Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΙΣ......ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.........

Απεβίωσε ο “πατέρας” των CD

Ο ιαπωνικός όμιλος της Sony ανακοίνωσε το θάνατο του πρώην προέδρου της εταιρείας, Νόριο Όγκα. Το Compact Disc είναι «παιδί» του Όγκα, ο οποίος υπήρξε και πρόεδρος της Sony από το 1982 έως το 1955. Ο Όγκα συνέβαλε να επεκτείνει η
Απεβίωσε ο “πατέρας”  των CD
εταιρεία τις δραστηριότητές της πέρα από την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών, στους τομείς του λογισμικού και της ψυχαγωγίας.
Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών από πολυοργανική ανεπάρκεια.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!!!!!

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΜΕ 35,7% ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ!!!!!!

Προβάδισμα 2,1 μονάδων διατηρεί το ΠΑΣΟΚ
Σοβαρά;

Προβάδισμα 2,1 μονάδων διατηρεί το ΠΑΣΟΚ 
Ανοδική πορεία για ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να διατηρεί προβάδισμα έναντι της ΝΔ με 2,1 μονάδες, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως χάνει δυνάμεις.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5% και η ΝΔ 19,4% με το κυβερνών κόμμα να έχει συσπείρωση που μόλις ξεπερνά το 51%, χάνοντας ψηφοφόρους προς όλα τα κόμματα και ειδικά προς την Αριστερά. Στη ΝΔ η συσπείρωση φτάνει το 61,3% έχοντας περιορίσει τις απώλειες προς ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.

Ανοδική πορεία για το ΚΚΕ (8,5%), ΛΑΟΣ (5,7%) και ΣΥΡΙΖΑ (3,2%), ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνει ποσοστό 1,7% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,3%.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, το 14% απάντησε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση ενώ καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από κυβέρνηση της ΝΔ βλέπει το 8% .

Σημειώνεται ότι το 40% των ερωτηθέντων λέει «ναι» στις βίαιες διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών, ενώ το 56% διαφωνεί.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/159378/provadisma-21-monadon-diatirei-to-pasok/

Στην Αθήνα έφτασε το Αναστάσιμο Φως


«Η Ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας», είπε ο κ. Θεόφιλος  

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231105087

ΝΑ Ο .......ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ!!!!!!!!!

Κίνεφ Κίρισι - Ολυμπιακός 12-14

Οι "ψυχάρες" του Χάρη Παυλίδη νίκησαν με 14-12 την ρωσική Κίνεφ Κίρισι και έφεραν τον Θρύλο στην τρίτη θέση του Champions Cup.
Κανονικά θα έπρεπε να παίζουν στον μεγάλο τελικό οι κοριτσαροι του Χάρη Παυλίδη αλλά ας όψεται η σφαγιαστική διαιτησία στον ημιτέλικο με την Κατάνια, ειδικά στην παράταση. Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός μάζεψε τα κομμάτια του και αντιμετώπισε την ρώσικη  Κίνεφ Κίρισι στον μικρό τελικό του Final Four του Σαμπαντέλ της Βαρκελώνης για την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο του Champions Cup.

Οι "ερυθρόλευκες" παίκτριες μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησαν τις Ρωσίδες να κάνουν όνειρα για νίκη σε κανένα σημείο του ματς, εκτός από λίγο πριν το τέλος του ματς, όμως εκεί μίλησε η Αντωνάκου.

Η μεγάλη αρχηγός, Σταυρούλα Αντωνάκου, συνέχισε με φόρα από τον ημιτελικό και με 2 γρήγορα γκολ έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού από νωρίς. Η Αμερικανίδα Κρεγκ πήρε τη σκυτάλη και συνέχισε με τρια δικά της γκολ. Οι Ρωσσίδες προσπάθησαν να αντιδράσουν με Φεντότοβα και Μπελγιαεβα. Με τις Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου και Αβραμίδου να σκοράρουν για το Θρύλο και την Φαν Μπέλκουμ να παίρνει την ομάδα στις πλάτες της η ομάδα πήρε ένα προβάδισμα τεσσάρων γκολ στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου (8-12).

Στη συνέχεια οι πολίστριες του Θρύλου μάλλον επαναπαύτηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στην Κίνεφ να μειώσει στο γκολ (11-12). Ένα τέρμα από την Κρεγκ όμως και άλλο ένα από την Αντωνάκου έκοψαν τα φτερά της ρώσσικης ομάδας και έδωσαν την νίκη στον Ολυμπιακό. Οι παίκτριες του Θρύλου μας είναι τρίτες στην Ευρώπη!!!!

Αυτές οι κοπέλες και ο Χάρης Παυλίδης πήγαν απλήρωτοι κι με τόσα προβλήματα στην Ισπανία και δόξασαν για ακόμα μια φορά τον Ολυμπιακό!

Στείλτε κενό sms στο 54080! Το αξίζουν! Όπως το αξίζουν όλα τα παιδιά στον Ερασιτέχνη!!

Συγχαρητήρια κορίτσια!!

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 5-7, 8-12, 12-14

Τα γκολ του Ολυμπιακού: Αντωνάκου 4, Κρεγκ 4, Φαν Μπέλκουμ 3, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Έναρξη του ματς

Α' Οκτάλεπτο

0-1 Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ. Αντωνάκου.

0-2 Ο Θρύλος διπλασιάζει τα τέρματα του. Αντωνάκου πάλι! Ξεκινήσαμε πολύ καλά!

1-2 Μειώνει η Φεντότοβα για τις Ρωσσίδες.

1-3 Κρεγκ.

1-4 Και πάλι η Κρεγκ!!!

2-4 Φεντότοβα για άλλη μια φορά.

Β' Οκτάλεπτο

3-4 Μπελγιάεβα

3-5 Τρίτο γκολ από την Κρεγκ

4-5 Μπελγιάεβα πάλι. Σκληρό καρύδι η Κίνεφ

5-5 Και πάλι η Μπελγιάεβα, μετά από απανωτά λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού.

5-6 Εκπληκτική κίνηση της Αντωνάκου και η Μανωλιουδάκη δίνει το προβάδισμα και πάλι στον Θρύλο.

5-7 Αντωνάκου!! Απλά, φοβερή!!!

Γ' Οκτάλεπτο

5-8 Μανωλιουδάκη

6-8 Προκόφιεβα. Δεν το βάζουν κάτω οι Ρωσσίδες

6-9 Αβραμίδου. Οι "ερυθρόλευκες" είναι αποφασισμένες!!

6-10 Φαν Μπέλκουμ!!!

7-10 Μπελιάεβα. Πρέπει να την σταματήσουμε.

7-11 Φαν Μπέλκουμ και πάλι!!

8-11 Σομπόλεβα

8-12 Τρίτο συνεχόμενο γκολ από την Φαν Μπέλκουμ!!

Δ' Οκτάλεπτο

9-12 Προκόφιεβα

10-12 Μπογκντάνοβα. Μην "πέφτουμε", κορίτσια!!

11-12 Προκόφιεβα

11-13 Η Κρεγκ κόβει το σερί της Κίνεφ

12-13 Λισούνοβα. 1.20 πριν το φινάλε.

12-14 ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ!!!!

ΤΕΛΟΣ!! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ!! ΜΠΡΑΒΟ, ΚΟΠΕΛΑΡΕΣ!!!
http://www.redplanet.gr/polo/champions_cup/kinef-kirisi-olympiakos-12-14.842549.html

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ,,,,,ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!!!!!!!

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ!!!!!


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΝΟΓΙΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΜΕ ΝΑ......... ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!!!!!


1ο
Ο Τοτός την ώρα των θρησκευτικών είναι αφηρημένος.
Η δασκάλα του τον ρωτάει:
- Τοτό που είναι ο Θεός;
- Στην κρεβατοκάμαρη της υπηρέτριάς μας κυρία και μάλιστα είναι γένους θηλυκού.
- Πώς το κατάλαβες Τοτέ;
- Να ακούω συχνά τον μπαμπά να λέει: "Θεέ μου, τι γυναίκα είσαι εσύ!"


2ο
Πεθαίνει ο θείος του Τοτού και πάνε στον συμβολαιογράφο για το άνοιγμα της διαθήκης.
Ανοίγει ο συμβολαιογράφος την διαθήκη και αρχίζει να διαβάζει:
- Στην θεία Μαρία αφήνω το εξοχικό μου. Στον ανηψιό μου τον Γιώργο αφήνω το διαμέρισμά μου στο Παρίσι. Στην γυναίκα που αγάπησα και στα παιδιά μου αφήνω την υπόλοιπη περιουσία μου αξίας 1.000.000 ευρώ. Στον αδερφό μου τίποτε.
Λέει ο πατέρας του Τοτού:
- Ρε παιδιά, ο αδερφός μου δεν είχε γυναίκα ούτε παιδιά.
- Είδες μαμά, λέει ο Τοτός, δεν μας ξέχασε ο μπαμπάς...


http://www.filaki.gr/jokes_cat.php?jcID=15&start=2&len=2&orderby=insertdate

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ.....ΔΙΑΛΕΓΕΙ!!!!!!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ.....ΙΔΙΟ!!!!!!!!!



ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΧΑΔΙΑ ....ΕΙΝΑΙ!!!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Αποδοκίμασαν πολιτικό στον επιτάφιο

Αποδοκίμασαν πολιτικό στον επιτάφιο

Επεισοδιακή ήταν η περιφορά του Επιταφίου στα Τρίκαλα, όπου κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το Trikalanews τα έβαλαν με τον πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, όταν τον εντόπισαν μεταξύ των επισήμων.
Το γεγονός προκάλεσε την αμηχανία των άλλων επισήμων, βουλευτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ήταν παρόντες στην περιφορά του επιταφίου.
Ανάλογες αποδοκιμασίες πολιτικών υπήρξαν και σε άλλες πόλεις της επαρχίας.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/102318.html

Ανασχηματισμός μόνο για τους «πιστούς» του Μνημονίου


Προτεραιότητα η ενιαία γραμμή και η ελαχιστοποίηση των διαφωνιών
Σε ευρύ ανασχηματισμό μετά το Πάσχα, ως τελευταίο χαρτί ενάντια στην κυβερνητική παραλυσία, έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», η εξέλιξη αυτή απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άμεσα, επόμενος σταθμός υπολογίζεται το φθινόπωρο, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται πως επιλέγει την υλοποίηση του Μνημονίου και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις εσωκομματικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Το κυρίαρχο σενάριο θέλει τον πρωθυπουργό να συγκροτεί μια ομάδα «πιστών στο πρόγραμμα» στελεχών, όχι κατ’ ανάγκη μέσα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ώστε να υλοποιήσουν τις δύσκολες επιλογές που έχουν ανακοινωθεί χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές. Υπ’ αυτή την έννοια, φέρονται βασικοί υπουργοί ως υποψήφιοι προς απομάκρυνση ή μετακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται να επιλέγει τη διατήρηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του, έστω και υπό επιτήρηση. Και αυτό γιατί ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έχει αποφασίσει τη σύσταση υπουργείου Αποκρατικοποιήσεων ,αφενός, αφαιρώντας από τον υπουργό Οικονομικών σημαντικές αρμοδιότητες και αφετέρου, βάζοντας ένα επιπλέον δικό του «μάτι» στο οικονομικό επιτελείο, ψαλιδίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο του Γ.Παπακωνσταντίνου.

Υπουργοί που πολλές φορές έχουν εκφράσει διαφωνία με κεντρικές επιλογές του Μνημονίου φέρονται προς την έξοδο, καθώς κριτήρια για τον κ. Παπανδρέου φέρονται να είναι η ενιαία γραμμή και η ελαχιστοποίηση των διαφωνιών.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/159339/anashimatismos-mono-gia-tous-pistous-tou-mnimoniou-/

Η Αγία Γραφή το μεγαλύτερο best seller όλων των εποχών



του Γιώργου Ζαγόρη & Απόστολου Χρ. Βαβύλη
Παρά την σφοδρή πολεμική, παρά τους «εξυπνάκηδες» και κάθε είδους γυρολόγους που δείχνουν να επιλέγουν κάθε χρόνο ειδικά αυτές τις ημέρες για να μας πουν είτε ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε γιατί δεν είχε πεθάνει...
! Και ότι μετά έζησε με την Μαρία την Μαγδαληνή στην Άπω Ανατολή. Είτε ότι το Άγιο Φως ανάβει με φωσφόρο, ή ότι η Βίβλος είναι η μυθολογία των Εβραίων και αμφισβητούμενης ακρίβειας και αξίας. ΚΑΙ ΟΜΩΣ!!! Ότι κι αν λένε, όσοι και όποιοι κι αν το λένε η Αγία Γραφή, η Βίβλος, η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη δηλαδή, είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών, το μεγαλύτερο best seller, το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο όλων των εποχών, (η Καινή Διαθήκη έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 2200 γλώσσες και διαλέκτους, όλη η Βίβλος σε περισσότερες από 500) και πράγμα εξαιρετικά περίεργο αλλά εξίσου ενδεικτικό και αποδεικτικό των όσων γράφουμε η Αγία Γραφή είναι το βιβλίο που…κλέβεται περισσότερο από κάθε άλλο στον κόσμο!!!

Όταν αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε στη δημοτική την Αγία Γραφή δεν μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε το τι ενθουσιώδη υποδοχή θα είχε αυτή η ταπεινή μας προσπάθεια. Διαβάστε μερικά νούμερα: μέχρι σήμερα η ηχογραφημένη Καινή Διαθήκη σε Mp3 (ακούστε την ολόκληρη ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ) αποκτήθηκε από 160.000 ανθρώπους μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες! Την σχετική ειδησεογραφία στο ιντερνετ διάβασαν περισσότεροι από 500.000 αδελφοί μας! Το site που έγινε για να κάνουμε προσιτή την Αγία Γραφή στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, μέσα σε 2 μήνες είχε περισσότερες από 80.000 επισκέψεις!!!

Οι ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ, (ακούστε τους όλους ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ) έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής από 3000 περίπου αδελφούς μας και όμως έχουν κυκλοφορήσει μόλις 15 μέρες!!!
Εμείς συνεχίζουμε με την ολοκλήρωση της Παλαιάς Διαθήκης (ακούστε δείγματα ΕΔΩ)

Το μεγαλύτερο θαύμα όμως είναι το γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι συντελεστές έχουν εργαστεί ΔΩΡΕΑΝ! Μάλιστα ακούσατε καλά: ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗΣ!

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν την προσπάθεια και προσευχόμαστε στον Χριστό που θα αναστηθεί σε λίγες ώρες να τους σκεπάζει, να τους φωτίζει, να τους γαληνεύει, να τους χαριτώνει.

Ευχαριστούμε λοιπόν:
ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ
ΤΗ ROMFEA.GR
TΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟ
ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ

ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 18/5 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

KAΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ!

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ

"Μία λύση να μας βγάλει από την κατοχή"...



"Όραμά μας παραμένει η επίτευξη λύσης που να μας απαλλάσσει από την κατοχή, τον εποικισμό και τη διαίρεση,. να επανενώνει την πατρίδα και το λαό, να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού στα πλαίσια μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας", αναφέρει σε πασχαλινό μήνυμά του ο ... Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Επίσης απορρίπτει κατηγορηματικά τη διχοτόμηση της Κύπρου και προσθέτει ότι για την επίτευξη της επιδιωκόμενης λύσης θα εργασθεί με όλες του τις δυνάμεις, με συνέπεια στις αρχές της λύσης και με την επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού.

"Τούτες τις άγιες μέρες η σκέψη μας είναι με τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους συγγενείς των αγνοουμένων", αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Χριστόφιας.

Εξ άλλου, αναφέρει ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη και αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η οικονομία, αναφέρει, είναι εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει όλοι να την αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Χριστόφιας σημειώνει ότι δυστυχώς και η φετινή Ανάσταση δεν έχει σημάνει τη χαρμόσυνη είδηση της λύτρωσης της Κύπρου και ένα ακόμη Πάσχα τη βρίσκει διαιρεμένη και υπό ημικατοχή και με ανοικτές τις πληγές του πραξικοπήματος και της εισβολής.

"Θέλω με αυτή την ευκαιρία να απευθύνω στον κυπριακό λαό μήνυμα αισιοδοξίας. Με τον αγώνα και τις προσπάθειές μας στεκόμαστε όρθιοι μπροστά στις δυσκολίες και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες. Μαζί όλοι ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε", καταλήγει το μήνυμα του Προέδρου Χριστόφια.

Απρόοπτα στην ελληνική αποστολή για το Άγιο Φως

Απρόοπτα στην ελληνική αποστολή για το Άγιο Φως

Με τρεις ώρες καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος στο αεροπλάνο αναχώρησε από την Αθήνα η ελληνική αποστολή που μεταβαίνει στους Αγίους Τόπους για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός!

Όλοι ήταν στις θέσεις τους στις 7.00 το πρωί που είχε προγραμματιστεί η απογείωση, η οποία και έγινε κανονικά. Ωστόσο αμέσως μετά παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα και έτσι το αεροσκάφος επέστρεψε προληπτικά στο «Ε. Βενιζέλος».

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ταλαιπωρία και καθυστέρηση, αφού μέχρι να βρεθεί άλλο αεροσκάφος πήγε δέκα το πρωί. Αυτό τελικά αναχώρησε χωρίς άλλο νέο πρόβλημα για τα Ιεροσόλυμα, τρεις ώρες μετά το προγραμματισμένο.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ενώ μετέχουν ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος Βασίλης Οικονόμου.

Το Άγιο Φως θα παραδώσει μετά τη λήξη της τελετής στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ', λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ενώ η άφιξή του στην Αθήνα αναμένεται περί τις 6:30 το απόγευμα. Από εκεί θα φτάσει με ειδικές πτήσεις σε κάθε γωνιά της χώρας...
http://www.madata.gr/epikairotita/social/102306.html

 

Δημόσιο: Βαθιά τομή στο πειθαρχικό δίκαιο

 
 
 
Δημόσιο: Βαθιά τομή στο πειθαρχικό δίκαιο 
 

Βαθιά τομή επιφέρει στο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων το σχέδιο αναμόρφωσης που καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μπει τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων κρατικών λειτουργών.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου πειθαρχικού κώδικα θα είναι η απομάκρυνση, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια, κάτι το οποίο θα εξαλείψει τα γνωστά φαινόμενα «συναδερφικής αλληλεγγύης» στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή στο πειθαρχικό δίκαιο, θα είναι ο χρόνος περαίωσης των ΕΔΕ, καθώς αυτός μειώνεται στον ένα μήνα, ενώ οι υπάλληλοι που παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης τίθενται αυτοδικαίως σε αργία ως την έκδοση της δικαστικής απόφασης και ταυτόχρονα χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση προϊσταμένου.

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, για πρώτη φορά με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο θα προβλέπεται επιπλέον ότι η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση όλων των πράξεων στο «Διαύγεια» θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός των άλλων θα στερείται και του δικαιώματος προαγωγής.

Αυστηρότερες θα είναι με το νέο καθεστώς και οι πειθαρχικές ποινές, καθώς θα υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις, το πρόστιμο επεκτείνεται σε 12 μήνες από τους τρεις που προβλέπονται σήμερα, όπως και η προσωρινή παύση με πλήρη στέρηση αποδοχών, που επεκτείνεται στους 12 μήνες από τους έξι, ενώ παράλληλα θεσπίζεται και ο υποβιβασμός έως δύο βαθμούς από έναν που ισχύει μέχρι σήμερα.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/102312.html

ΝΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΙΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ.





Ερμούπολη - Ο καιρός τώρα
Σάββατο 23.04 15:00
Αίθριος
0% νεφοκάλυψης
13,7°
0 mm Βροχή
βόρειος ισχυρός αέρας - BF 6
Ερμούπολη - Αυριανή πρόγνωση
Κυριακή 24.04 14:00
Νεφώσεις κατά περιόδους
26% νεφοκάλυψης
14,2°
0 mm Βροχή
βόρειος ψυχρό αεράκι - BF 5

http://www.deltiokairou.gr/weather/?lat=37.43807&lon=24.93965&zoomlevel=12&maptype=4&mapsymbols=1

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ...... ΓΑΪΔΑΡΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ? ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ....ΜΠΑΛΑ!!!!!!!

Τελικα, φταινε οι κερδοσκόποι ή είναι ανίκανοι κάποιοι, για να μη πω τίποτα.....χειρότερο;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ....ΠΡΟΚΛΗΣΗ;

Παπαλουκάς: ο κροίσος της Ελλάδας

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην χώρα μας είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, το όνομα του οποίου δεσπόζει ανάμεσα στους Κριστιάνο Ρονάλντο και Φερνάντο Αλόνσο στο περιοδικό ΕSPN.
Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" συμπεριλήφθηκε στο αφιέρωμα του κορυφαίου περιοδικού με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο.
Ο "Τεό" είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής στην Ελλάδα με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα της συντακτικής ομάδας του ESPN.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί οι συντάκτες συγκέντρωσαν τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές κάθε χώρας.

Από 'κει και πέρα, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς κερδίζει 16.700.000 ευρώ από το συμβόλαιο του με τους Ντάλας Μάβερικς. Ενώ, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης που συνεχίζει πλέον την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ αμείβεται με 1.089.000 στην Κύπρο.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο είναι ο Άλεξ Ροντρίγκες των Νιου Γιορκ Γιάνκις. Ο "A Rod" που έκανε οικογένεια με μια Ελληνίδα, κερδίζει 22.000.000 ευρώ κάθε σεζόν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο οδηγεί για τη Ferrari, ζει στην Ελβετία, όμως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στη χώρα με 15.600.000 ευρώ. Ο μεγάλος αντίπαλος του, ο Λιούις Χάμιλτον... κάνει κουμάντο στη Μεγάλη Βρετανία με 12.700.000 και ο Βαλεντινο Ρόσι στην Ιταλία με 14.300.000 ευρώ.

Την πρωτοκαθεδρία έχει φυσικά το ποδόσφαιρο με 114 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο Κάρλος Τέβες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Φρανκ Ριμπερί, ενώ ακολουθούν το μπάσκετ με 18 και το μπέιζμπολ με 12.
http://www.redplanet.gr/basket/papaloykas-o-kroisos-ths-elladas.842148.html

Σχόλιο Μπλόγκερ: Θοδωρή, δώσε κάτι στον ερασιτέχνη, την ΦΑΝΕΛΑ του φοράς!!!!!!!

ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.....ΠΙΣΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ;


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ, ΠΗΡΑΤΕ!!!!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ......ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!!!!!!!!!!


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ......ΑΝΟΧΗΣ!!!!

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.....ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!!

ΜΟΛΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΠΡΩΤΗ Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η!!!!! ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ. ΩΡΑ 09.15.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!!!!!





ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ......ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!!!!!!

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ!!!!


ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ!!!! ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΜΑΣ.....ΖΗΛΕΥΟΥΝ!!!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ.



(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ.....ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!)

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γιορτάζουμε «την θεόσωμον ταφήν» και «την εις άδου κάθοδον», δηλαδή την ταφή του Κυρίου και την κάθοδο Του στον Άδη,  όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς . Βέβαια, η ταφή βέβαια έγινε τα απόγευμα της Μ. Παρασκευής, ωστόσο η Εκκλησία έκρινε ορθό να αφιερώσει ιδιαίτερη μέρα προς τιμήν και μελέτη του μυστηριώδους αυτού γεγονότος.
Σύμφωνα με την παράδοση, το Μεγάλο Σάββατο είναι η μέρα που βρίσκονται τα σώματα των ανθρώπων που έφυγαν από αυτή τη ζωή. Το πρωί του Μεγ. Σαββάτου τελείται η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου. Ύστερα διαβάζονται οι Προφητείες για την Ανάσταση και ψέλνεται ο Ύμνος των Τριών Παίδων. Ήδη από το βράδυ οφείλουν να έχουν αλλάξει όλα τα πένθιμα καλύμματα του ναού και να έχει στολισθεί με κόκκινα, αναστάσιμα, ενόψει της μεγάλης βραδιάς.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όλα τα φώτα της εκκλησίας σβήνουν και πέφτει παντού σκοτάδι. Λίγο πριν τις 12.00 το βράδυ, ο ιερέας ψάλλει το «Δεύτε λάβετε φως» και βγαίνει με τη λαμπάδα του αναμμένη μέσα από την Ωραία Πύλη δίνοντας το Άγιο Φως στους εκκλησιαζόμενους. Στη συνέχεια οι πιστοί βγαίνουν έξω από την εκκλησία, όπου ο παπάς διαβάζει το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και μόλις τελειώσει, ακριβώς τα μεσάνυχτα, ψάλλει το «Χριστός Ανέστη...».
Μετά την Ανάσταση, οι πιστοί μεταφέρουν στο σπίτι τους το Αγιο Φως. Στην είσοδο του σπιτιού τους, κάνουν, με τον καπνό της λαμπάδας, το σχήμα του σταυρού. Μετά ανάβουν το καντήλι και προσπαθούν να το κρατήσουν τουλάχιστον τρεις με σαράντα ημέρες. Ακολουθεί το πασχαλινό τραπέζι για να φάνε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα  και να τσουγκρίσουν κόκκινα αυγά.
Πολλές είναι οι κατά τόπους παραδόσεις σε σχέση με την βραδιά της Ανάστασης. Σε αρκετές περιοχές οι ανύπαντρες κοπέλες οφείλουν να ανάψουν την λαμπάδα τους από λαμπάδα κάποιου άντρα, για να παντρευτούν.
Στην Κέρκυρα, σπάνε τις κανάτες ενώ το Μεγάλο Σάββατο γεμίζουν στην αγορά ένα κάδο με νερό και τον στολίζουν με πρασινάδες και λουλούδια. Όποιος περάσει από κει πρέπει να ρίξει ένα νόμισμα και μετά την Ανάσταση, οι παραβρισκόμενοι παίρνουν νερό από τον κάδο και πλένουν το πρόσωπο και τα χέρια τους, για να καθαριστούν από κάθε αμαρτία. Πήλινα κανάτια σπάνε και σε άλλες περιοχές, όπως στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κορώνη της Μεσσηνίας, για την εκφόβιση των δαιμόνων που αντιμάχονται την Ανάσταση του Σωτήρος.
Στη Φθιώτιδα τη νύχτα που γίνεται η Ανάσταση, ένας Επίτροπος της Εκκλησίας παίρνει μια σκλίδα (καλάμι από βρίζα) αγιασμένη από τον αγιασμό των Φώτων, ανεβαίνει στο καμπαναριό ψηλά και την ανάβει για να προφυλάξουν ολόκληρη την περιοχή από το χαλάζι. Στα Άγραφα την ώρα που θα πει ο παπάς το «Χριστός Ανέστη», οι χριστιανοί καίνε το φανό. Και στη Σύρο το Μεγάλο Σάββατο αρχίζει με το κάψιμο του φανού. Αλλά και στη Σινώπη, οι πιστοί δεν λησμονούν το πάθος τους κατά του Ιούδα και όταν πει ο παπάς το "Χριστός Ανέστη", τότε θα πάρει ο καθένας ένα δαφνόφυλλο να το κάψει, γιατί η δάφνη είναι καταραμένο δέντρο.
Η Ανάσταση του Χριστού είναι σύνθημα αγάπης, το οποίο εκδηλώνεται με τον αμοιβαίο ασπασμό των εκκλησιαζόμενων. Σε μερικούς μάλιστα τόπους το «φίλημα της αγάπης» κατά την νύχτα της Ανάστασης γίνεται με αρκετή ιεροπρέπεια στην Εκκλησία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέρα της χριστιανοσύνης, την σημαντικότερη γιορτή του ορθόδοξου κόσμου. Καλή Ανάσταση!!!
http://www.madata.gr/epikairotita/san-simera/102290.html

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ.......ΞΥΠΟΛΗΤΕΣ!!!!!!!!



ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΓΥΡΕΥΕ!!!!

(Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ....ΛΑΟΥ!!!!)

ΜΕ ΗΛΙΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει καλός καιρός και ηλιοφάνεια στη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

http://www.madata.gr/epikairotita/kairos/102279.html

M 6.9 - SOLOMON ISLANDS - 2011-04-23 04:16 UTC, ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ

MagnitudeMw 6.9
RegionSOLOMON ISLANDS
Date time2011-04-23 04:16:57.0 UTC
Location10.35 S ; 161.23 E
Depth100 km
Distances1542 km E Port moresby (pop 283,733 ; local time 14:16:57.6 2011-04-23)
177 km SE Honiara (pop 56,298 ; local time 15:16:57.6 2011-04-23)
72 km W Kirakira (pop 1,122 ; local time 15:16:57.6 2011-04-23)
Global view
Source parameters reviewed by a seismologist

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-4-2011 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ





ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ 22-4-2011 (ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ)




ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΙΧ. ΠΑΓΩΝΗΣ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΠΟΜΠΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ....ΦΑΓΑΔΕΣ!!!!

Οι «παγίδες» του οβελία

Το Πάσχα στη χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κραιπάλη του οβελία, η οποία επιβεβαιώνεται και από την κατά 30% αυξημένη προσέλευση στα νοσοκομεία τη μέρα
 
Οι «παγίδες» του οβελία
εκείνη.
Και επειδή ο απολογισμός του Πασχαλινού τραπεζιού είναι οδυνηρός, τόσο από άποψη ενεργειακής πρόσληψης όσο και από άποψη ποιότητας (πολλά κορεσμένα λιπαρά, διαιτητική χοληστερόλη και αλάτι), ιδού μερικές συμβουλές που μπορούν να σας γλιτώσουν θερμίδες, στομαχόπονους και άλλες πασχαλινές ‘παρενέργειες’:
* Μην παραλείψετε το πρωινό (π.χ. 1 ποτήρι γάλα ή χυμός με 1-2 κουλουράκια ή 1 λεπτή φέτα τσουρέκι). Διαφορετικά, μέχρι το μεσημέρι θα πεινάτε τόσο, που δεν θα είναι εύκολο να ελέγξετε τι και πόσο θα φάτε.
* Προτιμήστε κατσίκι αντί για αρνί (έχει λιγότερο λίπος).
* Αποφύγετε την πέτσα και το τσιμπολόγημα (από τη σούβλα, ή από περιφερόμενα κεράσματα).
* Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτο (κατά προτίμηση μικρό). Έτσι, θα έχετε οπτική εικόνα της ποσότητας που καταναλώσατε.
* Γεμίστε το μισό πιάτο με σαλάτα και το υπόλοιπο με ένα κομμάτι κρέας όσο η παλάμη σας και μικρή ποσότητα από 2-3 άλλα φαγητά που σας αρέσουν (π.χ. κοκορέτσι, πατάτες, πίτα).
* Αποφύγετε το πολύ ψωμί ή περιοριστείτε σε 1 λεπτή φέτα.
* Προσοχή στο αλκοόλ. Η συντεινόμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 2 ποτά για τους άντρες και 1 για τις γυναίκες. Μπορείτε να αραιώσετε το κρασί με λίγη σόδα, ώστε να φαίνεται περισσότερο.
* Αν θέλετε να πιείτε κάποιο αναψυκτικό, επιλέξτε τη light εκδοχή του, χωρίς όμως να ξεχνάτε ότι το νερό είναι η καλύτερη επιλογή.
* Τρώτε αργά και αφήστε τον εαυτό σας να ευχαριστηθεί τη συντροφιά και το γιορτινό κλίμα.
* Μετά το γεύμα, κάνε μια βόλτα με τα πόδια.
* Φροντίστε το επόμενο γεύμα να είναι ελαφρύ.
Αν τελικά ενδώσετε και φάτε λίγο παραπάνω, φροντίστε την εβδομάδα μετά το Πάσχα να είστε προσεκτικοί: καταναλώστε περισσότερα λαχανικά, φρούτα, ελαφριές σούπες και ψάρι και λιγότερο κρέας, πίτες, βαριές σάλτσες και τηγανιτά. Επίσης, αν σας περισσέψει πολύ φαγητό, κρατήστε λίγο και μοιράστε το υπόλοιπο σε συγγενείς και φίλους. Σε τελική ανάλυση, καλύτερα να πάει στα σκουπίδια παρά να γίνει λίπος στο σώμα σας.
Καλό Πάσχα!
Πηγή:iatronet.gr
http://www.newstoday.gr/article/43346/oi-pagides-tou-ovelia

ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ.........

 

Πάνω από τετρακόσιους τόνους γραβιέρας θα διαθέσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ρεθύμνου, σε άπορους και δικαιούχους όλης της χώρας.
Η ΕΑΣ Ρεθύμνου ήταν η μοναδική Ένωση που μειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη του φορέα εκτέλεσης του έργου "Δωρεάν Διανομή Τυριού Γραβιέρα Κρήτης" από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και...
 Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).

Χρόνια τώρα, η ΕΑΣ Ρεθύμνου έχοντας επίγνωση -μεταξύ άλλων- του κοινωνικού της ρόλου, συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε κοινωνικά θέματα, στηρίζοντας ιδρύματα και φορείς που προσφέρουν κοινωφελές έργο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης, η διανομή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2011 και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. «Η γραβιέρες θα τεμαχιστούν σε τεμάχια του ενός κιλού, θα συσκευασθούν και θα παραδοθούν σύμφωνα με τους πίνακες απόρων, αλλά και άλλων δικαιούχων (π.χ. πολύτεκνοι) στους ανά νομούς υπεύθυνους φορείς διανομής, όπως Μητροπόλεις, σύλλογοι ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Ιδρύματα Απόρων κ.ά.», σημείωσε.

Για το τυπικό της παραλαβής και της διάθεσης αρμόδια υπηρεσία θα είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών.
 

ΕΘΙΜΑ ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα. Η έντονη του επιθυμία να συμμετάσχει στο πάθος του Κυρίου, διαφαίνεται και από κάποιες απλές, ωστόσο χαρακτηριστικές του πράξεις, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στα χωριά της Πυλίας, την Μεγάλη Παρασκευή, πίνουν ξίδι και καπνιά για να δείξουν την αγάπη τους στο Χριστό, που τον πότισαν ξύδι. Στην Κρήτη, τη Μεγάλη Παρασκευή, τρώνε νερόβραστα φαγητά με ξύδι, σαλιγκάρια βραστά, των οποίων το ζουμί μοιάζει με ξύδι.

Στην Κορώνη, ούτε φωτιά ανάβουν, ούτε μαγειρεύουν, ούτε μπουκιά βάζουν στο στόμα τους. Κάποιοι βάζουν σε ένα ποτήρι ξύδι, ρίχνουν μέσα και λίγη αράχνη και πίνουν τρεις γουλιές γιατί έτσι πότισαν και το Χριστό.

Όταν κατά το μεσημέρι, γίνει η Αποκαθήλωση και εκτεθεί σε προσκύνημα η χρυσοΰφαντη παράσταση του νεκρού Ιησού, πάνω σε φορητό κουβούκλιο, τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου. Το στολισμό κάνουν τα κορίτσια της ενορίας, με άνθη της άνοιξης: βιολέτες, μενεξέδες, τριαντάφυλλα, λεμονανθοί. Όλα τα λουλούδια πλέκονται σε στεφάνια και γιρλάντες και ο Επιτάφιος γίνεται όλος μια κορόνα από άνθη.

Σε πολλούς τόπους, τα κορίτσια ενώ στολίζουν τον Επιτάφιο, ψάλλουν το μοιρολόγι της Παναγίας, μεγάλο θρησκευτικό τραγούδι που ιστορεί τη σταύρωση του Ιησού και εκφράζει τον πόνο της Αγίας του Μητέρας.

Και αμέσως αρχίζει η συρροή του κόσμου και το προσκύνημα του Επιταφίου. Παρθένες με κάνιστρα γεμάτα λεμονόφυλλα, ή τριαντάφυλλα στέκονται κοντά του και ραίνουν με μύρα το νεκρό Ιησού. Οι προσκυνητές, προπάντων γυναίκες και παιδιά αφού φιληθούν, περνούν κάτω από τον Επιτάφιο, “για να τους πιάσει η χάρη “όπως λένε.
Όταν νυχτώσει αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου. Η πομπή σχηματίζεται από τα Εξαπτέρυγα και το Σταυρό μπροστά , τον Επιτάφιο και τους ιερείς πιο πίσω. Στις πόλεις προηγούνται οι μουσικοί, παίζοντας πένθιμα εμβατήρια. Ο κόσμος που ακολουθεί κρατάει στα χέρια αναμμένες λαμπάδες. Κατά διαστήματα η πομπή σταματά σε πλατείες και σταυροδρόμια και εκεί οι ιερείς ψάλλουν δεήσεις.
Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας.
Στο Μελιγαλά, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, ανάβουν «φουνταρίες». Κάθε νοικοκυρά, όταν σημαίνει η καμπάνα για τον Επιτάφιο, ρίχνει μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της δυο – τρία μάτσα κληματόβεργες και τους βάζει φωτιά. Μέχρι να βγει ο Επιτάφιος, οι κληματόβεργες έχουν πλέον γίνει θράκα. Την ώρα που o παπάς περνά έξω από το δρόμο του σπιτιού της, η νοικοκυρά ρίχνει πάνω στη θράκα μια χούφτα μοσχολίβανο και ο παπάς κάνει εκεί παραστάσιμο.

Στις Μέτρες της Θράκης, η πομπή του Επιταφίου, σταματά έξω από ένα παρεκκλήσι, όπου εκεί βρίσκεται έτοιμη η φωτιά για να καεί ο Ιούδας. Τη στιγμή που ο Ιερέας διαβάζει το σχετικό Ευαγγέλιο, ανάβουν τη φωτιά και καίνε τον Ιούδα. Παίρνουν μια χούφτα από εκείνη τη στάχτη και τη ρίχνουν στα μνήματα.

Στην Κίο, τη Μεγάλη Παρασκευή που γυρίζουν τον Επιτάφιο, σταματούν στις διασταυρώσεις και μνημονεύουν.Επίσης οι πόρτες των σπιτιών τους μένουν ανοιχτές, για να μπει μέσα η Θεία Χάρη. Οι άνθρωποι πηγαίνουν νωρίτερα και τοποθετούν χώμα στα σημεία που θα σταματήσει ο επιτάφιος. Μόλις τελειώσει η λειτουργία, πηγαίνουν και παίρνουν από εκείνο το χώμα και το σκορπούν στο σπίτι για να χαθούν οι κοριοί.

Στο Κατσιδόνι Κρήτης, την ώρα που λέει ο παπάς στην Εκκλησία, εν καλάμω κάνουν σταυρούς από καλάμι για να διώξουν τους ποντικούς από τα κουκιά.
Σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Λέσβο, δεν ανάβουν φωτιές μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
Ξεχωριστή σημασία έχει και η συνήθεια των Σερραίων γυναικών, να τοποθετούν στη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου, πάνω σε τραπέζι μπροστά από το κατώφλι της Εξώπορτας, την εικόνα του Εσταυρωμένου ανάμεσα σε άνθη, αναμμένα κεριά και θυμιάματα. Δίπλα τοποθετούν ένα πιάτο με χλόη φακής, ή κριθαριού, την οποία έχουν φυτέψει για αυτό το σκοπό, κάποια ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής. Το έθιμο συναντάται και σε άλλες περιοχές και θυμίζει τους Κήπους του Αδώνιδος.
Στη γιορτή του Άδωνη, οι γυναίκες ντυμένες πένθιμα, τοποθετούσαν επάνω σε νεκροκρέβατο κέρινα ομοιώματα του Άδωνη, γύρω από τα οποία έβαζαν άνθη και τους λεγόμενους «κήπους» δηλαδή γλάστρες όπου είχαν φυτέψει μάραθα ή άλλα φυτά, που γρήγορα μαραίνονται, αλλά και γρήγορα ξανά ανθίζουν. (για να συμβολίζουν, την πρόωρα μαραμένη νεότητα του Άδωνη)
Όπως στα κεριά της Μεγάλης Πέμπτης, έτσι και στα λουλούδια του Επιταφίου, (Χριστολούλουδα, Σταυρολούλουδα) αποδίδεται μεγάλη θαυματουργός Δύναμη. Σε πολλούς μάλιστα τόπους, η διανομή τους γίνεται από τον ίδιο τον ιερέα. Ορισμένες φορές, εντελώς άτοπα στη θρησκευτική αντίληψη, μπαίνει και το μαγικό στοιχείο.

Τα λουλούδια δηλαδή του Χριστού, για να έχουν δραστικότερη ενέργεια πρέπει να τα κλέψουν! Στη Σπάρτη, όταν γυρίσουν τον Επιτάφιο, τον ξεστολίζει ο καντηλανάφτης, ο οποίος παίρνει τα κεριά και τα φυλάει.

Την άλλη μέρα, τα βάζει ο παπάς σε ένα δίσκο με τα σταυρολούλουδα και τα μοιράζει στις γυναίκες. Τα λουλούδια αυτά, οι γυναίκες τα κρατούν ως φυλαχτό και όταν αρρωστήσει ένα παιδάκι βάζουν στα κάρβουνα λίγο νερό και μερικά σταυρολούλουδα και το λιβανίζουν.

Στην Πάρο, τα κεριά του Επιταφίου, τα φυλούν και όταν έχει φουρτούνα, βρέχει ή αστράφτει, τα ανάβουν να περάσει η κακοκαιρία. Ακόμα, στο εικονοστάσι, τοποθετείται και κλαδί ελιάς, που παραμένει εκεί ως αγιώτικο.

Άλλα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής

Αγυρμός παιδιών


Στην Κορώνη, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, τα παιδιά, κρατώντας ένα σταυρό στο χέρι, γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και λένε τα πάθη του Χριστού. Τα φιλεύουν με κουλούρια, κόκκινα αυγά ή λεφτά.
Στο Καστανόφυτο Καστοριάς, τα παιδιά του χωριού, παίρνουν από την εκκλησία το χελιδόνι, (ξύλινο ομοίωμα περιστεριού) το κρατούν με ένα ξύλο ψηλά, το στολίζουν με λουλούδια και το περιφέρουν στα σπίτια. Κατά την περιφορά μαζεύουν δώρα, αυγά κόκκινα.

Περιοδεία στα ξωκλήσια

Στα Τελώνια της Λέσβου, τη Μ. Παρασκευή, οι κάτοικοι σηκώνονται τα χαράματα και γυρίζουν στα ξωκλήσια. Πρέπει να επισκεφθούν 9-13 ξωκλήσια. Ανάβουν κεριά και θυμίαμα.Επίσκεψη στο νεκροταφείο. Αποθέτουν στεφάνια και θυμιατίζουν.

Λιτανεία του Εσταυρωμένου

Στη Ζάκυνθο, το μεσημέρι της Παρασκευής, περιφέρουν τον Εσταυρωμένο στην πόλη.

Παρασκευή νέας ζύμης

Στην Ανατολική Κρήτη, την ώρα που λέει ο παπάς, το πρώτο ευαγγέλιο, της Μ. Παρασκευής, η παπαδιά βαστά αλεύρι και νερό, κάνει προζύμι με τις ευχές του Ευαγγελίου και το προζύμι ανεβαίνει.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/159036/ethima-megalis-paraskeuis-se-oli-tin-ellada/

Έφυγε ο δρόμος, αποκλείστηκε ένα χωριό!





Αποκλείστηκαν κάτοικοι μέσα και εκδρομείς απ' έξω
Ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό Πουγκάκια, στη δυτική Φθιώτιδα, υποχώρησε λίγο πριν από την είσοδο του χωριού με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες του Πάσχα που είχαν προλάβει να φτάσουν να εγκλωβιστούν στο χωριό και άλλοι εκδρομείς που ήταν καθ' οδόν να ακινητοποιηθούν... απ' έξω!

Η υποχώρηση του δρόμου έγινε στις 4 σήμερα το απόγευμα και μηχανήματα του δήμου έχουν ήδη φτάσει στο σημείο για να αποκατασταθεί η ζημιά. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κάτοικοι στο LamiaReport είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κι άλλη κατολίσθηση.

Δείτε τις φωτογραφίες

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/159092/efuge-o-dromos-apokleistike-ena-horio-/

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Σ' ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ Η. Π. Α.

ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΒΡΟΧΗ


ΦΩΤΟ: ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ 22-4-2011



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΟΝΟΓΙΟΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ 22-4-2011








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΟΝΟΓΙΟΣ

Ο......ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΣΑ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;

Bloomberg: Τα καθημερινά δράματα των Ελλήνων την εποχή της κρίσης

Bloomberg: Τα καθημερινά δράματα των Ελλήνων την εποχή της κρίσης

Προσωπικές ιστορίες που αποκαλύπτουν τα καθημερινά δράματα των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων περιλαμβάνει εκτενές ρεπορτάζ του  Bloomberg, το οποίο αποτελεί ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης.
Με αναφορές στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο και τις υποσχέσεις ότι γνωρίζει το δρόμο για την Ιθάκη, το ρεπορτάζ φυλλομετρά τις επιπτώσεις που είχε στους Έλληνες πολίτες αυτό το μακρύ ταξίδι, που μόλις ξεκίνησε.
Στο άρθρο φιλοξενούνται οι μαρτυρίες πολιτών, όπως του συνταξιούχου Γ. Κ. για τον οποίο γράφει το Bloomberg: «Ο Γιώργος Κακαμπούκης είναι ένας 87χρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος. Ένας άνθρωπος που επέζησε από τη ναζιστική κατοχή, τον Εμφύλιο, το Πραξικόπημα. Μια ολόκληρη ζωή έζησε δράματα, αγώνες και τώρα, απόμαχος της ζωής, βλέπει ακόμα και το εισόδημά του να μειώνεται. Η κυβέρνηση του περιέκοψε το Δώρο Πάσχα»
Αναζητώντας τους ανθρώπους πίσω από τα μέτρα και τις  περικοπές το Bloomberg δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», ενώ διανθίζει το ρεπορτάζ του με απόψεις απλών πολιτών.
Η 50χρονη Α. Ελευθερίου εκφράζει την κούρασή της από τα μέτρα, την όλη κατάσταση, αλλά και τον πρωθυπουργό. «Θα έπρεπε να τον πετάξουμε στη θάλασσα και να τον αφήσουμε να βρει μόνος του το δρόμο για την Ιθάκη», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Κανείς δεν ρώτησε τους Έλληνες πριν αυξήσει τους φόρους και τις τιμές». Τις ίδιες απόψεις παραθέτει και ο 57χρονος σύζυγός της, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πιέζει ασφυκτικά τους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι χαρακτηριστικό δείγμα ενός μεγάλου τμήματος Ελλήνων πολιτών, των «δυσαρεστημένων». Επικαλείται μάλιστα και πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες αυτή η δυσαρέσκεια εκφράζεται και με τη μείωση της δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/102102.html

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 22/4/2011 ......ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!

 
 
ALPHA
07:00 Πάνω στην ώρα
10:45 Η τελευταία παράσταση
13:45 Ειδήσεις
14:00 Η Κουζίνα της μαμάς
15:45 Οι στυλοβάτες της γης
17:55 Ειδήσεις
18:00 Οικογενειακές ιστορίες
19:00 Ειδήσεις
20:00 Οικογενειακές ιστορίες
21:00 Επιτάφιος
21:05 Οι στυλοβάτες της γης
23:15 Ατέλειωτοι αρραβώνες
01:45 Η τελευταία παράσταση
04:45 'AΑλλαξε το
  • ET3
    06:00 Αληθινά σενάρια
    07:00 Προσκύνημα στην Καππαδοκία
    08:00 Ακολουθία των μεγάλων ωρών Εσπερινός της αποκαθήλωσης
    12:00 Η λόγχη του Χρίστου
    13:00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων
    13:30 Η Βίβλος : Σαμσων και Δαλιδά
    17:15 Τα πάθη τα σεπτά
    18:00 Ακολουθία του επιταφίου
    21:45 Δελτίο καιρού
    22:00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
    23:00 Η Βίβλος : Ιησούς
    02:30 Η Ορθοδοξία στη Ρωσία
    03:30 Βίβλος
    04:30 Ο δρόμος του μαρτυρίου
  • ΣΚΑΪ
    00:15 Secrets of The Cross
    01:15 Secrets of The Cross
    02:15 Η καταστροφή του χίντενμπουργκ
    03:45 Nature's born killers
    04:30 The Oprah Winfrey show
    05:30 ΝαΪτες - η μυστική αδελφότητα
    07:00 Ποιος σκότωσε τον Ιησού
    08:00 Η Άγνωστη Βηθλεέμ
    09:00 Αρχαίες υπερκατασκευές
    10:00 Υπόγειοι κόσμοι
    11:00 Η βύθιση του λουζιτανια
    13:00 Νταντά πρώτων Βοηθειών
    14:00 The Oprah Winfrey show
    15:00 Chef στον αέρα
    15:45 Ταξίδι στις πιο παράξενες Γεύσεις
    16:45 Ταξιδιωτικοί προορισμοί
    18:00 Ο Χαμένος τάφος του Ιησού
    20:00 Ηρώδης : πίσω από το μύθο
    21:00 Τα νέα του ΣΚΑΪ
    22:00 Η ιερά σινδόνη του Τορίνο
    23:00 Secrets of The Cross

Πρόγραμμα Τηλεόρασης 22/4/2011

  • MEGA
    06:00 Βέρα στο δεξί
    07:00 Βέρα στο δεξί
    08:00 Passion, The
    10:30 Passion, The
    12:00 Τα φτερουγίσματα
    14:00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων
    14:50 Μικρές κύριες
    17:14 Μονολεπτα δελτία ειδήσεων
    17:15 Καλπάζοντας στη ζωή
    19:00 Μπουκιά και συχωριο
    20:00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
    21:00 Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέηγουωρθ
    00:00 Τελευταία γεγονότα
    00:15 Σταγόνες αγάπης
    02:15 Απόσταση αναπνοής
    03:15 Επισκέπτης της ομίχλης, ο
    04:20 Telemarketing
    04:25 Telemarketing
    04:30 Telemarketing
    04:40 Telemarketing
    04:50 Telemarketing
    05:00 Telemarketing
    05:10 Φιλοδοξίες
    05:40 Φιλοδοξίες
  • ANT1
    06:20 Οι δέκα εντολές
    10:30 Βασιλιάς Δαυίδ
    12:50 Με αγάπη
    13:00 Τα νέα του αντ-1
    13:30 'AΑκρως οικογενειακον
    14:30 Κωνσταντίνου και Ελένης
    15:30 Το καφέ της χαράς
    17:00 Τα νέα του ΑΝΤ1
    17:10 Ασημένια φεγγάρια
    19:00 Dancing with The stars daily
    20:00 Τα νέα του αντ-1
    21:00 Επιτάφιος
    21:10 Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ
    22:50 Ανεμοδαρμένα ύψη
    01:00 Τα νέα του αντ-1
    01:10 Η πηγή της ζωής
    03:00 Με το δεξί
    04:00 Τηλεμαρκετινγκ
    04:40 Βότκα πορτοκάλι
  • STAR
    06:00 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ (CHARMED) -
    06:45 SYLVESTER AND TWEETY MYSTERIES
    07:10 Ο ΣΚΟΥΜΠΙ ΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ (SHAGGY & SCOOBY-DOO: GET A CLUE)
    07:30 ΖΟΡΟ - Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ (ZORRO GENERATION Z)
    08:00 ΚΡΥΠΤΟ, Ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΚΥΛΟΣ (KRYPTO, THE SUPER DOG)
    08:30 Ο ΛΑΖΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ (CAMP LAZLO)
    09:00 DUCK DODGERS
    09:30 ΓΟΥΝΤΙ Ο ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ(NEW WOODY WOODPECKER)
    10:00 POKEMON 9: RANGER AND THE TEMPLE OF THE SEA CROWN
    12:10 MORTAL KOMBAT: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ (MORTAL KOMBAT : THE JOURNEY BEGINS)
    13:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    14:00 LORENZO’S OIL
    16:45 Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ (KING OF KINGS)
    19:45 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
    21:00 Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ
    22:45 Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ (MY SISTER’S KEEPER)
    01:00 Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (THE GREATEST STORY EVER TOLD)
  • ET1
    08:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
    12:30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  (E)
    ("Θρήνοι της Παναγιάς και Μοιρολόγια του Κάτω Κόσμου")
    13:30 Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ  (E)
    14:30 ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  (E)
    15:15 ΠΑΤΜΟΣ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ  (E)
    16:00 Ω, ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ  (E)
    17:00 Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  (E)
    18:00 ΚΙΒΩΤΟΣ.GR
    (Eπεισόδιο 4 - "Εναλλακτική κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ")
    19:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
    22:30 QUO VADIS?
    (Eπεισόδιο 6 - "τελευταίο ")
    23:30 ΡΕΚΒΙΕΜ ΒΕΡΝΤΙ  (E)
  • NET
    06:30 ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ  (E)
    07:30 ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  (E)
    08:15 ΒΕΝΕΤΙΑ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ  (E)
    09:15 ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΑΤΜΟ  (E)
    09:45 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ  (E)
    ("ΣΙΝΑ")
    11:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ
    12:30 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    13:00 ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ  
    15:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    16:00 ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ  (E)
    17:00 Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΕΡ
    18:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    18:15 Ω, ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ  (E)
    19:15 ΤΑ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΠΑΘΗ
    21:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    22:00 ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ  
    00:00 15ΛΕΠΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    00:15 ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ  
    00:30 Η ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗ: ΕΚΣΤΗΘΙ ΦΡΙΤΤΩΝ ΟΥΡΑΝΕ  (E)
    01:30 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ  (E)
    02:30 ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΑΤΜΟ  (E)
    03:00 ΒΕΝΕΤΙΑ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ  (E)
    04:00 ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ  (E)
    05:00 Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΕΡ  (E)
    06:00 ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  (E)
    06:30 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20o ΑΙΩΝΑ