Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ



ΟΣΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ...ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΚΑ!
Πρόθυμο να συζητήσει εναλλακτικές προτάσεις για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων μετά και το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Λαγκάρντ.
Ο κ. Ράις απεκάλυψε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τις δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian για την Ελλάδα, λέγοντας πως η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε τις απολογίες της για όσα μεταδόθηκαν, υποστηρίζοντας πως οι αναφορές της παρερμηνεύτηκαν.



Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως εάν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα τηρηθούν οι συνθήκες στη χώρα θα βελτιωθούν.


«Σεβόμαστε την Ελλάδα και τις θυσίες των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Ράις, ενώ ειδικά για τα θέματα φορολογίας είπε πως είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να είναι δίκαιες και όλοι να πληρώνουν τους φόρους τους, κυρίως όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα.


Σε ερώτηση για τις θέσεις των κομμάτων εν όψει των εκλογών είπε πως δεν θα τις σχολιάσει. «Οι εκλογές είναι θέμα των Ελλήνων» είπε και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις ελληνικές εκλογές και τις θέσεις των κομμάτων.


Για τις πιθανότητες αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είπε πως η βάση οποιαδήποτε συζήτησης θα είναι οι στόχοι του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί. «Εάν υπάρχουν προτάσεις για την επίτευξη του προγράμματος θα τις συζητήσουμε», σημείωσε.


Ο ίδιος επανέλαβε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά τις εκλογές.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2012

Ποια Ελλάδα; Η Ισπανία φλέγεται και βάζει φωτιά στο ευρώ και τον πλανήτη !!!!


Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σε ότι αφορά την οικονομική καταστροφή, είναι ένα απλό "ψιλόβροχο" σε σχέση με τον τυφώνα που λέγεται Ισπανία και ήδη πλήττει με τις "παρυφές" του την Ευρώπη και παγκόσμιες αγορές. Θα πούμε μόνο ένα νούμερο για να γίνει αντιληπτή η έκταση του προβλήματος: 300 δισ. ευρώ δανείστηκαν οι ισπανικές τράπεζες για να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, με εχέγγυο της ΕΚΤ και επιτόκιο μόλις 1%. Και πάλι βουλιάζουν. Συνολικά 19 δισ. ευρώ πρέπει να δαπανηθούν μόνο για την Bankia.
Και αυτά φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Η Ισπανία από την στιγμή που η κρίση ενταθεί (το μόνο βέβαιο, αφού δεν αλλάζει η πολιτική της Γερμανίας) κινδυνεύει με πολιτειακή διάλυση.
Η Ισπανία είναι μια ομοσπονδία διαφορετικών λαών της ιβηρικής χερσονήσου (Κέλτες, Καταλωνοί κλπ), που κατάφερε να επιβιώσει είτε με το μαστίγιο (δικτατορία Φράγκο) είτε με το "καρότο" (οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 30 χρόνων). Το πάθος των Καταλανών και των Βάσκων για ανεξαρτησία, είναι δεδομένο και ελεγχόταν μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και της αυτονομίας που είχαν. Τώρα η Καταλωνία, μεγαλύτερη οικονομία σε μέγεθος από την Ελλάδα, πτώχευσς.
Η τρόϊκα απαιτεί από την ισπανική κεντρική κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνίες λιτότητας, που θα δεσμεύουν τους Καταλανούς, τους Βάσκους και όλους γενικά τους Ισπανούς.

Στην ουσία ζητούν την επαναφορά του συγκεντρωτισμού και την αναδίπλωση της αποκέντρωσης, έτσι ώστε η κεντρική κυβέρνηση, μέσω του προϋπολογισμού, να ορίζει το τι θα πρέπει και το τι δεν θα πρέπει να κάνουν οι επιμέρους τοπικές διοικήσεις. Θα τα δεχθούν αυτά, την στιγμή που θεωρούν υππεύθυνη για την καταστροφή τους την κεντρική κυβερνηση, ειδικά οι Καταλωνοί; Ή θα ξεσπάσει μια λαϊκή αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει στην απόσχιση, όπως αγωνίζονται οι βάσκοι  από το 1975 και μετά;
Ο Μάθιου Λιν, αναλυτής στη Strategy Economics, σε άρθρο του στο Marketwatch παραθέτει έξι λόγους, για τους οποίους συμφέρει την Ισπανία να είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

1) η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί. 2) η Ισπανία έχει ήδη κουρασθεί από τα μέτρα λιτότητας. 3) η Ισπανία διαθέτει πραγματική οικονομία. 4) η Ισπανία είναι πολιτικά ασφαλής. 5) η Ισπανία έχει ευρύτερους ορίζοντες, λόγω των ισπανόφωνων οικονομιών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ.

Ως 6ο επιχείρημα, ο κ. Λιν υποστηρίζει ότι η συζήτηση (περί παραμονής ή αποχώρησης από την ευρωζώνη) έχει ήδη αρχίσει, με αρκετούς οικονομολόγους να θεωρούν ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το ίδιο το ενιαίο νόμισμα και ότι η Ισπανία θα ήταν καλύτερα εάν επέστρεφε στην πεσέτα. «Ίσως το Spexit να συμβεί πριν από το Grexit», καταλήγει ο κ. Λιν.

Το άρθρο του αμερικανικού διαδικτυακού περιοδικού Slate αναφέρει πως, "το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, της οποίας η κατάσταση αποκαλείται «ψιλοπράγματα», αλλά η Ισπανία"

Χωρίς να είναι κάποιος «αισιόδοξος» θα έπρεπε να μπορεί να αντιληφθεί ότι η έξοδος της Ελλάδας δεν θα ήταν τόσο ή μόνο, εμπόδιο για το μέλλον της ίδιας, αλλά ολόκληρου του σχεδίου που ονομάζεται ευρωζώνη. Μάλιστα, δεν θα κόστιζε και πολλά, λέει ο κειμενογράφος, ούτε και θα δυσκόλευε κάποιον, το να φανούν λίγο πιο γενναιόδωροι με την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι λοιποί δανειστές της.

"Αν δει κάποιος την Ισπανία, αντιλαμβάνεται ότι τα μεγέθη διαφέρουν και πρόκειται για μια τεράστια οικονομία και μία μεγάλη χώρα, το οικονομικό σχέδιο διάσωσης της οποίας θα κόστιζε πολλά. Εκτός αυτού, μάλλον είναι λίγοι όσοι απατώνται, πιστεύοντας πως η ευρωζώνη θα άντεχε χωρίς την Ισπανία, κάτι το οποίο δεν ισχύει και με την περίπτωση της Ελλάδας, κατά βάση, λόγω διαφορετικών μεγεθών των δύο αγορών. Η στιγμή της αλήθειας είναι κοντά, αν όχι ήδη εδώ, αφού είναι αναγκαίο για όλους όσους θέλουν μια νομισματική ένωση στην Ευρώπη, να αναλογιστούν πόσο κοστίζει η διατήρηση και συντήρηση της ένωσης αυτής και αν αξίζει τον κόπο, Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται στην Ευρώπη είναι σαν κινηματογραφική ταινία, όπου (σε αργή φάση) το τρένο πάει να πέσει από την γέφυρα! Δυστυχώς, η Ισπανία είναι πολύ κοντά στην καταστροφή" καταλήγει το State.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ:

- Η Ισπανία είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση

- Η Ισπανία είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση

- Η χώρα δεν είχε κανένα ουσιαστικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Όπως και καμία από τις Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία. Μόνο στην Ελλάδα κατηγορούνται οι επενδύσεις για την ασφάλειά της, ότι υπονόμευσαν την οικονμία της. Από αυτούς που θέλουν να καταπέσει και η τελευταία ασπίδα γιατον ακρωτηριασμό της και την αρπαγή του πλούτου της.
Μετά από την κατάρρευση οι μοναδικές "λύσεις" που υπήρξαν αφορούσαν τις ... τράπεζες! Η ΕΚΤ θα δέχεται ισπανικά ομόλογα ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δισ. με επιτόκιο 1%. Όλα αυτά ενώ η ανεργία φτάνει στην χώρα το 26%! Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνεργοι! Η μεγαλύτερη κοινωνική βόμβα σε δυτική χώρα.

Επίσης το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης) – χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές, κάτι που έχουν πετύχει και οι Έλληνες τραπεζίτες. Δηλαδή πληρώνουν οι λαοί τις επιχειρήσεις των τραπεζιτών. Και επίσης σκαρφίστηαν και το εξής ιδιοφυές: Οι τράπεζες, θα δανείζονται από το ισπανικό κράτος και θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%.

Οι πτωχευμένες τράπεζες μετέφεραν λοιπόν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο… ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF.

Αυτές δεν είναι ούτε νομισματικές ενώσεις, ούτε η επιχείρηση διάσωσης της Ισπανίας ή της Ελλάδας αφρούν τους πολίτες. Αφορούν μόνο τους τραπεζίτες. Και αυτό είναι αφόρητο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ' ΡΑΪΧ.....ΕΦΤΑΣΕ!!!!

Τύπος Θεσσαλονίκης

Σε πολιτική απομόνωση η Μέρκελ καθώς εντείνεται η κόντρα για την αντιμετώπιση της κρίσης


Αλλαγή στρατηγικής ζητούν Ολάντ και Μόντι, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μέρκελ δείχνει να επιμένει στον ίδιο δρόμο που οδήγησε σε αδιέξοδο την Ισπανία
Αλλαγή στρατηγικής ζητούν Ολάντ και Μόντι, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μέρκελ δείχνει να επιμένει στον ίδιο δρόμο που οδήγησε σε αδιέξοδο την Ισπανία   (Φωτογραφία:  Reuters
Σε πολιτική απομόνωση εντός της Ευρωζώνης δείχνει να βρίσκεται η κυβέρνηση Μέρκελ, καθώς οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά ακόμα και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ζητούν την αλλαγή της στρατηγικής στη μάχη κατά της κρίσης και απαιτούν ισχυρά μέτρα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ίδια ώρα που στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν ακόμα και ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στο ΔΝΤ.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Μ. Ντράγκι κάλεσαν την γερμανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αντιδράσεις της στο θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ ο κ. Μόντι έκανε ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα προς τον κοινό δανεισμό (ευρωομόλογα).

Χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε μεταξύ άλλων ότι το «όραμα» της Άνγκελα Μέρκελ για μία σταθερή οικονομία είναι σε κίνδυνο, καθώς απουσιάζουν τα απαραίτητα εργαλεία για τον περιορισμό της διάχυσης της κρίσης, ενώ παράλληλα επέκρινε τις κυβερνήσεις για την απουσία δράσης στα μέτωπα των δημοσιονομικών, των διαρθρωτικών αλλαγών και της διακυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο κ. Μόντι επέκρινε τις συντηρητικές πολιτικές στο δημοσιονομικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι η άρνηση ορισμένων χωρών να υιοθετήσουν μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης θέτει σε κίνδυνο την υποστήριξη εκ μέρους της κοινής γνώμης.

«Είναι φανερό ότι θα υπάρξει αργά ή γρήγορα [...] μια αντίδραση εναντίον της ίδιας της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πειθαρχίας που επιβάλλουν», δήλωσε, μέσω σύνδεσης βίντεο, στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών που οργανώθηκε από την Κομισιόν.

«Χώρες που βρίσκονται στον πυρήνα του συστήματος, κυρίως η Γερμανία, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούν βαθιά, αλλά γρήγορα αυτές τις πλευρές», επισήμανε.

«Το δικό τους καλύτερο προϊόν εξαγωγής, η κουλτούρα της σταθερότητας, κινδυνεύει να υπονομευθεί επειδή δεν ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να περιοριστεί η διάχυση», πρόσθεσε.   

Ο κ. Μόντι ανέφερε ως πιθανά μέτρα το να επιτραπεί στο ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) να ανακεφαλαιοποιεί απευθείας τις τράπεζες και να σχηματιστεί μια ευρωπαϊκή «τραπεζική ένωση».

Μέρκελ: Χωρίς ταμπού

Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε, σε δηλώσεις της, την Πέμπτη, στην ίδια συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης, αν και, όπως είπε, «υπάρχουν κι άλλα στάδια προς μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση, τα οποία θα απαιτήσουν αλλαγές στη συνθήκη (της ΕΕ)» και «δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού».

Η κ. Μέρκελ ζήτησε, επίσης, τη μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και σημείωσε ότι συμμερίζεται την άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο ότι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη ολοκλήρωση.

«Πάντα έλεγα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και ό,τι αυτό σημαίνει κατά συνέπεια ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, υποστήριξε ότι «η κατάσταση των ισπανικών τραπεζών δεν προκλήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση ούτε από τη δημοσιονομική λιτότητα, αλλά δημιουργήθηκε μαζί με την φούσκα των ακινήτων», ενώ δεν σχολίασε τα αιτήματα για μια τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231198545

ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ; ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!


Προβάδισμα της ΝΔ, άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research.....


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 


Στις 2,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Καπα Research για την εφημερίδα Τα Νέα, που διενεργήθηκε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου και δημοσιεύεται την Παρασκευή. Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ωστόσο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν άνοδο. Σε μονοψήφιο ποσοστό πέφτει το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, η ΝΔ έχει προβάδισμα με 26,1% (25,8% στην έρευνα της 23-24 Μαΐου), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% (20,1%), το ΠΑΣΟΚ 9,9% (13%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3% (5,4%), το ΚΚΕ 5,7% (6,3%), η Χρυσή Αυγή 5,1% (5,2%), η ΔΗΜΑΡ 4,4% (5,3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3% (2,1%), ο ΛΑΟΣ 1,5% (2%), η Δημιουργία Ξανά/Δράση 1,5% (2,4%). Στο 14% (10%) η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Νο3




Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή, κυριαρχία της ΝΔ στην παράσταση νίκης και επτακομματική Βουλή δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ 31,5%
ΝΔ 25,5%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
ΔΗΜΑΡ 7,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,5%
ΚΚΕ 5,5%
Χρυσή Αυγή 4,5%
Δημιουργία Ξανά 2,5%

Για καταλληλότερος πρωθυπουργός
Τσίπρας 22%
Σαμαράς 20%
Βενιζέλος 16%
Κουβέλης 14%
Καμμένος 5%
Παπαρήγα 3%
Μιχαλολιάκος 1%
Κανένας από αυτούς 17%
Αλλος 1%

http://www.enikos.gr/ekloges-2012/49085,Ntermpi_ND-SYRIZA_No3.html

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΥΛΑ!!!!!!

ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ζητά εξηγήσεις ο Ν. Χουντής!!! (ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ)




Επίσημη απάντηση της Κομισιόν για το δημοσίευμα του Reuters ότι  ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές, προσβάλλοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και δημιουργώντας οικονομική αναταραχή, ζητά με ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Διαβάστε την ερώτηση:

«Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Barroso, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική τηλεόραση (11/5/2012) αναφερόμενος στην Ελλάδα, δήλωσε: «εάν ένα μέλος της ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να βγει από την ομάδα». Σύμφωνα με δημοσίευμα (30/5/2012) του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters,  η παραπάνω δήλωση έγινε μετά από αίτημα του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Λ. Παπαδήμου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται ως πηγή αξιωματούχο της Επιτροπής, «ο κ. Παπαδήμος ήθελε ο κ. Barroso να προχωρήσει σε μια ισχυρή δήλωση, ελπίζοντας ότι θα αφυπνίσει τους ηγέτες των ελληνικών κομμάτων» (ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση) … και συνεχίζει ο αξιωματούχος της Επιτροπής: «Δεν ήταν πρωτοβουλία του Barroso. Ήταν απευθείας αίτημα, … και δεν έφερε αποτέλεσμα».
Ερωτάται η Επιτροπή,
Ζητήθηκε καθ' οιονδήποτε  τρόπο από τον κ. Παπαδήμο, ή άλλο στέλεχος της κυβέρνησης ή υπηρεσιακό παράγοντα ο οποίος τον εκπροσωπούσε, να υπάρξει παρέμβαση όπως αυτή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters;
Μπορεί να διευκρινίσει η Κομισιόν τι εννοούσε ο «αξιωματούχος της Επιτροπής»,  «Δεν ήταν πρωτοβουλία του Barroso. Ήταν απευθείας αίτημα, …… και δεν έφερε αποτέλεσμα»;
Μπορεί να δηλώσει η Κομισιόν ότι στις περιπτώσεις εθνικών εκλογών, σε οποιοδήποτε κράτος μέλος, κρατάει αυστηρή ουδετερότητα, όπως απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος;»

http://www.enikos.gr/ekloges-2012/48874,Zhta_exhghseis_o_N_Xoynths.html

Σε βαθιά ύφεση το λιανεμπόριο ......


«Βουτιά» 14,3% στις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο!!!!


Παρά το «κούρεμα» τιμών στην αγορά, η καταναλωτική ζήτηση συνεχίζει να υποχωρεί
Παρά το «κούρεμα» τιμών στην αγορά, η καταναλωτική ζήτηση συνεχίζει να υποχωρεί   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ ) 
Πτώση της τάξεως του 14,3% σημείωσε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων (χωρίς τα καύσιμα) τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ο κύκλος εργασιών μειώθηκε 14,4%, καταδεικνύοντας τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει βυθισθεί το λιανεμπόριο, απόρροια των πολιτικών λιτότητας και της μεγάλης εξασθένησης της ζήτησης.

Συγκεκριμένα:

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, χωρίς τα καύσιμα, σε σύγκριση με το δείκτη του Μαρτίου 2011, σημείωσε μείωση 14,4%, έναντι μείωσης 15,6%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 15,1%, έναντι μείωσης 13,3%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2011 προς το 2010.

Η μεγαλύτερη πτώση τζίρου σημειώθηκε στις επιχειρήσεις που πωλούν έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και οικιακό εξοπλισμό (20,5) και στα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (18,4%).

Ενδεικτική της κρίσης είναι η μείωση κατά 11,4% που σημείωσε ο τζίρος στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Ο Δείκτης Όγκου, χωρίς τα καύσιμα, υποχώρησε κατά 14,3%, έναντι πτώσης 17,9%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2011 προς το 2010.

Ο Δείκτης Όγκου, με τα καύσιμα, υποχώρησε κατά 16,2%, έναντι μείωσης 17,6% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2011 προς το 2010.

Η μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων σημειώθηκε στην κατηγορία καύσιμα/λιπαντικά αυτοκινήτων (25%), ενώ πτώση 12,5% παρατηρήθηκε στις πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων (12,5%).
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231198394

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ....ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ!!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ!!!!!


«Στην τσέπη της τρόικας η βοήθεια των δανειστών στην Ελλάδα» γράφουν οι New York Times!!!!

Δημοσίευση: 31 Μαϊ. 2012 08:43
Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».

«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα».

Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» σχολίασε ο Στέφαν Ντίο της UBS.

«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα.

«Μία λαϊκίστικη κυβέρνηση μπορεί να δελεαστεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα» καταλήγουν οι New York Times.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231198317

ΕΠΕΙΓΟΝ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!


ΥΠΟΙΚ: Νέα παράταση για δηλώσεις νομικών προσώπων....


Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, στο πλαίσιο διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή φορολογικών δηλώσεων:

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε.( ΑΕ, ΕΠΕ κ.λπ.) παρατείνεται έως και τις 8 Ιουνίου 2012 ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του νομικού προσώπου.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων (Φ.Α.Π.) έτους 2012 καθώς και των δηλώσεων ειδικού φόρου επί των ακινήτων έτους 2012, παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουνίου 2012, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του Α.Φ.Μ.

3. Η προθεσμία υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ» για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι και την 31.12.2011 ορίζεται η 16η Ιουλίου 2012.

4. Η προθεσμία, που ξεκινά την 25η Ιουνίου, για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ., για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2011, ορίζεται ως ακολούθως:

• Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 1, 2, 3.
• Μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 4, 5, 6.

 Μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 7, 8, 9.
• Μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 0.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/703290/Article.aspx

ΕΦΟΡΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΙΧ, ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;


Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΔΟΥ για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους.... 


Με κατασχέσεις ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και τυχόν ενοικίων που εισπράττουν απειλούνται πλέον χιλιάδες... «έχοντες και κατέχοντες» οφειλέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με τον ''ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ''.

Οι εφορίες όλης της χώρας έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα στοιχεία για την ταυτότητα τους, την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους και το ύψος των εισοδημάτων που τυχόν εισπράττουν κάθε χρόνο από εκμισθώσεις ακινήτων, προκειμένου να προχωρήσουν στη λήψη των προβλεπόμενων από το νόμο μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσουν την άμεση εξόφληση των οφειλομένων ποσών.

Η λίστα

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε πρόσφατα στις εφορίες όλης της χώρας λίστες με ονόματα οφειλετών του Δημοσίου οι οποίοι:

*Κατέχουν μεγάλης αξίας ακίνητα περιουσιακά στοιχεία

*Κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού

*Εισπράττουν κάθε μήνα ενοίκια από ακίνητα που έχουν εκμισθώσει

*Έχουν αμελήσει να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα φόρους και άλλες οφειλές προς το Δημόσιο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαεπτά μηνών, δηλαδή πέρυσι και φέτος

*Μετέχουν σε δικηγορικές εταιρίες ή ασκούν ατομικά το επάγγελμα του δικηγόρου!

Οι δύο... δρόμοι

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις συγκεκριμένες λίστες συνελέγησαν από τη ΓΓΠΣ κατόπιν διασταυρώσεων. Σύμφωνα δε με εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά, τα Τμήματα Δικαστικού και Είσπραξης Εσόδων των Εφοριών, που ήδη έχουν στη διάθεσή του στις συγκεκριμένες λίστες, θα πρέπει να ασκήσουν αφόρητες πιέσεις στους συγκεκριμένους οφειλέτες ώστε να υποχρεώσουν να προσέλθουν άμεσα για την εξόφληση των χρεών τους, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες των ΔΟΥ θα αποστέλλουν στους οφειλέτες ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους καλούν να διευθετήσουν τα χρέη τους εντός ολιγοήμερων προθεσμιών και θα τους προειδοποιούν ότι, σε αντίθετη περίπτωση, οφείλουν να λάβουν εναντίον τους τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι στις περιπτώσεις που οι οφειλέτες δεν θα ανταποκριθούν στις προσκλήσεις για τακτοποίηση των χρεών τους, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με διαδικασίες κατασχέσεων επί ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων τους, όπως σπίτια και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Επιπλέον, όσοι οφειλέτες εκμισθώνουν ακίνητά τους και εισπράττουν κάθε μήνα ενοίκια, εφόσον επιμείνουν να είναι ασυνεπείς, θα χάσουν και τα εισοδήματα αυτά, τα οποία θα κατάσχονται, στα χέρια των ενοικιαστών, από τις αρμόδιες εφορίες, μέχρις ότου εξοφληθούν οι απλήρωτες οφειλές.

Δύο νέες δημοσκοπήσεις


Δύο νέες δημοσκοπήσεις

             


«Ισοπαλία» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Pulse για το Ποντίκι που κυκλοφορεί σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν στην πρόθεση ψήφου από 24,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά που λαμβάνουν από 5%.

Με την αναγωγή τα ποσοστά αυξάνονται για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% αντίστοιχα και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 14,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν 7,5% και από 5,5% λαμβάνουν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ.



Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία πρώτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 26% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 23,5%. Τρίτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 19%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό και για τον «Κανένα» που φτάνει στο 28,5%.



Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.



«Κεφάλι» πήρε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 3,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ μετά από 6 δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν και έδιναν προβάδισμα στο κόμμα του Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με την VPRC και το περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφορεί αύριο,στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30% εναντι 26,5% της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 12,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 7,5%, όπως και η ΔΗΜΑΡ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Εκτός Βουλής μένουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 39% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%.






Οριακό προβάδισμα της ΝΔ 

ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ!!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ;


Στον αέρα η φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ.


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 

Στον αέρα παραμένει η φαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εάν θα συνταχθεί με τους φαρμακοποιούς της Αττικής που συνεχίζουν επ' αόριστον την άρση της επί πιστώσει χορήγησης σκευασμάτων.

Όπως αποφασίστηκε, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα συνεχίσει την κινητοποίηση έως ότου καταβληθούν τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.

Για το τρέχον έτος ζήτησαν την άμεση εξόφλησή τους με μετρητά, ενώ για όσα τους οφείλονται από πέρυσι είπαν ότι θα πρέπει και αυτά να εξοφληθούν άμεσα ή να συμψηφιστούν με οφειλές τους προς την Εφορία.

Επίσης οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν παγώσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από τα ταμεία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τα Νέα, τα μέτρα λιτότητας στο ΕΣΥ έχουν αδειάσει τα ράφια των νοσοκομειακών φαρμακείων. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες βαριά πάσχοντες να αναγκάζονται να περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να εντοπίσουν τα απαραίτητα σκευάσματα, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδες είναι αυτοί που αναγκάζονται εν τέλει να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από την τσέπη τους.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231198329

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από την Ιπποκράτους


Τα... μαύρα σύννεφα της «επόμενης μέρας» στο ΠΑΣΟΚ, μαζεύονται ήδη πάνω από την Ιπποκράτους, με τις αντιφατικές δηλώσεις, αλλά και τα διαφορετικά «πιστεύω» των στελεχών του να προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.

Πρώτο και καλύτερο σημείο αντιπαράθεσης είναι η διαφορετική προσέγγιση που έχουν οι κορυφαίοι της Ιπποκράτους στο θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης την επόμενη μέρα. Αποτυπώνεται δε, ακόμα και στον λόγο του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν από την μία πλευρά σημειώνει ότι «κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται» και από την άλλη επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει “τσόντα” κανενός».

Την ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνηση της «κεντροδεξιάς» ή του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή ΔΗΜΑΡ ή και Οικολόγων εφόσον μπουν στη Βουλή, προτιμούν οι μισοί, τη συγκυβέρνηση αντιπροτείνουν άλλοι, ώστε να καρπωθούν και τα όποια θετικά της νέας κυβέρνησης, παραμένοντας έτσι στο «πολιτικό σκηνικό». Σε όσους προεξοφλούν άλλωστε, τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου απάντησε χθες μέσα από τα μικρόφωνα του realfm 97,8 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι τεράστιος και θα γίνουν πολλά γεγονότα ακόμη εωσότου οι πολίτες διαμορφώσουν τελική άποψη». Ο ίδιος, προέβαλε την ευρωπαϊκή διάσταση του ΠΑΣΟΚ ως «εγγύηση» για να αλλάξει η πολιτική στην Ελλάδα.

Σύγκρουση «κορυφής» αναμένεται μετά τις εκλογές και σε επίπεδο «βενιζελικών» – «παπανδρεϊκών», δεδομένων των αλλαγών που προωθεί στο κόμμα - εφόσον αυτό κερδίσει την μάχη της «επιβίωσής» του στις εκλογές - ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Διότι μπορεί οι πιέσεις που δέχθηκε προεκλογικά για απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου και των επιτελών του (π.χ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση κ.α.) να μην έγιναν δεκτές, η φράση του όμως ότι οι παρούσες λίστες δεν αποτυπώνουν τη «νέα φυσιογνωμία» του ΠΑΣΟΚ, εξελήφθη ως προαναγγελία «εκκαθάρισης» στο εγγύς μέλλον.

Χθες πάντως, θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έθεσε για δεύτερη φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ζητώντας παράλληλα τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, παρά την προαναγγελία «συντακτικού συνεδρίου» όπου θα τεθούν επί τάπητος τα πάντα - ακόμα και η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, το όνομα, ή τα σύμβολά του - τον Σεπτέμβριο. «Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δομές και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα και να εκλέξουμε και την ανάλογη ηγεσία», είπε ο κ. Πάγκαλος, για να λάβει άμεσα απάντηση από τον «βενιζελικό» βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη. «Πριν από 60 μέρες εξελέγη ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Αν δεν αρέσει αυτό στον κ. Πάγκαλο είναι άλλο θέμα», είπε, καλώντας τον αντί να δημιουργεί διαφόρων ειδών θέματα με τα λεγόμενά του, να δράσει συσπειρωτικά για το κόμμα του ενόψει εκλογών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάλι, παραπονέθηκε ότι το κόμμα του τον «αγνόησε τελείως» από τότε που εγκατέλειψε τη Βουλή, παρά τη δική του «διαθεσιμότητα» να βοηθήσει.

Διαφορετικές αντιλήψεις υπάρχουν στην Ιπποκράτους και για την στρατηγική του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών. Η μία άποψη μιλά για «χαμήλωμα των τόνων» με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, η άλλη για σκληρή κριτική, αποκάλυψη της «πολυγλωσσίας» στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και κατηγορίες για ξαφνική αλαζονεία.

Χθες πάντως, και ενώ κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προωθούν την επιλογή της «κυβέρνησης της υπεύθυνης κεντροαριστεράς» με ρυθμιστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εγκαταλείψει οριστικά τα περί μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, παρομοιάζοντάς το με την Coca-Cola, που «πάει με όλα». «Είναι και με τη δραχμή και με το ευρώ, ισχυρίζεται ότι θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις, αλλά μετά συμπληρώνει ότι αυτό δεν περιλαμβάνεται στις προγραμματικές του δεσμεύσεις», είπε μεταξύ άλλων για τον ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=150182&catID=11

Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...


  
Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.
Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".
Η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), πρακτικά οι τραπεζίτες που ελέγχουν όλο αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τα δάνεια που άπληστα έδιναν στην Ελλάδα (άπληστα με την έννοια ότι ήξεραν ότι η χώρα ήταν υπερδανεισμένη και δεν μπορούσε να εξυπηρετεί τα νέα δάνεια) από το να ... δανειοδοτήσουν τυπικά την Ελλάδα, αλλά στην πράξη να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS στην New York Times.
Φορολογούν τους λαούς τους και επειδή δεν μπορουν να αποπληρώσουν απ'ευθείας τα ελληνικά δάνεια στις τράπεζές τους, έτσι χρησιμοποιούν απλά ως "ενδιάμεση στάση" την Ελλάδα!
Και οι περίφημε "δόσεις" που δήθεν κρατούν ζωντανή της ελληνική οικονομία; Στο εσωτερικό δεν μπαίνει ρευστότητα; Ελάχιστη! Και αν σταματούσε να μπαίνει, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε να λειτουργεί η ελληνική οικονομία όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, πλέον. Τα λέει και oι ΝΥΤ. 
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.
Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».
«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πάει και ο μύθος του ότι "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόσο πτωχεύουμε" που έφαγε το συκώτι του ελληνικού λαού σαν όρνεο εδώ κια δύο χρόνια. Η πραγματικότητα είναι: "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση ΑΥΤΟΙ πτωχεύουν"!
Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS.
«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει:  
«Μία κυβέρνηση κατά του Μνημονίου μπορεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα. Δηλαδή να αλλάξουν τους όρους της χρηματοδότησης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εμφύλιος για τον Παπανδρέου στην Αχαΐα!!!!


Εμφύλιος για τον Παπανδρέου στην Αχαΐα

 
       


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα με αφορμή την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό, ενώ εντάσεις παρατηρούνται και σε πολλές άλλες περιοχές όπως στην Καστοριά με την υποψηφιότητα Πετσάλνικου ή τη Μαγνησία.

Η ένταση στην Αχαΐα προϊδεάζει για τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, που έμεινε δεύτερος και δεν εκλέγεται, επέμεινε έως την τελευταία στιγμή για την «ανάγκη εκπροσώπησης της Αχαΐας στη Βουλή», αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Η κατάσταση στην Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, παρόντος του υπεύθυνου της Ιπποκράτους Πέτρου Ευθυμίου, υπήρξε εκρηκτική όσον αφορά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Μεταξύ όσων έθεσαν το θέμα υποψήφια βουλευτής, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής, συνδικαλιστές και άλλοι. Ένας εξ αυτών μάλιστα δήλωσε ότι και τα μέλη του κόμματος δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Παπανδρέου, για να λάβει απάντηση από άλλον σύντροφό του: «Έλεος πια. Τον ανατρέψατε και δεν σταματάτε ούτε τώρα. Με αυτά και αυτά δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας στο τέλος»!

«Αυτά που ακούστηκαν μέσα ήταν λίγα, καθώς ήταν παρών ο Ευθυμίου. Έξω λέγονται πολύ χειρότερα. Πολλά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ επειδή στο ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να είναι ο πρώην πρόεδρος» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Real.gr
κορυφαίο στέλεχος του νομού, πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα αρκεί να μην εκλεγεί ο Παπανδρέου».

Παρόμοια κατάσταση είχε δημιουργηθεί και στην Καστοριά όπου η τοπική Νομαρχιακή είχε ζητήσει την παραίτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου από το ψηφοδέλτιο, διαφορετικά απειλούσε με συλλογικές παραιτήσεις.

Ακόμα πιο έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μαγνησία, όπου τοπικά στελέχη εξέδωσαν κείμενο φωτιά, το οποίο φέρει στη δημοσιότητα το Real.gr. Την απόσυρση των υπογραφών μάλιστα, ζήτησε φανερά ενοχλημένο το γραφείο Βενιζέλου από τον πρώην νομάρχη Απόστολο Παπατόλιο, ο οποίος θεωρήθηκε υποκινητής, ενώ ο ίδιος το διαψεύδει κατηγορηματικά. Το κείμενο με τίτλο «Πολιτικές πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία» έχει ως εξής:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=149882&catID=11

Πολιτικές πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία
Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες ότι έφτασε επιτέλους η ώρα της γενναίας και έμπρακτης αυτοκριτικής για όλα εκείνα τα νοσηρά φαινόμενα που έχουν οδηγήσει στη διάρρηξη των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Εκτιμούμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει αναγεννηθεί ιδεολογικά και πολιτικά, δημιουργώντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μόνο εφόσον καταφέρει να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό.
Στις σημερινές δραματικές στιγμές για την παράταξη, μετά από μια βαριά και οδυνηρή εκλογική ήττα, αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές η ανάγκη να απαλλαγεί ο προοδευτικός χώρος από φαινόμενα που πληγώνουν τη σχέση μας με τους πολίτες και υπονομεύουν κάθε ειλικρινή προσπάθεια δημοκρατικής εξυγίανσης και ανασυγκρότησης. Ο καθεστωτισμός, ο κυβερνητισμός, ο κομματικός παρασιτισμός, ο πελατειασμός, ο παραγοντισμός και η θεσιθηρία στο Δημόσιο, είναι ορισμένα από τα «βαρίδια» και τα συμπτώματα του «άρρωστου» ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να θέσουμε οριστικά στο περιθώριο.
Η σημερινή οργανωτική μορφή του ΠΑΣΟΚ ακυρώνει δυστυχώς κάθε προσπάθεια ιδεολογικού και πολιτικού επαναπροσδιορισμού. Είναι, επομένως, ανάγκη να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αξίες της αυτοοργάνωσης και της πρωτοβουλιακής δράσης, που χαρακτηρίζουν ένα αυθεντικό κοινωνικό κίνημα που λειτουργεί με όρους βάσης και όχι με όρους κορυφής και άκαμπτες ιεραρχικές δομές. Οι κομματικές οργανώσεις αποξενώθηκαν από την κοινωνία με αποτέλεσμα απλοί αγωνιστές και δημοκράτες κάθε ηλικίας να αδρανοποιηθούν και να αποστρατευθούν, απογοητευμένοι από την κλειστή και εξουσιαστική λειτουργία των κομματικών κονκλαβίων. Στις συνθήκες αυτές, η επιστροφή στις αξιακές αφετηρίες του ΠΑΣΟΚ μέσα από τις πρακτικές της συλλογικής αυτοοργάνωσης δεν είναι μια «ρετρό» επιλογή, αλλά η σύγχρονη απάντηση στα ποικίλα αδιέξοδα του πολιτικού μας συστήματος. Έτσι, θα χτίσουμε σε νέα θεμέλια την παράταξή μας, ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα αποτελεί και το βασικό μοχλό της προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας μας. Χωρίς την ηθική και αξιακή αναγέννησή του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να ξαναγίνει ποτέ το μεγάλο εκείνο πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, που θα εκφράζει την Κεντροαριστερά και θα προωθεί προοδευτικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της πατρίδας μας.
Οι πολιτικές αυτές πρέπει να εκφραστούν στους ακόλουθους τρεις άξονες:
Πρώτον, ριζική αναμόρφωση του πολιτικού και κομματικού συστήματος μέσα από δομικές θεσμικές αλλαγές, που θα βάλουν φρένο στην παρακμή των δημοκρατικών θεσμών. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την άμεση μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το δραστικό περιορισμό του bonus των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, την αποκρατικοποίηση των κομμάτων, τον ουσιαστικό έλεγχο του «μαύρου» πολιτικού χρήματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, το δημοκρατικό έλεγχο των ραδιο-τηλεοπτικών μέσων, που λειτουργούν ως οχήματα εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Δεύτερον, προσήλωση στον εθνικό στόχο να μην αυτοεξοβελιστούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, τηρώντας τις δανειακές μας δεσμεύσεις, αλλά και αντιδρώντας ενεργητικά στους βάρβαρους όρους του Μνημονίου που επιτείνουν την ύφεση και οδηγούν σε κοινωνική απόγνωση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η σταδιακή απεμπλοκή από το Μνημόνιο θα επιτευχθεί, εάν, μαζί με τον ευνοϊκότερο συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη, αξιοποιήσουμε τις ανεκμετάλλευτες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην υγιή και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και όχι σε συντεχνιακά ή παρασιτικά συμφέροντα που απομυζούν το Δημόσιο και τους φορολογούμενους.
Τρίτον, διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού «δικτύου προστασίας και ασφάλειας» για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, μέσα από μια δημοσιονομική πολιτική που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και τις θυσίες και θα εξασφαλίζει, με τη συνέργεια και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, την παροχή ενός επιπέδου δημοσίων υπηρεσιών, που θα λειτουργούν ως ανάχωμα στην κοινωνική αποσύνθεση.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις και προτάσεις αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία στο Νομό μας, στη Μαγνησία, όπου το ΠΑΣΟΚ, ως τέταρτο κόμμα, παρουσίασε μια πρωτοφανή κάμψη των εκλογικών του ποσοστών –ακόμη πιο δραματική σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα- σε τέτοιο βαθμό που να γίνεται λόγος για πλήρη εκλογική κατάρρευση. Το 9,9% σε επίπεδο Νομού, 5 μονάδες κάτω από το μέσο όρο των υπολοίπων θεσσαλικών Νομών, είναι η πρώτη χειρότερη επίδοση στην Περιφέρεια της χώρας και η πέμπτη χειρότερη καταγραφή πανελλαδικά μετά τις τέσσερις εκλογικές Περιφέρειες του λεκανοπεδίου. Το δε 8,7% στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου, με το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα, στη Νέα Ιωνία στο 8% «στήθος με στήθος» με τη Χρυσή Αυγή, είναι το πιο αρνητικό ποσοστό πανελλαδικώς σε αστικό κέντρο! Οι αρνητικές αυτές «πρωτιές», πέρα απ’ το να μας θλίβουν και να μας προβληματίζουν, μας οδηγούν στο να συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη συλλογική μας ευθύνη, προκειμένου να αναλάβουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, ώστε να βγούμε από
το αδιέξοδο, προτού τα πράγματα γίνουν μη αναστρέψιμα και μαραζώσει εντελώς η παράταξή μας στη Μαγνησία.
Η αναλυτική απόδοση των ευθυνών για την εκλογική αυτή καταστροφή είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει με ψύχραιμη και νηφάλια ματιά. Η αναιμική, έως αφανής, παρουσία του κόμματος την τελευταία διετία σε τοπικό επίπεδο, η αδυναμία προβολής θέσεων και πολιτικών τόσο για τα τοπικά ζητήματα όσο και για τις πολιτικές εξελίξεις, η εντελώς ανεπαρκής πολιτική διαχείριση κρίσεων τοπικού χαρακτήρα (απώλεια Μεσογειακών, αφανισμός Ολυμπιακού, κλείσιμο βιομηχανιών, όξυνση ανεργίας), η έξαρση των φαινομένων πολιτικού και εκλογικού παραγοντισμού, ο αποκλεισμός στελεχών από την εκλογική διαδικασία και η διασάλευση της ενότητας, καθώς και η πλήρης απουσία στελεχικής πολιτικής, είναι μερικές από τις αιτίες αυτής της εκλογικής κατάρρευσης.
Εκείνο, ωστόσο, που προέχει σήμερα είναι να αναληφθούν, χωρίς καμία καθυστέρηση, πολιτικές πρωτοβουλίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να ανακοπεί η αρνητική πορεία της παράταξής μας στη Μαγνησία και να δημιουργηθεί μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική στα ερείπια του κομματικού κατεστημένου που ανήκει πλέον στο παρελθόν. Πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες αφενός θα δίνουν με ένα συνεπή τρόπο το ιδεολογικο-πολιτικό στίγμα της Κεντροαριστεράς και αφετέρου θα συνοδεύονται από τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την εκλογική και πολιτική εκπροσώπηση του κόμματος στο Νομό.
Χωρίς αυτές τις πρωτοβουλίες, που θα μας ξαναδώσουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε ξανά ανοιχτά και θαρραλέα με την κοινωνία της Μαγνησίας, εκτιμούμε ότι θα οδηγηθούμε σε νέα ακόμη βαρύτερη εκλογική ήττα. Μια ήττα που θα υπονομεύσει καθοριστικά την ίδια την ύπαρξη της παράταξής μας στο κοντινό μέλλον. Ως μια νέα γενιά ανθρώπων που αγαπούμε την παράταξη και αγωνιούμε για την προοπτική της, εκπέμπουμε «σήμα κινδύνου». Συγχρόνως, δηλώνουμε την καθαρή μας βούληση να συμβάλλουμε δημιουργικά στη συλλογική προσπάθεια για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου.
Με βάση το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο που παρουσιάσαμε πιο πάνω, απευθύνουμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Μαγνησίας, που συμμερίζονται τις αγωνίες και τις αναζητήσεις μας για ένα καλύτερο αύριο στη δημοκρατική παράταξη, δυνατό κάλεσμα αυτοοργάνωσης, ενότητας και ελπίδας. Τους καλούμε να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή για να δημιουργήσουμε απ’ την αρχή ένα ΠΑΣΟΚ υγιές, κεντρο-αριστερό, συλλογικά και δημοκρατικά αυτοοργανωμένο. Τους καλούμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, για να συνυπογράψουν το κείμενό μας και να συγκροτήσουμε μαζί ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ στον τόπο μας.
Ομάδα Πρωτοβουλίας για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία
1. Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος Δικηγόρος, πρώην Αντινομάρχης
2. Αλέκος Καπανιάρης Εκπαιδευτικός
3. Χάρης Σεσκλιώτης Αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου
4. Μπάμπης Αραμπατζής Επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου
5. Δημήτρης Παναγιώτου Επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου
6. Δημήτρης Κωστόπουλος Αρτοποιός, Πλάτανος Αλμυρού
7. Κώστας Πανταζώνας Έμπορος, Αλμυρός
8. Ηλίας Πάντζιος Πρόεδρος ΔΕΥ Αλμυρού
9. Γιάννης Τσίγκος Οδηγός, Πλάτανος Αλμυρού
10. Θοδωρής Τσιατσιάνης Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας & Αλμυρού
11. Γιάννης Καρατσώκης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού
12. Τάσος Σκούρας Κρεοπώλης-Κτηνοτρόφος, πρώην Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σούρπης
13. Νίκος Πίνας Αγρότης, Πτελεός
14. Αντώνης Πολίτης Κοινωνικός Επιστήμονας, Ζαγορά
15. Δήμος Κολιαμήτρας Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σέσκλου
16. Χρήστος Μπάρδας Μαθηματικός
17. Θανάσης Καρίνας Μηχανικός
18. Γιώργος Παγωνόπουλος Εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος ΝΕΛΕ
19. Δημήτρης Γιολδάσης Αλιέας, Σκόπελος
20. Γιώργος Κατσικίδης Επιχειρηματίας, Σκιάθος
21. Στέργιος Στεργίου Εκπαιδευτικός
22. Έφη Νάνου ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών
23. Θοδωρής Φελεμέγκας Επιχειρηματίας
24. Βασίλης Χαλαστάρας Γενικός Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΕΤ
25. Νίκος K. Παπαϊωάννου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ.....ΤΕΙΧΗ!!!! ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!


«Δώστε χρόνο στην Ελλάδα» λένε 50 κορυφαίοι οικονομολόγοι.


  (Φωτογραφία:  Associated Press

Έκκληση στον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης να μην αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει, απευθύνουν 50 κορυφαίοι οικονομολόγοι, πρώην πρωθυπουργοί και ευρωβουλευτές, προειδοποιώντας πως ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ «θα μπορούσε να προκαλέσει την διάλυση της Ευρωζώνης, κάτι που θα οδηγούσε σε βαθιά ύφεση και θα είχε ως συνέπεια μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση».

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο, ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, καθώς και πολλά μέλη του think tank «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε χωρίς προβλήματα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, οι υπογράφοντες απαντούν ότι «ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνεπαγόταν μια πολιτική και οικονομική καταστροφή», καθώς οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν προσφέρουν σίγουρη προστασία.

«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει την διάλυση όλης της Ευρωζώνης, κάτι που θα οδηγούσε σε βαθιά ύφεση και θα είχε ως συνέπεια μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση» αναφέρουν οι 50 στην έκκληση τους, ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, εντός της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle Οι υπογράφοντες σημειώνουν, επίσης, ότι αδιαμφισβήτητα η πολιτική λιτότητας ήταν καταδικασμένη στην αποτυχία και καλούν τον πολιτικό κόσμο να βρει μια συμβιβαστική λύση που θα εγγυάται το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά θα προφέρει και περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να αποπληρώσει τα χρέη της στο ΔΝΤ και στους εταίρους της.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231198142

ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ!!!!!


Ο Παπαδήμος ζήτησε «ισχυρή δήλωση» από τον Μπαρόζο, σύμφωνα με το Reuters.


Σύμφωνα με την πηγή της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters, ο Μπαρόζο ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο «ισχυρή δήλωση»

Σύμφωνα με την πηγή της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters, ο Μπαρόζο ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο «ισχυρή δήλωση»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για το ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ, ήρθε μετά από αίτημα του τέως πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση, στις 11 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτήθηκε για το πώς βλέπει τα σχέδια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία διάσωσης.

«Κοιτάξτε», απάντησε. «Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόντες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο».

Ακόμα και αν δεν ονομάτισε τη χώρα, το σχόλιό του θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στην Ελλάδα και δη ως αναγνώριση του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν όλο και πιο κοντά. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πανικοβλήθηκαν, οι Έλληνες προσβλήθηκαν και ο Μπαρόζο επικρήθηκε.

Αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο για το επεισόδιο με τον Μπαρόζο είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο ισχυρή δήλωση.

Αν το έκανε, είναι επειδή του του τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και του το ζήτησε, σύμφωνα με επίσημη πηγή από την Επιτροπή που επικαλείται το Reuters.

Αισθανόμενος ένα είδος στέρησης από την αποτυχία να σχηματιστεί συνασπισμός μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να πει κάτι δυνατό, ελπίζοντας πως θα μπορούσε έτσι να αφυπνίσει την ελληνική πολιτική ηγεσία, σημειώνεταιθ

«Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν ένα ευθύ αίτημα», είπε η επίσημη πηγή της Επιτροπής για τη σειρά των γεγονότων. Όμως, «δεν δούλεψε», προσέθεσε.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231198170

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

127 πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ!!!




Με δημόσια τοποθέτηση τους 127 πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνουν την απόφαση τους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την Ανοιχτή Επιστολή για τη Συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστερής Παράταξης και την προοπτική της Αριστερής Διακυβέρνησης τα στελέχη σημειώνεουν ότι σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων, οι οποίες εκλογικά δικαιώθηκαν, με βασικό παράγοντα το ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση και τα ονόματα
Ανοιχτή Επιστολή για τη Συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστερής Παράταξης και την προοπτική της Αριστερής Διακυβέρνησης
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης του Μάη αποτελούν τον οδηγό για τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει ο ελληνικός λαός: για αποδέσμευση από το μνημόνιο της εθνικής υποτέλειας και της φτωχοποίησης, όπως και για συνολική απόρριψη της αντιδημοκρατικής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής την οποία επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, οι δανειστές της χώρας, το συντηρητικό διευθυντήριο της ΟΝΕ και η εν γένει αντιδραστική ευρωπαϊκή ελίτ, οδηγώντας τον λαό μας στην εξαθλίωση.
Η στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού και των απανωτών μνημονίων ηττήθηκε και στην Ελλάδα, όπως ηττάται πια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ισχυρό ρεύμα αλλαγής, το οποίο έχει προοδευτική και αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση είναι δυνατόν να σαρώσει τις πολιτικές της ύφεσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της ξένης  εξάρτησης.
Εγκαίρως προειδοποιήσαμε ότι οι νεοφιλελεύθερες επιλογές, που βαθαίνουν την κρίση αντί να μας βγάζουν από αυτήν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επικρατήσουν.
Πήραμε θέση ότι ο λαός πρέπει να απορρίψει τις πολιτικές αυτές προκειμένου να υπάρχει ελπίδα εξόδου από την κρίση.
Όντως ο ελληνικός λαός, κόντρα στους ανοιχτούς εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και του ντόπιου παρασιτικού κεφαλαίου καταδίκασε καθαρά τις πολιτικές δυνάμεις που ταυτίστηκαν με τα μνημόνια και ενίσχυσε τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προκειμένου αυτές να συγκροτηθούν ως φορέας ισχυρής, προοδευτικής, κυβερνητικής πρότασης που θα βγάλει το λαό από την κρίση.
Σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων, οι οποίες εκλογικά δικαιώθηκαν, με βασικό παράγοντα το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Η λαϊκή εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , η προέλευση των ψηφοφόρων που προκάλεσαν την εκρηκτική του άνοδο, όπως και ο ίδιος ο εκτρωματικός  εκλογικός νόμος επιτάσσουν την άμεση συγκρότηση  μιας μεγάλης αριστερής, δημοκρατικής παράταξης με τη συμμετοχή των δυνάμεων και των οργανώσεων-συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ευρύτερων αριστερών δυνάμεων- κομμουνιστογενών, σοσιαλιστικών και αριστερών δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ - με άξονες: την κοινή προγραμματική θέση για την έξοδο από την κρίση, την εναλλακτική προοδευτική, αριστερή κυβερνητική πρόταση, την ενιαία στρατηγική στόχευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρας μας και την μετά την κρίση εποχή, την οργάνωση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, την ανασυγκρότηση των θεσμών μακριά από μνημονιακούς μονόδρομους και ψευτοδιλήμματα, την πολιτική όσμωση διαφορετικών ρευμάτων και τους κοινούς, ενιαίους αγώνες στα κοινωνικά κινήματα. Ενός φορέα που θα εκφράσει το κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που απαρτίζεται από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται και υποφέρουν από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλουν οι δανειστές μας: τους εργάτες, τους αγρότες, τους ανέργους, τους εργαζομένους, τους επιστήμονες, τη νεολαία, το εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα.
Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος θα εκφράσει τη Δημοκρατική Παράταξη, είναι δυνατόν και πρέπει να αποτελέσει το αναγκαίο αντίβαρο στην εκστρατεία λάσπης, εκφοβισμού, τρομοκράτησης και της συντονισμένης επίθεσης που ήδη εξαπολύουν τα υπερεθνικά και ντόπια πολιτικά και οικονομικά κέντρα, αλλά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα προκειμένου ο ελληνικός λαός να επιστρέψει στην “αναγκαστική” υποστήριξη πολιτικών και δυνάμεων που καταδίκασε στις 6 του Μάη.
Η πρότασή μας αυτή κατατίθεται με συναίσθηση του τι απαίτησε ο ελληνικός λαός και ποιες είναι οι δυνάμεις που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην παλλαϊκή προσπάθεια εξόδου από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και ο λαός μας.
Οι καιροί ου μενετοί.
Οι υπογράφοντες 
1. Αδαμαντιάδης Νικόλαος Γραμματέας Σωματείου Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων
2. Αναγνωστάκης Κώστας, υπάλληλος
3. Αναγνώστου Γεώργιος
4. Αναγνώστου Χριστίνα
5. Αναστασιάδου Ιωάννα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
6. Ανδρεάδης Χρήστος
7. Ανέστης Κόττας, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
8. Αντωνοπούλου Μαρία
9. Αστέρης Θέμης, φοιτητής
10. Βαρδάκη Γεωργία, Οικονομολόγος
11. Βαρδάκης Γιάννης, Λογιστής
12. Βασιλείου Αλέξανδρος ,φοιτητής
13. Βασλή Μαρία
14. Βαφειάδου Τατιάνα, εκπαιδευτικός
15. Βίτσιος Δημήτριος, συνταξιούχος
16. Βίτσιος Χρήστος, οικονομολόγος
17. Βορλόου Αντώνης, Οκονομολόγος – Περιβαλλοντολόγος
18. Βορλόου Νότα, Οικονομολόγος 
19. Βράντζης Νίκος, φοιτητής
20. Γαλανόπουλος Δημήτριος
21. Γιουρτζίδης Λάζαρος, συνδικαλιστής
22. Γκιάτας Νικόλαος, νέος επιχειρηματίας
23. Γρετζελιά Αλεξάνδρα, συνταξιούχος
24. Δεληγεώργης Γιάννης, κτηνίατρος
25. Διαμαντοπουλος Κωστας
26. Δουλγερίδης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος
27. Δραγάζης Μάνος, φοιτητής
28. Ελένη Δεδούση, εργαζόμενη
29. Ελευθεριάδης  Βαγγέλης
30. Ελευθεριάδης Αντώνιος, τραπεζικός υπάλληλος
31. Ζαχαρή Δήμητρα, δημ. υπάλληλος
32. Ζερβάκη Μαρία, δικηγόρος
33. Ζήκος Άγγελος
34. Ζήνας Αλέξανδρος, σπουδαστής
35. Ζορμπαλάς Νικόλαος
36. Θέμης Τζήμας, νέος δικηγόρος, υπ. διδάκτορας
37. Καζάς Θεοδόσης, Δικηγόρος
38. Καλαμαράς Άκης, πτυχιούχος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
39. Κανακάρη Μαίρη, εκπαιδευτικός
40. Καπέλλας Δημήτρης, συνδικαλιστής
41. Καπλανης Λουκας
42. Καπνίσης Κώστας, Ιδιωτικός υπάλληλος
43. Καρακιτσος Παναγιωτης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(αρχιτεκτονική)
44. Καραμολέγκος Γιώργος, συνταξιούχος
45. Καραμπελας Δημητρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
46. Κουιδουρμαζης Αποστολος
47. Κουλούρης Γεώργιος,
48. Κρομμύδα Πένη, νέα νομικός, εργατολόγος
49. Κτιστάκη Κατερίνα, Συνταξιούχος
50. Κωνσταντινίδης Γιώργος
51. Κωνσταντινίδης Σπύρος, νέος δικηγόρος
52. Κωστής Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
53. Κωτσόπουλος Κώστας, εμπειρογνώμων ανθρώπινου δυναμικού
54. Λαζανάς Μιχάλης
55. Λαζάρου Ελένη, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
56. Λαϊτσας Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
57. Λεμπετλής Νίκος, πτυχιούχος υπομηχανικός-νέος επιχειρηματίας
58. Λένα Παπαθανασίου, Βιβλιοθηκονόμος
59. Λογοθετιδης Γιωργος
60. Μακρυγιάννης Αλέξανδρος, γεωπόνος
61. Μαργαρίτη Αναστασία, δημ. υπάλληλος
62. Μαρούλης Αντώνης, μεταπτυχιακός φοιτητής-νέος επιχειρηματίας
63. Μασουρίδου Έφη, τ. Συμβολαιογράφος Αθηνών
64. Μεταξιώτης Πέτρος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
65. Μήττας Μιχάλης
66. Μοσχούλας Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος
67. Μουστάκας Νίκος, οικονομολόγος
68. Μπαϊράμη Αθηνά, δημοτική σύμβουλος
69. Μπεκιάρης Δημήτρης, Δημοσιογράφος
70. Μπέτσιος Θανάσης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
71. Μπουτζουρά Εύη, νέα δικηγόρος
72. Νεκταριος Ροδιτης φοιτητής Πολυτεχνειου Κρητης
73. Νικολάου Δημήτρης
74. Νίκος Ανδρειόπουλος
75. Ντίνος Χρίστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
76. Ντόκος Ιωάννης, γυμναστής
77. Ξηντάρης Δήμος, πολιτικός μηχανικός
78. Πάικας Σπύρος Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων
79. Παναγιώτου Άννα
80. Παναγόπουλος Δημήτρης, φοιτητής
81. Παπαγιαννης Χαρης
82. Παπαδημητρίου Νικόλαος
83. Παπαδοπουλος Πετρος
84. Παραλής Γιώργος, τραπεζικός υπάλληλος
85. Παρασκευας Αρης
86. Παρασκευοπουλος Πάνος
87. Πέκας Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
88. Πέλλιος Απόστολος, ιδιωτικός υπάλληλος
89. Πετροπουλος Θανάσης, ιδιωτικός υπάλληλος
90. Πιτσογιάννης Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
91. Ρέντζου Πετρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
92. Ρηγας   Αλεξανδρος, γυμναστής
93. Σαμαρά Σουλτάνα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
94. Σαπρίκη Άννα
95. Σκαλτσής Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
96. Σκουλάς Μανώλης, πολιτικός μηχανικός
97. Σκρέτας Κωνσταντίνος, φοιτητής
98. Σπανουδάκη Βασιλική, Συνταξιούχος
99. Σπανουδάκη Ρένια, Νομικός
100. Σπανουδάκης Αντώνης, Οικονομολόγος
101. Σπανουδάκης Ζαχαρίας, Συνταξιούχος
102. Σπυράκου Μαρία, διοίκηση επιχειρήσεων
103. Σταθοπούλου Κική, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών
104. Σταμάτης Γιώργος, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
105. Σταμάτης Κώστας, σπουδαστής
106. Σταματοπούλου Κατερίνα, χρηματοοικονομική σύμβουλος
107. Στάμος Κωνσταντίνος, συνταξιούχος
108. Στέφανος Κρεμέτης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης
109. Στεφάνου Νίκος, εκπαιδευτικός
110. Τζιάκος Θωμάς, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(μηχανικός Η/Υ)
111. Τζιβανης Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
112. Τζίμα Έλενα
113. Τσατσαρούνος Στέλιος
114. Τσιαμούρας Δημήτρης, φοιτητής
115. Τσουκαλάς Κώστας, νέος δικηγόρος
116. Τσούμας Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (μηχανικός χωροταξίας και πολεοδομίας)
117. Φωτιαδου Γεωργια
118. Χαντές Κώστας ,νέος εργαζόμενος
119. Χατζηπέτρου Αλέξανδρος
120. Χατζής Νίκος, φοιτητής
121. Χιοκτουρίδης Νίκος, φοιτητής
122. Χουχούμης Γιώργος,
123. Χρηστίδης Κώστας
124. Χριστοδουλιδης Μανωλης
125. Χριστοδούλου Χρήστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
126. Χρονόπουλος Γιάννης, Νέος Επιχειρηματίας
127. Ωρολογά Άννα, Οικονομολόγος

http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-enimerosi/127-proin-kai-nyn-stelexi-toy-pasok-stirizoyn-syriza

ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ!!!!


Άγρια κόντρα Κανέλλη - Ντινόπουλου στον αέρα, απίστευτοι διάλογοι! Βίντεο.

Άγρια κόντρα Κανέλλη - Ντινόπουλου στον αέρα, απίστευτοι διάλογοι! Βίντεο : Από το πρωί λένε πως φαίνεται η καλή μέρα και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη οι καλεσμένοι των κομμάτων τσακώθηκαν σε σημείο που αναγκαστήκαμε να

Από το πρωί λένε πως φαίνεται η καλή μέρα και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη οι καλεσμένοι των κομμάτων τσακώθηκαν σε σημείο που αναγκαστήκαμε να βάλουμε στο αθόρυβο την τηλεόραση.

«Αυτή είναι η αριστερά που βλέπετε, η Κανέλλη και ο Βαρεμένος. Δεν το προσωποποιώ. Όσον αφορά στην αντιπαράθεση τους» ισχυρίστηκε ο Αργ. Ντινόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η αριστερά έχει την τσίπα που δεν έχεις. Αυτή τη στιγμή είσαι ξετσίπωτος» απάντησε η Λιάννα Κανέλλη.

«Όλους τους ηγέτες σας στο τέλος τους βγάλατε  χαφιέδες. Πες μου έναν ηγέτη που δεν τον στείλατε στις εξορίες και μετά τον κατηγορήσατε. Τώρα θα σώσετε εσείς την πατρίδα; Τώρα δεν μπορείς να πεις τίποτα Λιάννα, μόκο τώρα» της είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ  υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

«Στη Γυάρο, στον Αι Στράτη εμείς μας στείλαμε. Μια χαρά» τόνισε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

«Διάβαζε την ιστορία Λιάννα. Μην το παίζεις τηλεκομμουνίστρια. Τσακώνεστε στις πλάτες του ελληνικού λαού και τον παραμυθιάζεται πως θα λύσετε τα προβλήματα» συνέχισε ο Ντινόπουλος και η Κανέλλη του είπε «σιγά ρε μάγκα. Σα χρυσό αυγό ακούγεσαι. Χρυσούλι αυγουλάκι».

Φυσικά δεν έμειναν εκεί, αφού ο διάλογος συνεχίστηκε με τον Ντινόπουλο να της λέει «πλακώνεστε μεταξύ σας. Πες μου ποιον αρχηγό σας δε βγάλατε χαφιέ. Εσείς μιλάγατε για το σχέδιο Μάρσαλ». Εκείνη του απάντησε με τη φράση «έτσουξε αγάπη μου» και τότε μπήκε στη μέση ο Παπαδάκης ο οποίος ζήτησε να περάσουν σε διαφημίσεις.




Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/politics/198221.html

Το δίλλημα, δεν είναι ΕΥΡΩ ή Δραχμή.


Είναι γεγονός, ότι στις Εκλογές της 17ης  Ιουνίου ο Ψηφοφόρος βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα. 

Το δίλλημα, δεν είναι ΕΥΡΩ ή Δραχμή.

Το Δίλλημα είναι Μνημόνιο και υποταγή στο Κεφάλαιο και στους εκφραστές του ή Πρόοδος, ανάπτυξη και Εθνική κυριαρχία;


Στις 6 Μαΐου, η Ελλάδα ψήφισε Αντιμνημονιακά, με τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει μια εντυπωσιακή άνοδο, εκφράζοντας τις αγωνίες και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού. 

Αυτή η άνοδος της Αριστεράς, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, στην Ευρώπη, η οποία έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της, με αποτέλεσμα σε πρώτη φάση να επιχειρήσουν να κατευνάσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με απόπειρα χαλάρωσης των Μέτρων του Μνημονίου και στη συνέχεια να αρχίσουν  έναν ατελείωτο βομβαρδισμό απειλών περί κατάρρευσης της Ευρώπης, στο ενδεχόμενο αν κερδίσει η Αριστερά στην Ελλάδα και το Ντόμινο των εξελίξεων σε όλο τον Κόσμο.

Βέβαια, η καταστροφή του Φιλελεύθερου Συστήματος, πλησιάζει, αλλά για αυτό δεν φταίει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σαθρό υπόβαθρο της  Ελεύθερης Οικονομίας και ο άκρατος πλουτισμός των λίγων, των ελάχιστων.

Βλέποντας την καταστροφή του Συστήματος του πλουτισμού τους να πλησιάζει, οι Ευρωπαίοι, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη λαϊκή βούληση εκβιάζοντας και απειλώντας, απαιτώντας από τους Έλληνες να ψηφίσουν Φιλοευρωπαϊκή Κυβέρνηση ή στη χειρότερη των περιπτώσεων, όποια Κυβέρνηση εκλεγεί, να δεσμευθεί ότι θα ακολουθήσει τους όρους του Μνημονίου, ρίχνοντας τον λαό, ακόμη πιο βαθιά στην εξαθλίωση και τη δυστυχία έχοντας απολέσει οριστικά την Εθνική του Κυριαρχία, προς όφελος της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην Εγχώρια «Αγορά», οι λίγοι «Νταβατζήδες», όπως είχε πει ο Καραμανλής, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, να τρομοκρατήσουν τον λαό και να εκτρέψουν τη λαϊκή βούληση προς όφελος των Κομμάτων του Μνημονίου, προς όφελος αυτών όπου επί τριάντα χρόνια, οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της Καταστροφής.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, συνεχίζουμε στο δρόμο της Ανατροπής, βαδίζουμε προς την ελευθερία μας, από το Μνημόνιο της Ντροπής, της υποδούλωσης και της αναξιοπρέπειας.
Ψηφίζουμε Αριστερά και στέλνουμε τους εκφραστές του Μνημονίου, στη λήθη.