου και που βρίσκεται στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών του υπουργείου Οικονομικών.

Οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν όσοι έβγαλαν από τη χώρα «μαύρο χρήμα» κατά τη διάρκεια της κρίσης θα ξεκινήσουν άμεσα, σύμφωνα με το «Έθνος».

Η αγορά αξίας των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο Έλληνες φορολογούμενοι ξεκινά από τις 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότερες αγορές ακινήτων σε ακριβά προάστια του Λονδίνου έγιναν την τελευταία διετία, όταν δηλαδή ξέσπασε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ.....!!!!!!

Πάγκαλος: "Είμαστε πνευματικά καθυστερημένοι"

Οργισμένος εμφανίστηκε στη Βουλή ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Διαβάστε τη νέα δήλωσή του που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις (Vid)



Καιρό είχε να "χτυπήσει" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ωστόσο το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των δημάρχων.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τα κοινοτικά κονδύλια σχετικά με τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, έκανε λόγο για... "καθυστερημένους".
"Την ίδια ώρα που εμείς σκοτωνόμαστε με τους Ευρωπαίους για τα 300 εκ. που μας λείπουν, απετάσσονται από την χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες 413 εκ. ευρώ για έργα που αφορούν την επεξεργασία Λυμάτων στην Αττική, γιατί οι δήμοι, στους οποίους εσφαλμένα έδωσε ο νομοθέτης την εξουσιοδότηση, δεν προωθούν τις σχετικές διαδικασίες" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 
Ο κ. Πάγκαλος, απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλου, για τη στασιμότητα των δημοσίων επενδύσεων και την αύξηση της ανεργίας, ασκώντας έντονη κριτική ακόμη και σε βουλευτές του κόμματός του που χειροκροτούν τη στάση δημάρχων να μην προωθούν έργα ύψους 413 εκατομμυρίων ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων.
"Αυτό γίνεται υπό τα χειροκροτήματα διαφόρων συναδέλφων και δικών μου βουλευτών υπό την αναζήτηση ψηφοθηρίας. Εμείς σκοτωνόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι μερικοί δήμαρχοι πείσανε και τους οπαδούς τους ότι τα ΚΕΛ μυρίζουν. Δεν μυρίζουν, απλώς εμείς είμαστε καθυστερημένοι, πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά" είπε έξαλλος ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

http://news247.gr/ellada/politiki/pagkalos_eimaste_kathysterhmenoi.1635620.html

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ, ΤΩΡΑ!!!!!

Οργή λαού. Επεισόδια στην Αθήνα......


Οργή λαού. Επεισόδια στην Αθήνα : Μέσα από Συμπληγάδες καλείται να περάσει ο ελληνικός λαός, με τους  εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, να βιώνουν τις πιο δύσκολες  στιγμές μετά τη μεταπολίτευση.
Μέσα από Συμπληγάδες καλείται να περάσει ο ελληνικός λαός, με τους εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, να βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τη μεταπολίτευση.

Σκληρά και άδικα μέτρα επιβλήθηκαν από την τρόικα, έγιναν αποδεκτά από τους πολιτικούς αρχηγούς και την ερχόμενη Κυριακή θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Η διέξοδος των πολιτών ήταν μία. Αντίσταση. Δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας, δύο ιστορικά σύμβολα αντίστασης και αλληλεγγύης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τους πολίτες να πουν ένα «όχι» απέναντι στη λαίλαπα των νέων μέτρων που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω τη χώρα και με υπέρμετρη δόση θυμού και οργής να αντισταθούν στην πίεση των δανειστών.
Ένταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώνονται επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά του νέου Μνημονίου. Νωρίτερα, νεαροί που βρίσκονταν στις οδούς Φιλελλήνων και Μητροπόλεως πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τις ομάδες των διαδηλωτών. Άλλοι κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της Μητροπόλεως και της Φιλελλήνων. Τα μικροεπεισόδια συνεχίζονται στην οδό Πανεπιστημίου, στις συμβολές με τη Σίνα και την Αμερικής.Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο του υπουργείου Εργασίας, καθώς και η Νομική στη Σίνα, ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται και στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Εργασίας από μέλη του ΠΑΜΕ, Οικονομικών από εργαζόμενους σε αυτό και Υγείας από εργαζόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας. Επίσης, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη στο κτήριο της ΝομικήςΣχολής στην οδό Σίνα.

Τα εργατικά συνδικάτα αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση και προχωρούν σε τριήμερο κινητοποιήσεων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο στις 11 το πρωί και την Κυριακή, ημέρα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή, στις 5 το απόγευμα.

Επίσης, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή «για να σταματήσει η προδοσία» και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση καλούν τους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή δήλωσή τους.




Σήμερα, χιλιάδες ήταν οι πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες σε διάφορες ελληνικές πόλεις και με τα τελευταία ψυχικά αποθέματα φώναξαν «όχι» στην εξαθλίωση.



Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια. Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι δημιουργήθηκε μία εστία έντασης, η οποία ήταν αρκετή για να σημειωθούν στη συνέχεια μεγαλύτερα επεισόδια και να γενικευτούν στους γύρω δρόμους.



Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην επάνω κυρίως πλευρά της πλ. Συντάγματος στις Λ. Β. Αμαλίας, Β. Γεωργίου και Β. Σοφίας καθώς ομάδα διαδηλωτών πετά μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Από τα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας τραυματίας, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τριών διαδηλωτών.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και την πλατεία Ομονοίας για να διαδηλώσουν, στο πλαίσιο των τριημέρων κινητοποιήσεων που προανήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Εργασίας τελούν υπό κατάληψη.



Στην πλατεία Ομονοίας, περί τα 10.000 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αντίσταση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Εργασίας. Το Μέτωπο ανανέωσε το «ραντεβού» για αύριο στις 11:00 το πρωί, με προσυγκεντρώσεις σε 52 σημεία της Αθήνας.

Προηγουμένως, στην Ομόνοια μετέβη και η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ανέφερε: «Kαι τις σάρκες τους να δώσουν οι εργαζόμενοι, η χρεοκοπία δεν θα αποτραπεί, η μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η διαγραφή του χρέους.

Η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου διακόπηκε, από το ύψος της Σίνα. Επιπλέον, κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου, Αιόλου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αθηνάς και Πειραιώς.

Στο μεταξύ κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν oι εργαζόμενοι και μέλη του ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Πρωινή κατάληψη έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, από το ΠΑΜΕ.

Στο μπαλκόνι ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας - Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή – ΠΑΜΕ».

Της κατάληψης της περιφέρειας, προηγήθηκε κινητοποίηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου στις 05.30 το πρωί.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ρης πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ η οποία ξεκίνησε σήμερα.

Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, έξω από το ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οδό Δαναϊδών.


Με την πορεία ενώθηκαν επίσης τα «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου υπήρξε ένταση.



Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας. Επιπλέον, την Κυριακή στις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.




http://www.madata.gr/epikairotita/social/170948.html

Zougla.gr

ΜΕΡΕΣ 1973!!!!

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη της Νομικής!!!


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
 
Υπό κατάληψη παραμένει για δεύτερη ημέρα το κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, επί της οδού Σίνα, από ομάδες φοιτητών και άλλους πολίτες, με στόχο να εγκαταστήσουν εκεί το «στρατηγείο» τους, εν όψει των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων του τετραημέρου για την ψηφοφορία στη Βουλή.

Οι καταληψίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι η Νομική θα είναι το «κέντρο δράσεων στο πλαίσιο του θερμού τετραημέρου και της γενικής απεργίας που θα γίνει».

«Η κυβέρνηση 'έκτακτης ανάγκης' που έχει αναλάβει τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αποτυγχάνει να συντηρήσει την εργασιακή και συνάμα καταναλωτική δύναμη του πληθυσμού. Τα νέα μέτρα, με τα οποία το κράτος επιδιώκει να διασφαλίσει την επιβίωση του ελληνικού έθνους στο διεθνή οικονομικό πόλεμο, οδηγεί σε πλήρη στάση πληρωμών για τον κόσμο της εργασίας.  Η περικοπή του βασικού μισθού, και τυπικά πλέον, έρχεται σε πλήρη συνάφεια με την κατάργηση κάθε μορφής άμεσου ή κοινωνικού μισθού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Πάντως, οι εκπρόσωποι της Σχολής ελπίζουν ότι η κατάληψη μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λήξει.
Newsroom ΔΟΛ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ!!!!



Όσοι υπογράφουμε αυτή τη δήλωση, προερχόμαστε από την αριστερά. Μας ένωσαν κατά το παρελθόν πολύχρονοι αγώνες, πριν και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, για τη δημοκρατία και την πρόοδο του τόπου μας. Μας ένωσε, επιπλέον, η συστράτευση στο εγχείρημα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, με αιχμές τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναβάθμιση της διεθνούς της θέσης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών, δυστυχώς, κινήθηκαν προς την αντίθετη κατεύθυνση και σήμερα θέτουν σε κίνδυνο καίριες μεταπολιτευτικές κατακτήσεις του λαού μας. Η πενταετής διακυβέρνηση της Ν.Δ. υπήρξε καταστροφική, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε πλήρως ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση και να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Πιστεύουμε ότι το μέλλον της χώρας είναι συνυφασμένο με την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Μια ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη αποτελεί τη μόνη απάντηση για την υπεράσπιση κρίσιμων κατακτήσεων και αξιών μας απέναντι στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Αντιθέτως, μια Ευρώπη της συντήρησης, της ύφεσης και της ανεργίας, όχι μόνο δεν δίνει λύση, αλλά βαθαίνει τα αδιέξοδα. Η έξοδος από την κρίση επιβάλλει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την κοινωνία και τις νοοτροπίες στη χώρα μας. Απαιτεί ωστόσο και σχέδιο βιώσιμο -οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Απαιτεί παράλληλα τη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής δυναμικής. Απαιτεί ασφαλώς και θυσίες, που όμως πρέπει να κατανεμηθούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Αυτά δεν έγιναν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τρομακτικών αδιεξόδων και διαλυτικών φαινομένων στην κοινωνία μας. Θεωρούμε ότι η δημιουργία του κόμματος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" είναι ελπιδοφόρα. Απελευθερώνει δυνάμεις παγιδευμένες για χρόνια σ' ένα ισοπεδωτικό και στείρο αρνητισμό. Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης και διαλόγου με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της οικολογίας, περιλαμβανομένων και δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. Είναι κρίσιμο την περίοδο αυτή ο έλληνας πολίτης να έχει μπροστά του μιαν αριστερή, υπεύθυνη, ευρωπαϊκή πρόταση, μια πρόταση που θα απορρίπτει τόσο τον συντηρητικό μονόδρομο, όσο και το «όχι σε όλα», μια πρόταση που δεν θα τον εκβιάζει να συμπαραταχθεί με κόμματα και ηγεσίες που μας έφεραν ως εδώ. Αποφασίσαμε, στις ερχόμενες εκλογές, να στηρίξουμε τη "Δημοκρατική Αριστερά" προσδοκώντας ότι θα συμβάλλει στο επόμενο διάστημα στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής ν' αναλάβει τις τύχες της χώρας μας και να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.     Παύλος Αθανασόπουλος, Νίκος Αργυριάδης, Σωτήρης Βαλντέν, Σπύρος Βάρελης, Στέφανος Διαμαντής, Κλειώ Ευαγγελάκου, Μιχάλης Κυριακίδης, Λέλα Κωστούλα, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Πιτουρόπουλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Μάνος Τρανταλλίδης, Ηλίας Φιλιππόπουλος, Νίκος Χιωτάκης.

http://dimokratikiaristera.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2852:2012-02-09-14-39-17&catid=53:2010-08-06-15-33-28&Itemid=144

Παναγιωτακόπουλος: "Κηπουροί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!"

 

Λάβρος κατά του Ηλία Μόσιαλου ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μίλησε για "αυτονομαζόμενους σωτήρες της χώρας», που αναζητούν πολιτικό ρόλο και οδηγούνται σε απίστευτες γραφικότητες!

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατηγορώντας τον πως χρησιμοποίησε το πολιτικό σύστημα που τώρα κατηγορεί «να εμφανιστεί ως αλεξιπτωτιστής στην πολιτική ζωή της χώρας, όχι σαν εκλεγμένος βουλευτής αλλά σαν ευνοούμενος του πρώην Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος».

«Προφανώς θέλει να κατοχυρώσει την κεντροαριστερή θέση του κηπουρού, στον κήπο του πολιτικού συστήματος που καταγγέλλει. Κανένας πιο αχάριστος από αυτόν που ευεργετήθηκε (από το πολιτικό σύστημα)! Κατανοούμε το αδιέξοδο και τη μοναξιά του αλλά όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός: Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί!», τονίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Η αναζήτηση πολιτικού ρόλου οδηγεί σε απίστευτες γραφικότητες, όσους βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ από το πουθενά τα τελευταία δύο χρόνια.
Από αυτονομαζόμενοι σωτήρες της χώρας και αφού εντυπωσίασαν με τις αρνητικές τους αποδόσεις στα καθήκοντα που ανέλαβαν, προσπαθούν να μεταμορφωθούν σε όψιμους «εκσυγχρονιστές», διακωμωδώντας τις έννοιες της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.
Αυτοί που από σκληροί υποστηρικτές των μνημονίου έγιναν όψιμοι επικριτές του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή δήλωση του κ. Μόσιαλου.
Ανακάλυψε πρόσφατα ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να προσφέρει στη χώρα. Το ίδιο πολιτικό σύστημα που υπηρέτησε ο ίδιος μέχρι πριν λίγους μήνες διορισμένος στη θέση του κυβερνητικού απολογητή. Το ίδιο πολιτικό σύστημα που χρησιμοποίησε προκειμένου να εμφανιστεί ως αλεξιπτωτιστής στην πολιτική ζωή της χώρας, όχι σαν εκλεγμένος βουλευτής αλλά σαν ευνοούμενος του πρώην Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Αφού επιτέθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους, αφού δικαιολόγησε τις απορίες των Γερμανών για το ότι οι Έλληνες έχουν δικό τους σπίτι, αφού υπερασπίστηκε τα κάθε λογής χαράτσια και το μεσοπρόθεσμο, αφού προσπάθησε να διαλύσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ, αφού τελικά εγκατέλειψε μέσα σε μια νύχτα τον ευεργέτη του πρώην Πρωθυπουργό, προσπαθώντας να διασωθεί πολιτικά, σήμερα απειλεί ότι θα … αναλάβει πρωτοβουλίες για τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά!
Προφανώς θέλει να κατοχυρώσει την κεντροαριστερή θέση του κηπουρού, στον κήπο του πολιτικού συστήματος που καταγγέλλει.
Κανένας πιο αχάριστος από αυτόν που ευεργετήθηκε (από το πολιτικό σύστημα)!
Κανένας πιο επικίνδυνος από αυτόν που ψάχνει δεξιά και αριστερά πολιτικούς ρόλους και δίνει τα ρέστα για την προσωπική του πολιτική διάσωση.
Κατανοούμε το αδιέξοδο και τη μοναξιά του αλλά όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός: Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί!».
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=121394&catid=9

Αστυνομικοί: Ζητούν εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας...

Αστυνομικοί: Ζητούν εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας : Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, όπως είναι «η εκβίαση, η  
 
Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, όπως είναι «η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ».

Στην ανακοίνωση-επιστολή, που απευθύνεται ονομαστικά στους Σ.Ντερούζ, Π.Τόμσεν και Κλ.Μαζούχ, οι αστυνομικοί διαμηνύουν πως «αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας».

«Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί 'με το πιστόλι στον κρόταφο', τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας» αναφέρουν οι αστυνομικοί, υπογραμμίζοντας:

«Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ

Κύριοι,

Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:

»Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

»Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.

»Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.

»Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

»Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.

»Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.

»Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ».
Σε λευκή απεργία

Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία έχει καλέσει τα μέλη της σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις, που απορρέουν από το επαγγελματικό τους αντικείμενο, όπως είναι η επίδοση δικογράφων, η διασταύρωση οικοδομικών παραβάσεων, η φύλαξη γηπέδων κ.λπ.

Χαρακτηρίζοντας τις δραστηριότητες αυτές «πάρεργα», η Ομοσπονδία καλεί τους αστυνομικούς, που επιθυμούν να απέχουν, να το πράξουν.
tanea.gr

http://www.madata.gr/epikairotita/social/170854.html

"Να κατεβούμε όλοι στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος".


"Να κατεβούμε όλοι στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος" : «Με  τα νέα μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, ΔΝΤ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό  τομέα σπρώχνονται στην εξαθλίωση. Ηδη με πολλούς και διάφορους τρόπους  έχει  
 
«Με τα νέα μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, ΔΝΤ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σπρώχνονται στην εξαθλίωση. Ηδη με πολλούς και διάφορους τρόπους έχει μειωθεί το εισόδημά τους 40%. Προσωπικά, το μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ που έχω θα πέσει κάτω από τα 500 ευρώ, ποσό με το οποίο είναι αδύνατο να ζήσει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια. Για μένα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άρνηση πληρωμής του χρέους και να κατεβούμε όλοι στους δρόμους».

Απογοήτευση και φόβο μπροστά στις δραματικές αλλαγές στη ζωή τους που εκτιμούν ότι θα φέρουν τα νέα μέτρα, νιώθουν οι πολίτες. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν θα δώσουν λύση αφού, όπως λένε, ακολουθούν την ίδια συνταγή που προβλέπει περικοπές, συρρίκνωση εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων. Ορισμένοι προβλέπουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο άμεσο μέλλον, οι νεότεροι δηλώνουν πως η Ελλάδα τούς διώχνει και ελάχιστοι παραμένουν αισιόδοξοι

«Μας γύρισαν 50 χρόνια πίσω. Πραγματική κατοχή από τους ξένους. Ντρεπόμουνα που έβλεπα αυτά που έλεγαν στις ειδήσεις. Πώς θα γίνει ανάπτυξη με τέτοια μέτρα; Πώς θα κινηθεί η αγορά; Με μισθούς των 400 ευρώ; Ολοι μάς κοροϊδεύουν. Βλέπω τον κόσμο να δυσανασχετεί και να φοβάται για το αύριο. Θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει ελπίδα στο μέλλον για το καλό όλων μας, γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Σίγουρα έχουμε επιπτώσεις στη δουλειά μας και, παρ' όλο που αυτή αφορά το φαγητό που είναι απαραίτητο για όλους, έχει πέσει εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο κόσμος, αν και πουλάμε στην ίδια τιμή και μάλιστα θα έλεγα φθηνότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον ο ΦΠΑ αυξήθηκε τρεις φορές, συνεχώς περιορίζεται. Ολα τού φαίνονται ακριβά γιατί δεν έχει λεφτά στην τσέπη και αυτό είναι λογικό».
«Εχω δύο παιδιά, από τα οποία το ένα σπουδάζει σε άλλη πόλη.
Η κόρη μου είναι στην Γ' Λυκείου και χρειάζεται φροντιστήριο, ακόμα ένα μεγάλο έξοδο. Η παιδεία είναι δωρεάν στην Ελλάδα λένε, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Η μεγάλη κρίση που υπάρχει σήμερα, γιατί πριν από δύο χρόνια δεν καταλάβαμε κρίση, άρχισε να γίνεται αισθητή εδώ και ένα χρόνο όταν άρχισαν οι περικοπές στους μισθούς. Στη σύζυγό μου που είναι δημόσιος υπάλληλος, έκοψαν όλα τα εκτός έδρας. Τα λεφτά που βγάζουμε είναι για να πληρώνουμε λογαριασμούς και τα έξοδα των παιδιών. Δεν μιλώ απλώς για επίπτωση στη δουλειά αλλά για πανικό από τη μείωση. Μη έχοντας δουλειά εδώ, κάποια στιγμή ο εργοδότης μου μπορεί να γυρίσει και να πει ότι δεν με χρειάζεται και στην ηλικία που είμαι δεν πρόκειται να βρω πουθενά δουλειά. Είμαι 56 ετών και αν αύριο απολυθώ δεν θα συμπληρώσω ποτέ τα ένσημα για να πάρω σύνταξη. Δεν υπάρχει μόνο ανασφάλεια αλλά φόβος και πανικός».

«Εργάζομαι σε δική μου επιχείρηση, σε εργαστήριο ζωγραφικής καθώς έχω σπουδάσει συντήρηση έργων τέχνης. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν ξέρω αν έχουμε πια μέλλον. Ασφαλώς η νέα κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τα μέτρα, θα με επηρεάσει ακόμα περισσότερο. Ηδη όμως βλέπω ότι δεν προχωράω στη ζωή μου. Εχω κολλήσει, μένω στάσιμη. Δεν έχω αποφασίσει να κάνω δική μου οικογένεια, κυρίως για λόγους οικονομικούς. Τα βγάζω όμως πέρα πολύ δύσκολα. Τα νέα μέτρα με τη σκληρότερη λιτότητα δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τη χώρα. Αν δεν υπάρξει προοπτική ανάπτυξης, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Το μόνο που γίνεται κάθε τόσο είναι να κόβουν μισθούς και συντάξεις. Αυτό δεν είναι λύση. Είναι αδιέξοδη κατάσταση και πέφτει τοίχος. Σπούδασα στο εξωτερικό, στην Αγγλία, με μεταπτυχιακά. Οι γονείς μου επένδυσαν πάνω μου, στη μόρφωσή μου. Σήμερα ήδη τα βγάζω πέρα οριακά, με κάποια μικρή βοήθεια από τους γονείς».

«Τα καινούργια μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τουλάχιστον ελεεινά. Ολοι οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Προσωπικά έχω μείωση της τάξης του 30%. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι μεγάλοι μισθοί. Αντιθέτως, με τις νέες μειώσεις η αγορά θα καταρρεύσει. Αν δεν έχουν αγοραστική δύναμη οι εργαζόμενοι, δεν μπορεί να κινηθεί η αγορά και ειδικά τα μικρά καταστήματα μοιραία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, όπως βλέπουμε να γίνεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα. Και ενώ συνεχώς επιβαρύνονται οι μισθωτοί, βλέπουμε όλους αυτούς που οφείλουν εκατομμύρια στο Δημόσιο να οδηγούνται στη φυλακή, να αφήνονται ελεύθεροι και να μην πληρώνουν τα χρήματα που χρωστούν. Αυτό πάντως που με προβληματίζει πιο πολύ, όπως πιστεύω και τον περισσότερο κόσμο, είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ. Δεν υπάρχει καμία προοπτική».

«Δεν μπορώ να ζήσω με ψίχουλα. Είμαι 83 χρονών και δεν περίμενα ότι θα ξαναζούσα όπως τη δεκαετία του '40. Τα εγγόνια μου θα δουλεύουν - αν βρουν δουλειά - με μισθό-χαρτζιλίκι χωρίς ασφάλιση, ενώ εμείς οι γέροντες θα φυτοζωούμε με συντάξεις πείνας. Με τα Μνημόνια δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Στέλνουν τον λαό στην Κόλαση. Δούλευα από παιδί. Εχω πληρώσει τόσα χρόνια εισφορές και τώρα είμαι οργισμένος και εξαντλημένος από τις συνεχείς περικοπές, όπως όλοι οι συνταξιούχοι».

«Κάθε μέρα νέα λουκέτα μπαίνουν σε μαγαζιά της Πάτρας. Τα νέα μέτρα θα έχουν συνέπεια κι άλλη συρρίκνωση της αγοράς. Από την άλλη, δεν έχει γίνει τίποτα, το παραμικρό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, του παρεμπορίου για παράδειγμα. Γυρίζουμε ολοταχώς 50 χρόνια πίσω, στην εποχή με το τεφτέρι, αλλά τότε υπήρχε μια ελπίδα, παρότι η κοινωνία και η οικονομία άρχιζαν να στέκονται στα πόδια τους ύστερα από έναν παγκόσμιο και έναν εμφύλιο πόλεμο. Τώρα, ο πόλεμος είναι οικονομικός, πολύ σκληρός. Τα νέα μέτρα δεν σώζουν. Είμαστε πια δίχως ελπίδα».
«Είμαι απαισιόδοξος. Ηδη έχει υποβαθμιστεί το επίπεδο των σπουδών μας. Μειώθηκαν οι καθηγητές, κάνουμε εργαστήρια και εκεί που θα έπρεπε να είμαστε το πολύ δεκαπέντε, είμαστε τριάντα πέντε.
Οι μεγαλύτεροι από εμάς έζησαν σκληρές εποχές. Εμείς οι νεότεροι, ξεκινήσαμε καλά και πέφτουμε απότομα. Γίνονται ανατροπές στη ζωή μας και δεν είμαστε συνηθισμένοι. Σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό. Την αγαπάω τη χώρα μου, αλλά δεν μου δίνει προοπτικές για να μείνω».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!

Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
                                Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
                                Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ

Κύριοι,
  Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:
  Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
  Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.
  Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.
  Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.
  Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.
  Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ.

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕ; ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ!!!!

Κουτσούκος: "Παραιτούμαι, δεν μπορώ να υλοποιήσω τα οδυνηρά μέτρα"!!!


Κουτσούκος: "Παραιτούμαι, δεν μπορώ να υλοποιήσω τα οδυνηρά μέτρα" : Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, τονίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος  
 
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, τονίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η παραίτηση Κουτσούκου είναι η πρώτη αντίδραση στα νέα μέτρα και έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς πρόκειται για την παραίτηση ενός στελέχους της κυβέρνησης που θα είχε μεγάλο μέρος ευθύνης της υλοποίησης των συγκεκριμένων μέτρων.

Ερωτηματικό παραμένει τώρα, η στάση που θα τηρήσει ο κ. Κουτσούκος στην ψηφοφορία της Κυριακής, άλλά και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που όπως και ο υφυπουργός Εργασίας προέρχονται από τους συνδικαλιστές του κινήματος.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.

Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.

Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη Χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι' αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συνεργασία μας και να δηλώσω ότι δεν θα πάψω να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ , για τη διευθέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου στην πολύπαθη Ηλεία ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα τους , ανεξάρτητα από αξιώματα».

Ο Γιάννης Κουτσούκος εκλέγεται βουλευτής Ηλείας από το 2000. Νωρίτερα είχε διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/170680.html

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

New York Times: Η Μέρκελ αρχιτέκτονας της καταστροφής!!!


New York Times: Η Μέρκελ αρχιτέκτονας της καταστροφής : «Τα νέα μέτρα λιτότητας θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάσταση στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα», επισημαίνουν σε κύριο άρθρο τους οι New York Times, εκτιμώντας ότι η  
 
«Τα νέα μέτρα λιτότητας θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάσταση στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα», επισημαίνουν σε κύριο άρθρο τους οι New York Times, εκτιμώντας ότι η Αθήνα «τελικά, δεν θα μπορέσει παρά να υποκύψει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών απαιτήσεων ως προϋπόθεση για μια νέα δανειακή σύμβαση».

Η αμερικανική εφημερίδα επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στη Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία χαρακτηρίζει «κύρια αρχιτέκτονα της καταστροφικής κακοδιαχείρισης που ακολουθεί η Ευρώπη στο χειρισμό της κρίσης χρέους της ευρωζώνης».

Παραλλήλως η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα συνέβαλε έντονα στα προβλήματά της», καθώς «παραχάρασσε τα στοιχεία για το έλλειμμα, χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα για να συγκεντρώνει απλήρωτα χρέη, ενώ η νέα κυβέρνηση που εξελέγη το 2009 αποδέχθηκε τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της ΕΕ, αλλά στη συνέχεια, απέτυχε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα της αγοράς».
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/170769.html

ΕΧΕΙ ΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ;



Ο Όρκος του Προέδρου της Δημοκρατίας (άρθρο 33 παρ. 2)
“Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού”

Μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων προτείνει η ΔΗΜΑΡ.




 




Μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων προτείνει η ΔΗΜΑΡ : Μείωση στο ήμισυ της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων προτείνει μεταξύ άλλων η Δημοκρατική Αριστερά σε ένα πακέτο θέσεων για το «πολιτικό χρήμα», που κατέθεσε χθες


Μείωση στο ήμισυ της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων προτείνει μεταξύ άλλων η Δημοκρατική Αριστερά σε ένα πακέτο θέσεων για το «πολιτικό χρήμα», που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με αυτές, πρόσβαση στην κρατική επιχορήγηση έχουν όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται σε εκλογές, ανεξάρτητα από το εάν καταφέρνουν να εκλέξουν βουλευτές, με την προϋπόθεση ότι οι λίστες τους λαμβάνουν ποσοστό 0,5%.
Επίσης, η ΔΗΜΑΡ επιμένει για την ανάγκη ελέγχου και λογοδοσίας των κομμάτων και στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι όλα τα κόμματα είτε δικαιούνται χρηματοδότηση, είτε όχι, υποχρεούνται από τον νόμο να γνωστοποιούν τις πηγές και τη χρήση των οικονομικών πόρων, καθώς και το ύψος της περιουσίας τους, μέσα από μία ετήσια έκθεση οικονομικής κατάστασης στην οποία καταγράφονται όλα τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος.
Εάν με υπαιτιότητα ενός κόμματος διαπιστωθεί η υποβολή ανακριβών οικονομικών στοιχείων, το κόμμα είναι υποχρεωμένο να καταβάλει το διπλάσιο ποσό για κάθε ανακριβές οικονομικό στοιχείο. Θεωρείται δε κακουργηματική πράξη ποινικά κολάσιμη η εσκεμμένη απόκρυψη πηγών και των δαπανών των κομματικών οικονομικών μέσων. Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές αποζημιώσεις η Δημοκρατική Αριστερά ζητεί περαιτέρω δραστική μείωσή τους, καθώς και κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.
Επίσης, προτείνει κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, μείωση του προσωπικού (αποσπασμένων, μετακλητών), δημοσιοποίηση όλων των πράξεων και πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των βουλευτών.
Επίσης, ουσιαστικοποίηση και αυστηροποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών, των συγγενικών τους προσώπων και των υπαλλήλων τους, με έμφαση στο «πόθεν».
ta nea .gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/170757.html

ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ, ΣΤΟ.....ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ!!!!!!


Φώτης Κουβέλης: "Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο".


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα το πρωί, στην "Πρώτη Γραμμή" δήλωσε αποφασισμένος να καταψηφίσει το νεό μνημόνιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα πάρω το βάρος και την ευθύνη και όταν έρθει το νέο μνημόνιο στη Βουλή, εγώ θα το καταψηφίσω»,
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα θέλουν τώρα συμμετοχή σε ένα άκριτο ‘ΝΑΙ’», συνέχισε ο κ Κουβέλης και επανέλαβε την άποψή του ότι τα νέα επώδυνα μέτρα που μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε για ένα έντονα δεσμευτικό πλαίσιο και επεσήμανε ότι η πιο έντιμη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες, μετά την ολοκλήρωση των ειδικών σκοπών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Επανέλαβε ότι οποιαδήποτε συμμετοχή της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με εντολή του ελληνικού λαού προϋποθέτει μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα έχει ως βασικό στοιχείο το πώς θα αναζητηθούν ισοδύναμα και αντίρροπα».

Ο κ Κουβέλης εξέφρασε επίσης την πλήρη διαφωνία του με τη μείωση των κατώτατων μισθών, ενώ εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό θα ξανανοίξει με ένταση και οδυνηρές συνέπειες.

Ζήτησε τέλος να μη συνεχίσουν να παίρνουν δύο συντάξεις οι πολιτικοί, να περικοπεί στο ήμισυ η αποζημίωση των βουλευτών και να παραιτηθούν από τη συμμετοχή στις επιτροπές. Τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, αλλά υπό προϋποθέσεις.
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/170529.html

ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ, ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ!!!!!


Φορο - καταιγίδα: Υψηλό ενιαίο ΦΠΑ και "μαχαίρι" σε φοροαπαλλαγές και αφορολόγητο!


Σαρωτικές ανατροπές και στη φορολογία προβλέπει το νέο Μνημόνιο, καθώς αναμένεται η κατάργηση -των περισσότερων- φοροαπαλλαγών, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ (19% ή 21%) στον οποίο θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, καθώς και η μείωση των φορολογικών κλιμακίων, που θα φέρουν πρόσθετες επιβαρύνσεις κυρίως για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/170555.html

Φορο - καταιγίδα: Υψηλό ενιαίο ΦΠΑ και "μαχαίρι" σε φοροαπαλλαγές και αφορολόγητο : Σαρωτικές ανατροπές και στη φορολογία προβλέπει το νέο Μνημόνιο, καθώς αναμένεται η κατάργηση -των περισσότερων- φοροαπαλλαγών, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ (19% ή 21%) στον

"Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους μας έφτασαν εδώ"!!!!!!

Διαβάστε στο NEWS 247 αναλυτικά τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και συνεργάτης του πρωθυπουργού σε ραδιοφωνικό σταθμό


Μια δήλωση - βόμβα στην οποία αναφέρεται ευθέως ακόμα και για τυχόν ποινικές ευθύνες όσων οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή δεινή κατάσταση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Σταυρόπουλος.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΑΘΗΝΑ 9,84", ο κύριος Σταυρόπουλος δηλώνει πως "κάποιοι σίγουρα φταίνε για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα και καλεί για απόδοση ευθυνών".
"Θεωρώ ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες, ο ένας δείχνει τον άλλο και αυτό είναι πολύ κακό. Πάντως η χώρα πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να δούμε όλοι τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κοιταχτούμε, να δούμε που κάναμε λάθη και να προχωρήσουμε και βέβαια και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εάν εννοεί πολιτικές ευθύνες, ο κ. Σταυρόπουλος απάντησε πως μιλάει κυρίως για το θέμα της πολιτικής απόδοσης.
Αλλά συμπλήρωσε πως "εάν υπάρχουν και άλλες ευθύνες, άλλου είδους και αυτές πρέπει να αποδοθούν παντού".!!!
http://news247.gr/ellada/politiki/na_apodothoun_eythunes_se_osoys_mas_eftasan_edw.1611090.html

Ο "Μεσαίωνας" του Μνημονίου 2.....

Διαβάστε αναλυτικά τα νέα μέτρα που πραγματεύονται οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμα μεγαλύτερη η μείωση του κατώτατου μισθού. Περικοπές - σοκ στις συντάξεις. Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ.



Τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα προκειμένου η χώρα μας να πάρει το νέο δάνειο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία βρίσκονται περίπου από τις 5 το απόγευμα στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το νέο πακέτο διαφοροποιείται από αυτό που δόθηκε λίγο νωρίτερα στη δημοσιότητα, ενώ περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους στο στίβο εργασίας, μειώσεις στις συντάξεις του ΝΑΤ στο 7% και άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ.
Δείτε εδώ ολόκληρο το Μνημόνιο 2
Στο προσκήνιο επανέρχεται η εφεδρεία, ενώ παγώνουν οι μισθοί μέχρι το 2015. Mειώσεις θα υποστούν κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Η έναρξη αναδρομικής εφαρμογής των μέτρων είναι η 1/1/2012.
Αναλυτικά, μεταξύ των μέτρων που περιέχονται στο κείμενο που βρίσκεται στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι:
Μειώσεις στις συντάξεις
* Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ.
* Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
* Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Μείωση βασικού μισθού
* Μείωση του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
* Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
* Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
Ψαλίδι στα επιδόματα
Μέτρα για διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων με στόχο την εξοικονόμηση ποσού ύψους 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015).
Σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά
* Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
* Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
* Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
* Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ.
* Διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
* Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
* Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
* Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.
Απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο
* Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
* Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
* Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
* Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
* Εργασιακή εφεδρεία.
* Μείωση συμβασιούχων.
* Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

http://news247.gr/oikonomia/agora/o_mesaiwnas_toy_mnhmonioy_2.1610923.html

Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο!


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα κείμενο το οποίο φέρει τον τίτλο ...



«Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο».
Το εν λόγω κείμενο κυκλοφορεί ευρέως τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσα και από e-mail σε e-mail και με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:
1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.
2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...
3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.
4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.
5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.
6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.
7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.
Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.
9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.
10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.
11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.
12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.
13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!
14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.
15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...
16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ...
17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι – γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.
18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.
19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;
20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.
21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil...
22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.
23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...
24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό...
25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.
26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.
27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).

mediagate.gr



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο! http://24wro.blogspot.com/2012/02/27_09.html#ixzz1lr6SPf3W

Σε περίπου 5.000 ανέρχονται τα αιτήματα που υποβάλλονται καθημερινά...



στις τράπεζες για ρύθμιση στεγαστικών, καταναλωτικών ή επιχειρηματικών δανείων, με το 90% αυτών να καταλήγει σε ρύθμιση.
Πολλά αιτήματα αφορούν συγκέντρωση οφειλών σε ένα δάνειο, ενώ οι περισσότερες τράπεζες για να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους διακανονισμούς ζητούν προσημείωση ακινήτου.

Στην περίπτωση αυτή, ο δανειολήπτης έχει χαμηλότερο επιτόκιο – σχεδόν ανάλογο με το επιτόκιο των στεγαστικών, αφού το δάνειο έχει εξασφαλίσεις- και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

Είτε με την μία, είτε με την άλλη οδό οι τράπεζες έχουν τον τρόπο να «σκλαβώνουν» τον κόσμο. Ειδικά τώρα που το ΔΝΤ και η τρόικα έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε εξαθλίωση.

prionokordela.gr


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΣΟΚ: 5000 δάνεια για ρύθμιση οφειλών καθημερινά http://24wro.blogspot.com/2012/02/5000_09.html#ixzz1lr4eVuKq

Τα μέτρα του νέου μνημονίου!




 Τα μέτρα του νέου μνημονίου!
Μείωση κατώτατων και βασικών μισθούς κατά 22%, η οποία στους νέους έως 25 ετών θα είναι επιβεβαρυμένη κατά επιπλέον 10%, ώστε ποτέ να μην μπορέσουν να ξεκινήσουν την ζωή τους.
Κατάργηση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, για να αυξηθεί η ανεργία.
Μείωση των επικουρικών συντάξεων, χωρίς πλαφόν, με νόμο – πλαίσιο, και των κύριων συντάξεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες κατά 15% και στο ΝΑΤ κατά 7%, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, για να πεθάνουν όλοι οι συνταξιούχοι.
Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων, μην τυχόν και κανένας πληρωθεί περισσότερο και καταφέρει να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του.
Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, μην τυχόν και οι οικογένειες που ζούν απο αυτό καταφέρουν να επιβιώσουν.
Αδειάζουν την Ελλάδα για κάποιο λόγο;
Ίσως είναι υπερβολή: το σενάριο θυμίζει τις αποψιλώσεις δασών για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, εξοχικών, ή νέων οικοδομήσιμων εκτάσεων.
Ή ακόμη πιο υπερβολικό: ένα progrom των Τούρκων εναντίον των Αρμενίων.
Ή υπερβολή στα όρια της συνομωσιολογίας: την γεννοκτονία των Εβραίων απο τους Ναζί. (Οι οποίοι ήταν Γερμανοί… Ω! Τι σύμπτωση!)
http://troktiko.eu/2012/02/ta-metra-tou-neou-mnhmoniou/

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

NA ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!!!!!

Περιοριστικοί όροι για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.....


 
| More |
Σχόλεια - In2life.grRss - In2life.grΜεγέθυνσηΣμύκρινση

Εντολή για την δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου έδωσε ο εφέτης Θ. Κανελλόπουλος μετά την απολογία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».
Στον κ. Τσοχατζόπουλο επιβλήθηκαν επιπλέον οι περιοριστικοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ποσού 150 χιλιάδων ευρώ.  
Ο πρώην υπουργός κλήθηκε σε απολογία καθώς κρίθηκε ανειλικρινής η δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το 2010 για τη χρήση του 2009, μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.
Σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 αφορούν τη λήψη δύο δανείων.
Για το επίμαχο ακίνητο, ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η κατοικία δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και ότι έχει θέσει στην διάθεση της Βουλής όλα τα στοιχεία τα οποία, όπως τονίζει, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην υπουργό αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσφυγή κατά της απόφασης του ανακριτή, καθώς, όπως επιμένουν, με το υπόμνημα που έχει υποβάλει ο κ. Τσοχατζόπουλος δίνει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί.

http://www.in2life.gr/news/politics/articles/216969/News_Item.aspx

Διέλυσαν τα πάντα!!!!!

Το 2020 η αποπληρωμή του εφάπαξ βοηθήματος στους δημοσίους υπαλλήλους.



Δεδομένου ότι το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων δεν μπορεί να καταβάλει τα 320 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος που παρέχεται στον απολυόμενο ή αποχωρούντα ασφαλισμένο από τη δημόσια υπηρεσία ή στην περίπτωση θανάτου αυτού, στα μέλη της οικογένειας του, οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχώρησαν το 2011 και το 2012 θα λάβουν ολόκληρο το εφάπαξ το 2017.

Τα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις και Εργασίας σε συμφωνία με την τρόικα καταλήγουν στην λύση της τμηματικής καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος προς 60.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα εκτείνεται έως και το 2017.

Το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων βρίσκεται σε οικονομική ένδεια και δεν μπορεί να καταβάλει εγκαίρως το βοήθημα σε 55.000 δικαιούχους, που στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2012 αναμένεται πως θα αυξηθούν στους 60.000.


Έτσι, για να αντιμετωπισθεί το θέμα εξετάζεται η καταβολή προκαταβολής που θα κυμαίνεται στο 30%-40% του συνόλου του βοηθήματος και εν συνεχεία εξόφληση του υπολοίπου ποσού σε πέντε χρόνια. Βέβαια οι αυξανόμενες απολύσεις και αποχωρήσεις από το Δημόσιο εκτιμάται πως θα οδηγήσουν στην επέκταση των δόσεων και του χρόνου αποπληρωμής του βοηθήματος έως το 2020.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/300292/zise-mai-mou-na-fas-trifulli-/

Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων, σύμφωνα με την Eurostat!!!



Περίπου 3 εκατομμύρια άνρθωποι ζουν στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 
 
Περίπου 3 εκατομμύρια άνρθωποι ζουν στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία   (Φωτογραφία:  ICON )
Στο 27,7% του πληθυσμού ή 3,031 εκατομμύρια άτομα αυξήθηκε το 2010 το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκελισμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Στην ΕΕ, το 23,4% του πληθυσμού (ή 115 εκατ. άτομα) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (41%), στη Λετονία (38%), στη Λιθουανία (33%), στην Ουγγαρία (30%), στην Πολωνία (27,8%) και στην Ελλάδα (27,7%).

Ειδικότερα, στην Ελλάδα ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 27%, 23,3% και 19,8%.

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στα παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγράφονται σε Ρουμανία (48,7%), Βουλγαρία (44,6%), Λετονία (42%), Ουγγαρία (38,7%), Λιθουανία (34,3%), Πολωνία (30,8%), Ισπανία (29,8%), Βρετανία (29,7%), Ιταλία (28,9%) και στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (28,7%).
Newsroom ΔΟΛ

Μνημόνιο με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και παροχές.Παραδείγματα.


Μνημόνιο με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και παροχές.Παραδείγματα : Οι απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίες  καταγράφονται στο 50σέλιδο  κείμενο της συμφωνίας  που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση από το πρωί, για τη  
 
Οι απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίες  καταγράφονται στο 50σέλιδο  κείμενο της συμφωνίας  που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση από το πρωί, για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αξιοσημείωτο είναι  ότι παρά τους  «πανηγυρισμούς» για τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, οι υπολογισμοί δείχνουν ότι ενώ εμείς παραφυλάγαμε για να μην περάσει κανένα… ποντίκι, πέρασε ολόκληρος ελέφαντας!


Έτσι, μπορεί να διατηρούμε, όπως όλα δείχνουν, τον 13ο και τον 14ο μισθό αλλά χάνουμε… τον 12ο, τον 11ο και τον 10ο!


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μείωση του κατώτατου μισθού (και μάλιστα για όλους και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους) κατά 22% έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος για την τσέπη των εργαζόμενων.


Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν εργαζόμενο που αμείβεται με τον βασικό μισθό:


Σήμερα παίρνει 751 επί 14 (12 μήνες συν τα δώρα) = 10.514 ευρώ ετησίως. Με τη μείωση κατά 22%, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 585 ευρώ. «Ευτυχώς», διατηρείται ο 13ος και ο 14ος μισθός οπότε οι ετήσιες απολαβές του θα είναι 585 επί 14 = 8.190 ευρώ.


Δηλαδή η διαφορά είναι 2.324 ευρώ ετησίως! Με μια απλή διαίρεση με τον ισχύοντα βασικό μισθό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μείωση αντιστοιχεί σε τρεις μισθούς και… 171 ευρώ από τον τέταρτο! Σα να λέμε, χίλιες φορές να έπεφτε «τσεκούρι» στον 13ο και τον 14ο μισθό και όχι μείωση του κατώτατου.


Τα αρνητικά δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς η ρύθμιση συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.  Χαρακτηριστικό είναι ότι για εργαζόμενο στην ιδιωτικό τομέα με 3 τριετίες προϋπηρεσίας, ο βασικός μισθός από τα 1097,13 ευρώ μειώνεται  στα 808,96 ευρώ, ενώ για εργαζόμενο με 2 τριετίες ο βασικός μισθός πέφτει από τα 889,13 ευρώ στα 693,52.


Απώλεια  εισοδήματος προκύπτει και από τη μείωση διαφόρων επιδομάτων. Σε  πτυχιούχο ξενοδοχοϋπάλληλο π.χ. που ο μισθός του διαμορφωνόταν στα 1558,12 ευρώ με την προσθήκη τριών επιδομάτων (εποχικού, τροφής, διαμονής),  θα υπάρξει μείωση 350, 6 ευρώ πλέον, καθώς τα επιδόματα αυτά  δεν θα καταβάλλονται!


Αρνητικές επιπτώσεις θα υπάρξουν όμως και  για άλλες κατηγορίες από άλλες προβλέψεις του «νέου Μνημονίου».


Όπως:

- Μεσοσταθμική μείωση στις επικουρικές συντάξεις 15%


- Μείωση και στις κύριες συντάξεις των εργαζομένων  στις ΔΕΚΟ


-  Η μετενέργεια μετά τη λήξη των συλλογικών συμβάσεων (με την οποία διατηρούνται οι ίδιοι  όροι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)  θα ισχύει για 3 μήνες (και όχι 6 όπως εθεωρείτο πιθανό) 


-  Θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο με την κατάργηση οργανικών θέσεων. 
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/170348.html

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.



Όπως προβλέψαμε το μεσημέρι το κάψιμο της γερμανικής σημαίας από διαδηλωτές σήμερα στο Σύνταγμα κάνει τον γύρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
Γερμανικά site δημοσιεύουν τις φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται πολίτες να καίνε την γερμανική αλλά και την ναζιστική σημαία, κάνοντας λόγο για αύξηση των «αντιγερμανικών συναισθημάτων». Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ
Η φωτογραφία δημοσιεύτεται στο έγκυρο Der Spiegel, ενώ η λαϊκή Bild, μεταδίδει ότι μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών ήθελαν να προκαλέσουν τις εντυπώσεις, με το να κάψουν την γερμανική σημαία, μαζί με μία ναζιστική φωνάζοντας «Εξαφανίστε από εδώ τους Ναζί».
kapsimo-nazistikis-simaias

 
Η γερμανική εφημερίδα κάνει την εκτίμηση μάλιστα πως εντός της ελληνικής κοινωνίας έχουν γιγαντωθεί τα αντιγερμανικά συναισθήματα. Οι Έλληνες εμφανίζονται ενοχλημένοι από την πρόταση διορισμού επιτρόπου στην Ελλάδα, και για αυτόν τον λόγο οι ελληνικές εφημερίδες κάνουν λόγο για εγκαθίδρυση «τέταρτου Ράιχ».