Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ....ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ!!!!!

Εκβιαστές, "κουκουλοφόροι" και χαλκεία


 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/05/2012
Ο Σόιμπλε χθες, ημέρα που είχε αναλάβει τη διερευνητική εντολή ο Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του απειλεί με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η Ευρωζώνη ενδεχομένως να αντέξει και την έξοδο της Ελλάδας"! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως οιονεί εντολοδόχος πρωθυπουργός. Η πρότασή του για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου ως όρου για την παραμονή της χώρας στο ευρώ συνιστά την άλλη όψη της πρότασης Βενιζέλου - Κουβέλη, αλλά και της πρότασης Σαμαρά.
Η ωμή παρέμβαση Σόιμπλε αποτελεί το επιστέγασμα παρασκηνιακών ή και δημόσιων εκφοβιστικών κινήσεων προκειμένου να συγκροτηθεί μνημονιακή κυβέρνηση, έστω με αντιμνημονιακό περιτύλιγμα. Τι μεσολάβησε από τον Απρίλιο, όταν η Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης της χώρας από το ευρώ; Με ποιον τρόπο θα επιχειρηθεί αυτή η απειλή, όταν, σύμφωνα με τις Συνθήκες, μόνον οικειοθελώς μπορεί να φύγει μια χώρα από την Ε.Ε.; Και επιπλέον: Δεν γνωρίζει ο Σόιμπλε τον λογαριασμό που θα κληθεί να πληρώσει ολόκληρη η Ευρωζώνη, καθώς, μετά την Ελλάδα, σειρά θα έχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, ακόμη και η Ιταλία, όπως μόλις προχθές δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι; Επίσημοι κύκλοι υπολογίζουν το κόστος του "ατυχήματος" της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε πάνω από 1 τρισ. ευρώ, δηλαδή ποσό πολλαπλάσιο του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους.
Κι όμως, ο Σόιμπλε ξαναχτυπά! Νωρίτερα στις Βρυξέλλες είχαν κινητοποιηθεί κέντρα, ώστε να κορυφωθούν οι πιέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στην κλιμάκωση των εκβιασμών των Ευρωπαίων αξιωματούχων πρωταγωνιστούσαν Έλληνες παράγοντες.
Σχετική καταγγελία του Γ. Δραγασάκη προκάλεσε δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, η οποία καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει αν καλύπτει την καταγγελία. Φυσικά και καλύπτει την καταγγελία ο ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλεί όμως ερώτημα γιατί κανένας άλλος δεν αντέδρασε. Ούτε η Ν.Δ., ούτε ο ΣΕΒ, τον οποίο άλλοι εργοδοτικοί φορείς είχαν καταγγείλει την άνοιξη ότι διαδραμάτιζε ρόλο "κουκουλοφόρου" στην τρόικα. Γιατί τόση πρεμούρα στο ΠΑΣΟΚ; Γνωρίζουν ή αναγνωρίζουν κάτι που οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν να πληροφορηθούν;
Μαζί με τις πιέσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, αυτή την εβδομάδα λειτούργησαν και τα χαλκεία του συστήματος που πλαστογραφούσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άξιος ο μισθός τους!

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=688238

Ελληνοτουρκική σύρραξη στην πλατεία Ταξίμ


Η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης! Οπαδοί του Παναθηναϊκού και της Γαλατασαράι συνεπλάκησαν εκτοξεύοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ στη μέση λιγοστοί αστυνομικοί προσπαθούσαν να επαναφέρουν την τάξη. 


Δείτε το:


Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

http://www.zougla.gr/sports/article/elinotourkiki-siraksi-stin-platia-taksim

Bloomberg: Κι όμως, η Ελλάδα έχει άσσους στο μανίκι Font Size


game-theoryΑνάλυση του πρακτορείου Bloomberg για το "ελληνικό δράμα" αποκαλύπτει μια διαφορετική οπτική στη κρίση, διαπιστώνοντας ότι η «η Ελλάδα μπορεί να κρύβει έναν άσσο στο μανίκι της, αν ακούσει την απαίτηση του λαού να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο με την ΕΕ».
Το κράτος χρωστά περίπου 400 δισ. ευρώ ($517 δισ.)  σε ιδιώτες ομολογιούχους, σε ΔΝΤ και ΕΚΤ και σε άλλους πιστωτές. Σχεδόν 252 δισ. ευρώ από αυτά προέρχονται από επίσημους οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.α) που χρησιμοποίησαν το status τους για να αποφύγουν τις απώλειες από την αναδιάρθρωση του χρέους. Σε περίπτωση λοιπόν που η χώρα φύγει από ευρώ, αυτά τα χρήματα αυτόματα εξανεμίζονται από τις διεκδικήσεις των οργανισμών.

«Η Ελλάδα έχει ακόμα μερικά δυνατά χαρτιά για επαναδιαπραγμετευτεί τη λιτότητα. Όλοι φοβούνται την ελληνική αποχώρηση από ευρώ γιατί θα χάσουν λεφτά και πολιτικά κεφάλαια», υποστηρίζει ο Τζον Γουίτακερ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ.
Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αναφέρει το Bloomberg, έχουν «ρίξει» λεφτά στην Ελλάδα, η οποία τους χρωστά συνολικά 80 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι χθες ακόμα 4,2 δισ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία της χώρας από το EFSF.
Επιπλέον και η ΕΚΤ θα χάσει από μια αποχώρηση της Ελλάδας. Κατ' αρχάς, αγόρασε κυβερνητικά ομόλογα 50 δισ. ευρώ προκειμένου να μειώσει τις αποδόσεις και να διατηρήσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου.
Παράλληλα, το σύστημα Target2, δείχνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας χρωστά στους εταίρους της 104 δισ. ευρώ.
Συνεπώς περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η  ΕΚΤ «θα πρέπει να ζητήσει από τα υπόλοιπα μέλη επιπλέον κεφάλαια. Και αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ευρωζώνη» υποστήριξε ο οικονομολόγος Ντάρεν Γουίλιαμς της  AllianceBernstein Holding LP.
«Θα ήταν ένα σημαντικό χτύπημα. Οπότε ναι οι Έλληνες έχουν κάποιο πλεονέκτημα».

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18918:bloomberg-ki-omos-i-ellada-exei-assoys-sto-maniki&catid=76:arthografeia&Itemid=122

Fitch προς ευρωζώνη: "Να παρακαλάτε να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ, γιατί αλλιώς..."






H έξοδός μας, η κόλασή τους. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει η ίδια η Fitch: Σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ όλες οι αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης θα λάμβαναν αρνητικές προοπτικές ανακοίνωσε πριν λίγο ο ένας από τα τρία μέλη της "αγίας τριάδας" (μαζί με την S&P και τον Moody's) ο οίκος αξιολόγησης Fitch: 
Στο πλαίσιο αυτό, οι χώρες που έχουν ήδη αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θα κινδύνευαν με άμεση υποβάθμιση, αλλά και οι υπόλοιπες χώρς, όπως η Γερρμανία και η Ολλανδία που έχουν τριπλό "Α" το χάνουν!
Σε έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη από μια ελληνική έξοδο κυμαίνονται από "εξαιρετικά αβέβαιες" μέχρι "δραματικές".
Mέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώνεται λοιπόν το δημοσίευμα του defencenet.gr, ότι τυχόν έξοδός μας από το ευρώ θα σήμαινε την είσοδο της ευρωζώνης - και όχι μόνο - στην ... κόλαση, άρα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι υπαρκτά και μεγάλα.
Όπως αναφέρεται, με ενδεχόμενη ελληνική έξοδο θα διαρραγεί το θεμελιώδες στοιχείο που στηρίζει το ευρώ, ήτοι ότι η ένταξη στην ΟΝΕ είναι αμετάκλητη και τα μέλη στηρίζουν μέχρι τέλους το ένα το άλλο.
Πάντως, η Fitch τονίζει μάλιστα ότι το ιδανικό σενάριο είναι πως η μετάδοση του ιού της αποχώρησης θα περιοριζόταν σε δύ-τρία μέλη και τα υπόλοιπα που θα γλίτωναν θα επιτύγχαναν τη νομισματική και οικονομική ολοκλήρωση!
Ο οίκος υποστηρίζει πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον στην Ελλάδα να τηρήσει το Μνημόνιο καθώς απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων λιτότητας ύψους 5,5% του ΑΕΠ κάτι που είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί. Τέλος, εκτιμά πως θα δοθεί κάποια παράταση στη χώρα μας για να επιτύχει τους στόχους της και εδώ συνάδει με την εκτίμηση των αντιμνημοναικών ότι χρειάζεται περίοδος χάριτος πριν η Ελλάδα ξεκινήσει να πληρώνει τα χρέη της..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ .....


α πρωτιά τουΥΡΙΖΑ









Κυβέρνηση συνεργασίας με κεντροαριστερό προσανατολισμό, επιθυμούν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής».

Το 50% των ερωτωμένων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με καθαρή αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη: Η Ν.Δ. υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται στο 25,5%, έναντι 21,7% της Ν.Δ. 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για τον τρόπο που ψήφισαν οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα… χωρίστηκε στα δύο. Δηλαδή τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική… αυτοδυναμία στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ.


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=145770&catID=11

«Αναγέννηση» εκ του μηδενός στο ΠΑΣΟΚ!!!!




«Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε, σάπισε», είπε ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος χθες. Υποστήριξε μάλιστα πως «μπορεί να το σώσει μόνο ένας τριαντάρης», στον οποίο και υποσχέθηκε να το παραδώσει «αναγεννημένο»...

Αφού ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ.Βενιζέλος ανακοίνωσε τη διάλυση και των υπολοίπων οργάνων του κόμματος, καθώς και των κατά τόπους οργανώσεων (Νομαρχιακών, Περιφερειακών κτλ), ακόμα και των μητρώων μελών και φίλων του.

«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος», είπε, βρίσκοντας «αναντιστοιχία» με την κοινωνία και μη «αντιπροσωπευτικότητα». Παρατήρησε άλλωστε ότι έχουν εκλεγεί προ τετραετίας, η θητεία τους έχει λήξει και αφενός δεν έχουν πια την πολιτική νομιμοποίηση, αφετέρου δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόμματος.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο, του οποίου η σύνθεση έχει αλλάξει δραματικά λόγω διαγραφών βουλευτών - που είναι ex officio μέλη του - αλλά και οικειοθελών αποχωρήσεων μελών του. «Δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση, ούτε για επανίδρυση του κόμματος. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στην μήτρα της παράταξης», είπε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του. Φέρεται δε να προανήγγειλε τη σύσταση μίας Εθνικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, σε όλα τα επίπεδα, η οποία επιπλέον θα επιβαρυνθεί με την προετοιμασία του Συνεδρίου του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για την 3η Σεπτέμβρη 2012, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί επίσπευσή του.

Επιπλέον, σε συνάντηση που θα έχει αύριο το μεσημέρι, με όλους τους «πράσινους» υποψήφιους βουλευτές στο ξενοδοχείο Caravel, αναμένεται κατά πληροφορίες του Real.gr να ανακοινώσει τη συγκρότηση και ανά νομό επιτροπών που θα οργανώσουν εξ αρχής το κόμμα, αλλά και θα το προετοιμάσουν για τις εκλογές, εφόσον προκηρυχθούν τέτοιες. Θα δώσει ακόμα το ιδεολογικό στίγμα του «νέου κόμματος», όπως το οραματίζεται και το πλαίσιο της οργάνωσής του, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για «αναδιαμόρφωσε» της λίστας υποψηφίων σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, ειδικά στον βαθμό που έχει αποφασίσει να κάνει δεκτές εισηγήσεις για αποκλεισμούς στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της διετούς διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής, υποστήριξε ότι «έχουμε φτάσει στο ναδίρ», επιχειρώντας για πρώτη φορά σκληρή αυτοκριτική. «Τα δύο κόμματα που πλειοψηφούσαν, είχαν διαμορφώσει σύστημα απομύζησης προσόδων του κράτους. Μία μειοψηφία χρησιμοποιούσε τον πλειοψηφικό δικομματισμό για να απομυζά το κράτος. Μετά την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, η προσοδοθηρική σχέση με το κράτος μεγάλωσε», είπε, προειδοποιώντας με... μακελειό, αν οι πολίτες αντιληφθούν την προσπάθεια συντήρησης αυτού του καθεστώτος σε περίοδο κρίσης.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε λόγο για «οριζόντια ψήφο διαμαρτυρίας», με το ΠΑΣΟΚ να χάνει προς όλα τα κόμματα. Κάλεσε δε σε «αναγέννηση του χώρου εκ του μηδενός», προκειμένου να απαλλαγεί από φαινόμενα κυβερνητισμού, «κρατισμού» του κόμματος και πελατειακών σχέσεων με την κοινωνία. «Είχε ηττηθεί προ πολλού», είπε για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου «ρήμαξε τα πάντα». Την χαρακτήρισε μάλιστα ως «επιτομή της ηθικής σήψης» του πολιτικού συστήματος και προειδοποίησε για πιθανές νέες αποκαλύψεις που θα μπορούσαν να εκθέτουν και άλλα στελέχη της παράταξης...

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα των ημερών, την επίτευξη σχηματισμού κυβέρνησης ή όχι, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας, απαραιτήτως όμως με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «αν δεν δοκιμαστεί η υπόσχεση Τσίπρα, θα παραμένει για πάντα ένας μύθος που δεν μπορείς να νικήσεις», όπως είπε, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου»...

Σήμερα, στη μία το μεσημέρι άλλωστε, επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για να του επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, εναποθέτοντας τις ελπίδες του για σχηματισμό κυβέρνησης τώρα, στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=145822&catID=11

Θρύλε των Αστέρων Ολυμπιακέ! (photos+videos)




Στον… αστερισμό της διεκδίκησης του δεύτερου τίτλου του στην Euroleague, ο Ολυμπιακός κατέχει πλέον τη δική του περίοπτη θέση, μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και την πανάξια νίκη που πήρε επί της Μπαρτσελόνα με 68-64.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς με τον Βασίλη Σπανούλη εκτελεστή, αρχηγό και οδηγό, παρέσυραν στο πέρασμά τους τα «αστέρια» της Μπάρτσα, τα… έσβησαν από τον ουρανό της Κωνσταντινούπολης και πήραν τη θέση τους, ολοκληρώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη –κυριολεκτικά- έκπληξη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αυτή της πρόκρισής τους στον τελικό της διοργάνωσης.
Ποιος περίμενε, άλλωστε, με την έναρξη της Euroleague να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι αυτό τον άθλο; Ποιος περίμενε ότι θα εξασφάλιζαν την πρόκριση στο Final 4; Και όμως. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Ολυμπιακός πέτυχε το ακατόρθωτο και το βράδυ της Κυριακής (21.00), κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο, για να τον φέρει στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο ασταμάτητος Σπανούλης, σταμάτησε στους 21 πόντους, ο Πρίντεζης στους 14 και ο Ιβκοβιτς απολάμβανε απ’ τον πάγκο, τα κατορθώματα όλων των παικτών που έριξε στη μεγάλη μάχη. Κανένας δεν υστέρησε. Απαντες κατέθεσαν ψυχή μέσα στο παρκέ και πανάξια οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον τελικό της Κυριακής. Και γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, που παίζοντας εκπληκτική άμυνα εγκλώβισε τα ατού της Μπαρτσελόνα και προηγήθηκε με 13-6 έξι λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου δεκαλέπτου. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, που με 8 πόντους οδήγησε επιθετικά την ομάδα του. Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια Ισπανίας πήρε λύσεις από τον Εντόνγκ στη ρακέτα, όμως οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο. Με βολές του Πρίντεζη διατήρησαν την πρωτοπορία, με 17-9, ένα λεπτό πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, για να οδηγηθούμε στο υπέρ τους 17-11 του πρώτου δεκαλέπτου.
Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ βελτίωσε την απόδοσή του στη δεύτερη περίοδο, με το Χουάν Κάρλος Ναβάρο να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Οι Πειραιώτες, όμως, δεν πανικοβλήθηκαν, ίσα ίσα διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και παράλληλα το προβάδισμα, κλείνοντας στο 33-29 το πρώτο ημίχρονο.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν εντυπωσιακά και την τρίτη περίοδο και με τον Πρίντεζη να σκοτώνει την άμυνα των Καταλανών από τα 6,75 μέτρα προηγήθηκαν με 41-33. Ο Σέρβος τεχνικός συνέχισε να έχει πάνω στο Ναβάρο το Μάντζαρη και η αλήθεια είναι πως ο νεαρός γκαρντ δεν άφησε τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα να πάρει ανάσα. Ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη να δίνει συνεχώς λύσεις στο σκοράρισμα προηγήθηκε με 43-37 στο 25ο λεπτό, αλλά αρχικά ο Σάδα και ο Βάσκεζ ήρθαν να ξεκολλήσουν την πρωταθλήτρια Ισπανίας στην επίθεση κι εν συνεχεία ανέβασε την απόδοσή του και ο Λόρμπεκ, για το 45-43 στο 27’. Ο Παπανικολάου, όμως, φρόντισε με προσωπικές ενέργειες να δώσει διαφορά επτά πόντων στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (50-43), με τους Καταλανούς να καταφέρνουν να παραμείνουν κοντά χάρη στην έφεσή τους στα επιθετικά ριμπάουντ (50-47 στο 30’).
Με το Σπανούλη να φuάνει τους 18 πόντους ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 56-49 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά η απάντηση του Ναβάρο ήταν άμεση και με δικό του τρίποντο η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 56-52. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, με το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα (58-54) και όλα να δείχνουν πως οδηγούμαστε σε έναν ημιτελικό με συγκλονιστικό φινάλε. Ο Ναβάρο είχε πάρει τους Καταλανούς στις πλάτες του και φθάνοντας τους 16 πόντους μείωσε σε 58-56, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο σουτ τριών πόντων από τον Πρίντεζη, που διαμόρφωσε το σκορ σε 61-56.
Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισαν να είναι άστοχοι, την ίδια ώρα που ο Ντόρσεϊ έπαιρνε πολύ κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ. Με το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 62-56 για την ομάδα του Πειραιά, τρεισήμισι λεπτά πριν από το φινάλε, όλα έδειχναν πως το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ελέγχει απόλυτα το μοίρα του. Με μία βολή του Μάντζαρη προηγήθηκε με 63-56, αλλά η Μπαρτσελόνα με τους παίκτες της να είναι ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών μείωσε σε 63-61, ενάμισι λεπτό για το τέλος. Ο Βασίλης Σπανούλης με μία βόμβα τριών πόντων, όμως, έγραψε το 66-61, ένα λεπτό και τρία δευτερόλεπτα πριν από το δραματικό φινάλε.
Με μία βολή του Εντόνγκ η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 66-64, οι Καταλανοί πήραν στη συνέχεια και το ριμπάουντ, αλλά ο Χουέρτας αστόχησε σε τρίποντο. Ο Ντόρσεϊ πέτυχε το καλάθι στην επίθεση του Ολυμπιακού (68-64), αλλά έχασε τη βολή, μόλις 16 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ωστόσο, οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι στον εναπομείναντα χρόνο και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό.
Θυμηθείτε πως σας μετέδωσε το Onsports live την εξέλιξη του ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα.

http://www.onsports.gr/Final-Four/news/item/210548-Thryle-ton-Asteron-Olympiake-(photos-videos)

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα!


Ο Ολυμπιακός με καρδιά λιονταριού πήρε την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα, νικώντας την Μπαρτσελόνα με 68-64!

Πιάνοντας σπουδαία απόδοση, και έχοντας σε μεγάλο βράδυ τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός πήρε μία επική πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στον τελικό της Ευρωλίγκα!
Σε ένα φινάλε που έσπασε καρδιές, ο Ολυμπιακός πάλεψε και με ένα εκπληκτικό σλάλομ στο φινάλε, κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους Καταλανούς, που πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Τζόι Ντόρσεϊ αποδείχτηκε καθοριστικός για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, πετυχαίνοντας σημαντικούς πόντους, ενώ ο "Kill Bill" ήταν ο παίκτης-κλειδί, που έδωσε τη λύση στους "ερυθρόλευκους".
Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς, και κατάφερε να προηγηθεί με 8-0 χάρη στα δύο τρίποντα των Σπανούλη και Μάντζαρη, αλλά και το δίποντο του Άντιτς.
Η Μπαρτσελόνα συνήλθε από το κακό ξεκίνημα, καθώς δεν είχε καταφέρει να σκοράρει από το ξεκίνημα, και για τα τέσσερα πρώτα λεπτά του αγώνα!
Εντόνγκ και Λόρμπεκ έδωσαν τις λύσεις στην επίθεση, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έβαλε την υπογραφή του, στην επιστροφή των Καταλανών στο σκορ, που ήταν πίσω στο σκορ με 17-11 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.
Σλούκας και Παπανικολάου έκαναν την εμφάνισή τους στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να σκοράρουν για να ανεβάσουν τη διαφορά. Ο Λόρμπεκ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους με τον Ντόρσεϊ και να μειώσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις και από τον Έισι Λο, που ήταν θετικός στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Ο Σπανούλης με καλάθι και φάουλ ανέβασε τη διαφορά του Ολυμπιακού, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ αρχικά με μία σπουδαία κίνηση-ριβέρς-λέι απ, και follow-κάρφωμα, διαμόρφωσε το 33-29, στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
"Kill Bill"... killed Barca
Ο Βασίλης Σπανούλης "πυροβόλησε" από τη γραμμή του τριπόντου, για να μεγαλώσει το προβάδισμα του Ολυμπιακού και να δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ίβκοβιτς.
Χωρίς να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα, ο Γιώργος Πρίντεζης πετυχαίνει νέο τρίποντο, και ο Ολυμπιακός "πετάει"!
Ο Ναβάρο ήταν αυτός που σκόραρε συνεχώς για την Μπαρτσελόνα, μειώνοντας τη διαφορά, ωστόσο ο Παπανικολάου είχε έτοιμες απαντήσεις!
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ψυχολογία ήταν υπέρ του Ολυμπιακού.
Ντόρσεϊ και Άντιτς συνεργάστηκαν υπέροχα μετά από κλέψιμο του πρώτου, και οι "ερυθρόλευκοι" αποκτούν διαφορά 7 πόντων με το 54-47!
Χουέρτας, Σάδα και κυρίως... Ναβάρο, κάνουν τα πάντα για να ρίξουν τη διαφορά, όμως ο Τζόι Ντόρσεϊ καρφώνει την μπάλα στο καλάθι, και η ψυχολογία είναι και πάλι με το μέρος του Ολυμπιακού!
Ένα τρίποντο του Πρίντεζη, και ένα του Σπανούλη ακριβώς ένα λεπτό πριν το φινάλε, στέλνουν τον Ολυμπιακό στο +5, και όλα φαίνονται να μαρτυρούν, πως η ομάδα του Ίβκοβιτς έχει τον απόλυτο έλεγχο.
Εκεί που η Μπαρτσελόνα μειώνει και προσπαθεί να φέρει το ματς στα ίσα, ο Τζόι Ντόρσεϊ κερδίζει γκολ-φάουλ, και όλα τελειώνουν!
Η άμυνα του Ολυμπιακού βγαίνει στην επόμενη φάση, ο Κώστας Παπανικολάου παίρνει επιθετικό ριμπάουντ, όμως του χρεώνεται... επιθετικό φάουλ, χωρίς να υπάρχει.
Η άμυνα του Ολυμπιακού αντέχει, το χρονόμετρο μηδενίζει, και ο Ολυμπιακός παίρνει μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα!

http://www.woop.gr/content/66424/rixe-kokkino-ste-nuhta

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ!!!!!


Ιερώνυμος προς Παπαδήμο: «Που πάει η Πατρίδα μας; Tι επιτέλους μπορεί να σταματήσει το δράμα; Τι μπορεί να ξαναγεννήσει την χαμένη ελπίδα;»

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ, αποτελεί η επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, για την κατάσταση στην Ελλάδα και την απελπισία, όπως σημειώνει, των Ελλήνων, των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και το σπίτι τους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.

Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογε-νειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους. Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους. 

Στις δύσκολες και - αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες, οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ότι προκάλεσαν δυστυχώς – και συνεχίζουν να προκαλούν – ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης. Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων. Για να δώσει ένα πιάτο φαϊ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους. 

Δυστυχώς, όμως. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της Πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας.

Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο.

Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας.

Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία.

Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας.

Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.

Απογοητευμένοι, απελπισμένοι και ανήσυχοι Ελληνες μας ρωτούν και ζητούν υπεύθυνες, ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις.

Ρωτούν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

Ρωτούν που πάει η Πατρίδα μας.

Ρωτούν τι επιτέλους μπορεί να σταματήσει το δράμα.

Τι μπορεί να ξαναγεννήσει την χαμένη ελπίδα.

Δυστυχώς όμως !

Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προ-κλητικά.

Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό.

Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας.

Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι.

Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης.

Δρόμοι δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής.

Δρόμοι ανοικτοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Σε αυτούς τους δρόμους οφείλουμε να πορευθούμε όλοι, με τη συναίσθηση της μετάνοιας.

Ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας.

Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους.

Έχοντας, πάνω απ’ όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η Ελλάδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα της Ιστορίας, η Ελλάδα των Παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα .»

Το ΑΝΤΙΚΡΥ επισημαίνει ότι ο στοιχειώδης σεβασμός στον θεσμό του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας επιβάλλει μια επίσης δημόσια απάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στα καυτά ερωτήματα που θέτει ο Αρχιεπίσκοπος.

http://www.antikry.com/2012/02/t.html

Κλιμακώνονται οι πιέσεις, οργιάζει το παρασκήνιο!!!





Συνεχιζόταν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή το γαϊτανάκι των φημών που αναπαράγονταν στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μετά τις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης και ενώ μεταδίδονταν τα δελτία ειδήσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανέβηκε ο δημοσιογραφικός πυρετός μετά την πληροφορία ότι ο Φώτης Κουβέλης ενδέχεται να ενδώσει στις πιέσεις και να αποδεχθεί, έναντι «ιδεολογικού ανταλλάγματος», να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η ίδια πληροφορία επέμενε πως ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από κάθε συμφωνία».

Η πληροφορία αυτή, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, είχε δύο αφετηρίες. Η πρώτη την Ιπποκράτους και το ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη την... Κουμουνδούρου. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, τουλάχιστον εμφανώς, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς απείχαν κάθε πολιτικής ή επικοινωνιακής δραστηριότητος, προτιμώντας την κομματική εσωστρέφεια.

Περί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάριζαν για πολλοστή φορά εντός της ημέρας πως:

Α) η Δημοκρατική Αριστερά δεν συμμετέχει σε τριπολική κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Β) η προοπτική που κυριαρχεί είναι ότι η χώρα βαδίζει προς επαναληπτικές εκλογές
Γ) η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενδεχομένως να κρύβει κάποια έκπληξη, διότι από μόνη της εμπεριέχει το στοιχείο της «αυτονομίας», λόγω της δυνατότητας άσκησης πιέσεων επί προσωπικού επιπέδου, αλλά το ποσοστό να υπάρξει κάποια έκπληξη αγγίζει τη μία ποσοστιαία μονάδα επί τοις εκατό
Δ) αν και μετά τις επόμενες εκλογές προκύψει ανάλογο αδιέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης και ο φιλελεύθερος χώρος (Ντόρα – Μάνος) δεν εισέλθει στη Βουλή, ώστε να διαδραματίσει ρόλο σωσιβίου, τότε η ΔΗΜΑΡ πιθανώς να επανεξετάσει τη στάση της με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας».

Την ίδια ώρα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ενέτειναν το «πυρετώδες του πράγματος», ανακυκλώνοντας με επιμονή αλλά και εμμονή την πληροφορία πως ευρωπαϊκά και ιθαγενή κέντρα, τραπεζικού, επιχειρηματικού και χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα, ασκούσαν αφόρητες πιέσεις προς τον Φώτη Κουβέλη να αναλάβει, είτε ως πρωθυπουργός είτε διά της στηρίξεως, την ευθύνη για τον σχηματισμό τριπολικής κυβέρνησης.

Τελικά, οι πολιτικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, όπως αυτές εκφράστηκαν στη σύσκεψη των κομματικών στελεχών το πρωί της Πέμπτης, ίσχυσαν, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες. Τουλάχιστον έως τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία χρονικά τοποθετείται την Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Την ένταση βεβαίως τροφοδότησε και δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Η δημοσκόπηση κατέγραψε ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις επαναληπτικές εκλογές, περαιτέρω συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και ελαφρά (-ότατη) άνοδο της Νέας Δημοκρατίας.

Υπ' αυτές τις συνθήκες, η Κουμουνδούρου σκλήρυνε τη στάση της, παρά τις εσωτερικές διαφορές (όπως αυτές αναφέρονται στο ρεπορτάζ) που ενέσκηψαν για τη συνολική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του κεφαλαίου «σχηματισμός κυβέρνησης».

Θετικός ο Σαμαράς στην πρόταση Φ. Κουβέλη

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, λέγοντας ότι «το πολιτικό σκηνικό δυσκολεύει τη δημιουργία βιώσιμης κυβέρνησης, εμείς όμως παλεύουμε γι’ αυτό και υπάρχουν ακόμη ελπίδες».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και τώρα φαίνεται πόσο δύσκολο είναι να προκύψει συνεργασία. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», εξηγώντας ότι το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική του μνημονίου και πως από την άλλη πλευρά λαϊκιστές δήλωναν ότι πρέπει να καταγγείλουμε το μνημόνιο.

«Εμείς βρισκόμαστε στη μέση των δύο ακραίων λογικών στον δρόμο του ρεαλισμού, κάποιος πρέπει να μείνει στον δρόμο της λογικής» σημείωσε.

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε ότι, παρότι η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, το αποτέλεσμα δεν την ικανοποιεί, ενώ τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση, γνώρισε αληθινή συντριβή».

Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ

Τον σχηματισμό κυβέρνησης οικουμενικού χαρακτήρα, της οποίας η θητεία θα λήξει τον Ιούνιο του 2014 και που θα συγκροτηθεί από φερέγγυα πολιτικά κόμματα, πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε την πρόταση του κ. Κουβέλη ως «θετικό οιωνό» και ως «ένα πρώτο βήμα». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε πως η κυβέρνηση την οποία προτείνει θα πρέπει να διατηρήσει την Ελλάδα εντός Ευρώπης και ευρώ και να αρχίσει τη διαπραγμάτευση για τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων.

Το ΠΑΣΟΚ, διά του Ευάγγελου Βενιζέλου, προτείνει -ως γνωστόν- κυβέρνηση εθνικής ενότητας, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί επακριβώς το πώς εννοεί ο πρόεδρος του Κινήματος το προγραμματικό περιεχόμενο μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της πρότασης του κ. Κουβέλη, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το ΚΚΕ αρνείται (αρνήθηκε και το απόγευμα της Πέμπτης) να συμμετέχει σε ένα τέτοιο ή κάποιο άλλο εγχείρημα και ζητεί εκλογές. Ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να συναντήσει τον κ. Βενιζέλο και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί κατά την τέταρτη φάση, που θα είναι το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η «Χρυσή Αυγή» εκ των πραγμάτων τίθεται εκτός μιας προοπτικής οικουμενικής κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, ο κ. Κουβέλης αναφέρεται σε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

 http://www.zougla.gr/politiki/article/klimakononte-i-piesis-orgiazi-to-paraskinio

Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ο Φώτης Κουβέλης.




O Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

O Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

 
Εξειδικεύοντας την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε ότι η οικουμενική κυβέρνηση που προτείνει βασίζεται σε συγκεκριμένα μέτρα και πρόγραμμα, με στόχο την άμεση και σκληρή διαπραγμάτευση του μνημονίου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι στην επιστολή Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του μνημονίου. «Όχι μόνο δεν μιλάει για καταγγελία η επιστολή, ούτε για τριετή αναστολή πληρωμής του χρέους, ούτε για μονομερή διαγραφή του χρέους» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά την άποψή του υπάρχει προσέγγιση με τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ. Ακόμη, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι βάσει της πρότασής του, στην οικουμενική δεν θα μετέχουν τα ηγετικά πρόσωπα των κομμάτων, αλλά άλλα φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα. Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα αποδεχόταν να πάει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν διεκδικεί κάτι προσωπικά, παρά μόνο την ικανοποίηση ότι συμβάλλει θετικά στην άρση του αδιεξόδου και στην ομαλή πορεία της χώρας. Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα αποδεχόταν σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον διεξάγονταν επαναληπτικές εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε αρνητικά. Επιπλέον, ερωτηθείς για το ζήτημα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231195361

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ!!!!!



ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ



giosakis
Πόρισμα-φωτιά του Ισ. Ντογιάκου...
Κατηγορούμενος ο Γεωργιτσογιαννάκος, ο Γιοσάκης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ευσταθίου ο οποίος λιποθύμησε στη δίκη Μπολέτση, δικηγόροι, κτλ. Κόσμος και κοσμάκης. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Δ. Παρασκευόπουλος, βρίσκεται φυλακή καθώς καταδικάστηκε για την υπόθεση της Αιξωνής... Ο ύποπτος πρώην βουλευτής, πολιτεύτηκε και σε αυτές τις εκλογές με το ΛΑΟΣ...
Διαβάστε την είδηση
Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν περισσότερα από 20 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη «συμμορία των πλειστηριασμών» που αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ανάμεσά τους, νυν και πρώην δικαστές, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ένας αρχιμανδρίτης που έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη καθώς και ένας πολιτικός μηχανικός ο οποίος εμφανίζεται να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα.
Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να τεθούν σε αργία ο πρόεδρος Εφετών, η συνάδελφός του εφέτης που υπηρετούν στην Αθήνα, αλλά και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών από τα Ιωάννινα που φέρονται να έχουν ανάμιξη στην υπόθεση, με βάση τα στοιχεία της ογκώδης δικογραφίας. Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για σειρά κακουργημάτων. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους, ανά περίπτωση, μεταξύ άλλων είναι: κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ψευδής βεβαίωση, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας ή της συνέργειας, ενώ απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα με διάταξη του εισαγγελέα, στον πολιτικό μηχανικό, τον αρχιμανδρίτη και τον δικηγόρο που φέρονται ως πρόσωπα «κλειδιά» της πολυμελούς σπείρας.
Μάλιστα, λόγω εξαιρετικής σοβαρότητας της υπόθεσης, η ανάκριση θα διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, μετά από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών, τις οποίες διενέργησε η ΕΥΠ και ξεπερνούν τις 92.000 σελίδες. Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος συγκέντρωσε πλήθος στοιχείων και αφού εξέτασε πολλούς μάρτυρες κάλεσε με την ιδιότητα του υπόπτου τους εμπλεκομένους. Μετά το τέλος της έρευνάς του, συνέταξε πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο διαβίβασε στον προϊστάμενό του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο που με τη σειρά του, έδωσε την παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος φέρονται μεταξύ άλλων να συνέστησαν πάνω από 150 εικονικές εταιρείες για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, παραπλανώντας εκατοντάδες ιδιώτες και αποσπώντας τους σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλυτώσουν τις κατασχέσεις τους. Η προσεκτική μελέτη των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που κατέγραψε το γνωστό βαλιτσάκι της ΕΥΠ, αλλά και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, βοήθησαν τον εισαγγελέα να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και να φθάσει στο ρόλο των εμπλεκόμενων δικαστικών λειτουργών.
Ο πρόεδρος Εφετών που είχε προεδρεύσει σε δίκη του αποκαλούμενου παραδικαστικού, με κατηγορούμενους δικηγόρους, επιχειρηματία, αλλά και πρώην βουλευτή, φέρεται να συνομιλεί πριν εκδοθεί η απόφαση με εμπλεκόμενους τους οποίους τελικώς απήλλαξε. Ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε κατήγγειλε τον δικαστή για δωροδοκία, εμφανίζοντας παράλληλα και καταγεγραμμένες συνομιλίες κατά τις οποίες ο πρόεδρος Εφετών φέρεται να ζητεί χρήματα.
Η εφέτης που επίσης ακούγεται στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, φέρεται να συνομιλεί με μέλη του κυκλώματος στο οποίο εμπλέκεται και ο σύζυγός της- πρώην δικαστής και νυν δικηγόρος. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών φέρεται να κρατούσε «στο συρτάρι» υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.
http://petraskandalou.blogspot.com/2012/05/o-2.html

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1454:2012-05-10-18-36-27&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Σαρκοζί: Με τη λήξη της ασυλίας του, στη δίνη των σκανδάλων...








Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ενδεχομένως να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για τρία οικονομικά σκάνδαλα που είχαν σημειωθεί την περίοδο της θητείας του στην εξουσία. Ο Σαρκοζί έχαιρε νομικής ασυλίας κατά τη διάρκεια της περασμένης πενταετίας.
Το γαλλικό Σύνταγμα επιτάσσει πως ένας πρόεδρος δεν μπορεί να κληθεί να καταθέσει, ή να διαταχθεί έρευνα εναντίον του, προτού κλείσει ένας μήνας μετά την αποχώρησή του από την εξουσία -προνόμιο το οποίο λήγει στα μέσα Ιουνίου για τον Σαρκοζί, ο οποίος θα παραδώσει τα σκήπτρα της προεδρίας στον Ολάντ στις 15 Μαΐου.

Το γεγονός αυτό ανοίγει το δρόμο για την κλήση του Σαρκοζί για κατάθεση από τους δικαστικούς που ερευνούν ορισμένες νεφελώδεις δεοντολογικά υποθέσεις: ανάμεσά τους είναι οι μίζες που φέρονται να δόθηκαν για την πώληση ενός υποβρυχίου στο Πακιστάν στη δεκαετία του '90, ή οι αδιευκρίνιστες σχέσεις του Σαρκοζί, του κόμματός του και της πλουσιότερης γυναίκας στη Γαλλία, της Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτριας της εταιρείας L'Oreal.

«Οι διαδικασίες ξεκινούν μόλις εκπνεύσει το χρονοδιάγραμμα χάριτος του ενός μηνός μετά το πέρας της θητείας» του προέδρου, είπε ο Ματιέ Μποντουέλ, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Γαλλίας.


Ο Σαρκοζί εξυπακούεται πως έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές, οι οποίες ήδη έχουν δώσει λαβή για την έναρξη δικαστικών ερευνών και έχουν αναμείξει πολλούς από τους εύπορους φίλους του. Οι εμπλοκές του ονόματος του Σαρκοζί σε σκάνδαλα βάρυνε την υποψηφιότητά του και εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία κατέληξε σε ήττα για τον απερχόμενο πρόεδρο απέναντι στον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41487&Itemid=161

"Είσαι υφιστάμενός μου"!!!





Με ένα απειλητικό τηλεφώνημα, ο νεοκλεγείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, Ευστάθιος Μπούκουρας, επιχείρησε να εκφοβίσει τον δήμαρχο Νεμέας, Ευάγγελο Ανδριανάκο, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, λίγη ώρα αφότου διαπίστωσε ότι εκλέγεται στην Κορινθία.

«Από εδώ και πέρα θα είσαι υφιστάμενός μου» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής με τον γνωστό τόνο, που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, στον εμβρόντητο τοπικό παράγοντα.

Με λίγες ώρες διαφορά από το άκουσμα του περιβόητου προστάγματος «εγέρθητι», το οποίο παραγγέλθηκε μέσα στα γραφεία του κόμματος λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γ.γ. Νίκος Μιχαλολιάκος, ακόμα ένα κρούσμα ακραίας συμπεριφοράς είχε σαν «θύμα», αυτή τη φορά, έναν αιρετό αξιωματούχο. 

Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε φραστική επίθεση, σημειώθηκε όταν ο δήμαρχος Νεμέας κ. Ευάγγελος Ανδριανάκος τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας βρισκόταν στο δημαρχείο και παρακολουθούσε τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με διάφορους τοπικούς παράγοντες της πόλης. Εκείνη τη στιγμή έλαβε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο κ. Μπούκουρας, ο οποίος αρχικά συστήθηκε στον δήμαρχο και ακολούθως του ανέφερε ότι εκλέγεται βουλευτής. Από την πλευρά του, ο κ. Ανδριανάκος τον συνεχάρη για την εκλογή του. Η απάντηση που έλαβε μόνο η αναμενόμενη δεν ήταν, καθώς, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Ανδριανάκος στο zougla radio, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με έντονο ύφος και με ιδιαίτερη ένταση στη φωνή τού ξεκαθάρισε: «Από εδώ και πέρα θα είσαι υφιστάμενός μου».

Ο δήμαρχος αντέδρασε, υπενθυμίζοντάς του ότι οι βουλευτές δεν έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να λάβει την εξής απάντηση: «Από εδώ και πέρα θα γίνω η σκιά σου και θα σε κάνω να πετάγεσαι στον ύπνο σου».

Έπειτα από αυτό, ο κ. Ανδριανάκος έκλεισε τη γραμμή και περίγραψε το περιστατικό στους παριστάμενους, που έμειναν έκπληκτοι. Την επόμενη ημέρα, επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές, για να καταγραφεί το συμβάν, ενώ κοινοποίησε την καταγγελία και στις εισαγγελικές αρχές.

Δείτε τι κατήγγειλε ο δήμαρχος Νεμέας στην εκπομπή «Cosa Nostra» του zougla radio




Eπιμέλεια: Τόνια Κανελλίδου


http://www.zougla.gr/politiki/article/ise-ifistamenos-mou

Πρωτάθλημα Βόλεϊ: 5ος τελικός στις 14 Μαΐου χωρίς τον Φοίνικα Σύρου.



Πρωτάθλημα Βόλεϊ: 5ος τελικός στις 14 Μαΐου χωρίς τον Φοίνικα Σύρου : Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ με κύριο θέμα συζήτησης τον 5ο τελικό της Βόλεϊ Λιγκ. Ο τελικός ορίστηκε για τις 14
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ με κύριο θέμα συζήτησης τον 5ο τελικό της Βόλεϊ Λιγκ. Ο τελικός ορίστηκε για τις 14 Μαϊου αλλά ο Φοίνικας Σύρου δεν πρόκειται να κατέβει να αγωνιστεί μετά και από δήλωση που έκανε στο volleynews.gr ο πρόεδρος του Δημήτρης

Παλιόπορτας: «Είχα μια ελπίδα πως κάποιοι θα μετάνιωναν για ότι έχουν κάνει. Δεν υπάρχει λόγος να αγωνιστεί ο Φοίνικας σε 5ο τελικό»...

Η ΕΣΑΠ διαψεύδει πως πιάστηκαν στα χέρια ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Παλιόπορτας και το μέλος του ΤΑΑ Ηρακλής Γιώργος Μανωλόπουλος ο οποίος στην έξοδο του από το ξενοδοχείο «Galaxy» επιτέθηκε φραστικά με ύβρεις και απειλές στους δημοσιογράφους του volleynews.gr Μάκη Πρίντεζη και Αντώνη Αραβαντινό...

19.45: Μετά τις απειλές του Ηρακλή για τα συμβόλαια και το επεισόδιο Παλιόπορτα - Μανωλόπουλου ο Φοίνικας Σύρου είναι ανένδοτος στο ενδεχόμενο να κατέβει να αγωνιστεί.

19:00 Αποχώρησε από τη συνεδρίαση και σε έξαλλη κατάσταση ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Παλιόπορτας αφού πρώτα είχε έντονο επεισόδιο με τον εκπρόσωπο του Ηρακλή Γιώργο Μανωλόπουλο. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, τους χώρισαν οι άλλοι παράγοντες και τελικά ο Παλιόπορτας αποχώρησε. Η προκλητική στάση του Μανωλόπουλου από την αρχή της συνεδρίασης πέτυχε το στόχο της αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ο 5ος τελικός με την παρουσία του Φοίνικα.

18.45: «Έκρηξη» του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου. Βλέποντας πως ορισμένοι πήγαν και σήμερα στην ΕΣΑΠ με σκοπό να κάνουν το... κομμάτι τους είπε προς όλους τους παράγοντες να πάψουν να «πυροβολούν» τη Λίγκα και να αποδεχτούν τα λάθη και τις παραλείψεις τους.

18.40: Ο Φοίνικας δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στον 5ο τελικό καθώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση συναίνεσης μετά την επιθετική στάση του Γιώργου Μανωλόπουλου που αξιώνει να ανακαλέσει ο Φοίνικας τα όσα κατέθεσε στον αθλητικό δικαστή για «μαύρη αγορά» στα εισιτήρια και για το ότι οπαδός του Ηρακλή έπιασε από το πέτο τον Θεόφιλο Κολύμπατζη και του ζήτησε να μην γίνει ο αγώνας την Κυριακή 29 Απριλίου.

18.10: Κανένα σημείο επαφής δεν υπάρχει μεταξύ των παραγόντων του Ηρακλή και του Φοίνικα καθώς ο εκπρόσωπος του Ηρακλή Γιώργος Μανωλόπουλος μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση είπε πως ο Ηρακλής δεν θα δεχτεί την ανανέωση των συμβολαίων του Φοίνικα που έληξαν 30 Απριλίου. Με την ανοχή του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη (που μάλιστα παρακολουθεί την συνεδρίαση) ο στενός του συνεργάτης και εκπρόσωπος του Ηρακλή Γιώργος Μανωλόπουλος έχει κάνει και πάλι την ΕΣΑΠ ροντέο. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής αφού αποκαλύφθηκε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο πως το δίδυμο των δύο θεσσαλονικιών παραγόντων στοχεύει στην διάλυση της Λίγκας και στην ανάδειξη του Ηρακλή ως πρωταθλητή και μάλιστα άνευ αγώνα.

16:25 Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης έφτασε στον χώρο της συνεδρίασης.  

15:15 Όλα τα μέλη της ΕΣΑΠ συγκεντρώθηκαν για να ξεκινήσει το κρίσιμο Δ.Σ.

14:50 Ευγενέστατος ο κύριος Κολύμπατζης δέχτηκε να τον φωτογραφήσουμε, σε αντίθεση με τον αγενή Γιώργο Μανωλόπουλο που νομίζει πως βρίσκεται στα χωράφια του... παππού του.

14:15 Στο χώρο της συνεδρίασης έφτασε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής Θεόφιλος Κολύμπατζης μαζί με το μέλος του ΤΑΑ Γιώργο Μανωλόπουλο.

14:10 Στο χώρο έφτασε ο Γιώργος Φλετούρης, εκπρόσωπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Χθες παραιτήθηκαν τα μέλη του ΤΑΑ και ο Φλετούρης (παλιός αθλητής και σήμερα νομικός του συλλόγου) παρεβρέθηκε ύστερα από παρέμβαση του Ερασιτέχνη.

14:00 Άφιξη του προέδρου του Φοίνικα Σύρου Δημήτρη Παλιόπορτα.

Πηγή : volleynews.gr

http://www.madata.gr/athletic/193867.html

Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι πρωθυπουργός!!!!!




"Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι πρωθυπουργός ενδεχόμενης Οικουμενικής κυβέρνησης" δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στην εκπομπή "Παρέμβαση" του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha.
"Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν πρόκειται να αναλάβω την πρωθυπουργία σε ενδεχόμενη πρότασης σχηματισμού κυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ" είπε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο δήλωσε ότι μέσω του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ίσως υπάρξει μια ελπίδα σχηματισμού κυβέρνησης.

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18883%3Af-koybelis-rita-kai-katigorimatika-den-tha-eimai-prothypoyrgos&catid=107%3A2012-04-19-15-42-23&Itemid=161

Οι γιατροί επιστρέφουν στα "τεφτέρια"!!!!!



Μετά την χθεσινή εξώδικη διαμαρτυρία του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κο. Γεράσιμο Βουδούρη, για την αιφνίδια διακοπή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τα προβλήματα που δημιούργησε στους πιστοποιημένους ιατρούς, ανακοινώθηκε σήμερα η χορήγηση συνταγολογίων ενιαίου τύπου στους πιστοποιημένους – μη συμβεβλημένους ιατρούς, προκειμένου να μπορούν να συνταγογραφούν κατά την διάρκεια διακοπής της λειτουργίας του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

http://www.enikos.gr/society/42703,Oi_giatroi_epistrefoyn_sta_tefteria_.html

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ.....ΣΠΕΚΟΥΛΑ!!!!!!!


Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέχρι να προκύψει νέα κυβέρνηση στη χώρα, είτε από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή είτε από νέα αναμέτρηση τον Ιούνιο, ανέφεραν αξιωματούχοι της...
Ευρωζώνης στο Reuters.

Πάντως αξιωματούχος της Ευρωζώνης περιμένει το αργότερο ως την Κυριακή την ανακοίνωση διεξαγωγής νέων εκλογών στα μέσα Ιουνίου.

«Έχουμε τα μέσα να υποστηρίξουμε την Ελλάδα ως τα τέλη Ιουνίου», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «θα παράσχουμε αρκετούς πόρους για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια μέχρι να ξεκαθαριστεί η πολιτική απόφαση».

Ο ίδιος αξιωματούχος σε ερώτηση αν η εκταμίευση θα γίνει ακόμα και αν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση για να εφαρμόσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, ο αξιωματούχος απάντησε ότι «κανένας δεν περιμένει μία ανύπαρκτη κυβέρνηση να περάσει νόμους».

«Δεν ωφελεί να τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν στο μέσο των εξελίξεων. Αυτό ήταν το νόημα χτες [σσ. Τετάρτη οπότε και συνεδρίασε το EFSF]: να δώσουμε αρκετά χρήματα για να μείνει όρθια και να μην φέρουμε χάος με απλήρωτους ανθρώπους αλλά να μην δώσουμε πέρα από το ελάχιστο που θα αποθάρρυνε τα κόμματα που λένε ότι ‘θα κάνουμε ό,τι θέλουμε και θα μας σώσουν γιατί είναι προς το συμφέρον της ΕΕ’».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο EFSF αποφάσισε την εκταμίευση 4,2 από τα 5,2 δισ. ευρώ της δόσης, επισημαίνοντας ότι το ποσό που απομένει θα εκταμιευτεί τον Ιούνιο «γιατί δεν είναι απαραίτητο τώρα».

Παράλληλα, μία από τις πηγές του Reuters άφησε ανοιχτό το παράθυρο ενός επιπλέον κουρέματος του ελληνικού χρέους που πλέον διακρατούν κυρίως οι θεσμικοί εταίροι.

Όπως υπογράμμισε: «νομίζω ότι κατά βάθος έχουμε ήδη αποδεχτεί ότι δεν θα πάρουμε πίσω το 100% [των χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα]».

 http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_2516.html

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μarc: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου!!!!!





Κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συμφωνα με δημοσκόπηση της Marc η οποία διεξήχθη το χρονικό διάστημα 8-9 Μαΐου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άνοδο και συγκεντρώνει ποσοστό 23,8%, ακολουθεί η ΝΔ με 17,4%, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 10,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 8,7%, το ΚΚΕ 6%, η Χρυσή Αυγή 4,9% και η ΔΗΜΑΡ 4,2%. Κάτω από το όριο του 3% είναι ο ΛΑΟΣ (2%), Οικολλόγοι Πράσινοι (1,5%), Δημιουργία Ξανά (1,5%), ΔΗΣΥ (1,35) και ΔΡΑΣΗ (1,1%).
Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 128, ΝΔ 57, ΠΑΣΟΚ 36, Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, ΚΚΕ 20, Χρυσή Αυγή 16 και Δημοκρατική Αριστερά 14.
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, το 15% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αισθάνεται ελπίδα, το 21,9% συγκρατημένη αισιοδοξία, το 21,5% απογοήτευση και το 36,3% ανησυχία.
Σε ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από το εκλογικό αποτέλεσμα» συνολικά το 53,2% δηλώνει καθόλου ή ελάχιστα ικανοποιημένο και το 44,8% αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο.
Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,7%, η ΝΔ 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,2%, το ΚΚΕ 7%, η Χρυσή Αυγή 5,7% Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ 4,9%, ο ΛΑΟΣ 2,3%, η Δημιουργία Ξανά 1,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%, η ΔΗΣΥ 1,5% και η ΔΡΑΣΗ 1,3%.
Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας τάχθηκε το 62,7% των ερωτηθέντων έναντι 32% που είναι υπέρ της επανάληψης των εκλογών. Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι το 30,45 επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση, το 28,1% συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς και το 24,7% συνεργασία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Τέλος, σε ερώτηση «αν πιστεύετε ότι πρέπει να τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ»,το 67,3% απαντησε αρνητικά και θετικά μόλις το 25,6%.
Αντίστοιχα για το ΠΑΣΟΚ, το 77,9% απάντησε «όχι» και το 12,4% «ναι».

http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2176723

Προαπαιτούμενα ελπίδας.....


Την περασμένη Κυριακή, η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε κατά κράτος. Την Δευτέρα που ακολούθησε άρχισε να προδιαγράφεται μια δεύτερη ήττα: η ήττα της Αντι-μνημονιακής παράταξης. Έτσι είναι. Στον καιρό της Κρίσης είναι πολύ εύκολο να έχουμε μόνο ηττημένους. Τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό στίβο. (Αυτή δεν ήταν άλλωστε η μοίρα των λαών την δεκαετία του 1930, η οποία ακολούθησε μετά το 2008 της εποχής εκείνης; Μετά το 1929; Τότε δεν ηττήθηκαν μαζί τόσο οι συντηρητικοί-μεν-φιλελεύθεροι-δε αστοί όσο και η Αριστερά;)

Η ήττα της παράταξης του Μνημονίου οφείλεται σε κάτι πολύ απλό: Η λογική του Μνημονίου δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων (όσο χρηστή και αποτελεσματική να ήταν η διακυβέρνηση των δύο μνημονιακών κυβερνήσεων που είχαμε) να πετύχει τον βασικό στόχο του Μνημονίου: την αποτροπή – μέσω τεράστιων δανείων και αυστηρής λιτότητας – της πτώχευσης του δημοσίου και της περαιτέρω βύθισης της πραγματικής οικονομίας στην όλο και επιταχυνόμενη Ύφεση. (Πόσο δε μάλιστα που η εν λόγω διακυβέρνηση κάθε άλλο παρά αποτελεσματική ήταν!)

Η ήττα της Αντιμνημονιακής παράταξης θα έρθει (εκτός κι αν μεσολαβήσει μια αλλαγή στάσης από τον Σύριζα) λόγω μιας άλλης εξ ίσου στυγνής πραγματικότητας: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από αυτή την Κρίση με τις δικές της δυνάμεις όσο μπορούσε το Ohio, ανεξάρτητα και αυτόνομα από την υπόλοιπη Αμερική, να βγει από την Μεγάλη Ύφεση το 1931. Σε καμία των περιπτώσεων! Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η τύχη της Ελλάδας είναι αναπόσπαστα δεμένη με εκείνη της υπόλοιπης ευρωζώνης. Όσο βαυκαλιζόμαστε ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε την πορεία μας από την Ευρώπη και, με τις δικές μας δυνάμεις, να πορευτούμε σε ένα καλύτερο αύριο, δημιουργούμε τις συνθήκες μιας συντριπτικής ήττας της ελπίδας ότι η Αντιμνημονιακή ψήφος θα βγει σε καλό.

Εδώ λοιπόν έγκειται η ουσία της υπόθεσης: Από την μία ο σεβασμός των όρων του Μνημονίου όχι μόνο δεν ενδείκνυται αλλά είναι ανέφικτος (ακόμα κι όλοι να συμφωνούσαμε σε αυτούς τους όρους – ακόμα κι οι αναρχικοί των Εξαρχείων). Από την άλλη, η εγχώρια χρηματοδότηση των αναπτυξιακών και μεταρρυθμιστικών πολιτικών που είναι προαπαιτούμενο για την ανατροπή της Κρίσης είναι αδύνατη. Άρα, τί κάνουμε; Αν έχω δίκιο, η λύση είναι μία (αν και όχι απλή): Επαναδιαπραγμάτευση εντός του ευρώ. Πως γίνεται αυτό, σας ακούω να ρωτάτε (με δίκαιη απορία), όταν η κα Μέρκελ δεν θέλει να ακούσει κουβέντα; Γιατί να μας ακούσουν; Γιατί να μας αποτείνουν καν τον λόγο; Εύλογο το ερώτημα (το οποίο ετίθετο στον κ. Σαμαρά από τον Μάιο του 2010, όταν υποσχόταν κι εκείνος την επαναδιαπραγμάτευση, χωρίς να δίνει απάντηση).

Η μόνη σοβαρή απάντηση είναι ότι θα μας πάρουν στα σοβαρά μόνον αν θέσουμε την επανδιαπραγμάτευση ως προϋπόθεση για να δεχθούμε την νέα δόση από το EFSF. Από εκεί που μας φοβερίζουν ότι δεν θα μας την δώσουν, να ανακοινώσουμε ήρεμα και νωχελικά (χωρίς να προβούμε σε καμία καταγγελία) ότι επιλέγουμε να μην την πάρουμε όσο το «πρόγραμμα» παραβαίνει τους κανόνες της λογικής και επιμένει σε νέα μέτρα που θα γκρεμίσουν ότι έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική οικονομία της χώρας (π.χ. νέες μειώσεις κατώτατων μισθών και συντάξεων).

Βέβαια, για να το πούμε αυτό το «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε», χωρίς η ρήση μας να αποτελεί μπλόφα, είναι απαραίτητο πρώτα να έχουμε κάνει (εντός των ερχόμενων εβδομάδων) ό,τι απαιτείται ώστε το ελληνικό δημόσιο να μπορεί να «αντέξει» στο επόμενο διάστημα (π.χ. έως τον Δεκέμβριο) χωρίς δανεικά, μέσω της εξάλειψης του πρωτογενούς ελλείμματος, τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Ναι, είναι (α) με μια από-πάνω-προς-τα-κάτω συμπίεση μισθών και συντάξεων που αφήνει ανέπαφα τα χαμηλά εισοδήματα και (β) με την δυνατότητα προ-πληρωμής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με μεγάλες εκπτώσεις εκ μέρους των φορολογουμένων (αντί για την απίστευτα ανόητη πρόταση της «κινητοποίησης των καταθέσων» που φέρεται να εξήγγειλε μέλος του Σύριζα, σπέρνοντας τον πανικό στους μικρο-καταθέτες).

Στόχος τέτοιων διαπραγματευτικών κινήσεων δεν μπορεί να είναι η αυτόνομη, μαρκοπρόθεσμη ανάπτυξη της χώρας. Στόχος είναι να κρατηθεί η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα ζωντανή έως ότου η Ευρώπη, υπό την επιρροή της αλλαγής σκηνικού που επέφερε η νίκη Hollande (καθώς και η καθίζηση των Μνημονικακών κομμάτων στην Ελλάδα), αλλάξει ρώτα. Θα μου πείτε: Κι αν δεν αλλάξει; Σας απαντώ: Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην αλλάξει! Ποτέ δεν είναι, βέβαια, σίγουρο ποια θα είναι η νέα ρώτα. Όμως ένα είναι σίγουρο: η σημερινή ρώτα (που συνθλίβει χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία) δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει. Το ζητούμενο είναι να επιβιώσουμε έως τότε, έως ότου το ευρωπαϊκό τοπίο αρχίσει να ξεκαθαρίζει, όσο γίνεται με λιγότερα θύματα. Αυτό είναι το ζητούμενο για την νέα κυβέρνηση. Αυτό είναι το θέμα που θα ήθελα να δω τους πολιτικούς μας αρχηγούς να συζητήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο όταν θα έρθει, πολύ σύντομα, η στιγμή της υπό τον κ. Παπούλια σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Πρέπει, αντί να βγουν εκτός θέματος και να προσπαθούν να κερδίσουν την μάχη των εντυπώσεων, να συζητήσουν ήρεμα και υπεύθυνα (α) το πως θα ετοιμαστεί η χώρα ώστε να «αντέξει» όσο η άρνησή μας να πάρουμε την επόμενη δόση πυροδοτήσει μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή Διαπραγμάτευση, καθώς και (β) ποια θα είναι η δική μας, η ελληνική, τοποθέτηση στην διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης.

Ποια τοποθέτηση πρέπει να επιλέξουμε στον ευρωπαϊκό πεδίο; Επιτρέψτε μου να σας πω τι θα πρότεινα ως ελληνική θέση (όσοι έχετε διαβάσει τις προτάσεις μου εδώ στο protagon δεν θα ξαφνιαστείτε): Να παρουσιάσουμε στην Ευρώπη μια πρόταση επίλυσης που να ηχεί ρεαλιστική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ισπανία που καταρρέει σήμερα, για την Ιρλανδία, για την Πορτογαλία, για την Γαλλία της οποίας η σειρά έρχεται κλπ – έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ερείσματα μεταξύ της πλειοψηφίας των ευρωπαίων που, πλέον (κι ευτυχώς) κατανοούν πως αυτό που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, πρώτον, δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας και, δεύτερον, δηλητηριάζει (καθώς επεκτείνεται σε) ολόκληρη την Ευρώπη. Βασικές αρχές αυτής της συνολικής λύσης πρέπει να είναι:

(1) Να μην πληρώνει τον λογαριασμό ο γερμανός φορολογούμενος αλλά το κατά Μάαστριχτ δημόσιο χρέος να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό χρέος (από την ΕΚΤ) το οποίο θα αποπληρώνουν τα κράτη-μέλη με επιτόκια που θα εξασφαλίσει για αυτά η ΕΚΤ

(2) Να σταματήσουν οι εθνικές κυβερνήσεις να ασχολούνται με τις τράπεζες οι οποίες περνούν σε ευρωπαϊκό έλεγχο (δηλαδή να τις αναλάβει ως προς την επανακεφαλαιοποίηση, έλεγχο και διοίκηση – τουλάχιστον όσες δεχθούν σημαντικά ευρωπαϊκά κεφάλαια – το EFSF)

(3) Να συνεργαστεί η ΕΚΤ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (εκδίδοντας ομόλογα και η μία και η άλλη) στην εκπόνηση ενός Ευρωπαϊκού Νιου Ντηλ (επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την εξισορρόπιση της ενδοε-ευρωπαϊκής  ανταγωνιστικότητας)

(4) Δέσμευση των χωρών-μελών, στον βαθμό που ισχύσουν τα πιο πάνω (και εξευρωπαϊστεί μεγάλο μέρος του χρέους, οι επενδύσεις και το τραπεζικό σύστημα), να ισοσκελίζουν μόνιμα τον προϋπολογισμό τους.

Επίλογος
Η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε λοιπόν. Ο Σύριζα ανεδείχθη στον μεγάλο κερδισμένο της περασμένης Κυριακής. Η επιτυχία αυτή σήμερα κινδυνεύει καθώς ο Σύριζα βρίσκεται εκατοστά από το να κάνει το μεγαλύτερο δώρο στους φιλο-Μνημονιακούς του αντιπάλους προσπαθώντας να κρατά ικανοποιημένους τόσο τις συνιστώσες που κρίνουν ότι η λύση θα δοθεί μέσα στο ευρώ όσο και στις συνιστώσες (και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις εκτός του Σύριζα) που προκρίνουν την έξοδο από το ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει με ποιον από τους δύο θα πάει. Και με τους δύο δεν γίνεται. Αν προσπαθήσει να πετύχει την ενότητα της Αριστεράς μη ξεκαθαρίζοντας την θέση του επ΄αυτού, ο Σύριζα να χάσει το τραίνο της ιστορίας, η Αριστερά θα καταβαραθρωθεί (άλλη μια φορά) και η χώρα θα πέσει θύμα ενός θηριώδους λάθους (το οποίο θα προστεθεί στο κτηνώδες λάθος του Μνημονίου).
Μπορεί να έχω άδικο όταν φωνάζω, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ότι «λύση εκτός του ευρώ» θα φέρει μια μεταμοντέρνα δεκαετία του ’30 στην Ευρώπη και στον κόσμο. Μπορεί συνάδελφοί μου, όπως ο Λαπαβίτσας ή ο Ρουμπίνι, να έχουν δίκιο όταν λένε ότι το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται λαμπρότερο εκτός του ευρώ. Όμως, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ηγεσία του Σύριζα πρέπει να αποφασίσει ποια από τις δύο σχολές σκέψεις έχει δίκιο και ποια όχι. Μένουν ώρες, ούτε καν μέρες, για να το πράξει. Η Ιστορία μπορεί να είναι διατεθειμένη να περιμένει μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τον Ιούνιο, ώστε να ξεκαθαρίσεουν τα πράγματα. Ολιγωρία όμως όσον αφορά το αν η λύση θα γίνει μέσα από ενδο-ευρωζωνική διαπραγμάτευση ή μέσα από μια «ηρωική» έξοδο, δεν θα ανεχθεί.

Παράρτημα: Τα πέντε σημεία της πρότασης του Σύριζα
Καθώς ο κερδισμένος των εκλογών ήταν ο Σύριζα και, δεδομένου ότι στο προηγούμενο άρθρο μου (λίγο πριν τις εκλογές) υποστήριξα την ουσιαστική στήριξη του Σύριζα, νομίζω ότι δικαιούμαι να ρίξω μια κριτική ματιά στα πέντε σημεία που προέθεσε ο κ. Τρίπρας ως ελάχιστο πλαίσιο συμφωνίας με τα άλλα κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης. Τα παίρνω ένα-ένα, προσθέτω σύντομο σχόλιο στο καθένα και, τέλος, λαμβάνω το θάρρος να τα ξανα-γράψω όπως θα τα ήθελα:

1. Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα εκείνων για μειώσεις μισθών και συντάξεων που προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες

Σχόλιο: Δεν υπήρχε κανείς λόγος να ζητηθεί από κανέναν να στείλει ακυρωτικά γράμματα στις Βρυξέλλες. Όπως το EFSF την τελευταία στιγμή ανακοινώνει ότι τελικά θα εκταμιεύσει λιγότερα χρήματα από τα συμφωνημένα (με την Αθήνα) εκ μέρους της Ελλάδας, έτσι κι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να κινηθεί κατά το δοκούν αρνούμενη να μειώσει μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα που είχε συμφωνήσει με την τρόικα η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόζει πολιτικές μισθών και συντάξεων ανάλογα με το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, το οποίο θα παραχθεί μέσα από μια από-πάνω-προς-τα-κάτω συμπίεση για όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να βρεθεί η Συνολική Λύση στην Κρίση που η ΕΕ υποσχέθηκε από τον Μάρτιο του 2011 χωρίς να την έχει εκπονήσει.

2. Ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις

Σχόλιο: Συμφωνώ απολύτως. Μόνο που θα το διατύπωνα διαφορετικά, με τρόπο που να αναδεικνύει το σημαντικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας το οποίο προκύπτει από το πολύ μεγάλο εργασιακό κόστος σε σχέση με τον μισθολογικό κόστος (λόγω μη ανταποδοτικών εισφορών)

Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει μέτρα τα οποία, λανθασμένα, λαμβάνουν ως δεδομένο ότι η προσφορά εργασίας είναι αντιστρόφως ανάλογη του μισθού αλλά, παράλληλα, θα λάβει υπ’ όψη τις στρεβλώσεις που δημιουργούν οι υψηλές, και άνευ ανταποδοτικότητας στους εργαζόμενους, εισφορές.

3. Καθιέρωση της απλής αναλογικής στον εκλογικό νόμο και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Σχόλιο: Προφανώς και συμφωνώ. Οι 50 βουλευτές που πήρε ως μπόνους η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές αποτελούν παραβίαση βασικών δημοκρατικών αρχών. Όμως δεν τα έθετα αυτό τον όρο σε αυτή την χρονική στιγμή. Θα ανέφερα την θέση αυτή αλλά όχι ως όρο συνεργασίας. Σήμερα, προέχουν άλλα ζητήματα.

4. Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα που έχει λάβει έως σήμερα 200 δισ. από την κυβέρνηση και άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών

Σχόλιο: Η διαφωνία  μου εδώ είναι κάθετη. Δημόσιος έλεγχος από ένα πτωχευμένο δημόσιο το οποίο παράλληλα θέλει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη (κάτι που, όπως έγραψα παραπάνω, έχει ελπίδες μόνο εφόσον αρνηθούμε κι άλλες δόσεις) δεν γίνεται. Τελεία και παύλα. Εκτός κι αν ο Σύριζα σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στην δραχμή και την δήμευση των καταθέσεων – κάτι που δεν θέλω καν να το σκεφτώ (γιατί αν το σκεφτώ θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για το προηγούμενο άρθρο μου).
Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση ζητά από το EFSF την απ’ ευθείας επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με κεφάλαια του EFSF) και με κοινές μετοχές που θα = περάσουν στο ίδιο το EFSF, με νέες διοικήσεις να διορίζονται απ’ ευθείας από την ΕΕ, το EFSF και την ΕΒΑ (European Banking Authority) – βλ εδώ για την άποψη αυτή.

5. Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ), διερεύνηση του επαχθούς χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης

Σχόλιο: Δεν σας κρύβω ότι ένιωσα βαθιά στενοχώρια όταν διάβασα αυτές τις γραμμές. Εξ αρχής είχα δηλώσει ότι καμία ΕΛΕ δεν μπορεί να απαντήσει τα ίδια της τα ερωτήματα. Τώρα μάλιστα που, μετά το Μνημίνιο 2-PSI, το χρέος έχει ουσιασιστικά μετακυλίσει στους ώμους της τρόικα, σχεδόν κανείς από τους αρχικούς μας δανειστές δεν εξακολουθεί να παραμένει δανειστής μας. Άρα, ποιος ο λόγος, πέραν του να χαιδευτούν κάποια αυτιά κάποιων συνιστωσών; Αφήστε που η «κενότητα» της πρόταση για ΕΛΕ έρχεται να επισκιάσει την σημαντική φράση «διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης» (που βέβαια δεν μου αρέσει καθόλου, καθώς μου θυμίζει την «δίκαιη και βιώσιμη λύση του... Κυπριακού»).
Εναλλακτική διατύπωση: Η νέα κυβέρνηση θα θέσει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ζήτημα εκπόνησης ενιαίας λύσης για την κρίση στο Ευρώ που να μην προσποιείται πως η «ελληνική κρίση», η «ιρλανδική κρίση», η «ισπανική κρίση» κλπ μπορούν να μελετηθούν, να κατανοηθούν και να επιλυθούν ως εάν να ήταν ανεξάρτητες η μία από την άλλη.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15079

Παράταση για δηλώσεις ΦΠΑ και ΦΑΠ για τις επιχειρήσεις από το υπουργείο Οικονομικών.




Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, δόθηκε παράταση σε ορισμένες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων. Συγκεκριμένα, δόθηκαν οι εξής παρατάσεις...- Μέχρι και τις 25 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2011.

Οι ενδεχόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής της εκκαθαριστικής.

- Μέχρι και τις 31 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων ΦΑΠ έτους 2012 καθώς και των δηλώσεων ειδικού φόρου επί των ακινήτων έτους 2012, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ.

- Μέχρι και τις 31 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής από τις επιχειρήσεις των σχετικών στοιχείων που αφορούν την παροχή Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και κατοικιών περίπτωση στ΄της παραγράφου 1 του άρθρου 45 του ν.2238/1994 για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 χρήσεις 2010 και 2011.
sofokleous10.gr 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_600.html

Dow Jones Newswires: "Εκτόξευση ΣΥΡΙΖΑ στο 25%"!




Μια εξήγηση του γιατί ο Φ.Κουβέλης λέει "ΝΑΙ" σε συγκυβέρνηση με τους "μνημονιακούς" είναι η εκτίναξη της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%, όπως καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Dow Jones Newswires.
Το ποσοστό αυτό είναι κατά 7,2% υψηλότερο από το 16,8% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου κια "καταπίνει¨την ΔΗΜΑΡ που χάνει 3% και ρίχνει το ΠΑΣΟΚ στο 9%!
 
Με αυτά τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν η ΝΔ σημειώσει κάποια άνοδο μαζί με το ποσοστό της ΔΗΣΥ, βγαίνει άνετα πρώτο κόμμα και όχι μόνο αυτό: Η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι τις 17 Ιουνίου μπορεί να προσεγγίσει το 30%, αφού μπορεί να "κτυπήσει" ακόμα και το ΚΚΕ και να συνεχίσει στο στρατόπεδο της ΝΔ!
 
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα κέρδιζε περί τους 130 βουλευτές!
 
Κατανοητή η αγωνία να σχηματίσουν άμεσα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41470&Itemid=131