Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τα καλοκαίρια του Ολάντ στην Σύρο!!!





Τα καλοκαίρια του Ολάντ στην Σύρο 

Τα καλοκαίρια του, τα περνούσε στην Σύρο κάνοντας ορθοπεταλιές και πίνοντας τσίπουρο ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 
 Ο Γάλλος πρόεδρος, όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, διατηρεί αρκετούς φίλους στη χώρα μας από τις διακοπές του στη Σύρο, με ορισμένους εκ των οποίων μοιράζεται και το πάθος του για την πολιτική. Όπως με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της χώρας μας Γιάννο Παπαντωνίου,  ο οποίος μένει στη Σύρο δίπλα στο σπίτι που φιλοξενείται ο Ολάντ (που διατηρεί στο νησί Γαλλίδα οικογενειακή φίλη του και συνεργάτιδά του).


Ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος,  που το 2009 ήταν γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας,  έδειχνε να απολαμβάνει τις διακοπές του στη Σύρο, τις εκδρομές και τις συναναστροφές του με τους ντόπιους, το κολύμπι στον Φοίνικα και τα τσίπουρα με Συριανούς στη Σπηλιά, κάτω από τα Βαπόρια, την αγαπημένη του γειτονιά στην Ερμούπολη. Στις διακοπές του 2010, τα σύννεφα είχαν αρχίζει να σκιάζουν την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, με την προσφυγή στο  ΔΝΤ και στην τρόικα, αλλά κανείς δεν μπορούσε ακόμη να προβλέψει τις εξελίξεις…

Μία από τις αγαπημένες του δραστηριότητες σε αυτές του τις διακοπές, ήταν το ποδήλατο στους δρόμους της Σύρου. Του άρεσε επίσης να ατενίζει το Αιγαίο από την Άνω Σύρο, ενώ ανέβηκε μέχρι το Σαν Μιχάλη, με την αξεπέραστη θέα, όπου δοκίμασε στις τοπικές ταβέρνες τους μεζέδες και το φημισμένο ομώνυμο τυρί.

     
Αλλά και πέρυσι το καλοκαίρι, αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, φαίνεται ο Γάλλος πρόεδρος να πέρασε τις διακοπές του στη Σύρο αλλά «ινκόγνιτο» αυτή τη φορά, καθώς κάποιοι Συριανοί επιμένουν ότι τον συνάντησαν στα Αστέρια και στη Σπηλιά όπου βουτούν οι κολυμβητές.


Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι εκεί του πρόσφεραν  τσίπουρο, χωρίς  να έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για διεθνούς εμβέλειας  προσωπικότητα και ο ίδιος, μην έχοντας αντιληφθεί ότι πρόκειται για κέρασμα,  έβγαλε χρήματα για να πληρώσει.

 http://www.briefingnews.gr/zoh-kai-styl/item/25400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου